Kollektív Szerződés Helyi Függelék MÁV-START Zrt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kollektív Szerződés Helyi Függelék MÁV-START Zrt."

Átírás

1 MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság 4025 Debrecen, Petőfi tér 12. Telefon (1) Fax: (1) Webcím: Kollektív Szerződés Helyi Függelék MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság Debrecen Érvényes: április 15.

2 MÓDOSÍTÁS Sorszám Száma Tárgya Hatályba lépése

3 Bevezető: A MÁV-START Zrt (továbbiakban Munkáltató) és a munkavállalók érdekképviseletét ellátó Kollektív Szerződés kötésére jogosult szakszervezetek (továbbiakban Szakszervezetek) a Kollektív Szerződés felhatalmazása alapján az alábbi Helyi Függelék megkötésében állapodnak meg. I.RÉSZ: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Helyi Függelék megkötése 1. (KSz 4. ) 1. A Helyi Függeléket a Munkáltató nevében a Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság Debrecen igazgatója, a munkavállalók nevében a Szakszervezetek helyi szervezetei kötik meg az Mt ban és a Kollektív Szerződés 4. -ában foglaltak szerint. 2. A Helyi Függelék módosítására vonatkozó javaslatot a javaslattevő köteles valamennyi fél számára írásban átadni, vagy elektronikusan a 8.sz. mellékletben megadott címekre megküldeni, melyről elektronikus úton visszajelzést kell kérni. A módosító javaslattal kapcsolatos tárgyalást a javaslat átadásától számított 15 napon belül meg kell kezdeni. A tárgyalástól egyik fél sem zárkózhat el. A Helyi Függelék hatálya 2. (KSz 1. ) 1. A Helyi Függelék személyi hatálya kiterjed a Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság Debrecen, mint munkáltatóra, annak valamennyi szervezeti egységére és annak valamennyi munkavállalójára. Nem terjed ki a személyi hatály az Igazgatóság igazgatójára. 2. A Helyi Függelék időbeli hatálya megegyezik a Kollektív Szerződés időbeli hatályával. 3. A Helyi Függelék a Kollektív Szerződéssel, valamint az egyéb kollektív szerződés erejű megállapodásokkal elválaszthatatlan egységet alkot.

4 I.) II.) III.) A Helyi Függelék részei 3. Általános Rendelkezések - A Helyi Függelék megkötése - A Helyi Függelék hatálya - A Helyi Függelék felmondása - A Helyi Függelék közzététele Kötelmi Rész - Helyi Érdekegyeztető Tanács, (HÉT) - Munkaidő kedvezmény biztosításának és elszámolásának rendje - A szakszervezetek tárgyi és infrastrukturális támogatása Normatív Rész I. Fejezet A munkaviszony - Munkavégzés helye II. Fejezet A munkaidő - A teljes munkaidő - Készenléti jellegű munkakörök - Munkaidőkeretek - Az egy szolgálatban eltölthető munkaidő - Előkészítő és befejező munka - Az utazó szolgálatot ellátó munkavállalók munkaidejére vonatkozó külön rendelkezések - Osztott munkaidő - Ügyelet III. Fejezet A pihenőidő - Munkaközi szünet - Napi pihenő idő - Heti pihenőidő IV. fejezet A munka díjazása - Helyettesítés, átirányítás, kiküldetés V. Fejezet A hideg és a meleg környezetben végzett munka munkaszervezési intézkedései - A hideg környezetben végzett munka munkaszervezési intézkedései - A meleg környezetben végzett munka munkaszervezési intézkedései VI. Fejezet Ruhaellátás VII. Hatályba léptető és vegyes rendelkezések - Helyi Függelék hatálya IV.) Mellékletek 1. sz. melléklet: Helyi Érdekegyeztető Tanács ügyrendje 2. sz. melléklet: A szakszervezetek tárgyi és infrastrukturális támogatása 3. sz. melléklet: Éves munkaidő keretek havi bontásban 4. sz. melléklet: Az előkészítő és befejező munkák időtartama, fel és lejelentkezési helyek 5. sz. melléklet: Osztott munkaidő alkalmazása 6. sz. melléklet: A munkaközi szünet 7. sz. melléklet: Utazási normaidők a napi pihenő biztosítása során 8. sz. melléklet: Elektronikus elérhetőség a terület szakszervezeti tisztségviselőkről 9. sz. melléklet: Ruházati Szabályzat 10.sz.melléklet: A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott (vontatási utazó) munkavállalókra vonatkozó külön rendelkezések

5 A Helyi Függelék felmondása 4. (KSz 1. ) A Helyi Függelék a Kollektív Szerződés időbeli hatálya alatt nem mondható fel. Az e -ba ütköző felmondás érvénytelen. A Helyi Függelék közzététele 5. (KSz 5. ) A Munkáltató köteles a Helyi Függeléket a munkavégzésre jelentkezés helyén oly módon elhelyezni, hogy ahhoz a munkavállalók munkaidőben akadályoztatás nélkül hozzájussanak. A Helyi Függelék tartalmáról és módosításairól a munkáltató az érintett munkavállalókat köteles tájékoztatni, és a tájékoztatás lehetőségét a Szakszervezetek részére is lehetővé tenni. A munkáltató a Kollektív Szerződés Helyi Függeléket elektronikus úton megküldi az Üzemi Tanács tagjainak, Munkavédelmi képviselőinek, továbbá a szakszervezetek munkahelyi tisztségviselőinek a 8.sz. mellékletben megadott címekre.

6 II.RÉSZ A HELYI FÜGGELÉK KÖTELMI RÉSZE Helyi Érdekegyeztető Tanács 6. (KSz 12. ) 1. A Munkáltató és a Szakszervezetek a munkaügyi kapcsolatok szervezeteként Helyi Érdekegyeztető Tanácsot (HÉT) működtetnek. A HÉT feladata a munkáltató és a szakszervezetek közötti érdekegyeztetés és a Helyi Függelékkel, továbbá a Kollektív Szerződés alkalmazásával, a Munkáltató hatáskörébe tartozó kérdések rendezése, valamint az érdekelt felek bármelyikének kezdeményezésére érdemi tárgyalások lefolytatása a Helyi Függelék hatálya alá tartozó önálló munkáltatói egységeknél keletkező konfliktusok feloldása, illetve azok megelőzése céljából. 2. A HÉT tagjai a munkáltató és a kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezetek. A kollektív szerződés kötésére nem jogosult szakszervezetek és az Üzemi Tanács, MVB képviselője tanácskozási jogú állandó meghívott. 3. A HÉT döntéseit egyhangúlag hozza. 4. A HÉT tagjait a képviseletükre jogosult vagy felhatalmazott személyek képviselik. A HÉT tagjai szakértőt is igénybe vehetnek. A szakértő akkor nyilatkozhat, ha az ülést vezető elnök az érintett HÉT-tag indítványára arra engedélyt ad. 5. A HÉT üléseit az elnök vezeti. Az elnök a munkáltató, vagy a jelen lévő képviselője. Az elnök feladata az ülések hatékony és zavartalan lebonyolításának biztosítása. Teendőit részrehajlás nélkül köteles ellátni. 6. A HÉT üléseit negyedévente tartja, a negyedév utolsó hónapjában. Az ülést a megkeresést követő 5 munkanapon belül össze kell hívni, ha azt bármely tag az indok megjelölésével írásban indítványozza. Az ülésekre az előterjesztéseket a napirendi javaslat előterjesztőjének legalább 5 munkanappal az ülést megelőzően írásban meg kell küldenie a HÉT többi tagjának. 7. A HÉT üléseinek összehívása, valamint működési feltételeinek biztosítása a Munkáltató feladata. 8. A Hét működésének részletes szabályait az e -ban foglaltak figyelembevételével ügyrendje határozza meg. (1.számú melléklet) A munkaidő-kedvezmény biztosításának és elszámolásának rendje 7. (KSz 11. ) 1. A szakszervezeti tisztségviselőket megillető munkaidő-kedvezmény igénybevételét a KSz ában szabályozott rendelkezéseknek megfelelően kell bejelenteni. 2. Iktatás és aláírás után a közvetlen vezénylést végzők és a humánpartnerek kapják meg a bejelentőt, akik az érdekképviselet által igazolt munkaidő-kedvezményt a munkából távol töltött kiesett munkaidőt rávezetik a bejelentőre. 3. A vezénylők minden hónap végéig elszámolás végett a bejelentőket átadják az illetékes SAP adatközlőjének. 4. Vontatási utazó munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozóan a 10. sz. melléklet az irányadó.

7 A szakszervezetek tárgyi és infrastrukturális támogatása 8. (KSz 8. ) A támogatás feltételeit a Helyi Függelék 2.számú melléklete tartalmazza.

8 III.RÉSZ A HELYI FÜGGELÉK NORMATÍV RÉSZE I. FEJEZET A MUNKAVISZONY A munkavégzés helye 9. (KSz 14. ) A szokásos telephelyen kívüli munkakörök a KSZ 14..-ának 3.pontjában meghatározottak szerint. II. FEJEZET A MUNKAIDŐ A teljes munkaidő 10. (Mt. 92. ) A Helyi Függelék hatálya alá tartozó munkavállalók teljes napi munkaidejének mértéke eltérő megállapodás hiányában 8 óra. Készenléti jellegű munkakörök 11. (KSz pont) A területén az alábbi munkakörök minősülnek készenléti jellegűnek: a) pénztári szolgálatot ellátók, számadó és jegypénztáros számadópénztáros nemzetközi személypénztáros belföldi személypénztáros utánfizetési pénztáros b) jegyvizsgálói feladatokat ellátók, belföldi jegyvizsgáló belföldi vezető jegyvizsgáló nemzetközi jegyvizsgáló nemzetközi vezető jegyvizsgáló vezénylő (Záhony, Nyíregyháza, Mátészalka) ügyeletes tiszt (Nyíregyháza)

9 Munkaidőkeretek 12. (KSz 28. ) 1. A munkavállalóit a havi munkaidőkeretben kell foglalkoztatni. 2. Kötetlen munkaidő beosztásban foglalkoztatottak: - technológiai vezető - személyzetbiztosítási vezető - pénztárellenőr - tartalékos pénztárellenőr 3. A munkaidőkeretek munkanapok szerinti felosztását a 3.számú mellékelt tartalmazza havi bontásban. Az egy szolgálatban eltölthető munkaidő 13. (KSz pont) A készenléti jellegű munkakörökben az egy szolgálatban eltölthető munkaidő felső határa: 1. Személyszállítási utazói területen: - Debrecen, Nyíregyháza utazó telepállomáson 15 óra - Püspökladány telepállomáson 15,1 óra, kivéve Kisújszállás feljelentkezési helyen, ahol 16 óra. - Záhony telepállomáson 16 óra, - Mátészalka telepállomáson 14 óra 2. Pénztári területen az egy szolgálatban eltölthető munkaidő max. 13 óra, kivéve: - Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Nyírábrány, Hajdúnánás, Fegyvernek-Örményes, Debrecen-Csapókert, Tokaj,Vásárosnamény: ahol 16 óra. - A vezénylés készítésénél az adott hónapban a szolgálati helyre és munkakörre meghatározott munkarendektől maximum négyszer lehet eltérni. Többszöri eltérés a munkavállalóval történő előzetes egyeztetés és egyetértése alapján történhet. Az előkészítő- és befejező munkák 14. (KSz 7.sz. melléklet) A személyszállítási utazók esetében előkészítő- és befejező munkák (fel- és lejelentkezés) Kollektív Szerződésben rögzített normaidejét, a KSz 7.sz.melléklete tartalmazza. A szolgálatba való fel-és illetve az abból való lejelentkezés helyei a Helyi Függelék 4.sz. melléklete tartalmazza. Az előkészítő- és befejező munkák időtartama minden esetben a rendes munkaidő részét képezik. A vontatási utazók fel- és lejelentkezési helyét a Helyi Függelék 10.sz. melléklete tartalmazza.

10 Az utazó szolgálatot ellátó munkavállalók munkaidejére vonatkozó külön rendelkezések 15. (KSz 33. és KSz 10.sz.melléklet 5. ) 1. A személyszállítási utazó szolgálatot ellátó munkavállalók várakozási idejének felső határa 7 óra. Zajta állomás pihenőhelyisége zuhanyzási lehetőség nélkül is alkalmas pihenő helyiségnek minősül. 2. A vonatkísérő havi távolléti órája: 220 óra (távolléti óra = munkaidő+ várakozási idő) Osztott munkaidő 16. (KSz 37. ) 1. A Munkáltató osztott munkaidőt alkalmaz, melyet az 5.sz. melléklet tartalmaz. 2. A munkavállaló a munkaidő-megszakítás időtartamát a szolgálati helyén köteles eltölteni. 3. Az osztott munkaidejű munkavállalók jelenléti ideje 210 órát nem haladhatja meg havonta. 4. Az osztott munkaidővel érintett szolgálati helyen a pihenés feltételeit az alábbiak szerint kell biztosítani: zárható, szellőztethető helyiségben ággyal és kézmosási lehetőséggel. Ügyelet 17. ( KSz 43. ) Az ügyelet elrendelésének helyén a munkáltató fekvőhelyet és kézmosási lehetőséget biztosít. III. FEJEZET A PIHENŐIDŐ A munkaközi szünet 18. (KSz ) 1. A Helyi Függelék hatálya alá tartozó valamennyi munkavállaló egy szolgálatban eltöltött munkaideje esetén: a) ha a hat órát meghaladja, 20 perc, b) ha a kilenc órát meghaladja, további 25 perc munkaközi szünetet kell biztosítani.

11 2. A készenléti munkakörök kivételével a két munkaközi szünetet éjszakai szolgálatban egybefüggően kell biztosítani. Éjszakai szolgálatnak minősül, ha a szolgálati órából minimum 4 óra óra közé esik. A munkaközi szünetek időpontját a Helyi Függelék 6. számú melléklet tartalmazza a meghatározott szolgálati helyeken és munkakörökben. (KSz pont) 3. A személyszállítási utazó szolgálatot ellátó munkavállalók munkaközi szünetét a személyzeti fordulóban kell meghatározni. A munkaközi szünet kiadásának időpontjai alapesetre, azaz menetrendszerinti közlekedésre, rendkívüli helyzet és vis major mentes állapotnak megfelelően lett megállapítva. Amennyiben vonatkésés, vagy előre nem látható esemény, illetve a fentiek előfordulása miatt a munkavállaló a meghatározott időpontban nem tudja a munkaközi szünetet igénybe venni, úgy azt operatív módon más időszakra áthelyezve kell igénybe venni. 4. A munkavállaló a munkaközi szünetet a munkavégzés helyén, illetve a szervezett étkeztetés helyén köteles eltölteni. 5. A munkaközi szünet kiadására egyebekben a Kollektív Szerződés rendelkezései irányadók. 6. Készenléti jellegű munkakörben az MKSZ nem adható ki a munkaidő osztott részében. 7. A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott (vontatási utazó) munkavállalókra vonatkozó napi pihenőidő kiadását és az utazási normaidőket a 10.sz. melléklet tartalmazza. Napi pihenőidő 19. (KSz 46. ) 1. A személyszállítási utazószolgálatot ellátó munkavállalók napi pihenőideje 9 óra, amelyet a lakásra (állandó vagy ideiglenes tartózkodási helyre) való érkezéstől az onnan való munkába indulásig (utazási idő) kell figyelembe venni. 2. A fordulós (váltásos) munkarendűek napi pihenőideje 8 óra, amelyet a lakásra (állandó vagy ideiglenes tartózkodási helyre) való érkezéstől az onnan való munkába indulásig kell figyelembe venni. 3. Nyújtott műszakos munkarend, illetve nyújtott állandó nappalos munkarendben foglalkoztatott munkarend esetén a napi pihenőideje 8 óra, amelyet a lakásra (állandó vagy ideiglenes tartózkodási helyre) való érkezéstől az onnan való munkába indulásig kell figyelembe venni. 4. Az utazási normaidőket a Helyi Függelék 7.számú melléklete tartalmazza. 5. A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott (vontatási utazó) munkavállalókra vonatkozó napi pihenőidő kiadását és az utazási normaidőket a 10.sz. melléklet tartalmazza. Heti pihenőidő 20. (KSz 47. ) 1. Az általános munkarendben foglalkoztatottak heti pihenőnapjai a szombat és a vasárnap.

12 2. Az utazószolgálatot ellátó, valamint a fordulós (váltásos) munkarendű munkavállalók részére - figyelemmel a Kollektív Szerződés pontjában foglaltakra - hetenként legalább 42 órát kitevő megszakítás nélküli pihenőidő is biztosítható. Ez esetben a munkavállalónak a munkaidőkeret átlagában legalább 48 óra heti pihenőidőben részesülnie kell. 3. A készenléti jellegű munkakörökben, valamint a megszakítás nélküli, vezényelt utazói munkarendben, többműszakos munkarendben és egyéb munkarendben foglalkoztatott munkavállalók esetében az alkalmazott munkaidőkereten belül kettőnél több pihenőnap összevontan is kiadható. Hat nap munkavégzést követően azonban egy pihenőnap kiadása ebben az esetben is kötelező. 4. A vezényelt munkavállalók pihenőnapjainak kijelölése a havi vezénylésében van meghatározva. 5. Fordulószolgálatot ellátó, nem utazó munkavállalók esetén havonta legalább egy alkalommal a 48 órás pihenőidőt úgy kell biztosítani, hogy abba a szombat reggeltől (06:00 óra, vagy azutáni szolgálat befejezéstől) hétfő reggelig (nappalos munkakezdésig) tartó időszak is beleessen. Azon munkavállaló, aki írásban előző hónap 15-ig jelzi a munkáltatónak, hogy a KSz 47.. szerint (szombat 0.00 órától hétfő óráig) kéri a hétvégi pihenőnap kiadását, abban az esetben részére az előzőek szerint kell eljárni. 6. A nyújtott műszakos, nyújtott állandó nappalos és egyéb munkarendben foglalkoztatottak heti kettő pihenőnapja kiadható nem egymást követő naptári napokon is. IV. FEJEZET A MUNKA DÍJAZÁSA Munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás 21. (KSz 59. ) 1. Az átirányítás mértéke naptári évente legfeljebb 528 óra lehet. 2. A kiküldetés mértéke naptári évente 528 óra lehet az alábbi munkakörökben: - technológiai vezető - személyzetbiztosítási vezető - telephely vezető - személyszállítási technológus szakértő - személyszállítási technológus szakelőadó I. - személyszállítási technológus szakelőadó II. - kocsigazdálkodó szakelőadó I. - kocsigazdálkodó szakelőadó II. - általános műszaki szakelőadó - járműgazdálkodó szakértő - jegyvizsgáló-személyzet szakértő - mozdony-személyzet szakértő

13 - vezénylőtiszt - munkaidőbeosztás készítő - változáskezelő - mozdonyfelvigyázó - vontatási reszortos - üzleti adminisztráció koordinátor - üzleti adminisztráció szakelőadó I. - üzleti adminisztráció szakelőadó II. - területi oktatási szakelőadó - általános ügyviteli előadó - értékesítési koordinátor - pénztárfőnök - értékesítési szakelőadó - tartalékos pénztárellenőr - pénztárellenőr 3. Az egyéb munkarendben foglalkoztatott munkavállalók műszakpótlékának mértéke óra utáni munkaidőre 20 %-os délutáni pótlék, óra előtti munkavégzésre 40 %-os pótlékra jogosult. Debrecen számadó és jegypénztáros, számadópénztáros munkavállalók A-B, AA-BB túrban kerülnek foglalkoztatásra és munkavégzésük idejére 10 %-os műszakpótlékra jogosultak. 4. A rendkívüli átvezénylési díjazás mértékét egységesen a Kollektív Szerződés szabályozza. V. FEJEZET A hideg és a meleg környezetben végzett munka munkaszervezési intézkedései (KSz 1/A és 1/B mellékletei) A hideg környezetben végzett munka munkaszervezési intézkedései 22. A meleg környezetben végzett munka munkaszervezési intézkedései 23. VI. FEJEZET Ruhaellátás (KSz 4. számú melléklete) Ruhaellátás A munkavállalók ruhával történő ellátását a Kollektív Szerződés 4. számú melléklete tartalmazza.

14 VII. FEJEZET HATÁLYBA LÉPTETŐ ÉS VEGYES RENDELKEZÉSEK A Helyi Függelék az aláírás napján lép hatályba, A Helyi Függelék hatálya 25. Kelt, Debrecen, hó napján Szakszervezetek: Munkáltató: Nagy V.Sámuel Kátai József Katona Sándor VSZ VSZ igazgató... Gargóczi Lászlóné VDSZSZ. Papp Károly Attila VDSZSZ Szondi Sándorné MTSZSZ A Helyi Függelékkel egyetértek:.. Gyüre Ferenc MOSZ. Nemes Zsolt MOSZ

15 A Helyi Függelék mellékletei: 1. A Helyi Érdekegyeztető Tanács ügyrendje 2. A szakszervezetek tárgyi és infrastrukturális támogatása 3. Éves munkaidőkeret havi bontásban 4. Az előkészítő- és befejező munkák időtartama, fel-és lejelentkezési helyek 5. Osztott munkaidő alkalmazása 6. Munkaközi szünet 7. Utazási normaidők a napi pihenő biztosítása során 8. Elektronikus elérhetőség a terület szakszervezeti tisztségviselőkről 9. Ruházati Szabályzat 10. A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott (vontatási utazó) munkavállalókra vonatkozó külön rendelkezések

16 Helyi Érdekegyeztető Tanács ügyrendje Helyi Függelék 1. sz. melléklete A Helyi Érdekegyeztető Tanács ülését az Igazgató hívja össze. HÉT tagjai: Katona Sándor igazgató VSZ területi képviselet o Kátai József alapszervezeti képviselő o Szabó János alapszervezeti képviselő o Pusztai Attila alapszervezeti képviselő o Feczus Mihály alapszervezeti képviselő VDSZSZ Szolidaritás területi képviselet o Gargóczi Lászlóné tagcsoport ügyvivő o László Gábor tagcsoport ügyvivő o Papp Károly Attila tagcsoport ügyvivő Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete területi képviselet o Szondi Sándorné területi ügyvivő Mozdonyvezetők Szakszervezete Területi képviselet o Gyüre Ferenc tagcsoport vezető o Nemes Zsolt tagcsoport vezető o Keserű Zsolt tagcsoport vezető o Skarbit Barna tagcsoport vezető Állandó meghívott: VSZ Területi képviselet vezető Debrecen VSZ Területi képviselet vezető Záhony VDSZSZ Szolidaritás területi vezető ügyvivő Debrecen VDSZSZ Szolidaritás területi vezető ügyvivő Záhony MvB elnöke ÜT elnöke Napirendi pontok: Igazgató beszámolója az előző negyedév humán- és gazdálkodási eredményekről. Tájékoztatás a munkahelyi változásokról, fontosabb intézkedésekről. Érdekképviseletek hozzászólása a beszámolókhoz. Egyebek HÉT ülések 2016-ban: március 31-én, június 30-án, szeptember 29-én, december 15-én kerülnek összehívásra.

17 Helyi Függelék 2. sz. melléklete Megállapodás a szakszervezetek helyi szintű tárgyi és infrastrukturális támogatásáról Debrecen: VDSZSZ VSZ Állomás épület 2. emelet 213. sz. iroda Telefon: 03/22-50 Állomás épület 2. emelet 202. iroda Telefon: 03/21-63 MOSZ Debrecen, Petőfi tér 12. A ép. 118 Telefon: 03/28-79 Püspökladány VDSZSZ MOSZ Nyíregyháza VDSZSZ VSZ MTSZSZ MOSZ Mátészalka VDSZSZ VSZ MTSZSZ MOSZ Záhony MOSZ Szociális épület 123.sz. iroda Telefon: 03/61-47 Szoc. ép sz. iroda 03/61-42 Felvételi épület 115.sz.iroda Szociális épület I.em. a Forgalmi Csomópont által biztosított helyiség a tisztségviselő részére munkakörénél fogva a helység biztosított, hozzájárulunk saját informatikai eszközének és üzemi telefonjának használatához és biztosítjuk annak üzemeltetését. Telefon: 03/41-42 Nyíregyháza, Erkel Ferenc u. 10. főépület fsz. Telefon: 03/43-10 Forgalmi Csomópont által biztosított helyiség Forgalmi Csomópont által biztosított helyiség a tisztségviselő részére munkakörénél fogva a helység biztosított, hozzájárulunk saját informatikai eszközének és üzemi telefonjának használatához és biztosítjuk annak üzemeltetését. Telefon: 03/51-20 Seregély u em. Telefon: 03/52-83 Fűtőház út 1.sz. 235.sz. iroda Telefon: 03/34-29

18 Éves munkaidőkeret havi bontásban Helyi Függelék 3. sz. melléklete Hónap munkanapok száma Megjegyzés Január 20 Munkaszüneti nap: január 1. Február 21 Március 21 Munkaszüneti nap: március 15., 28. Április 21 Május 21 Munkaszüneti nap: május 16. Június 22 Július 21 Augusztus 23 Szeptember 22 Október 21 November 21 Munkaszüneti nap: november 01. December 21 Munkaszüneti nap: december évi munkanap áthelyezések: március 14. hétfő pihenőnap március 05. szombat munkanap október 15. szombat munkanap október 31. hétfő pihenőnap

19 Helyi Függelék 4. sz. melléklete Az előkészítő- és befejező munkák időtartama, fel- és lejelentkezési helyek Személyszállítási utazó szolgálatot ellátók fel- és lejelentkezési helyei: - Debrecen telepállomás: Debrecen utazóvezénylet, Debrecen, Petőfi tér 12. B. ép. II. emelet - Püspökladány telepállomás: Püspökladány utazóvezénylet, Püspökladány, Vasút u.1. szoc. épület I. emelet a vezénylő munkaidején túl az utánfizetési pénztárosnál - Kisújszállás feljelentkezési hely: Kisújszállás személypénztár, Kisújszállás, Vasút u.2. - Nyíregyháza telepállomás: Nyíregyháza utazóvezénylet, Nyíregyháza, Állomás tér 2. I. emelet - Záhony telepállomás: Záhony utazóvezénylet, Záhony, Európa tér 7. II. emelet - Mátészalka telepállomás: Mátészalka utazóvezénylet, Mátészalka, Seregély út 1-3. szociális épület I. emelet a vezénylő munkaidején túl a felvételi épület földszintjén az utánfizetési pénztárosnál. A munkakörhöz kapcsolódó előkészítő és befejező munkák: - szolgálatra jelentkezés, - szolgálatképes állapotról való meggyőződés, - parancskönyv és egyéb rendelkezés, hirdetmény, információ tudomásul vétele, - munkaidő-beosztás, illetve módosítás közlése, tudomásul vétele, megállapodások megkötése, - használati eszközök (jegykiadó táska, illetve gép, szolgálati mobiltelefon, szolgálati lap, egyéb bizonylat, illetve nyomtatvány) átadása-átvétele, - vonat fel- és átvétel, vonatátadás, - pénz és értékek átadása-átvétele, - bevétellel való leszámolás. A pénztári területen szolgálatot ellátó munkavállalók esetében az előkészítő munkára 10 perc, a befejező munkára 20 perc van biztosítva, mely a munkaidő része. A szolgálatba való fel- illetve az abból való lejelentkezés helye az a szolgálati hely, ahol a munkavállaló munkaidő beosztása szerint a munkát végzi.

20 Helyi Függelék 5. sz. melléklete Osztott munkaidő alkalmazása szolgálati hely neve: Debrecen munkakör megnevezése:nemzetközi személypénztáros, vagy vezénylés esetén belföldi személypénztáros munkaidő megszakítás időtartama: 01:20-04:20 munkakör megnevezése: nemzetközi személypénztáros munkaidő- megszakítás időtartama: 22:20-01:20 szolgálati hely neve: Hajdúhadház munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, számadó és jegypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 22:30-04:20 szolgálati hely neve: Téglás, Újfehértó munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, számadó és jegypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 22:30-04:00 szolgálati hely neve: Tiszafüred munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, számadó és jegypénztáros munkaidő megszakítás időtartama: 22:40-03:10 szolgálati hely neve: Hajdúszoboszló munkakör megnevezése: nemzetközi személypénztáros, belföldi személypénztáros. munkaidő-megszakítás időtartama: 23:30 04:00 szolgálati hely neve: Kaba munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, számadó és jegypénztáros. munkaidő-megszakítás időtartama: 23:30 04:00 szolgálati hely neve: Karcag. munkakör megnevezése: nemzetközi személypénztáros, belföldi személypénztáros. munkaidő-megszakítás időtartama: 23:00 03:00 szolgálati hely neve: Törökszentmiklós munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, számadó és jegypénztáros. munkaidőmegszakítás időtartama: 23:30 03:30 szolgálati hely neve: Kisújszállás munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 00:00-03:00 szolgálati hely neve: Berettyóújfalu munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, nemzetközi személypénztáros, számadó és jegypénztáros. munkaidő-megszakítás időtartama: H-P. és V: 22:30 03:30 Szo: 22: szolgálati hely neve: Biharkeresztes munkakör megnevezése: nemzetközi személypénztáros, belföldi személypénztáros, munkaidő-megszakítás időtartama: H-Szo: 22:00 03:30 V: 22:00 04:30

21 szolgálati hely neve: Püspökladány munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros, nemzetközi személypénztáros, számadó és jegypénztáros. munkaidő-megszakítás időtartama: 23:00 03:00. szolgálati hely neve: Püspökladány munkakör megnevezése: vezénylő munkaidő-megszakítás időtartama: 22:10 02:10. Vezényelhető nem osztott munkaidővel is. szolgálati hely neve: Nyíregyháza munkakör megnevezése: nemzetközi személypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 23:30-04:00 munkakör megnevezése: belföldi személypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 22:00-02:30 munkakör megnevezése: utánfizetési pénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 23:30-03:50 szolgálati hely neve: Záhony munkakör megnevezése: nemzetközi személypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 0:00-03:30 szolgálati hely neve: Mátészalka munkakör megnevezése: utánfizetési pénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 22:30-02:30 szolgálati hely neve: Kisvárda munkakör megnevezése: számadó- és jegypénztáros, belföldi és nemzetközi személypénztáros munkaidő-megszakítás időtartama: 22:45-04:00

22 Munkaközi szünet Helyi Függelék 6. sz. melléklete A TSZVI területén pénztárosi munkakörben foglalkoztatott munkavállalók esetében: - nappali szolgálatban az első munkaközi szünetet óra között, a második munkaközi szünetet (ha a szolgálati órája legalább 9 óra) óra - éjszakai szolgálatban a munkaközi szünetet óra között kell kivenni, ha 9 óránál hosszabb a szolgálati óra, az első és második munkaközi szünetet egyben kell kivenni. Olyan szolgálati helyen, ahol ugyanazon munkakörben több munkavállaló látja el a tevékenységet az MKSZ-t egy időben csak egy munkavállaló veheti igénybe. Ezzel biztosítva a tevékenység zavartalan ellátását. Utazó szolgálatot ellátó munkavállalók esetében a munkaközi szünet kiadásának idejét a személyzeti fordulóban kell meghatározni. Nappalos (rugalmas) munkarendben foglalkoztatott munkavállalók esetén a munkaközi szünet 12:00 és 13:00 óra közötti időtartamban kerül kiadásra, melynek mértéke 20 perc. Személyszállítási ügyeletes, területi személyszállítási főirányító, területi vontatási főirányító, valamint vezénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalók esetében a munkaközi szünet időtartamát a munkáltató és a munkavállaló rugalmasan adja ki, és veszi ki azzal, hogy azt megkezdeni a munkaidő kezdetétől eltelt három órát követően lehetséges és be kell fejezni legkésőbb a munkaidő befejezését megelőzően 25 perccel. A munkaközi szüneteket rugalmas módon is úgy kell kivenni, hogy a vasúti közlekedésben, illetve az utaskiszolgálás színvonalában fennakadást ne okozzon. A munkaközi szünet ideje nappal kettőnél több, éjszaka egynél több részletben nem adható ki, illetve nem vehető ki. A kötetlen munkaidő beosztású munkavállalók a munkaközi szünet idejét maguk határozzák meg.

23 Utazási normaidők a napi pihenőidő biztosítása során Helyi Függelék 7. sz. melléklete A lakáson töltött napi pihenőidőhöz (8 óra) kapcsolódóan a Helyi Függelék hatálya alá tartozó, forduló (váltásos) szolgálatot ellátó munkavállalók részére egységesen (oda- és visszaútra összesen): közigazgatási határon belül közigazgatási határon belül Debrecen és Nyíregyháza 30 km-en belül km között 51 km felett 60 perc 90 perc 120 perc 180 perc 240 perc kell számítani a két szolgálat között. A személyszállítási utazó munkakörben foglalkoztatott munkavállalók lakáson töltött napi pihenőidőhöz (9 óra) kapcsolódóan a Helyi Függelék hatálya alá tartozó, forduló (váltásos) szolgálatot ellátó munkavállalók részére egységesen (oda- és visszaútra összesen): közigazgatási határon belül közigazgatási határon kivűl 120 perc 240 perc

24 Helyi Függelék 8. sz. melléklete Elektronikus elérhetőség a terület szakszervezeti tisztségviselőkről VSZ Alapszervezeti képviselő Püspökladány Szabó János szabojanos.x@gmail.com VSZ Alapszervezeti képviselő Debrecen Nagy V.Sámuel db.start@vsz.hu VSZ Alapszervezeti képviselő Nyíregyháza Rozinka Csaba csabi.ka@fre .hu VSZ Alapszervezeti képviselő Záhony Kátai József VSZ Alapszervezeti képviselő Mátészalka Szántó Enikő katai1@fre .hu szeni70@fre .hu VDSZSZ Szolidaritás Alapszervezeti vezető ügyvivő Debrecen Gargóczi Lászlóné marikaaa68@gmail.com VDSZSZ Szolidaritás tagcsoport ügyvivő Püspökladány Kovács István kovist.com@gmail.com VDSZSZ Szolidaritás tagcsoport ügyvivő Nyíregyháza László Gábor VDSZSZ Szolidaritás tagcsoport ügyvivő Mátészalka Somogyi Sándor sanyivasut@gmail.com VDSZSZ Szolidaritás tagcsoport ügyvivő Záhony Papp Károly Attila certus.66@gmail.com Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete területi ügyvivő Szondi Sándorné szondi.sandorne@mav-start.hu Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete tagcsoport Nyíregyháza Kántorné Dobos Enikő kantorne.eniko@fre .hu Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete tagcsoport Mátészalka Szabó Zoltán szbence@nt.hu Állandó meghívott: VSZ Területi képviselet vezető Debrecen Suszter Csaba VSZ Területi képviselet vezető Záhony Juhász Tiborné dbtk@vsz.hu zhtk@vsz.hu VDSZSZ Szolidaritás területi vezető ügyvivő Debrecen Barna István debrecen@vdszsz.hu

25 VDSZSZ Szolidaritás területi vezető ügyvivő Záhony Olexa Imre MvB elnöke ÜT elnöke Mozdonyvezetők Szakszervezete Tagcsoport vezető Püspökladány Keserű Zsolt Mozdonyvezetők Szakszervezete Tagcsoport vezető Debrecen Szegedi Zoltán Mozdonyvezetők Szakszervezete Tagcsoport vezető Nyíregyháza Skarbit Barna Mozdonyvezetők Szakszervezete Tagcsoport vezető Mátészalka Nagy Gergely Zsolt Mozdonyvezetők Szakszervezete Tagcsoport vezető Záhony Gyüre Ferenc Mozdonyvezetők Szakszervezete Területi ügyvivő Debrecen Nemes Zsolt Mozdonyvezetők Szakszervezete Területi ügyvivő Debrecen-Kelet Gyüre Ferenc

26 Helyi Függelék 9. sz. melléklete Ruházati szabályzat A MÁV-START Zrt. KSz 4. sz. melléklete szabályozza.

27 10. sz. melléklet A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott (vontatási utazó) munkavállalókra vonatkozó külön rendelkezések A MÁV-START Zrt. vezetése és a vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott vontatási utazó munkavállalók érdekképviseletét ellátó szervezetek (szakszervezetek) helyi szervezete(i) a foglalkoztatás érdekében Megállapodást kötnek. A Megállapodás rendelkezései a MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság Debrecen felügyelete alá tartozó szolgálati helyeken kötelező érvénnyel bírnak és a Kollektív Szerződés Helyi Függelékének mellékletét képezi. A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott (vontatási utazó) munkavállalókra vonatkozó általános külön rendelkezéseket a Kollektív Szerződés 10.sz. melléklete tartalmazza. A vontatási utazó szolgálatot ellátók munkaidő beosztásának alapjául szolgáló személyzeti forduló(kat) a TSZVI szolgálati helyein (beírok, várakozók) betekintés és tájékoztatás céljából ki kell függeszteni, vagy elektronikus úton elérhetővé kell tenni. E bekezdés alkalmazásában személyzeti fordulónak minősül az a technológiai előírás, amely a munkakezdés- és befejezés helyére, időpontjára, munkaidőre, mozdony vezetési időre, munkaközi szünetre, napi, vagy heti pihenőidőre vonatkozó rendelkezést tartalmaz és a személyre szóló munkaidő beosztás (vezénylés) alapjául szolgál. A vezényelt utazói szolgálatot ellátó munkavállalók részére a munkaközi szünet helyének és idejének tervezése, valamint a munkaközi szünet kiadása a KSZ 44..szerint történik. A vontatási utazószolgálatot ellátók, a fordulós (váltásos) munkarendűek napi pihenőideje. A vontatási utazószolgálatot ellátók és a megszakítás nélküli (folyamatos, forduló, váltásos) munkarendben foglalkoztatottak esetében a lakáson töltött napi pihenőidő mértéke: 12 óra. A munkahelyre történő utazási idők: - a munkahely közigazgatási határán belül lakók esetében: 2 x 0,5 óra ( 1 óra) - a munkahely közigazgatási határán kívül lakók esetében: 2 x 1,5 óra (3 óra) A munkaidő beosztás módosítása során, a munkavállaló előzetes hozzájárulásával és esetenkénti írásbeli megállapodással a pihenőidő mértéke két szolgálat között 12 órában is megállapítható. Ezen esetben a munkavállalót a jelen pontban rögzített utazási idő a pihenőidőn kívül nem illeti meg, illetve azt átalányjelleggel a 12 óra pihenőidő tartalmazza.

28 A vontatási utazó szolgálatot ellátók esetén a szolgálatba (munkavégzésre) való fel- illetőleg lejelentkezés helye: Fel- és Lejelentkezési pontok (a helyiség megnevezése, ahol a fel- és lejelentkezés történik) Megjegyzés Debrecen Külsős mozdonyfelvigyázói Debreceni mv esetén a telepi tartalék iroda jelentkeztethető mozdonyfelvigyázói iroda Hajdúszoboszló állomás forgalmi iroda Állomási tartalék Kisújszállás állomás forgalmi iroda Állomási tartalék és kiszolgáló tehervonat. Kisújszállás állomás forgalmi iroda Személyvonatnál napi 1 szolgálat Püspökladány mozdonyfelvigyázói iroda Nyíregyháza mozdonyfelvigyázói iroda Mátészalka mozdonyfelvigyázói iroda Mátészalka Nyíregyháza mozdony felvigyázói üzemszünetben felvigyázó webkamera Záhony mozdonyfelvigyázói iroda Záhony Rendező pu Záhony rpu állomási tartalék és átállító vonatok. Záhony Átszerelő Tengelyátszerelő művezetői Átszerelői tartalék iroda Záhony VIII Záhony I és VI tartalék őrhely Záhony III-as őrhely Záhony széles tartalék Eperjeske rpu állomás forgalmi iroda állomási tartalék és átállító vonatok. Eperjeske átrakó állomás forgalmi iroda állomási tartalék és átállító vonatok. Fényeslitke-déli rpu A IV-es őrhely állomási tartalék és átállító vonatok. Tuzsér széles alsó forgalmi iroda állomási tartalék és átállító vonatok. Vásárosnamény állomás forgalmi iroda állomási tartalék és tehervonatok. A Debrecen a Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóság munkavállalóinál alkalmazandó fel-, illetve lejelentkezési helyeket a munkavállaló lakóhelye és munkaszerződéses munkavégzési helye alapján besorolva a Zh.táblázat, Ni.táblázat, Mk.táblázat, Db.táblázat, Pl.táblázat tartalmazza. Az adott munkaidőkeret érvénytartama alatt csak egy telephelyen vehetők figyelembe a munkaidő beosztás tervezése során. Egyazon szolgálatban a fel-, és lejelentkezés helyének azonosnak kell lennie, amikor a munkába járás közösségi közlekedéssel nem lehetséges az adott szolgálatban. Amennyiben a munkavállaló állandó lakóhelye vagy lakcímnyilvántartásba bejegyzett tartózkodási helye olyan helyre változik, melyet a mellékletek nem tartalmaznak, azon esetben a munkavállaló a munkaszerződése szerint aktuálisan reá vonatkozó vontatás - szolgáltatási telephellyel, illetve külső szolgálati helyekkel azonos helyen lakókra vonatkozó helyeken jelentkeztethető munkavégzésre.

29 Állandó lakcím Záhonyi munkavégzési helyre vonatkozó munkaszerződéssel rendelkezők Záhony Záhony Rpu Záhony átszerelő Jelentkezési helyek Záhony VIII őrhely Ajak Benk Döge Eperjeske Fényeslitke Gyulaháza Kemecse Kisvárda Kisvarsány Komoró Mándok x - Mezőladány Nagyvarsány Nyírjákó Nyírkarász Pap Pátroha Rétközberencs Tiszabezdéd Tiszaszentmárton Tornyospálca Tuzsér Újkenéz Vásárosnamény Záhony Záhony III őrhely Tuzsér Eperjeske Rpu Eperjeske átr pu Fényeslitke D Rpu Zh.táblázat Vásárosnamény

30 Nyíregyházi munkavégzési helyre vonatkozó munkaszerződéssel rendelkezők Ni.táblázat Állandó lakcím Ajak Berkesz Demecser Ddmbrád Fényeslitke Gégény Kemecse Kisvárda Kótaj Levelek Nagyhalász Nagykálló Nyíregyháza Nyíregyháza-Nyírszőlős Nyíregyháza-Oros Nyírtelek Ófehértó Pátroha Rakamaz Rétközberencs Szabolcsveresmart Tiszabercel Tiszabezdéd Tiszaeszlár Tiszalök Tiszatelek Tokaj Törökszentmiklós Újfehértó Vaja Jelentkezési helyek Nyíregyháza Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen 30

31 Mk.táblázat Mátészalkai munkavégzési helyre vonatkozó munkaszerződéssel rendelkezők Jelentkezési helyek Állandó lakcím Mátészalka Vásárosnamény Fülpösdaróc Kisvarsány Kocsord Mátészalka Nagydobos Nagyecsed Nyírbátor Nyírcsászári Nyírmeggyes Olcsva Ópályi Sonkád Szamoskér Tunyogmatolcs Tyúkod Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen

32 Debreceni munkavégzési helyre vonatkozó munkaszerződéssel rendelkezők Db.táblázat Jelentkezési helyek Állandó lakcím Debrecen Hajdúszoboszló Püspökladány Nyíregyháza Álmosd Bocskaikert Debrecen Debrecen-Bánk Debrecen-Józsa Derecske Ebes Egyek Hajdúbagos Hajdúböszörmény Hajdúdorog Hajdúhadház Hajdúnánás Hajdúsámson Hajdúszoboszló Hortobágy Hosszúpályi Kaba Létavértes Monostorpályi Nagyhegyes Nyirábrány Nyíradony Nyírbogát Nyírgelse Nyírmihálydi Pocsaj Püspökladány Téglás Tiszafüred Tiszalök Újfehértó Vámospércs Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen 32

33 t Pl.táblázat Püspökladányi munkavégzési helyre szóló munkaszerződéssel rendelkezők Jelentkezési helyek Állandó lakcím Püspökladány Berettyóújfalu Biharnagybajom Ebes Hajdúszoboszló Kaba Karcag Báránd Kisköre Kisújszállás Nádudvar Püspökladány Sárrétudvari Szerep Kisújszállás Debrecen Hajdúszoboszló Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen

34 A vontatási utazó szolgálatot ellátókra irányadó, tevékenységekre vonatkozó normaértékek. Kijárási műszaki normaidő: vontatójárművel a vontatójármű telephelyen belüli bármely ponttól (üzembehelyezési-, átvételi pont) a vonat indulási pontjáig történő eljutáshoz szükséges idő. Tartalmazza még a ráakasztáshoz szükséges időt is. Nem tartalmazza a fékpróba megtartásához és a távvezérlési próba megtartásához szükséges időt. Egy telephely és egy állomás között - különböző távolságok esetén - több, maximum négy kijárási normaidő értéket lehet megadni. Egynél több időérték esetén meg kell jelölni, hogy melyiket milyen esetben kell alkalmazni. Vontatójármű telephely perc (indulási pont) Állomás (célpont) Debrecen 15 állomás kezdőpont Debrecen 20 állomás végpont Nyíregyháza 15 Nyíregyháza állomás végpont Nyíregyháza 20 Nyíregyháza állomás kezdőpont Nyíregyháza keskeny 20 Nyíregyháza átrakó átrakó 10 állomás végpont Záhony 15 Záhony állomás kezdőpont 30 rendező Bejárási műszaki normaidő: állomásról vontatójármű telephelyre történő bejárás esetén vontatójárművel a vonat érkezésének helyétől, a vontatójármű érkezési pozíciójából kiindulva a telephely bármely pontjáig történő eljutáshoz szükséges idő. Tartalmazza a leakasztáshoz szükséges időt is. Nem tartalmazza az üzemanyag vételezési időt, és az üzemanyag vételező helyhez történő eljutási időt. Egy telephely és egy állomás között - különböző távolságok esetén - több, maximum négy bejárási normaidő értéket lehet megadni. Egynél több időérték esetén meg kell jelölni, hogy melyiket milyen esetben kell alkalmazni. Állomás (indulási pont) perc Vontatójármű telephely (érkezési pont) állomás Debrecen kezdőpontról 15 Debrecen állomás végpontról 20 Nyíregyháza állomás 20 Nyíregyháza kezdőpontról Nyíregyháza állomás végpontról 15 Nyíregyháza Nyíregyháza keskeny átrakó 20 Nyíregyháza keskeny állomás Záhony kezdőpontról 15 állomás végpontról 10 Záhony rendező 30 Körbejárási műszaki normaidők: egy vonat érkezésének helyétől a vontatójárművel a forduló vonat szerelvényére történő átálláshoz - az indulási pozíció felvételéig - szükséges idő. Tartalmazza a leakasztás, rá-akasztás időtartamát is. Nem tartalmazza a fékpróba időtartamát. Egy állomásra maximum két körbejárási, átállási normaidő értéket lehet megadni. Két időérték esetén meg kell jelölni, hogy melyiket milyen esetben kell alkalmazni. Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen

35 Állomás perc Megjegyzés Debrecen 20 Ellenkező irányba Debrecen 10 Azonos irányba Püspökladány 15 Ellenkező irányba Püspökladány 8 Azonos irányba Nyíregyháza 20 Ellenkező irányba Nyíregyháza 10 Azonos irányba Záhony 15 Ellenkező irányba Záhony 8 Azonos irányba Mátészalka 15 Ellenkező irányba Mátészalka 8 Azonos irányba Nyíregyháza keskeny 15 Ellenkező irányba Eljutási normaidők a szolgálat elején, végén és közben: a feljelentkezési ponttól a vontatójárműig, vagy az önköltséges vonatig történő eljutáshoz, illetve visszajutáshoz szükséges idő. Eljutási normaidőnek vontatójármű telephelyen belül egy értéket, telephelyről állomásra és vissza egy értéket, állomási területen belül egy értéket lehet megadni. A 0 perces gyaloglási időket is fel kell tüntetni. Indulás vagy érkezés helye perc Vontatójármű beüzemelés, üzemen kívül helyezés, átvétel, átadás helye; önköltséges vonat indulási-, érkezési helye Debrecen Külsős mozdonyfelvigyázói 5 telephely iroda mozdonyfelvigyázói iroda 10 állomás 25 telephely állomás forgalmi iroda 10 állomás Hajdúszoboszló állomás forgalmi iroda 2 állomás Kisújszállás állomás forgalmi iroda 2 állomás Püspökladány mozdonyfelvigyázói iroda 10 állomás Püspökladány állomás forgalmi iroda 5 állomás Nyíregyháza mozdonyfelvigyázói iroda 5 telephely 15 állomás 30 átrakó (keskeny) mozdonyfelvigyázói iroda 15 Északi kitérő TAI-val állomás forgalmi iroda 10 állomás Mátészalka mozdonyfelvigyázói iroda 8 állomás állomáson Mátészalka Állomás forgalmi iroda 8 állomás Záhony mozdonyfelvigyázói iroda 5 telephely 10 állomás mozdonyfelvigyázói iroda 50 Záhony rendező állomás forgalmi iroda 10 állomás Záhony Rendező pu Záhony rpu 5 őrhely váltókörzete Záhony Átszerelő Tengelyátszerelő művezetői 5 Tengelyátszerelő cserélő vágányai iroda Záhony VIII őrhely Záhony I és VI tartalék 5 VIII őrhely váltókörzete Záhony III-as őrhely Záhony széles tartalék 5 A III-as őrhely váltókörzete Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen

36 Eperjeske rpu állomás forgalmi iroda 5 állomás Eperjeske rendező IV.őrhely 20 Eperjeske átrakó állomás forgalmi iroda 5 állomás Fényeslitke-déli rpu A IV-es őrhely 5 A IV-es őrhely váltókörzete alsó forgalmi iroda 5 alsó forgalmi iroda Vásárosnamény állomás forgalmi iroda 5 állomás Biharkeresztes állomás forgalmi iroda 5 állomás Tiszalök állomás forgalmi iroda 5 állomás Dombrád állomás forgalmi iroda 5 állomás Görögszállás állomás forgalmi iroda 5 állomás Záhony telephely működési területén az állomási tartalékszolgálatra, a határforgalomra, a jelentkezésre, ill. a váltásra, helyére vonatkozó, ott szabályozott esetektől eltérő helyzetre vonatkozó rendelkezések: 1. Amennyiben az állomási tartalék a vontatási telepen tartózkodik váltáskor, a fel- illetve lejelentkezés a felvigyázónál történik. Ilyen esetben a mozdonyfelvigyázó a megkezdendő szolgálat előtt időben tájékoztatja a feljelentkező mozdonyvezetőt a váltás pontos helyéről. 2. Az állomási tartalék szolgálaton történő foglalkoztatás esetén, a mozdonyszemélyzet szolgálati kötelezettsége teljesítése céljából (menetokmányok felvétele-leadása, stb.) az üzemszünetekben, az állomásirányító és a felvigyázó hozzájárulásával, a jármű utasítás szerinti lezárása mellett a vontatási telepre utazhat. Szolgálati kötelezettségének legalább dekádonként eleget kell tennie. 3. A határforgalomban résztvevő teher, ill. a belföldi átállító vonatok tekintetében a mozdonyfelvigyázó, a területi vontatási főirányítóval egyeztetve, a mozdonyvezető bevonásával dönt az adott állomáson, a váltás pontos helyéről. Nyíregyháza VIII. őrhelynél tervezett tehervonati váltások esetén a mozdonyfelvigyázó és az állomás közti 15 perc, és az állomáson belüli 10 perc gyalogmenet együttesen alkalmazandó. Szálláshelyre jutás normaideje: a vontatójármű lezárási, átadási ponttól a szálláshelyig történő eljutás időtartama. Ugyan ez az idő érvényes a szálláshelytől a vontatójármű beüzemelés, vagy átvétel helyéig történő eljutásra is. Laktanya helyszínek (állomás, telephely) Normaidő Tiszalök 5 Biharkeresztes 5 Füzesabony 5 Vásárosnamény 15 Mátészalka 6 Tiszafüred 6 Budapest-Nyugati pu. 20 Budapest-Keleti pu. 20 Vésztő 10 Kál-Kápolna 22 Záhony 5 Kisköre 22 Üzemanyag vételezéssel kapcsolatos normaidők: Üzemanyag vételezési normaidő: üzemanyag vételezés céljából dízel vontatójárművel az üzemanyag vételezési helyre történő érkezéstől az onnan történő indulásig szükséges időtartam egy vontatójárműre vonatkozóan. Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen

37 Üzemanyag vételezési normaidő többlet: az üzemanyag vételezés miatt felmerülő többlet kibejárási idő. Azokon a telephelyeken merül fel, ahol az üzemanyag vételezési hely nem esik útba a ki-bejáráskor üzemanyag vételezés esetén a vételező helyhez történő oda- és visszajutás többlet kibejárás időt igényel. Üzemanyag Normaidő vételezési hely többlet (perc) Mk48 M28 M32 M40 M44 M43 M47 M41 M61 M62 Bz Bz IP Debrecen Püspökladány Mátészalka Nyíregyháza átrakó Nyíregyháza Záhony Eperjeske rendező Btzx A normaidőknél figyelemmel kell lenni az E.1.sz. Utasítás I. rész 11.1., 11.3., 11.4.pont rendelkezéseire. Fékpróbák normaideje: Fékpróba személyvonatnál teljes Gyorsvonati Egyszerűsített Fékpróba tehervonatnál teljes Egyszerűsített 10 perc 15 perc 5 perc 30 perc 10 perc Hordozható távközlő berendezések (mobiltelefonok) próbája: 4 perc. A normaidő nem számolható el azon munkavállalók esetén, akik részére a munkáltató személyre szólóan mobiltelefont biztosít munkaeszközként. Javítások, vizsgálatok megrendelésének normaideje: 5 perc. Területi Személyszállítási és Vontatási Központ Debrecen

38

A Kollektív Szerződés hatálya

A Kollektív Szerződés hatálya I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Kollektív Szerződés hatálya 1. 1. A Kollektív Szerződés hatálya a 2. pontban foglaltak kivételével kiterjed a MÁV-START Zrt. munkáltatóra, annak valamennyi munkavállalójára

Részletesebben

A Kollektív Szerződés hatálya 1. 2. Nem terjed ki a Kollektív Szerződés hatálya az Mt. 208. (1) (2) bekezdései szerinti vezető állású munkavállalóra.

A Kollektív Szerződés hatálya 1. 2. Nem terjed ki a Kollektív Szerződés hatálya az Mt. 208. (1) (2) bekezdései szerinti vezető állású munkavállalóra. A MÁV Zrt. határozatlan időtartamra szóló, Kollektív Szerződése (egységes szerkezetben a 2013. július 1. napjától hatályos módosításokkal) 2 A felek megállapodnak abban, hogy a Kollektív Szerződés időbeli

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ 2015/40. SZÁM TARTALOM

ÉRTESÍTŐ 2015/40. SZÁM TARTALOM 2015/40. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 45/2015. (X. 02. MÁV-START Ért. 40.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt.-nél foglalkoztatott munkavállalók munkaidő nyilvántartásának szabályozásáról szóló

Részletesebben

(2721 Pilis, Rákóczi út 42.) KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS

(2721 Pilis, Rákóczi út 42.) KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS JÁTÉKORSZÁG ÓVODA (2721 Pilis, Rákóczi út 42.) KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS I. BEVEZETÉS A Kollektív Szerződés megkötésének időpontja: 2014. március 12. A Kollektív Szerződést megkötő felek: A munkáltató részéről:

Részletesebben

1. sz. melléklet a Rail Cargo Hungaria Zrt. Kollektív Szerződéséhez Az egyes egészségre ártalmas munkakörben foglalkoztatottakra vonatkozó külön szabályok Meghatározott, egészségre ártalmas munkakörökben

Részletesebben

Vontatás-szolgáltatási Központ Budapest Vontatás-szolgáltatási Telepei, Külső Szolgálati Helyei ÜZEMI REND

Vontatás-szolgáltatási Központ Budapest Vontatás-szolgáltatási Telepei, Külső Szolgálati Helyei ÜZEMI REND Vontatás-szolgáltatási Telepei, Külső Szolgálati Helyei ÜZEMI REND MÁV-TRAKCIÓ VASÚTI VONTATÁSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VONTATÁS-SZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT BUDAPEST 1062 Budapest, Teréz Krt. 55.

Részletesebben

Kollektív szerződés. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Preambulum

Kollektív szerződés. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Preambulum Kollektív szerződés Hatályos: 2014. január 1-jétől Preambulum A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Színházi Dolgozók Szakszervezete Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza helyi alapszervezete

Részletesebben

K i v o n a t. a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2014. K i v o n a t a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből /Kihagyva a kihagyandókat!/ Kiskunmajsa

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a. S z o l n o k KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS

S z o l n o k i F ő i s k o l a. S z o l n o k KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS S z o l n o k i F ő i s k o l a S z o l n o k KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS 2016 2 Preambulum A Szolnoki Főiskola (továbbiakban: Főiskola), mint munkáltató valamint a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban:

Részletesebben

A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda. Szervezeti és Működési Szabályzata A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata Az alapító okirat okiratszáma: 1816883/2015 4.3.) A költségvetési szerv alaptevékenysége: 4.3.1.) A gyermek hároméves korától a tankötelezettség

Részletesebben

Megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. Kollektív Szerződésének módosításáról

Megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. Kollektív Szerződésének módosításáról Megállapodás a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. Kollektív Szerződésének módosításáról amelyet megkötöttek egyrészről a MÁV-TRAKCIÓ Zrt., mint munkáltató (továbbiakban: Munkáltató),másrészről a jelen megállapodás aláíróiként

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT Polgár Város Önkormányzatának Városgondnoksága 4090 Polgár, Fürdı u. 2. Telefonszám: 52/391-188 SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2009. 10. 01. -tıl I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSE 1./A Szervezeti

Részletesebben

Rázsó Imre. Szakközépiskola és Szakiskola

Rázsó Imre. Szakközépiskola és Szakiskola Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Körmend SZERVEZETI ÉS MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT A nevelőtestület elfogadta: 2012.12.14-i értekezletén. Jóváhagyta: 2012.12.15. Egyed Gyula igazgató SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK. a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól

HASZNOS TUDNIVALÓK. a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól HASZNOS TUDNIVALÓK a 2016. január 1-től érvényes egyes fixösszegű ellátásokról, adó- és tb-törvények fontosabb változásairól A munkajog területén 2014 2015 2016 Minimálbér (Ft/hó) bruttó összege 101.500,-

Részletesebben

Tel.: 34/342-375 Fax: 34/342-375 Pf.: 8. E-mail: kultsartitkar@freemail.hu Webcím: www.kultsar.hu

Tel.: 34/342-375 Fax: 34/342-375 Pf.: 8. E-mail: kultsartitkar@freemail.hu Webcím: www.kultsar.hu KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI Kultsár István Szakközépiskola és Szakiskola Tel.: 34/342-375 Fax: 34/342-375 Pf.: 8. E-mail: kultsartitkar@freemail.hu Webcím: www.kultsar.hu KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KULTSÁR

Részletesebben

Tájékoztató kiadvány a megváltozott Munka Törvénykönyvér l

Tájékoztató kiadvány a megváltozott Munka Törvénykönyvér l Tájékoztató kiadvány a 2012. évi I. törvény a Munka Törvénykönyvér l TÁMOP -2.5.3.A-13/1-2013-0044 Tájékoztató kiadvány a megváltozott Munka Törvénykönyvér l Tájékoztató kiadvány a 2012. évi I. törvény

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJÉNEK. 4/2009. (II. 1.) számú rendelkezése

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJÉNEK. 4/2009. (II. 1.) számú rendelkezése A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJÉNEK 4/2009. (II. 1.) számú rendelkezése A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Egységes Közszolgálati Szabályzata 2 Tartalomjegyzék:

Részletesebben

FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZER

FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZER A DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK Ikt. sz.: 362/300/32-2/202. 2. SZÁMÚ MELLÉKLETE FOGLALKOZTATÁSI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5. számú módosítással egységes szerkezetbe

Részletesebben

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala köztisztvisel i Közszolgálati Szabályzata

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala köztisztvisel i Közszolgálati Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti M ködési Szabályzata 9. függeléke A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala köztisztvisel i Közszolgálati Szabályzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégiuma OM azonosító: 039237 Székhelye: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 33. Szervezeti és Működési Szabályzat Készítette:

Részletesebben

VÍZÜGYI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE

VÍZÜGYI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE VIZIKÖZMŐ ÁGAZATI PÁRBESZÉD BIZOTTSÁG MAGYAR VÍZIKÖZMŐ SZÖVETSÉG VÍZÜGYI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉGE VÍZIKÖZMŐ ÁGAZATI KOLLEKTÍV SZERZİDÉS 2006. évi módosítás (Az 1992-ben megkötött

Részletesebben

... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató

... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató OM: 200183 A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata... Készítette: Nagyné Filimon Csilla igazgató A nevelőtestület a 2013. augusztus 24-én megtartott nevelőtestületi

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA. GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND LAKITELEK ÖNKORMÁNYZATA GONDOZÁSI KÖZPONT 6065 Lakitelek, Béke u. 20. IDŐSEK OTTHONA HÁZIREND 2015 TARTALOMJEGYZÉK B e v e z e t ő I. A házirend célja... 2 II. A házirend hatálya... 3 III. A házirend nyilvánossága...

Részletesebben

1102 Budapest, Szent László tér 16.;Tel: 433-83-27; Fax: 431.-8745; e-mail: mereg_gabor@kobanya.jau, ia t.':l'1.5i!ll'.

1102 Budapest, Szent László tér 16.;Tel: 433-83-27; Fax: 431.-8745; e-mail: mereg_gabor@kobanya.jau, ia t.':l'1.5i!ll'. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Budapest Főváros X. kerület Kőbányi Controlling, Szervezetfejlesztés és Minőségpolitikaiatok 1 " zaí Képviselő-testület üléí -HV^44

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 25. szám 124. évfolyam 2009. augusztus 28. TARTALOM

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 25. szám 124. évfolyam 2009. augusztus 28. TARTALOM 25. szám 124. évfolyam 2009. augusztus 28. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 55/2009. (VIII. 28. MÁV Ért. 25.) VIG számú vezérigazgatói utasítás a MÁV

Részletesebben

2015/26. SZÁM TARTALOM. 30/2015. (VII. 01. MÁV-START Ért. 26.) sz. vezérigazgatói utasítás a foglalkoztatáspolitikai rendszerek működtetéséről...

2015/26. SZÁM TARTALOM. 30/2015. (VII. 01. MÁV-START Ért. 26.) sz. vezérigazgatói utasítás a foglalkoztatáspolitikai rendszerek működtetéséről... 2015/26. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 30/2015. (VII. 01. MÁV-START Ért. 26.) sz. vezérigazgatói utasítás a foglalkoztatáspolitikai rendszerek működtetéséről... 2 Utasítások 30/2015. (VII. 01. MÁV-START

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 21/2014. (X.30.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 21/2014. (X.30.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 21/2014. (X.30.) sz. önkormányzati rendelete A KÉPVISELŐ TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1 (változtatásokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A Solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Solymár 2013. 2 Tartalom 1. Bevezetés... 5 1.1 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ 2015/38. SZÁM TARTALOM

ÉRTESÍTŐ 2015/38. SZÁM TARTALOM 2015/38. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 41/2015. (IX. 22. MÁV-START Ért. 38.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Egészségmegőrző Programjának 2015.09.10. napjától 2016.06.30. napjáig tartó működtetéséről...

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Dunakanyar Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Munkaszervezete Szervezeti és Működési Szabályzat Jóváhagyva a 24/2009. (V. 22.) számú DTÖKT határozattal. Dr. Bóth János elnök Dunakanyar Többcélú

Részletesebben

13/2010. (OT 7.) ORFK UTASÍTÁSA

13/2010. (OT 7.) ORFK UTASÍTÁSA AZ ORSZÁGOS RENDİRFİKAPITÁNY 13/2010. (OT 7.) ORFK UTASÍTÁSA a Rendırség személyi állományának 2010. évi cafeteria juttatásait biztosító egyes munkáltatói intézkedések végrehajtásáról A fegyveres szervek

Részletesebben

A Muronyi Önkormányzati Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata

A Muronyi Önkormányzati Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata A Muronyi Önkormányzati Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az intézmény jogszerű működésének biztosítása, a zavartalan működés garantálása, a gyermeki jogok érvényesülése, a szülők, a gyermekek

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ADY ENDRE NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BERHIDA 2013. Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 4 1.1 A szervezeti és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának felülvizsgálata Előadó: Ottó Péter polgármester

Részletesebben

Egységes óvoda és bölcsőde szervezeti és működési szabályzata

Egységes óvoda és bölcsőde szervezeti és működési szabályzata Egységes óvoda és bölcsőde szervezeti és működési szabályzata Tarnaörsi Óvoda és Közművelődési Intézmény OM azonosító:201922 2013. Készítette: Antal Ágnes óvodavezető Tartalomjegyzék 1. Bevezető 2. Az

Részletesebben

T/7415/72. számú EGYSÉGES JAVASLAT

T/7415/72. számú EGYSÉGES JAVASLAT MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA Érkezett : 2012 JuN 14. T/7415/72. számú EGYSÉGES JAVASLAT a munka törvénykönyvér ől szóló 2012. évi I. törvény hatálybalépésével összefügg ő átmeneti rendelkezésekr

Részletesebben

A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS PÁLMÁCSKA ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS PÁLMÁCSKA ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA OM - azonosító: 201062 A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS PÁLMÁCSKA ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK Bevezető 3. Jogszabályi háttér 4. 1. AZ INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI 5. 1.1 AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

Babaház Óvoda 1141 Budapest, Cinkotai út 69./B Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. óvodavezető

Babaház Óvoda 1141 Budapest, Cinkotai út 69./B Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. óvodavezető 2013. Budapest, 2013. augusztus 28. Készítette: Siska Móré Edina óvodavezető 1 A tartalmát meghatározó jogszabályok A közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. Tv. (Ktv.), Nemzeti Köznevelésről

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2008. (III. 21.) rendelete az egyes szociális ellátásokról

Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2008. (III. 21.) rendelete az egyes szociális ellátásokról Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2008. (III. 21.) rendelete az egyes szociális ellátásokról (egységes szerkezetben, hatályos 2014.06.20-tól) Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testület

Részletesebben

Eötvös József Gimnázium és Kollégium. 2890 Tata, Tanoda tér 5. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Eötvös József Gimnázium és Kollégium. 2890 Tata, Tanoda tér 5. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Eötvös József Gimnázium és Kollégium 2890 Tata, Tanoda tér 5. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2013 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja

Részletesebben

Bartók Béla Zeneiskola PÁPA, Korona utca 27. Telefon: 89/313 116 Igazgató: 89/510-345 www.bartokzi-papa.hu e-mail: bartokzeneiskolapapa@gmail.

Bartók Béla Zeneiskola PÁPA, Korona utca 27. Telefon: 89/313 116 Igazgató: 89/510-345 www.bartokzi-papa.hu e-mail: bartokzeneiskolapapa@gmail. Bartók Béla Zeneiskola PÁPA, Korona utca 27. Telefon: 89/313 116 Igazgató: 89/510-345 www.bartokzi-papa.hu e-mail: bartokzeneiskolapapa@gmail.com BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM HIVATALOS KÜLFÖLDI UTAZÁSOK ÉS VENDÉGFOGADÁSOK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM HIVATALOS KÜLFÖLDI UTAZÁSOK ÉS VENDÉGFOGADÁSOK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM HIVATALOS KÜLFÖLDI UTAZÁSOK ÉS VENDÉGFOGADÁSOK SZABÁLYZATA Miskolc, 2012 7.9. sz. Egyetemi szabályzat A MISKOLCI EGYETEM HIVATALOS KÜLFÖLDI UTAZÁSOK ÉS VENDÉGFOGADÁSOK SZABÁLYZATA A

Részletesebben

I. Fejezet Az adómegállapítás joga és az adókötelezettség

I. Fejezet Az adómegállapítás joga és az adókötelezettség 1 / 39 2016.03.29. 10:35 1990. évi C. törvény a helyi adókról 2016.01.01 2016.12.31 60 1990. évi C. TÖRVÉNY a helyi adókról Hazánkban a demokratikus választással létrejöttek az önszervező helyi hatalomgyakorlás

Részletesebben

A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata. A Kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata. A Kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata A Kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata 2005 1 Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések....1 2. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...1 2.1. Az SZMSZ...1 2.2.

Részletesebben

Petőfi Sándor Általános Iskola. Komárom. Szervezeti és Működési Szabályzat

Petőfi Sándor Általános Iskola. Komárom. Szervezeti és Működési Szabályzat Komárom Jóváhagyta: Komárom, 2013. Szabó Tamásné igazgató 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK... 1 2. Általános rendelkezések... 5 2.1. A szervezeti működési szabályzat célja, tartalma, jogszabályi alapja...

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 29-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Napfény Óvoda Szervezeti és Működési

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ BIZTONSÁGPOLITIKAI KUTATÓINTÉZETÉNEK SZEMÉLYZETI SZABÁLYZATA

AZ EURÓPAI UNIÓ BIZTONSÁGPOLITIKAI KUTATÓINTÉZETÉNEK SZEMÉLYZETI SZABÁLYZATA 2005.9.12. L 235/1 II (Jogi aktusok, amelyek közzététele nem kötelező) TANÁCS FORDÍTÁS AZ EURÓPAI UNIÓ BIZTONSÁGPOLITIKAI KUTATÓINTÉZETÉNEK SZEMÉLYZETI SZABÁLYZATA ( 1 ) ( 1 ) A Tanács írásbeli eljárással

Részletesebben

Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzat

Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 1 BEVEZETŐ Az intézmény a jogszabályi előírásoknak megfelelendő alapító okiratában foglaltakat e szervezeti és működési

Részletesebben

2016. Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető

2016. Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető Ügyirat szám:ii/11/63/2016 Kőbányai Gézengúz Óvoda 1107 Budapest, Zágrábi u. 13/a. Szervezeti és Működési Szabályzat 2016. Készítette: Murányiné Bényei Ibolya óvodavezető TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ

Részletesebben

A MU KA TÖRVÉ YKÖ YVÉRŐL [1992. ÉVI XXII. TÖRVÉ Y]

A MU KA TÖRVÉ YKÖ YVÉRŐL [1992. ÉVI XXII. TÖRVÉ Y] A MU KA TÖRVÉ YKÖ YVÉRŐL [1992. ÉVI XXII. TÖRVÉ Y] A törvény hatálya (1. ) A törvény hatálya ha a nemzetközi magánjog szabályai eltérően nem rendelkeznek kiterjed minden olyan munkaviszonyra, amelynek

Részletesebben

2014/35. SZÁM TARTALOM

2014/35. SZÁM TARTALOM 2014/35. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 68/2014. (VII. 24. MÁV-START Ért. 35.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt.-nél foglalkoztatott munkavállalók vasúti járművezetői tanúsítványával kapcsolatos

Részletesebben

Nyirádi Közös Önkormányzati. Hivatal. Cafetéria Szabályzata

Nyirádi Közös Önkormányzati. Hivatal. Cafetéria Szabályzata Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Cafetéria Szabályzata 2 A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. (a továbbiakban: Kttv.) 153. - ában, valamint a közszolgálati tisztviselők részére

Részletesebben

Intézmény neve: Napközi Otthonos Óvoda. Szabályzat típusa: Szervezeti és működési szabályzat. Intézmény címe: Rétság, Mikszáth u 6

Intézmény neve: Napközi Otthonos Óvoda. Szabályzat típusa: Szervezeti és működési szabályzat. Intézmény címe: Rétság, Mikszáth u 6 Intézmény neve: Napközi Otthonos Óvoda Szabályzat típusa: Szervezeti és működési szabályzat Intézmény címe: Rétság, Mikszáth u 6 Intézmény OM-azonosítója: 032044 Intézmény fenntartója: Rétság Város Önkormányzata

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzatának. 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Nagymaros Város Önkormányzatának. 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

30. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 17., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2047, Ft. Oldal

30. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 17., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2047, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 17., péntek 30. szám Ára: 2047, Ft TARTALOMJEGYZÉK 4/2006. (III. 17.) MNB r. A Bartók Béla születésének 125. évfordulója emlékérme kibocsá

Részletesebben

Művészeti Iskola Martonvásár. Szervezeti és Működési Szabályzat

Művészeti Iskola Martonvásár. Szervezeti és Működési Szabályzat 1 Művészeti Iskola Martonvásár Szervezeti és Működési Szabályzat 2 Tartalom Tartalom I. A SZABÁLYZAT TARTALMA ÉS HATÁLYA... 4 II. INTÉZMÉNYI JELLEMZŐK, DOKUMENTÁCIÓ... 5 2. Jogállás, gazdálkodás, szakfeladatok...

Részletesebben

Felelős Társaságirányítási Jelentés

Felelős Társaságirányítási Jelentés Felelős Társaságirányítási Jelentés Az ANY Biztonsági Nyomda Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság ) a felelős társaságirányítás vonatkozásában az alábbi összefoglaló jelentést és nyilatkozatot

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Előterjeszti: Vinczéné Szunyogh Judit

Részletesebben

1. Munkabérek, illetmények (minimálbér, garantált bérminimum)

1. Munkabérek, illetmények (minimálbér, garantált bérminimum) 1. Munkabérek, illetmények (minimálbér, garantált bérminimum) 321/2008. (XII. 29.) Korm. rend. Havi bér Ft/hó Heti bér Ft/hét Napi bér Ft/nap Órabér Ft/óra Minimális bér Korm. rend. 2. 2009. 01. 01. -tıl

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS közös önkormányzati hivatal létrehozásáról

MEGÁLLAPODÁS közös önkormányzati hivatal létrehozásáról MEGÁLLAPODÁS közös önkormányzati hivatal létrehozásáról Tiszakürt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (5471 Tiszakürt, Hősök tere 1.; képviseli: Tálas László polgármester) és Nagyrév Község Önkormányzatának

Részletesebben

AZ ÁDÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

AZ ÁDÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL AZ ÁDÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2016. február 2-ától Jóváhagyta Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 14./2016.(II.02.) Kt. határozatával, valamint

Részletesebben

I. Fejezet. a) Ezt a Kollektív Szerződést határozatlan időre kötötték a felek. b) A Kollektív Szerződés 2012. 07. hó 01. napján lép hatályba.

I. Fejezet. a) Ezt a Kollektív Szerződést határozatlan időre kötötték a felek. b) A Kollektív Szerződés 2012. 07. hó 01. napján lép hatályba. I. Fejezet 1. A Kollektív Szerződésre vonatkozó szabályok Kollektív Szerződés valamint mellékletei, kiegészítései szabályozzák a munkaviszonyból származó jogokat és kötelezettségeket, ezek gyakorlásának,

Részletesebben

Szer-Net. Általános Szerződési Feltételek. Internet szolgáltatás. Szer-Szoft Kft. 3900 Szerencs Rákóczi út 108. Hatályos: 2012. április 1.

Szer-Net. Általános Szerződési Feltételek. Internet szolgáltatás. Szer-Szoft Kft. 3900 Szerencs Rákóczi út 108. Hatályos: 2012. április 1. Szer-Net Általános Szerződési Feltételek Internet szolgáltatás Szer-Szoft Kft 3900 Szerencs Rákóczi út 108 Hatályos: 2012. április 1. 1. A szolgáltató neve, címe: A szolgáltató neve: Szer-Szoft Számítástechnikai

Részletesebben

4. Szociális rászorultak részére adomány osztása, valamint karácsonyi támogatásról szóló rendelet módosítása és egységes szerkezetben való elfogadása

4. Szociális rászorultak részére adomány osztása, valamint karácsonyi támogatásról szóló rendelet módosítása és egységes szerkezetben való elfogadása KABA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4183 Kaba, Szabadság tér 1. sz. : 54/523-100 Fax: 54/522-013 E-mail: polgarmester@kaba.hu A helyi önkormányzat érvényre juttatja a népfelség elvét, helyi közügyekben kifejezi

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Katona József Művelődési Központ- Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény 5500 Gyomaendrőd, Kossuth út 9. Tel: 06/66/386-524 E-mail: tajhaz@gyomaendrod.hu SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette:

Részletesebben

Tájékoztató anyag a GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására programról a gyakornokokat fogadó vállalkozások számára

Tájékoztató anyag a GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására programról a gyakornokokat fogadó vállalkozások számára I 6725 Szeged, Kálvária sgt. 84-86. +36-62-554-562 Tájékoztató anyag a GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására programról a gyakornokokat fogadó vállalkozások számára A pályázat célja:

Részletesebben

Dózsa György Általános Iskola

Dózsa György Általános Iskola 037037 Dózsa György Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Megismerte, véleményezte és elfogadta a Dózsa György Általános Iskola Tantestülete, 2013. márc. 31. Készítette: Veszprém, 2013. márc.

Részletesebben

SCHNEIDER ELECTRIC ZRT.

SCHNEIDER ELECTRIC ZRT. KOLLEKTÍV SZERZİDÉS 2009. ÉVI EGYSÉGES SZERKEZETBEN SCHNEIDER ELECTRIC ZRT. -1- Bevezetı A Részvénytársaság és a munkavállalók munkaviszonyból eredı jogait és kötelességeit általános érvénnyel a Munka

Részletesebben

FELMÉRÉS KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEKRŐL Részteljesítés

FELMÉRÉS KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEKRŐL Részteljesítés TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0043 Helyfoglalás aktív jelenlét, aktív együttműködés FELMÉRÉS KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEKRŐL Részteljesítés Készítette: Munka-Egészség-Ügy Tanácsadó Kft Budapest, 2014 Munka-Egészség-Ügy

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Intézményi Társulás. 2013. május 30. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Intézményi Társulás. 2013. május 30. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Intézményi Társulás 2013. május 30. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉS Az Intézményi Társulás 2013. május 30-i ülésére 1. napirendi pont Tárgy:

Részletesebben

AZ EMŐDI II.RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD 2013.

AZ EMŐDI II.RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD 2013. 1 AZ EMŐDI II.RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA EMŐD 2013. 2 Tartalomjegyzék A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK...

Részletesebben

Intézmény neve: BOKRÉTA EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE. Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat. Intézmény OM-azonosítója: 031393

Intézmény neve: BOKRÉTA EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE. Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat. Intézmény OM-azonosítója: 031393 Intézmény neve: BOKRÉTA EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat Intézmény székhelye, címe: 3035 Gyöngyöspata, Fő út 65/a. Intézmény OM-azonosítója: 031393 Intézmény

Részletesebben

Egyes adótörvényi előírások módosítása a 2013. évi XXXVII. törvény alapján

Egyes adótörvényi előírások módosítása a 2013. évi XXXVII. törvény alapján Egyes adótörvényi előírások módosítása a 2013. évi XXXVII. törvény alapján I. Az illetéktől szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása 1. Mentes az öröklési, ajándékozási illeték alól [Itv. 16. -a (1) bekezdésének

Részletesebben

SZF/. /2015. SZOLNOKI FŐISKOLA

SZF/. /2015. SZOLNOKI FŐISKOLA SZF/. /2015. SZOLNOKI FŐISKOLA KIKÜLDETÉSI SZABÁLYZAT Preambulum A Szolnoki Főiskola (továbbiakban Főiskola) Szenátusa az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező 368/2011. (XII.31.)

Részletesebben

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 9. sz. függeléke A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

2015. évi 28. szám 2015. december 18. TARTALOMJEGYZÉK

2015. évi 28. szám 2015. december 18. TARTALOMJEGYZÉK 2015. évi 28. szám 2015. december 18. TARTALOMJEGYZÉK HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület, valamint szervei szervezeti és

Részletesebben

AZ AXA HORIZONT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ AXA HORIZONT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ AXA HORIZONT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA hatályos: 2014. január március 10-jétől A Horizontz AXA Magánnyugdíjpénztár (korábbi nevén: AXA Magánnyugdíjpénztár, a továbbiakban:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kelt: 2006. január 24. Készítette: Papp István Lőrincné Danyi Zsuzsánna óvodavezető A közoktatásról szóló többször módosított

Részletesebben

Adatszolgáltatás (saját dolgozó képzésének elszámolása esetén):

Adatszolgáltatás (saját dolgozó képzésének elszámolása esetén): a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: Mt.) a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szt.) a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

,,,;,,, üwas Hivatala. rornányszám : 1 %0,21,2 6. Érkezett: 2015 DEC 0 4. Tisztelt Elnök Úr!

,,,;,,, üwas Hivatala. rornányszám : 1 %0,21,2 6. Érkezett: 2015 DEC 0 4. Tisztelt Elnök Úr! ,,,;,,, üwas Hivatala rornányszám : 1 %0,21,2 6 Az Országgyűlé s Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 DEC 0 4. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr!

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5

TARTALOMJEGYZÉK II. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 Gregor József Általános Iskola 1172 Budapest, Hısök tere 19-20. OM azonosító: 035107 SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. Szervezeti és mőködési szabályzat 2/43 TARTALOMJEGYZÉK Tartalom I.1. A SZERVEZETI

Részletesebben

Borsodszirák Községi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Szervezeti és Működési Szabályzata

Borsodszirák Községi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Szervezeti és Működési Szabályzata Borsodszirák Községi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata A Borsodszirák Roma Nemzetiségi Önkormányzat (a továbbiakban: Nemzetiségi Önkormányzat) Képviselő-testülete a nemzetiségek

Részletesebben

KORÁNYI FRIGYES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

KORÁNYI FRIGYES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA KORÁNYI FRIGYES GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készült: 2013. május 21. Készítette: Bobonka Gyula igazgató Tartalom 1 Bevezető rész... 4 1.1 A szervezeti és működési szabályzat

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2010. április 29-i ÜLÉSÉRE. Horváth István polgármester

E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2010. április 29-i ÜLÉSÉRE. Horváth István polgármester AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 73. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok javadalmazási szabályzatának megalkotására, valamint

Részletesebben

A MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM JOGÁLLÁSA, ALAPADATA

A MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM JOGÁLLÁSA, ALAPADATA I. FEJEZET A MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM JOGÁLLÁSA, ALAPADATA 1. A Magyar Mezıgazdasági Múzeum jogállása 1.1. A Magyar Mezıgazdasági Múzeum (a továbbiakban: Múzeum) a vidékfejlesztési miniszter által irányított,

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola a 2013 Tartalom 1. Általános rendelkezések... 4 1.1. A szervezeti és működési szabályzat célja, jogszabályi alapja... 4 1.2. Az SZMSZ célja és

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2010. december 10. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó. 2010. december 10. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1138 Budapest, Váci út 179-183.)

Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1138 Budapest, Váci út 179-183.) Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1138 Budapest, Váci út 179-183.) Házirend Intézmény OM - azonosítója: 035391 Intézményvezető: Fehér Dalma Emese Legitimációs eljárás 5/2013.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Sikéné Pfeiffer Éva igazgató Budapest, 2015. augusztus 24. ~ 1 ~ Tartalom I. Bevezetés, általános rendelkezések... 4 II. Az intézmény alaptevékenységének konkrét leírása...

Részletesebben

A foglalkoztatást előseg. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár, 2011. március

A foglalkoztatást előseg. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár, 2011. március A foglalkoztatást előseg segítő aktív v munkaerő-piaci eszközök, k, támogatt mogatások Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár, 2011. március Munkaadó számára nyújtható támogatások

Részletesebben

2015/9. SZÁM TARTALOM

2015/9. SZÁM TARTALOM 2015/9. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 9/2015. (II. 25. MÁV-START Ért. 9.) sz. vezérigazgatói utasítás a téli időjárás alkalmával követendő eljárásról szóló 4/2015. (II. 6. MÁV Ért. 2.) EVIG sz. D.4 sz.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet:

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. 2007. december. Nemzeti Kapcsolattartó, a Támogatási forrást nyújtó alap: Pályázati kapcsolattartó, támogatásközvetítı szervezet: PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében a magyar környezet- és természetvédelmi céllal létrejött társadalmi szervezetek támogatása, a Második Nemzeti Környezetvédelmi Program

Részletesebben

VARRÓ ISTVÁN SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Szervezeti és Működési Szabályzata

VARRÓ ISTVÁN SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Szervezeti és Működési Szabályzata VARRÓ ISTVÁN SZAKISKOLA, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 2013 TARTALOMJEGYÉK 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JOGSZABÁLYI HÁTTERE... 6 1.1. AZ ISKOLA FELADATA... 6 1.2. AZ SZMSZ ELKÉSZÍTÉSÉRE VONATKOZÓ

Részletesebben

Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Körmend SZERVEZETI ÉS MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT. A nevelőtestület elfogadta: 2014.03.31-i értekezletén.

Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Körmend SZERVEZETI ÉS MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT. A nevelőtestület elfogadta: 2014.03.31-i értekezletén. Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Körmend SZERVEZETI ÉS MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT A nevelőtestület elfogadta: 2014.03.31-i értekezletén. Tartalomjegyzék I. rész... 4 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2013. Előkészítő: Gulyás Anetta ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére Tárgy: Támogatási

Részletesebben

A Büntetés-végrehajtási Szervezet. Közalkalmazotti. Kollektív Szerz dése

A Büntetés-végrehajtási Szervezet. Közalkalmazotti. Kollektív Szerz dése Tervezet a munkáltatói oldal véleményét nem tartalmazza! A Büntetés-végrehajtási Szervezet özalkalmazotti ollektív Szerz dése A közalkalmazottak jogviszonyát szabályozó ollektív Szerz dés létrejött a Büntetés-végrehajtás

Részletesebben

A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TERVEZET

A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TERVEZET Rumi Rajki István Általános Iskola Szervezeti és Működési Szabályzat 1 A RUMI RAJKI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TERVEZET Rumi Rajki István Általános Iskola Szervezeti és

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2007. (II. 23.) r e n d e l e t e A lakáscélú támogatások helyi rendszeréről egységes szerkezetben az e rendeletet módosító 19/2007. (VI. 29.) számú, a 23/2007.

Részletesebben

EUROKT-AKADÉMIA. SzakképzőIskola

EUROKT-AKADÉMIA. SzakképzőIskola Az EUROKT-AKADÉMIA SzakképzőIskola 2500 Esztergom, Kis-Duna sétány 11. Tel.: 33/414-866; fax: 33/401-674 e-mail: eurokt@eurokt-akademia.hu web: http://www.eurokt-akademia.hu A működés helyi rendjét meghatározó

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete Az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről. ( Módosításokkal egysége szerkezetbe foglalva ) Kiskunmajsa

Részletesebben