A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ"

Átírás

1 A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: A honlap baloldalán a KAPCSOLATOK nevő hasábot lefelé görgetve található a Neptun.Net Hallgatói web 3 dokumentációja, melynek belépés elıtti elolvasása segíti a hallgatót a program használatában. Elsı lépésként a honlap AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK nevő hasábjában kattintson a hitelesítı tanúsítvány letöltésé -re és telepítse is azt saját gépére. Ezután a Neptun.Net belépés Hallgatóként feliratra kattintva (ha nem sikerült a tanúsítvány letöltése, akkor a Továbblépés erre a webhelyre kattintást követıen) megjelenik a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszer bejelentkezési ablaka. A feljövı ablakban az értesítő levélben kapott hallgatói Azonosítóval (más szóval loginnévvel, ami megegyezik a 6 karakteres neptun kóddal) és a generált Jelszóval (ami 8 karakter és a hallgató teljes születési dátumát tartalmazza, ÉÉÉÉHHNN formában, vagyis aki 1999 január 1- én született, annál ) lehet bejelentkezni a rendszerbe (ha már korábban használta a BME Neptun.net rendszerét, és attól eltérı új Neptun kódot kapott, akkor kérjük a korábbi belépési azonosítóját és jelszavát használja továbbra is, és jelezze a Neptun.Net rendszerben az Ügyintézés Kérvények menüje alatt található Létezı mellett újra kapott Neptunkód bejelentése kérvényőrlapon, hogy tévesen kapott új neptun kódot). Bejelentkezés után a generált (születési dátumát tartalmazó) jelszót FELTÉTLENÜL változtassa meg! Elsı belépéskor a rendszer is figyelmezteti a jelszóváltoztatásra. Jelszó változtatása a Saját adatok alatt a Beállítások menüben tehetı meg. A jelszót célszerő legalább 8 karakter hosszúra megadni és tartalmazzon számokat, kis- és nagybetőket vegyesen (célszerő kerülni azokat a jeleket, amelyek különbözı nyelvő billentyőzeteken eltérı helyen vannak, miután a beírt jelszó nem látható).

2 A Neptun.Net rendszer menüpontonkénti és teljes dokumentációval rendelkezik. A baloldalon az Információk menü alatt található a Felületérzékeny súgó, amire kattintva az aktuális menühöz tartozó használati útmutatót jeleníti meg egy felugró ablakban a rendszer. A fejlécben található? (segítség) a teljes hallgatói dokumentációt és abban való keresést biztosítja. Kijelentkezés a fejlécben látható kilépés gombra kattintással történik. A továbbiakban a legfontosabb Neptun.Net teendıket 3 csoportban ismertetjük, attól függıen, hogy A) azt a felvételi értesítést követıen a beiratkozás elıtt kell már használni, B) a beiratkozási regisztrációs héten, ill. C) azt követıen a késıbbiek során. A) SAJÁT ADATAINAK ELLENİRZÉSE/MÓDOSÍTÁSA: A Saját adatok menüre kattintva a legördülı listában a Személyes adatok a hallgató alapadatait tartalmazza, míg a Képzettség az elıképzettséget és a nyelvvizsgákat, az Elérhetıségek a hallgató cím, , és telefonszám adatait. Személyes adatok tartalmazzák a hallgató felvételi rendszerben megadott, onnan a tanulmányi rendszerbe átvett adatait. Amennyiben módosításra, ill. hiánypótlásra van szükség, azt az Adatmódosítás gombra kattintva teheti meg. Alapadatok módosítása: itt kell megadnia az adóazonosító jelét, a TAJ számát, személyi igazolvány számát, ill. ha külföldi, az útlevél számát és érvényességét. A Módosítások elküldése gomb megnyomásakor a Neptun.Net-ben nyilvántartott adatai az Ön által megadottakra változnak. Elérhetıségek a Saját adatok alatt legördülı Elérhetıségek menüben láthatók, itt ellenırizheti a címeit. címek: bár több címet is megadhat, hivatalos címet csak egyet adjon meg, legalább hetente egyszer nézze meg, mert az Ön számára is fontos üzenetek általában erre érkeznek. Tanulmányaival kapcsolatos ügyeirıl a tájékoztatást a Neptun programban üzenetként és többnyire üzenetként is megkapja. A felvett hallgatók az interneten regisztrálhatják magukat és tanulmányaik idejére címet kapnak a HSZK-tól. Cím fülön láthatók a hallgató lakcímei. A címek típusukat tekintve különbözıek lehetnek: állandó lakcímbıl és értesítési címbıl csak egyet vigyen fel,

3 mindkét címfajta felvitele kötelezı, ha az állandó megegyezik az értesítési címmel, akkor is vigye fel értesítési címként is, hiszen ez a címfajta kerül kiválasztásra hivatalos értesítéseknél Címek módosítása: az Új felvétel gomb megnyomásakor új cím rögzítése lehetséges a felületen megjelenı adatok kitöltésével. Módosítás szövegre kattintva a címsorban a már regisztrált cím módosítását végezhetjük el. Telefonszámok: mobil vagy vezetékes telefonszám megadását teszi lehetıvé. A telefonszámok rögzítése kötött formátumú : 06 elválasztójel nélkül. B) TANTÁRGYFELVÉTEL: körzet szám A képernyı bal felsı sarkában a hallgató az aktuális képzését látja, amire felvételt nyert. Ha több képzésre is jár a hallgató az intézményben, akkor baloldalon a képzésváltás gombra kattintva a legördülı listából választhatja ki az aktuálisat. A számok folyamosan írandók, minden A képzés tárgyai mintatantervekbe vannak szervezve, a mintatanterv neve jelzi, hogy mely tárgyak találhatók benne (nyelvi tárgyak, alapképzés tárgyai, szakirányos ). Tárgyfelvételt a Tárgyak menüpont alatt legördülı Tárgyfelvétel menüben lehet intézni a hallgatónak. A Tárgyfelvétel menüpontban a félév és a mintatanterv kiválasztása után a tárgytípusnál a mintatanterv tárgyai opció választása esetén jelennek meg többek között a kötelezı és a kötelezıen választható tárgyak. (Errıl bıvebb tájékoztatást majd a beiratkozáson kap). A mintatantervek segítséget nyújtanak abban, hogy mely félévben ajánlott a tárgy felvétele, hogy kritérium- vagy szabadon választható-e a tárgy, hány kreditpontot ér stb. Csak a meghirdetett tárgyak négyzet kipipálásával biztosíthatja azt, hogy a megjelenı tárgylistában csak azok a tárgyak jelenjenek meg, amelyek a kiválasztott félévben meghirdetésre kerülnek. A Tárgyak listázása gombra kattintva megjelenik a feltételeknek megfelelıen szőrt tantárgylista.

4 Ha egy tárgyhoz elmélet, gyakorlat és labor kurzus is tartozik, mindegyikbıl választania kell egyet, különben a tárgy felvétele nem engedélyezett. A tárgyfelvételrıl a beiratkozáson részletes tájékoztatót fog kapni. Tárgyfelvételre csak a regisztrációs héten van lehetısége. BEIRATKOZÁS: Tanulmányi ügyeinek regisztrálása a Neptun.Net-ben történik. Ennek elsı lépése az iratkozás. Ez tulajdonképpen már nem pontos fogalom, az új felsıoktatási törvény szerint beiratkozni csak a tanulmányok kezdetén kell, ezt követıen minden félév elején aktív, vagy passzív félévre kell bejelentkezni. A Neptun.Net egyelıre a régi elnevezést használja, és beiratkozás nevő gombot mőködtet. A bejelentkezésre a regisztrációs héten lesz lehetısége. Figyelem: a bejelentkezés nem vonható vissza: A hallgató képzésének idıszakai megtekinthetık és ennek ismeretében vehet fel tárgyat, iratkozhat, jelentkezhet vizsgára. Az Információ alatt legördülı menüben található az Idıszakok menü, amely tartalmazza a hallgató számára fontos félévenként megjelenı idıszakokat. A beiratkozási idıszak érvénybe lépésének pillanatától tud a hallgató a félévre bejelentkezni, véglegesítve ezzel a tárgyfelvételét és Aktívvá, aktuálissá tenni a félévét. Ha a hallgató Passzív szeretne lenni a félévben, akkor a beiratkozási idıszakban Passzív-ként kell bejelentkeznie a félévre, de a bejelentkezés elıtt le kell törölnie az esetlegesen felvett tárgyait, mert passzív státusszal nem lehet felvett tárgya a féléven.

5 Elıször vegye fel összes tárgyát, azután iratkozzon be a félévre! Az Ügyintézés menü alatt legördülı menüben a Beiratkozás menü aktívvá válik és iratkozhat a hallgató, ha a beiratkozási idıszak megkezdıdött. A menübe lépve a hallgató nyilatkozik a Nyilatkozom gomb megnyomásával iratkozási szándékáról. A beiratkozás sikerességérıl gyızıdjön meg, mert annak elmulasztása jogkövetkezményekkel jár! C) A Neptun.Net rendszerbe belépés után a hallgató az aktuális üzeneteit látja, amelyeket célszerő megtekinteni az Üzenetek menüre kattintva, mielıtt továbblépnénk. Az üzenetek lehetnek automatikusan generálódó és lehetnek hallgatói kört érintı személyre szóló üzenek. PÉNZÜGYEK: Minden hallgatónak rendelkeznie kell saját bankszámlaszámmal, amelyrıl a befizetéseit intézheti, ill. amelyre az ösztöndíj kifizetéseit utalják. A neptunban ezt a Pénzügyek, Beállítások menüpontban kell rögzíteni. A bankszámlaszám rögzítésekor automatikusan Alapértelmezetté válik. Minden további számlaszám rögzítésekor meg kell adni, melyik lesz az új alapértelmezett számlaszám, amelyrıl a tranzakciók a jövıben végrehajtódnak. Ha a korábbi számlaszámán már történt pénzmozgás, akkor a törlés nem engedélyezett. A BME-n a hallgatók fizetési kötelezettségeiket (amit a Neptun.Net-ben a Befizetés menüpont Befizetés és Visszafizetés fülén láthatnak), az ún. kiírt tételeket általában győjtıszámláról teljesíthetik. Azonban ha a kiírt tételt nem a hallgató, hanem valamely cég Magyar Államkincstáron (MÁK) át történı utalással teljesíti, akkor a Neptun.Net-ben a hallgatónak számlát kell igényelni.

6 Győjtıszámlás befizetés A hallgatók díjfizetési kötelezettségeit a BME rója ki a Neptun.Net-ben, a hallgatónak csak ellenıriznie, és határidıre teljesítenie kell a kiírt tételeket. A lejárt határidejő befizetések megakadályozhatják a hallgató félévre történı bejelentkezését, illetve vizsgajelentkezéseit. A BME minden felvett hallgatója számára automatikusan egy úgynevezett egyéni győjtıszámlát hoz létre. Az egyéni győjtıszámlához csak a Neptun.Net-en keresztül lehet hozzáférni. A számlán lévı összeg nem kamatozik, ám azt a hallgató bármikor ingyenesen visszautalhatja saját bankszámlájára A Neptun.Net rendszeren keresztül történı befizetés elsı lépéseként erre az egyéni győjtıszámlára kell banki átutalással egy bizonyos összeget átutalnia a hallgatónak vagy hozzátartozójának. Csak bankszámlaszámról lehet a győjtıszámlára utalni: bankból készpénzzel, csekkel postai úton stb. TILOS, az elveszett pénzekért az egyetem felelısséget nem vállal! Minden hallgató a következı számlaszámra utal: Neve: BME GYŐJTİSZÁMLA Száma: Ahhoz, hogy a Neptun.Net az utalásokat hallgatókhoz tudja rendelni - vagyis hogy az átutalt összeggel a hallgató saját maga rendelkezhessen - az átutalás közlemény rovatába a Neptun kódot kell írni, és elé kötıjellel az NK betőket (pl. ha a hallgató Neptun kódja: BS16RQ, akkor a közleménybe: NK-BS16RQ kerül). MINTA: A hallgató neve és számlaszáma: Teszt Kriszta - - A jogosult neve és székhelye: BME GYŐJTİSZÁMLA Összeg: 5000 Ft A jogosult számlaszáma: Közlemény: NK-BS16RQ Ezt a 6 karakteres alfanumerikus Neptun kódot a hallgató az értesítı levélben megkapja. Ha a közlemény rovat nincs helyesen kitöltve, a rendszer nem tudja a tételt automatikusan beazonosítani és hallgatóhoz rendelni, így az utalt pénz visszafordul arra a számlaszámra, amelyrıl az utalás történt (a visszautalás 1-2 hetet is igénybe vehet!). A helyesen utalt összeget a hallgató 5 munkanapon belül látja a Neptun.Net-ben, és rendelkezhet felette. A győjtıszámlára bármikor bármekkora összeget lehet utalni, függetlenül attól, hogy mikor keletkezik díjfizetési kötelezettség. A győjtıszámlára utalás ténye még nem jelent pénzügyi teljesítést, csak ha a Pénzügyek alatti Befizetés menüben a kiírt tételnél megjelölte és a Tovább gombbal elindította a mővelet végrehajtását.

7 A Kiírt tételhez a hallgató megadhat befizetıt. A befizetı lehet Partner vagy Szervezet. A Partner befizetı magánszemély (pl. a hallgató vagy hozzátartozója). Partnerhez tilos adószámot rögzíteni, csak 8-cal kezdıdı adóazonosítót szabad, még akkor is, ha ezt a rendszer megengedi. Számlakéréshez adószámmal rendelkezı szervezetet vagy vállalkozót csak Szervezet-ként szabad rögzíteni. Számlaigénylés A kirótt tétel befizetését nem magánszemély, hanem cég vállalja, akkor a Neptun.Net-ben TILOS a kirótt tételt győjtıszámláról befizetni. Ez esetben ugyanis a hallgatónak számlát kell igényelnie, a cég mint Szervezet pontos adatainak a megadásával. (Az egyetem által kibocsájtott számla teljesítése a számlán lévı számlaszámra történı utalással (a Magyar Államkincstáron keresztül) történik. A beérkezést követıen a Neptun.Net-ben a kiírt tétel jóváírásra kerül, tehát a hallgatónak a számla igénylése után semmiféle teendıje nincsen a teljesítést illetıen. Számlaigényéhez a Pénzügyek alatti Beállítások menüpont alatt a -ra kattintva, majd Keresés gombbal elıször meg kell néznie a Szervezetek között pl. a cég neve, adószáma alapján, hogy a cég már rögzítve van-e a Neptun.Net-ben. Ha nem találja meg a Szervezetet (céget), akkor ugyanitt az Új szervezet felvitele gombra kattintva rögzítheti új szervezeti egységként a listában még nem szereplı céget adatainak megadásával. Az adatoknál a cég pontos nevét, adószámát, pontos címét kell megadni. Csak egyféle cím adható meg! (Azaz nem lehetséges, hogy a postázást a hallgató más címre kérje, mint ami a cég adatainál szerepel. A számla igényléséhez a Pénzügyek alatti Befizetés menüben a felületen az Ön által kiválasztott céget kell a kiírt tételnél a befizetı megadásánál hozzárendelni.

8 A számlakészítés indításának feltétele, hogy bepipálja az átutalásos számlát kérek jelölınégyzetet, majd a mentés gombra kattintson. Kiírt tétel megosztása Ha a hallgató a kiírt tételt több részletben vagy a fenti két befizetési lehetıség kombinálásával kívánja teljesíteni, akkor ezt a tétel megosztásával teheti meg, amit célszerő a kiírás után, de még a befizetés elıtt elvégezni. A kiírt tétel sorában a Lehetıségek -re kattintva választható ki a Megosztás. ELEKTRONIKUS KÉRVÉNYKEZELÉS A Neptun.Net lehetıséget biztosít elektronikus kérvénykezelésre, amely gyorsítja és kényelmesebbé teszi az ügyintézést. A kitöltött Kérvények mentés után azonnal az illetékes ügyintézıhöz kerülnek. Az ügyek intézését, majd a döntést és annak indokait szintén megtekinthetik a Neptun.Net-ben. Ügyeik intézéséhez a Központi Tanulmányi Hivatalt csak akkor kell személyesen felkeresni, ha az ügyhöz papír alapú melléklet csatolása szükséges. A mellékletek leadásával más személy is megbízható. A döntésrıl azonnal értesítést kapnak, megfelelı beállítás esetén -ben is. A kérvények beadásához határidık tartoznak fajtájuktól függıen. Csak akkor lehet kérvényt elküldeni, ha annak beadási határideje érvényes. A képernyı bal oldalán a képzés kiválasztása után (ha több van) az Ügyintézés fülön a Kérvények menüpontban látható a kitölthetı kérvények listája, a mellette lévı fülön pedig a leadott kérvényeket tekinthetjük meg. Az adott kérvénynél a Kiválaszt ra klikkelve megjelenik

9 a saját adatainkkal kitöltött kérvény őrlap, amelyben a kitöltendı részeket beírva, majd az őrlap végén található Mentés gombra klikkelve továbbítjuk a kérvényt. Figyelem! Csak egyszer klikkeljünk a Mentés gombra! A Mentés után a Leadott kérvények fülön megtekinthetjük kérvényünk adatait, pl.: Az Azonosító címszó alatti szöveg szolgál kérvényünk beazonosítására a Központi Tanulmányi Hivatalban. Erre kell hivatkozni minden alkalommal, ha a kérvénnyel kapcsolatban intézkedni akarunk (pl. a mellékletek leadásakor ennek alapján azonosítható be, hogy a leadott melléklet melyik kérvényhez tartozik). A Státusz rovatban található szöveg utal arra, hogy kérvényünk ügyintézése hol tart (pl.: Ügyintézés alatt, Jóváhagyva, Elutasítva stb.). Ha ügyünkben döntés született, a Döntés indoka mezıre mutatva az egérrel, megjelenik egy szöveg, amely a döntés indokát tartalmazza. Pl.: A döntésrıl a képernyı bal oldalán az Üzenetek alatti Beérkezett üzenetek menüpontban üzenetet kapunk. Ha a Döntéssel nem értünk egyet, a Fellebbezés nevő kérvényt kell megfelelı indoklással kitölteni és elmenteni! Ha az üzenetet -ben is meg akarjuk kapni, akkor a Saját adatok menüpont alatt meg kell adnunk címünket, melynek típusa Hivatalos kell legyen. Ezen kívül az Üzenetek alatti Beállítások menüpontban az Automatikus értesítések fülön, a Kérvényekkel kapcsolatos üzenetek sorban az oszlopban lévı négyszöget be kell jelölni:

10 FONTOS! Kérvényeinkre mindig az Azonosító (Neptunkód) megadásával hivatkozhatunk. Ha a kérvényben megjelöltük, hogy melléklet tartozik hozzá, azt a Központi Tanulmányi Hivatalban (R.ép.földszinti ablakok) a Leadás dátumát figyelembe véve 2 munkanapon belül le kell adni, vagy tértivevénnyel postázni. Ha ez nem történik meg az adott határidıre, a kérvény formai ok miatt elutasításra kerül. Az ilyen okból elutasított kérvényt eredeti formájában meg lehet ismételni, (nem Fellebbezés -sel) és a melléklet-leadási határidı betartása esetén az ügyintézés megtörténik. Olyan ügyeket, amelyekre elıkészített kérvény található, személyesen (hallgatói fogadáson) nem, csak elektronikus kérvény útján lehet intézni. Amennyiben a Neptun.Net rendszer használatával kapcsolatban a dokumentáció elolvasása után is problémái merülnek fel, írjon a következı címre: neptun@bme.hu Személyesen a Támpont irodában tudnak Önnek segíteni, melynek elérhetıségeit az alábbi címen találja:

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.hu/ A honlap baloldalán a KAPCSOLATOK nevű hasábot lefelé görgetve található a Neptun.Net

Részletesebben

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.NET rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.hu/ A honlap baloldalán a KAPCSOLATOK nevű hasábot lefelé görgetve található a Neptun.Net

Részletesebben

BME HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT KÉRNI

BME HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT KÉRNI BME HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT KÉRNI Összefoglaló 1 Kiírt tételek befizetése... 14 i. A hallgató fizeti a teljes összeget... 14 ii. A hallgató és/vagy cég fizet... 17 2. Kiírt tételek megosztása... 20 1 Kiírt

Részletesebben

Hallgatói WEB használata

Hallgatói WEB használata Hallgatói WEB használata A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.NET rendszerbe hallgatóként: http://www.mtf.hu/ A honlap fejsorában található füleken haladva a Hallgatóknak

Részletesebben

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme. A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.hu/ A honlapon a LETÖLTÉSEK-Hallgatóknak menüpontra kattintva találhatók a Neptun.Net

Részletesebben

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként:

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.hu/ A honlapon a LETÖLTÉSEK-Hallgatóknak menüpontra kattintva találhatók a Neptun.Net

Részletesebben

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme. A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A NEPTUN.NET HASZNÁLATÁHOZ Belépés a Neptun.Net rendszerbe hallgatóként: http://www.neptun.bme.hu/ A honlapon a LETÖLTÉSEK-Hallgatóknak menüpontra kattintva találhatók a Neptun.Net

Részletesebben

NEPTUN KEZELÉSE SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

NEPTUN KEZELÉSE SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS BME NEPTUN KEZELÉSE SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS HALLGATÓINAK Rácz Annamária 2015. 09.25. Összefoglaló 1. Első lépések a. Mi az a Neptun?... 2 b. Belépés a Neptun Rendszerbe... 2 c. Jelszó megváltoztatása...

Részletesebben

BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK

BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK. Összefoglaló 1. A kezdet a. Felvettek az Egyetemre... 2 b. Mi az a Neptun... 2 c. Belépés a Neptun Rendszerbe... 2 d. Jelszó megváltoztatása... 3 e. Saját adatok ellenőrzése,

Részletesebben

BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK

BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK. Összefoglaló 1. A kezdet a. Felvettek az Egyetemre... 2 b. Mi az a Neptun... 2 c. Belépés a Neptun Rendszerbe... 2 d. Jelszó megváltoztatása... 3 e. Saját adatok ellenőrzése...

Részletesebben

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)

CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36) Elsős hallgatók bevezetése a NEPTUN rendszerbe Adatok ellenőrzése Tárgyfelvétel Tárgyfelvétel ellenőrzése Vizsgajelentkezés Eredmények az indexben Pénzügyek kezelése CONSENTIT Kft. Dr. Tánczos László T.:(+36)30

Részletesebben

BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK

BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK BME NEPTUN KEZELÉSE ELSŐ ÉVESEKNEK. Összefoglaló 1. A kezdet a. Felvettek az Egyetemre... 2 b. Mi az a Neptun... 2 c. Belépés a Neptun Rendszerbe... 2 d. Jelszó megváltoztatása... 3 e. Saját adatok ellenőrzése...

Részletesebben

A LEGGYAKORIBB HIBA : A GYŐJTİSZÁMLÁRA UTALÁS MÉG NEM JELENTI A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS AUTOMATIKUS BEFIZETÉSÉT!!!

A LEGGYAKORIBB HIBA : A GYŐJTİSZÁMLÁRA UTALÁS MÉG NEM JELENTI A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS AUTOMATIKUS BEFIZETÉSÉT!!! KÖLTSÉGTÉRÍTÉS BEFIZETÉSE A NEPTUNON 1. Amennyiben saját maga a befizetı : Elsısorban gondoskodnia kell róla, hogy a BME győjtıszámlára átutalja a megfelelı összeget. A BME győjtıszámlára bármely banknál

Részletesebben

Internet Bank használati útmutató

Internet Bank használati útmutató Internet Bank használati útmutató Miután az Internet Bank használatára leadták igénylésüket, E-mailben illetve SMS-en fogjuk megkeresni Önt. E-mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben

Részletesebben

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára

A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára A Soproni Egyetem Neptun hallgatói kézikönyv első éves hallgatók számára 2019. Tartalomjegyzék A SOPRONI EGYETEM NEPTUN HALLGATÓI KÉZIKÖNYV ELSŐ ÉVES HALLGATÓK SZÁMÁRA... 1 KÖSZÖNTÉS... 2 A NEPTUNRÓL...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a szakirányú továbbképzési szakok hallgatóinak a KÉPZÉSI KÖLTSÉG BEFIZETÉSÉNEK RENDJÉRŐL és a NEPTUN RENDSZER HASZNÁLATÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ. a szakirányú továbbképzési szakok hallgatóinak a KÉPZÉSI KÖLTSÉG BEFIZETÉSÉNEK RENDJÉRŐL és a NEPTUN RENDSZER HASZNÁLATÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ a szakirányú továbbképzési szakok hallgatóinak a KÉPZÉSI KÖLTSÉG BEFIZETÉSÉNEK RENDJÉRŐL és a NEPTUN RENDSZER HASZNÁLATÁRÓL 1 1. KÉPZÉSI KÖLTSÉG BEFIZETÉSÉNEK RENDJE 1.1. Pénzügyek 2. Hallgatói

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok a Hallgatói Webes felületen

Pénzügyi folyamatok a Hallgatói Webes felületen Pénzügyi folyamatok a Hallgatói Webes felületen Kiírt tételek megtekintése A Pénzügyek/Befizetés menüpont alatt tekintheti meg a már teljesített és a befizetendő (aktív) fizetési kötelezettségeinek listáját.

Részletesebben

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára 1. regisztráció A rendszer használatához elıször is regisztrációra van szükség. Ezt a felhasználó a kezdıképernyı jobb felsı sarkában lévı Bejelentkezés

Részletesebben

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése:

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése: GYŰJTŐSZÁMLA KEZELÉS A SOPRONI EGYETEMEN TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Hallgató! Tájékoztatjuk, hogy a Soproni Egyetem a gyűjtőszámlás befizetési módot írja elő az önköltségi/ költségtérítési és egyéb térítési

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

NEPTUN- Hallgatói kérelem beadásának leírása

NEPTUN- Hallgatói kérelem beadásának leírása NEPTUN- Hallgatói kérelem beadásának leírása A hallgatói weben az Ügyintézés/Kérvények menüpontban találhatóak meg azok a kérelmek, amelyeket az adott időszakban ki lehet tölteni. (A kérelmek beadásának

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése:

A kiírt tétel befizetésének 2 legfontosabb lépése: Kedves Hallgató! A Nyugat-magyarországi Egyetem a gyűjtőszámlás befizetési módot írja elő az önköltségi, költségtérítési és egyéb térítési díjak (IV díj, különeljárási díj stb.) befizetéséről a hallgatók

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához

Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához 1.) Akik már regisztráltak a KPI honlapján pályázóként, azoknak nem kell újból feliratkozzanak, csupán át kell állítsák, bejelentkezés után, az Alapadatoknál

Részletesebben

NEPTUN kézikönyv első éves hallgatóknak

NEPTUN kézikönyv első éves hallgatóknak NEPTUN kézikönyv első éves hallgatóknak Neptun belépés a Soproni Egyetem hallgatóinak itt lehetséges: https://neptun3r.nyme.hu/hallgato A rendszer az erőforrásokat elosztja a hallgatók részére rendelkezésre

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

A hallgató a kérvény leadásától, a kérvény elbírálásáig nyomon követheti kérvényét.

A hallgató a kérvény leadásától, a kérvény elbírálásáig nyomon követheti kérvényét. Kedves Hallgatók! A NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszer részeként az Egyetem minden karán 2013. szeptember 1-től bevezetésre kerül az elektronikus hallgatói kérvénykezelő rendszer. AZ ELEKTRONIKUS KÉRVÉNYKEZELŐ

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán Díjak befizetése a Dunaújvárosi Főiskolán A díjak befizetésének 3 módja van: - Gyűjtőszámlás befizetés (1): amikor a hallgató saját maga fizeti a költségeit. Ezzel a fizetési móddal minden tétel teljesíthető.

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı.

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı. TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal, veszélyes keverékkel történı tevékenység bejelentése esetén a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

Útmutató az elektronikus kérvényekhez

Útmutató az elektronikus kérvényekhez Útmutató az elektronikus kérvényekhez Általában A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés módja az elektronikus ügyintézés. A Neptun Kérvénykezelő modul a főiskola új szolgáltatása,

Részletesebben

Használati útmutató a Moodle keretrendszerhez nappalis és levelezıs hallgatók számára. Kodolányi János Fıiskola

Használati útmutató a Moodle keretrendszerhez nappalis és levelezıs hallgatók számára. Kodolányi János Fıiskola Használati útmutató a Moodle keretrendszerhez nappalis és levelezıs hallgatók számára Kodolányi János Fıiskola Tartalomjegyzék Mi a Moodle? 3 Miért jó a Moodle? 3 Hozzáférés 3 Órarend 3 Személyes profil

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 3 2.1 Kezdőképernyő... 4 3 Étkezés igénylés... 6 4 Számlák... 8 5 Súgó... 9 5.1. Intézményi kapcsolattartók... 9 5.2. Általános

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

Pénzügyileg rendezett számla befizetés után. Átutalásos számla befizetés előtt

Pénzügyileg rendezett számla befizetés után. Átutalásos számla befizetés előtt Pénzügyileg rendezett számla befizetés után Minden már befizetett tételről a teljesítést követően automatikusan elektronikus számla készül a hallgató nevére, amely megtekinthető és letölthető a Pénzügyek/Számlák

Részletesebben

Gyes, stb. mentességhez ig. ( ) KJ SZOLG Egyéb, tanulmányi ügyekre vonatkozó kérelem ( ) *

Gyes, stb. mentességhez ig. ( ) KJ SZOLG Egyéb, tanulmányi ügyekre vonatkozó kérelem ( ) * Tisztelt Hallgatóink! A 2010/2011. I. félévében a költségtérítési díj befizetéséhez hasonlóan a különböző pótdíjak befizetése is a Neptun rendszeren keresztül történik. Szabályzatunk (Szabályzat a KJF

Részletesebben

E-számlával kapcsolatos tudnivalók

E-számlával kapcsolatos tudnivalók Kedves Hallgató! E-számlával kapcsolatos tudnivalók A Nyugat-magyarországi Egyetem 2015/16. tanévtől új elektronikus számlázási rendszert használ. I. Számla előzetes kérése nélkül Minden kiírt és befizetett

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

A Neptun hallgatói webes felülete (HWEB) Az első lépések

A Neptun hallgatói webes felülete (HWEB) Az első lépések A Neptun hallgatói webes felülete (HWEB) Az első lépések Tartalomjegyzék A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer... 3 A Neptunról... 3 Belépés a Neptunba... 3 Mi a jelszó?... 3 Képzés kiválasztása... 4 Adatok

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül EKPortal (IxWebEk) felhasználói súgó (infomix Kft) Bizalmas 1. oldal 2008.03.28. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1 Portál elérhetısége... 3 1.1

Részletesebben

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft.

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. Felhasználói kézikönyv az elektronikus adatszolgáltatáshoz viadatweb önkormányzati adatbanki rendszer viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Technikai feltételek

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Tel.: 06-1-212-2070,, Fax: HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Oktatási segédanyag

Részletesebben

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM,

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, NEM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2007 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2007.05.18. Verzió: 2.0. Oldalszám:

Részletesebben

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Egyetemen

Díjak befizetése a Dunaújvárosi Egyetemen Díjak befizetése a Dunaújvárosi Egyetemen A díjak befizetésének 3 módja van: - Gyűjtőszámlás befizetés (1): amikor a hallgató saját maga fizeti a költségeit. Ezzel a fizetési móddal minden tétel teljesíthető.

Részletesebben

NEPTUN SMS. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2011.

NEPTUN SMS. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2011. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2011. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2011.02.14. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 16 Tartalomjegyzék Tisztelt Hallgató!... 4 1.

Részletesebben

Tájékoztató a NEPTUN rendszerben a hallgatói pénzügyek kezeléséről

Tájékoztató a NEPTUN rendszerben a hallgatói pénzügyek kezeléséről 2.sz. melléklet Tájékoztató a NEPTUN rendszerben a hallgatói pénzügyek kezeléséről 1. A hallgatói pénzügyek kezelésére a Főiskola egy gyűjtőszámlát üzemeltet az OTP Banknál. A hallgatók csak banki átutalással

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében című e-learning továbbképzéssel kapcsolatban I. Regisztrációval kapcsolatos kérdések 1. A

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

Raiffeisen Mobil Banking

Raiffeisen Mobil Banking Raiffeisen Mobil Banking Használati útmutató Magánszemélyeknek 2013. május 1. BEVEZETÉS Kedves Ügyfelünk! Örömmel üdvözöljük Önt a Raiffeisen Mobil Banking felhasználók között. Szolgáltatásunkat azzal

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Beiratkozás menete a Neptunban

Beiratkozás menete a Neptunban Beiratkozás menete a Neptunban Neptunba való bejelentkezés után az Ügyintézés / Beiratkozás/Bejelentkezés megjelenik a 2018/19/1-es félév, a sor végén egy + jel. A + jelre kattintva feljön egy lista, melyből

Részletesebben

Programkezelıi leírás, Kimutatások

Programkezelıi leírás, Kimutatások Programkezelıi leírás, Kimutatások Számlázás modul Az általános forgalmi adóról szóló törtvény 43. elıírja a számlaadási kötelezettséget, a modul használatával szeretnénk egyszerőbbé, könnyebbé tenni a

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Kreditátviteli kérelem csakis a NEPTUN tanulmányi rendszeren keresztül, elektronikus formában adható le.

Kreditátviteli kérelem csakis a NEPTUN tanulmányi rendszeren keresztül, elektronikus formában adható le. Tárgy: Kreditátviteli kérelmek_2016/2017/2 félév Tisztelt Hallgató! Ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a 2016/2017. tanév tavaszi félévétől kezdődően a kreditátviteli kérelmek a korábban megszokott

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

MILTON FRIEDMAN EGYETEM

MILTON FRIEDMAN EGYETEM MILTON FRIEDMAN EGYETEM FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ: FI83995 * FELNŐTTKÉPZÉSI NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: E-000725/2014 1039 BUDAPEST, KELTA UTCA 2. * POSTACÍM: 1312 BUDAPEST, PF. 16. * E-MAIL: HIK@UNI-MILTON.HU

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Online adatnyilvántartó rendszer 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE

Online adatnyilvántartó rendszer 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE IV. 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE Segédlet az edzők részére az edzői felület használatához, az edzőtovábbképzésre történő jelentkezéshez Online adatnyilvántartó rendszer 1 Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info...3

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

Készletinformációs rendszer

Készletinformációs rendszer Készletinformációs rendszer A Mercedes-Benz Hungária Kft. (továbbiakban MBHu) készletinformációs rendszere a Mercedes-Benz, smart valamint a Mitsubishi Fuso eredeti alkatrészek elérhetıségérıl és árairól

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

NetB@nk szolgáltatásról

NetB@nk szolgáltatásról Székhely: 6065 Lakitelek, Liget u. 2. Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u.8. Telefon: (76) 502-650 e-mail: kozpont@lakitelek.tksz.hu Kirendeltségek: Lakitelek (76) 449-135 Nyárlırinc (76) 343-015

Részletesebben

Programkezelıi leírás,

Programkezelıi leírás, Programkezelıi leírás, Csoportos beszedés modul A modul elıállítja a szolgáltatói terhelések csoportos beszedéséhez szükséges file-t, UGIRO vagy BKR szabvány által meghatározott formában. Csoportos beszedést

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál (. rész) Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Saját kurzusok kezelése

Részletesebben

Ügyfél-kommunikáció módosítása: Többnyelvő küldés beállítási lehetıségének kialakítása Banknak történı üzenetküldés kialakítása

Ügyfél-kommunikáció módosítása: Többnyelvő  küldés beállítási lehetıségének kialakítása Banknak történı üzenetküldés kialakítása Tisztelt Ügyfelünk! Az MKB Bank az elmúlt években komoly fejlesztéseket hajtott végre a NetBANKár szolgáltatás korszerősítése érdekében. Szeretnénk tájékoztatni Önt arról, hogy e folyamat újabb állomásához

Részletesebben

PÉNZÜGYEK KEZELÉSE A NEPTUN-RENDSZER SEGÍTSÉGÉVEL

PÉNZÜGYEK KEZELÉSE A NEPTUN-RENDSZER SEGÍTSÉGÉVEL PÉNZÜGYEK KEZELÉSE A NEPTUN-RENDSZER SEGÍTSÉGÉVEL útmutató hallgatóknak A pénzügyi rendszer A Wesley János Lelkészképző Főiskola a 2010/2011. tanév I. félévétől bevezette a Neptun Pénzügyi modult, amelynek

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

1. Beköszöntı. Lipovits Tamás NEPTUN rendszergazda. Tisztelt Hallgató!

1. Beköszöntı. Lipovits Tamás NEPTUN rendszergazda. Tisztelt Hallgató! 1. Beköszöntı Tisztelt Hallgató! A NEPTUN számítógépes programrendszer egy olyan elektronikus, egységes tanulmányi rendszer, amely nagy segítséget nyújt a hallgatóknak tanulmányi ügyeik intézésében és

Részletesebben

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készítette: IFSz Kft. Bevezetés Tartalm Tartalm... 2 Bevezetés... 3 Az EBT Webshp felhasználói felülete... 4 Belépés, regisztráció, adatmódsítás...4 Webshps rendelések rögzítése...8

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére

E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére E-kereskedelem Felhasználói Kézikönyv az Üzleti Partnerek részére Tartalom 1 Bevezetés...3 2 Folyamatok...3 2.1 Regisztráció...3 2.2 Árajánlat...3

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

PÉNZÜGYI TÁJÉKOZTATÓ

PÉNZÜGYI TÁJÉKOZTATÓ PÉNZÜGYI TÁJÉKOZTATÓ Kedves Távoktatás tagozatos Hallgatónk! A 2012/2013-as tanévtől a költségtérítéses hallgatók a NEPTUN rendszeren keresztül online befizetéssel, interneten keresztül, csekken, valamint

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-naplóba belépéshez először a http://www.gyulai-abony.sulinet.hu oldal bal oldali menüjében található E-napló -ra, majd a

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben