EGY NEMZETNÉL NEMCSAK AZ A FONTOS, HOGY VANNAK ÉRTÉKEI, HANEM AZ IS, HOGY VANNAK-E ÉRTÉKEINEK MEGBECSÜLŐI EGRY JÓZSEF

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EGY NEMZETNÉL NEMCSAK AZ A FONTOS, HOGY VANNAK ÉRTÉKEI, HANEM AZ IS, HOGY VANNAK-E ÉRTÉKEINEK MEGBECSÜLŐI EGRY JÓZSEF"

Átírás

1

2 Tartalomjegyzék Elnöki köszöntő Előzmények és megalakulás Megalakuláshoz vezető indokok Megalakulás előzményei Szakcsoportjaink Szervezeti felépítésünk Tagok Közgyűlés Elnökség Céljaink és tevékenységeink Feladataink Elsődleges céljaink Működési területünk Budapest Vidék Gazdálkodásunk Elérhetőségeink EGY NEMZETNÉL NEMCSAK AZ A FONTOS, HOGY VANNAK ÉRTÉKEI, HANEM AZ IS, HOGY VANNAK-E ÉRTÉKEINEK MEGBECSÜLŐI EGRY JÓZSEF

3 Elnöki köszöntő Örömmel tölt el, hogy bemutathatom a Fiatal Műemlékvédők Egyesületét, vagyis az FME-t. Szerencsére egy olyan közösség kovácsolódott össze, amely remélhetőleg hűen fogja szolgálni hazánk épített örökségeinek ügyeit. Megalakulásunk legfőbb fő oka, hogy Magyarországon a műemlékvédelem gyenge lábakon áll. Erre bizonyítékul szolgál az a számtalan épület, épületek vagy városnegyedek, amelyek már nem állnak, annak ellenére, hogy jól példázták a magyar építészet egykori fénykorát és magas szakmai, valamint művészi színvonalát. A legtöbb esetben az emberi butaság, egy romlott eszme, vagy a profitéhség jelentette sok építészeti emlékünk pusztulását. Ezek óriási veszteséget jelentenek hazánknak, hiszen nyomtalanul eltűnt szeletek a történelmünkből. Házaink, falvaink, városaink történelmi szellemisége a homályba vész, ha hagyjuk, hogy a felsorolt destruktívista elemek romba döntsék elődeink alkotásait. Józan gondolkodású magyar állampolgár nem tűrheti tovább, azt, ami jelenleg Magyarországon történik az építészeti hagyatékunkkal. Ezeket, a romboló folyamatokat szeretnénk megakadályozni, méghozzá a civil erő segítségével. Az FME-t pontosan azért alapítottuk meg, fiatal egyetemistákkal, akik a jövő értelmiségi rétegét alkotják majd. Fontos az is, hogy az új építész generáció a jövőben rendelkezzen olyan szakemberekkel, akik képesek egy érték megóvása mellett dönteni. Ez nagyon fontos, hiszen egy értékeken alapuló új generáció lehet képes arra, hogy óvja mindazt az örökséget, amit apáink és anyáink ránk hagytak. 1.

4 Az FME szeretné bevonni a fiatalságot a műemlékvédelembe, hiszen fontos, hogy kellő ember foglalkozzon nemzetünk kincseivel, mert ebből jelenleg is hiány van. Támasztékul kívánunk lenni a magyar államnak, de a teljes függetlenség megtartása mellett. Mi kizárólag a történelmi emlékeinkért cselekszünk, és nem kívánunk megalkudni sem hivatallal, sem szervezettel, sem magánszeméllyel, ha egy emlék fennmaradásáról van szó!!! Baráti üdvözlettel: Kecskeméti Norbert László FME Elnöke Védjük közösen őseink hagyatékát! Csatlakozz hozzánk te is, és legyél részese annak, amit a múlt értékeinek a védelmében teszünk, a jövő számára 2.

5 Előzmények és megalakulás

6 Megalakuláshoz vezető indokok Az ok igen egyszerű: mindannyian megelégeltük azt, ami jelenleg Magyarországon az épített örökségeinkkel történik. Hazánk értékes, történelmi múltra visszatekintő épületeinek elsöprő többsége sokféle veszélynek van kitéve: a nemtörődömség, a profitéhség és az igénytelenség pusztítja őket. Szomorúnak és felháborítónak tartjuk, hogy olyan épületek, és velük kapcsolatban álló művészeti alkotások, és azok környezete pusztul folyamatosan, melyek értékes bizonyítékai hazánk gazdag történelmi múltjának, művészeink termékenységének. Egyesületünk Magyarország építészeti emlékeit szeretné megóvni, tekintet nélkül történelmi épületeink elhelyezkedésére, állapotára, méretére, stílusára, korára. Hazánk építészeti öröksége egyedi a világon elég, ha a magyar kastélyok Európai mércével is magas számára gondolunk. Minden művészeti stílus képviselteti magát, római amfiteátrum éppúgy van itt, mint gótikus lakóház vagy barokk templom. Vagy gondoljunk csak bele: az évszázadokig rendkívül sokszínű etnikumú Magyarországon minden nép - és vallási csoportnak megvolt a maga jellemző parasztház-típusa, liturgiájához igazodó temploma, amely eltérő falu- és városképeket is létrehozott. Ezek persze tájegységenként, néprajzi csoportonként is változtak, ezáltal igen változatos képet adva hazánknak. Sőt, a magyaros szecesszió még ázsiai motívumokat is felhasznál! A történelmi Magyarország szétdarabolásával ezen örökség nagy része a környező országok területére került több helyütt sajnos még annyira sem becsülik meg ezeket az emlékeket, mint nálunk tudatos rombolásra is gyakorta akad példa. Építészeti kultúránk gazdagsága bármely figyelmes szemlélő számára nyilvánvaló tény. Egy nemzet múltját a leglátványosabban pedig építészete mutatja be. 3.

7 Megalakulás előzményei Elnökként néhány szót szeretnék írni az FME megalakulásának előzményeiről. Tehát az első gondolat, hogy valamit tenni kell hazánk építészeti emlékeiért az már jóval korábban, egészen pontosan 2006-ban megfogalmazódott bennem. Akkor ezt, építészetet tanulók által összekovácsolt mikroközösségben képzeltem el, vagyis egy olyan szövetségként, amiben építészetet oktató középiskolák és egyetemek diákjai vettek volna részt. Ez a Fiatal Műemlékfelújító Építészek Szövetsége (FÉMSZ) nevet kapta volna, de aztán az egészből nem lett semmi, mert hiányzott a realitás az egészből. Ennek legfőbb oka, hogy még nem alakult ki az a baráti kör, illetve egyetemi közösség, amely a megalapulást lehetővé tette volna. Tehát az egész elméleti kezdeményezés fiókba került. Ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az építészet ezen ágazata felé való fordulás már jóval korábban kialakult bennem. Amikor ben a fővárosból Dabasra költöztünk, ez az esemény jelentette az első olyan lépcsőfokot, amely a későbbiekben az FME megalakulásához vezetett. Ebben a kisvárosban alakult ki bennem a múlt építészete iránt való érdeklődés, amelynek táptalaját jelentette az a 30 kisnemesi kúria, amely Dabason a mai napig fellelhető. 4.

8 Természetesen ehhez nagymértékben hozzájárult apám könyvtára, amelyben mindig nagy érdeklődéssel nézegettem a kastélyokat és kúriákat sok egyéb érdekes kiadvánnyal együtt. Ebben a könyvgyűjteményben bukkantam rá több olyan könyvre, amely Dabassal foglalkozott. Innen indult az is, hogy elkezdtem a szakirodalomban megemlített épületeket felkutatni. Olyannyira beleszerettem ezekbe a klasszicista kisnemesi kúriákba, hogy elkezdtem lerajzolni azokat. Persze itt ne műszaki vagy művészi rajzokra kell gondolni, hanem egy tizenéves rajzaira. Később ezeket a kúriákat végigjárva le is fotóztam. Ezek a kezdetleges fotók és rajzok a mai napig megvannak. Emlékek már. Az FME kialakulását megelőző emlékek. A dabasi kúriák iránti érdeklődés a későbbiekben a környék, illetve a térség épületeire is folyamatosan kiterjedt. Időközben már a Schulek Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Műszaki Szakközépiskola tanulója voltam. Ez az oktatási intézmény sok olyan háttértudást biztosított számomra, amely segítette a témában való nagyobb elmélyülést. Mivel nap, mint nap busszal jártam be Budapestre újabb építészeti típusokra lettem figyelmes, mégpedig a főváros bérházaira, bérpalotáira. Mivel a középiskola a Baross térnél a Mosonyi utcában található jól érthető, miért is szerettem bele ezekbe a házakba, illetve az egész belvárosba. Mindig is lenyűgöztek a főváros éves épületei, és hozzá kell tennem nemcsak akkor, hanem a mai napig is. Ekkoriban még nem volt szinte semmilyen információm ezekről az épületekről, sőt még Budapestről sem. Az érettségi letétele után megszereztem a Magasépítő Technikusi oklevelet is, majd a középiskola elvégzése után felvételt nyertem a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karára. Ez azért fontos, mert többen az FME alapító tagjai. Az egyetemi tanulmányaim során sok tudásra tettem szert nemcsak a magyar, de a világi építészettörténetből is (Építészettörténet I II, III, IV), ami tovább segítette, hogy nagyobb rálátást kapjak a műemlékvédelemre. 5.

9 Megalakulás-közösségi akarat jogi útra terelése Egy másik tantárgy (Építésjog I.) is közrejátszott abban, hogy az FME-t megalapítsuk, illetve nem is a tantárgy, hanem annak oktatója, vagyis Dr. Jámbor Attila ügyvéd úr. Az egyik óra után felkerestük és elmondtuk, hogy szeretnénk egy műemlékvédelmi szervezetet létrehozni, de nem tudjuk, hogy erre milyen lehetőségek vannak. Ekkor ő felajánlotta a segítségét, hiszen neki is szívügye a műemlékvédelem. Összeállította nekünk az alapszabályunkat és Október 13.-án az irodájában 12 fővel aláírtuk a szükséges okiratokat és kineveztük az FME elnökségi tagjait is. Mindez azért vált lehetővé, mert már rendelkeztünk olyan baráti körrel, ami ezt lehetővé tette. Az alapítók között nyolc Ybl-s egy Bme -s egy ELTE-s, valamint egy gimnazista és egy volt Ybl hallgató volt. Közösen alapítottuk meg az FME-t, vagyis egy civil közhasznú kulturális tevékenységet folytató társadalmi szervezetet. Ezután az elkészített papírokat az ügyvéd úr elküldte a Pest megyei Bírósághoz. Választ februárjában kaptunk, mégpedig arról, hogy a Bíróság bejegyezte a szervezetet. Említenem sem kell, hogy mennyire örültünk. Végre a hivatalosság útjára léphettünk, hiszen megalapultunk. Az ezt követő időszak a további szükséges dokumentumok beszerzésével (adószám, közjegyzői hitelesítés, bankszámlaszám, weboldal készítése stb.), valamint az első védési javaslat elkészítésével telt. A további oldalakon pedig az FME részletesebb bemutatásra kerül, vagyis szó lesz mindenről, amit tudni kell rólunk. Remélhetőleg elnyeri tetszéseteket az Egyesületünk, és minél többen csatlakoztok hozzánk! 6.

10 Tevékenységünk felosztása I. Fotó Szakcsoport (FSZ) A fotós szakosztályban tevékenykedők feladata a közös megegyezés alapján kiválasztott épületek, építmények, létesítmények fotózása, valamint azt, a megfelelő digitális formában való rendszerezés és nyilvántartás. Fontos az alapos munka, hiszen ha távoli helyen készítünk képeket később már nem lesz lehetőségünk további fotókat készíteni. Ez leginkább a vidéken való fotózásra jellemző. E szakosztály rendkívül fontos, hiszen a KÖH Védési Osztályának ezeket az elkészített épületfotókat fogjuk DVD-n kiírva odaadni a védési javaslataink mellé. Ez részben minősíti is a munkánkat. II. Kutató Szakcsoport (KSZ) A kutatói szakosztályban tevékenykedők feladata a helytörténeti kutatás, nyomozás, ami többek közt a szakirodalomban, valamint a tervtárakban és levéltárakban való kutatást jelenti. A tervtári és levéltári kutatás során a vizsgálandó és kutatandó épület terveiről, fotóiról és szöveges dokumentumairól másolat, vagy fotó készítendő. Minden felmerülő költséget az Egyesület fizet. III. Rajz Szakcsoport (RSZ) Az ebben a szakcsoportban való tevékenykedés a létesítmények, épületek távlati rajzolását, felmérését és tervrajzkészítését jelenti. Ez történhet szabadkézzel, vagy arra alkalmas program segítségével, digitális formában. IV. Makettező Szakcsoport (MSZ) A makettező csoport feladata a közös megegyezés alapján kiválasztott épületek makett terveinek megrajzolása, valamint a szóban forgó épületek M=1:100 és M=1:50-es léptékű makettjeinek az elkészítése. 7.

11 Szervezeti felépítésünk

12 Az Egyesület tagjai Az Egyesület alapító tagjai azok, akik az alakuló ülésen a jelenléti ív aláírásával belépési szándékukat kinyilvánították. Az Egyesület rendes tagja lehet természetes vagy jogi személy, aki elfogadja az alapszabályt, egyetért az Egyesület céljával, aláírja a belépési nyilatkozatot és teljesíti tagdíjfizetési kötelezettségét. Az alapító tagok egyben rendes tagoknak is minősülnek. A tagfelvételről az Egyesület elnöksége dönt. Az Egyesület rendes tagja: jogosult részt venni az Egyesület Közgyűlésén, nyilvános rendezvényein; ingyenesen vagy kedvezményesen részesül az Egyesület tájékoztatóiból és kiadványaiból; választhat és választható az Egyesület bármely szervébe és tisztségére; az Egyesület tevékenységével kapcsolatban bármikor javaslatot tehet; az Egyesület munkájáról, gazdasági tevékenységéről, a választott testületek és a tisztségviselők tevékenységéről kérésére tájékoztatót kapni. Köteles: közreműködni az Alapszabály célkitűzésének megvalósításában, eleget tenni az Alapszabályban meghatározott kötelezettségeknek, betartani a Közgyűlés és az Elnökségi határozatokat, tagdíjat fizetni. Pártoló tag lehet az a magyar vagy külföldi, természetes vagy jogi személy, aki adományaival az Egyesület munkáját segíti, de abban rendes tagként nem kíván részt venni. A pártoló tagságról az Egyesület elnöksége dönt. A pártoló tag javaslattételi és tanácskozási joggal vehet részt - meghívás alapján a Közgyűlésen, az Elnökség ülésén és az Egyesület rendezvényein, Egyesületi tisztségre nem választható, ilyen tisztségre történő választásba nem vehet részt. 8.

13 Közgyűlés Az Egyesület legfőbb szerve a Közgyűlés, amely valamenynyi rendes tagból áll. Minden rendes tag egy szavazattal rendelkezik. Évenként legalább egy rendes közgyűlést kell tartani. A közgyűlés nyilvános, időpontja és helyszíne az írott sajtóban vagy az Egyesület honlapján kerül meghirdetésre. A meghívóban, illetve a jegyzőkönyvben rögzíteni kell a napirendi pontokat. A Közgyűlés határozatképes, ha azon a tagok legalább fele plusz 1 fő jelen van. A Közgyűlés a határozatait az alapszabályban foglalt kivételektől eltekintve egyszerű szótöbbséggel és nyílt szavazással hozza. A Közgyűlésről jegyzőkönyvet kell vezetni, amelynek tartalmaznia kell a hozott határozatokat. A jegyzőkönyvet az elnök írja alá, és két tag hitelesíti. A jegyzőkönyvet a bárki előzetes egyeztetést követően az Egyesület székhelyén tekintheti meg. A tisztségviselők tevékenységükért a Közgyűlésnek felelősek. Elnökség Az elnökség jelenleg 5 főből áll (elnök, alelnök, titkár és két tag), amely a szervezet legfőbb végrehajtó szerve. Az elnökség félévente legalább egyszer ülésezik és az ülések nyilvánosak. Határozatait legalább kétharmados többséggel és nyílt szavazással hozza. Az Elnökség kizárhatja azt a tagot, aki tevékenységével súlyosan veszélyezteti az Egyesület céljait, vagy súlyosan és ismételten megszegi az Egyesület alapszabályát, az Egyesületen belüli tevékenységre vonatkozó jogszabályt, belső szabályzatot, határozatot. 9.

14 Az elnökség hatásköre és feladatköre: előkészíti az Egyesület évi költségvetését; elkészíti a beszámolót; dönt a tagfelvételről és a tagkizárásáról; szükség szerint szakterületi munkacsoportokat létesít; állandó és ideiglenes bizottságokat létesít; kezdeményez a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben; az Egyesület tisztségviselőinek megválasztásának előkészítésére megválasztja a jelölőbizottság tagjait; gondoskodik az alapszabályban foglaltak, illetve a Közgyűlés határozatainak végrehajtásáról. Elnökség tagjai és feladatköreik: 1. Elnök: az Egyesületet az elnök képviseli a hatóságok és más jogalanyok előtt. Hétéves időtartamra, nyílt szavazással az Egyesület Közgyűlése választja meg. Az Egyesület elnöke egyes konkrét ügyek elintézése érdekében írásbeli meghatalmazást adhat az elnökségi tagok részére is. 2. Alelnök: az Egyesület alelnöke az elnök elnöki teendőiben való hosszan tartó akadályoztatása esetén teljes hatáskörrel helyettesíti az elnököt. 3. Titkár: az Egyesület működésével kapcsolatos szervezési és ügyviteli tevékenységet az Egyesület titkára látja el. Így különösen figyelemmel kíséri az Egyesület tevékenységének menetét, a tagsági igények ismeretében egyesületi tevékenységeket kezdeményez. E tevékenységét az Egyesület elnökének irányítása alatt látja el. 4. Elnökségi tagok: az elnökségi tagok (2 fő) az Elnök írásbeli meghatalmazása alapján, az Elnök által meghatározott körben látják el feladatukat. Elnökségi tanácsadó és Elnökségi fordító. 10.

15 Céljaink és tevékenységeink

16 Az Egyesület a céljainak elérése érdekében az alábbi feladatokat végzi: Magyarország építészeti emlékeinek felkutatása, felmérése, értékelése, védetté nyilvánításuk kezdeményezése és fenntartásuk elősegítése. Ismertető táblák kihelyezését kezdeményezi. Kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás az illetékes hatóságokkal és szervezetekkel, oktatási intézményekkel, valamint a külföldi műemlékvédelmi szervezetekkel. Könyvek és egyéb sokszorosított kiadványok kiadása és forgalmazása, szakmai kiállítások szervezése. A fenti célok megvalósítása érdekében szellemi és anyagi erőforrások felkutatása és megszerzése. A lakosság tájékozódási jogainak és lehetőségeinek maximális biztosítása, a polgárok véleményeinek begyűjtése és megfelelő közvetítése a döntéshozókhoz, illetve a helyi közélet szereplőivel való rendszeres konzultációk megteremtése. Az Egyesület elsődleges célja Fő célunk, hazánk rejtett építészeti értékeinek felkutatása és azok műemléki védettség alá való helyezésének kezdeményezése, amelyet a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Védési Osztályához szeretnénk eljuttatni. Működési területünk: határon innen és túl Akcióterületünk tulajdonképpen az egész Kárpát-medence, de ezen belül a lehetőségeinkhez képest jelenleg Magyarországon a legaktívabb a tevékenységünk. Számtalan határon túli érték felkutatást is tervezünk. Ezen belül kiemelten kezeljük a magyar főváros bizonyos kerületeit. Vidéken foglalkozunk kastélyokkal, kúriákkal, parasztházakkal, ipari létesítményekkel és minden olyan építménnyel, létesítménnyel, amely értéket képvisel. Magyarország Szlovákia Ukrajna Románia Szerbia 11.

17 Budapest

18 Nemzetünk fővárosa: Budapest Budapest nem véletlenül kap kitüntető figyelmet, hiszen a magyar fővárosról van szó, valamint a világ szinte egyetlen olyan városáról, amelyen egyöntetűen az eklektikus és szecessziós stílus uralkodik. Ez a tény, Európa legszebb és legértékesebb városai közé emeli Budapestet. A városban szinte minden történelmi korból maradt épület, építmény, amely építészettörténetileg vegyes, de a város mégis egységet alkot. Sajnos ezt az egységet bontják meg egyre több helyen, s ezzel a főváros folyamatosan elveszti egyedi építészeti jellegét, arculatát. Ezen okok késztetnek minket arra, hogy Budapestet így kiemeljük az ország városai, települései közül. A főváros jelenti majd a legnagyobb feladatot az Egyesület számára, hiszen a belvárosi kerületek (V. VI. VII. VIII. IX. XIV. ker.-lenti kép) épületeit szeretnénk dokumentálni, fotózás által, házról házra, amelynek végcélja egy értékes digitális adatbázis létrehozása, amely mindenki számára hozzáférhető lesz. Budapestet érintő fő céljaink Szeretnénk védeni a veszélyben lévő és veszélynek kitett értékes építészeti elemeket. Tehát, számtalan bérház, bérpalota műemléki védelem alá helyezését fogjuk kezdeményezni. A továbbiakban pedig küzdeni fogunk azért, hogy a belváros megkapja a Műemléki Jelentőségű Terület (MJT) védelmi státuszt valamint, hogy a Nagykörút elnyerje a világöröksége része címet, illetve azért, hogy ismét felállítsák a Városszépészeti Bizottságot. További céljaink között szerepel a budapesti városnéző séta megtervezése és folyamatos megvalósítása, valamint a főváros legegyedibb épületeiből készülő kiadvány kiadása (fel nem fedezett értékekre gondolunk leginkább). 12.

19 Vidék

20 Vidéket érintő céljaink: építészeti emlékek védettségi felzárkóztatása Jelenleg hazánk kastélyainak és kúriáinak (kb db) 90%-át semmilyen hatóság vagy hivatal nem védi, ami azt jelenti, hogy szinte bármi és bármikor lebontható. Ez felháborító és vérlázító, hiszen azok után, amin történelmileg átment az ország kész csoda így is, hogy ennyi viszonylag épségben maradt épülete maradt fenn. Szomorú tény, hogy ilyen csendes történelmi jelenkorban pusztul el a legtöbb épület. Pontosan ezért az FME kiemelten foglalkozik a vidék építészeti értékeivel ezek közül, pedig kiemeli a kastélyokat, kúriákat és azok tartozékait is (gazdasági épületek, parkok, díszkertek stb.). Nem csak műemlékké kívánunk nyilvánítani épületeket, hanem fel szeretnénk rájuk hívni a társadalom figyelmét és mindenki számára elérhetővé tenni honlapokon és kiadványokon, előadásokon keresztül ben indul a - Kastély és kúria védési programunk KKVP Jelenleg Magyarországon körülbelül műemlék van, ami egy ilyen nagy múlttal rendelkező és számtalan sok építészeti értékkel rendelkező ország esetében rendkívül szerény szám. A KKVP program fő célja, hogy a vidék építészeti értékei védelmet kapjanak, amely alapvető feltétele annak, hogy a rehabilitációk a későbbiekben megkezdődhessenek. Így legalább az biztosítható, hogy számtalan értékes építészeti elemet ne bontsanak le. Több száz épületet szeretnénk vidéken műemléki védelem alá helyeztetni. 13.

21 Gazdálkodásunk

22 Az Egyesület gazdálkodása Az Egyesület vagyonának forrásai különösen: az Egyesület tagjai által fizetett tagdíjak és adományok, az Egyesület célját támogató adományok, támogatások. A tagdíj mértékéről és a fizetés módjáról a Közgyűlés dönt. Az Egyesület nem fogad el támogatást környezetszennyező vagy természetromboló vállalkozástól, illetve attól, amelynek tevékenységét bírálja, vagy tevékenységének megváltozatását, megszüntetését javasolja. Az Egyesület céljainak megvalósításához az Egyesület alapítványt hozhat létre. Az Egyesület befektetési tevékenységet nem folytat. Az Egyesület céljainak elérése érdekében jogosult másodlagos vállalkozó tevékenység folytatására, melynek nyereségét saját programjaira fordítja vissza, az az Egyesület vagyonát növeli. Az Egyesületben végzett munka önkéntes, díjazással nem jár, az Egyesület elnökségének tagjai a Közgyűlés döntése alapján részesülhetnek díjazásban. A munkavégzés során felmerülő költségek megtéríthetők, pályázatok elnyerése esetén a pályázatban lefektetett módon a szervezési, illetve jogdíjas tevékenységek kifizethetők. Az Egyesület bankszámlája fölötti rendelkezésre az Egyesület elnöke jogosult. Az Egyesület vagyonával felel kötelezettségeiért. Az Egyesület tagja az Egyesület tartozásáért nem felel. Pályázni szeretnénk a következőkre: feladataink ellátásához szükséges megfelelő minőségű fényképezőgépekre előadások tartásához szükséges projektorra és kivetítő vászonra vidék bejáráshoz szükséges utazási költségekre bemutatkozó füzetünk nyomtatására saját kiadványok kiadására bemutató tablók készítésére (kiállítások) megfelelő szakirodalom beszerzésére 14.

23 Elérhetőségeink Levelezési cím: 2370, Dabas Erkel Ferenc utca 42. Telefonszám: Weboldal: Ha bármi kérdésed vagy akár véleményed, esetleg ötleted van, illetve szívesen csatlakoznál hozzánk, akkor írj bátran a következő címre: EGY NEMZETNÉL NEMCSAK AZ A FONTOS, HOGY VANNAK ÉRTÉKEI, HANEM AZ IS, HOGY VANNAK-E ÉRTÉKEINEK MEGBECSÜLŐI EGRY JÓZSEF

24

FIATAL MŰEMLÉKVÉDŐK EGYESÜLETE FME ALAPSZABÁLY

FIATAL MŰEMLÉKVÉDŐK EGYESÜLETE FME ALAPSZABÁLY FIATAL MŰEMLÉKVÉDŐK EGYESÜLETE FME - - 2011. TARTALOMJEGYZÉK Preambulum Általános rendelkezések Az Egyesület tevékenysége Az Egyesület gazdálkodása Az Egyesület tagjai Az Egyesület szervezete Az Egyesület

Részletesebben

TÁMOGATÓKNAK AZ FME SZÜKSÉGLETEI. Tervtári kutatás költségei Utazási költségek Tárgyi szükségletek 2011.

TÁMOGATÓKNAK AZ FME SZÜKSÉGLETEI. Tervtári kutatás költségei Utazási költségek Tárgyi szükségletek 2011. TÁMOGATÓKNAK AZ FME SZÜKSÉGLETEI Tervtári kutatás költségei Utazási költségek Tárgyi szükségletek 2011. Tartalomjegyzék: Bevezető Munkához szükséges anyagi és tárgyi eszközök Tervtári kutatás költségei

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL

ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MÓDOSÍTÁSOKKAL (A MÓDOSÍTÁSOK A TAGOK 2014/3., 2014/4., 2014/6. ÉS 2014/7.SZÁMÚ HATÁROZATAIN ALAPULNAK. A MÓDOSÍTÁSOKAT DŐLT BETŰS SZEDÉS JELZI.) Franciaországi Ösztöndíjasok

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A JEET KUNE DO / KALI NAGYKANIZSA SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: 1 ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. A sportegyesület neve: Jeet Kune Do / Kali Nagykanizsa Sportegyesület 2. Székhelye:

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesület az 1912-ben alapított Szombathelyi M. Kir. Állami Főreáliskola (később Faludi Ferenc Gimnázium)

Részletesebben

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 1. -ban írt felhatalmazás alapján a 2001. év október 13. napján tartott alakuló közgyűlésen

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A Fórum üléseinek helyszíne: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének

Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A Fórum üléseinek helyszíne: 5600 Békéscsaba, Árpád sor 18. Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének A BÉKÉS MEGYEI KÁBÍTÓSZERÜGYI EGYEZTETŐ FÓRUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Fórum adatai A Fórum neve: A Fórum rövidített neve: Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

ARRABO SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ARRABO SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ARRABO SZABADIDŐSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA l. Az egyesület neve: ARRABO Szabadidősport Egyesület. Rövidítve: ARRABO Sz. E. 2. Székhelye: Szombathely, Malom u. 8. 3. Működési területe országos. 4. Színei:

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21.

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21. Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2001. június 21. 2 TARTALOMJEGYZÉK I./ Szervezeti felépítés 1./ Közgyűlés 2./ Elnökség 3./ Munkaszervezet:

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Alapszabály (Módosítva 2008. szept. 13.)

Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Alapszabály (Módosítva 2008. szept. 13.) Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete (Módosítva 2008. szept. 13.) I Az Egyesület neve: Az Egyesület neve: Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Az Egyesület rövidített

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya

A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya A Somogy Megyei Népművészeti Egyesület Alapszabálya I. Név Somogy Megyei Népművészeti Egyesület 7400 Kaposvár Egyenesi u. 83. Alapítási éve: 1997. Az egyesület bélyegzője: köralakban, Somogy Megyei Népművészeti

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA LENDÜLETBEN AZ IFJÚSÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Lendületben az Ifjúság Egyesületet. A Lendületben

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA Kelt, Dunaszeg, 2011. július 8. 1 Alapszabály Az egyesület az alapszabályát a 2011. július 8. napján tartott közgyűlésen hozott határozatok alapján, az alábbiak szerint módosítja

Részletesebben

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete Alapszabálya Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1./ Az egyesület neve: Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület 2./ Az egyesület székhelye: 2131 Göd, Pázmány Péter u. 24.

Részletesebben

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLET Alapszabálya (egységes szerkezet)

A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLET Alapszabálya (egységes szerkezet) A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLET Alapszabálya (egységes szerkezet) A MAGYAR CANICROSS SPORTEGYESÜLET az egyesülési jogról szóló az 1989.. évi II. tv. és a sportról szóló 1996. évi LXIV. tv alapján működő

Részletesebben

ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben. 1. Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben. 1. Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY A Módosításokkal egységes szerkezetben 1. Általános rendelkezések (1) A Franciaországi Ösztöndíjasok Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) nonprofit jogi személy. Alapítói az Alapszabály 1.

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY. Nyíregyháza, 2013. 02. 06. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LOVASSPORT SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLY Nyíregyháza, 2013. 02. 06. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Lovassport Szövetség (továbbiakban: Szövetség) - a

Részletesebben

A KŐSZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KŐSZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KŐSZEGI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló 2012. évi XXX. törvény

Részletesebben

A PTE ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK BARÁTI TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLY. I. fejezet A PTE Állam- és Jogtudományi Kar Baráti Társaságának célia.

A PTE ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK BARÁTI TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLY. I. fejezet A PTE Állam- és Jogtudományi Kar Baráti Társaságának célia. A PTE ÁLLAM ÉS JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK BARÁTI TÁRSASÁGA ALAPSZABÁLY I. fejezet A PTE Állam- és Jogtudományi Kar Baráti Társaságának célia Preambulum A PTE Állam- és Jogtudományi Kara (a továbbiakban. ÁJK)

Részletesebben

A Honvéd Sportrepülő Egyesület

A Honvéd Sportrepülő Egyesület A Honvéd Sportrepülő Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2005. I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása A Honvéd Sportrepülő Egyesület (továbbiakban: Sportegyesület) a sportról szóló

Részletesebben

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN 2005 ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Gödi Sport Egyesület, rövidített neve: G.S.E. 2. Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése ALAPSZABÁLY 1. Az egyesület neve Pozsonyi Piknik Egyesület 2. Az egyesület célja Az egyesület célja: 2.1. Az Egyesület célja a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a hagyományok és az anyanyelv

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium

A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 1138 Budapest, Váci út 107. Felnőttképzési szervezete A SZAKMAI TANÁCSADÓ TESTÜLET MŰKÖDÉSI RENDJE Összeállította: Tajti Zsuzsanna Elfogadta

Részletesebben

EGYETEMI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET

EGYETEMI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET EGYETEMI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapító tagok az Egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták az Egyetemi Katolikus Gimnázium

Részletesebben

VILÁGJÁRÓ VADÁSZOK KLUBJA (egyesület) ALAPSZABÁLYA 2011.

VILÁGJÁRÓ VADÁSZOK KLUBJA (egyesület) ALAPSZABÁLYA 2011. VILÁGJÁRÓ VADÁSZOK KLUBJA (egyesület) ALAPSZABÁLYA 2011. 1 A Világjáró Vadászok Klubja A L A P S Z A B Á L Y A A Világjáró Vadászok Klubjaalapító tagjai a 2011. március 26.napján megtartott alakuló közgyűlésen

Részletesebben

A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA

A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA A Túrabotos Természetjáró Klub ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Túrabotos Természetjáró Klub 2.Rövidítése: TTK 3.Az egyesület székhelye: 9400 Sopron, Halász utca 39. 4.Működési

Részletesebben

A PHOENIX POLGÁRI TÁRSULÁS ALAPSZABÁLYA I.

A PHOENIX POLGÁRI TÁRSULÁS ALAPSZABÁLYA I. A PHOENIX POLGÁRI TÁRSULÁS ALAPSZABÁLYA I. cikkely Adatok 1. A szervezet neve: Phoenix Polgári Társulás 2. A szervezet székhelye: Pri Šajbách 14/A, 83106 Bratislava II. cikkely A szervezet küldetése, céljai

Részletesebben

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Alapszabály A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a

Részletesebben

Újpesti Torna Egylet Baráti Kör

Újpesti Torna Egylet Baráti Kör 1 MŰKŐDÉSI SZABÁLYZAT Újpesti Torna Egylet Baráti Kör Az UTE Baráti Kör (rövidítve UBK), amely létrejött az UTE Alapszabálya és a Baráti Kört létrehozó tagok elhatározása alapján az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya melyet az alulírott tagok az 1989. évi II. tv. 1.. szerint fogadtak el az alulírott helyen és időben.. 1. Az Egyesület adatai: (1) Az egyesület

Részletesebben

Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetsége EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrehozták az Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y amelyben a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete alakuló közgyűlésén megjelentek a Ptk. egyesületekre vonatkozó szabályai, valamint az 1989. évi II. tv. alapján egyesületet hoznak

Részletesebben

Módosított és egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLY

Módosított és egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLY Módosított és egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLY Az Alapszabály 1. sz. mellékletében felsoroltak az 1959. évi IV. törvény VI. fejezetének 8. pontjában és az 1989. évi II. törvényben foglalt rendelkezések

Részletesebben

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület 2. Az Egyesület rövidített neve: Marvel Team

Részletesebben

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya

A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A Magyar Regionális Tudományi Társaság alapszabálya A 2011. november 24-i közgyűlésen módosított szöveg vastag betűvel jelölve 1. Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: Magyar Regionális Tudományi

Részletesebben

A MAGYAR TELEKOM TáVKÖZLÉSI NYILVáNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTáRSASáG AUDIT BIZOTTSáGáNAK ÜGYRENDJE

A MAGYAR TELEKOM TáVKÖZLÉSI NYILVáNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTáRSASáG AUDIT BIZOTTSáGáNAK ÜGYRENDJE A MAGYAR TELEKOM TáVKÖZLÉSI NYILVáNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTáRSASáG AUDIT BIZOTTSáGáNAK ÜGYRENDJE 1. STÁTUSZ, CÉL ÉS SZEREP 1.1. A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság

Részletesebben

Módosított és egységes szerkezetbe foglalt EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY

Módosított és egységes szerkezetbe foglalt EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY Módosított és egységes szerkezetbe foglalt EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY Az egyesület tagjai a Kreateam Egyesület alapszabályát, a 2012. szeptembert 1-i Közgyűlésükön fogadták el kimondva többek között az egyesület

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Az Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület alakuló közgyûlésén alapszabályát a következõkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület neve: Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület

Részletesebben

A SOPRONI ÉPÍTŐK SPORTKÖRE ALAPSZABÁLYA /Egységes szerkezetbe foglalva 2009. november 6./ I. Általános rendelkezések

A SOPRONI ÉPÍTŐK SPORTKÖRE ALAPSZABÁLYA /Egységes szerkezetbe foglalva 2009. november 6./ I. Általános rendelkezések A SOPRONI ÉPÍTŐK SPORTKÖRE ALAPSZABÁLYA /Egységes szerkezetbe foglalva 2009. november 6./ I. Általános rendelkezések 1.1 A sportegyesület neve: Soproni Építők Sportköre (továbbiakban: egyesület) Rövidített

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

Szolnoki Metszőkör Egyesület Alapszabálya

Szolnoki Metszőkör Egyesület Alapszabálya Szolnoki Metszőkör Egyesület Alapszabálya Általános rendelkezések 1. 1. A Szolnoki Metszőkör Egyesület célja a. Műhely biztosítása a gyermekek, felnőttek számára, különös tekintettel a magasnyomó technikákra.

Részletesebben

Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Békatutaj Szabadidősport Egyesület ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Békatutaj Szabadidősport Egyesület (továbbiakban: egyesület) az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján működő,

Részletesebben

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MAGYAR LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁSI SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséget.

Részletesebben

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület)

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) Alapszabály A csatolt jelenléti ívvel igazolt tagok az 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján az alábbi egyesületet hozzák létre (A 2006. december 12-én és 2007. február 28-án. kelt módosításokkal

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint:

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint: ALAPÍTÓ OKIRAT Kardhordó Kálmán (a volt 508-as Szakmunkásképző és Szakközépiskola 1958-tól 1996-ig tanára) ( új név: Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola) ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E t i k a i B i z o t t s á g E L N Ö K Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 Országos Polgárőr Szövetség

Részletesebben

Az egyesület alapszabályának adattartalma

Az egyesület alapszabályának adattartalma 41. melléklet a 11/2012. (II. 29.) KIM rendelethez Az egyesület alapszabályának adattartalma 1. Kötelezı rendelkezések az általános rendelkezések körében: 1.1. az egyesület neve 1.2. az egyesület székhelye

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

VITAL LIFE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VITAL LIFE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA VITAL LIFE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A VITAL LIFE Egyesület alapító tagjai az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y 1. Az egyesület neve (1) Az egyesület neve: Harley Tulajdonosok Klubja Dél- Magyarország Chapter Az egyesület rövidített neve: H.O.G. Dél- Magyarország Chapter Az egyesület neve angolul:

Részletesebben

NÉPI IPARMŰVÉSZETI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE

NÉPI IPARMŰVÉSZETI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE HAGYOMÁNYOK HÁZA NÉPI IPARMŰVÉSZETI TANÁCSADÓ TESTÜLETÉNEK ÜGYRENDJE 2005. 2 A népi iparművészettel kapcsolatos állami feladatokat a 114/2004. (IV. 28.) Korm. rendelet értelmében 2004. május 1-jétől a

Részletesebben

A NÁDUDVARI SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A NÁDUDVARI SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 A NÁDUDVARI SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések I.1. A sportegyesület neve: Nádudvari Sportegyesület I.2. Rövidített név: Nádudvari SE I.3. A sportegyesület székhelye: 4181 Nádudvar

Részletesebben

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Alapszabály. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) Alapszabály (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege) (A módosítások dőlt betűvel szedve.) I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: Edelényi Hegyek Közössége 1 2./ Az Egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet. II. fejezet

ALAPSZABÁLY. I. fejezet. II. fejezet MAGYAR KUTYAKOZMETIKUSOK ORSZÁGOS EGYESÜLETE ALAPSZABÁLY A Magyar Kutyakozmetikusok Országos Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) olyan önkormányzattal rendelkező társadalmi szervezet, amely a célkitűzéseiben

Részletesebben

2013. ROZSDAMARÓK VETERÁNJÁRMŰ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLY

2013. ROZSDAMARÓK VETERÁNJÁRMŰ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLY ROZSDAMARÓK VETERÁNJÁRMŰ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLY 2013. 1 1. cikk: Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület a. neve: Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete (továbbiakban: Egyesület) b. rövidített neve: RVE

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Magyar Közjegyzőhelyettesek és Közjegyzőjelöltek Egyesülete. Alapszabálya. (egységes szerkezetbe foglalt)

Magyar Közjegyzőhelyettesek és Közjegyzőjelöltek Egyesülete. Alapszabálya. (egységes szerkezetbe foglalt) 1 Magyar Közjegyzőhelyettesek és Közjegyzőjelöltek Egyesülete Alapszabálya (egységes szerkezetbe foglalt) 2 Magyar Közjegyzőhelyettesek és Közjegyzőjelöltek Egyesülete - Alapszabály Mi, alulírott közjegyzőhelyettesek,

Részletesebben

PLUS+ Egyesület. Alapszabály

PLUS+ Egyesület. Alapszabály PLUS+ Egyesület Alapszabály A PLUS Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 61.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve: 1.2. Az egyesület székhelye: 1.3. Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

A GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. 2005. április 27.

A GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. 2005. április 27. A GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA 2005. április 27. 1. A Szövetség adatai Neve: GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Rövidített elnevezése: GOSZ Székhelye: 1054 Budapest, Akadémia u.

Részletesebben

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve és székhelye: Az egyesület neve:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

ALAPSZABÁLY III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA SALGÓTARJÁNI FORGÁCS FÉNY EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 1.) Az Egyesület neve: Forgács - Fény Egyesület 2.) Székhelye: 3100 Salgótarján, Forgách Antal út 1. 3.) Levelezési

Részletesebben