SEAGUARD. Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEAGUARD. Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer"

Átírás

1 Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer Totális Biztonságtechnika Beléptetõ Rendszer Digitális CCTV Tûzjelzõ Behatolás-védelem Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer Épületek, Épületcsoportok, Országos Hálózatok Fõbb jellemzõk Felügyelete és Vezérlése Egységes Kezelõfelületen Távfelügyelet Jogosultsági Szintek LAN, WAN, stb. Hálózatok Digitális Videó Triplex Üzemmód Figyelés Rögzítés Visszajátszás azonos Idõben

2 Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer A SeaGuard által kezelt hardver eszközök SEAWING beléptetõ rendszerek, beléptetõ hálózatok NOTIFIER tûzjelzõ központok DSC, RESORT és Technoalarm behatolás-védelmi központok IPVS digitális videó rögzítõk és videó szerverek PHILIPS videó mátrixok és multiplexerek PHILIPS és PELCO dome kamerák Megjegyzés: további központok és eszközök is integrálhatók a rendszerbe, amennyiben azok kommunikációja mind hardver, mind szoftver szinten (RS232 port, kommunikációs protokol) biztosítható Rendszerfelépítés a) Egy telephely, az alkalmazás- és videó szerver ugyanazon az egyetlen hardver eszközön fut (lásd fenti ábra). b) Több telephelyes alkalmazás, mely esetben a rendszer tartalmazhat számos videó szervert, melyek úgyszintén gondoskodnak a tûzjelzõ és behatolás-védelmi központok, a beléptetõ rendszer, valamint a dome kamerák soros vonalon történõ kapcsolatáról, valamint LAN hálózatra csatlakozva számos munkaállomással vannak összekötve, melyek különbözõ célfeladatot láthatnak el. c) A fentiek kombinációjából összeállított országos kiterjedésû alkalmazás WAN hálózaton.

3 Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer

4 Integrált Biztonság-felügyeleti Rendszer Általános ismertetõ A egy felügyeleti központ, ami a különbözõ beléptetõ rendszerekkel, behatolás- és tûzvédelmi központokkal, kamerarendszerekkel és épület-felügyeleti berendezésekkel együtt hatékony integrált felügyeleti rendszert képez. A program egységes grafikus felületen biztosítja a beléptetõ, a tûz és vagyonvédelmi valamint kamerás rendszerek felügyeletét. Ezen a felületen az aktuális rendszer eszközeit (belépési pontokat, különbözõ érzékelõket, kamerákat) a térképen elhelyezett ikonok reprezentálják, melyek a felhasználó számára automatikusan megjelenítik az egyes elemekkel kapcsolatos eseményeket. A ideális megoldást nyújt olyan létesítmények számára, ahol a biztonság-felügyelet egyrészt központosított, másrészt különbözõ hálózati hozzáférésekkel és megfelelõ jogosultsággal távolról is el akarják érni a szükséges információt. Ezek lehetnek ipari komplexumok, bankok, büntetésvégrehajtási intézmények, oktatási intézmények, bevásárló központok, szállodák és egyéb területen történõ alkalmazások. Monitor #3 Monitor #4 Monitor #1 Monitor #2 1. Felügyeleti munkaállomás 4 db SVGA monitorral, melyek fizikailag az IPVS27is videó/adatbázis szerverhez kapcsolódnak Kártyamegszemélyesítõ munkaállomás Általános jellemzõk: Standard szoftver termék Kliens / szerver mód Windows NT/2000 munkaállomások hálózati lehetõségekkel Beszerzés független rendszer, mely egyszerûen integrálható már korábban üzembe helyezett és különbözõ beszerzésekbõl származó berendezésekkel Új hardver rendszerek könnyen adhatók hozzá anélkül, hogy a már meglevõ alkalmazást újra kellene definiálni Nyitott architektúrájú, SQL alapú adatbázis Felhasználó által definiálható adatbázis, többek között bit-térképekkel, mûvelet jogosultsági szintekkel, eseménytípusokkal, színekkel, stb. Eseményenkénti szintetizált vagy felvett hangüzenetek Recepciós/ k ártyakiadó munkaállomás Munkaidõ-nyilvántartó munkaállomás 2 A rendszerhez LAN hálózaton kapcsoló munkaállomások különbözõ speciális célfeladatokat látnak el.

5 Digitálisan kezelt CCTV A digitálisan kezelt CCTV rendszert foglal magában, melyet ugyanazon standard vezérlõfelületen kezel, mint a biztonságtechnika többi elemét. A rendszerben elhelyezett kamerák biztosítják, hogy láthassuk a riasztás helyszínét. Amennyiben riasztás, hiba vagy biztonsági feltétel megsértése történt, úgy a kamerák automatikusan megjelenítik a riasztás helyszínét. Videó szerverek A a számára speciálisan kifejlesztett IPVS27is digitális videó rögzítõ és szerver családot alkalmazza. A készülékek 1-35 kamera fizikai fogadására alkalmasak, valamint alkalmazástól függõen elláthatják a biztonságtechnika egyéb elemeinek soros porton történõ fogadását. Egymással és a rendszer többi munkaállomásával hálózaton (LAN, WAN etc.) kommunikálnak. A termékcsalád részletesebb ismertetõjét lásd késõbb. Dome kamerák A a dome kamerák vezérlését RS485-ös vonalon vagy a videojelre ráültetett jeleken végzi. Amennyiben a rendszerben manuális kameravezérlés is van, úgy a konkurens helyzetekben a felügyeleti programnak van elsõbbsége. Az IPVS27is által rögzített képek az ahhoz kapcsolódó SVGA monitorokon az ott futó felügyeleti kliens program segítségével nézhetõk, vagy játszhatók vissza, illetve ugyancsak a LAN vagy egyéb hálózaton kapcsolódó felügyeleti munkaállomásokon. Rögzítés, Megjelenítés és Visszajátszás E funkciók mindegyike digitálisan kezelt. OSD funkciók A képernyõn kijelezhetõ a kamera neve, felvétel ideje, stb. VMD, aktivitási diagramm Kameránként és képpont szinten beállítható VMD és mozgásmaszkolás áll a felhasználó rendelkezésére. Az aktivitási diagramm segítségével a felhasználó a mozgásokat és eseményeket közvetlenül nézheti vissza anélkül, hogy végignézné a teljes felvett állományt. Mátrixok, multiplexerek real-time analóg megjelenítés A már korábban installált videó rendszer egyes elemei igény szerint integrálhatók a rendszerbe. Így az analóg mátrixokat használhatjuk a kameraképek real-time megjelenítéséhez, illetve a multiplexereket real-time képosztásra anélkül, hogy a digitális technikát mindez zavarná annak mûködésében. VIDEÓ MÁTRIX 2. A real-time videó megjelenítéshez a rendszer digitálisan vezérelt analóg mátrixot és analóg monitorokat használ

6 Behatolás- és életvédelem, épület-felügyelet Biztosítja a tûz és vagyonvédelmi rendszerek felügyeletét. A felügyeleti személyzet ellenõrizheti az érzék elõk állapotát. Amennyiben riasztás, hiba, vagy biztonsági feltétel megsértés történik az érzékelõk automatikusan jelenítik meg a riasztás helyszínét. A riasztás minél jobb kiértékelése érdekében a felügyeletet ellátó személy vezérelni tudja az adott eseményhez legközelebb található kamerák billenését, forgását, és azok zoom funkcióját egyaránt. A modul biztosítja a riasztások nyugtázását, az eszközök vezérlését (ajtónyitás, kameravezérlés, stb.), a rendszer valamennyi eseményét tárolja, és ezekrõl listázási lehetõséget biztosít. Az események egy eseménynaplóba kerülnek, mely ezáltal részletes információt nyújt az esemény kezelésére vonatkozóan. A felügyeleti személyzet a felügyelt objektumra testre szabottan kaphat utasításokat a bekövetkezett események kezelési eljárását illetõen, melyek végrehajtása naplózásra kerül, ugyanakkor a személyzet feljegyzéseket is tehet erre vonatkozóan. Az ajtókat, kamerákat, érzékelõket, stb. reprezentáló ikonok jelzik az általuk képviselt eszköz állapotát és annak helyét, és az ütemezõvel együtt lehetõvé teszik a létesítmény állandó, dinamikus felügyeletét. PLC-t tartalmazó rendszer esetén a légkondicionáló és világítási rendszereket, a felvonókat, kapukat, stb. a rendszer és a felügyelõ személy vezérli.

7 Beléptetõ rendszer A szerves része a SEASEC beléptetõ rendszer, melynek segítségével a program real-time módon mutatja a beléptetõ terminálokon történõ áthaladásokat, és az esetleges behatolásokat. A beléptetõ rendszer alapvetõ feladata, hogy nyilvántartsa az adott objektumon belüli mozgásokat, és korlátozza bizonyos dolgozói csoportok, vendégek, külsõs munkatársak, és gépjármûvek mozgását térben és idõben. A belépõpontokon az áthaladók azonosítása belépõkártyával történik, amely lehet mágneskártya vagy közelítõ- (proximity) kártya. Az objektum beléptetõ pontjain felszerelt berendezés, a beléptetõ terminál olvassa le a kártyán tárolt információkat. Ellenõrzi a belépési jogosultságot és mûködteti a beléptetõ berendezéseket.

8 Grafikus Térképszerkesztõ Ütemezõ és Kimenetvezérlés A tartalmaz egy feladatütemezõt, melynek segítségével a készülékek éjjel-nappali üzemmódja állítható és elõre meghatározott idõben megadott feladatok indíthatók. Az ütemezõ lehetõvé teszi bizonyos kimenetek bemeneti eseményekhez történõ hozzárendelését, így különbözõ feltételes mûveletek végezhetõk. Meghatározott kamerák indíthatók, amikor egy bizonyos ajtó kinyílik. PLC-t tartalmazó rendszer esetén a légkondicionáló berendezés beindítható vagy leállítható a nap megadott óráiban, stb. A tartalmaz egy grafikus térképszerkesztõt is, amely az alkalmazás felépítésének egyszerûsítését szolgálja. Erre a térképre helyezhetõk a rendszer eszközei (beléptetõk, riasztók, kamerák, tûzjelzõk), feliratok és navigációs eszközök. Riasztás esetén az eseményt kiváltó érzékelõ ikonja villogni kezd, így a felhasználó azonnal cselekedhet. Az ütemezõ rendelkezik másolás és beillesztés funkciókkal, mely lehetõvé teszi, hogy a felhasználó széles dátumhatárok között könnyen és gyorsan paraméterezhesse az ütemezõt. A szerkesztõ nyújtotta lehetõségek, úgymint nyújtás, igazítás, stb. az alkalmazás tervezõjének munkáját leegyszerûsítik. Bármilyen BMP és ICO fájl külsõ forrásból történõ importálása (pl. Internet) a grafikus könyvtárat virtuálisan korlátlanná teszi. A -ot az integrált biztonságfelügyeletre specializált ikonokat tartalmazó könyvtárral láttuk el. A rendszer virtuálisan korlátlan számú objektum, grafikus térkép és kommunikációs csatorna támogatását nyújtja. Az eszközök ikonjaihoz a felhasználó helyi menüket rendelhet, amelyek az eszköz vezérlését és állapotának kijelzését, biztosítják.

9 TERMÉKDEFINÍCIÓ A szoftver struktúra szempontjából a rendszer elépítése az alábbi: I. Alkalmazás szerver Itt vesszük figyelembe a kezelendõ belépési pontok, behatolás-védelmi és tûzjelzõ központok méretét és számát, azok által felügyelt érzékelõk számát, valamint a hagyományos, kezelendõ videó eszközöket (mátrixok, vezérelhetõ kamerák stb.), valamint az épület-felügyeleti eszközöket. A szerver lehet MSSQL vagy ORACLE alapú Alkalmazás szerverként dedikált szervert szükséges. Ehhez kapcsolódnak a beléptetõ, behatolás-jelzõ, tûzjelzõ, vezérelhetõ kamerák vezérlõegységei valamint a különbözõ épület-felügyeleti eszközök. Az adatbázis szerver hálózaton keresztül (LAN, WAN stb.) érhetõ el. Nagybiztonságú rendszereknél a RAID különbözõ fokozataival ellátott szerver a javasolt. Megjegyzés: Mind a szerveren, mind a konfiguráló és felügyeleti számítógépen szükséges az MSSQL illetve ORACLE adatbázis-kezelõ kliens telepítése, melynek árát az itt felsorolt szoftver termékek ára nem tartalmazza. II. Videó szerver Itt a kezelendõ kamerák összességét vesszük figyelembe (beleértve a vezérelhetõ kamerákat is), valamint a rögzítés és tárolás paramétereit. A videó igényelte szervert az ár és teljesítmény optimalizálását figyelembe véve max. 35 kameránkénti szerverekbõl egyenként 5 kamerát kezelõ részegységekbõl lehet felépíteni. Az egyes szerverek összekapcsolása hálózaton (LAN, WAN stb.) keresztül történik. III. Konfiguráló munkaállomás (kliens) Ezen szoftver modul segítségével lehet megadni és módosítani a felügyeleti rendszer paramétereit, mûködési körülményeit. Csak külön, magas szintû jogosultsággal használható. A munkaállomáson futó kliens szoftver modul segítségével lehet megadni és módosítani a felügyeleti rendszer paramétereit, mûködési körülményeit. Csak külön, magas szintû jogosultsággal használható. IV. Felügyeleti munkaállomás (kliens) A felügyeletet végzõ személyek által használható munkaállomás, melyen szolgálatonként, személyenként adható meg a jogosultság. A rendszerben tetszõleges számú felügyeleti munkaállomás telepíthetõ, melyeket a felügyeletet végzõ személyek használhatnak és azokon a hozzáférési jogosultság szolgálatonként illetve személyenként adható meg. A fenti 4 szoftver a rendszer méretétõl és az igényektõl függõen futhat egy vagy több számítógépen. Több számítógép egyidejû alkalmazása esetén LAN, WAN stb. kapcsolat szükséges Az integrált biztonság-felügyeleti rendszert esetében két alapvetõ kategóriát különböztetünk meg jelen fázisban. Alapkonfiguráció Az alapkonfiguráció esetében két alapesetet különböztetünk meg: a) a fenti 4 szoftver modul futhat egy számítógépen (nevezetesen az alapvetõen videó szerverként definiált számítógépen) b) az adatbázis szerver és a videó szerver egy, ugyanazon szerveren fut, míg a kliensek hálózaton kapcsolódnak hozzá. A kezelhetõ belépési pontok, kamerák, valamint behatolás-védelmi és tûzjelzõ központok maximális kiépítése az alábbi lehet: videó szerver 1 db (a kezelendõ kamerák maximális száma 20 db) beléptetõ terminálok max. száma 20 db behatolás-jelzõ(k) esetében a kezelendõ zónák maximális száma 128 lehet (1 db 128 zónás központ, vagy 2 db 64 zónás központ) tûzjelzõ központ 2 hurkos vezérelhetõ kamerák max. száma 5 db videó mátrix 1 db (értelemszerûen a fent megadott kameraszámhoz igazodva) Bõvített konfiguráció Bõvített konfigurációnak tekintünk minden olyan esetet, amikor a rendszer kiépítésének nagyságából adódóan az adatbázis szerver és a videó szerver különválik. Bõvített rendszerként gyakorlatilag korlátlan méretû, akár országos hálózaba kapcsolt rendszer építhetõ fel.

10 Az IPVS27is egységek, a Seawing Kft. integrált biztonság-felügyeleti rendszeréhez kialakított digitális képrögzítõk. A készülékek nemcsak a képrögzítési feladatokat látják el, hanem a rendszer üzemeltetéséhez szükséges hardver és szoftver környezetet is biztosítják: 4 8 soros port, 2 SVGA monitor kezelése, megfelelõ méretû háttértár - RAID védelemmel, CPU teljesítmény, Win-2000 OEM HU operációs rendszer. 5, 10, 15, 16, 20, 25 1, 30 2 színes és/vagy fekete-fehér videó bemenet 7, 14, 21, 28 1,2 fps képfel dolgozási sebesség, mozgásérzékelés esetén is felbontás: 768x576 képpont PAL 704x576 képpont HiRes 352x288 képpont CIF tárolási kapacitás: GB IDE GB SCSI tárolási idõ: max h (6év) 5 bemenet, CIF felbontás, 5 fps képfeldolgozási sebesség adatvédelem: RAID különbözõ fokoz atai külsõ archiválási kapacitás: 1,4 MB 4000GB üzemmódok: duplex, multi-duplex, triplex funkciók : távfelügyelet, csatornánkénti mozgásérzékelés és maszk, képosztás, videó printer, kép nagyítás/kicsinyítés kapcsolatok: LAN*, ISDN, Modem, Internet, Frame relay mikrohullámú adat hálózat, GSM, rádió link, stb, *alapszolgáltatás kapcsolat sávszélessége: 9.6 kbps 100Mbps készülékház: ipari 19 4HE rack kivitel A rendszer rövid ismertetése Az IPVS27is Intel processzor bázisú digitális képrögzítõ, mely 1-30 videó csatorna folyamatos, digitális rögzítésére alkalmas. A rögzített képek egy idõben, több helyen megjeleníthetõk, nyomtathatók a TCP/IP kommunikációs protokoll segítségével. A rendszer moduláris felépítésû, így teljesen a felhasználói igényeknek megfelelõ képrögzítõ rendszer alakítható ki. Széles tartományok között választható: rögzítendõ videó csatornák száma 1-30 a rögzítés ideje/tárkapacitás GB szerver távelérési kapcsolatai és a sávszélesség a rendszer hardware és software kiépítése A képrögzítõ Win2000 (NT5) operációs rendszer segítségével, kiemelten nagy biztonsággal mûködik, az Intel platformnak köszönhetõen. Az alkalmazott NTFS fájlrendszer kameránként elõre lefoglalt (max. 2000GB-os) gyûrûs tároló rendszer segítségével, beépített hibajavítással és biztonsági szolgáltatásaival valósítja meg a zavartalan és hibamentes képtárolást. A képfeldolgozást, speciális videó interfészek végzik, a letárolt képek közvetlenül a szerveren. A rögzítés folyamatosságát a helyi és a távoli lejátszók szakaszos vagy folyamatos kiszolgálása, valamint a valósidejû osztott-képes megjelenítés nem befolyásolja (multi-duplex / triplex üzemmód). Termékválaszték Típusazonosító jelentése: IPVS27is LPIRCDJM2S4S8 Kiegészítõk: L- LAN*, P-PSTN, I- ISDN, R-RAID, C-CDrw, D-DAT, J-JAZZ, M-2monitor, S- portok Beépített IDE háttértár kapacitása: GB Az adott modell kialakítására utaló változat jelölõ: 1 9 A készülék képfeldolgozási sebessége: fps Videó bemenetek száma: IPVS27is: ipari kivitel, SEASEC rendszerhez 1 : csak egy SVGA monitor, vagy RAID nélkül 2 : csak egy SVGA monitor és RAID nélkül

11 Videó bemenetek száma Képfeldolgozás i sebesség (fps) Beépített IDE háttértár Távkapcsolat Archiváló egység , LAN* PSTN ISDN CDrw ZIP JAZZ Változatok , , Az IPVS27is család alapváltozatai, 21 típus, körülbelül 400 különbözõ kiépítési lehetõséggel. *alapszolgáltatás A táblázatban nem szereplõ egységekre és kiegészítõkre (további 30 típus) egyedi konfigurációs ajánlatot adunk. Mûszaki paraméterek 5 30 bemenetû egységekre: IPVS27is Videó-technikai felületek Kamera bemenetek Vpp / 75 Ohm / BNC Jelformátum CCIR/PAL, NTSC Monitor kimenetek 1 x SVGA, 2 x SVGA, 1 x SVGA + 1 x CVBS/YC 800x x bit-es színkezelés Képfeldolgozási paraméterek Digitalizálási felbontás 768x576 képpont PAL 704x576 képpont HiRes 352x288 képpont CIF és még további 28 érték Rögzítési sebesség fps szinkronizálás nélkül, mozgásérzékeléssel Tömörítés DCT, 50 minõségi szinttel Mûködési paraméterek Üzemmódok duplex, multi-duplex, triplex Funkciók: távfelügyelet, csatornánkénti mozgás - érzékelés és maszk, képosztás, videó printer, képnagyítás/kicsinyítés, esemény naplózás Képrögzítés folyamatos, minden kezelõi funkcióval párhuzamosan, kiemelt prioritással Rögzítés -vezérlés time lapse, eseményvezérlés, kombinálva a time lapse és az eseményvezérlés Képmegjelenítés képosztó 1x1 6x6 és/vagy léptetõ Lejátszás elõre-vissza folyamatosan / kockánként Keresés idõre, eseményre - idõvonal segítségével Nagyítás max. 6000% folyamatos képjavítással Nyomtatás A5, A4, A3 / %, color Tároló rendszer Beépített tárkapacitás Tárolási idõ Tár/adatvédelem Társzervezés Archiváló egységek Távfelügyelet GB IDE HDD max h (2,1 év) 5 bemenet, CIF felbontás, 5 fps, közepes mozgásgy. RAID különbözõ fokozatai többsávos/gyûrûs (kameránként) CD, DAT, JAZZ, DVD, ZIP, FDD, Streamer, Streamer library 1,4MB 4TB Kapcsolatok: LAN*, ISDN, PSTN, Internet, Frame relay mikrohullámú adat hálózat, GSM, rádió link, Tokenring, stb. *alapszolgáltatás Adatátviteli sebesség (0) 9,6kbps 100Mbps Egyidejû adatkapcsolatok száma licencia szerint. kommunikációs portok Portok száma 1 4 8db RS232/422/ kbps Üzemeltetési paraméterek Tápellátás 115/230V AC 50Hz, W EMC megfelelés MSZ-EN B Hûtés beépített ventilátor, 1 2 tartalék Porszûrés elõlapról hozzáférhetõ, mosható szûrõ Üzemi hõmérséklet +5 C +40 C Relatív páratartalom 5 95% Méretek (SZxHxM) 483 x 427 x 177mm, 19 /4U Tömeg 20-25kg kiépítéstõl függõen Szín bézs

SEAGUARD. Integrált biztonság technikai rendszer Ismertető

SEAGUARD. Integrált biztonság technikai rendszer Ismertető Integrált biztonság technikai rendszer Mi a SeaGuard? A egy felügyeleti központ, ami a különböző beléptető rendszerekkel, behatolás- és tűzvédelmi központokkal, kamerarendszerekkel és épület-felügyeleti

Részletesebben

400-as sorozatú videorögzítő

400-as sorozatú videorögzítő Video 400-as sorozatú videorögzítő 400-as sorozatú videorögzítő www.boschsecrity.h 4 csatornás, valós idejű H.264 felvétel Készítsen és nézzen videofelvételt, 2 vagy 4 felbontásban Beépített webes elérési

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő EVD-04/100A1HCE EVD-08/100A1HCE EVD-16/100A1HCE EVD-04/100A1HCB EVD-08/100A1HCB EVD-16/100A1HCB Használja az ajánlott

Részletesebben

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR SS3016 Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő

700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő Video 700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő 700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő www.boschsecrity.h Valós idejű HD és SD kamerás rögzítés 32 csatorna IP és analóg kamerák számára tomatizált

Részletesebben

Főbb jellemzők INTELLIO VIDEO SYSTEM 2 ADATLAP

Főbb jellemzők INTELLIO VIDEO SYSTEM 2 ADATLAP IVS2 videomenedzsment-szoftver Főbb jellemzők Munkaállomásonként 2 30 kamera monitorozása Szoftverkulcsos és hardverkulcsos működés Intelligens mozgás- és objektumkeresés DPTZ gyors felismerhetőség Microsoft

Részletesebben

1. Általános feltételek

1. Általános feltételek A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Vám Főosztálya főosztályvezetője által kiadott 7013/2016. felhívás a vámudvarok létesítési feltételeiről 1. Általános feltételek 1. A nem a NAV tulajdonában

Részletesebben

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe:

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe: Figyelmeztetés: Amennyiben egy új merevlemez-meghajtót szeretne telepíteni ebbe a készülékbe, úgy vegye figyelembe a tesztelt, kompatibilis merevlemez-meghajtók jegyzékét az alábbiak szerint: Figyelmeztetés:

Részletesebben

Végfelhasználói Árlista

Végfelhasználói Árlista Végfelhasználói Árlista webshop: www.trioda.hu Dome kamerák Megnevezés Szín Lista ár AXIRDBNEC-2,8 Antracit / Fehér 11 990 Ft 1/3" CMOS, 800 TVL, alacsony fényérzékenység, D-WDR, valós D&N, DNR, AWB, fehér

Részletesebben

A CityGuard rendszer

A CityGuard rendszer A CityGuard rendszer DrKoch Péter Cognitech Intelligens Technológiák Kft Email:info@cognitechhu I Bevezetés Napjainkban a köz-és magánterületek, objektumok (az üzlettıl a bankfiókokig) védelme mindennapi

Részletesebben

www.trioda.hu Árlista Dome kamerák Megnevezés Szín Lista ár

www.trioda.hu Árlista Dome kamerák Megnevezés Szín Lista ár Árlista Dome kamerák Megnevezés Szín Lista ár AXIRDBNEC-2,8 Antracit / Fehér 11 990 Ft 1/3" CMOS, 800 TVL, alacsony fényérzékenység, D-WDR, valós D&N, DNR, AWB, fehér vagy antracit színben, 2,8 mm fix

Részletesebben

VGN-TT21XN/B. Extrém stílus és hordozhatóság

VGN-TT21XN/B. Extrém stílus és hordozhatóság VGN-TT21XN/B Extrém stílus és hordozhatóság Különösen kifinomult notebook, intenzív noir színben, nagy teljesítményű funkciókkal és biztonsági megoldásokkal. Fejezet: Extrém stílus és hordozhatóság 1 FŐ

Részletesebben

J-N-SZ MEGYEI HÁMORI ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA

J-N-SZ MEGYEI HÁMORI ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA Tétel sorszám: 05. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 54 481 03 0000 00 00 Informatikai rendszergazda Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1163-06 Hálózat-építés, hálózati

Részletesebben

MIRASYS NVR általános ismertető

MIRASYS NVR általános ismertető MIRASYS NVR általános ismertető Digitális rögzítő rendszer termékcsalád bemutatása MIRASYS DVMS európai egyik vezető szoftver fejlesztője által fejlesztett analóg nagy felbontású videó és audió IP felügyeleti

Részletesebben

INVERSE E1 MULTIPLEXER LAN BRIDGE

INVERSE E1 MULTIPLEXER LAN BRIDGE INVERSE E1 MULTIPLEXER LAN BRIDGE SP 7403 és SP 7405 INVERSE E1 MULTIPLEXER LAN BRIDGE 1/11 Tartalomjegyzék Általános ismertetés...3 Funkció...3 WAN interfész...3 LAN interfész...3 Felügyelet...3 Tápfeszültség...3

Részletesebben

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny 2005/2006 SZÁMÍTÁSTECHNIKA I. (iskolai) forduló 2005. december 15... Iskola fejbélyegzője Versenyző Pontszám Neve Osztálya Elérhető Elért Százalék. 120..

Részletesebben

Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok

Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok System i Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok 6. változat 1. kiadás System i Hálózatkezelés: Távoli elérés szolgáltatások - PPP kapcsolatok 6. változat 1. kiadás Megjegyzés Mielőtt

Részletesebben

AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer

AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZ-kamerarendszer AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer Intelligens, nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok,

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133 Adásvételi szerződés keretében a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely - Makó informatikai rendszerében kialakítandó szerver és vékony kliens infrastruktúra beszerzése Közbeszerzési

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: igazgató Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi A DVR kínálat bemutatása SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása; PROVISION-ISR DVR-ek bemutatása.

Részletesebben

Előadás témája: PROVISION-ISR AHD termékek. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi

Előadás témája: PROVISION-ISR AHD termékek. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi Előadás témája: PROVISION-ISR AHD termékek Előadó: igazgató Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi Bemutatkozik az AHD technológia! Utolsó szerkesztés: 2015. március 4. Készítette: PROVISION-ISR

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató 720p AHD valós idejű DVR-ek Duál technológia (analóg/ahd) Automatikus videojel felismerés

Részletesebben

Walk-DVR-CF. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Kft. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

Walk-DVR-CF. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Kft. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Walk-DVR-CF Copyright 2010 - http://www.stp.hu További információt talál a: http://www.stp.hu oldalakon 1 Elérhetőségek 1158 Budapest,

Részletesebben

AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer

AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 200-as sorozatú PTZ-kamerarendszer AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer Gazdaságos, nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok, kamerák,

Részletesebben

2016/06/23 07:47 1/13 Kérdések

2016/06/23 07:47 1/13 Kérdések 2016/06/23 07:47 1/13 Kérdések < Számítástechnika Kérdések Hardver Kérdés 0001 Hány soros port lehet egy PC típusú számítógépen? 4 COM1 COM2 COM3 COM4 Kérdés 0002 Egy operációs rendszerben mit jelent a

Részletesebben

komplex megoldás a beléptetés minden területén: Beléptető, munkaidő nyilvántartó, parkoló és jegyértékesítő-beléptető rendszerek

komplex megoldás a beléptetés minden területén: Beléptető, munkaidő nyilvántartó, parkoló és jegyértékesítő-beléptető rendszerek komplex megoldás a beléptetés minden területén: Beléptető, munkaidő nyilvántartó, parkoló és jegyértékesítő-beléptető rendszerek BIZTONSÁGTECHNIKAI SZIMPÓZIUM 2014. február BEVÁSÁRLÓKÖZPONT IRODAHÁZ MÉLYGARÁZS

Részletesebben

AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer

AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 300-as sorozatú PTZ-kamerarendszer AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer Nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok, kamerák, házak, kommunikációs

Részletesebben

DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók

DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók DOC N : DT1361-1393-62 DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók Felhasználói leírás DT1361, DT1362, DT1363, DT1364, DT1371, DT1372, DT1373, DT1381, DT1382, DT1384, DT1393 típusokhoz Gyártó:

Részletesebben

OMNIALOG adatgyűjtők NI-48XX

OMNIALOG adatgyűjtők NI-48XX OMNIALOG adatgyűjtők NI-48XX Alkalmazások Ipari monitorozás Klímatechnikai monitorozás Olaj- és gázmonitorozás Vízminőség monitorozás Épületmonitorozás Villamos hálózat monitorozás OMNIAlog A Next Industries

Részletesebben

QUAD PROCESSZOR FIGYELMEZTETÉS! AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19. Használati útmutató. Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704

QUAD PROCESSZOR FIGYELMEZTETÉS! AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19. Használati útmutató. Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704 AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19 QUAD PROCESSZOR Használati útmutató Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704 FIGYELMEZTETÉS! Ez egy intelligens készülék. Először csatlakoztassa a video kábelt

Részletesebben

ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOM 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9 - JELLEMZİK...2 MŐSZAKI ADATOK...3 KEZELİSZERVEK ÉS CSATLAKOZÓK...4 Hátlap...4 Elılap...5 MENÜRENDSZER...6

Részletesebben

Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz

Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz Általános használati útmutató Videosec rögzítőkhöz 1 Tartalomjegyzék 2 Telepítés és csatlakoztatás... 3 2.1 Tartozékok ellenőrzése... 3 2.2 Merevlemez telepítése... 3 2.2.1 Merevlemez választás... 3 2.2.2

Részletesebben

A rendszer általános áttekintése

A rendszer általános áttekintése TMS rendszer bemutatása Bevezetés A programrendszer elsődleges feladata, hogy a risztóközpontokból a vevőegységbe érkező eseményeket, a vevőegység adatfeldolgozása után regisztrálja, és az operátor számára

Részletesebben

Bosch Recording Station. Telepítési kézikönyv

Bosch Recording Station. Telepítési kézikönyv Bosch Recording Station hu Telepítési kézikönyv Bosch Recording Station Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók 6 1.1 Alkalmazott biztonsági jelölések 6 1.2 Telepítés/konfigurálás

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. Fogalmak: 1. Megrendelő: az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, aki megrendeli és használja a Szoftvert. A

Részletesebben

RENDKÍVÜLI HARDVER ÉS SZOFTVER VÁSÁRLÁSI AKCIÓ

RENDKÍVÜLI HARDVER ÉS SZOFTVER VÁSÁRLÁSI AKCIÓ RENDKÍVÜLI HARDVER ÉS SZOFTVER VÁSÁRLÁSI AKCIÓ KATALÓGUS 2016 I. FÉLÉV TOVÁBBI KÍNÁLAT: www.pcflotta.hu / Belépési kód: NKR16MZ LICENCE PROFESSIONAL KFT. 1051 BUDAPEST, SAS U. 18. TEL: +36 1 783 39 73

Részletesebben

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás

AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás AHT-0405KA 4 csatornás AHT-0810KA 8 csatornás AHT-1620KA 16 csatornás HD-TVI Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150915 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD beszerelése...

Részletesebben

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV H.264 hagyományos hálózati digitális videorögzítőkhöz FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet és rendeltetésének megfelelően, biztonságosan használja

Részletesebben

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150504 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető A DVR kínálat bemutatása AVTECH MDR, AVC sorozatú DVR-ek bemutatása; SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása;

Részletesebben

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek. 2013. február

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek. 2013. február Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek 2013. február A magyar piac szereplői, pozíciójuk és jellemzőik Alsó árkategória: Közös jellemzők: Nagy piaci részesedés távol-keleti gyártók (sok

Részletesebben

4. Tétel. Nyomtatók. Samsung CLP 770ND:

4. Tétel. Nyomtatók. Samsung CLP 770ND: 4. Tétel Vállalatához több egyforma hardverkiépítésű számítógép érkezett. Feladata az, hogy ajánljon a gépekhez perifériákat és háttértárakat. Ajánlatát indokolja, ismertesse az eszközök jellemzőt! Mutassa

Részletesebben

Operációs rendszerek. A Windows NT felépítése

Operációs rendszerek. A Windows NT felépítése Operációs rendszerek A Windows NT felépítése A Windows NT 1996: NT 4.0. Felépítésében is új operációs rendszer: New Technology (NT). 32-bites Windows-os rendszerek felváltása. Windows 2000: NT alapú. Operációs

Részletesebben

VirtualBox, Debian telepítés

VirtualBox, Debian telepítés VirtualBox, Debian telepítés 1 VirtualBox Az Oracle VirtualBox egy x86-alapú (azaz AMD vagy Intel rendszerekre kifejlesztett), több platformon is futtatható virtualizációs program. A segítségével virtuális

Részletesebben

ParkIT ANPR Kamera LetUgo Beléptető Rendszerrel

ParkIT ANPR Kamera LetUgo Beléptető Rendszerrel 1 ParkIT ANPR Kamera LetUgo Beléptető Rendszerrel Üzembe helyezési útmutató! HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL! Kapcsolat Ha bármilyen problémája adódna a ParkIT kamera üzemeltetése közben, bizalommal

Részletesebben

Inspiron 24. 5000 sorozat. Nézetek. Műszaki adatok

Inspiron 24. 5000 sorozat. Nézetek. Műszaki adatok Inspiron 24 5000 sorozat Nézetek Copyright 2015 Dell Inc. Minden jog fenntartva. Ezt a terméket az Egyesült Államokban és nemzetközileg érvényes szerzői jogi és szellemi tulajdonra vonatkozó törvények

Részletesebben

ParkIT ANPR Kamera. LetUgo Beléptető Rendszerrel. Üzembe helyezési útmutató. Kapcsolat ! HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL!

ParkIT ANPR Kamera. LetUgo Beléptető Rendszerrel. Üzembe helyezési útmutató. Kapcsolat ! HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL! ParkIT ANPR Kamera LetUgo Beléptető Rendszerrel Üzembe helyezési útmutató! HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL! Kapcsolat Ha bármilyen problémája adódna a ParkIT kamera üzemeltetése közben, bizalommal

Részletesebben

Bosch Video Client. Kezelési útmutató

Bosch Video Client. Kezelési útmutató Bosch Video Client hu Kezelési útmutató Bosch Video Client Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 6 1.1 Rendszerkövetelmények 6 1.2 Szoftvertelepítés 6 1.3 Az alkalmazásban használt jelölések

Részletesebben

Szoftvertelepítési útmutató

Szoftvertelepítési útmutató TÍPUS: MX-2300N MX-2700N SZÍNES DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER Szoftvertelepítési útmutató Tartsa ezt a kézikönyvet elérhető helyen, hogy szükség esetén használni tudja. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

Részletesebben

A HV-PCI6 VIDEODIGITALIZÁLÓ KÁRTYA ÉS ALKALMAZÁSAI (HV-PCI6 Video Digitizing Card and its Applications)

A HV-PCI6 VIDEODIGITALIZÁLÓ KÁRTYA ÉS ALKALMAZÁSAI (HV-PCI6 Video Digitizing Card and its Applications) A HV-PCI6 VIDEODIGITALIZÁLÓ KÁRTYA ÉS ALKALMAZÁSAI (HV-PCI6 Video Digitizing Card and its Applications) Ladányi Zoltán, Ladányi Péter, Máthé József, Nagy Ferenc, Nagy Tamás, Patkó Tamás Hexium Műszaki

Részletesebben

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Szoftvertelepítési útmutató A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ez a kézikönyv leírja, hogyan

Részletesebben

Ajánlati felhívás. Kamerarendszer beszerzése

Ajánlati felhívás. Kamerarendszer beszerzése Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-007/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Kamerarendszer beszerzése Budapest, 2012. szeptember 7. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: BKV Vasúti Járműjavító

Részletesebben

Hévíz Fontana Filmszínház 3D, DCI digitális fejlesztése

Hévíz Fontana Filmszínház 3D, DCI digitális fejlesztése Hévíz Fontana Filmszínház 3D, DCI digitális fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/94 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Adásvétel Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2011.12.30

Részletesebben

DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM. Alkalmazási terület

DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM. Alkalmazási terület DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM A DGSZV-EP típusú digitális galvanikus szakaszvédelem a PROTECTA kft. EuroProt márkanevű készülékcsaládjának tagja. Ez az ismertető a készüléktípus specifikus

Részletesebben

DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM Használati feltételek. 3 Általános jellemzők 3 Tartozékok. 3 Kezelőgombok és jelölések 4 Megfigyelői üzemmód 5 Lejátszás üzemmód. 6 Technikai paraméterek.

Részletesebben

1/4" Sharp chip, színes, 420TV sor, alacsony fényérzékenység. 1/4" Sharp chip, színes, 420TV sor, alacsony fényérzékenység

1/4 Sharp chip, színes, 420TV sor, alacsony fényérzékenység. 1/4 Sharp chip, színes, 420TV sor, alacsony fényérzékenység ÁRLISTA Kíváló ár és érték arány - folyamatos termékfejlesztés! Minta vásárlási kedvezmény -40% kamerákra! Érvényes: 2010 február 8-tól visszavonásig DOME KAMERÁK AXCDMPC 1/4 " színes, 480TV sor 6 990

Részletesebben

Vékonykliens Technológia Ismertető

Vékonykliens Technológia Ismertető Vékonykliens Technológia Ismertető Eredeti szerző: Hetul Patel Hálózati mérnök (American Computer Technology) (2002) Fordította és aktualizálta: Pongrácz István (StartIT Kft. - Zöld IT technológia) (2012)

Részletesebben

EVD-16/400A4DH DVR. Gyors Beállítás Útmutató. 2.0.1 Verzió

EVD-16/400A4DH DVR. Gyors Beállítás Útmutató. 2.0.1 Verzió EVD-16/400A4DH DVR Gyors Beállítás Útmutató 2.0.1 Verzió Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Bármilyen kérdés vagy kérés esetén keresse bizalommal a forgalmazót. A kézikönyv az EVD-16/400A4DH

Részletesebben

55 481 01 0000 00 00 Általános rendszergazda Általános rendszergazda

55 481 01 0000 00 00 Általános rendszergazda Általános rendszergazda Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Telepítési útmutató. Kérjük, hogy tekintse át továbbá a mellékelt CD-n található BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT és a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT.

Telepítési útmutató. Kérjük, hogy tekintse át továbbá a mellékelt CD-n található BEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT és a HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. Telepítési útmutató Köszönjük, hogy Aiphone terméket választott kommunikációs és biztonsági igényeinek kielégítése érdekében. Kérjük, hogy a rendszer telepítése előtt gondosan olvassa el jelen Útmutatót,

Részletesebben

SL7000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő

SL7000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő SL7000 Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő Kereskedelmi és ipari fogyasztásmérők Az SL7000 ipari és kereskedelmi fogyasztásmérők a mérési alkalmazások széles körét teszik lehetővé a kis ipari

Részletesebben

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató

ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás. Digitális Video Rögzítő. Üzembe helyezési útmutató ADVR-0410H1/0410H1W 4 csatornás ADVR-0820H1W 8 csatornás ADVR-1640H1 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Üzembe helyezési útmutató Figyelmeztetés Olvassa végig a kézikönyvet a készülék használata előtt.

Részletesebben

Ha attól eltérı, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

Ha attól eltérı, kérjük töltse ki az A.III mellékletet AZ EGYSZERŐ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Építési beruházás Árubeszerzés X Szolgáltatás X I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRİ A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének

Részletesebben

Philips Pronto. programozható távvezérlõk

Philips Pronto. programozható távvezérlõk Philips Pronto programozható távvezérlõk 2007 2008 A házimozitól......az automatizált otthonig Napjainkban a házon belüli szórakoztató egységek megléte átlagosnak tekinthetõ a háztartásokban. Egyre nõ

Részletesebben

Általános kereskedelmi csatornákon keresztül megvásárolható termékek listája. Nettó Árak(+ÁFA; 27%)

Általános kereskedelmi csatornákon keresztül megvásárolható termékek listája. Nettó Árak(+ÁFA; 27%) Általános termékek: Általános kereskedelmi csatornákon keresztül megvásárolható termékek listája. Hikvision Nettó Árak(+ÁFA; 27%) 2015.12.01 25% Típus Megnevezés Magyar Listaár Kedvezményes ár Digitális

Részletesebben

Hirschmann GmbH & Co. KG

Hirschmann GmbH & Co. KG Hirschmann GmbH & Co. KG Hirschmann Electronics GmbH Stuttgart melletti Neckartenzlingenben (Németország) található. 1930 óta gyárt ipari területre villamos termékeket, folyamatos fejldés és fejlesztés

Részletesebben

IDENTIVISION ICR-E41/81/161 H.264 DVR

IDENTIVISION ICR-E41/81/161 H.264 DVR IDENTIVISION ICR-E41/81/161 H.264 DVR Az LDSZ Kft. által forgalmazott IDENTIVISION DVR palettája egy új, gazdaságos, de mégis nagy tudású sorozattal bővül. A 4/8/16 csatornás pénztárcabarát digitális rögzítő

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 I. Időtartam: 30 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

Xenta Szabadon programozható LonWorks alapú szabályozókészülék-család

Xenta Szabadon programozható LonWorks alapú szabályozókészülék-család Xenta Szabadon programozható LonWorks alapú szabályozókészülék-család 27 TAC Xenta 280 Szabadon programozható, LonMark tanúsítvánnyal és kötött bemenetekkel és kimenetekkel rendelkezô szabályozó. A szabályozó

Részletesebben

Gyál KEOP hulladék eszközbeszerzés megismételt eljárás AF

Gyál KEOP hulladék eszközbeszerzés megismételt eljárás AF Gyál KEOP hulladék eszközbeszerzés megismételt eljárás AF Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/35 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

Kábel teszter Táska Használati utasítás RS485 kábel Audio kábel. o Fénykép: Pillanatfelvétel és mentés JPG fájlként o Videó kimenet mód: 1.

Kábel teszter Táska Használati utasítás RS485 kábel Audio kábel. o Fénykép: Pillanatfelvétel és mentés JPG fájlként o Videó kimenet mód: 1. LEÍRÁS Az új CCTV teszter kifejezetten a helyszíni telepítés és karbantartás támogatására készült. IP és analóg kamerákhoz, hálózati eszközök beállításához ideális. Tesztelhető vele többek között videó

Részletesebben

ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI GYENGEÁRAMÚ MUNKARÉSZ ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ

ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI GYENGEÁRAMÚ MUNKARÉSZ ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI GYENGEÁRAMÚ MUNKARÉSZ GYŐR VÁROS ÚJ SPORTKOMPLEXUMA ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ Épületvillamossági gyengeáramú tervező: Animative kft. 1135. Budapest, Hun u.2. Bárdos Tamás Felelős

Részletesebben

PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk!

PC-DVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! PC-DVR Számítógép alapú digitális videojel rögzítő FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A műszaki tartalom előzetes bejelentés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk! 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK...1 2.

Részletesebben

DELL Inspiron 5749 (DLL Q1_42_L_178128) (DLL Q1_42_L_178128)

DELL Inspiron 5749 (DLL Q1_42_L_178128) (DLL Q1_42_L_178128) DELL Inspiron 5749 (DLL Q1_42_L_178128) (DLL Q1_42_L_178128) Bruttó ár: 0 Ft Ár: 100.000-125.000 Ft Termékvonal: Dell Notebook / Dell Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Pentium Processzor

Részletesebben

it-mxh21 16 CSATORNÁS ASZTALI DIGITÁLIS KÉPRÖGZÍTİ Egyszerő kezelési útmutató

it-mxh21 16 CSATORNÁS ASZTALI DIGITÁLIS KÉPRÖGZÍTİ Egyszerő kezelési útmutató it-mxh21 16 CSATORNÁS ASZTALI DIGITÁLIS KÉPRÖGZÍTİ Egyszerő kezelési útmutató 1 Mielıtt bekapcsolja a DVR-t Kérjük szerelje be a SATA merevlemezt a merevlemez fiókba. Kösse be a tápfeszültségés az adatkábelt.

Részletesebben

DVR AHD Felhasználói kézikönyv

DVR AHD Felhasználói kézikönyv DVR AHD Felhasználói kézikönyv Az alapértelmezett kimenet a HDMI kimenet. Nyomja meg és tartsa nyomva az ESC gombot, ha váltani szeretne a CVBS, VGA és HDM kimenetek között. Az alapértelmezett felhasználónév:

Részletesebben

2009 Hálózati video megfigyelô rendszerek CCTV rendszerek

2009 Hálózati video megfigyelô rendszerek CCTV rendszerek 2009 Hálózati video megfigyelô rendszerek CCTV rendszerek SONY INTELLIGENS VIDEOMEGFIGYELÔ RENDSZEREK A videomegfigyelô rendszerek korábban csak biztonságtechnikai célokat szolgáltak, napjainkra viszont

Részletesebben

TELLMon vevőegység FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. V1.4.96 és újabb verziókhoz Rev. 1.7 2014.03.20

TELLMon vevőegység FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. V1.4.96 és újabb verziókhoz Rev. 1.7 2014.03.20 vevőegység FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ V1.4.96 és újabb verziókhoz Rev. 1.7 2014.03.20 Tartalomjegyzék 1 TELLMon legfontosabb technikai jellemzők:... 3 2 Bevezető... 3 3 Rendszer áttekintés... 5 4 A TELLMon

Részletesebben

INFORMATIKA E42-101 I. előadás Facskó Ferenc egyetemi adjunktus Adat Információ Adat: a világ állapotát leíró jel Információ: adat értelmezési környezetben (dimenzió, viszonyítás) Tudás: felhalmozott,

Részletesebben

IBM Power 550 Express szerver

IBM Power 550 Express szerver IBM Power 550 Express szerver Ideális megoldás alkalmazás-, középméretû adatbázisvagy Linux konszolidációs szerverként egyaránt A Power 550 Express torony és rackbe szerelhetô változata Fôbb jellemzôk:

Részletesebben

Négy Csatornás Digitális Képrögzítő

Négy Csatornás Digitális Képrögzítő Négy Csatornás Digitális Képrögzítő Típus: K-DVR-4DU Telepítési és használati útmutató 1.2-es verzió Mielőtt a készüléket megpróbálná összekötni más eszközökkel vagy megpróbálná működtetni, kérjük figyelmesen

Részletesebben

Műszaki Kiadó kínálata a TIOP 1.1.1/07/1-es pályázathoz

Műszaki Kiadó kínálata a TIOP 1.1.1/07/1-es pályázathoz Műszaki Kiadó kínálata a TIOP 1.1.1/07/1-es pályázathoz Alap Qomo tantermi csomag Alap Qomo tantermi csomag tartalma: Ára: bruttó 810 000Ft QWB200 EM elektromágneses tollal vezérelt interaktív tábla Flow!

Részletesebben

MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer

MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer MATRIX 2010 software vezérelt kommunikációs rendszer A MATRIX 2010 kommunikációs rendszer elsősorban stúdiók, színházak, sport és kulturális intézmények, valamint más hasonló, belső kommunikációs igényekkel

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

Középszintű Informatika Érettségi Szóbeli Vizsgatétel Bottyán János Műszaki Szakközépiskola -2005-

Középszintű Informatika Érettségi Szóbeli Vizsgatétel Bottyán János Műszaki Szakközépiskola -2005- 8. TÉTEL Középszintű Informatika Érettségi Szóbeli Vizsgatétel 2. Informatikai alapismeretek hardver 2.2. A számítógép felépítése 2.2.3. A perifériák típusai és főbb jellemzőik: háttértárak Háttértárak

Részletesebben

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő ENIGMA II Távfelügyeleti Vevő Telepítői Kézikönyv 2014.02.11. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 2.1 CPM kártya...3 2.2 LC vonalkártya (opcionális)...4 2.3 RC rádió vevő kártya

Részletesebben

SYS700-R ROUTER modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-R ROUTER modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család -- 009. március KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-R a Dialog-III készülékcsalád ROUTER készüléke, amely kifejezetten épületgépészeti automatika kommunikációs feladatok ellátására

Részletesebben

ACE6000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő

ACE6000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő ACE6000 Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő Kereskedelmi és ipari fogyasztásmérők Az ACE6000 ipari és kereskedelmi fogyasztásmérők a mérési alkalmazások széles körét teszik lehetővé a kis

Részletesebben

2.<br> Zviewer alkalmazás Windowsra.<br> Lokális hálózaton belül ajánljuk.<br>

2.<br> Zviewer alkalmazás Windowsra.<br> Lokális hálózaton belül ajánljuk.<br> Teljes 4 darabos 720p-s kamera rendszer, éjjellátó funkcióval, 1 TB-os merevlemezzel és 4 darab ethernet kábellel a kamerák csatlakoztatásához leírása: P2P protokol nyilvános IP cím nélkül A ZMODO NVR

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielőtt a monitort használatban helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielőtt a monitort használatban helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielőtt a monitort használatban helyezné. Tartalomjegyzék 2. Műszaki adatok.3 3. Készülék áttekintése.4 3.1 Elülső panel...4 3.2 Hátsó panel és csatlakozók 4 4. Üzemeltetési

Részletesebben

H4R, S4D és S4R DVR kártyák és vezérlő szoftver Használati útmutató 1. Bevezető Az S4D és S4R videó és hang digitalizáló kártyák, valamint a H4R videó és hang digitalizáló/rögzítő kártya PC kompatibilis

Részletesebben

VIBROCONTROL 4000. Nagy érzékenységű rezgésvédelem maximális üzembiztonságért. C1344e

VIBROCONTROL 4000. Nagy érzékenységű rezgésvédelem maximális üzembiztonságért. C1344e VIBROCONTROL 4000 Nagy érzékenységű rezgésvédelem maximális üzembiztonságért C1344e Az állandó állapotfigyelés optimális gépvédelmet nyújt Növeli gépeik és berendezéseik kihasználtságát Megelőzi a gép

Részletesebben

Távfelügyeleti rendszer minőségi kritériumai. Grade 2 Biztonsági fokozat

Távfelügyeleti rendszer minőségi kritériumai. Grade 2 Biztonsági fokozat Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36-1-422-0079 - Fax: +36-1-220-8921 Tisztelt Kolléga! Az alább olvasható kamarai szakmai ajánlást abból a célból

Részletesebben

TVR 40 Rövid áttekintés

TVR 40 Rövid áttekintés GE Security TVR 40 Rövid áttekintés Tartalom A csomag tartalma 1 Telepítési környezet 1 A TVR 40 beállítása első alkalommal 1 Eszközök csatlakoztatása 1 Külső adat és riasztási ki/bemeneti kábel csatlakoztatása

Részletesebben

ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1

ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1 ICR-E42-83-163 DVR ICR-E83H; ICR-E163H ICR-H41; ICR-H81 Felhasználóí kézikönyv ver 2.1 1 Tartalomjegyzék 1 Termék bemutatása... 3 1.1 Termék áttekintése... 3 1.2 Fő funkciók... 3 2 Az Előlap és Hátlap

Részletesebben

Rugalmas és kompakt A3-as irodai rendszer

Rugalmas és kompakt A3-as irodai rendszer Rugalmas és kompakt A3-as irodai rendszer Ütőképes irodai eszköz Az üzleti versenyben való helytálláshoz, a sokféle feladat kezeléséhez megfelelő rugalmasságra van szükség. Olyan eszközre, amely a napi

Részletesebben

Informatikai füzetek

Informatikai füzetek Tartalomjegyzék Bevezetés................ xiii I. ALAPISMERETEK........... 1 Információ, adat, jel............. 1 Információ..................... 1 Adat......................... 1 Jel...........................

Részletesebben