AZ ÖT ELEM A BÁGUA TÉRKÉP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AZ ÖT ELEM A BÁGUA TÉRKÉP"

Átírás

1 AZ ÖT ELEM tápláló és ellenőrző kapcsolatai tápláló: ellenőrző: SZUM hátsó rész bal kék, bíbor, vörös árnyalatai A BÁGUA TÉRKÉP LI hátsó rész közép TŰZ vörös színek KUN hátsó rész jobb vörös, rózsaszín, fehér GAZDAGSÁG ÉS SIKER HÍR ÉS HÍRNÉV SZERELEM ÉS HÁZASSÁG CSEN közép bal FA kékek és zöldek EGÉSZSÉG ÉS CSALÁD KÖZPONT FÖLD sárga és földszínek ALKOTÓ- KÉSZSÉG ÉS GYERMEK TUI közép jobb FÉM fehér és pasztellszínek ÖNMŰVELÉS ÉS TUDÁS EMBERI KAPCSOLATOK, KARRIER SEGÍTŐKÉSZ EMBEREK ÉS UTAZÁS KEN KAN CSIEN első rész bal feketék, kékek, zöldek első rész közép VÍZ fekete és sötét színek bejárat felőli oldal első rész jobb fehérek, szürkék

2 BERENDEZÉS Munkahelyünk és lakóterületünk kialakítása befolyásolja a külvilágban megnyilvánuló magatartásunkat. Az egyéni magatartást és az emberi életút mintáit azoknak a helyiségeknek szerkezete, formája és bútorzata határozza meg, amelyekben lakunk. Az ajtók és ablakok azok a szájak és szemek, amelyek a megfelelő mennyiségű Chit beeresztik a helyiségekbe. Ajtók A bejárati ajtók a helyiségek legtágasabb része felé nyíljanak. Az első benyomás a legfontosabb! A bejárat környezete legyen világos és tágas, meleg és hívogató. Ez serkenti az ott lakók Chijét. Az olyan ajtó, amely nem a megfelelő oldalon nyílik és falnak ütközik, szűkíti a lakók Chijét és boldogságát, ami hosszútávon testi szenvedéseket és érzelmi feszültséget is okozhat. Ha valakit hazatértekor minden nap egy fal fogad, az szó szerint olyan fallá, akadállyá válhat számára, amely csökkenti Chijét, és egy fáradsággal teli élet ígéretét hordozza számára. Ha a bejárati ajtó közvetlenül hátsó ajtóval szemben található, akkor túl gyorsan folyik be és távozik a jó Chi. A lakóknak ugyan vannak a lehetőségeik, ezekkel azonban nem tudnak élni. Megoldás: tegyünk növényt vagy kristálygolyót a Shá útjába, hogy szétszórjuk a Chit. Figyelmet kell fordítani az olyan ajtókra, amelyek elvileg egymással teljesen szemben állnak, valójában azonban kissé el vannak csúszva. Bajt okozhatnak a családban, az egészségben és a hivatásban. Kerülni kell a kis méretű folyosó kialakítását sok ajtóval, mert mindegyik ajtó egy másik szájat jelképez eltérő véleményekkel ez káros hatással van a családi és munkahelyi harmóniára. Tükör az ajtókon, világos lámpa, vagy a mennyezeten elhelyezett szélforgók csökkenthetik a káros hatást. Egy hosszú folyosó végén található ajtó veszélyeztetheti az ott lakók egészségét. Emésztési problémák léphetnek fel a Chi gyors áramlása révén, amely a falról visszapattanva robbanásszerű érzést kölcsönözhet a környezetben élő embereknek, ami káros hatással lehet idegrendszerükre és emésztésükre. Egy hosszú folyosó végén található ajtó zsákutca benyomását kelti, ami csökkentheti a munkahelyi karrier lehetőségét. Megoldás: domború tükröt kell akasztani az ajtóra vagy a falra, hogy megakadályozzuk az erős Chi áramlást. A folyosón keletkező gyors Chi áram káros az egészségre, feszült kapcsolatokat idéz elő otthon vagy a munkahelyen. Szélforgó vagy kristálygolyó a folyosó közepén szétszórhatja a túl gyors Chi folyamot. Helyesen kell méreteznünk az ajtókat, ezeknek tehát a helyiséghez képest kell megfelelő méretűnek lenniük. A túl kicsi ajtó kevés Chit enged be, ami által a lakó egészségre, jólétre és boldogságra irányuló kilátásai csökkennek. Megoldás: Helyezzünk tükröt az ajtó fölé vagy annak két oldalára, hogy ennek révén magasságának és szélességének benyomását növeljük.

3 Ablakok Az ablakok a lakó- és üzlethelyiségek szemei és szájai. Az ablakok legyenek teljesen (!) nyithatóak, és ne csak felfelé vagy lefelé félig eltolhatóak. Az ablakok legyenek magasabbak, mint a legmagasabb lakó, különben csökkenni fog annak Chije. Legyenek továbbá viszonylag szélesek. A résszerű ablakok elnyomják a Chi áramlást és csökkentik a lakók kilátásait és lehetőségeit. Ferde vonalak Ferde gerendák, folyosók, falak vagy lépcsők váratlan és különös eseményekre vagy balesetekre utalnak. Megoldás: kiegészítő gerendát kell alkalmazni, hogy a ferde formát kiküszöböljük, illetve piros rojtokat vagy függönyt lehet felszerelni. Kristálygolyókat is elhelyezhetünk. A növények vagy a fény segítheti a Chi keringését. Lépcsők A lépcsők felvezetik a Chit az emeletre, ezért ezek lehetőleg legyenek szélesek, világosak és az alacsony mennyezet miatt ne legyenek nyomasztóak. Ha a lépcső keskeny és sötét, akkor megfojtja a Chit. Megoldás: a Chi áramlást a mennyezeten elhelyezett tükör és kiegészítő világítás javítja. Cserepes vagy virágtartóban elhelyezett növények a lépcső alatt ugyancsak segítik a Chi földszintről felfelé történő áramlását. Abban az esetben, ha a lépcső a falhoz túl közel ér véget, egy tükröt kell ott elhelyezni, hogy ezáltal szimbolikusan tágasabb teret hozzunk létre. Mennyezetek A mennyezet legyen magas és jól megvilágított. Az alacsonyra épített mennyezet gyengíti a lakók Chijét, deprimálja és fejfájásra hajlamossá teszi őket. Megoldás: Fa elem, és fényár használata tágasabb terek érzetét kelti. Gerendák A gerendák hordozó és támaszt adó elemek. Még ha csak dekorációs célból alakították is ki ezeket, ezt a benyomást keltik. Az alattuk dolgozó, étkező vagy alvó emberekre nyomasztólag hatnak és úgy érzelmi, mint egészségügyi problémákat okozhatnak. Hálószobában az ágy fejénél elhelyezett gerenda például fejfájás vagy migrén forrása lehet, a gyomortájék felett pedig daganatokat és emésztési problémákat okozhat. A tűzhely vagy az étkező felett elhelyezett gerenda a Feng Shui szerint pénzügyi veszteséget jelent. A munkaterület felett található gerenda pedig kedvezőtlenül hat. Megoldás: két, vörös szalagba tekert bambuszfurulyát kell felakasztani oly módon, hogy azok a gerendával Bágua-konstellációt alkossanak. Szögletek A kiugró szögleteket vészterhes építészeti elemeknek tartják. Éles késekhez és vádló ujjakhoz hasonlítanak, amelyek az ott lakókat fenyegetik. Megoldás: Az ilyen szögleteken segít, ha tükröket helyezünk el egyik vagy mindkét oldalukon, hogy kevésbé agresszíven hassanak, vagy kúszónövényekkel, esetleg előtte fellógatott kristálygolyókkal díszítjük őket.

4 Oszlopok A kerek oszlopok kedvezőbbek, mint a szögletesek, mert ezeket a Chi könnyebben körbefolyhatja. Megoldás: Az oszlop valamennyi oldalán tükröket kell elhelyezni, hogy segítsük a Chi áramlását (a tükör a szegélyig érjen), vagy minden oldalán növényeket kell felakasztani, hogy csökkentsük keménységüket. Térbeosztás A helyiségek házon belüli funkciójának meghatározása hatást gyakorol a lakók magatartására. A beosztás nem csak az emberek Chijét befolyásolja, hanem tevékenységmintákat hoz létre, és lassanként meghatározza azt is, hogy a lakók mivel töltik idejüket és miként gondolkodnak. A bejárathoz legközelebbi helyiség például felhasználása és tartalma révén befolyásolja a lakók életstílusát, különösen, ha az ajtóhoz közel található. Különleges jelentőségű a főbejárat, a konyha és a hálószoba elhelyezése, hiszen a bejárat határozza meg első benyomásunkat a lakókörnyezetről és bejutást is biztosít a Chi számára, a konyha szimbolizálja a háztartás viszonyát a pénzhez, a hálószobában töltjük életünk egyharmadát, és ezért jelentős hatással van ránk. A bejárathoz közel kialakított munka- vagy olvasószoba, lakó- illetve előszoba a legkedvezőbb. Ha az elsőként megpillantott helyiség a konyha, az arra utal, hogy a lakók táplálkozás-orientáltak. A konyha megpillantása táplálék iránti vágyat idéz elő asszociáció révén, és ezért túlzott fogyasztáshoz vezethet. Ha az elsőként megpillantott helyiség a fürdőszoba, azt a lakók egészsége valamint jóléte bánja - ez a pénzt egyszerűen elmossa. Megoldás: Kedvezőtlen elhelyezésű helyiségek esetében az ajtó külső oldalán tükröt kell elhelyezni. A hálószobát a ház bejáratától átlósan, lehetőleg távol alakítsuk ki az optimális elhelyezés érdekében. Ez a lakóknak maximálisan lehetőséget ad sorsuk kézbentartására. A ház bejáratától való távolsága biztosítja az ágy elkülönülését a külvilágtól és meghatározza az alvás minőségét, hiszen védettséget és biztonságot jelent. Ne alakítsunk ki fürdőszobát és konyhát a ház kereszttengelyén. Ha a fürdőszoba központi fekvésű, csökkenti a boldogságot és elmossa a pénzt. Nem előnytelen, ha a konyha a ház középpontjában fekszik, amennyiben nagy és tágas, valamint jó a szellőzése! Ha kicsi a konyha, a tűzhely felett elhelyezett tükörrel optikailag meg lehet növelni. A konyhaajtók külső oldalán elhelyezett tükrök is azt az optikai képzetet keltik, hogy a konyha a ház középpontján kívül fekszik. A fürdőszoba és a WC olyan helyiségek, ahol víz (pénz) tűnik el, a lakók és kiadásaik belső állapotát tükrözik, ezeknek a helyiségeknek fekvése a legfontosabb. Ne alakítsuk ki ezeket a konyhával szemben (a táplálék jólétet jelképez), mert elmoshatják a megkeresett pénzt, és ennek az egészség, valamint a pénzügyek látják kárát. Ha a hálószoba és a fürdőszoba vagy a WC egymással szemben helyezkednek el, annak kedvezőtlen hatása lehet az egészségre, különösen ami az emésztést illeti.

5 Megoldás: a fürdőszobaajtó külső oldalán bagua tükröt kell elhelyezni, vagy kristálygolyót a fürdőszoba és a hálószoba között fellógatni. Hosszú folyosó végén ne legyen fürdőszoba, vagy WC, mert az a Chit nyílegyenesen átvezeti az ajtón és károsítja a lakók hasi vagy altesti szerveit. Megoldás: Függönyt, szélforgót vagy mobilt függesszünk fel a folyosón, hogy szétszórjuk a Chit. Toalett számára kedvezőtlen hely a ház közepe. A BÚTOROK ELHELYEZÉSE Legfontosabb a tűzhelyek, íróasztalok és ágyak elhelyezése, mely eldöntheti, hogy valaki sikeres lesz-e vagy nem. Hálószoba A hálószoba az a hely, ahol pihenünk, lazítunk és erőt gyűjtünk, ezért különösen nagy jelentőségű. Az ideális állapot az, ha az ágy a hálószoba ajtótól keresztirányban a legtávolabbi sarokban áll, ezzel a lakók a lehető legjobb áttekintéssel rendelkeznek és senki sem léphet be észrevétlenül. Amennyiben nem ez a helyzet, akkor a hálószobában tartózkodókat meg lehet ijeszteni, ami csökkenti a Chit és ezáltal idegessé válhatnak. Ez ismét hatással lehet személyes kapcsolataikra és munkahelyi teljesítményükre. Ha a Chi elveszti egyensúlyát, annak következményei személyiségbeli és egészségügyi problémák lehetnek. (A Repülőcsillag felülírja a Forma Iskolát, ha rossz a hálóban a Hegy csillag) Konyha A konyhában a főzőhelynek, a tűzhelynek van különleges jelentősége. A konyha gazdagságot jelképez. Az ételek táplálják az emberi jólétet és hatékonyságot. Minél jobb az étel (mennyisége, minősége), annál jobb teljesítménye van az embernek. Minél szegényebb valaki, annál silányabb ételeket fogyaszt, aminek következtében teljesítménye és bevételei csökkennek. Optimálisnak az mondható, ha a konyhában tevékenykedő személy azonnal észreveszi, ha valaki belép a konyhába, mert ellenkező esetben ennek az egészség, a jólét és a személyes kapcsolatok látják kárát. Tágas, világos és jól szellőző környezetben kell tevékenykednie annak, aki főz. A szűk sarokban felállított tűzhely akadályozza a mozgást és a Chi folyamot, ami az ételek szerényebb minőségéhez vezet, és ezáltal károsítja az egészséget, jólétet, szakmai sikereket és a családtagok kapcsolatát. A tűzhely szimbolikusan jelentős szerepet játszik a háztartás pénzügyeiben is. Minél több égővel (energia-kibocsátóval) rendelkezik a tűzhely, annál több pénzt keresnek a ház lakói; ha ezek közül néhányat nem rendszeresen használnak, akkor elmarad a jólét is. Megoldás: tükröző (pl. alumínium) felületet kell a tűzhely mögötti falon elhelyezni, és ha szükséges, mellette is. Ezek a konyhában elősegítik a nyugodtabb légkört és a jobb mozgási folyamatokat. Étkező Az étkező tulajdonságainak értékelése ugyanúgy történik, mint a konyhánál. Az étkező ne legyen túl közel a főbejárathoz, mert akkor a vendégeket túlzottan vonzani fogja az étkezés. Előnyös, ha ez a helyiség tágas. Ha mégis kicsi, a falon helyezzünk el tükröket, ezek megkétszerezik az ételeket és a tulajdont. Káros az

6 olyan étkezőasztal, amelynek hiányoznak a sarkai. Ez alól kivételt képez az egyenlő oldalú nyolcszög, amely rendkívüli, boldogsághozó formának számít. Lakószoba Általában a vendéglátónak és vendégeinek az ajtóval szemben kellene helyet foglalnia, de nem közvetlenül. Fontos a bútorok elhelyezése. A lazább csoportosítás kedélyesebb légkört teremthet. Fürdőszoba A fürdőszoba (ahol a víz a pénz jelképe belép és elfolyik) ábrázolja a lakók belső tulajdonságait és pénzügyi helyzetét. Elkerülendő a vécékagyló ajtóval szembeni felállítása, mert a lakókat így pénzügyi veszteségek, egészségügyi problémák vagy vetélés érhetik. Rejtett helyen történő kialakítása a leghelyesebb. Megoldás: Vagy az ajtótól legtávolabbi helyen alakítsuk ki a vécét, vagy kabinnal illetve függönnyel vegyük azt körül. További megoldásként javasolható a széljáték az ajtó és vécé között, vagy egy tükör a fürdőszobaajtó külső oldalán. A fürdőszoba legyen világos és tágas, nem pedig szűk beosztású. Pasztellszínű kék, zöld vagy barackszínű falak harmóniát. Világítás A lakók hangulatát, beállítottságát és hatékonyságát befolyásolhatja az általános megvilágítás. A lámpák és a fények a Napot jelképezik és a Chi egészséges és zökkenőmentes cirkulációjához elengedhetetlenek. Minél világosabb fényeink vannak, annál jobb. Falak és bútorok színei A színek meghatározása a lakó- és üzleti helyiségek világításának intenzitásához igazodik. Általában elmondható, hogy világos és sötét színeket is alkalmazhatunk, ha a ház vagy az üzlet tágas és világos. Ha a megvilágítás nem erős vagy a ház inkább kicsinek mondható, akkor a világos színek élénkítik a helyiségeket. Bizonyos színek a lakás- és munkakörülményeket érezhetően javíthatják. A KILENC ALAPMEGOLDÁS A Chi megváltozása, gyengülése vagy erősödése esetére léteznek alapmegoldások. Ezek a házon belül vagy kívül helyrehozhatják az egyensúlyt, erősíthetik a Chi keringését és javíthatják az Ji ching nyolc Bagua zónáját és ezzel az ezeknek megfelelő élethelyzeteket. 1. Sugárzó vagy fényvisszaverő tárgyak: tükrök, kristálygolyók, lámpák 2. Hangok: szélforgók, csengettyűk 3. Élő objektumok: növények, virágok, akváriumok 4. Mozgó tárgyak: mobilok, szélmalmok, szélkerekek, szökőkutak 5. Nehéz tárgyak: kövek, szobrok 6. Elektromos eszközök: sztereó berendezések 7. Bambuszfurulyák 8. Színek 9. Egyebek

7 Minden egyes megoldásnak eltérő minősége és felhasználási területe van. Egy szélmalom szétszórhat egy utcán szembeáramló, gyilkos Chit, míg a helyesen elhelyezett bambusz furulyák egy tetőgerenda nyomasztó hatását csökkenthetik. Sugárzó tárgyak: Tükör: Kint és bent egy halom problémát megoldhat a tükör. Az épületen kívül eltereli a fenyegető Chit, függetlenül attól, hogy az egy becsatlakozó utcáról, egy nyomasztóan magas épületből vagy egy temetkezési vállalat felől érkezik. A tükör aktívan hárítja a rossz Chit és védelmet nyújt. A házon vagy az irodákon belül sokféle célt szolgálnak a tükrök. Minél nagyobb tükrünk van, annál jobb. A tükör ne "vágja le" az ember fejét. Ha túl alacsony, fejfájást okozhat és a lakók Chijét csökkenti. A tükröket egyben kell felakasztani, nem pedig apró tükörcsempe darabokban. Ha helyesen függesztjük fel a tükröt oly módon, hogy az víz vagy kert képét tükrözze, akkor jó külső Chit vonz a ház belsejébe. Kiegyenlíthet egy L-alakú teret is. Üzleti helyiségekben helyesen elhelyezett tükrök fokozhatják a nyereséget. Kristálygolyó: Közvetíti a tulajdonosnak a széles látókör és a jó perspektíva adományát. Fény- és energia törő médiumként az erős, fenyegető Chit átalakítja kint és bent, valamint elosztja a térben. Nyugatra nyíló ablakba függesztve a kristálygolyó a napfényt különálló színekből álló szivárvánnyá változtatja. Lámpa: Erőteljes megoldás. A Feng Shui a fényt minden környezetben fontos alkotóelemnek tartja. L-alakú ház külső oldalán elhelyezve a lámpa vagy az irányfény kiegyenlítheti a hiányzó szögletet. A ház belsejében a lámpák amelyek a Nap szimbólumai és maguk is fontos energiasugárzók a belső Chit gyarapíthatják. Szabályként azt mondhatjuk, hogy minél fényesebb a lámpa, annál jobb. Hangok, hangjátékok: Általában csillapítják a Chi áramlást. Szétszórják kint és bent a rossz Chit, továbbá fékezik és vezetik a Chit. Széljátékot és csengettyűt alkalmazhatunk, hogy pozitív Chit és pénzt vezessünk egy lakóházba vagy üzletbe. A bejáratnál fellógatott hangjátékok vészjelzőként működnek, jelzik, ha valaki belép a helyiségbe vagy a boltba. Élő objektumok: Növények és virágok: A növények, bonsai-fácskák, egynyári vagy évelő növények nem csak a természetet, az életet és a növekedést szimbolizálják, hanem az egész helyiségen tápláló Chit vezetnek keresztül. A növények jó Feng Shuira utalnak. Ahol gyarapodnak a növények vagy a virágok, ott a lakók is gyarapodnak. A bejárat két oldalán elhelyezve jó Chit teremtenek és vonzzák is azt. Éttermek és üzletek előtt csalogató jelekként vonzzák a vevőket és a pénzt. A belső tér élénkítése mellett a növények kiegyenlíthetik az olyan kiegyensúlyozatlanságokat, mint a hegyes térszögletek, a kiugró sarkok a térben, vagy a használaton kívüli ferde felületek.

8 Akváriumok: Ezek, akárcsak a növények, a természet, különösen pedig az élő tenger mikrokozmoszai. Sőt a víz a pénzt jelképezi. Ha tehát valahol hiányzik a víz látványa, a Feng Shui szakemberek akváriumot használnak fel, hogy megteremtsék a tápláló és pénzt hozó Chit. Irodákban használják az akváriumokat balesetek és szerencsétlenségek megakadályozása céljából. A levegőztetővel ellátott akváriumok, amelyek szökőkútként Chit stimulálnak, a leghatásosabbak. (A jó Repülőcsillag határozza meg helyét ) Mozgó tárgyak: A szél vagy elektromosság által meghajtott olyan tárgyak, mint a mobilok (bent) és szélmalmok valamint szélkerekek (kint) szintén stimulálják a Chi áramlását, és megvédenek az utcák és hosszú folyosók ellenállhatatlan erejével szemben. (A jó Repülő csillag határozza meg helyét ) Szökőkutak: Aktiválják a Chit és a pénzt. Védő hatással is rendelkeznek. (A jó Repülőcsillag határozza meg helyét ) Nehéz tárgyak: Helyes felállításuk esetén olyan nehéz tárgyak, mint a kövek, vagy a szobrok segítséget nyújthatnak néha abban, hogy egy nyugtalanító vagy nehezen kezelhető szituációt stabilizáljunk pl. a munkahelyen vagy személyes kapcsolatban. ÉLETSZAKASZOK A gyerekek szobája legyen tágas és jól megvilágított, s legyen benne hely a különböző tevékenységek számára. A kisgyerekek Chije labilis, ezért mozgástérre van szükségük. A nagy bútorok káros akadályt képeznek a hálószobákban és különösen kedvezőtlen hatással vannak a gyerekekre, mert elnyomják a Chijüket, és kibillentik őket egyensúlyukból. A gyermek Chijének fokozása érdekében helyezzünk el valami fehéret (fehér virágokat, játékállatot vagy hasonlót) a Gyerekek területen. Ha az ágy nem állhat ezen a területen, tegyünk oda egy lámpát. A gyermek szemmagasságában egy mozgó tárgy is lehet, egy mobil, szélforgó vagy szélkerék, vagy egy fényforrás, hogy a gyermek Chijét lélekben fokozzuk és serkentsük. A magasban vezetett Chi a gyermeket okosabbá és motiváltabbá teszi. Élénkszínű tárgyak és az akvárium pozitív hatással vannak a gyermekek Chijére. (Repülőcsillag függvénye) A tizenöt és huszonkét év közötti fiataloknak több helyre és nagyobb stabilitásra van szükségük, úgyhogy a környezetükben levő tárgyaknak szilárdabbnak kell lenniük. Tanulási tevékenységüket fokozzák a hálószobában elhelyezett könyvek vagy a főbejárathoz közeli munkasarokban lévő könyvtár. Amíg a gyermek iskolás, addig módosítani kell a Tudás területét. Az iskolai tanulmányok végeztével aztán javítsunk a Karrier vagy Segítőkész emberek területén.

9 A BAGUA A Bagua egy nyolcszög, amely fel van osztva nyolc életaspektusra házasság, hírnév, gazdagság, család, tudás, karrier, segítőkész emberek és gyermekek. A Baguát helyiségekre, épületekre és tájakra is alkalmazhatjuk. Tájolásos módszer alapján helyezzük rá az alaprajzra. A kínaiak azt tanítják, hogy a Bagua és annak a házakhoz, testekhez és a szerencséhez való viszonyának megértése képessé teszi őket arra, hogy misztikus módon alakítsák sorsukat. A Bagua felhasználása egyszerű: ha valakinek problémái vannak házasságával, akkor javíthat a hálószobában a "Házasság" aspektuson. Vagy az üzletemberek változtathatnak a "Gazdagság" aspektuson irodájukban vagy otthon, ha növelni akarják forgalmukat. Az úgynevezett Kilenc Alapmegoldással (szimbólumok használata) pozitív változásokat idézhetünk elő, hogy saját életünkben egy terület vagy helyiség megváltozzon, vagy megjavuljon. Ha valaki például több pénzt szeretne, akkor felállíthat irodájában a gazdagság-pozíción egy növényt vagy egy akváriumot (A jó Repülő csillag befolyásolhatja időszerűségét, ezért inkább alapfokon csak álló dísztárgyakkal orvosoljunk, ne mozgókkal, mint akvárium, csobogó), vagy hálószobája gazdagság területén kitehet pl. egy drága képet. A Bagua felhasználásával a Feng Shui szakember megállapíthatja, hogy melyek azok a területek, amelyek a lakó életében nehézségeket okoznak. Ha egy ház aszimmetrikus vagy hiányzik a sarka, ez magyarázatot adhat arra, hogy a lakó életének valamely területe miért szenved hiányokban.

10 Chi ALAPFOGALMAK Shá Orvoslás: Iroda széles folyosó szűk folyosó Orvoslás: Orvoslás:

11 a.) PÉLDÁK: Vizes blokk b.) oszlop

12 Vágó energia Vágó energia Orvoslás: Példa: a.) b.) c.)

13 Az öt őselem jellemzői: Fa Tűz Föld Fém Víz Évszak tavasz nyár átmenet ősz tél Napszak reggel dél este éjszaka Irány kelet dél közép nyugat észak Szám 3, 4 9 2, 5, 8 6, 7 1 Szín zöld piros sárgától barnáig fehér kék, fekete Körülmény szél hőség nedvesség szárazság hideg Erény szerelem virtuozitás hűség igazságosság bölcsesség Íz savanyú keserű édes erős sós Szag avas égett illatos korhadt romlott Állat sárkány főnix tigris teknősbéka Szerv máj szív gyomor tüdő vese Égitest Jupiter Mars Szaturnusz Vénusz Merkúr

14 A vonalakra írd be a megfelelő Őselemet! Építészeti Formák Alacsony épület _ Alagút _ Csúcsos formák _ Falsarok, fal-él _ Görbületek, kanyarok _ Háztömb _ Tér, terek _ Ívek _ Kupolák _ Lapos tető _ Őrtorony _ Oszlop _ Pillér _ Szabálytalan formák _ Templomtorony _ Anyagok és tárgyak Pénz Tégla Üveg Vasanyagok Vér Zöldség Privátháztartás Étkező Fürdőszoba Garázs Gyerekszoba Hálószoba Konyha Mosókonyha Műhely Raktár Kereskedelem és ipar Agyag _ Desztilláció Alföld _ Elektromos szerelés Állati élet _ Építési iroda Bőr _ Építőipari cég Bútor _ Étterem Cserepek _ Hirdetés Ékszer _ Vegyipar Aprópénz _ Kommunikáció Fák _ Komputer Kard _ Mezőgazdaság Kés _ Művészeti stúdió Nagyolvasztó _ Olajipar Növények _ Sörgyár

15 Rajzold fel a Bágua-térképet! Jelöld a hiány (-) és a többlet (+) területeket! l 1 l 2 l 1 = l 2? l 1 > l 2?

16 a.) A hálószoba b.) c.) d.) e.) f.) g.) h.)

17 a.) b.) c.) d.) e.) f.)

18 a.) b.) c.)

19 a.) A nappali b.) c.) d.) e.) f.)

20

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál Feng shui A belsõ harmónia megteremtése feng shuival A kínaiak évezredek óta a feng shui alapelvei szerint építik és rendezik be házaikat és maguk az építõmesterek is e szabályokat követik. hirdetés Ma

Részletesebben

Használati útmutató. Páraelszívó EFA 9673. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Páraelszívó EFA 9673. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Páraelszívó EFA 9673 1 Üdvözöljük az Electrolux világában! Köszönjük, hogy egy első osztályú Electrolux terméket választott. Az Electrolux cég célja az, hogy olyan minőségi termékek

Részletesebben

Feng Shui a konyhában? 2. rész.

Feng Shui a konyhában? 2. rész. Feng Shui a konyhában? 2. rész. Nincs szebb feladat az életben, mint az a cél, hogy harmóniát teremtsünk. (Ismerd meg bensőd erejét) Feng Shui a konyhában, most a részletek gazdagságáról szól, az ezekből

Részletesebben

1 Nyíregyháza: Tel.: 42/507-620, Fax.: 42/424-007 Budapest: Tel./Fax: 1/339-0190

1 Nyíregyháza: Tel.: 42/507-620, Fax.: 42/424-007 Budapest: Tel./Fax: 1/339-0190 ANICO FRE SH LÉ GCSE RÉLŐ KE ZELÉ SI ÚTM UT ATÓJA A készülék elhelyezése o A készüléket célszerű a háztartási helyiségben a mennyezetre függesztve elhelyezni oly módon, hogy a készülék egy fellépőről vagy

Részletesebben

Az ingatlan területe előnyös

Az ingatlan területe előnyös Eladó ingatlan Családi okok miatt magántulajdonostól mélyen áron alul eladó egy kiváló fekvésű, a közelmúltban épített kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban lévő hatalmas panorámával rendelkező

Részletesebben

Szűk területen kellett 300 lakást kevésbé

Szűk területen kellett 300 lakást kevésbé ROTTERDAM VÁROS KIEFHOETC" LAKÓTELEPE A feladat: Szűk területen kellett 300 lakást kevésbé tehetős, de sokgyermekes családok számára építeni. Többemeletsoros házak nem jöhettek szóba, mert az az előny,

Részletesebben

Újpalotai 16. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet 1156 Budapest Páskomliget u. 2-10. Tűzvédelmi Szabályzat

Újpalotai 16. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet 1156 Budapest Páskomliget u. 2-10. Tűzvédelmi Szabályzat Újpalotai 16. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet 1156 Budapest Páskomliget u. 2-10. Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat hatályba lép Budapest, 2016. március 31. napján 1 Bevezetés TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

Részletesebben

4. A gázfogyasztó készülékek elhelyezésének tervezési követelményei. 4.1. Általános előírások

4. A gázfogyasztó készülékek elhelyezésének tervezési követelményei. 4.1. Általános előírások 44 j) A szivattyúház kibocsátó forrás, a forgó tömítések miatt 2-es zóna. Erre, és az egység egyéb csőcsatlakozásaira, valamint hőtágulási lefúvatóira (HLF) a tervezőnek együttes zónahatárt kell meghatároznia.

Részletesebben

Használati- és szerelési útmutató EFC 9421 EFC 6421. Páraelszívók. http://www.markabolt.hu/

Használati- és szerelési útmutató EFC 9421 EFC 6421. Páraelszívók. http://www.markabolt.hu/ Használati- és szerelési útmutató EFC 9421 EFC 6421 Páraelszívók Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások a konyhabútorba való szereléshez a használathoz Általánosságok Elszívó üzemmód Keringtető üzemmód

Részletesebben

EFC 9404 9412-9408 EFC 6404-6412

EFC 9404 9412-9408 EFC 6404-6412 Használati- és szerelési útmutató Páraelszívók EFC 9404 9412-9408 EFC 6404-6412 Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások a konyhabútorba való szereléshez a használathoz Általánosságok Elszívó üzemmód Keringtető

Részletesebben

EN 14604. ES-D5A Vezeték nélküli füstérzékelő. www.etiger.com TEST ALARM

EN 14604. ES-D5A Vezeték nélküli füstérzékelő. www.etiger.com TEST ALARM EN 14604 TEST ALARM ESD5A Vezeték nélküli füstérzékelő www.etiger.com TEST Termékleírás Design Áramellátás: 9V elem Áramerősség (készenléti állapot):

Részletesebben

Répcelak Polgármesteri Hivatal 9653 Répcelak, Bartók B. u. 38. Környezet-egészségügyi kockázat elemzés

Répcelak Polgármesteri Hivatal 9653 Répcelak, Bartók B. u. 38. Környezet-egészségügyi kockázat elemzés Répcelak Polgármesteri Hivatal 9653 Répcelak, Bartók B. u. 38. Környezet-egészségügyi kockázat elemzés Készült: 2011. augusztus 08. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Összefoglalás... 3 Az épített környezet

Részletesebben

A szentesi Petőfi szálló nyíláskeretekhez kapcsolódó fémszerkezeteinek restaurátori felmérése

A szentesi Petőfi szálló nyíláskeretekhez kapcsolódó fémszerkezeteinek restaurátori felmérése A szentesi Petőfi szálló nyíláskeretekhez kapcsolódó fémszerkezeteinek restaurátori felmérése 2007 Készítette: Csányi Szabolcs, okl. restaurátor, K3_447 A Petőfi szálló ajtó és ablaknyílásaiban, a fa nyílászárók

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS TELEPÜLÉSRE DEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI KÖVETELMÉ YEKRŐL [253/1997. (XII. 20.) KORM. RE DELET] OTÉK. I. Fejezet ÁLTALÁ OS RE DELKEZÉSEK (1.

AZ ORSZÁGOS TELEPÜLÉSRE DEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI KÖVETELMÉ YEKRŐL [253/1997. (XII. 20.) KORM. RE DELET] OTÉK. I. Fejezet ÁLTALÁ OS RE DELKEZÉSEK (1. AZ ORSZÁGOS TELEPÜLÉSRE DEZÉSI ÉS ÉPÍTÉSI KÖVETELMÉ YEKRŐL [253/1997. (XII. 20.) KORM. RE DELET] OTÉK I. Fejezet ÁLTALÁ OS RE DELKEZÉSEK (1. ) Területet felhasználni, továbbá telket alakítani, építményt,

Részletesebben

Úttartozékoknak nevezzük a padkán, a járdán és az út mentén elhelyezett elemeket.

Úttartozékoknak nevezzük a padkán, a járdán és az út mentén elhelyezett elemeket. 4. tétel Forgalomtechnikai eszközök, úttartozékok Sorolja fel az úttartozékokat (padkán, járdán, út mentén)! Jellemezze a vezetőoszlop és a vezetőkorlát korszerű kialakításának szempontjait! Beszéljen

Részletesebben

Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz

Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz MŰSZAKI LEÍRÁS Készült a Budapest Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) felújítására és bővítésére kiírt építészeti tervpályázathoz Általános leírás: A pályázati kiíráshoz mellékelt felmérési terven szereplő

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELEK FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS

Részletesebben

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN FOGALMAK, SZABÁLYOK, IRÁNYELVEK SZERKESZTETTE: Igali Zsófia ESÉLY XXI. KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG KÖZREMŰKÖDŐ SZAKMAI KONZULENSEK: Hallássérültek vonatkozásában:

Részletesebben

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN ELŐSZÓ A következő oldalakon egy, az ESÉLY XXI. KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG által készített dokumentáció olvasható. Ezt az anyagot a tulajdonukban, kezelésükben lévő épületeket és azok környezetét akadálymentesíteni

Részletesebben

SZAKMAI VÉLEMÉNY tornaterem belső átalakítás és légtechnikai rendszer kérdéséről

SZAKMAI VÉLEMÉNY tornaterem belső átalakítás és légtechnikai rendszer kérdéséről SZAKMAI VÉLEMÉNY tornaterem belső átalakítás és légtechnikai rendszer kérdéséről Helyszín: Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola Taksony, Iskola u. 3. hrsz.:198. Megrendelő: Taksony Német Nemzetiségi

Részletesebben

Kormányablak építészeti kialakítása az 1173 Budapest, Pesti út 163. szám alatti ingatlanban- Tájékoztató az eljárás eredményéről

Kormányablak építészeti kialakítása az 1173 Budapest, Pesti út 163. szám alatti ingatlanban- Tájékoztató az eljárás eredményéről Kormányablak építészeti kialakítása az 1173 Budapest, Pesti út 163. szám alatti ingatlanban- Tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/65 Beszerzés tárgya: Építési beruházás

Részletesebben

LAKOSS ÁGI T ÁJ ÉKOZTATÓ

LAKOSS ÁGI T ÁJ ÉKOZTATÓ 1. sz. melléklet az 555-1/2013/GYKK számú ügyirathoz Tisztelt kiskörei lakosok! LAKOSS ÁGI T ÁJ ÉKOZTATÓ A körülöttünk lévő világ folyamatosan változik. Ezek a változások veszélyeket hordoznak magukban.

Részletesebben

Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai...

Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai... Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai... Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat. Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Bresser

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Bresser Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Bresser tükrös teleszkópok Rend. sz.: 86 06 08 Általános információk

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz... 3 1.1 Kapcsolódó

Részletesebben

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési útmutató Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára MAG../0-5 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-4859 Remscheid Tel. +49 9 8 0 Fax

Részletesebben

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást. nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást. nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem (3000.- Ft) A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást végzők hatósági nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról

Részletesebben

MŰLEÍRÁS HELYSZÍN GONDOLATOK, ELVEK

MŰLEÍRÁS HELYSZÍN GONDOLATOK, ELVEK Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése Műszaki leírás MŰLEÍRÁS HELYSZÍN Családi házas beépítési szövetben csomóponti sűrűsödés, a Nemes utca és Nagykőrösi út- Vasút utca sarkán kialakuló kereskedelmi-szolgáltató

Részletesebben

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA

A TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT HATÁLYA A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma dolgozói és tanulói tűzvédelmi feladataikat a tűz elleni védekezésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI.

Részletesebben

COMPUTHERM. CO1400 szén-monoxid riasztó. Kezelési útmutató

COMPUTHERM. CO1400 szén-monoxid riasztó. Kezelési útmutató COMPUTHERM CO1400 szén-monoxid riasztó Kezelési útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Amit a szén-monoxidról tudnia kell 3. A szén-monoxid mérgezés tünetei 4. A szén-monoxid riasztó felszerelésének

Részletesebben

Használati és karbantartási leírás

Használati és karbantartási leírás Használati és karbantartási leírás BEVEZETŐ Az ön által átvett épület, mint minden más tárgy vagy eszköz, ugyancsak rendszeres karbantartásra szorul. Annak érdekében, hogy az épület egyes részei, illetve

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

Pályázat. A 4. emeleti lakás felújítási terve. Tervező: UaIWgxQPoBuJwJyM

Pályázat. A 4. emeleti lakás felújítási terve. Tervező: UaIWgxQPoBuJwJyM Pályázat A 4. emeleti lakás felújítási terve Tervező: UaIWgxQPoBuJwJyM 2016 1 Műleírás: Megrendelőm egy fiatal hölgy, aki szereti a letisztult, igényes, modern környezetet, szeret vendégeket hívni és nagy

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. írásbeli vizsga

M E G O L D Ó L A P. Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. írásbeli vizsga Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet 1085 Budapest, Horánszky u. 15. M E G O L D Ó L A P írásbeli vizsga Akupresszőrök részére 2003. február 19. 2 T Á J É K O Z T A T Ó az értékelő tanár részére

Részletesebben

FELTÁRÓUTAK UTAK TERVEZÉSE

FELTÁRÓUTAK UTAK TERVEZÉSE FELTÁRÓUTAK UTAK TERVEZÉSE 1 Az úttervezés három fő tervcsoportja 2 Feltáróutak utak tervezése Az úttervezés munkája három, szinte mindig párhuzamosan készítendő, egymással állandóan kölcsönhatásban álló

Részletesebben

Várfi András Polgármester Úr Iktatószám:./2011. Tárgy: Fürst S. u. 3. szám alatti ingatlan Üi: Kocsisné. Igen Tisztelt Polgármester Úr!

Várfi András Polgármester Úr Iktatószám:./2011. Tárgy: Fürst S. u. 3. szám alatti ingatlan Üi: Kocsisné. Igen Tisztelt Polgármester Úr! Városi Egészségügyi Intézmény 5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 57. Tel./Fax: (66) 581-190, (66) 581-191 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: euintezmeny@gyomaendrod.hu Várfi András Polgármester Úr Iktatószám:./2011.

Részletesebben

ÉRTÉKELÉSI SZAKVÉLEMÉNY

ÉRTÉKELÉSI SZAKVÉLEMÉNY ÉRTÉKELÉSI SZAKVÉLEMÉNY 1. Társasházi lakás Cím: Helyrajzi szám: 3000 Hatvan, Horváth Mihály út 12. 6/26. 3978/17/A/26 Az értékelés kelte: 2012.04.16 ALAPADATOK Ingatlan megállapított adatai Telek területe:

Részletesebben

Változtass magányodon! Partnervonzó Feng Shui ötletek

Változtass magányodon! Partnervonzó Feng Shui ötletek Változtass magányodon! Partnervonzó Feng Shui ötletek Az újjászületés vágya, szellemi sugallatra lelkünk mélyéből fakad, s égi magasságok felé tör szakadatlan! Villő Tavasszal a természet újjá születő

Részletesebben

Super Modular Multi rendszer / Super Hővisszanyerő rendszer

Super Modular Multi rendszer / Super Hővisszanyerő rendszer TOSHIBA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító RBC-AMT31E Beltéri egységek Super Modular Multi rendszer / Super Hővisszanyerő rendszer 4 utas kazettás típus MMU-AP0091H, AP0121H, AP0151H, AP0181H, AP0241H,

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum a tartalék akkumulátor megfelelő felszerelését ismerteti.

Részletesebben

KONZOLOS LÉGKONDICIONÁLÓ

KONZOLOS LÉGKONDICIONÁLÓ KONZOLOS LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HU SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR A termékről megállapították, hogy megfelel az Európai Unió kisfeszültségű berendezésekre vonatkozó irányelvének (2006/95/EK) és

Részletesebben

Budapest, IV. Káposztásmegyer Jégkorong csarnok, módosított építési engedélyezési terve

Budapest, IV. Káposztásmegyer Jégkorong csarnok, módosított építési engedélyezési terve Budapest, IV. Káposztásmegyer Jégkorong csarnok, módosított építési engedélyezési terve IV. Újpest- Káposztásmegyer, Szilágyi út Homoktövis u. Farkaserdő utca által határolt terület ( HRSZ : 76561 /221.

Részletesebben

9. Jelzőlámpás csomópontok forgalomszabályozása

9. Jelzőlámpás csomópontok forgalomszabályozása 9. JELZŐLÁMPÁS CSOMÓPONTOK FORGALOMSZABÁLYOZÁSA...1 9.1. ALAPFOGALMAK...1 9.1.1. Elnevezések...1 9.1.2. A forgalomirányítással összefüggő alapfogalmak...2 9.1.3. Működtetési módok...3 9.2. JELZŐLÁMPÁS

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: H22

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: H22 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben

SZŐCE. Petőfi Sándor utca. Hrsz: 385/10 2 db üdülőépület építése

SZŐCE. Petőfi Sándor utca. Hrsz: 385/10 2 db üdülőépület építése SZŐCE Petőfi Sándor utca. Hrsz: 385/10 2 db üdülőépület építése Építtető: Convention Budapest Kft. H-1461 Budapest Pf: 11. H-1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 33/B VI.5-6 Tel.: 06 1 323 27 57, 299 01 84,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS MODELLSZÁM: FMB50-2 OLVASSA EL A BIZTONSÁGI TUDNIVALÓKAT ÉS A HASZNÁLATI UTASÍTÁST

HASZNÁLATI UTASÍTÁS MODELLSZÁM: FMB50-2 OLVASSA EL A BIZTONSÁGI TUDNIVALÓKAT ÉS A HASZNÁLATI UTASÍTÁST HŰTŐSZEKRÉNY HASZNÁLATI UTASÍTÁS MODELLSZÁM: FMB50-2 OLVASSA EL A BIZTONSÁGI TUDNIVALÓKAT ÉS A HASZNÁLATI UTASÍTÁST A HŰTŐSZEKRÉNY BIZTONSÁGA Az Ön és mások biztonsága nagyon fontos. Az útmutatóban a készülék

Részletesebben

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu árnyékolók és redőnyök Érvényes 2008. február 1-jétől www.velux.hu Bármire legyen szüksége, a -nál megtalálja Tompítaná a vakító napfényt? Sötétben vagy csak félhomályban szeret aludni? Zavarják a szúnyogok?

Részletesebben

RENDSZERŰ klímaberendezések

RENDSZERŰ klímaberendezések SZERELÉSI KÉZIKÖNYV RENDSZERŰ klímaberendezések TÍPUSOK ( utas levegőfúvás, mennyezetre erősített típus) FXUQ7AVEB FXUQ00AVEB OLVASSA EL FIGYELMESEN AZ ALÁBBI UTASÍTÁSOKAT ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT. A KÉZIKÖNYV

Részletesebben

TERÜLET FELOSZTÁS ELKELT

TERÜLET FELOSZTÁS ELKELT TERÜLET FELOSZTÁS ELKELT 1-es lakás 2-es lakás 3-as lakás 4-es lakás lakás területe 81m2 lakás területe 81m2 lakás területe 81m2 lakás területe 76m2 erkély 2,2 m2 erkély 3,7 m2 erkély 2,2 m2 terasz 6,3m2

Részletesebben

7. előad. szló 2012.

7. előad. szló 2012. 7. előad adás Kis LászlL szló 2012. Előadás vázlat Lemez hidak, bordás hidak Lemez hidak Lemezhidak fogalma, osztályozása, Lemezhíd típusok bemutatása, Lemezhidak számítása, vasalása. Bordás hidak Bordás

Részletesebben

Műleírás. Style & Draw. Enteriőr tervezési pályázathoz. 80 m2-es I. emeleti lakás tervezése

Műleírás. Style & Draw. Enteriőr tervezési pályázathoz. 80 m2-es I. emeleti lakás tervezése Műleírás Style & Draw Enteriőr tervezési pályázathoz 80 m2-es I. emeleti lakás tervezése Családmodell- és igény bemutatása: A projekt megbízója egy 25 éves egyedülálló fiatal nő, aki szülői támogatással

Részletesebben

Általános szerelési utasítások

Általános szerelési utasítások Általános szerelési utasítások Szállítás A profilok berakodására és lerakodására alkalmas villástargoncát vagy darut (emelőgerendákkal, ha szükséges) kell használni. Károsodás elkerülésére a profilokat

Részletesebben

Mi a teendő súlyos ipari baleset esetén?

Mi a teendő súlyos ipari baleset esetén? 1. Lakossági tájékoztatás Mi a teendő súlyos ipari baleset esetén? Vinyl Kft. Külső Védelmi Tervének LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA A KIADVÁNY AZ ÖN TÁJÉKOZTATÁSÁT SZOLGÁLJA: - a környezetében működő

Részletesebben

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK"

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK Budapest, IX. Lenhossék u. 11. szám alatti társasház ELHELYEZKEDÉS: A Lenhossék utca a több mint 24 éve nagyon sikeres ferencvárosi tömbrehabilitáció területén helyezkedik

Részletesebben

Fireray 2000 vonali füstérzékelő

Fireray 2000 vonali füstérzékelő Tűzjelző rendszerek Fireray 2000 vonali füstérzékelő Fireray 2000 vonali füstérzékelő Bővített megfigyelési terület A szabályozott erősítésnek köszönhetően nagyobb a téves riasztásokkal szembeni védelem

Részletesebben

Műszaki leírás, értékesítési tájékoztató Szombathely, Szabadnép u. (42.) 980/2 hrsz-ú telken megvalósuló 2x3 lakásos sorház építéséhez.

Műszaki leírás, értékesítési tájékoztató Szombathely, Szabadnép u. (42.) 980/2 hrsz-ú telken megvalósuló 2x3 lakásos sorház építéséhez. 1 Műszaki leírás, értékesítési tájékoztató Szombathely, Szabadnép u. (42.) 980/2 hrsz-ú telken megvalósuló 2x3 lakásos sorház építéséhez. Általános információk: Tervezett épület Szombathely herényi városrészén

Részletesebben

200-0373 200-0375 200-0376 200-0377 200-0381

200-0373 200-0375 200-0376 200-0377 200-0381 HU Üzemeltetési utasítás Automatikus szóróautomata A 20 T-Dok-657-HU-Rev. 0 200-0373 200-0375 200-0376 200-0377 200-0381 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása Köszönjük, hogy Ön a Krautzberger termékének

Részletesebben

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet. a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről. A munkáltató általános kötelezettségei

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet. a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről. A munkáltató általános kötelezettségei 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény (a továbbiakban: Mvt.) 23. -ának (3) bekezdésében

Részletesebben

Hasznos tanácsok, mi a teendő földrengés előtt, a rengés alatt és utána

Hasznos tanácsok, mi a teendő földrengés előtt, a rengés alatt és utána A földrengés a Föld felszínének hirtelen rázkódása. A földrengések általában tektonikus eredetűek, de vulkánkitörések, föld alatti üregek beomlása stb. is okozhatnak földrengést. A földrengéskor felszabaduló

Részletesebben

A váltófutás oktatása általános iskolában

A váltófutás oktatása általános iskolában NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT Művészeti, Nevelés és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet Sportelméleti Intézeti Tanszék Az atlétika gyakorlata és módszertana (SMALTE 2202)

Részletesebben

Szénmonoxid mérgezést okoz, ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket biztonságunk érdekében a fűtési szezonban.

Szénmonoxid mérgezést okoz, ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket biztonságunk érdekében a fűtési szezonban. Szénmonoxid mérgezést okoz, ha nem tesszük meg a megfelelő lépéseket biztonságunk érdekében a fűtési szezonban. Idén már 93 alkalommal kellett a katasztrófavédelemnek beavatkoznia, pedig a balesetek viszonylag

Részletesebben

Veszélyes anyagok és kockázatértékelés. Európai kampány a kockázatértékelésről

Veszélyes anyagok és kockázatértékelés. Európai kampány a kockázatértékelésről Veszélyes anyagok és kockázatértékelés Európai kampány a kockázatértékelésről Mik a veszélyes anyagok? Veszélyes anyagok: Bármely olyan folyadék, gáz vagy szilárd anyag, amely kockázatot jelent a munkavállalók

Részletesebben

AF - Kunhegyesi Református Egyházközség - Rekreációs központ

AF - Kunhegyesi Református Egyházközség - Rekreációs központ AF - Kunhegyesi Református Egyházközség - Rekreációs központ Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/114 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás - 121.

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mit nevezünk alakjelzőnek? a) Vonatforgalmat vagy tolatási mozgást szabályozó, a vasúti pálya mellett elhelyezett, helyhezkötött

Részletesebben

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HU SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR A termékről megállapították, hogy megfelel az Európai Unió kisfeszültségű berendezésekre vonatkozó irányelvének (2006/95/EK)

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/126

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/126 Tájékoztató az eljárás eredményéről - A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése című TIOP-3.2.3-12/1-2013-0001 azonosító számú kiemelt projektben lekvárkészítő mini tanüzem

Részletesebben

VIESMANN. Üzemeltetési utasítás VITODENS VITOPEND VITOLADENS. akészüléküzemeltetője számára

VIESMANN. Üzemeltetési utasítás VITODENS VITOPEND VITOLADENS. akészüléküzemeltetője számára Üzemeltetési utasítás akészüléküzemeltetője számára VIESMANN Fűtőkészülék Vitotronic 200 szabályozóval időjárás függvényében vezérelt üzemmódhoz VITODENS VITOPEND VITOLADENS 4/2007 Kérjük, őrizze meg!

Részletesebben

Aventa eco. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani!

Aventa eco. Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani! Aventa eco Használati utasítás Beszerelési utasítás Kérjük a jármüben tartani! Aventa eco Tartalom jegyzék Alkalmazott jelölések... 3 Biztonsági utasítások... 3 Klímaberendezések használatára vonatkozó

Részletesebben

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/

kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 http://www.markabolt.hu/ kezelési útmutató HU Elektronikus gázfõzõlap EHS 7405 2 Üdvözöljük az Electrolux világában Köszönjük, hogy ezt a kiváló minőségű terméket választotta az Electroluxtól, mely reményeink szerint sok örömet

Részletesebben

Formai kérdések: hiány, vagy többlet

Formai kérdések: hiány, vagy többlet Formai kérdések: hiány, vagy többlet 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 1 Hiányzó területek orvoslása tükörrel 1. 2. 3. 4. 5. Kapcsolat technika 2 Pálcika ember módszer a. b. c. Szűklátókörűség, vagy fejfájás d.

Részletesebben

Hajdúnánás, Magyar u. 104. szám (hrsz.: 3262) alatti ingatlanon óvodai épületrész felújítási munkálatai

Hajdúnánás, Magyar u. 104. szám (hrsz.: 3262) alatti ingatlanon óvodai épületrész felújítási munkálatai Hajdúnánás, Magyar u. 104. szám (hrsz.: 3262) alatti ingatlanon óvodai épületrész felújítási munkálatai Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/31 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Szerelési, használati és karbantartási útmutató

Szerelési, használati és karbantartási útmutató Adiabatikus, evaporatív hűtőberendezés PTB 100 típusú, mobil készülék Szerelési, használati és karbantartási útmutató 2013.09.02. 2 TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 1. MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4

Részletesebben

BENSON. PV típusú Földgáz (G20 I 2H ) és PB gáz (G31 I 3P ) üzemű meleglevegős hőlégbefúvó. Használati gépkönyv és kezelési utasítás.

BENSON. PV típusú Földgáz (G20 I 2H ) és PB gáz (G31 I 3P ) üzemű meleglevegős hőlégbefúvó. Használati gépkönyv és kezelési utasítás. BENSON PV típusú Földgáz (G20 I 2H ) és PB gáz (G31 I 3P ) üzemű meleglevegős hőlégbefúvó Benson Használati gépkönyv és kezelési utasítás AC Works Kft. 1044 Budapest Frangepán u. 16. Tel.: 1-785-0390 1

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Öntisztító díszítőpanel BYCQ140D7GW1 BYCQ140D7GFW1 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW BYCQ0D7GW BYCQ0D7GFW. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.... TARTOZÉK.... A BERENDEZÉS ELHELYEZÉSE.... ELŐKÉSZÜLETEK

Részletesebben

ARCHLine.XP Interior 2010. Windows. Interior alapok. Oktatási anyag az ARCHLine.XP Interior alapszintű használatához.

ARCHLine.XP Interior 2010. Windows. Interior alapok. Oktatási anyag az ARCHLine.XP Interior alapszintű használatához. ARCHLine.XP Interior 2010 Windows Interior alapok Oktatási anyag az ARCHLine.XP Interior alapszintű használatához. A dokumentációban lévő anyag változásának jogát a CadLine Kft. fenntartja, ennek bejelentésére

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. R410A Split rendszerű sorozat RXS50G2V1B RKS50G2V1B RXS60F2V1B RKS60F2V1B RN50E3V1B RN60E3V1B RYN50E3V1B RYN60E3V1B ARXS50G2V1B

Szerelési kézikönyv. R410A Split rendszerű sorozat RXS50G2V1B RKS50G2V1B RXS60F2V1B RKS60F2V1B RN50E3V1B RN60E3V1B RYN50E3V1B RYN60E3V1B ARXS50G2V1B R0A Split rendszerű sorozat RXS0GVB RXS60FVB RYN0EVB RYN60EVB RKS0GVB RKS60FVB RN0EVB RN60EVB ARXS0GVB R(X)(K)S0GVB R(X)(K)S60FVB R(Y)N0+60EVB ARXS0GVB R0A Split rendszerű sorozat Tartalomjegyzék Oldal

Részletesebben

Panelépületek épületgépészeti szerelőaknáinak, szellőző rendszereinek tűzvédelmei kérdései

Panelépületek épületgépészeti szerelőaknáinak, szellőző rendszereinek tűzvédelmei kérdései Kfc. 2400. Dunaújváros, Vasmű út. 39. 2/208. Telefon: 25/ 400-800 Mobil: 30/ 95 63 333 E-mail: autoth@vnet.hu Panelépületek épületgépészeti szerelőaknáinak, szellőző rendszereinek tűzvédelmei kérdései

Részletesebben

MBD50R és MBD100R Reflexiós infravörös sugaras füstjelző

MBD50R és MBD100R Reflexiós infravörös sugaras füstjelző Tulajdonságok: MBD50R és MBD100R Reflexiós infravörös sugaras füstjelző Mikroprocesszorvezérelt Hatótávolság: 5 50 méter Hatótávolság: 50 100 méter Egyszerű beüzemelés A táplálás a tűzjelző központról

Részletesebben

DDOP-3.1.3/G-14-2014-0077

DDOP-3.1.3/G-14-2014-0077 "Erzsébeti háziorvosi rendelő fejlesztése a DDOP-3.1.3/G-14-2014-0077 jelű projekt keretében" tárgyú közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

Födémszerkezetek megerősítése

Födémszerkezetek megerősítése Födémszerkezetek megerősítése FÖDÉMEK MEGERŐSÍTÉSE FASZERKEZETŰ TARTÓK CSAPOS GERENDAFÖDÉM A csapos gerendafödémek károsodása a falazatra felfekvő végek bütüinek és az 50..10 cm hosszra kiterjedő felső

Részletesebben

aquatherm black system

aquatherm black system A fűtés modern módja ökológiailag és gazdaságilag Lapozzon bele, hogy többet tudjon meg Kellemes közérzet az aquatherm black sysytem rendszerével A fűtés modern módja ökológiailag és gazdaságilag Szálló

Részletesebben

ÉPÜLETEK MŰSZAKI TARTALMA ÉS MŰKÖDÉSE 2009. (Dr Lányi Erzsébet)

ÉPÜLETEK MŰSZAKI TARTALMA ÉS MŰKÖDÉSE 2009. (Dr Lányi Erzsébet) ÉPÜLETEK MŰSZAKI TARTALMA ÉS MŰKÖDÉSE 2009. (Dr Lányi Erzsébet) Az épületek műszaki tartalma. Az épületek értelmezhetők a külső környezettől sík vagy görbült felületekkel elválasztott térrendszerként is.

Részletesebben

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások HU Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások Beépíthető gáz főzőlap Beépíthető gáz főzőlap Tisztelt vásárlónk! Beépíthető gáz főzőlap háztartásban való használatra készült. Termékeink csomagolása

Részletesebben

1. ZÁRTTÉRI TŰZ SZELLŐZETÉSI LEHETŐSÉGEI

1. ZÁRTTÉRI TŰZ SZELLŐZETÉSI LEHETŐSÉGEI A tűz oltásával egyidőben alkalmazható mobil ventilálás nemzetközi tapasztalatai A zárttéri tüzek oltására kiérkező tűzoltókat nemcsak a füstgázok magas hőmérséklete akadályozza, hanem annak toxicitása,

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS (VIII.)

PÁLYÁZATI KIÍRÁS (VIII.) Törökbálint Város Polgármestere Levelezési cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 79. Tel.: 06-23-335-021 Fax: 06-23-336-039 e-mail: polgarmester@torokbalint.hu honlap:www.torokbalint.hu PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Részletesebben

AJÁNLÁSOK BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG AJÁNLÁSA. (2007. június 18.)

AJÁNLÁSOK BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG AJÁNLÁSA. (2007. június 18.) 2007.7.30. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 197/1 II (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele nem kötelező) AJÁNLÁSOK BIZOTTSÁG A BIZOTTSÁG AJÁNLÁSA (2007.

Részletesebben

SIPOS GYÖRGY építész 6772 DESZK, PÉRÓ SZEGEDINÁC U. 30.

SIPOS GYÖRGY építész 6772 DESZK, PÉRÓ SZEGEDINÁC U. 30. KIVITELEZÉSI TERVE 2012. CÍMLAP a KIVITELEZÉSI TERVÉHEZ MEGBÍZÓ:. Dr. Mezősi Gábor Tanszékvezető egyetemi tanár Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék 6722 Szeged, Egyetem

Részletesebben

Trapézlemezek szerelési UTASÍTÁSA

Trapézlemezek szerelési UTASÍTÁSA Trapézlemezek szerelési UTASÍTÁSA 1. Az utasítás tárgya. Anyagfajták Az utasítás tárgya a BLACHY és POLMETÁL PRUSZYŃSKI (Pruszyński Lemezek) cég által gyártott trapézlemezek (1. ábra) szerelési irányelvei.

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Korlátozott terjesztésű! Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/103. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/103. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Vállalkozási szerződés az Eger, Csiky Sándor utca 1. Hrsz.: 4600 alatti Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium energetikai korszerűsítésére és átalakítására tárgyú szerződés eredményéről Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Költözzön a Balaton fővárosába!

Költözzön a Balaton fővárosába! Költözzön a Balaton fővárosába! Ismerkedjen meg legújabb ingatlanfejlesztési projektünkkel, melyre Balatonfüreden, a Balaton fővárosában kerül sor. A híres füredi öbölre néző, gyönyörű fekvésű telken nyolc

Részletesebben

User'sManual code for BSSV-2400BH 12.9.2008 10:45 Page 1

User'sManual code for BSSV-2400BH 12.9.2008 10:45 Page 1 User'sManual code for BSSV-2400BH 12.9.2008 10:45 Page 1 3 1 18 9 10 13 2 8 4 12 11 19 5 17 14 16 6 7 15 14 3 User'sManual code for BSSV-2400BH 12.9.2008 10:45 Page 2 Copyright The dyras wwe.factory LLC

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat. Modellek FTK35GV1B FTX25JV1B FTX35JV1B

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat. Modellek FTK35GV1B FTX25JV1B FTX35JV1B SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R0A Split rendszerű sorozat Modellek FTX0GVB FTXGVB FTXGVB FTX0JVB FTXJVB FTXJVB FTK0GVB FTKGVB FTKGVB Biztonsági előírások A helyes üzembe helyezés érdekében olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola HÁZIREND mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján

Részletesebben

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el!

Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! Mod. FELCO 800, FELCO 800G, FELCO 800M, FELCO 810 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A használatba vétel előtt kérjük figyelmesen olvassa el! FELCO 800 30 22 29 20 19 mm 0-5 5-10 10-15 15-20 20-25 25-30 30-35 in.

Részletesebben

Társasházas lakásépítés Komáromban

Társasházas lakásépítés Komáromban Társasházas lakásépítés Komáromban Laktanya köz, 2x24 lakásos társasház Beruházó, értékesítő, kivitelező: WF Építőipari KFT. Tel: 34/341-768 Web: www.wfkft.hu Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...3

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. A Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése című tervpályázat összegzése és ajánlása

ZÁRÓJELENTÉS. A Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése című tervpályázat összegzése és ajánlása ZÁRÓJELENTÉS A Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése című tervpályázat összegzése és ajánlása Összefoglaló értékelés Budapest XVIII. kerületi Önkormányzat tárgyi területre országos, nyílt,

Részletesebben

Göbölyös Kristóf. Art Front Hungary Kft. 1092 Budapest, Ráday u. 8. artfront@artfront.hu, www.artfront.hu. T.:+36 1 3188881 mob.

Göbölyös Kristóf. Art Front Hungary Kft. 1092 Budapest, Ráday u. 8. artfront@artfront.hu, www.artfront.hu. T.:+36 1 3188881 mob. 2 Vezető tervező: Art Front Hungary Kft. 1092 Budapest, Ráday u. 8. artfront@artfront.hu, www.artfront.hu. T.:+36 1 3188881 mob. +36 20 9790275 Göbölyös Kristóf munkatársak: Bakó Attila Cseh Kálmán Csóka

Részletesebben

VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok

VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok VTK - Strandfürdő szociális épületének átalakítási munkái, az épületben elsősegélynyújtó-hely kialakítása, valamint egyéb kiegészítő munkálatok Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/75 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben