Mechanikus termosztát

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mechanikus termosztát"

Átírás

1 Mechanikus termosztát Felhasználási területek: a FEMA termosztátok ipari épületekben, -edényekben, h er m vekben, cs vezetékekben, légf t és kondicionáló berendezésekben a h mérséklet figyelésre és szabályozásra alkalmasak. Ezeken túl sok más felhasználás is elképzelhet a tartozékok széles skálájának köszönhet en. Típusok: TRM szobai termosztát TAM hajszálcsöves termosztát TX rúd termosztát FT fagy-védelmi termosztát Érzékel rendszerek: TRM szobai TAM hajszálcsüves TX + R10 rúd légcsatornás fagyvédelmi A h mérséklet k m ködése (hatás a differenciára) A h mérséklet ket h mérséklet-függ nyomás knek is lehet tekinteni. Ahogy n a h mérséklet úgy n az ben a nyomás. A nyomásváltozást egy fújtató rendszer vagy egy membrán viszi át a mikrokapcsolóra. Erre egy kompressziós rúgó, mely biztosítja a kezdeti tenziót, és melynek értékét az alapérték tengelyének értékein keresztül lehet állítani, reagál. Így lehet a h mérsékletet változtatni. A szenzorok m ködési módjától függ en különbséget lehet tenni adszorpciós és tenziós rendszer között. Adszorpciós rendszer esetében (m ködési tartomány 50 C-ig) leginkább lineáris skálákkal dolgozik, és a majdnem konstans az egész állítási tartományon. A tenziós rendszerek (40-90 C és C) az anyag h mérséklete és a nyomása közti összefüggésen alapszanak (g z nyomás diagram). A g z nyomás diagrammok nem lineárisak mely egy nem-lineáris h mérséklet skálát eredményez. A változtatható és a minden esetben beállított h mérséklet határozza meg. h mérséklet (kívánt érték) A lap szélén található grafikon a és az állítási tartomány közötti tipikus összefüggést mutatja meg. A az állítási tartomány alsó részében általában nagyobb, a fels részében pedig általában kisebb, mint a megadott érték. A közepes minden esetben meg van adva az adatlapon. Egy teljes termosztát egy rendszerb l és egy kapcsoló egységb l áll. Különböz, az elemes konstrukciójú rendszerhez tartozó és egymással teljesen kompatibilis rendszereket és kapcsoló egységeket lehet egymással összekombinálni.

2 A termosztátok legfontosabb m szaki adatai Normál verzió verzió Kapcsoló ház Kapcsolási funkció és rajz 200 Fröccsöntött alumínium GD Al Si 12 Lebeg át kontakt. A nyomás növekedésével az egy-pólust 3-1-r l 3-2-re kapcsolja át. 700 Fröccsöntött alumínium GD Al Si 12 Lebeg át kontakt. A nyomás növekedésével az egypólust 3-1-r l 3-2-re kapcsolja át. Kapcsolási kapacitás (csak mikrokapcsolóval ellátott típusoknál) Védettségi osztály (függ leges pozícióban) Ex védettségi osztály PTB jóváhagyás Elektromos csatlakozás Kábel bemenet Küls h mérséklet Kapcsolási pont Kapcsolási Anyag h mérséklet 8 A 250 VAC-nál 5 A 250 VAC-nál induktív 8 A 24 VDC-nál 0.3 A 250 VDC-nál tetsz leges, leginkább függ leges IP 54 (igény szerint a ZF351 szerinti IP 65) - - DIN es csatlakozó Pg t l +75 C-ig a tengelyen állítható állítható, vagy nem állítható (lásd típus áttekintés) max., rövid id re 85 C 3 A 250 VAC-nál 2 A 250 VAC-nál induktív 3A 24VDC-nál 0.03 A 250 V DC-nál függ leges IP 65 Eex de IIC T6 tesztelve az EN 50014/50018/500/19 (CENELEC)- nek megfelel en. Ex-90.C Csatlakozó Pg t l +60 C-ig a tengelyen állítható, a csatlakozó doboz fedelének eltávolítása után nem állítható max. 60 C Vibrációs er Szigetelési értékek 4 g-ig nincs említést érdeml eltérés. Nagyobb gyorsulásnál a kissé lecsökken. 25 g fölötti használat nem megengedett. III-as túlfeszültség kategória, 3-as szennyez anyag osztály, referencia csúcs feszültség 4000 V, a DIN VDE (01.89)-nek való megfelelés meger sítésre került.

3 A termosztátok beállítása Termosztátok Általános technikai információk Az alsó pont beállítása: A kívánt érték xs, az alsó pontnak felel meg (h mérséklet esésnél), a fels pont xo (h mérséklet emelkedésnél) a értékével magasabb xd. A h mérséklet beállítása (Kívánt érték beállítás) A skála felett található süllyesztett csavart kb. 2 fordulatnyit ki kell lazítani az állítás elvégzése el tt, majd az állítás után újra meg kell húzni. A h mérsékletet a tengellyel lehet beállítani. A beállított h mérsékletet a skáláról lehet leolvasni. A beállított érték és a pont közötti kis eltérések elkerülhetetlenek az k és rugók karakterisztikájának t rései és szórásai, és a kapcsoló mozgó alkatrészeinek súrlódása miatt. Alapvet en a termosztátok úgy vannak beállítva, hogy a kívánt érték és az aktuális h mérséklet a középtartományban esnek leginkább egybe. Bármilyen lehetséges eltérés egyenletesen oszlik szét valamelyik oldalon. Jobbra történ elforgatás alacsony h mérséklet Balra történ elforgatás magas h mérséklet A megváltoztatása (csak TRMV-vel ellátott kapcsoló egységeken) h mérséklet A megváltoztatása az állító tengelyen belüli menetes rúd elforgatásával történik. Az alsó pont nem változik meg a megváltoztatásának hatására, csak a fels pont tolódik el annyival, amennyi a értékének megváltozása. A csavar egy teljes fordulata a differenciát a teljes tartomány ¼-val változtatja meg. Ügyeljen a következ kre, ha változtatást eszközöl: Kapcsolási h mérséklet: Jobbra történ elforgatás alacsony h mérséklet Balra történ elforgatás magas h mérséklet Kapcsolási : Jobbra történ elforgatás nagyobb Balra történ elforgatás kisebb Elektromos csatlakozás DIN es csatlakozó. Kábel bemenet Pg 11.Maximális kábel átmér : 10 mm. Kábel kivezetés 4 irányba lehetséges ra egymástól. Csatlakozási rajz: lásd 10. oldal.

4 Termosztátok Általános technikai információk H mérséklet határoló manuális újracsatlakoztatási blokkal (fagy-véd termosztát) A fagyvéd termosztátokat mechanikus reteszeléssel lehet elkészíteni. Ha elérjük a skálán beállított értéket, a mikrokapcsoló átkapcsol, és abban a pozícióban marad. A záró szerkezetet a nyitógomb megnyomásával lehet kioldani (melyet egy, a kapcsoló egység skála oldalán található, piros gomb jelez). Típustól függ en a retesz érték növekedésre, vagy esésre reagál. A kioldás csak akkor történhet meg, ha a h mérséklet egy bizonyos értékkel lecsökkent, vagy abban az esetben ha a zárás az alsó pontnál történik, a h mérséklet egy bizonyos mennyiséggel megn. Figyelem: A kioldó gombot üzembe helyezés el tt meg kell nyomni. Kapcsolási rajz: lásd ZFT 206 (10. oldal) Az állító tengely lezárása A kívánt érték és a pont beállításához használt tengelyt a záró alkatrészekkel be lehet fedni és le lehet zárni, melyek rendelkezésre álló kiegészít k (típusmegnevezés P2), mely egy záró lemezt és egy csillag csavart tartalmaz. A záró részeket kés bb is fel lehet szerelni. Ezek a fényezett állító csavarokat is befedik. Pontosság A cégünknél elvégzett, széles kör tesztelések, és felhatalmazott szervek által elvégzett t rés tesztek azt mutatják, hogy az FEMA termosztátok pontossága egy ciklust felölel munka periódust feldolgozó listán szerepl legkisebb ± 5%-os értékén belül van, feltételezve természetesen, hogy az egységeket sosem terhelték a megengedett maximális h mérsékletnél nagyobb h mérséklettel. A pontosság mindig független a beállított kívánt értékt l. Ha lehetséges, a függ leges pozíció a legkedvez bb. IP 54-es védettségi osztály garantálva a DIN el írásai szerint, függ leges felszerelés esetére. A védettségi osztály megváltozhat más felszerelési pozíció esetén. A termosztát szabadban történ installálása Az FEMA termosztátok a szabadban is installálhatóak, csak függ leges pozícióban. 0 C-nál alacsonyabb h mérséklet esetén ügyeljen arra, hogy az nél és a kapcsoló egységben ne keletkezzen kondenzáció.

5 M szaki adatok (Ex-verzióra nem vonatkozik) Ház Fröccsöntött fém GD AI Si 12 to DIN Ammónia g z és tengervíz álló. Opcionális Max. környezeti h mérséklet, 60 C Ex-verziónál. Max. h mérséklet az nél Kontakt Egy pólusú átkapcsolás. Kapcsolási kapacitás 8 (5) A 250 V AC. Védettségi osztály IP 54 DIN nek megfelel en (függ leges felszerelés esetén). Típus széria TR Installáció H 1-es segéd kerettel, vagy 2 db félgömb fej ( 4) csavarral. Állítás A skála értéke az alsó pontnak felel meg (csökken h mérsékletnél), a fels pont a differenciával nagyobb érték. Csatlakozó DIN es (3-pólusú + földelés) ferdeszög csatlakozó segítségével, kábelbemenet Pg 11, maximális kábelátmér 10 mm. Kábel kivezetés 4 irányba lehetséges ra egymástól. Kapcsolási h mérséklet Csavarhúzóval kívülr l állítható Kapcsolási TRM-nél nem állítható, TRMV-nél állítható. Értékek: lásd típus összesítés. Méretek Szobai termosztátok Ipari épületekhez A FEMA szobai termosztátok használhatóak ipari létesítményekben, üvegházakban, tehén istállókban és raktárakban, és a maximális h mérséklet megfigyelésére üzemi kapcsolószekrényekben és relé állomásokban. A szobai termosztátok H 1-es fali kerettel kerülnek szállításra. Típus Állíthatósági tartomány TRM tól +20 C TRM 40 0-tól +40 C TRM t l +50 C TRMV 40 TRMV tól +40 C +10-t l +50 C Ex-proof-Design Eex de IIC T6 (m szaki adatok lásd 10. oldal) Típus Állíthatósági tartomány Kapcsolási (közép érték) Ex-TRM 022 Ex-TRM 40 Ex-TRM /+20 C 0/+40 C +10/+50 C Kapcsolási (közép érték) 3-10 K K Maximális megengedhet h mérséklet az nél Tenderez szöveg Szobai termosztátok ipari épületekhez, TRM típusú, Állíthatósági tartomány -tól C-ig Kapcsolási állítható/nem állítható. Fröccsöntött fém DIN es csatlakozóval.

Mechanikus termosztát

Mechanikus termosztát Mechanikus termosztát Felhasználási területek: a FEMA termosztátok ipari épületekben, -edényekben, h er m vekben, cs vezetékekben, légf t és kondicionáló berendezésekben a h mérséklet figyelésre és szabályozásra

Részletesebben

TYP UTR-52472 Elektronikus Hőmérsékletszabályozó UFS-2 Kezelési utasítás

TYP UTR-52472 Elektronikus Hőmérsékletszabályozó UFS-2 Kezelési utasítás TYP UTR-52472 Elektronikus Hőmérsékletszabályozó UFS-2 Kezelési utasítás Figyelmeztetés! A függetlenül felszerelendő készüléket feszültségmentes állapotban csak elektromos szakember nyithatja ki. A csatlakoztatást

Részletesebben

MSZ EN 60947-2 MSZ EN 60898-1

MSZ EN 60947-2 MSZ EN 60898-1 ic60n kismegszakítók kettős (B, C, D jelleggörbe) DB0669 DB865 DB854 MSZ EN 60947- MSZ EN 60898- PB0740-40 PB07407-40 Tanúsítványok PB07409-40 PB07405-40 b ic60n kismegszakítók kett s bekötés csatlakozással,

Részletesebben

7T sorozat - Termosztátok és nedvesség szabályozók

7T sorozat - Termosztátok és nedvesség szabályozók 7T - Termosztátok és nedvesség szabályozók Kapcsolószekrények hőmérsékletének a felu gyelete Kis méretek (szélesség: 17,5 mm) Bimetál rugóelőfeszítéses érintkezők Széles beállítási tartomány Nagy villamos

Részletesebben

0 1 0 2 Z Á G A N U D

0 1 0 2 Z Á G A N U D Házi gáznyomásszabályozók aktuális kérdései DUNAGÁZ szakmai napok 2010 Készítette: Kiss Tibor 1 Témák Zárt térbe telepíthetı nyomásszabályozók Elıírások Megoldások Javaslat mőszaki megoldás típusok Lefúvató

Részletesebben

GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő generációja

GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő generációja Pozíció Darab Leírás Egyszeri ár -1 ALPHA2 25-4 N 18 Külön kérésre Cikkszám: 954752 Megjegyzés! A berendezés fényképe különböző. GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő

Részletesebben

DGP. Hátrahúzott vortex járókerék. Általános jellemzők

DGP. Hátrahúzott vortex járókerék. Általános jellemzők Hátrahúzott vortex járókerék Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény EN-GJL-250 öntöttvasból, bemerítéssel történő működtetésre, 2 (kettő) szilícium-karbid mechanikus tömítés (2SiC) és

Részletesebben

Termosztátok, Ex-termosztátok

Termosztátok, Ex-termosztátok Összeszerelési és használati útmutató Termosztátok, Ex-termosztátok FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ! Olvassa el a beszerelés és az első használat előtt! Alapmodellek TAM TRM TX Ex-TAM Ex-TRM Ex-TX További

Részletesebben

AZ ALPHA2 a legutolsó és a leginnovatívabb tagja a Grunfos magas minőségű keringető szivattyú családjának.

AZ ALPHA2 a legutolsó és a leginnovatívabb tagja a Grunfos magas minőségű keringető szivattyú családjának. Pozíció Darab Leírás Egyszeri ár -1 ALPHA2 32-4 18 Külön kérésre Cikkszám: 9547512 GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú szivattyúk következő generációja Megjegyzés! A berendezés fényképe különböző. AZ

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281..

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Összeszerelési és kezelési útmutató Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Készülék leírás A Standard hallgatóval típusú lakásállomás a Gira ajtókummunikációs rendszeréhez tartozik és a következő

Részletesebben

áramlásirányító szelep beépített helyzetszabályozóval DN15...DN150 sorozat SG07

áramlásirányító szelep beépített helyzetszabályozóval DN15...DN150 sorozat SG07 áramlásirányító szelep beépített helyzetszabályozóval DN15...DN150 sorozat SG07 kialakítás csatlakozás névleges nyomás anyagok Rögzítés módja beépítési helyzet alkalmazás közeghőmérséklet környezeti hőmérséklet

Részletesebben

M4.1. KISFESZÜLTSÉGŰ ÁRAMVÁLTÓ MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ:

M4.1. KISFESZÜLTSÉGŰ ÁRAMVÁLTÓ MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ: Tartalomjegyzék: M4.1. Kisfeszültségű áramváltó műszaki specifikáció:...1 M4.2. MAK típusú kisfeszültségű áramváltó típusok:...2 M4.1. KISFESZÜLTSÉGŰ ÁRAMVÁLTÓ MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ: Az elszámolási mérési

Részletesebben

Áramlás- és zárószelepek Logikai szelep Logikai szelepek (ÉS / VAGY) Katalógus füzetek

Áramlás- és zárószelepek Logikai szelep Logikai szelepek (ÉS / VAGY) Katalógus füzetek Áramlás- és zárószelepek Logikai szelep Katalógus füzetek 2 Áramlás- és zárószelepek Logikai szelep Váltószelep (VAGY) Qn = 80 l/min Alaplapos szelep csőcsatlakozással Sűrített levegő csatlakozás bemenet:

Részletesebben

JAZZ KAROS MOTOR. Önzáró elektromechanikus motor manuális kioldóval. Egyfázisú, 230 V AC. Technikai adatok Mértékegység JAZZ

JAZZ KAROS MOTOR. Önzáró elektromechanikus motor manuális kioldóval. Egyfázisú, 230 V AC. Technikai adatok Mértékegység JAZZ JAZZ KAROS MOTOR Önzáró elektromechanikus motor manuális kioldóval. Egyfázisú, 230 V AC. Technikai adatok Mértékegység JAZZ Feszültség V AC 230 Max. áramfelvétel A 1,9 Max. teljesítményfelvétel VA 300

Részletesebben

Watt Drive Antriebstechnik GmbH - AUSTRIA

Watt Drive Antriebstechnik GmbH - AUSTRIA Watt Drive Antriebstechnik GmbH - AUSTRIA Keverıhajtás FR... Keverı és extruder hajtás Ahol megbízhatóság a legnagyobb követelmény. A keverıhajtómővek a Watt Drive cég moduláris MAS 2000 hajtómő koncepció

Részletesebben

Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel. Katalógus füzetek

Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel. Katalógus füzetek Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel Katalógus füzetek 2 Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel DIN 41612/IEC 603-2 (Form C/2) Összekötő kábel

Részletesebben

Útszelepek Pneumatikus működtetés 579, 589 sorozat. Katalógus füzetek

Útszelepek Pneumatikus működtetés 579, 589 sorozat. Katalógus füzetek Útszelepek Pneumatikus működtetés 579, 589 sorozat Katalógus füzetek 2 Útszelepek Pneumatikus működtetés 579, 589 sorozat 3/2 szelep, Sorozat 589 Qn = 520-750 l/min Menetes csatlakozással Sűrített levegő

Részletesebben

Fúvókás sugárbefúvó cső DSA-RR

Fúvókás sugárbefúvó cső DSA-RR Fúvókás sugárbefúvó cső DSA-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09. Katalógus füzetek

Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09. Katalógus füzetek Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09 Katalógus füzetek Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09 elektromos visszaállító egységgel Qn = 3000 l/min Menetes csatlakozással Sűrített levegő csatlakozás

Részletesebben

Üzembehelyezıi leírás

Üzembehelyezıi leírás Üzembehelyezıi leírás MADE IN ITALY TECHNIKAI ADATOK Falra szerelve Lefedettség 15 m, 90 Mikrohullámú frekvencia 10.525 GHz Jelfeldolgozás DSP(Digital Signal Processing) Érzékelési távolság 3-15 m Érzékelési

Részletesebben

DRB. Szivattyúk speciális ötvözetből. Általános jellemzők

DRB. Szivattyúk speciális ötvözetből. Általános jellemzők Szivattyúk speciális ötvözetből Általános jellemzők Kivitel Elektromechanikus szerelvény B10 bronzból, bemerítéssel történő működtetésre. Tömítő készlet 2 (kettő) szilícium-karbid ellentétes oldalon elhelyezett

Részletesebben

ILB/ILT. ATEX változathoz lásd az ILT ATEX sorozatot. Vizsgáló tető A karbantartás elősegítésére.

ILB/ILT. ATEX változathoz lásd az ILT ATEX sorozatot. Vizsgáló tető A karbantartás elősegítésére. ILT-ILB csatornaventilátorok Négyszög keresztmetszetű csatornaventilátorok horganyzott acéllemezből. A ventilátor vizsgáló tetővel van ellátva, amely könnyen hozzáférhetővé teszi a motor/járókerék egységet,

Részletesebben

ALES60. Infrasorompó DUPLASUGARAS. Telepítési kézikönyv. ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8

ALES60. Infrasorompó DUPLASUGARAS. Telepítési kézikönyv. ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8 ALES60 Infrasorompó DUPLASUGARAS Telepítési kézikönyv ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8 1. FŐBB ÖSSZETEVŐK LISTÁJA Csatlakozók TEST (Teszt) nyomógomb Csatornaválasztó kapcsoló Szabotázskapcsoló

Részletesebben

Ipari és vasúti szénkefék

Ipari és vasúti szénkefék www.schunk-group.com Ipari és vasúti szénkefék A legjelentősebb anyagminőségek fizikai tulajdonságai A legjelentősebb anyagminőségek fizikai tulajdonságai A szénkefetestként használt szén és grafit anyagminőségek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4300 Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Rakat rögzítés Stretchfóliázó gépek Fedőfóliázók Kiegészítők

Rakat rögzítés Stretchfóliázó gépek Fedőfóliázók Kiegészítők Rakat rögzítés Stretchfóliázó gépek Fedőfóliázók Kiegészítők www.socosystem.hu Rakatrögzítés Tartalom Stretchfóliázó gépek PW 1100 félautomata stretchfóliázó gép Stretchfóliákhoz előnyújtó egységgel vagy

Részletesebben

Hőszivattyú. Zöldparázs Kft

Hőszivattyú. Zöldparázs Kft Hőszivattyú Ez az előadás 2010.szeptember 20-án hangzott el. Mivel az internetes keresők hosszú időre megőrzik a dokumentumokat, vegye figyelembe, hogy az idő múlásával egyes technikai megoldások elavulttá

Részletesebben

Felhasználás. Készülék jellemzők. Kalibra59

Felhasználás. Készülék jellemzők. Kalibra59 RISH Multi 20 Digitális multiméter 5 ¾ digites kijelzés Felhasználás RISH Multi 20 5 ¾ digites multiméter felbontása és alacsony mérési bizonytalansága miatt kiválóan alkalmas mind oktatási, folyamatmérési,

Részletesebben

A mérés célja: Példák a műveleti erősítők lineáris üzemben történő felhasználására, az előadásokon elhangzottak alkalmazása a gyakorlatban.

A mérés célja: Példák a műveleti erősítők lineáris üzemben történő felhasználására, az előadásokon elhangzottak alkalmazása a gyakorlatban. E II. 6. mérés Műveleti erősítők alkalmazása A mérés célja: Példák a műveleti erősítők lineáris üzemben történő felhasználására, az előadásokon elhangzottak alkalmazása a gyakorlatban. A mérésre való felkészülés

Részletesebben

DREHMO Standard hajtások gépkönyve

DREHMO Standard hajtások gépkönyve DREHMO Standard hajtások gépkönyve Az üzemeltetési leírás vezérlő és szabályozó hajtóművekre érvényes Többfordulatú és lineáris hajtóművek szerelési utasítása, üzemeltetési leírása, szerviz leírása MEGJEGYZÉS

Részletesebben

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak Elektronikus öltözőszekrényzárak Tronic Pro elektronikus szekrényzár Sportlétesítmények, uszodák, fürdők, szállodák, fitness klubok, bevásárló központok, iskolák, egyetemek, repülőterek, kollégiumok, hivatalok,

Részletesebben

DT7001. Gyújtószikramentes nyomáskülönbség távadó. Kezelési útmutató

DT7001. Gyújtószikramentes nyomáskülönbség távadó. Kezelési útmutató Gyújtószikramentes nyomáskülönbség távadó Kezelési útmutató - Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Az Ön biztonsága

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3266L Lakatfogó multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Műszaki jellemzők... 3 4. Mérési jellemzők... 3 5. A mérés menete... 4 6. Karbantartás...

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C A jelen förmverfrissítés által biztosított új funkciók és vonatkozó műveleteik leírását lásd alább. Lásd a Használati útmutató és a mellékelt CD-ROM lemezen található, α kézikönyv című

Részletesebben

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT 2010 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik. Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni

Részletesebben

A Thermo1 hő és páramérő rendszer

A Thermo1 hő és páramérő rendszer A Thermo1 hő és páramérő rendszer A Thermo1, egy ethernet hálózatra csatlakoztatható hőmérséklet és páramérő rendszer. Az eszköz WEB alapú interfészen keresztül menedzselhető. Kiépítéstől függően kettő,

Részletesebben

THOR Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet toló kapukhoz

THOR Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet toló kapukhoz THOR Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet toló kapukhoz Modellek és tulajdonságaik: THOR 1551 Max. teherbírás: 1500 kg, 230 Vac önhűtő motor, mechanikus

Részletesebben

Közvetett szervo működtetésű 2/2-utú mágnesszelepek Típus: EV220W 10 - EV220W 50

Közvetett szervo működtetésű 2/2-utú mágnesszelepek Típus: EV220W 10 - EV220W 50 datlap Közvetett szervo működtetésű /-utú mágnesszelepek Típus: V0W 0 - V0W 0 z V0W kompakt, közvetett szervo működtetésű /-utú mágnesszelep termékcsalád, amelynek csatlakozómérete /8 és közötti, és kifejezetten

Részletesebben

V2000UBG UBG termosztatikus radiátorszelep

V2000UBG UBG termosztatikus radiátorszelep V2000UBG UBG termosztatikus radiátorszelep Sarok DIN Sarok NF Axiális Térsarok Egyenes DIN Egyenes NF Íves Alkalmazás ADATLAP A termosztatikus radiátorszelepek, termosztatikus fejjel felszerelve a helység

Részletesebben

Termékismertető. Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin

Termékismertető. Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin Termékismertető Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400 2 02/2011 Szállítási terjedelem 1 x FVY 1400-0400, 1 x Termékismertető Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti,

Részletesebben

Termosztatikus fejek. Általános ismertető. Valamennyi termosztatikus szeleptesthez és beépített szelepes radiátorokhoz

Termosztatikus fejek. Általános ismertető. Valamennyi termosztatikus szeleptesthez és beépített szelepes radiátorokhoz Termosztatikus fejek Általános ismertető Valamennyi termosztatikus szeleptesthez és beépített szelepes radiátorokhoz IMI HEIMEIER / Termosztatikus fejek és Radiátor szelepek / Termosztatikus fejek Általános

Részletesebben

TC-900 Ri clock HŰTÉSTECHNIKAI SZABÁLYZÓ, VALÓS IDEJŰ ÓRÁVAL VEZÉRELT LEOLVASZTÁSSAL, RS485 SOROS VONALI KOMMUNIKÁCIÓVAL

TC-900 Ri clock HŰTÉSTECHNIKAI SZABÁLYZÓ, VALÓS IDEJŰ ÓRÁVAL VEZÉRELT LEOLVASZTÁSSAL, RS485 SOROS VONALI KOMMUNIKÁCIÓVAL TC-900 Ri clock HŰTÉSTECHNIKAI SZABÁLYZÓ, VALÓS IDEJŰ ÓRÁVAL VEZÉRELT LEOLVASZTÁSSAL, RS485 SOROS VONALI KOMMUNIKÁCIÓVAL Méréshatár: -50-75 C Méret: 71x28x71 mm Felbontás: 0,1 C Kivágás: 72x29 mm Tápfeszültség:

Részletesebben

Oldal. ACO Liputherm Szabadon álló Tartozékok. Hőcserélő. scdcdcdc

Oldal. ACO Liputherm Szabadon álló Tartozékok. Hőcserélő. scdcdcdc scdcdcdc Oldal ACO Szabadon álló Tartozékok Termékismertető Költséghatékonyság az ACO berendezéssel A zsírleválasztó berendezések tisztítása és karbantartása jellemzően költséges és gyakori feladata a

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató InterMap Kft 2010 Tartalom FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató... 0 A kezelőfelület ismertetése... 1 Navigálás a térképen... 1 Objektum kijelölése... 3 Jelmagyarázat...

Részletesebben

Fordító hajtások SGExC 05.1 SGExC 12.1 AUMA NORM (vezérlés nélkül)

Fordító hajtások SGExC 05.1 SGExC 12.1 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Fordító hajtások SGExC 05.1 SGExC 12.1 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Üzemeltetési utasítás Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék SGExC 05.1 SGExC 12.1 Először olvassa el az útmutatót! Tartsa

Részletesebben

Áramelosztás. RiLine biztosítós elemek. 000 méretű NH biztosítós szakaszolók. Szerelőlapos kiépítéshez

Áramelosztás. RiLine biztosítós elemek. 000 méretű NH biztosítós szakaszolók. Szerelőlapos kiépítéshez Áramelosztás 000 méretű NH biztosítós szakaszolók Kivitel pólusú, kábelkivezetés felül/alul Biztosítóbetétek alkalmazására a DIN EN 60 - szerint Műszaki adatok az IEC/DIN EN 60 947- szerint, lásd: -5.

Részletesebben

5 EXCELON PRO SOROZAT Tápegységek Elzáró szelep, szűrő-nyomásszabályozó és olajködkenő ø 8 mm, G 1/4

5 EXCELON PRO SOROZAT Tápegységek Elzáró szelep, szűrő-nyomásszabályozó és olajködkenő ø 8 mm, G 1/4 EXCELON PRO SOROZAT Tápegységek Elzáró szelep, szűrő-nyomásszabályozó és olajködkenő ø 8 mm, G / BL9 Előre összeállított egységeknek köszönhetően egyszerűen rendelhető Egyszerű konfigurálás Kiváló minőség

Részletesebben

AUTOMATIZÁLT IZOKINETIKUS AEROSOL - PORMINTAVEVŐ MÉRŐKÖR, HORDOZHATÓ BELSŐTÉRI KIVITEL

AUTOMATIZÁLT IZOKINETIKUS AEROSOL - PORMINTAVEVŐ MÉRŐKÖR, HORDOZHATÓ BELSŐTÉRI KIVITEL KS-407 AUTOMATIZÁLT IZOKINETIKUS AEROSOL - PORMINTAVEVŐ MÉRŐKÖR, HORDOZHATÓ BELSŐTÉRI KIVITEL ISO 9096 STANDARD KÁLMÁN SYSTEM SINCE 1989 ELŐNYPONTOK Kalibrált venturi térfogatáram-mérő. Nagy portároló

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY FŐVÁROSI DÖNTŐ SZÓBELI (2005. NOVEMBER 26.) 5. osztály

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY FŐVÁROSI DÖNTŐ SZÓBELI (2005. NOVEMBER 26.) 5. osztály 5. osztály Írd be az ábrán látható hat üres körbe a 10, 30, 40, 60, 70 és 90 számokat úgy, hogy a háromszög mindhárom oldala mentén a számok összege 200 legyen! 50 20 80 Egy dobozban háromféle színű: piros,

Részletesebben

Segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozó. Hőmérséklet-szabályozó Típus 1u

Segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozó. Hőmérséklet-szabályozó Típus 1u Segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozó Hőmérséklet-szabályozó Típus 1u Alkalmazás Hőmérséklet-szabályozók hűtött berendezésekhez Szabályozó termosztátok -10 C... +250 C alapjelekre G½ G1 vagy DN 15...

Részletesebben

Mit lehet kiolvasni a japán gyertyákból?

Mit lehet kiolvasni a japán gyertyákból? Mit lehet kiolvasni a japán gyertyákból? X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Szűcs Tímea Mit árulnak nekünk el a gyertyák? A Japán gyertyákra nem csak úgy tekinthetünk, mint egy téglalapra, ami megmutatja

Részletesebben

11 kw/715 1/min. 160 kw/10000 1/min. Dr. Emőd István. Zöllner B-220 tip. örvényáramú fékpad 3-fázisú indítómotorral 2006.02.06.

11 kw/715 1/min. 160 kw/10000 1/min. Dr. Emőd István. Zöllner B-220 tip. örvényáramú fékpad 3-fázisú indítómotorral 2006.02.06. 11 kw/715 1/min 160 kw/10000 1/min Zöllner B-220 tip. örvényáramú fékpad 3-fázisú indítómotorral 1_2/1 hajtás fékezés U R g R t Φ Külső gerjesztésű egyenáramú mérlegdinamó (mellékáramkörű motor) Ward-Leonard

Részletesebben

Napenergia hasznosítási lehetőségek összehasonlító elemzése. Mayer Martin János Dr. Dán András

Napenergia hasznosítási lehetőségek összehasonlító elemzése. Mayer Martin János Dr. Dán András Napenergia hasznosítási lehetőségek összehasonlító elemzése Mayer Martin János Dr. Dán András Napenergia hasznosítása Villamosenergiatermelés Hő hasznosítás: fűtés és használati melegvíz Közvetlen (napelemek)

Részletesebben

Típus Egyes Dupla Egyes+LED jelzőfény

Típus Egyes Dupla Egyes+LED jelzőfény ipb nyomógombok Rendelési számok MSZ EN 669-1 és MSZ EN 947-5-1 b ipb nyomógombokat villamos áramkörök impulzus jellegű vezérlésére lehet használni. ipb nyomógombok Típus Egyes Dupla Egyes+LED jelzőfény

Részletesebben

GE4 4 és 6 digites Digitális számláló/idõzítõ

GE4 4 és 6 digites Digitális számláló/idõzítõ GE4 4 és 6 digites Digitális számláló/idõzítõ Tápfeszültség:100-240VAC Méret: 48x48x84 mm Bemenet: kontaktus Üzemi hõmérséklet:-20-65c open collector Üzemi páratartalom35-85% Kimenet: jelfogó 250V/2A,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas ACR-3580 Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. TIME: Idő PRESET:

Részletesebben

Hiab rönkfogók és hulladékrakodó kanalak

Hiab rönkfogók és hulladékrakodó kanalak iab rönkfogók és hulladékrakodó kanalak Termékkatalógus Rakodókanalak minden feladatra A iab rönkfogók és hulladékrakodó kanalak széles választáka megoldást nyújt minden feladatra. A iab rönkfogókat ipari

Részletesebben

Egységes jelátalakítók

Egységes jelátalakítók 6. Laboratóriumi gyakorlat Egységes jelátalakítók 1. A gyakorlat célja Egységes feszültség és egységes áram jelformáló áramkörök tanulmányozása, átviteli karakterisztikák felvétele, terhelésfüggőségük

Részletesebben

Ultrahangos mérőfej XRS-5. Használati utasítás SITRANS. XRS-5 mérőfej Használati utasítás

Ultrahangos mérőfej XRS-5. Használati utasítás SITRANS. XRS-5 mérőfej Használati utasítás Ultrahangos mérőfej XRS-5 Használati utasítás SITRANS 1 Tartalom Ismertető... 3 Áttekintés... 3 Külső méretek... 4 Telepítés... 5 Elektromos bekötések... 7 Közvetlen csatlakoztatás... 7 Kábel toldás...

Részletesebben

FALON KÍVÜLI ÉS SÜLLYESZTETT KISELOSZTÓK dinbox. verzió 2.2 TERMÉKKATALÓGUS MŰSZAKI RÉSZ

FALON KÍVÜLI ÉS SÜLLYESZTETT KISELOSZTÓK dinbox. verzió 2.2 TERMÉKKATALÓGUS MŰSZAKI RÉSZ FALON KÍVÜLI ÉS SÜLLYESZTETT KISELOSZTÓK dinbox verzió 2.2 TERMÉKKATALÓGUS MŰSZAKI RÉSZ K9 Megjegyzések dinbox kiselosztók A dinbox típusú falon kívüli és süllyesztett kiselosztók a kismegszakítóknak és

Részletesebben

Szobatermosztát LCD-kijelz vel

Szobatermosztát LCD-kijelz vel s 1 420 Szobatermosztát LCD-kijelz vel tési rendszerekhez RDD100.. Helyiségh mérséklet szabályozáshoz Komfort, Energiatakarékos és Fagyvédelmi üzemmód 2-pont szabályozás On/Off szabályozó kimenettel Beállítható

Részletesebben

Rövid idejű csúcsérték +40 C 24 órás középérték +35 C Legalacsonyabb érték -5 C Normál klíma igénybevétele

Rövid idejű csúcsérték +40 C 24 órás középérték +35 C Legalacsonyabb érték -5 C Normál klíma igénybevétele Üzemi és környezeti feltételek Ri4Power kapcsolóberendezés-kombinációkhoz 2-106. fejezet, 1. 7. oldal A Ri4Power rendszerek felállítási követelményei minden mezőtípus esetében ugyanazok. Ettől eltérő feltételek

Részletesebben

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2 Tartalom 1. A dokumentum célja... 2 2. IVR Funkciók... 3 2.1. A bejelentkezés... 3 2.2. Jelszóváltoztatás... 3 2.3. Egyenleg és fedezet lekérdezés... 3 2.4. Súgó... 4 1 1. A dokumentum célja A felhasználói

Részletesebben

1. Metrótörténet. A feladat folytatása a következő oldalon található. Informatika emelt szint. m2_blaha.jpg, m3_nagyvaradter.jpg és m4_furopajzs.jpg.

1. Metrótörténet. A feladat folytatása a következő oldalon található. Informatika emelt szint. m2_blaha.jpg, m3_nagyvaradter.jpg és m4_furopajzs.jpg. 1. Metrótörténet A fővárosi metróhálózat a tömegközlekedés gerincét adja. A vonalak építésének története egészen a XIX. század végéig nyúlik vissza. Feladata, hogy készítse el a négy metróvonal történetét

Részletesebben

V2000BB BB termosztatikus radiátorszelep

V2000BB BB termosztatikus radiátorszelep V2000BB BB termosztatikus radiátorszelep Sarok DIN Sarok NF Axiális Térsarok Egyenes DIN Egyenes NF Íves Alkalmazás ADATLAP A termosztatikus radiátorszelepek, termosztatikus fejjel felszerelve a helység

Részletesebben

Termékkatalógus 2016.

Termékkatalógus 2016. Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll. Átmérő (mm) Hossz (mm) 70 220 90 250 120 300 Az összes kúp edzett, cserélhető véggel szerelt. A kúp anyaga: 20MnCr5 Póthegyek anyaga:

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 35 582 03 Hűtő-, klíma- és hőszivattyú

Részletesebben

SGB-45-GG /GR/ SGB-60-GG /GR/ SGB-80-GG /GR/ SGB-120-GG /GR/

SGB-45-GG /GR/ SGB-60-GG /GR/ SGB-80-GG /GR/ SGB-120-GG /GR/ SGB-45-GG /GR/ SGB-60-GG /GR/ SGB-80-GG /GR/ SGB-120-GG /GR/ AUTOMATIKUS MONOBLOKK GÁZ- ÉS OLAJ ALTERNATÍV ÉGŐ GÉPKÖNYV Tüzeléstechnikai Kft. Nyilvántartási szám: 503 / 0095(2) MSZ EN ISO 9001:2001 (ISO

Részletesebben

Szelepek és szelepmozgatók

Szelepek és szelepmozgatók Szelepek és szelepmozgatók F-10-06 Összefoglaló 04. december 13. Kétjáratú szelepek Adatlap Háromjáratú szelepek Adatlap DN -DN, F-- DN-DN, F-- T DN-DN, gömbgrafitos F--55 DN-DN, gömbgrafitos F--55 V212T

Részletesebben

Uponor vezetékes szabályozás 24V

Uponor vezetékes szabályozás 24V Vezetékes helyiséghőmérséklet szabályozás az elemek széles kínálatával. Az Uponor 24V-os vezetékes helyiségszabályozó család olyan elektronikus elemekből áll, melyek egymással való különböző kombinációs

Részletesebben

Szennyezettvíz/szennyvíz/drénvíz. Szennyezettvíz/drénvíz. Wilo-Drain TP sorozat leírás. Szennyezettvíz/szennyvíz szivattyúk szivattyúk

Szennyezettvíz/szennyvíz/drénvíz. Szennyezettvíz/drénvíz. Wilo-Drain TP sorozat leírás. Szennyezettvíz/szennyvíz szivattyúk szivattyúk cat_drain_c 9_U.book Page 39 Wednesday, June, 7 : AM TP sorozat leírás Felépítés Szennyvíz merül motoros szivattyú, mint elárasztható blokkgép függ leges nedvesaknás beépítéshez -Inox & kompozit -Kis súly

Részletesebben

Lineáris algebra gyakorlat

Lineáris algebra gyakorlat Lineáris algebra gyakorlat 3 gyakorlat Gyakorlatvezet : Bogya Norbert 2012 február 27 Bogya Norbert Lineáris algebra gyakorlat (3 gyakorlat) Tartalom Egyenletrendszerek Cramer-szabály 1 Egyenletrendszerek

Részletesebben

PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz

PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz Ipari légkezelők hőmérsékletszabályozó egységei PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 2016.06.20. - 2 - PCM típusú vezérlés

Részletesebben

Lengőhajtások SQEx 05.2 SQEx 14.2 SQREx 05.2 SQREx 14.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül)

Lengőhajtások SQEx 05.2 SQEx 14.2 SQREx 05.2 SQREx 14.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Lengőhajtások SQEx 05.2 SQEx 14.2 SQREx 05.2 SQREx 14.2 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Üzemeltetési útmutató Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék SQEx 05.2 SQEx 14.2 / SQREx 05.2 SQREx 14.2

Részletesebben

Légcsatorna érzékelő

Légcsatorna érzékelő 1 864 1864P01 Symaro Légcsatorna érzékelő Relatív páratartalom és hőmérséklet méréséhez QFM21... Üzemi feszültség AC 24 V / DC 13,5...3 Relatív páratartalom kimenő jel DC 0...10 V / 4 20 ma Hőmérséklet

Részletesebben

Emelőberendezések. 3. sz. katalógus

Emelőberendezések. 3. sz. katalógus Emelőberendezések 3. sz. katalógus Rugós balanszerek Rugós visszahúzók YFS Rugós visszahúzó : 0.5-10.0 YFS-A Rugós visszahúzó racsnis záróegységgel 2-10.0 A rugós visszahúzók húzzák vissza a kábelt, amikor

Részletesebben

Automata szintezőműszer NA24, NA32, DS24, DS32 Cikkszám: N106, N108, N116, N118. Használati utasítás

Automata szintezőműszer NA24, NA32, DS24, DS32 Cikkszám: N106, N108, N116, N118. Használati utasítás Automata szintezőműszer NA, NA, DS, DS Cikkszám: N0, N08, N, N8 Használati utasítás . Bevezetés A B C. Előkészület a méréshez Rögzítse a szintezőt egy állványon. A kompenzátor automatikusan beállítja a

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikus Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

Leágazó idomok. Leágazó idomok

Leágazó idomok. Leágazó idomok Leágazó idomok Leágazó idomok Leágazó idomok, mechanikus T idom, menetes és hornyos D kiemelés D kiemelés D kiemelés MODELL 730 MENETES A Grinnell modell 730 Mechanikai T-idomok 34.5 Bar (500 psi) nyomásig

Részletesebben

2011. március 9. Dr. Vincze Szilvia

2011. március 9. Dr. Vincze Szilvia . márius 9. Dr. Vinze Szilvia Tartalomjegyzék.) Elemi bázistranszformáió.) Elemi bázistranszformáió alkalmazásai.) Lineáris függőség/függetlenség meghatározása.) Kompatibilitás vizsgálata.) Mátri/vektorrendszer

Részletesebben

HENNLICH IPARTECHNIKA Kft. 6000 Kecskemét-Kadafalva, Heliport reptér hennlich@hennlich.hu, tel: 76/509-676 NYOMÁSKONTROLLÁLT ÁTKAPCSOLÓ SZELEP

HENNLICH IPARTECHNIKA Kft. 6000 Kecskemét-Kadafalva, Heliport reptér hennlich@hennlich.hu, tel: 76/509-676 NYOMÁSKONTROLLÁLT ÁTKAPCSOLÓ SZELEP NYOMÁSKONTROLLÁLT ÁTKAPCSOLÓ SZELEP DU-1 MODELL Tartalomjegyzék Oldal Oldal Biztonsági előírások 3 7 Műszaki adatok 3 Beindítás.. 7 Alkalmazás. 3 Karbantartás és javítás.. 7 Felépítés és üzemeltetés. 3

Részletesebben

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 FIGYELMEZTETÉS! A vízálló tok gombjai nagyon erős rugóval vannak ellátva, ezért

Részletesebben

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech. TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS S3000/L típusú silómérleg vezérlőegységhez

Részletesebben

SL60. Csavarorsós Lineáris ablakmozgató motor

SL60. Csavarorsós Lineáris ablakmozgató motor 1 SL60 Csavarorsós Lineáris ablakmozgató motor KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA VÉGIG, MERT A TELEPÍTÉSI HIBÁKÉRT A GYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ CÉG NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET! 2 Beépítési méretek: 1) Kengyel 2) Löketrúd

Részletesebben

SAT TIMER ADÓ AE0993 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. oldal: 1, összes: 7

SAT TIMER ADÓ AE0993 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. oldal: 1, összes: 7 oldal: 1, összes: 7 AE0993 SAT TIMER ADÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS Jolly Motor International S.p.A. V.le Caproni, 13 38068 Rovereto (TN) Italy www.jollymotor.com oldal: 2, összes: 7 SAT TIMER Fejezetek 1. Programozási

Részletesebben

Leier árokburkoló elem

Leier árokburkoló elem Leier ár A szélsőséges időjárás miatt megnövekedett csapadékvíz elvezetése Magyarországon is egyre fontosabbá válik. A meglévő elavult földmedrű rendszerek felújítását, új rendszerek kiépítését csak a

Részletesebben

1. A fejlesztés célja

1. A fejlesztés célja FTXB-C & RXB-C 1. A fejlesztés célja A Daikin célja az RXB-C és FTXB-C típusú készülékkel, egy magas minőségű belépő inverter gyártása a lakossági piacra, kiváló ár-érték arányban. 2. Külső kinézete 20

Részletesebben

0 500 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 5000 5500 6000 Q (m3/h)

0 500 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 5000 5500 6000 Q (m3/h) ÖSSZEHASONLÍTÁS 600 500 400 P (Pa) 300 200 100 0 0 500 1000 1500 2000 2500 3000 3500 4000 4500 5000 5500 6000 Q (m3/h) Tervezett munkapont Q (m 3 /h) 0 P (Pa) 0 összehasonlítás összegzése modell Q (m 3

Részletesebben

Amit a Hőátbocsátási tényezőről tudni kell

Amit a Hőátbocsátási tényezőről tudni kell Amit a Hőátbocsátási tényezőről tudni kell Úton-útfélen mindenki róla beszél, már amikor épületekről van szó. A tervezéskor találkozunk vele először, majd az építkezéstől az épület lakhatási engedélyének

Részletesebben

Szellőző rács. Méretek. Leírás

Szellőző rács. Méretek. Leírás Szellőző rács B Méretek B+/A+ B-/A- Leírás A B négyszögletes alumínium rács, fix vízszintes lamellákkal. A B befúvásra és elszívásra egyaránt használható. Standard rugós kivitelben szállítjuk a VBA és

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYTARTOMÁNY ÜZEMBE HELYEZÉS ÉS HASZNÁLAT

TELJESÍTMÉNYTARTOMÁNY ÜZEMBE HELYEZÉS ÉS HASZNÁLAT P Kétlépcsős, centrifugális, elektromos szivattyú Tiszta vízhez Háztartási használat Lakossági használat Ipari használat TELJESÍTMÉNYTRTOMÁNY Szállítási teljesítmény l/perc-ig (7 m³/óra) Emelési magasság

Részletesebben

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési útmutató Az érzékelők kialakításuknak köszönhetően kiküszöbölik a téves riasztásokat. Kerülendők viszont az alábbiak (1. ábra):

Részletesebben

[MECHANIKA- HAJLÍTÁS]

[MECHANIKA- HAJLÍTÁS] 2010. Eötvös Loránd Szakközép és Szakiskola Molnár István [MECHANIKA- HAJLÍTÁS] 1 A hajlításra való méretezést sok helyen lehet használni, sok mechanikai probléma modelljét vissza lehet vezetni a hajlítás

Részletesebben

Eredeti üzemeltetési útmutató G-BH7 2BH7 2 2BH7 3 2BH7 4 2BH7 5 2BH7 6. G-Serie G-Series. Seitenkanal Side Channel

Eredeti üzemeltetési útmutató G-BH7 2BH7 2 2BH7 3 2BH7 4 2BH7 5 2BH7 6. G-Serie G-Series. Seitenkanal Side Channel Kiadás: 12.2009 610.44436.77.000 Üzemeltetési útmutató Magyar Eredeti üzemeltetési útmutató G-BH7 2BH7 2 2BH7 3 2BH7 4 2BH7 5 2BH7 6 G-Serie G-Series Seitenkanal Side Channel Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 33 5216 03 VILLANYSZERELŐ SZINTVIZSGA GYAKORLATI FELADAT B A szintvizsga időtartama: Elérhető pontszám: 300 perc 100 pont B/I.

Részletesebben

A típusszámok felépítése

A típusszámok felépítése Egyfázisú feszültségrelé K8AB-VW Ideális választás a feszültség figyelésére ipari berendezéseknél és készülékeknél. és feszültségesés egyidejű figyelése. Független beállítások és kimenetek a feszültségcsökkenés

Részletesebben

Használati és szerelési útmutató

Használati és szerelési útmutató Használati és szerelési útmutató Hidromasszázs zuhanykabin GIBRALTAR www.kerra.pl Használati és szerelési útmutató Hidromasszázs zuhanykabin GIBRALTAR Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. A szerelés

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Kőkút út 7., Hrsz.: 2939/1 3200 GYÖNGYÖS MAGYARORSZÁG INGATLAN SZ.: 008 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Heves Mátra / Gyöngyös Lakosság száma Kb. 35.000 Autópálya csatlakozás

Részletesebben