Minősítésre jelentkezés 2019

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Minősítésre jelentkezés 2019"

Átírás

1 Minősítésre jelentkezés * *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat közzétételétől kezdve nem vállalok szakmai felelősséget! A oldalon mindig a legfrissebb változat érhető el.

2 FONTOS! Jelen ppt elolvasása nem helyettesíti a miniszteri közlemény, az OH hivatalos tájékoztatói és a vonatkozó jogszabályok pontos ismeretét! A közlemény, ennek mellékletei, a jelentkezési lap, és egyéb fontos dokumentumok és információk elérhetők itt: sminosites/2020_evi_pedagogusminosites/

3 Mire jelentkezünk? A jogszabályok szerint mindig a következő évi minősítési eljárásokra jelentkezünk. Vagyis aki idén jelentkezik, annak valamikor 2020 folyamán lesz a minősítése. Az átsorolás mindig január 1-jével történik. Vagyis aki idén jelentkezik, azt sikeres eljárás esetén január 1-től fogják átsorolni.

4 Határidők A jelentkezés határideje március 31. Ez a jelentkezési lap intézményvezetőnek való leadását jelenti. Ezt követően április 15-ig kell az intézményvezetőnek rögzítenie a jelentkezést a rendszerben. Az OH erről visszajelzést küld. Ha nem, vagy tévesen történt a rögzítés, május 10-ig lehet az OH-n keresztül a minisztertől kérni a tervbe való felvételt. Június 20-ig állítják össze a minősítési tervet, a bekerülésről (vagy be nem kerülésről) mindenki (pedagógus és intézmény is) értesítést kap június 30-ig. A portfólió-felület június 30-ától érhető el, ekkortól november 25-ig kell elkészíteni a portfóliót. Nagyon fontos, hogy a KIR-ben egy működő cím legyen megadva, mert az OH minden értesítést a KIR-ben megadott címre küld!

5 Hogyan kell jelentkezni? A pedagógusnak annyi a dolga, hogy a kitöltött jelentkezési lapot leadja az igazgatónak, intézményvezetőnek. A megfelelő jelentkezési lap innen tölthető le: elentkeztetes2020 FIGYELEM! NEM az intézményvezető dönti el, hogy ki jelentkezhet, az ő dolga a jelentkezések rögzítése, amit nem tagadhat meg! (A 326-os rendelet 10/A. (2b) bekezdése szerint köteles rögzíteni.) Ha mégsem történne meg, akkor lehet május 10-ig a minisztertől kérni, amihez szükség van a jelentkezési lapra. Ezért senki ne jöjjön ki az igazgatói irodából, amíg nincs a kezében a jelentkezési lapjának saját példánya, rajta az igazgató aláírásával, miszerint átvette a jelentkezési lapot!

6 A jelentkezési lap A jelentkezési lap elsőre nagyon ijesztő, valójában egyáltalán nem bonyolult. Van hozzá kitöltési útmutató, érdemes elolvasni! Csak 2020-ra szóló jelentkezési lap használható, a tavalyi nem jó! Csak kézzel lehet kitölteni, nem érhető el géppel kitölthető változat. (Megérdeklődtem, tényleg nincs, mégpedig szándékosan.) Nem kell rajta mindent kitölteni, ezért figyelmesen végig kell olvasni. Fontos, hogy ami ezen szerepel, az a KIR-ben is szerepeljen. Tartozik hozzá egy az intézményvezető által kitöltendő rész is. Fontos, hogy ebből is a pedagógusé az egyik példány! Az intézményvezetőnek kell ellenőriznie, és a jelentkezési lapon igazolnia a KIR adatok valódiságát, továbbá a szükséges szakképzettség meglétét.

7 Tanító vagy tanár Gyakran okoz problémát a jelentkezéssel kapcsolatban, hogy a tanító 5-6. évfolyamon tanítja a műveltségterületének megfelelő tantárgyat, és ebből szeretne jelentkezni. Arra kell figyelni, hogy ebben az esetben az ő munkaköre nem tanító, hanem tanár. Így kell a KIR-ben is beállítani, és így kell jelentkeznie is. Ha pedig tanárként jelentkezik, tantárgyat is kell választania.

8 Kinek kell, azaz kötelező jelentkezni? Gyakornokoknak (bármilyen munkakörben), akiknek a gyakornoki ideje, vagy sikertelen vizsga miatt meghosszabbított gyakornoki ideje valamikor 2020 folyamán jár le.

9 Ki jelentkezhet PII fokozatra? Nincs különleges feltétel. Vagyis bárki jelentkezhet, aki a jogszabályi feltételeknek megfelel. Ezek a 326-os rendelet 3. (1) bekezdése alapján a következők: Pedagógus I besorolás Legalább 6 év szakmai gyakorlat. Az is jelentkezhet, akinek volt már sikertelen próbálkozás a PII-be, és 2020-ban letelik a sikertelen minősítéstől számított legalább két éve. Fontos, hogy a megismételt eljárásért fizetni is kell (71050 Ft)! Nincs keretszám, mindenki bekerül, aki a feltételeknek megfelel és jelentkezik.

10 Mikor és hogyan felel meg valaki a feltételeknek? Az OH honlapon a közleménynél az olvasható, hogy a különleges feltételeknek a jelentkezéskor kell megfelelni. A PI PII jelentkezésnél viszont nincs különleges feltétel, arra tehát ez nem vonatkozik! Vagyis megint a jogszabály marad. A 326-os rendelet 3. -a szerint: Ha a Pedagógus I. fokozatba besorolt pedagógus e besorolását követően legalább hat év szakmai gyakorlatot szerzett, saját kezdeményezésére minősítési eljárásban vehet részt. A 6 év szakmai gyakorlat tehát nem a jelentkezés, hanem az eljárásban való részvétel feltétele. Tehát mindenki jelentkezhet, akit szeptember 1-jén PI-be soroltak, hiszen nekik az eljárás kezdetekor meglesz a 6 évük. Viszont akit valami okból csak később soroltak PI-be az nem tud jelentkezni, még akkor sem, ha korábban már dolgozott pedagógusként, mert a 6 évet a PI-be sorolás után kell megszerezni.

11 Ki jelentkezhet Mesterpedagógusnak? Ha mesterprogramot akar megvalósítani, akkor a jelentkezőnek PII besorolással, és legalább 17 év szakmai gyakorlattal kell rendelkeznie. (Keretszám fő) Ha szakértői/szaktanácsadói képzésre akar jelentkezni, akkor a jelentkezőnek PII besorolással, és legalább 14 év szakmai gyakorlattal kell rendelkeznie, és figyelembe kell vennie a mellékletekben közzétett hiányterületi listát is. (Keretszám szaktanácsadó 400 fő, szakértő 400 fő, egyházi szaktanácsadó 200 fő) Ez az eljárás nem ingyen van, jelenleg Ft a díja!

12 Ki jelentkezhet Kutatótanárnak? Az a PII-be, vagy Mesterbe sorolt pedagógus, aki a következőknek megfelel: Legalább 14 év szakmai gyakorlat, Tudományos fokozat, Rendszeres szakmai publikációs tevékenység Az összes felsorolt feltételnek meg kell felelni, tehát összesen 3-nak. Ez az eljárás nem ingyen van, jelenleg Ft a díja! A tudományos fokozatnak a munkakör betöltéséhez szükséges szakképzettséghez kell kapcsolódnia. (Keretszám: 150 fő.)

13 Visszalépés A 326-os rendelet 10/A. (2c) bekezdése szerint: A nem kötelező minősítési eljárásban a pedagógus a jelentkezését az OH-hoz intézett írásbeli nyilatkozatával a portfólióvédés vagy a pályázat védését megelőző napig vonhatja vissza. A jelentkezés tehát korlátozás nélkül visszavonható, mégpedig akár az utolsó pillanatban is, de csak a nem kötelező!

14 Szakmai gyakorlati idő számítása A számítást a 326-os rendelet 6. és 6/A. -a szerint kell végezni. A megfelelő szakmai gyakorlati időnek is március 31-ig kell meglennie. Nagyon pontosnak kell lenni, mert akár heteken, sőt napokon is múlhat, hogy megvan-e. Az OH a KIR alapján ellenőrzi, hogy megvan-e, ezért meg kell nézni, hogy ott is annyi-e mint pl. a személyi anyagban. Pontosan meg kell nézni, hogy mi nem számít bele! (Közismert vélekedés pl. hogy a GYES nem számít bele, de ez így ebben a formában nem igaz!) Az említett jogszabályi hely a magasabb fokozatba lépéshez szükséges szakmai gyakorlati idő, és nem a besorolás alapját képező szolgálati idő számítását írja le! Utóbbi egészen más, és majd a besoroláskor lesz fontos! FONTOS! A szakmai gyakorlati időbe csak a jogszerű foglalkoztatás ideje számít be! A szakmai gyakorlati idő számításának szabályairól itt lehet bővebben olvasni:

15 Érdemes-e? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Annyi biztos, hogy megúszni nem lehet, a PII fokozat elérése mindenkinek kötelező. A 3. (1) bekezdés szerint a PI-ben töltött 9 év szakmai gyakorlat után kötelező a minősítés, vagyis a szabályok jelenlegi állása szerint akit szeptember 1-jén soroltak PI-be, annak 2021-ben kötelező lesz jelentkeznie a 2022-es eljárásra.) Ha viszont így van, akkor jobb előbb, mint később, már csak a pénz miatt is. Hogy mennyi a pénz, azt ki-ki kiszámolhatja az itt található kalkulátor segítségével: us-berek/berkalkulator.html

Minősítésre jelentkezés 2018*

Minősítésre jelentkezés 2018* Minősítésre jelentkezés 2018* 1.0** *Jelen ppt elolvasása nem helyettesíti a miniszteri közlemény, az OH hivatalos tájékoztatói és a vonatkozó jogszabályok pontos ismeretét! **A korábbi változatokban ma

Részletesebben

Minősítésre jelentkezés 2017*

Minősítésre jelentkezés 2017* Minősítésre jelentkezés 2017* 2.0** *Jelen ppt elolvasása nem helyettesíti a miniszteri közlemény, az OH hivatalos tájékoztatói és a vonatkozó jogszabályok pontos ismeretét! **A korábbi változatokban ma

Részletesebben

Minősítésre jelentkezés 2017*

Minősítésre jelentkezés 2017* Minősítésre jelentkezés 2017* 1.2** *Jelen ppt elolvasása nem helyettesíti a miniszteri közlemény, az OH hivatalos tájékoztatói és a vonatkozó jogszabályok pontos ismeretét! **A korábbi változatokban ma

Részletesebben

Minősítésre jelentkezés 2016

Minősítésre jelentkezés 2016 Minősítésre jelentkezés 2016 Mire jelentkezünk? A jogszabályok szerint mindig a következő évi minősítési eljárásokra jelentkezünk. Vagyis aki idén jelentkezik, annak valamikor 2017 folyamán lesz a minősítése.

Részletesebben

A 326/2013 Korm. rendelet 2017 novemberi változásai 1.0*

A 326/2013 Korm. rendelet 2017 novemberi változásai 1.0* A 326/2013 Korm. rendelet 2017 novemberi változásai 1.0* Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat

Részletesebben

A Kormány. /2017. (.) Korm. rendelete

A Kormány. /2017. (.) Korm. rendelete A Kormány /2017. (.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013.

Részletesebben

PORTFÓLIÓKÉSZÍTÉS, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE!

PORTFÓLIÓKÉSZÍTÉS, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! PORTFÓLIÓKÉSZÍTÉS, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! Műhelymunka 3. Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet EGYSZERŰSÍTETT VÁLTOZAT Kötelező Nem értékelt Nem kötelező Szakmai önéletrajz (űrlap) Pedagógiai szakmai és egyéb tevékenységek

Részletesebben

A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben

A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben A pedagógusminősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói rendszer a 2014/2015-ös tanévben Pedagógusok előmeneteli rendszere 2015. január 1-jétől a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében

A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében A portfólió szerepe a pedagógusok minősítési rendszerében 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény

Részletesebben

A 326/2013 Korm. rendelet 2016 júliusi változásai 1.0*

A 326/2013 Korm. rendelet 2016 júliusi változásai 1.0* A 326/2013 Korm. rendelet 2016 júliusi változásai 1.0* Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat

Részletesebben

A Kormány /2014. ( ) Korm. rendelete

A Kormány /2014. ( ) Korm. rendelete 1 A Kormány /2014. ( ) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló

Részletesebben

A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1.

A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1. A PEDAGÓGUSOK MINŐSÍTÉSI RENDSZERE S Z O M B A T H E L Y, 2 0 1 3. D E C E M B E R 1 1. SZABÁLYOZÁS a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) 64. a nevelési-oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Magyar joganyagok - 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet - a pedagógusok előmenete 2. oldal (5) Az Európai Iskolák Statútumáról szóló, Luxemburgban, 1

Magyar joganyagok - 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet - a pedagógusok előmenete 2. oldal (5) Az Európai Iskolák Statútumáról szóló, Luxemburgban, 1 Magyar joganyagok - 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet - a pedagógusok előmenete 1. oldal 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet - a pedagógusok előmenete 2. oldal (5) Az Európai Iskolák Statútumáról szóló, Luxemburgban, 1

Magyar joganyagok - 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet - a pedagógusok előmenete 2. oldal (5) Az Európai Iskolák Statútumáról szóló, Luxemburgban, 1 Magyar joganyagok - 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet - a pedagógusok előmenete 1. oldal 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló pedagógustovábbképzésre, valamint Mesterpedagógus fokozat elérését célzó minősítési eljárásra való jelentkezés során benyújtandó személyi

Részletesebben

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról A Kormány

Részletesebben

20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet

20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet Szakál Ferenc Pál 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet A 145. (1) bekezdésben a tanfelügyeleti ellenőrzés alapvető szempontjai között megjelent az önértékelés. A további (2)-(4) bekezdések meghatározzák az

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó. Negyedik rész. VII. A Mesterpedagógusokra vonatkozó új szabályozás

T á j é k o z t a t ó. Negyedik rész. VII. A Mesterpedagógusokra vonatkozó új szabályozás T á j é k o z t a t ó a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII.

Részletesebben

A pedagógusok előmeneteli rendszere a 2014/2015-ös tanévben. Emberi Erőforrások Minisztériuma

A pedagógusok előmeneteli rendszere a 2014/2015-ös tanévben. Emberi Erőforrások Minisztériuma A pedagógusok előmeneteli rendszere a 2014/2015-ös tanévben Emberi Erőforrások Minisztériuma EU-s ajánlások Európai Bizottság: A többi közalkalmazott és a magánszektorban dolgozók fizetéséhez viszonyított

Részletesebben

Reformáció az oktatásban Oktatás a reformációban Evangélikus tanévnyitó konferencia

Reformáció az oktatásban Oktatás a reformációban Evangélikus tanévnyitó konferencia Reformáció az oktatásban Oktatás a reformációban Evangélikus tanévnyitó konferencia A PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYA A PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYA AKTUÁLIS KÉRDÉSEI 2016. augusztus 27. Aszód Szikora Ágnes Jelenlegi életpálya

Részletesebben

A pedagógusok továbbképzési kötelezettsége

A pedagógusok továbbképzési kötelezettsége A pedagógusok továbbképzési kötelezettsége 1.0.* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat közzétételétől

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Pedagógusok felkészítése a pedagógusminősítési szakértői feladatok ellátására blended képzés és a Pedagógusok felkészítése az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzésben szakértői feladatok

Részletesebben

Minősítő bizottság. gyakörlö kölle giuma nak legala bb Pedagö gus II. föközatba sörölt, felke szített alkalmazöttja. A minősítési eljárás menete

Minősítő bizottság. gyakörlö kölle giuma nak legala bb Pedagö gus II. föközatba sörölt, felke szített alkalmazöttja. A minősítési eljárás menete Jogszabályi háttér Nemzeti kö znevele srö l szö lö 2011. e vi CXC. tö rve ny 64-65.. A tö rve ny kerettö rve ny, a re szletszaba lyökat a 326/2013. (VIII. 30.) körma nyrendelet tartalmazza tö rve ny 94.

Részletesebben

A pedagógus illetmény kiszámítása, besorolás 1.0

A pedagógus illetmény kiszámítása, besorolás 1.0 A pedagógus illetmény kiszámítása, besorolás 1.0 Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat közzétételétől

Részletesebben

Őszi Pedagógiai Napok Elnöki köszöntő

Őszi Pedagógiai Napok Elnöki köszöntő Őszi Pedagógiai Napok Elnöki köszöntő Budapest, 2016. november 14. Dr. Maruzsa Zoltán elnök Oktatási Hivatal Fontosabb feladataink a 2016/2017 tanév során Érettségi vizsga, középfokú felvételi eljárás

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre és a Tanfelügyeleti szakértők felkészítése pedagógiai-szakmai ellenőrzésre

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre és a Tanfelügyeleti szakértők felkészítése pedagógiai-szakmai ellenőrzésre KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre és a Tanfelügyeleti szakértők felkészítése pedagógiai-szakmai ellenőrzésre című akkreditált pedagógus-továbbképzésekre való jelentkezés

Részletesebben

Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára évi minősítési eljárásban való részvételhez (eljárásazonosító: 2020A)

Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára évi minősítési eljárásban való részvételhez (eljárásazonosító: 2020A) Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára 1 2020. évi minősítési eljárásban való részvételhez (eljárásazonosító: 2020A) Kérjük, figyelmesen olvassa végig a jelentkezési lapot és

Részletesebben

TANÉVKEZDŐ KIADVÁNY. - kivonat. III. A pedagógus előmeneteli rendszerrel kapcsolatos fontosabb szabályok

TANÉVKEZDŐ KIADVÁNY. - kivonat. III. A pedagógus előmeneteli rendszerrel kapcsolatos fontosabb szabályok TANÉVKEZDŐ KIADVÁNY Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának tanévkezdést támogató szakmai anyaga a 2015/2016. tanévre - kivonat III. A pedagógus előmeneteli rendszerrel

Részletesebben

Budapest, 2013. október 25.

Budapest, 2013. október 25. Budapest, 2013. október 25. Kelemen Gabriella Pedagógiai szakértő RPI Az előadás tematikája A pedagógus portfólió, munkaportfólió Elkészítése elkerülhetetlen A minősítésben betöltött szerepe Hogyan készítsük

Részletesebben

ELŐMENETELI RENDSZER Gyakornoktól a Mesterpedagógus, Kutatótanár fokozatig Budapest, november 14.

ELŐMENETELI RENDSZER Gyakornoktól a Mesterpedagógus, Kutatótanár fokozatig Budapest, november 14. ELŐMENETELI RENDSZER Gyakornoktól a Mesterpedagógus, Kutatótanár fokozatig Budapest, 2015. november 14. TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Látni, amit mindenki lát, és azt gondolni róla,

Részletesebben

Hatályba lépés 2014.11.05.!

Hatályba lépés 2014.11.05.! A Kormány 268/2014. (XI. 3.) Korm. rendelete egyes köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról Intézményvezetői segédanyag A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.

Részletesebben

BETEKINTÉS AZ INTÉZMÉNYEKBE AZ ÓVODA

BETEKINTÉS AZ INTÉZMÉNYEKBE AZ ÓVODA BETEKINTÉS AZ INTÉZMÉNYEKBE AZ ÓVODA A FOGALMAK, AMELYEKET MEGJEGYZÜNK Szaktanácsadás Tanfelügyelet Pedagógus minősítés ÖSSZEHASONLÍTÁS 1. CÉLJA SZERINT Szaktanácsadás Tanfelügyelet Pedagógus minősítés

Részletesebben

1. A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet módosítása

1. A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet módosítása 14756 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 149. szám III. Kormányrendeletek A Kormány 268/2014. (XI. 3.) Korm. rendelete egyes köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

DE MIT ADTAK NEKÜNK MÉG?

DE MIT ADTAK NEKÜNK MÉG? A TÁMOP-3.1.5 KIEMELT UNIÓS PROJEKT HATÁSA A KÖZNEVELÉSI RENDSZERRE AVAGY DE MIT ADTAK NEKÜNK MÉG? Kerekes Balázs projektigazgató Oktatási Hivatal Projektigazgatóság 2015. október 27. Az Oktatási Hivatal

Részletesebben

Az utolsó ellenőrzés 1.0*

Az utolsó ellenőrzés 1.0* Az utolsó ellenőrzés 1.0* Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat közzétételétől kezdve nem vállalok szakmai felelősséget!

Részletesebben

A rendelet 2015. április 17. napjától hatályos szövege

A rendelet 2015. április 17. napjától hatályos szövege A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 2015.

Részletesebben

Internátusvezetők és nevelők szakmai találkozója Miskolc,

Internátusvezetők és nevelők szakmai találkozója Miskolc, Internátusvezetők és nevelők szakmai találkozója Miskolc, 2015.11.20-21. A megújuló köznevelés elemei Szaktanácsadás Tanfelügyelet Pedagógus minősítés Intézményi önértékelés A megújuló köznevelés elemei

Részletesebben

8902 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 113. szám

8902 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 113. szám 8902 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2016. évi 113. szám A Kormány 235/2016. (VII. 29.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény

Részletesebben

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. Minősítés lépésről lépésre

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. Minősítés lépésről lépésre TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Minősítés lépésről lépésre Fokozatok Mikor? Hogyan? A minősítés lépései Felkészülés az e-portfólióvédésre Óra/foglalkozás megtartása Jelentkezés, E-portfólió

Részletesebben

Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban

Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban A PEDAGÓGIAI-SZAKMAI ELLENŐRZÉSRE ÉS INTÉZMÉNYI ÖNÉRTÉKELÉSRE ÉPÜLŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGFEJLESZTÉS Salgótarján, 2014, szeptember 29. 1 Köznevelés - fejlesztési projektek

Részletesebben

Megjelent a MK 125.szám

Megjelent a MK 125.szám Készítette: Aranyosiné Borsodi Éva köznevelési szakértő SEGÉDANYAG A Kormány 249/2015. (IX. 8.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Részletesebben

Minősítési folyamat és értékelés. Rapos Nóra ELTE PPK

Minősítési folyamat és értékelés. Rapos Nóra ELTE PPK Minősítési folyamat és értékelés Rapos Nóra ELTE PPK AZ MI? MESTERPEDAGÓGUS AKAROK LENNI! MIÉRT? HOGYAN? MILYEN ÚTON? TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Oktatási Hivatal Projektigazgatóság Cím: H 1055 Budapest,

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az akkreditált szaktanácsadói képzések esetében benyújtandó, a képzés megkezdésének alapjául szolgáló személyi dokumentumokhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az akkreditált szaktanácsadói képzések esetében benyújtandó, a képzés megkezdésének alapjául szolgáló személyi dokumentumokhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az akkreditált szaktanácsadói képzések esetében benyújtandó, a képzés megkezdésének alapjául szolgáló személyi dokumentumokhoz Budapest, 2017. június 19. A továbbképzésekkel kapcsolatban

Részletesebben

Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára évi minősítési eljárásában való részvételhez. előtag családi név utónév

Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára évi minősítési eljárásában való részvételhez. előtag családi név utónév Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára 1 2018. évi minősítési eljárásában való részvételhez Kérjük, figyelmesen olvassa végig a jelentkezési lapot és a kitöltési útmutatót, ezt

Részletesebben

A PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK

A PORTFÓLIÓ KÉSZÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK SEGÉDLET A PEDAGÓGUSOK ELŐMENETELI RENDSZERÉRŐL ÉS A KÖZALKALMAZOTTAK JOGÁLLÁSÁRÓL SZÓLÓ 1992. ÉVI XXXIII. TÖRVÉNY KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN TÖRTÉNŐ VÉGREHAJTÁSÁRÓL SZÓLÓ 326/2013. (VIII. 30.) KORMÁNYRENDELET

Részletesebben

A PEDAGÓGUSMINŐSÍTÉS RENDSZERE INTÉZMÉNYVEZETŐI FELADATOK. Budapest, 2015. február 20.

A PEDAGÓGUSMINŐSÍTÉS RENDSZERE INTÉZMÉNYVEZETŐI FELADATOK. Budapest, 2015. február 20. A PEDAGÓGUSMINŐSÍTÉS RENDSZERE INTÉZMÉNYVEZETŐI FELADATOK Budapest, 2015. február 20. Valami újra vállalkozni mindig kockázatos feladat. Számolni kell az értetlenséggel, az ismeretlennel szembeni idegenkedéssel,

Részletesebben

Segédanyag a szakmai gyakorlati idő számításához és ellenőrzéséhez

Segédanyag a szakmai gyakorlati idő számításához és ellenőrzéséhez Segédanyag a szakmai gyakorlati idő számításához és ellenőrzéséhez 1.0* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért

Részletesebben

Mesterpedagógusok a református köznevelési rendszerben

Mesterpedagógusok a református köznevelési rendszerben Református Köznevelési Szakértők III. Országos Találkozója Budapest, 2014. december 4. Mesterpedagógusok a református köznevelési rendszerben Kelemen Gabriella pedagógiai szakértő RPI kelemen.gabriella@reformatus.hu

Részletesebben

326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet 2015. április 17-én hatályba lépő előírásai hatályát vesztett szöveg módosított szöveg új szöveg 2. 5. 6.

326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet 2015. április 17-én hatályba lépő előírásai hatályát vesztett szöveg módosított szöveg új szöveg 2. 5. 6. 326/2013. (VIII. 30.) Kormányrendelet 2015. április 17-én hatályba lépő előírásai Áthúzva: a 2015. március 16-án hatályát vesztett szöveg Aláhúzva: a 2015. március 17-én hatályba lépett módosított szöveg

Részletesebben

A Kormány 418/2015. (XII. 23.) Korm. rendelete egyes gyermekvédelmi és köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról

A Kormány 418/2015. (XII. 23.) Korm. rendelete egyes gyermekvédelmi és köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról 27034 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 202. szám 5. melléklet a 417/2015. (XII. 23.) Korm. rendelethez 1. A kormányablakokról szóló 515/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet 3. melléklet 31. pontjában a Gyermekgondozási

Részletesebben

Pedagógus-előmeneteli rendszer BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 1

Pedagógus-előmeneteli rendszer BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 1 Pedagógus-előmeneteli rendszer 2016. 07. 03. BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 1 A minősítés részei Portfólió Óra-, foglalkozáslátogatás Portfólió védése 2016. 07. 03. BÁRTFAI JUDIT SZAKTANÁCSADÓ 2 A 1 Az értékelés

Részletesebben

4434 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 43. szám

4434 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 43. szám 4434 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 43. szám A Kormány 99/2014. (III. 25.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény

Részletesebben

ÚTITÁRSAK. Pedagógusokat segítő szerepek

ÚTITÁRSAK. Pedagógusokat segítő szerepek ÚTITÁRSAK Pedagógusokat segítő szerepek TÉMACSOPORTOK Rövid, bevezető témák 1. Jogszabályi háttér 2. Életpálya szakaszai 3. A rendszer bevezetése 4. Értékelési rendszer 5. TÁMOP Segítő, értékelő szerepek

Részletesebben

Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás?

Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás? Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás? 1.2* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat

Részletesebben

Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás?

Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás? Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás? 2.1* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat

Részletesebben

A pedagógusminősítés rendszerének bevezetése, mérföldkövei

A pedagógusminősítés rendszerének bevezetése, mérföldkövei A pedagógusminősítés rendszerének bevezetése, mérföldkövei Szakmai tanévnyitó Budapest 2014. augusztus 26. Pósfai Péter elnök A) A tanfelügyeleti rendszer A tanfelügyelet és a pedagógusminősítés kapcsolata:

Részletesebben

Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára évi minősítési eljárásában való részvételhez. előtag családi név utónév

Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára évi minősítési eljárásában való részvételhez. előtag családi név utónév Jelentkezési lap pedagógus munkakörben foglalkoztatottak számára 1 2019. évi minősítési eljárásában való részvételhez Kérjük, figyelmesen olvassa végig a jelentkezési lapot és a kitöltési útmutatót, ezt

Részletesebben

melléklet a 39084/2015. számú kormány-előterjesztéshez

melléklet a 39084/2015. számú kormány-előterjesztéshez melléklet a 39084/2015. számú kormány-előterjesztéshez Formázott: Behúzás: Első sor: 0 cm A Kormány /2016. (.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

A 326/2013 Korm. rendelet legújabb módosítása (2015. szeptember 9.) Összeállította: Szakál Ferenc Pál

A 326/2013 Korm. rendelet legújabb módosítása (2015. szeptember 9.) Összeállította: Szakál Ferenc Pál A 326/2013 Korm. rendelet legújabb módosítása (2015. szeptember 9.) Összeállította: Szakál Ferenc Pál FIGYELEM! A továbbiakban igyekeztem röviden összefoglalni és némileg csoportosítani a változásokat.

Részletesebben

VIII. ÉVFOLYAM, 17. SZÁM SZEPTEMBER 21.

VIII. ÉVFOLYAM, 17. SZÁM SZEPTEMBER 21. VIII. ÉVFOLYAM, 17. SZÁM 2016. SZEPTEMBER 21. Az Oktatási és Kulturális Közlöny 2016. évi 17. számának tartalmából: teljes tematikus összeállítás a köznevelés és a felsőoktatás, valamint a kulturális élet

Részletesebben

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet

326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról A Kormány

Részletesebben

A pedagógus minősítési rendszer

A pedagógus minősítési rendszer TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA A pedagógus minősítési rendszer Thaisz Miklós Köznevelésért Felelős Államtitkári Kabinet Jogszabályi háttér Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

A minősítési eljárás

A minősítési eljárás A minősítési eljárás 2.2* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat közzétételétől kezdve nem vállalok

Részletesebben

Segédanyag a gyakornoki idő számításához

Segédanyag a gyakornoki idő számításához Segédanyag a gyakornoki idő számításához Tartalomjegyzék I. Bevezető... 2 II. Szakmai gyakorlati idő... 3 III. Pedagógus I. fokozatba való sorolás hat év munkaviszony jellegű jogviszony alapján... 5 IV.

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések az átsorolásokkal kapcsolatban

Gyakran ismételt kérdések az átsorolásokkal kapcsolatban Gyakran ismételt kérdések az átsorolásokkal kapcsolatban 1. Érvényben van-e még az a megállapodás, miszerint most minden munkáltatói döntésen alapuló illetményrész törlődik? A következő hónapban pedig

Részletesebben

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben!

Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Közalkalmazotti besorolás, minősítés, illetmények, bérezés 2014 és 2015 évben! Többen jelezték, hogy véleményük szerint nem megfelelő a fizetési osztályba sorolásuk. Az alábbi cikk közérthetően magyarázza

Részletesebben

Minősítés, Tanfelügyelet, Önértékelés

Minősítés, Tanfelügyelet, Önértékelés Minősítés, Tanfelügyelet, Önértékelés Összefüggések, praktikus kérdések 2015. augusztus 26. Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő NPK Országos Elnökség tagja Amiről nem lesz szó Jogszabályi háttér (Utána

Részletesebben

Dr. Zemplényi Adrienne, munkaügyi szakjogász

Dr. Zemplényi Adrienne, munkaügyi szakjogász Dr. Zemplényi Adrienne, munkaügyi szakjogász Munkajogi kérdések és válaszok KÉRDÉS: 2017 januárjában, 40 év munkaviszonnyal nyugdíjba mehetek óvodapedagógusként. A felmentési időmet középső csoportos gyermekekkel

Részletesebben

A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet

A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet A 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról A rendelet

Részletesebben

Dr. Kovácsné Sütő Irma mesterpedagógus szakértő:( pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés)

Dr. Kovácsné Sütő Irma mesterpedagógus szakértő:( pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés) A pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítés szakterületre vonatkozó, a szakértői feladatokhoz kapcsolódó jogszabályváltozások Dr. Kovácsné Sütő Irma mesterpedagógus szakértő:(

Részletesebben

Nemzeti Pedagógus Kar Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozatának szakmai napja Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítési eljárás véleményezése

Nemzeti Pedagógus Kar Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozatának szakmai napja Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítési eljárás véleményezése Nemzeti Pedagógus Kar Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozatának szakmai napja Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítési eljárás véleményezése A minősítési eljárásokat szabályozó dokumentumok A 326/2013.

Részletesebben

/2015. (...) Korm. rendelet

/2015. (...) Korm. rendelet Melléklet a 4338/2015. számú kormány-előterjesztéshez /2015. (....) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési

Részletesebben

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. E-portfólió. 2013. november 26.

TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. E-portfólió. 2013. november 26. TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA E-portfólió 2013. november 26. TÁMOP 3.1.5/12-2012 - 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Pedagógusok előmeneteli rendszere és az e-portfólió A minősítési

Részletesebben

Pedagógiai nap. A pedagógus-életpályamodell aktuális kérdései. Budapest, április 14.

Pedagógiai nap. A pedagógus-életpályamodell aktuális kérdései. Budapest, április 14. Pedagógiai nap A pedagógus-életpályamodell aktuális kérdései Budapest, 2016. április 14. TÉNYLEG ANNYIRA BONYOLULT? PEDAGÓGUS ELŐMENETELI RENDSZER Cél: Pedagógusok folyamatos szakmai fejlődése, minőségi

Részletesebben

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT Székesfehérvár, szeptember 1.

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT Székesfehérvár, szeptember 1. GYAKORNOKI SZABÁLYZAT 2016. Székesfehérvár, 2016. szeptember 1. 1 Gyakornoki szabályzat Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Jogszabályi háttér A gyakornokra, a gyakornoki időre és a minősítő vizsgára

Részletesebben

A pedagógusok előmeneteli rendszere. 2013. szeptember 1-jétől

A pedagógusok előmeneteli rendszere. 2013. szeptember 1-jétől A pedagógusok előmeneteli rendszere 2013. szeptember 1-jétől Budapest, 2013.12.02 dr. Gera Tibor Alkalmazott jogszabályok A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) A pedagógusok előmeneteli

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája PANASZKEZELÉSI REND Gyakornoki szabályzat 1. Gyakornok fogalmának meghatározása Régi típusú gyakornok:

Részletesebben

Az Oktatási Hivatal évi új feladatai

Az Oktatási Hivatal évi új feladatai Az Oktatási Hivatal 2017. évi új feladatai Szolnok 2017. április 4. Brassói Sándor Köznevelési elnökhelyettes Amiről szó lesz: új feladatok, fejlesztések, együttműködések 2016-2017. évi új feladatok a

Részletesebben

II. A vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata során beépítendő további tartalmi elemek

II. A vízgyűjtő-gazdálkodási terv felülvizsgálata során beépítendő további tartalmi elemek 19272 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 125. szám 11.4. a háttér-koncentrációk meghatározásának a felszín alatti vizek szennyezés és állapotromlás elleni védelméről szóló 2006. december 12-i 2006/118/EK

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani . számú melléklet T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 992. évi XXXIII.

Részletesebben

Az új típusú szaktanácsadás

Az új típusú szaktanácsadás Az új típusú szaktanácsadás Dr. Pompor Zoltán szakmai vezető TÁMOP 3.1.5/12 A TÁMOP 3.1.5/12-ben megvalósuló fejlesztések Az Oktatási Hivatal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft és az Oktatáskutató

Részletesebben

Aktualitások az óvodai intézményi működésben

Aktualitások az óvodai intézményi működésben Aktualitások az óvodai intézményi működésben 1 Európai kitekintés EU 2020 Stratégia 95% Hazai sikerek 95,2% Pályázatok 9200 Életkor Létszám arány 2010 Létszám arány 2016-2017 3 éves 74,1% 84% 2 Óvodai

Részletesebben

Az adatkezelésre jogosult személye: Oktatási Hivatal az Oktatási Hivatalról szóló 121/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet 3. c) pont alapján.

Az adatkezelésre jogosult személye: Oktatási Hivatal az Oktatási Hivatalról szóló 121/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet 3. c) pont alapján. Tájékoztatás az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési (tanfelügyeleti) és önértékelési eljárások koordinálásáért, valamint a pedagógusminősítési eljárások koordinálásáért felelős szervnél nyilvántartott

Részletesebben

A minősítési eljárás

A minősítési eljárás A minősítési eljárás 2.1* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat közzétételétől kezdve nem vállalok

Részletesebben

KUTATÓTANÁR MESTERPEDAGÓGUS PEDAGÓGUS II. PEDAGÓGUS I. GYAKORNOK. Választható, Leghamarabb 6 év után 85 %-os eredmény. Kötelező,

KUTATÓTANÁR MESTERPEDAGÓGUS PEDAGÓGUS II. PEDAGÓGUS I. GYAKORNOK. Választható, Leghamarabb 6 év után 85 %-os eredmény. Kötelező, 1 KUTATÓTANÁR MESTERPEDAGÓGUS PEDAGÓGUS II. PEDAGÓGUS I. Választható, Leghamarabb 6 év után 85 %-os eredmény Kötelező, 6-9 év után 75%-os eredmény GYAKORNOK Kötelező, 2 év után 60%-os eredmény 2 A kötelező

Részletesebben

Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás?

Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás? Milyen pluszfeladatokkal jár a Mesterpedagógus besorolás? 2.0* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért e változat

Részletesebben

Szaktanácsadás a 2014/2015-ös tanévben

Szaktanácsadás a 2014/2015-ös tanévben Szaktanácsadás a 2014/2015-ös tanévben 2014. szeptember 11. Budapest Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Dr. Pompor Zoltán Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP 3.1.5/12

Részletesebben

Önértékelés és Tanfelügyelet

Önértékelés és Tanfelügyelet Önértékelés és Tanfelügyelet Az első változások 2016.02.01. Összeállította: Szakál Ferenc Pál Forrás: http://www.oktatas.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/tanfelugyelet_onertekele s_kezikonyvek Akinek 2014-2016-ban

Részletesebben

Az osztályfőnöki, munkaközösségvezetői és DÖK-segítői feladatok beszámításának kérdései 1.1*

Az osztályfőnöki, munkaközösségvezetői és DÖK-segítői feladatok beszámításának kérdései 1.1* Az osztályfőnöki, munkaközösségvezetői és DÖK-segítői feladatok beszámításának kérdései 1.1* Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak

Részletesebben

2014.október 22. Budapest

2014.október 22. Budapest 2014.október 22. Budapest A pedagógusminősítés jogszabályi háttere, és eljárásrendje 2011.évi CXC. tv. A nemzeti köznevelésről A 20./2012. EMMI-rendelet 326./2013. Korm.rend. Útmutató a pedagógusok minősítési

Részletesebben

A minősítési eljárás

A minősítési eljárás A minősítési eljárás Avagy: Tények alapján készülj, ne állítólag -alapon! 1.2* Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak lehetnek, így azok tartalmáért

Részletesebben

A Ciszterci Szent István Gimnázium GYAKORNOKI SZABÁLYZATA

A Ciszterci Szent István Gimnázium GYAKORNOKI SZABÁLYZATA A Ciszterci Szent István Gimnázium GYAKORNOKI SZABÁLYZATA Székesfehérvár 2015 Jogszabályi háttér A gyakornokra, a gyakornoki időre és a minősítő vizsgára vonatkozó rendelkezéseket az 2011. évi CXC törvény

Részletesebben

AZ ÉLETPÁLYA-RENDELET ÉVI ÁTFOGÓ MÓDOSÍTÁSA

AZ ÉLETPÁLYA-RENDELET ÉVI ÁTFOGÓ MÓDOSÍTÁSA AZ ÉLETPÁLYA-RENDELET 2016. ÉVI ÁTFOGÓ MÓDOSÍTÁSA Kommentár Kozák András köznevelési szakértő Tartalomjegyzék 1. A Mesterpedagógus és a Kutatótanár fokozat elérését célzó minősítési eljárás és az e fokozatokba

Részletesebben

ÁTALAKULÓ ISKOLARENDSZER

ÁTALAKULÓ ISKOLARENDSZER ÁTALAKULÓ ISKOLARENDSZER Kaposi József 2014 Előzmények: európai, hazai Bologna-folyamat és Lisszaboni folyamat emberi képességek felértékelődése, kompetencia lapú oktatás és új kvalifikációs rendszerek

Részletesebben

4676 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 48. szám

4676 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 48. szám 4676 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 48. szám A Kormány 89/2015. (IV. 9.) Korm. rendelete a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési

Részletesebben

A minősítési eljárás

A minősítési eljárás A minősítési eljárás 2.0* A 326/2013 Korm. rendelet 2015. szeptemberi változásai alapján átdolgozott változat Készítette: Szakál Ferenc Pál *A korábbi változatokban ma már nem aktuális, nem érvényes tartalmak

Részletesebben

2016. januári jogszabályváltozások. Összeállította: Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő

2016. januári jogszabályváltozások. Összeállította: Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő 2016. januári jogszabályváltozások Összeállította: Szakál Ferenc Pál köznevelési szakértő FIGYELEM! A továbbiakban igyekeztem röviden összefoglalni és némileg csoportosítani a változásokat. Az összefoglaló

Részletesebben

Barcsák Marianna igazgatói értekezlet

Barcsák Marianna igazgatói értekezlet Jogszabály módosítások a 2016/2017-es tanévben a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény módosítása 1/ Készségfejlesztő speciális szakiskola készségfejlesztő iskola 13/B o o o o a készségfejlesztő

Részletesebben

MESTERPEDAGÓGUSI ÉS KUTATÓTANÁRI FOKOZATBA LÉPÉS FELTÉTELEI ÉS ELJÁRÁSRENDJE. Békéscsaba, 2015. december 2.

MESTERPEDAGÓGUSI ÉS KUTATÓTANÁRI FOKOZATBA LÉPÉS FELTÉTELEI ÉS ELJÁRÁSRENDJE. Békéscsaba, 2015. december 2. MESTERPEDAGÓGUSI ÉS KUTATÓTANÁRI FOKOZATBA LÉPÉS FELTÉTELEI ÉS ELJÁRÁSRENDJE Békéscsaba, 2015. december 2. TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA Minél inkább hiszünk abban, hogy csak rajtunk

Részletesebben