Bontott órák beállítása Példánkban egy évfolyambontott kapcsolatot hozunk létre úgy, hogy abban vannak csak osztálybontott csoportok is.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bontott órák beállítása Példánkban egy évfolyambontott kapcsolatot hozunk létre úgy, hogy abban vannak csak osztálybontott csoportok is."

Átírás

1 Bontott órák beállítása Példánkban egy évfolyambontott kapcsolatot hozunk létre úgy, hogy abban vannak csak osztálybontott csoportok is. Példa eset leírása Példa iskolánkban az elsősök esetében négy osztályba járnak a diákok, akik többsége Hit- és erkölcstan tantárgyból az Erkölcstant választotta. Ennek okán az alábbi bontások lettek kiválasztva: 1 / A Erkölcstan 1 / B Erkölcstan 1 / C Erkölcstan 1 / D Erkölcstan 1 Katolikus hittan 1 Evangélikus hittan 1 Református hittan Azaz a diákok összesen hét csoportban vannak sorolva, amelyikeknek egyidőben lesznek ezen órái az egész évfolyamon. A példa folytatásaként az alábbi eseteket mutatja be a példa: A. A bontott órák mindegy, hova kerülnek az órarendben. B. A bontott órák csak egy napra (csütörtök) kerülhetnek, mivel az egyház által kijelölt oktatóknak csak ez megfelelő. C. A bontott órák csak a nap végére (5-6. óra) kerülhetnek, mivel az egyház által kijelölt oktatóknak csak ez megfelelő. D. A bontott óráknak kötelezően csütörtök 5. órában kell lenniük.

2 Csoportkapcsolatok beállítása Az importálásokat követően először be kell állítani a csoportkapcsolatokat, amennyiben még nem volt meg a tanulók besorolása. 1. A Csoportkapcsolatok fülön kiválasztjuk az első releváns csoportot: 2. A középső oszlopban kiválasztjuk a kapcsolódó csoportokat: 3. Mivel vannak osztálybontott csoportok minden osztályhoz, így a jobb oldali oszlopból semmit sem szükséges kiválasztani. Amennyiben valamely osztályt a rendszer nem jelölte ki automatikusan, mivel nincsenek az Ön esetében osztálybontott csoportok, akkor a jobb oldali oszlopból válassza ki a megfelelő.

3 Órarendi táblák beállítása (A eset) Ebben az esetben a bontott órák bárhol megjelenhetnek az órarendben, helyük nem fontos. Ebben az esetben nem szükséges semmilyen további beállítás. A Generáláshoz a Generálás fülön a Generálás gombra kell kattintani. Eredményként letölthető az osztályok órarendje (is), amely megmutatja, hogy az órák egy helyre kerültek be minden osztály órarendjébe, jelen esetben a pénteki negyedik órába. Az 1 / A osztály órarendje Az 1 / B osztály órarendje

4 Órarendi táblák beállítása (B eset) Ebben az esetben a bontott órák csak csütörtökön jelenhetnek meg, mivel az egyházi oktatók számára csak ez elfogadható. Az eset beállítása többféleképpen is megtörténhet, az alábbiak szerint: I. Minden hittan óra csak a csütörtöki napon lehet az egész iskolában II. A kijelölt egyházi oktatók hittan órája csak ezen a napon lehet (jelen esetben Badits Bertalan, Varkoly Viktor és Ybl István néven szerepelnek) III. Az első évfolyamos hittan órák csak csütörtöki napon lehetnek (itt nem igazán értelmes eset, de nem hittan esetén releváns példa) A fenti esetek közül mindig elé egy beállítása is, azaz nem szükséges minden lenti beállítás a helyes generáláshoz, elég az intézménynek leginkább megfelelő. Amennyiben nem tudja eldönteni, melyik a megfelelő, javasolt mindig a Tanóra szintű beállítást választani, ami a jelen esetben a III-as opció, mivel más tanórákhoz nem zavar be semmiképpen sem a beállítás. A B / I. esetben (Minden hittan óra csak a csütörtöki napon lehet az egész iskolában) alábbi lépéseket szükséges végrehajtani: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Tantárgy elemet, majd a megjelenő tantárgyak listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges tantárgyat (jelen példában Hittan ).

5 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki. 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk a Csütörtök feliratra, majd a bal oldali listából válasszuk ki a Szabad elemet. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

6 A B / II. esetben (A kijelölt egyházi oktatók hittan órája csak ezen a napon lehet (jelen esetben Badits Bertalan, Varkoly Viktor és Ybl István néven szerepelnek)) alábbi lépéseket szükséges végrehajtani: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Pedagógus elemet, majd a megjelenő pedagógusok listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges pedagógust (jelen példában Badits Bertalan, Varkoly Viktor és Ybl István ). 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki.

7 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk a Csütörtök feliratra, majd a bal oldali listából válasszuk ki a Szabad elemet. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

8 A B / III. esetben (Az első évfolyamos hittan órák csak csütörtöki napon lehetnek) alábbi lépéseket szükséges végrehajtani: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Tanóra elemet, majd a megjelenő tanórák listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges tanórát. 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki.

9 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk a Csütörtök feliratra, majd a bal oldali listából válasszuk ki a Szabad elemet. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

10 Végezetül a Generáláshoz a Generálás fülön a Generálás gombra kell kattintani. Eredményként letölthető az osztályok órarendje (is), amely megmutatja, hogy az órák egy helyre kerültek be minden osztály órarendjébe, és mivel csak csütörtökön lehettek, így csütörtök első órára kerültek be a tanórák. Az 1 / A osztály órarendje Az 1 / B osztály órarendje

11 Órarendi táblák beállítása (C eset) Ebben az esetben a bontott órák csak az 5. vagy 6. órákban jelenhetnek meg, mivel az egyházi oktatók számára csak ez elfogadható. Az eset beállítása többféleképpen is megtörténhet, az alábbiak szerint: I. Minden hittan óra csak az 5. vagy 6. órában lehet az egész iskolában II. A kijelölt egyházi oktatók hittan órája csak az 5. vagy 6. órában lehet (jelen esetben Badits Bertalan, Varkoly Viktor és Ybl István néven szerepelnek) III. Az első évfolyamos hittan órák csak az 5. vagy 6. órában lehetnek (itt nem igazán értelmes eset, de nem hittan esetén releváns példa) A fenti esetek közül mindig elé egy beállítása is, azaz nem szükséges minden lenti beállítás a helyes generáláshoz, elég az intézménynek leginkább megfelelő. Amennyiben nem tudja eldönteni, melyik a megfelelő, javasolt mindig a Tanóra szintű beállítást választani, ami a jelen esetben a III-as opció, mivel más tanórákhoz nem zavar be semmiképpen sem a beállítás. A C / I. esetben (Minden hittan óra csak az 5. vagy 6. órában lehet az egész iskolában) alábbi lépéseket szükséges végrehajtani: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Tantárgy elemet, majd a megjelenő tantárgyak listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges tantárgyat (jelen példában Hittan ).

12 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki. 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk az 5. óra feliratra, majd a bal oldali listából válasszuk ki a Szabad elemet. Ezt ismételjük meg a 6. óra esetén is. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

13 A C / II. esetben (A kijelölt egyházi oktatók hittan órája csak az 5. vagy 6. órában lehet (jelen esetben Badits Bertalan, Varkoly Viktor és Ybl István néven szerepelnek)) alábbi lépéseket szükséges végrehajtani: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Pedagógus elemet, majd a megjelenő pedagógusok listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges pedagógust (jelen példában Badits Bertalan, Varkoly Viktor és Ybl István ). 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki.

14 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk az 5. óra feliratra, majd a bal oldali listából válasszuk ki a Szabad elemet. Ezt ismételjük meg a 6. óra esetén is. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

15 A C / III. esetben (Az első évfolyamos hittan órák csak az 5. vagy 6. órában lehetnek)) alábbi lépéseket szükséges végrehajtani: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Tanóra elemet, majd a megjelenő tanórák listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges tanórát. 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki.

16 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk az 5. óra feliratra, majd a bal oldali listából válasszuk ki a Szabad elemet. Ezt ismételjük meg a 6. óra esetén is. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

17 Végezetül a Generáláshoz a Generálás fülön a Generálás gombra kell kattintani. Eredményként letölthető az osztályok órarendje (is), amely megmutatja, hogy az órák egy helyre kerültek be minden osztály órarendjébe, és mivel csak az 5. vagy 6. órában lehetett, ezért a hétfői 5. órára került be az óra. Az 1 / A osztály órarendje Az 1 / B osztály órarendje

18 Órarendi táblák beállítása (D eset) Ebben az esetben a bontott órák csak a csütörtök 5. órában jelenhetnek meg, mivel az egyházi oktatók számára csak ez elfogadható. Az esetnek csak ebben a tanórában van így értelme, így az alábbi megoldás javasolt: 1. Az Órarendi táblák fülön kiválasztjuk a bal felső sarokban a lenyíló listából kiválasztjuk a Tanóra elemet, majd a megjelenő tanórák listájából kiválasztunk egy (vagy a CTRL lenyomásával több) lehetséges tanórát. Ebben az esetben elég az egyik tanórát kiválasztani, a többit a rendszer ezzel együtt fogja majd kezelni. 2. Az Összes feliratra kattintva az órarendi táblában (bal felül), megjelenik bal oldalt egy gombválasztó, ahol a Nem szabad esetet választjuk ki.

19 3. Az összes elem Nem szabad lett. Kattintsunk a Csütörtök oszlopban az 5. óra sorban található Nem szabad feliratra, majd válasszuk ki a Szabad elemet. Figyelem: Ugyanez az eredmény érhető el akkor is, ha az órát nem Szabad, hanem Lefoglalt állapotba állítjuk ebben az esetben. 4. A végeredmény táblának az alábbi formában kell kinéznie:

20 Ezt követően a Generáláshoz a Generálás fülön a Generálás gombra kell kattintani. Eredményként letölthető az osztályok órarendje (is), amely megmutatja, hogy az órák egy helyre kerültek be minden osztály órarendjébe, és mivel csak oda kerülhetett, ezért a csütörtök 5. órába kerültek az órák. Az 1 / A osztály órarendje Az 1 / B osztály órarendje

Összevont osztályok Példánkban egy olyan iskola beállításait vesszük alapul, ami egy kis községi iskola, tagintézmény, kevés diákkal és pedagógussal.

Összevont osztályok Példánkban egy olyan iskola beállításait vesszük alapul, ami egy kis községi iskola, tagintézmény, kevés diákkal és pedagógussal. Összevont osztályok Példánkban egy olyan iskola beállításait vesszük alapul, ami egy kis községi iskola, tagintézmény, kevés diákkal és pedagógussal. Példa eset részletei Példa iskolánkban összesen négy

Részletesebben

Tartalom Spongyarend... 2 Kezdőlap... 2 Órarend adatai... 3 Importálások... 3 Órarend beállítások... 3 Pedagógus adatok betöltése...

Tartalom Spongyarend... 2 Kezdőlap... 2 Órarend adatai... 3 Importálások... 3 Órarend beállítások... 3 Pedagógus adatok betöltése... Tartalom Spongyarend... 2 Kezdőlap... 2 Órarend adatai... 3 Importálások... 3 Órarend beállítások... 3 Pedagógus adatok betöltése... 4 Terem adatok betöltése... 5 Osztály adatok betöltése... 6 Csoport

Részletesebben

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani.

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz.

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához. Gyors Áttekintő Segédlet

Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához. Gyors Áttekintő Segédlet Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés Az asc órarendkészítő program széleskörű használata miatt fontosnak tartjuk, hogy támogassuk az így elkészített órarendek

Részletesebben

A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegyei az Egyesült Államokban

A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegyei az Egyesült Államokban ETR Munkaasztal ETR Munkaasztal Változások a Kereső ablakban Azonosító: ETR-MA (KIEG_2) Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2001. szeptember 22. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows,

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban e tanév kezdetétől került bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző, mellyel

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a http://kemeny-eger.sulinet.hu oldal főmenüjében található Elektronikus napló linkre történő kattintással,

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban a 2017. szeptember 1-től bevezetésre került a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő elem az elektronikus ellenőrző. Ennek

Részletesebben

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-naplóba belépéshez először a http://www.gyulai-abony.sulinet.hu oldal bal oldali menüjében található E-napló -ra, majd a

Részletesebben

Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához

Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához Útmutató az asc-ben készített órarend importálásához Budapest, 2018. augusztus 8. oldal 1 / 7 ekréta Informatikai Zrt. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ALAPADATOK MEGADÁSA... 4 HETIRENDEK,

Részletesebben

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése Táblázatok Táblázatok beszúrása A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget. A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére,

Részletesebben

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı 2. lecke A bibliaolvasó tervkészítı A rendszeres bibliaolvasásban többféle vezérfonal is segítségünkre lehet, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ebben segít a bibliaolvasó tervkészítı. A bibliaolvasó

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

A számítógép beállításainak megváltoztatása

A számítógép beállításainak megváltoztatása Megjelenés és témák Először tekintsük át, hogy hogyan lehet a képernyőn megjelenő elemek küllemét módosítani. Válasszuk a Start menü Vezérlőpultban a Megjelenés és témák hivatkozást. Itt kattintsunk a

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Admoreprofit programban elvégzendő munka folyamata

Admoreprofit programban elvégzendő munka folyamata Admoreprofit programban elvégzendő munka folyamata Regisztráció, majd a bejelentkezés után naponta el kell végezni az alábbiakat. Ha ez nem történik meg az napra nem lesz jutalék elszámolás. 4 pontban

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Évváltási teendők

Évváltási teendők Évváltási teendők 2018-2019 Évváltási tájékoztató az Iratkezelő szakrendszerhez eddig csatlakozott, illetve az előrehozott csatlakozó nagyvárosok részére. Tisztelt Felhasználók! Jelen tájékoztatóban szereplő

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett

Részletesebben

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés

Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL. a., Begépelés Táblázatkezelés 2. - Adatbevitel, szerkesztés, formázás ADATBEVITEL a., Begépelés Az adatok bevitelének legegyszerűbb módja, ha a táblázat kijelölt cellájába beírjuk őket. - számok (numerikus adatok) -

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a www.ckik.hu oldal mozaik elrendezésében található E-napló linkre történő kattintással, valamint közvetlenül

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

Citációs index időintervallumra DE MTMT Adminisztrátorok

Citációs index időintervallumra DE MTMT Adminisztrátorok Citációs index időintervallumra 2019.02.20. - DE MTMT Adminisztrátorok Szerzőnként le kell keresni adott időintervallumhoz tartozó adott évi idézéskapcsolatokat, ezeket az idézéskapcsolatokat egy közös

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit!

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit! Csődfigyelő Figyelje Ön is gazdasági partnerit! 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Bevezetés Regisztráció Kupon kód aktiválás Belépés az alkalmazásba Megfigyelt cégek listája Csődfigyelési beállítások

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

megtörténik a kitermelendő fafajok és bruttó fatérfogat adataik véglegesítése a bruttó mennyiségek alapján meghatározásra kerül a nettó termelés

megtörténik a kitermelendő fafajok és bruttó fatérfogat adataik véglegesítése a bruttó mennyiségek alapján meghatározásra kerül a nettó termelés Naturáliák tervezése ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FAKITERMELÉSI TERV/NATURÁLIÁK TERVEZÉSE A naturáliák tervezésének előfeltétele az erdőrészletre vonatkozó kész előterv megléte, mely a besorolás végén áll

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

E-NAPLÓ 2. Az E-napló

E-NAPLÓ 2. Az E-napló E-napló E-NAPLÓ 2 Az E-napló Az E-naplóban számos újítás szerepel az eddig megszokott Taninformos oldalakhoz képest. Az alábbi útmutatóval egy osztályfőnök szemszögéből (ami javarészben megegyezik a pedagógusi

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Az új tanév előkészítése

Az új tanév előkészítése Az új tanév előkészítése Tartalomjegyzék Az új tanév előkészítése...1 Tartalomjegyzék...1 Bevezetés...2 Tanulócsoportok léptetése...3 Az új tanévben (2012-2013) induló tanulócsoportok felvitele...5 Pedagógusok

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/14 A PÁGISZ WIFI hálózathoz

Részletesebben

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg:

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg: 1.2 Kontírozás A kontírozás megkezdését megelőzően az alábbi képernyőképet láthatjuk. A kontírozás elkezdése előtt ellenőrizzük, hogy az adott számlaszámhoz (példánkban a 2013/S01173 számú számla) kapcsolódó

Részletesebben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1/8. oldal Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1. Oktatói szerepkör -> Vizsgák, jegybeírás -> Félév kiválasztása 2. Vizsga típusa: szóbeli vagy írásbeli 3. Vizsga kezdete 4. Vizsga vége: automatikusan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

SAP Business One. Raktári tranzakciók. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Raktári tranzakciók. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Raktári tranzakciók Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Szállítás Árubeérkezés Kimutatások Szállítólevél készítése a vevıi rendelésbıl származtatva A partner kiválasztása a Szállító vagy

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Használati útmutató Az online példatárhoz

Használati útmutató Az online példatárhoz Használati útmutató Az online példatárhoz A Példatár egy többféle szűrési feltétellel és találati megjelenítéssel rendelkező online adatbázis: I. Keresés 1. Találati lista 2. Térképes megjelenítés 3. Alrendszerek

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/24 A PÁGISZ WIFI hálózathoz kétféle

Részletesebben

A NEMZETI KÖZNEVELÉSI PORTÁL ÉS A DIGITÁLIS TANANYAGELEMEK BEMUTATÁSA KERESÉS, LEJÁTSZÁS ÉS FELADATKÉSZÍTÉS AZ NKP-N

A NEMZETI KÖZNEVELÉSI PORTÁL ÉS A DIGITÁLIS TANANYAGELEMEK BEMUTATÁSA KERESÉS, LEJÁTSZÁS ÉS FELADATKÉSZÍTÉS AZ NKP-N A NEMZETI KÖZNEVELÉSI PORTÁL ÉS A DIGITÁLIS TANANYAGELEMEK BEMUTATÁSA KERESÉS, LEJÁTSZÁS ÉS FELADATKÉSZÍTÉS AZ NKP-N Az NKP célkitűzései Az NKP komplex, tanulást támogató online rendszer. Fejlesztési célok:

Részletesebben

MENÜ ÚTMUTATÓ. E-Animations Zrt.

MENÜ ÚTMUTATÓ. E-Animations Zrt. MENÜ ÚTMUTATÓ E-Animations Zrt. Főmenü Főmenü gombjai Menük Főmenü elrejtése Beállítások Háttérszín beállítás Előzmények Lementett nézetek Interaktív tábla menü Az interaktív tábla menü és a modell menü

Részletesebben

Bérprogram és az abevjava kapcsolata

Bérprogram és az abevjava kapcsolata Bérprogram és az abevjava kapcsolata Ahhoz, hogy a bérprogram és az abevjava program együtt tudjon működni, szükséges a két program egymásra hangolása. Az abevjava program telepítését követően nézzük meg,

Részletesebben

SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ NÉHÁNY FEJEZETÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ NÉHÁNY FEJEZETÉNEK HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ NÉHÁNY FEJEZETÉNEK HASZNÁLATÁHOZ 1. Hiányzások beírása és igazolása Szaktanárként hiányzásokat a haladási naplóban az aktuális óránk mellett, jobb oldalon található hiányzók

Részletesebben

Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása

Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása Heti Hálózati Hírek kapcsolt dokumentumok megnyitása Szakterület: Értékesítés Támogatás Terület Értékesítési csatorna: Exkluzív Szerző: Horváth Lajosné infomanager +36 70 370-7850 / +36 72 513-871 gyongyi.horvath@uniqa.hu

Részletesebben

Hallgatói segédlet a tananyag megjelenítéséhez

Hallgatói segédlet a tananyag megjelenítéséhez Hallgatói segédlet a tananyag megjelenítéséhez A Hunline rendszerbe a hunline.hu oldalon lehet belépni. Felhasználói névként a Neptun kódot, jelszóként a születési adatok nyolc számjegyét kell megadni.

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A Domus szülőföldi ösztöndíj pályázat benyújtása senior pályázat esetén a https://palyazat.mta.hu/domus_szulofoldi_senior_2016,

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

A. Webes metaadat szerkesztő

A. Webes metaadat szerkesztő ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

Aktív tanév váltása a KRÉTA rendszerben SZAKMAI ÚTMUTATÓ. KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre.

Aktív tanév váltása a KRÉTA rendszerben SZAKMAI ÚTMUTATÓ. KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre. SZAKMAI ÚTMUTATÓ KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre Tanévváltás a KRÉTA rendszerben A KRÉTA rendszerben történő TANÉVVÁLTÁS adminisztrálására 2017. 07. 31.-én éjjel bekövetkezett

Részletesebben

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Kedves Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

Az egységes BME egyetemi TDK portál használata. 1. rész

Az egységes BME egyetemi TDK portál használata. 1. rész Az egységes BME egyetemi TDK portál használata 1. rész Készítette: Dr. Iváncsy Renáta 2012.09.20. Jelen dokumentum röviden összefoglalja, hogy milyen lépéseken keresztül tud egy hallgató dolgozatot regisztrálni

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Bevezetés. 1. Oktatásszervezés elindítása

Bevezetés. 1. Oktatásszervezés elindítása Bevezetés Ebben az esettanulmányban áttekintjük a TISZK intézmények oktatásszervezésének adminisztrációját. Ennek során egyenként végigvesszük a lépéseket, bemutatva, hogy ott a tagintézményeknek és a

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása Humax HD készülékeken

Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása Humax HD készülékeken Felnőtt tartalom kiszűrése / korlátozása Humax HD készülékeken Mire használható a gyerekzár? A Gyerekzár szolgáltatás igénybevételével minden olyan felnőtt tartalomszolgáltatást tiltásra, vagy korlátozásra

Részletesebben

Oktatási dokumentáció

Oktatási dokumentáció EKOP 2.1.25-2012-2012-0001 kódszámú Az Önkormányzati ASP központ felállítása tárgyú projekt megvalósításához kapcsolódó ASP központ IPARKER rendszer moduljai Oktatási dokumentáció 1/17 Dokumentum információ

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

A tanulók oktatási azonosítójára és a két mérési területen elér pontszámukra lesz szükség az elemzéshez.

A tanulók oktatási azonosítójára és a két mérési területen elér pontszámukra lesz szükség az elemzéshez. Útmutató az idegen nyelvi mérés adatainak elemzéshez készült Excel táblához A református iskolák munkájának megkönnyítése érdekében készítettünk egy mintadokumentumot (Idegen nyelvi mérés_intézkedési tervhez

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

Turnitin tájékoztató

Turnitin tájékoztató Turnitin tájékoztató Tartalom 1. Tájékoztató a Turnitinbe újonnan regisztrált hallgatók számára 2. Dolgozat feltöltése 3. A plágiumellenőrzés eredményének megtekintése 1. Tájékoztató a Turnitinbe újonnan

Részletesebben

megtörténik a kitermelendő fafajok és bruttó fatérfogat adataik véglegesítése a bruttó mennyiségek alapján meghatározásra kerül a nettó termelés

megtörténik a kitermelendő fafajok és bruttó fatérfogat adataik véglegesítése a bruttó mennyiségek alapján meghatározásra kerül a nettó termelés Naturáliák tervezése ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FAKITERMELÉSI TERV/NATURÁLIÁK TERVEZÉSE A naturáliák tervezésének előfeltétele az erdőrészletre vonatkozó kész előterv megléte, mely a besorolás végén áll

Részletesebben

A Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola könyvtárának KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

A Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola könyvtárának KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA A Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola könyvtárának KÖNYVTÁRHASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Készítette: Sunyovszky Anna Budapest, 2010 1. Az iskolai könyvtárat

Részletesebben

Mintatantervek karbantartása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Mintatantervek karbantartása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Mintatantervek karbantartása Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.16. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 16 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Oktatási azonosító Vizsga idıpontja Vizsga típusa Tantárgy Elért pontszám

Oktatási azonosító Vizsga idıpontja Vizsga típusa Tantárgy Elért pontszám 71358932434 71457472261 71605522862 71650660111 71660992975 71665377048 71679875605 71768484518 71768486497 71769281879 71833697122 71872475320 71943429914 71959440135 71959443861 2015-01-17 10:00 9. évfolyam

Részletesebben

2. A választott kerettanterv feletti óraszám, a nem kötelező tanórai foglalkozások

2. A választott kerettanterv feletti óraszám, a nem kötelező tanórai foglalkozások 2. A választott kerettanterv feletti óraszám, a nem kötelező tanórai foglalkozások Iskolánk nevelőtestülete úgy döntött, hogy a 10%-os szabad órakeretet osztálytípusoktól függően osztja fel a tantárgyak

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Pedagógus Segédlet Elektronikus Napló v1.10 ELEKTRONIKUS NAPLÓ PEDAGÓGUS SEGÉDLET. verzió v1.10 / oldal 1 / 57

Pedagógus Segédlet Elektronikus Napló v1.10 ELEKTRONIKUS NAPLÓ PEDAGÓGUS SEGÉDLET. verzió v1.10 / oldal 1 / 57 ELEKTRONIKUS NAPLÓ PEDAGÓGUS SEGÉDLET verzió v1.10 / 2016.12.29. oldal 1 / 57 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 4 SEGÍTÜNK, HA PROBLÉMÁJA VAN... 4 ELSŐ LÉPÉSEK... 4 WEB ALKALMAZÁSOK KEZELÉSE...

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE Budapest, 2013. november 08. Az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszerbe való bejelentkezés a https://www.olmunkaido.hu

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

HÉTFŐ 8.00-8.45 9.00-9.45 9.55-10.40 10.55-11.40 11.50-12.35 12.40-13.25 13.30-14.15 14.15-15.00 15.10-15.55. Ebéd Korrepetálás Ebéd Korrepetálás

HÉTFŐ 8.00-8.45 9.00-9.45 9.55-10.40 10.55-11.40 11.50-12.35 12.40-13.25 13.30-14.15 14.15-15.00 15.10-15.55. Ebéd Korrepetálás Ebéd Korrepetálás HÉTFŐ 1.A 1.B 2.A 2.B Környezet 3.A Ének 4.A 2 Tanulószoba Tanulószoba Informatika 2 Földrajz Informatika 1 2 Tanulószoba Tanulószoba Tanulószoba 6.a!!! Informatika 2 Tanulószoba Tanulószoba 8.A Földrajz

Részletesebben

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán Bevezetés Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán A QGIS program egy nyiltforrású asztali térinformatikai program, mely a http://www.qgis.org oldalról tölthető le. Ebben a kis

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

Tárgyfelvétel előtti órarendi nézet (órarend tervező) a Neptun HWEB-en

Tárgyfelvétel előtti órarendi nézet (órarend tervező) a Neptun HWEB-en Tárgyfelvétel előtti órarendi nézet (órarend tervező) a Neptun HWEB-en A hallgatók számára eddig kizárólag a már felvett tárgyak jelenhettek meg órarendben, így előzetes, tárgyfelvétel előtti órarendtervezésre

Részletesebben

Az erdőállomány-nyilvántartás adatainak megjelenítéséhez válasszuk ki az Erdőrészlet leíró lapok menüpontot az Erdőgazdálkodás funkció menüjében.

Az erdőállomány-nyilvántartás adatainak megjelenítéséhez válasszuk ki az Erdőrészlet leíró lapok menüpontot az Erdőgazdálkodás funkció menüjében. Erdőgazdálkodás Erdőállomány-nyilvántartás (EÁNY) Az erdőállomány-nyilvántartás az alapja minden erdőgazdálkodással kapcsolatos tevékenységnek az ESZR alkalmazásban, a felhasználói felületével kapcsolatos

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel

ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel ADATSZOLGÁLTATÁS webes metaadat-szerkesztővel A. központi OAI szerver igénybe vétele esetén A regisztráció elfogadását követően az adminisztrációs felületen a Webes metaadat szerkesztő funkciót kell kiválasztani:

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben