EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools)"

Átírás

1 1. oldal EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools) Az EuroOffice Nyelvi eszközök (LanguageTools) négy nyelvi kiterjesztést tartalmaz: Helyesírás-ellenőrző (SpellChecker), Elválasztó (Hyphenator), Szinonima-szótár (Thesaurus) és Nyelvhelyesség-ellenőrző (GrammarChecker). Hogyan tudom aktiválni az EuroOffice Nyelvi eszközöket? Az Eszközök menü Beállítások - Nyelvi beállítások - Írástámogatás párbeszédablakban megjelenik a rendelkezésre álló nyelvi modulok listája. Ellenőrizze az EuroOffice eszközök előtti jelölőnégyzeteket! Ha nincsenek kipipálva, akkor kattintson rájuk. A Szerkesztés gombot megnyomva nyelvenként megnézheti, hogy az adott nyelvre milyen nyelvi eszközök állnak rendelkezésre.

2 2. oldal Ha a kiválasztott nyelvre EuroOffice professzionális eszközt és beépített OpenOffice nyelvi eszközt is talál, akkor kiválaszthatja, hogy melyiket akarja használni. Az adott nyelvre az EuroOffice Helyesírás-ellenőrzőt és Elválasztót a következőképpen aktiválhatja: 1. A Mozgatás felfelé vagy Mozgatás lefelé gombra kattintva vigye a felső sorba az EuroOffice Helyesírás-ellenőrzőt. 2. Kattintson az EuroOffice Elválasztó előtti jelölőnégyzetre. Az EuroOffice Szinonima Szótárral és Nyelvi Ellenőrzővel nincs több dolga, mert magyar nyelven nincs másik. EuroOffice Helyesírás-ellenőrző Az EuroOffice Helyesírás-ellenőrző egy EuroOffice (OpenOffice.org) kiterjesztés, mely egy alternatív helyesírás-ellenőrzőt ad a programhoz. Az ellenőrző adatbázisát és algoritmusait a Morphologic Kft. fejlesztette ki. Magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol és lengyel nyelveket támogat. Az EuroOffice Helyesírás-ellenőrző használatához deaktiválni kell az OpenOffice.org beépített helyesírás-ellenőrzőjét. Ezt az Eszközök menü Beállítások pontjával elérhető párbeszédablak nyelvi segédeszközökkel foglalkozó részében tehetjük meg. Itt lehetőségünk van akár nyelvenként is módosítani a beállításokat, így megoldható, hogy magyar nyelven az EuroOffice Helyesírás-ellenőrzőt használjuk, más nyelveken pedig a beépítettet. Az EuroOffice Helyesírás-ellenőrző bővítmény az EuroOffice Professzionális Nyelvi eszközök részeként érhető el. Helyesírási hibák, elütések szöveg beírásakor a leggondosabb odafigyelés ellenére is előfordulhatnak. A helyesírás-ellenőrző ezeket hullámos piros aláhúzással jelzi, ezzel sok

3 3. oldal időt és fáradtságot takaríthatunk meg, nem kell szemünket meresztve többször is végig olvasni a szöveget, hogy megtaláljuk a hibásan írt szavakat. Legegyszerűbben úgy javíthatunk ki egy hibás szót, hogy a bal egérgombbal rákattintunk, és a feljövő ablakban kiválasztjuk a felajánlott csereszót, ha azt megfelelőnek találjuk. A teljes dokumentumot, vagy annak egy kijelölt részét a Standard eszköztár gombját megnyomva, vagy az F7 billentyűparanccsal, vagy az Eszközök menü Helyesírás-ellenőrzés menüpontját választva ellenőrizhetjük. A feljövő ablakban kiválasztjuk a javasolt szót vagy a javasolt szavak közül a megfelelőt, majd megnyomjuk a Módosítás gombot. A hibás szó helyére a helyesen írt kerül, és az ellenőrző megkeresi a következő hibásan írt szót.

4 4. oldal EuroOffice Elválasztó Az EuroOffice Elválasztó egy OpenOffice.org kiterjesztés, mely egy alternatív elválasztót ad a programhoz. Az elválasztó adatbázisát és algoritmusait a Morphologic Kft. fejlesztette ki. Magyar, angol, német és lengyel nyelveket támogat. Az EuroOffice Elválasztó használatához deaktiválni kell az OpenOffice.org beépített elválasztóját. Ezt az Eszközök menü Beállítások pontjával elérhető párbeszédablak nyelvi segédeszközökkel foglalkozó részében tehetjük meg. Itt lehetőségünk van akár nyelvenként is módosítani a beállításokat, így megoldható, hogy magyar nyelven az EuroOffice Elválasztót használjuk, más nyelveken pedig a beépítettet. Ha nemcsak tartalmában, hanem küllemében is igényes szöveges dokumentumot szeretne létrehozni, akkor elválasztást kell alkalmaznia. Nem kell keresgélnie a szövegben, hogy melyik szót és hol lenne célszerű elválasztani. Jelölje ki a szöveget, aztán válassza az Eszközök menü Nyelv Elválasztás menüpontját! A feljövő párbeszédablakban megjelenik az első elválasztandó szó, elválasztási javaslattal. Ha az elválasztásjelet a szóban máshová akarja tenni, kattintson a nyílgombokra, ha elfogadja a javaslatot, akkor kattintson az Elválasztás gombra.. Az Elválasztó feltételes elválasztójelet szúr be a jelölt helyre, aztán megkeresi a következő elválasztandó szót. Automatikus elválasztást is alkalmazhat. A Formátum menü Bekezdés menüpontjának párbeszédablakában válassza ki a Szövegbeosztás fület. Jelölje be az Automatikusan jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra. Ekkor a kijelölt bekezdésekben elválasztójelek kerülnek a megfelelő helyekre. Bekezdésstílusokra is alkalmazható az automatikus elválasztás.

5 5. oldal EuroOffice Szinonima szótár Az EuroOffice Szinonima szótár egy OpenOffice.org kiterjesztés, mely egy alternatív szinonima szótárat ad a programhoz. A szótár adatbázisát a Morphologic Kft. állította össze, és az ő technológiájuknak köszönhető a szótár visszaragozó rendszere is. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy ragozott szavak szinonimáit keressük ki és ezeket az eredeti szónak megfelelően ragozott alakban helyettesítsük be a mondatba. Az EuroOffice Szinonima szótár használatához deaktiválni kell az OpenOffice.org beépített szinonima szótárát. Ezt az Eszközök menü Beállítások pontjával elérhető párbeszédablak nyelvi segédeszközökkel foglalkozó részében tehetjük meg. Itt lehetőségünk van akár nyelvenként is módosítani a beállításokat, így megoldható, hogy magyar nyelven az EuroOffice Szinonima szótárat használjuk, más nyelveken pedig a beépítettet. Az EuroOffice Szinonima szótár segítségével választékosan fogalmazhatunk, kerülhetjük a zavaró szóismétléseket. A magyar szókincstár egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy felismeri és megfelelően tudja kezelni a ragozott szavakat. A dokumentumban jelölje ki azt a szót, melyhez szinonimákat keres, majd kattintson az Eszközök - Nyelv - Szókincstár menüpontra. Az EuroOffice Szinonima szótár párbeszédablakában kattintson az Önnek tetsző szinonimára, mely az OK gombra kattintva kicseréli a dokumentumban kijelölt szót.

6 6. oldal EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző Az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző bővítményt az EuroOffice Professzionális Nyelvi eszközök részeként a MultiRáció Kft. fejlesztette az EuroOffice (OpenOffice.org) alkalmazáshoz, mely a nyelvtani hibák megtalálásában és kijavításában nyújt segítséget. A helyesírás-ellenőrzőhöz hasonlóan az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző folyamatosan is meg tudja figyelni a dokumentumokat, vagy lefuttathatjuk akkor is, amikor akarjuk. A két mód között csak a felhasználói felületben van különbség, egyik sem talál meg több vagy kevesebb hibát, mint a másik. Az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző a következő nyelveket támogatja: angol cseh francia holland lengyel litván magyar német olasz spanyol svéd szlovén ukrán. Folyamatos ellenőrzés Ezt a funkciót az eszköztáron található második új ikonra klikkelve kapcsolhatjuk ki vagy be (telepítés után először be lesz kapcsolva).

7 7. oldal Ebben az üzemmódban az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző folyamatosan megfigyeli a dokumentumot, és zöld aláhúzással megjelöl minden nyelvhelyességileg kérdéses részt. A helyesírás-ellenőrzővel ellentétben nem szavanként vizsgálja a helyesírást, hanem egész mondatokat vizsgál nyelvhelyesség szempontjából. Az aláhúzott részen jobb egérgombbal klikkelve bővebb információt kaphatunk a hibáról, láthatjuk az ajánlott javításokat és a javítások közül választva rögtön ki is cserélhetjük a megjelölt részt az ajánlottra. Megjegyzés: Amiatt, hogy a nyelvhelyesség-ellenőrző aláhúzással megjelöli a kérdéses részeket, a dokumentum módosított állapotba kerül, és kilépéskor indokolatlanul megjelenhet a kérdés, hogy akarjuk-e menteni a módosításokat. Mivel a dokumentumon nem történt tényleges változtatás, mindegy, hogy újra elmenti-e. Igény szerinti ellenőrzés Ezt a funkciót az Eszközök menüből, az eszköztáron található első új ikonra klikkelve vagy az Alt-F7 billentyűparanccsal érhetjük el. A funkció aktiválása után az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző a dokumentum elejétől indulva teljes ellenőrzést végez. Ha hibát talál, ezt egy párbeszédablakban adja tudtunkra. Itt három lehetőségünk van: Ha átírjuk a mondatot a bal felső szövegdobozban és megnyomjuk az alatta található Módosít és a következő hibára ugrik gombot, a program elvégzi a megadott változtatást a dokumentumon, majd újra ellenőrzi a mondatot. (Ha kijavítottuk a hibát, akkor tényleg a következőre ugrik, de ha nem javítottuk ki, vagy még rontottunk a helyzeten, vissza fog térni rá.) Ha a felkínált javítások közül szeretnénk egyet elfogadni, válasszuk ki és nyomjuk meg az Elfogad és a következő hibára ugrik gombot. A program elvégzi a dokumentum módosítását és folytatja az ellenőrzést. A harmadik lehetőség a Következő hibára ugrik gomb megnyomása. Ebben az esetben a hiba (esetleg tévesen hibásnak tartott mondat) a dokumentumban marad. Ha esetleg egy szövegrészben több hiba is van, ezeket az EuroOffice Nyelvhelyességellenőrző egyesével fogja megtalálni és egyenként javíthatjuk ki őket.

8 EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools) 8. oldal

MUNKAANYAG. Bacsó Miklós. Szövegszerkesztés haladóknak. A követelménymodul megnevezése: Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés

MUNKAANYAG. Bacsó Miklós. Szövegszerkesztés haladóknak. A követelménymodul megnevezése: Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés Bacsó Miklós Szövegszerkesztés haladóknak A követelménymodul megnevezése: Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés A követelménymodul száma: 1142-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

1. Az Office programcsomag

1. Az Office programcsomag 1. Az Office programcsomag Az Office programcsomag elemei Az Office 2000-nek több kiadása létezik: Standard, Small Business, Professional és Premium. A Standard kiadás általános irodai alkalmazásokat (Word,

Részletesebben

BRAMAC TETŐTERVEZŐ 2015

BRAMAC TETŐTERVEZŐ 2015 BRAMAC TETŐTERVEZŐ 2015 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2015. április Program- és könyvtárfejlesztés: ÉPTÁR Kft. 1145 Budapest Szugló u. 61-63. tel.: +36-1 225-7355 fax: +36-1 225-7356 www.eptar.hu info@eptar.hu Bramac

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012.

FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012. FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET A MAGYAR HIVATALOS JOGSZABÁLYTÁR KEZELŐPROGRAMJÁHOZ MAGYAR KÖZLÖNY LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ 2012. E l őszó A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó a magyarországi jogalkotás kiadójaként nemcsak

Részletesebben

1. TANULÁSI EGYSÉG INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

1. TANULÁSI EGYSÉG INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ 1. TANULÁSI EGYSÉG INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ AZ INTERNET KIALAKULÁSA AZ INTERNET-EXPLORER HASZNÁLATA KERESÉS AZ INTERNETEN 2-3 TANULÁSI EGYSÉG POWERPOINT XP A PROGRAM ABLAKÁNAK ÁTTEKINTÉSE BEMUTATÓ LÉTREHOZÁSA,

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

MUNKAANYAG. Urszin Sándor. Hogyan írjunk idegen nyelvű szöveget? A követelménymodul megnevezése: Gépírás és iratkészítés

MUNKAANYAG. Urszin Sándor. Hogyan írjunk idegen nyelvű szöveget? A követelménymodul megnevezése: Gépírás és iratkészítés Urszin Sándor Hogyan írjunk idegen nyelvű szöveget? A követelménymodul megnevezése: Gépírás és iratkészítés A követelménymodul száma: 1617-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-010-50

Részletesebben

Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Tananyag

Szövegszerkesztés Microsoft Word XP. Tananyag Szövegszerkesztés Microsoft Word XP Tananyag TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...8 A SZÖVEGSZERKESZTÉS ELSŐ LÉPÉSEI...9 ALAPFOGALMAK...9 A MICROSOFT WORD XP INDÍTÁSA...11 A WORD XP ABLAK RÉSZEI...12 A MUNKAABLAK

Részletesebben

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék Szakzsargon...1 Hozzáférés a kezelői felülethez...1 Bejegyzések és oldalak szerkesztése, hozzáadása, törlése, stb...2 Szövegszerkesztési doboz...3

Részletesebben

Bevezetés. Az Excel munkakörnyezet. A program indítása

Bevezetés. Az Excel munkakörnyezet. A program indítása Bevezetés A táblázatkezelő szoftvereket az az igény hívta életre, hogy gyakran ábrázolunk olyan számokat táblázatokban, amelyeknek azután oszloponként vagy soronként fel kell tüntetni az összegét és például

Részletesebben

A MEODIT több-felhasználós ontológia szerkesztő program tesztelése

A MEODIT több-felhasználós ontológia szerkesztő program tesztelése I. Bevezetés A MEODIT több-felhasználós ontológia szerkesztő program tesztelése A MEODIT ontológia szerkesztő programot az NKFP-2/042/04 számú Egységes Magyar Ontológia c. pályázat keretében készítették

Részletesebben

Több oldalas dokumentum készítése. MS Word 2010 szövegszerkesztővel

Több oldalas dokumentum készítése. MS Word 2010 szövegszerkesztővel Több oldalas dokumentum készítése MS Word 2010 szövegszerkesztővel Egy többoldalas dokumentummal szemben támasztott követelmények (példa feladaton keresztül bemutatva) Készítsünk hat oldalas dokumentumot,

Részletesebben

Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között!

Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között! Üdvözöljük a SpeedPC Informatika ügyfelei között! Szeretnénk, ha cégbemutatkozó oldala elkészítése és frissítése során ki tudná használni a program által kínált összes lehetőséget. Leírásunkkal igyekszünk

Részletesebben

Magyar Ispell dokumentáció. 2003. július 22.

Magyar Ispell dokumentáció. 2003. július 22. Magyar Ispell dokumentáció Németh László 2003. július 22. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. A dokumentáció felépítése............................. 3 1.2. Elérhetőség.....................................

Részletesebben

Bemutató készítés Jegyzet

Bemutató készítés Jegyzet Bemutató készítés Jegyzet Verzió: 0.030-1- Tartalomjegyzék Bevezetés...6 PowerPoint munkakörnyezet...7 PowerPoint program megnyitása...7 A PowerPoint ablak felépítése...8 Speciális beállítások...9 Nézetek...9

Részletesebben

ECDL operációs rendszer segédlet II..

ECDL operációs rendszer segédlet II.. Nagyon sok esetben előfordul, hogy háttértártárainkon nem találunk bizonyos fájlokat (Nem emlékszünk melyik mappában van, esetleg arra nem, hogy mi a fájl neve, vagy egyéb tulajdonságaira.), vagy épp bizonyos

Részletesebben

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon:

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon: +36.22.534.280 +36.22.534.282 Számlázó és Készletnyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv Készítette: Újfalusi Krisztián UFO-INFO Bt. 2006.03.20. UFO-INFO Bt. Kézikönyv: Számlázó és Készletnyilvántartó

Részletesebben

1.1.1 Dátum és idő függvények

1.1.1 Dátum és idő függvények 1.1.1 Dátum és idő függvények Azt már tudjuk, hogy két dátum különbsége az eltelt napok számát adja meg, köszönhetően a dátum tárolási módjának az Excel-ben. Azt is tudjuk a korábbiakból, hogy a MA() függvény

Részletesebben

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára

Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Online alapismeretek - 2. fejezet (Firefox) látássérült felhasználók számára Vakbarát tananyag Szerző: Herczeg Lajos, Mali Attila Kiadja az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány Copyright 2014. Minden

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Bevezetés az adatbázis használatába

Bevezetés az adatbázis használatába Base Útmutató Bevezetés az adatbázis használatába Base alapfunkcióinak bemutatása OpenOffice.org Szerzői jog E dokumentum szerzői joga a Szerzőké Copyright 2006-2009. Szabadon terjesztheti és/vagy módosíthatja

Részletesebben

Táblázatkezelés Microsoft Excel XP

Táblázatkezelés Microsoft Excel XP Táblázatkezelés Microsoft Excel XP Tananyag TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...9 A MICROSOFT EXCEL PROGRAM HASZNÁLATA...9 A PROGRAM INDÍTÁSA...9 AZ EXCEL ABLAKÁNAK RÉSZEI...10 A TÁBLÁZATKEZELÉS ELSŐ LÉPÉSEI...13

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tananyag

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tananyag Táblázatkezelés Excel XP-vel Tananyag Táblázatkezelés Excel XP-vel TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...9 A MICROSOFT EXCEL INDÍTÁSA...9 AZ EXCEL ABLAK RÉSZEI...10 AZ ESZKÖZTÁRAK KEZELÉSE...13 ESZKÖZTÁRAK TESTRESZABÁSA...14

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6

PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor. Felhasználói kézikönyv V1.6 PDAstudio Offline Adatgyűjtő Alkalmazás Generátor Felhasználói kézikönyv V1.6 1 Tartalomjegyzék: 1. A PROGRAM RÖVID LEÍRÁSA... 4 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 5 2.1. PC OLDALI HARDVER ÉS SZOFTVERKÖVETELMÉNYEK...

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

InterNorm Ablakszerkesztő Alkalmazás Útmutató

InterNorm Ablakszerkesztő Alkalmazás Útmutató InterNorm Ablakszerkesztő Alkalmazás Útmutató 2011 Internorm Használati Útmutató 2011 1 Program és Könyvtárfejlesztés: ÉPTÁR Kft. 1033 Budapest, Mozaik u. 6. tel: +36 (1) 225 73 55 fax: +36 (1) 225 73

Részletesebben

DkonWIN. Windows alapú kettős könyvelő program 3.09 verzió. Felhasználói leírás

DkonWIN. Windows alapú kettős könyvelő program 3.09 verzió. Felhasználói leírás DkonWIN Windows alapú kettős könyvelő program 3.09 verzió Felhasználói leírás Nyilatkozat A DkonWIN 3.01 és magasabb verziószámú könyvelő program kétféle pénztárbizonylatot kezel: a gépi sorszámozású

Részletesebben