Ref. szám: ES/09/LLP-LdV/TOI/ A projektet az Európai Unió Bizottsága támogatta. A kiadványban szereplő állítások kizárólag a szerzők

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ref. szám: ES/09/LLP-LdV/TOI/149054 A projektet az Európai Unió Bizottsága támogatta. A kiadványban szereplő állítások kizárólag a szerzők"

Átírás

1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

2 Ref. szám: ES/09/LLP-LdV/TOI/ A projektet az Európai Unió Bizottsága támogatta. A kiadványban szereplő állítások kizárólag a szerzők álláspontját tükrözik. A Bizottság nem vállal semmiféle felelősséget a kiadványban szereplő információk felhasználásával kapcsolatban.

3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

4 Página 2

5 Página 3 Tartalom 1. MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK A SAFE TRUCK TANULÁSI KÖRNYEZET FELÉPÍTÉSE A SAFE TRUCK TANULÁSI KÖRNYEZETBEN HOZZÁFÉRHETŐ TARTALMAK A KOLLABORATÍV TANULÁS ESZKÖZEI A MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG KÜLÖNBÖZŐ TERÜLETEI KÉRDŐÍVEK JÁRMŰVEZETŐK RÉSZÉRE... 11

6 Página 4 1. Műszaki követelmények A program használatának minimális követelményei: Microsoft Windows XP, Vista, 7: Minimális felbontás: 1024 X 768 Böngésző: Internet Explorer 7 vagy még újabb változat, FireFox, Google Chrome, Safari Adobe Flash Player 9 vagy még újabb változat (http://www.adobe.com) Adobe Acrobat Reader (http://www.adobe.com) Apple OSX 10.5 vagy még újabb változat: Minimális felbontás: 1024 X 768 Böngésző: Safari 4 vagy még újabb változat, FireFox, Google Chrome Mobil eszközök Android 2.1 vagy még újabb változat Microsoft Windows Phone 7 Apple ios vagy még újabb változat A program más mobil eszközökön és tablet gépeken is futtatható, amennyiben ezek rendelkeznek internet kapcsolattal, és képesek a Youtube felvételek lejátszására, illetve az Adobe PDF formátumú dokumentumok megjelenítésére. A használatról röviden: Az oktatási anyagokat hozzáférhetővé tevő elektronikus tanulási platform bejelentkezés nélkül is használható, hozzászólásokat viszont csak regisztrált felhasználók tehetnek. A szükséges adatokat a bal alsó sarokban lévő Registration (regisztráció) gombra kattintva adhatjuk meg. A regisztrációt követően bármelyik témához hozzászólhatunk, illetve magunk is nyithatunk új témákat.

7 Página 5 Bal oldalon fogjuk találni a menüsort, azaz az oktatási anyag nagyobb fejezeteit. Egyegy menüpontra kattintva almenüket találunk, melyek a részletes információkat tartalmazzák. Bizonyos menüpontokon keresztül videóanyagokhoz jutunk, ezek megtekintéséhez gépünknek meg kell felelnie a fentiekben részletezett minimális műszaki követelményeknek. A menüpontok önálló egységeket képeznek, de egymással is kapcsolatban állnak. Érdemes őket sorban, egymás után megtanulni, de a személyes igényekhez igazodva más sorrend is követhető. Az oktatási anyagokhoz feladatsorok is kapcsolódnak, ahol ki kell választanunk a megfelelő válaszokat. Egy-egy teszt kitöltése után azonnal megtekinthetjük az eredményt, illetve színkóddal jelölt helyes és helytelen válaszainkat. A program futtatása mobil eszközökön A program az alapvető internet böngészőkön keresztül gond nélkül futtatható a megfelelő mobil eszközökön is. A beágyazott Youtube videókat az eszköz a saját beállításainak megfelelő alkalmazásokkal fogja megnyitni.

8 Página 6 2. A SAFE TRUCK tanulási környezet felépítése. A SAFE TRUCK tanulási környezet a Drupal nyílt forráskódú tartalomkezelési rendszerre épül, lehetővé téve a kollaboratív tanulást, valamint az oktatásban résztvevők és a tanulási környezet közti interakciók fejlesztését. A tanulási környezet fejlesztése során figyelembe vettük a felhasználóbarát tanulási módszereket is, ezért a platform lehetővé teszi a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó információk egyszerű átadását, akár mobil eszközökön keresztül is. A SAFE TRUCK 2.0-ás tanulási környezetben három fő funkciót találunk: 1. Nyelv 2. Navigációs menu 3. Regisztráció

9 Página 7 1. Nyelv Az oktatási anyag hat különböző nyelven került fel a platformra: bolgárul angolul németül magyarul lengyelül spanyolul szlovákul Amikor belépünk a tanulási környezetbe, kiválaszthatjuk a kívánt nyelvet, de használat közben bármikor lehetőségük van nyelvet váltani, elég, ha a Language (nyelvválasztás) opcióra klikkelünk, és a szöveg azonnal megjelenik a kiválasztott nyelven. 2. Navigációs menü A navigációs menüben találjuk a felhasznált irodalom jegyzékét, a kollaboratív tanulási eszközöket és az önértékelést szolgáló teszteket. A menü három szintre tagolódik. 1. szint: A tanulási környezetben megjeleníthető témakörök; 2. szint: Az előző szinten felsorolt témakörök bontása 3. szint: A 2. szinten felsorolt altémakörökben hozzáférhető tartalmak. Ha az 1. szint valamelyik menüpontjára klikkelünk, megjelennek az alá tartozó (2. szintet képviselő)

10 Página 8 menüpontok. Ezek közül valamelyiket kiválasztva megjelenik az oda tartozó tartalmak listája, azaz a 3. szint (ld. a képet). A kiválasztott témakört a program sötétzöld színnel jelöli. Ez a rendszer segíti a navigációt, és a rendszer használója mindig pontosan tudja, hol jár az anyagban, másik témakört választhat vagy adott témakörön belül tovább haladhat. 3. Regisztráció A SAFE TRUCK platform, illetve az arra feltöltött tartalmak és források bejelentkezés nélkül is hozzáférhetőek, a kollaboratív tanulásban, illetve a tanulási folyamat fejlesztésében ezzel szemben csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. A regisztráció gyors és egyszerű. A Create (létrehozás) gombra kattintva megadhatjuk saját felhasználónevünket és jelszavunkat. Töltsük ki a kötelező mezőket (felhasználónév és cím) majd kattintsunk a Create new account (új fiók létrehozása) gombra. Automatikusan felbukkan egy új ablak, melyben elolvashatjuk, hogyan aktiválható a felhasználónevünk. A következőkben egy t fogunk kapni, felhasználónevünkkel és jelszavunkkal, valamint egy hiperlinkkel, ahol az új felhasználónév aktiválható. Kattintsunk a hiperlinkre, és használjuk az új nevet. Bejelentkezés után a Forum (fórum) és News (hírek) menüpontok aktívakká válnak. Itt az alábbiakra is lehetőség nyílik: 4. Bejelentkezés (regisztrált felhasználóknak);

11 5. Új jelszó igénylése, amennyiben elfelejtettük volna. Página 9

12 Página A SAFE TRUCK tanulási környezetben hozzáférhető tartalmak A SAFE TRUCK tanulási környezet az alábbi elemeket tartalmazza: 6. A tanulási folyamatot segítő kollaboratív eszközök: News (hírek) és Forum (fórum) menüpontok 7. A munkahelyi egészségvédelmet és biztonság különböző területeit tárgyaló 8 menüpont. Minden menüpont egy-egy speciális, teherfuvarozás közben végzett járművezetői munkára jellemző területre koncentrál 8. Kérdőívek a járművezetők részére. A tesztek segítségével ellenőrizhetjük, sikerült-e megtanulnunk az adott témakörben kapott információkat. 9. Köszönetnyilvánítás. A tanulási környezet kidolgozásában részt vevő intézmények rövid bemutatása A KOLLABORATÍV TANULÁS ESZKÖZEI A SAFE TRUCK tanulási környezetben a kollaboratív tanulást két eszköz, a News (hírek) és a Forum (fórum) menüpontok segítik. Ajánlatos regisztrálni, mert bejelentkezett felhasználóként posztokat hozhatunk létre a fórumon, így az érdekes információkat megoszthatjuk az oktatás többi résztvevőjével, ugyanakkor megvitathatjuk a teherfuvarozásban részt vevő járművezetők munkahelyi egészségvédelmének és biztonságának bármely kérdését A MUNKAHELYI EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG KÜLÖNBÖZŐ TERÜLETEI A menüpontban az alábbi területek szerepelnek: Szabályozás. Az egyes uniós tagállamok jelenleg érvényes vonatkozó jogszabályai.

13 Página 11 Biztonságos fel- és lerakodás. A tehergépjárművekre történő fel- és lerakodás biztonságos gyakorlata. Védőfelszerelések. Hasznos információk az egyéni védőfelszerelések használatáról. A vezetőfülke biztonsága, kockázatok vezetés közben. A járművezetőre leselkedő kockázatok. és ezek elkerülése. A vontatmány fel- és lekapcsolása. Gyakorlati példák a pótkocsik és félpótkocsik biztonságos fel- és lekapcsolására. Karbantartás. A tehergépjármű megfelelő műszaki állapotban tartásának alapkövetelményei. Kimerültség és egészségvédelem. Veszélyes viselkedési formák megelőzése, és az egészséges munkakörnyezet. Általános információk. Információk a munkahelyi egészségvédelem és biztonság fontosságáról, és egyéb vonatkozó általános témák. Az információ az egyes menüpontokban az alábbi formátumokban található: 10. Webszöveg 11. Pdf fájlok 12. Videók 13. Médiafájlok 3.3. KÉRDŐÍVEK JÁRMŰVEZETŐK RÉSZÉRE A tesztek segítségével felmérhetjük tudásunkat a SAFE TRUCK tanulási környezet egyes tartalmainak elolvasása után. Minden teherfuvarozásban részt vevő járművezetők munkahelyi egészségvédelmét és biztonságát tárgyaló menüponthoz egy kérdőív tartozik. A tesztek kitöltése után meggyőződhetünk róla, valóban sikerült-e megértenünk a tartalmakban foglalt információt, illetve melyek azok a részek, melyeket még egyszer át kell néznünk. A tanulási környezet alapvetően nem a formális oktatás követelményeit tartja szem előtt, tehát a tesztekre ne úgy tekintsünk, mint az ellenőrzés és értékelés eszközeire, hanem mint tanulást segítő módszerre. Egy adott kérdőív a témakör által lefedett minden egyes területre vonatkozóan öt-öt kérdést tartalmaz, melyekhez különböző válaszok vannak megadva. Válasszuk ki a helyes választ! A teszt kitöltése után kattintsunk a Check (ellenőrzés) gombra alul. A rendszer automatikusan kijavítja a tesztet. A helyes válaszok zöldben jelennek meg, a helytelenek pedig pirosban.

14 Página 12 Gondosan ellenőrizzük az eredményeinket, és próbálkozzuk újra, ha szükségét érezzük. Ne feledjük, hogy nem valamiféle dolgozatról van szó, hanem egy olyan eszköztől, melynek révén saját tanulási módszereink fejleszthetőek!.

15

zanza.tv Útmutató a használathoz

zanza.tv Útmutató a használathoz zanza.tv Útmutató a használathoz 2014. szeptember 18. 1.0 verzió 1 / 23 Tartalom Mi a zanza.tv?... 4 Kié a zanza.tv?... 4 Mit találsz a Zanzán?... 4 Miért ilyen a zanza.tv?... 5 Esélyegyenlőség... 7 Regisztráció

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

MOODLE FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HALLGATÓKNAK (ALAPOK) BGF MOODLE ELEARNING KERETRENDSZER 2014.

MOODLE FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HALLGATÓKNAK (ALAPOK) BGF MOODLE ELEARNING KERETRENDSZER 2014. 2014. MOODLE FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HALLGATÓKNAK (ALAPOK) BGF MOODLE ELEARNING KERETRENDSZER BALOGH CSABA, KISS ISTVÁN, PAPP GYULA, VÁGVÖLGYI CSABA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA, CONSEDU 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

emedworks Tartalom Felhasználói kézikönyv emedworks dokumentáció

emedworks Tartalom Felhasználói kézikönyv emedworks dokumentáció emedworks Felhasználói kézikönyv Tartalom 1 A program használatának feltételei... 3 2 Vizsgálatkérés... 6 3 Laborkérés... 10 3.1 Kémiai laborkérés... 14 3.2 Szerológiai laborkérés... 16 3.3 Bakterológiai

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon:

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon: +36.22.534.280 +36.22.534.282 Számlázó és Készletnyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv Készítette: Újfalusi Krisztián UFO-INFO Bt. 2006.03.20. UFO-INFO Bt. Kézikönyv: Számlázó és Készletnyilvántartó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Budapest, 2014 2 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Kezdőképernyő... 5 2.1 A program indítása... 5 2.2 Bejelentkezés... 5 2.3 Elfelejtett jelszó... 6 2.4 Adatmódosítás, jelszócsere...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló TwinNet Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló v8.2 verzió Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

Integrált Egészségügyi Infrastrukturális Adatbázis

Integrált Egészségügyi Infrastrukturális Adatbázis Integrált Egészségügyi Infrastrukturális Adatbázis Felhasználói útmutató 1.1 verzió Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ... 3 2. ÁTTEKINTÉS... 4 2.1. A

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

ZANZA.TV ÚTMUTATÓ ÉS MÓDSZERTANI SEGÉDLET PEDAGÓGUSOKNAK

ZANZA.TV ÚTMUTATÓ ÉS MÓDSZERTANI SEGÉDLET PEDAGÓGUSOKNAK ZANZA.TV ÚTMUTATÓ ÉS MÓDSZERTANI SEGÉDLET PEDAGÓGUSOKNAK TARTALOM Mi a zanza.tv?...5 Kié a zanza.tv?...5 Mi található a zanzán?...5 Miért ilyen a zanza.tv?...6 Esélyegyenlőség...8 Regisztráció nélküli

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 Alapfogalmak... 3 A modul használatának

Részletesebben

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére 13.111 verzió 2013 május 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 5 KÖZBESZERZÉS MODUL... 6 1. ELÉRÉSI ÚTVONAL, BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

DREAM PORTAL CMS 3.0. Általános CMS leírás

DREAM PORTAL CMS 3.0. Általános CMS leírás DREAM PORTAL CMS 3.0 Általános CMS leírás Tartalom Bevezető...5 Alapfogalmak - Dream Portal CMS 3.0...5 Frontend oldal...5 Backend oldal...5 Tartalom...5 Modul...5 Blokk...5 Oldalak...6 Oldalszerkezetek

Részletesebben

1. NetBANK - Bevezetés, általános tudnivalók

1. NetBANK - Bevezetés, általános tudnivalók 1. NetBANK - Bevezetés, általános tudnivalók A felhasználói kézikönyv első részében részletesen áttekintjük a rendszerben elérhető funkciókat, a második részben tipikus banki ügyintézésből vett példák

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Verzió: ETDR_FK_ÜF_V4-07.odt 2012-12-12 SZERKESZTÉS ALATT Projektgazda: Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkár Építésügyi Főosztály

Részletesebben

Közoktatási Dokumentumportál

Közoktatási Dokumentumportál Közoktatási Dokumentumportál Kft. v1.0 [ DOKUMENTUMTÁR A ZUGLÓI KÖZOKTATÁSI ÉS EGYÉB INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA] Felhasználói Kézikönyv Dokumentumtár a zuglói közoktatási és egyéb intézmények számára Oktatási

Részletesebben

GS1 Logger for Staff. Felhasználói kézikönyv. Verzió 2.5, 2015.01.12. GS1 Logger Staff Felhasználói kézikönyv

GS1 Logger for Staff. Felhasználói kézikönyv. Verzió 2.5, 2015.01.12. GS1 Logger Staff Felhasználói kézikönyv GS1 Logger for Staff Felhasználói kézikönyv Verzió 2.5, 2015.01.12. Verzió 2.5 Minden jog fenntartva GS1 Magyarország Zrt. Oldal: 1 / 23 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Funkcionális leírás a szoftver működése...

Részletesebben

ELTE EKSZ - Egyetemisták a Környezettudatos Szemléletért Csoport website. Felhasználói kézikönyv 1.4.

ELTE EKSZ - Egyetemisták a Környezettudatos Szemléletért Csoport website. Felhasználói kézikönyv 1.4. ELTE EKSZ - Egyetemisták a Környezettudatos Szemléletért Csoport website Felhasználói kézikönyv 1.4. Conqnet CMS System 2.1 Elöljáróban engedje meg, hogy köszönetünket fejezzük ki megtisztelő bizalmáért,

Részletesebben

INTERNETES JEGYZETTÖMB.

INTERNETES JEGYZETTÖMB. INTERNETES JEGYZETTÖMB. SZABÓ KRISZTIÁN 2013 NETNOTE.HU TARTALOM Bevezető... 2 A feladat leírása... 3 2. Rendszer egységeinek leírása... 3 2. 1. A NetNote menürendszere... 4 1 2. 2. A menük részletes leírása...

Részletesebben

Saját számlaszám rögzítése... 29

Saját számlaszám rögzítése... 29 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 1. Mit nyújt önnek a Budapest Bank Online Befektetési Rendszere?... 4 2. Garantált biztonság az Online Befektetési Rendszer használatakor... 5 Technikai feltételek...5 3.

Részletesebben

Az alábbi összeállításommal segítséget szeretnék nyújtani az elektronikus tananyag elkészítéséhez.

Az alábbi összeállításommal segítséget szeretnék nyújtani az elektronikus tananyag elkészítéséhez. Szepesi Judit Elektronikus tananyag készítése Az alábbi összeállításommal segítséget szeretnék nyújtani az elektronikus tananyag elkészítéséhez. 1. A digitális tananyagokról A "digitális tananyag" fogalmát

Részletesebben

Használati útmutató. elektronikus ügyfélszolgálati rendszeréhez

Használati útmutató. elektronikus ügyfélszolgálati rendszeréhez In vitro Diagnosztikai Minőségellenőrzési Nonprofit Közhasznú Kft. Használati útmutató a QualiCont Nonprofit Közhasznú Kft. elektronikus ügyfélszolgálati rendszeréhez QUALICONT IN VITRO DIAGNOSZTIKAI NONPROFIT

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

OTPdirekt internetes szolgáltatás Kezelési Leírás Hatálybalépés időpontja: 2011. április 17.

OTPdirekt internetes szolgáltatás Kezelési Leírás Hatálybalépés időpontja: 2011. április 17. OTPdirekt internetes szolgáltatás Kezelési Leírás Hatálybalépés időpontja: 2011. április 17. Bevezető... 5 A rendszerről... 5 A szolgáltatás igénybevétele... 5 Nyomtatási lehetőségek... 10 Exportálási

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról 1 Felhasználói leírás A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 3.1 Készült: 2012. október 22. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 Általános tudnivalók a program kezeléséről:... 5 2.1 A CKB

Részletesebben