A BorsodChem Rt I-III. negyedéves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BorsodChem Rt. 2004. I-III. negyedéves, tőzsde számára készített gyorsjelentése"

Átírás

1 A BorsodChem Rt I-III. negyedéves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a I-III. negyedévi gyorsjelentését. A gyorsjelentésben szereplő adatok nem auditáltak. A jelentés adatai a valóságnak megfelelnek, és nem hallgat el semmiféle olyan tényt, amely a Társaság tőkepiaci megítélése szempontjából jelentőséggel bír. Módosított adatokat adunk közre I-III. negyedévi bázisként, amelynek okát a 6. pontban részletezzük. Bevezetés Kiemelkedő események A BorsodChem Rt., amely a közép-kelet-európai térség vezető PVC és TDI gyártója valamint egyetlen MDI gyártója, ezúton hozza nyilvánosságra a szeptember 30-ával záruló kilenc hónap eredményeit. Árbevétel: M Ft (2003. I-III. negyedév: M Ft) Adózás előtti eredmény: M Ft (2003. I-III. negyedév: M Ft) Jelentős, üzembe helyezett kapacitásbővítések, A kéthetes karbantartási ciklus kétévenkénti gyakorlatának sikeres bevezetése nem tette kezelhetetlenné az üzemi teljesítményt, A növekvő alapanyagárak időszakában elért meggyőző teljesítmény is alátámasztja a költségek vevők felé történő átháríthatóságának lehetőségét, Hatékony visszatérés a nemzetközi tőkepiacra a fő tulajdonos 480 M USD értékű részvénykibocsátása, valamint a Varsói Tőzsdére való bevezetés révén. Kovács F. László vezérigazgató kifejtette: Ez a negyedév jelentős változásokat hozott a BorsodChem Rt. számára, hisz sikeresen, költségkereten belül jelentős termelő kapacitásbővítő beruházásokat valósítottunk meg, hatékonyan visszatértünk a nemzetközi tőkepiacra és sikeresen befejeztük az első kétéves ciklusú nagyleállást. Az emelkedő alapanyagárakkal, az erős Forinttal, valamint a kiegyensúlyozottabb szintre visszatérő TDI árakkal jellemzett gazdasági-kereskedelmi környezet ellenére, örömmel számolhatok be arról, hogy pénzügyi teljesítményünk biztató.

2 2 1. Általános megállapítások 1.1. A gazdasági környezet A BorsodChem első három negyedéves gazdasági környezetét olyan mértékű külső és belső változások jellemezték, melyeket a 2003-as bázisidőszakkal való összehasonlításnál figyelembe kell venni. A külső hatások között első helyen kell említeni a kőolaj bázisú alapanyagok, ezen belül is különösen az etilén, a benzol és a toluol beszerzési árainak drasztikus emelkedését. A kőolaj-származékokat felhasználó vegyipari szereplők termékcsoportonként eltérő ütemezésben a tendenciára késztermékeik árának emelésével reagáltak. A második jelentős külső hatás a hazai fizetőeszköz vártnál erősebb szintje az Euróval szemben, amely az exportőröknek alapvetően nem kedvez, mivel árbevétel és eredmény elmaradáshoz vezet. A BorsodChem ezen kockázatát évek óta pénzügyi derivatív eszközökkel kezeli. A harmadik külső tényező egyik meghatározó termékcsoportunk, a TDI listaárainak jelentős csökkentése, mely a 2003-as bázisidőszakban bizonyos versenytársak termelési nehézsége folytán történelmi magasságokban volt, 2004-ben pedig fokozatos csökkenéssel állt be normál szintre. A belső tényezők közül a negyedév teljesítményét meghatározta az előre tervezett július-augusztus havi leállás, mely két ok miatt terhelte az árbevételt és az üzemi eredményt. Egyrészt a 2004 es karbantartás két éves periódusra vonatkozott (2003- ban nem volt ilyen jellegű leállás), ezért időben hosszabb és költségesebb volt a korábbi éves leállásokhoz képest. Másrészt a leállás alatt végezte el a Társaság PVC kapacitásának 10%-os, TDI kapacitásának 33%-os bővítését, ami a leállási időt, és így a kieső árbevételt tovább növelte. A belső tényezők környezeti hatásai a BorsodChem előzetes kalkulációinak megfeleltek. Termékeink piacain változatlanul élénk kereslet mutatkozott a harmadik negyedévben Árbevétel és Eredmény A BorsodChem Vállalatcsoport I-III. negyedévben árbevételét az elmúlt év I-III. negyedévhez képest 6,0 százalékkal tudta növelni. A Társaság termelő kapacitásait változatlanul magas szinten használta ki. A kedvező keresleti helyzet és a jellemzően növekvő termékárak I-III. negyedéves szinten részben ellensúlyozni tudták az árbevételt érő negatív hatásokat, a nagyleállást, az erős Forintot és a TDI árcsökkenést. Főbb termékcsoportjaink termelése és értékesítése alig marad el a bázisidőszaki teljesítménytől a III. negyedévi átlagosan 21 napos karbantartás ellenére. Noha I. félévében főbb termékeink termelési szintje meghaladta a bázist, ez a relatív előny a III. negyedévben az üzemszünet miatt megszűnt.

3 3 A BorsodChem M Ft értékű árbevétel mellett M Ft üzemi eredményt és rekord szintű, M Ft nettó eredményt realizált I-III. negyedévben. A M Ft üzemi eredmény 7,5 %-os árbevétel arányos eredményszintet jelent, mely elmarad a 2003-as bázis időszak 10 %-ot meghaladó értékétől, ugyanis a III. negyedévi üzemi eredményt az árbevétel-kiesés, a magas alapanyag- és energiaárak, a magasabb karbantartási költségek és vártnál lényegesen erősebb Forint árfolyam terhelte. Utóbbi árfolyam-kockázatot a Társaság 2004-ben is biztosította határidős szerződésekkel, melynek következtében az üzemi eredményt kompenzáló nyereség keletkezett M Ft értékben (pénzügyi eredmény közt jelentkezik). Az árfolyam-biztosítási eredménnyel korrigált üzemi eredmény 2004-ben 12,6 %-kal marad el 2003 hasonló időszakától a nagyleállás és a magas alapanyag-árak hatásaként. A realizált határidős és árfolyam nyereség, a nem realizált átértékelési nyereség, a magas Forint hozamok, a viszonylag alacsony Euró hitelkamat valamint az átmenetileg mérsékelt nettó eladósodottság következtében a Társaság jelentős, M Ft pénzügyi eredményt ért el az első kilenc hónapban, s így az I-III. negyedévi nettó eredmény M Ft lett, a bázisidőszaki M Ft több mint kétszerese. A BorsodChem Vállalatcsoport főbb termékeinek termelése az alábbiak szerint alakult: Termelés PVC (et) VCM (et) MDI (et) Anilin (et) TDI (et) I-III. negyedév 195,1 124,6 42,2 73,0 44, I-III. negyedév 194,1 120,9 41,7 82,7 44,4 Változás (%) -0,5-3,0-1,2 13,3-0, Termékeink piaci megítélése III. negyedévben: A PVC por III. negyedévi átlagos jegyzési ára 276 EUR/t-val volt magasabb, mint azonos időszakában. A terméket 886 EUR/t árszinten jegyezték. Ugyanebben az időszakban a 635 EUR/t áron jegyzett etilén ára 190 EUR/t-val emelkedett III. negyedévéhez viszonyítva. Az etilén ára 28, míg a PVC 67 EUR/t-val emelkedett a II. negyedévhez képest. A számok azt tükrözik, hogy a PVC jövedelmezősége mind a bázishoz képest, mind II. negyedévéhez képest javult. Az elmúlt negyedévben a termék iránti egészséges kereslet volt megfigyelhető, melynek köszönhetően a PVC ára negyedéven belül hónapról hónapra erősödött. A marónátron oldatot I-III. negyedévében átlagosan 135 USD/tonnán, míg I-III. negyedévében 119 USD/tonnán jegyezték. Ezen I-III. negyedéves időszak alatt a termék ára a II. negyedévben elérte az 50 USD/t mélypontot.

4 4 A II. negyedévi 89 USD/t árhoz képest a termékára a III. negyedévben megduplázódott, hisz 91 USD/t-val haladta meg a II. negyedévi árat. A klór terméklánc jövedelmezőségének javulásával egy időben a klór ikertermékének, a marónátron oldatnak az emelkedő ártrendje is utal a pozitív vegyipari ciklus kezdetére. Ez év III. negyedéve során hosszú időszakra visszatekintve először fordult elő, hogy az MDI termék alapanyaga, a benzol árának, az olajár erősödésével összefüggő, egy negyedéven belül soha nem látott áremelkedése miatt a termelők a negyedév során kiléptek a negyedéves ármegállapodásokból. Augusztustól ill. szeptembertől havi árakat képeztek annak érdekében, hogy az alapanyag-oldali költségnyomást, ha némi késéssel is, a termékárban érvényesítsék II. negyedévéhez képest a benzol átlagos jegyzési ára a III. negyedévben 276 EUR/t-val nőtt és elérte átlagosan a 871 EUR/t-ás történelmileg legmagasabb negyedévi átlagos árszintet. Ugyanebben az időszakban a nyers MDI gyártók a már említett negyedéves ármegállapodást felfüggesztve a nyers MDI árát a II. negyedévhez képest 289 EUR/t-val, míg a tiszta MDI jegyzési árát 19 EUR/t-val tudták növelni. Míg a nyers MDI utáni kereslet a negyedéven belül hónapról hónapra erősödött, és az alapanyagköltség a termék árában némi késéssel érvényesíthető volt, addig ez nem állt fenn a tiszta MDI esetében. A BorsodChem arra törekedett, hogy csökkentse az össz-mdi kibocsátáson belül a tiszta MDI értékesítésének volumenét. A TDI ára 2001 és 2003 között történelmi magasságokban volt, ebben az időszakban érte el csúcspontját, amikor maximum EUR/t-n jegyezték, és a terméken a gyártók extraprofitot realizáltak. A TDI-t I-III. negyedévében átlagosan EUR/t-n jegyezték, míg azonos időszakában a jegyzési ár EUR/ t volt, azaz a termék átlagos jegyzési ára 16,8 százalékkal csökkent. Ennek ellenére a terméken elérendő fedezet még mindig egészséges. Az anilin értékesítési ára az alapanyag benzolár változásait követi. A PVC kompaundok iránti kereslet az export piacokon nőtt, az árak I-III. negyedévhez képest nőttek, de a termékeken elérhető jövedelem a magas PVC árak miatt csökkent. A PVC alapú késztermékek árában az emelkedő PVC árat csak késleltetve lehetett érvényesíteni. Erős kereslet mutatkozott mind az ablakprofilok, mind a PVC alapú fóliák és lemezek iránt, de a termékeken elérhető jövedelem csökkent.

5 2. Megállapítások a I-III. negyedévi gazdálkodásról 5 A I-III. negyedévben a BorsodChem Rt. fontosabb gazdasági mutatói az alábbiak szerint alakultak: Megnevezés I-III. negyedév (M Ft) I-III. negyedév (M Ft) Index % Árbevétel ,0 Üzemi tev. eredmény ,2 Adózás előtti eredmény ,3 Nettó eredmény ,4 EBITDA ,7 Saját tőke összege ,3 Mérleg főösszeg ,1 A I-III. negyedévi árbevétel arányos jövedelmezőségek: üzemi tevékenység eredménye : 7,5 % adózás előtti eredmény : 13,2 % nettó eredmény : 12,1 % EBITDA margin : 13,9 % I-III. negyedév és I-III. negyedév gazdálkodásának összehasonlításánál figyelembe kell venni, hogy BorsodChem üzemei 2003-ban először a Társaság életében a III. negyedévi karbantartás után két évig működtek, azaz 2003-ban teljes körű üzemleállítással egybekötött karbantartásra nem került sor III. negyedévében két év után az üzemeket hosszabb, és a korábbi egyéves karbantartási ciklushoz képest költségesebb karbantartásnak vetettük alá. A karbantartási munkákkal párhuzamosan a PVC és TDI üzemeknél kapacitásbővítő beruházások végrehajtására is sor került, ami tovább növelte a július végi, augusztusi üzemszünetet. Mindez nem teszi összehasonlíthatóvá BorsodChem III. negyedévi és III. negyedévi gazdálkodását. Terveink szerint III. negyedévében üzemeinkkel nem állunk meg, majd III. negyedévében két év működés után lesz ismételten hosszabb karbantartás a BorsodChem üzemeinél. BorsodChem Rt-nél szeptemberében indított, stratégiai jelentőségű, 70 Mrd Ft értékű beruházási program részeként már végéig mintegy Mrd Ft értékű kapacitásbővítő beruházás kezdi meg működését. A III. negyedév karbantartási munkáival párhuzamosan végrehajtott beruházási munkáinak eredményeként szeptemberétől BorsodChem TDI kapacitása

6 6 33 százalékkal 60 kt-ról 80 kt-ra emelkedett, míg a PVC gyártó kapacitása 10 százalékkal 300 kt-ról 330 kt-ra nőtt. Ezen kapacitásnövekmények már IV. negyedévében mind árbevételben, mind eredménynövekedésben éreztetik hatásukat. Ezen túlmenően szeptemberétől BorsodChem vinil-klorid kapacitása 185 kt-ról 250 kt-ra emelkedett és felkészülten várja a TVK többlet etilén szállítását. Az ez évben befejezett beruházási munkák mellett nagy ütemben folynak az új 100 kt/év kapacitású MDI üzem, a VCM projekt II. ütemének és az új membráncellás klóralkáli elektrolízis üzemének építési szerelési munkálatai. A Társaságunk a 70 Mrd Ft értékű beruházási befektetési programot részben egy 100 M EUR értékű szindikált hitel eddig le nem hívott részéből, másrészt meglévő pénzeszközeiből és saját cash-flow-ból finanszírozza. A Társaság I-III. negyedévi beruházási teljesítményértéke 21,2 Mrd Ft volt, melyből 1,5 Mrd Ft a konszolidálásba bevont leányvállalatoknál valósult meg. A BC Vállalatcsoport és a BorsodChem Rt. eladósodottsági mutatója szeptember végén: adósság/saját tőke: BC-Vállalatcsoport : 0,46 BorsodChem Rt. : 0,34 nettó adósság /saját tőke: BC-Vállalatcsoport : 0,35 BorsodChem Rt. : 0,24 A Társaság konszolidált létszáma szeptember 30-án fő. A társasági létszám év elejéhez képesti 129 fős átlagos létszámnövekedése 178 fő létszámnövekedés a BorsodChem Rt-nél és 49 fő csökkenés a konszolidációba bevont társaságoknál átmeneti, de szükségszerű, hogy az új MDI és klór üzem működtetéséhez szükséges létszámot az üzemek indítása előtt megfelelő minőségben biztosítani lehessen. BorsodChem jelenlegi létszáma egyidejűleg megfelel a jövőbeni adókedvezmény létszámfeltételének. Az élőmunka termelékenységét jellemző mutató záró létszámra vetítve 25 M Ft/fő/I-III. negyedév.

7 3. A I-III. negyedévi gazdálkodás elemzése 3.1. Bevétel alakulása 7 Az értékesítési árbevétel üzletági, illetve főbb termékekre való bontását a következő táblázatban tüntettük fel: Megnevezés I-III I-III. Eltérés negyedév negyedév M Ft % M Ft % M Ft % PVC por Belföld 3.067,5 3, ,8 3, ,3 37,0 Export ,7 22, ,7 24, ,0 19,1 Összesen ,2 25, ,5 28, ,3 21,3 PVC kompaundok Belföld 613,8 0,6 521,6 0,5-92,2-15,0 Export 3.152,7 3, ,3 3,8 893,6 28,3 Összesen 3.766,5 3, ,9 4,3 801,4 21,3 MDI termékek Belföld 63,9 0,1 87,1 0,1 23,2 36,3 Export ,2 14, ,7 14,1 859,5 6,1 Összesen ,1 14, ,8 14,2 882,7 6,2 TDI termékek Belföld 843,2 0,8 841,5 0,8-1,7-0,2 Export ,8 18, ,6 15, ,2-11,9 Összesen ,0 19, ,1 16, ,9-11,4 Marónátron Belföld 2.041,6 2, ,8 1,4-544,8-26,7 Export 1.440,4 1, ,3 1,0-365,1-25,3 Összesen 3.482,0 3, ,1 2,4-909,9-26,1 Anilin Export 4.724,4 4, ,8 6, ,4 56,5 Műa.félk. és készterm. Belföld 4.193,5 4, ,9 4,1 211,4 5,0 Export 4.580,1 4, ,8 4,7 473,7 10,3 Összesen 8.773,6 8, ,7 8,8 685,1 7,8 Egyéb termékek Belföld 6.631,0 6, ,5 6,6 340,5 5,1 Export ,9 14, ,9 11, ,0-10,8 Összesen ,9 20, ,4 18, ,5-5,7 Összes árbevétel ,7 100, ,3 100, ,6 6,0 Belföldi árbevétel ,5 17, ,2 17, ,7 6,1 Export árbevétel ,2 82, ,1 82, ,9 6,0

8 8 A Társaság I-III. negyedévben a I-III. negyedévhez képest 6 %-kal növelte árbevételét. A 6 %-os árbevételnövekedés 6,1 %-os belföldi és 6 %-os export árbevétel növekedés mellett következett be. Az összes árbevételből a PVC por részesedési aránya a bázisidőszaki 25,1 %-ról 28,7 %-ra nőtt. A 21,3 %-os árbevétel-növekedés, 4,1 %-os volumencsökkenés és az értékesítési árak jelentős növekedése mellett következett be. A PVC kompaundok árbevétele 15,1 %-os volumennövekedés mellett 21,3 %-kal nőtt. Az értékesítés volumenét exportpiacokon sikerült növelni. Az MDI termékek árbevétele 2,5 %-os értékesítési volumennövekedés mellett 6,2 %-kal nőtt. A TDI értékesítés árbevétele a 3,7 %-os volumennövekedés ellenére 11,4 %-kal csökkent. Az árbevételcsökkenés oka, az értékesítési árak bázishoz képesti jelentős csökkenése. A marónátron termék árbevétele a 4,4 %-os volumencsökkenés mellett 26,1 %-kal csökkent. Az árbevétel-csökkenés döntően annak tudható be, hogy az értékesítési ár jelentősen elmaradt a bázisidőszakitól. Az anilin termék árbevétele 10,1 %-os volumennövekedés mellett 56,5 %-kal nőtt, amely M Ft-os árbevételnövekedést jelentett. A műanyag félkész- és késztermékek árbevétele 7,8 %-kal nőtt a bázishoz képest. A bevétel-növekedés oka, a 8,4 %-os értékesített volumennövekedés. Az egyéb termékek árbevétele ammónia, sósavoldat, hypo, polisztirol, prepolimer, formalin, speciális aminok stb. 5,7 %-kal csökkent, aminek oka, hogy a Formaldehid és Gyanta (Dukol) Üzletág 2003 júliusban értékesítésre került, így annak árbevétele a kimutatásban már nem szerepel. Az értékesítési árbevétel 82,6 %-a származik exportból. Ez az arány a bázis időszakban elért értékkel közel megegyező. Az értékesítés relációnkénti megoszlása: Belföld és Közép-Kelet-Európa együttesen : 47,9 % Nyugat-Európa : 43,5 % Távol-Kelet : 1,4 % Egyéb : 7,2 %

9 Az eredmény alakulása Üzemi tevékenység eredménye A Társaság I-III. negyedévben az üzemi tevékenység szinten M Ft eredményt realizált, amely 73,2 %-a a bázisidőszaki M Ft-os eredménynek. Az eredménycsökkenés fő okai: (i) a termelés 2004-ben magasabb anyag- és energiaárak mellett valósult meg és az alapanyagárak növekedése csak csúszással érvényesült az értékesítési árakban, (ii) a harmadik negyedéves karbantartó és kapacitásbővítő nagy-leállás tervezett bevétel-elmaradást valamint többlet költségeket eredményezett, (iii) a TDI jövedelmezősége a normalizálódó kínálati pozíció miatt kismértékben csökkent. Az értékesítés közvetlen költségei 10,4 %-kal nőttek. A költségek növekedését döntően az alapanyag- és energiaárak növekedése, valamint a többletértékesítés okozták. A többletértékesítés következménye az értékesítési költségek 5,1 %-os emelkedése is. Az általános és adminisztrációs költségek 7,2 %-kal nőttek a bázishoz képest Egyéb bevétel/költség nettó értéke A Társaság nettó kamatbevétele 178 M Ft, míg a bázisidőszaki nettó kamatkiadása M Ft volt. Az egyenleg javulását döntően a tavalyi tőkeemelés óta lekötött pénzeszközállományon magas Forint betéti kamata, illetve az Euró hiteleken realizált alacsonyabb hitelkamat okozták. A Forint I-III. negyedévi átlag árfolyama csak kis mértékben tér el a 2003-as átlagtól. A stabilitás egyben azt is jelentette, hogy az egy évvel ezelőtt vártnál erősebb forintárfolyamok alakultak ki 2004-ben. Az árfolyam biztosítására kötött határidős ügyeltek teljes árfolyamnyeresége, beleértve a nyitott pozíciók átértékelési eredményét is, M Ft volt, szemben a bázisidőszaki M Ft veszteséggel. A I-III. negyedévi pénzpiaci tendenciák M Ft pénzügyileg realizált nyereséget eredményeztek a Társaság számára. A mérleg tételein keletkezett árfolyamnyereség/veszteség egyenlege M Ft, a bázisidőszaki M Ft-tal szemben. Az átértékelési egyenleg javulása M Ft eredményjavulást jelent a bázishoz képest Adózás előtti, és nettó eredmény Az adózás és külső tag részesedése előtti eredmény M Ft, a bázisidőszaki M Ft-tal szemben. A BorsodChem Rt ben is teljesíteni fogja az adókedvezmény igénybevételének feltételeit, így a csoport adófizetési kötelezettsége 527 M Ft. Az eredményből külső tagok (Dynea Austria GmbH, AliaChem AS, ÉMÁSZ Rt.)

10 M Ft-tal részesednek, így a nettó eredmény M Ft, amely több mint kétszerese a bázisidőszaki M Ft értéknek. A Társaság cash-termelő képessége millió Ft, némileg csökkent, de továbbra is egészséges tartományban van. A nagy-leállás ellenére az árfolyambiztosítás realizált eredményével kiigazított üzemi cash-flow (EBITDA) csak 7,5 %- kal kevesebb a bázisidőszakénál. M Ft Megnevezés I-III I-III. Index (%) negyedév negyedév Üzemi eredmény ,2 Értékcsökkenési leírás ,5 Üzemi eredmény + értékcsökkenési leírás (EBITDA) ,7 Árfolyam-biztosítás realizált eredménye N/A EBITDA + árfolyam-biztosítás realizált eredménye ,5 4. Mérlegelemzés A Társaság összes eszközállománya M Ft, amely 20,1 %-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a nyereséges működés és a negyedik negyedévi tőkeemelés hatásaként. Az eszközök között a forgóeszközök állománya M Ft, ami 33,7 %-os növekedést mutat döntően a tőkeemelés következtében M Ft-tal magasabb pénzeszköz állomány miatt. A követelések növekedése M Ft értékű, a többlet állomány az árbevétel növekedési ütemének megfelelő. A M Ft értékű készletnövekedés oka, hogy megnőtt a beruházási anyagok és tartalék alkatrészek állománya, amely a fokozott beruházási tevékenység következménye. A rövid távú befektetések M Ft-os csökkenésének magyarázata a likvid értékpapír értékesítése. Az egyéb forgóeszközök M Ft-os növekedésének oka, az ÁFA követelések, beruházásokra adott előlegek növekedése, a kamatbevételek elhatárolása illetve a nyitott határidős pozíciók átértékelési különbözete. A tárgyi eszközök és immateriális javak értéknövekedése M Ft, ami a beruházási program hatása, csökkentve az elszámolt értékcsökkenéssel. Az összes kötelezettség M Ft, amely M Ft-tal, 11,3 %-kal több a bázisidőszaki értéknél. A rövid lejáratú hitelek állománya, egyes - eredetileg hosszú lejáratú - hitelek lejárati átminősítései miatt nőtt meg jelentősen A hosszú lejáratú hitelek éven belül esedékes része, 172,7 %-kal nőtt. A hosszú lejáratú hitelek állománya pedig 25,8 %-kal csökkent, döntően a hosszú lejáratúból rövid lejáratúba történő átsorolás miatt. A szállítóállomány 49,1 %-os növekedését az okozta, hogy a

11 11 beruházások felfutása miatt megnőtt a beruházási szállító állomány, valamint a bázishoz képest jelentősen nőttek az alapanyagárak. A saját tőke összege M Ft-tal, M Ft-ra nőtt, a bázisidőszakit 27,3 %-kal haladja meg. A végrehajtott tőkeemelés M Ft-tal növelte a saját tőkét. A halmozott nyereség M Ft, a bázishoz képest 15,2 %-kal emelkedett. 5. Cash-flow alakulása A október 1. és szeptember 30. közötti időszak szokásos tevékenységből származó nettó pénzbevétele M Ft volt. A M Ft értékű nettó eredményt a pénzmozgással nem járó kiigazító tételek M Ft-tal növelték. A pénzmozgással nem járó tételek közül az értékcsökkenési leírás M Ft összege a legjelentősebb, mellyel szemben az eszközök értékesítéséből származó nyereség, a nem konszolidált vállalkozások nyereségéből való részesedés, valamint az egyéb pénzmozgással nem járó tételek kiigazító tételei állnak együttesen M Ft értékben. A forgóeszközök és rövid lejáratú kötelezettségek változása M Ft-tal növelte a szokásos tevékenységből származó nettó pénzbevételt. A M Ft értékű, beruházási és befektetési tevékenységből eredő pénzeszközváltozás meghatározó része a beruházási program tárgyi eszköz beszerzésével van kapcsolatban. A pénzügyi műveletekből származó M Ft pénzeszközváltozás a M Ft tőkeemelés, a M Ft osztalékfizetés, a -837 M Ft saját részvényvásárlás és a hitelállomány nettó M Ft-os növekedése egyenlegeként alakult ki. Fentiek alapján a nettó pénzeszközállomány M Ft-tal nőtt, az időszak végén M Ft-ot tett ki. 6. Bázisadatok módosításának okai decemberében a Társaság szerződést kötött az ÉMÁSZ Rt.-vel, a BC-Erőmű 74 %-os tulajdonosával, mely szerint a Társaság 2016-ban jelképes összegért megvásárolja az ÉMÁSZ befektetését az Erőmű-ben és így a BC-Erőmű a BorsodChem 100 %-os leányvállalatává válik. A megállapodás és a könyvvizsgálókkal történt egyeztetés eredményeként a BorsodChem jelenleg teljes - IAS által meghatározott - kontrolltevékenységet gyakorol a BC Erőmű működése felett. Következésképpen a BC Erőmű a BorsodChem Rt. konszolidált leányvállalata lett, szemben azzal, hogy korábban 26 % részvénytulajdonnal rendelkező pénzügyi befektető volt. Bár ez az átminősítés nincs anyagi hatással a korábbi beszámolókban szereplő nettó eredményre és

12 12 nettó eszközértékre, az alkalmazott gyakorlatnak való megfelelőség és a két bemutatott időszak összehasonlíthatóságának valamint egyezőségének biztosítása érdekében újból elkészítettük a szeptember 30-i állapot szerinti eredménykimutatást oly módon, mintha már ettől az időponttól a BorsodChem Rt. teljes mértékben konszolidálta volna a BC-Erőművet. A forint EURO-hoz és USD-hez viszonyított árfolyamának átmeneti fluktuációja a nem realizált nyereségek és veszteségek eredményeképpen a Társaság nettó pénzügyi eredményének jelentős ingadozásához vezetett egyik időszakról a másikra, mely a következő időszakban megfordult. Ennek eredményeként a Társaság felülvizsgálta az ilyen nem realizált árfolyam nyereségek és veszteségek évközi értékelésére és kimutatására vonatkozó politikáját és úgy határozott, hogy ezeket az ügyleteket évközi beszámolókban értékeli, az éves pénzügyi beszámolási időszakoknál alkalmazott gyakorlat szerint. Ezt a politikát követve, a Társaság a teljes IAS 39 értékelést alkalmazta minden, szeptember 30-án nyitott derivatív eszközre és a beszámolási időszakok egyezőségének és összehasonlíthatóságának érdekében újból elkészítette szeptember 30-i állapot szerinti eredmény beszámolóját. 7. A Társaságnál bekövetkezett fontosabb változások június 1-jével 10,6 M Ft tőkecsökkenést határozott el a BorsodChem Rt., a 100 %-os tulajdonú BC Ongromechanika Vegyipari Gépgyártó és Kivitelező Kft-ben, amelyet a Cégbíróság szeptember 23-án bejegyzett. A tőkecsökkenés következtében a kft. alaptőkéje 157,1 M Ft-ra csökkent. 8. A Társaság jegyzett tőkéjében, vezetésében bekövetkezett változások 8.1. Jegyzett tőkében és részvényekben bekövetkezett változások A Társaság jegyzett tőkéje a III. negyedévben változatlanul ,6 e Ft. A Társaság szeptember 8-án megtartott Rendkívüli Közgyűlése elhatározta az alaptőke db, 202 Ft névértékű dematerializált dolgozói részvény kibocsátásával történő felemelését. Az alaptőke felemelésére, a társaság alaptőkén felüli vagyona terhére, a tőketartalék igénybevétele mellett, a dolgozói részvények ingyenesen történő kibocsátásával kerül sor. Az alaptőke-emelést a Cégbíróság még nem jegyezte be Saját részvény állományának változásai szeptember 30-án a Társaság db, az előző negyedévhez képest változatlan darabszámú saját részvénnyel rendelkezik.

13 Személyi változások A BorsodChem Rt szeptember 8-án megtartott rendkívüli Közgyűlése elfogadta Dr. Nyíri Iván és Dr. Christoph Herbst igazgatósági tagok lemondását. A Közgyűlés szeptember 8-tól április 30-ig igazgatósági tagnak megválasztotta Dr. Illéssy János és Heinrich Pecina urakat, míg Kovács F. László és S. Varga Béla urakat ugyanezen időpontig újra választotta. A BorsodChem Rt szeptember 8-án megtartott rendkívüli Közgyűlése elfogadta Heinrich Pecina felügyelő bizottsági tag lemondását. A Közgyűlés szeptember 8-tól április 30-ig a Felügyelő Bizottság tagjának megválasztotta Dr. Christoph Herbst urat augusztus 1-én megszűnt a Gazdasági Igazgatóság és létrejött a Pénzügyi Igazgatóság és a Kontrolling Igazgatóság. A Pénzügyi Igazgató, egyben pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Dr. Illéssy János, a Kontrolling Igazgató, egyben vezérigazgató-helyettes pedig Dr. Gazdik Zoltán, korábbi Gazdasági Igazgató, vezérigazgató-helyettes lett. A III. negyedévben, könyvvizsgáló személyében változás nem történt. Kazincbarcika, november 12. Melléklet! Kovács F. László vezérigazgató

14 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán Pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó adatlapok PK2. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan Auditált Konszolidált Igen x Nem x Számviteli elvek Magyar IFRS x Egyéb Egyéb:.. PK2. Konszolidációs körbe tartozó gazdasági társaságok Név Törzs/Alaptőke Tulajdoni hányad (%) Szavazati jog 1 Besorolás 2 BC-Ongropack Kft e Ft L BorsodChem Polska Sp.z o.o PLN L BC-Ongromechanika Kft e Ft L BC-Ongrobau Kft e Ft L BC ONGRO BENELUX B.V EUR L BC-Ongroelektro Kft e Ft L BC Handelsges. m.b.h EUR L BC-KC Formalin Kft e Ft 66,66 66,66 L Panoráma Kft e Ft L BC-Ablakprofil Kft e Ft L BC-MCHZ s.r.o e CZK 97,5 97,5 L B.C.- M.C. S.r.l EUR L BC-Energiakereskedő Kft e Ft L BC-Erőmű Kft eft L 1 A konszolidációs körbe tartozó gazdasági társaság közgyűlésén a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét biztosító szavazati jog. 2 Teljes (L); Közös vezetésű (K); Társult (T) (Amennyiben a tulajdoni hányad és a szavazatarányból nem egyértelmű a besorolás akkor a gyorsjelentésben kérjük indokolni.)

15 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán PK3. Mérleg IFRS szerint KONSZOLIDÁLT MÉRLEG (nem auditált) ( millió Ft-ban) szeptember szeptember 30 Index % Forgóeszközök Pénzeszközök ,3 Követelések ,2 Készletek ,9 Rövid távú befektetések ,7 Egyéb forgóeszközök ,1 Forgóeszközök összesen ,7 Ingatlanok, gépek és berendezések ,8 Immateriális javak ,5 Hosszú távú befektetések ,9 Negatív goodwill ,8 Eszközök összesen ,1 Rövid lejáratú kötelezettségek Szállítók ,1 Egyéb kötelezettségek és passzív időbeli elhatárolás ,5 Rövid lejáratú hitelek ,7 Hosszú lejáratú hitelek rövid lejáratú része ,7 Rövid lejáratú kötelezettségek összesen ,2 Hosszú lejáratú hitelek ,2 Egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek ,7 Kötelezettségek összesen ,3 Külső tagok részesedése ,1 Saját tőke Jegyzett tőke ,0 Részvény kibocsátási felár ,7 Saját részvény -837 Eredménytartalék ,2 Halmozott átszámítási különbözet ,7 Saját tőke összesen ,3 Kötelezettségek, saját tőke és külső tagok részesedése összesen ,1.

16 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán PK4. Eredménykimutatás IFRS szerint KONSZOLIDÁLT EREDMÉNYKIMUTATÁS (nem auditált) ( millió Ft-ban) I-III. negyedév M Ft-ban I-III. negyedév M Ft-ban Index % Értékesítés nettó árbevétele ,0 Értékesítés közvetlen költsége ,4 Bruttó nyereség ,4 Disztribúciós költség ,1 Általános és adminisztrációs költségek ,2 Egyéb működési bevétel/ráfordítás ,1 Üzemi tevékenység eredménye ,2 Egyéb bevétel/ráfordítás: Kamatbevétel ,7 Kamatköltség ,4 Társult váll.-tól származó bevétel ,9 Határidős ügyl.-ből szárm. nyer./veszt Árfolyamnyereség/veszteség Összes egyéb bevétel/költség Adózás és külső tag részesedése előtti eredmény ,3 Adófizetési kötelezettség ,7 Külső tag részesedése ,9 Nettó eredmény ,4

17 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán PK5. Cash-flow kimutatás. KONSZOLIDÁLT CASH-FLOW (nem auditált) ( millió Ft-ban) Szokásos tevékenységből eredő pénzeszközváltozás: 2003.szept szept. 30. Nettó eredmény Pénzmozgással nem járó tételek módosítása Értékcsökkenési leírás Tárgyi eszközök értékesítéséből származó nyereség -120 Társult váll.nyereségéből való részesedés -35 Környezetvédelmi céltartalék felszabadítás -7 Határidős ügyletek nem realizált nyeresége Nem realizált árfolyam nyereség Halasztott adó növekedése 256 Külső tagok részesedesé 611 Egyéb pénzmozgással nem járó tételek nettó értéke -607 Forgóeszközök és rövid lejáratú kötelezettségek változása Követelések csökkenése Készletek növekedése Egyéb eszközök növekedése Szállítók és elhatárolt kötelezettségek növekedése Forgóeszközök és rövid lejáratú kötelezettségek változása Szokásos tevékenységből származó nettó pénzbevétel Tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzése Leányvállalat akvizíciója 3 Rövid távú befektetések csökkenése Befektetések és tárgyi eszközök eladásából származó bevétel 384 Befektetési tevékenységhez kapcsolódó nettó kiadás Hiteltörlesztés Hitelfelvétel Kifizetett osztalék Külső tagnak fizetett osztalék -518 Saját részvény vásárlás -837 Saját részvény értékesítéséből származó bevétel Pénzügyi műveletekben felhasznált nettó pénzeszköz Nettó pénzeszközállomány növekedés Pénzeszközök az időszak elején Pénzeszközök az időszak végén

18 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán PK6. Mérlegen kívüli jelentősebb tételek 1 Megnevezés Érték - 1 Azon pénzügyi kötelezettségek, amelyek a pénzügyi értékelése szempontjából jelentőséggel bírnak, de amelyek a mérlegben nem jelennek meg (pl. kezességvállalás, garanciavállalás, záloggal kapcsolatos kötelezettség stb.) A részvénystruktúrához, a tulajdonosi körhöz kapcsolódó adatlapok A tulajdonosi struktúrát érintő táblázatokban (RS1, RS2, RS3) szereplő információk a október 13.-i értéknapra kért tulajdonosi megfeleltetés adatait tartalmazzák, kiegészítve az október végén lebonyolított saját-részvény tranzakciók eredményeivel. RS1. Tulajdonosi struktúra, a részesedés és a szavazati arány mértéke Tulajdonosi kör Teljes alaptőke Bevezetett sorozat 1 * megnevezése Tárgyév elején Időszak végén Tárgyév elején Időszak végén (január 01-jén) (január 01-jén) % 2 % 3 Db % 2 % 3 Db % 2 % 3 Db % 2 % 3 Db Belföldi intézményi 1, ,62 4, Külföldi intézményi 98, ,19 83, Belföldi magánszemély 0, ,00 2, Külföldi magánszemély 0, ,02 0, Munkavállalók, vezető 0,00 8 0,03 0, tisztségviselők Saját tulajdon 0,00 0 0, Államháztartás részét képező tulajdonos 4 0,00 0 0,00 0,00 0 Nemzetközi Fejlesztési Intézmények 5 0,00 0 0,00 0,00 0 Egyéb 0, ,60 9, Összesen: 100, ,00100, *A bevezetett sorozat megegyezik a teljes alaptőkével 1 Ha a bevezetett sorozat megegyezik a teljes alaptőkével, ennek feltüntetése mellett nem szükséges kitölteni. Ha több sorozat van bevezetve a Tőzsdére, minden sorozat esetén meg kell adni a tulajdonosi struktúrát. 2 Tulajdoni hányad 3 A kibocsátó közgyűlésén a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét biztosító szavazati jog. Ha a tulajdoni hányad és a szavazati arány megegyezik, csak a tulajdoni hányad oszlopot kell kitölteni és benyújtani/megjelentetni a tény feltüntetése mellett! 4 Pl.: ÁPV Rt., TB, Önkormányzat, stb. 5 Pl.: EBRD, EIB, stb.

19 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán RS2. A saját tulajdonban lévő részvények (db) mennyiségének alakulása a tárgyévben Január 1. Március 31. Június 30. Szeptember 30. Október 31. December 31. Társasági szinten Leányvállalatok Mindösszesen Fel kell tüntetni ebben a részben - a tény feltüntetése mellett -, ha a 100%-os tulajdonban lévő leányvállalatnak vannak részvényei a Kibocsátótól. RS3. Az 5 %-nál nagyobb tulajdonosok felsorolása, bemutatása (az időszak végén) a bevezetett sorozat vonatkozásában 5 Név Nemze- Tevé- Mennyiség Részesedés 3 Szavazati tiség 1 kenység 2 (db) (%) arány (%) 3,4 Megjegyzés VCP Industrie Beteiligungen AG K I ,31 23,43 Pénzügyi befekt. A tulajdoni hányad megállapítása során a Hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CXII. törvény 4. sz. mellékletében a közvetett tulajdoni hányad kiszámítására vonatkozó szabályokat is alkalmazni kell. Amennyiben információval rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy a letétkezelőknél lévő mennyiségből valamely természetes, jogi, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság 5%-ot meghaladó részesedéssel bír, úgy azt akár összevontan, %-os formában- is szíveskedjenek megadni. Ha a bevezetett sorozat megegyezik a teljes alaptőkével, ennek feltüntetése mellett nem szükséges kitölteni. Ha több sorozat van bevezetve a Tőzsdére, minden sorozat esetén meg kell adni az adatokat. Ha a részesedés és a szavazati arány megegyezik, csak a részesedés oszlopot kell kitölteni és benyújtani/megjelentetni a tény feltüntetése mellett! 1 Belföldi (B), Külföldi (K) 2 Letétkezelő (L), Államháztartás (Á), Nemzetközi Fejlesztési Intézet (F), Intézményi (I), Társaság (T) Magán (M), Munkavállaló, vezető tisztségviselő (D) 3 Két tizedesjegyre kerekítve kérjük megadni 4 A kibocsátó közgyűlésén a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét biztosító szavazati jog. 5 Pl.:szakmai befektető, pénzügyi befektető, stb. TSZ2. Teljes munkaidőben foglalkoztatottak számának alakulása (fő) Bázis időszak vége Tárgyév eleje Tárgyidőszak vége Társasági szinten Csoport szinten

20 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán TSZ3. Vezető állású személyek, és a Kibocsátó működését befolyásoló (stratégiai) alkalmazottak Jelleg 1 Név Beosztás Megbízás Megbízás Db kezdete vége IT Dr. Heinrich Georg Stahl IT elnök IT Kovács F. László IT tag IT S. Varga Béla IT tag IT Dr. Illéssy János IT tag IT Márton Ferenc IT tag IT Heinrich Pecina IT tag IT Bartha Ferenc IT tag FB Dr. Varga Zoltán FB elnök FB Dr. Christian Riener FB tag FB Dr. Christoph Herbst FB tag FB Bankó Judit FB tag FB Balázs Attila FB tag FB Fejes Bertalan FB tag SP Kovács F. László Vezérigazgató SP Dr. Illéssy János Pénzügyi vezérig.h határozatlan SP Dr. Gazdik Zoltán Kontrolling vezérig.h SP Purzsa Tamás Műszaki vezérig.h SP Gaál Gyula Üzletágigazgató SP Dr. Szakállas István Üzletágigazgató SP Seres András Üzletágigazgató SP Szentmiklóssy László Üzletágigazgató SP S. Varga Béla Beszerzési ig SP Szabó János Szolgáltatási és Beruházási ig SP Gyurácz N. Gergely Személyzeti ig SP Kézdi László Izocianát Kereskedelmi ig Saját részvény tulajdon (db) ŐSSZESEN: Kérjük az IT, FB tagok feltüntetésénél a testületek elnökeit szerepeltessék az első helyen. 1 Stratégiai pozícióban lévő alkalmazott (SP), Igazgatósági tag (IT), FB tag (FB)

21 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán ST1. A tárgyidőszakban megjelent soron kívüli tájékoztatások Megjelenés Megjelenés Tárgy, rövid tartalom helye január 06. BÉT honlap A BorsodChem Rt. nyit a higanymentes klóralkáli technológia irányába január 28. BÉT honlap Saját részvény vásárlás február 02. BÉT honlap A BorsodChem növekedési pályán február 09. BÉT honlap A Társaság közzétételi helyének megváltozása február 11. BÉT honlap BorsodChem Rt évi gyorsjelentése február 16. BÉT honlap BorsodChem részvények tőzsdei bevezetése március 25. BÉT honlap Éves Rendes Közgyűlés meghívója március 29. BÉT honlap Felelős Vállaltirányítási ajánlásokkal kapcsolatos nyilatkozat április 02. BÉT honlap Változás külkereskedelmi szervezetnél április 20. BÉT honlap Éves Rendes Közgyűlés írásos előterjesztései április 23. BET honlap BorsodChem Rating április 28. BET honlap A BorsodChem Rt évi éves jelentésének megtekintési helyei május 25. BET honlap A BorsodChem Rt. Igazgatóságának hirdetménye a BorsodChem részvények átalakításáról június 08. BET honlap A tőkeszerkezet felülvizsgálata június 30. BET honlap A BorsodChem Rt. feltáró nyilatkozata a vállalatirányítási gyakorlatról július 05. BET honlap A tőkeszerkezet felülvizsgálatának további lépései augusztus 02. BET honlap Szervezeti és személyi változások a BorsodChem Rt.-nél szeptember 03. BET honlap A tőkeszerkezet vizsgálatának eredménye szeptember 09. BET honlap Közlemény a HSBC Bank plc BorsodChem Rt.-ben történő befolyásszerzéséről szeptember 10. BET honlap VCP Industrie AG közleménye a BorsodChem Rt.-ben fennálló befolyás feltételes csökkenéséről szeptember 15. BET honlap Megkezdődik a nemzetközi másodlagos részvényértékesítés és a nemzetközi Road-show szeptember 16. BET honlap A Társaság törzsrészvényeinek a lengyelországi értékpapírpiacra történő bevezetése engedélyezése iránti kérelem szeptember 30. BET honlap A BorsodChem Rt. törzsrészvényei lengyelországi értékpapírpiacra történő bevezetésének engedélyezése október 01. BET honlap A BorsodChem bejelenti Törzsrészvényeinek forintos és Globális Letéti Igazolásainak 9,28 dolláros értékesítési árát október 04. BET honlap Közlemény a HSBC Bank Plc. BorsodChem Rt.-ben történő feltételes befolyásszerzéséről október 04. BET honlap Közlemény a BorsodChem Rt.-ben fennálló befolyás feltételes csökkenéséről október 04. BET honlap A Társaság törzsrészvényei Varsói Értéktőzsdére történő bevezetésének engedélyezése október 05. BET honlap A BorsodChem Rt. tájékoztatása vezető állású személyeinek értékpapír tulajdonában történt változásokról október 06. BET honlap A Globális Letéti Igazolások kereskedésének várható kezdő időpontja október 06. BET honlap A Globális Részvényértékesítés sikeres lezárulta október 07. BET honlap Közlemény a HSBC Bank Plc BorsodChem Rt.-ben történő befolyásszerzéséről és feltételes befolyásának csökkenéséről október 07. BET honlap Közlemény a BorsodChem Rt.-ben fennálló befolyás csökkenéséről október 07. BET honlap Befolyás csökkentés a TVK Rt.-ben október 07. BET honlap A BorsodChem Rt Felelős Vállalatirányítási nyilatkozata a Varsói Tőzsde számára október 07. BET honlap Tájékoztatás a jegyzési elsőbbségi jog átruházhatóságának hiányáról október 07. BET honlap Tájékoztatás az 5%-ot meghaladó tulajdoni hányad változásának bejelentéséről

22 Az adatlapok fejléce (általános) Társaság neve: BorsodChem Rt. Telefon Társaság címe: Kazincbarcika, Bolyai tér 1. H-3702 Telefax Ágazati besorolás Műanyag alapanyag-gyártás cím: Időszak III. n. év Befektetői kapcsolattartó Dr. Gazdik Zoltán október 08. BET honlap A VCP Industrie Beteiligungen AG közleménye a BorsodChem Rt.-ben fennálló befolyás csökkenéséről és feltételes befolyás létrejöttéről október 08. BET honlap A BorsodChem Rt. tájékoztatása a VCP Industrie Beteiligungen AG BorsodChem Rt-ben fennálló befolyás csökkenéséről és feltételes befolyás létrejöttéről október 14. BET honlap Túljegyzési opció gyakorlása október 15. BET honlap A BorsodChem Rt. tájékoztatása a VCP Industrie Beteiligungen AG BorsodChem Rt.-ben fennálló befolyásról október 15. BET honlap A BorsodChem Rt. tájékoztatása a HSBC Bank plc BorsodChem Rt-ben meglévő feltétel nélküli befolyásának megszűnéséről október 20. BET honlap Megbízás sajátrészvény-vásárlásra október 20. BET honlap Megbízás saját részvény vásárlásra (Kiegészítés) október 28. BET honlap Tájékoztatás saját részvény vásárlásáról október 29. BET honlap Tájékoztatás saját részvény vásárlásáról A hirdetmények továbbiakban megjelennek a Magyar Tőkepiac és Világgazdaság című napilapokban, valamint a Társaság honlapján (

A BorsodChem Rt. 2003. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2003. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2003. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2003.

Részletesebben

A BorsodChem Rt. 2005. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2005. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2005. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a

Részletesebben

A BorsodChem Rt. 2003. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2003. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2003. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2003. évi

Részletesebben

A BorsodChem Rt. 2005. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2005. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2005. éves, A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2005. évi gyorsjelentését. A gyorsjelentésben

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. ÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. ÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. ÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati besorolás:

Részletesebben

A konszolidációs körbe tartozó gazdasági társaság közgyűlésén a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét biztosító szavazati jog.

A konszolidációs körbe tartozó gazdasági társaság közgyűlésén a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét biztosító szavazati jog. ADATLAPOK Társaság neve: Synergon Informatika Rt. Telefon: 399-5793 Társaság címe: 1047 Budapest, Baross u. 91-95. Telefax: 399-5599 Ágazati besorolás: Informatika E-mail cím: investor.relations@synergon.hu

Részletesebben

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Szegedi Erõmû Kft., Szeged ,00 100,00 L

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Szegedi Erõmû Kft., Szeged ,00 100,00 L Pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó adatlapok A gyorsjelentés teljes szövege megtekinthetõ a Magyar Tõkepiac 2002. május 13-i számában, a Budapesti Értéktõzsde hivatalos honlapján (www.bet.hu), valamint

Részletesebben

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Jegyzett tőke (e Ft) Szegedi Erőmű Kft., Szeged ,00 100,00 L

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Jegyzett tőke (e Ft) Szegedi Erőmű Kft., Szeged ,00 100,00 L Pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó adatlapok A gyorsjelentés teljes szövege megtekinthető a Magyar Tőkepiac 2002. augusztus 8-i számában, a Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján (www.bet.hu), valamint

Részletesebben

Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. augusztus 21. - 2006. szeptember 30.

Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. augusztus 21. - 2006. szeptember 30. Társaság neve: Társaság címe: Ágazati besorolás Beszámolási időszak Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. augusztus 21. - 2006. szeptember 30. Telefax

Részletesebben

2002. évi gyorsjelentés

2002. évi gyorsjelentés BorsodChem Rt. 2002. évi gyorsjelentés A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2002. évi gyorsjelentését. A gyorsjelentésben szereplő

Részletesebben

Graphisoft Park SE Telefon Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás január március 31.

Graphisoft Park SE Telefon Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás január március 31. Társaság neve: Társaság címe: Ágazati besorolás Beszámolási időszak Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás 2007. január 01. - 2007. március 31. Telefax 368

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT ÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT ÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2007. ÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati besorolás:

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI NYRT. 2006. I. FÉLÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Nyrt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati

Részletesebben

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Auditált. Konszolidált. Számviteli elvek. Magyar IFRS X Egyéb

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Auditált. Konszolidált. Számviteli elvek. Magyar IFRS X Egyéb I. negyedév PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan Auditált Igen Nem X Konszolidált X Számviteli elvek Magyar IFRS X Egyéb PK2. Konszolidációs körbe tartozó társaságok 1 Név Törzs/Alaptőke

Részletesebben

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Auditált. Konszolidált. Számviteli elvek. Magyar IAS X Egyéb

PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan. Auditált. Konszolidált. Számviteli elvek. Magyar IAS X Egyéb PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan Auditált Igen Nem X Konszolidált X Számviteli elvek Magyar IAS X Egyéb PK2. Konszolidációs körbe tartozó gazdasági társaságok Név Törzs/Alaptőke

Részletesebben

PANNON-VÁLTÓ Rt. 1998. éves gyorsjelentés. Mérleg adatok 1997. dec. 31.( E Ft) 1998. dec. 31.( E Ft)

PANNON-VÁLTÓ Rt. 1998. éves gyorsjelentés. Mérleg adatok 1997. dec. 31.( E Ft) 1998. dec. 31.( E Ft) PANNON-VÁLTÓ Rt. 1998. éves gyorsjelentés Mérleg adatok 1997. dec. 31.( E 1998. dec. 31.( E A. Befektetett eszközök 777.056 606.959-22 % I. Immateriális javak 1.596 887-44 % II. Tárgyi eszközök 9.455 9.967

Részletesebben

Társaság neve: Társaság címe: Ágazati besorolás Beszámolási időszak Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás 2007. július 01. - 2007. szeptember 30. Telefax

Részletesebben

2011.01.01-2011.06.30. Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila, IT elnök. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

2011.01.01-2011.06.30. Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila, IT elnök. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Társaság neve: TvNetwork Nyrt. Telefon: 890-2001 Társaság címe: 1138 Bp., Váci út 168/A Telefax: 890-1590 Ágazati besorolás: Távközlés E-mail cím: tozsde@tvnetwork.hu Beszámolási időszak: 2011.01.01-2011.06.30.

Részletesebben

A Székesfehérvári Hűtőipari Rt. 2003. I. félévi gyorsjelentése

A Székesfehérvári Hűtőipari Rt. 2003. I. félévi gyorsjelentése A Székesfehérvári Hűtőipari Rt. 2003. I. félévi gyorsjelentése PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan Auditált Konszolidált Igen Nem X X Számviteli elvek Magyar X IFRS Egyéb Egyéb:

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4. MEGHÍVÓ A BorsodChem Rt. (3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1., a továbbiakban: a Társaság ) Igazgatósága a Társaság 2003. évi rendes közgyűlését 2003. április 30-án 10 00 órára hívja össze A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

A HUNGAGENT KERESKEDELMI NYRT Tpt. tv. szerinti 2006. I. féléves gyorsjelentése

A HUNGAGENT KERESKEDELMI NYRT Tpt. tv. szerinti 2006. I. féléves gyorsjelentése HUNGAGENT NYRT 2013 Pomáz, Rózsa u. 17. Tel.: 26-525-680, Fax: 26-326-330 hungagent@mail.datanet.hu www.hungagent.hu A HUNGAGENT KERESKEDELMI NYRT Tpt. tv. szerinti 2006. I. féléves gyorsjelentése KONSZOLIDÁLT

Részletesebben

A konszolidált éves beszámoló elemzése

A konszolidált éves beszámoló elemzése A konszolidált éves beszámoló elemzése A konszolidált éves beszámoló a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardokkal összhangban készült el. 2005. évtől kezdődően, Magyarország uniós csatlakozásával a

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó

K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban Társaság, székhelye: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.) értesíti tisztelt részvényeseit, hogy

Részletesebben

Ezen beszámoló az eredeti angol nyelvu jelentés fordítása. Bármely eltérés esetén az eredeti angol nyelvu jelentés az irányadó.

Ezen beszámoló az eredeti angol nyelvu jelentés fordítása. Bármely eltérés esetén az eredeti angol nyelvu jelentés az irányadó. US GAAP szerinti konszolidált éves beszámolója 2003. és 2002. december 31-én végzodo évekre független könyvvizsgálói jelentéssel együtt Ezen beszámoló az eredeti angol nyelvu jelentés fordítása. Bármely

Részletesebben

BorsodChem Rt ÉVI GYORSJELENTÉS. BorsodChem

BorsodChem Rt ÉVI GYORSJELENTÉS. BorsodChem BorsodChem Rt. 2001. ÉVI GYORSJELENTÉS BorsodChem BorsodChem Rt. 2001. évi gyorsjelentés 1. Bevezetés A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette

Részletesebben

Törzs/alaptõke Ezer Ft

Törzs/alaptõke Ezer Ft ADATLAP: A Bevezetési és Forgalombantartási Szabályzat 4.számú mellékletében meghatározottak szerint. Társaság neve: Skála-Coop Kereskedelmi és Ipari Részvénytársaság Társaság székhelye, címe: 1117 Budapest,

Részletesebben

A Pannunion Csomagolóanyag Zrt I. negyedév időszakának gyorsjelentése május 5.

A Pannunion Csomagolóanyag Zrt I. negyedév időszakának gyorsjelentése május 5. A Pannunion Csomagolóanyag Zrt. 2008. I. negyedév időszakának gyorsjelentése 2008. május 5. 9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 6. Tel.: +36-94-522-500 Fax: +36-94-522-502 E-mail: info@pannunion.hu Cégbíróság:

Részletesebben

CSEPEL HOLDING Részvénytársaság

CSEPEL HOLDING Részvénytársaság CSEPEL HOLDING Részvénytársaság Gyorsjelentése A 2006. I. félév pénzügyi helyzetérol és teljesítményérol Társaság neve: CSEPEL HOLDING Rt. Telefon: 278-5800 Társaság címe: 1211 Bp., Varrógépgyár u 1. Telefax:

Részletesebben

TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. 2012. I. félévi jelentése

TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. 2012. I. félévi jelentése TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2012. I. félévi jelentése Cégadatok Cégnév: TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosam Működő Részvénytársaság Rövidített

Részletesebben

Elemzői brief május február február 14. Változások a Synergon jelentési struktúrájában

Elemzői brief május február február 14. Változások a Synergon jelentési struktúrájában Elemzői brief 2006. május február 3. 14.2006. február 14. Változások a Synergon jelentési struktúrájában A változtatás háttere Az 1999-es tőzsdei bevezetés óta gyakorlatilag változatlan gyorsjelentési

Részletesebben

A KONZUM BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG I. FÉLÉVES JELENTÉSE

A KONZUM BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG I. FÉLÉVES JELENTÉSE A KONZUM BEFEKTETÉSI ÉS VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 06. I. FÉLÉVES JELENTÉSE Társaság neve: Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Társaság címe: 76

Részletesebben

Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2007. I. félévi gyorsjelentése

Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2007. I. félévi gyorsjelentése Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvény 2007. I. félévi gyorsjelentése Társaság neve: Első Hazai Energia-portfolió Telefon 484-3001 Nyilvánosan Működő Részvény Társaság címe: 1118 Budapest,

Részletesebben

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük.

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. ESZKÖZÖK (aktívák) Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 79 260 72 655 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 10

Részletesebben

Az Első Hazai Energia-portfolió Részvénytársaság 2005. I. félévi gyorsjelentése

Az Első Hazai Energia-portfolió Részvénytársaság 2005. I. félévi gyorsjelentése Az Első Hazai Energia-portfolió Részvény 005. I. félévi gyorsjelentése Társaság neve: Első Hazai Energia-portfolió Telefon 66-983 Részvény Társaság címe: 05 Budapest, Váci u.. Telefax 66-3883 Ágazati besorolás

Részletesebben

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése

A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése A Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság 2006. I. félévi gyorsjelentése A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 52. -a alapján a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság az alábbiakban teszi közzé

Részletesebben

Törzs/Alaptőke MFt. 93,44 78,60 78,60 L Preventív-Technika Információ és Biztonságtechnika Rt. (2)

Törzs/Alaptőke MFt. 93,44 78,60 78,60 L Preventív-Technika Információ és Biztonságtechnika Rt. (2) PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan Auditált Igen Nem X Konszolidált X Számviteli elvek Magyar IFRS X Egyéb PK2. Konszolidációs körbe tartozó társaságok 1 Név Törzs/Alaptőke MFt

Részletesebben

Erős első negyedéves profit az Állami Nyomdánál Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2008. I. negyedéves eredményeit (www.bet.hu,

Részletesebben

KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK (IFRS-ek) SZERINT

KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK (IFRS-ek) SZERINT WABERER'S International ZRt. 2012-2014. évi KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK (IFRS-ek) SZERINT a vállalkozás vezetője (képviselője) WABERER'S International

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18191705-1-42 01 Fővárosi Törvényszék PK 60540 /2006/ 01/ / Barankovics István Alapítvány 1078 Budapest, István utca 44 2012 Fordulónap:

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

Konszolidált IFRS Millió Ft-ban

Konszolidált IFRS Millió Ft-ban Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-031/2017 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

2007. I. félév Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

2007. I. félév Befektetői kapcsolattartó: Nemes Attila. TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Társaság neve: TvNetwork Nyrt. Telefon: 890-2100 Társaság címe: 1138 Bp., Váci út 168/A Telefax: 270-9571 Ágazati besorolás: Távközlés (6420'03) E-mail cím: tozsde@tvnetwork.hu Beszámolási időszak: 2007.

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. 2009. konszolidált féléves jelentés

Állami Nyomda Nyrt. 2009. konszolidált féléves jelentés Jól teljesített az Állami Nyomda az év első felében Iparági átlag felett teljesített az első félévben az Állami Nyomda, és export árbevételét jelentősen növelni tudta. Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY,

Részletesebben

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt évi éves gyorsjelentése

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt évi éves gyorsjelentése A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 2003. évi éves gyorsjelentése 2004. február 11. A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. (Budapest, V. ker. Váci utca 38.) a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) 52-53.

Részletesebben

Graphisoft Park SE Telefon Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás április június 30. Magyar IAS x Egyéb

Graphisoft Park SE Telefon Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás április június 30. Magyar IAS x Egyéb Társaság neve: Társaság címe: Ágazati besorolás Beszámolási időszak Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Ingatlan gazdálkodás 2007. április 01. - 2007. június 30. Telefax 368

Részletesebben

CSEPEL HOLDING Részvénytársaság

CSEPEL HOLDING Részvénytársaság CSEPEL HOLDING Részvénytársaság Gyorsjelentése A 2002. évi pénzügyi helyzetérõl és teljesítményérõl Társaság neve: CSEPEL HOLDING Rt. Telefon: 278-5800 Társaság címe: 1211 Budapest, Gyepsor u 1. Telefax:

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RT. 2005. ÉVI GYORSJELENTÉSE

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RT. 2005. ÉVI GYORSJELENTÉSE KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RT. 2005. ÉVI GYORSJELENTÉSE Társaság neve: Konzum Kereskedelmi és Ipari Rt. Telefon 72/520-050 Társaság címe: 7621 Pécs, Irgalmasok u. 5. Telefax 72/213-342 Ágazati besorolás:

Részletesebben

Befektetıi kapcsolattartó: 1.1 Pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó adatlapok. Számviteli elvek Magyar IFRS Egyéb Egyéb:..

Befektetıi kapcsolattartó: 1.1 Pénzügyi kimutatásokhoz kapcsolódó adatlapok. Számviteli elvek Magyar IFRS Egyéb Egyéb:.. A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Vezérigazgatójának 42/2008. sz. határozata A Budapesti Értéktızsde Zártkörően Mőködı Részvénytársaság vezérigazgatója A Budapesti Értéktızsde

Részletesebben

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT.

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. 2017. FÉLÉVES JELENTÉS Jóváhagyta a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. igazgatósága 2017. augusztus 24-én Vezetőségi jelentés 2017. 1. félév működésének főbb jellemzői:

Részletesebben

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2002. évi éves gyorsjelentése

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2002. évi éves gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2002. évi éves gyorsjelentése Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt.

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv

A HM ipari részvénytársaságok 2010. I-III, negyedéves gazdálkodásának elemzése. 2009. év bázis. 2010. évi terv A HM ipari részvénytársaságok 21. I-III, es gazdálkodásának elemzése 1./ HM Armcom Kommunikációtechnikai Zrt. Megnevezés 29. év bázis 21. évi 21. III. Adatok ezer Ft-ban Bázis Terv index index () () Nettó

Részletesebben

Az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Nyrt első féléves gyorsjelentése

Az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Nyrt első féléves gyorsjelentése Az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Nyrt. 2006 első féléves gyorsjelentése Tartalomjegyzék a 2006 első féléves gyorsjelentéshez Az Agrimill-Agrimpex Nyrt 2006 első félévi tevékenységének

Részletesebben

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére 1. Az egyszerűsített éves beszámoló készítése lehetőségének meghatározása: A vállalkozás 2006. október 1-jével kezdte meg előtársaságként működését, a társaságot a cégbíróság október 31.-vel jegyezte be,

Részletesebben

60A A kockázati tőkealap adatai - Források

60A A kockázati tőkealap adatai - Források 60A A kockázati tőkealap adatai - Források 001 60A1 Saját tőke 002 60A11 Jegyzett tőke 003 60A12 Jegyzett, de még be nem fizetett tőke (-) 004 60A13 Tartalék 005 60A131 Lekötött tartalék 006 60A132 Értékelési

Részletesebben

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma Cash flow-kimutatás Az éves beszámoló kiegészítő mellékletének tartalmaznia kell legalább a számviteli törvény által előírt, a 7. számú melléklet szerinti tartalmú cash flow-kimutatást is. Az egyszerűsített

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31.

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) Sor- A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) Tárgyév 01.

Részletesebben

Tisztelt Részvényesek!

Tisztelt Részvényesek! Tisztelt Részvényesek! A Pannon Váltó Nyrt. Igazgatósága az alábbiakban teszi közzé a 2015. április 30-n 13.00 órakor tartandó közgyűléséhez kapcsolódó tájékoztató anyagokat és határozati javaslatokat:

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2014. év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: 10044874-6419-122-11. MÉRLEG 2014. év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 251 412 559 074 2. Állampapírok 6 846 664 0 4 900 163 a) forgatási célú 6 846 664 4 900 163 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

Gyorsjelentés a társaság pénzügyi helyzetérõl és teljesítményérõl

Gyorsjelentés a társaság pénzügyi helyzetérõl és teljesítményérõl Gyorsjelentés a társaság pénzügyi helyzetérõl és teljesítményérõl Társaság neve: Csepel Holding Rt. Telefon: 276-3034 Társaság címe: 1211 Budapest, Gyepsor u. 1. Fax: 276-9821 Ágazati besorolás: 7415 E-mail

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-099/2014 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK 1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK A. BEFEKTETT ESZKÖZÖK 846.663 952.892 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 31.343 23.945 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. Vagyoni értékû

Részletesebben

Várakozásainknak megfelelően sikeres negyedévet zártunk. A tavaly elindított folyamatok profiltisztítás, hatékonyságnövelés egyre inkább beérnek, így

Várakozásainknak megfelelően sikeres negyedévet zártunk. A tavaly elindított folyamatok profiltisztítás, hatékonyságnövelés egyre inkább beérnek, így Profit és árbevétel növekedés az Állami Nyomdánál Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2008. I. féléves eredményeit (www.bet.hu,

Részletesebben

Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai

Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai (MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK ALAPJÁN) 1997. december 31. Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése A teljeskörû

Részletesebben

Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz.

Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz. Szentes Városellátó Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tárgy : Szentes Városellátó Nkft. 2015. I. negyedéves beszámolója Témafelelős: Varga Sándor Mell. : 2015 I. negyedéves mérleg Ikt. sz. :

Részletesebben

Befektetői kapcsolattartó :

Befektetői kapcsolattartó : Társaság címe 1051 Budapest, Szent István tér Telefax 889 4005 Ágazati 5511-114 E-mail cím investor.relations@danubiusgroup.c időszak I. félév PK1. Általános információk a pénzügyi adatokra vonatkozóan

Részletesebben

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Budapest, 2012. március 28. 1. SZÁMVITELI POLITIKA A SEM IX. Városfejlesztő Zrt. könyveit és nyilvántartásait a Számviteli

Részletesebben

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ 22700368-3523-113-01 A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: 1031 Budapest, Nánási út 5-7. B-325. 2016.01.01-2016.12.31 közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ Kelt: Budapest, 2017.04.25

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2010. első kilenc havi eredmények

Állami Nyomda Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2010. első kilenc havi eredmények Árbevétel- és eredményszinten is erős negyedévet zárt a Nyomda Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2010. első kilenc hónapjára vonatkozó

Részletesebben

Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság évről szóló gyorsjelentése

Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság évről szóló gyorsjelentése Az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvény 2006. évről szóló gyorsjelentése Társaság neve: Első Hazai Energia-portfolió Telefon 484-300 Nyilvánosan Működő Részvény Társaság címe: 8 Budapest,

Részletesebben

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 5 5 2 1 8 1 3 3 5 5 2-1 - 4 1 adó száma 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A mérleg főösszege: 33.740 eft; a saját tőke összege: 33.239 eft, a mérleg szerinti eredmény: 30.923

Részletesebben

Az Első-Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2006. évi éves jelentése

Az Első-Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2006. évi éves jelentése Az Első-Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2006. évi éves jelentése Jelen éves jelentés elkészítésére a tőkepiacról szóló 2001. Évi CXX. törvény rendelkezései alapján kerül sor.

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-049/2015 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről 0 1-1 4-0 0 0 3 0 8 EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság a vállalkozás megnevezése 1134 Budapest,Váci út. 37. Tel.: 06/1-477-3100 a vállalkozás címe, telefonszáma Éves beszámoló 2005.01.01-2005.12.31.

Részletesebben

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2011 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- tásai 1 A. Befektetett eszközök 288 472 6 289 281 544 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 3 787 0 2 526 3 Alapítás-átszervezés aktivált

Részletesebben

A PANNONPLAST Műanyagipari Részvénytársaság 2003. évi gyorsjelentése

A PANNONPLAST Műanyagipari Részvénytársaság 2003. évi gyorsjelentése A PANNONPLAST Műanyagipari Részvénytársaság 2003. évi gyorsjelentése Beszámolónk a PANNONPLAST Csoport konszolidált, a Nemzetközi Számviteli Szabályok (IFRS) szerint készített, nem auditált adatait tartalmazza.

Részletesebben

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez . melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez 6. melléklet a./2013 (XII....) MNB rendelethez A kockázati tőkealap és a kockázati tőkealap-kezelő felügyeleti jelentései Táblakód Megnevezés ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

VÁROSI KÖZGYŰLÉS KOMETA 99 Zrt. BESZÁMOLÓJA 2013. és 2014.Q1. Kaposvár, 2014. június 12.

VÁROSI KÖZGYŰLÉS KOMETA 99 Zrt. BESZÁMOLÓJA 2013. és 2014.Q1. Kaposvár, 2014. június 12. VÁROSI KÖZGYŰLÉS KOMETA 99 Zrt. BESZÁMOLÓJA 2013. és 2014.Q1 Kaposvár, 2014. június 12. NEGYEDÉVES TENDENCIÁK 2012-2013-2014TERV (MFT) 7,000 6,000 5,000 4,000 3,000 2,000 1,000 Árbevétel 2012 Árbevétel

Részletesebben

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. 2001. évi gyorsjelentése A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési

Részletesebben

MÉRLEG. KSH: 10047808-6419-122-05 Cg.:05-02-000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet

MÉRLEG. KSH: 10047808-6419-122-05 Cg.:05-02-000250 Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet MÉRLEG adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z é s 2013.év 2014.év a. b. d. d. ESZKÖZÖK ( AKTÍVÁK ) 01. 1.Pénzeszközök 634 459 587 900 02. 2.Állampapírok 1 959 141 1 928 700 03. a) forgatási célú 1 856

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

Mérleg "A" betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai

Mérleg A betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai Mérleg "A" A Befektetett eszközök A I Immateriális javak A I 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke A I 2 Kísérleti fejlesztés aktivált értéke A I 3 Vagyoni értékű jogok A I 4 Szellemi termékek A I 5 Üzleti

Részletesebben

Cégjegyzék szám

Cégjegyzék szám A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: A beszámoló: Lehet például: Üzleti év Időszak Keltezés helye dátuma 1 1 9 9 0 7 7 8 7 2 2 0 1 1 4 0 6 0 6-1 0-0 0 0 2 7 9 Előtársasági beszámoló

Részletesebben

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat

Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás A változat Mérleg- és eredménykimutatás adatok - E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt Éves beszámoló Forgalmi költség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat A beszámolóban szereplő cégnév: E.R.Ö.V. Víziközmû Zrt Beszámolási

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló TÁRSADALMI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE: MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG TÁRSADALMI SZERVEZET CÍME: 1124 BUDAPEST, KOROMPAI U. 17. Statisztikai számjel: 19815857911252301 Egyszerűsített éves beszámoló 2015.12.31

Részletesebben

1. melléklet a évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat

1. melléklet a évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat 1. melléklet a 2015. évi CI. törvényhez 1. számú melléklet a 2000. évi C. törvényhez A mérleg előírt tagolása A változat Eszközök (aktívák) A. Befektetett eszközök I. Immateriális javak 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Nextent Informatika Zrt.

Nextent Informatika Zrt. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1 - 4 5 2 6 a vállalkozás megnevezése 1112 Budapest, Facsemete u. 1/5 a vállalkozás címe 27. évi ÉVES BESZÁMOLÓ Budapest, 28. május 6. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. december 31.

Éves beszámoló 2013. december 31. 2465481-1412-113-3 Statisztikai számjel 3-9- 126499 Cégjegyzék száma Adorján-Tex Kft. 63 Kalocsa Szent István király út 26. Éves beszámoló Keltezés: 214. április 25. 2465481-1412-113-3 1/6. oldal "A" MÉRLEG

Részletesebben

Éves beszámoló. a 2012. üzleti évről

Éves beszámoló. a 2012. üzleti évről 2 1 9 2 5 2 2 1 7 2 1 9 5 7 2 0 1 0 1-0 9-8 9 0 7 1 0 Cégjegyzék száma Statisztikai számjel a vállalkozás megnevezése KTI KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET NONPROFIT KFT. a vállalkozás címe, telefonszáma 1119

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 559 074 586 854 2. Állampapírok 4 900 163 0 5 779 321 a) forgatási célú 4 900 163 5 779 321 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok)

Előző év(ek) módosításai a b c d e I. IMMATERIÁLIS JAVAK ( sorok) 0 1-1 0-0 4 6 4 7 9 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) "A" változat (ek) 01 A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 7 389 0 4 358 02 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 5 728 0 4 291 03 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

A Pannonplast Rt. tőzsdei gyorsjelentése

A Pannonplast Rt. tőzsdei gyorsjelentése A Pannonplast Rt. tőzsdei gyorsjelentése 2004. II. 2004. augusztus 16. A Pannonplast Rt. 2004. II. i gyorsjelentése A gyorsjelentés a Pannonplast Csoport konszolidált, a Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok

Részletesebben

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló Statisztikai számjel Cégjegyzék száma 2 0 3 9 0 7 5 0 9 0 0 1 5 7 2 0 1 Statisztikai számjel 0 1 0 9 9 2 0 8 3 6 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése Duna Palota Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. A vállalkozás címe, telefonszáma 1051

Részletesebben

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése

DÉKÁ KFT. Statisztikai számjel. Cégjegyzékszám. MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok eft-ban. Előző év(ek) módosításai. Előző év. A tétel megnevezése 0 1-0 9-9 8 0 0 7 5 1 1 MÉRLEG Eszközök (aktívák) (ek) A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK (I.+II.+III. sorok) 3 612 3 439 I. IMMATERIÁLIS JAVAK (1-7. sorok) 2 000 2 000 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2 Kísérleti

Részletesebben