A kifizetési igénylés benyújtására vonatkozó általános szempontok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kifizetési igénylés benyújtására vonatkozó általános szempontok"

Átírás

1 A kifizetési igénylés benyújtására vonatkozó általános szempontok Megfelelő? Első kifizetési igénylés benyújtása esetén a kedvezményezett az előleg kifizetését követően, a vonatkozó jogszabály által előírt határidőn belül (6 vagy 8 hónap) benyújtotta azt (amennyiben előleg fizetésére sor került). Időközi kifizetési igénylés esetén az igényelt támogatási összeg eléri a támogatási szerződésben rögzített százalékos korlátot és összeget. Amennyiben a kedvezményezett biztosíték nyújtására kötelezett, a megfelelő mértékű biztosíték rendelkezésre áll. Az elszámolás rögzítésre és lezárásra került az online számlakitöltőben. Csatolásra került a kifizetési kérelem formanyomtatvány. A kifizetési kérelmen szerepel a kedvezményezett cégszerű aláírása, valamint a mérlegképes könyvelő ellenjegyzése és regisztrációs száma. Amennyiben változik a projekt kifizetési ütemezése, csatolásra került a 11. sz. melléklet (változás bejelentés keretében). Amennyiben előleggel kíván elszámolni a kedvezményezett, a kifizetési kérelem megfelelő részében ezt feltüntette. Záró pénzügyi elszámolás esetén a teljes előleggel elszámolt a kedvezményezett, amennyiben előleg folyósításra került sor. Záró pénzügyi elszámolás esetén a záráshoz szükséges dokumentumok benyújtásra kerültek: - a záró projekt előrehaladási jelentés, - könyvvizsgáló igazolás - amennyiben a kiírás alapján kötelező volt, - a rendeltetésszerű működést, használatot lehetővé tevő jogerős használatba vételi (forgalomba helyezési, üzemeltetési), valamint működési engedély, amennyiben nem engedélyköteles építési tevékenység, akkor műszaki átadás-átvétel dokumentációja - amennyiben releváns, nyilatkozat a bevételekről, - amennyiben releváns, a fenntartási időszakra nyújtott biztosíték iratanyaga.

2 A kifizetési igénylésekhez benyújtandó alátámasztó dokumentumok általános ellenőrzési szempontjai Szerződések (adásvételi, kivitelezői, szállítói, szolgáltatási szerződés)/megrendelő esetén ellenőrzendő szempontok 1. Szerződő felek: Megfelelő? - A szerződés a Kedvezményezett és a beszerzési eljárás során kiválasztott nyertes, mint szerződő felek között köttetett. - Mindegyik szerződő fél aláírta (különös tekintettel a kedvezményezett cégszerű aláírására). 2. Dátumok: - A szerződés hatályba lépése, valamint folyamatos szállítási szerződés, illetve központi közbeszerzés esetén az eszköz megrendelése nem korábbi, mint a támogatási szerződésben rögzített tényleges megvalósítás kezdete, kivéve előkészítési költség esetén. - Közbeszerzés alkalmazása esetén a szerződés hatályba lépésének dátuma a évi CXXIX. tv. (a továbbiakban: Kbt.) 99. (3) bekezdésével összhangban van. (Nem korábbi az írásbeli összegezés eredményhirdetésen történő átadását vagy megküldését követő naptól számított tizedik napnál, és nem későbbi az azt követő 30., építési beruházás esetén a 60. napnál.) - A projekttevékenység befejezésének határideje nem későbbi, mint a projekt megvalósítás lezárásának tervezett dátuma. - Amennyiben részteljesítés és részszámlák benyújtása lehetséges, úgy az egyes teljesítések és a részszámlák kibocsátásának ütemezése összhangban van a tényleges teljesítéssel (fizetési ütemezés alapján). 3. Összeg: - A vállalkozási szerződés és az elszámolni kívánt összeg (számlák) összhangban van. - Amennyiben egy beszerzési eljárás keretében több tevékenységre szerződött a Kedvezményezett, úgy a szerződésben jól elkülöníthető, hogy mely tevékenység és mekkora összeg kapcsolódik ténylegesen és szorosan a projekt megvalósításához, valamint mely összegek esnek fordított áfa hatálya alá. 4. Szerződés tárgya: - A szerződés a pályázatban és a támogatási szerződésben rögzített, a projekt keretében elszámolható tevékenységre vonatkozik. Amennyiben ezen kívül más elemeket is tartalmaz, akkor azok jól elkülöníthetők a projekt keretében megvalósítandóktól.

3 - A szerződés szerint a vállalkozó által szolgáltatandó garanciák, biztosítékok stb. iratanyaga rendelkezésre áll, tartalmukban, lejáratukban a szerződésnek megfelelnek (kizárólag, amennyiben ezek a szerződés mellékletét képezik). 5. Írásos megrendelő esetén : - A megrendelés összege, tételei szerepelnek benne, vagy hivatkozik a szállító árajánlatára. - Dátuma megelőzi a számla szerinti teljesítés dátumát. - Dátuma nem korábbi, mint a támogatási szerződésben rögzített tényleges megvalósítás kezdete. 7. Nyilatkozat arról, hogy sem írásbeli megrendelés, sem írásbeli szerződés nem történt (Nyilatkozat szóbeli megállapodásról): - Ha a szállítói szerződés nem került írásban rögzítésre, illetve írásbeli megrendelő sem készült, a kedvezményezett által aláírt nyilatkozat teljesen kitöltve rendelkezésre áll erről. Számla esetén ellenőrzendő szempontok - A benyújtott számla alakilag, tartalmilag megfelel a hatályos jogszabályi környezetnek (2007. évi CXXVII. tv. X. fejezete (a továbbiakban: Áfa tv.), évi C. tv. XI. fejezete (a továbbiakban: Számviteli tv.). - A számlát a vállalkozási szerződésben, megbízási szerződésben, megrendelésben, szóbeli megállapodásról szóló nyilatkozatban (a továbbiakban összefoglalóan: vállalkozási szerződésben) megnevezett szállító / szolgáltató / kivitelező állította ki. - A vállalkozási szerződésben meghatározott adatokkal egyeznek a szállító számlán feltüntetett adatai (cím, adószám, bankszámlaszám). - A vevő megnevezésénél a támogatási szerződésben szereplő Kedvezményezett (konzorcium esetében az aktiváló konzorciumi partner, amennyiben a pályázati felhívás megengedi egyéb intézmény, pl. intézmény fenntartója ) szerepel és annak adatai megegyeznek a támogatási szerződésben szereplő adatokkal, valamint az EMIR szerződés modulban rögzített adatokkal (cím, adószám). 1. Dátumok: - A teljesítés és számlakiállítás dátuma nem korábbi, mint a támogatási szerződésben rögzített tényleges megvalósítás kezdete (kivéve a projekt előkészítés költségeihez tartozó számlákat, figyelembe véve az elszámolhatósági időszakot).

4 - A költségek felmerülése nem későbbi, mint a támogatási szerződésben meghatározott megvalósítás időszaka. - A számla kiállításának dátuma és a teljesítés ideje összhangban van a vállalkozási szerződéssel és a teljesítésigazolással. 2. Termék vagy szolgáltatás megnevezése: - Összhangban van-e a vállalkozási szerződéssel, és elszámolható-e a költség a projekt megvalósítás keretében, betervezésre került a pályázatban, illetve szerepel a támogatási szerződés költségvetési mellékletében vagy annak szöveges magyarázatában. - Amennyiben az elszámolhatóságra vonatkozó szabályozás csak meghatározott VTSZ és SZJ kóddal rendelkező termék vagy szolgáltatás beszerzését teszi lehetővé, a vtsz, vagy szj szám feltüntetésre került, és egyezik a tevékenység megnevezésével. 3. Összegek: - Nettó, áfa, bruttó összeg megfelelő, összhangban van a vállalkozási szerződésben, illetve annak módosításában foglaltakkal. - A projekt terhére elszámolni kívánt támogatási összeg teljes számlaösszeghez viszonyított aránya (áfa-levonásra jogosult kedvezményezett esetén a teljes nettó értékhez viszonyítottan) nem haladja meg a támogatási szerződésben szereplő maximális támogatási intenzitást. - Az elszámolásra benyújtott (már jóváhagyott valamint az adott kifizetési kérelemben igényelt) összeg a támogatási szerződés/ támogatói okirat szerint az adott tevékenység elvégzésére rendelkezésre álló keretet és a maximális százalékos vagy abszolút korlátot nem haladja meg. - Amennyiben a számla összegéből nem a teljes összeget kívánja elszámolni kedvezményezett adott projektje terhére, a projekt terhére elszámolni kívánt rész megállapításához az arányosítás megfelelő, a számlán jelölte, hogy a számla teljes összegéből mekkora összeget kíván elszámolni, valamint a számla benyújtásával egyidejűleg írásban indokolta is. Az indoklás röviden rögzítésre került az EMIR-ben a számlafej megjegyzés rovatban is. 4. A számlán feltüntetésre kerültek a következők adatok: - az adó alapja, - az alkalmazott adó mértéke - az áthárított adó, kivéve, ha annak feltüntetését az Áfa tv. kizárja, - fordított ÁFÁ-s számla esetén a vevő adószáma,

5 - adómentesség esetében, valamint abban az esetben, ha adófizetésre a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője kötelezett, jogszabályi hivatkozás vagy bármely más, de egyértelmű utalás arra, hogy a termék értékesítése, szolgáltatásnyújtása mentes az adó alól, vagy az után a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője az adófizetésre kötelezett. - A számla eredeti példányára a Kedvezményezett rávezette a projekt azonosítószámát. - A Támogatás elszámolására benyújtásra került mondat a számla eredeti példányára rávezetésre került. - A számlamásolaton a Kedvezményezett projekt keretében aláírásra jogosult képviselője cégszerű aláírásával hitelesíti és igazolja, hogy ez mindenben megegyezik az eredeti számlával. 5. Tevékenység specifikus ellenőrzések: - Építés: mérnök / műszaki ellenőr teljesítés igazolása / korlátozó záradéka, aláírása szerepel a számlán. - Eszközbeszerzés: a kedvezményezett átvételt igazoló aláírása szerepel a számlán. - Szolgáltatás: - amennyiben a számlán egyértelműen beazonosítható, hogy a pályázatban szereplő szolgáltatás valósult meg, úgy elegendő a kedvezményezettnek a számlán igazolnia a teljesítést a teljesítést igazolom szöveg rávezetésével, valamint cégszerű aláírásával. - a kedvezményezett szolgáltatás teljesítését igazoló aláírása a számlán (amennyiben nincs külön teljesítésigazolás, amely tartalmazza az elvégzett szolgáltatást). 6. Külföldi számla esetén: - A külföldi számla esetében a belföldi szállító által kiállított számlánál említettekhez hasonló ellenőrzéseket kell elvégezni figyelembe véve azt, hogy az egyes országok szabályozása eltérhet a hazaitól a számla alaki és tartalmi kellékeivel kapcsolatban. - A külföldi számla fő tartalmi elemeiről a Kedvezményezett cégszerű aláírásával hitelesített magyar nyelvű fordítást tartalmazó másolatot a számlához csatolták. Minimálisan a következő tartalmi elemek magyar nyelvű fordítása szükséges: szállító adatai, teljesítés és számlakiállítás dátuma, tevékenység megnevezése, adó alapja, adó mértéke, adómentesség megjelölése.

6 Számlaösszesítő (legfeljebb 100e/500e forint támogatástartalmú számlákhoz - kis támogatástartalmú számlák összesítője) esetén ellenőrzendő szempontok - A kedvezményezett arra jogosult képviselője aláírta az összesítő tábla alján található nyilatkozatot és az összesítő eredeti példányát benyújtották. - A számlaösszesítőn csak 100 ezer / 500 ezer forintot meg nem haladó támogatástartalmú számlák szerepelnek. - Az összesítőn feltüntetett projektelem/tevékenységtípus - az adott projekten belül elszámolható-e. - A számlaösszesítőn minden tételnél azonosítható, hogy melyik költség kategória terhére kívánja a Kedvezményezett elszámolni. - Az összesítő minden tételénél fel van tüntetve a kifizetését igazoló bizonylat sorszáma és kiegyenlítési dátuma. - Az összesítőn elszámolni kívánt tételek a projekt magvalósítás időtartama alatt merültek fel. Az összesítőn rögzített elszámolási időszak az összesítőben szereplő számlák közül a legkorábbi teljesítéstől a legkésőbbi teljesítési időpontjáig tart. - Az összesítő (a projekt számára, kedvezményezettre és az elszámolásra vonatkozó adatok) alapadatai megegyeznek az online számlakitöltőben rögzített adatokkal. - Az összesítő nem tartalmaz számszaki hibát. - Az összesítőn feltüntetett projektelem/tevékenységtípus - az adott projekten belül elszámolható-e. Adott tevékenységekhez és elszámolható költségekhez kapcsolódó specifikus számlaösszesítők - A kedvezményezett arra jogosult képviselője aláírta az összesítő tábla alján található nyilatkozatot és az összesítő eredeti példányát benyújtották. - Az összesítőn feltüntetett projektelem/tevékenységtípus - az adott projekten belül elszámolható-e.

7 - Az összesítőn minden tételnél beazonosítható, hogy melyik költségkategória terhére kívánja a Kedvezményezett elszámolni. - Az összesítő minden tételénél fel van tüntetve a kifizetését igazoló bizonylat sorszáma és kiegyenlítési dátuma. - Az összesítőn elszámolni kívánt tételek a projekt magvalósítás időtartama alatt merültek fel. - Az összesítő (a projektre, kedvezményezettre és az elszámolásra vonatkozó adatok) alapadatai megegyeznek az online számlakitöltőben rögzített adatokkal. - Az összesítő nem tartalmaz számszaki hibát. - Az összesítőn az adott tevékenységhez kapcsolódó költségek szerepelnek. Kifizetés bizonylata (bankszámla-kivonat vagy kiadási pénztárbizonylat, egyszeres könyvvitelre kötelezettek esetén pénztárjelentés vagy főkönyvi napló, költségvetési intézményeknél bérköltség esetén a MÁK igazolása is elfogadható, járulékok közti átvezetés (összevezetés/kompenzáció) elfogadható) esetén ellenőrzendő szempontok - A kifizetés bizonylata kapcsolódik ahhoz a számla tételhez, amelynek teljesítését igazolni hivatott: - a számla sorszáma, összege és dátuma alapján; - a kedvezményezett nyilatkozata alapján (amennyiben a bizonylat összege nem csak a projekt terhére elszámolni kívánt tételt tartalmazza, illetve ha az utalás nem tartalmaz számla sorszámra történő hivatkozást). - A kifizetés bizonylatán szereplő összeg megegyezik utófinanszírozás esetén a számla teljes összegével, szállítói finanszírozás esetén a számla támogatáson felüli részével. - Arányosítás, jóteljesítési garancia vagy egyéb visszatartás alkalmazása esetén a kifizetés bizonylatán szereplő összeg megegyezik az arányosítás, jóteljesítési garancia ill. visszatartás keretében kifizethető összeggel. - A számlán feltüntetett fizetés módja megegyezik-e a számlához benyújtott kifizetés igazolással (kp, átutalás). - Átutalásos számla esetén: - az utalás a Kedvezményezett bankszámlaszámáról történt-e, amennyiben nem, azt a kedvezményezett megfelelően indokolta (pl. engedményezés, tartozás-átvállalás, kölcsönnyújtás stb.) esetén

8 - az utalás a vállalkozási szerződésben feltüntetett szállítói (engedményezés esetén a szállítói engedményes) bankszámlaszámra történt-e, vállalkozási szerződés hiányában a számlán szereplő szállító bankszámlájára történte. - Készpénzes kifizetés esetén a kiadási pénztárbizonylaton szerepelnek a következő adatok: - a kiegyenlítendő számla sorszáma, - az utalványozó aláírása, - az összeg átvevőjének aláírása és bélyegzője. - A kifizetés bizonylata a tényleges teljesítést tartalmazza, vagyis a számla kiállítója felé teljesített tranzakcióról szól, nem a Kedvezményezett számlái közti átvezetésről (különös tekintettel a net-bankból, elektronikus terminálból kinyert és kinyomtatott igazolásokra ). - Szállítói kifizetés esetén a kifizetés bizonylata az önerő átutalásának igazolására szolgál. Szállítói finanszírozás esetén a számlafejben nem kell kitölteni a kifizetés dátumát és a bizonylat sorszámát, hanem ezeket a megjegyzés rovatban szükséges feltüntetni. Áfa levonásra jogosult kedvezményezett esetében az áfa teljes összegét is át kell utalni (kivéve fordított áfa-előleg igénylése esetén ). - A kifizetés bizonylatának benyújtott másolatát a Kedvezményezett aláírásával hitelesítette (net-bankból, elektronikus terminálból kinyert és kinyomtatott igazolás esetén szintén elég a Kedvezményezett hitelesítő aláírása). - A Kbt szerinti kifizetések esetében a számla tartalmának megfelelő arányú önerőt fizetett ki a kedvezményezett. - Fedezetkezelő hatálya alá eső kifizetés esetében szállítói finanszírozású számla önrészének, utófinanszírozású számla teljes összegének átutalása a fedezetkezelői számlára megtörtént. Piaci ár alátámasztása - Nettó 1 millió Ft feletti beszerzés esetén a piaci ár alátámasztására a 3 független árajánlat benyújtásra került. - A 3 árajánlat: - azonos tárgyú, - összehasonlítható, - összegében egyértelmű,

9 - a megrendeléshez képest 3 hónapnál nem régebbi. - A három közül a legkedvezőbb ajánlat alapján kell a szállítót kiválasztani. -Az árajánlatokon szerepel az árajánlat megnevezés és az árajánlat érvényességének az időpontja. -Amennyiben a beszerzett eszköz vagy szolgáltatás egyedi jellegű, csatolásra került a kérelem arra vonatkozóan, hogy a Közreműködő Szervezet tekintsen el a 3 árajánlat benyújtásától. Költségtípusonként benyújtandó alátámasztó dokumentumok ellenőrzési szempontjai Megfelelő? Föld és ingatlan vásárlása 1. Területszerzéssel kapcsolatos bizonylatok összesítője - A kedvezményezett arra jogosult képviselője aláírta az összesítő tábla alján található nyilatkozatot és az összesítő eredeti példányát benyújtották. - Az összesítőn kizárólag a projekt megvalósításához közvetlenül szükséges területek megszerzése szerepel. - Az összesítő minden tételénél fel van tüntetve a kifizetését igazoló bizonylat sorszáma és kiegyenlítési dátuma. - Az összesítő minden tételéhez benyújtotta a kedvezményezett alátámasztásul a vonatkozó hatósági nyilatkozatot vagy adásvételi szerződést, illetve a szerződésre rávezette a Támogatás elszámolására benyújtásra került. szövegrészt és a projekt azonosító számát). - Az összesítő (a projekt számára, kedvezményezettre és az elszámolásra vonatkozó adatok) alapadatai megegyeznek az EMIR-ben rögzített adatokkal. - Az összesítőn szereplő, területszerzéssel kapcsolatban elszámolni kívánt költségek összesen nem haladják meg a támogatási szerződés költségvetése szerinti projekt elszámolható projekt összköltség 10%-át. 2. Hatósági nyilatkozatok, terület előkészítéséhez kapcsolódó dokumentumok

10 - Kisajátítási jegyzőkönyv: - A területszerzési összesítőn rögzített adatokkal összhangban van. - A projekt céljára felhasználni kívánt ingatlan azonosítható (helyrajzi szám). - Kártalanítási jegyzőkönyv: - A területszerzési összesítőn rögzített adatokkal összhangban van. - A projekt céljára felhasználni kívánt ingatlan azonosítható (helyrajzi szám). 3. Adásvételi szerződés az általános részben foglaltakon kívül: - A területszerzési összesítővel összhangban van. - A szerződés alapján a projekt céljára felhasználni kívánt ingatlan azonosítható (helyrajzi szám). - Ingatlan esetében az elszámolni kívánt ingatlannal kapcsolatos költség nem haladja meg az IH által megszabott arányt. - A szerződés értéke összhangban van-e az értékbecslő által megállapított árral. 4. Tulajdoni lap - A projekt céljára felhasználni kívánt ingatlan azonosítható (helyrajzi szám), és összhangban van a területszerzési összesítővel ill. a hatósági nyilatkozatokkal, adásvételi szerződésekkel. - A tulajdoni lapra a kedvezményezett tulajdonszerzése rávezetésre került az adásvételi szerződéssel vagy kisajátítási határozattal összhangban. 5. Értékbecslő vagy jogszabály alapján felhatalmazott hivatalos szerv (Területi kormányhivatal) nyilatkozata - Rendelkezésre áll, a kedvezményezett cégszerű aláírásával hitelesítette. - Az értékbecslő nyilatkozata szerint a föld/ingatlan elszámolni kívánt vételára nem haladja meg a szokásos piaci értéket. Építés/beruházás 1. Kivitelezői szerződés (melléklet: fizetési ütemezés) az általános részben foglaltakon kívül: - A megvalósulás helyszíne összhangban van-e a támogatási szerződésben rögzítettekkel. 2. Jogerős hatósági engedélyek vagy azok megadására vonatkozó kérelmek benyújtását igazoló dokumentum

11 - Amennyiben korábban (a támogatási szerződés megkötésekor) nem került benyújtásra, akkor a létesítési és a jogerős építési engedély, a kedvezményezett által hitelesített másolatát kötelező benyújtani. - A jogerős használatbavételi engedély kedvezményezett által hitelesített másolatát a záró kifizetéskor kell benyújtani. Az adott projekttől függ, hogy ideiglenes vagy végleges használatbavételi engedélyt kell benyújtani. 3. Mérnök/műszaki ellenőr igazolása a teljesítésről, amennyiben a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 16. feltételeit teljesíti az építési projektelem - A kiállított számlán, illetve amennyiben külön teljesítésigazolás kerül kiállításra, akkor ezen szerepel a műszaki ellenőr igazolása a teljesítésről. - Elkészítésének dátuma a számlán szereplő teljesítés dátumánál nem korábbi. - A projekt keretében, a mérnöki / műszaki ellenőri tevékenység ellátását szerződéses jogviszony (kivéve, ha saját teljesítésben valósult meg a mérnöki / műszaki ellenőri tevékenység) alapján teljesítő mérnök / műszaki ellenőr készítette. - A kiállított számla összhangban van a mérnök / műszaki ellenőr igazolásával, korlátozó záradék esetén csak a mérnök / műszaki ellenőr által jóváhagyott támogatási összeget igényli a kedvezményezett. - A kedvezményezett a mérnök / műszaki ellenőr által jóváhagyott tevékenységet és összeget kívánja elszámolni a megfelelő költségvetési sorok terhére. 4. Vállalkozó nyilatkozata a teljesítésről amennyiben a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 16. nem vonatkozik az építési projektelemre - A számlával és a kivitelezői szerződéssel összhangban van (összeg és teljesített feladat szerint). - Dátuma a tényleges teljesítésnél nem korábbi. - Elkészítésének dátuma a számlán szereplő teljesítés dátumával megegyezik. 5. A 281/2006. (XII. 28.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó támogatás esetében független mérnök nyilatkozata - amennyiben az építési beruházásra jutó támogatás összege meghaladja a 250 millió Ft-ot - A kiállított számla összhangban van a független mérnök nyilatkozatával, korlátozó záradék esetén csak a mérnök által jóváhagyott támogatási összeget igényli a kedvezményezett. - A mérnök nyilatkozata alapján a számla a megkötött kivitelezői szerződésnek megfelelő tevékenységek elvégzéséről szól. - A mérnök nyilatkozata alapján a számla a kivitelezői szerződés mellékletében szereplő pénzügyi ütemezésnek megfeleltethető.

12 - A nyilatkozat elkészítésének dátuma a számlán szereplő teljesítés dátumánál nem korábbi. - A projekt keretében, a mérnöki tevékenység ellátását szerződéses jogviszony alapján teljesítő mérnök készítette. 6. Engedélyköteles építési beruházásnál, felújításnál építési napló releváns oldalai - Az első bejegyzés nem régebbi, mint a támogatási szerződésben rögzített tényleges megvalósítás kezdete. - Az első bejegyzés nem régebbi, mint a közbeszerzés szabályainak, illetve a szerződő hatóság által előírtaknak megfelelően lefolytatott beszerzés eredménye alapján megkötött kivitelezői szerződés aláírásának dátuma. 7. Nem engedélyköteles építési beruházásnál kivitelező nyilatkozata a kezdésről - A kezdés dátuma nem korábbi, mint a támogatási szerződésben rögzített tényleges megvalósítás kezdete. - A kezdés dátuma nem korábbi, mint a kapcsolódó közbeszerzési eljárás eredményhirdetésének időpontja (amennyiben releváns). 8. Üzembe helyezéshez szükséges okmányok (Pl.: műszaki-átadás átvételi jegyzőkönyv(ek)+jelenléti ív(ek)) - A kedvezményezett cégszerűen aláírta. - A támogatási szerződés keretében megvalósított fejlesztéshez (vagy annak egy részéhez) kapcsolódik. - Az üzembe helyezés ideje nem későbbi, mint a támogatási szerződésben szereplő projekt megvalósítás tervezett dátuma. - Az üzembe helyezés helye megegyezik a támogatási szerződésben szereplő megvalósítási helyszínnel. Eszköz / immateriális javak beszerzése 1. Szállítólevél - A szállítói szerződésben feltüntetett, illetve a pályázat alapján beszerezni kívánt eszközöket tartalmazza. - Kiállításának dátuma összhangban van a számlán szereplő teljesítés időpontjával. - A termékek eredete beazonosítható. 2. Átadás-átvételi jegyzőkönyv - A szállítói szerződésben feltüntetett, illetve a pályázat alapján beszerezni kívánt eszközöket tartalmazza. - Összege és tételei a kapcsolódó számlával összhangban vannak. - Kiállításának dátuma összhangban van a számlán szereplő teljesítés időpontjával. - Mind a szállító, mind a kedvezményezett által cégszerűen aláírásra került.

13 - Szerepel rajta az eszköz azonosítására szolgáló gyártási szám, ennek hiányában a leltári szám. 3. Üzembe helyezési okmányok - A projekt keretében leszállított eszközökhöz kapcsolódnak. - Az üzembe helyezés ideje nem későbbi, mint a támogatási szerződésben szereplő projekt megvalósítás tervezett dátuma. - Az üzembe helyezés helye megegyezik a támogatási szerződésben szereplő megvalósítási helyszínnel. 4. Nyilatkozat az eladótól, hogy az eszköz korábbi beszerzése az előző hét év során nem nemzeti vagy közösségi támogatás igénybevételével történt (használt eszközök esetén) Szerepel rajta az eladó aláírása és a Kedvezményezett cégszerű aláírása. Szolgáltatás Teljesítésigazolás az elvégzett szolgáltatásról / Minta a tárgyiasult szolgáltatásról (elektronikusan vagy nyomtatott formában ) A teljesítésigazolásnak tartalmaznia kell legalább: - az elvégzett munka megnevezését, - a teljesítésigazolás által lefedett időszakot, - a munka nettó értékét, valamint - a kedvezményezett cégszerű aláírását. Ezt követően ellenőrizni kell, hogy - a kiállított számlával és a szolgáltatási szerződéssel összhangban van-e, - a tevékenység projekthez való kapcsolódása világosan kiderül-e belőle. Képzés esetén a teljesítés igazolásának ellenőrzésekor - a teljesítésigazolásnál felsoroltakon kívül - az alábbiak ellenőrzése szükséges: 1. Részvételt igazoló jelenléti ívek - A projekt keretében megvalósított képzéshez kapcsolódnak: - Tartalmazzák a projekt azonosító számát.

14 - A feltüntetett dátumok összhangban vannak a támogatási szerződés megvalósítási időszakával, valamint a képzési szolgáltatóval kötött szerződés határidejével. 2. Részvétel igazolása elektronikus adathordozón - Egyértelműen azonosítható, hogy a projekt keretében megvalósított képzéshez kapcsolódnak (pl. feltüntetésre került a projekt azonosító száma nem csak magán az adathordozón, de a felvételen is). 3. A képző intézmény által kiállított, a képzés sikeres elvégzését igazoló dokumentumok - Egy másolati példánya rendelkezésre áll. Szakértői díjak esetén a teljesítés igazolásának ellenőrzésekor - a teljesítésigazolásnál felsoroltakon kívül - az alábbiak ellenőrzése szükséges: 1. Szakértő beszámolója az elvégzett tevékenységről - A szakértő aláírta. - Szerepel rajta a kedvezményezett cégszerű aláírása. - A projekt keretében megvalósított tevékenységhez kapcsolódik. - Szerepel rajta a projekt azonosító száma. - A beszámoló által lefedett időszak összhangban van a támogatási szerződés szerinti megvalósítási időszakkal és a szolgáltatási szerződésben kikötött határidővel, továbbá tartalmában összhangban van a szerződésben meghatározott feladatokkal. Közbeszerzési szakértői díj esetén a teljesítés igazolásának ellenőrzésekor - a teljesítésigazolásnál felsoroltakon kívül - az alábbiak ellenőrzése szükséges: 1. Tájékoztató az eljárás eredményéről c. hirdetmény - Rendelkezésre áll a Közbeszerzési értesítőben közzétett hivatalos hirdetmény fénymásolata (szkennelve) és szerepel rajta a kedvezményezett cégszerű aláírása. Nyilvánosság biztosítása esetén a teljesítés igazolásának ellenőrzésekor - a teljesítésigazolásnál felsoroltakon kívül - az alábbiak ellenőrzése szükséges: 1. Elektronikus adathordozó (fotó, audio, video, nyomtatott meghívó) - Egyértelműen azonosítható, hogy a projekt keretében megvalósított tevékenységhez kapcsolódik (pl. feltüntetésre került a projekt azonosító száma nem csak magán az adathordozón, de a felvételen, nyomtatott anyagon is).

15 Rendezvény esetén a teljesítés igazolásának ellenőrzésekor - a teljesítésigazolásnál felsoroltakon kívül - az alábbiak ellenőrzése szükséges: 1. Részvételt igazoló jelenléti ívek - A projekt keretében megvalósított rendezvényhez kapcsolódnak. - Tartalmazzák a projekt azonosító számát. - A feltüntetett dátumok összhangban vannak a támogatási szerződés megvalósítási időszakával, valamint a szolgáltatóval kötött szerződés határidejével. - A résztvevők által aláírásra kerültek. - Rendelkezik az előírt arculati elemekkel, valamint hivatkozik a támogatási forrásra. 2. Meghívó - Meghívón szereplő rendezvény megnevezése és a dátum összhangban van a részvételt igazoló jelenléti íveken szereplő megnevezéssel és dátumokkal. - Rendelkezik-e az előírt arculati elemekkel, valamint hivatkozik-e a támogatási forrásra. 3. Részvétel igazolása elektronikus adathordozón - Egyértelműen azonosítható, hogy a projekt keretében megvalósított rendezvényhez kapcsolódnak (pl. feltüntetésre került a projekt azonosító száma nem csak magán az adathordozón, de a felvételen is). Általános (rezsi) költségek arányosítás esetén - Az összesítőn kizárólag a rezsi kategóriában elszámolható tételek szerepelnek. Arányosítási módszer leírása - A kedvezményezett aláírta, és az első, rezsi elszámolást is tartalmazó kifizetési igényléssel együtt benyújtotta. - Az arányosítás módszere reális, a projekt költségvetésében meghatározott és jóváhagyott összeghez igazodik, és az elszámolhatósági szabályozás rendelkezéseivel összhangban van. Bérleti díjak (föld, ingatlan) 1. Bérleti szerződés - az általános részben foglaltakon kívül:

16 - A szerződés alapján a projekt céljára felhasználni kívánt föld, ingatlan azonosítható (helyrajzi szám). - A szerződés a projekt megvalósításához közvetlenül kapcsolódik, az ingatlan bérlete a projekt sikeres megvalósításához szükséges, piaci árnak megfelelő. - A szerződés alapján a bérleti díj projekt terhére elszámolni kívánt összege pontosan azonosítható. 2. Arányosítási módszer leírása - Amennyiben nem a teljes bérelt föld, ingatlan kerül elszámolásra, úgy a projekt terhére elszámolni kívánt rész megállapításáról az arányosítás módszertana: - a kedvezményezett aláírta, - az arányosítás módszere reális, a projekt költségvetésében meghatározott és jóváhagyott összeghez igazodik. Személyi jellegű költségek 1. Személyi jellegű költségek összesítője (bér és járulékai, étkezési hozzájárulás) - A kedvezményezett arra jogosult képviselője aláírta az összesítő tábla alján található nyilatkozatot és az eredeti példányt benyújtották. - Az összesítőn kizárólag a projekt menedzsment tevékenységében / megvalósításában résztvevők projekthez kapcsolódó személyi jellegű költségei találhatók. - Az összesítőn minden tételnél beazonosítható, hogy mely költségvetési sor terhére kívánja azt a Kedvezményezett elszámolni. - A kiadások a projekt menedzsmentjéhez / megvalósításához szorosan kapcsolódnak, a projekt keretében elszámolhatók. - A járulékok a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően, az elszámolni kívánt bérrel arányosan kerültek megállapításra. - Az elszámolni kívánt tételek a projekt megvalósítás időtartama alatt merültek fel (kivétel: előkészítés költsége, figyelembe véve az elszámolhatósági időszakot). - Az összesítő minden tételénél fel van tüntetve a kifizetését igazoló bizonylat sorszáma és kiegyenlítési dátuma. - Az összesítő alapadatai (a projekt számára, kedvezményezettre és az elszámolásra vonatkozó adatok) megegyeznek az online számlakitöltőben rögzített adatokkal.

17 2. Munkaszerződés / Megbízási szerződés / Kinevezés / Célfeladat kiírás (amennyiben a projekt terhére elszámolni kívánt illetmény és járulékai meghaladják a bruttó 50 ezer Ft/fő/hó összeget) - A szerződő felek aláírták. - Beazonosítható a projekt keretében elvégzendő tevékenység leírása. - Az elszámolni kívánt időszak egészét lefedi. - A projekt keretében végzett tevékenység (is) megtalálható benne. 3. Munkaidő nyilvántartás (ha nem a teljes bérköltség kerül elszámolásra az adott projekt terhére) - Rendelkezésre áll-e, amennyiben korábban még nem került benyújtásra. - A projekt keretében elszámolni kívánt költségek felmerülésének időszakában a közreműködő személy a projekttel kapcsolatos tevékenységet végzett. 4. Munkaszerződés esetén munkaköri leírás - Rendelkezésre áll-e (amennyiben korábban még nem került benyújtásra). - A munkáltató és a munkavállaló is aláírta. - Tartalmazza a projekt azonosító számát, és a projekt keretében elvégzendő tevékenység leírását. - A munkaköri leírásban szereplő tevékenység (részben, vagy egészben) a projekt megvalósításához közvetlenül kapcsolódik, a projektben résztvevő személy projektben ellátott tevékenységét tartalmazza. - A projekt megvalósítás teljes időtartama alatt hatályban van. 5. Bérjegyzék/ fizetési jegyzék / adóhatóság folyószámla-kivonata az illetményekről - Rendelkezésre áll, a bér- és járulékösszesítőn szereplő tételek beazonosíthatóak rajta. - Amennyiben a bér részben kerül a projekthez kapcsolódóan elszámolásra, úgy az arányosítás megfelelően került elvégzésre. Útiköltség, kiküldetés (napidíj és szállás) költsége Összesítő az utazási és kiküldetési költségtérítés elszámolásához az általános részben foglaltakon kívül - A kedvezményezett arra jogosult képviselője aláírta az összesítő tábla alján található nyilatkozatot és az eredeti példányt benyújtották.

18 - Az összesítőn kizárólag a projekt menedzsment tevékenységében / megvalósításában résztvevők projekthez kapcsolódó útiköltségeit és kiküldetési költségeit tartalmazza. - A kiadások a projekt menedzsmentjéhez / megvalósításához szorosan kapcsolódnak, a projekt keretében elszámolhatók. - Az összesítő alapadatai (a projekt számára, kedvezményezettre és az elszámolásra vonatkozó adatok) megegyeznek az online számlakitöltőben rögzített adatokkal Hatósági díjak 1. Hatósági határozat / engedély / végzés - Az elszámolni kívánt hatósági díj mértéke a hatósági okiratban foglaltakkal összhangban van. 2. Számla / postai átutalási megbízás (általános rész szerint) - Az elszámolni kívánt hatósági díj mértéke a hatósági okiratban foglaltakkal összhangban van. Fordított áfa 1. Áfa összesítő fordított adózás esetén az általános részben foglaltakon túl - A kedvezményezett arra jogosult képviselője aláírta az összesítő tábla alján található nyilatkozatot és az eredeti példányt benyújtották. - Az összesítő kizárólag a fordított áfával érintett számlákat tartalmazza. - Az elszámolni kívánt áfa tételekhez tartozó számlák tartalmilag elfogadásra kerültek. - Az összesítőn feltüntetésre került, hogy az érintett számla mely kifizetési kérelemben került elfogadásra (benyújtásra). - Az összesítőn feltüntetett elszámolási időszak megegyezik az ÁFA bevallás időszakával. - Az összesítő alapadatai (a projekt számára, kedvezményezettre és az elszámolásra vonatkozó adatok) megegyeznek az online számlakitöltőben rögzített adatokkal 2. Áfa befizetését igazoló bizonylat / kedvezményezett nyilatkozata - A befizetett áfa összege nem kevesebb a fordított áfával érintett számla áfa-tartalmánál.

A kifizetési igénylés benyújtására vonatkozó általános szempontok

A kifizetési igénylés benyújtására vonatkozó általános szempontok A kifizetési igénylés benyújtására vonatkozó általános szempontok Első kifizetési igénylés benyújtása esetén a kedvezményezett az előleg kifizetését követően, a vonatkozó jogszabály által előírt határidőn

Részletesebben

Ellenőrzési szempontok a 2007-2013 közötti programozási időszakra vonatkozó dokumentum mátrixban felsorolt projekt dokumentumokhoz

Ellenőrzési szempontok a 2007-2013 közötti programozási időszakra vonatkozó dokumentum mátrixban felsorolt projekt dokumentumokhoz Ellenőrzési szempontok a 2007-2013 közötti programozási időszakra vonatkozó dokumentum mátrixban felsorolt projekt dokumentumokhoz 1 1. Bevezetés Jelen dokumentum célja, hogy a Kedvezményezettek számára

Részletesebben

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz)

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) 1. Föld és ingatlan vásárlás Területszerzéssel kapcsolatos bizonylatok összesítıje Hatósági

Részletesebben

A kifizetési kérelem mellé benyújtandó, pénzügyi és szakmai előrehaladást igazoló dokumentumok összessége - mátrix 2011.

A kifizetési kérelem mellé benyújtandó, pénzügyi és szakmai előrehaladást igazoló dokumentumok összessége - mátrix 2011. benyújtandó 1 Föld és ingatlan vásárlás Adásvételi szerződés Számla (amennyiben a föld és ingatlanvásárlásról számla is kiállításra került) Tulajdoni lap (60 napnál nem régebbi) Értékbecslő vagy jogszabály

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet Adó levonási jog (ÁFA visszatérítés) A Kedvezményezett a pályázat benyújtásakor nyilatkozott, hogy a támogatás tekintetében az általános forgalmi adó levonására (ÁFA visszatérítésre):

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet Adó levonási jog (ÁFA visszatérítés) A Kedvezményezett a pályázat benyújtásakor nyilatkozott, hogy a támogatás tekintetében az általános forgalmi adó levonására (ÁFA visszatérítésre):

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás:

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Utófinanszírozás: A projekt során felmerülő költségek utólagos támogatási formája, a számla, vagy egyéb, az elszámolást alátámasztó dokumentum teljes összegének

Részletesebben

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó Támogatás folyósítása Előleg kifizetése (automatikusan) Köztes kifizetés (PEJ alapján) Számlák, illetve

Részletesebben

A Projekt Előrehaladási Jelentésben/szállítói kifizetési igénylésben benyújtandó, elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok

A Projekt Előrehaladási Jelentésben/szállítói kifizetési igénylésben benyújtandó, elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok A Projekt Előrehaladási Jelentésben/szállítói kifizetési igénylésben benyújtandó, elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok Közbeszerzési értékhatárt elérő esetekben: - a teljes

Részletesebben

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása ÁROP-1.A.5, 3.A.2 Pályázói információs nap Előadó: Kocsis Beáta, Pénzügyi menedzser MAG Zrt. 2014. március 25. Budapest Szabályozási háttér 4/2011

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi adatok rögzítése

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

Az elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok

Az elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok Az elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok Közbeszerzési értékhatárt elérő esetekben: - a teljes közbeszerzési dokumentáció előzetes ellenőrzésre és folyamatba épített ellenőrzésre

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések befogadása Pénzügyi adatok rögzítése az EMIR-ben Dokumentum-ellenőrzés

Részletesebben

Önellenőrzési Lista. (nem benyújtandó dokumentum)

Önellenőrzési Lista. (nem benyújtandó dokumentum) Önellenőrzési Lista (nem benyújtandó dokumentum) Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

Elszámolási segédlet 2017

Elszámolási segédlet 2017 1 Elszámolási segédlet 2017 2 3 4 5 6 7 8 ( A táblázattól függetlenül csak a ben meghatározott céloknak megfelelő költségek számolhatók el.) Záradékolási kötelezettség: a ben meghatározott szöveggel, a

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

ELŐADÓ: 2008. ÉVI MOLÁSAINAK

ELŐADÓ: 2008. ÉVI MOLÁSAINAK ELŐADÓ: 2008. ÉVI PÁLYÁZATOK PÉNZP NZÜGYI ELSZÁMOL MOLÁSAINAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA 2008. ÉVI NCA PÁLYÁZATOK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSAINAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA 1. JÓVÁHAGYOTT KÖLTSÉGVETÉSNEK MEGFELELŐEN A TELJES TÁMOGATÁSI

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok Pénzügyi elszámolás részletes szabályai a Regionális Fejlesztési Operatív Programok a című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektekhez

Részletesebben

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás A Széchenyi 2020 keretében megjelent Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című (GINOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás módosult az

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Budapest, 2014

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Budapest, 2014 ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Budapest, 2014 ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ A szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtásának határideje amennyiben a támogatási szerződés másként nem rendelkezik a támogatási időszak lezárását

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó A szakképzési önértékelési modell II. szintje alapján végrehajtott intézményi önértékelés külső

Részletesebben

Elszámolási segédlet 2019

Elszámolási segédlet 2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Munkaadókat terhelő járulékok Bruttó bér Elszámolható költségnemek Személyi jellegű egyéb kifizetések Munkaadót terhelő járulékok Elszámolási segédlet 2019 ( A táblázattól függetlenül

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

Pénzügyi és szakmai beszámoló segédlet

Pénzügyi és szakmai beszámoló segédlet Pénzügyi és szakmai beszámoló segédlet Jelen dokumentum nem elválasztható az Elszámolási Útmutatóban foglaltaktól. A dokumentáció összeállítása során az elszámolási útmutatót és a támogatási/megbízási

Részletesebben

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19.

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Kifizetések felgyorsítása - Gyakorlati tapasztalatok a Közép-Dunántúli

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I.

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. PÁLYÁZATI AUDIT PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. Elkülönített pályázati dokumentáció: eredeti bizonylatok, kifiz. kérelem sorrendjében, egyértelműen, beazonosíthatóan A könyvvizsgáló rendelkezésére kell bocsátani

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

ROP pályázatok pénzügyi lebonyolítása

ROP pályázatok pénzügyi lebonyolítása ROP pályázatok pénzügyi lebonyolítása Az előadás felépítése I. Támogatási szerződés megkötéséhez kapcsolódó pénzügyi feladatok II. Projektmegvalósításhoz kapcsolódó feladatok III. Online számlakitöltő

Részletesebben

VÉGSŐ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ

VÉGSŐ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ VÉGSŐ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ A Végső Kedvezményezett neve / elnevezése: A pályázat iktatási száma: A projekt megvalósításának időtartama (éééé/hh/nn éééé/hh/nn): 1. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A megvalósított

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ a Magyarországon található I. világháborús hadisírok és emlékművek felújítása témában a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum által kiírt pályázathoz Budapest, 2017.

Részletesebben

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás Projekt elszámolható elszámolható költség: megítélt támogatás: 79 969 997 71 972 997 Megvalósíthat Projekt ósági előkészítés Közbeszerzés tanulmány (kivéve költsége készítése Projekt közbeszerzés és (projekt

Részletesebben

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók

Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Az IKSZT kifizetési kérelmekkel kapcsolatos általános tudnivalók Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4)

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) Évközi beszámoló szeminárium Csigi Klaudia Tempus Közalapítvány 2015. szeptember 17. Beszámoló benyújtása Eredeti példányban,

Részletesebben

ELSZÁ MOLÁ SI Ú TMÚTÁTO

ELSZÁ MOLÁ SI Ú TMÚTÁTO ELSZÁ MOLÁ SI Ú TMÚTÁTO Budapest, 2019 ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ Á szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtásának határideje amennyiben a támogatási szerződés másként nem rendelkezik a támogatási időszak lezárását

Részletesebben

KifizetésiKérelem_Checklist_AROP_EKOP_ÚMFT_ÚSZT_20110930_vegl_jav 1. Korrekció (Zárás esetén)

KifizetésiKérelem_Checklist_AROP_EKOP_ÚMFT_ÚSZT_20110930_vegl_jav 1. Korrekció (Zárás esetén) KifizetiKérelem_Checklist_AROP_EKOP_ÚMFT_ÚSZT_20110930_vegl_jav 1 ÁROP-EKOP Kifizeti igény ellenőrző lista Kedvezményezett neve: Projekt regisztrációs száma ( azonosító), országos kihatású projekt esetén

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet A pályázat elszámolása két fő részből áll: 1. Tartalmi rész: Tartalmi beszámoló + mellékletek (fénykép, újságcikk, stb.) A tartalmi beszámoló szöveges összefoglaló, amelyben a támogatott

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet)

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet) ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet) a Szakiskolai fejlesztési program II. 2009. évi feladatainak végrehajtása során a szakiskolák által megvalósítandó szakmai fejlesztési célú feladatok megvalósításához.

Részletesebben

Termékbeszerzések és szolgáltatások esetén minden esetben a

Termékbeszerzések és szolgáltatások esetén minden esetben a A Natura 2000 fenntartási tervek készítéséhez nyújtott támogatás jogcím kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok 1. Személyi jellegű kiadások Az ügyfél köteles az egyes fenntartási tervek

Részletesebben

A projektmegvalósítás egyes kérdéseiről

A projektmegvalósítás egyes kérdéseiről Projektmenedzsment A projektmegvalósítás egyes kérdéseiről ÁROP-1.1.5/C 2010. Tartalom Általános kérdések Jelentéstételi kötelezettség Szerződés módosítás Beszámolási kötelezettség Elszámolási kérdések

Részletesebben

Beszerzések és szerzõdések

Beszerzések és szerzõdések Beszerzések és szerzõdések Szolgáltatások, eszközök beszerzése esetén a beszerzés menete egyrészt függ a beszerzés értékétõl azaz: Nettó 100.000 Ft alatti (kis értékû) szolgáltatás, eszköz beszerzése Az

Részletesebben

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz Oldal: 1 / 6 SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ A részletekben történő finanszírozás

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Elszámolások, előrehaladási jelentések, pénzügyi menedzsment

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Elszámolások, előrehaladási jelentések, pénzügyi menedzsment Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Elszámolások, előrehaladási jelentések, pénzügyi menedzsment Elszámolható költség: - Ami a projekt tevékenységeinek megvalósításával közvetlen összefüggésben

Részletesebben

A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring

A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring Nagy Ildikó Költségvetés forrásai A HEFOP program teljes költségvetése ~ 191,3 Md Ft (750,4 millió ) EU forrás 75% ~ 143,5 Md

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához mezőgazdászok esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához mezőgazdászok esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához mezőgazdászok esetében A Támogatási Szerződés (a továbbiakban: VKTSZ ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak

Részletesebben

ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE

ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE Rövid áttekintés A finanszírozás módja A finanszírozás típusai Előleg, időközi, záró Záró szakmai beszámoló Kifizetési igénylés benyújtásának módja Elszámolhatósági

Részletesebben

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások:

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások: Módosult Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás és annak dokumentációja Módosult a Széchenyi

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ Elszámolási Kézikönyv a nemzetiségi célú előirányzatokból nyújtott működési költségvetési támogatás szakmai tájékoztatójának és pénzügyi kimutatásának elkészítéséhez 1.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 10/2014. (II. 13.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiegészítő költségvetési támogatásának felhasználásáról A Veszprém

Részletesebben

PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről. EMVA III. IV. tengely

PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről. EMVA III. IV. tengely PROGRAMZÁRÁS Összefoglaló a kifizetési kérelmekről EMVA III. IV. tengely 1 Kérelmek benyújtásának lehetséges időszakai Falufejlesztés, vidéki örökség megőrzése, mikrovállalkozás, turisztika, leader jogcímek,

Részletesebben

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL. Beszerzés, teljesítés megnevezésének jogcíme 7. Könyvelési sorszám 6. Nettó összege ÖSSZESEN

ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL. Beszerzés, teljesítés megnevezésének jogcíme 7. Könyvelési sorszám 6. Nettó összege ÖSSZESEN 1. sz. melléklet Szerződés száma: Pályázó neve: Címe/székhelye: ELSZÁMOLÁS A TÁMOGATÁSI ÖSSZEG FELHASZNÁLÁSÁRÓL A pályázatban megjelölt projekt/feladat megvalósításának költségei Sorszám kibocsátó neve

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós pályázatok és projektek felépítése A pályázati dokumentáció tartalma Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati adatlap Egyéb útmutatók Útmutató

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós projektek könyvvizsgálói ellenőrzése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós projektek könyvvizsgálói ellenőrzése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós projektek könyvvizsgálói ellenőrzése A vizsgálat elsősorban nem a tulajdonos és a hitelezők, hanem a forrást biztosító támogató érdekében történik.

Részletesebben

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27.

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27. SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása Budapest, 2011. január 27. Zárójelentés Kötött zárójelentés formátum. Feltöltésre került a formanyomtatvány a SOLID Együttműködési portálra a dokumentum sablonok

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával c. pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2015. ÉVI TAVASZI SPORTPÁLYÁZATÁHOZ

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2015. ÉVI TAVASZI SPORTPÁLYÁZATÁHOZ ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2015. ÉVI TAVASZI SPORTPÁLYÁZATÁHOZ 1. Az elszámolás szabályai A megítélt támogatásra vonatkozóan a Pályázónak elszámolási kötelezettsége van, melyért felelősséggel tartozik!

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Általános feltételek... 3 3. Kifizetési igénylések típusai: előleg, időközi, záró... 4 3.1. Előleg... 4 3.1.1. Az előlegigénylés

Részletesebben

A költségek elszámolhatóságának általános feltételei Csak olyan költségek számolhatók el, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek: A kifizetési kérelem k összeállításával kapcsolatos gyakorlati tudnivalók

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ MELLÉKLETE (TÁRGYI ESZKÖZ BERUHÁZÁSHOZ) A SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM JÓVÁHAGYÁSA, ILLETVE A TÁMOGATÁSI IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ MELLÉKLETE (TÁRGYI ESZKÖZ BERUHÁZÁSHOZ) A SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM JÓVÁHAGYÁSA, ILLETVE A TÁMOGATÁSI IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ MELLÉKLETE (TÁRGYI ESZKÖZ BERUHÁZÁSHOZ) A SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM JÓVÁHAGYÁSA, ILLETVE A TÁMOGATÁSI IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA A sportszakmai program tárgyi eszköz beruházása jogcímen igényelt

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A SZÁLLÍTÓI ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ. az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében

ÚTMUTATÓ A SZÁLLÍTÓI ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ. az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében ÚTMUTATÓ A SZÁLLÍTÓI ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 keretében Hatályos: 2016. 11. 02. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2.

Részletesebben

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Krisztin-Németh László 2018. Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Az előadás menete: 1. Jogszabályi háttér 2. Leader felhívások adatai 3. Támogatást igénylők köre 4. Műszaki-szakmai elvárások

Részletesebben

ÚTMUTATÓ a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott pályázati programok pénzügyi elszámolásához

ÚTMUTATÓ a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott pályázati programok pénzügyi elszámolásához ÚTMUTATÓ a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány által támogatott pályázati programok pénzügyi elszámolásához Az elszámolást az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény,

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK Helyszíni ellenőrzés elrendelése Az irányító hatóság a kockázatelemzésen alapuló mintavételezéssel kiválasztott projektek esetében közbenső helyszíni ellenőrzést végez a projektmegvalósítás

Részletesebben

ELTE Rektori Kulturális pályázat ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ 2014. nyár

ELTE Rektori Kulturális pályázat ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ 2014. nyár ELTE Rektori Kulturális pályázat ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ 2014. nyár Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a megítélt támogatásra vonatkozóan elfogadta a felhasználási és elszámolási szabályokat, melyért felelősséggel

Részletesebben

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

Szigetszentmiklós Város Polgármestere. a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére Szigetszentmiklós Város Polgármestere 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2. Az előterjesztés meghívó szerinti sorszáma:. Előterjesztés a Képviselő-testület 2011. november 02. napján tartandó rendkívüli,

Részletesebben

Tájékoztató. Balatoni strandok fejlesztése konstrukció. keretében megvalósuló projektek. pénzügyi lebonyolításáról

Tájékoztató. Balatoni strandok fejlesztése konstrukció. keretében megvalósuló projektek. pénzügyi lebonyolításáról Tájékoztató a Balatoni strandok fejlesztése konstrukció keretében megvalósuló projektek pénzügyi lebonyolításáról 2017. március 31. Kódszám: BTSP-1.1-2016 Tartalom Tartalom... 2 Előszó... 3 1 A támogatásból

Részletesebben

PANNON Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017. Projektirányítás Kézikönyv. 2.sz. MELLÉKLET. a Pannon Egyetemre vonatkozóan

PANNON Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0017. Projektirányítás Kézikönyv. 2.sz. MELLÉKLET. a Pannon Egyetemre vonatkozóan Projektirányítás Kézikönyv 2.sz. MELLÉKLET a Pannon Egyetemre vonatkozóan I. BESZERZÉSEKHEZ KAPCSOLÓDÓ ELŐÍRÁSOK, ELVÁRÁSOK: Minden beszerzési igény teljesítése (kötelezettségvállalás: szerződéskötés,

Részletesebben

Tájékoztató. Turisztikai Fejlesztési Célelőirányzat keretében megvalósuló projektek. pénzügyi lebonyolításáról

Tájékoztató. Turisztikai Fejlesztési Célelőirányzat keretében megvalósuló projektek. pénzügyi lebonyolításáról Tájékoztató Turisztikai Fejlesztési Célelőirányzat keretében megvalósuló projektek pénzügyi lebonyolításáról KISFALUDY TURISZTIKAI FEJLESZTÉSI PROGRAM 2017. Tartalom Előszó... 3 Elszámolhatóság feltételei...

Részletesebben

Támogatási szerződés, szerződéskötések, elszámolható költségek, számlabefogadás. 2009. november 24., 27. Varga Dénes PhD

Támogatási szerződés, szerződéskötések, elszámolható költségek, számlabefogadás. 2009. november 24., 27. Varga Dénes PhD Támogatási szerződés, szerződéskötések, elszámolható költségek, számlabefogadás 2009. november 24., 27. Varga Dénes PhD 1 Támogatási szerződés tartalma I. ÁSZF 1. Általános rendelkezések 2. Projekt megvalósításához

Részletesebben

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program EPER rendszerben benyújtott pályázataihoz

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program EPER rendszerben benyújtott pályázataihoz Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program EPER rendszerben benyújtott pályázataihoz Oldal: 1 / 5 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Kedvezményezett köteles a támogatási

Részletesebben

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HITELESÍTÉS A pályázatokhoz kapcsolódó kifizetésekhez a folyamatok hitelesítése szükséges, aminek célja: A kedvezményezett a vállalásait a hazai és

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Idősügyi támogatási keretből (továbbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

Tájékoztató. az Államreform Operatív Program projekt gazdáinak a projektek pénzügyi lebonyolításáról

Tájékoztató. az Államreform Operatív Program projekt gazdáinak a projektek pénzügyi lebonyolításáról Tájékoztató az Államreform Operatív Program projekt gazdáinak a projektek pénzügyi lebonyolításáról Készítette: VÁTI Kht. Budapest, 2008. március Tartalomjegyzék 1 Kifizetési igénylések típusai: előleg,

Részletesebben

APEH által közzétett üzemanyagár, vagy a számlával (számlákkal) igazolt üzemanyagvásárlás vehető figyelembe

APEH által közzétett üzemanyagár, vagy a számlával (számlákkal) igazolt üzemanyagvásárlás vehető figyelembe 1. táblázat : a projekt során elszámolni kívánt költségek elszámolásához szükséges dokumentumok : pirossal az EPEJ-ben benyújtandó dokumentumok vannak kiemelve * : azon tételek melet szerepel, amelyek

Részletesebben

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ

1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ A (fő)kedvezményezett neve: 1. SZÁMÚ IDŐSZAKOS BESZÁMOLÓ 1. Beszámoló azonosító adatai: Beszámoló kitöltéséért felelős személy: Bereczk Balázs Telefon: +36 (85) 501035 Fax: +36 (85) 501055 Email: bereczk.balazs@marcali.hu

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Alátámasztó

Részletesebben

PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS

PROJEKT SZINTŰ PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS 1. SZERVEZETI EGYSÉGEK KÖLTSÉGVETÉSI KERETEI 2. ELSZÁMOLHATÓSÁG ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI 3. DOKUMENTUM MÁTRIX 1. SZERVEZETI EGYSÉGEK KÖLTSÉGVETÉSI KERETEI 1.1 MINDEN EGYSÉG ÖNÁLLÓ KÖLTSÉGVETÉSI KERETTEL GAZDÁLKODIK

Részletesebben

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5.

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5. Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes 2012. január 5. Elszámolható

Részletesebben

33524 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 209. szám

33524 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 209. szám 33524 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 209. szám A Kormány 387/2017. (XII. 12.) Korm. rendelete a 2014 2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/138. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 9971/2017 CPV Kód:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/138. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: Iktatószám: 9971/2017 CPV Kód: Szerz. mód. tájék - Vállalkozási szerződés a KEHOP-5.2.10 azonosító jelű pályázati felhívás alapján a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium energiahatékonysági felújítási munkáira.

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása című program tervezéséhez

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2014/2015. ÉVI ŐSZI-TÉLI KULTURÁLIS PÁLYÁZATÁHOZ

ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2014/2015. ÉVI ŐSZI-TÉLI KULTURÁLIS PÁLYÁZATÁHOZ ELSZÁMOLÁSI ÚTMUTATÓ AZ ELTE 2014/2015. ÉVI ŐSZI-TÉLI KULTURÁLIS PÁLYÁZATÁHOZ Az elszámolás szabályai A megítélt támogatásra vonatkozóan a Pályázónak elszámolási kötelezettsége van, melyért felelősséggel

Részletesebben

Az elszámolásban a Beszámolóhoz benyújtandó dokumentumok tartalma.

Az elszámolásban a Beszámolóhoz benyújtandó dokumentumok tartalma. A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás Pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01. 3. számú melléklet Az elszámolásban

Részletesebben

Nagykanizsa, 2013.05.16.

Nagykanizsa, 2013.05.16. Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) tapasztalatok és feladatok a közoktatási intézmények fenntartóváltását követően Nagykanizsa, 2013.05.16. Projekt Uniós Hazai Projekt státusza: megvalósítás

Részletesebben