Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Elszámolások, előrehaladási jelentések, pénzügyi menedzsment

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Elszámolások, előrehaladási jelentések, pénzügyi menedzsment"

Átírás

1 Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Elszámolások, előrehaladási jelentések, pénzügyi menedzsment

2 Elszámolható költség: - Ami a projekt tevékenységeinek megvalósításával közvetlen összefüggésben merült fel, - Ami az elszámolhatósági időszakban merült fel, - Ami a megvalósítási időszakban pénzügyileg rendezésre került (kiv. szállítói finanszírozás), - Ami nem tartozik a nem elszámolható költségek közé.

3 Általános elszámolhatósági feltételek: - A támogatási szerződésben nevesített költség - Ténylegesen felmerült (fizikailag teljesített), - Teljesülése számlával, bizonylattal, jogalapja szerződéssel, megrendelővel igazolható - Közvetlenül kapcsolódik a projekthez (hozzájárul a célok eléréséhez) - Ára nem haladja meg a szokásos piaci árat =>> Dokumentum mátrix

4 Egyéb feltételek: - Arányos elszámolás (munkaidő, képzési időtartam, terület, stb.), - A sikerdíjas (%-os) közvetítői vagy tanácsadói szerződések, - %-os arányok (föld, telek ingatlan; ESZA ERFA arány) betartása; Elszámolási időszak: a megvalósítás kezdőnapjától a fizikai befejezés napjáig tart. ÁFA elszámolhatósága (amennyiben nincs levonási jogosultság) ÁFA levonási jog vagy ÁFA csökkenés esetén a támogatás csökken

5 Bevételek: A projekttel összefüggésben, a megvalósítási időszakot érintő teljesítési időponttal számlázott (a fizikai befejezésig számlázott) bevétel csökkenti a megítélt támogatás összegét. A bevételekről legkésőbb a záró kifizetési igénylésben be kell számolni. A támogatás csökkentése során az arányosság elvét figyelembe kell venni, amennyiben a bevétel csak részben származott a projektből, vagy a tevékenység csak részben került támogatásra.

6 Előleg folyósítása - Amennyiben szükséges az indításhoz, illetve a likviditáshoz - Csak utófinanszírozott projektek esetében - Az előleg fizetését követő 6, 8 hónapon belül kifizetési igénylést kell benyújtani (visszafizetés kamattal) - Az előleg igényléséhez likviditási tervet kell benyújtani =>> - Ha a köztes kifizetések összege eléri a támogatás X (70)%-át, el kell kezdeni az előleggel elszámolni - Az el nem számolt előleget kamattal kell visszafizetni

7 Értékcsökkenés - Elszámolható amennyiben a használatba vett tárgyi eszközt nem támogatásból szerezték be, de közvetlenül a projekt megvalósításához veszik igénybe. - Arányosan számolható el a projektre fordított idő és használat arányában. - A terven felüli értékcsökkenés nem számolható el.

8 A költségvetés felépítése Költségütemezés Részletes költségvetés Szöveges indoklás (konzorcium esetén tagonként és összesen) - Tevékenységek szerinti felosztás - Költségkategóriák szerinti felosztás

9 Tevékenységek szerinti felosztás - Előkészítés költségei - Projekt menedzsment költségei - Szakmai megvalósítással összefüggő költségek - Célcsoport számára biztosított támogatások - Projekt megvalósításához igénybe vett szolgáltatások - Egyéb szolgáltatások - Beruházások - Egyéb a projekt végrehajtásával összefüggő (általános) költség

10 Költségkategóriák szerinti felosztás =>> Költségvetés

11 Kifizetési igénylésre vonatkozó szabályok A támogató a szerződéstől elállhat, ha a támogatási szerződésben meghatározott megvalósítási időszak kezdő időpontjától számított 12 hónapon belül a Kedvezményezett a megvalósítás érdekében harmadik féltől megvásárolandó szolgáltatásokat, árukat, építési munkákat legalább azok tervezett összértékének 50%-át elérő mértékben nem rendeli meg, illetve az erre irányuló szerződést harmadik féllel nem köti meg; vagy időközi kifizetési igénylés benyújtásával a megítélt támogatás 10%-ának felhasználását nem igazolja.

12 Időközi kifizetési igénylést akkor nyújtható be, ha: az időközi kifizetési igényléssel együtt - a projekt fizikai előrehaladását bemutató - időszakos beszámoló is benyújtásra kerül; Utófinanszírozású kifizetés igénylés akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatás összege meghaladja a megítélt támogatás 10%-át, de legalább a 200 ezer forintot; 1 milliárd forintot meghaladó támogatási összeg esetén időközi kifizetési igénylés akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatás meghaladja a támogatási szerződésben meghatározott minimális kifizetési igénylési összeget.

13 Kifizetési igénylés benyújtása elektronikusan történik a pályázati e- ügyintézési felületen keresztül. Amennyiben nem működik, papír alapú vagy elektronikus (CD, DVD) benyújtásra van lehetőség. Alátámasztó dokumentumok, összesítők szkennelt példányait kell csatolni Ellenőrzés =>> Hiánypótlás (30 napon belül, max 15 napos határidővel) Jótételezés

14 A számlaösszesítők használata - Teljesítési időszak - Nyilatkozat (valóságnak megfelelő adatok, az alátámasztó dokumentumok rendelkezésre állnak) - Alátámasztottságot (záradékolást) a helyszíni ellenőrzés vizsgálja

15 személyi jellegű költségek (bér és járulékai, étkezési hozzájárulás) összesítője, általános (rezsi) költségek összesítője, összesítő az utazási és kiküldetési költségtérítés elszámolásához, összesítő értékcsökkenés elszámolásához, saját teljesítéshez kapcsolódó költségek összesítője, területszerzéssel kapcsolatos bizonylatok összesítője, áfa-összesítő fordított adózás esetén, hatósági igazgatási, szolgáltatási díjak, illetékek összesítője, tájékoztatáshoz és nyilvánossághoz (kommunikáció) kapcsolódó számlák összesítője, vagy anyagköltség összesítő.

16 Alacsony támogatástartalmú számlák összesítője Az értékhatárt a pályázati útmutató határozza meg Az összesítőkön (minden költségösszesítő esetében) szereplő tételekhez kapcsolódó alátámasztó dokumentumokat nem kell benyújtani amennyiben a számla, vagy az elszámolást alátámasztó dokumentum alapján a számla támogatástartalma nem haladja meg a pályázati útmutatóban meghatározott összeget.

17 Személyi jellegű költségek (bér, járulékai, étkezési hozzájárulás) összesítő munkabér és járulékai, számfejtett megbízási díj és járulékai, munkába járás költségei, cafetéria költségek, célcsoportnak nyújtott képzési támogatás, függetlenül attól, hogy támogatástartalmuk meghaladja-e az útmutatóban meghatározott összeget; csak azokat az összegeket lehet feltüntetni, amelyek kifizetésre is kerültek; az összesítőn a munkavállaló/megbízott személy neve mellett a beosztását is fel kell tüntetni, a költségvetésben való beazonosíthatóság érdekében; nem 100%-os támogatási intenzitás esetén az önerőt is tartalmazó, teljes összeget kell szerepeltetni az összesítőn.

18 Általános költség összesítő Egyéb, a projekt végrehajtásával összefüggő (általános) költség költségoszlop tételei, függetlenül attól, hogy támogatástartalmuk meghaladja-e az útmutatóban meghatározott összeget azokat az összegeket lehet feltüntetni, amelyek kifizetésre is kerültek; nem 100%-os támogatási intenzitás esetén az önerőt is tartalmazó, elszámolható költség teljes összegét kell szerepeltetni az összesítőn; minden számla esetén meg kell adni, hogy a számla közbeszerzéssel érintett-e vagy sem.

19 Összesítő az utazási és kiküldetési (napidíj) költségtérítés elszámolásához kiküldetés, célcsoport utazási költsége, kiküldetés keretében szállás, ellátás költségei, függetlenül attól, hogy támogatástartalmuk meghaladja-e az útmutatóban meghatározott összeget; utazáson/kiküldetésen részt vevő(k) neve oszlopot minden esetben tölteni szükséges, a beazonosíthatóság érdekében; nem 100%-os támogatási intenzitás esetén az önerőt is tartalmazó, elszámolható költség teljes összegét kell szerepeltetni az összesítőn.

20 Összesítő Értékcsökkenés elszámolásához A nem a projekt keretében beszerzett eszközök után, a projekt terhére arányosan elszámolt értékcsökkenésként elszámolásra kerülő tételek, függetlenül attól, hogy támogatástartalmuk meghaladja-e az útmutatóban meghatározott összeget. Saját teljesítéshez kapcsolódó költségek összesítője az összesítőn csak azokat a saját teljesítéshez, saját kivitelezéshez kapcsolódó költségeket (pl. alapanyag számla, bér és járulék költség) lehet szerepeltetni, amelyek az adott elszámolási időszakban kifizetésre kerültek; saját teljesítés csak akkor számolható el, ha a pályázati útmutató erre lehetőséget biztosít.

21 Minden számlaösszesítő esetében az elszámolási időszak az elszámolni kívánt költségek teljesítési időszakát jelenti, melynek kezdő dátuma az összesítőn feltüntetett tételek közül a legkorábbi teljesítési dátum, záró dátuma pedig a legkésőbbi teljesítési dátum. A költségek megfelelő összesítőre való besorolásakor első lépésként a specifikus (bér, útiköltség, általános költség, stb.) összesítőkhöz tartozó, majd második lépésként az alacsony támogatástartalmú számlaösszesítőhöz tartozó költségek meghatározása szükséges. Amennyiben nem a megfelelő összesítőre kerül rögzítésre az elszámolni kívánt költség, akkor az a költség elutasításra kerül.

22 Záró kifizetési igénylés - Bevételekkel való elszámolás - Előleggel történő elszámolás - Záró beszámolóval együtt - 15 napos hiánypótlási határidő - Lehetőség tisztázó kérdésekre (3 napos határidő nem függeszti fel a kifizetési határidőt) - Hiánypótlás sikertelensége esetén lehetőséget van a korrekcióra (40 nap) felfüggeszti a határidőt

23 Elfogadás folyósítás Jótételezezés (hibás, hiányos tételek elutasítása =>> kifogás) Záró beszámoló elutasítása esetén a kifizetési igénylés is elutasításra kerül =>> szabálytalansági eljárás kezdeményezése A záró kifizetési igénylésben a projektgazda nyilatkozik arról, hogy a fel nem használt támogatásról lemond.

24 Kifizetés határideje 45 nap utófinanszírozású számlák esetében, 30 nap kizárólag szállítói finanszírozású számlák esetében, ami a felfüggesztés időtartamával meghosszabbodhat.

25 A pénzügyi zárás (végső pénzügyi zárás) A pénzügyi zárás a záró kifizetést követően végrehajtott pénzügyi rendezés, melynek során el kell végezni a megtörtént kifizetések kifizethető támogatáshoz viszonyított ellenőrzését, és ki kell számítani az esetleges rendezendő kifizetéseket, követeléseket. A záró kifizetést követően, a kifogásra rendelkezésre álló határidő elteltét követő 60 napon belül kell elvégezni a pénzügyi zárást.

26 Pénzügyi zárás abban az esetben végezhető, ha a záró kifizetési igénylés jóváhagyása megtörtént és a kedvezményezettnek nincs kifizetetlen számlája a záró elszámolási ütemet megelőző ütemből, a projektben nincs folyamatban lévő szabálytalansági eljárás, jogorvoslati eljárás vagy kifogás, a projektben nincs folyamatban lévő szerződésmódosítás, nincs kifizetetlen vagy el nem számolt előleg. A pénzügyi zárás eredménye lehet követelés ( Ft) vagy kifizetés.

27 Késedelmi kamat A Támogató a késedelmes fizetés esetén a késedelem időtartamára a határidő lejáratának napján érvényes jegybanki alapkamat mértékének megfelelő késedelmi kamatot köteles fizetni. Késedelmes kifizetés esetén késedelmi kamatot abban az esetben kell a kedvezményezett részére fizetni, ha a kedvezményezett által benyújtott kifizetési igénylés formailag, tartalmilag megfelelő, a támogatás jogosultja nem rendelkezik köztartozással, a kedvezményezett ellen szabálytalansági vagy más, a kifizetés felfüggesztésével járó eljárás nincs folyamatban.

28 A kedvezményezett részére késedelmi kamat nem fizethető, ha a kedvezményezettnek vagy valamely támogatásban részesülő partnerének a pályázati felhívásban, illetve a támogatási szerződésben rögzített feltételek nem teljesítéséből adódóan támogatásvisszafizetési kötelezettsége van. A támogatás kifizetésének felfüggesztése, illetve a támogatás visszatartása esetén a kedvezményezettet kártalanítás, kártérítés, illetve késedelmi kamat nem illeti meg. Nem kell késedelmi kamatot fizetni a központi költségvetési szerv részére, mely nem mentesíti a támogatót a határidőben történő kifizetés alól.

29 Változás-bejelentés, szerződésmódosítás Ha a kedvezményezettnek a támogatás szempontjából releváns adataiban, vagy a támogatás feltételeiben változás következik be, a kedvezményezett a tudomására jutástól számított 8 napon belül köteles azt írásban bejelenteni a támogatónak.

30 Változás-bejelentés, szerződésmódosítás A kedvezményezett a támogatási szerződés módosítását köteles kezdeményezni, ha a projekt megvalósításának befejezése a hatályos támogatási szerződésben meghatározott időponthoz képest előre láthatóan 3 hónapot meghaladóan késik, változik a projekt bármely egyéb, a célkitűzéseket befolyásoló lényeges jellemzője. A támogatói okirat vagy a támogatási szerződés abban az esetben módosítható, ha a támogatott tevékenység az így módosított feltételekkel is támogatható lett volna.

31 Változás-bejelentés, szerződésmódosítás Költségátcsoportosítás a kedvezményezett az átcsoportosítás forrásául szolgáló költségtípuson megtakarítást ért el, vagy projektszintű tartalék áll rendelkezésre. a költségátcsoportosítás a projekt alapvető céljához hozzájárul a projektben eredetileg vállalt projektelemek továbbra is megvalósulnak, a megítélt támogatás összege projektszinten nem nőhet, az elszámolható költség projektszinten nem nőhet.

32 Monitoring mutatók változása Pozitív irányú változás nem járhat a támogatás növelésével 25%-os, vagy azt meghaladó csökkenés esetén kezdeményezni kell a szerződés módosítását,

33 Műszaki, szakmai tartalom csökkenése esetén az indikátorok változásától függetlenül is csökkenthető a támogatás. A nem számszerűsíthető vállalások bármelyikének nem teljesítése a támogatási szerződéstől való elállást vonhatja maga után, ha az a projekt céljával részben vagy egészben ellentétes. A horizontális vállalások módosítását, cseréjét, törlését, a kedvezményezett változás-bejelentési kérelem benyújtásával kezdeményezheti a KSZ-nél. A módosítás során a pályázati felhívásban meghatározott kötelező minimumvállalás alá (pontszámban vagy a szempontok számában) nem csökkenhet a horizontális vállalás.

34 várható változások (Bizottsági javaslatok alapján) Dokumentum megőrzési kötelezettség csökkentése Bizonyos területeken meg kell, hogy maradjon a valós költségeken alapuló elszámolás, alkalmazható lesz azonban az egyszerűsített költségelszámolás (átalány, fix kulcsok) A projektben átalány alapon elszámolt költségekkel kapcsolatos számlákat, számviteli bizonylatokat, az azok kifizetését igazoló bizonylatokat és az egyéb kapcsolódó nyilvántartásokat a kifizetési igényléséhez nem kell csatolni. A felmerült költségeket alátámasztó bizonylatok helyszíni ellenőrzés keretében sem kerülnek vizsgálatra.

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása ÁROP-1.A.5, 3.A.2 Pályázói információs nap Előadó: Kocsis Beáta, Pénzügyi menedzser MAG Zrt. 2014. március 25. Budapest Szabályozási háttér 4/2011

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE

ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE ELŐLEGIGÉNYLÉSEK ÉS KIFIZETÉSI KÉRELMEK KEZELÉSE Rövid áttekintés A finanszírozás módja A finanszírozás típusai Előleg, időközi, záró Záró szakmai beszámoló Kifizetési igénylés benyújtásának módja Elszámolhatósági

Részletesebben

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás A Széchenyi 2020 keretében megjelent Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című (GINOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás módosult az

Részletesebben

Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók

Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók A finanszírozás típusai és sorrendje Előleg Köztes kifizetés: a) Utófinanszírozás: a Kedvezményezett (a számlán

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

A Támogatói Okirat módosítása, változások bejelentése

A Támogatói Okirat módosítása, változások bejelentése A Támogatói Okirat módosítása, változások bejelentése ÁROP-1.2.11/A Pályázói információs nap Előadó: Benkucs László MAG Zrt. Közép-magyarországi ov.h. 2013. november 11. Jogszabályi háttér, eljárásrendek

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések befogadása Pénzügyi adatok rögzítése az EMIR-ben Dokumentum-ellenőrzés

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi adatok rögzítése

Részletesebben

Támogatási szerződés, szerződéskötések, elszámolható költségek, számlabefogadás. 2009. november 24., 27. Varga Dénes PhD

Támogatási szerződés, szerződéskötések, elszámolható költségek, számlabefogadás. 2009. november 24., 27. Varga Dénes PhD Támogatási szerződés, szerződéskötések, elszámolható költségek, számlabefogadás 2009. november 24., 27. Varga Dénes PhD 1 Támogatási szerződés tartalma I. ÁSZF 1. Általános rendelkezések 2. Projekt megvalósításához

Részletesebben

PROJEKTNYITÓ ÉRTEKEZLET

PROJEKTNYITÓ ÉRTEKEZLET PROJEKTNYITÓ ÉRTEKEZLET TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015 2012. október 26. PROJEKTNYITÓ ÉRTEKEZLET TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015 Főkedvezményezett: Szent István Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás:

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Utófinanszírozás: A projekt során felmerülő költségek utólagos támogatási formája, a számla, vagy egyéb, az elszámolást alátámasztó dokumentum teljes összegének

Részletesebben

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I.

PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. PÁLYÁZATI AUDIT PÁLYÁZATOK KÖNYVVIZSGÁLATA I. Elkülönített pályázati dokumentáció: eredeti bizonylatok, kifiz. kérelem sorrendjében, egyértelműen, beazonosíthatóan A könyvvizsgáló rendelkezésére kell bocsátani

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 2015. évi 42. szám 3495

MAGYAR KÖZLÖNY 2015. évi 42. szám 3495 MAGYAR KÖZLÖNY 2015. évi 42. szám 3495 A Kormány 69/2015. (III. 30.) Korm. rendelete egyes fejlesztéspolitikai tárgyú kormányrendeleteknek a 2007 2013 programozási időszak zárásával összefüggő módosításáról

Részletesebben

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó Támogatás folyósítása Előleg kifizetése (automatikusan) Köztes kifizetés (PEJ alapján) Számlák, illetve

Részletesebben

Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók

Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók Keszthelyi Vilmos ESZA Nonprofit Kft. Pályázat életútja Pályázati felhívás Benyújtás, beérkezés Befogadás, értékelés

Részletesebben

Erasmus+ KA2 Iskolai, Óvodai Stratégiai Partnerség Projektek Pénzügyi tudnivalók

Erasmus+ KA2 Iskolai, Óvodai Stratégiai Partnerség Projektek Pénzügyi tudnivalók Erasmus+ KA2 Iskolai, Óvodai Stratégiai Partnerség Projektek Pénzügyi tudnivalók Budayné Szentes Dorottya Pénzügyi monitoring csoport 2016. október 13. Támogatási szerződés 1. Általános tudnivalók: Partnerség,

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós pályázatok és projektek felépítése A pályázati dokumentáció tartalma Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati adatlap Egyéb útmutatók Útmutató

Részletesebben

TÁMOP D-12/2/KONV projektindító nap

TÁMOP D-12/2/KONV projektindító nap TÁMOP-4.1.2.D-12/2/KONV projektindító nap Támogatási keret - Összesen 2 858 561 708 Ft a megítélt támogatás. A pályázati kiírás forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban

Részletesebben

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4)

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek (M4) Évközi beszámoló szeminárium Csigi Klaudia Tempus Közalapítvány 2015. szeptember 17. Beszámoló benyújtása Eredeti példányban,

Részletesebben

Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók

Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók Az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott pályázatok megvalósításával kapcsolatos tudnivalók Keszthelyi Vilmos ESZA Nonprofit Kft. Jogszabályok, útmutatók Irányadó jogszabályok: ÚMFT: 281/2006 (XII.23.)

Részletesebben

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Projekt-monitoring az Új Széchenyi Tervben Milos Katalin, igazgató 2012. december 05. Sopron Közös elvárásaink 1. Kevesebb adminisztráció, gyorsabb elbírálási és

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás

Építés, felújítás, bővítés Eszköz beszerzés. Általános költségek. szolgáltatás Projekt elszámolható elszámolható költség: megítélt támogatás: 79 969 997 71 972 997 Megvalósíthat Projekt ósági előkészítés Közbeszerzés tanulmány (kivéve költsége készítése Projekt közbeszerzés és (projekt

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA TÁMOP-5.3.8-A2-13/1 PROJEKTINDÍTÓ NAP 2015.02.04

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA TÁMOP-5.3.8-A2-13/1 PROJEKTINDÍTÓ NAP 2015.02.04 PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA TÁMOP-5.3.8-A2-13/1 PROJEKTINDÍTÓ NAP 2015.02.04 INFORMÁCIÓ FORRÁSOK HOL TUD TÁJÉKOZÓDNI? www.szechenyi2020.hu JAVASOLJUK AZ ALÁBBI DOKUMENTUMOK HASZNÁLATÁT:

Részletesebben

Erasmus+ KA2 Iskolai, Óvodai Stratégiai Partnerség Projektek Pénzügyi tudnivalók. Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring csoport

Erasmus+ KA2 Iskolai, Óvodai Stratégiai Partnerség Projektek Pénzügyi tudnivalók. Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring csoport Erasmus+ KA2 Iskolai, Óvodai Stratégiai Partnerség Projektek Pénzügyi tudnivalók Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring csoport eva.laczo@tpf.hu Támogatási szerződés pénzügyi vonatkozású részei Különös feltételek

Részletesebben

Támogatási szerződéskötés és a szerződéskötés utáni kötelezettségek. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

Támogatási szerződéskötés és a szerződéskötés utáni kötelezettségek. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. Támogatási szerződéskötés és a Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Sikeres, gyors Támogatási Szerződéskötés Bejelentési kötelezettség teljesítése (Változás bejelentések

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

Széchenyi Programiroda- Konferencia. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programiroda- Konferencia. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Széchenyi Programiroda- Konferencia Széchenyi Programiroda - Konferencia Varga Imre Humánerőforrás fejlesztési tanácsadó Széchenyi Programiroda - Konferencia Az oktatási intézmények állami fenntartásba

Részletesebben

ÚJ Széchenyi terv pályázatkezelési tájékoztató

ÚJ Széchenyi terv pályázatkezelési tájékoztató ÚJ Széchenyi terv pályázatkezelési tájékoztató Alapvető információk Jelen állapot szerint az Új Széchenyi Terv (továbbiakban az ÚSZT) projektjei az előkészítés és a szerződéskötés fázisában vannak (4/2011.

Részletesebben

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz)

Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) Elszámolást alátámasztó dokumentumok (Az egyes elszámolható költségekhez, projektelem/tevékenység kategóriákhoz) 1. Föld és ingatlan vásárlás Területszerzéssel kapcsolatos bizonylatok összesítıje Hatósági

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával c. pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK Helyszíni ellenőrzés elrendelése Az irányító hatóság a kockázatelemzésen alapuló mintavételezéssel kiválasztott projektek esetében közbenső helyszíni ellenőrzést végez a projektmegvalósítás

Részletesebben

A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring

A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring A HEFOP pénzügyi lebonyolítási rendszerének ismertetése, pénzügyi monitoring Nagy Ildikó Költségvetés forrásai A HEFOP program teljes költségvetése ~ 191,3 Md Ft (750,4 millió ) EU forrás 75% ~ 143,5 Md

Részletesebben

ROP pályázatok pénzügyi lebonyolítása

ROP pályázatok pénzügyi lebonyolítása ROP pályázatok pénzügyi lebonyolítása Az előadás felépítése I. Támogatási szerződés megkötéséhez kapcsolódó pénzügyi feladatok II. Projektmegvalósításhoz kapcsolódó feladatok III. Online számlakitöltő

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 10/2014. (II. 13.) MÖK határozat Tárgy: Beszámoló a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiegészítő költségvetési támogatásának felhasználásáról A Veszprém

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása című program tervezéséhez

Részletesebben

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös és 2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös és 2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös és 2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport Alapok: alapdokumentumok, alapfogalmak Szerződéspénzügyi

Részletesebben

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA HITELESÍTÉS A pályázatokhoz kapcsolódó kifizetésekhez a folyamatok hitelesítése szükséges, aminek célja: A kedvezményezett a vállalásait a hazai és

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A SZÁLLÍTÓI ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ. az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében

ÚTMUTATÓ A SZÁLLÍTÓI ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ. az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében ÚTMUTATÓ A SZÁLLÍTÓI ELŐLEG IGÉNYBEVÉTELÉHEZ az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 keretében Hatályos: 2016. 11. 02. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 3 2.

Részletesebben

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció 6. sz. melléklet a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz Költségvetési specifikáció A specifikáció az ESZA elszámolható költségek általános útmutatóban foglaltakat a TÁMOP 2.2.4 pályázati kiírás esetében az

Részletesebben

SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS VÁLTOZÁSBEJELENTÉS TÁMOP B PROJEKTINDÍTÓ NAP

SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS VÁLTOZÁSBEJELENTÉS TÁMOP B PROJEKTINDÍTÓ NAP SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS VÁLTOZÁSBEJELENTÉS TÁMOP-2.3.6.B PROJEKTINDÍTÓ NAP PROJEKTÜNK NYOMON KÖVETÉSE MENEDZSMENT SZEMLÉLET Folyamatosan, minél gyakrabban vessük össze a szerződésünket az eddig megvalósított

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

EGT Alap Ösztöndíj program Intenzív programok. Pénzügyi tudnivalók

EGT Alap Ösztöndíj program Intenzív programok. Pénzügyi tudnivalók EGT Alap Ösztöndíj program Pénzügyi tudnivalók A támogatás kifizetése Támogatás: 90%, saját forrás: 10% Előleg: 40% Ha az évközi beszámoló alapján az előleg 60%-át elköltötték 40% utalása Fennmaradó 20%:

Részletesebben

Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségi Projektek Pénzügyi tudnivalók. Budayné Szentes Dorottya Pénzügyi monitoring csoport október 11.

Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségi Projektek Pénzügyi tudnivalók. Budayné Szentes Dorottya Pénzügyi monitoring csoport október 11. Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségi Projektek Pénzügyi tudnivalók Budayné Szentes Dorottya Pénzügyi monitoring csoport 2016. október 11. Támogatási szerződés 1. Általános tudnivalók: Partnerség, egy pályázó,

Részletesebben

TÁMOGATÓI OKIRAT MINTA

TÁMOGATÓI OKIRAT MINTA Iktatószám: Kedvezményezett neve: Projekt címe: Projekt azonosítószám: TÁMOGATÓI OKIRAT MINTA Preambulum A Vidékfejlesztési Program 19. intézkedése a vidékfejlesztési tevékenységben jelentős szerepet vállaló,

Részletesebben

Támogatói Okirat minta

Támogatói Okirat minta Támogatói Okirat minta A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium, mint Támogató által..-én kiadott GINOP 1.2.2-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások

Részletesebben

2012. május 15. - 1 -

2012. május 15. - 1 - - 1 - Gyakran ismételt kérdések a 2011. február 9-ét megelőzően megjelent ROP pályázati felhívások zárásáról és az áfa-emelés projektköltség-növelő hatásainak kompenzálásáról 2012. május 15. - 2 - Tartalomjegyzék

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program

Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program Indul a támogatott szaktanácsadás Nagy Attila főosztályvezető EMVA Stratégiai Főosztály Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért felelős Államtitkárság Támogatási kérelmek - statisztika

Részletesebben

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27.

SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása. Budapest, 2011. január 27. SOLID ALAPOK 2009. évi projektek zárása Budapest, 2011. január 27. Zárójelentés Kötött zárójelentés formátum. Feltöltésre került a formanyomtatvány a SOLID Együttműködési portálra a dokumentum sablonok

Részletesebben

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2016-os projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport Háttér, alapfogalmak Szerződés pénzügyi szabályait tartalmazó részei:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához Kiemelt projektekre vonatkozó költségvetési specifikáció A specifikáció

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Atipikus foglalkoztatási formák támogatása Konvergencia régiók / Közép-Magyarországi Régió című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási mobilitási pályázatok Projektindító szeminárium. Mike-Nagy Edit Tempus Közalapítvány 2015. február 18.

EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási mobilitási pályázatok Projektindító szeminárium. Mike-Nagy Edit Tempus Közalapítvány 2015. február 18. EGT Alap Ösztöndíj program Felsőoktatási mobilitási pályázatok Projektindító szeminárium Mike-Nagy Edit Tempus Közalapítvány 2015. február 18. A támogatás kifizetése Előleg: 80% Időközi beszámoló: legkésőbb

Részletesebben

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett 7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Építı közösségek Közmővelıdési intézmények az élethosszig tartó tanulásért címő pályázathoz

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Operatív Program. c. pályázati / tervezési felhívás (Kódszám: )

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Operatív Program. c. pályázati / tervezési felhívás (Kódszám: ) Pénzügyi elszámolás részletes szabályai a Operatív Program c. pályázati / tervezési felhívás (Kódszám: ) keretében támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Tartalomjegyzék 1 Kifizetési igénylések

Részletesebben

TÁMOGATÓI OKIRAT. A fentiekre figyelemmel a jelen Támogatói Okiratban az alábbiakat állapítom meg:

TÁMOGATÓI OKIRAT. A fentiekre figyelemmel a jelen Támogatói Okiratban az alábbiakat állapítom meg: Iktatószám: 632/2534/12/6/2015 Kedvezményezett neve:bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Projekt címe: Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítése Projekt azonosítószám: 1751973719 TÁMOGATÓI

Részletesebben

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2017-es projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2017-es projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2017-es projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport Háttér, alapfogalmak Szerződés pénzügyi szabályait tartalmazó részei:

Részletesebben

FÓKUSZOK AZ UNIÓS PROJEKTEK BELSŐ ELLENŐRZÉSE SORÁN. Budapest, december 6.

FÓKUSZOK AZ UNIÓS PROJEKTEK BELSŐ ELLENŐRZÉSE SORÁN. Budapest, december 6. FÓKUSZOK AZ UNIÓS PROJEKTEK BELSŐ ELLENŐRZÉSE SORÁN Budapest, 2012. december 6. Szereplők I. Belső ellenőrzés Pályázó/Kedvezményezett Külső ellenőrzések Szereplők II. - Hazai szervezetek Állami Számvevőszék

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó A szakképzési önértékelési modell II. szintje alapján végrehajtott intézményi önértékelés külső

Részletesebben

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19.

Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Kifizetési igénylések gyakorlati tapsztalatai Székesfehérvár 2012.11.19. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Kifizetések felgyorsítása - Gyakorlati tapasztalatok a Közép-Dunántúli

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Pénzügyi elszámolás részletes szabályai a Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Készült a 2011. február 9-ét megelőzően megjelent pályázati

Részletesebben

Az elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok

Az elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok Az elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok Közbeszerzési értékhatárt elérő esetekben: - a teljes közbeszerzési dokumentáció előzetes ellenőrzésre és folyamatba épített ellenőrzésre

Részletesebben

A GINOP GYAKORNOKI PROGRAM TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK CÍMŰ KIEMELT PROJEKT

A GINOP GYAKORNOKI PROGRAM TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK CÍMŰ KIEMELT PROJEKT A GINOP 5.2.5-16-2016-00001 GYAKORNOKI PROGRAM TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁSOK CÍMŰ KIEMELT PROJEKT A támogatás maximális mértéke az elszámolható költség 100%-a. 5.4 Előleg igénylése Jelen felhívás keretében

Részletesebben

33524 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 209. szám

33524 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 209. szám 33524 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2017. évi 209. szám A Kormány 387/2017. (XII. 12.) Korm. rendelete a 2014 2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának

Részletesebben

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz

Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz Egységes szakmai beszámolói útmutató a Nemzeti Tehetség Program 2013-2014. évi Cselekvési Program papír alapon benyújtott pályázataihoz Oldal: 1 / 6 SZAKMAI RÉSZBESZÁMOLÓ A részletekben történő finanszírozás

Részletesebben

Erasmus + pénzügyi menedzsment a támogatói előírások tükrében. Pénzügyi tematikus monitoring szeminárium november 19.

Erasmus + pénzügyi menedzsment a támogatói előírások tükrében. Pénzügyi tematikus monitoring szeminárium november 19. Erasmus + pénzügyi menedzsment a támogatói előírások tükrében Pénzügyi tematikus monitoring szeminárium 2014. november 19. Miről? A rendezvény Erasmus+ (2014-ben induló projektek): KA1 mobilitások (a felsőoktatás

Részletesebben

Pécs, Civil Közösségek Háza Szakmai fórum Nemeh Leila, ESZA NKft., programvezető

Pécs, Civil Közösségek Háza Szakmai fórum Nemeh Leila, ESZA NKft., programvezető Pécs, Civil Közösségek Háza Szakmai fórum 2009.12.09 Nemeh Leila, ESZA NKft., programvezető Az első lépések Kiírás előkészítése Társadalmi egyeztetés Pályázatelbírási időszak Pályázati felhívás megjelenése

Részletesebben

UNIÓS PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA PÉNZÜGYI SZEMMEL JOGI HÁTTÉR

UNIÓS PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA PÉNZÜGYI SZEMMEL JOGI HÁTTÉR UNIÓS PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA PÉNZÜGYI SZEMMEL JOGI HÁTTÉR I. A TÁMOGATÁSI JOGVISZONY SAJÁTOSSÁGAI A támogatási jogviszony sajátos polgári jogi jogviszony. (támogatási szerződés/támogatói okirat) Sajátosságok

Részletesebben

A kifizetési kérelem mellé benyújtandó, pénzügyi és szakmai előrehaladást igazoló dokumentumok összessége - mátrix 2011.

A kifizetési kérelem mellé benyújtandó, pénzügyi és szakmai előrehaladást igazoló dokumentumok összessége - mátrix 2011. benyújtandó 1 Föld és ingatlan vásárlás Adásvételi szerződés Számla (amennyiben a föld és ingatlanvásárlásról számla is kiállításra került) Tulajdoni lap (60 napnál nem régebbi) Értékbecslő vagy jogszabály

Részletesebben

BELSŐ BIZTONSÁGI ALAP PÁLYÁZTATÁS - ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK BELÜGYMINISZTÉRIUM MÁJUS 9.

BELSŐ BIZTONSÁGI ALAP PÁLYÁZTATÁS - ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK BELÜGYMINISZTÉRIUM MÁJUS 9. BELSŐ BIZTONSÁGI ALAP PÁLYÁZTATÁS - ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK BELÜGYMINISZTÉRIUM 2018. MÁJUS 9. Általános információk Elszámolhatósági időtartam: Főszabály: 2017. január 01. - 2020. június 30. (kivéve közvetlen

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Anti-diszkriminációs programok támogatása a médiában c. pályázati felhívásához B komponenséhez A diszkrimináció csökkentésének

Részletesebben

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens 1. Projektötlet, előkészítés 2. Megvalósítás Támogatás 3. Fenntartás Helyzetelemzés: igények, szükségletek, megoldandó probléma feltárása Célstruktúra:

Részletesebben

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Pályázat kódja VP6-6.2.1-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás -

Részletesebben

Háttér PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS. Szállítói finanszírozás: Utófinanszírozás: Engedményezés: Vegyes finanszírozás:

Háttér PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS. Szállítói finanszírozás: Utófinanszírozás: Engedményezés: Vegyes finanszírozás: Háttér PÉNZÜGYI LEBONYOLÍTÁS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS RÉSZLETES SZABÁLYAI PÁLYÁZATI E-ÜGYINTÉZÉS, ONLINE SZÁMLAKITÖLTŐ 4/2011. (I. 28.) Korm. Rendelet a 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális

Részletesebben

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax:

Székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca Postacím: 1253 Budapest, Pf.70. Tel.: Titkársági fax: Nemzeti Együttműködési Alap 2018. évi támogatások Elszámolási tudnivalók, gyakorlati tanácsok Támogatási időszak fogalma: A támogatási szerződésben rögzített, a támogatási igényben megjelölt támogatható

Részletesebben

Tolna Megyei Civil Információs Centrum GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR

Tolna Megyei Civil Információs Centrum GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK NEA ELSZÁMOLÁSKOR 1. Mi az elszámolás határideje? Az elszámolási határidő a pályázati támogatási időszak zárónapját követő 30. nap. 2. Hogyan és hol történik az elszámolás? A

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megkezdődött a as időszak TÁMOP és TIOP programjainak zárási folyamata

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megkezdődött a as időszak TÁMOP és TIOP programjainak zárási folyamata Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. december Megkezdődött a 2007-2013-as időszak TÁMOP és TIOP programjainak zárási folyamata Az EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes

Részletesebben

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK

TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK ÁROP SZERVEZETFEJLESZTÉSI PROJEKTEK TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK GŐRI MELINDA MINISZTERELNÖKSÉG IRÁNYÍTÓHATÓSÁG TÁMOGATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ FŐBB TUDNIVALÓK Cél : Pályázatban foglalt tartalom megvalósítása

Részletesebben

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport

A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport A beszámolókészítés pénzügyi szempontjai (2015-ös projektek) Laczó Ilona Éva Pénzügyi monitoring koordinátor Pénzügyi Monitoring Csoport Háttér, alapfogalmak Szerződés pénzügyi szabályait tartalmazó részei:

Részletesebben

A Projekt Előrehaladási Jelentésben/szállítói kifizetési igénylésben benyújtandó, elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok

A Projekt Előrehaladási Jelentésben/szállítói kifizetési igénylésben benyújtandó, elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok A Projekt Előrehaladási Jelentésben/szállítói kifizetési igénylésben benyújtandó, elszámolható költségek valódiságát igazoló alátámasztó dokumentumok Közbeszerzési értékhatárt elérő esetekben: - a teljes

Részletesebben

VEZETŐ KEDVEZMÉNYEZETT / KEDVEZMÉNYEZETT szerződéses jogok és kötelezettségek. INTERREG V-A ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG PROGRAM Debrecen, 2018.

VEZETŐ KEDVEZMÉNYEZETT / KEDVEZMÉNYEZETT szerződéses jogok és kötelezettségek. INTERREG V-A ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG PROGRAM Debrecen, 2018. VEZETŐ KEDVEZMÉNYEZETT / KEDVEZMÉNYEZETT szerződéses jogok és kötelezettségek INTERREG V-A ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG PROGRAM Debrecen, 2018. április 24 Miért a vezető kedvezményezett (VK)? A pályázat zökkenőmentes

Részletesebben

Első pályázati felhívás HURO/0801

Első pályázati felhívás HURO/0801 Projektek pénzügyi tervezése Első pályázati felhívás HURO/0801 A támogatás formája és aránya 1. Közösségi forrásból (ERFA) 2. Állami társfinanszírozásból Vissza nem térítendő támogatás max. a jogosult

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai a Dél-Alföldi Operatív Program Alapfokú nevelési-oktatási intézmények és gimnáziumok infrastruktúrájának fejlesztése c. pályázati felhívás (Kódszám: DAOP-2007-4.2.1/2F)

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5.

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5. Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes 2012. január 5. Elszámolható

Részletesebben

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című felhívás

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című felhívás Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című felhívás Értesítjük a Tisztelt támogatást igénylőket, hogy módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Vállalatok

Részletesebben