Felhasználói leírás v1.0

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói leírás v1.0"

Átírás

1 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27.

2 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető Tarifálás Navigáció az oldalak között Korábban rögzített tarifálási paraméterek módosítása Alapértelmezett paraméterek Az ingatlanra vonatkozó alapértelmezett paraméterek A szerződésre vonatkozó alapértelmezett paraméterek Díjtájékoztató A díjtájékoztató oldal és a díjtájékoztató dobozok A szolgáltatások részletezése A menüdoboz elemei Módozat választó A kiválasztott módozat megkötése A választott szolgáltatás csomagról szóló tájékoztatás kinyomtatása További kedvezmények beállítása Szolgáltatás minősítés Minősítési szempontok beállítása A preferált csomagok Bejelentkezés, regisztráció Szerződés adatok kitöltése Adminisztrátori beállítások Preferált csomagok kialakítása Értékesítést támogató üzenet megfogalmazása A minősítési szempontok beállítása Minősítési szempontok módosítása, további minősítési szempontok kiválasztása... 26

3 3 1 Bevezető A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző Rendszer, szakítva a korábbi időszak beidegződéseivel, az unalmas, űrlapszerű adatbekérő felületek helyett, egy modern, felhasználóbarát megjelenést kínál a felhasználóknak, amiben főként grafikai elemek dominálnak. Célja, hogy visszahozza a szakmaiságot a biztosításközvetítői szektorba, és felhasználói élményt is nyújtson használóinak. A Lakás Expressz rendszer egy internet alapú alkalmazás, így felhasználására csak olyan számítógépen van lehetőség, amely szélessávú internet kapcsolattal rendelkezik. A működési sebességét nagyban befolyásolja a felhasználói végponton rendelkezésre álló internet kapcsolat műszaki fejlettsége, korszerűsége, a hálózat leterheltsége, és az adott munkaállomás kiépítettsége. A program futtatásának minimális számítástechnikai eszköz igénye: Pentium III processzor; 64 Mbyte memória; 20 Mbyte szabad tárterület; Min. 1024x768-pixel felbontású színes monitor; Szélessávú internet kapcsolat. A futtatásához szükséges szoftver követelmények: Windows NT, Windows XP, Windows 2000, vagy Windows 7 operációs rendszer; Mozzilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 8.0 (vagy magasabb verzió számú), Opera, vagy Safari böngésző programok valamelyike (az internetről ingyenesen letölthető); Adobe Acrobat Reader dokumentum megjelenítő program (az internetről ingyenesen letölthető). Javasolt böngészők A Lakás Expressz rendszer futtatásához internetes böngésző program használatára van szükség. Az előző pontban felsorolt programok közül bármelyik alkalmazható. A böngésző programok között viszont nincs teljes kompatibilitás, így a rendszer felhasználói felülete minden böngészőben kicsit másképp jelenik meg. Kezelhetőség, és megjelenés szempontjából a Mozzilla Firefox, illetve a Google Chrome böngészőket javasoljuk. A belső tesztjeinket is nagyrészt ezeken a programokon végezzük. A legtöbb hiba az internet Explorer verzióiban fordul elő, mert ott az egyes IE verziók (6,7,8,9,10) között sincs kompatibilis működés.

4 4 2 Tarifálás A Lakás Expressz rendszerben a tarifálás négy oldalon keresztül történik meg, de valós adatbevitel csak az első oldalon van. A további oldalakon egyetlen kattintással kell megadni a választ és a kattintás hatására tovább is lép a program a következő oldalra. Az első tarifálási oldalon az alapdíjak kalkulációjához mindössze 6 adatot kell begépelni. Ezek a következők: Irányítószám: A kockázatviselés helyének irányítószáma; Alapterület: Építési év Személye: Születési év: Együttlakók száma: Az ingatlan alapterülete melléképületek nélkül; Az ingatlan építésének éve; A szerződő személye (magán/jogi); A szerződő születési éve (csak magánszemély szerződő esetén); Az ingatlanban együtt lakók száma (a szerződőt is beleértve). Az ingatlan típusát kattintással kell megadni. Az egérrel álljon a megfelelő képre, és a bal oldali gombra történő klikkeléssel jelölje ki valamelyik elemet: Lakás Családi ház Ikerház Sorház 1. ábra: A tarifálási folyamat főképernyője. Első tarifálási oldal.

5 5 Az ingatlan típusának kiválasztása, és a hat paraméter megadása után kattintson az <<Expressz kalkuláció>> nyomógombra. A kattintás hatására további kérdések jelennek meg, amelyekre szintén csak egyetlen kattintással kell válaszolni. 2. ábra: Az ingatlan tetőzetének kiválasztása. Második tarifálási oldal. A második tarifálási oldal után még további két kattintós kérdés következik: Az ingatlan falazatának kiválasztása; Az ingatlan emeleteinek száma. 2.1 Navigáció az oldalak között A Lakás Expressz nagy előnye, hogy az adatok javítása céljából nem szükséges az oldalak között oda-vissza lépkedni. Minden tarifálási oldal alján összefoglalva megtalálható az addig beképelt mezők adattartalma. 3. ábra: A rögzített tarifálási adatokat tartalmazó adattábla.

6 6 A díjtájékoztató oldalra érkezve, már az összes tarifálási paraméter megtalálható a táblázatban. Előre haladni az oldalak között, csak a kérdésre adott válasz lehetőségek megfelelő elemére kattintva lehetséges. Természetesen a lehetőség adott arra is, hogy vissza lehessen lépni az oldalak között. Erre használja az oldal bal alsó sarkában elhelyezett <<Vissza>> gombot Korábban rögzített tarifálási paraméterek módosítása A berögzített adatok megváltoztatásának céljából, nem szükséges visszalépni a módosítandó adatot tartalmazó oldalra. A tarifálási oldalak alján található egy adattábla, ami nem csak információs célokat szolgál, hanem az ott megjelenített adatokat módosítani is lehet a táblázaton keresztül. 4. ábra: A mező tartalmát szerkesztheti, ha rákattint a kívánt mezőre. Ha az adatokat módosítani kívánja, álljon rá az egérrel a megváltoztatni kívánt mezőre és kattintson a bal oldali egér gombbal. Ennek hatására a mező szerkeszthetővé válik. Válassza ki a megfelelő elemet, vagy írja be a kívánt értéket, majd klikkeljen a mező végén található zöld pipára. A rendszer automatikusan újra számolja a díjakat. Ha mégsem akarja megváltoztatni a mező tartalmát, válassza a piros X ikont. Ekkor visszaáll a mező eredeti értéke. 2.2 Alapértelmezett paraméterek Annak érdekében, hogy a Lakás Expressz gyorsan és hatékonyan működjön, néhány paraméter előre, alapértelmezett módon beállításra került. Az alapértelmezetten beállított adatok két csoportba (táblázatba) rendezve kerülnek megjelenítésre a képernyőn Az ingatlanra vonatkozó alapértelmezett paraméterek Az egyik csoport a díjtájékoztató oldalon a tarifálási adattábla alján került elhelyezésre. Szükség esetén itt meg is lehet változtatni a mezők tartalmát. A valós élethelyzetek nagyon nagy százalékban viszont ezeket az adatokat nem kell átállítani. A mező értékeinek megváltoztatásáról a pontban olvashat. Amennyiben az aktuális értékesítési folyamat megkívánja, az alapértelmezett értékeket állítsa át, az ügyfél élethelyzetének megfelelő módon.

7 7 5. ábra: Az alapértelmezett paraméterek a tarifálási adattábla alján találhatóak meg. Az adattábla alapértelmezetten beállított paraméterei a következők: A szerződésre vonatkozó alapértelmezett paraméterek A másik csoport a díjtájékoztató oldal felső részén, a biztosítók díjai felett jelenik meg. Ezek az adatok már nem az ingatlan jellegére, hanem a szerződésre vonatkoznak. Az első tarifálás automatikusan ezen beállítások szerint fut le. Természetesen ezeket a paramétereket külön-külön át lehet állítani, az ügyfél igényeinek megfelelően. A mező értékeinek megváltoztatásáról a pontban olvashat. Az alapértelmezetten beállított paraméterek a következők: 6. ábra: A szerződésre vonatkozó adatok alapértelmezett beállításai.

8 8 7. ábra: A szerződésre vonatkozó alapértelmezett adatok adattáblája a díjtájékoztató felett került elhelyezésre,

9 9 3 Díjtájékoztató A díjtájékoztató oldal három fő részből épül fel. A felső részben a szerződésre vonatkozó paraméterek kerültek elhelyezésre. Az alsó részben a tarifálási paraméterek bekérése során rögzített adatok felsorolása tekinthető meg. A díjtájékoztató oldal hangsúlyos része a középső, ahol a biztosítók ajánlatai láthatóak. A Lakás Expressz újdonsága, hogy a biztosítók ajánlatai nem a díj mértéke szerint kerülnek sorba állításra és megjelenítésre, hanem a szolgáltatás minőségi elvárásoknak való megfelelés sorrendjében. 8. ábra: A biztosítók ajánlatainak bemutatása.

10 A díjtájékoztató oldal és a díjtájékoztató dobozok Minden biztosítótársaság ajánlatát egy doboz jelöli. A dobozokon a biztosításra vonatkozó legfontosabb adatok kerülnek megjelenítésre. Ezek az adatok a következők: 9. ábra: A díjtájékoztató doboz a legfontosabb információkat tartalmazza a szolgáltatásról. Szolgáltatás minősítési pontszám: Minden szolgáltatási csomag minősítésre kerül az ügyfél igényeinek való megfelelés szempontjai alapján. A kiértékelés eredménye a doboz jobb felső sarkában egy sárga csillagon kerül megjelenítésre. A kiértékelési szempontokról a pontban olvashat részletesen. Szolgáltatás csomag választó: A legtöbb biztosító több, előre definiált szolgáltatáscsomagot kínál a piacon, amely csomagok mellé további kiegészítő fedezeteket lehet választani. A biztosítók által kínált alapcsomagokon felül létezik, egy a közvetítő által beállítható úgynevezett Preferált szolgáltatási csomag. A preferált csomagról a pontban olvashat részletesen. A Lakás Expressz rendszer a díjtájékoztató dobozokban, minden egyes biztosító esetében, a preferált csomagot mutatja meg alapértelmezett módon. Az alapértelmezett beállítás megváltoztatására nincs lehetőség, viszont a szolgáltatás csomag választó gomb segítségével választani lehet a különböző biztosítói csomagok között. A csomag neve: Minden esetben az aktuálisan kiválasztott csomag nevét mutatja. Alapértelmezett módon ez a preferált csomag, ami a szolgáltatás csomag választó gombokkal átállítható egyéb biztosítói csomagokra. Biztosítási összegek: A beállított négyzetméter árnak megfelelően az ingatlanra, és ingóságra vonatkozó biztosítási összeget mutatja meg. alapértelmezett módon a Lakás Expressz rendszer a biztosítók által javasolt négyzetméterárakkal kalkulál, így a megjelenő biztosítási díj más-más biztosítási összegre vonatkozik biztosítónként. A biztosítási összegek a négyzetméter árak egységes szintre hozásával kiegyensúlyozhatóak. Lásd a pontban. Biztosítási díj: A beállított díjfizetési ütemnek megfelelő biztosítási díjat mutatja meg. A biztosítási díjakat minden esetben a biztosítótársaság web szolgáltatásai adják vissza a CKB rendszernek, a beállított paramétereknek megfelelően, így a díj pontossága 100%-ban garantálható.

11 A szolgáltatások részletezése Az egyes biztosítótársaságok szolgáltatásai nagymértékben eltérnek egymástól. Ezt az eltérést a preferált csomaggal bizonyos mértékig ugyan ellensúlyozni lehet, de teljes körűen sosem lehet azonos szintre hozni minden biztosító szolgáltatását. Ahhoz, hogy az ügyfélnek valós képet lehessen adni az egyes biztosítók csomagjainak tartalmáról, elemezni kell a csomagot alkotó fedezeteket, és szükség esetén további beállításokat kell tenni az ügyfél igényeinek alapján. A biztosítók részletes ajánlatát a díjtájékoztató dobozokra kattintva lehet megismerni. A kattintás hatására egy felugró ablakban lehet megtekinteni a kiválasztott biztosító részletezőjét. 10. ábra: A felugró ablakban megtekinthető a kiválasztott biztosítótársaság részletes ajánlata. A részletező ablak bal felső sarkában feltüntetésre került, a választott biztosítótársaság logója, illetve azok a legfontosabb adatok, amelyek a biztosítási díjat meghatározzák. Ezek a következők: Alapterület; Négyzetméter ár; Ingatlan biztosítási összeg; Ingóság biztosítási összeg 11. ábra: Bal felső sarok tartalma Alatta egy menüdoboz található, amelynek elemei a biztosításra vonatkozó további részletes információkat tartalmazzák.

12 A menüdoboz elemei A felugró ablak jobb oldala két jól elhatárolható részből épül fel. A felső rész mindig fix adattartalommal bír. Itt találhatóak meg a következő információk és funkciók: Szolgáltatás csomag választó (itt is lehet változtatni a csomagot); A kedvezmény doboz; A kiválasztott biztosítási módozat ütem díja, illetve éves díja; A biztosítás megkötésére szolgáló MEGKÖTÖM gomb; A díjtájékoztató kinyomtatására szolgáló NYOMTATÁS gomb; A paraméterek átállítása után az újra tarifálásra szolgáló ÚJRASZÁMOL gomb. 12. ábra: A jobb felső sarokban elhelyezett funkciók A menüdoboz alsó részben mindig a választott elemnek megfelelő tartalom jelenik meg Általános A szolgáltatás részletező ablak megnyitásakor, minden esetben az Általános menüponttal nyílik meg. Ebben a részben a választott biztosítótársaság termékére vonatkozó, az ügyfélnek, vagy az üzletkötőnek szóló információkat lehet megjeleníteni. A tájékoztató szövegét az adminisztrátori felületen kell beállítani. A tájékoztató szöveg beállításáról a 6.2. pontban olvashat részletesen Alap fedezetek A kiválasztott csomagban alap fedezetként benne lévő fedezeti elemek felsorolása Különleges fedezetek A kiválasztott csomagban különleges fedezetként benne lévő fedezeti elemek felsorolása Ingóság biztosítás Az alapbiztosítás mellé köthető kiegészítő ingóság biztosítások beállításának lehetősége Kiegészítő biztosítások Az alapbiztosítás mellé köthető további kiegészítő biztosítások beállításának lehetősége Melléképületek A biztosítandó ingatlanhoz tartozó melléképületek adatainak beállításának lehetősége Termék összehasonlítás A kiválasztott biztosítótársaság fedezeteinek összehasonlítása más biztosítótársaságok termékeivel. Minden módozat előtt található egy jelölőnégyzet. Azoknak a módozatoknak a jelölőnégyzeteit kattintsa be, amelyeket össze kíván hasonlítani. Akármennyi módozatot ki tud jelölni, azt viszont az Ön gépéhez csatolt monitor méretétől, és felbontásától függ, hogy mennyi fog látszani belőle a képernyőn.

13 ábra: A fedezet összehasonlító tábla

14 14 A kiválasztott biztosítótársaság kiválasztott módozata minden esetben látszani fog az összehasonlító tábla bal szélső oszlopában, a bekattintott módozatok fedezeteit ehhez fogja hasonlítani a rendszer. A táblázatban a fedezetek elnevezéseként, a biztosítók által használt egyedi elnevezéseket jeleníti meg a rendszer. A táblázat alján pedig azok a fedezetek szerepelnek felsorolva, amelyek mindegyik kiválasztott módozatban szerepelnek. A képernyő bal alsó sarkában elhelyezett <<NYOMTATÁS>> gombra kattintva az összehasonlító tábla kinyomtatható. A tábla jobb felső sarkában elhelyezett X ikonra, vagy a táblán kívülre kattintva az összehasonlító tábla bezáródik Dokumentumok A termékkel kapcsolatos biztosítói dokumentumok elhelyezésre kerültek a felületen. A dokumentum nevére kattintva a file megnyílik. A feltöltött állományok megnyitásához PDF olvasó program telepítése szükséges a számítógépre. Ha Ön nem rendelkezik jelenleg a számítógépére telepített PDF olvasó programmal, akkor az alábbi linkről ingyenesen letöltheti azt: Módozat választó A díjtájékoztatón kiválasztott módozatot a szolgáltatás részletező ablakon belül is meg lehet változtatni. Középen az aktuálisan kiválasztott módozat neve látható, a jobbra mutató piros nyíllal egy magasabb, a balra mutató piros nyíllal pedig egy alacsonyabb szintű szolgáltatás csomagra lehet lépni. 14. ábra: A nyilak segítségével alacsonyabb, vagy magasabb szolgáltatáscsomagot választhat.

15 A kiválasztott módozat megkötése A szolgáltatás részletezőben állítsa össze az ügyfél részére legmegfelelőbb szolgáltatási csomagot. Az ablakban az <<ÚJRASZÁMOL>> gombra kattintás után mindig lefut egy kalkuláció, és az utolsó újraszámolás után rögzített beállítások szerint kalkulálja újra a rendszer a biztosítási díjat. Ha nem nyomja meg az ÚJRASZÁMOL gombot, a paraméterek módosítása után, ehelyett csak a MEGKÖTÖM gombra kattint, az újra tarifálás akkor is lefut. Ebben az esetben viszont nem lép tovább a szerződéskötés oldalra, mert a MEGKÖTÖM gomb csak az ÚJRASZÁMOL gombot helyettesítette. A szerződés megkötése érdekében még egyszer a MEGKÖTÖM gombra kell kattintani. Vagyis a MEGKÖTÖM gombnak csak akkor van továbblépés funkciója, ha előtte egyetlen paramétert sem módosítottak a szolgáltatás részletezőben. A MEGKÖTÖM gomb felett minden esetben látható a megkötésre kerülő szerződés ütemdíja, valamint a szerződés éves díja. 15. ábra: A szerződés megkötésére szolgáló "MEGKÖTÖM" gomb a képernyő közepén található.

16 A választott szolgáltatás csomagról szóló tájékoztatás kinyomtatása A szerződés megkötése előtt, a kiválasztott csomag tartalmáról szóló tájékoztatást lehet átadni az ügyfélnek. Ezt a <<NYOMTATÁS>> gombra kattintva lehet megtenni. 16. ábra: A választott szolgáltatásról szóló tájékoztatás kinyomtatásához kattintson a <<NYOMTATÁS>> gombra. A nyomtatási kép egy úgynevezett felugró ablakban jelenik meg. Ezeket a felugró ablakokat egyes böngésző programok automatikusan letiltanak. A felugró ablakok megnyitását általában engedélyezni kell a felhasználó által használt böngésző programban. A felugró ablakok engedélyezésének letiltott állapotáról a böngésző menüsorában jelenik meg egy figyelmeztető üzenet. Az engedélyezést erre az üzentre kattintva lehet megtenni. A böngészők minden esetben megkérdezik, hogy általánosan, vagy csak az adott weboldalra vonatkozóan engedélyezi a felhasználó a felugró ablakok megnyitását. Javasoljuk, hogy a CKB oldalakra vonatkozóan mindig engedélyezzék a felugró ablakok megnyitását, ez semmiféle veszéllyel nem jár a számítógép működésére vonatkozóan. A felugró ablakokat általában a kéretlen reklámüzenetek kiszűrése céljából tiltják le a böngészőkben. A CKB oldalakkal kapcsolatos felugró ablakok engedélyezését csak egy alkalommal kell megtenni, az első beállítástól kedve az alapértelmezett érték, hogy engedélyezve van a megnyitásuk. A felugró ablakok engedélyezése után ismételten rá kell kattintani a NYOMTATÁS gombra.

17 ábra: A díjtájékoztató tartalmazza a termék legfontosabb ismérveit és a fedezeteket.

18 További kedvezmények beállítása A Lakás Expressz rendszerben egyes kedvezmények automatikusan kerülnek megadásra a beállított paraméterek függvényében. A további kedvezményeket a biztosítói dobozokon belül a szolgáltatás részletező ablak További kedvezmények dobozában kell bekapcsolni. 3.3 Szolgáltatás minősítés 18. ábra: A kedvezmény dobozban bekapcsolhatóak a további kedvezmények. A Lakás Expressz rendszer egyik legnagyobb újdonsága és előnye, hogy nem a biztosítási díjat helyezi előtérbe, hanem a termék által nyújtott szolgáltatásokat. A Lakás Expressz rendszer része egy szolgáltatás minősítő funkció, amelynek segítségével az ügyfél preferenciái alapján lehet minősíteni a biztosítók szolgáltatásait. A szolgáltatás minősítés természetesen már az első tarifálásnál is lefut, hiszen az adminisztrátori felületen a közvetítő cég szakmai vezetői már előre definiálhatnak egy kezdeti beállítást. A minősítési szempontok alapértelmezett beállításáról a 6.3. pontban olvashat részletesen. Amennyiben az előre definiált beállítások nem kerülnek átállításra az ügyfél preferenciái szerint, akkor minden esetben ennek az alapbeállításnak megfelelően kerülnek kiértékelésre a biztosítói szolgáltatások. A szolgáltatás minősítési szempontok, minden egyes értékesítési folyamatban egyedileg beállíthatóak. A beállítások elvégzéséhez a <<MINŐSÍTÉS>> nyomógombra kell kattintani.

19 ábra: A "MINŐSÍTÉS" nyomógomb a díjtájékoztató dobozok fölött került elhelyezésre Minősítési szempontok beállítása A <<MINŐSÍTÉS>> nyomógombra kattintás után, megnyílik egy ablak, amelyben az adminisztrátori felületen előzetesen beállított fedezetek felsorolása látható. Minden egyes fedezet megnevezése mellett, öt darab csillag található. Az adott fedezet fontosságát a csillagok számának beállításával kell meghatározni. A legkevésbé fontos fedezeteket egy darab csillaggal, a nagyon fontosakat öt darab csillaggal kell jelölni. A fontossági szintet az adott sorban elhelyezett n-edik számú csillagra kattintva kell megjelölni. Pl. ha egy fedezet közepesen fontos a harmadik csillagra kell kattintani, ez alapján az első három csillag sárga színűre változik, az utolsó kettő pedig szürke marad Minősítési szempontok módosítása, további minősítési szempontok kiválasztása Nemcsak az előre definiált szempontok alapján lehet minősíteni a termékeket. A rendszerben az összes biztosító, összes fedezete megtalálható. A minősítés ablak bal alsó sarkában lévő <<Módosít>> gombra kattintás után, megjelenik az összes biztosító, összes fedezetét bemutató táblázat. 20. ábra: A "Módosít" gombra kattintás után további fedezeteket kapcsolhat be minősítési szempontként.

20 20 Ebben a táblázatban Alap fedezetek és Különleges fedezetek bontásban kerülnek megjelenítésre a biztosítók fedezetei. A fedezetek elnevezései előtt elhelyezett jelölőnégyzetekbe kattintva választhatja ki a minősítő táblában megjelenítendő fedezeteket. A zöld pipával megjelölt fedezetek meg fognak jelenni a táblázatban. Korlátozás nélkül akármennyi fedezetet megjelölhet, és ezáltal felvehet a minősítési táblázatba. A beállítások elvégzése után kattintson a táblázat jobb alsó sarkában elhelyezett <<Mentés>> nyomógombra. 21. ábra: A fedezetek kiválasztása után, nyomja meg a "Mentés" gombot. A beállítások mentése után automatikusan visszaáll a rendszer a minősítés táblára, ahol már megjelennek az újonnan felvett fedezetek is. Ezeknél a fedezeteknél egyetlen csillag sincs aktiválva, így annak érdekében, hogy kiértékelésre kerüljenek, azonnal be is kell állítani a szinteket. 22. ábra: Az új fedezetek bekapcsolása és a szintek beállítása után kattintson a "Rendezés" nyomógombra. A szintek beállítása után, kattintson a jobb alsó sarokban elhelyezett <<Rendezés>> gombra, aminek eredményeként a rendszer újra rendezi a biztosítókat a díjtájékoztatón, az aktuálisan beállított preferenciák szerint. Ha az újonnan felvett fedezeteknél nem állít be semmit (0 db csillag marad bejelölve) akkor a rendezés után ezek a fedezetek kikerülnek a táblából. A beállított fedezetek csak az aktuális kalkulációra vonatkoznak, minden egyes újabb kalkulációnál visszaáll az eredeti az adminisztrátori felületen rögzített alapbeállítás.

21 A szolgáltatás minősítési pontszámok kalkulációjának metódusa. A biztosítók módozataira kapott minősítési pontszámok a díjtájékoztató dobozok jobb felső sarkán elhelyezett sárga csillagokon jelennek meg. Az egyes pontszámok az alábbi metódus szerint kerülnek meghatározásra: 1) A rendszer ellenőrzi, hogy a minősítési táblában szereplő, preferált fedezet szerepel e az adott biztosító kiválasztott csomagjában. a. Ha igen, akkor a beállított csillagok száma szerint növeli az adott biztosító összesített pontszámát az alábbi metodika alapján: i. 1 darab csillag 1 pont; ii. 2 darab csillag 3 pont; iii. 3 darab csillag 6 pont; iv. 4 darab csillag 9 pont; v. 5 darab csillag 12 pont; b. Ha nem, akkor 0 (nulla) pontot kap az adott biztosító, az adott fedezetre; 2) Az összes bekapcsolt fedezetre elvégzi a rendszer az 1. pontban részletezett vizsgálatot és összeadást. 3) A kalkulált eredményt megjelenik a felületen A preferált csomagok A Lakás Expressz fontos küldetése és előnye, hogy megállítsa a biztosítási díjak folyamatos letörését, és visszaadja a biztosításközvetítőknek a szakmaiságot. Ezt a célt a preferált csomagok beállításával lehet megvalósítani. A preferált csomag, egy olyan szolgáltatás csomag, amit az adott közvetítő cég szakmai vezetői, a saját szakmai tapasztalatuk, és a piaci igények alapján állítanak össze, egy adott biztosító alapcsomagjaiból és az azokhoz rendelhető kiegészítő fedezetekből. A preferált csomagok összeállítása az adminisztrátori felületen történik meg. A preferált csomagok összeállításáról a 6.1. pontban olvashat részletesen. A preferált csomagok kialakításával, magasabb szolgáltatási szintet kínáló termékek jönnek létre és ezzel párhuzamosan, magasabb induló díjak kerülnek feltüntetésre a díjtájékoztatón. Ezen felül az egyes biztosítók szolgáltatása közelíthető egymáshoz. Erre azért van szükség, mert az ügyfelek a legtöbb esetben, csak az ár alapján hozzák meg a döntéseiket, figyelmen kívül hagyva, hogy a választott termék milyen szolgáltatási fedezet kínál számára. A díjtájékoztató oldalon alapértelmezett módon, minden esetben az előre beállított preferált csomag jelenik meg, a szintén előre beállított elnevezésével. Az elnevezést szintén a biztosításközvetítő cég határozhatja meg, így partnereink a biztosítótársaságok bevonása nélkül tudnak saját maguknak terméket fejleszteni. Ha a preferált csomag neve nem kerül beállításra az adminisztrátori felületen, akkor egyszerűen csak a Preferált elnevezéssel jelenik meg a csomag a díjtájékoztatón. A biztosítók által kínált további alaptermékeket, a módozat választó nyilak segítségével lehet megkeresni és kiválasztani.

22 22 4 Bejelentkezés, regisztráció 23. ábra: A preferált csomagok tetszés szerint elnevezhetőek. A <<MEGKÖTÖM>> gombra kattintás után, amennyiben korábban még nem jelentkezett be a felhasználó a CKB Trend rendszerbe, akkor ezen a ponton kötelezően meg kell tennie azt. A biztosításközvetítők szakmai felhasználói az adminisztrátor által számára előzetesen kiosztott belépési azonosítókkal kell, hogy bejelentkezzenek. Az on-line felhasználók, amennyiben korábban már regisztráltak a CKB Trend rendszerbe, akkor a szintén a meglévő azonosítójukkal léphetnek be. Ha rendelkezik felhasználói azonosítókkal, adja meg felhasználói nevét, és jelszavát, majd kattintson a <<BELÉPÉS>> nyomógombra. Ha egy on-line ügyfél először jár az oldalon, akkor kötelező regisztrációt kell végeznie. Kattintson a <<REGISZTRÁCIÓ>> nyomógombra és töltse ki a felugró űrlap adatait. 24. ábra: A szerződés megkötéséhez kötelező belépés, vagy regisztráció szükséges.

23 23 5 Szerződés adatok kitöltése A szerződés adatok kitöltése során minden esetben csak a kiválasztott biztosító ajánlatának elkészítéséhez szükséges adatokat kéri be a rendszer. Egyebekben a szerződéskitöltő folyamat mindenben megegyezik a CKB rendszerben megszokottakkal. 6 Adminisztrátori beállítások A Lakás Expressz rugalmasságát és gyorsaságát az biztosítja, hogy a rendszer adminisztrátor a szakmai vezetővel együtt elvégezheti a szükséges alapbeállításokat az adminisztrátori felületen keresztül. Alapvetően két területen kell elvégezni ezeket az alapbeállításokat. Egyrészt a preferált csomagok kialakításánál, másrészt a minősítési szempontok beállításánál. A Lakás Expressz rendszerre vonatkozó beállításokat adminisztrátori jogosultsággal belépve a Beállítások/Lakás Expressz menüpontban kell elvégezni. 25. ábra: Válassza a Beállítások/Lakás Expressz menüpontot a beállítsok elvégzéséhez. 6.1 Preferált csomagok kialakítása A Lakás Expressz menüpontban található egy almenü sor. Ennek első füle a MINŐSÍTÉS, ezzel a menüponttal a 6.3. pontban foglalkozunk részletesen. 26. ábra: A preferált csomagokat biztosítónként állíthatja be, a megfelelő fülre kattintva. Az azt követő füleken a Lakás Expressz rendszerben résztvevő biztosítótársaságok felsorolása következik. A füleken az adott biztosítótársaság preferált csomagja állítható össze. A preferált csomag összeállításához minden esetben egy meglévő biztosítási csomagot kell alapul venni, és ehhez a csomaghoz kell bekapcsolni a biztosító által kínált kiegészítő fedezeteket.

24 24 Első lépésként válassza ki a biztosító által kínált alapcsomagok közül azt, aminek alapján a preferált csomagot be kívánja állítani. Ezt a biztosítónév preferált csomag mező elemei közül választhatja ki. Pl. Ha az AEGON preferált csomagját az XXL csomagra alapozva kívánja létrehozni, akkor az ezt a csomagot kell kijelölni. 27. ábra: Válassza ki a preferált csomag alapját adó biztosítói csomagot. Az alapcsomag kiválasztása után a létrehozandó preferált csomagnak egyedi elnevezést adhat. Az itt megadott elnevezés fog megjelenni a díjtájékoztatón. Pl. Nevezzük el a létrehozandó csomagot Az Én Cégem Ajánlata csomagnak. 28. ábra: A létrehozandó preferált csomagnak egyedi elnevezést adhat. Az alapcsomag kiválasztása, és a preferált csomag elnevezése után, kapcsolja be azokat a kiegészítőket, amiket alapértelmezetten látni akar a preferált csomagban. Pl. Az AEGON XXL csomagra még tegyünk rá egy Kerti növényzet kiegészítőt ,- Ft os biztosítási összeggel.

25 ábra: A kiegészítőket a jelölőnégyzetre kattintva kapcsolja be, és szükség esetén válasszon biztosítási összeget. A kiegészítők beállítása után, Nyomja meg a <<CSOMAG MENTÉSE>> nyomógombot. A fent leírt folyamatot végezze el az összes biztosítóra vonatkozóan. 6.2 Értékesítést támogató üzenet megfogalmazása A szolgáltatás részletező ablak Általános menüpontjában, meg lehet jeleníteni egy tetszőleges szöveget, ami az értékesítőknek adhat támpontot, a kiválasztott termék eladására, vagy az ügyfélnek segíthet a döntésének meghozatalában. Lásd a pontban. A tájékoztató szöveget biztosítónként kell megfogalmazni. A szöveget tetszőleges hosszúságban egy szabadon szerkeszthető mezőben kell összeállítani. A megfelelő biztosítói fül alatt az Általános megjegyzés mezőbe írja be a saját tájékoztató üzenetét. 6.3 A minősítési szempontok beállítása 30. ábra: A szöveget írja be az "Általános megjegyzés" mezőbe. A Lakás Expressz egy szolgáltatás elemző rendszer. A biztosítók termékeit, módozatait a csomagokban lévő fedezetek alapján értékeli. Mivel az összes biztosító összes csomagjában több száz fedezet van, nem várható el a felhasználóktól, és az ügyfelektől, hogy minden fedezetet minősítsenek. A háttérben egy szakmai stáb kell, hogy előzetesen eldöntse és beállítsa azokat a fedezeteket, ami az adott biztosításközvetítő cég esetében, a felületén alapértelmezett módon megjelennek. Természetesen ezt az alapértelmezett beállítást az üzletkötő a tanácsadási folyamat során átállíthatja az ügyfél preferenciáinak megfelelően.

26 26 Minden egyes fedezet megnevezése mellett, öt darab csillag található. Az adott fedezet fontosságát a csillagok számának beállításával kell meghatározni. A legkevésbé fontos fedezeteket egy darab csillaggal, a nagyon fontosakat öt darab csillaggal kell jelölni. A fontossági szintet az adott sorban elhelyezett n-edik számú csillagra kattintva kell megjelölni. Pl. ha egy fedezet közepesen fontos a harmadik csillagra kell kattintani, ez alapján az első három csillag sárga színűre változik, az utolsó kettő pedig szürke marad Minősítési szempontok módosítása, további minősítési szempontok kiválasztása Nemcsak a rendszer által felkínált szempontok alapján lehet minősíteni a termékeket. A rendszerben az összes biztosító, összes fedezete megtalálható. A minősítés ablak bal alsó sarkában lévő << CSOMAG MÓDOSÍTÁSA >> gombra kattintás után, megjelenik az összes biztosító, összes fedezetét bemutató táblázat. Ebben a táblázatban Alap fedezetek és Különleges fedezetek bontásban kerülnek megjelenítésre a biztosítók fedezetei. A fedezetek elnevezései előtt elhelyezett jelölőnégyzetekbe kattintva választhatja ki a minősítő táblában megjelenítendő fedezeteket. A zöld pipával megjelölt fedezetek meg fognak jelenni a táblázatban. Korlátozás nélkül akármennyi fedezetet megjelölhet, és ezáltal felvehet a minősítési táblázatba. A beállítások elvégzése után kattintson a táblázat jobb alsó sarkában elhelyezett <<Mentés>> nyomógombra. 31. ábra: A fedezetek kiválasztása után, nyomja meg a "Metés" gombot. A beállítások mentése után automatikusan visszaáll a rendszer a minősítő táblára, ahol már megjelennek az újonnan felvett fedezeteket is. Ezeknél a fedezeteknél egyetlen csillag sincs aktiválva, így annak érdekében, hogy bekerüljenek a listába, azonnal be is kell állítani a szinteket. A szintek beállítása után, kattintson a jobb alsó sarokban elhelyezett <<CSOMAG MENTÉSE>> gombra.

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 1.0 2013. március 18. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online

Részletesebben

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. Segédlet. a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal elektronikus pályázatkezelő

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal. Segédlet. a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal elektronikus pályázatkezelő Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Segédlet a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal elektronikus pályázatkezelő (munkahely-teremtési támogatás keretében új munkahelyek létrehozása/átalakítása

Részletesebben

AllBestBid. Felhasználói kézikönyv az AllBestBid online aukciós szolgáltatás használatához. 2016. március DFL Systems Kft.

AllBestBid. Felhasználói kézikönyv az AllBestBid online aukciós szolgáltatás használatához. 2016. március DFL Systems Kft. AllBestBid Felhasználói kézikönyv az AllBestBid online aukciós szolgáltatás használatához 2016. március DFL Systems Kft. Tartalomjegyzék Általános leírás... 2. oldal Regisztráció... 2. oldal Saját árlejtések...

Részletesebben

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés Felhasználói kézikönyv a Magyar Posta Befektetési Zrt. e-befektetéséhez Verziószám: 1.1 Hatályos: 2016.02.16. Magyar Posta Befektetési Zrt. Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához - 1 - www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék A. BEVEZETÉS... 4 I. BEÁLLÍTÁSOK, PARAMÉTEREK, NAPLÓFORMÁTUMOK... 4

Részletesebben

ÁEEK Kataszter. Felhasználói útmutató

ÁEEK Kataszter. Felhasználói útmutató ÁEEK Kataszter Felhasználói útmutató 1.1 verzió Állami Egészségügyi Ellátó Központ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ... 3 TÖRZSKEZELÉS... 3 INGATLANKEZELÉS... 3 JÓVÁHAGYÁSI RENDSZER MEGSZŰNÉSE... 4 2. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történı nyomtatáshoz szükséges böngészı beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történı nyomtatáshoz szükséges böngészı beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történı nyomtatáshoz szükséges böngészı beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történı nyomtatás

Részletesebben

Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez

Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez Segédlet az EDF DÉMÁSZ Zrt. on-line ügyfélszolgálat regisztrációjához illetve az e-számla szolgáltatás igénybevételéhez Tartalom 1. On-line ügyfélszolgálatra Regisztráció... 2 1.1. Regisztráció... Hiba!

Részletesebben

E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV

E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV Tartalom E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ KÉZIKÖNYV... 1 1. E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ ALAPISMERETEK... 3 1.1. Mi szükséges az e-építési napló alkalmazás használatához?... 3 1.2. Mi az a NÜJ?... 3 1.3. Mi

Részletesebben

Moodle tanulói kézikönyv

Moodle tanulói kézikönyv Moodle tanulói kézikönyv A Könyvtári Intézet által működtetett Moodle távoktatási felület eléréséhez internet hozzáférés szükséges! A közzétett tananyagokat nem ajánlott nyomtatni, nem csak az anyag mennyisége

Részletesebben

Az ÉMI Nonprofit Kft. FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS PÁLYÁZATI PORTÁL kezelése

Az ÉMI Nonprofit Kft. FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS PÁLYÁZATI PORTÁL kezelése Az ÉMI Nonprofit Kft. FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS PÁLYÁZATI PORTÁL kezelése http://uszt-futeskorszerusites.hu A pályázati portál címlapja és nyitóoldala 1 Tartalomjegyzék 1. Regisztráció a pályázati portálra...

Részletesebben

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673, 30/9-593-167 kettős könyvviteli programrendszer v2.0 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy

Részletesebben

Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület

Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület Felhasználói dokumentáció Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel.: +36 (1) 381-0736 Fax: +36 (1) 386-6022 E-mail: poszeidonsupport@sdadms.hu

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Az értéktári rendszercseréhez kapcsolódó tesztidőszak alatt használatos kapcsolattartó felülethez 2015. április 3. Tisztelt Ügyfeleink! Az indiai Tata Consultancy Services által fejlesztett

Részletesebben

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez

VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez VÁTI Kht. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez Tartalomjegyzék: 1. Bevezető... 2 2. Belépés... 3 Microsoft Internet Explorer 7 esetében... 3 Mozilla Firefox 2

Részletesebben

NeoSzámla Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15. neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181

NeoSzámla Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15. neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181 NeoSzámla Használati Útmutató Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15 neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181 Tartalom Szolgáltatói adatok... 3 Kiállítható számlák... 3 Regisztráció... 3 A vállalkozás

Részletesebben

Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára. Készítette: Virányi Anita

Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára. Készítette: Virányi Anita Útmutató az Oktatási Hivatal Képzéstámogató Rendszer használatához a résztvevők számára Készítette: Virányi Anita Az Oktatási Hivatal Tanfelügyelő és pedagógusminősítő képzésének segédanyaga Készítette:

Részletesebben

Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ

Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ Ú TM U TATÓ AZ ÚTRAVALÓ Ö S ZTÖ NDÍJPRO G RAM ELLENŐ R ZÖ T T A D A TRÖ G ZÍ TÉSI FELÜLETÉNEK K EZELÉSÉHEZ Az Útravaló Ösztöndíjprogram a https://utravalo.wekerle.gov.hu/esely_2011 címen érhető el. Az

Részletesebben

A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői

A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői FIGYELEM! A nyitási műveleteket 4.94, vagy annál magasabb számú programverzióval kell végrehajtani! Amennyiben a 4.94 verziónál alacsonyabb verziószámú

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A támogatási kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felületekhez Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésének támogatása Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015.

Részletesebben

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Tartalom 1. Regisztráció... 2 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás, elfelejtett jelszó... 5 3. EPTK felület bemutatása... 7 3.1. Fő menüpontok... 8 1.1.1.

Részletesebben

KELE3. Felhasználói kézikönyv

KELE3. Felhasználói kézikönyv KELE3 Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés 9 Üdvözlet 9 Kezdetek 10 Rendszerkövetelmények 10 Kérdések, észrevételek 10 Telepítés 10 Frissítések 10 A program használata 11 Bejelentkezés 11 Automatikus

Részletesebben

Word 2010 magyar nyelvű változat

Word 2010 magyar nyelvű változat 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

ICN 2005 ConferControl

ICN 2005 ConferControl ICN 2005 ConferControl Számítógépes vezérlı program az ICN 2005 típusú konferencia rendszerhez Felhasználói kézikönyv DIGITON Kft. IСN 2005 ConferControl Számítógépes vezérlı program az ICN 2005 típusú

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Kezelési leírás 2015. Program azonosító: WUJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) www.palinkakft.hu. hatályos: 2016-04-29

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) www.palinkakft.hu. hatályos: 2016-04-29 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) www.palinkakft.hu hatályos: 2016-04-29 Preambulum Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! Számunkra fontos, hogy

Részletesebben

JOGI ADATBANK CompLex.hu. Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten.

JOGI ADATBANK CompLex.hu. Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten. JOGI ADATBANK CompLex.hu Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten. BEVEZETŐ Tisztelt Ügyfelünk! Dr. Ződi Zsolt szerkesztőség igazgató A 21. század új kihívásokkal néz szembe. A változások

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai

Részletesebben

Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul

Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul Használati útmutató 1988-2015. 3100.Salgótarján Fő tér 1. tel.: 36-32-423-912, e-mail minorg@minorg.hu Internet: http://www.minorg.hu/ 1.oldal Tartalomjegyzék.

Részletesebben

A program els indítása Mikor el ször futtatjuk a nyilvántartó programot, az alábbi párbeszédablakkal találkozunk.

A program els indítása Mikor el ször futtatjuk a nyilvántartó programot, az alábbi párbeszédablakkal találkozunk. A program els indítása Mikor el ször futtatjuk a nyilvántartó programot, az alábbi párbeszédablakkal találkozunk. 1. ábra Ha a programot csak egy hónapig kívánja használni, akkor az 123456789123 telepít

Részletesebben

Újdonságok. Release 2

Újdonságok. Release 2 ARCHLine.XP 2009 Windows Újdonságok Release 2 A dokumentációban levı anyag változásának jogát a CadLine Kft fenntartja, ennek bejelentésére kötelezettséget nem vállal. A szoftver, ami tartalmazza az ebben

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése felhíváshoz Felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Verziószám: 0.1 2016. március 30. Tartalom

Részletesebben

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Számlázás-házipénztár (SZAMLA) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Számlázás-házipénztár 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 5 1.1. A program típusai... 5 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése

Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/ TERVEZETT ERDŐGAZDÁLKODÁSI TEV. BEJELENTÉSE A Tervezett erdőgazdálkodási tevékenységek bejelentése a fakitermelési

Részletesebben

Aronic Bér Bérszámfejtés és munkaügyi nyilvántartás program

Aronic Bér Bérszámfejtés és munkaügyi nyilvántartás program CIN Számítástechnika és Szoftverház 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673 Aronic Bér Bérszámfejtés és munkaügyi nyilvántartás program

Részletesebben

COOSPACE. Kurzusszínterek 15 perc alatt

COOSPACE. Kurzusszínterek 15 perc alatt COOSPACE Kurzusszínterek 15 perc alatt Mi az a CooSpace? A CooSpace egy oktatás- és kutatástámogató rendszer, mely a felsőoktatás különböző képzési formái által meghatározott keretek között zajló oktatási

Részletesebben

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFFKÜ Zrt. www.norvegalap.hu www.egtalap.hu Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) hatályos: 2016-01-19. Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) hatályos: 2016-01-19. Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) hatályos: 2016-01-19 Preambulum Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! Számunkra fontos, hogy Ön tisztában legyen

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

komplex védelem Letöltő szoftver ismertető V1.61 Azonosító: EP-13-13243-01 Budapest, 2004. február

komplex védelem Letöltő szoftver ismertető V1.61 Azonosító: EP-13-13243-01 Budapest, 2004. február EuroProt komplex védelem Letöltő szoftver ismertető V1.61 Azonosító: EP-13-13243-01 Budapest, 2004. február Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...3 1.1 Az EuroProt rendszer központi egysége...3 1.2 A CPU rendszer

Részletesebben

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFFKÜ Zrt. www.egtalap.hu Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok

Részletesebben

S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS

S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS KETTŐS KÖNYVVITEL 1 S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Ez egy speciális SZERZŐDÉS Ön, mint Felhasználó (akár magánszemély, gazdálkodó-, vagy egyéb szerv) és az RLB-60 Betéti Társaság

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 2013.10.07. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

ERserver. iseries. Szolgáltatási minőség

ERserver. iseries. Szolgáltatási minőség ERserver iseries Szolgáltatási minőség ERserver iseries Szolgáltatási minőség Szerzői jog IBM Corporation 2002. Minden jog fenntartva Tartalom Szolgáltatási minőség (QoS)............................ 1

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CIB INTERNET BANK SZOLGÁLTATÁS 4 Szolgáltatás igénybevétele 4 A BIZTONSÁGRÓL 6 A CIB INTERNET BANK RENDSZER ELINDÍTÁSA 9 Ajánlott minimális technikai feltételek 9 Internet banki

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv közigazgatási szervek részére a tartalékállományba helyezett köztisztviselők és kormánytisztviselők információs rendszerének (TARTINFO) használatához TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY HASZNÁLATA A REGIONAL BOOKING PLATFORMON

DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY HASZNÁLATA A REGIONAL BOOKING PLATFORMON DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY HASZNÁLATA A REGIONAL BOOKING PLATFORMON 2016. 03. 23 VERZIÓ 2.1 Készítette: FGSZ Zrt. Informatika és Hírközlés Folyamatirányítás Az FGSZ Zrt. elkötelezett az informatikai biztonság

Részletesebben

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Készletnyilvántartó program (KESZLET) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Készletnyilvántartó program 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 6 1.1. A program típusa... 6 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

H4R, S4D és S4R DVR kártyák és vezérlő szoftver Használati útmutató 1. Bevezető Az S4D és S4R videó és hang digitalizáló kártyák, valamint a H4R videó és hang digitalizáló/rögzítő kártya PC kompatibilis

Részletesebben

XERO Kft. Irodaszer Webshop ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

XERO Kft. Irodaszer Webshop ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK XERO Kft. Irodaszer Webshop ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik,

Részletesebben

Tájékoztató és szabályzat a sütik alkalmazásáról. (Tájékoztató letöltése ITT)

Tájékoztató és szabályzat a sütik alkalmazásáról. (Tájékoztató letöltése ITT) Tájékoztató és szabályzat a sütik alkalmazásáról (Tájékoztató letöltése ITT) Tájékoztatjuk, hogy az Agro360 VTH Kft. által üzemeltetett webhely a www.agro360.hu szolgáltatásai színvonalának emelése, a

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Tartalom Vásárlási Feltételek... 3 A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:... 3 Az üzemeltető adatai:... 3 A rendelés:... 4 Rendelés menete...

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) https://mérőeszköz.hu. hatályos: 2016-01-19

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) https://mérőeszköz.hu. hatályos: 2016-01-19 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) https://mérőeszköz.hu hatályos: 2016-01-19 Preambulum Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával! Számunkra fontos,

Részletesebben

BÉRSZÁMFEJTÉS 1 S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS

BÉRSZÁMFEJTÉS 1 S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS BÉRSZÁMFEJTÉS 1 S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Ez egy speciális SZERZŐDÉS Ön, mint Felhasználó (akár magánszemély, gazdálkodó-, vagy egyéb szerv) és az RLB-60 Betéti Társaság között,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.axelentshop.hu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének nagykereskedők,

Részletesebben

3. RÉSZ - PÁLYÁZÁS ÉS ÉRTÉKELÉS MEGVALÓSÍTÁSI KÉZIKÖNYV KEDVEZMÉNYEZETTEK SZÁMÁRA

3. RÉSZ - PÁLYÁZÁS ÉS ÉRTÉKELÉS MEGVALÓSÍTÁSI KÉZIKÖNYV KEDVEZMÉNYEZETTEK SZÁMÁRA Priročnik o izvajanju projektov za upravičence 2. DEL: RAZVOJ PROJEKTA MEGVALÓSÍTÁSI KÉZIKÖNYV KEDVEZMÉNYEZETTEK SZÁMÁRA 3. RÉSZ - PÁLYÁZÁS ÉS ÉRTÉKELÉS Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: Általános Szerződési és Felhasználási feltételek A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: 1. Üzemeltetői adatok ismertetése 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének

Részletesebben

1. S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS

1. S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Számlázás és készletnyilvántartás 2 (hálózatos) 1 1. S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Ez egy speciális SZERZŐDÉS Ön, mint Felhasználó (akár magánszemély, gazdálkodó-, vagy egyéb

Részletesebben

Access 2010 Űrlapok és adatelérés

Access 2010 Űrlapok és adatelérés 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-A, GUL-15-B

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-A, GUL-15-B Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-A, GUL-15-B Tartalom 1. Regisztráció... 3 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás, elfelejtett jelszó... 11 3. EPTK felület bemutatása... 13 3.1. Fő menüpontok...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2015-04-01 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozó szerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS

S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS 1 S Z O F T V E R E N G E D É L Y E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Ez egy speciális SZERZŐDÉS Ön, mint Felhasználó (akár magánszemély, gazdálkodó-, vagy egyéb szerv) és az RLB-60 Betéti Társaság között, (a továbbiakban:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BEVEZETÉS, ELSŐ LÉPÉSEK térinformatikai rendszer kezelőfelülete SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK A Chrome rendszer használathoz Microsoft Internet Autodesk Explorer MapGuide 7.0+, Mozilla Enterprise

Részletesebben

Microsoft Office 2010

Microsoft Office 2010 Dr. Pétery Kristóf Microsoft Office 2010 Mercator Stúdió 2011. Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió

Részletesebben

ETR Hallgatói webes alkalmazás

ETR Hallgatói webes alkalmazás ETR Hallgatói webes alkalmazás Azonosító: ETR-HWA Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2002. április 24. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Ültetvénytelepítés támogatása öntözés kialakításának lehetőségével felhíváshoz Felhívás kódszáma:

Részletesebben

ETR Pénzügyi közönségszolgálat

ETR Pénzügyi közönségszolgálat ETR Pénzügyi közönségszolgálat modul Azonosító: ETR-PKSZOLG Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2001. május 1. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT

Részletesebben

ARCHLine.XP Interior Oktatói Vizsga Ismertető és Vizsgaszabályzat

ARCHLine.XP Interior Oktatói Vizsga Ismertető és Vizsgaszabályzat ARCHLine.XP Interior Oktatói Vizsga Ismertető és Vizsgaszabályzat Kelt: 2013-01-08, Budapest Frissítve: 2015-06-12, Budapest Érvényesség: A dokumentum tartalma visszavonásig érvényes. Bevezető Az ARCHLine.XP

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Számítástechnikai Fejlesztı Kft. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-SZIGNÓ KÁRTYAKEZELİ ALKALMAZÁS ver. 1.0 2010. november 9. MICROSEC SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FEJLESZTİ KFT. 1022 BUDAPEST, MARCZIBÁNYI TÉR 9. Felhasználói

Részletesebben

MODULO JGYPK ZÁRÓVIZSGA JELENTKEZÉS ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17.

MODULO JGYPK ZÁRÓVIZSGA JELENTKEZÉS ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17. MODULO 2 JGYPK ZÁRÓVIZSGA JELENTKEZÉS ÜGYLEÍRÁS SZTE HSZI 2014. július 17. Tartalomjegyzék Kitöltés megkezdése 3 Személyes adatok 3 Jelentkezés 3 Nyilatkozatok 4 Szakdolgozat/diplomamunka/tanulmány/portfólió

Részletesebben

HP beágyazott webszerver

HP beágyazott webszerver HP beágyazott webszerver Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és garancia 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása, adaptálása vagy fordítása

Részletesebben

A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében. végzett informatikai eszközellátottság felmérés

A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében. végzett informatikai eszközellátottság felmérés A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felmérés Kitöltési útmutató [ Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és mikroorganizmusok ex situ megőrzése támogatás (Növényi génmegőrzés -VP) támogatási kérelem elektronikus kitöltés

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. K&H e-bank felhasználói kézikönyv utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

Központi proxy szolgáltatás

Központi proxy szolgáltatás Központi proxy szolgáltatás Az Informatikai Igazgatóság minden aktív és volt egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkezõ egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás

Részletesebben

Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV. a Biogenic Health Academy. e-oktatási rendszerének használatához

Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV. a Biogenic Health Academy. e-oktatási rendszerének használatához Jó gondolatok! Jó szavak! Jó tettek! TANULÓI KÉZIKÖNYV a Biogenic Health Academy e-oktatási rendszerének használatához Minden dolog mértéke az ember Prótagorasz Kedves Látogató! Szeretettel köszöntjük

Részletesebben

a Magyar Nemzeti Bank 5/2015. (V. 05.) számú ajánlásáról.

a Magyar Nemzeti Bank 5/2015. (V. 05.) számú ajánlásáról. Az SK Trend Kft értelmezése, a Magyar Nemzeti Bank 5/2015. (V. 05.) számú ajánlásáról. A Magyar Nemzeti Bank, mint a biztosítótársaságok és biztosításközvetítő cégek felügyeleti szerve, 2015. május 5.-én

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek TARTALOM Bevezetés Szolgáltató adatai Alapvető rendelkezések Adatkezelés Termékek és szolgáltatások köre Rendelés menete Fizetési lehetőségek Szállítás Elállás joga Panaszkezelés

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Szolgáltató adatai: Általános tudnivalók:

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Szolgáltató adatai: Általános tudnivalók: Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) A Jogi nyilatkozat, az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat valamint a Szállítási, átvételi és fizetési feltételek minden pontja a narancsborstop.hu weboldal Általános

Részletesebben

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére 4. számú melléklet A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. e-matrica értékesítésére

Részletesebben

Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv

Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv Destour Outdoor 2.0 felhasználói kézikönyv Chrome Kft. 2015 Tartalomjegyzék 1. Bejelentkezés... 1 2. Rendszer áttekintése... 1 3. Outdoor... 3 3.1. Útszakaszok... 4 3.1.1. Útszakaszok létrehozása és szerkesztése...

Részletesebben

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás

Kari Adminisztrátor. Funkcionális leírás Kari Adminisztrátor Funkcionális leírás Budapest, 2006 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 7 2. Saját adatok... 7 2.1. Személyes adatok megtekintésde és karbantartása... 8 2.1.1. Jelszóváltoztatás... 8 2.1.2.

Részletesebben

JÁSZAPÁTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE

JÁSZAPÁTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE JÁSZAPÁTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE az ÁROP-1.A.5-2013-2013-0004 kódszámú projekt szakmai tevékenységeinek megvalósulása, az eredménytermékek létrehozása TÁMOGATÓ INFRASTRUKTÚRA ÉS A

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Erasmus+ Elektronikus pályázati űrlap. Technikai útmutató pályázók részére

Erasmus+ Elektronikus pályázati űrlap. Technikai útmutató pályázók részére Útmutató az e-űrlap kitöltéséhez és benyújtásához Erasmus+ Elektronikus pályázati űrlap Technikai útmutató pályázók részére Frissítve: 2014. február 25. Tartalom I. Bevezető 2 II. Az elektronikus pályázati

Részletesebben

Halloween Bókvadászat Játékszabályzat

Halloween Bókvadászat Játékszabályzat Halloween Bókvadászat Játékszabályzat A Primőr Kozmetikai Kft. (székhely: 6100 Kiskunfélegyháza, Liget u. 3., Cg.: 03-09-106401; adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-7593962014, továbbiakban: Szervező),

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Fio-broker lépésrıl lépésre

Fio-broker lépésrıl lépésre Fio-broker lépésrıl lépésre 1. A www.fio.hu weboldalon a jobb felsı sarokban a Fio-broker ikonra kell kattintani. 2. Ezután egy új ablak jelenik meg a bejelentkezési őrlap. 3. Az elsı bejelentkezés után

Részletesebben

Tanévnyitó 2012/2013 tanév, tájékoztató a tanév rendjéről. Mihálka Gáborné főosztályvezető Vizsgaügyviteli Főosztály

Tanévnyitó 2012/2013 tanév, tájékoztató a tanév rendjéről. Mihálka Gáborné főosztályvezető Vizsgaügyviteli Főosztály Tanévnyitó 2012/2013 tanév, tájékoztató a tanév rendjéről Mihálka Gáborné főosztályvezető Vizsgaügyviteli Főosztály 3/2012. (VI. 8.) EMMI rendelet a 2012/2013. tanév rendjéről A szorgalmi időszak: első

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a Blue Spirit Hungary Kft. (székhelye: 3175 Nagylóc, Deák F.u.19., cégjegyzékszáma: 12-09-007582, adószám: 23523320-1-12, Bejegyző

Részletesebben

FAVIS Group ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

FAVIS Group ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Kft. (Székhely: 1027 Budapest, Bem József u. 9., adószám: 24084426-2-41, továbbiakban: Szolgáltató) és az

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 16 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

Használati útmutató az MLSZ.info-hoz Játékvezetık részére Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot)

Használati útmutató az MLSZ.info-hoz Játékvezetık részére Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot) Használati útmutató az MLSZ.info ügyviteli rendszeréhez (2011. augusztus 13-i állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2011. augusztus 13-i állapot / mlsz.info 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Általános

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

Vényírás. 1. ábra. 1. oldal

Vényírás. 1. ábra. 1. oldal Vényírás Amennyiben sikeresen kitöltöttük és elmentettük a megvizsgált személy ápolási esetét, lehetőségünk van vény felírására, az alábbi módon; 1. ábra A gomb megnyomásával egy legördülő menü tárul elénk,

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek www.katicasbolt.hu. Hatályos: 2016.04.08.-tól

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek www.katicasbolt.hu. Hatályos: 2016.04.08.-tól www.katicasbolt.hu Hatályos: 2016.04.08.-tól 1 Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a katicasbolt.hu webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és

Részletesebben

Welcome3 Bele pteto rendszer

Welcome3 Bele pteto rendszer Welcome3 Bele pteto rendszer Programozói kézikönyv beks Kommunikációs Technika Kft 4024, Debrecen, Rákóczi utca 21 www.beks.hu 2013. március 7. Tartalomjegyzék Rendszer telepítési folyamatábra... 6 Welcome3

Részletesebben

Üzemeltetési Szabályzat

Üzemeltetési Szabályzat Üzemeltetési Szabályzat Tartalomjegyzék I. Az elektronikus árverések közös szabályai... 3 1. Részvételi feltételek... 3 1.1 Regisztráció... 4 1.2 Bejelentkezés... 4 1.3 Engedélyhez kötött tulajdonszerzés...

Részletesebben