Útmutatók Ethno Style

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutatók Ethno Style"

Átírás

1 Útmutatók Ethno Style

2 Útmutatók Ethno Style Ethno ruha Egységes méret Amire szükséged van: - 2,10 m taft anyag rózsaszín (Anyagszélesség legalább 0,9 m) - Színben hozzá illő anyagmaradékok és varrócérna - Színben hozzá illő díszgyöngyök különböző méretben - 2,7 m szaténszalag 4 cm széles - kimosható öntapadós hímzésalátét, pl. OESD Aqua Mesh plus - anyag színéhez illő varrócérna és kontrasztszínű a díszítéshez - szegőtalp - felső anyagtovábbító talp Anyagajánlás: Alkalmas minden lágyan eső és repülő anyag. Vásárláskor ügyelj az átláthatóságra. Ha a ruhát strandruhaként szeretnéd hordani, akkor az átlátszó anyag nagyon mutatós. Amit tudnod kell: Finom anyagoknál meg tudod akadályozni a varratok összehúzódását a szálfeszítés csökkentésével. Próbáld ki a helyes beállítást az anyag egy darabkáján. A szegőtalp használata némi gyakorlást igényel, de nagyon egyszerű vele az anyagvezetés. Gyakorold ezért a használatát egy anyagdarabon. (lásd a leírást a talp útmutatójában) A nyakdíszítést laza láncként is készítheted úgy, hogy a köröket összevarrod, és hátul lezárod egy lánccal vagy egy szalaggal. A körök elkészítését az alábbi leírás 7-8 pontjában találod. Hogyan szabd ki: 50 cm 14 cm 10 cm 2.5cm 90 cm 102 cm Varrásráhagyás: a nyakkivágásnál 1 cm-t hozzá kell adni. Minden más szélnél a varrásráhagyás már rá van számolva.

3 Voile anyag: 1 nagy négyszög 204 x 90 cm Szalagok: 1 Szaténszalag 2,6 m hosszú a nyakkivágáshoz és kötőszalaghoz 2 Szaténszalag 8 cm hosszú felezve hurkokhoz és kötőszalaghoz Nyakkivágás díszítés: Vágj ki az anyagmaradékokból kis (kb. 0,5 1 cm) négyszögeket. Így készül: Nyakkivágás befogása ferdepánttal 1. Hajtsd az anyagot hosszában össze, színét a színére (102 x 90 cm) és vágd ki a felső anyaghajtásban a nyakkivágást, ahogyan a rajzon be van jelölve. 2. Dugd egymásra oldalt az alsó 50 cm-t a nyakkivágás oldalára és zárd ezt a varratot. Tisztázd el a varrásráhagyást és vasald szét. A még nyitott hátsó varratot ezen az oldalon 2-szer 5 mm szélességben hajtsd vissza, vasald le és steppeld végig. Ha nehézséged adódik a varratnál a behajtással, akkor vágd be itt a varrásráhagyást mintegy 7 mm-re. 2x 5mm 3. A rövid szaténszalagokat harmadold el hosszában, vasald le és steppeld össze cikkcakköltéssel. Vegyél két csíkot és varrd a végeit a hátsó varratra a nyakkerekítés alatt 24 cm-rel. Itt húzod át végül az összekötő szalagot keresztezve és ezzel egy mutatós összekötést kapsz a ruha hátán.

4 4. Készíts egy tuzést 1 cm mélységben (növeld az öltéshosszt 5 mm-re) a nyakkerekítés mentén és hagyd a cérna végeket túllógni a varrat elején és végén. Ezután tartsd meg az alsó szál mindkét végét és húzd úgy a felső szálat, hogy az anyag kb. 14 cm szélességre fodrozódjon össze. Csomózd el a felső- és alsó szálat, oszd el a keletkezett ráncokat egyenletesen. Miután elkészítetted a nyakkivágást kihúzhatod a szálakat. 5. A hosszú szaténszalagot harmadold el hosszában és vasald le. Jelöld meg a szalag közepét és attól jobbra és balra 7 cm-t. Ezen a területen kell majd befogni a nyakkerekítést közvetlenül a szatén szalagba. Jelöld meg a nyakkerekítés közepét is. Told a nyakkerekítés közepét a még nyitott szaténszalag közepéhez és tűzd be a kerekítést a megjelölt területre a szaténszalagba. Ezután összevarrhatod a szaténszalagot és ezzel le is tűzöd a nyakkerekítést. A szaténszalagok végeit elvarrhatod vagy egyszerűen elcsomózhatod. Szegés 6. A szegőtalppal el tudod szegni a még nyitott, alsó széleket. Nyakdíszítés 7. A színes nyakdíszítést teljesen szabadon készítheted: helyezd az anyagdarabokkal tömött köröket a kimosható hímzőalátétre. Ragaszd rá a másik, kimosható hímzőalátétet, hogy kapj egy művészi szendvicset. (Minél tömöttebben teszed az anyagokat egymásra, annál stabilabbak lesznek a körök = ajánlott). Ezután színes cérnával és különböző öltésekkel varrj szabadon a szendvics körökön úgy, hogy valamennyi anyagdarabkát összefogd és a kör stabil legyen. A kész anyagköröket mosd langyos vízben addig, amíg a hímzőalátét feloldódik és szárítsd meg. 8. Helyezd rá a különböző köröket a nyakkivágásra úgy, ahogy neked tetszik. Varrd fel a köröket géppel pontokban a ruhára. Végül díszítsd a színe köröket kedved szerint hozzá illő gyöngyökkel és már el is készült a mutatós díszítés a kivágás körül.

5 Ethno táska Méret 51 x 51 cm Amire szükséged van: - 2 kendő kb. 53 x 53 cm - 2 táskafül karikával 60 cm hosszú - Gyapjú- vagy bélésanyag maradék a táskabéléshez - 36 cm gumiszalag 1 cm széles - anyag színéhez illő varrócérna - Extra erős varrócérna Anyagajánlás: Színes kendő szatén, selyem, gyapjú, len vagy kevertszálas. Hogyan szabd ki: Varrásráhagyás: 1 cm varrásráhagyás már benne van a megadott adatokban, ezért nem kell külön hozzáadni. Minden varratot ezért 1 cm mélységben kell varrni. Belső bélés: - 1 négyzet 53 x 53 cm (más kendőméret esetén igazítsa annak megfelelően a táskabélés méretét. A táskabélés méretének meg kell egyezni a kendő méretével.) - 1 négyszög a nagy belső zsebhez: szemben lévő szélek 16 és 14 cm, magasság 11 cm - 1 négyszög a kis belső zsebhez: szemben lévő szélek 12 és 10 cm, magasság 11 cm Így készül: Varratok zárása 1. Fektesd mindkét kendőt színével a színére egymásra és zárd az alsó szélét = táska alját. Varrd össze az oldalvarratokat, de hagyd az alsó 20 cm-t nyitva. Vasald szét a varrásráhagyásokat. 2. Hajtsd félbe a nyitott 20 cm-t és zárd a varratot mindkét oldalon, az oldalvarrásban kezdve. Vasald szét itt is a varrásráhagyást.

6 Belső zsebek varrása a bélésre 3. Rajzold fel a belső bélés egyikére a két egymás mellett fekvő négyszöget 12 x 9 és 8 x 9 cm. Ezek a vonalak mutatják a belső zsebek elhelyezését. 4. Hajts be 2 x 5 mm-t a belső zseb hosszabbik széléből és vasald le. Tűzd le a felső szélt kb 3 mm szélességben. A három másik szélt vasald be 1 cm szélességben. Tűzd rá mindkét belső zsebet a bélés előrajzolt négyszögeire (Steppelt szél felfelé). Fölül van egy kis többletszélesség. Ez ahhoz kell, hogy a különböző tárgyakat, mint a mobiltelefon vagy rúzs könnyű legyen betenni a zsebbe. 5. Tűzd hozzá a belső zsebeket kb. 2 mm szélességben a béléshez.

7 Táskabélés varratainak zárása és táska kifordítása 6. Varrd meg a táskabélést ugyan úgy ahogy a táskát az pontokban megadottak szerint. 7. Told a két táskát színét a színével egymásba és varrd össze a felső szélét. Hagyj egy kis nyílást a táska kifordításához. Fordítsd ki a táskát ezen a nyíláson keresztül. 8. Vasald le a felső szélt és tűzd le mintegy 2 mm szélességben. Ezzel a kifordító nyílás is lezárásra kerül. Táska felső széle 9. Jelöld meg a 4 helyet tűvel 8 cm-re az oldalvarrattól a közepe felé. Helyezz most el egy hajtást bentről kifelé úgy, hogy a jelző tűk az oldalvarratnál találkozzanak. Az így keletkezett hajtást tűzd le 3,5 x 3,5 cm négyzetekkel. 10. Vágj két 18 cm hosszú gumiszalagot és tűzd meg mindkét végét 2 cm-re a felső széltől úgy, hogy oldalra még 4 cm kilógjon. Ezután felvarrhatod a gumiszalagot cikkcakköltéssel. Varrás közben a gumit ki kell húznod olyan hosszúra, mint amilyen hosszú az anyag. Így kerül a táska felső széle összehúzásra. Ha ez nem elég zárásként, még tehetsz egy patentot a táskára. Táskafül felvarrása 11. Helyezd a táskafület úgy a táskára ahogy neked tetszik, és varrd át erősen a karikákat valamennyi rétegen. Használj ehhez extra erős cérnát vagy vedd duplán a varrócérnát.

8 Ötletek az anyagok feldolgozásához: Van néhány alapszabály az anyagok kiszabásával és feldolgozásával kapcsolatban. Itt találsz néhány olyan ötletet, amely a mi munkáinkhoz hasznos: Szabás: Szövött anyagszél Az anyag mindkét oldalán futó kb. 1 cm széles csík a szövött anyagszél. Mivel tulajdonságai általában mások, mint az anyag többi részének, ezért soha nem szabad beleszámítani az anyagba. Varrásráhagyásként sem alkalmas felhasználásra. Anyaghajtás A hajtott szél, amely akkor keletkezik, ha az anyagot egymásra hajtod, az anyaghajtás. Ha egy olyan szabásminta részt szabsz ki, amely anyaghajtásban van jelölve, akkor szabásmintát egy ilyen hajtott szélre helyezd rá. Szálirány A szálirány meghatározó az anyag, és ezzel a ruhadarab, megfelelő eséséhez. A szabásminta részekben bejelölt szálirány megfelel az anyag hosszanti vagy vetülék szálainak és az anyagszéllel párhuzamosan fut. Mintás anyagoknál mindig figyelni kell az irányt és az anyagot mindig ugyanabban az irányban kell kiszabni. Varrásráhagyás Ha egyenletesen széles varrásráhagyást szabsz ki, az megkönnyíti később a varrást. Rajzold körbe a varrásráhagyást a papír szabásmintán centiméterben, az anyagon pedig használj szabókrétát. Általános szabály: 4 cm varrásráhagyás szegélyekhez, 1,5 cm minden más szélnél és varratnál. (Eltérő szélesség esetén a leírásban jelezzük az eltérést.) Varrás: Szélek és varratok összevarrása Szélek és varratok összevarrásánál az anyagot mindig színével a színére helyezd és varrd össze 1,5 cm távolságra (olyan mélységben ami a varrásráhagyás) a szélétől. Ezután vasald szét a varrásráhagyást, esetleg vágd vissza cikk-cakkollóval vagy tisztázd el overlock géppel. Szegélyek varrása Szegélyek varrásánál az anyagszélt kétszer be kell hajtani a színéről az anyag visszájára, le kell vasalni és varrni. 4 cm varrásráhagyás esetén kezd a behajtást 1 cm széles hajtással, majd hajts be a második hajtásnál még 3 cm-t. Gép öltésbeállítása egyenes öltéssel Szélekhez, varratokhoz és szegélyekhez használd az alapbeállítást. Steppelésnél állíthatod az öltéshosszt 3-3,5 mm értékre. Közbélés használata Közbélést anyagok megerősítéshez kell használni például kivágásoknál, borításoknál, gallérnál stb. Az optimális közbélés fajtájának kiválasztását az anyag határozza meg, amelyhez használni fogod. Közbéléseket be tudsz szerezni a méteráru üzletekben. Kérj tanácsot a szakképzett eladóktól arra vonatkozóan, hogy milyen anyaghoz milyen közbélés a legjobb és hogyan kell azokat felvasalni.

Útmutatók Romantic Style

Útmutatók Romantic Style Útmutatók Romantic Style www.mybernette.com Útmutatók Romantic Style: Fodros blúz 34 42 méret Amire szükséged van: - 1,2 m rózsaszín taft anyag (anyagszélesség1,5 m) - 0,45 m fehér tüll anyag (anyagszélesség

Részletesebben

4-8 9-13 14-21 22-24 25-27 28-31

4-8 9-13 14-21 22-24 25-27 28-31 2 Biztonsági utasítások Tartalom 3 FONTOS BIZTONSÁGI ÚTMUTATÁSOK Elektromos készülék használata esetén követni kell az alapvető biztonsági előírásokat közöttük az alábbiakat. Olvassa el valamennyi útmutatást

Részletesebben

Virágos táska. - bélésnek való anyagból 50 cm. Szabás: - a mintás anyagból szabjatok ki 2 db 6*44 cm. az egyszínű anyagból szabjatok ki 2 db 20*44 cm

Virágos táska. - bélésnek való anyagból 50 cm. Szabás: - a mintás anyagból szabjatok ki 2 db 6*44 cm. az egyszínű anyagból szabjatok ki 2 db 20*44 cm Sziasztok! A napokban varrtam egy szép táskát ezt a táska mintát már többen is megvarrták nálam és nagyon tetszett mindegyik így most el készítettem saját részre is. Varrás közben végig fényképeztem, hogy

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kálló Mariann. Munkaruházatokon előforduló záródások készítése. A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése

MUNKAANYAG. Kálló Mariann. Munkaruházatokon előforduló záródások készítése. A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése Kálló Mariann Munkaruházatokon előforduló záródások készítése A követelménymodul megnevezése: Munka- és védőruhák készítése A követelménymodul száma: 1324-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

A varrógép használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvetően fontos előírásokat! Használat előtt olvassa el az utasításokat!

A varrógép használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvetően fontos előírásokat! Használat előtt olvassa el az utasításokat! FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használatakor mindig tartsa be az alábbi alapvetően fontos előírásokat! Használat előtt olvassa el az utasításokat! VESZÉLY- áramütés veszélyének csökkentése: 1.

Részletesebben

Apró virágos táska. a táska alapot 2x, a szegőt 2x valamint a táska fülhöz 1x ( illetev, ha vékony az anyagunk a táska aljához is szabjunk 2x )

Apró virágos táska. a táska alapot 2x, a szegőt 2x valamint a táska fülhöz 1x ( illetev, ha vékony az anyagunk a táska aljához is szabjunk 2x ) Sziasztok! Mostanában járt nálam egy nagyon kedves volt tanítványom, aki hozott egy csajszis táskát, hogy ezt szeretné megvarrni, segítsek a szabásminta elkészítésében. Nekem is nagyon megtetszett, így

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53 HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53 CSATLAKOZTATÁS AZ ÁRAMELLÁTÓ HÁLÓZATHOZ FIGYELEM Áramforrásként csak a szokásos háztartási áram használható. Másféle áramforrások használata tüzet, áramütést és a gép sérülését

Részletesebben

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT Tartalomjegyzék MÁV Zrt. Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT 2 FÉRFI KOLLEKCIÓ 3 FÉRFI TÉLIKABÁT 4 FÉRFI ÁTMENETI KABÁT 5 FÉRFI ESŐKÖPENY 6 FÉRFI ZAKÓ 7 FÉRFI MELLÉNY

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714 - 2 - FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót! A varrógép háztartási használatra tervezett és gyártott. Olyan személyek

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Termékkészítés - ruha. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Termékkészítés - ruha. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása Bukvai Albertné Termékkészítés - ruha A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-026-30 TERMÉKKÉSZÍTÉS

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Alkatrésztechnológia - nyakköreldolgozások. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Alkatrésztechnológia - nyakköreldolgozások. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása Bukvai Albertné Alkatrésztechnológia - nyakköreldolgozások A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SP100 sorozat HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mielőtt használatba venné a varrógépet, figyelmesen olvassa át ezt az útmutatót, és mindig tartsa be az utasításokat. Tartsa kéznél ezt az útmutatót,

Részletesebben

2. Kisszoknya háta készítése

2. Kisszoknya háta készítése 2. Kisszoknya háta készítése 1. Az alkatrészek hosszanti oldalát és az alját tisztázzuk le lockkal 2. A HK összevarrása(cipzár helyén nem kell) a. A két háta testrészt fordítsuk színt színnel szembe, gombostűzzük

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. A műszaki leírás tartalma. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. A műszaki leírás tartalma. A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása Jancsó Ágnes A műszaki leírás tartalma A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-006-30 A MŰSZAKI

Részletesebben

MUNKAANYAG. Lakatos Elemérné. Női alsóruházat készítése. A követelménymodul megnevezése: Fehérnemű-készítés

MUNKAANYAG. Lakatos Elemérné. Női alsóruházat készítése. A követelménymodul megnevezése: Fehérnemű-készítés Lakatos Elemérné Női alsóruházat készítése A követelménymodul megnevezése: Fehérnemű-készítés A követelménymodul száma: 1323-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-012-30 MELLTARTÓ KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

Twister - Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt.

Twister - Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt. Twister Egy modern ügyességi játék, ami fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt. Készítettem két új társasjátékot eská a családnak. Leírom a játékokat, a megvalósításukat. Az egyik a Twister.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

3M 2008. All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße 1 41453 Neuss www.scotchbecreative.de www.scotchprodukte.de

3M 2008. All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße 1 41453 Neuss www.scotchbecreative.de www.scotchprodukte.de 3M 2008. All rights reserved. 3M Deutschland GmbH Carl-Schurz-Straße 1 41453 Neuss www.scotchbecreative.de www.scotchprodukte.de A kreatív kézm úvesség a szépség alkotásának öröme, a részletek szeretete.

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SINGER 9920 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2283805

Az Ön kézikönyve SINGER 9920 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2283805 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SINGER 9920. Megtalálja a választ minden kérdésre az SINGER 9920 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Lexan Thermoclear Plus

Lexan Thermoclear Plus Lexan Thermoclear Plus Üregkamrás polikarbonát lemezek Szerelési útmutató A Lexan Thermoclear üregkamrás polikarbonát lemez könnyű, ütésálló, kétoldali UV védelemmel ellátott és kiemelkedő hőszigetelési

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot?

Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot? Hogyan készítsünk Put-Put boat -ot? Anyagok: Alumínium üdítős doboz. Ebből lesz a kazán. Konzervdoboz is jó, de kevésbé rugalmas és nehezebb vele bánni. Öblítsük ki, vigyázzunk, nehogy behorpadjon. Műanyag,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Dene Lászlóné. Alkatrésztechnológia - foltzsebek, zsebfedők, szabásvonalba helyezett zsebek. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Dene Lászlóné. Alkatrésztechnológia - foltzsebek, zsebfedők, szabásvonalba helyezett zsebek. A követelménymodul megnevezése: Dene Lászlóné Alkatrésztechnológia - foltzsebek, zsebfedők, szabásvonalba helyezett zsebek A követelménymodul megnevezése: Textiltermékek összeállítása A követelménymodul száma: 1321-06 A tartalomelem

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Női és férfiruhák műszaki leírása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Női és férfiruhák műszaki leírása. A követelménymodul megnevezése: Bukvai Albertné Női és férfiruhák műszaki leírása A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul száma: 1299-09 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

TARTSA BE EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TARTSA BE EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VARRÓGÉP HÁZTARTÁSI CÉLRA KÉSZÜLT FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használata közben alapvető biztonsági előírások betartása szükséges. Kérjük, olvassa át a használati utasítást

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

Az MK-2 meghatározása és műszaki leírása

Az MK-2 meghatározása és műszaki leírása 2. számú melléklet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kötött formájú hajótípusokról szóló Szabályzatához Az MK-2 meghatározása és műszaki leírása A kötött formájú hajótípusokra vonatkozó általános szabályokon

Részletesebben

INSTRUCTIONS FOR OPERATION. Használati útmutató DAVOLINE 2 MOTOROS ELSZÍVÓHOZ

INSTRUCTIONS FOR OPERATION. Használati útmutató DAVOLINE 2 MOTOROS ELSZÍVÓHOZ INSTRUCTIONS FOR OPERATION Használati útmutató DAVOLINE 2 MOTOROS ELSZÍVÓHOZ Telepítés Elektromos főzőlap esetén az elszívót a főzőlaptól 60 cm távolságra telepítsük, míg gázfőzőlap esetén 75 cm távolságra.

Részletesebben

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Item: 3287 Hunor: 20255 Szülők figyelmébe: Kérjük olvassa végig a használati útmutatót mielőtt gyermeke kezébe adná a játékot. A) Biztonsági előírások 1. Mielőtt munkához

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

BIZTONSÁGOS MUNKAHELYI TÁROLÓRENDSZEREK. Biztonságos munkahelyi tárolórendszerek. Modellek száma. Oldal. Kapacitás (m 3 )

BIZTONSÁGOS MUNKAHELYI TÁROLÓRENDSZEREK. Biztonságos munkahelyi tárolórendszerek. Modellek száma. Oldal. Kapacitás (m 3 ) RIDGID KNAACK tárolórendszerek Többcélú, nagy igénybevételre méretezett tároló konténerek teljes sorozata. Világszerte vezető az építőiparban és ipari ágazatokban. Hegesztett varratok a nagy szilárdság

Részletesebben

FUNNY KARKÖTŐK ékszerkészítő szett

FUNNY KARKÖTŐK ékszerkészítő szett FUNNY KARKÖTŐK ékszerkészítő szett HU Ékszerkészítő állvány és kiegészítők gumi ékszerek készítéséhez. Készítsen színes karkötőket, gyűrűket és egyéb ékszereket színes gumikból. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

Használati utasítás. Varrógép. Product Code (Termékkód): 885-X36/X38

Használati utasítás. Varrógép. Product Code (Termékkód): 885-X36/X38 Használati utasítás Varrógép Product Code (Termékkód): 88-X6/X8 Kérjük, látogasson el weboldalunkra: http://solutions.brother.com, ahol megtalálja a terméktámogatást, és választ kap a gyakran ismételt

Részletesebben

Asztalterítő fűrészfogas csillaggal

Asztalterítő fűrészfogas csillaggal Asztalterítő fűrészfogas csillaggal Patchwork Design 2016. www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok

Részletesebben

MUNKAANYAG. Péntekné Simon Edina. Női szoknya alapszerkesztése, modellezése, szabásminta készítése és szériázása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Péntekné Simon Edina. Női szoknya alapszerkesztése, modellezése, szabásminta készítése és szériázása. A követelménymodul megnevezése: Péntekné Simon Edina Női szoknya alapszerkesztése, modellezése, szabásminta készítése és szériázása A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul

Részletesebben

Egyszerű villanymotorok készítése

Egyszerű villanymotorok készítése A kísérlet célkitűzései: Egyszerű, otthon is megtalálható eszközök segítségével, villanymotort lehet barkácsolni. Az elektromos áram mágneses hatásának gyakorlati alkalmazása, modellalkotás. Eszközszükséglet:

Részletesebben

Szívmintás sapka különböző méretekben kézzel kötött, szeretettel.

Szívmintás sapka különböző méretekben kézzel kötött, szeretettel. Csupaszív Sapka Kutas--Kerresztes Ágnes Szívmintás sapka különböző méretekben kézzel kötött, szeretettel. Egy kiis szeretet,,,,,,... azoknak, akiket a legjobban szeretsz. Ajándék, ami többet mond minden

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. megsemmisítem. Eljárási költség megtérítéséről nem kellett dönteni, mert az eljárás során ilyen költség nem merült fel.

H A T Á R O Z A T. megsemmisítem. Eljárási költség megtérítéséről nem kellett dönteni, mert az eljárás során ilyen költség nem merült fel. Szám: 35200/4318-4/2015. ált. Tárgy: A MAC-TANK Kft. (9653 Répcelak, Carl von Linde út 1.) veszélyes áru szállítási bírsággal kapcsolatos fellebbezési ügye Hiv. szám: 35210/1839-6/2015. ált. H A T Á R

Részletesebben

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató

TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ. Telepítői útmutató TETŐSÍKBA SZERELŐ KÉSZLET KAIROS XP 2.5 V KOLLEKTORHOZ Telepítői útmutató FELSZERELŐKÉSZLET-TÍPUSOK Tetősíkba szerelő készlet 2 db Kairos XP 2.5 V kollektorhoz (cikkszám: 3721428) Kiegészítő készlet további

Részletesebben

TEGULA fal. Felhasználási útmutató. Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek. A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll.

TEGULA fal. Felhasználási útmutató. Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek. A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll. TEGULA fal Homlokzati falak, kerítések, lépcsők, szegélykövek Felhasználási útmutató A TEGULA fal falrendszer szabadalmi oltalom alatt áll. TEGULA fal - a sokoldalú falazórendszer TEGULA fal normál falkő,

Részletesebben

IMPEX szelepes baromfi önitató rendszer

IMPEX szelepes baromfi önitató rendszer TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu IMPEX szelepes baromfi önitató rendszer Szerelési segédlet

Részletesebben

Croquet. A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni.

Croquet. A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni. Croquet A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni. A játékhoz mindenekelőtt szükség van egy Croquet készletre. Ez többnyire 6 különböző színű fa

Részletesebben

20. Melléklet: 21. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat EGYSÉGES FELTÉTELEK GÉPJÁRMÛVEK JÓVÁHAGYÁSÁRA BELSÕ BERENDEZÉSÜK SZEMPONTJÁBÓL

20. Melléklet: 21. számú Elõírás. 2. Felülvizsgált szövegváltozat EGYSÉGES FELTÉTELEK GÉPJÁRMÛVEK JÓVÁHAGYÁSÁRA BELSÕ BERENDEZÉSÜK SZEMPONTJÁBÓL E/ECE/324 }Rev.1/Add.20/Rev.2 E/ECE/TRANS/505 1992. szeptember 11. ENSZ-EGB 21. számú Elõírás EGYEZMÉNY A KÖZÚTI JÁRMÛVEKRE, A KÖZÚTI JÁRMÛVEKBE SZERELHETÕ ALKATRÉSZEKRE, ILLETVE A KÖZÚTI JÁRMÛVEKNÉL HASZNÁLATOS

Részletesebben

3 6. 3 4. o.: 1 50. feladat 5 6. o.: 26 75. feladat. Mérünk és számolunk 2011. Egységnyi térfogatú anyag tömege

3 6. 3 4. o.: 1 50. feladat 5 6. o.: 26 75. feladat. Mérünk és számolunk 2011. Egységnyi térfogatú anyag tömege Jármezei Tamás Egységnyi térfogatú anyag tömege Mérünk és számolunk 211 FELADATGYŰJTEMÉNY AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA 3 6. ÉVFOLYAMA SZÁMÁRA Jedlik-verseny I. forduló 3 4. o.: 1 5. feladat 5 6. o.: 26 75. feladat

Részletesebben

Lerakási útmutató. Kövek a természetnek. A lapok helyes lerakásának módja. Minta a lerakáshoz. Lapformátum. 3. és 4. oldal. 5., 6. és 7.

Lerakási útmutató. Kövek a természetnek. A lapok helyes lerakásának módja. Minta a lerakáshoz. Lapformátum. 3. és 4. oldal. 5., 6. és 7. FSZ-lapok Lerakási útmutató Lapformátum A lapok helyes lerakásának módja Minta a lerakáshoz 6 kb. 59 4 kb. 119 2. oldal 3. és 4. oldal 5., 6. és 7. oldal www.kovek.hu FSZ-lapformátum FSZ-lapok A legfinomabb

Részletesebben

PTE PMMK ÁBRÁZOLÓ GEOMETRIA 1. hét. 1. heti gyakorlat. Készítette: Schmidtné Szondi Györgyi 1/1

PTE PMMK ÁBRÁZOLÓ GEOMETRIA 1. hét. 1. heti gyakorlat. Készítette: Schmidtné Szondi Györgyi 1/1 1. heti gyakorlat Készítette: Schmidtné Szondi Györgyi 1/1 Szerkesztő-rajzolással kapcsolatos tudnivalók. Az ábrázoló geometria tanulásához feladatokat dolgozunk ki rajzban, azaz szerkesztéseket végzünk.

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült!

Részletesebben

020721N HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

020721N HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termék: Típus: ALU TOLDOTT ASZTAL FELSŐMARÓHOZ 020721N Gyártás dátuma: Eladás dátuma, pecsét, aláírás: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak megfelelő,

Részletesebben

MEZŐŐRÖK ÉS HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA

MEZŐŐRÖK ÉS HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA MEZŐŐRÖK ÉS HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA 70/2012.(XII.14.) BM RENDELET ALAPJÁN A MEZŐŐRÖK ÉS A HEGYŐRÖK FORMARUHÁJÁNAK MŰSZAKI LEÍRÁSA A) TÉLI VISELETELEMEK 2 MŰSZAKI LEÍRÁS TÉLI DZSEKI Tartalomjegyzék

Részletesebben

Elektromos damilos fűkasza HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Elektromos damilos fűkasza HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN Tartalom 51 HU Elektromos damilos fűkasza Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a damilos fűnyírót. Mielőtt használni kezdi, figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg a későbbiekre.

Részletesebben

PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) KAPUMOZGATÓ MOTOR TOLÓ- ÉS ÚSZÓKAPUKHOZ

PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) KAPUMOZGATÓ MOTOR TOLÓ- ÉS ÚSZÓKAPUKHOZ PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) KAPUMOZGATÓ MOTOR TOLÓ- ÉS ÚSZÓKAPUKHOZ TERMÉK LEÍRÁSA ÉS FELHASZNÁLÁSI TERÜLETE PROTECO MOVER (MEKO DESIGN) elektromechanikus motor lakó és kereskedelmi ingatlanok fogasléces

Részletesebben

Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1

Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1 Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1 Dokumentum Száma 2820524027_HU / 09-10-14.(13:20) Ez a termék a legújabb technológiával, környezetbarát körülmények között készült. 1

Részletesebben

www.bonprix.hu Fax: 06-1 814 9998 Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2010 Ősz bonprix klub kedvezmény Blézer 5.399_

www.bonprix.hu Fax: 06-1 814 9998 Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2010 Ősz bonprix klub kedvezmény Blézer 5.399_ 150_ 2010 Ősz Blézer 5.399_ lásd a 22. oldalon HU.SK3F Érvényes 2010.09.15-től 2011.03.31-ig 2010PC99,00 bonprix klub kedvezmény további információt a főkatalógusban talál www.bonprix.hu Fax: 06-1 814

Részletesebben

Vályús mángorlók. hu-hu a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal önmagát is védi és elkerüli a készülék károsodását. M.-Nr.

Vályús mángorlók. hu-hu a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal önmagát is védi és elkerüli a készülék károsodását. M.-Nr. Használati útmutató Vályús mángorlók PM 1318 PM 1418 PM 1421 Feltétlenül olvassa el a használati és felállítási útmutatót hu-hu a felállítás - installálás - üzembevétel elõtt. Ezáltal önmagát is védi és

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKKUMULÁTOR TERHELHETŐSÉGI TESZTER 500A. INTERNET: www.uni-max.hu

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKKUMULÁTOR TERHELHETŐSÉGI TESZTER 500A. INTERNET: www.uni-max.hu Termék: AKKUMULÁTOR TERHELHETŐSÉGI TESZTER 500A Típus: 446500 Gyártás dátuma: Eladás dátuma, pecsét, aláírás: GARANCIAKÁRTYA??? 1. A KH Trading gépeire és szerszámaira a Polgári Törvénykönyv előírásainak

Részletesebben

Használati útmutató Mosógép

Használati útmutató Mosógép Használati útmutató Mosógép Feltétlenül olvassa el a Használati utasítást a felállítás - beszerelés - üzembe helyezés előtt. Ezáltal megóvja magát és elkerüli készüléke károsodását. hu-hu M.-Nr. 10 281

Részletesebben

LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE

LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LERVIA KH 4000 AUTOMATIC FREE-ARM SEWING MACHINE. Megtalálja a választ minden kérdésre az LERVIA KH

Részletesebben

Összecsukható trambulin 122cm

Összecsukható trambulin 122cm Összecsukható trambulin 122cm 36'' (91 cm) Trambulin 38'' (97 cm) Trambulin 40'' (102 cm) Trambulin 48'' (122 cm) Trambulin 55'' (140 cm) Trambulin Köszönjük, hogy megvásárolta a termékünket. Abban az

Részletesebben

З Д 0 / 4. p a p. ЩK ö n y v k ia d ó

З Д 0 / 4. p a p. ЩK ö n y v k ia d ó З Д 0 / 4 у p a p ЩK ö n y v k ia d ó TARTALOM Virágok Tulipán...4 Törperózsa...6 Futóvirág... 10 Flamingóvirág... 12 Asztaldíszítés í l j Kacsosváza... 15 S ótartó... 16 Fényképtartó...18 Flalacskás doboz...

Részletesebben

Vendégpapucs. Patchwork Design

Vendégpapucs. Patchwork Design Vendégpapucs www.szilvifoltvarras.hu Ez a PDF sablon személyes használatra készült. Tilos megosztani, másolni vagy feltölteni bármilyen weboldalra. A sablonok és ábrák kereskedelmi célú hasznosítása tilos.

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

867 Üzemeltetési útmutató

867 Üzemeltetési útmutató 867 Üzemeltetési útmutató Minden jog fenntartva. A Dürkopp Adler AG tulajdona; szerzői jog által védve. A Dürkopp Adler AG vállalat a tartalom bármely, ideértve a kivonatos másolását is előzetes írásos

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

BALESETVÉDELMI TUDNIVALÓK ÉS MUNKASZABÁLYOK

BALESETVÉDELMI TUDNIVALÓK ÉS MUNKASZABÁLYOK 1./ BEVEZETÉS Amikor kísérletet hajtunk végre, valójában "párbeszédet" folytatunk a természettel. A kísérleti összeállítás a kérdés feltevése, a lejátszódó jelenség pedig a természet "válasza" a feltett

Részletesebben

1. Kisszoknya készítése

1. Kisszoknya készítése 1. Kisszoknya készítése 1. Minden alkatrész hosszanti oldalát és az alját tisztázzuk (cikk-cakk) le. 2. A két háta testrészt fordítsuk színt színnel szembe, gombostűzzük össze a hátközepét úgy, hogy jelöljük

Részletesebben

FARSANGTÓL PÜNKÖSDIG

FARSANGTÓL PÜNKÖSDIG 2009 RAABE Tanácsadó és Kiadó Kft. Kosztinné Riskó Edit FARSANGTÓL PÜNKÖSDIG NÉPI JÁTSZÓHÁZI FOGLALKOZÁSOK AZ ÓVODÁBAN szervezési tudnivalók játszóházi terv januártól júniusig nemezelés maszkkészítés pókfonás

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1602W WF1600W Mosógép használati útmutató képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. A teljesebb szolgáltatás érdekében kérjük, regisztrálja termékét itt: www.samsung.com/register

Részletesebben

CUTTING EDGE WELDING HASZNÁLATI UTASÍTÁS. IGBT inverter technológiás plazma vágógép CUT 40 DIGITAL

CUTTING EDGE WELDING HASZNÁLATI UTASÍTÁS. IGBT inverter technológiás plazma vágógép CUT 40 DIGITAL CUTTING EDGE WELDING HASZNÁLATI UTASÍTÁS IGBT inverter technológiás plazma vágógép CUT 40 DIGITAL FIGYELEM! A hegesztés és vágás veszélyes üzem, ha nem körültekintően dolgoznak könnyen balesetet, sérülést

Részletesebben

Bevezetés 1. Kedves Bernina vásárló!

Bevezetés 1. Kedves Bernina vásárló! BERNINA 530 550 QE Bevezetés 1 Kedves Bernina vásárló! Gratulálunk! Ön a BERNINA megvásárlása mellett döntött, ez a megbízható modell sok örömöt fog okozni Önnek a jövőben. Több, mint 100 éve termékcsaládunk

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

TÖRTSZÁMOK, MÉRÉSEK. 34. modul

TÖRTSZÁMOK, MÉRÉSEK. 34. modul Matematika A 3. évfolyam TÖRTSZÁMOK, MÉRÉSEK 34. modul Készítette: SZITÁNYI JUDIT matematika A 3. ÉVFOLYAM 34. modul TÖRTSZÁMOK, MÉRÉSEK MODULLEÍRÁS A modul célja Időkeret Ajánlott korosztály Modulkapcsolódási

Részletesebben

Sajtóközlemény. Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. június 8.

Sajtóközlemény. Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal. 2011. június 8. Sajtóközlemény Készítsen formatervezett kerti nyugágyat fából Lépésről lépésre a Bosch-sal 2011. június 8. Biztos, hogy a tíkfából készült nyugágyba beleszédül ha meglátja az árát. Mi megtaláltuk Önöknek

Részletesebben

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15 A Technogym, a Selection TM és az Ergo Multigrips TM a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. Szerzői jogok fenntartva Technogym s.p.a., 2003 május. A Technogym

Részletesebben

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1 Tartalom 1 Biztonságtechnikai javaslatok 2 A készlet tartalma 3 Beszerelés előtt ellenőrizendő 4 Összeszerelés

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Speciális olaj-/gázkazán Buderus Logano GE 615 Buderus Logano GE 615 Logano GE615 Szakemberek számára Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa el! 6 720 643

Részletesebben

A KÕ TERMÉSZETESSÉGE ÉS AZ ACÉL EREJE RÖVIDÍTETT KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ

A KÕ TERMÉSZETESSÉGE ÉS AZ ACÉL EREJE RÖVIDÍTETT KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ A KÕ TERMÉSZETESSÉGE ÉS AZ ACÉL EREJE RÖVIDÍTETT KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ 1 AMIRE SZÜKSÉGED VAN! 2 SZÜKSÉGED LEHET MÉG: Gerard cserepek Karos lemezollóra Ácsceruza Mérõszalag, vagy colostok Gömbölyû fejû

Részletesebben

Rugalmas hordozókendő. használati útmutató

Rugalmas hordozókendő. használati útmutató Rugalmas hordozókendő használati útmutató Útmutató a Biztonságos Babahordozáshoz E használati útmutató bemutatja a legfontosabb kötési technikákat, felhívja a figyelmed néhány fontos biztonsági előírásra,

Részletesebben

6996SQ. Szubkután, unipoláris vezeték defibrillációs tekercselektróddal. Műszaki leírás

6996SQ. Szubkután, unipoláris vezeték defibrillációs tekercselektróddal. Műszaki leírás 6996SQ Szubkután, unipoláris vezeték defibrillációs tekercselektróddal Műszaki leírás Az alábbi lista a Medtronic védjegyeit vagy bejegyzett védjegyeit tartalmazza az Amerikai Egyesült Államokra és esetleg

Részletesebben

III. Fejezet Válaszfalak és térelhatároló falak

III. Fejezet Válaszfalak és térelhatároló falak III. Fejezet III.1 Fôbb szerkezeti elemek................................. 80 III.2 Válaszfalak áttekintése, épületfizikai tulajdonságok............................................ 81 III. Az építmény

Részletesebben

2. FEJEZET CSAPATOK, JÁTÉKOSOK ÉS FELSZERELÉS

2. FEJEZET CSAPATOK, JÁTÉKOSOK ÉS FELSZERELÉS 2. FEJEZET CSAPATOK, JÁTÉKOSOK ÉS FELSZERELÉS 200 MEZBE ÖLTÖZÖTT JÁTÉKOSOK Játék elôtt minden csapat csapatvezetôjének vagy edzôjének át kell adnia a játékvezetônek vagy a jegyzôkönyvvezetônek azon játékosok

Részletesebben

1. számú feladat ELINDULÁS HALADÁS CÉLMEGÁLLÁS VÉGREHAJTÁS ÉRTÉKELÉS. Követelmény

1. számú feladat ELINDULÁS HALADÁS CÉLMEGÁLLÁS VÉGREHAJTÁS ÉRTÉKELÉS. Követelmény 1. számú feladat ELINDULÁS HALADÁS CÉLMEGÁLLÁS Az indulás helyét, illetve a megállásig megteendı útszakaszt úgy kell megválasztani, hogy az lehetıség szerint tartalmazzon jobb- és bal kanyart, és a Vizsgázó

Részletesebben

2010. május- június A fizika szóbeli érettségi mérései, elemzései

2010. május- június A fizika szóbeli érettségi mérései, elemzései 2010. május- június A fizika szóbeli érettségi mérései, elemzései 1. A rendelkezésre álló eszközökkel szemléltesse a hőtágulás jelenségét! Eszközök: Gravesande karika, üveg egy forintossal (és némi víz),

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-RE9HKE http://hu.yourpdfguides.com/dref/3978731

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-RE9HKE http://hu.yourpdfguides.com/dref/3978731 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

1. Ha új karnishoz szerel fel karnisliftkombi konzolt, akkor első lépésként távolítsa el a régi

1. Ha új karnishoz szerel fel karnisliftkombi konzolt, akkor első lépésként távolítsa el a régi A KARNISLIFT kombi felszerelésének lépései: 1. Ha új hoz szerel fel liftkombi t, akkor első lépésként távolítsa el a régi t és annak rögzítő elemeit (ha volt felszerelve). Ha a lift kombi t régi hoz kívánja

Részletesebben

Szárítás. Ajtó. Kezel tábla. 2. A pihéket távolítsa el a pihefogó rekeszéb l.

Szárítás. Ajtó. Kezel tábla. 2. A pihéket távolítsa el a pihefogó rekeszéb l. Az Ön új szárítógépe Gratulálunk Ön egy korszer, kiváló minség, Siemens márkájú háztartási készüléket választott. A kondenzációs szárítógép takarékos energiafogyasztású. A gyártó minden kiszállított szárítógép

Részletesebben

1. A testek csoportosítása: gúla, kúp

1. A testek csoportosítása: gúla, kúp TÉRGOMTRI 1. testek csoportosítása: gúla, kúp Keressünk a környezetünkben gömböket, hengereket, hasábokat, gúlákat, kúpokat! Keressük meg a fenti képen az alábbi testeket! gömb egyenes körhenger egyenes

Részletesebben

Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40

Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40 Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40 Tartalomjegyzék Általános leírás...3 Használat...6 Hogyan kapcsoljuk be a f z zónákat?... 6 Kiegészít zóna (az üvegkerámiás f zési zónánál)... 6 Hogyan

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kálló Marianna. Konyhai garnitúrák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Kálló Marianna. Konyhai garnitúrák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Kálló Marianna Konyhai garnitúrák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-013-30 KONYHAI

Részletesebben