Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve"

Átírás

1 Együtt a vörösiszap károsultakért A segítségnyújtás első éve

2 Támogatók Tartalom / Impresszum 2 Támogatók Tartalom Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet szeretne mondani minden magánadományozónak, vállalatnak, gyülekezetnek és önkéntesnek, akik erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítették munkáját! Köszönjük! Köszönetnyilvánítás 4 A segélyezés megkezdése Célzott támogatással a hatékony segélyezés érdekében Szakszerű segítségnyújtás Humanitárius iroda nyitása Kolontáron Segélyszervezetek közti koordináció Civil Humanitárius Koordinációs Központ Gyorssegélyezés a krízis első időszaka Élelmiszer-, higiénés csomagok és védőfelszerelés osztása az első napokban Segítség a kitelepítetteknek Önkéntesek bevonása a károsult területek megtisztításába 9 9 I. AIB Hungary Admin. Szolg.Kft. Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata II. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata BUNO Vendéglátoipari Kft. De C. T. Kft. Evangelisch-Lutherische Kriche in Bayern HELIT Kft. Extrudertechnika Kft. Japán gyűjtés (Tokiói Magyar Nagykövetség) IGM Robotrendszerek Kft. Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség MMBF Földgáztároló Zrt IV. Közösségi támogatások A térségi védőnői szolgálat korszerűsítése Háztartási készülékek közintézményeknek Egészségügyi támogatások Az újraéledő környezetért Ünnepi ajándékozások V. Folyamatban lévő közösségi projektek 14 VI. A beszámoló pénzügyi adatai 15 Kanadai magyarok gyűjtése (Budapest-Németajkú Egyházközség) Mind Power Kft. 8 Károsult magánszemélyek támogatása Hosszú távú élelmezési támogatás Nagymértékű, személyre szabott segítség 2 millió forint értékű utalvány a bajbajutottaknak További támogatások a bajbajutottaknak III Nemzeti Összefogás Alapítvány Impresszum OPÁL TARTÁLYPARK ZRT. PROCOPIUS NUMIZMATIKA Szerzők: Kiadó: Terméktároló Zrt. Grafikai tervezés: Nyomdai kivitelezés: Kiadás dátuma: Köszönetnyilvánításunkba a vörösiszap katasztrófa utáni segítségnyújtáshoz kiemelkedő értékű adománnyal hozzájáruló partnereink kerültek. Ádámkó Illés, Belényi Dániel, Fekete Dániel, ifj. Kis Boáz, Gáncs Kristóf, József Imre Ökumenikus Segélyszervezet H-1116 Budapest, Tomaj u. 4. Tel.: (+36-1) segelyszervezet@segelyszervezet.hu Major Lajos Folprint Nyomda október 4. Minden jog fenntartva!

3 Köszönetnyilvánítás 4 Vörösiszap katasztrófa 5 Együtt a vörösiszap károsultakért A segítségnyújtás első éve Lehel László a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója október 4-én az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározó falának átszakadása következtében erősen maró hatású, vörösiszap-tartalmú lúgos víz öntötte el a Veszprém megyei Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A timföldgyár 10-es zagytározójából kiszabadult rendkívül erős, 13-as ph értékű kémhatású ár a Torna-patak tágabb árterén zúdult a településekre, mintegy 300 lakóingatlanban és több közösségi intézményben okozva súlyos károkat. A több mint 1 millió köbméter vörösiszap-tartalmú lúg 1017 hektáron árasztotta el a környező területeket. A lúgos árhullám Kolontár belterületének mintegy 30%-át károsította, az érintett utcák házait 0,5-2 m magasságig öntötte el. A katasztrófában tíz ember vesztette életét, és mintegy százötvenen súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Köszönetnyilvánítás Példátlan közösségi összefogás tanúja lehetett az Ökumenikus Segélyszervezet 2010-ben. Még a nyár eleji árvízi segélyezés lezárása közben jött a szomorú hír a Veszprém megyei katasztrófáról. Munkatársaink egy részét átcsoportosítva pár órán belül a helyszínre értünk, s az adománygyűjtés és az azonnali segítségnyújtás mellett elkezdtük kidolgozni a hosszú távú segítségnyújtás részleteit. A kézzelfogható segítségen kívül nagy hangsúlyt helyzetünk a közösség lelki támogatására is. A bajbajutottak iránt érzett szolidaritás és az értük való összefogás most sem csupán az összegyűlt anyagi és tárgyi támogatásokban jelent meg. Testet öltött az önkéntesek kétkezi munkájában és számtalan más közösségvállalási formában is. Ezt a szolidaritást és összefogást közvetítettük a mindenüket elvesztett helyi lakosok felé átgondolt tevékenységgel, együttérzően segítő, szeretetet és bátorítást is adó munkánkban. Így vált a közösség ereje valóban hasznos támasszá. A segélyezésben részt vevő karitatív szervezetek munkájában mérföldkővé vált a vörösiszap katasztrófa károsultjainak nyújtott, összehangolt segítségnyújtás. Az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésére is létrejött Civil Humanitárius Koordinációs Központnak köszönhetően jól láthatóan elkülönültek az egyes szervezetek feladatai, célterületei, és számos közös feladat is megvalósult az együttműködésben. E kiadvánnyal egyrészt átláthatóvá kívánjuk tenni az adományok felhasználását, másrészt beszámolunk az elmúlt egy évben elvégzett munkánkról. Köszönetet szeretnénk mondani minden magánadományozónak, vállalatnak, gyülekezetnek és önkéntesnek, akik erkölcsi és anyagi támogatásukkal segítették munkánkat! Vörösiszap segítségnyújtás a Magyarországot sújtó eddigi legnagyobb vegyi katasztrófa károsultjainak október 4-én az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározó falának átszakadása következtében erősen maró hatású, vörösiszap-tartalmú lúgos víz öntötte el a Veszprém megyei Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt.

4 A segélyezés megkezdése 6 A segélyezés megkezdése 7 I. A segélyezés megkezdése Szakszerű segítségnyújtás Humanitárius iroda nyitása Kolontáron A gátszakadás következtében kialakult rendkívüli helyzetre reagálva a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívással fordult a lakossághoz, hogy adományokat gyűjtve segíthessen a károsultakon. Az Ökumenikus Segélyszervezet bankszámlaszámán illetve weboldalán on-line fogadott adományokat. A Segélyszervezet munkatársai még a katasztrófa napján a helyszínre indultak, hogy azonnali gyorssegélyben részesítsék a kitelepített lakosokat, és megkezdjék a károk felmérését. A felmérés folyamán a munkatársak közvetlenül is felvették a kapcsolatot az iszapömlés által közvetlenül érintett lakosokkal, s az így szerzett tapasztalatoknak köszönhetően megtervezték a Segélyszervezet rövid-, közép- és hosszú távú segélyezési programját. A terepmunka részeként, személyesen találkozva a károsultakkal, a Segélyszervezet munkatársai mentálhigiénés támogatást is nyújtottak a tragikus helyzetbe került helyieknek, biztatva, lelkileg is erősítve a mindenüket elvesztett embereket. Célzott támogatással a hatékony segélyezés érdekében A segítségnyújtásban részt vevő többi karitatív szervezettel koordinációban, a katasztrófát szenvedett térség települései közül az Ökumenikus Segélyszervezet Kolontár község teljes körű segélyezését vállalata fel. Ez a magánszemélyeknek és a közösségnek való segítségnyújtás olyan formáit, területeit foglalja magában, amelyek nem részei az állami kártalanításnak. Az Ökumenikus Segélyszervezet október 21-én együttműködési megállapodást kötött Kolontár község önkormányzatával, mely kiterjedt a településen tervezett humanitárius és helyreállítási projektek egyeztetésére, az információk átadására, továbbá a településre érkező civil szervezeti segítségnyújtás koordinálására. A megegyezés értelmében a Segélyszervezet területi irodát nyitott Kolontáron, melynek feladata a humanitárius és fejlesztési munka helyszíni irányítása, a felmérések végrehajtása, a segélyszállítmányok kiosztása, a helyszínen dolgozó szervezetekkel történő koordináció, valamint a hosszú távú rehabilitációs és fejlesztési projektek kidolgozása, megvalósítása volt. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Kolontár Község Önkormányzatának felkérésére közreműködött az önkormányzathoz beérkezett természetbeni adományok nyilvántartásában, kiosztásában.

5 A segélyezés megkezdése Gyorssegélyezés 8 a krízis első időszaka 9 Segélyszervezetek közti koordináció Civil Humanitárius Koordinációs Központ október 28-án a területen dolgozó öt magyar segélyszervezet (Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Református Szeretetszolgálat), az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésére is létrehozott egy úgynevezett Civil Humanitárius Koordinációs Központot, amelynek munkamódszere követte az ENSZ által korábban kialakított egyeztetési rendszert (Clustermethod - szektoriális együttműködés). Így az együttműködés kiterjedt az élelmiszerek kiosztására, a természetbeni adományok, a higiéniai és egyéb szerek osztására, az egészségügyi ellátásra, az elszállásolásra, az ingóságpótlásra, valamint a hosszabbtávú újjáépítési és fejlesztési projektek koordinálására. A résztvevők a segélyezés megfelelő színvonalon történő végzése és a nyilvántartás érdekében közös adománykártyát vezettek be. A CHKK-t alkotó segélyszervezetek hetente egyeztettek a térségben zajló humanitárius tevékenységek főbb irányvonalairól, feladatairól. A koordinációs üléseknek az Ökumenikus Segélyszervezet biztosított helyszínt, valamint elvégezte a kapcsolódó adminisztratív teendőket (emlékeztetők, napirendek, stb.) is. Az együttműködés fontos eredménye volt annak az új devecseri iskolabusznak az átadása is, melyet a Nemzeti Segélyvonal gyűjtéséből közösen vásároltak a segélyezésben részt vevő karitatív szervezetek. II. Gyorssegélyezés a krízis első időszaka Élelmiszer-, higiénés csomagok és védőfelszerelés osztása az első napokban Az Ökumenikus Segélyszervezet saját forrásai mellett a katasztrófa első napjaiban a II. kerületi Önkormányzat és a British American Tobacco támogatásával nyújtott gyorssegélyt a károsultaknak, mely konzervekből, mosószerből, tisztálkodó szerekből és alapvető élelmiszerekből állt. A koordinációs központ létrejötte és annak munkájában részt vevő civil szervezetek összefogása egyedülálló a magyarországi humanitárius segélyezés történetében. Az eredményes együttműködés kiterjedt a katasztrófavédelmi hatóságokkal és az önkormányzatokkal végzett munkára is. A térség vörösiszaptól való megtisztításának ideje alatt az adományok osztása folyamatosan zajlott Devecseren és Kolontáron. A devecseri általános iskolába ideiglenesen beköltöztetett családok számára azonnali segélyként tartós élelmiszereket (konzervek, bébiétel, kenyér, cukor, tea), valamint tisztálkodási eszközöket (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, baba tőrlökendő és fürdő eszközök) biztosított a Segélyszervezet. Az ökológiai katasztrófa által legsúlyosabban érintett Kolontáron az élelmiszersegély mellett a takarítási és helyreállítási munkálatokhoz adományozott tisztítóeszközöket (vödör, rongy, gumikesztyű, csizma). A kárelhárítási munkálatok közben jelentkező egészségügyi kockázatot figyelembe véve a GlaxoSmithKline Kft db FFP2-es, minőségi szájmaszkot ajánlott fel a településen maradt, illetve a visszatelepülő kolontári családoknak, melyeket a Segélyszervezet munkatársai osztottak ki.

6 Gyorssegélyezés a krízis első időszaka 10 Károsult magánszemélyek támogatása 11 Segítség a kitelepítetteknek Október 9-én újabb gátszakadástól lehetett tartani, ezért Kolontár község teljes lakosságát kitelepítették, s a családokat az ajkai sportcsarnokban helyezték el. Az Ökumenikus Segélyszervezet 100 női és 100 férfitisztálkodási csomagot osztott ki a kitelepítettek között. Az átmenetileg az ajkai Borsos Miklós Általános Iskolában tanuló 16 kolontári diák a Duna Televízió adományának köszönhetően személyes ajándékcsomagot (pl. iskolatáska, tanszerek) vehetett át Lévai Anikótól és Kovács Kokó Istvántól, a Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteitől. Ez alkalomból az ajkai befogadó iskola sporteszközöket, a kolontári iskola pedig a tanítást segítő felszereléseket kapott. III. Károsult magánszemélyek támogatása Hosszú távú élelmezési támogatás A XI. kerületi önkormányzat és a Vodafone Humanitárius Alap támogatásának köszönhetően közel fél éven át segítette tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokkal a kolontári károsult családokat az Ökumenikus Segélyszervezet. A megközelítőleg húszezer forint értékű csomagok összeállításában és kiosztásában a Vodafone önkéntesei több alkalommal is segítettek. Önkéntesek bevonása a károsult területek megtisztításába Nagymértékű, személyre szabott segítség 2 millió forint értékű utalvány a bajbajutottaknak A kárelhárítási munkálatok kezdeti szakaszában nagy számban érkeztek a térségbe a területek megtisztításában segítő önkéntes csoportok, melyek munkáját az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálta, szervezte. A munkálatokhoz szükséges védőruhákat és felszereléseket adományozói felajánlásoknak köszönhetően a Segélyszervezet biztosította az önkénteseknek. A szervezet több alkalommal részt vett az önkéntes segítők élelmezésében is. Az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében a Dél-pesti Evangélikus Egyházmegye, a Nagyvázsony település polgármestere által szervezett csapat, a nemescsói evangélikus gyülekezet és a révfülöpi Evangélikus Oktatási Központ önkéntesei vettek részt a károsult ingatlanok udvarainak vörösiszaptól és a gépi munkát akadályozó szennyezett tereptárgyaktól, valamint az áradás által odasodort egyéb roncsoktól való mentesítésében. Az állam által újonnan épített házak elkészüléséhez igazítva mind a 36 kolontári vörösiszap károsult család egyenként 2 millió forint értékű, ingóságpótlásra használható utalványt vehetett át az Ökumenikus Segélyszervezettől. A Nemzeti Segélyvonal gyűjtéséből, a Nemzeti Összefogás Alapítvány és a Duna Televízió támogatásából finanszírozott adományt bútorra, háztartási készülékre, építőanyagra, számítástechnikai eszközökre és kertészeti felszerelésre válthatták be a károsultak a Segélyszervezettel szerződésben álló helyi és környékbeli kis- és középvállalkozók üzleteiben. Az állami kárenyhítést igénybe véve négy kolontári család nem kívánt az újonnan épülő lakóparkba költözni, hanem a környező településéken (Ajka, Somlószőlős) használt ingatlanban kezdett új életet. A Budapest-Németajkú Egyházközség közbenjárásával megvalósult, kanadai magyarok gyűjtésének köszönhetően a Segélyszervezet e családok lakásának felújítását is vállalta. További támogatások a bajbajutottaknak A BUNO Vendéglátóipari Kft. pénzbeli támogatását Andy Vajna adta át a természeti katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak. Az Ökumenikus Segélyszervezet közvetítésével eljuttatott adományból a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola is részesült. Az Extrudertechnika Kft. épületvillamossági célra használható termékekkel, a Whirltrade Bt. újruha adománnyal járult hozzá a bajbajutottak támogatásához.

7 Közösségi támogatások 12 Közösségi támogatások 13 IV. Közösségi támogatások Egészségügyi támogatások A térségi védőnői szolgálat korszerűsítése A magánszemélyek támogatásán túl az Ökumenikus Segélyszervezet minden humanitárius segélyprogramjában hangsúlyos szerepet kap a közösség támogatása. Így történt ez a vörösiszap katasztrófa sújtotta térségben is. Az egyéni károsultak gyorssegélyezése és kártalanítása után a Segélyszervezet támogatóinak köszönhetően korszerűbb lett többek között a térségi védőnői szolgálat, a közösségi intézmények új háztartási készülékeket kaptak, és különféle egészségügyi támogatásokban részesültek a károsult családok. A megújult kolontári egészségházban vehették át a települések képviselői a térségi védőnői szolgálat korszerűsítéséhez szükséges egészségügyi, valamint informatikai felszereléseket. A BÁV Zrt. által finanszírozott adomány magzati szívhangvizsgáló készülékből, szűrő-audiométerekből, vérnyomásmérőből, látásvizsgáló eszközökből, csecsemőmérlegből, faliszekrényből, vércukorszintmérőből, pelenkázó asztalból, valamint az adminisztrációs feladatok ellátásához szükséges számítógépből és multifunkcionális nyomtatóból állt. Ez a támogatás azért is különösen fontos, mert a kolontári és devecseri Csecsemőgondozói Szolgálatnak nyújtott segítség révén a vörösiszap által sújtott településeken élő összes gyermek magasabb szintű egészségügyi ellátáshoz juthat. Az újraéledő környezetért Mivel a katasztrófát követő száraz időben jelentősen megnőtt a térségben a por- és légszennyezettség, a Wolf Orvosi Műszer Kft. illetve a Daikin Mcquay Magyarország Kft. felajánlásainak köszönhetően nagy értékű gyógyászati segédeszközöket és szűrő berendezéseket juttatott el a térségbe az Ökumenikus Segélyszervezet. Az adományok nagy segítséget jelentettek az asztmás, krónikus légúti betegségekben szenvedő gyermekek számára, s a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskolában is korszerű levegőszűrő berendezések fogadták a visszaköltöző diákokat. A GlaxoSmithKline Kft-nek köszönhetően összesen 300 rászoruló kislány részesült térítésmentesen méhnyakrák elleni védőoltásban. Az árvízkárosult borsodi régióban élők mellett a vörösiszap katasztrófa sújtotta települések tinédzser korú lányai is a kedvezményezettek között voltak. A katasztrófát követő hetekben, a Magyar Építők Zrt. támogatásával, nagy mennyiségű fűmagot adott át Kolontár Község Önkormányzatának a Segélyszervezet, melyet a települést védő körgát befüvesítéséhez használtak fel. Ez nemcsak a helyreállítási és védekezési munkálatok egyik fontos részét képezte, hanem az esztétikai illetve környezetvédelmi tényezőkön túl pszichés többletet is adott a falu lakóinak, hiszen a településre érkezve a töltésen zöldellő fű a katasztrófa utáni élet újjászületését is jelképezte. Háztartási készülékek közintézményeknek Ünnepi ajándékozás Több közösségi intézménynek is nagy segítséget jelentett a Siemens Zrt. és az OSRAM Kft. adománya, mely összesen 30 darab mikrohullámú sütőt, hűtőszekrényt és fagyasztót, kombinált tűzhelyet, illetve 680 darab energiatakarékos világítótestet foglalt magában. Az adományból Kolontár és Devecser közintézményei, az energiatakarékos égőkből a kolontári családok, valamint a devecseri iskola részesültek. Az oktatási intézmény igazgatója szerint a lehető legjobb helyre került az adomány, mivel a katasztrófa utáni kármentesítésben részt vevő dolgozók étkeztetésének megoldása javarészt a közintézményekre hárult, s így a folyamatos intenzív igénybevétel miatt teljesen elhasználódott gépek pótlása létfontosságúvá vált. A Civil Humanitárius Koordinációs Központ munkájában résztvevő tagszervezetek karácsonykor közös műsort szerveztek és közös adományokat juttattak el a katasztrófa által közvetlenül érintett 350 családnak. Az ünnepi műsor keretében a MOL Nyrt. adományából 193 károsult gyermek számára ajándékozott játékokat az Ökumenikus Segélyszervezet, további támogatásokból pedig 350 család részére adott át szaloncukrot a közös ünnepségen. Gyermeknap alkalmából húszezer forint értékű ajándékutalványokat kaptak a kolontári gyermekek. Így az Ökumenikus Segélyszervezet az összes (107) 14 évnél fiatalabb gyermeket megajándékozta. Az utalványokkal a gyerekek két ajkai játékboltban tudták kiválasztani és megvásárolni a számukra legkedvesebb játékokat. Az ajándékozás a Vodafone Humanitárius Alap támogatásából valósult meg, s a telekommunikációs szolgáltató önkéntesei bekapcsolódtak a programok szervezésébe és az utalványok átadásába is.

8 Folyamatban lévő közösségi projektek 14 A beszámoló pénzügyi adatai 15 V. Folyamatban lévő közösségi projektek VI. A beszámoló pénzügyi adatai Otthon a közösségnek Bevétel A Segélyszervezet saját gyűjtése Nemzeti Segélyvonal Alapítvány Természetbeni adományok Nemzeti Összefogás Alapítvány Duna Televízió Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Az Ökumenikus Segélyszervezet további tervei között szerepel a kolontári művelődési ház felújításában való együttműködés, mely nemcsak az épület külső és belső felújítását jelenti, hanem annak napkollektorokkal történő felszerelését, a fűtésrendszer és a szigetelés korszerűsítését is. A művelődési ház valamennyi szolgáltatása elérhetővé válik a mozgássérült látogatók számára is. A közösségi alkalmak szervezését elősegítendő új fény- és világítástechnika kerül beépítésre. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének tagvállalatai hozzájárulásának köszönhetően teljesen felújított intézmény így megfelelő körülményeket teremt majd többek között mentál-pszichológia vizsgálatok elvégzéséhez, egészségügyi felvilágosító előadások, baba-mama klub, nyugdíjas klub, képző- és zeneművészeti önképzőkör, valamint tánckör megtartásához. A művelődési házban egy öltözővel és zuhanyzóval kiegészített, fitneszgépekkel felszerelt edzőterem is helyet kap. Kiadás Ft Emlékhely az utókornak - tanösvény A település jövője mellett a Segélyszervezet által irányított fejlesztések között egy olyan nagyszabású projekt is található, mely a katasztrófára való emlékezést, az emberi felelőtlenség következményeire való figyelemfelhívást szolgálja. Az.A.S.A. Magyarország Kft., a Meditop Zrt., a ThyssenKrupp Presta Kft., a Bunge Növényolajipari Zrt., a Szerencsejáték Zrt. és a Generali-Providencia Biztosító Zrt. támogatása lehetővé teszi, hogy a szervezet létrehozzon egy emlékpark-tanösvényt a település vörösiszap által letarolt, lakhatatlanná vált területén. Ennek a projektnek a részét képezi a tragédia egyéves évfordulóján átadott emlékmű is. Gyors segítségnyújtás Ingóságpótlási támogatás Közösségi intézmények/közösségi segítségnyújtás Természetbeni adományok Összesen Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Modernizált orvosi rendelő A Szerencsejáték Zrt. támogatásából a kolontári orvosi rendelő korszerű berendezési tárgyakkal, számítógépes eszközökkel, valamint defibrillátorral való felszerelését tervezi a későbbiekben a Segélyszervezet Ft A vörösiszap segélyprogram végrehajtása várhatóan 2012-ben fejeződik be Ft

9

Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve

Együtt a vörösiszap károsultakért. A segítségnyújtás első éve Együtt a vörösiszap károsultakért A segítségnyújtás első éve Támogatók 2 Támogatók Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet szeretne mondani minden magánadományozónak, vállalatnak, gyülekezetnek és önkéntesnek,

Részletesebben

Koordináció. Nagy Ákos, humanitárius igazgató Ungvár, 2013.10.29.

Koordináció. Nagy Ákos, humanitárius igazgató Ungvár, 2013.10.29. Koordináció Nagy Ákos, humanitárius igazgató Ungvár, 2013.10.29. Koordináció UN OCHA Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala - (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs OCHA) Feladata: Nemzeti

Részletesebben

Magyar Református Szeretetszolgálat

Magyar Református Szeretetszolgálat Magyar Református Szeretetszolgálat 2013 Tisztelt Hölgyem / Uram!! A Magyar Református Szeretetszolgálat vezetősége, dolgozóinak és támogatóinak közössége a 2013. év lezárása után is hálás szívvel tekinthet

Részletesebben

A vörösiszap katasztrófa fogságában

A vörösiszap katasztrófa fogságában [Ide írhatja a szöveget] 2012 Nyirádi Zsuzsanna A vörösiszap katasztrófa fogságában A lúgos, vörös ár az ott élő emberek addigi életét is magával vitte. A vörösiszap katasztrófa fogságában Az áradás- 2010.

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány. Közhasznúsági Jelentése 2005. Tartalmi beszámoló a közhasznú tevékenységről

A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány. Közhasznúsági Jelentése 2005. Tartalmi beszámoló a közhasznú tevékenységről A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány Közhasznúsági Jelentése 2005. A Fővárosi Bíróság az 1990. szeptember hó 12. napján 553. sorszám alatt nyilvántartásba vett Gyermekkor Gyermekgyógyítás

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

A Magyar Vöröskereszt katasztrófasegélyezési. Sáfár Brigitta Katasztrófavédelmi szakmai vezető Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt katasztrófasegélyezési. Sáfár Brigitta Katasztrófavédelmi szakmai vezető Magyar Vöröskereszt A Magyar Vöröskereszt katasztrófasegélyezési tevékenysége Sáfár Brigitta Katasztrófavédelmi szakmai vezető Magyar Vöröskereszt Hazai jogi alapok A Magyar Vöröskeresztről szóló1993. évi XL. Törvény szerint:

Részletesebben

SAUBERMACHER MAGYARORSZÁG KFT. CSR - KOLONTÁR VÖRÖSISZAP KATASZTRÓFA

SAUBERMACHER MAGYARORSZÁG KFT. CSR - KOLONTÁR VÖRÖSISZAP KATASZTRÓFA PD 71685 A környezettudatosság összetevői és mérési lehetőségeik 2008-2011 Kutatásvezető: Dr. Berényi László SAUBERMACHER MAGYARORSZÁG KFT. CSR - KOLONTÁR VÖRÖSISZAP KATASZTRÓFA Dr. Szabó Attila esettanulmány

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

Katasztrófavédelem, vészhelyzetkezelés. Vészhelyzetben

Katasztrófavédelem, vészhelyzetkezelés. Vészhelyzetben Vészhelyzetben Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen. Mt 20 Nem sokkal

Részletesebben

Amerikai Ház Alapítvány

Amerikai Ház Alapítvány Éves jelentés 2010 Küldetés Az Amerikai Ház Alapítvány segít a magyar civil szervezeteknek a szegénység, hajléktalanság és szociális kirekesztés elleni küzdelemben Magyarországon: (1) rendszeresen élelmiszer,

Részletesebben

Albert Schweitzer. Hajléktalanellátás Országos Konferenciája 2014. Balatonföldvár, 2014. augusztus 28-29. 2014.09.02.

Albert Schweitzer. Hajléktalanellátás Országos Konferenciája 2014. Balatonföldvár, 2014. augusztus 28-29. 2014.09.02. Balatonföldvár, 2014. augusztus 29. "Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is - valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted."

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY. 2010. évről

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY. 2010. évről POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. évről Pogány, 2011. február 25. 2 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési támogatás

Részletesebben

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 13600/41

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány 13600/41 Adhat Vonal 2017. évi támogatásának elszámolása a 3/2011 NMHH rendeletnek megfelelően a Nonprofit Információs és Oktató Központ, röviden NIOK Alapítvánnyal, mint szolgáltatóval kötött szerződés részeként

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005. év

Közhasznúsági jelentés 2005. év KÖZÉP-BUDAI ÖNKÉNTES POLGÁRI VÉDELMI EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés 2005. év Budapest, 2006. április 10. Bakai Kristóf Péter elnök A) Számviteli beszámoló B) Költségvetési támogatás felhasználása Költségvetési

Részletesebben

2016. ÉVI KÖZHASZÚ MUNKÁNK ÖSSZEGZÉSE

2016. ÉVI KÖZHASZÚ MUNKÁNK ÖSSZEGZÉSE 2016. ÉVI KÖZHASZÚ MUNKÁNK ÖSSZEGZÉSE Az éves munkánk összegzésének kifejtése: Kézműves foglalkozásokat tartottunk Császártöltésen tavasszal és ősszel az óvodában 41 fő, az általános iskolában napközis

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY. 2012. évről

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY. 2012. évről POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. évről Pogány, 2013. február 20. 2 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési támogatás

Részletesebben

TT Play Kft. Kreatív Munkacsoport. Digitális Referencia 2011.

TT Play Kft. Kreatív Munkacsoport. Digitális Referencia 2011. Digitális Referencia 2011. Automatizálás Robottechnika Automatizálás Robottechnika Cabernet Sauvignon Cabernet Sauvignon 2008 Balatonboglár Minoségi száraz vörösbor (OEM) Termelte és palackozta: Konyári

Részletesebben

VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA Kolontár-Devecser, 2010-2011. a Pannon Lapok Társasága napilapjaiban

VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA Kolontár-Devecser, 2010-2011. a Pannon Lapok Társasága napilapjaiban VÖRÖSISZAP-KATASZTRÓFA Kolontár-Devecser, 2010-2011. a Pannon Lapok Társasága napilapjaiban Sajtópiaci pozícióink A legolvasottabb megyei újságok a PLT lapjai 2011-ben is A tizenöt év feletti lakosság

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY. 2011. évről

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY. 2011. évről POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. évről Pogány, 2012. február 8. 2 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési támogatás

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának költségvetési elszámolási számlájához kapcsolódó alszámlák felülvizsgálatára, megszüntetésére.

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának költségvetési elszámolási számlájához kapcsolódó alszámlák felülvizsgálatára, megszüntetésére. Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Czövekné K. Veronika főtanácsos Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának költségvetési elszámolási számlájához kapcsolódó alszámlák felülvizsgálatára,

Részletesebben

MIGRATION AID az elmúlt hónapok számokban

MIGRATION AID az elmúlt hónapok számokban MIGRATION AID az elmúlt hónapok számokban ÉS ELOSZLÁSA NEMZETISÉG SZERINT Ellátott személyek száma Budapesten júliusban és augusztusban 1 600/nap, azaz 111 600 fő Keleti pályaudvar: 800 fő/nap júliusban,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. június 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. június 25-én tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. június 25-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójával ellátási

Részletesebben

Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban

Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban Diakóniai munkapontot avattak Mezőpanitban 2017. 05. 13. A Diakónia Keresztyén Alapítvány 51. munkapontját nyitották meg hivatalosan szombaton, május 13-án Mezőpanitban. Az új iroda nyitása, az otthoni

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MURASZEMENYE KÖZSÉGÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 8872 MURASZEMENYE, BÉKE U. 2. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010 évről Készítette: Naprakész Könyvelő és Szolgáltató Egyesület Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete november 11-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete november 11-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-81/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2010. november 11-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet M A G Y A R K Á R M E N T Ő A L A P 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Kiegészítő melléklet a Magyar Kármentő Alap 2012. évi, egyszerűsített éves beszámolójához A Magyar Kármentő Alap bemutatása: I. Általános

Részletesebben

Tartalom I. Előzmények és köszönetnyilvánítás... 2 II. Tárgyalások és eredmények... 3 II.1 Út-, és járdaépítés... 3 II.2 A Fővárosi Önkormányzat csatornaépítési projektje... 3 II.3. Képviselők támogatása...

Részletesebben

Megvalósítás helyszíne, település. Társ-állattal utcán élők intézményi befogadásának támogatása. Budapest. Budapest. Budapest.

Megvalósítás helyszíne, település. Társ-állattal utcán élők intézményi befogadásának támogatása. Budapest. Budapest. Budapest. TÁMOGATÁSI DÖNTÉS az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány között kötött, 15349-1/2018/SZOCSZOLG ügyiratszámú együttműködési megállapodás alapján, a Hajléktalanokért Közalapítvány

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

A Vagyonvédelmi Kamara támogatja az árvízkárosultakat és a rendőrséget

A Vagyonvédelmi Kamara támogatja az árvízkárosultakat és a rendőrséget A Vagyonvédelmi Kamara támogatja az árvízkárosultakat és a rendőrséget Fő a biztonság! A 2010 májusában lezúduló esőzések miatt kialakult árvízhelyzet rég nem látott károkat okozott országszerte. Az SZVMSZK

Részletesebben

Ökumenikus Segélyszervezet. Összefogás az árvízkárosultakért

Ökumenikus Segélyszervezet. Összefogás az árvízkárosultakért Ökumenikus Segélyszervezet Összefogás az árvízkárosultakért 2 Impresszum 3 Tartalom Tartalom Bevezetô 4 Köszönetnyilvánítás 6 Gyors segítségnyújtás 8 Újjáépítés 9 Ingóságpótlás, helyreállítás 10 Újjáépítés,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2012 évről

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2012 évről Közhasznú Szervezet Adószáma: 18843062-1-16 KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2012 évről Kelt: Szolnok, 2013. április 17. (Dr. Kató Ernő) kuratóriumi elnök P.H. 1.) A Szent László Szolgálat Alapítvány

Részletesebben

Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2011. január 1. 2011. december 31.

Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2011. január 1. 2011. december 31. Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2011. január 1. 2011. december 31. "Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség."

Részletesebben

Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4.

Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Dunakeszi, 2013. május 21. Tyimofejevné Iványi Réka a kuratórium elnöke Az alapítvány

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT. - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT. - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet Közösségi szolgálat Szt.Benedek Iskolaközpont KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT Mi számít közösségi szolgálatnak? - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet - Ha ez a tevékenység

Részletesebben

Beszámoló a Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működéséről 2010. szeptember

Beszámoló a Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működéséről 2010. szeptember Beszámoló a Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működéséről 2010. szeptember A beszámoló főbb tartalmi pontjai: I. A Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti

Részletesebben

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén.

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén. 2016. évi beszámoló A 2016-os év a Hintalovon Alapítvány és első projektjeinek elindításáról szólt. 2016 márciusában benyújtott bejegyzési kérelmünkről 2016. május 6-án született bírósági határozat, de

Részletesebben

Beszámoló A GONDVISELÉS SEGÉLYSZERVEZET. működéséről

Beszámoló A GONDVISELÉS SEGÉLYSZERVEZET. működéséről Beszámoló A GONDVISELÉS SEGÉLYSZERVEZET működéséről A Segélyszervezettel kapcsolatos fontosabb adatok, információk Székhely 1055 Budapest, Alkotmány u. 12. Jogi forma egyesület Jelleg közhasznú Alakulás

Részletesebben

Az Európai Unió tevékenysége a katasztrófavédelem / humanitárius segítségnyújtás területén

Az Európai Unió tevékenysége a katasztrófavédelem / humanitárius segítségnyújtás területén Az Európai Unió tevékenysége a katasztrófavédelem / humanitárius segítségnyújtás területén Dr. Lattmann Tamás Nemzeti Közszolgálati Egyetem Társadalomtudományi Tanszék AZ EU szerepe a világon az egyik

Részletesebben

Megalakult a Kármentő Bizottság

Megalakult a Kármentő Bizottság Megalakult a Kármentő Bizottság Megalakult a Magyar Kármentő Alap kezelője, a héttagú Kármentő Bizottság, a 252/2010.(X.21.) Korm. rendelet 3. (2)-(3) bekezdésében foglaltak alapján: Elnök: Lasztovicza

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS D E K O M Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Egyesület 2007 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló II. III.

Részletesebben

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről

A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Számviteli beszámoló A Kaszap István Alapítvány Közhasznúsági Jelentése a 2009-es esztendőről Kaszap István Alapítvány Költségvetési támogatás felhasználása Tárgyévben Alapítványunk nem részesült költségvetési

Részletesebben

Amirl ma szó esik. Nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) Nem-kormányzati szervezetek a nemzetközi fejlesztési együttmködésben

Amirl ma szó esik. Nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) Nem-kormányzati szervezetek a nemzetközi fejlesztési együttmködésben Nem-kormányzati szervezetek a nemzetközi fejlesztési együttmködésben Horváthné Angyal Boglárka 2005. december 5. Amirl ma szó esik Az NGO-k szerepe a nemzetközi fejlesztésben Az NGDO-k típusai Az NGDO-k

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Kárpátaljai Csoma település támogatása Előterjesztő: Szabó

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2016.

Közhasznúsági melléklet 2016. Adószám: 18054406-2-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 01 PK 61156 /1993/15 Nyilvántartási szám: 01/02/0005445 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48 2016. -1-1. Tárgyévben

Részletesebben

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófav favédelmi Igazgatóság A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Előadó: Heinfarth György tű. alezredes A KÖZBIZTONSÁGI REFERENS

Részletesebben

MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Veszprém Megyei Kármentő Bizottság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A 252/2010. (X.21.)

Részletesebben

Határozati javaslatok

Határozati javaslatok Határozati javaslatok Határozati javaslat az 2. sz. melléklethez 1. /PJB/2017. (IV. 16.) sz. határozat A Pénzügyi és Jogi Bizottság szavazattal az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának,

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2013

Pénzügyi beszámoló 2013 Adószám: 18336999-1-43 Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Bejegyzési szám: 14.Pk.60.384/2012/3. Nyilvántartási szám: 11.662. 1119 Budapest, Fehérvári út 109. III/11. 2013 Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 30-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. 58/2013. (IV. 30.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2013. április 30-i nyilvános ülés napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Lejárt határidejű határozatokról tájékoztató.

Részletesebben

2014. Elfogadta a Kuratórium április 23-án. Kelt: Cegléd, április 12-én

2014. Elfogadta a Kuratórium április 23-án. Kelt: Cegléd, április 12-én AGAPE Alapítvány Közhasznúsági jelentés 2014. Elfogadta a Kuratórium 2015. április 23-án Kelt: Cegléd, 2015. április 12-én Tartalom 1., A szervezet alapadatai 2., Közhasznú szervezet számviteli beszámolója

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2013 évről

KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2013 évről Közhasznú Szervezet Adószáma: 18843062-1-16 KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET ÉVES BESZÁMOLÓHOZ 2013 évről Kelt: Szolnok, 2014.május 27. (Dr. Kató Ernő) kuratóriumi elnök P.H. 1.) A Szent László Szolgálat Alapítvány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat október 26.-án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat október 26.-án tartott soros ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 13/2010. Készült: Vitnyéd Község Önkormányzat 2010. október 26.-án tartott soros ülésén. Jelen vannak: Tóth Kálmán polgármester Kis-Tóth István alpolgármester Horváth Zsuzsanna Ivancsics

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Ikt.sz.: 20376/2015 Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére beérkezett adományok továbbítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Ikt.sz.: 20376/2015 Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére beérkezett adományok továbbítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere Ikt.sz.: 20376/2015 Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére beérkezett adományok továbbítására Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés a 2015. áprilisi ülésén

Részletesebben

Pécsi Hársfa Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007.

Pécsi Hársfa Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 183278741-02 Bejegyző szerv: Baranya Megyei Bíróság Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági végzés: 0200/Pk.60193/2005/4 Pécsi Hársfa Egyesület Közhasznúsági jelentés 2007. Fordulónap:

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése MENTÉS MEGSZERVEZÉSE

Közbiztonsági referensek képzése MENTÉS MEGSZERVEZÉSE Közbiztonsági referensek képzése MENTÉS MEGSZERVEZÉSE 2012.10.02. Mentés megszervezésének szabályozása. Jogszabályok, normatív intézkedések. 2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá

Részletesebben

!!5'. számú előterjesztés

!!5'. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere!!5'. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Havasi Gyopár Szociális, Egészségügyi, Kulturális, Segítő Közhasznú

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése Bevezetés A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány célja Pest és Nógrád megyében, szűkebben

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18930191-1-19 Bejegyző szerv: VESZPRÉM MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK. 60 010/2000 EGYÜTT A KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY 8420 Zirc, JÓZSEF A. utca 1 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási

Részletesebben

MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV.

MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV. Mucsi Georgina - Boros Julianna B. Erdős Márta SZAKMAI MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV. - a tananyagfejlesztés gyakorlatba való átültetésének eredményei - 2012 A Szakmai módszertani készségfejlesztés

Részletesebben

INTÉZMÉNY NEVE HELYSZÍN TEVÉKENYSÉG egészségügyi terület

INTÉZMÉNY NEVE HELYSZÍN TEVÉKENYSÉG egészségügyi terület egészségügyi terület Magyar Rákellenes Liga i Alapszervezete rendezvények szervezési feladatainak segítése, havi hírlevelek kihordása az alapszervezeti tagok részére, kézműves foglalkozások Magyar Vöröskereszt

Részletesebben

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány Közhasznúsági Jelentése 2011

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány Közhasznúsági Jelentése 2011 A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány Közhasznúsági Jelentése 2011 A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítványt a Fıvárosi Bíróság az 1959. évi IV. tk. (Ptk) 74/A (4) bekezdése szerint

Részletesebben

A vörösiszap-katasztrófáról radioökológusi szemmel

A vörösiszap-katasztrófáról radioökológusi szemmel A vörösiszap-katasztrófáról radioökológusi szemmel Í 2010. október 4-én, hétfőn átszakadt az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának gátja. A mintegy hétszázezer köbméternyi kiszabadult, erősen lúgos,

Részletesebben

Életjel Alapítvány 2006. évi

Életjel Alapítvány 2006. évi Életjel Alapítvány 2006. évi közhasznúsági jelentése I. Szervezet alapadatai: Név: Életjel Alapítvány Adószám: 18230745-1-43 Bankszámlaszám: Budapest Bank RT. XVIII.ker. fiók 10103881-55275644-00000004

Részletesebben

Ilyen volt a karácsony az adománygyűjtő szervezetek szemével

Ilyen volt a karácsony az adománygyűjtő szervezetek szemével Ilyen volt a karácsony az adománygyűjtő szervezetek szemével Kovács Bettina Lassan visszakerülnek a dobozokba a karácsonyi díszek, a fa alól új helyükre kerülnek az ajándékok. Az ünnep élményeinek elraktározásakor

Részletesebben

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány Közhasznúsági jelentése a 2014-es esztendőről

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány Közhasznúsági jelentése a 2014-es esztendőről Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány 5135, Jászivány, Fő u. 4. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Jászivány Közhasznúsági jelentése a 2014-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Nyitó egyenleg: Bank Házi pénztár

Részletesebben

2013. Szeged, 2014.május 13.

2013. Szeged, 2014.május 13. Soroptimist Club Szeged Közhasznúsági beszámoló 2013. Szeged, 2014.május 13. A szervezet alapadatai: eve: Soroptimist Club Szeged Képviselő: Baranyi Irén Székhely/ Levelezési cím: 6721 Szeged, Pusztaszeri

Részletesebben

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év Bizottság keretéből nyújtott támogatások 2016. év Az egyes bizottságok keretéről és az alapítványok pályázati támogatási rendjéről szóló módosított 2/2006. (I.31.) önkormányzati rendelet 8. (6) bekezdése

Részletesebben

KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2009. évi közhasznúsági jelentése

KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2009. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2009. évi közhasznúsági jelentése Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 2 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 3 3. KIMUTATÁS

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

08. Szöveges beszámoló a 2010. év közhasznú tevékenységéről

08. Szöveges beszámoló a 2010. év közhasznú tevékenységéről 08. Szöveges beszámoló a 2010. év közhasznú tevékenységéről Szervezet neve: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület Szervezet címe: 1066 Budapest, Teréz krt. 24. Alapszabály kelte: 1990. 06.

Részletesebben

A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány. Közhasznúsági Jelentése 2006.

A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány. Közhasznúsági Jelentése 2006. A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány Közhasznúsági Jelentése 2006. A Fővárosi Bíróság az 1990. szeptember hó 12. napján 553. sorszám alatt nyilvántartásba vett Gyermekkor Gyermekgyógyítás

Részletesebben

Az Amerikai Ház Alapítvány elnökének levele

Az Amerikai Ház Alapítvány elnökének levele Az Amerikai Ház Alapítvány elnökének levele 2012. január 31. Kedves Barátaim! 2011-ben jelentősen bővítettük és diverzifikáltuk magyarországi karitatív tevékenységünket. A Magyar Vöröskereszt részére leszállított,

Részletesebben

SZKC_105_13. Mit változtatnék a világban? I.

SZKC_105_13. Mit változtatnék a világban? I. SZKC_105_13 Mit változtatnék a világban? I. tanulói mit változtatnék a világban? I. 5. évfolyam 67 D1 Cikkek Illegális hulladéklerakó a városi szeméttelep mellett A Miskolcra vonattal érkezőket a városi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 25- ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 25- ei ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 25- ei ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat által 2008. évben támogatásban részesített szervezetek elszámolásáról

Részletesebben

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu Hírlevél 2010. július 1 Hírlevél 2011. március Hírlevél 2011. március 2 173 MILLIÁRD FORINTOS KERETÖSSZEG AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATAIBAN A 2011. évi vállalkozásfejlesztést célzó

Részletesebben

2012. Elfogadta a Kuratórium február 8-án. Kelt: Cegléd, február 11-én.

2012. Elfogadta a Kuratórium február 8-án. Kelt: Cegléd, február 11-én. AGAPE Alapítvány Közhasznúsági jelentés 2012. Elfogadta a Kuratórium 2013. február 8-án. Kelt: Cegléd, 2013. február 11-én. Tartalom 1., A szervezet alapadatai 2., Közhasznú szervezet számviteli beszámolója

Részletesebben

A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány. Közhasznúsági Jelentése 2008. Tartalmi beszámoló a közhasznú tevékenységről

A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány. Közhasznúsági Jelentése 2008. Tartalmi beszámoló a közhasznú tevékenységről A Madarász utcai Gyermekkórház Gyermekkor Alapítvány Közhasznúsági Jelentése 2008. A Fővárosi Bíróság az 1990. szeptember hó 12. napján 553. sorszám alatt nyilvántartásba vett Gyermekkor Gyermekgyógyítás

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA 1 8 0 1 9 6 4 9-1 - 4 3 adószáma cégjegyzék száma KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA 2 0 1 4 ÉV A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 1 2 év. Komlóért Egyesület egyéb szervezet megnevezése

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 1 2 év. Komlóért Egyesület egyéb szervezet megnevezése A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 1 2 év egyéb szervezet megnevezése 7300 Komló, 48-as tér 1. címe Keltezés: 2013. május 21. Leimszider Attila az

Részletesebben

ISKOLA-EGÉSZSÉGÜGYI MUNKATERV 2010 /2011 TANÉVRE

ISKOLA-EGÉSZSÉGÜGYI MUNKATERV 2010 /2011 TANÉVRE ISKOLA-EGÉSZSÉGÜGYI MUNKATERV 2010 /2011 TANÉVRE A TANULÓK EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSÉRŐL ÉS EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSÁRÓL TESSEDIK SÁMUEL ÁLTALÁNOS ISKOLA ALBERTIRSA Iskolaorvos: dr.török Karolina, dr.pécsi Angéla

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés

Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Schönherz Kollégiumért Alapítvány 2004. évi közhasznúsági jelentés Tartalom 1. Szervezet alapadatai 2. Az Alapítvány számviteli beszámolója (éves mérleg és eredmény levezetés) 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Tisztelt Aljegyző Asszony!

Tisztelt Aljegyző Asszony! Felsőpakony Nagyközség Polgármesteri Hivatala 2363 Felsőpakony Petőfi S. u. 9. Itsz.: III 243 / 2015. Ügyintéző: Matisz Zsolt kuratóriumi elnök Langné Malecz Andrea aljegyző részére Tárgy: beszámoló az

Részletesebben

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka Vig Zoltán Sokorópátkán született 1942. augusztus 11-én. Apja, Vig Béla 1943. januárjában eltűnt a Don-kanyarban. Anyja Balogh Irén, hadiözvegyként egyetlen gyermekének

Részletesebben

Támogatott program megnevezése. Gyógyszerek, kötszerek, szemüvegek, kórházi csomagok támogatása

Támogatott program megnevezése. Gyógyszerek, kötszerek, szemüvegek, kórházi csomagok támogatása TÁMOGATÁSI DÖNTÉS az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány között kötött, 15349-1/2018/SZOCSZOLG ügyiratszámú együttműködési megállapodás alapján, a Hajléktalanokért Közalapítvány

Részletesebben

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege Hit és Fény Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Budapest, 2011. május 20. 2 T A R T A L O M 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege 3.

Részletesebben

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2008.

POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY 2008. POGÁNYÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. A dokumentumot átvettem: Pogány, 2009. február 5. Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Pogányért Alapítvány Számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

EGYSZERES KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT BESZÁMOLÓJÁNAK MÉRLEGE 2009. ÉV

EGYSZERES KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT BESZÁMOLÓJÁNAK MÉRLEGE 2009. ÉV 1 EGYSZERES KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT BESZÁMOLÓJÁNAK MÉRLEGE A tétel megnevezése Előző év Előző Tárgyév 1. A. Befektetett eszközök (2-4. sorok) 257 136 2. I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

Család és munka Papon

Család és munka Papon TÁMOP-2.4.5-12/3 A munka és a magánélet összehangolását segítő helyi kezdeményezések A rugalmasságot növelő helyi, innovatív kezdeményezések támogatása Család és munka Papon Pályázati azonosító: TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0001

Részletesebben

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Palotási Polgárőr Egyesület Pályázó címe: 3042 Palotás Kossuth út 1. Ügyfél-azonosító: 1004795335 Támogatási

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. Tartalom

Éves beszámoló 2013. Tartalom Éves beszámoló 2013 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2013. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2013. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2013. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. évről Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. Tartalmi beszámoló a Gyermekeink a jövő Alapítvány 2013. évi működéséről A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2013-ban

Részletesebben

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege Hit és Fény Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. Budapest, 2009. május 30. 2 T A R T A L O M 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege 3.

Részletesebben