Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve"

Átírás

1 Együtt a vörösiszap károsultakért A segítségnyújtás első éve

2 Támogatók 2 Támogatók Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet szeretne mondani minden magánadományozónak, vállalatnak, gyülekezetnek és önkéntesnek, akik erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítették munkáját! Köszönjük! AIB Hungary Admin. Szolg.Kft. Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata BUNO Vendéglátoipari Kft. De C. T. Kft. Evangelisch-Lutherische Kriche in Bayern Extrudertechnika Kft. HELIT Kft. IGM Robotrendszerek Kft. Japán gyűjtés (Tokiói Magyar Nagykövetség) Kanadai magyarok gyűjtése (Budapest-Németajkú Egyházközség) Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség Mind Power Kft. MMBF Földgáztároló Zrt. Nemzeti Összefogás Alapítvány OPÁL TARTÁLYPARK ZRT. PROCOPIUS NUMIZMATIKA Terméktároló Zrt. Köszönetnyilvánításunkba a vörösiszap katasztrófa utáni segítségnyújtáshoz kiemelkedő értékű adománnyal hozzájáruló partnereink kerültek.

3 Tartalom / Impresszum 3 Tartalom Köszönetnyilvánítás 4 I. A segélyezés megkezdése Célzott támogatással a hatékony segélyezés érdekében Szakszerű segítségnyújtás Humanitárius iroda nyitása Kolontáron Segélyszervezetek közti koordináció Civil Humanitárius Koordinációs Központ II. Gyorssegélyezés a krízis első időszaka Élelmiszer-, higiénés csomagok és védőfelszerelés osztása az első napokban Segítség a kitelepítetteknek Önkéntesek bevonása a károsult területek megtisztításába III. Károsult magánszemélyek támogatása Hosszú távú élelmezési támogatás Nagymértékű, személyre szabott segítség 2 millió forint értékű utalvány a bajbajutottaknak További támogatások a bajbajutottaknak IV. Közösségi támogatások A térségi védőnői szolgálat korszerűsítése Háztartási készülékek közintézményeknek Egészségügyi támogatások Az újraéledő környezetért Ünnepi ajándékozások V. Folyamatban lévő közösségi projektek 14 VI. A beszámoló pénzügyi adatai 15 Impresszum Szerzők: Kiadó: Grafikai tervezés: Nyomdai kivitelezés: Kiadás dátuma: Ádámkó Illés, Belényi Dániel, Fekete Dániel, ifj. Kis Boáz, Gáncs Kristóf, József Imre Ökumenikus Segélyszervezet H-1116 Budapest, Tomaj u. 4. Tel.: (+36-1) segelyszervezet@segelyszervezet.hu Major Lajos Folprint Nyomda október 4. Minden jog fenntartva!

4 Köszönetnyilvánítás 4 Együtt a vörösiszap károsultakért A segítségnyújtás első éve október 4-én az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározó falának átszakadása következtében erősen maró hatású, vörösiszap-tartalmú lúgos víz öntötte el a Veszprém megyei Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A timföldgyár 10-es zagytározójából kiszabadult rendkívül erős, 13-as ph értékű kémhatású ár a Torna-patak tágabb árterén zúdult a településekre, mintegy 300 lakóingatlanban és több közösségi intézményben okozva súlyos károkat. A több mint 1 millió köbméter vörösiszap-tartalmú lúg 1017 hektáron árasztotta el a környező területeket. A lúgos árhullám Kolontár belterületének mintegy 30%-át károsította, az érintett utcák házait 0,5-2 m magasságig öntötte el. A katasztrófában tíz ember vesztette életét, és mintegy százötvenen súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Köszönetnyilvánítás Példátlan közösségi összefogás tanúja lehetett az Ökumenikus Segélyszervezet 2010-ben. Még a nyár eleji árvízi segélyezés lezárása közben jött a szomorú hír a Veszprém megyei katasztrófáról. Munkatársaink egy részét átcsoportosítva pár órán belül a helyszínre értünk, s az adománygyűjtés és az azonnali segítségnyújtás mellett elkezdtük kidolgozni a hosszú távú segítségnyújtás részleteit. A kézzelfogható segítségen kívül nagy hangsúlyt helyzetünk a közösség lelki támogatására is. Lehel László a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója A bajbajutottak iránt érzett szolidaritás és az értük való összefogás most sem csupán az összegyűlt anyagi és tárgyi támogatásokban jelent meg. Testet öltött az önkéntesek kétkezi munkájában és számtalan más közösségvállalási formában is. Ezt a szolidaritást és összefogást közvetítettük a mindenüket elvesztett helyi lakosok felé átgondolt tevékenységgel, együttérzően segítő, szeretetet és bátorítást is adó munkánkban. Így vált a közösség ereje valóban hasznos támasszá. A segélyezésben részt vevő karitatív szervezetek munkájában mérföldkővé vált a vörösiszap katasztrófa károsultjainak nyújtott, összehangolt segítségnyújtás. Az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésére is létrejött Civil Humanitárius Koordinációs Központnak köszönhetően jól láthatóan elkülönültek az egyes szervezetek feladatai, célterületei, és számos közös feladat is megvalósult az együttműködésben. E kiadvánnyal egyrészt átláthatóvá kívánjuk tenni az adományok felhasználását, másrészt beszámolunk az elmúlt egy évben elvégzett munkánkról. Köszönetet szeretnénk mondani minden magánadományozónak, vállalatnak, gyülekezetnek és önkéntesnek, akik erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítették munkánkat!

5 Vörösiszap katasztrófa 5 Vörösiszap segítségnyújtás a Magyarországot sújtó eddigi legnagyobb vegyi katasztrófa károsultjainak október 4-én az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározó falának átszakadása következtében erősen maró hatású, vörösiszap-tartalmú lúgos víz öntötte el a Veszprém megyei Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt.

6 A segélyezés megkezdése 6 I. A segélyezés megkezdése A gátszakadás következtében kialakult rendkívüli helyzetre reagálva a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívással fordult a lakossághoz, hogy adományokat gyűjtve segíthessen a károsultakon. Az Ökumenikus Segélyszervezet bankszámlaszámán illetve weboldalán on-line fogadott adományokat. A Segélyszervezet munkatársai még a katasztrófa napján a helyszínre indultak, hogy azonnali gyorssegélyben részesítsék a kitelepített lakosokat, és megkezdjék a károk felmérését. A felmérés folyamán a munkatársak közvetlenül is felvették a kapcsolatot az iszapömlés által közvetlenül érintett lakosokkal, s az így szerzett tapasztalatoknak köszönhetően megtervezték a Segélyszervezet rövid-, közép- és hosszú távú segélyezési programját. A terepmunka részeként, személyesen találkozva a károsultakkal, a Segélyszervezet munkatársai mentálhigiénés támogatást is nyújtottak a tragikus helyzetbe került helyieknek, biztatva, lelkileg is erősítve a mindenüket elvesztett embereket. Célzott támogatással a hatékony segélyezés érdekében A segítségnyújtásban részt vevő többi karitatív szervezettel koordinációban, a katasztrófát szenvedett térség települései közül az Ökumenikus Segélyszervezet Kolontár község teljes körű segélyezését vállalata fel. Ez a magánszemélyeknek és a közösségnek való segítségnyújtás olyan formáit, területeit foglalja magában, amelyek nem részei az állami kártalanításnak.

7 A segélyezés megkezdése 7 Szakszerű segítségnyújtás Humanitárius iroda nyitása Kolontáron Az Ökumenikus Segélyszervezet október 21-én együttműködési megállapodást kötött Kolontár község önkormányzatával, mely kiterjedt a településen tervezett humanitárius és helyreállítási projektek egyeztetésére, az információk átadására, továbbá a településre érkező civil szervezeti segítségnyújtás koordinálására. A megegyezés értelmében a Segélyszervezet területi irodát nyitott Kolontáron, melynek feladata a humanitárius és fejlesztési munka helyszíni irányítása, a felmérések végrehajtása, a segélyszállítmányok kiosztása, a helyszínen dolgozó szervezetekkel történő koordináció, valamint a hosszú távú rehabilitációs és fejlesztési projektek kidolgozása, megvalósítása volt. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Kolontár Község Önkormányzatának felkérésére közreműködött az önkormányzathoz beérkezett természetbeni adományok nyilvántartásában, kiosztásában.

8 A segélyezés megkezdése 8 Segélyszervezetek közti koordináció Civil Humanitárius Koordinációs Központ október 28-án a területen dolgozó öt magyar segélyszervezet (Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Református Szeretetszolgálat), az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésére is létrehozott egy úgynevezett Civil Humanitárius Koordinációs Központot, amelynek munkamódszere követte az ENSZ által korábban kialakított egyeztetési rendszert (Clustermethod - szektoriális együttműködés). Így az együttműködés kiterjedt az élelmiszerek kiosztására, a természetbeni adományok, a higiéniai és egyéb szerek osztására, az egészségügyi ellátásra, az elszállásolásra, az ingóságpótlásra, valamint a hosszabbtávú újjáépítési és fejlesztési projektek koordinálására. A résztvevők a segélyezés megfelelő színvonalon történő végzése és a nyilvántartás érdekében közös adománykártyát vezettek be. A CHKK-t alkotó segélyszervezetek hetente egyeztettek a térségben zajló humanitárius tevékenységek főbb irányvonalairól, feladatairól. A koordinációs üléseknek az Ökumenikus Segélyszervezet biztosított helyszínt, valamint elvégezte a kapcsolódó adminisztratív teendőket (emlékeztetők, napirendek, stb.) is. Az együttműködés fontos eredménye volt annak az új devecseri iskolabusznak az átadása is, melyet a Nemzeti Segélyvonal gyűjtéséből közösen vásároltak a segélyezésben részt vevő karitatív szervezetek. A koordinációs központ létrejötte és annak munkájában részt vevő civil szervezetek összefogása egyedülálló a magyarországi humanitárius segélyezés történetében. Az eredményes együttműködés kiterjedt a katasztrófavédelmi hatóságokkal és az önkormányzatokkal végzett munkára is.

9 Gyorssegélyezés a krízis első időszaka 9 II. Gyorssegélyezés a krízis első időszaka Élelmiszer-, higiénés csomagok és védőfelszerelés osztása az első napokban Az Ökumenikus Segélyszervezet saját forrásai mellett a katasztrófa első napjaiban a II. kerületi Önkormányzat és a British American Tobacco támogatásával nyújtott gyorssegélyt a károsultaknak, mely konzervekből, mosószerből, tisztálkodó szerekből és alapvető élelmiszerekből állt. A térség vörösiszaptól való megtisztításának ideje alatt az adományok osztása folyamatosan zajlott Devecseren és Kolontáron. A devecseri általános iskolába ideiglenesen beköltöztetett családok számára azonnali segélyként tartós élelmiszereket (konzervek, bébiétel, kenyér, cukor, tea), valamint tisztálkodási eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, baba tőrlökendő és fürdő eszközök) biztosított a Segélyszervezet. Az ökológiai katasztrófa által legsúlyosabban érintett Kolontáron az élelmiszersegély mellett a takarítási és helyreállítási munkálatokhoz adományozott tisztítóeszközöket (vödör, rongy, gumikesztyű, csizma). A kárelhárítási munkálatok közben jelentkező egészségügyi kockázatot figyelembe véve a GlaxoSmithKline Kft db FFP2-es, minőségi szájmaszkot ajánlott fel a településen maradt, illetve a visszatelepülő kolontári családoknak, melyeket a Segélyszervezet munkatársai osztottak ki.

10 Gyorssegélyezés a krízis első időszaka 10 Segítség a kitelepítetteknek Október 9-én újabb gátszakadástól lehetett tartani, ezért Kolontár község teljes lakosságát kitelepítették, s a családokat az ajkai sportcsarnokban helyezték el. Az Ökumenikus Segélyszervezet 100 női és 100 férfitisztálkodási csomagot osztott ki a kitelepítettek között. Az átmenetileg az ajkai Borsos Miklós Általános Iskolában tanuló 16 kolontári diák a Duna Televízió adományának köszönhetően személyes ajándékcsomagot (pl. iskolatáska, tanszerek) vehetett át Lévai Anikótól és Kovács Kokó Istvántól, a Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteitől. Ez alkalomból az ajkai befogadó iskola sporteszközöket, a kolontári iskola pedig a tanítást segítő felszereléseket kapott. Önkéntesek bevonása a károsult területek megtisztításába A kárelhárítási munkálatok kezdeti szakaszában nagy számban érkeztek a térségbe a területek megtisztításában segítő önkéntes csoportok, melyek munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálta, szervezte. A munkálatokhoz szükséges védőruhákat és felszereléseket adományozói felajánlásoknak köszönhetően a Segélyszervezet biztosította az önkénteseknek. A szervezet több alkalommal részt vett az önkéntes segítők élelmezésében is. Az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében a Dél-pesti Evangélikus Egyházmegye, a Nagyvázsony település polgármestere által szervezett csapat, a nemescsói evangélikus gyülekezet és a révfülöpi Evangélikus Oktatási Központ önkéntesei vettek részt a károsult ingatlanok udvarainak vörösiszaptól és a gépi munkát akadályozó szennyezett tereptárgyaktól, valamint az áradás által odasodort egyéb roncsoktól való mentesítésében.

11 Károsult magánszemélyek támogatása 11 III. Károsult magánszemélyek támogatása Hosszú távú élelmezési támogatás A XI. kerületi önkormányzat és a Vodafone Humanitárius Alap támogatásának köszönhetően közel fél éven át segítette tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokkal a kolontári károsult családokat az Ökumenikus Segélyszervezet. A megközelítőleg húszezer forint értékű csomagok összeállításában és kiosztásában a Vodafone önkéntesei több alkalommal is segítettek. Nagymértékű, személyre szabott segítség 2 millió forint értékű utalvány a bajbajutottaknak Az állam által újonnan épített házak elkészüléséhez igazítva mind a 36 kolontári vörösiszap károsult család egyenként 2 millió forint értékű, ingóságpótlásra használható utalványt vehetett át az Ökumenikus Segélyszervezettől. A Nemzeti Segélyvonal gyűjtéséből, a Nemzeti Összefogás Alapítvány és a Duna Televízió támogatásából finanszírozott adományt bútorra, háztartási készülékre, építőanyagra, számítástechnikai eszközökre és kertészeti felszerelésre válthatták be a károsultak a Segélyszervezettel szerződésben álló helyi és környékbeli kis- és középvállalkozók üzleteiben. További támogatások a bajbajutottaknak Az állami kárenyhítést igénybe véve négy kolontári család nem kívánt az újonnan épülő lakóparkba költözni, hanem a környező településéken (Ajka, Somlószőlős) használt ingatlanban kezdett új életet. A Budapest-Németajkú Egyházközség közbenjárásával megvalósult, kanadai magyarok gyűjtésének köszönhetően a Segélyszervezet e családok lakásának felújítását is vállalta. A BUNO Vendéglátóipari Kft. pénzbeli támogatását Andy Vajna adta át a természeti katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak. Az Ökumenikus Segélyszervezet közvetítésével eljuttatott adományból a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola is részesült. Az Extrudertechnika Kft. épületvillamossági célra használható termékekkel, a Whirltrade Bt. újruha adománnyal járult hozzá a bajbajutottak támogatásához.

12 Közösségi támogatások 12 IV. Közösségi támogatások A magánszemélyek támogatásán túl az Ökumenikus Segélyszervezet minden humanitárius segélyprogramjában hangsúlyos szerepet kap a közösség támogatása. Így történt ez a vörösiszap katasztrófa sújtotta térségben is. Az egyéni károsultak gyorssegélyezése és kártalanítása után a Segélyszervezet támogatóinak köszönhetően korszerűbb lett többek között a térségi védőnői szolgálat, a közösségi intézmények új háztartási készülékeket kaptak, és különféle egészségügyi támogatásokban részesültek a károsult családok. A térségi védőnői szolgálat korszerűsítése A megújult kolontári egészségházban vehették át a települések képviselői a térségi védőnői szolgálat korszerűsítéséhez szükséges egészségügyi, valamint informatikai felszereléseket. A BÁV Zrt. által finanszírozott adomány magzati szívhangvizsgáló készülékből, szűrő-audiométerekből, vérnyomásmérőből, látásvizsgáló eszközökből, csecsemőmérlegből, faliszekrényből, vércukorszintmérőből, pelenkázó asztalból, valamint az adminisztrációs feladatok ellátásához szükséges számítógépből és multifunkcionális nyomtatóból állt. Ez a támogatás azért is különösen fontos, mert a kolontári és devecseri Csecsemőgondozói Szolgálatnak nyújtott segítség révén a vörösiszap által sújtott településeken élő összes gyermek magasabb szintű egészségügyi ellátáshoz juthat. Háztartási készülékek közintézményeknek Több közösségi intézménynek is nagy segítséget jelentett a Siemens Zrt. és az OSRAM Kft. adománya, mely összesen 30 darab mikrohullámú sütőt, hűtőszekrényt és fagyasztót, kombinált tűzhelyet, illetve 680 darab energiatakarékos világítótestet foglalt magában. Az adományból Kolontár és Devecser közintézményei, az energiatakarékos égőkből a kolontári családok, valamint a devecseri iskola részesültek. Az oktatási intézmény igazgatója szerint a lehető legjobb helyre került az adomány, mivel a katasztrófa utáni kármentesítésben részt vevő dolgozók étkeztetésének megoldása javarészt a közintézményekre hárult, s így a folyamatos intenzív igénybevétel miatt teljesen elhasználódott gépek pótlása létfontosságúvá vált.

13 Közösségi támogatások 13 Egészségügyi támogatások Mivel a katasztrófát követő száraz időben jelentősen megnőtt a térségben a por- és légszennyezettség, a Wolf Orvosi Műszer Kft. illetve a Daikin Mcquay Magyarország Kft. felajánlásainak köszönhetően nagy értékű gyógyászati segédeszközöket és szűrő berendezéseket juttatott el a térségbe az Ökumenikus Segélyszervezet. Az adományok nagy segítséget jelentettek az asztmás, krónikus légúti betegségekben szenvedő gyermekek számára, s a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskolában is korszerű levegőszűrő berendezések fogadták a visszaköltöző diákokat. A GlaxoSmithKline Kft-nek köszönhetően összesen 300 rászoruló kislány részesült térítésmentesen méhnyakrák elleni védőoltásban. Az árvízkárosult borsodi régióban élők mellett a vörösiszap katasztrófa sújtotta települések tinédzser korú lányai is a kedvezményezettek között voltak. Az újraéledő környezetért A katasztrófát követő hetekben, a Magyar Építők Zrt. támogatásával, nagy mennyiségű fűmagot adott át Kolontár Község Önkormányzatának a Segélyszervezet, melyet a települést védő körgát befüvesítéséhez használtak fel. Ez nemcsak a helyreállítási és védekezési munkálatok egyik fontos részét képezte, hanem az esztétikai illetve környezetvédelmi tényezőkön túl pszichés többletet is adott a falu lakóinak, hiszen a településre érkezve a töltésen zöldellő fű a katasztrófa utáni élet újjászületését is jelképezte. Ünnepi ajándékozás A Civil Humanitárius Koordinációs Központ munkájában résztvevő tagszervezetek karácsonykor közös műsort szerveztek és közös adományokat juttattak el a katasztrófa által közvetlenül érintett 350 családnak. Az ünnepi műsor keretében a MOL Nyrt. adományából 193 károsult gyermek számára ajándékozott játékokat az Ökumenikus Segélyszervezet, további támogatásokból pedig 350 család részére adott át szaloncukrot a közös ünnepségen. Gyermeknap alkalmából húszezer forint értékű ajándékutalványokat kaptak a kolontári gyermekek. Így az Ökumenikus Segélyszervezet az összes (107) 14 évnél fiatalabb gyermeket megajándékozta. Az utalványokkal a gyerekek két ajkai játékboltban tudták kiválasztani és megvásárolni a számukra legkedvesebb játékokat. Az ajándékozás a Vodafone Humanitárius Alap támogatásából valósult meg, s a telekommunikációs szolgáltató önkéntesei bekapcsolódtak a programok szervezésébe és az utalványok átadásába is.

14 Folyamatban lévő közösségi projektek 14 V. Folyamatban lévő közösségi projektek Otthon a közösségnek Az Ökumenikus Segélyszervezet további tervei között szerepel a kolontári művelődési ház felújításában való együttműködés, mely nemcsak az épület külső és belső felújítását jelenti, hanem annak napkollektorokkal történő felszerelését, a fűtésrendszer és a szigetelés korszerűsítését is. A művelődési ház valamennyi szolgáltatása elérhetővé válik a mozgássérült látogatók számára is. A közösségi alkalmak szervezését elősegítendő új fény- és világítástechnika kerül beépítésre. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének tagvállalatai hozzájárulásának köszönhetően teljesen felújított intézmény így megfelelő körülményeket teremt majd többek között mentál-pszichológia vizsgálatok elvégzéséhez, egészségügyi felvilágosító előadások, baba-mama klub, nyugdíjas klub, képző- és zeneművészeti önképzőkör, valamint tánckör megtartásához. A művelődési házban egy öltözővel és zuhanyzóval kiegészített, fitneszgépekkel felszerelt edzőterem is helyet kap. Emlékhely az utókornak - tanösvény A település jövője mellett a Segélyszervezet által irányított fejlesztések között egy olyan nagyszabású projekt is található, mely a katasztrófára való emlékezést, az emberi felelőtlenség következményeire való figyelemfelhívást szolgálja. Az.A.S.A. Magyarország Kft., a Meditop Zrt., a ThyssenKrupp Presta Kft., a Bunge Növényolajipari Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt. támogatása lehetővé teszi, hogy a szervezet létrehozzon egy emlékpark-tanösvényt a település vörösiszap által letarolt, lakhatatlanná vált területén. Ennek a projektnek a részét képezi a tragédia egyéves évfordulóján átadott emlékmű is. Modernizált orvosi rendelő A Szerencsejáték Zrt. támogatásából a kolontári orvosi rendelő korszerű berendezési tárgyakkal, számítógépes eszközökkel, valamint defibrillátorral való felszerelését tervezi a későbbiekben a Segélyszervezet.

15 A beszámoló pénzügyi adatai 15 VI. A beszámoló pénzügyi adatai Bevétel A Segélyszervezet saját gyűjtése Nemzeti Segélyvonal Alapítvány Természetbeni adományok Nemzeti Összefogás Alapítvány Duna Televízió Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Kiadás Gyors segítségnyújtás Ingóságpótlási támogatás Közösségi intézmények/közösségi segítségnyújtás Természetbeni adományok Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft A vörösiszap segélyprogram végrehajtása várhatóan 2012-ben fejeződik be.

16

Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve

Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve Együtt a vörösiszap károsultakért A segítségnyújtás első éve Támogatók Tartalom / Impresszum 2 Támogatók Tartalom Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet szeretne mondani minden magánadományozónak, vállalatnak,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 113-2/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. február 15- én /hétfőn/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a 2014-es évről

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a 2014-es évről SEGÍTSÉG KÖVE ALAPÍTVÁNY 1214 BUDAPEST BÁNYA UTCA 17. FSZ. 2. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a 2014-es évről 2007. február 13-n a Fővárosi Bíróság a Segítség Köve Alapítványt 10146. sorszám alatt nyilvántartásba

Részletesebben

Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája

Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által

Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által Bevezetés 2 1. Demográfiai mutatók 3 2. Az önkormányzat által nyújtott pénzbeli, természetbeni ellátások biztosítása...4 3. Az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátások bemutatása.

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete Gazdasági, Városfejlesztési és

Részletesebben

ÁCS VÁROS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJÁNAK 2008. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATA.

ÁCS VÁROS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJÁNAK 2008. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATA. ÁCS VÁROS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJÁNAK 008. ÉVI FELÜLVIZSGÁLATA. BEVEZETŐ A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 99. évi III. törvény /Szoc.tv./

Részletesebben

Tájékoztató folyamatban lévõ, illetve hamarosan kezdõdõ beruházásokról

Tájékoztató folyamatban lévõ, illetve hamarosan kezdõdõ beruházásokról Tartalomból: Húsvéti köszöntõ Tájékoztató folyamatban lévõ, illetve hamarosan kezdõdõ beruházásokról Baba-Mama Börze Foltos otthon - a bekecsi Folt-Varázs Kör Házi sütemények versenye Március idusa Bekecsen

Részletesebben

POLGÁRMESTERE 2309 Lórév, Dundity A. u. 43. Telefon/fax: 24/482-544

POLGÁRMESTERE 2309 Lórév, Dundity A. u. 43. Telefon/fax: 24/482-544 L Ó R É V K Ö Z S É G POLGÁRMESTERE 2309 Lórév, Dundity A. u. 43. Telefon/fax: 24/482-544 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (Áht.) 50/A. (4) bekezdés alapján a helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

K I V O N A T. Beszámoló a Komló Város Önkormányzat 2014. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről

K I V O N A T. Beszámoló a Komló Város Önkormányzat 2014. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről K I V O N A T a képviselő-testület 2015. május 7-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 45/2015. (V.7.) sz. határozata Beszámoló a Komló Város Önkormányzat 2014. évi

Részletesebben

K I V O N A T. Beszámoló Komló Város Önkormányzat 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről

K I V O N A T. Beszámoló Komló Város Önkormányzat 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről K I V O N A T a képviselő-testület 2014. május 15-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 49/2014. (V.15.) sz. határozata Beszámoló Komló Város Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 1 1 év. Komlóért Egyesület egyéb szervezet megnevezése

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 1 1 év. Komlóért Egyesület egyéb szervezet megnevezése A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 1 1 év egyéb szervezet megnevezése 7300 Komló, 48-as tér 1. címe Keltezés: 2012. április 17. Aranyos László az egyesület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖRMEND VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. október 29.-i üléséről Határozat: 120 130. számú Rendelet: 18/2009. (X.30.) 19/2009. (X.30.) 20/2009. (X.30.) 21/2009. (X.30.)

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes. Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata Mell.:

Részletesebben

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelettel) Szentendre Város Önkormányzat 34/2009. (X. 26.) Önk. sz. rendelete az Önkormányzat, az egyházak, a helyi társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok kapcsolatrendszerének egyes kérdéseirıl,

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: Internet: E-mail: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 www.opsz.hu kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva a Közgyűlés KGY/5/2010. sz. határozatával.

Részletesebben

Családsegítő és gyermekjóléti ellátás a Homokháti Kistérségben

Családsegítő és gyermekjóléti ellátás a Homokháti Kistérségben Családsegítő és gyermekjóléti ellátás a Homokháti Kistérségben DAOP-4.1.3/A-2008-0028 A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása 2007-ben hozta létre Családsegítő és Gyermekjóléti Központ néven szociális

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

Esemény Időpont Helyszín

Esemény Időpont Helyszín 2015. január 9. 2015/1. szám (2. hét) 2335 Taksony, Fő út 85. Tel.: 24/520-777, Fax: 24/520-770, e-mail: onkormanyzat@taksony.hu, www.taksony.hu Ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, Sze: 8.00-16.00, P: 8.00-12.00

Részletesebben

EGY KOMPLEX AKKREDITÁLHATÓ VÍZMINŐSÉG TÁVMÉRŐ RENDSZER ALKALMAZÁSA A TORNA PATAK VÍZMINŐSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSÉRE

EGY KOMPLEX AKKREDITÁLHATÓ VÍZMINŐSÉG TÁVMÉRŐ RENDSZER ALKALMAZÁSA A TORNA PATAK VÍZMINŐSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSÉRE EGY KOMPLEX AKKREDITÁLHATÓ VÍZMINŐSÉG TÁVMÉRŐ RENDSZER ALKALMAZÁSA A TORNA PATAK VÍZMINŐSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSÉRE APPLICATION OF A COMPLEX ACCREDITED WATER QUALITY TELEMETRY SYSTEM FOR MONITORING OF WATER

Részletesebben

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény Hodosán Róza Tízéves a szociális törvény A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló, 1993. évi III. törvény és annak változásai Magyarország 1976-ban csatlakozott a Gazdasági, Szociális és

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 20/2010 Kt. BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TARTALOMJEGYZÉK a Képviselő-testület 2010. augusztus 4-én (szerdán) 19 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésén hozott döntésekről Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Elnökségi beszámoló, 2011

Elnökségi beszámoló, 2011 Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Elnökségi beszámoló, 2011 I. Elnökség, mint testület elnökség munkája Ülések: jan. 7., febr. 4., márc. 4., ápr. 1., máj. 6., jún. 30., aug.4., szept. 2., okt. 7., nov.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

JEGYZŐ 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. titkarsag@balatonfured.com

JEGYZŐ 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. titkarsag@balatonfured.com BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐ 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. titkarsag@balatonfured.com Szám: 1/367- /2015. Előkészítő: Harsányiné dr. Tóth Beáta E l ő t e r j e s z t é s a

Részletesebben

Budapest 2004. november

Budapest 2004. november J E L E N T É S az Országgyű lés részére a társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája és cselekvési programja végrehajtásáról 2003-2004 Budapest 2004. november Tartalom Bevezetés 2 I. Beszámoló az OBmB

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kósáné Szakonyi Zsuzsanna

Jegyzőkönyv. Kósáné Szakonyi Zsuzsanna Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 28-án, 17:00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással egybekötött Képviselő-testületi üléséről, a pécselyi Kultúrházban.

Részletesebben

Kedves egyesületi Tagtársunk!

Kedves egyesületi Tagtársunk! 1 Látok egy embert, ő más kicsit székében ül, kereke néha felvisít. Itt él közöttünk, nehezebb az élete Neki is van joga, nem tudja kérhet-e?... /Dóró Sándor verse/ HÍRLEVÉL Kedves egyesületi Tagtársunk!

Részletesebben

E L ŐT E R J E S Z T É S. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 29-i ülésére

E L ŐT E R J E S Z T É S. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 29-i ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 141/2010.(VI.29.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. május 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. május 28-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Tel: 87/581-230 polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/ 367- /2015. Előkészítő: dr. Tósoki Csilla ELŐTERJESZTÉS a Képviselő

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ (RÖVID) TARTALMI BESZÁMOLÓ 2015 3 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés Hazai Intézmények Szociális és Fejlesztési Igazgatóság Hazai szociális központok Modell- és fejlesztő programok

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelete a közművelődésről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelete a közművelődésről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelete a közművelődésről Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Vörösiszap-katasztrófa:

Vörösiszap-katasztrófa: Vörösiszap-katasztrófa: következmények és tapasztalok, az újjáépítés koordinációja Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy főigazgató-helyettes Budapest, 2011. március 1. Gátszakadás Elsődleges feladatok ÉLETMENTÉS

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 2015. május 28-ai ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 2015. május 28-ai ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Nyirád Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 8454 Nyirád, Szabadság utca 3. Tel.: 88/235-001; 88/506-070; fax: 88/235-001 www.nyirad.hu; e-mail: hivatal@nyirad.hu Szőc Ügyiratszám: 87-60/2015.

Részletesebben

AVOP 3.4. Projekt Esettanulmány

AVOP 3.4. Projekt Esettanulmány ESETTANULMÁNY/AVOP 3.4 Falufejlesztés-és megújítás, a vidék tárgyi és szellemi örökségének megőrzése FALUFEJLESZTÉS- ÉS MEGÚJÍTÁS, A VIDÉK TÁRGYI ÉS SZELLEMI ÖRÖKSÉGÉNEK MEGŐRZÉSE AVOP 3.4. Projekt Esettanulmány

Részletesebben

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00)

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00) 2016/4. szám (7. hét) 2016. február 26. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2012. augusztus 27.-én a községi önkormányzat tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: - Szuha község polgármestere: Tóth Zoltán István - 4 fő települési

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2013/1

Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2013/1 Statisztikai tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 2013/1 Központi Statisztikai Hivatal 2013. június Tartalom Összefoglaló... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 2 Gazdasági szervezetek... 4 Beruházás...

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésérıl VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŐLÉSE Szám: KOZP/4-7/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 2012. július 31-én 8,00 órai kezdettel

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 775/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Beszámoló a Baranyai PedagógiaiSzakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások

Részletesebben

A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.)

A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.) 1 A HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT BESZÁMOLÓJA AZ ELTELT IDŐSZAKRÓL (2014. január 01. december 31.) Az egészségügy már közismert finanszírozási válsága a helyi ellátásban az előző évben némileg enyhült, Két alkalommal

Részletesebben

K i v o n a t. Különfélék: 1. Javaslat az önkormányzat és szervei valamint a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának megalkotására

K i v o n a t. Különfélék: 1. Javaslat az önkormányzat és szervei valamint a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának megalkotására K i v o n a t a képviselő-testület 2011. április 21-ei ülésének jegyzőkönyvéből 82/2011. (IV.21.) Kvt.h. az ülés napirendjéről Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2011. április 21-ei ülés napirendjét

Részletesebben

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31.

TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY. Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. 1. Szervezet adatai Név: TÁMOP -5.5.2-11/2-2012-0143 ZÁRÓTANULMÁNY Székhely: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Levelezési cím: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 31. Telefon: +36 30 3900105 Internet:

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve

Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve 4/2013. (III. 29.) önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete 1 Vámosszabadi Község Önkormányzatának vagyongazdálkodási terve Az Önkormányzat a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 17 - i nyilvános a salföldi Faluház hivatali helyiségében.

Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 17 - i nyilvános a salföldi Faluház hivatali helyiségében. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: S-27-118 /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 17 - i

Részletesebben

REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE

REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN DDOP-3.1.3/C-11-2011-0001 BEVEZETŐ PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a rehabilitáció mindazon tevékenységek

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2013. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: ZALAEGERSZEG AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: KISS GÁBOR Összeállította:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. november 20-án tartandó ülésére Tárgy: javaslat az értékálló bérleti díjakat tartalmazó helyiségbérleti és földhasználati,

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

Lakossági fórum TÁRSASHÁZAK BEKÖTÉSI MÉRŐ (FŐMÉRŐ) NÉLKÜL A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSHOZ RENDEZETT ÁLLAPOTOKRA VAN SZÜKSÉG

Lakossági fórum TÁRSASHÁZAK BEKÖTÉSI MÉRŐ (FŐMÉRŐ) NÉLKÜL A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSHOZ RENDEZETT ÁLLAPOTOKRA VAN SZÜKSÉG ÖNKORMÁNYZAT Lakossági fórum TÁRSASHÁZAK BEKÖTÉSI MÉRŐ (FŐMÉRŐ) NÉLKÜL A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁSHOZ RENDEZETT ÁLLAPOTOKRA VAN SZÜKSÉG Közmeghallgatás keretében adtak tájékoztatást a BÁCSVÍZ Zrt. vezető szakemberei

Részletesebben

Űrlap szerkesztése - [ Uránváros ] - Google Dokumentumok

Űrlap szerkesztése - [ Uránváros ] - Google Dokumentumok 173 válasz Összegzés Teljes válaszok megtekintése Hogyan lett ön uránvárosi lakos? Itt születtem 37 25% Én vásároltam itt lakást 72 48% Örököltem a lakásomat 18 12% Other 36 24% A felhasználók több jelölőnégyzetet

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat munkájáról

Tárgy: Beszámoló a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat munkájáról Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Gresó Tiborné járási vezető védőnő Tárgy: Beszámoló a Kazincbarcikai Védőnői Szolgálat munkájáról Tisztelt Képviselő Testület! Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK 2009. 2 KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK MUNKATERVE Az intézményi beszámoló és munkatervkészítés mindig jó alkalom a szakmai feladatok ismételt számbavételére.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 932-7/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Képviselő-testületének 2011. március 15-én (Kedden) de: 10,00 órakor megtartott ünnepi üléséről. Az

Részletesebben

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ

VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA II. STRATÉGIA MUNKARÉSZ VÉSZTŐ VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2016. 2 Aláírólap Ezen az oldalon kell felsorolni az ITS szakhatósági

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS A költségmegtakarítás mellett munkahelyeket is megõriz az önkormányzat az általános iskola és a középiskola összevonásával Kevesebb iroda, kevesebb vezetõ a

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. január 7-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. január 7-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 102-1/2014. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. január 7-én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének _1./2014.( I.8. ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaegyháza

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. december 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. december 1-i ülésére Tárgy: Előkészítette: Tájékoztató a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ 2016. évi terveiről Koszecz Sándor igazgató Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hernádnémeti Önkormányzat Képviselő-testülete 3564 Hernádnémeti, Kossuth u. 38. sz. Száma: 1-21/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület! 16. napirendi pont E- 166 Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviseő Előterjesztést készítette: Balzó Edina Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: 2013. évi munkaterv Előterjesztés Nagykovácsi

Részletesebben

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK A pedagógus az általa tanított műveltségi területek, tantárgyak alapvető fogalmainak, ezek fejlődésének, összefüggéseinek, megismerési,

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2013. március 25.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ I. 2-110./2008. Tárgy: Dr. Buzás Péter polgármester Üi.: Bakai Ildikó tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról Makó Város Önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Beszámoló Komló Város Önkormányzat 2013. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Szaniszló Tamás

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Szaniszló Tamás Jegyzőkönyv Készült: 2012. február 6-án Bocskaikert Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében tartott rendkívüli testületi ülésről. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester

Részletesebben

Új játszótér épült községünkben

Új játszótér épült községünkben V. évf. 4. sz. 2008. október www.kiralyhegyes.hu Új játszótér épült községünkben A játszótérnek annak a helynek kell lennie, ahol a gyerekek felszabadultan és lehetőség szerint korlátozás nélkül játszhatnak,

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő A projekt azonosító száma: KMOP-5.1.1/B-12-k-212-5 14. SZÁMÚ BESZÁMOLÓ Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló tárgyát képezö idöszak:

Részletesebben

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat)

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt figyelmet fordít azokra a kezdeményezésekre,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi tevékenységéről MAGYAR-OROSZ MŰVELŐDÉSI ÉS BARÁTI TÁRSASÁG ELNÖKSÉG ELŐTERJESZTÉS a Közgyűlésnek a Társaság évi tevékenységéről Budapest, 2016. március ELŐTERJESZTÉS a Társaság évi tevékenységéről A határozati javaslat

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. június 18. napjára (csütörtök) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2015. június 18. napjára (csütörtök) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

2016. évi munka és rendezvényterve.

2016. évi munka és rendezvényterve. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ - Művelődési Központ és Könyvtár - 2016. évi munka és rendezvényterve. Készítette: Csenger, 2015. október 21. szakmai vezető Az intézményünk

Részletesebben

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati, valamint a 10/2012. (II.17.) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben az 52/2011. (XII.15.) önkormányzati, valamint a 10/2012. (II.17.) önkormányzati rendelettel) Szentendre Város Önkormányzat 34/2009. (X. 26.) Önk. sz. rendelete az Önkormányzat, az egyházak, a helyi társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/I/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án (szerda) 16 00 órai kezdettel, a Konecsni

Részletesebben

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ és STÚDIÓ KB 2016. ÉVI MUNKATERVE 2015. december 09-i ülésén elfogadta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága. I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

AZ ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY HÍRLEVELE

AZ ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY HÍRLEVELE AZ ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY HÍRLEVELE 2007. május 2., szerda Pályázati hírek Zöldút stand az Utazás 2007 Kiállításon és más programok További információ Móra Veronika igazgató, Ökotárs Alapítvány 411-3510, move@okotars.hu

Részletesebben

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február Pontot TETT-ek az alszerzõdések végére 3. oldal TETT HÍRLAP BÁTASZÉK BÁTAAPÁTI CIKÓ FEKED MÓRÁGY MÕCSÉNY VÉMÉND V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február EZÉRT TET(T)SZIK NEKEM A TELEPÜLÉSEM... Fogalmazásíró

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. augusztus 17.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. augusztus 17. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Rendkívüli nyilvános ülés 2010. augusztus 17. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával

Részletesebben

A Magyar Szegénységellenes Hálózat Alapítvány. 2009. évi közhasznúsági jelentése

A Magyar Szegénységellenes Hálózat Alapítvány. 2009. évi közhasznúsági jelentése A Magyar Szegénységellenes Hálózat Alapítvány 2009. évi közhasznúsági jelentése 1. Számviteli beszámoló és könyvvizsgálói jelentés (vezetıi levéllel együtt) (mellékelve) 2. A Magyar Szegénységellenes Hálózat

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 74/2015. (IV. 23.) XI.ÖK határozat melléklete Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Köznevelési koncepció 2015. április Tartalomjegyzék 1 CÉLOK ÉS ALAPELVEK...4 2 VÁLTOZÁSOK A KÖZNEVELÉSBEN

Részletesebben

ÚJLENGYELI ÚJ SZÓ. Adó 1% Idén is sok szeretettel várunk minden kedves újlengyeli lakost! Mozogjunk együtt újra! 2016. május 25.

ÚJLENGYELI ÚJ SZÓ. Adó 1% Idén is sok szeretettel várunk minden kedves újlengyeli lakost! Mozogjunk együtt újra! 2016. május 25. Adó 1% Kérjük támogassa adója 1%-ával az újlengyeli egyesületeket! Újlengyeli Diáksport Egyesület Adószám: 18662010-1-13 Újlengyeli Polgárőr Egyesület Adószám: 18280702-1-13 Vatya Népe Hagyományőrző és

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. május 31-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester Gulyás

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. június 30-án a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről

Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. június 30-án a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről TABDI KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2015. sz. ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. június 30-án a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2015. 07. 30.

DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2015. 07. 30. DR. MOSONYI ALBERT GONDOZÁSI KÖZPONT SZAKMAI PROGRAM 2015. 07. 30. 1 Tartalomjegyzék 1. A szolgáltatás célja, feladata a. A megvalósítani kívánt szakmai program bemutatása, a létrejövő kapacitások, a nyújtott

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ TERVEZET

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ TERVEZET TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV HATÁROZATTAL JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ TERVEZET Újhartyán Önkormányzata Képviselő Testületének./2012. (.) számú határozata Újhartyán Község Településszerkezeti Tervének Jóváhagyásáról

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2006. évi éves pénztári beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2006. évi éves pénztári beszámolóhoz TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 1025-Budapest, Nagybányai út 92. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2006. évi éves pénztári beszámolóhoz Budapest, 2007. március 16.... cégszerű aláírás I. ÁLTALÁNOS KIEGÉSZÍTÉSEK 1. A pénztár

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7.

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságai 2012. évi tevékenységéről Készítette: Látta: Megtárgyalta: Bertók

Részletesebben

Járási Esélyteremtő Programterv (JEP) TARTALOMJEGYZÉK

Járási Esélyteremtő Programterv (JEP) TARTALOMJEGYZÉK Járási Esélyteremtő Programterv (JEP) TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 3 ÁROP-1.A.3.-2014 pályázat célkitűzése... 3 Együttműködő partnerek... 5 Elvárt eredmények... 8 Jogszabályi háttér... 10 Miskolc Járás

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Tárgy: Szeged MJV Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek 2010. évi teljesítménykövetelményei alapjait jelentő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. május 31-én tartandó ülésének 2. számú Átfogó értékelés a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról tárgyú napirendi pontjához Előadó:

Részletesebben

Taksonyi Hírharang. Ünnepnap-tár 2016. február-március MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA

Taksonyi Hírharang. Ünnepnap-tár 2016. február-március MEGHÍVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA 2016/3. szám (5. hét) 2016. február 8. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben