A év diákpolgármestere: Tóth Dávid

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2012. év diákpolgármestere: Tóth Dávid"

Átírás

1 A év diákpolgármestere: Tóth Dávid Széchényi István Római Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola (620 pont) A év alpolgármestere: Berki Antal Damjanich János Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (520 pont) A év alpolgármestere: Tóth Ákos Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola (510 pont)

2

3 2012. szeptember 22. Urnás szavazás 1. Közgé 250 pont 2. Diszi 150 pont 3. Bajza 100 pont szeptember 22. A 4 tagú zs ri döntése Kiállítás a Grassalkovich M vel dési Ház Hatvany termében: 1. Bajza 30 pont 3. Diszi 10 pont Választási plakát 1. Diszi 30 pont 3. Bajza 10 pont Weboldal 1. Diszi 30 pont 3. Bajza 10 pont Kampányfilm 1. Diszi 30 pont 3. Bajza 10 pont

4 Kampánybeszéd 1. Diszi 30 pont 3. Bajza 10 pont szeptember 22. Online szavazás hatvanonline.hu facebook oldalán 1. Bajza 778 szavazat 30 pont 2. Diszi 675 szavazat 20 pont 3. Közgé 396 szavazat 10 pont oldalon 4960 szavazatból 1. Diszi 84% 30 pont 2. Közgé 11% 20 pont 3. Bajza 5 % 10 pont szeptember 21. Atlétika verseny Összetett eredmény alapán 1. Bajza 30 pont 2. Diszi 20 pont 3. Közgé 10 pont szeptember 21. Kispályás futball mérk zés eredményei Lány: 1. Diszi 30 pont 3. Bajza 10 pont

5 fiú: 1. Közgé 30 pont 2. Bajza 20 pont 3. Diszi 10 pont szeptember 21. M veltségi vetélked az Ady Endre Könyvtárban 1. Bajza 30 pont 3. Diszi 10 pont szeptember 21. Európai Uniós vetélked a Hatvani Galériában 1. Bajza 30 pont 3. Diszi 10 pont szeptember 21. Helytörténeti vetélked a Hatvany Lajos Múzeumban 1. Bajza 30 pont 2. Diszi 20 pont szeptember 20. Kiállításmegnyitó a Grassalkovich M vel dési Ház Hatvany Termében A résztvev k száma alapján: 1. Bajza 30 pont (súlyozott átlag alapján: 194 f ) (súlyozott átlag alapján: 116 f ) 3. Diszi 10 pont (64 f )

6 2012. szeptember 20. Múzeumi Tanévnyitó A résztvev k száma alapján: 1. Közgé 30 pont (súlyozott átlag alapján: 157 f ) 2. Bajza 20 pont (súlyozott átlag alapján: 65 f ) 3. Diszi 10 pont (57 f ) szeptember 19. C. Lénárt Ferenc kiállítása A résztvev k száma alapján: 1. Közgé 30 pont (súlyozott átlag alapján: 111 f ) 2. Bajza 20 pont (súlyozott átlag alapján: 82 f ) 3. Diszi 10 pont (44 f ) szeptember 19. Kosárlabda mérk zés eredménye 1. Bajza 30 pont (2 gy zelem) 2. Diszi 20 pont (1 gy zelem, 1 vereség) 3. Közgé 10 pont (2 vereség) szeptember 18. Kézilabda mérk zés eredménye 1. Diszi 30 pont (2 gy zelem) 2. Bajza 20 pont (1 gy zelem, 1 vereség) 3. Közgé 10 pont (2 vereség)

7 2012. szeptember 17. hétf Diákpolgármester-jelöltek vitája A résztvev k száma alapján: 1. Bajza 30 pont (súlyozott létszám: 237 f ) (súlyozott létszám: 180 f ) 3. Diszi 10 pont (28 f ) Diákpolgármester-jelöltek: Bajza József Gimnázium és Szakközépiskola Tóth Ákos Tóth Ákos vagyok, a Bajza József Gimnázium 12.B osztályos tanulója. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy indulhatok a város Diákpolgármestere címért. Rendkívüli fontossággal bír ez a titulus, hiszen a címet elnyer személy diák - ként tud társaiért cselekedni. Ugyanakkor egy polgármesternek utat kell mutatni, példát kell statuálni társai számára, mely nagy jelent séggel bír a mai világban.

8 Egy Polgármester legyen mestere hivatásának. Ezért fontosnak tartom azt, hogy tanulmányi téren jeleskedjen. Egy kit bizonyítványért tapasztalatom szerint nap, mint nap keményen meg kell dolgozni. Az él idegen nyelvek magasfokú ismerete is elengedhetetlen. Személy szerint én tízedik évfolyamon érettségiztem angol nyelvb l 98 százalékos eredménnyel, kilencedik osztályban középfokú, tízedikben pedig fels fokú komplex nyelvvizsgát szereztem. Jelenleg német nyelvb l készülök fels fokú komplex nyelvvizsga letételére a következ vizsgaid szakban, illetve elkezdtem franciául is tanulni. A nyelvek mellett a reáltudományokat kedvelem. Matematikából 11. osztályban 98 százalékos középszint érettségi vizsgát tettem, jöv hónapban pedig informatikából fogok érettségizni. Emelt szint vizsgára matematikából és kémiából készülök. Tanulmányaimat a Budapesti M szaki Egyetem vegyészmérnöki karán szeretném folytatni és szakfordítói végzettséget is szeretnék szerezni. Családommal Hatvanban élek. Édesanyám a Bajza József Gimnáziumban igazgató helyettese és angol nyelvet tanít, édesapám gépészmérnök. Két testvérem van: Angéla kilencedik osztályos a Bajza József Gimnáziumban, Ádám 7 éves, els osztályba jár a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Bár hatvani lakos vagyok, rendkívül nagy hangsúlyt fektetek a környez településekr l érkez diákok érdekképviseletének fontosságára is. A hatvani diákok kétharmada bejáró ugyan, de fontosnak tartanám azt, hogy k is magukénak érezzék ezt a várost és részt vegyenek vérkeringésében. Kiemelt jelent séggel bír számomra a csapatmunka, a közösségben való aktív részvétel, ezért megválasztásom esetén számítok diáktársaim segítségére, hiszen értetek, diákokért hivatott munkálkodni e cím elnyer je. Mi fontos nekünk, fiataloknak? Egy olyan helyen, olyan közösségben élni, ahol odafigyelnek ránk, megbecsülik a munkánkat, ahol mi is megmutathatjuk, hogy milyen nagy dolgokra vagyunk hivatottak. Kedves Diáktársaim! Ragadjuk meg a felkínált lehet séget és formáljuk át Hatvant egy pezsg, üde diákélet fellegvárává!

9 Damjanich János Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Berki Antal Berki Anti vagyok és már 4 éve a DISZI padjait koptatom. Nagyon szeretek ide járni, hiszen itt mindenki jó fej, a tanárok, a diákok még a diri is. A 2/12.f osztályban fest, mázoló és tapétázó szakmát tanulok, tehát számíthatsz rám, ha lakásfelújításon töröd az agyad. Kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik els sorban az éneklés. Biztosan már többször volt alkalmatok csodálatos hangomat hallgatni. Tudok táncolni többféle stílusban, mint például társas és a modern tánc. E tevékenységek mellett a veszélyesebb dolgok is vonzanak, szeretek zsongl rködni. Ja! És ki ne hagyjam életem legfontosabb színterét, a színházat! Imádok színészkedni, persze csak a színpadon. Voltam már elveszett kisfiú a dzsungelben Maugli szerepében, aztán felcsaptam libának (Galibának) Ludas Matyi oldalán és Csodaországban kalandoztam Pán Péter b rébe bújva. Na, de tovább nem fényezem magam, inkább most már elmondanám, mire számíthattok, ha engem választotok diákpolgármesternek: Szeretném, ha a fiúkat minden reggel az iskola csinos lányai fogadnák a bejáratnál egy energiaitallal!

10 Minden szünetben valamilyen show m sor lesz az iskola színpadán! Kevesebb tanítási óra lesz és helyettük több közösségi program, mely minket szórakoztat! A tanárok több beszélget s órát tartanak majd a szakmai és közismereti órák helyett! Minden hónapban lesz suli buli! A büfé helyén Mc Donald s-ot szeretnék! Hatvan városban a mozit újraépíttetem! A büfében, az els szünetben mindenki, minden nap egy üdít t és egy szendvicset kap ingyen! Hetente egyszer Hatvan összes diákjának X-box, PS bajnokságot rendezek! Plázát építtetek a régi buszmegálló helyén! Több söröz t és bárt létesítek, ahová a haveri köreinkkel beülhetünk és jót csocsózhatunk, beszélgethetünk és biliárdozhatunk! Több kedvezmény lesz a boltokban a diákigazolvánnyal rendelkez k számára! Sétálóutcát létesítek! A gyakorlati képzésekhez a DISZI-ben, a szakmát tanuló diákok számára megfelel anyagmennyiséget létesítek! Valamint figyelembe veszem majd a diákok és a hatvani lakosok óhajait, kívánságait, elképzeléseit, hogy jobbá tegyük együttes er vel a hatvani közéletet! Szavazzatok rám és minden álmotokat megvalósítom!

11 Széchényi István Római Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Tóth Dávid Sziasztok! Tóth Dávid vagyok,17 éves tanuló, a Széchényi informatika szakára járok, a 12.a osztályba. Jelenleg szingli, de remélem, hogy ez a polgármesteri kampányhadjárat után meg fog változni! A csillagjegyem nyilas, aki ismeri az e jegybe tartozó embereket, az könnyen ki tudja találni, hogy milyen tulajdonságjegyekkel rendelkezem. Imádok örömet okozni másoknak, ezért rengeteg barátom van. Egy jó lehet ség nekem a diákpolgármester választás ahol végre megmutathatom, hogy mennyire jó irányító vagyok. A vezetés terén nagy tapasztalatom van, hiszen már évek óta az iskolai diákönkormányzat elnöke vagyok. Tavaly én nyertem a diákigazgató-választást az iskolánkban. Nehezen nyertem el a címet, de mindenki úgy gondolta, hogy én vagyok a legalkalmasabb ember erre a feladatra. Régóta sportolok, rengeteg jó

12 versenyeredményem van, amit több év alatt szereztem. Miért lennék jó diákpolgármester? Szerintem azért, mert jó szervez vagyok. Az elmúlt tanévben én szerveztem a diáknapot az iskolánkban és sokan úgy vélekedtek, hogy ez volt a legjobb nap az intézményben. Városi rendezvényeken mindig aktívan részt veszek, de a Hatvan éjszakai életében is rendszeresen felt nök. Megfigyeltem, hogyan szoktak a diákok szórakozni és tisztában vagyok az igényekkel. Szeretnék részt venni Hatvan közösségi életében és irányítani a városi diákság programjait. Ha segíteni akarsz ebben, neked csak annyi dolgod van, hogy szavazz rám szeptember 22-én, szombaton. Ha megválasztotok diákpolgármesternek, akkor rengeteg olyan emberrel találkozhattok személyesen, akiket eddig csak a tv-ben láthattatok. A demokrácia elvét követem, ezért a másik két középiskola képvisel inek és diákjainak is kikérem a véleményét az egyes programok megszervezése alkalmával. Nem nélkületek akarok dönteni egy személyben, hanem veletek együtt, közösen emlékezetessé tenni a városban eltöltött diákéveket. Biztos vagyok benne, hogy együtt felejthetetlenné tudjuk tenni a következ tanévet. Én is tapasztaltam, hogy milyen nehéz az iskola élet. Tisztába vagyok azzal, hogy mennyi stressz felgyülemlik bennetek. Egyszer en kell id t fordítanod arra, hogy szórakozz és levezesd a stresszt. Ennek az els lépése az, hogy rám szavazol. Szeretsz sportolni? Buliznál, de nincs diák buli a közelbe? Megmutatnád mit tudsz, de nincs rá lehet séged? Eleged van az iskolából? Szavazz rám és megoldom, hogy olyan boldogan teljen el a következ éved amilyen még sohasem volt ezel tt!

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ HEVES I NTÉZET MEGYEI PEDAGÓGI AI Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN A 2015/2016-OS TANÉVBEN

Részletesebben

A közép- és emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő foglalkozások tervezete. a Pedagógiai Program alapján

A közép- és emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő foglalkozások tervezete. a Pedagógiai Program alapján A közép- és emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő foglalkozások tervezete a Pedagógiai Program alapján a 2016/2017-es tanévre Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Jogszabályi háttér A kerettantervek

Részletesebben

Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév

Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév Képzéseink: A tagozatok kódszámai általános tantervű 01 matematika 02 angol 03 német 04 biológia 05 informatika 06 magyar 07 történelem 08 Arany János

Részletesebben

HATVAN VÁROS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

HATVAN VÁROS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE HATVAN VÁROS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Mellékletek: Költségvetés szöveges indoklása Szöveges indoklás mellékletei Rendelet Rendelet mellékletei /2014. Előkészítésben részt vett: Bánkutiné Katona Mária gazdálkodási

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolája OM 203052 6720 Szeged, Horváth Mihály utca 2-6. Tel/Fax: 62/547-160/114-es mellék E-mail: epki@vedres.sulinet.hu A szegedi Vedres

Részletesebben

A gyermekek születése nem a szüléssel kezdódik és ér véget!

A gyermekek születése nem a szüléssel kezdódik és ér véget! Védónó szakirány A gyermekek születése nem a szüléssel kezdódik és ér véget! SZTE EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR Veronika, a kismama mindent tudott a szülésről, mert jól felkészítették rá.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Német Nemzetiségi Önkormányzat Testületének 2012. május 25. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: Kék János elnök Pózer Tamás elnökhelyettes Bón Ferenc képviselő Kozák

Részletesebben

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága II. évfolyam 10. szám 2007. JÚNIUS A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága Előszó Itt az év vége! Mindannyian elfáradtunk. A vizsgák, küzdelmek a jobb jegyért lekötötték minden energiánkat. Ezért

Részletesebben

Helló mindenkinek!:) és Postai Szakközépiskolában

Helló mindenkinek!:) és Postai Szakközépiskolában Kedves Végzős Diákok! Fontos döntés elôtt álltok. Választanotok kell a középiskolák között, hol szeretnétek érettségit, szakmát tanulni. Azt gondolom, két alapvetô dolgot kell tennetek. Egyrészt össze

Részletesebben

Oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsgák táblázata a DF szakjainál

Oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsgák táblázata a DF szakjainál Dunaújvárosi Főiskola Oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsgák táblázata a DF szakjainál A Képzési és Kimeneti Követelmények ján összeállítva Farkas Beáta 2012.07.30. Tartalom Anyagmérnöki... 2 Anyagmérnöki

Részletesebben

Történelemt@nítás Online történelemdidaktikai folyóirat

Történelemt@nítás Online történelemdidaktikai folyóirat Történelemt@nítás Online történelemdidaktikai folyóirat (XLV.) Új folyam I. 1. (próba)szám 2010. február www.folyoirat.tortenelemtanitas.hu Forrás: http://www.folyoirat.tortenelemtanitas.hu/2010/02/szucsik-agnes-husz-ev-alatt-kozel-hatvan-orszagoskozismereti-tortenelmi-verseny/

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016/2017. tanév A szakképzésről szóló, 2011. évi CLXXXVII. törvény változását követően 2015. július 1-én megalakultak a Szakképzési Centrumok. A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

Részletesebben

Segítség! FH Wiener Neustadt

Segítség! FH Wiener Neustadt Segítség! FH Wiener Neustadt Sziasztok! Amikor én jelentkeztem Wiener Neustadtba, volt egy lány, aki rengeteget segített. Ő már ott tanult a főiskolán, és mindent elmesélt az ottani életről, a fontos tudnivalókról,

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK)

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) Gyöngyös 2014. január 6. 1. FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ SZAKOK A képzési

Részletesebben

Zene nélkül mit érek én?

Zene nélkül mit érek én? Zene nélkül mit érek én? A következőekben a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egyik tehetséges diákjával készített interjút olvashatjátok, aki a lemezlovasok között igen elismert, és ez a

Részletesebben

Adventi. 2011. november 26 2012. január 7.

Adventi. 2011. november 26 2012. január 7. Adventi programfüzet 2011. november 26 2012. január 7. Jégpálya, karácsonyi vásár, betlehem élő állatokkal, Mikulás a főtéren, Papp Rita, LOLA, Auth Csilla, hangversenyek, kiállítások, rockkarácsony, táncház,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. május 29-én (kedd) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

IFELORE Hírlevél 2012. április.30

IFELORE Hírlevél 2012. április.30 0 Előszó-Visszaemlékezés 2008-ban, majdnem pontosan négy éve az alábbi sorokkal búcsúzott a hírlevél akkori szerkesztője, Netti. Azóta szunnyadt a toll, várta, hogy valaki újra elővegye. Úgy gondolom,

Részletesebben

Furtwangeni élménybeszámoló

Furtwangeni élménybeszámoló Furtwangeni élménybeszámoló 2003/2004-es tanév 1. félév Gellérfy Júlia műszaki menedzser szakos hallgató vagyok. A tanulmányaim 7. félévében, azaz a gyakorlati félévem keretein belül töltöttem el 6 hónapot

Részletesebben

T/3288/29. Az Országgy űlés. ajánlás a

T/3288/29. Az Országgy űlés. ajánlás a LA ORSZÁGGYULES HIVATA Érkezett: 2011 JuN 14 T/3288/29. Az Országgy űlés Gazdasági és informatikai bizottságának Fenntartható fejlődés bizottságána k Honvédelmi és rendészeti bizottságának ajánlás a Az

Részletesebben

INFORMATIKA OKTATÁS ISKOLÁNKBAN

INFORMATIKA OKTATÁS ISKOLÁNKBAN INFORMATIKA OKTATÁS ISKOLÁNKBAN Iskolánkban az idegen nyelv emelt szintű oktatása mellett az informatika oktatása is emelt szinten történik. Amit kínálunk: a Helyi Kerettanterv alapján megvalósuló emelt

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 2017. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatója

Pályaválasztási tájékoztatója A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tájékoztatója a megye középfokú intézményeiről, általános iskolai tanulók részére 2016/2017. tanév Bevezető Kedves Pályaválasztó Tanulók!

Részletesebben

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Intézmény elérhetősége Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Telefonszám: (52) 512-900/62239 Fax: (52) 412-336 E-mail: kustar.katalin@arts.unideb.hu Web: http://www.btk.unideb.hu

Részletesebben

Kedves Bánkis! Bánki HÖK

Kedves Bánkis! Bánki HÖK Kedves Bánkis! Mindenek előtt engedd meg, hogy gratuláljunk a sikeres felvételidhez iskolánkba! Ezzel akaratodon kívül is csatlakoztál egy olyan közösséghez, amely csak a javadra válhat tanulmányaidban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. július 3-án 8.30 órakor megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Jelen voltak: Városháza emeleti nagyterme. (Csatolt jelenléti ív alapján!) Horváth Richárd

Részletesebben

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolája és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolája és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolája és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára a 2016/2017. tanévre Kedves Érettségizı! A Nyíregyházi SZC

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 106/2007. (XI.22.)

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 106/2007. (XI.22.) KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2007. november 22-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Nemzetépítő vártán - vitázzunk vagy száz szón, ahogyan most Magfalván, úgy volt régen Szárszón

Nemzetépítő vártán - vitázzunk vagy száz szón, ahogyan most Magfalván, úgy volt régen Szárszón Nemzetépítő vártán - vitázzunk vagy száz szón, ahogyan most Magfalván, úgy volt régen Szárszón 2015-07-31.-én és 08-1.-én és 2.-án! Nem a rendszert kell megdönteni, hanem ki kell szervezni alóla a társadalmat.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kiskunhalas

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kiskunhalas FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kiskunhalas Amit egynek tesztek a legkisebbek közül, azt nekem teszitek (Mt 25,40) ISKOLÁNK A Szent József Katolikus Általános Iskola

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény-Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületei 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csetény és Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2013. május

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Bevezet I. Nevelési program II. Helyi tanterv Záradék

TARTALOMJEGYZÉK Bevezet I. Nevelési program II. Helyi tanterv Záradék TARTALOMJEGYZÉK Bevezető 2 I. Nevelési program 7 1. Az iskolában folyó nevelő-oktató munka alapelvei, értékei, céljai, feladatai, eszközei 7 2. A személyiségfejlesztéssel kapcsolatos pedagógiai feladatok

Részletesebben

/2014. Előkészítésben közreműködött: Bánkutiné Katona Mária gazdálkodási irodavezető. az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról

/2014. Előkészítésben közreműködött: Bánkutiné Katona Mária gazdálkodási irodavezető. az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról /2014. Előkészítésben közreműködött: Bánkutiné Katona Mária gazdálkodási irodavezető E L Ő T E R J E S Z T É S az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Beszámoló az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásáról

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület munkaszervezete, a Tourinform-Kaposvár 2012.évi munkájáról. Készítette: Máyerné Bocska Ágnes

BESZÁMOLÓ. a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület munkaszervezete, a Tourinform-Kaposvár 2012.évi munkájáról. Készítette: Máyerné Bocska Ágnes BESZÁMOLÓ a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület munkaszervezete, a Tourinform-Kaposvár 2012.évi munkájáról Készítette: Máyerné Bocska Ágnes 1 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés, 3.oldal 1. A helyi TDM szervezet

Részletesebben

Hírlevél szeptember-október

Hírlevél szeptember-október Hírlevél szeptember-október Kedves Barátaink! Új iskolai szezon kezdődött, melyben Egyesületünk nagy lépést tett a kisebb térségünk néptánc ügyeinek fejlesztése terén. Sok nagy ívű terv jár az eszünkben,

Részletesebben

KI A BARÁTOD? ÖRÖKÍTSÉTEK MEG BARÁTSÁGOTOK EGY PILLANATÁT!

KI A BARÁTOD? ÖRÖKÍTSÉTEK MEG BARÁTSÁGOTOK EGY PILLANATÁT! 3. GYEREK ARC PÁLYÁZATI KIÍRÁS (Leadási határidő: 2010. május 14. péntek) KI A BARÁTOD? ÖRÖKÍTSÉTEK MEG BARÁTSÁGOTOK EGY PILLANATÁT! Kedves Földlakó Gyerekek! Itt újra Biox beszél a Xenor bolygóról. Most

Részletesebben

2007 június Mosonszolnoki Hírmondó Ismét MARATONI VETÉLKEDŐ Mosonszolnokon A tavalyi vetélkedő jó hangulatát idézte a Művelődési Házban 2007. április 29-én és 30-án megrendezett II.Maratoni vetélkedő.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA

APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZATA Az AVKF Szervezeti és Működési Szabályzatának V.3.4. sz. melléklete 2013.november Oldal: 1 / 17 TARTALOM PREAMBULUM ELSŐ RÉSZ: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője (ÉTTEREM VEZETŐ)

Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője (ÉTTEREM VEZETŐ) Érvényes: 2016.02.02-2016.03.01 Építésvezető (ÉPÍTÉSVEZETŐ) Azonosítók: AO000929-3612484 (2001) 1313 04 GESZTELYI Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 8380 Hévíz -

Részletesebben

5800 63. OM 028376 HÁZIREND

5800 63. OM 028376 HÁZIREND BÉKÉS MEGYEI HUNYADI JÁNOS GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM 5800 Mezőkovácsháza, Sármezey

Részletesebben

I. évfolyam 2. szám. 2013. március VAJSZLÓI HÍREK. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja. Önkormányzati hírek röviden

I. évfolyam 2. szám. 2013. március VAJSZLÓI HÍREK. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja. Önkormányzati hírek röviden I. évfolyam 2. szám. Tűzifa Támogatás VAJSZLÓI HÍREK Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja Az önkormányzat képviselő-testülete elfogadta a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola 2015 PEDAGÓGIAI PROGRAM Damjanich János Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola 1 I. I. Helyzetelemzés... 5 1. Az iskola rövid története..5 2. Középiskolánk hivatalos adatai...6 3. Az iskola és környezete...7

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március hó 11. napján tartott rendkívüli testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád OM azonosító: 030 579 Cím: 9321 Farád, Győri u. 27. Tel.: 96/279/137 Fax: 96/535-017 E-mail: altiskfarad@gmail.com

Részletesebben

Csatoltan küldöm az ÁMK Ványai Ambrus Általános Iskola Intézményegységének beszámolóját a testületi ülésre. intézményvezetı

Csatoltan küldöm az ÁMK Ványai Ambrus Általános Iskola Intézményegységének beszámolóját a testületi ülésre. intézményvezetı Általános Mővelıdési Központ Dévaványa Vörösmarty u. 6-8. 6 Tel./fax /fax: : 06 66 483-035 Tel: : 06 66 484-826 826 Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete Dévaványa, Hısök tere 1. Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND 2015 FONTOS DÁTUMOK Felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az 2015. február E-felvételiben 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének

Részletesebben

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2013. október 08.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2013. október 08. GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Frissítve: 2013. október 08. 1.Kérdés: Igaz-e, hogy a Boronkayba 4,5 alatt esélytelen bekerülni? A felvételi rendszerünk pontszámítása három elemre épül. Ebből csak az egyik

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/2016-os tanév

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/2016-os tanév KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/2016-os tanév Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola Kétsoprony 1 KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/2016-os tanév Óvoda 1. Óvodapedagógusok száma: 4 fő 2. Óvoda pedagógusok iskolai

Részletesebben

Kedves leendő Diákunk! Szeretettel köszöntünk az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében! Felvételi vizsga az ESZI-ben!

Kedves leendő Diákunk! Szeretettel köszöntünk az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében! Felvételi vizsga az ESZI-ben! Kedves leendő Diákunk! Szeretettel köszöntünk az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai nevében! Felvételi vizsga az ESZI-ben! 1986-ban nyitottuk meg kapunkat az ország első vállalati

Részletesebben

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik.

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik. Ide gyűjtöttem össze kivonatolva az információkat, amelyeket Kryon 2012-vel kapcsolatban tett közzé... Mindenkinek ajánlom továbbá Lee Carroll Végzetgyár című témába vágó cikkét 2012-ről, valamint a magyar

Részletesebben

Kórházak szakképzı iskolát végzettek iránti keresletének várható alakulása SZAKISKOLA_2010

Kórházak szakképzı iskolát végzettek iránti keresletének várható alakulása SZAKISKOLA_2010 SORSZÁM: MEGYE KÓDJA: Kórházak szakképzı iskolát végzettek iránti keresletének várható alakulása SZAKISKOLA_2010 Kérdezı aláírása:... [Kérdezı neve]* kérdezı kódja*: A kérdezés kezdete: 2010. hónap....nap..óra.perc

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ 2015/2016.

BEKÖSZÖNTŐ 2015/2016. BEKÖSZÖNTŐ 2015/2016. A Szentlélek segítségét kérve szeptember 1-jén, a Veni Sancte szentmisével kezdetét vette az új tanév. A Gondviselésbe vetett bizalmunk és reményünk mellett kérjük a szülők elkötelezett

Részletesebben

Schweinfurt: Würzburg: Fachhochschule Würzburg - Schweinfurt. A város:

Schweinfurt: Würzburg: Fachhochschule Würzburg - Schweinfurt. A város: Fachhochschule Würzburg - Schweinfurt A város: Schweinfurt: Schweinfurt egy kisebb iparvárosnak számít. Itt található a FAG vállalat számos gyára, ami csapágyakat gyárt. Rengeteg parkkal és sportpályával

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. köznevelési referens

JEGYZŐKÖNYV. köznevelési referens JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2014. április 23-án 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

Property ENERGY-project

Property ENERGY-project Pécsi Tudományegyetem A GYERMEKEK ÉTKEZÉSI SZOKÁSAI ÉS FIZIKAI AKTIVITÁSA Gyermek kérdőív Ország kód Iskola kód Osztály kód Kódszám Kedves Gyermek! 8000 gyermek étkezési szokásait és testmozgási kultúráját

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE 5310 KISÚJSZÁLLÁS KÁLVIN U. 3. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről szóló OKM rendelet alapján az alábbi adatokkal működik intézményünk. Intézmény neve: ÁMK Általános Iskolája

Részletesebben

E L T E R J E S Z T É S a Képvisel -testület 2006. november 29-i ülésére

E L T E R J E S Z T É S a Képvisel -testület 2006. november 29-i ülésére E L T E R J E S Z T É S a Képvisel -testület 2006. november 29-i ülésére Tárgy: Szentgotthárd város közoktatási feladatellátási, intézményhálózatm ködtetési és -fejlesztési terve. Tisztelt Képvisel -testület!

Részletesebben

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Tanulói kérdőívek értékelése, 2012 Az értékelés során a tavalyi évhez hasonlóan különválasztottam az alsó

Részletesebben

Tátyi Tibor. Az alapszervezet története

Tátyi Tibor. Az alapszervezet története 217 Tátyi Tibor Az alapszervezet története Párkányban 1949. április 24-én alakult meg a CSEMADOK városi alapszervezete. Elsősorban lelkes, tenni akaró a magyar kultúra ápolásáért kész emberek fogtak össze,

Részletesebben

Közzétételi lista. Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakközépiskola

Közzétételi lista. Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakközépiskola Közzétételi lista 1. Adatok Név: Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakközépiskola és Szakiskola Székhely: 9024 Győr, Répce utca

Részletesebben

Élet az 50 éves gimnáziumban. Szikszó, 2015

Élet az 50 éves gimnáziumban. Szikszó, 2015 Élet az 50 éves gimnáziumban Szikszó, 2015 Köszöntünk mindenkit! Alapelvek Szabad iskolaválasztás a tanuló részéről A középfokú iskolák igazgatói törvényben biztosított döntési jogának érvényesülése Informatikai

Részletesebben

Jó gyakorlatok gyűjteménye helyi foglalkoztatási projektekről TÁMOP-2.6.2-12/1-2013-0041 CÉGÉNYDÁNYÁD

Jó gyakorlatok gyűjteménye helyi foglalkoztatási projektekről TÁMOP-2.6.2-12/1-2013-0041 CÉGÉNYDÁNYÁD CÉGÉNYDÁNYÁD A FALU, AHOL NEMCSAK ÁLMODNI MERNEK, HANEM FELÉBREDNI IS BEVEZETÉS A Szamosháton fekvő ikerfalu bonyolult és izgalmas története a XII. századra nyúlik vissza. Cégény és Dányád települések

Részletesebben

A magyar pénzügyi értékcikkek első szakkiállítása

A magyar pénzügyi értékcikkek első szakkiállítása SPECIÁLIS KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYOK (INDIVIDUAL REGULATIONS OF EXHIBIT) 1. A kiállítás megnevezése 2. Szervezők: HUNREV 2016 BUDAPEST A magyar pénzügyi értékcikkek első szakkiállítása A kiállítást a Magyar

Részletesebben

Szállás: 3000 Ft/fő/éj, terem és teljes infrastruktúra: 35.000 Ft/nap. Szállásdíj: 6.500 Ft/fő/éj, előadó termek használata: 35.

Szállás: 3000 Ft/fő/éj, terem és teljes infrastruktúra: 35.000 Ft/nap. Szállásdíj: 6.500 Ft/fő/éj, előadó termek használata: 35. IST-B-14-0001 Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság nemzeti park igazgatóság Szolgáltatás IST-B-14-0002 Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság nemzeti park igazgatóság Szolgáltatás IST-B-14-0003 Aggteleki Nemzeti

Részletesebben

""Juhász Orsolya, Projekt107, 2015.03.30., projektnap értékelése 10. évfolyam 7. csoport"" kérdőív

Juhász Orsolya, Projekt107, 2015.03.30., projektnap értékelése 10. évfolyam 7. csoport kérdőív ""Juhász Orsolya, Projekt107, 2015.03.30., projektnap értékelése 10. évfolyam 7. csoport"" kérdőív A kitöltők statisztikai adatai: A válaszadók létszáma: 13 Az eredmények összefoglalása 1. Kedves Résztvevő!

Részletesebben

Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán

Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola beiskolázási tájékoztató a pedagógiai programunk alapján Játszótér és sportpálya iskolánk udvarán 2 Iskolánk adatai: Neve: Bálint Márton Általános Iskola és

Részletesebben

A jövő tudósai A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI TERVEI. A jövő tudósai. Magyar Tudomány 2013/5

A jövő tudósai A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI TERVEI. A jövő tudósai. Magyar Tudomány 2013/5 Tisztelt Olvasó! 610 A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM EDDIGI EREDMÉNYEI ÉS TOVÁBBI TERVEI A Nemzeti Tehetség Programról szóló 78/ 2008. (VI.13. OGY-határozat elfogadásával az Országgyűlés 2008-tól kezdődően

Részletesebben

MUNKATERV. Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2015. március 19. napján tartandó ülésére

MUNKATERV. Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2015. március 19. napján tartandó ülésére MUNKATERV Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2015. március 19. napján tartandó ülésére Tárgy: Művelődési Központ, Könyvtár és Szekrényessy Árpád Múzeum könyvtári intézményegységének 2015.

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KÖZÉPISKOLÁK VÉGZŐS TANULÓINAK ELHELYEZKEDÉSI SZÁNDÉKFELMÉRÉSE 2014/2015. TANÉV

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KÖZÉPISKOLÁK VÉGZŐS TANULÓINAK ELHELYEZKEDÉSI SZÁNDÉKFELMÉRÉSE 2014/2015. TANÉV GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KÖZÉPISKOLÁK VÉGZŐS TANULÓINAK ELHELYEZKEDÉSI SZÁNDÉKFELMÉRÉSE 2014/2015. TANÉV 2015. április Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán 9021

Részletesebben

Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet!

Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet! Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet! A köznevelés átalakuló rendszerében a nagyobb állami szerepvállalás célja az, hogy az ország minden iskolájában egyformán magas színvonalú

Részletesebben

ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAK. (BSc) ALAPKÉPZÉS

ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAK. (BSc) ALAPKÉPZÉS ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAK (BSc) ALAPKÉPZÉS Az alapképzési szak megnevezése: építőmérnöki Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: építőmérnök A specializációk megnevezése: Szerkezetépítő mérnök ágazaton:

Részletesebben

Hat\'an' DIPLOMÁSAINK. a Kürt ZRt. marketing igazgatója. K+F A cserszegi fuszeres nyomában.. 3 EMBER - 1 TÉMA Hatvan év hat szemmel

Hat\'an' DIPLOMÁSAINK. a Kürt ZRt. marketing igazgatója. K+F A cserszegi fuszeres nyomában.. 3 EMBER - 1 TÉMA Hatvan év hat szemmel ~ o J «t- ~ «t- Hat\'an' DIPLOMÁSAINK TeVéKenyen - Olvasó Árpád, a TVK vezérigazg HOJ 1 4 Tj\MOP I 4.1.1. EGYETEMÜNK Azt írta az újság... - válogatás az Egyetemünk híre>lbol DIPLOMÁSAINK Amikor a cél vezérel

Részletesebben

MAGYAR MINT IDEGEN NYELV

MAGYAR MINT IDEGEN NYELV Magyar mint idegen nyelv középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 4. MAGYAR MINT IDEGEN NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

Könyvtárpedagógiai-program

Könyvtárpedagógiai-program Könyvtárpedagógiai program Általános könyvtárpedagógiai rész. Az iskolai könyvtár rövid bemutatása, helye az iskola pedagógiai programjában Az iskolai könyvtár a Vajda János Gimnázium szerves része, az

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Petıfi Sándor Általános Iskola, 2600 Vác, Deákvári fıtér 5. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok:

Részletesebben

1sz. melléklet Nevelıtestületi klíma mérése

1sz. melléklet Nevelıtestületi klíma mérése MELLÉKLETEK 1sz. melléklet Nevelıtestületi klíma mérése 1. Szívesen veszek részt a tantestületi kirándulásokon. 2. A tantestületünkben vannak kiközösített kollégák. 3. A tanulókhoz személytelen kapcsolatok

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására.

PÁLYÁZAT. Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására. PÁLYÁZAT Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására. Pályáztató: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 6000 Kecskemét, Deák Ferenc

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 769 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2013. november 26-án 9 óra 00 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. október 2-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. október 2-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2008. október 2-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás... 4 Beszámoló a 2008/2009.

Részletesebben

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA A TARTALOMBÓL: OSZTÁLYUNK BEMUTATKOZÁSA KVÍZ KÉPEK MINDENNAPJAINKBÓL GONOSZKÓP PROGRAMJAINK 2016. ÉV I. ÉVFOLYAM, I. SZÁM RÓLUNK... Osztályunk a 11/G, szakma után itt

Részletesebben

2014-2015. Félévi beszámoló

2014-2015. Félévi beszámoló 1 Készítette: Mátyás Julianna, igazgató 1. Személyi feltételek Iskolavezetés 2014-2015 Félévi beszámoló Az iskola vezetőségét az SZMSZ-ben leírtak szerint az igazgató, az igazgatóhelyettes és a munkaközösség-vezetők

Részletesebben

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3563/2015/A JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3563/2015/A JEGYZŐKÖNYV Ikt. sz.: 3563/2015/A JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülésén 2015. szeptember napján 10. napján, 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatal (Ászár, Kossuth u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 46 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 12-én 8 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján SAJTÓKÖZLEMÉNY Minden eddiginél több díj és elismerés a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. december 11-én megtartott ünnepi díjátadóján Köztestületünk - a számos közfeladat ellátása mellett-

Részletesebben

Civil hetilap 2009. 8. szám

Civil hetilap 2009. 8. szám Civil hetilap 2009. 8. szám Ügyészség, Bíróság és a szocialisták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távoztában, még regnálásának egyik utolsó aktusaként megtámadta a Magyar Köztársaság ügyészeit és bíráit.

Részletesebben

g. Szervezeti és Működési Szabályzat, a Házirend és a Pedagógiai Program

g. Szervezeti és Működési Szabályzat, a Házirend és a Pedagógiai Program Közzétételi lista A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. (1) alapján: a. A felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató: b. A beiratkozásra meghatározott

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Nagydobos Község Önkormányzat Képviselő - Testület 2015. július 7-én megtartott ülésének a.) jegyzőkönyve: 1 b.) tárgysorozata: 1-9. c.) határozatai: 91-99. d.) rendelete: - /2015. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja IX. évfolyam 1. szám 2016. március Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő

Részletesebben

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Pasarét, 2015. december 20. (vasárnap) családi karácsony PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Takaró János AZ ÉLET KENYERE Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Alapige: János 6,32-35 Jézus pedig így válaszolt nekik:

Részletesebben

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM

KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM KISPESTI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM 1192 Budapest, Gutenberg krt. 6. Tel: 347-9040 Fax: 347-9046 honlap: deak.kispest.hu e-mail: gimnazium@deak.kispest.hu kdfg19@gmail.com Célkitűzésünk, hogy a törvény adta

Részletesebben

A 21. század tanulása

A 21. század tanulása A 21. század tanulása 1. A 21. század legjobb üzlete 1. Mi jelenti a legnagyobb biztonságot most Neked? 2. Mit tudnál tenni azért, hogy Te is megtaláld végre az életcélodat? 3. Hogyan birtokolhatod, a

Részletesebben