BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DELTA SPECIAL 56S {RC2 ENV1627} DELTA PREMIUM {RC3 ENV1627}

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DELTA SPECIAL 56S {RC2 ENV1627} DELTA PREMIUM {RC3 ENV1627}"

Átírás

1 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DELTA SPECIAL 56S {RC2 ENV1627} DELTA PREMIUM {RC3 ENV1627} Kérjük, a beépítést megelőzően (ajtócsere esetén, a cserélendő ajtó bontása előtt), mindenképpen olvassák el az alábbi beépítési útmutatót és szigorúan kövessék annak pontjait. FONTOS!!! Beépítés előtt: Kérjük, ellenőrizzék, hogy a megvásárolt termék méretei, nyitás iránya, színe megegyezik-e az ügyfél által igényelt rendeléssel; A csomagolásból való gondos kibontás után kérjük, ellenőrizzék az ajtószárnyat, illetve az ajtótokot az esetleges látható, mechanikai sérülések szempontjából. Semmi esetre sem szabad megkezdeni a beépítést, ha karcolás, horpadás, vagy más szemmel látható mechanikai sérülést észlelnek a terméken! Ebben az esetben kérjük, ezt jelezzék, és juttassák vissza a terméket eredeti csomagolásában a vásárlás helyszínére (a védőfóliát nem szabad eltávolítani!). A gyártó, a reklamáció keretein belül, csak az ilyen formában visszaküldött terméket bírálhatja el és cserélheti ki új, hibától mentes termékre; Kérjük, ellenőrizzék a zárbefogadó nyílások idomulását a zárszerkezet tüskéihez. Helyezzék a tok zár felőli oldalát az ajtószárny kitolt zártüskéihez. A gyártó engedélyezi az egy irányba 2mm-ig történő, fém reszelővel végzett kisebb igazítást a nyílásokon; Kérjük, ellenőrizzék 2m-es alumínium vízszintmérővel az ajtószárny lapjának síkját a zár, valamint a zsanér felőli oldalon megengedett eltérés 1 méterenként 2mm, de nem több, mint 3mm az ajtószárny teljes hosszán. E csekély eltérések nem okoznak problémát a használat során, valamint az ajtó így még nem veszít szigetelő paramétereiből, illetve esztétikájából. Az acéllemez sosem sík tökéletesen, ezért kisebb görbületek a felületén (amelyek szabad szemmel csak kivételes fény viszonyok esetén és némely látószögből észlelhetők) nem tekinthetők a termék hibájaként. I. Az ajtó beépítéséhez szükséges eszközök: ütvefúró, sarokcsiszoló (flex), tolómérő, 3m hosszú mérőszalag, derékszögmérő; 0,5m és 2m hosszú vízszintmérő; Ø10 (widia) betonfúró, Ø 14, 10, 8, 4, 3 fémfúró; 12 db szerelő dűbel, valamint takarósapkák; pontütő, 8-10 db fa ék, finom fémreszelő, kalapács, imbuszkulcs- és csavarhúzókészlet; Gyorsan száradó kőműves beton-habarcs keverék (malter), vagy alacsony tágulású PUR hab Simító, kőműves kanál, spakli, tapéta-linóvágó kés.

2 II. A komplett ajtó tartalmazza: az ajtószárnyat gumitömítéssel; összeszerelhető ajtótokot gumitömítéssel, dűbeltakaró korongokkal; vasalat készletet (3db zsanér, alsó-felső zárbetét 5 kulccsal, kilincs, alsó-felső biztonsági rozetta, kitekintő kukucskáló); küszöböt gumitömítéssel; valamint a lehetséges, további opcionális kiegészítőket. III. Ajtótok beszerelése: A cserélendő ajtó kibontása. Szükség szerint, a falnyílás igazítása a mérettáblázat figyelembe vételével, esetleges vésés, vagy hozzáfalazás által. (Abban az esetben, ha a fal nyílása nem elég magas, és indokolt lenne az áthidaló gerenda vésése, de az nem megoldható az épület szerkezetstabilitásának megőrzése miatt, szükségszerű az ajtószárnyat rövidítéssel rendelni a gyártótól.) A tokelemek végéről, azok összeillesztésének helyén távolítsák el a védő fóliát. Az elemeket tartsák egymáshoz merőlegesen és tolják össze a lehető legszorosabban úgy, hogy illesztéseinél a tok esztétikailag megfelelő legyen. III/a Acél tok esetén (DELTA PU, DELTA PD150) Üssék össze a tok két függőleges elemét a vízszintes elemhez, az acél-fülek lekalapálásával. Csavarják fel az alsó távtartó L vasakat a hozzájuk tartozó önbehúzó fémcsavarok segítségével a tok alsó 2 cm-nél (PD150 tok esetén az egyik távtartó sarkait be kell hajlítani a tokhoz való illesztés előtt). A becsavarás idejére fogják a küszöböt a tok elemei közé, közvetlenül az L vasak fölé, hogy a tok szárai között biztosan meglegyen a kellő távolság. Az így összeszerelt fémtokot állítsák a fal nyílásába, ellenőrizvén a méretek egyezőségét. Mivel a bejárati ajtók beépítése általában az építkezés korai fázisában történik, illetve ajtócsere esetén, a régi tokok többnyire süllyesztve vannak a padlózatba, ezért az acél tokok a padló aljzatba való süllyesztéshez vannak legyártva. Ez azt jelenti, hogy az ajtótok hosszabb, mint a végleges padlószinttől mért magasság. Abban az esetben, ha nem megoldható a tok besüllyesztése a padlózatba (pl.: ki van öntve a padló aljzat, vagy már készen van a végleges padlószint), akkor a beépítés helyszínének lehetőségei szerint, engedélyezett a tokok rövidítése. Sarokcsiszolóval (flexszel) vágják le a tok aljából a szükséges hosszt, úgy, hogy a felhelyezett ajtószárny és a küszöb végleges pozíciója között, maradjon 3-5mm hézag.

3 III/b Fa-acél tok esetén (DELTA ODS56) Ajtócsere esetén, bontás előtt, az összeszereléshez helyezzük az ajtótok elemeit vízszintes pozícióba (pl.: padlóra). A tok három elemét, a mellékelt fa csapok behelyezése után, kalapáccsal üssük össze, valamint csavarjuk össze a szintén mellékelt facsavarok segítségével, ügyelve arra, hogy megtartsuk a tokelemek közötti derékszöget. A DELTA ODS56 fa-acél tokszerkezet a végleges padlószinthez van előkészítve (pl.: járólap, csempe, parketta, padlószőnyeg). Abban az esetben, ha még a végleges padlózat nincs kialakítva, az ajtótokot emeljék meg annyival, hogy az a későbbiekben kivitelezett padlószinttel egy magasságban legyen. Porotherm, Ytong, illetve olyan falak esetén, ahol probléma lehet a tokon keresztüli dűbelezés, ajánlott a mellékelt szerelőlemezek használata, amelyeket az alábbi ábra szerint kell rögzíteni a tok hátfalához. Zár felőli oldal Zsanér felőli oldal A tokot a falnyílás közepére, illetve a fal belső és külső síkjához is lehet igazítani. (Ne felejtsük, az ajtószárnyat csak akkor lehet 90 -nál tágasabbra nyitni, ha az ajtótok zsanér felőli oldala van a fal síkjában) mm távolságot hagyjunk a fal és a tok között beépítési hézagnak, ezek után előzetesen mind a két oldalon ékeljük ki az ajtó tokját. A tok zsanér felőli oldalát ékeljük, valamint rögzítsük olyan módon, hogy a zsanérokra akasztott ajtószárny a végleges padlószinttől (pl.: járólap, padlószőnyeg, parketta) 8-15mm magasságban nyíljon. A megfelelő távolság érdekében, ellenőrizzük az ajtószárny nyílását az ideiglenesen lehelyezett küszöb segítségével. A zsanér felőli oldalt állítsuk a 2m-es vízszintező segítségével mindkét irányból függőlegesbe. A gyártó által engedélyezett eltérés a függőlegestől, nem haladhatja meg az 1mm-t a tok teljes hosszán (+ 1mm a mérőeszköz toleranciája miatt). Az ütvefúró és a Ø 10-es betonfúró segítségével, a tok zsanér felőli oldalának középső nyílásán fúrjuk meg a falat, az alkalmazandó szerelődűbel hosszának megfelelően. Ha a tok a fal síkjához van igazítva, a fúrást enyhén szög alatt, a fal közepe felé végezzük (nehogy a szerelődűbel behajtásakor, a fal vakolata lepattanjon). FIGYELEM!!! A szerelődűbel hosszát a fal anyagának függvényében kell választani. Minél keményebb a fal, annál rövidebb szerelő dűbelt ajánlunk. A szerelődűbelt üssük bele a kifúrt lyukba úgy, hogy a csavar feje teljesen fel feküdjön a tokra. A további lyukak kifúrása után ellenőrizzük, a tok zsanér felőli oldalának függőlegességét. Ha a zsanér felőli oldalon be vannak ütve a dűbelek és függőlegesben van a tok, csavarhúzóval rögzíthetjük a dűbeleket.

4 Szedjük ki a vasalatkészletből a zsanérokat, csavarjuk be őket a tokba, oly módon, hogy mindegyik esetén ugyanakkora távolság legyen a zsanér és a tok között (nagyjából 3mm). Ugyanígy csavarjuk be a zsanérokat az ajtószárnyba (szintén 3mm távolság legyen a zsanér és az ajtószárny között), illetve rögzítsük az ajtószárnyba a zárbetéteket. Az így felszerelt ajtó szárnyát akasszuk a már rögzített tokra és a tok zár felőli oldalát igazítsuk a kitolt zártüskékhez (ceruzával megjelölhetjük a védő fólián a tok zárbefogadó nyílásainak közepét és ily módon könnyedén hozzáigazíthatjuk a kitolt zártüskéjű ajtószárnyhoz). Ha a nyílások szintje nem idomul a zártüskék pozíciójához, akkor a tok zár felőli oldalát lejjebb vagy feljebb engedjük. Ezek után ellenőrizzük az ajtószárny és az ajtótok közötti távolságot, amelynek az ajtó körvonalában minden ponton ugyanakkorának kell lennie. Ékeljük ki az ajtótok zárbefogadó oldalát, ellenőrizzük az ajtó nyitását, annak zárainak helyes záródását és rögzítsük a tokot dűbelekkel ugyanúgy, ahogy azt a tok zsanér felőli oldalán tettük. Az ajtótok felső keresztelemét nem állítjuk vízszintbe! Minden illesztési eltérést, a tok zár felőli oldalának az ajtószárnyhoz való igazításával állítjuk be. A beépítés ezen szakaszán semmiképpen ne állítsanak a zsanérokon. A tok zár felőli oldalán a gyártó engedélyezi a max. 3mm-es eltérést a függőlegestől, a tokelem teljes hosszán. Derékszögmérő segítségével ellenőrizzük a tok merőlegességét az ajtószárny lapjához képest. Ha eltérés észlelhető, akkor a dűbelek, vagy az ékek segítségével igazítsuk a tokot merőlegesbe a szárnyhoz.

5 Az acél tok kitöltése előtt, ellenőrizzük még egyszer az ajtó helyes működését. Acél tok kitöltéséhez a gyártó a kőműves beton-habarcs keveréket ajánlja (malter), de engedélyezett a PUR hab használata is (DELTA SPECIAL ajtó esetén). A híg malter keveréket egy kőműves kanál segítségével dobjuk fel a tok és a fal közé, annak teljes kitöltéséig. Szükség esetén véshetünk a falba úgynevezett kitöltő nyílásokat, valamint célszerű a falnyílás másik oldalát karton lappal biztosítani, hogy ne dobjuk át a maltert a nyíláson. PUR hab alkalmazása esetén használjunk alacsony tágulású PUR habot és a kitöltés előtt ne feledkezzünk meg a fal benedvesítéséről. A kitöltés befejeztével egyenlítsük ki a nyílás körüli felületet, illetve nedves ronggyal tisztítsuk le a tokot, szárnyat, zsanérokat. Végezetül eltávolítható a védő fólia, illetve szilikon segítségével ragasszuk fel a tok dűbeleinek takarósapkáit. IV Vasalatok felszerelése: Merevlánc (nyitáshatároló) akamazása esetén először helyezzük fel a merevlánc gombját. (VII. Pont) Helyezzük és csavarjuk a zárszerkezetbe a zárbetéteket. (Az alsó zárbetét fogaskerekes.) Az alsó zárbetét behelyezésénél teljesen toljuk ki a zár tüskéit és helyezzük be a nyílásba a zárbetétet oly módon, hogy a kulcs vízszintes állásban legyen és rögzítsük a zárhoz a mellékelt csavarral. A felső zárbetét minden esetben gombos. A zárbetétet úgy helyezzük az ajtó szárnyába, hogy a zár-gomb a védett helység (beltér) oldalán legyen. Ha a gombos zárbetét hosszabbik oldalán van a zár-gomb, akkor a zárbetét egy befelé nyíló ajtóhoz tartozik, ha a rövidebbik oldalán van, akkor pedig egy kifelé nyíló ajtóhoz alkalmazható. Alsó biztonsági rozetta Felső biztonsági rozetta Helyezzük fel a zárbetétre a biztonsági rozettákat. Ha szükséges fémfúró segítségével tágítsunk a gyárilag előkészített, ajtószárnyon lévő, rozetta-befogadó nyílásokon, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg az ajtószárny felületét. Mindig a védett helység felől csavarjuk össze a rozettákat a mellékelt csavarok segítségével. Csavarozzuk össze a kilincset a mellékelt átfogató csavarokkal. A gyártó a kitekintő kukucskálót az ajtószárny közepére ajánlja felszerelni, nagyjából az ajtólap felső élétől számított 45-65cm magasságban. Ø 14mm-es fémfúró segítségével kell átfúrni az ajtószárnyat, az ajtó lapjára merőlegesen tartott fúrószárral. Az ajtószárnyon átdugott kitekintő kukucskáló két elemét össze kell csavarozni. Engedélyezett más átmérőjű kukucskáló beszerelése is (a másik kitekintő gyártójának útmutatása szerint).

6 V. Ajtószárny beszerelése: A vasalatokkal már felszerelt ajtószárnyat akasszuk fel az előzőleg beszerelt ajtótokra. Ellenőrizzük a kiemelésgátló tüskék pozícióját, ha szükséges precíz reszeléssel állítsunk a befogadó nyíláson. Csukott ajtónál, kulcshasználattal ellenőrizzük a zárnyelv, illetve a zártüskék helyes záródását, akadásmentes működését. Állítsunk a zsanérokon, amennyiben szükséges a záródási pontok szintigazítása. Ha az ajtószárny finoman, nagyobb ellenállás nélkül záródik, vágjuk meg az ajtószárny tömítéseit 45 -ban, a felső sarkok illesztéseinél, és a védő fólia ajtó falcról történő eltávolítása után, nyomjuk bele a tömítést az ajtószárnyon kialakított, tömítésfogadó résbe. E műveletet megelőzően érdemes a gumitömítést jól megnyújtani, az ajtószárny könnyebb záródása végett. Ha szükséges olajjal, vagy zsírral kenjük be a tömítést, a könnyebb felhelyezés érdekében. Az ajtó használatának első 2-3 hetében, átmenetileg, amíg a gumitömítés nem veszi fel végleges, formáját, előfordulhat kisebb ellenállás az ajtó záródásakor. Ha záródáskor a későbbiekben is nagyobb ellenállást tapasztalunk, engedélyezett a zárnyelv befogadó-, és amennyiben szükséges, a zár tüskék befogadó nyílásainak állítása precíz reszeléssel (maximum 2mm). Távolítsuk el a védő fóliát az ajtószárnyról. VI. Küszöb rögzítése: Amennyiben az ajtószárny megfelelően működik, helyesen záródik, eltávolíthatók a tokon lévő, alsó távtartó elemek (DELTA PU és DELTA PD acéltokok estén) és helyükre (a tok két függőleges eleme közé) lehelyezhető a gyártó kínálatában lévő küszöb. A küszöböt a végleges padlózat szintjére, sima és száraz felülethez kell leragasztani, építési ragasztó vagy szilikon segítségével úgy, hogy teljes mértékben megakadályozzuk a nedvesség esetleges küszöb alá való bejutását (faküszöb esetén kifejezetten lényeges). Friss betonaljzat esetén javasolt a küszöb rögzítése beütő-tiplik segítségével. VII. Nyitáshatároló (merevlánc) felszerelése: FIGYELEM!!! A nyitáshatárolót kizárólag az egyik oldalon szereljük, csak a védett helység (beltér) felől. NEM SZABAD ÁTFÚRNI AZ AJTÓ SZÁRNYAT!!! Az ajtószárny belső oldalán pontütő segítségével jelöljék meg a készletben található sablon segítségével a nyitáshatároló gombos kallantyújának pozicióját a kilincstengelyt befogadó nyílás felett. A fő zárat kivesszük az ajtószárnyból. 10-es fémfúróval meg fúrjuk a kijelölt ponton az ajtószárnyat az ajtólap közepéig. Ügyelve arra, hogy ne fúrjuk át az ajtószárnyat. Ezt követően vissza kell rakni a főzárat, majd be kell csúsztatni a nyílásba a nyitáshatároló tengelyét és rászerelni a nyitáshatároló gombos kallantyúját.

7 Az ajtószárny belső felületén meg kell jelölni a nyitáshatároló gombos kallantyújának felfogatási helyét (vízszintesen) és 3-as fémfúróval előfúrjuk annak helyét. A készletben mellékelt csavarokkal felfogatni a nyitáshatároló gombos kallantyúját. Ezután fel kell helyezni a takaróelemet és alulról imbuszkulccsal rögzíteni. A merevláncot (jobbos vagy balos) a tok zár felöli oldalán lévő műanyag takarósapka eltávolítása után felcsavarozzuk. FIGYELEM!!! A nyitáshatároló megfelelő működésének feltétele, a tokszerkezet és ajtószárny egymáshoz viszonyított pontos és helyes beállítása! A tok és az ajtószárny között a zár felöli oldalon minden magasságban 4-5mm távolság szükséges, valamint az ajtótok nem lehet elcsavarodva. DELTA Zbigniew Różycki Katowice, ul. Magazynowa 21 tel. +48 (32) , fax +48 (32) delta@delta.net.pl

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 630 8889 00/06 HU Szakemberek számára Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE55 speciális olaj-/gáztüzelésű kazán A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ehhez az utasításhoz

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

FA-ACÉL SZEKEZETŰ OLDALVILÁGÍTÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA

FA-ACÉL SZEKEZETŰ OLDALVILÁGÍTÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA FA-ACÉL SZEKEZETŰ OLDALVILÁGÍTÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓJA AZ ODS TOKKAL ELLÁTOTT, DELTA ROYAL 84, DELTA PERFECT 68X, DELTA MAXIM 68S, DELTA PREMIUM, DELTA SPECIAL56S, UNIVERSAL 56S TÍPUSÚ AJTÓKKAL VALÓ SOROLÁSHOZ

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

Global Gym kézikönyv

Global Gym kézikönyv Global Gym kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy munkája

Részletesebben

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz!

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Lóerő ugyan nincs benne, de szenvedély annál több: a ládaderbi-járgány megdobogtatja a kis autóversenyzők szívét. 1. Bevezetés Ugyan

Részletesebben

Lexan Thermoclear Plus

Lexan Thermoclear Plus Lexan Thermoclear Plus Üregkamrás polikarbonát lemezek Szerelési útmutató A Lexan Thermoclear üregkamrás polikarbonát lemez könnyű, ütésálló, kétoldali UV védelemmel ellátott és kiemelkedő hőszigetelési

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Jelen útmutatót a használati és összeszerelési munkálatok megkezdése el tt el kell olvasnia! Tartalomjegyzék A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - préselt csatornák... Általános

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es Hirdetmény típusa: minta)/ké/2013.07.01 KÉ

Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es Hirdetmény típusa: minta)/ké/2013.07.01 KÉ Tájékoztató az eljárás eredményéről- Országos Közfoglalkoztatási Pályázat meghosszabbításának keretében foglalkoztatottak számára különböző kéziszerszámok és munkaeszközök beszerzése Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a Beépítési útmutató a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az

Részletesebben

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható kábeltoldással

Részletesebben

Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok

Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok tartalom padlókonvektorok Típusok áttekintése...3 Aquilo FMK... 4 Aquilo F1T (ventilátorral)...10 Aquilo F1P (fokozott teljesítményű, ventilátorral)...16 Aquilo

Részletesebben

Függesztőelemek Szekrény függesztő 5.71

Függesztőelemek Szekrény függesztő 5.71 Függesztőelemek Szekrény függesztő.7 80.6 Szekrény függesztő méret: 77 x 8 x 8 mm irányban állítható mélységben: 0 mm magasságban: mm teherbírás- lásd:.77. oldal fehér 0000960000 barna 0000960000 Szereléskor

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM:

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben

Alfa Biztonsági Ajtó. Használati és karbantartási utasítás

Alfa Biztonsági Ajtó. Használati és karbantartási utasítás Alfa Biztonsági Ajtó Használati és karbantartási utasítás Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az Alfa Biztonsági Ajtó bemutatása... 3 A használat módja... 4 Kilincs... 4 CISA 57 515 trezorzár... 4 CISA

Részletesebben

MR0 tető összeszerelési útmutató

MR0 tető összeszerelési útmutató Olvassa a könyvet és értse meg az egész tartalmát, mielőtt az MR0 tetőt összeszerelné és terhelné. MR0 tető összeszerelési útmutató 1 Elősző Ez az előszó azt magyarázza el, hogy hogyan kell a jelen kézikönyvben

Részletesebben

FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ. Általános biztonsági szabályok

FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ. Általános biztonsági szabályok FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 1. Figyelem! A FAAC erősen ajánlja az alábbi előírások szó szerinti követését a személyi biztonság érdekében. A termék

Részletesebben

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról PALMA PARKETTA CSALÁD A parketta és a laminált padló hazánkban is nagy népszerûségnek örvendenek, hiszen higiénikusak, könnyen ápolhatók és rendkívül

Részletesebben

2201_08_DU_01_E_2015_M-01. Munkaárok kialakításának elvi vázlata 1/1

2201_08_DU_01_E_2015_M-01. Munkaárok kialakításának elvi vázlata 1/1 2201_08_DU_01_E_2015_M-01 Munkaárok kialakításának elvi vázlata 1/1 2201_08_DU_01_E_2015_M-02 Szerelhető gáz alatti megfúró PE nyeregidomhoz 1/1 2201_08_DU_01_E_2015_M-03 TT 2000 Gázelosztó hálózat üzemeltetés

Részletesebben

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló.

Építőrendszerek és dizájnelemek. Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. Építőrendszerek és dizájnelemek Innovatív. Szisztematikus. Kiváló. HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tüntették ki őket.

Részletesebben

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ A RUHANEMŰ ELŐKÉSZÍTÉSE A PROGRAM ÉS A FUNKCIÓK KIVÁLASZTÁSA PROGRAM INDÍTÁSA ÉS EFEJEZÉSE PROGRAM MÓDOSÍTÁSA PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA PROGRAMTÁLÁZAT NAPI KARANTARTÁS

Részletesebben

DULCOMETER DMT Mérési adat: ph / redoxpotenciál / hőmérséklet

DULCOMETER DMT Mérési adat: ph / redoxpotenciál / hőmérséklet Szerelési és üzemeltetési utasítás DULCOMETER DMT Mérési adat: ph / redoxpotenciál / hőmérséklet A1454 Először teljesen olvassa át az üzemeltetési útmutatókat! Ne dobja el! A telepítési- vagy kezelési

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna Jelen útmutatót a használati és összeszerelési munkálatok megkezdése el tt el kell olvasnia! Tartalomjegyzék ELL el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U-csatorna... Általános

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez HU VFK 900 S Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz 2 Biztonsági tudnivalók Tartalomjegyzék

Részletesebben

14. fejezet. Függesztőelemek

14. fejezet. Függesztőelemek 14 fejezet Függesztőelemek 142 n Tartalomjegyzék 143 Szekrény függesztők 146 Függesztő sín szekrény függesztőkhöz 147 Szekrény függesztő, kiakadást gátló rendszerrel 148 Alsószekrény függesztő 149 Panelfüggesztő

Részletesebben

Beltéri ajtók. Termékáttekintés. Beltéri acél ajtólapok. áttekintő ablakok. Acéltokok és. Műszaki rajzok. OIT 40 beltéri ajtók 4 ZK beltéri ajtók 5

Beltéri ajtók. Termékáttekintés. Beltéri acél ajtólapok. áttekintő ablakok. Acéltokok és. Műszaki rajzok. OIT 40 beltéri ajtók 4 ZK beltéri ajtók 5 Beltéri ajtók Termékáttekintés Beltéri ajtók Műszaki rajzok ZK beltéri Oldal OIT 40 beltéri ajtók 4 ZK beltéri ajtók 5 Műszaki rajzok ZK beltéri ajtók 5 ZK 1- és 2-szárnyú beltéri ZK egyszárnyú acél 6

Részletesebben

Szárnyvastagság 56-92 mm. Alapszínek

Szárnyvastagság 56-92 mm. Alapszínek Gyártmányismertetö GU emelötoló és emelötoló-bukó vasalatok Alkalmazás A G.U-emelötoló-bukó vasalatok alkalmazási területei: 2-6 részes emelötoló ajtók 2-4 részes emelötoló ablakok a mindenkori tokborítással

Részletesebben

VICTORY PC10 háztartási klímaberendezés Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

VICTORY PC10 háztartási klímaberendezés Használati - kezelési utasítás, gépkönyv 1 VICTORY PC10 háztartási klímaberendezés Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Típusnagyság: 9 12 2 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy a FERROLI háztartási klímaberendezését választotta. A berendezés

Részletesebben

D Felépítési útmutató a 2-3 mezős alumínium melegházhoz

D Felépítési útmutató a 2-3 mezős alumínium melegházhoz D Felépítési útmutató a 2-3 mezős alumínium melegházhoz GB TUV Rheinland Product Safety 1 Melegház típusterv 2-mezős 3-mezős Felépítés Hátsó fal Tető Ablak 2-részes ajtó előszerelve Oldalfal Első fal Profilok

Részletesebben

Roto Fentro. Ablaktábla komfort vasalat. Vasalatáttekintés - kivonat. Roto Fentro

Roto Fentro. Ablaktábla komfort vasalat. Vasalatáttekintés - kivonat. Roto Fentro Roto Ablaktábla komfort vasalat. Vasalatáttekintés - kivonat. Roto Általános információk Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Ablak- és ajtótechnológia H-946 Lövő Kossuth Lajos u. 5. Telefon +36 99 534

Részletesebben

FLEX Inverter PC10 háztartási klímaberendezés Használati - kezelési utasítás, gépkönyv

FLEX Inverter PC10 háztartási klímaberendezés Használati - kezelési utasítás, gépkönyv 1 FLEX Inverter PC10 háztartási klímaberendezés Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Típusnagyság: 7 12 2 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy a FERROLI háztartási klímaberendezését választotta. A

Részletesebben

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL atmocraft VK 654/9 654/9 HU; PL Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmocraft Gázüzemű fűtőkazán HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz........ 3. A dokumentumok

Részletesebben

FŐTİ-HŐTİ PANELEK Mőszaki információk

FŐTİ-HŐTİ PANELEK Mőszaki információk Általános tudnivalók: FŐTİ-HŐTİ PANELEK Mőszaki információk A Comfort System kft. által forgalmazott gipszkarton panelek használata elsısorban a vadonatúj szerkezeteket és rekonstrukciókat megvalósító

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BP01-HU CIKKSZÁM EH54-A EN54 HM5467 LM5467 RM54-A RMG54 RMW54 VL5467 WL54 717710515 Raktár: 16 Sq. Ft. 98 Cu. Ft. méretei 1,5 m 2 2,8 m 3 FIGYELEM: AZ EGYES RÉSZEK ÉLESEK.

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298. Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO. System. Serie 10

Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298. Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO. System. Serie 10 Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO System Serie 10 EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1

Részletesebben

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK

HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK KEZELÉSI UTASÍTÁS HD 150 HD 200 HD 300 HD 400 HD 500 HD 800 HD 1000 ÁLLÓ ELHELYEZÉSŰ, ZÁRTRENDSZERŰ, TÖBBCÉLÜ FELHASZNÁLÁSRA MELEGVÍZTÁROLÓK A készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el ezt

Részletesebben

MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP R 12 23 36 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, HŐSZIGETELT, KÉTFOKOZATÚ SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók...

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

LK és LSK kéményrendszerek Beépítési útmutató Kiadva: 2013. április 1.

LK és LSK kéményrendszerek Beépítési útmutató Kiadva: 2013. április 1. és kéményrendszerek Beépítési útmutató Kiadva: 013. április Kivitelezési előírások, követelmények A LEIER kéményrendszerek építését minden esetben az idevonatkozó szabályok és a gyártói utasítások betartásával

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 7 747 00 099 03/2004 HU Szakemberek számára Szerelési és karbantartási utasítás Logalux L35 200 tároló melegvíz termelő A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ez a termék szerkezetét

Részletesebben

devireg 850 Szerelési utasítások

devireg 850 Szerelési utasítások HU devireg 850 Szerelési utasítások Svensk Dansk Finsk Norsk 1 Tartalom: 1. Szerelési utasítások.................................... 1.a. Az érzékelőket tartó tokok elhelyezése............... 1.b. Az érzékelő

Részletesebben

Hűtővitrin. Üzembe helyezés előtti tudnivalók

Hűtővitrin. Üzembe helyezés előtti tudnivalók Hűtővitrin HU Kedves Vásárló! Megköszönjük az Ön bizalmát, amit a mi termékünk megvásárlása iránt tanúsított. Sok örömet kívánunk Önnek a használat során. A hűtővitrin háztartási alkalmazásra, italok 0

Részletesebben

7. REHAU h szivattyú program REHAU rendszertároló

7. REHAU h szivattyú program REHAU rendszertároló 7. REHAU h szivattyú program REHAU rendszertároló 7.1. Áttekintés Igény esetén a tároló szállítható egy polipropilén rétegelválasztó lemezzel, mely segítségével a fels és az alsó tárolótartomány termikus

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült!

Részletesebben

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó felelőssége...

Részletesebben

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106

Részletesebben

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05

Remeha P 320. Olaj/gáz tüzelésű kazánok GÉPKÖNYV. Magyar 19/10/05 Remeha P 320 Olaj/gáz tüzelésű kazánok Magyar 19/10/05 GÉPKÖNYV - Tartalom Bevezetés...................................................................................3 Leírás......................................................................................4

Részletesebben

Fokolus TOP kategória az egyszerő vegyestüzeléső kazánok között

Fokolus TOP kategória az egyszerő vegyestüzeléső kazánok között Fokolus nevő vegyestüzeléső kazán (Majdnem-faelgázosító-kategória! És talán pellet-égı is felszerelhetı rá?) Használati útmutató a felhasználónak 2010.12. hónaptól Fokolus TOP kategória az egyszerő vegyestüzeléső

Részletesebben

Elektrohidraulikus állítóm Típus 3274

Elektrohidraulikus állítóm Típus 3274 Elektrohidraulikus állítóm Típus 3274 1. ábra Típus 3274 Beépítési- és kezelési utasítás EB 8340 HU Kiadás 2001. június Tartalomjegyzék Tartalom Oldal Biztonsági el írások 3 M szaki adatok 4 1. Felépítés

Részletesebben

Szerelési- és szerviz utasítás

Szerelési- és szerviz utasítás 6303 5716 2002/11 HU Szakemberek számára Szerelési- és szerviz utasítás RC20 beltéri szabályozó egység Az üzembe helyezés és a szerviz munkálatok előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó A készülék megfelel

Részletesebben

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj

Ssz. Tételszám Egységre jutó (HUF) A tétel ára összesen (HUF) Tételkiírás Anyag Munkadíj Anyag Munkadíj 1. oldal 1 21-003-5.1.1.2 (23) Munkaárok földkiemelése dúcolás nélkül, 2,0 m² szelvényig, III. talajosztály 1 m3............ 2 31-000-13.2 (69) Beton aljzatok, járdák bontása 10 cm vastagságig, kavicsbetonból,

Részletesebben

Kiromed Zéta Gravitációs gerincnyújtó készülék Használati utasítás Összeszerelési útmutató

Kiromed Zéta Gravitációs gerincnyújtó készülék Használati utasítás Összeszerelési útmutató Kiromed Zéta Gravitációs gerincnyújtó készülék Használati utasítás Összeszerelési útmutató A termék kivitele a képen látható eszköztől részleteiben eltérhet, a változás jogát fenntartjuk. 1 SN: Kiadás

Részletesebben

Tangó+ kerámia tetõcserép

Tangó+ kerámia tetõcserép 0 A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete TANGÓ+ alapcserép,-0, db / m TANGÓ+ szellőzőcserép TANGÓ+ hófogócserép db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint TANGÓ+ jobbos szegőcserép,-,0

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS JAVÍTÁSI EL ÍRÁS

BESZERELÉSI ÉS JAVÍTÁSI EL ÍRÁS BESZERELÉSI ÉS JAVÍTÁSI EL ÍRÁS A FÉG KONVEKTOR ZRT. által gyártott gázkonvektorok el írásában leírtak kizárólag megfelel képesítéssel rendelkez gázszerel k részére készültek B ESZERELÉSI ÉS JAVÍTÁSI A

Részletesebben

Dokumentum sz. 3357-349 A. kiadás TORO

Dokumentum sz. 3357-349 A. kiadás TORO Dokumentum sz. 3357-349 A. kiadás TORO Greensmaster 1000 és 1600 Greensmaster főnyíró Modell sz. 04052 Gyártási szám 260003001-tıl felfelé Modell sz. 04060 Gyártási szám 260003001-tıl felfelé Kezelıi kézikönyv

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Termék: S150 ELEKTROMOS SZENNYVÍZLEFOLYÓ TISZTÍTÓ EPC02150

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Termék: S150 ELEKTROMOS SZENNYVÍZLEFOLYÓ TISZTÍTÓ EPC02150 GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

POW302 HU 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POW302 HU 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4

Ipari dobozok. Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok. Thalassa TBS - TBP Szigetelt ipari dobozok. Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 1/4 Ipari dobozok Spacial S44 S57 S24 SDB Acél ipari dobozok PB50095 Spacial S44: Acél ipari dobozok IP66 /4 PB50096 Spacial S57: Acél csavarrögzítésű takaródobozok IP66 /6 PB50097 Spacial S24: Acél biztonsági

Részletesebben

TARTALOM JEGYZÉK ALÁÍRÓLAP

TARTALOM JEGYZÉK ALÁÍRÓLAP ALÁÍRÓLAP AZ ANGOL NYELVET EMELT SZINTEN OKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA PROJEKT, 1046 BUDAPEST, FÓTI ÚT 66. ÉS 75214/4 HELYRAJZI SZÁM ALATTI INGATLANON, AJÁNLATKÉRÉSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

DIN EN ISO 9001: 2000 CERT. NO.: 12 100 8781

DIN EN ISO 9001: 2000 CERT. NO.: 12 100 8781 Gépkönyv TERMOMAX indirekt fűtésű használati melegvíztároló kondenzációs kazánokhoz Típus: TERMOMAX CONDENS BOJLER 130 DIN EN ISO 9001: 2000 CERT. NO.: 12 100 8781 Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy a TERMOMAX

Részletesebben

CÉGÜNKRÕL. Dobai István ügyvezetõ. Drizner Ferenc. Torma András

CÉGÜNKRÕL. Dobai István ügyvezetõ. Drizner Ferenc. Torma András CÉGÜNKRÕL A DRITOR Kft. 1991-ben alakult Debrecenben. Fõ tevékenysége az építõipari nagykereskedelem volt. Vállalatunk életében meghatározó év volt 1996, amikor a kereskedelem mellett fontos szerepet kapott

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: WEEVSY1909.0 Sorszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük.

Részletesebben

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 647 389 (01/2011) HU

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 647 389 (01/2011) HU Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók..............................

Részletesebben

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás

APY-09CS és APY-12CS. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás APY-09CS és APY-12CS Hordozható klímaberendezés Használati utasítás Köszönjük, hogy kiváló minőségű klímaberendezésünket választotta. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

Részletesebben

LIEBHERR IPARI MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK (GG TÍPUS) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

LIEBHERR IPARI MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK (GG TÍPUS) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS LIEBHERR IPARI MÉLYHÛTÕSZEKRÉNYEK (GG TÍPUS) BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Importálja: ASSUR Kft 1117 Budapest, Budafoki út 183. Tel: 481-95-95, fax : 481-95-99 e-mail:assur@assur.hu web-site:www.assur.hu

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ 1. FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Ez a kézikönyv fontos biztonsági információkat tartalmaz. Helytelen felszerelés

Részletesebben

VICTRIX Superior TOP 32 kw

VICTRIX Superior TOP 32 kw Használati útmutató HU VICTRIX Superior TOP 32 kw *1.032471IT* Kedves Vásárlónk! Gratulálunk, hogy egy csúcsminőségű Immergas terméket választott, amely hosszú ideig fogja az Ön kényelmét és biztonságát

Részletesebben

DUNAMENTI TŰZVÉDELEM RT. H-2131 GÖD, Nemeskéri Kiss Miklós u. 33. kivitelezes_polyplast_k_ka belatvezetes_v1 Munkautasítás

DUNAMENTI TŰZVÉDELEM RT. H-2131 GÖD, Nemeskéri Kiss Miklós u. 33. kivitelezes_polyplast_k_ka belatvezetes_v1 Munkautasítás 1.0. Az általános munkavédelmi utasításban foglaltakon túli sajátos veszélyek A kábelátvezetések való kitöltése során előforduló veszélyek: - a hatóanyag összeállításánál, keverésénél, a felhordásánál

Részletesebben

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXS60GV1B FTXS71GV1B

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXS60GV1B FTXS71GV1B DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R0A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXS60GVB FTXS7GVB Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS és TUDNIVALÓK cím alatt figyelmeztető jellegű információk olvashatók.

Részletesebben

Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása

Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása Budapest XV. Kerület, ÉPk 13 épület felújítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/48 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/2015 KÉ Eljárást megindító

Részletesebben

Kôzetgyapotos homlokzati hôszigetelô rendszerek

Kôzetgyapotos homlokzati hôszigetelô rendszerek Kôzetgyapotos homlokzati hôszigetelô rendszerek A vakolt kôzetgyapot lemezes és lamellás homlokzati hôszigetelô rendszerek Közvetlenül vakolt hôszigetelô rendszerek A közvetlenül vakolt hôszigetelô rendszerek

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

SOLARTUBE TL 23 36 45

SOLARTUBE TL 23 36 45 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TL 23 36 45 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.14. - 2 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 3. oldal MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK 4. oldal - FŰTÉSI

Részletesebben

MSI400 190129 V1/1213

MSI400 190129 V1/1213 MSI400 190129 V1/1213 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati

Részletesebben

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R0A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXGJVBW FTXGJVBW FTXG0JVBW CTXG0JVBW FTXGJVBS FTXGJVBS FTXG0JVBS CTXG0JVBS Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS és

Részletesebben

31/1994. (XI. 10.) IKM rendelet. Hegesztési Biztonsági Szabályzat kiadásáról. Hegesztési Biztonsági Szabályzat

31/1994. (XI. 10.) IKM rendelet. Hegesztési Biztonsági Szabályzat kiadásáról. Hegesztési Biztonsági Szabályzat 1. oldal, összesen: 24 1. oldal, összesen: 24 43/1999. (VIII. 4.) GM rendelet a Hegesztési Biztonsági Szabályzat kiadásáról szóló. (XI. 10.) IKM rendelet módosításáról A munkavédelemr l szóló 1993. évi

Részletesebben

Roto Patio 6080. A harmónika vasalatrendszer TERET NYITUNK. Beépítési útmutató minden Patio 6080-as rendszerhez

Roto Patio 6080. A harmónika vasalatrendszer TERET NYITUNK. Beépítési útmutató minden Patio 6080-as rendszerhez TERET NYITUNK Roto Patio 6080 A harmónika vasalatrendszer Beépítési útmutató minden Patio 6080-as rendszerhez Stand: März 2006. Änderungen vorbehalten. Seite / AB 528-2 2. oldal / AB 528-2_HU Készült:

Részletesebben

ProMinent dulco flex DF2a

ProMinent dulco flex DF2a Szerelési és üzemeltetési utasítás ProMinent dulco flex DF2a HU A1666 A1666 Először teljesen olvassa át az üzemeltetési útmutatókat. Ne dobja el. A telepítési- vagy kezelési hibák következtében fellépő

Részletesebben

Kézi forgácsolások végzése

Kézi forgácsolások végzése Gubán Gyula Kézi forgácsolások végzése A követelménymodul megnevezése: Karosszérialakatos feladatai A követelménymodul száma: 0594-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-018-30 KÉZI FORGÁCSOLÁSOK

Részletesebben

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata

Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékverseny Gyakorlati versenyszabályzata A piliscsabai FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium szakmai munkaközössége, a fakitermelés motorfűrészes technológiájából versenyt hirdet erdészeti iskolák

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

Nagy hatásfokú falra szerelhető gáztüzelésű kazánok Felszerelési és használati utasítás

Nagy hatásfokú falra szerelhető gáztüzelésű kazánok Felszerelési és használati utasítás + hu Nagy hatásfokú falra szerelhető gáztüzelésű kazánok Felszerelési és használati utasítás Tisztelt Vásárló! Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön új kazánja meg fog felelni az Ön összes követelményének.

Részletesebben

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1 Tartalom 1 Biztonságtechnikai javaslatok 2 A készlet tartalma 3 Beszerelés előtt ellenőrizendő 4 Összeszerelés

Részletesebben

Beépített Központi Porszívórendszer

Beépített Központi Porszívórendszer G-TA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1096 Budapest, Haller utca 32-40. Eko Šimko Központi porszívórendszerek és ipari elszívók kizárólagos magyarországi importőre és Beépített Központi Porszívórendszer

Részletesebben

Családi házak utólagos hőszigetelése. ROCKWOOL kőzetgyapottal

Családi házak utólagos hőszigetelése. ROCKWOOL kőzetgyapottal Családi házak utólagos hőszigetelése ROCKWOOL kőzetgyapottal 1 Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt! A hőszigetelés azon kevés befektetések egyike, melyek egy családi ház élet tartama során többszörösen

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS. Súlyos vagy halálos sérülés veszélyének jelzésére szolgáló ikon

FIGYELMEZTETÉS. Súlyos vagy halálos sérülés veszélyének jelzésére szolgáló ikon FIGYELMEZTETÉS A sérülések, balesetveszély elkerülése és helytelen használat elkerülése érdekében olvassa el az alábbi tájékoztatót, majd őrizze meg. A gép további használóihoz is juttassa el a tájékoztatót.

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2

HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEMENT 2 SERIES ASH-09AIE2, ASH-12AIE2 ASH-18AIE2, ASH-24AIE2 1 Figyelem: Ez az ikon a készüléken azt jelenti, hogy az elektromos és elektronikus készülékek nem likvidálhatók a háztartási

Részletesebben

TÁBLA- ÉS ELIGAZÍTÓ RENDSZEREK

TÁBLA- ÉS ELIGAZÍTÓ RENDSZEREK TÁBLA- ÉS ELIGAZÍTÓ RENDSZEREK Termékkatalógus 2016 Tartók Üvegek Táblák Pilonok Totemoszlopok Digital Signage LED Magyarországi Vezérképviselet Előszó Üdvözöljük a Consystec-nél! Szeretnénk Önnek bemutatni

Részletesebben

Ø 260x50mm 2800W 1750W II/ 3400min -1 2900 min -1. 522x315mm Súly 22,5 kg 28,5 kg. 522x315mm

Ø 260x50mm 2800W 1750W II/ 3400min -1 2900 min -1. 522x315mm Súly 22,5 kg 28,5 kg. 522x315mm 633079A Műszaki adatok NRP 90 NRP 90 Névleges feszültség 230V 400V A merőlegesen mért marási ék mélység Max. 85mm Max. 85mm Lapozófej marás mélység terjedelem max. 90 mm max. 90 mm Elfordítási tartomány

Részletesebben

PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with FinePrint pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com DE Montage- und Gebrauchsanweisung UK Instruction on mounting and use IT Istruzioni di montaggio e d'uso FR Prescriptions de montage et mode d emploi ES Montaje y modo de empleo PT Instruções para montagem

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ. A berendezés részeinek bemutatása HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ROSSZUL BECSUKOTT AJTÓ-RIASZTÁS Bevezetés CSATLAKOZTATÁS HASZNÁLAT Regisztráció FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ A berendezés részeinek bemutatása ÜZEMBE HELYEZÉS CSATLAKOZTATÁS KEZELŐPANEL HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS Gyors fagyasztás ECO MÓD

Részletesebben

ADIABATIKUS EVAPORÁCIÓS HŰTŐBERENDEZÉSEK

ADIABATIKUS EVAPORÁCIÓS HŰTŐBERENDEZÉSEK ADIABATIKUS EVAPORÁCIÓS HŰTŐBERENDEZÉSEK Comfort és Basic változatok SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 2013.09.02. TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 1. TULAJDONSÁGOK... 4 1.1 A ColdAIR típusú, evaporatív hűtőberendezés...

Részletesebben

Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez. Használati útmutató

Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez. Használati útmutató Staywell 700 Széria Kétutas kisállatajtó Kis, Közepes és Nagy méretekhez Használati útmutató Az Ön Staywell kisállatajtaja Kis Macskáknak Kis méretű kutyáknak Biztonsági zár Faajtóra Téglafalba PVC/uPVC/Fémajtóra

Részletesebben

Beépíthet elektromos f z lap... 3

Beépíthet elektromos f z lap... 3 Beépíthet elektromos f z lap HU Tisztelt Vev! A beépíthet elektromos f z lap a háztartásban való felhasználasra készült. A csomagoláshoz környezetbarát anyagokat használunk, melyek a környezet veszélyeztetése

Részletesebben