Útmutató a TestvérTérhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutató a TestvérTérhez"

Átírás

1 Üdvözöljük! Útmutató a TestvérTérhez Ezt az útmutatót azon tanár adminisztrátorok számára állítottuk össze, akiknek még újdonságot jelent a TestvérTér használata. Az alábbi tevékenységekhez nyújt segítséget: - Belépés a TestvérTérbe - Profil szerkesztése - Projekttevékenységek létrehozása - Diákok meghívása a projekttevékenységekben való részvételre Mindemellett az útmutató bemutatja a TestvérTér főoldalának főbb funkcióit is.

2 1. lépés Bejelentkezés A címen elérhető honlapon kattintson a Bejelentkezés gombra.

3 1. lépés Bejelentkezés Írja be felhasználónevét és jelszavát, majd lépjen be személyes etwinning munkafelületére. Tipp: Ha nem emlékszik a jelszavára, kattintson az Elelejtette a jelszavát? hivatkozásra.

4 2. lépés Belépés a TestvérTérbe Miután belépett személyes munkafelületére, kattintson a Projektek fülre.

5 2. lépés Belépés a TestvérTérbe Válasszon ki egy projektet. Kattintson a projekt TestvérTér linkjére.

6 A TestvérTér főoldalának főbb funkciói Tipp: Az oldal tetején található navigációs sávban látható fülekre kattintva érheti el a TestvérTér különböző részeit. Itt láthatja TestvérTere címét. Erre a gombra kattintva kijelentkezhet TestvérTeréből, vagy megnyithatja TestvérTér profilját. Amennyiben szüksége lenne rá, itt találhatja meg a TestvérTerére mutató nyilvános linket.

7 A TestvérTér főoldalának főbb funkciói Ez a TestvérTérben használható Postaláda, amelyen keresztül projektjével kapcsolatos üzeneteket küldhet és kaphat. A Legutóbbi események dobozban nyomon követhet minden TestvérTérben végzett tevékenységet, pl. ha valaki új blogbejegyzést publikál, vagy új tagokat hív meg. Ez a TestvérTér naptára, melynek felületén az egész tanévre vonatkozóan bejelölheti a különböző tevékenységekhez kapcsolódó időpontokat. Tipp: Projektje kezdetén érdemes rögtön tájékozódnia partneriskolái szünnapjairól. A tanítási szünetekre más-más időpontokban kerül sor Európa különböző országaiban, ezért projektpartnerei nem biztos, hogy mindig készen állnak majd a közös projektmunkára akkor, amikor Ön erre számít.

8 A TestvérTér főoldalának főbb funkciói Ha még soha nem használta a TestvérTeret, kattintson a Még nem ismeri a TestvérTeret? gombra, és kövesse a javasolt lépéseket. Ezen a felületen keresztül végezheti el a TestvérTér tagjaival kapcsolatos feladatokat, többek között meghívhat új tagokat a TestvérTérbe, vagy módosíthatja a diákok jelszavát. Itt látható, hogy hány tanár, diák vagy látogató tagja van projektje TestvérTerének. Láthatja azt is, hogy név szerint kik a TestvérTér tagjai, és mikor jelentkeztek be utoljára. Tipp: Az Összes megtekintése gombra kattintva megtekintheti a TestvérTér tagjainak teljes listáját.

9 A TestvérTér főoldalának főbb funkciói Frissítheti profilját, például feltölthet egy fényképet magáról, vagy röviden bemutathatja magát és/vagy az osztályát.

10 A TestvérTér főoldalának főbb funkciói Új Projekttevékenységeket is létrehozhat, például dolgozhat a Dokumentumtárban, ahol a projektmunkához kapcsolódó fájlokat tárolhatja, vagy a Galériában, ahol a projekthez kapcsolódó bármilyen képet publikálhat.

11 A TestvérTér főoldalának főbb funkciói Végül, természetesen érdemes meghívnia másokat is, hogy vegyenek részt ők is a projektmunkában. Tipp: Projektje másik alapító tagja automatikusan adminisztrátori jogosultságokkal rendelkező tagjává válik közös TestvérTerüknek. Rajta kívül azonban meghívhat további közreműködő személyeket is, hogy vegyenek részt a projekttevékenységekben, például diákokat, tanárokat (akár az etwinning programhoz nem csatlakozott országokból is), szülőket, vagy más vendégeket, akik érdeklődnek projektmunkájuk iránt. Jó tudni, hogy amennyiben etwinning tagországokból származó kollégákat vagy diákokat szeretne meghívni, akkor azt nem a TestvérTéren, hanem személyes etwinning munkafelületén keresztül teheti meg.

12 3. lépés Profil szerkesztése Kattintson az OK gombra, ha szerkeszteni kívánja profilját.

13 3. lépés Profil szerkesztése Töltsön fel egy fényképet, hogy TestvérTerének személyesebb jelleget adjon. Választhat, hogy saját magáról, iskolájáról, vagy lakóhelyének egy nevezetességéről tesz közzé képet. Röviden jellemezze saját magát, vagy az osztályt, amelyben tanít. Esetleg írhat érdeklődési köréről, hobbijáról is.

14 3. lépés Profil szerkesztése A Szerkesztés gombra kattintva módosíthatja jelszavát. Ne felejtsen el a Küldés gombra kattintani a módosítások elmentéséhez.

15 3. lépés Profil szerkesztése Profilja Üzenőfalát kommunikációs eszközként használhatja ezen a felületen keresztül tájékoztathatja például az érdeklődőket legutóbbi tevékenységeiről. Más tagok falára is írhat üzeneteket. Az Üzenőfalra írt bejegyzések közzétételéhez kattintson a Publikálás gombra.

16 4. lépés Projekttevékenységek létrehozása Ha Projekttevékenységeket szeretne létrehozni, kattintson az OK gombra.

17 4. lépés Projekttevékenységek létrehozása Tipp: Így néz ki a Projekttevékenységek létrehozása oldal. Figyelje meg, hogy a Projekttevékenységek fül ki van emelve. Mik azok a Projekttevékenységek? Projektje különböző típusú tevékenységekből épülhet fel. Ilyen tevékenység lehet például a digitális ábrázolásokkal folytatott munka, a blogok vezetése, vagy az együttműködő írás. A projekttevékenység-oldalak egyaránt lehetőséget adnak a projekthez kapcsolódó feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök elérésére és a projekt során létrehozott anyagok tárolására.

18 4. lépés Projekttevékenységek létrehozása Adjon címet az új projekttevékenység-oldalnak pl. Ismerkedjünk meg egymással, vagy Képek településünkről. Válassza ki, hogy milyen típusú tevékenységek jelenjenek meg az adott oldalon.

19 4. lépés Melyek az elérhető tevékenységek? A Projekttevékenység blog egy szöveges anyagok létrehozását segítő eszköz, mely lehetővé teszi a projekt résztvevői számára, hogy írásban dolgozzanak fel egy adott témát. A szövegeket a diákok írhatják egyénileg, de akár párosvagy csoportmunkában is. Miután a szerzők publikálták a blogbejegyzéseket, a projekt többi résztvevője is elolvashatja azokat.

20 4. lépés Melyek az elérhető tevékenységek? A Dokumentumtárban a projekt résztvevői a projektmunkához kapcsolódó bármilyen Word dokumentumot, Excel táblázatot, videót és más fájlokat tárolhatnak. Egy-egy fájl legfeljebb 20MB méretű lehet.

21 4. lépés Melyek az elérhető tevékenységek? A Fórum felületén különböző témakörökben megbeszéléseket folytathatnak, ismertethetik a projekthez kapcsolódó feladatokat, vagy jobban körülhatárolt témákról is beszélgethetnek (pl. Kedvenc színem a ).

22 4. lépés Melyek az elérhető tevékenységek? A Galériában tárolhatják a projektmunkához kapcsolódó valamennyi fotót és egyéb digitális képet, például beszkennelt képeket műalkotásokról stb. Egy-egy fájl mérete itt is legfeljebb 20MB lehet.

23 4. lépés Melyek az elérhető tevékenységek? A wiki olyan eszköz, mely kimondottan az együttműködő írást segíti. Akár egy blog esetében, a wikik felületén is a projekt többi résztvevőjével megosztható szövegeket hozhatnak létre. A blogoktól eltérően azonban az eredeti szerző bejegyzéseit a projekt többi tagja is szerkesztheti és kiegészítheti.

24 4. lépés Melyek az elérhető tevékenységek? A Webtartalom megjelenítése eszköz segítségével egy kód beillesztése útján internetes tartalmakat tölthetnek fel. Beilleszthetnek például egy YouTube videót (pl. egy, a helyi turistaközpont által készített felvételt), de akár egy, a pontos időt vagy a helyi időjárást mutató alkalmazást is.

25 4. lépés Projekttevékenységek létrehozása Jól látható, hogy mely tevékenységeket választotta ki, mivel az adott tevékenységek dobozát sárga keret veszi majd körül, és a jobb alsó sarokban megjelenik egy zöld pipa. A projekttevékenység-oldal létrehozásához egyszerűen kattintson a Létrehozás gombra. Tipp: Annyi projekttevékenységet használhat, amennyit csak szeretne, de egyet mindenképpen válasszon. A későbbiek során is lesz lehetősége a választott tevékenységek szerkesztésére, továbbá a meglévők eltávolítására, illetve újak hozzáadására is.

26 5. lépés Tagok meghívása Tagok meghívásához kattintson az OK gombra.

27 5. lépés Új diák felhasználók meghívása Írja be a meghívni kívánt diák vezeték- és keresztnevét. Tipp: Az Új diák felhasználók meghívásakor alapértelmezésben három nevet lehet megadni, de többet is beírhat, ha a hármas szám alatt található kis plusz jelre kattint. Kattintson a Küldés gombra.

28 5. lépés Új diák felhasználók meghívása A rendszer automatikusan javasol diákjának egy felhasználónevet és egy jelszót. Amennyiben elégedett a felhasználónévvel és a jelszóval, kattintson a Küldés gombra. Tipp: A felajánlott felhasználónevet és jelszót módosíthatja hasznos lehet, ha egy könnyebben megjegyezhető jelszót választ.

29 5. lépés Új diák felhasználók meghívása Tipp: A legördülő menüre kattintva beállíthatja diákja TestvérTéren belüli szerepkörét. Két lehetőség közül választhat: Diák tag és Diák adminisztrátor (bővebb információkért olvassa el a keretes szöveget).

30 5. lépés Új diák felhasználók meghívása Tipp: Diákja felhasználói adatairól egy megerősítő üzenetet fog kapni ezt az t őrizze meg, mert a későbbiek során még szüksége lehet rá. Számos tanár még papírra is leírja diákjai felhasználónevét és jelszavát. Mindezek után megjelenik egy üzenet, mely megerősíti, hogy diákját vagy diákjait sikeresen meghívta a TestvérTérbe. Kattintson a Kész gombra, ha vissza akar térni TestvérTérbe.

Útmutató a TestvérTérhez. A TestvérTér áttekintése

Útmutató a TestvérTérhez. A TestvérTér áttekintése A TestvérTér áttekintése MIELŐTT HOZZÁKEZDENE... 4 1. AZ ELSŐ LÉPÉSEK: Ismerkedés az új TestvérTérrel... 5 Főoldal... 5 További felületek... 7 2. A TESTVÉRTÉR KIÉPÍTÉSE... 8 Új tagok meghívása... 8 Felhasználói

Részletesebben

COOSPACE. Kurzusszínterek 15 perc alatt

COOSPACE. Kurzusszínterek 15 perc alatt COOSPACE Kurzusszínterek 15 perc alatt Mi az a CooSpace? A CooSpace egy oktatás- és kutatástámogató rendszer, mely a felsőoktatás különböző képzési formái által meghatározott keretek között zajló oktatási

Részletesebben

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez.

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. VERZIÓSZÁM: 7.0 UniPoll Feedback Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. Tartalomjegyzék Bevezető... 5 Kezdeti lépések... 5 Belépés... 5 Kérdőívszerkesztői felület

Részletesebben

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola utolsó módosítás: 2006. szeptember 14. Tartalomjegyzék Kezdő lépések...3 Mi a Moodle?...3 Hozzáférés...3 Tájékozódás a

Részletesebben

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Tartalom 1. Regisztráció... 2 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás, elfelejtett jelszó... 5 3. EPTK felület bemutatása... 7 3.1. Fő menüpontok... 8 1.1.1.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-A, GUL-15-B

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-A, GUL-15-B Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-A, GUL-15-B Tartalom 1. Regisztráció... 3 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás, elfelejtett jelszó... 11 3. EPTK felület bemutatása... 13 3.1. Fő menüpontok...

Részletesebben

Kalauz a Pályázati Űrlap Kitöltéséhez. Erasmus+ Program Mobilitási projektek (KA1) Közoktatási munkatársak mobilitása. 2014. évi pályázati forduló

Kalauz a Pályázati Űrlap Kitöltéséhez. Erasmus+ Program Mobilitási projektek (KA1) Közoktatási munkatársak mobilitása. 2014. évi pályázati forduló Kalauz a Pályázati Űrlap Kitöltéséhez Erasmus+ Program Mobilitási projektek (KA1) Közoktatási munkatársak mobilitása 2014. évi pályázati forduló TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ GYAKORLATI

Részletesebben

Az ÉMI Nonprofit Kft. FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS PÁLYÁZATI PORTÁL kezelése

Az ÉMI Nonprofit Kft. FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS PÁLYÁZATI PORTÁL kezelése Az ÉMI Nonprofit Kft. FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS PÁLYÁZATI PORTÁL kezelése http://uszt-futeskorszerusites.hu A pályázati portál címlapja és nyitóoldala 1 Tartalomjegyzék 1. Regisztráció a pályázati portálra...

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Ültetvénytelepítés támogatása öntözés kialakításának lehetőségével felhíváshoz Felhívás kódszáma:

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek Jelen ÁSZF tartalmazza az ezustos.hu webáruház használatának feltételeit az alábbiak szerint: I. A Webáruház címe: www.ezustos.hu II. A webáruház üzemeltetőjének adatai:

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (2016.02.02-től hatályos)

Általános Szerződési Feltételek (2016.02.02-től hatályos) Általános Szerződési Feltételek (2016.02.02-től hatályos) A Total Showservice Kft. (továbbiakban mint Üzemeltető) által a www.javítomuhely.com domain címen elérhető weboldalon üzemeltetett Webáruház-ból

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 16 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Verziószám: 0.1 2016. március 30. Tartalom

Részletesebben

3. RÉSZ - PÁLYÁZÁS ÉS ÉRTÉKELÉS MEGVALÓSÍTÁSI KÉZIKÖNYV KEDVEZMÉNYEZETTEK SZÁMÁRA

3. RÉSZ - PÁLYÁZÁS ÉS ÉRTÉKELÉS MEGVALÓSÍTÁSI KÉZIKÖNYV KEDVEZMÉNYEZETTEK SZÁMÁRA Priročnik o izvajanju projektov za upravičence 2. DEL: RAZVOJ PROJEKTA MEGVALÓSÍTÁSI KÉZIKÖNYV KEDVEZMÉNYEZETTEK SZÁMÁRA 3. RÉSZ - PÁLYÁZÁS ÉS ÉRTÉKELÉS Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HENASCHOOL

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HENASCHOOL HENASOFT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A HENASCHOOL OKTATÓPORTÁLHOZ Útmutató Sárkány Henrik KEZDŐ LÉPÉSEK Mi az a HenaSchool? A HenaSchool oktatóportál egy kompetencia alapú fejlesztéshez optimalizált moodle alapú

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. K&H e-bank felhasználói kézikönyv utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük, írjon e-mailt a következő címre:

Részletesebben

AUTOMATIKUS GÉPJÁRMŰ BELÉPTETŐ RENDSZER

AUTOMATIKUS GÉPJÁRMŰ BELÉPTETŐ RENDSZER Pocket-GATE AUTOMATIKUS GÉPJÁRMŰ BELÉPTETŐ RENDSZER KEZELŐI KÉZIKÖNYV Saturnus Informatika TARTALOMJEGYZÉK 1. TUDNIVALÓK A PROGRAM HASZNÁLATÁHOZ... 3 2. A PROGRAM INDÍTÁSA, KILÉPÉS... 3 2.1. A PROGRAM

Részletesebben

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. Segédlet. a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal elektronikus pályázatkezelő

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. Segédlet. a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal elektronikus pályázatkezelő Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Segédlet a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal elektronikus pályázatkezelő (munkahely-teremtési támogatás keretében új munkahelyek létrehozása/átalakítása

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai

Részletesebben

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez Tartalomjegyzék: 1. Bevezető... 2 2. Belépés... 3 Microsoft Internet Explorer 7 esetében... 3 Mozilla Firefox 2

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 2013.10.07. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFFKÜ Zrt. www.norvegalap.hu www.egtalap.hu Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási

Részletesebben

A regisztrációs űrlapon kérjük, adja meg a vezeték és keresztnevét, a munkahelyét valamint legalább egy telefonos elérhetőségét.

A regisztrációs űrlapon kérjük, adja meg a vezeték és keresztnevét, a munkahelyét valamint legalább egy telefonos elérhetőségét. A DOKUMENTUM CÉLJA A dokumentum azoknak a Külső képzésszervező munkatársaknak szól, akik részt vesznek a Téli Közfoglalkoztatási Programok szervezésében. A kézikönyv azokat a jelentéstételi feladatokat

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 32 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez

Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez Tartalom 1. On-line ügyfélszolgálatra Regisztráció... 2 1.1. Regisztráció... Hiba!

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása c. kiíráshoz

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása c. kiíráshoz PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A A köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatása c. kiíráshoz A pályázati kategória kódja: 1. oldal Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban:

Részletesebben

Webstore internetes B2B nagykereskedelmi rendszer

Webstore internetes B2B nagykereskedelmi rendszer Moltech AH. Kft. Webstore internetes B2B nagykereskedelmi rendszer Felhasználói útmutató Molnár Csaba 2010.10.14. FELHASZNALOIUTMUTATO A rendszer elérhetősége: http://webstore5.moltech.hu Internetes Ékszíj

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 3 2. Bejelentkezés... 3 3. Rendszerfelület felépítése... 4 4. Aggregátor felület... 4 4.1 Speciális szűrési opciók...

Részletesebben

KASZPER dokumentáció Támogatott számla RITEK ZRt. 2010 (12111) TÁMOGATOTT BEJÖVŐ SZÁMLA ÉRKEZTETÉSE, MÓDOSÍTÁSA, NYOMTATÁSA

KASZPER dokumentáció Támogatott számla RITEK ZRt. 2010 (12111) TÁMOGATOTT BEJÖVŐ SZÁMLA ÉRKEZTETÉSE, MÓDOSÍTÁSA, NYOMTATÁSA (12) BEJÖVŐ SZÁMLÁK (12111) TÁMOGATOTT BEJÖVŐ SZÁMLA ÉRKEZTETÉSE, MÓDOSÍTÁSA, NYOMTATÁSA A menüpont a támogatási szerződéssel rendelkező projektek szállítói finanszírozás keretében kiegyenlítésre kerülő

Részletesebben

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz

TELEMATICS regisztrációs segédlet. Gépek első aktiválása. Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz TELEMATICS regisztrációs segédlet Gépek első aktiválása Gép aktiválása meglévő TELEMATICS profilhoz CLAAS TELEMATICS Kedves partnerünk! Ön egy TELEMATICS rendszerrel felszerelt gép tulajdonosa. Gratulálunk!

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.primanet.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.primanet.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.primanet.hu Jelen dokumentum tartalmazza a Prímagáz Hungária Zrt. mint szolgáltató (továbbiakban Szolgáltató ) által üzemeltetett www.primanet.hu webáruház (a továbbiakban:

Részletesebben

ETR Hallgatói webes alkalmazás

ETR Hallgatói webes alkalmazás ETR Hallgatói webes alkalmazás Azonosító: ETR-HWA Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2002. április 24. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation,

Részletesebben

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFFKÜ Zrt. www.egtalap.hu Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok

Részletesebben

Alkoss Te is közösséget! A pályázat kódja: IFJ-GY-16-A. Pályázati útmutató 2016.

Alkoss Te is közösséget! A pályázat kódja: IFJ-GY-16-A. Pályázati útmutató 2016. CSALÁD-, IFJÚSÁG- ÉS NÉPESEDÉSPOLITIKAI INTÉZET Alkoss Te is közösséget! A pályázat kódja: IFJ-GY-16-A Pályázati útmutató 2016. TARTALOMJEGYZÉK 1. A pályázati program célkitűzései... 3 2. Támogatott tevékenységek

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem

Részletesebben

E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV

E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV Tartalom E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV... 1 1. E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ ALAPISMERETEK... 3 1.1. Mi szükséges az e-építési napló alkalmazás használatához?... 3 1.2. Mi az a NÜJ?... 3 1.3. Mi

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek. A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: Üzemeltetői adatok

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek. A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: Üzemeltetői adatok Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI

FIÓKOM MENÜPONT RÉSZEI A BarterPartner.hu rendszerének használata Ennek a használati útmutatónak a segítségével lépésről lépésre végigkísérjük a BarterPartner.hu rendszer használatának minden egyes lépésén, a részletes leírásokat

Részletesebben

AllBestBid. Felhasználói kézikönyv az AllBestBid online aukciós szolgáltatás használatához. 2016. március DFL Systems Kft.

AllBestBid. Felhasználói kézikönyv az AllBestBid online aukciós szolgáltatás használatához. 2016. március DFL Systems Kft. AllBestBid Felhasználói kézikönyv az AllBestBid online aukciós szolgáltatás használatához 2016. március DFL Systems Kft. Tartalomjegyzék Általános leírás... 2. oldal Regisztráció... 2. oldal Saját árlejtések...

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv

Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv Chrome Kft. 2015 Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés... 1 2. Rendszer áttekintése... 1 3. Outdoor... 3 3.1. Útszakaszok... 4 3.1.1. Útszakaszok létrehozása és szerkesztése...

Részletesebben

Dunaújvárosi Főiskola Microsoft Office 365 (A2) Hallgatói szolgáltatás

Dunaújvárosi Főiskola Microsoft Office 365 (A2) Hallgatói szolgáltatás Dunaújvárosi Főiskola Microsoft Office 365 (A2) Hallgatói szolgáltatás Mi ez? Egy lehetőség: ami segíti a tanulásodat, a kommunikációt, és az anyagaid tárolását. Szűklátóan: Fősulis e-mail, nagy tárhely.

Részletesebben

A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében. végzett informatikai eszközellátottság felmérés

A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében. végzett informatikai eszközellátottság felmérés A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felmérés Kitöltési útmutató [ Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

A word első megnyitása

A word első megnyitása A word első megnyitása A Word megnyitásakor az oldalon két fő területet láthat: A menüszalag a dokumentum fölött látható. Gombokat és parancsokat tartalmaz, melyekkel különböző műveleteket (mint például

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 1.0 2013. március 18. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online

Részletesebben

TomTom navigation module

TomTom navigation module TomTom navigation module 1. A doboz tartalma A doboz tartalma TomTom navigation module Autós dokkoló USB-kábel MyTomTom prospektus 2 2. Ezt olvassa el először! Ezt olvassa el először! Autós dokkoló Tolja

Részletesebben

Pénzkezelési szabályzat szerkesztő

Pénzkezelési szabályzat szerkesztő Felhasználói dokumentáció a Pénzkezelési szabályzat szerkesztő programhoz Készítette: Bartha Katalin Forgalmazza: Forint-Soft Kft. Baja, Roosevelt tér 1. Tel: (79) 424-772 I. Bevezetés A házipénztáradóról

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-16)

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-16) EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK OSZTÁLYA ÚTMUTATÓ Az egyházi támogatások felhasználásához (A támogatás kódja: EGYH-16) TARTALOMJEGYZÉK 1. A támogatás céljai és a támogatható

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben

Részletesebben

SZÖVETSÉG AZ IFJÚSÁGÉRT 2012. A FIATALOK ÉS A CSALÁD ÉVE FELHÍVÁS IFJÚSÁGI CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

SZÖVETSÉG AZ IFJÚSÁGÉRT 2012. A FIATALOK ÉS A CSALÁD ÉVE FELHÍVÁS IFJÚSÁGI CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SZÖVETSÉG AZ IFJÚSÁGÉRT 2012. A FIATALOK ÉS A CSALÁD ÉVE FELHÍVÁS IFJÚSÁGI CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. (2051 Biatorbágy, Mészárosok útja 2.) megbízásából az NCSSZI

Részletesebben

Felhasználói leírás v1.0

Felhasználói leírás v1.0 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 Tarifálás... 4 2.1 Navigáció

Részletesebben

ÍjászPortál Súgó Egyesületek Számára

ÍjászPortál Súgó Egyesületek Számára ÍjászPortál Súgó Egyesületek Számára Regisztráció Az oldal használata mind az egyesületek, mind pedig a felhasználók számára regisztrációhoz kötött, melynek elsősorban biztonsági okai vannak, hiszen így

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GAZDÁLKODÁSI NAPLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 06 Tartalom. NYITÓOLDAL...!. REGISZTRÁCIÓ...!... REGISZTRÁCIÓ AKTIVÁLÁSA...!. BEJELENTKEZÉS...!.. ELSŐ BEJELENTKEZÉS...!.. ALAP BEJELENTKEZÉS... 4!. ELFELEJTETT

Részletesebben

Vásárlási feltételek Vásárlási feltételek Érvényes 2015. november 25. napjától

Vásárlási feltételek Vásárlási feltételek Érvényes 2015. november 25. napjától Vásárlási feltételek Vásárlási feltételek Érvényes 2015. november 25. napjától Jelen Vásárlási Feltételek célja a weboldalt üzemeltető vállalkozás és a vele a megjelölt termék megvásárlása tárgyában szerződést

Részletesebben

Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ

Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ Az Útravaló Ösztöndíjprogram a https://utravalo.wekerle.gov.hu/esely_2011 címen érhető el. Az

Részletesebben

MAGYAR. Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv

MAGYAR. Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv MAGYAR Macro Key Manager Felhasználói kézikönyv Bevezetés A Macro Key Manager egy különleges szoftver táblaeszközökhöz. A Macro Key Manager segítségével beállíthatja a leggyakrabban használt billentyűkombinációkat

Részletesebben

Súgó. Adatvédelem: Szállítási feltételek:

Súgó. Adatvédelem: Szállítási feltételek: Súgó Adatvédelem: Az Aurora II. Bt által üzemeltetett bekeskonyv.hu Internetes könyváruház a felhasználói regisztráció során birtokába jutott személyes adatokat tiszteletben tartja, bizalmasan kezeli,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. SUNGOO Mobile Navigation 35.01. Magyar. 2007 Octóber

Felhasználói kézikönyv. SUNGOO Mobile Navigation 35.01. Magyar. 2007 Octóber Felhasználói kézikönyv SUNGOO Mobile Navigation 35.01 Magyar 2007 Octóber Az áthúzott kerekes szemétgyűjtő szimbólum azt jelenti, hogy a terméket az Európai Unióban szelektív hulladékgyűjtőbe kell vinni.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) hatályos: 2016-01-19. Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) hatályos: 2016-01-19. Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) hatályos: 2016-01-19 Preambulum Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! Számunkra fontos, hogy Ön tisztában legyen

Részletesebben

NFSZ INTEGRÁLT INFORMÁCIÓS RENDSZER KTK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁSOK KERETRENDSZERE. Országos közfoglalkoztatási program

NFSZ INTEGRÁLT INFORMÁCIÓS RENDSZER KTK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁSOK KERETRENDSZERE. Országos közfoglalkoztatási program NFSZ INTEGRÁLT INFORMÁCIÓS RENDSZER KTK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁSOK KERETRENDSZERE Országos közfoglalkoztatási program FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2016. február 16. 2016.02.16. 1 Dokumentum adatlap Projekt/modul

Részletesebben

JOGI ADATBANK CompLex.hu. Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten.

JOGI ADATBANK CompLex.hu. Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten. JOGI ADATBANK CompLex.hu Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten. BEVEZETŐ Tisztelt Ügyfelünk! Dr. Ződi Zsolt szerkesztőség igazgató A 21. század új kihívásokkal néz szembe. A változások

Részletesebben

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673, 30/9-593-167 kettős könyvviteli programrendszer v2.0 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy

Részletesebben

ÚszókapuBolt.hu. Az ÚszókapuBolt -ban, a regisztráció után jelenik meg a kosár, de leadhatja rendelését telefonon is!

ÚszókapuBolt.hu. Az ÚszókapuBolt -ban, a regisztráció után jelenik meg a kosár, de leadhatja rendelését telefonon is! ÚszókapuBolt.hu Az ÚszókapuBolt -ban, a regisztráció után jelenik meg a kosár, de leadhatja rendelését telefonon is! Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Használati útmutató TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300

Használati útmutató TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 1 Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 TC 7.2 Használati útmutató jog fenntartva. 2 Tartalom Az útmutató tartalma Bevezetés a video konferencia rendszerbe

Részletesebben

I. Az üzemeltető adatai: Név. Ametiszt 92 Bt. Székhely: 1134 Budapest Kassák L. u.61. Adószám: 28288031-2-41. Cégjegyzékszám: 01-06-119695

I. Az üzemeltető adatai: Név. Ametiszt 92 Bt. Székhely: 1134 Budapest Kassák L. u.61. Adószám: 28288031-2-41. Cégjegyzékszám: 01-06-119695 A Gyógygomba webáruház böngészésével és használatával Ön tudomásul veszi a honlap használatára és szolgáltatásaira vonatkozó általános szerződési és felhasználási feltételeket, az adatkezelési feltételeket

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató PRIV Verzió: 6.0 Felhasználói útmutató Kiadva: 2016-05-19 SWD-20160519164213606 Tartalomjegyzék Beállítás és alapok... 5 Az eszköz áttekintése...5 A SIM-kártya behelyezése... 6 Médiakártya behelyezése...7

Részletesebben

7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre

7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre 7. Feliratkozás az új felhívásokról való értesítésekre Feliratkozhat arra, hogy a CPV-besorolás alapján értesítést kapjon e-mailben az Ön érdeklődési körébe tartozó minden újonnan közzétett felhívásról.

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Érvényes: 2016. május 25-től Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános

Részletesebben

OKTATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

OKTATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET OKTATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 4.0. Budapest, 2013. Változáskezelés Változás Verzió Dátum Pont Cím Oldal 3.7 2012.10.29. 4.2 Elfogadott tárgytematikát a kurzusoktató is

Részletesebben

A www.vents.hu oldalon működő webáruház használata közben és a webáruházban történő vásárlás során a szolgáltató:

A www.vents.hu oldalon működő webáruház használata közben és a webáruházban történő vásárlás során a szolgáltató: Szolgáltató A www.vents.hu oldalon működő webáruház használata közben és a webáruházban történő vásárlás során a szolgáltató: Vents Hungary Bodorvent Kft. Székhely és levelezési cím: 2890 Tata, Új út 3.

Részletesebben

Blog készítése. www.blogger.hu

Blog készítése. www.blogger.hu Blog készítése Néhány fontos alapfogalom a bloggal kapcsolatban Bejegyzés: A blog készítıje vagy készítıi által készített tartalom. Lehet szöveg, kép, videó, hang. Aláírás, megjelenı név: A bejegyzés készítıjének

Részletesebben

1. Felhasználó telepítése

1. Felhasználó telepítése 3. RÉSZ 1.Felhasználó telepítése 2.Vezérlőegység nevének változtatása 3.Felhasználói képernyők készítése - egy vezérlőegységhez - több vezérlőegységhez 4. Mintavételi kód táblázatok létrehozása grafikonokhoz

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) www.palinkakft.hu. hatályos: 2016-04-29

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) www.palinkakft.hu. hatályos: 2016-04-29 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) www.palinkakft.hu hatályos: 2016-04-29 Preambulum Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! Számunkra fontos, hogy

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a számviteli politika programhoz

Felhasználói dokumentáció. a számviteli politika programhoz Felhasználói dokumentáció a számviteli politika programhoz Forgalmazó: FORINT-SOFT KFT 6500 Baja, Roosevelt tér1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 420-857 e-mail: forintsoft@forintsoft.hu www.forintsoft.hu

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Tartalom Vásárlási Feltételek... 3 A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:... 3 Az üzemeltető adatai:... 3 A rendelés:... 4 Rendelés menete...

Részletesebben

Moodle tanulói kézikönyv

Moodle tanulói kézikönyv Moodle tanulói kézikönyv A Könyvtári Intézet által működtetett Moodle távoktatási felület eléréséhez internet hozzáférés szükséges! A közzétett tananyagokat nem ajánlott nyomtatni, nem csak az anyag mennyisége

Részletesebben

AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Electra Internet Banking szolgáltatáshoz

AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Electra Internet Banking szolgáltatáshoz AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Electra Internet Banking szolgáltatáshoz 1.b. melléklet 2016. június 01. után kötött szerződésekre vonatkozóan, valamint a 2016. június 01.

Részletesebben

ipod nano Felhasználói útmutató

ipod nano Felhasználói útmutató ipod nano Felhasználói útmutató Tartalom 4 Fejezet 1: Az első pillantás az ipod nanóra 4 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 5 Főképernyő 6 Állapotikonok 7 Fejezet 2: Első lépések 7 Az ipod nano beállítása

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás Kari Adminisztrátor Funkcionális leírás Budapest, 2006 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 7 2. Saját adatok... 7 2.1. Személyes adatok megtekintésde és karbantartása... 8 2.1.1. Jelszóváltoztatás... 8 2.1.2.

Részletesebben

A pályázati kategória kódja: NTP-RHTP-15

A pályázati kategória kódja: NTP-RHTP-15 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A Tehetséges roma, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak szóló tehetséggondozó programok megvalósításának, valamint a tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való

Részletesebben

Kor-Társ Idősügyi Program 2011 Idősklubok, nyugdíjasklubok kulturális, oktatási és egészségügyi programjainak támogatására (előfinanszírozott)

Kor-Társ Idősügyi Program 2011 Idősklubok, nyugdíjasklubok kulturális, oktatási és egészségügyi programjainak támogatására (előfinanszírozott) Kor-Társ Idősügyi Program 2011 Idősklubok, nyugdíjasklubok kulturális, oktatási és egészségügyi programjainak támogatására (előfinanszírozott) A pályázat kódja: KOR-TARS-11 Pályázati Útmutató 2011. december

Részletesebben

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom

Tartalom Regisztráció menete Első teendők Profilom Tartalom 1. Regisztráció menete... 2 2. Első teendők... 5 Profilom ellenőrzése és kiegészítése, jelszó módosítása:... 5 3. Beállítások:... 10 3.1 Oktató jármű adatai, járműfotó feltöltés... 10 3.2 Az oktatási

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Az OTDK-ra beadandó pályamunka felöltése és a nevezés az OTDT online rendszerén (http://online.otdk.hu) keresztül történik.

Részletesebben

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv I/C. kötet E-KÉPVISELŐI FUNKCIÓK PTR, MŰKENG 2015.09.03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra,

szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

A dokumentum lapméretének és a margóinak a beállítását a menüszalag Lap elrendezése lapján tehetjük meg. Külön állítjuk be a lapméretet.

A dokumentum lapméretének és a margóinak a beállítását a menüszalag Lap elrendezése lapján tehetjük meg. Külön állítjuk be a lapméretet. Részlet a mintából A forrást megnyitjuk a Jegyzettömb segítségével és a szöveget a Vágólap segítségével átmásoljuk az alapértelmezetten megnyíló üres dokumentumba, majd elmentjük a vizsgamappába. Ennek

Részletesebben

ÁEEK Kataszter. Felhasználói útmutató

ÁEEK Kataszter. Felhasználói útmutató ÁEEK Kataszter Felhasználói útmutató 1.1 verzió Állami Egészségügyi Ellátó Központ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ... 3 TÖRZSKEZELÉS... 3 INGATLANKEZELÉS... 3 JÓVÁHAGYÁSI RENDSZER MEGSZŰNÉSE... 4 2. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ

AZ ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ 3.ELŐADÁS (2014.01.23-24.) Célja: Az elektronikus építési naplóhoz szükséges Általános Nyomtatvány Kitöltő program megismer(tet)ése. 1 FONTOS!!! Keresd meg az interneten a 191/2009. (IX.15.) Kormány rendelet

Részletesebben

1. ábra. Néhány tipikus ikon képe

1. ábra. Néhány tipikus ikon képe Fájlok és mappák A fájl információt, például szöveget, képet vagy zenét tartalmazó elem. Megnyitása után a fájl épp úgy nézhet ki, mint egy íróasztalon vagy iratszekrényben található szöveges dokumentum

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z

Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.wekerle.gov.hu/ut_2011

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek TARTALOM Bevezetés Szolgáltató adatai Alapvető rendelkezések Adatkezelés Termékek és szolgáltatások köre Rendelés menete Fizetési lehetőségek Szállítás Elállás joga Panaszkezelés

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu. A rendelések értéktől függetlenül INGYENESEN kerülnek kiszállításra az összes szállítási móddal!

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu. A rendelések értéktől függetlenül INGYENESEN kerülnek kiszállításra az összes szállítási móddal! ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.erogenzona.hu A rendelések értéktől függetlenül INGYENESEN kerülnek kiszállításra az összes szállítási móddal! Üdvözöljük Tóth Erika egyéni vállalkozó (továbbiakban:

Részletesebben

ESET LICENSE ADMINISTRATOR

ESET LICENSE ADMINISTRATOR ESET LICENSE ADMINISTRATOR Felhasználói útmutató Ide kattintva a dokumentum legújabb verziójára navigálhat ESET LICENSE ADMINISTRATOR Copyright 2015 by ESET, spol. s r.o. Az ESET License Administrator

Részletesebben