HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HENASCHOOL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HENASCHOOL"

Átírás

1 HENASOFT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HENASCHOOL OKTATÓPORTÁLHOZ Útmutató Sárkány Henrik

2 KEZDŐ LÉPÉSEK Mi az a HenaSchool? A HenaSchool oktatóportál egy kompetencia alapú fejlesztéshez optimalizált moodle alapú távoktatási keretrendszer neve. Egy olyan online programkörnyezet, amelyben elérhetők a távoktatási tananyagok, különböző információk a távoktatási programról, és az online kommunikáció lehetőségét is biztosítja. Használatához internet kapcsolatra van szükség. Hozzáférés A HenaSchool rendszerbe való belépéshez szükségünk van felhasználó névre és jelszóra. Ezt a portál adminisztrátora adja ki. A felhasználónév mindenkinek az egyedi azonosítója. Ha nem regisztrált az oldalra vagy nem tudja felhasználónét és jelszavát, írjon a portál adminisztrátorának az alábbi címre: Sárkány Henrik - sarkany@henaschool.hu A portál a oldalon érhető el. Ezen az oldalon kattintsunk a jobb felső sarokban lévő Bejelentkezés szóra és adjuk meg falhasználó nevünket és jelszavunkat a megjelenő ablakban, majd üssük le az entert, vagy kattintsunk a Bejelentkezés gombra! Amennyiben betekintést szeretnénk nyerni a portál működésébe, úgy azt fejlesztő tanárként az alábbi felhasználói azonosítókkal teheti meg: Felhasználónév: demotanar Jelszó: tanar2011 Tanulóként az alábbi adatokkal jelentkezhet be: Felhasználónév: demotanulo Jelszó: tanulo2011 Ha Ön bemutató módban használja a portált, abban az esetben csak a BEMUTATÓ kurzuskategórián belül a DEMO kurzusban tud tevékenykedni, hogy megtekinthesse működés közben is oktatóportálunkat. Az oktatóportál mellett levelezőrendszert és külön az egyéni fejlesztésekhez is használható, pedagógusok által felügyelt online játéktár is kapcsolódik, melynek ismertetése jelen keretek közt nem lehetséges.

3 TÁJÉKOZÓDÁS AZ OKTATÓPORTÁL KEZDŐOLDALÁN Elrendezés A HenaSchool kezdőoldala két oszlopra tagolódik: Középen, egy szélesebb területen látjuk a fő tartalmat, bal és jobb oldalon pedig különböző blokkok / dobozok szolgálják a navigációt az oktatóportál oldalai között, más néven itt találhatók a menüpontok. Blokkok A bal és jobb oldalon található blokkok egy-egy kategóriába tartozó információforrásra mutatnak. A baloldalon látjuk például a Tevékenységek című blokkot. Bármelyik elemre kattintva megnyílik annak tartalma. Linkek A narancs színű szövegelemek linkként működnek. Pl: Ha fölé visszük az egérmutatót, akkor rövid leírás jelenik meg az oldalról, kattintásra pedig egyszerűen az adott oldalra jutunk. Hírfórum A középső oszlopban a Tevékenységek dobozban látjuk a Fórum linket. Ha rákattintunk a linkre, máris felkerültünk a fórumra. A portál híreiről igény esetén a megadott címünkre fogunk tájékoztatást kapni. Itt olvashatjuk a mások által írt üzeneteket, és magunk is hozzászólhatunk a fórumhoz. Mostantól a linkre kattintva leiratkozhatunk a fórumról.

4 A LECKE Navigáció a leckék közt A fejlesztő anyag elindítása A képernyő középső területén láthatjuk az elérhető kurzusaink listáját kurzuscsoportokba csoportosítva. A kurzuscsoportokon belül találhatjuk az adott kurzuscsoporton belül elhelyezett fejlesztő kurzusok listáját, kiegészítve azzal az információval, hogy ki az egyes tantárgyak fejlesztője. Egyszerűen kattintsunk rá egy kurzus nevére, és ekkor a kurzushoz tartozó főoldalára jutunk. Itt a bal és jobboldali blokkok különböznek a főoldalon található blokkoktól. Itt az adott tantárgyhoz kapcsolódó információkat találhatjuk meg. Középen a tananyag részei leckékre osztva jelennek meg. Indításhoz egyszerűen kattintsunk rá az általunk választott lecke címére. Lépegetés a tananyagban A tananyag olvasása közben a lap jobb felső részén, valamint a lap legalján előre- és visszamutató nyilak jelennek meg. Segítségükkel végiglépegethetünk a leckéken. Ugrás Legtöbb oldal tetején megjelenik az ugrás legördülő menü. A legördülő menübe kattintva kiválaszthatjuk közvetlenül azt az elemet, amit meg szeretnénk tekinteni, nem szükséges előre-hátra lépegetve, vagy a menüpontokat használva odajutnunk. Egy tananyag leckéjét olvasva például rögtön a kiválasztott leckéhez ugorhatunk. Információs sáv Az oldalak tetején ún. információs sáv is segíti a tájékozódást. Az információs sáv mutatja a helyzetünket, azaz hogy melyik tananyag, melyik fejezeténél járunk éppen, vagy melyik menüpont almenüjébe léptünk be. Ezek az elemek linkként is működnek. Lecke megírása A legtöbb leckéhez külön feladatokat tartalmazó feladatlap tartozik. Itt egy feladatsorban több teszt jellegű feladatot találunk, melyek az adott lecke anyagának gyakorlására szolgálnak vagy a területnek megfelelő tudást mérik. Minden estben olvassuk el a feladat leírását és kattintsunk a helyesnek tartott megoldásra.

5 Amennyiben szeretnénk megkezdeni a leckéhez tartozó feladatlap megírását, kattintsunk a Feladatsor megoldása most gombra. Ha egyszer elkezdjük a feladatsort, akkor nem látható a tovább gomb az oldalon. Emiatt megoldás közben nem tudunk egyszerűen a következő leckére lépni csak akkor, ha megoldottuk a feladatsort. Természetesen a feladatok megoldása is bármikor megszakítható, és visszatérhetünk egy másik leckéhez anélkül, hogy befejeztük volna a megoldást. Ekkor használjuk a Mentés leadás nélkül parancsgombot az oldal legalján. Amennyiben megoldottuk a teljes feladatsort, abban az esetben használjuk a Az összes leadása és befejezés parancsgombot. Feladattípusok Az oktatóportálon közel húszféle feladattípussal találkozhatunk, melyek közül itt csak a leggyakrabban használtakat emeljük ki. Leírás Ez a feladattípus csak leírást tartalmaz, válaszlehetőséget nem. Általában hosszabb, összefüggő szöveges leírások közlésére alkalmazzuk. Igaz-hamis Az ilyen típusú feladatnál legördülő menüből választhatjuk ki, hogy igaz, vagy hamis az adott állítás, nem szükséges semmit sem gépelnünk. Feleletválasztás A feleletválasztós feladatoknak két típusa létezik. Az egyik a többszörös választás, ami azt jelenti, hogy egy kérdésre a megadott válaszlehetőségek közül több helyes válasz is lehet. Ilyenkor pici négyzetek jelennek meg a válaszlehetőségek mellett, ezekbe kattintva jelölhetjük meg az általunk helyesnek tartott válaszokat. A másik típus az egyszeres választás. Ekkor a megadott válaszlehetőségekből pontosan egyet lehet választani. Ebben az esetben pici körökben jelölhetjük meg a helyesnek tartott választ. Sorba rendezés A sorbarendezés feladattípus esetén megadott szempontok alapján kell sorrendbe állítanunk a feltüntetett eseményeket. Nyílt, szöveges esszé Ennél a feladattípusnál megadott kérdésre kell válaszolnunk néhány mondatos rövid válasszal. A feladatokat egyesével a fejlesztő pedagógus javítja és értékeli. Párosító Megadott kifejezéseket kell párosítanunk egymással megadott instrukció alapján.

6 Szöveg kiegészítő A szöveg-kiegészítéses feladatoknál egy vagy több üres szövegdoboz látható a szövegben, ahova be kell gépelnünk a helyes választ. Ügyeljünk a helyesírásra, mert a gép kizárólag a karakterhelyesen beírt megoldásokat tudja elfogadni. Az ilyen típusú feladatoknál kiértékeléskor magát a helyes választ nem tudja megmutatni nekünk a gép, csak azt tudjuk megállapítani, hogy amit mi választottunk az helyes volt-e, vagy helytelen. Mondat-kiegészítés legördülő menüből Ez a feladattípus hasonlít a szöveg-kiegészítős feladatra, itt azonban nem gépeljük be a megoldást, hanem előre megadott lehetőségek közül választjuk ki az általunk helyesnek ítéltet. Fájl válasz A feladatra adott válaszlehetőség egy otthon önállóan elkészített fájl feltöltése, mint például egy házi dolgozat esetén a dolgozat anyagát tartalmazó WORD dokumentum. Flash típus Ezen típus esetén önállóan programozott flash feladatokat, játékokat, lejátszóprogramokat integrálhatunk az oktatóportálba. Algebra A feladattípussal algebra feladatok digitalizálhatóak matematika feladatok gyakoroltatásához. A válaszok értékelése során megadható az a hibasáv, melyen belül a számítógép pontokkal értékeli a feladatra adott választ.

7 Jelölhető kép Ennél a feladattípusnál egy általunk választott képen kell megjelölni azt a területet, melyre kattintva pontot kap feladatot megoldó személy. Formula A feladattípus alkalmas általános számtani szabályok és különböző formulák alapján feladatok generálására. A válaszok értékelése során megadható az a hibasáv, melyen belül a számítógép pontokkal értékeli a feladatra adott választ. Számításos A feladattípus segítségével az excelben alkalmazott képletekhez hasnonlóan adhatunk meg képletet, melynek segítségével a számítógép feladatokat készít. Számjegyes Az értékelendő válasz ezen feladattípus esetén egyszerű számjegy. Lecke feladatainak kiértékelése A feladatokat egyesével, rögtön kiértékelhetjük, vagy választhatjuk az összes feladat együttes ellenőrzését is. A két lehetőség közül a felhasználó azt alkalmazhatja, melyet a fejlesztő tanár engedélyez a lecke összeállítása során. A feladatok után látható Ellenőrzés gombra kattintva kiderül hogy azt az egy feladatot jól oldottuk-e meg. Ekkor az oldal újra megjelenik a képernyőnkön, és az aktuális feladat mellett megjelenik a Jó válasz! vagy a Rossz válasz! szöveg. A feladat alatt további információt is olvashatunk. Például egy hibásan megoldott feladat estén ezt láthatjuk: Hibás A megoldott feladat eredménye: 0/1. A rossz próbálkozásért 0.1 büntetőpont jár. A szöveg azt jelenti, hogy 1 pontot szerezhettünk volna, de csak 0-t kaptunk. Ezért az eredmény: 0/1. A büntetőpont a hibás próbálkozás miatt jár, de ennek nincs jelentősége. A feladat megoldását akárhányszor újra megpróbálhatjuk. Miután megtekintettük a feladat kiértékelését folytathatjuk a lecke további feladatainak megoldását. Bizonyos feladattípusoknál más lehetőségek is felmerülnek. Egy összetett feladat lehet például részben jó, ha van olyan válaszlehetőség, amit helyesen jelöltünk be, és van olyan, amit helytelenül.

8 A lecke önellenőrző feladatait egyszerre is kiértékelhetjük, nem szükséges egyesével megnézni, hogy jól válaszoltunk-e. Ehhez az utolsó feladat alatt látható Az összes ellenőrzése gombra kattintsunk! Ekkor egy előugró ablakban tájékoztat minket a program, hogy ezzel befejezzük a feladatsor megoldását, és a megoldások módosítására már nem lesz lehetőség. Természetesen új próbálkozást kezdhetünk majd akárhányszor, úgyhogy nyugodtan kattintsunk az OK gombra, és lássuk a kiértékelést! Pár másodpercig egy üres oldalt látunk, majd megjelenik az oldal tetején a próbálkozás kiértékelésének adatai. Látjuk, hogy ez hányadik próbálkozásunk az önellenőrző feladatsor megoldására, a kezdés és befejezés időpontja alatt pedig a helyesen megoldott feladatok száma és az elért pontszámunk látható. A pont azért különbözik a helyesen megoldott feladatok számától, mert van olyan eset, amikor egy feladat összetettebb, és akár 3 pontot is érhet. Ha lejjebb gördülünk, akkor végigtekinthetjük valamennyi feladat megoldásának értékelését. Zöld színnel kiemelve minden esetben látjuk a helyes választ, közben a saját válaszunkat is. Felirat is segít megállapítani, hogy helyes, vagy hibás volt a mi válaszunk.

9 SZEMÉLYES PROFIL Saját profilunkat a képernyő felső és alsó részén megjelenő nevünkre kattintva jeleníthetjük meg. A személyes profil oldala A Profil fülön látjuk a mások számára is látható adatainkat. Ezen az oldalon nyílik lehetőség a jelszó módosítására is. A Profil szerkesztése fülre kattintva találhatunk számos beállítási lehetőséget. Ha például megváltozik az címűnk, akkor itt adhatjuk meg az újat. Kontrollálhatjuk, hogy láthatja-e más az címünket, és ehhez hasonló beállításokra is van ott lehetőség. Érdemes áttekinteni a beállítási lehetőségeket. A Fórum hozzászólásai fülön követhetjük nyomon a vitáinkat, fórumokban való részvételünket. Ehhez hasonlóan a blogok fülön a blogokba írt üzeneteineket.

10 A jelszó módosítása A személyes profil oldalán, a Profil fülre kattintva tudjuk megváltoztatni a jelszavunkat. Ehhez a mostani jelszó megadására is szükség van. Kattintsunk a Jelszó módosítása gombra és írjuk le egymás után kétszer a megadott helyre az újonnan választott jelszót. Ezt jól jegyezzük meg, és soha ne osszuk meg másokkal! EREDMÉNYEK A portál talán legfontosabb eleme a fejlesztés szempontjából a teszteredmények kiértékelése, melyre több szinten nyújt megfelelő segítséget az oktatóportál. A leggyakrabban használt elem a pontozói jelentés, melyben az adott kurzushoz tartozó leckék pontszámait tekinthetjük át tanulónként vagy tanulócsoportonként. Az egyéni fejlesztések talán legfontosabb eleme az egyéni eredmények megjelenítése. Az általunk használt oktatóportál e tekintetben is rugalmas lehetőségeket nyújt. A tanulók egyéni teljesítményét leckénként összegezve láthatjuk, ezzel könnyen és gyorsan ellenőrizve válik teljesítménye. Számos rugalmasan alakítható egyéni jelentésmód is létezik, melyek szükség esetén a nyílt forráskódú rendszernek köszönhetően gyorsan telepíthetőek és adaptálhatóak. Az összesítéseknél általában a leggyakrabban használt elemek a lecke során elért összes pontszám, a leckében elért pontszámok százalékos átlaga az adott leckében elérhető összes pontszám tekintetében. Természetesen az egyéni fejlesztések kapcsán figyelnünk kell a különböző kérdéstípusokban, kérdéskategóriákban elért egyéni eredményekre is. Az előre definiált jelentések minden leckén belül külön diagramon jelzik a tanuló által elért eredményeket. Amennyiben az egyes feladatok pontszámait saját szempontrendszer szerint szeretnénk összegezni, úgy a többféle kimutatás közül a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztását követően az eredményeket EXCEL formátumban letöltve könnyen el tudjuk készíteni.

11 Az összesített táblázat navigációs linkeket tartalmaz, melyek segítségével a számunkra legérdekesebb eredményeket könnyen és gyorsan elérhetjük és tanulónként értékelhetjük. KAPCSOLAT Amennyiben a fenti rövid tájékoztató felkeltette volna érdeklődését, esetleg a portál működésével kapcsolatosan további kérdése merülne fel, abban az esetben elérhetőségeink bármelyikén készséggel állunk rendelkezésre. Portál üzemeltetője: Sárkány Henrik - HenaSoft sarkany@henasoft.hu Telefon: Mobil: Postacím: 7632 Pécs, Nagy Imre út 96.

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola utolsó módosítás: 2006. szeptember 14. Tartalomjegyzék Kezdő lépések...3 Mi a Moodle?...3 Hozzáférés...3 Tájékozódás a

Részletesebben

Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára. Készítette: Virányi Anita

Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára. Készítette: Virányi Anita Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára Készítette: Virányi Anita Az Oktatási Hivatal Tanfelügyelő és pedagógusminősítő képzésének segédanyaga Készítette:

Részletesebben

MOODLE segédlet a tananyagok feltöltéséhez

MOODLE segédlet a tananyagok feltöltéséhez MOODLE segédlet a tananyagok feltöltéséhez 1. Lépés bejelentkezés: A moodle által ajánlott böngésző a Mozilla Firefox legfrissebb verziója. A címsorba az alábbi címet gépelje be: https://moodle.duf.hu/

Részletesebben

Moodle tanulói kézikönyv

Moodle tanulói kézikönyv Moodle tanulói kézikönyv A Könyvtári Intézet által működtetett Moodle távoktatási felület eléréséhez internet hozzáférés szükséges! A közzétett tananyagokat nem ajánlott nyomtatni, nem csak az anyag mennyisége

Részletesebben

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez. Kodolányi János Főiskola. utolsó módosítás: 2010. szeptember 15.

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez. Kodolányi János Főiskola. utolsó módosítás: 2010. szeptember 15. Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola utolsó módosítás: 2010. szeptember 15. KEZDŐ LÉPÉSEK Mi a Moodle? A Moodle a Kodolányi János Főiskola által használt távoktatási

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük, írjon e-mailt a következő címre:

Részletesebben

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt

A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt MediSmart Kft. 1135 Budapest, Jász utca 33-35. A NetLock tanúsítványigénylés menete - MOK/HEFOP projekt 2010. március 19. Jenei Zsolt 2010.03.19. Tartalomjegyzék 1. Előkészítés a tanúsítványigényléshez...

Részletesebben

Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV. a Biogenic Health Academy. e-oktatási rendszerének használatához

Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV. a Biogenic Health Academy. e-oktatási rendszerének használatához Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV a Biogenic Health Academy e-oktatási rendszerének használatához Minden dolog mértéke az ember Prótagorasz Kedves Látogató! Szeretettel köszöntjük

Részletesebben

SuliX Learning. Tanulói kézikönyv

SuliX Learning. Tanulói kézikönyv SuliX Learning Tanulói kézikönyv A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések előfordulásat. Lehetséges,

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 3 2. Bejelentkezés... 3 3. Rendszerfelület felépítése... 4 4. Aggregátor felület... 4 4.1 Speciális szűrési opciók...

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz TELEMATICS regisztrációs segédlet Gépek első aktiválása Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz CLAAS TELEMATICS Kedves partnerünk! Ön egy TELEMATICS rendszerrel felszerelt gép tulajdonosa. Gratulálunk!

Részletesebben

Útmutató a TestvérTérhez

Útmutató a TestvérTérhez Üdvözöljük! Útmutató a TestvérTérhez Ezt az útmutatót azon tanár adminisztrátorok számára állítottuk össze, akiknek még újdonságot jelent a TestvérTér használata. Az alábbi tevékenységekhez nyújt segítséget:

Részletesebben

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09.

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09. KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE Budapest, 2012.05.09. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás Támogatási kérelem Verziószám: 1 2013. február 4. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Firefox portable...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 2013.10.07. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

Moodle verzióváltás Áttérés 1.9-ről 2.6-ra

Moodle verzióváltás Áttérés 1.9-ről 2.6-ra Moodle verzióváltás Áttérés 1.9-ről 2.6-ra Mészáros Mihály Széchenyi István Egyetem Egyetemi Informatikai és Médiaközpont 1.Bevezetés Egyetemünkön 2006. január óta működik a Moodle LMS rendszer, amelyet

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

ProAnt Felhasználói Útmutató

ProAnt Felhasználói Útmutató ProAnt Felhasználói Útmutató http://www.proant.hu/ 2014. október 17. Adminisztrátor 6722 Szeged, Gogol u. 3. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A ProAnt szoftverről... 4 3 Jelszó módosítása...

Részletesebben

ETR Hallgatói webes alkalmazás

ETR Hallgatói webes alkalmazás ETR Hallgatói webes alkalmazás Azonosító: ETR-HWA Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2002. április 24. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation,

Részletesebben

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése (A pályázat kódja: ROM-ISK-15) Kitöltési Segédlet Készült: 2015. október 26. 1. oldal Tartalom 1. Regisztráció... 3 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás,

Részletesebben

COOSPACE. Kurzusszínterek 15 perc alatt

COOSPACE. Kurzusszínterek 15 perc alatt COOSPACE Kurzusszínterek 15 perc alatt Mi az a CooSpace? A CooSpace egy oktatás- és kutatástámogató rendszer, mely a felsőoktatás különböző képzési formái által meghatározott keretek között zajló oktatási

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7 Milyen eszközökön használható a program?...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Oldal: 1/25 Felhasználói útmutató Ügyfélportál - személyes oldalak www.nn/ugyfelportal Oldal: 2/25 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 Elérhetőség... 3 Mely ügyfeleink részére?...

Részletesebben

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez.

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. VERZIÓSZÁM: 7.0 UniPoll Feedback Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. Tartalomjegyzék Bevezető... 5 Kezdeti lépések... 5 Belépés... 5 Kérdőívszerkesztői felület

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank. ERA Postaláda szolgáltatás. Felhasználói segédlet

Magyar Nemzeti Bank. ERA Postaláda szolgáltatás. Felhasználói segédlet Magyar Nemzeti Bank ERA Postaláda szolgáltatás Felhasználói segédlet v1.0 Budapest, 2015. június 08. TARTALOMJEGYZÉK Tartalom Bevezetés... 3 Az ERA Postaláda szolgáltatás használata... 4 Bevezetés Az ERA

Részletesebben

6. AZ EREDMÉNYEK ÉRTELMEZÉSE

6. AZ EREDMÉNYEK ÉRTELMEZÉSE 6. AZ EREDMÉNYEK ÉRTELMEZÉSE A kurzus anyagát felhasználva összeállíthatunk egy kitűnő feladatlapot, de még nem dőlhetünk nyugodtan hátra. Diákjaink teljesítményét még osztályzatokra kell átváltanunk,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE Budapest, 2013. november 08. Az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszerbe való bejelentkezés a https://www.olmunkaido.hu

Részletesebben

Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója

Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Az Egálnet Honlapvarázsló használati útmutatója Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 1 1. Első lépések... 2 2. Honlap szerkesztése I... 2 2.1. Tartalmi területek,

Részletesebben

CHRIST EMBASSY HUNGARY KRISZTUS NAGYKÖVETSÉG EGYHÁZ

CHRIST EMBASSY HUNGARY KRISZTUS NAGYKÖVETSÉG EGYHÁZ CHRIST EMBASSY HUNGARY KRISZTUS NAGYKÖVETSÉG EGYHÁZ YOOKOS.COM - A KRISZTUS NAGYKÖVETSÉG GYÜLEKEZETEINEK INTERNETES KÖZÖSSÉGI HÁLÓZATÁBA VALÓ REGISZTRÁCIÓ KÉZIKÖNYVE Be kell hívni valamelyik internet böngészó

Részletesebben

Használati útmutató a nyelvi szintfelmérőhöz a mobilitásban részt vevők számára

Használati útmutató a nyelvi szintfelmérőhöz a mobilitásban részt vevők számára Használati útmutató a nyelvi szintfelmérőhöz a mobilitásban részt vevők számára Tanuljon nyelveket az Erasmus+ OLS-szel! Német angol spanyol francia olasz holland Latest update: 16/12/2015 Tartalom 1.

Részletesebben

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Felhasználói kézikönyv v3.0 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 4 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 4 2.1 RENDSZER ÁTTEKINTÉSE, FELHASZNÁLÓK, ALAPFOGALMAK...

Részletesebben

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez

Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Súgó a KMCSSZ olvasási különpróba rendszeréhez Tanácsadók számára Megjegyzések Egyes muveleteket csak adminisztrátori jogokkal rendelkezo tanácsadók, azaz adminisztrátorok tudják elvégezni. Az ezekre vonatkozó

Részletesebben

1. oldal, összesen: 29 oldal

1. oldal, összesen: 29 oldal 1. oldal, összesen: 29 oldal Bevezetõ AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ Program Az AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ egy olyan innovatív, professzionális nyomtatványkitöltõ és dokumentum-szerkesztõ program, mellyel

Részletesebben

Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től

Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Telkotech Telekommunikációs, Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Felhasználói kézikönyv NEPTUN-@Napló Elektronikus Ellenőrzőkönyv Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az e-ellenőrzőkönyv általános áttekintése... 4 WEB alkalmazások kezelése...

Részletesebben

A program elérése. Google Chrome

A program elérése. Google Chrome A program elérése A programot a www.omnt-szamla.hu oldalról lehet elérni. Jelenleg a www.omnt.hu oldalról is ugyanúgy elérhető. Továbbá a www.omnt-szamla.hu oldalon a belépés gombra kattintva szintén a

Részletesebben

XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 PEREGI TAMÁS A STANDARDFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON

XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 PEREGI TAMÁS A STANDARDFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 PEREGI TAMÁS A STANDARDFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON 1. Standardfejlesztés, standardszintek meghatározása

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. e-matrica értékesítésére vonatkozó együttműködési

Részletesebben

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv I/C. kötet E-KÉPVISELŐI FUNKCIÓK PTR, MŰKENG 2015.09.03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 IMPERA: BESZÁMOLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Az elektronikus számonkérés a hagyományos írásbeli beszámolókkal szemben rugalmasabb lebonyolítást tesz lehetővé, az értékelés gyorsabb és objektívebb, a tárolt

Részletesebben

Az ILIAS 4.2.2 újdonságai

Az ILIAS 4.2.2 újdonságai Az ILIAS 4.2.2 újdonságai munkaasztal, teszt, kérdőív, adminisztráció Összeállította: Berecz Antónia, 2012.05.08. Tartalomjegyzék Munkaasztal... 1 Teszt... 5 Kérdőív... 10 Adminisztráció... 12 Az alábbiakban

Részletesebben

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet

Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Oktatási Portál. Felhasználói segédlet DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet Készítette: Kocsis Zsolt 2015 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási

Részletesebben

Paksi Attila. ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola ELTE TTK Multimédiapedagógia és Oktatástechnológia Központ

Paksi Attila. ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola ELTE TTK Multimédiapedagógia és Oktatástechnológia Központ Moodle pedagógia gia a digitális szakadék áthidalására Paksi Attila ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola ELTE TTK Multimédiapedagógia és Oktatástechnológia Központ Moodle Virtuális oktatási környezet k (VLE:

Részletesebben

NEPTUN.NET HALLGATÓI

NEPTUN.NET HALLGATÓI NEPTUN.NET HALLGATÓI WEB modul Funkcionális leírás Budapest, 2005 SDA Stúdió Kft. 1/49/ TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 4 2. Belépés a rendszerbe... 5 3. Üzenetek... 5 3.1. Üzenetek megtekintése... 5 3.2.

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8. ESZKÖZIGÉNY Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.3 Új, oszlopszerkesztésbe

Részletesebben

SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM

SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS S & B Software Simon István & Bauer Mihály Tel. : ( 99) / 317 327 (30) / 297 4900 (30) / 912 4650 TARTALOMJEGYZÉK A SZÁMLÁZÁSI PROGRAM FUNKCIÓI: --------------------------------------------------------

Részletesebben

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde

On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK On-line értékelési módszerek II. Lengyelné Molnár Tünde Eger, 2013 Korszerű információtechnológiai szakok magyarországi

Részletesebben

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program Felhasználói útmutató 1. MEGVÁSÁRLÁS... 2 1.1. AUTOMATIKUS ÉLESÍTÉS... 2 1.2. MANUÁLIS ÉLESÍTÉS... 2 2. TELEPÍTÉS... 3 2.1. ELSŐ TELEPÍTÉS... 3 2.2. TÖBB PÉLDÁNY

Részletesebben

Prezentáció használata

Prezentáció használata Prezentáció használata A számítógép alkalmazásának egyik lehetséges területe, amikor a számítógépet mint segédeszközt hívjuk segítségül, annak érdekében, hogy előadásunk vagy ismertetőnk során elhangzottakat

Részletesebben

MOMENTCITY I FUNKCIONALITÁSA

MOMENTCITY I FUNKCIONALITÁSA MOMENTCITY I FUNKCIONALITÁSA 3D Minden helyszín objektumainak modellezése, megépítése. pl. házak, fák, bódék, nyerőgépek, oszlopok, stb. Minden objektum kiválasztott felületi mintájának ráfeszítése az

Részletesebben

MOODLE felhaszna ló i dókumenta ció

MOODLE felhaszna ló i dókumenta ció MOODLE felhaszna ló i dókumenta ció Kezelési útmutató A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Tanárai részére 2014. 06. 03. Tartalom Belépés a Moodle-be... 2 Bejelentkezés... 2 Főoldal navigáció... 3 Belépés a

Részletesebben

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához

Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Rövid oktatói útmutató a Neptun használatához Böngésző ellenőrzése A Neptun csak legalább Internet Explorer 9.0+ vagy Mozilla Firefox 15+ böngészővel használható Kérem ellenőrizze a böngésző Súgó menüjének

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 32 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés

MUNKAANYAG. Angyal Krisztián. Szövegszerkesztés. A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés Angyal Krisztián Szövegszerkesztés A követelménymodul megnevezése: Korszerű munkaszervezés A követelménymodul száma: 1180-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-004-55 SZÖVEGSZERKESZTÉS

Részletesebben

Az MS Access adatbázis-kezelő program

Az MS Access adatbázis-kezelő program Az adatbázis-kezelő program A tananyagban az alapfogalmak és a tervezési megoldások megismerése után a gyakorlatban is elkészítünk (számítógépes) adatbázisokat. A számítógépes adatbázisok létrehozásához,

Részletesebben

A HALLGATÓK FELKÉSZÍTÉSE AZ E-LEARNINGBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

A HALLGATÓK FELKÉSZÍTÉSE AZ E-LEARNINGBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN A HALLGATÓK FELKÉSZÍTÉSE AZ E-LEARNINGBEN VALÓ RÉSZVÉTELRE A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN PREPARATION OF STUDENTS TO PARTICIPATE IN E-LEARNING AT SZECHENYI ISTVAN UNIVERSITY Kovács Miklós kovacsm@sze.hu

Részletesebben

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása A NeoSoft Informatika NeoCMS márkanévvel ellátott rendszere könnyen, gyorsan testre szabható tartalommenedzselő rendszer, mely egyedileg átalakítható, és így

Részletesebben

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Az OTDK-ra beadandó pályamunka felöltése és a nevezés az OTDT online rendszerén (http://online.otdk.hu) keresztül történik.

Részletesebben

Hogyan szerezz több ügyfelet hírlevél kampány segítségével

Hogyan szerezz több ügyfelet hírlevél kampány segítségével Online Segédlet Hogyan szerezz több ügyfelet hírlevél kampány segítségével 1 Ön hogyan tartja a kapcsolatot a látogatóival? Vágjunk rögtön bele a közepébe: Több weboldal is elköveti ugyanazt a szarvashibát:

Részletesebben

7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre

7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre 7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre Feliratkozhat arra, hogy a CPV-besorolás alapján értesítést kapjon e-mailben az Ön érdeklődési körébe tartozó minden újonnan közzétett felhívásról.

Részletesebben

Telephely: 3200 Gyöngyös, Délikülhatár út 2/2. (Ajándéktárgy készítő műhelyünk, a Klippan Autószerviz mellett található meg).

Telephely: 3200 Gyöngyös, Délikülhatár út 2/2. (Ajándéktárgy készítő műhelyünk, a Klippan Autószerviz mellett található meg). 1. Bevezetés Üdvözöljük weboldalunkon, melynek üzemeltetője Klippan Ákos Ev. (továbbiakban: Szolgáltató). Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza az www.ajandekvarazs.hu weboldalon

Részletesebben

felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU

felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU Tisztelt PArtnerünk! Köszönjük, hogy regisztrált új, online rendelési szolgáltatásunkra! Az alkalmazással rendelései, ajánlatkérései, valamint raktárkészletünk elérése

Részletesebben

Munkavédelmi moodle e-learning. Segédlet

Munkavédelmi moodle e-learning. Segédlet Munkavédelmi moodle e-learning Segédlet Felhasználó létrehozása Figyelem! A rendszer nem enged egy e-mail címről kétszer regisztrálni, ezért ha a képzésre már regisztrált, az akkor megadott belépési adatokkal

Részletesebben

Üdvözöljük az Aurum Oktatási Központ nevében! Az alábbi oldalakon bemutatjuk Önnek, hogy miként tud csatlakozni webinárium szolgáltatásunkhoz.

Üdvözöljük az Aurum Oktatási Központ nevében! Az alábbi oldalakon bemutatjuk Önnek, hogy miként tud csatlakozni webinárium szolgáltatásunkhoz. Üdvözöljük az Aurum Oktatási Központ nevében! Az alábbi oldalakon bemutatjuk Önnek, hogy miként tud csatlakozni webinárium szolgáltatásunkhoz. 1.1 Rendszerkövetelmények: Ha előadóként is szeretne csatlakozni:

Részletesebben

ű Ö ű ű Ú Ú ű

ű Ö ű ű Ú Ú ű ű Ö ű ű Ú Ú ű Á Á Ö Ö Ö Ö Ö Ö Á Ö Á Á Á Ú Á Á Á Á Ö ű ű Á ű ű ű Ö Ö Á Á Á Á Á ű Ú Ö ű Ú Ú ű Ú Á Á ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á Á Ő Á Á Á Á Á Á Ö Á ű ű Ö Ö ű Ú Ö Ú ű Ú ű ű ű ű ű Ö Á Ú ű Á Ö Á Ú Á Á Á Á Á Á Ö Ö Á

Részletesebben

Szoftveresen tárolt tanúsítványok telepítési útmutatója

Szoftveresen tárolt tanúsítványok telepítési útmutatója Szoftveresen tárolt tanúsítványok telepítési útmutatója Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren 1(25) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. A szoftver/hardver korlátozásai...

Részletesebben

*Verziófrissítés letöltése gomb+

*Verziófrissítés letöltése gomb+ TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészült az Ön által használt ügyviteli szoftver legfrissebb változata és letölthető a http://www.kulcs-soft.hu oldalon az Ügyfélszolgálat / Program frissítések

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

BÖNGÉSZŐ: Az a program a számítógépen, amelynek segítségével internetezünk. INTERNETCÍM: A honlap (más néven Weboldal) címe. Pl. www.janoshida.

BÖNGÉSZŐ: Az a program a számítógépen, amelynek segítségével internetezünk. INTERNETCÍM: A honlap (más néven Weboldal) címe. Pl. www.janoshida. A VILÁGHÁLÓ BEVEZETŐ AZ INTERNETRŐL: A világháló = INTERNET Az Internetről mindenki hallott már ezt-azt. Akik már használják, a legtöbbször így emlegetik: az interneten minden van. Nos ez valóban közel

Részletesebben

Újdonságok. Release 2

Újdonságok. Release 2 ARCHLine.XP 2009 Windows Újdonságok Release 2 A dokumentációban levı anyag változásának jogát a CadLine Kft fenntartja, ennek bejelentésére kötelezettséget nem vállal. A szoftver, ami tartalmazza az ebben

Részletesebben

LEVELEZÉS BEÁLLÍTÁSA

LEVELEZÉS BEÁLLÍTÁSA LEVELEZÉS BEÁLLÍTÁSA Levelező rendszerünk lehetővé teszi önnek a biztonságos, un. SSL protokollon keresztüli levelezést, így a beállítások illusztrálása ezt a biztonságos levelezéshez szükséges tennivalókat

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2015-04-01 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozó szerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Tartalom 1. Regisztráció... 2 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás, elfelejtett jelszó... 5 3. EPTK felület bemutatása... 7 3.1. Fő menüpontok... 8 1.1.1.

Részletesebben

WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1. BEVEZETŐ A Magyar Nemzeti Bank megújította a WebeC alkalmazását. Az első verzió egy 2007-es fejtésű alkalmazás volt, ami az akkori technológiai lehetőségek szerint lett

Részletesebben

Vásárlási Információ (Általános Szerződési és Felhasználási feltételek)

Vásárlási Információ (Általános Szerződési és Felhasználási feltételek) Vásárlási Információ (Általános Szerződési és Felhasználási feltételek) A jelen Általános Szerződési és Felhasználási feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Teaház Webáruházat üzemeltető Pagács György am.(a

Részletesebben

1. Általános tudnivalók

1. Általános tudnivalók Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) a Megatherm Kereskedelmi Kft. Székhely: 2030 Érd, Bajcsy-Zsilinszky u. 135. Cégjegyzékszám: 13-09-071461 Adószám: 12098934-2-13 Bejegyző cégbíróság

Részletesebben

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2014 2 Tartalom 1 Alap működési jellemzők... 4 1.1 Dátum kitöltés... 4 1.2 Irányítószám / Település kitöltése... 4 1.3 Belföldi

Részletesebben

Miért válasszam a távoktatást?

Miért válasszam a távoktatást? Miért válasszam a távoktatást? Tanulj akkor, ott és úgy, ahogy szeretnél! A távoktatás a hagyományos tanfolyami képzésekkel ellentétben maximális rugalmasságot biztosít hallgatóink számára a tanulás helyének

Részletesebben

Felhasználási útmutató a. Dr. Hibbey oktatószoftver-családhoz

Felhasználási útmutató a. Dr. Hibbey oktatószoftver-családhoz Felhasználási útmutató a Dr. Hibbey oktatószoftver-családhoz Digitális matematikai feladatgyűjtemény 5-8. osztály Tatabánya, 2011. július 30. 2 Tartalom Bevezetés Futtatási környezet Telepítés A tantárgyi

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9.

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA E-TANANYAGOK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA E-TANANYAGOK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Nemzeti Közszolgálati Egyetem KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA E-TANANYAGOK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Verzió: 1.0 (2015.03.02.) Budapest, 2015 Alapvizsga e-tananyag módszertani megközelítése A közigazgatási alapvizsga

Részletesebben

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. Funkcionális leírás

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. Funkcionális leírás NEPTUN.NET OKTATÓI WEB modul Funkcionális leírás Budapest, 2005 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. BELÉPÉS...4 3. ÜZENETEK...4 3.1. ÜZENETEK MEGTEKINTÉSE...4 3.2. ÜZENETEK LISTÁZÁSA...5 3.3. ÜZENETEK

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Létrehozva: 2015.02.24. Utolsó módosítás: 2015.04.09. Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja... 4 2 A rendszer elérése... 5 2.1 Technikai

Részletesebben

Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR)

Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR) Elektronikus Pályázati Rendszer (EPR) Intézményi Pénzügyi Vezető (IPV) technikai útmutató Kapcsolat Amennyiben kérdése, vagy problémája lenne, forduljon munkatársainkhoz bizalommal az alábbi elérhetőségeken.

Részletesebben

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján)

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) (a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) 2015.11.30. 1. oldal Ezt a dokumentációt és a későbbi kiegészítéseket, módosításokat az ezen számlázó programmal kibocsátott

Részletesebben

M6. számú melléklet ON-LINE SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

M6. számú melléklet ON-LINE SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE M6. számú melléklet ON-LINE SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE 1/7. oldal ON-LINE SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ON-LINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Az online

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

ü ű ö Á ö Ü Ú Ö Á Á ö ő ö ö ö ű ű ö ő ő ö ő ü Ú ú ü ö ö ő Ö ö ő ö ő ő ö ú ö ő ő ö ö ú ö ő ö ö ő ö ö ő ö ő ö Ö ö ö ö ő ö ő ö ö ö ü ű ö ö ő ö ö ű ö ő ö ö ű ö ü ö ö ö ő ö ö ő ű ö ö ü ű ö ö ő ö ö ü ő ő ő ő

Részletesebben

Blog készítése. www.blogger.hu

Blog készítése. www.blogger.hu Blog készítése Néhány fontos alapfogalom a bloggal kapcsolatban Bejegyzés: A blog készítıje vagy készítıi által készített tartalom. Lehet szöveg, kép, videó, hang. Aláírás, megjelenı név: A bejegyzés készítıjének

Részletesebben

E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁS A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN E-LEARNING BASED DISTANCE EDUCATION AT SZÉCHENYI ISTVÁN UNIVERSITY Nyéki Lajos, nyeki@sze.hu Széchenyi István Egyetem 1. Bevezetés A Széchenyi István

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 16 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben