EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools)"

Átírás

1 1. oldal EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools) Az EuroOffice Nyelvi eszközök (LanguageTools) négy nyelvi kiterjesztést tartalmaz: Helyesírás-ellenőrző (SpellChecker), Elválasztó (Hyphenator), Szinonima-szótár (Thesaurus) és Nyelvhelyesség-ellenőrző (GrammarChecker). Hogyan tudom aktiválni az EuroOffice Nyelvi eszközöket? Az Eszközök menü Beállítások - Nyelvi beállítások - Írástámogatás párbeszédablakban megjelenik a rendelkezésre álló nyelvi modulok listája. Ellenőrizze az EuroOffice eszközök előtti jelölőnégyzeteket! Ha nincsenek kipipálva, akkor kattintson rájuk. A Szerkesztés gombot megnyomva nyelvenként megnézheti, hogy az adott nyelvre milyen nyelvi eszközök állnak rendelkezésre.

2 2. oldal Ha a kiválasztott nyelvre EuroOffice professzionális eszközt és beépített OpenOffice nyelvi eszközt is talál, akkor kiválaszthatja, hogy melyiket akarja használni. Az adott nyelvre az EuroOffice Helyesírás-ellenőrzőt és Elválasztót a következőképpen aktiválhatja: 1. A Mozgatás felfelé vagy Mozgatás lefelé gombra kattintva vigye a felső sorba az EuroOffice Helyesírás-ellenőrzőt. 2. Kattintson az EuroOffice Elválasztó előtti jelölőnégyzetre. Az EuroOffice Szinonima Szótárral és Nyelvi Ellenőrzővel nincs több dolga, mert magyar nyelven nincs másik. EuroOffice Helyesírás-ellenőrző Az EuroOffice Helyesírás-ellenőrző egy EuroOffice (OpenOffice.org) kiterjesztés, mely egy alternatív helyesírás-ellenőrzőt ad a programhoz. Az ellenőrző adatbázisát és algoritmusait a Morphologic Kft. fejlesztette ki. Magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol és lengyel nyelveket támogat. Az EuroOffice Helyesírás-ellenőrző használatához deaktiválni kell az OpenOffice.org beépített helyesírás-ellenőrzőjét. Ezt az Eszközök menü Beállítások pontjával elérhető párbeszédablak nyelvi segédeszközökkel foglalkozó részében tehetjük meg. Itt lehetőségünk van akár nyelvenként is módosítani a beállításokat, így megoldható, hogy magyar nyelven az EuroOffice Helyesírás-ellenőrzőt használjuk, más nyelveken pedig a beépítettet. Az EuroOffice Helyesírás-ellenőrző bővítmény az EuroOffice Professzionális Nyelvi eszközök részeként érhető el. Helyesírási hibák, elütések szöveg beírásakor a leggondosabb odafigyelés ellenére is előfordulhatnak. A helyesírás-ellenőrző ezeket hullámos piros aláhúzással jelzi, ezzel sok

3 3. oldal időt és fáradtságot takaríthatunk meg, nem kell szemünket meresztve többször is végig olvasni a szöveget, hogy megtaláljuk a hibásan írt szavakat. Legegyszerűbben úgy javíthatunk ki egy hibás szót, hogy a bal egérgombbal rákattintunk, és a feljövő ablakban kiválasztjuk a felajánlott csereszót, ha azt megfelelőnek találjuk. A teljes dokumentumot, vagy annak egy kijelölt részét a Standard eszköztár gombját megnyomva, vagy az F7 billentyűparanccsal, vagy az Eszközök menü Helyesírás-ellenőrzés menüpontját választva ellenőrizhetjük. A feljövő ablakban kiválasztjuk a javasolt szót vagy a javasolt szavak közül a megfelelőt, majd megnyomjuk a Módosítás gombot. A hibás szó helyére a helyesen írt kerül, és az ellenőrző megkeresi a következő hibásan írt szót.

4 4. oldal EuroOffice Elválasztó Az EuroOffice Elválasztó egy OpenOffice.org kiterjesztés, mely egy alternatív elválasztót ad a programhoz. Az elválasztó adatbázisát és algoritmusait a Morphologic Kft. fejlesztette ki. Magyar, angol, német és lengyel nyelveket támogat. Az EuroOffice Elválasztó használatához deaktiválni kell az OpenOffice.org beépített elválasztóját. Ezt az Eszközök menü Beállítások pontjával elérhető párbeszédablak nyelvi segédeszközökkel foglalkozó részében tehetjük meg. Itt lehetőségünk van akár nyelvenként is módosítani a beállításokat, így megoldható, hogy magyar nyelven az EuroOffice Elválasztót használjuk, más nyelveken pedig a beépítettet. Ha nemcsak tartalmában, hanem küllemében is igényes szöveges dokumentumot szeretne létrehozni, akkor elválasztást kell alkalmaznia. Nem kell keresgélnie a szövegben, hogy melyik szót és hol lenne célszerű elválasztani. Jelölje ki a szöveget, aztán válassza az Eszközök menü Nyelv Elválasztás menüpontját! A feljövő párbeszédablakban megjelenik az első elválasztandó szó, elválasztási javaslattal. Ha az elválasztásjelet a szóban máshová akarja tenni, kattintson a nyílgombokra, ha elfogadja a javaslatot, akkor kattintson az Elválasztás gombra.. Az Elválasztó feltételes elválasztójelet szúr be a jelölt helyre, aztán megkeresi a következő elválasztandó szót. Automatikus elválasztást is alkalmazhat. A Formátum menü Bekezdés menüpontjának párbeszédablakában válassza ki a Szövegbeosztás fület. Jelölje be az Automatikusan jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra. Ekkor a kijelölt bekezdésekben elválasztójelek kerülnek a megfelelő helyekre. Bekezdésstílusokra is alkalmazható az automatikus elválasztás.

5 5. oldal EuroOffice Szinonima szótár Az EuroOffice Szinonima szótár egy OpenOffice.org kiterjesztés, mely egy alternatív szinonima szótárat ad a programhoz. A szótár adatbázisát a Morphologic Kft. állította össze, és az ő technológiájuknak köszönhető a szótár visszaragozó rendszere is. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy ragozott szavak szinonimáit keressük ki és ezeket az eredeti szónak megfelelően ragozott alakban helyettesítsük be a mondatba. Az EuroOffice Szinonima szótár használatához deaktiválni kell az OpenOffice.org beépített szinonima szótárát. Ezt az Eszközök menü Beállítások pontjával elérhető párbeszédablak nyelvi segédeszközökkel foglalkozó részében tehetjük meg. Itt lehetőségünk van akár nyelvenként is módosítani a beállításokat, így megoldható, hogy magyar nyelven az EuroOffice Szinonima szótárat használjuk, más nyelveken pedig a beépítettet. Az EuroOffice Szinonima szótár segítségével választékosan fogalmazhatunk, kerülhetjük a zavaró szóismétléseket. A magyar szókincstár egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy felismeri és megfelelően tudja kezelni a ragozott szavakat. A dokumentumban jelölje ki azt a szót, melyhez szinonimákat keres, majd kattintson az Eszközök - Nyelv - Szókincstár menüpontra. Az EuroOffice Szinonima szótár párbeszédablakában kattintson az Önnek tetsző szinonimára, mely az OK gombra kattintva kicseréli a dokumentumban kijelölt szót.

6 6. oldal EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző Az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző bővítményt az EuroOffice Professzionális Nyelvi eszközök részeként a MultiRáció Kft. fejlesztette az EuroOffice (OpenOffice.org) alkalmazáshoz, mely a nyelvtani hibák megtalálásában és kijavításában nyújt segítséget. A helyesírás-ellenőrzőhöz hasonlóan az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző folyamatosan is meg tudja figyelni a dokumentumokat, vagy lefuttathatjuk akkor is, amikor akarjuk. A két mód között csak a felhasználói felületben van különbség, egyik sem talál meg több vagy kevesebb hibát, mint a másik. Az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző a következő nyelveket támogatja: angol cseh francia holland lengyel litván magyar német olasz spanyol svéd szlovén ukrán. Folyamatos ellenőrzés Ezt a funkciót az eszköztáron található második új ikonra klikkelve kapcsolhatjuk ki vagy be (telepítés után először be lesz kapcsolva).

7 7. oldal Ebben az üzemmódban az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző folyamatosan megfigyeli a dokumentumot, és zöld aláhúzással megjelöl minden nyelvhelyességileg kérdéses részt. A helyesírás-ellenőrzővel ellentétben nem szavanként vizsgálja a helyesírást, hanem egész mondatokat vizsgál nyelvhelyesség szempontjából. Az aláhúzott részen jobb egérgombbal klikkelve bővebb információt kaphatunk a hibáról, láthatjuk az ajánlott javításokat és a javítások közül választva rögtön ki is cserélhetjük a megjelölt részt az ajánlottra. Megjegyzés: Amiatt, hogy a nyelvhelyesség-ellenőrző aláhúzással megjelöli a kérdéses részeket, a dokumentum módosított állapotba kerül, és kilépéskor indokolatlanul megjelenhet a kérdés, hogy akarjuk-e menteni a módosításokat. Mivel a dokumentumon nem történt tényleges változtatás, mindegy, hogy újra elmenti-e. Igény szerinti ellenőrzés Ezt a funkciót az Eszközök menüből, az eszköztáron található első új ikonra klikkelve vagy az Alt-F7 billentyűparanccsal érhetjük el. A funkció aktiválása után az EuroOffice Nyelvhelyesség-ellenőrző a dokumentum elejétől indulva teljes ellenőrzést végez. Ha hibát talál, ezt egy párbeszédablakban adja tudtunkra. Itt három lehetőségünk van: Ha átírjuk a mondatot a bal felső szövegdobozban és megnyomjuk az alatta található Módosít és a következő hibára ugrik gombot, a program elvégzi a megadott változtatást a dokumentumon, majd újra ellenőrzi a mondatot. (Ha kijavítottuk a hibát, akkor tényleg a következőre ugrik, de ha nem javítottuk ki, vagy még rontottunk a helyzeten, vissza fog térni rá.) Ha a felkínált javítások közül szeretnénk egyet elfogadni, válasszuk ki és nyomjuk meg az Elfogad és a következő hibára ugrik gombot. A program elvégzi a dokumentum módosítását és folytatja az ellenőrzést. A harmadik lehetőség a Következő hibára ugrik gomb megnyomása. Ebben az esetben a hiba (esetleg tévesen hibásnak tartott mondat) a dokumentumban marad. Ha esetleg egy szövegrészben több hiba is van, ezeket az EuroOffice Nyelvhelyességellenőrző egyesével fogja megtalálni és egyenként javíthatjuk ki őket.

8 EuroOffice Nyelvi eszközök (Language Tools) 8. oldal

EuroSymphony Nyelvi eszközök. EuroSymphony Helyesírás-ellenőrző

EuroSymphony Nyelvi eszközök. EuroSymphony Helyesírás-ellenőrző EuroSymphony Nyelvi eszközök Az Eurosymphony Nyelvi eszközök csomag négy bővítményt tartalmaz, a több nyelven elérhető helyesírás-ellenőrzőt és elválasztót, valamint a magyar nyelven használható szókincstárat

Részletesebben

Értéknövelt funkciók nyílt kódú szoftverekhez: kiterjesztések

Értéknövelt funkciók nyílt kódú szoftverekhez: kiterjesztések Értéknövelt funkciók nyílt kódú szoftverekhez: kiterjesztések Előadó: Banai Miklós - Brenner Tibor Pályázatok: TECH_08-A2/2-2008-0089-SZOMIN08; KMOP-1.1.1-08/1-2008-0019; KMOP-1.1.2-08/1-2008-0002 EuroOffice

Részletesebben

4. Javítás és jegyzetek

4. Javítás és jegyzetek és jegyzetek Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu A tananyagot kizárólag a BME hallgatói használhatják fel tanulási céllal. Minden egyéb felhasználáshoz a szerző engedélye szükséges! 1 Automatikus javítás

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diák

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diák Microsoft Office PowerPoint 2003 esetén Új dia létrehozása A Fájl/Új dokumentum vagy a Szokásos eszközsoron található ikon használatával tudunk Új diasorozatot, prezentációt készíteni. (De az előző fejezetben

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

2. ALKALOM. Bekezdés Elválasztás Tabulátor Vezérlıkarakterek Beállítás Oldalbeállítás BEKEZDÉS

2. ALKALOM. Bekezdés Elválasztás Tabulátor Vezérlıkarakterek Beállítás Oldalbeállítás BEKEZDÉS 2. ALKALOM Bekezdés Elválasztás Tabulátor Vezérlıkarakterek Beállítás Oldalbeállítás BEKEZDÉS Két ENTER közé esı szövegrészt kezel egy bekezdésként a szövegszerkesztı program. Bekezdés (alinea) tulajdonságok:

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.)

Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.) Lépj be a SZÓKINCS oldalra. (A honlap fejlécében kattints a SZÓKINCS menüpontra.) A szókincs modul menüpontja a fejlécben Itt az alábbiakat fogod látni: - ismertető szövegdoboz ("MI EZ, ÉS HOGYAN MŰKÖDIK?")

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

EuroOffice Professzionális Vonalkód és QR kód generátor

EuroOffice Professzionális Vonalkód és QR kód generátor 1. oldal EuroOffice Professzionális Vonalkód és QR kód generátor Az EuroOffice Professzionális Vonalkód és QR kód generátor segítségével könnyen elkészítheti az EuroOffice (vagy egyéb OpenOffice.org alkalmazás)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása A NORA új funkciója a Kedvezményezett által kitöltött űrlap adatai alapján, automatikusan generálja a megjelölt kérelmet. A dokumentum

Részletesebben

A szövegszerkesztő program (MS Word)

A szövegszerkesztő program (MS Word) A szövegszerkesztő program (MS Word) A Word szövegszerkesztő a Microsoft Office programcsomag része. A csomag telepítése után általában a Start menü/minden program/microsoft Office menü alatt találjuk

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

A LOGO MOTION TANÍTÁSA

A LOGO MOTION TANÍTÁSA A LOGO MOTION TANÍTÁSA ÍRTA: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010, KECEL LOGO MOTION TANÍTÁSA KÉSZÍTETTE: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010. 1 1. FOGLALKOZÁS Kattintsunk a Logo motion ikonjára. A Színes teki. Ez a program ablaka.

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

EuroOffice 2010 sajtókonferencia

EuroOffice 2010 sajtókonferencia EuroOffice 2010 sajtókonferencia Bagoly Zsolt, fejlesztésvezető MultiRáció Kft. Pályázatok: TECH_08-A2/2-2008-0089-SZOMIN08; KMOP-1.1.1-08/1-2008-0019; KMOP-1.1.2-08/1-2008-0002 OpenOffice.org Teljes körű,

Részletesebben

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Előkészületek

Prezentáció, Nyomtatás előkészítése. Előkészületek Oldalbeállítás A nézetekről szóló fejezetben megismerkedtünk a különböző nézetek formájával, most a nyomtatáshoz elengedhetetlen oldalbeállításokat tanuljuk meg. A Fájl/Oldalbeállításokra kattintva tudjuk

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1

SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1 SZE INFORMATIKAI KÉZÉS 1 A feladat megoldása során a Word 2010 használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk gyakorolni: A papírméret és a margók beállítása. Stílusok létrehozása, módosítása

Részletesebben

opensuse 10.3 Érettségi változat telepítése

opensuse 10.3 Érettségi változat telepítése Leírás www.npsh.hu opensuse 10.3 Érettségi változat telepítése I.1. Bevezetés A dokumentum az opensuse 10.3 Érettségi kiadásának telepítését és beállítását mutatja be. Az Érettségi kiadás az opensuse 10.3-ra

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35.

CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35. CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35. Tel./fax: (36 1) 361-3540 email : cad-art@cad-art.hu http://www.cad-art.hu PEPS CNC Programozó Rendszer Oktatási Segédlet Laser megmunkálás PEPS 4 laser megmunkálási

Részletesebben

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán

Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán Bevezetés Bevezetés a QGIS program használatába Összeálította dr. Siki Zoltán A QGIS program egy nyiltforrású asztali térinformatikai program, mely a http://www.qgis.org oldalról tölthető le. Ebben a kis

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok Oktatási segédanyag Weboldalszerkesztési gyakorlatok Bevezetés A korábbi oktatási segédanyagokban megismertük a weboldalszerkesztés gyakorlatát. Ennek a segédanyagnak a célja, hogy gyakorlati példákon

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

Ismerkedés az új felülettel

Ismerkedés az új felülettel Ismerkedés az új felülettel A 2003-as verzióhoz képes változott a menüszerkezet. Az ablak tetején menüszalag található, amely előtérbe helyezi a legfontosabb parancsokat, így nem kell a program legkülönbözőbb

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Szöveges fájlok szerkesztése Jegyzettömb használata

Szöveges fájlok szerkesztése Jegyzettömb használata Szöveges fájlok szerkesztése A Jegyzettömb csak szöveges dokumentum (TXT fájl) szerkesztésére alkalmas (Editor). Ez azt jelenti, hogy a begépelt szöveget nem tudjuk kedvünk szerint megformázni, vagyis

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

EuroSymphony Szótár. A szótár oldalléc

EuroSymphony Szótár. A szótár oldalléc EuroSymphony Szótár A szótár oldalléc Az EuroSymphony Szótár telepítése után elérhetővé válik a szótár oldalléc. Ez kezdetben csukott állapotban látható. Ha a kis kék ikonra kattintunk, akkor a szótár

Részletesebben

Ozeki Weboffice. 1. ábra

Ozeki Weboffice. 1. ábra Ozeki Weboffice 1. A program indítása Először vegyük fel a szerkesztendő web oldalt az Edit your Website listába. A piros nyíllal jelölt mezőbe írjuk be a weboldal nevét, majd az OK gombbal érvényesítsük

Részletesebben

Tortoise SVN használata. Képes útmutató

Tortoise SVN használata. Képes útmutató Tortoise SVN használata Képes útmutató 0. lépés Checkout könyvtár létrehozása Hozzunk létre egy könyvtárat, ahova letöltjük első alkalommal a Repository tartalmát és ahol később dolgozni fogunk! 1. Checkout

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

A SEJK ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETÉNEK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE

A SEJK ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETÉNEK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE A SEJK ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETÉNEK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE Országos Egészségbiztosítási Pénztár Ártámogatási Főosztály v. 1.0.0 Összeállították: Kisari Anita Jedlovszki Katalin Mohácsi Ildikó Dr. Zajzon

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

A számítógép beállításainak megváltoztatása

A számítógép beállításainak megváltoztatása Megjelenés és témák Először tekintsük át, hogy hogyan lehet a képernyőn megjelenő elemek küllemét módosítani. Válasszuk a Start menü Vezérlőpultban a Megjelenés és témák hivatkozást. Itt kattintsunk a

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v

SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v SportinvazioClub felhasználói kézikönyv v1.1 2017.12.29 Tartalom 1. Menüpontok, toolbar... 3 1.1. Menüpontok... 3 1.2. Toolbar... 4 2. Idővonal... 4 2.1. Új bejegyzések... 5 2.2. Bejegyzések funkciói...

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

PayU integráció beállítása a ShopRenter rendszerében

PayU integráció beállítása a ShopRenter rendszerében PayU integráció beállítása a ShopRenter rendszerében PayU beállítása A PayU beállításához a többi bankkártyás fizetéssel ellentétben nem a bank által emailben küldött adatokat kell megadnunk, hanem a PayU

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

1.1.1 Dátum és idő függvények

1.1.1 Dátum és idő függvények 1.1.1 Dátum és idő függvények Azt már tudjuk, hogy két dátum különbsége az eltelt napok számát adja meg, köszönhetően a dátum tárolási módjának az Excel-ben. Azt is tudjuk a korábbiakból, hogy a MA() függvény

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése

Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése A kezdéshez válassza a Pályázataim menüpontot, majd a megjelenő listában keresse ki azt a projektet, amivel dolgozni kíván. I. Kattintson a Projekt megvalósítás

Részletesebben

Számlazáradékok kezelése számlázás közben

Számlazáradékok kezelése számlázás közben Számlazáradékok kezelése számlázás közben Az új Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatáson keresztül indított lekérdezések során követelmény, hogy minden olyan számla és számlatétel megkülönböztetésre

Részletesebben

DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL

DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL DOKUMENTUMOK TÖMEGES LETÖLTÉSE ÉTDR-BŐL 2017-06-19 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Az alábbi leírás bemutatja a KryoNet E-számlák elektronikus aláírásának és időbélyegzőjének ellenőrzését.

Az alábbi leírás bemutatja a KryoNet E-számlák elektronikus aláírásának és időbélyegzőjének ellenőrzését. E-SZÁMLÁT ÉRVÉNYESÍTŐ ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS ÉS IDŐBÉLYEGZŐ ELLENŐRZÉSE Az alábbi leírás bemutatja a KryoNet E-számlák elektronikus aláírásának és időbélyegzőjének ellenőrzését. Amennyiben Ön nem gyakorlott

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből Táblázat beszúrása, létrehozása A táblázatok készítésének igénye már a korai szövegszerkesztőkben felmerült, de ezekben nem sok lehetőség állt rendelkezésre. A mai szövegszerkesztőket már kiegészítették

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

TRANSPOREON-Web fuvarosok részére. Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East

TRANSPOREON-Web fuvarosok részére. Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East TRANSPOREON-Web fuvarosok részére Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Bejelentkezés... 3 2. No-touch order fuvartípus... 4 3. Best Carrier fuvartípus...

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mi az OPAC? Az OPAC az Online Public Access Catalogue rövidítése. Jelentése olyan számítógépes katalógus, mely nyilvános, bárki számára közvetlenül, általában ingyen

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAK Nonprofit Kft Energetikai audit szolgáltatása. Budapest, június 30.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAK Nonprofit Kft Energetikai audit szolgáltatása. Budapest, június 30. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAK Nonprofit Kft Energetikai audit szolgáltatása Budapest, 2016. június 30. Az energetikai audit szolgáltatást ajánljuk az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII.

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek Microsoft Power Point 2003 program esetén Különböző nézetek közül választhatunk, melyeket többféleképpen érhetünk el: kattinthatunk a Nézet menüre, és onnan választjuk ki a használni kívánt nézetet; a

Részletesebben

AquaLingua. Felhasználói Segédlet

AquaLingua. Felhasználói Segédlet AquaLingua Felhasználói Segédlet Bevezetés Kezdés témaválasztással Kezdés kereséssel Kép megtekintése 1/7 Bevezetés Az AquaLingua weboldal lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy címkékkel ellátott

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

CAMLAND Beruházás-megfigyelő

CAMLAND Beruházás-megfigyelő 2016 CAMLAND Beruházás-megfigyelő Felhasználói útmutató Készítette: GeoVision Hungária Kft. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Vezérlőpult... 3 Kamera adatlap... 4 Nézetek kezelése... 6 Felhasználók...

Részletesebben

Apache OpenOffice telepítési útmutató

Apache OpenOffice telepítési útmutató Apache OpenOffice telepítési útmutató 1. Az OpenOffice magyar nyelvű verziójának telepítését az alábbi oldalról tudod elkezdeni. Katt a linkre: http://www.openoffice.org/download/ Mindig a legfrissebb

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_ins

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. A CAPICOM ACTIVEX KOMPONENS TELEPÍTÉSE...3

Részletesebben