Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Baji Zoltán

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017. Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán"

Átírás

1 Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Baji Zoltán

2 Az utazás 1.nap 2014.február február 8.-án reggel 8 órakor indultunk el Komárnóba az utazás gond nélkül telt, majd délben ideértünk. A szakiskola igazgatója, és igazgató helyettese szívélyes fogadtatásban részesítettek bennünket, aztán megmutatták az éttermet is ahol enni fogunk a továbbiakban. Ezt követően eljöttünk a szálláshelyünkre, ami a Selye János Egyetem kollégiumában van, itt megnéztük a szállásunkat, leraktuk a csomagjainkat és elmentünk ebédelni, az étel finom volt. Miután visszatértünk a szállásunkra kipakoltunk és berendezkedtünk aztán pihentünk egy keveset. Délután 2órakor elmentünk az igazgató úrral egy kis városnézésre, ahol megnéztük a Klapka teret, ahol érdekesség, hogy a templom egyik tornyának ablakából pontban kettőkor kijön egy katonaszobor és ekkor lejátsszák a Klapka Indulót. Ez a város központja, e tér körül nagyon hangulatos sétáló utcák voltak tele különböző üzletekkel, éttermekkel illetve szórakozó helyekkel. Megnéztük az úgynevezett európai udvart, ami egy modern stílusban épített udvar lakóházakkal, és üzletekkel ez nekem nagyon tetszett érdekesnek találtam. (a képen Hunyadi János szobra látható fölöttünk az Európa Udvaron.) Miután elbúcsúztunk Pál Elemér igazgató úrtól visszatértünk a szálláshelyre, majd ezután szétnéztünk a környéken, rögtön a közelünkben van több üzletlánc is így hamar bevásároltuk a szükséges dolgokat, ezt követően kíváncsiak voltunk, hogy milyen a város este, így 8órakkor elmentünk a kísérőnkkel: Járosi Pál tanár úrral, de legnagyobb meglepődésemre egyetemista városhoz képest nagyon csöndes kis város. De ezt követően visszatértünk a szállásra, és egy hosszasabb beszélgetés után nyugovóra tértünk.

3 2. nap Monostori Erőd február. 09 Ezen a vasárnapi napon nem az étteremben ettünk, mert vasárnap nincs nyitva, de reggel kiszállítják nekünk az az napi menüket, reggel mire felkeltünk, már itt volt a reggelink 8órakkor, ezt el is fogyasztottuk. Majd mivel már vasárnap volt, egyre több kollégista érkezett a kollégiumba, és elkezdtünk velük ismerkedni az emberek, akikkel beszéltem nagyon szimpatikusak, és segítőkészek voltak. Miután meg ebédeltünk elmentünk a Komáromi Monostori Erődbe Mocsi Mária igazgató helyettes és Járosi Pál Tanár Úr kíséretével. (a Monostori Erőd udvara látható a képen) Ez az építmény az 1800as években lett felújítva és az 1900as években az oroszok használták kaszárnyaként. Ez előtt még nem voltam ebben az Erődben, számomra érdekes volt körbejártuk az építményt, ahol volt egy kisebb hadtörténeti kiállítás, itt Orosz harckocsik, légi felderítő kocsik, illetve légvédelmi és szárazföldi ágyúk voltak kiállítva. Az erőd megtekintése után visszamentünk Komárnóba, ahol megnéztük alaposabban a várost beleértve a Vág és a Duna folyó spiccét is ahol összefolyik ez a két folyó, amik szinte körülölelik a várost. A városnézés után visszatértünk a szállásra és korán elaludtunk, hogy kipihenten menjünk a holnapi gyakorlatra.

4 3. nap Az első nap a munkában február. 10 Hétfőn reggel fél hatkor keltem fel, mert hat órára mentünk reggelizni a Danubius étterembe, ami itt van a közelben gyalogosan körülbelül 10 perc, reggeli után, visszamentünk a kollégiumba, ugyanis ide jött a szakközépiskola egyik gyakorlati oktatója, aki megmutatta nekünk a hajógyárat, ami szintén 10 perc a szállásunktól. Az üzemben bementünk mindannyian az irodába, ahol felírták az adatainkat, és készítettek egy fényképet, ami rajta van a belépőkártyánkon. 8 óra körül megérkezett a balesetvédelmi oktató, aki körbevezetett bennünket a gyárban, és megtartotta a balesetvédelmi oktatást. Miközben körbejártuk a műhelyeket láttam sok számomra érdekes dolgot, mert ilyen profilú üzemben még nem voltam ez idáig. 10 óra körül megismertük az itteni mestert, aki beosztott miket három különböző helyre, én egy olyan helyre kerültem, ahol négy szerkezetlakatos dolgozik egy helyen, és a Rába munkagépek alvázát rakják össze. Megismerkedtem az ott dolgozó szerkezetlakatosokkal, akik nagyon segítőkészek, és nyitottak voltak. Majd jött a mester és kiadta nekem a munkát, ami az volt, hogy az alváz forgózsámolyán lévő varratdudort kellet elsimítani köszörűvel, ezt a mai nap be is fejeztem. Közben 11 órakor elmentünk közösen ebédelni az üzem ebédlőébe, 1órakor végeztünk a gyakorlattal, utána visszajöttünk a kollégiumba. Egy kisebb pihenő után elmentünk vacsorázni, ami finom volt, ez után elmentünk a Kauflandba, ami egy nagy bevásárló központ mindent, amire szükségünk volt azt megtaláltuk itt. Miután visszajöttünk a szállásra zenét hallgattunk, beszélgettünk a szobatársakkal, aztán 9 óra körül aludtunk.

5 4. nap Második munkanap február. 11 A mai nap 6 órakor keltünk fel hamar elkészültünk és elmentünk reggelizni az étterembe, ahová még Járosi tanár úrral együtt mentünk. Megreggeliztünk, utána visszakísért minket a kollégiumig majd elbúcsúztunk egymástól, mert mi mentünk dolgozni, ő pedig elintézte a dolgait az itteni iskolában és ezt követően hazament. A munkahelyen már tudtam hová kell mennem, a mai napon fűzővarratokat készítettem, az alváz különböző elemeit illesztettünk össze és azokat csináltam, eddig még nem hegesztettem ilyen vastag szerkezetacélt, de ennek ellenére a lakatosok szerint jól csináltam. A tegnapi ebédhez hasonlóan ma is közösen mentünk el ebédelni, majd egy fél órás pihenő után mindenki visszament a saját mesteréhez és folytattuk a munkát, de ma már fél 3ig dolgoztunk. Munka után együtt visszajöttünk a szállásra. Aztán átjöttek a srácok és felköszöntöttek. Ez után elmentünk vacsorázni aztán visszamentünk a kollégiumba és megnéztünk a szobatársakkal egy filmet. De mivel ma már 5órakor elmentünk vacsorázni így megéheztünk és ezért rendeltünk pizzát miután megettünk, mentünk aludni.

6 5. nap Harmadik munkanap február. 12 Ma időben felkeltünk felöltöztünk elmentünk reggelizni, utána egyből a munkahely felé vettünk az irányt ahol, mint eddig is reggel blokkoltunk a kártyánkkal, és mentünk a bokszunkba, a mai napon is az alvázakat csináltuk, amiket tegnap elkezdtünk, amiket tegnap összeraktunk azokat meghegesztették a hegesztők, és miután a meós nem talált hibát a hegesztésekben elkezdhettük a félig kész alvázakra rátenni a többi részét, én segédkeztem az összeállításban. De mielőtt elkészíthettem volna a fűzővarratokat, ki kellett egyengetni az alvázat, amit autogénnel csinált Marián az egyik lakatos. Így már nem volt akkora hézag az illesztésnél, ezért már megfelelt az előírtaknak. Miután befejeztünk ezt a munkát elmentem megcsiszolni a már lefestett alváz kisebb hibáit, amit utána a festők ki is gletteltek és ezt követően újra lefestik így az alvázat a festék száradása után már el is szállíthatták a németországi megrendelőnek ahol Rába munkagépet szerelnek össze belőle. Munka után visszajöttünk a kollégiumba meg beszéltük, hogy ki milyen munkát végzett, mi újdonsággal találkozott, majd pihentünk egyet, és elmentünk később vacsorázni egy kisebb bevásárlás után. Vacsora után visszatértünk a szállásra ahol megkóstoltuk az itt széles körben fogyasztott teát. Nem sokkal ez után aludtunk. Negyedik munkanap 6. nap 2014.február.13 Ezt a napot is úgy kezdtük, mint a többit, elmentünk az étterembe reggelizni 6órakor. Majd miután elfogyasztottuk a reggelinket munkába indultunk, ahová munkakezdés előtt negyed órával odaértünk. A mai munkám az annyi volt, hogy 3db Sennebogen munkagépnek a forgózsámolyán lévő varratot kellett síkra köszörülnöm, ezt gond nélkül meg tudtam csinálni. Majd miután végeztünk a munkával, visszaindultunk a kollégiumi szállásunkra, ahol egy kis pihenő után pingpongoztunk egyet, ugyanis ott a kollégiumban vannak helyiségek, ahol lehet például asztaliteniszezni, edzeni, és van egy tv szoba is, bár ott nem voltunk! Miután befejeztük a játékot elmentünk a boltba és vettünk ezt, azt, majd visszajöttünk a szállásra és hamar aludni mentünk. Az új feladat 7.nap 2014.február.14 Ma szintén időben elmentünk reggelizni, ahol a tegnap megbeszélt sajtos tejfölös lángost kaptuk reggelire teával, ez elég finom volt, miután jóllaktunk munkába indultunk, ahol megittunk egy kávét, majd különváltak útjaink, mindenkin a saját munkaköréhez. Ahogy odaértem a bokszunkhoz, ott volt a mesterünk, és kiadta az aznapi feladatot. Egy műszaki dokumentáció alapján kellett felépíteni az alvázat különféle elemekből, persze ezt segítséggel végeztem, de elég jól ment a mester szerint is. Miután meg csináltuk az aznapi teendőket közösen visszaindultunk a szállásra, aztán elmentünk vacsorázni olyan 5óra körül. Miután meg vacsoráztunk megbeszéltük kinek milyen napja volt, aztán hamar aludni mentünk.

7 8.nap A Dunaszerdahelyi kirándulás 2014.február.15 Ma elmentünk Dunaszerdahelyre az egyik mentorunkkal, aki jött értünk a párjával együtt a kollégiumhoz, majd onnan közösen kimentünk a Komárnói vasútállomásra, ahonnan kevés várakozás után a regio jet nevű vonattal elmentünk Szerdahelyre, ami kb 50 kilométernyire van Komárnótol, elég jó idő volt ma, így jól esett sétálgatni a városban, ami igen szép hely volt. El akartunk menni egy galériába az azonban zárva volt, így ezt sajnos nem láthattunk. De szerencsére volt még múzeum is tervben, ami nyitva volt szombaton is. Itt láttam sok érdekes dolgot, például régi fegyvereket a 17. századból régi dísztányérok, 19. századi parasztkonyha. Majd átmentünk a kastély másik épületébe, ahol még tartott egy galéria, csodás festményekkel. Igazán jól éreztem magam ezen a Dunaszerdahelyi kiránduláson. Majd szintén vonattal jöttünk haza ahol visszakísért bennünket a mentor a kollégiumig, és elment. A mai nap már csak vacsorázni mentünk, aztán pihenő volt a kollégiumban, és én aludni mentem.

8 Vasárnapi pihenés 9.nap 2014.február.16 Ma majd nem 10 óra volt mire felébredtem, a reggelit már felhozták a szobatársak, miután meg reggeliztem, letusoltam, és elmentem a bevásárlóközpontba vásárolni. Aztán vissza a kollégiumba, aztán dél után kicsivel ebédeltünk, és utána elmentünk asztaliteniszezni Józsival, és egy hosszasabb játék után felmentünk a szobába, ahol megnéztünk egy filmet, aztán aludtunk. 10.nap Az új hét kezdete a munkában 2014.február.17 Mint minden reggel a vasárnapok kivételével, ma is elmentünk reggelizni, majd munkába, ahol a reggeli kávé után szétszéledt a csapat. Ma szintén az alváz összerakásában vettem részt, leköszörültem egy forgózsámolyt, aztán fűzővarratokat készítettem az alvázon, amivel ebédig el is készültünk, aztán a már összeillesztett alvázat daru segítségével átrakták a szomszédos hegesztőbokszba ahol a már hegeszthető elemeket, meg hegesztették mi Jenővel az egyik ott dolgozóval el kezdtük összerakni a következő alvázat, amivel elég szépen elhaladtunk nap végére. Már csak a két traverzát kell a végére fel fűzni, aztán ezt az alvázat is lehet hegeszteni. Munka után visszamentünk a szállásra, ekkor beraktam egy adag mosatlan ruhát a mosógépbe és mielőtt elmentünk volna vacsorázni kivettek azt, és kiteregettem. Ez után vacsorázni mentünk, majd én felsétáltam a városba egy kicsit körülnézni, majd korán aludtam.

9 11.nap Hetedik nap a munkahelyen 2014.február.18 Reggeli mosakodás után elmentünk reggelizni, majd munkába. Ma reggel befejeztünk a félbehagyott alvázat, aztán a tegnapi napon hegesztett alvázat meleg egyengetéssel kiegyengettük autogén segítségével, ami körülbelül fél órás művelet volt, a mesterek elmondása szerint jól egyengettem az alvázat, hiszen nem kellett utánam dolgozni rajta. Miután kiegyengettük, átfordítottuk, hogy az alja legyen felül, és sablon segítségével rátettük a kábeltartókat az alvázra, munka közben gyorsan telt az idő hamar fél 3 lett, elköszöntem a munkatársaktól aztán a többi tanulóval együtt visszamentünk a kollégiumba, mivel a tegnap kiteregetett ruháim meg száradtak így be tudtam rakni egy újabb adagot mosni. Majd szintén kiteregettem, aztán vacsorázni indult a csapat. Vacsora után hazafelé jövet bementünk a boltba, hiszen venni kellet papír zsebkendőt, és mosóport. A bevásárlás után már nem csináltam semmit csak meg néztem egy filmet, aztán lefeküdtem aludni. Utómunkálatok 12.nap 2014.február.19 Ma reggel fél 6kor felkeltünk, aztán szokás szerint 6kor reggelizni mentünk, aztán munkába. A mai nap a mester azt mondta, hogy az alvázon kell utómunkálatokat végezni, ez olyankor van, mikor a már lefestett alvázon az ellenőr külalaki hibát talál, mint például a nem megfelelő sorjázás, illetve meleg egyengetés látható jelei. Ezeket a hibákat kellett kijavítanom sarokköszörűvel. Itt ezt pucolásnak nevezték. Miután a pucolást befejeztem pont annyi volt az idő, hogy elmentünk ebédelni. Az ebéd nagyon finom volt, rántott hús krumplipürével, plusz minden szerdán sütemény jár az ebédhez, így még az is volt. Ebéd után mentünk vissza dolgozni, ahol Mariánnak segítetem, elkezdtük egy MP-850 D típusú alváz összerakását, ami az egyik legnagyobb terméke a cégnek, azonban ezt nem tudtuk már ma befejezni, így holnapra maradt a feladat. Miután visszaértünk a szállásra én lepihentem kicsit, majd elmentünk vacsorázni, és ezt követően a szálláson felmentem a 3as szintre ottani ismerőseimhez és hosszasabb társalgás után visszamentem az első emeleti szobámba, és lefeküdtem.

10 Az alváz folytatása 13.nap 2014.február.20 Reggel felkeltünk, majd miután elkészültünk elmentünk reggelizni. Ez után mentünk gyakorlatra, ahol azt az MP 850-es alvázát folytattuk. Szintén műszaki dokumentáció alapján folytattuk az összerakást. Miután rátettük az alváz felső részét átvitték a hegesztőkhöz, és ott összehegesztették, azonban ezen az alvázon én is hegesztettem egy 3 soros sarokvarratot 500mm hosszan és 7mm magas varratot készítettem. Ebéd után felraktuk a vezetéktartókat az alvázra. Munka után visszamentünk a kollégiumba. Utána elmentünk asztaliteniszezni. Majd megvacsoráztunk és utána a kollégiumban elmentem az edzőterembe egy kicsit mozogni. Edzés után lefeküdtem aludni. (a képen a SAM cég oxigéntároló palackja látható) Forgózsámoly köszörülés 14. nap 2014.február.21 Ma Reggel is miután elkészültünk, reggelizni mentünk. Reggeli után elmentünk a munkába Ahol meg mondta a mester a mai feladatokat. 4 db forgózsámolyon kellett a varratokat síkra köszörülni, ezekkel 11 óráig végeztem. Majd ebéd után besegítettem az egyik alváz átadásánál, amit ki kellett díszíteni, és leélezni. Mire befejeztük az átadást le is telt a munkaidő. Ahogy visszaértünk a szállásra kimostam egy adag ruhát, majd mielőtt vacsorázni mentünk kiteregettem. Vacsora után elmentünk páran biliárdozni az egyik terembe. Aztán 10 óra fele visszamentünk a kollégiumba, és lefeküdtünk aludni.

11 A Párkányi városnézés 15. nap február.22 Reggel felkeltünk hamar, majd reggeli után elmentünk párkányba. Ez egy kisebb lakosságú város, ami a magyarországi oldalon lévő Esztergom városával szemben van a Duna bal partján. A Duna partjáról látszott az Esztergomi bazilika. A városban volt egy II. Világháborús emléktábla azok neveivel, akik elhunytak a háborúban. Miután körbejártuk a várost visszamentünk Révkomáromba. Majd elmentünk az étterembe az ebédünkért, és a vacsoránkért. Ahogy visszajöttünk a kollégiumba pingpongot játszottunk. Vacsora után elmentem edzeni, aztán ez után lefeküdtem. 16. nap február. 23 Ma reggel felkeltem korán, majd lementünk a portára a mai napi ételünkért. Majd beraktuk a hűtőbe, aztán megreggeliztünk a konyhába. Reggeli után elmentünk bevásárolni majd visszajöttünk a szállásra aztán kitakarítottunk. Aztán lementünk a földszintre pingpongozni Majd megnéztünk egy filmet. Délután jöttek a kollégisták majd átmentem az egyik itteni ismerősömhöz, akivel később elmentünk edzeni. Majd edzés után visszamentem a szobába letusoltam, és lefeküdtem aludni. 17. nap Alváz átadás február. 24 Ma reggel hat órakor elindultunk reggelizni, aztán elmentünk a gyakorlatra. Itt az volt ma a feladat, hogy a már meghegesztett alvázakat az egyik tanulóval, Robival lesorjázzuk körbe, és a furatokon lévő sorját is lecsiszoljuk ezt a munkát reggeltől délután két óráig csináltuk, de jól elvégeztük a feladatot, az alvázat átvette az ellenőr. Így már át lehetett vinni a festő részlegre, ahol alapozás után feketére festik az alvázakat. Munka után visszamentünk a szállásra én fáradt voltam ezért ledőltem pihenni egy kicsit. A többiek elhozták a vacsorámat az

12 étteremből. Majd vacsora után lementem edzeni, aztán megnéztünk egy filmet. Filmezés után, lefeküdtünk aludni. 18. nap Meleg egyengetés február. 25 Ma reggeli után háromnegyed hétre odaértünk a gyakorlati helyre majd, elmondta a mester, hogy ma a már kihegesztett alvázakat kellett kiegyengetnünk, mivel a hegesztés a hő bevitel miatt sokat vetemedett az anyag. Ezt az egyengetést szintén autogénnel végeztük, de mivel több, mint 10millimétert vetemedett az anyag, ezért 4tonnányi súlyt helyeztünk az alvázra, és így kezdtük el melegíteni, majd egy óra múlva miután befejeztük, megvártuk még kihűl, aztán ugyan ezt megismételtük még három alvázon. Az egyengetés után elkezdtük összerakni a következő alvázat, de ezt ma nem fejeztük be. Munka után a többiekkel együtt visszamentünk a szállásra. Majd délután elmentünk vacsorázni, aztán visszafelé jövet az étteremből, elmentünk a boltba, majd bevásárlás után bementünk a városba, aztán este korán aludni mentünk. 19. nap Az alváz folytatása február. 26 Ma reggel 6 órakor elmentünk reggelizni, aztán munkába indultunk. A mai napon folytattuk a félbehagyott alvázat, már nem sok mindent kellett rajta csinálni, miután a tegnap felrakott részeket meghegesztették, utána elkezdtük felrakni a többi részét. Ehhez a munkához különböző méretű szorítókat, használtunk, hogy jól illeszkedjenek az alváz részei egymáshoz, majd fűzővarratokat készítettem rajta. Nem sokkal ebéd után befejeztük az alváz összeillesztését, majd utána az egyik teljesen meghegesztett alvázat lesorjáztuk, és átadtuk. A munka után visszamentünk a kollégiumba, én kimostam egy adag ruhát, aztán elmentünk vacsorázni. Vacsora után pingpongoztunk egy keveset, aztán elmentünk aludni. 20. nap Forgózsámoly köszörülés február. 27 Ma reggel szintén 6 órakor mentünk reggelizni, utána elmentünk a gyakorlati helyre dolgozni. A mester a mai napra forgózsámoly köszörülést adott munkának, ezt a három zsámolyt hamar leköszörültem, aztán elmentünk ebédelni. Majd ebéd után elkezdtünk egy alvázat felépíteni, műszaki dokumentáció alapján. De mivel nagyobbra vágták az alapanyagot, így még mielőtt

13 összeraktuk volna le kellett vágni a sarkait, ezt a vágást lángvágóval végeztem el, majd megköszörültem a vágott felületet, hogy a reve ne kárósítsa a hegesztett kötést. Munka után közösen visszamentünk a szállásra. Majd kitakarítottunk, közben beraktam mosni egy adag ruhát. Vacsora után, ahogy visszajöttem, kiteregettem a ruhákat. A mai nap már mást nem csináltam. Este korán elmentem aludni. 21. nap Alváz összeillesztés február. 28 A mai napon egy kicsit később indultunk el reggelizni, mint szoktunk. De ennek ellenére odaértünk időben a gyakorlati helyre. Ma folytattuk a tegnap elkezdett alváz összerakását, a többi alkatrész pontosan méretre volt vágva így már könnyen össze lehetett illeszteni az alvázat, én ma szintén én készítettem a fűzővarratokat. Ketten pedig a helyére illesztették az alváz részeit. Viszont ma meglátogatott minket munka közben Pataki Ferenc tanár úr, és érdeklődött hogy milyen itt dolgozni, mondtam neki hogy jó mind a munka, mind a munkatársak. Majd ebéd után jött a mester, hogy egy alvázon utómunkálatot kéne végezni, mert az egyik persely az alvázon nagyobb volt, mint kellett volna. Ezt a munkát bevont elektródás kézi ívhegesztéssel végeztem, majd dörzsárral a megfelelő méretőre munkáltam. Ez után folytattam a fűzővarratokat. Munka után közösen visszamentünk a szállásra. Később elmentünk vacsorázni, majd a boltba bevásárolni. Miután hazaértünk elmentem edzeni, aztán lefeküdtem aludni. 22. nap Pozsonyi kirándulás március. 01 Ezt a szombati napot már vártam, mert elmentünk Pozsonyba Pataki Ferenc tanár úrral. Miután megreggelizünk elindultunk Pozsonyba az egyik mentor kíséretével. Az út nem volt hosszú Pozsonyig, délre odaértünk, a várhoz ennek a várnak a felújítását 2008-ban fejezték be, így nagyon modernnek tűnt kívül belül a vár. Az egyik bástyába felmentünk, és innen kilátás nyílt az egész városra. Majd a várnézés után elmentünk a belvárosba, ahol jellegzetes régi épületek voltak a sétáló utcákon. Ma itt ebédeltünk, mert már nem értünk volna vissza két órára Komárnoba. (ez a belváros panorámája a toronyból) Miután megnéztük a várost visszasétáltunk a várba, mert ott parkoltunk le a kocsival. De innen nem a kollégiumba mentünk egyenesen, hanem elmentünk Bősbe. Itt van az egyik duzzasztógát a Dunán, ahol vízi erőmű működik, ez elég érdekes volt, mert láttuk, ahogy két hajót beengednek a zsilipbe, majd lezárták a zsilipet. Ez után elkezdték feltölteni vízzel és körülbelül negyed óra alatt, megemelték olyan 10 méterrel a vízszintet a zsilipben, aztán

14 kinyitották a kaput, és a hajók folytatták az útjukat. Ezek után hazaindultunk, majd itt Komárnóban megvacsoráztunk, aztán visszamentünk a szállásra és én lefeküdtem aludni. 23. nap Bécsi városnézés március. 02 Ma reggel szintén kiküldték a ma reggelit, ebédet és vacsorát. Miután megreggeliztünk elindultunk Bécsbe szintén Pataki Ferenc tanár úrral, miután ideértünk elsőnek megnéztük a Schönbrunni kastélyt, ami egy hatalmas kastély. Bent kaptunk egy készüléket, ami magyar nyelven elmondta, hogy a kastély termeiben, mik történtek, illetve kik éltek itt. Ebben a kastélyban többek között I. Ferenc József, és Mária Terézia is élt. Láttuk Ferenc József dolgozószobáját, és rengeteg portrét az itt élőkről. Miután körbejártuk a kastélyt megnéztük az udvart, ami gondosan karbantartott és egyben hatalmas volt. Volt az udvarnak egy magasabb pontja, ahol volt egy kilátó, innen szinte egész Bécs látható volt. (itt látható a kilátás az udvarról a városra, a mellette lévő képen pedig a kastély szintén az udvar felől.) Miután megnéztük a várat, elmentünk a belvárosba ez Pozsonyhoz képest sokkal modernebb stílusban volt kiépítve, majd megnéztük a katedrálist, ami éppen felújítás alatt ált, ez egy nagyon szép régi épület volt, belülről gazdagon díszített. Miután megnéztük a várost visszaindultunk Komárnoba késő délután visszaértünk a kollégiumba majd vacsorázni mentünk, majd vacsora után lefeküdtem aludni.

15 24. nap Meleg egyengetés március. 03 A mai napon reggelizni mentünk 6 órakor majd a gyakorlati helyre mentünk. Olyan negyed 8 körül jött arra a mester, és mondta, hogy a múlthéten meghegesztett 2 alvázat kell kiegyengetni, aztán el lehet kezdeni egy újabb alváz összerakását. Fél tízre ki egyengettük az alvázat, aztán hozzá is kezdtünk a következő alváz összerakásához. Majd ebéd után be is tudtuk fejezni az előkészítést. Majd közösen visszamentünk a kollégiumba. Miután visszaértünk letusoltunk, és lementünk pingpongozni egy kicsit, aztán elmentünk vacsorázni, vacsora után pedig hazafelé jövet bementünk a boltba vásárolni. Ez után lefeküdtünk aludni. 25. nap Az alváz átadások március. 04 Ma is, mint minden munkanapon reggeli után munkába indultunk. A mai feladatom az volt, hogy 2alvázat kellett átadni, vagyis körbe leélezni, és miután leéleztem, a méreteket leellenőrizni. Ezt a munkát délig befejeztem. Az OTK-s átvette az alvázat. Miután elkészültem, síkba köszörültem a varratot az alapanyaggal egy forgózsámolyon. Munka után szintén közösen visszamentünk a kollégiumba. Miután visszajöttünk levittem a ruháimat, és elindítottam egy mosást. Utána megvacsoráztunk, majd kiteregettem, és elmentem edzeni. Ezek után lefeküdtem aludni. 26. nap Alváz összerakás március. 05 Reggeli után elmentünk a gyakorlati helyre itt a mester kiadta az aznapi feladatokat, ami 2 alváz összerakása volt, mivel 5en voltunk én ma egész nap fűzővarratokat készítettem, míg a 2-2 lakatos összeillesztette az alvázat, amit össze lehetett kötni fűzővarratokkal. Ezeket, a varratokat 50milliméter hosszan készítettem el. Hamar eltelt ez a nap is, aztán elindultunk a kollégiumba. Miután visszaértünk én aludtam egyet délután. Majd a többiekkel elmentünk vacsorázni. Ez után egy keveset pingpongoztunk, majd megnéztünk egy filmet, aztán aludtunk.

16 27. nap Forgózsámoly köszörülés március. 06 Ma reggel megint reggel 6 órakor mentünk reggelizni a Danubius étterembe, majd reggeli után bementünk a gyakorlati helyre. Mára csupán annyi volt a feladat, hogy 4 forgózsámolyon lévő több sorból álló varratot kellett szabályos háromszög alakúra leköszörülni, majd lapkás koronggal elsimítani a felszínét. Mire ezekkel elkészültem el is telt a munkanapom. Majd utána visszaindultunk a szállásunkra. Mivel 2nap múlva hazamegyünk, ezért tartottunk egy nagytakarítást, és kimostunk mindannyian a ruháinkat. Ezek után elmentünk vacsorázni. Vacsora után kiteregettünk és nem sokkal ezután lefeküdtünk aludni. 28. nap Búcsúzás a munkatársaktól március. 07 Ma pénteken volt az utolsó SAM vállalatnál töltött gyakorlati napom. Reggeli után megint 6: 45-re odaértünk a gyakorlati helyünkre. A napon MP 830 D típusú munkagép alvázat raktunk össze, én segédkeztem mind az összerakásban, mind az előkészítésben, mivel a tegnap leköszörült forgózsámoly került rá az alvázra. Miután ezt a forgózsámolyt rárakták tettünk alá hézagolót, hogy a gyök hegesztésénél ne lehessen e miatt összeolvadási hiány. Miután beállították a megfelelő hézagot, és a pontos helyére illesztették, én elkészítettem rajta a 4 darab fűzővarratot, aztán a zsámolyhoz hozzáraktuk a négy elemből álló oldalakat, és a 3 részből álló felső részeket, miután ezeket is egybefűztem, az alvázat átrakták a hegesztőknek. A műszak végén elbúcsúztunk a munkatársaktól, és a mester kitöltötte az értékelő lapunkat. Miután ez megvolt visszamentünk a szállásra és elkezdtünk pakolni a bőröndjeinkbe, hiszen holnap megyünk haza. Bepakolás után elmentünk vacsorázni. Aztán vacsora után én lefeküdtem aludni. 29. nap A hazautazás napja március. 08 Mielőtt elindultunk reggelizni bepakoltuk a kocsiba a bőröndjeinket, és elköszöntünk a portásoktól. Itt a Danubius étteremben reggeliztünk Pataki Ferenc Tanár úrral és a csoport többi tagjával együtt. Reggeli után elmentünk a boltba, és vásároltunk az útra élelmiszert, és innivalót. Majd ezek után haza indultunk Békéscsabára. Az 5 órás út hamar eltelt, majd Megérkeztünk Békéscsabára, Édesapám már itt várt, és hazahozott Mezőerénybe. Összességében nagyon jól éreztem magamat Szlovákiában, mert a munkahelyi feladatokból sokat tanultam, aminek a szakmámban sok hasznát fogom venni, és a csoport is elég hamar összekovácsolódott. Örülök, hogy részese lehettem a pályázatnak! Keltezés: Mezőberény, március. 10 Aláírás

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Molnár József 1. nap Utazás 2014. február 08. Február 8.-án indultunk reggel 8-kor

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

nap nap

nap nap 2017.10.03.-1.nap A repülőgép 15.30-kor indult Portugáliába. Ma repültem először, nagyon izgalmas volt. A gép Portóban szállt le, helyi idő szerint 19.00-kor. Leszállás után vártak minket, és egy kisbusszal

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Kis Ferenc

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Kis Ferenc Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Kis Ferenc Február 8. Szombat 7:30-kor gyülekeztünk a Trefort Békszi felőli parkolóban.

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Poroszlói kalandok

Poroszlói kalandok Poroszlói kalandok 2018.05.25-05.27 Ezúttal a bennmaradós hétvégén Poroszlóra utaztunk el. Kivételesen, most ez nem a megszokott bennmaradósok közé tartozott, hiszen sportosabb és kalandokban gazdagabb

Részletesebben

Baráti fogadtatás Komárnóban

Baráti fogadtatás Komárnóban Baráti fogadtatás Komárnóban Egész életen át tartó tanulás program 2007-2013 LEONARDO DA VINCI MOBILITÁSI PROJEKT Hegesztés nemzetközi gyakorlatban 2011-2012 LdV-HU-11-IVT-1056 A Tempus Közalapítvány által

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Pajkó Lajos 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt tervezve az gyülekező, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Drezdába

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Szállítmányozási ügyintéző Résztvevő neve:

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Németország ( )

Németország ( ) Németország (2018.11.18-2018.11.27.) A programról röviden: A Generation Europe által szervezett program olyan projekt, ahol velünk egykorú fiatalok tanulhatnak a demokráciáról, emberi jogokról és az aktív

Részletesebben

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban.

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban. 2017 évi Erasmus program Pálfi Ilona vagyok (1997.07.31.) a Toldi Miklós Él. iskola tanulója. A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 2011.10.24 hétfő Épségben megérkeztünk Helsinkibe. Az iskola kis mikrobuszával jöttek értünk a repülőtérre. Útközben megálltunk hideg élelmet vásárolni, a szállásra érkezés után megvacsoráztunk.

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Beszámolóm 2013-11-11 Hétfő. 2013.11.11.- 2013.11.17. Hétfőn Heni is és Én is szabadok voltunk. Felkeltünk, megreggeliztünk, pihiztünk, skypoltunk, stb. Bementünk a városba, vásárlás céljából. Út közben

Részletesebben

Erasmus+ : Lengyelország

Erasmus+ : Lengyelország Erasmus+ : Lengyelország 1.nap 2017 Reggel fél 6-ra házhoz jött az autó és miután mindenkit összeszedett, indultunk Budapestre. 2 órás autózás után a Keleti pályaudvarnál álltunk meg és már szálltunk is

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk!

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk! 2014 Bogács- Eger Bogácson kirándultunk! Bogácson kirándultunk! A Csanádpalotai lakásotthon gyermekeivel lehetőségünk volt a múlt héten egy háromnapos kirándulásra. A kirándulás úti célja az észak magyarországi

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Irány Délvidék! Tanulói beszámolók

Irány Délvidék! Tanulói beszámolók Irány Délvidék! Tanulói beszámolók A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. a osztálya, a Határtalanul országos program keretén belül, 2018. szeptember 13-14-15-én Szerbiába látogatott.

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Hegesztő Résztvevő neve: Kozár Ferenc Március

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéki bányavárosokba és a Szepességbe

Kirándulás a Felvidéki bányavárosokba és a Szepességbe Kirándulás a Felvidéki bányavárosokba és a Szepességbe Felvidéki kirándulásunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. A kirándulást hosszas előkészítő munka előzte meg, amiben tanáraink

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

Első nap. Jól éreztük magunkat, sok szép, újat tanultunk Erdély történelméről és számos szép, régi építményt láthattunk.

Első nap. Jól éreztük magunkat, sok szép, újat tanultunk Erdély történelméről és számos szép, régi építményt láthattunk. Első nap Reggel 6-kor indultunk a Cseresnyés Kollégium elől. A határ átlépése után az első megállónk Nagyszalonta volt. Megnéztük a város főterét ahol Erdély egyetlen Kossuth Lajos szobor található. Ellátogattunk

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Bakos Zoltán 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30-ra volt tervezve az indulás, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Reggel

Részletesebben

Munkanapló 2014.07.07

Munkanapló 2014.07.07 Munkanapló 2014.07.07 Felkeltünk reggel 07:00-kor, 08:00-ra elmentünk reggelizni. 09:00-kor elindultunk a kertbe dolgozni. A lányok lila, fehér és vörös hagymát szedtünk, majd kötöztük őket. A fiúk a kertben

Részletesebben

1. nap 2015. február 6. 2. nap 2015. február 7.

1. nap 2015. február 6. 2. nap 2015. február 7. Szlovákiai szakmai gyakorlat 2015. február 06-tól 2015. március 07-ig 1. nap 2015. február 6. Reggel 8-kor indultunk Békéscsabáról Révkomáromba. Az út hosszúnak tűn,t de a hangulat jó volt. Útközben megálltunk

Részletesebben

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27.

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Beszámoló Franciaország, Marcoussis a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Október 06. szombat: 13:40-re megérkeztünk az északi repülőtérre (Roissy Charles de Gaulle). Marcoussis 25 km-re

Részletesebben

Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán

Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán Dél-európai üzemi gyakorlat a szakképzésben résztvevı tanulók számára LdV-HU-10-IVT-1021 Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán Iskolánk négy vendéglátós tanulója 2011. május elején kezdte

Részletesebben

Munkanapló. Szlovákiai szakmai gyakorlat február 24-től március 25-ig

Munkanapló. Szlovákiai szakmai gyakorlat február 24-től március 25-ig OM azonosító: 203029 Felnőttképzési nyilv.vételi szám: E-001278/2015 5600 Békéscsaba, Puskin tér 1. Tel.: +36 66/444-511 Fax: +36 66/430-793 www.bszc.hu E-mail: trefort@bszc.hu Munkanapló Szlovákiai szakmai

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László

Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László 2012. április 21. Szombat Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László 10:00-kor találkoztuk a többiekkel Ferihegyen, a 2B terminálon. Az utunk zökkenőmentesnek ígérkezett

Részletesebben

3. nap 2014. 05. 08.

3. nap 2014. 05. 08. 3. nap 2014. 05. 08. Újra korán kellett ébredni 6.00 órakor, ami Magyarországon 5 órának felel meg az időeltolódás miatt. Ma is sok érdekes hely vár ránk. Reggeli után Fehéregyházára vezetett az út. Szép

Részletesebben

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

Beszámoló. 1. Személyes adatok

Beszámoló. 1. Személyes adatok Beszámoló 1. Személyes adatok Név: Balla Richárd Kedvezményezetti státusz: tanuló Évfolyam és szakképesítés: KSZ.12. Lakcím: 5331 Kenderes Toldi út 2/A Születési hely/idő: Karcag 1997. 04. 18. 2. Intézményi

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. A 2014.07.31 2014.08.28 közötti. Portugália braga-i szakmai gyakorlatról. A szakképzés megnevezése:

MUNKANAPLÓ. A 2014.07.31 2014.08.28 közötti. Portugália braga-i szakmai gyakorlatról. A szakképzés megnevezése: MUNKANAPLÓ A 2014.07.31 2014.08.28 közötti Portugália braga-i szakmai gyakorlatról A tanuló neve: A szakképzés megnevezése: Szeverényi Nóra kereskedő A szakmai gyakorlat helye: Negrita so Café 1948 Címe:

Részletesebben

Finnország, 2009. Készítette: Török Ferenc

Finnország, 2009. Készítette: Török Ferenc Finnország, 2009 Készítette: Török Ferenc Március 8. 2009. március 8-án reggel 7 óra 45 perckor indultunk a Trefort Ágoston Szakképző Iskola elől. A repülőnk a budapesti Ferihegy II ről indult 12 óra 30

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor MUNKANAPLÓ Prága, Csehország 2019. március 02 24. A tanuló neve: Szilágyi Hédi Évfolyama, tanult szakmája: 9. D Turisztikai szervező, értékesítő Projekt címe: Cool-turizmus Prágában Fogadó hotel neve:

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23.

8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23. 8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ 21-22-23. Kísérő tanárok: Lipcsei Anna Mária projektfelelős (osztályfőnök, pedagógia ) Buzás Klára tanító, gyógypedagógus) Rabóczki Ottó osztályfőnök ( testnevelés-biológia

Részletesebben

BREST ERASMUS+ mobilitási 6 hetes szakmai gyakorlat naplója Brest, Franciaország,

BREST ERASMUS+ mobilitási 6 hetes szakmai gyakorlat naplója Brest, Franciaország, BREST ERASMUS+ mobilitási 6 hetes szakmai gyakorlat naplója Brest, Franciaország, 2015. 03.02-2015.04.12 2015.03.02. 1. NAP Az iskolától 2.20 perckor elindultunk a Feri hegyi repülőtérre. 4.30 körül érkeztünk

Részletesebben

2018. szeptember 20.-án és 21.-én két Vásárhely környéki biciklitúrán vettünk részt.

2018. szeptember 20.-án és 21.-én két Vásárhely környéki biciklitúrán vettünk részt. 2018. szeptember 20.-án és 21.-én két Vásárhely környéki biciklitúrán vettünk részt. Szeptember 20. csütörtök Óföldeáki biciklitúra Az első nap Óföldeákra bicikliztünk az osztállyal. Remek idő volt a kerékpározáshoz.

Részletesebben

11 Mindig van két lehetőség. Vagy nincs. Kacs RETTEGJETEK ÉRETTSÉGIZŐK A cikk szerzője, Kercsó Katalin búcsúbeszéde a ballagási ünnepségen. A ballagók névsorát megtalálod az utolsó oldalon! Most ezzel

Részletesebben

2014 Németország nyári gyakorlat. Erasmus+ program. Gálik Máté munkanapló

2014 Németország nyári gyakorlat. Erasmus+ program. Gálik Máté munkanapló 2014 Németország nyári gyakorlat Erasmus+ program Gálik Máté munkanapló Gálik Máté munka napló. 2014.07.13. 2014.07.13. én Este 8 órakor indultuk a nagykőrösi Toldi iskolából. Több országon haladtunk át

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 24.10.2011 (Hétfő) Ma délelőtt 11:40-kor elindultam az iskolával a Liszt Ferenc Airport 2A termináljából. A felszállás nagyon jó volt, az első repülésemhez képest. A leszállásnál

Részletesebben

1. nap Indulás:

1. nap Indulás: 1. nap 2014.05.06. Indulás: 2014.05.06. 05.00. A korai indulás ellenére az 58 fős társaság frissen szállt buszra a sátoraljaújhelyi Latabár Színház mögötti parkolóban. A szülők és gyerekek egyaránt izgatottan

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt megrendelve a busz, elindultunk 3 kisbusszal. Reggel fél8-kor

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét Beszámolóm 2013.09.23. 2013.09.29. Első hét 2013-09-23 Hétfő. Kiutazásunk napja Sokat nem aludtunk, reggel 4-kor már kelhettünk is. 4:50-kor már a reptéren voltunk, és 6:50-kor már repültünk is Koller

Részletesebben

Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus

Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus 2018. 05. 25.-29. Hétfő: A tábor reggel 8-kor indult, névsorellenőrzéssel és gyors programismertetővel. Reggeliztünk, majd három csoportra osztottuk

Részletesebben

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés

V i c z i á n Á k o s. Halálos haszonszerzés V i c z i á n Á k o s Halálos haszonszerzés Nem is emlékszem, hogy mikor aludtam ilyen jót, igaz nem volt több hat óránál, de ennyit ritkán alszom. Nyújtózkodtam egy hatalmasat, majd felkeltem az ágyból,

Részletesebben

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1.

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1. FARKAS KATALIN Félvér Tigris Derna krónikák 1. 1. Meglepetés A mai napom is ugyanúgy kezdődött, mint minden hétköznapom. Kicsit morcosan keltem fel, unottan ettem meg a reggelit, lassan öltöztem fel és

Részletesebben

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin Erasmus+ pályázat Készítette : Hriazik Evelin Indulás Németországba 2014.08.03 Időjárás: délelőtt nagyon meleg volt Nagykőrösön, de ahogy mentünk a Liszt Ferenc repülőtérre úgy hűlt az idő. Délelőtt indultunk

Részletesebben

Összefoglaló a Nyári táborról

Összefoglaló a Nyári táborról TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0147 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat, Nagybajom Város Önkormányzata, Nagybajomi Általános Művelődési Központ Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Első nap Körülbelül délután 1-re értünk jött egy kis busz, aminek örültem nagyon mert egyrészt milyen luxus már másrészt nem kellett cipelni a pont 15 kilogramm bőröndömet. Az út két óra volt Budapestre,

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló Beszámoló 2013.12.16. Hétfő 2013.12.16. 2013.12.22. Hétfőn 8:30-kor keltem, nem bírtam aludni, be voltam sózva a síelés miatt. :D Lementem megreggeliztem, és megbeszéltem az egyik kollégámmal, hogy megtanít

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26.

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26. HITTANOS TÁBOR 2009. jún. 22-26. 2009. június 22-én, egy borús hétfői napon a templom udvarán gyülekeztünk, de az idő senkinek nem rontotta el a kedvét. Vártuk, hogy a névjegykártyánkat megkapjuk. Amint

Részletesebben

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens Egy hónap Hollandiában Nagy Nikolett Fogászati asszisztens A kezdetek Úgy érzem, duplán is szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült kijutnom Hollandiába.Egyrészt, mert hatalmas élményt jelentett számomra

Részletesebben

Külföldi gyakorlat Olaszországban. (Kis Barbara)

Külföldi gyakorlat Olaszországban. (Kis Barbara) Külföldi gyakorlat Olaszországban (Kis Barbara) 2013. május 18. szombat Reggel 6:30-kor indultunk a Népligettől, út közben pihentünk a szlovén határ előtt, Szlovéniában és Olaszországban is, majd kiszálltunk

Részletesebben

HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN

HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN Kirándulásunk a Határtalanul! pályázat keretein belül jött létre, abból a célból, hogy megismerkedjünk a felvidéki magyar diákokkal, és szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki velük.

Részletesebben

Fotó és művészetterápiás tábor

Fotó és művészetterápiás tábor Fotó és művészetterápiás tábor Második alkalommal rendeztük meg Fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában. A hét elején hétfőtől szerdáig a felnőtt résztvevőkkel,

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7.

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Résztvevő neve: villanyszerelő Haffenträger

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

Kubik Adrienn Beszámoló

Kubik Adrienn Beszámoló Kubik Adrienn Beszámoló A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

Úton a világ megismerése felé

Úton a világ megismerése felé Úton a világ megismerése felé Világos Nándor 12.A Korán kelés. Álmosság. Hétfő. A reggeli kapkodás mintha egy másik, egy gyorsabb időben zajlana. Hideg, rossz idő. Kocsiút, szerencsére dugó nélkül. Elválás,

Részletesebben

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló Szántó Gerda Tabajdi Gábor Beszámoló Az Erasmus oldal hosszas böngészése után végre sikerült eldönteni, hogy melyik országokat is jelöljük meg. Miután már minden kitöltendő papíron és egy angol szóbeli

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Hétfő: a hetet a zártsorú beépítésben lévő épület homlokzatának

Részletesebben

(a tatarozás) Amikor egyedül maradtam a lakásban, szokásom lett, hogy ha női cipőkopogást hallottam az utcáról, félbehagytam bár-

(a tatarozás) Amikor egyedül maradtam a lakásban, szokásom lett, hogy ha női cipőkopogást hallottam az utcáról, félbehagytam bár- (Éva) Ezerkilencszázhatvannyolc augusztusában egy éjjel kimentem a Városligetbe. Nem tudom, miért. Nem volt szokásom éjjel sétálni. A Ligetet különben sem szeretem, ha letérek a főallékról, még nappal

Részletesebben

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien Erasmus + 2015 Készítette: Csurgai Vivien 1.NAP Délelőtt megismerkedtünk a szállásunk közvetlen környékével. Ez olyan mintha egy farm lenne, ahol 4-5 családi ház, szántóföldek és néhol állatok vannak.

Részletesebben

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig

Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében június 10-től július 21-ig Németországi szakmai gyakorlat a Leonardo Da Vinci pályázat keretében 2012. június 10-től 2012. július 21-ig 2012. június 10-én reggel fél 7-kor indultunk iskolabusszal, kb 15 óra utazás után megérkeztünk

Részletesebben

Határtalanul! Négyfalu

Határtalanul! Négyfalu Határtalanul! Négyfalu 2016.03.03 2016.03.06. A 2015/2016. tanévben a Határtalanul! program keretében sikeres pályázatot nyújtottunk be, így lehetőségünk nyílt az erdélyi testvériskolánkba ellátogatni

Részletesebben

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016.

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016. Rodosz, Gennadi 2016.07.18-2016.08.29 Írta: Horváth Vanessa 2016. Erasmus+ Gennadi 2016. június 18-án indultunk a Liszt Ferenc reptérről Rodoszra, hogy eltöltsünk ott 6 hét szakmai gyakorlatot. Későn délután

Részletesebben