Kezelési útmutató az

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kezelési útmutató az"

Átírás

1 Kezelési útmutató az Dial Star, Pocket Star, Super Star típusú öntözést időzítő és vezérlő készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŰKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :...

2 Tartalomjegyzék 1. fejezet : BEVEZETÉS fejezet : ÜZEMBE HELYEZÉS fejezet : A PROGRAMOZÁS MENETE fejezet : KÉZI MŰVELETEK fejezet : FELSZERELÉS HIBAELHÁRÍTÁS EGYÉB TERMÉKEK ÉS FELSZERELÉSEK TOVÁBBI AJÁNLATUNK E kezelési utasításban közölt útmutatás célja az olyan felhasználók tájékoztatása, akik öntözőberendezést létesítenek és e terméket 24 voltos öntöző szelepek működtetését automatikusan szabályozó, illetve időzítő készülékként kívánják felhasználni az öntözőrendszerben. Figyelem! Probléma esetén mielőtt visszaküldené a berendezést, kérjük szíveskedjen felhívni vevőszolgálatunkat a (06) as telefonszámon.

3 Első fejezet BEVEZETÉS Köszönjük, hogy az ORBIT cég időzítő készülékét választotta. A tervezők összepárosították a mechanikus kapcsolók egyszerűségét a digitális elektronika pontosságával, hogy olyan időzítő készüléket hozzanak létre, amelyet könnyű programozni és különösen sokoldalúan használható. A készülék használata kényelmes és rugalmas, lehetővé teszi a teljesen automatikus illetve a félautomatikus üzemmódot vagy egy öntözési program kézzel történő beállítását mindenféle öntözési szükséglet kielégítésére. Olvassa el figyelmesen az útmutatót mielőtt hozzálátna a programozáshoz illetve az öntözéshez. A leginkább figyelemre méltó tulajdonságai a következők : Egyszerű, egy szempillantás alatt megtanulható programozás : A forgatótárcsának a kilenc beállítási fokozat valamelyikére való állításával végigmehet a beállítási lépéseken illetve módosíthatja a már korábban beállított értékeket. A karosszékből programozható : Két darab AA alkáli mangán elem beiktatásával az időzítő készülék még azelőtt beprogramozható, hogy a végleges helyére kerülne felszerelésre Üzembiztos, nem felejtő memória : Ha a váltóáramú táplálás megszakadna, a meglévő program nem veszik el. A váltóáram visszakapcsolása után a készülék visszahívja a memóriájába az utolsó programot, ezért nincs szükség újraprogramozásra. Ha a váltóáram is megszakadna és az elem is kimerülne vagy nem lenne, a felhasználónak ebben az esetben csak az időpontokat és a dátumot kell újra beállítania, az összes többi beállított érték a nem felejtő memóriában tárolódik s ezért nincs szükség azok újra beállítására. Áramköri megszakító ( biztosíték ) : Az áramköri megszakító a készülék elektromos áramkörét védi. Ha a megszakító megszakítja az áramkört, a készülék a kezelőfelület alatti kapcsolóval állítható újra alapállapotba. A kezelőfelület feliratozása különböző nyelveken : Jelenleg spanyolul, franciául, olaszul, németül és angolul feliratozott feltétek kaphatók a kezelőfelületre. Magyar nyelvű feltét sajnos még nem kapható.

4 1. ábra : Az időzítő készülék kezelő szerveinek elhelyezkedése 1. A digitális kijelző Egy nagy LCD ( folyékony kristályos kijelző ) mutatja a dátumot és a többi beállítást. A kijelző teljesen interaktívan működik együtt a többi kezelő szervvel. 2. A programozó nyomógombok A készülék 7 nyomógombbal rendelkezik a beállításokhoz és a program beviteléhez. A nyomógombok a dátum, az öntözési időtartam, az öntözési napok, a kezdési időpontok és egyéb funkciók beállítására szolgálnak, a forgó választótárcsával összhangban. 3. A forgó választókapcsoló Az időzítő készülék "szíve" a kör alakú forgó választókapcsoló megkönnyíti az éppen beállított funkció és / vagy üzemmód ellenőrzését. 4. Az alaphelyzetbe állító gomb - "RESET" Az alaphelyzetbe állító gomb törli a dátumot és az időt de nem távolítja el a gyárilag beállított üzembiztonsági programot. A gombot az előlapba süllyesztve helyezték el, hogy egy esetleges véletlen alapbeállítás elkerülhető legyen. Működésbe hozni egy hegyes végű tárggyal, pl. tollvagy ceruzaheggyel lehet. Figyelemre méltó programozási tulajdonságok Két öntözési program - Összefoglaló Az időzítő készülék segítségével ezen öntözési programok bármelyike vagy mindegyike alkalmazható, de ügyeljen arra, hogy minden egyes zóna egymástól függetlenül legyen beállítva vagy A és B vagy mind az A mind pedig a B programot. Az A program E program lehetővé teszi, hogy a hét bizonyos napjain vagy minden második nap kiválasztott zónákban öntözzön. Az A program hetente folyamatosan ismétli önmagát.

5 A B program E program két választási lehetőséget kínál : az egyik a páros vagy páratlan napokon történő öntözés, a másik a naponkénti locsolástól a minden 28. napig terjedő öntözési időszakok beállítása. Ez utóbbi lehetőség megtervezését és a készülékbe való beiktatását a növekvő igények illetve a víztakarékosságra való törekvés ösztönözte. A készülék automatikusan kiszámolja a páros és páratlan napokat minden hónapra és szökőévek esetén korrekciókat végez, hogy 2095-ig pontos lehessen a páros és páratlan napokon való öntözés. A kezdési időpontok tárolása Az időzítő készülék annyira intelligens, hogy az öntözés kezdési időpontjainak esetleges átfedése esetén is tárolja ezeket az értékeket. Ha például két vagy több olyan kezdési időpontot ad meg, amelyek átfedik egymást ( ugyanabban vagy különböző programokban ), a készülék nem indít el két zónát egyszerre, hanem először az első zónát indítja el, majd elindítja a következő zónát miután az első befejezte az előre beállított öntözési időtartamot. A készülék NEM tárolja el viszont a következő naptári nap beállítási értékeit nehogy megsértse a páros és páratlan napok öntözési rendjét. Kézi és félautomata üzemmód Az öntözési rugalmasság érdekében a készülék többféle kézi és félautomatikus öntézési módot biztosít, ezáltal figyelmen kívül hagyhatja az automatikus beállítás értékeit és sok egyéb módon is beállíthatja a készüléket. Második fejezet ÜZEMBE HELYEZÉS Az időzítő készülék üzembe helyezése csupán néhány egyszerű lépést igényel. A programozás elkezdése előtt azonban lényeges az elemek behelyezése, az időpontokat és a dátumokat beállítása és egy megfelelő öntözési terv kidolgozása. Az elemek behelyezése Az időzítő készülékhez 2 db AA típusú elem szükséges, amelyek a tárolt programot egy esetleges áramkimaradás esetén is megőrzik. Tipikus esetben két új, teljesen feltöltött elem kb. egy évre elegendő feszültséget biztosít. u Távolítsa el a kezelőfelület fedelét. u Helyezze be a 2 db elemet a helyére. Helyezze vissza a kezelőfelület fedelét. A gyenge, lejárt elemek vagy azok hiánya áramkimaradás esetén adatvesztést eredményezhetnek. Ebben az esetben azonnal új elemeket kell behelyezni és a törlődött

6 időpont és dátum értékeket újra be kell vinni a memóriába. A program többi beállítási értéke megmarad, mivel egy nem felejtő memóriában tárolódik. A dátum és az időpont beállítása A készülék első alkalommal történő programozásakor nyomja be a "RESET" feliratú süllyesztett elhelyezésű gombot. E gomb megnyomása nincs hatással a gyári beállításokra. Ezután már csak akkor nyomja meg a RESET gombot, ha teljesen ki akarja törölni a vezérlő memóriáját és vele együtt a beírt öntözési programot. 2. ábra : A programozó nyomógombok u Forgassa a forgótárcsát a "Time/Date = idő / dátum" állásba. ( lásd a 3.ábrán) u 12:00 a.m. ( délelőtt 12 óra ) jelenik meg a kijelzőn alul három nyíllal, amelyek az évet (Y), a hónapot (M) és a napot (D) jelzik. u Nyomja le és tartsa folyamatosan lenyomva a "+" gombot a helyes időpont beállításához. Fordított irányban (csökkentéshez) a "-" gombot kell lenyomva tartani. A megfelelő időpont elérésekor a beállított időpontot az "ENTER" gombbal nyugtázni kell. A gyorsabb előre illetve visszafelé történő értékbevitelhez folyamatosan kell a "+" gombot lenyomva tartani, amíg a kívánt érték a kijelzőn meg nem jelenik.

7 u Az év (Y), a hónap (M) és a nap (D) programozásakor egy villogó kurzor jelenik meg a megfelelő nyilak felett ( lásd a 4. ábrát az angol nyelvű leírásban ). u A megfelelő év (Y) beállításához használja a "+" vagy a "-" gombot majd nyomjon "ENTER"-t. u A megfelelő hónap (M) beállításához használja a "+" vagy a "-" gombot majd nyomjon "ENTER"-t. u A megfelelő nap (D) beállításához használja a "+" vagy a "-" gombot majd nyomjon "ENTER"-t. 3.ábra : A folyékony kristályos (LCD) kijelző a körülötte lévő tájékoztató feliratokkal Figyelem! Ha nem programozzák be a készüléket, a gyárilag beprogramozott alapprogram minden nap 10 percre bekapcsol minden zónát. A szelepek esetleges kinyitása elkerülhető legyen vagy 1 ) kapcsolja ki a választó kapcsolót ( "OFF = ki" állás ), vagy 2 ) programozzon be egy öntözési sorrendet. Öntözési terv készítése Célszerű előbb papíron egy öntözési tervet készíteni, mivel így jobban elképzelhető, hogyan is lehet a legjobban programozni egy ilyen öntözésvezérlő központi egységet. Ennek alapján mely napokon és időpontokban kíván öntözni az "A" vagy "B" program segítségével.

8 Harmadik fejezet PROGRAMOZÁS A készülék két programmal rendelkezik, amelyeknek segítségével sokféle öntözési terv vezérelhető. A felhasználó igényétől függően az egyik vagy másik vagy mindkét program alkalmazható. Az öntözési folyamat kívánt sorrendben való bevitele Lehetőség van arra, hogy az öntözési folyamat lépéseit mindig a kívánt sorrendben adja meg. Éppen ezért nagyon könnyű az öntözési sorrendet áttekinteni és módosítani. A bevitt értékek könnyen módosíthatók akár a kezdeti lépések beállításakor, akár évekkel az üzembe helyezés után. Kezdési időpontok az "A" vagy a "B" programokhoz Megjegyzés : A kezdési időpont az a nap, amikor a program elkezdi öntözni az első zónát, majs sorban a többit. Nincs minden egyes zónára külön kezdési időpont. A kezdési időpontok nem felelnek meg az egyes zónáknak. Ha egynél több kezdési időpontot ad meg, a program minden beprogramozott zóna öntözését az adott időpontokban fogja elkezdeni egymást követő sorrendben. u Minden programhoz minden kezdési időpontot ugyanolyan módon kell megadni. A kívánt programban forgassa a kapcsolót a"start times = kezdési időpontok" állásba. A kijelző "A"-t vagy "B"-fog mutatni aszerint, hogy melyik programot választotta ki. A kijelzőn ez látható : ( lásd az 5.ábrát) : valamint egy villogó kurzor. u Adja meg a az első kezdési időpont értékét a "+" és "-" gombok segítségével, majd az "ENTER" megnyomásával nyugtázza a bevitelt. A kijelző a a "START 2 = második kezdési időpont" állásba lép előre. A további kezdési időpontok beviteléhez ismételje meg az előző lépéseket a "+" és "-" gombok segítségével és az "ENTER" megnyomásával nyugtázza a beviteleket. Ne feledje, minden kezdési időpont minden beprogramozott zónát öntözni fog! Nem lehet zónánként beállítani a kezdési időpontokat. A kezdési időpontok nem felelnek meg az egyes zónáknak. 4. ábra : A folyékony kristályos kijelző ( LCD ) a kezdési időponttal

9 Az "A" vagy "B" program öntözési időtartama és beállításai Megjegyzés : Mindkét program számára öntözési időtartamokat kell megadni. u Forgassa a kapcsolót a "Station Duration = a zóna öntözési időtartama" állásba akár az "A" akár a "B" programban. A kijelző jelezni fogja a megfelelő program betűjelét valamint a : beviteli mezőt és a "Station 1 = első zóna" állásban a kurzor villogni kezd. 5. ábra : A zónák öntözési időtartama az "A" programban u Az öntözési időtartam 1-től 99 percig állítható be. A percérték beállítását követően az 1. zóna felett "A" vagy "B" betűjel tűnik fel a kurzor a 2.zónába továbblép s a kurzor folyamatosan villog. u A 2. és 6. illetve 2. és 12. zónák beállításához ismételje meg az előbbi lépéseket. u Az egyes zónák kihagyásához nyomja meg a "NEXT = következő" gombot. u Egy előzőleg beprogramozott öntözési időtartam törléséhez a "CLEAR = törlés" gombot nyomja meg. Öntözési napok beállítása az "A" programhoz u Az "A" programban forgassa a kapcsolót a "Watering Days = Öntözési napok" feliratú állásba. A kijelző mutatni fogja az "A" betűt és a kurzor az M,T,W,T,F,S,S (hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) betűk alatt fog villogni. 6.ábra : A kijelző az öntözési napokat mutatja u Az öntözés hétfői kezdéséhez nyomja meg az "ENTER"-t. A nyíl az "M = hétfő" alatt jelenik meg és a kurzor továbblép a "T = kedd" alá, s az napon való öntözéshez nyomjon "ENTER"-t. A hét többi napjára vonatkozóan ismételje meg az előző lépéseket. u Egy nap kihagyásához nyomja meg a "NEXT = következő" gombot.

10 u Egy előzőleg beprogramozott nap törléséhez a "CLEAR = törlés" gombot nyomja meg. u Másnaponkénti öntözéshez nyomja meg a "NEXT = következő" gombot, ekkor a kurzor a "2nd = második" állásba továbblép majd nyomjon "ENTER"-t. Figyelem! Ha a másnaponkénti öntözést választja, nincs lehetősége a hét meghatározott napjait öntözési napnak kijelölni. Öntözési időközök beállítása az "B" programhoz A "B" program segítségével az öntözés 1-28 nap között bármilyen időközre vagy páros és páratlan napokra beállítható. A készülék szökőév kiegyenlítéssel is rendelkezik és megfelelően szabályozza a páros és páratlan napok időrendjét is 2095-ig. u Az "B" programban forgassa a kapcsolót a "Watering Interval = Öntözési időköz" feliratú állásba. A kijelzőn a kurzor az "Interval = időköz" szótól balra fog villogni. 7. ábra : A kijelző az öntözési időközöket mutatja u Nyomja le és tartsa folyamatosan lenyomva a "+" vagy a "-"gombot az öntözések közötti napok számának beállításához. Például ha 10 naponta szeretne öntözni, állítsa az időközt 10-re. u A megfelelő időköz elérésekor a beállított értéket az "ENTER" gombbal nyugtázni kell. Figyelem! Ha ma pl. a 3 értéket adja meg a programnak, akkor a készülék először ma fog öntözni és utána 3 naponként folyamatosan. u A páros vagy páratlan napokon való öntözéshez nyomja meg a "NEXT = következő" gombot. A kurzor vagy a páros vagy a páratlan beállításnál fog megjelenni, utána az az "ENTER" gombbal nyugtázni kell. Öntözési időrend törléséhez nyomja meg a "CLEAR = törlés" gombot. Új időrend beviteléhez nyomja meg a "NEXT = következő" gombot. A program áttekintése és módosítása A készülék lehetővé teszi a teljes öntözési terv könnyű áttekintését és ellenőrzését. Például ha az "A" program kezdési időpontjait szeretné megtekinteni, egyszerűen állítsa a választókapcsolót az "A" programban a "Start time = kezdési időpont" állásba és ellenőrizze a bevitt értékeket. A "NEXT = következő" gomb segítségével tovább haladhat az időrend korábban bevitt értékein anélkül, hogy a programot magát veszélyeztetné.

11 Ha meg szeretné változtatni a kezdési időpontokat, az öntözési napokat vagy időközöket csak egyszerűen csak kövesse az útmutató erre vonatkozó leírását. Az öntőzési időrend ellenőrzése és módosítása után ne felejtse el a választókapcsolót az állítani, amennyiben azt szeretné, hogy a készülék automatikusan kövesse a programban megadott utasításokat. A készülék automatikus üzemre készen áll Miután a programozás befejeződött, állítsa a választókapcsolót az "AUTO = automatikus" állásba ( lásd a 9.ábrát ). A készülék most teljesen be van programozva és az automatikus üzemre készen áll. Ebben az üzemmódban minden program sorban egymás után végzi el feladatát az "A" programmal kezdve. 8.ábra : Automatikus üzemre készen állva

12 Negyedik fejezet FÉLAUTOMATA ÉS KÉZI ÜZEMMÓD A készülék képes az automatikus programot figyelmen kívül hagyni anélkül, hogy a már beállított programot ez zavarná. A félautomata üzemmód használata ( Mind az "A" mind a "B" programban minden zóna körbefut egyszer ) u Állítsa a választókapcsolót az "AUTO = automatikus " állásba, majd nyomja meg a "MANUAL = kézi" gombot. A kijelző ekkor az "AB", "MANUAL=kézi" feliratokat mutatja és az "ALL = összes" felirat villog (lásd a 10.ábrát ). Ez azt jelzi, hogy mind a 6 ( vagy 12 ) zóna az "A" és "B" programokban, egymás után, a beállított időtartamának megfelelően félautomatikusan fog öntözni. u A mindkét ( "A" és "B" ) programban az összes zóna beállított öntözési időtartamának indításához nyomjon "ENTER"-t. 9. ábra : Az "A" és "B" programokhoz hozzárendelt zónák félautomata öntözése Megjegyzés : Az "A" programban az 1. zónához rendelt öntözési időtartamok fognak először sorra kerülni, majd a "B" program 1. zónájára ugrik át, mielőtt a 2. zónára ugrana és a továbbiakban így váltakozva kerülnek sorra a zónák. Csak olyan, beállított öntözési időtartammal rendelkező zónák fognak öntözni, amelyekhez kézi vagy félautomata üzemmódot alkalmaznak.

13 10. ábra : Összzónás, "A" és "B" programokra vonatkozó félautomatikus öntözés ( Csak az "A" programban minden zóna körbefut egyszer ) u Csak az "A" programban beállított öntözési időtartammal rendelkező összes zóna öntözésének indításához nyomja meg először a "MANUAL = KÉZI" majd ezt követően a "NEXT = következő" gombot. Ez tehát csak az "A" programban beállított öntözési időtartammal rendelkező zónák öntözését indítja el. A félautomatikus öntözés indításához nyomjon "ENTER"-t ( lásd a 12. ábrát az angol nyelvű leírásban). u Csak a "B" programban beállított öntözési időtartammal rendelkező összes zóna öntözésének indításához nyomja meg először a "MANUAL = KÉZI" majd ezt követően kétszer egymás után jól elkülöníthetően a "NEXT = következő" gombot. Ez tehát csak az "B" programban beállított öntözési időtartammal rendelkező zónák öntözését indítja el. A félautomatikus öntözés indításához nyomjon "ENTER"-t. 11. ábra : Kézi beállítású öntözés vagy csak az A vagy csak a B programmal

14 Kézi üzemmód alkalmazása A kézi üzemmód lehetővé teszi a 4 ( vagy 6 ) zóna bármelyikére öntözési időtartam beállítását 1-99 perc között. u Állítsa a választókapcsolót az "AUTO = automata" állásba. u Nyomja meg a "MANUAL = kézi" gombot, majd nyomja meg a "NEXT = következő" gombot háromszor. A kijelzőn az 1. zónát jelző szám felett a kurzor villog és megjelenik a jelzés is. 12. ábra u Az öntözési időtartam percértékeinek beállításához nyomja meg és tartsa lenyomva a "+" gombot addig, amíg el nem jut a kívánt értékhez. A percérték csökkentéséhez a "-" gombot kell alkalmazni. Az öntözés elkezdéséhez nyomjon "ENTER"-t u Egy zóna kihagyásához nyomja meg a "NEXT = következő" gombot addig, amíg a kurzor a következő, programozni kívánt zóna felett villog. Példa : ha a 3. zónát szeretné 5 perces öntözésre beállítani, nyomja meg a "MANUAL = kézi" gombot, majd a "NEXT = következő" gombot ötször egymás után a kézi üzemmód kiválasztásához és ugorjon előre a 3. zónához - a "+" és "-" gombok segítségével állítsa 5 percre az öntözés időtartamát, végül nyomjon "ENTER" -t. 13. ábra : A 3. zónát 5 perces öntözésre történő beállítása

15 Megjegyzés : Miután a "MANUAL = kézi" gombot megnyomta és 60 másodpercen belül nem választja ki a kívánt beállítást, a kijelző újra a dátumot fogja mutatni. u A félautomata vagy kézi öntözés leállításához vagy megszakításához nyomja meg a egyszer a "CLEAR = törlés" gombot. A készülék ekkor visszatér eredeti automatikus öntözési tervéhez. A felhasználó által kiválasztható, eső miatti öntözésmegszakító üzemmód használata Ha az automatikus üzemmódot 24, 48 vagy 72 órára fel szeretné függeszteni, használja a "RAIN DELAY = eső miatti megszakítás üzemmód" gombot. u A választókapcsolót állítsa az "AUTO=automatikus" állásba és nyomja meg a "RAIN DELAY = eső miatti megszakítás üzemmód" gombot egyszer. A készülék az összes beállított öntözési programot 24 órára megszakítja. 24 óra elteltével az eredeti öntözési sorrend visszaáll. u időtartamát 48 vagy 72 órára való növeléséhez egyszerűen csak nyomja addig a "RAIN DELAY = eső miatti megszakítás üzemmód" gombot amíg a kívánt érték meg nem jelenik a kijelzőn. u Az eső miatti megszakítás törléséhez a "CLEAR = törlés" gombot nyomja meg. ( lásd a 15. ábrát az angol nyelvű leírásban ) u Figyelem : Az eső miatti megszakító üzemmód folyamán a kijelző a beállított időpontvégéig a hátralévő órákat mutatja ( azaz a készülék visszaszámol ) felváltva a pontos idővel és dátummal. Ebben az üzemmódban a készülék a "CLEAR = törlés" gombon kívül más gomb megnyomását nem fogadja el. 14. ábra : Az eső miatti megszakítás idejét mutató kijelző A rendszer teljes leállítása A rendszer leállításához állítsa a választókapcsolót az "OFF = ki" állásba. A készülék programozott állapotban marad, de nem öntöz.

16 Ötödik fejezet A FELSZERELÉS A készülék elhelyezése u A készülék végleges helyét lehetőleg valamilyen elektromos csatlakozás mellett válassza ki. Ne válasszon olyan konnektort, amelyen KI / BE kapcsoló billentyű található. u A készülék ne legyen kitéve az időjárás viszontagságainak és ne üzemeltesse -10 o C alatt és +45 o C felett. u A legmegfelelőbb helyszín a felszerelésre a garázs vagy egyéb védett terület. Tilos a készüléket minden takarás nélkül a szabadban felszerelni! A készülék felszerelése u Egy nyolcas csavart csavarozzon be szemmagasságban a falba úgy, hogy a csavar feje kb. 2 mm-re álljon ki a falból. Ha szükséges alkalmazzon a vakolatban vagy a téglafalban feszítő dübelt. u A készüléket hátlapján lévő kulcslyukon át akassza a kiálló csavarra. u Csavarozzon be egy-egy nyolcas csavart az alsó furatokon át a falba. u Helyezzen be 2 db AA típusú elemet, adja meg újra az időpontokat és dátumokat, szükséges szerint. Az elektromos szelepek bekötése u Ha az időzítő készülék és a szelep összekötéséhez, ha kisebb, mint 215 méter, alkalmazzon "Watermaster" öntözőcsövet vagy 20-as méretű műanyag borítású hőszabályozó vezetéket. Ha a közöttük lévő távolság azonban nagyobb, mint 215 méter, úgy 16-os méretű vezetéket kell alkalmazni. Az öntöző vezetéket a földbe kell fektetni, azonban a jobb védelem érdekében PVC csőben és földbe temetve kell azt vezetni. Ügyeljen arra, hogy az öntöző vezetéket ne olyan helyre telepítse, ahol a későbbiekben ásás vagy földkiemelés veszélyeztethetné.

17 15. ábra : A szelepek bekötése u Minden szelephez két vezeték tartozik. Egy-egy vezetéket a közönséges vezetékhez hasonlóan kell csatlakoztatni. Minden szelep közönséges vezetéke összekapcsolható a készülékhez menő egy-egy közönséges vezetékkel. A szelep másik vezetéke ahhoz a speciális zónavezetékekhez csatlakoztatható, amely a szelepet vezérli. ( lásd a 17. ábrát az angol nyelvű leírásban ) u Az egyes vezetékek sorkapcsokkal, forrasztással vagy műanyag szigetelőszalaggal köthetők össze. u Kiegészítő védelemként "Watermaster" zsírral telített védősapka alkalmazható. u Az elektromos zavarok elkerülése érdekében egy-egy zónához csak egy szelepet csatlakoztasson. A szelep elektromos vezetékeinek csatlakoztatása a készülékhez u Húzza le a fedelet. u Állapítsa meg melyik vezetéket melyik zónára kívánja bekötni. A csupasz vezetékvég becsúsztatásával kösse be az összes szelep mindegyik vezetékét a megfelelő zóna végpontjához ( 1-4-ig vagy 1-6-ig ). u A vezetékek bekötéséhez szükséges a kapcsolódoboz fedelének levétele, ehhez egyszerűen nyomja felfelé a kapcsolódoboz tetején lévő fület. u A közönséges vezetéket a "COM" feliratú végponthoz kösse be.

18 16. ábra : A szelep vezetékének bekötése A szivattyú indító vagy vezérlő szelepének csatlakoztatása a készülékhez u Kössön be egy vezetéket a "PUMP" feliratú végponthoz. u Kösse a másik vezetéket a "COM" feliratú végponthoz. A két vezetéket ezután csatlakoztassa egy 24 voltos váltóáramú indító vagy vezérlőszelep bemenetére ( a tekercs felőli oldalán ). Ügyeljen a feltüntetett kódokra. A szivattyú indító reléjének bekötéséhez egy szakképzett villanyszerelő segítségét is igénybe veheti. A transzformátor bekötése u A fedél levétele után keresse meg a "24VAC" feliratú két végpontot. Ügyeljen arra, hogy a transzformátor még ne legyen csatlakoztatva a hálózathoz. Kösse be a transzformátor két tápvezetéke közül az egyikét a fenti végpontra. 17. ábra : A szivattyú indító relé és a transzformátor bekötése u Csatlakoztassa a hálózathoz a transzformátort. FIGYELEM! NE KÖSSÖN SORBA ILLETVE NE ÜZEMELTESSEN KÉT VAGY TÖBB KÉSZÜLÉKET EGY TRANSZFORMÁTORRAL! u A bepattanó fedelet ütközésig csúsztassa vissza.

19 HIBAELHÁRÍTÁS Probléma / Lehetséges ok Egy vagy több szelep nem kapcsol be : 1. Hibás a szolenoid tekercs. 2. A vezeték szakadt vagy nem érintkezik. 3. Az áramlás vezérlés tengelye túl erősen lett becsavarozva, lezárva ezáltal a szelepet. 4. Helytelen programozás. A zónák akkor is bekapcsolódnak, ha nem is várjuk : 1. A víznyomás túl magas. 2. Egynél több indítási időpont lett beprogramozva. Egy zóna beragad és nem kapcsolódik ki : 1. Hibás a szelep. 2. A szelep piszokkal vagy hulladékkal szennyeződött. 3. A szelep membrán hibás. Egyik szelep sem kapcsolódik be : 1. A transzformátor hibás vagy nem érintkezik valahol. 2. Helytelen programozás. 3. Rövidzárlat ( a biztosíték megszakadt ). A készülék nem kapcsolódik be : 1. Rövidzárlat ( a biztosíték megszakadt ). 2. A transzformátor nincs csatlakoztatva egy működőképes váltóáramú dugaszolóaljzathoz. A szelepek akkor is ki-be kapcsolnak, ha nincsenek is erre beprogramozva : 1. Egynél több kezdési időpont lett beprogramozva egymást átfedő sorrendben. 2. Túl nagy nyomás. A biztosíték ismételten megszakad : 1. Rövidzárlat a vezetékekben vagy a tekercsekben.

Q2041 típusú kapcsolóóra kezelési útmutatója

Q2041 típusú kapcsolóóra kezelési útmutatója Q2041 típusú kapcsolóóra kezelési útmutatója TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 1.1 A PROGRAMÓRA RÖVID ISMERTETÉSE... 3 1.2 A BLOKK... 3 1.3 A KEZELŐGOMBOK ISMERTETÉSE... 4 2. AZ ÓRA PROGRAMOZÁSA... 5 2.1

Részletesebben

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

www.tmarkt.hu CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS CUSTOM COMMAND IPARI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA HASZNÁLATI UTASÍTÁS TULAJDONSÁGOK Négy teljesen független program, melyek egyszerre is futhatnak. A hét napjai szerinti, páros-páratlan napok szerinti vagy

Részletesebben

CM927 - Használati útmutató

CM927 - Használati útmutató Leírás A Honeywell CM927 egy vezeték nélküli szobatermosztát mely az Ön fűtésrendszerének nagy hatásfokú vezérlésére lett kifejlesztve. A készülék otthon tartozkodása esetén biztosítja a kellemes hőmérsékletet

Részletesebben

I. A VEZÉRLŐ AUTOMATIKA HELYÉNEK KIVÁLASZTÁSA

I. A VEZÉRLŐ AUTOMATIKA HELYÉNEK KIVÁLASZTÁSA Az ESP modulos vezérlő automatika ideális házi kertek és kisebb méretű közterületek öntözőrendszerének vezérlésre. Kültéren és beltéren egyaránt felszerelhető. Az alapegység bővítő modulok nélkül négy

Részletesebben

Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv

Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv Pro-C Vezérlő Bel- és kültéri változat Felhasználói és telepítői kézikönyv A Pro-C felépítése A.-LCD kijelző 1. Programazonosító - a használt programot (A,B,C) jelzi 2. Öntözési zóna sorszáma- jelzi az

Részletesebben

!! Az öntözésvezérlot kizárólag GARDENA mágnesszelep-dobozok szabályozására szabad felhasználni. 150 m

!! Az öntözésvezérlot kizárólag GARDENA mágnesszelep-dobozok szabályozására szabad felhasználni. 150 m GARDENA Öntözésvezérlo 6030 Cikkszám 1303-20 Vevotájékoztató Tartalom 1. Megjegyzések a Vevotájékoztatóhoz 2. Felhasználási területek 3. Muszaki adatok 4. A készülék felállítása 5. Rövidített Vevotájékoztató

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Kerékabroncs nyomásjelző rendszer (TPMS) XC100007 Rendelési szám:

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Beltéri egység levegő-víz hőszivattyús rendszerhez és opciók EKHBH016AB EKHBX016AB EKHBH016AB*** EKHBX016AB*** Beltéri egység levegő-víz hőszivattyús rendszerhez és opciók Tartalomjegyzék Oldal Bevezetés...

Részletesebben

DDC vezérlő Használati útmutató

DDC vezérlő Használati útmutató Telepítési útmutató: DDC vezérlő Használati útmutató Távolítsa el a burkolólapot a vezérlő aljáról. Helyezze a vezérlőt a falra, a hátoldal tetején lévő akasztó nyílás segítségével. Rögzítse a vezérlőt

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató Szerelési és kezelési útmutató Beszerelést végző cég: Beépítés dátuma: Telefon: KE KELIT Kunststoffwerk GmbH Tel: +36 27 542 399 H-2120 Dunakeszi www.kekelit.hu Székesdűlő-Házgyár 0126/2 hrsz. TARTALOM

Részletesebben

Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ

Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ TERMOSZTÁTOK Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ Crono 7 Heti programozású szobatermosztát Műszaki dokumentáció tartalomjegyzék 1. Telepítés 6. oldal 1.1. Telepítési információk 6. oldal 1.2. Elhelyezés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

STPi időkapcsoló Programozási útmutató

STPi időkapcsoló Programozási útmutató STPi időkapcsoló Programozási útmutató Az időkapcsoló megjelenése Használja ezt az ábrát az időkapcsoló funkcióinak megismeréséhez! AUTO forgató gombot állítsuk ide, hogy az öntözés automatikusan induljon

Részletesebben

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás

TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás TOTAL CONTROL kültéri öntözőrendszervezérlő 12-15 - 18-24 zóna Használati utasítás Köszönjük, hogy Total Control öntözőrendszervezérlőt vásárolt. Az alábbiakban felsoroljuk a vezérlő néhány fontos tulajdonságát,

Részletesebben

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 Elemes Vezérlő, Használati Útmutató CSATLAKOZÁS A MÁGNESSZELEPHEZ MEGJEGYZÉS:MIELŐTT AZ ELEMEKET BEHELYEZNÉ, VÉGEZZE EL AZ ELEKTROMOS BEKÖTÉST. A vezérlő kapacitása A vezérlő

Részletesebben

JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató

JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató FELSZERELÉSI JAVASLATOK JUNIOR Plus 2, 4, 6, 8 - Kezelési útmutató BELTÉRI ÖNTÖZÉSVEZÉRLŐ AUTOMATIKA LCD kijelző Transzformátor Vegye le az alsó takarólemezt. Szerelje fel a falra az automatikát a két

Részletesebben

Beszerelési útmutató. Kezelési útmutató. Jármű fűtőberendezések Műszaki dokumentáció. Rövid leírás. Kezelőelem az Eberspächer álló helyzeti fűtésekhez

Beszerelési útmutató. Kezelési útmutató. Jármű fűtőberendezések Műszaki dokumentáció. Rövid leírás. Kezelőelem az Eberspächer álló helyzeti fűtésekhez Jármű fűtőberendezések Műszaki dokumentáció Kezelési útmutató EasyStart Remote + HU Kezelési útmutató Rövid leírás Beszerelési útmutató Kezelőelem az Eberspächer álló helyzeti fűtésekhez A WORLD OF COMFORT

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv és kezelési útmutató. A tulajdonos példánya!

Felhasználói kézikönyv és kezelési útmutató. A tulajdonos példánya! XC 4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérlő automata AUTOMATA XC Felhasználói kézikönyv és kezelési útmutató A tulajdonos

Részletesebben

Kezelési útmutató az

Kezelési útmutató az Kezelési útmutató az SUPER DIAL öntözést idızítı és vezérlı készülékhez ÜZEMBEHELYEZÉSI, PROGRAMOZÁSI ÉS MŐKÖDÉSI ÚTMUTATÓ A vásárlás napja :... Mineralholding Kft. - 1 - Tartalomjegyzék 1. fejezet : BEVEZETÉS...

Részletesebben

4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérl automata

4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérl automata XC 4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérl automata AUTOMATA XC Felhasználói kézikönyv és kezelési útmutató KIKAPCSOLÁS MINDEN

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv. Távirányító BRC1D528

Üzemeltetési kézikönyv. Távirányító BRC1D528 1 3 6 23 7 8 9 2 1 4 12 14 17 10 11 22 25 16 13 15 18 19 20 21 5 24 29 33 26 35 27 36 37 28 30 31 32 34 1 2 Start 5s 5s 5s 5s + 5s End 2 KÖSZÖNJÜK, HOGY EZT A TÁVIRÁNYÍTÓT VÁLASZTOTTA. OLVASSA EL EZT A

Részletesebben

GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv

GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv GreenKeeper 212 Felhasználói kézikönyv Könnyen bővíthető max. 12 zónáig,2 zónás vezérlőmodulokkal 3 beépített öntözőprogram Naptárszerinti ill. időtartam szerinti vagy páros/páratlan napok szerinti programozási

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C6 BRC4C6 BRC4C63 BRC4C64 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Üzemeltetési kézikönyv 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Üzemeltetési kézikönyv KÖSZÖNJÜK, HOGY EZT A TÁVIRÁNYÍTÓT VÁLASZTOTTA. OLVASSA EL EZT A KÉZIKÖNYVET FIGYELMESEN,

Részletesebben

Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20

Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20 Kezelési utasítás Bevezetés A termék megfelel a vonatkozó európai előírásoknak.

Részletesebben

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység

FILCOM. Visszamosatást vezérlő egység FILCOM Visszamosatást vezérlő egység Tartalom 1.0 Bevezetés...2 2.0 Műszaki jellemzők...2 3.0 Kijelző panel...2 3.1 LED...3 3.2 Kijelző...3 4.0 A vezérlő egység hardver konfigurálása...3 4.1 Váltóáramú

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Verzió 1.0 Magyar PIPER 100 / 200

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Verzió 1.0 Magyar PIPER 100 / 200 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Verzió 1.0 Magyar PIPER 100 / 200 PIPER 100 / 200 2 Bevezetés Gratulálunk a Leica Geosystems új Csőlézerének a megvásárlásához. Termék Termék Azonosítás A Piper 100 és 200 lézeres

Részletesebben

Felszerelési és használati útmutató. 3 bemenet, 1 kimenet

Felszerelési és használati útmutató. 3 bemenet, 1 kimenet Felszerelési és használati útmutató Hőmérséklet-különbség szabályozó 3 bemenet, 1 kimenet Ez a leírás része a terméknek. Használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a leírást. A termék teljes élettartama

Részletesebben

SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL

SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL SALUS 091FL PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÓ EGYHETES PROGRAMMAL, 0,2 C HŐMÉRSÉKLET-ÉRZÉKENYSÉGGEL Az Ön új termosztátja hosszú évekig fogja szolgálni családját, segítségével jelentősen csökkenthetik

Részletesebben

A kültéri adó egy belső érzékelő csatornával és egy külső szonda-csatornával rendelkezik.

A kültéri adó egy belső érzékelő csatornával és egy külső szonda-csatornával rendelkezik. *KÉTCSATORNÁS ADÓ A kültéri adó egy belső érzékelő csatornával és egy külső szonda-csatornával rendelkezik. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124

Részletesebben

VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ

VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ SZERELÉSI KÉZIKÖNYV A termék felszerelése előtt mindenképp olvassa el ezt az szerelési kézikönyvet. Tartalomjegyzék 1. Biztonsági óvintézkedések...2 2. Tartozékok...4 3. A távirányító

Részletesebben

C80/1, C90, C150. HU Vezérlőegységek

C80/1, C90, C150. HU Vezérlőegységek C80/1, C90, C150 HU Vezérlőegységek 1. C80/1, C90 ÉS C150 VEZÉRLŐEGYSÉGEK 1.1. Általános tudnivalók A C80/1 vezérlőegység azoknak a családi szaunákban használt, egyfázisú elektromos kályháknak (2-8 kw)

Részletesebben

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL

INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL INTELLIGENS PORSZÍVÓ AUTOMATIKUS FELTÖLTÉSSEL ÉS TÁVIRÁNYÍTÓVAL MODELL: HH9281 HU Kezelési útmutató Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta az intelligens porszívót! Az intelligens porszívó széleskörű

Részletesebben

RIASZTÓKÖZPONT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

RIASZTÓKÖZPONT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV RIASZTÓKÖZPONT verzió: 2.10 CA-5 Program FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FIGYELMEZTETÉS Azért, hogy elkerülje a vezérlőpanel bármilyen működési problémáját ajánlott, hogy alaposan megismerje ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

Mindig az Ön oldalán. Használati útmutató. HelioCONTROL Napenergia-szabályozó

Mindig az Ön oldalán. Használati útmutató. HelioCONTROL Napenergia-szabályozó Mindig az Ön oldalán Használati útmutató HelioCONTROL Napenergia-szabályozó TARTALOMJEGYZÉK 1 Kérjük elolvasni... 2 1.1 Üdvözöljük...2 2 A készülék bemutatása... 2 2.1 Leírás...2 3 Termék-dokumentáció...

Részletesebben

Dimmer, FS20 kalapsínekhez Megrend. szám: 62 30 14

Dimmer, FS20 kalapsínekhez Megrend. szám: 62 30 14 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Dimmer, FS20 kalapsínekhez Megrend. szám: 62 30 14 Kezelési utasítás 1. Rendeltetésszerű használat A fázishasításos szabályozású dimmer

Részletesebben

ICC Hunter Ipari vezérlő

ICC Hunter Ipari vezérlő ICC Hunter Ipari vezérlő Kézikönyv és használati útmutató minden 8 zónás alap típushoz ICC-800PL Műanyag ház ICC-801PL Műanyag ház (Nemzetközi) ICC-800M Fém ház ICC-800SS Rozsdamentes acél ház Bevezetés

Részletesebben

Telepítési és használati útmutató eco Intelligens radiátortermosztát

Telepítési és használati útmutató eco Intelligens radiátortermosztát Telepítési és használati útmutató Telepítési útmutató Telepítési útmutató 1. Felszerelés 1.1 Az eco termosztát típusának meghatározása...4 1.2 A csomag tartalma...4 1.3 Szelepadapterek áttekintése...5

Részletesebben

Felhasználói referencia-útmutató

Felhasználói referencia-útmutató EHBH04CA EHBH08CA EHBH16CA EHBX04CA EHBX08CA EHBX16CA EHVH04S18CA EHVH08S18CA EHVH08S26CA EHVH16S18CA EHVH16S26CA EHVX04S18CA EHVX08S18CA EHVX08S26CA EHVX16S18CA EHVX16S26CA Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA

ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA ELOSTAR (v3) ELEKTRONIKUS SZÁMZÁR KEZELÉSI LEÍRÁSA!! FIGYELEM! Kérjük, figyelmesen olvassa végig kezelési leírásunkat, m i e l ő t t a zárat működtetné vagy egy új számkombinációt állítana be. Nem vállalunk

Részletesebben

GARDENA Öntözésvezérlő 6040

GARDENA Öntözésvezérlő 6040 GARDENA Öntözésvezérlő 6040 Cikksz:1275 Üdvözöljük a GARDENA kertben Kérjük, olvassa el a használati utasítást alaposan és vegye figyelembe a tanácsait. Ismerkedjen meg a használati utasítás révén az öntözésvezérlővel,

Részletesebben

Telepítési és kezelési útmutató

Telepítési és kezelési útmutató Steca TR A503 TTR szolár termál vezérlés beépített adatrögzítő funkcióval, 5 bemenet/3 kimenet Telepítési és kezelési útmutató Forgalmazó: Spring Solar Kft. 8111 Seregélyes-Jánosmajor Ipari Park 20. ép.

Részletesebben

Küchenradio Keukenradio Radio de cuisine Radio para cocina Radio da cucina Kitchen radio Radio kuchenne Konyhai rádió Кухонне радіо Радио для кухни

Küchenradio Keukenradio Radio de cuisine Radio para cocina Radio da cucina Kitchen radio Radio kuchenne Konyhai rádió Кухонне радіо Радио для кухни D NL F E I GB PL H UA RUS Küchenradio Keukenradio Radio de cuisine Radio para cocina Radio da cucina Kitchen radio Radio kuchenne Konyhai rádió Кухонне радіо Радио для кухни Bedienungsanleitung/Garantie

Részletesebben

Vezetéknélküli meteorológiai állomás Classic

Vezetéknélküli meteorológiai állomás Classic Vezetéknélküli meteorológiai állomás Classic HU Modell: RS8706E3 Használati úmutató Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Az útmutató fontos információkat tartalmaz a termék felszerelését

Részletesebben

1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu BADUTRONIC 2002

1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu BADUTRONIC 2002 1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu fehervar@kerex.hu

Részletesebben

TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő

TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő TMC-212 automata öntözőrendszer vezérlő telepítési és használati utasítás www.tmarkt.hu Tartalomjegyzék oldal oldal Bevezetés 2. A vezérlő működése 7. A vezérlő áttekintése 3. Automata öntözés 7. A vezérlő

Részletesebben

Sinus 421 Vezetéknélküli ISDN DECT-telefon

Sinus 421 Vezetéknélküli ISDN DECT-telefon Sinus 421 Vezetéknélküli ISDN DECT-telefon Használati útmutató FIGYELEM! Ez a használati útmutató fontos biztonsági intelmeket tartalmaz. A készülék telepítése és bekapcsolása előtt alaposan olvassa el

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VIGYÁZAT! Az instabilitásból származó veszélyek elkerülése érdekében a készülék beüzemelését és javítását a gyártó utasításaival összhangban kell elvégezni. VIGYÁZAT! Hagyja

Részletesebben

Felszerelési és kezelési utasítás SPRAYDOS

Felszerelési és kezelési utasítás SPRAYDOS Felszerelési és kezelési utasítás SPRAYDOS 2003 december 2004. szeptember FORGALMAZÓ: Dokument: 30221020 02(ME038034)mgyr 1 oldal t Müller Elektronik GmbH Bearing Kft. Felszerelési és kezelési utasítás

Részletesebben

Veszélyes helyzetet jelez, amely, ha nem kerülik el, súlyos sérülést okoz.

Veszélyes helyzetet jelez, amely, ha nem kerülik el, súlyos sérülést okoz. FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK Ezek az útmutatások hamarosan weboldalunkon is elérhetőek lesznek: www.whirlpool.eu AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági

Részletesebben

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETŐ, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 1.1. FIGYELMEZTETŐ ÁBRÁK, FELIRATOK... 1.2. A FIGYELMEZTETŐ FELIRATOK ELHELYEZKEDÉSE... 1.3. BIZTONSÁGI

Részletesebben

Digitális kódzár. Üzembe helyezés. A szerkezet egyes részeinek ismertetése

Digitális kódzár. Üzembe helyezés. A szerkezet egyes részeinek ismertetése Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Digitális zár Rend. sz.: 75 17 81 Rendeltetés A zár feladata házajtó, garázsajtó stb. nyitószerkezetének vezérlése, valamint a bejáratok

Részletesebben

A 6120/6124 elektronikus széfzárak használati utasítása

A 6120/6124 elektronikus széfzárak használati utasítása A 6120/6124 elektronikus széfzárak használati utasítása A Sargent & Greenleaf 6120/6124-es zármodellje könnyen kezelhető ugyanakkor biztonságos. A modern elektronika biztosítja az egyszerű kezelhetőséget.

Részletesebben

Szervizutasítás. FM443 szolár modul. Funkciómodul. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt figyelmesen olvassa el

Szervizutasítás. FM443 szolár modul. Funkciómodul. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt figyelmesen olvassa el Szervizutasítás Funkciómodul FM443 szolár modul Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt figyelmesen olvassa el 6 720 615 512-03/2008 HU Tartalomjegyzék 1 Biztonság.....................................

Részletesebben

FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35

FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35 Ez a felhasználói kézikönyv a Magyarországi célországba gyártott készülékekre vonatkozik. FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35 Tisztelt Vásárlónk! Szeretnénk Önnek megköszönni,

Részletesebben

Kezelési utasítás. FM444 alternatív hőtermelő. Funkciómodul. A kezelő részére. A kezelés előtt figyelmesen olvassa el. 6 720 646 423 (03/2008) HU

Kezelési utasítás. FM444 alternatív hőtermelő. Funkciómodul. A kezelő részére. A kezelés előtt figyelmesen olvassa el. 6 720 646 423 (03/2008) HU Kezelési utasítás Funkciómodul FM444 alternatív hőtermelő A kezelő részére A kezelés előtt figyelmesen olvassa el. 6 720 646 423 (03/2008) HU Tartalomjegyzék 1 Biztonság.....................................

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC7CA52 BRC7CA57 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet, mielőtt a berendezést

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Egység és tartozékok levegő-víz hőszivattyús rendszerhez EDHQ011BB6V3 EDHQ014BB6V3 EDHQ016BB6V3 EDHQ011BB6W1 EDHQ014BB6W1 EDHQ016BB6W1 EDLQ011BB6V3 EDLQ014BB6V3 EDLQ016BB6V3 EDLQ011BB6W1 EDLQ014BB6W1 EDLQ016BB6W1

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS

KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS FM MAGASFALI FAN-COIL BERENDEZÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_FM_2014-03-10 1

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN HŐSZIVATTYÚ-KONVEKTOR ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELLEK FWXV15AVEB FWXV20AVEB TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 4 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

Olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót

Olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót Általános tudnivalók Általános tudnivalók Olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót Ez a kezelési útmutató az MD 16371 indítássegítő funkcióval rendelkező autós akkumulátortöltőhöz tartozik. Fontos

Részletesebben

WL 30. H Lámpás ébresztőóra. Használati útmutató

WL 30. H Lámpás ébresztőóra. Használati útmutató WL 30 H Lámpás ébresztőóra Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de E-mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

Programozható digitális id kapcsoló felhasználói útmutatója

Programozható digitális id kapcsoló felhasználói útmutatója 0743H EMT707 PA Programozható digitális id kapcsoló felhasználói útmutatója Cikkszám: EMT707PA A. Funkciók 1. A programozható digitális id kapcsolóval (a továbbiakban: id kapcsoló ) beállítható otthoni

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Daikin szobai klimaberendezés Üzemeltetési kézikönyv FTXL20G2V1B FTXL25G2V1B FTXL35G2V1B TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 5 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

Használati útmutató. Akkumulátor vizsgáló készülék

Használati útmutató. Akkumulátor vizsgáló készülék Használati útmutató Akkumulátor vizsgáló készülék Tartalom 1. Felhasznált szimbólumok 1.1 A dokumentációban 1.1.1 Figyelmeztetések struktúra és jelentés 1.1.2 Szimbólumok a dokumentációban 1.2 A terméken

Részletesebben

AZ EURÓPAI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELÉSI TANUSÍTVÁNY...

AZ EURÓPAI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELÉSI TANUSÍTVÁNY... AZ EURÓPAI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELÉSI TANUSÍTVÁNY... A Hunter Industries cég kijelenti, hogy az EC típusú vezérlőautomatikák megfelelnek az elektromágneses zavarokról szóló 87/336/EEC és az alacsony feszültségű

Részletesebben

KIT-BULLOCK 24V-os tolókapu mozgató szett

KIT-BULLOCK 24V-os tolókapu mozgató szett 1 KIT-BULLOCK 24V-os tolókapu mozgató szett Telepítési leírás Csak telepítőknek Figyelem! A vezérlésben az energiatakarékos mód gyárilag be van kapcsolva! Amennyiben külső rádióvevőt vagy egyéb eszközt

Részletesebben

HU BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat PVF6EHT48. www.nardi.hu

HU BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat PVF6EHT48. www.nardi.hu BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat PVF6EHT48 1 Ezt a berendezést a gyárból való kikerülés előtt szakértő és hozzáértő személyzet tesztelte és fejlesztette

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.... TARTOZÉK.... A BERENDEZÉS ELHELYEZÉSE.... ELŐKÉSZÜLETEK

Részletesebben

S3120 ADATGYŰJTŐ. Kezelési leírás

S3120 ADATGYŰJTŐ. Kezelési leírás S3120 ADATGYŰJTŐ Hőmérséklet és relatív páratartalom adatgyűjtő kijelzővel Kezelési leírás Nem hivatalos fordítás! Minden esetleges eltérés esetén az eredeti, angol nyelvű dokumentum szövege tekintendő

Részletesebben

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv

Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 2 230 1 1x 1 2 2x 3 1x 535 1 2 3 85 170 350 4 266 575 220 500 415 3 4 EKBUHAA6V3 EKBUHAA6W1 Üzembehelyezési és üzemeltetési kézikönyv Tartalom

Részletesebben

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

útmutató Performer 530 fedélzeti számítógéphez

útmutató Performer 530 fedélzeti számítógéphez Használati és ügyfélszolgálati útmutató Performer 530 fedélzeti számítógéphez Tar talom ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 BEVEZETÉS...2 BIZTONSÁG...3 LEÍRÁS...4 Motoros működés...5 Mérés...5 Választható programok...5

Részletesebben

www.summatrade.hu Elemes vezérlő Kezelési és programozási utasítás

www.summatrade.hu Elemes vezérlő Kezelési és programozási utasítás ÚJ Elemes vezérlő Kezelési és programozási utasítás A TARTALOMJEGYZÉK A NODE JELLEMZŐI.... 2 A NODE KEZELŐELEMEI....3 Kezelő gombok... 3. LCD kijelző...............................................................................3

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC7EB518 BRC7EB519 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

atmovit combi HU/HR/SI HU: VKC INT 254/1-5 - 120 VKC INT 324/1-5 - 120 HR/SI: VKC INT 324/1-5 - 120

atmovit combi HU/HR/SI HU: VKC INT 254/1-5 - 120 VKC INT 324/1-5 - 120 HR/SI: VKC INT 324/1-5 - 120 atmovit combi HU: VKC INT 254/1-5 - 120 VKC INT 324/1-5 - 120 HR/SI: VKC INT 324/1-5 - 120 HU/HR/SI Szerelési utasítás Gázszerelő szakember részére atmovit combi Gázfűtő kazán VKC INT 254/1-5 - 120 VKC

Részletesebben

PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV

PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV Behatolásjelző Központok Firmware Verzió 1.00 PROGRAMOZÓI KÉZIKÖNYV GDAŃSK versa_p_en 04/09 A SATEL célja a termékek minőségének és tudásának folyamatos fejlesztése. Ennek érdekében a termékek műszaki

Részletesebben

CARDIN PRG811 Kétmotoros és egymotoros vezérloelektronikák garázs-, toló- és 1-2 szárnyas kapukhoz

CARDIN PRG811 Kétmotoros és egymotoros vezérloelektronikák garázs-, toló- és 1-2 szárnyas kapukhoz CARDIN PRG811-1. oldal, összesen: 8 - CARDIN PRG811 Kétmotoros és egymotoros vezérloelektronikák garázs-, toló- és 1-2 szárnyas kapukhoz MUSZAKI ADATOK Energiaellátás Vac 220/230 Frekvencia Hz 50/60 Rákötheto

Részletesebben

DKS250 1. oldal, összesen: 1

DKS250 1. oldal, összesen: 1 DKS250 1. oldal, összesen: 1 CARDIN DKS250 Kódtasztatúra A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

BEVEZETÉS VIGYÁZAT! 3. Soha ne emeljük meg a tűzhelyt a sütőajtó fogantyújánál fogva!

BEVEZETÉS VIGYÁZAT! 3. Soha ne emeljük meg a tűzhelyt a sütőajtó fogantyújánál fogva! BEVEZETÉS Köszönjük, hogy az egyik minőségi termékünket választotta, amely képest a legjobb szolgáltatást nyújtani Önnek. Mielőtt üzembe helyezné és használni kezdené készülékét, figyelmesen olvassa el

Részletesebben

CTR 32 VEZÉRLÉS. Elektronikus vezérlés egy vagy két motorra, 230 V, AC egy fázisú, egy vagy két szárnyú kapu motorizálására.

CTR 32 VEZÉRLÉS. Elektronikus vezérlés egy vagy két motorra, 230 V, AC egy fázisú, egy vagy két szárnyú kapu motorizálására. CTR 32 VEZÉRLÉS Elektronikus vezérlés egy vagy két motorra, 230 V, AC egy fázisú, egy vagy két szárnyú kapu motorizálására. HASZNÁLAT FIGYELEM: mielőtt a vezérlést használatba helyezné, ügyeljen arra,

Részletesebben

RT6021. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz.

RT6021. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz. RT6021 Felhasználói kézikönyve Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz Csatornák Idő pontossága Moduláció 120 duplacsatornás 0 +2 ppm GFSK Frekvencia stabilitás

Részletesebben

Az egyes részletek bemutatása.

Az egyes részletek bemutatása. Az egyes részletek bemutatása. 1 Géptest 4 Rögzítő kar 2 Ki/Bekapcsoló és a biztonsági gomb 5 Plexi védőbúra (elszívó csatlakozó) 3 Fordulatszám szabályzó 6 Rögzítő csavar További részletek bemutatása.

Részletesebben

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁLCAHEGESZTŐ, TÁLCAZÁRÓ GÉP XYZ MODELLEK. Nyilvántartási szám: 777

KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁLCAHEGESZTŐ, TÁLCAZÁRÓ GÉP XYZ MODELLEK. Nyilvántartási szám: 777 Nyilvántartási szám: 777 KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁLCAHEGESZTŐ, TÁLCAZÁRÓ GÉP XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

easyaid GSM Segélyhívó

easyaid GSM Segélyhívó easyaid GSM Segélyhívó TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v2.04.0090 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.31 2013.08.09 Tartalomjegyzék 1 Az easyaid Segélyhívó rendszer alapvető funkciói... 3 1.1

Részletesebben

TempoTel 2 867/868/915 MHz 28265.0001, 28266.0001, 28267.0001, 28265.0901, 28266.0901, 28267.0901

TempoTel 2 867/868/915 MHz 28265.0001, 28266.0001, 28267.0001, 28265.0901, 28266.0901, 28267.0901 TempoTel 2 867/868/915 MHz 28265.0001, 28266.0001, 28267.0001, 28265.0901, 28266.0901, 28267.0901 0682 Kezelési útmutató (fordítás) 18202.0001/0911 IT/HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági tudnivalók.........................

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

Használati útmutató. LabelManager 280

Használati útmutató. LabelManager 280 Használati útmutató LabelManager 280 Copyright 2012 Newell Rubbermaid, LLC. Minden jog fenntartva. A Newell Rubbermaid, LLC előzetes írásos engedélye nélkül tilos a jelen dokumentum vagy szoftver bármely

Részletesebben

ELSZÍVÓ KÜRTŐS - Használati utasítás

ELSZÍVÓ KÜRTŐS - Használati utasítás ELSZÍVÓ KÜRTŐS - Használati utasítás Fig.4-3 - Fig.5 MAGYAR ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Kérjük, figyelmesen olvassa el útmutatónkat, mert fontos tudnivalókat tartalmaz a készülék felszerelésére, használatára

Részletesebben

www.summatrade.hu 4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérlő automata

www.summatrade.hu 4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérlő automata ÉVSZAKOKHOZ IGAZÍTÁS ÖNTÖZÉSES NAPOK 4-, 6- vagy 8-zónás, kültéri vagy beltéri kialakítású, kiskerti és közterületi felhasználásra tervezett öntözést vezérlő automata KIKAPCSOLÁS IDŐ ÉS DÁTUM BEÁLLÍTÁSA

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

CH-54 M FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15.

CH-54 M FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. CH-54 M H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119 E-mail: info@pxp.hu, munka@pxp.hu

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. Programok START/FOLYTATÁS

Részletesebben

Ábra 1 LetraTag Feliratozógép

Ábra 1 LetraTag Feliratozógép Címke kivezetés Beállítások Hálózat Beszúrás Cancel A memória adatainak elmentése A memória adatainak behívása LCD kijelző Vágóél Nyomtat Formátum RENDBEN Navigáció Num Lock (a numerikus billentyűzet a

Részletesebben

Külön rendelhető tartozék egy 90 cm-es hosszabbító. Ezzel a kábel max. 4,5 m-ig meghosszabbítható.

Külön rendelhető tartozék egy 90 cm-es hosszabbító. Ezzel a kábel max. 4,5 m-ig meghosszabbítható. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Findoo Grip Rend. sz: 10 56 38 Biztonsági tudnivalók Az első használat

Részletesebben

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő

Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő 00131412 Thomson ROC 4507 univerzális távvezérlő Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az új univerzális távvezérlőt, amely LCD kijelzővel működik és többcélú felhasználásra alkalmas. Ez

Részletesebben

FW 200. Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással. BUS-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez. Üzembe helyezési és kezelési utasítás

FW 200. Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással. BUS-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez. Üzembe helyezési és kezelési utasítás 6 720 612 481-00.1R Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással FW 200 US-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez Üzembe helyezési és kezelési utasítás 2 A kezelõelemek és szimbólumok áttekintése HU

Részletesebben

Használati útmutató HU IN 8124 Digitális lépésszámláló insportline StrippyW181

Használati útmutató HU IN 8124 Digitális lépésszámláló insportline StrippyW181 Használati útmutató HU IN 8124 Digitális lépésszámláló insportline StrippyW181 1 TARTALOM BEVEZETŐ INFORMÁCIÓK...3 GOMBOK...3 FUNKCIÓK...4 A LÉPÉSSZÁMLÁLÓ BEÁLLÍTÁSA...4 LÉPÉSHOSSZ KISZÁMOLÁSA...4 LÉPÉSEK

Részletesebben

Használati utasítás .C67. ECL Comfort. Tartalomjegyzék. Használati utasítás

Használati utasítás .C67. ECL Comfort. Tartalomjegyzék. Használati utasítás .C67 Tartalomjegyzék Használati utasítás ECL Comfort Használati utasítás (yellow side) fejezet 1 A display kiválasztása 2 Üzemmód választó gomb 3 Szobahőmérséklet és melegvíz hőmérséklet beállítása 4 Az

Részletesebben