Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató"

Átírás

1 Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Minimális követelmények a K&H távbankár híradó megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval vagy túlzottan régi verziót használ, akkor kérjük telepítse vagy frissítse a szoftvert! Ha erre szükség van, akkor a lejátszáskor egy figyelmeztető üzenetet fog látni. Ide kattintva elérheti az Adobe Flash legfrissebb verzióját. Támogatott platformok és böngészők Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7, Linux, Mac OSX. Támogatott böngészők: Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer és Safari. Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése. Hálózat Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Mobil hálózat esetén vételi helytől és szolgáltatótól függhet a rendelkezésre álló sávszélesség. Egyes vállalati hálózatokban előfordulhat, hogy a szigorú tartalmi szűrési szabályok blokkolják a Videosquare forgalmát. Ekkor a lejátszó hibaüzenetben tájékoztatja Önt (pl. "Az élő közvetítés nem elérhető"). Ebben az esetben kérjük, hogy forduljon adminisztrátorához! A lejátszáshoz minimálisan a HTTP-be ágyazott RTMP protokollt (tcp/80-as port a stream.videosquare.eu szerver felé) engedélyezni kell. Hibajelenségek Hibaüzenet: "A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség...". Megoldás: Telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját! Hibaüzenet: "Az élő közvetítés nem elérhető...". Megoldás: A helyi tartalmi szűrés jelentheti a gondot. Kérje helyi adminisztrátora segítségét! A lejátszás akadozik, szakadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a felvétel vagy élő közvetítés lejátszásához. Meghívó 1. A K&H Bank Videosquare oldalához adminisztrátori meghívást követően lehet hozzáférni. A meghívót e- mailben fogja megkapni, az alábbi képen látható formában.

2 1. ábra - Videosquare meghívó 2. A meghívó jóváhagyásához kattintson a levélben található linkre. Ezt követően az alábbi képernyőre érkezik, amely nyugtázza a meghívó sikeres elfogadását. A teljes regisztrációhoz kattintson a jobb felső sarokban látható regisztráció pontra. Regisztráció 2. ábra - a meghívó jóváhagyásának nyugtázása 3. Töltse ki a regisztrációs űrlapot! Addjameg címét, egy Ön által megadott jelszót és nevet, majd elolvasás után hagyja jóvá a felhasználási feltételeket!

3 3. ábra - regisztrációs űrlap 4. A regisztrációt követően egy megerősítő t fog kapni. Kattintson a levélben található linkre! 4. ábra - regisztráció megerősítése 5. Ismét a K&H Bank Videosquare portálján találja magát, immár belépve az új felhasználói fiókjába. Ne feledje, hogy: A felhasználói név a megadott cím Amennyiben elfelejtette a jelszavát, akkor a Belépés pont alatt, egy rontott bejelentkezési kísérlet után tud jelszó emlékeztető t kérni a rendszertől.

4 Adatai és jelszava bármikor megváltoztatható az Adataim megváltoztatása menüpont alatt (felső menü, a belépett felhasználó név melletti kis ikonra kattintva). 5. ábra - adatok megváltoztatása Élő közvetítés megtekintése - Használati tájékoztató Az éppen aktuális élő közvetítések listáját az Élő közvetítések menüpont alatt találja. Keresse meg pl. dátum vagy név alapján az aktuális közvetítést. Ezt követően kattintson az Élő közvetítés linkre. Elképzelhető, hogy az élő eseményt megelőzően az útján már megkapja az élő videó linkjét. A legegyszerűbb, ha erre kattint, így azonnal a megfelelő helyen találja magát. 1) ábra - élő közvetítés elindítása Az élő adás megtekintése az alább látható lejátszó segítségével történik. Nem kell tennie semmit, a lejátszás automatikusan elindul!

5 2) ábra - élő adás megtekintése Amennyiben problémát tapasztal: A lejátszó sokáig tölt, elindul, de akadozik, meg-megszakad: valószínűleg nincs elegendő sávszélesség az adás megtekintéséhez. Minimálisan 400kbit/sec szükséges. Az adás nem indul el, fekete képet lát: próbálja meg újratölteni a lapot. Az élő adás napján az alábbi telefonszámon tud technikai segítséget kérni: