Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Kis Ferenc

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Kis Ferenc"

Átírás

1 Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat Készítette: Kis Ferenc

2 Február 8. Szombat 7:30-kor gyülekeztünk a Trefort Békszi felőli parkolóban. 8 órakor útnak indultunk Járosi Pál tanár úrral. Kecskemét előtt egy benzinkúton megálltunk pihenni, majd később egy autópálya pihenőben is, utána már csak Szlovákiában álltunk meg. Az iskola előtt várt minket Pál Elemér (igazgató) és Mocsi Mária (igazgató helyettes). Bemutatkozás után megmutatták nekünk az éttermet ahol egész hónapban fogunk étkezni, utána a kollégiumban is körbe vezettek ahol megszálltunk és egy gyors kipakolás után siettünk vissza az étterembe, hogy még meg tudjunk ebédelni. Ebéd után az igazgató úr megmutatta nekünk a belvárost is futólag, mert az ideje ennyit engedett. A szálásra visszatérve pihentünk egy kicsit majd elfogyasztottuk a vacsorát, amit hétvégente a kollégiumba szállítanak, mert szombaton csak 14-óráig van nyitva az étterem vasárnap meg zárva van. A hosszú és fárasztó út miatt mindenki korán lefeküdt aludni.

3 Február 9. Vasárnap Mivel tegnap hamar kidőlt mindenki ma korán kelt a banda és 8 órakor nekiláttunk a reggeli szétosztásának és elfogyasztásának, utána elpakoltunk magunk után az ebédlőben. Teljesen berendezkedtünk a szobákban majd pihengettünk, zenét hallgattunk meg miegymás. Neki láttunk az ebédnek is és a rendrakás után készülődtünk, mert Mocsi Mária igazgató helyettes eljött velünk a belvárosba és megmutatta a város látványosságait. Később elvitt minket a Komáromban található Monostori erődbe. Rengeteg érdekességet láttunk és még több képet készítettünk, majd visszafelé elnéztünk Komárno-ban a Vág és a Duna összefolyásához. A szálásra visszaérve fürdés után megvacsoráztunk, majd összeültünk egy kicsit beszélgetni és ma is korán lefeküdtünk, hogy kipihentek legyünk az első munkanapunkon a hajógyárban.

4 Február 10. Hétfő Reggel 6 órakor keltünk és egyből munkaruhába öltöztünk, hogy kényelmesen meg tudjunk reggelizni. 7:45-kor jött értünk egy Lipi nevezetű ember aki a gyárban elhelyezett tanulókért felel. Elvit minket a gyárba és elintézett nekünk mindent. Kaptunk névre szóló, fényképpel ellátott blokkoló kártyát, majd körbe vezettek minket az egész gyár területén ahol láttunk régi, de bevált szerszámgépeket és 2,5 tonnától 50 tonna teherbírású darukat is. Mivel a nap nagy része elment a körbevezetéssel, ezért ma csak hármasával ki lettünk osztva 1-1 mesterhez és megmutatták, hogy hol fogunk dolgozni egész hónapban. Az itt dolgozók nagyon barátságosak. Az ebédet minden hétköznap a gyár étkezőjében fogyasztjuk el. Ebéd után meg is kaptam az első feladatot, mégpedig lángvágóval kellett gyökölni különböző lapos vasakat. Munka után frissítő fürdést vett mindenki majd Járosi tanár úrral elmentünk a belvárosba szétnézni, sétálgatni majd visszafelé bementünk a közeli Kauflandba bevásárolni. A kollégiumban megismerkedtünk egy lánnyal és egy sráccal, akikkel összeültünk ismerkedni, beszélgetni, majd lefeküdtünk aludni.

5 Február 11. Kedd Reggel izgatottan keltünk hisz kíváncsian vártuk, hogy mi lesz a dolgunk a gyárban. Reggeli után indultunk is dolgozni. A gyár olyan részén dolgoztunk ahol Sennebogen és Caterpillar forgó kotró alvázakat állítanak össze, de mi külön feladatot kaptunk, mégpedig egy kerekes festő keretet kellett összeállítani rajz alapján. Nagyon jól haladtunk vele már az egyik része egyben volt csak végig kell majd hegeszteni. Fél 3-kor végeztünk a munkával és a kollégiumba visszatérve mindenki lefürdött és lepihentünk kicsit. A vacsorából vissza menet bevásároltunk a boltban, majd estig beszélgettünk utána lefeküdtünk aludni.

6 Február 12. Szerda Reggeli után ismét dolgozni indultunk ahol ebéd előtt befejeztük a festő keretet már csak Konyinak végig kellett hegesztenie az egészet, addig én elpakoltam a szerszámokat, amik már nem kellettek, utána fel kellett sepregetni és a deszkákat egy helyre pakolni, mert a héten jöttek ellenőrizni a gyár-ban végzett munkálatokat. Ebéd után rakodógép alvázakat kellett megköszörülni a hegesztéseknél és leélezni. A munkából visszaérve ugyan úgy lefürödtünk és pihentünk a vacsoráig. A fáradtságtól mindenki hamar elaludt.

7 Február 13. Csütörtök Mint mindig ma is reggeli után mentünk a gyárba. Egész nap alvázakat kellett csiszolni, köszörülni, de ebéd előtt Hadzsit, Konyit és engem elhívtak, mert az iskola vett 4 db. kb. 80 kg-os szekrényt a gyártól és segíteni kellett levinni a teherautóhoz a 3. emeletről. Ahogy végeztünk mentünk is ebédelni utána folytattuk az alvázak köszörülését, hogy át tudja venni a minőség ellenőr. Munka után a szokásos fürdés, pihenés és vacsora megvolt. Hadzsival elmentünk mosni, mert már fogyóban voltak a tiszta ruhák. Amíg kimosott a gép addig

8 beszélgettünk, zenét hallgattunk utána pedig a szobában kiteregettük a ruhákat, majd lefeküdtünk aludni. Február 14. Péntek Reggel kicsit vidámabbak voltunk hisz eljött az első hét utolsó munkanapja. Ma Hadzsival azt a feladatott kaptuk, hogy az alvázak 2 végére hegesszük fel a talpalók konzolját, de előtte orsós emelőkkel be kellett állítani a megadott magasságba minden sarkát maximum 3mm-es eltéréssel. Ezután sablon segítségével felhegesztettük a vezetékek és nyomócsövek rögzítő elemeit az alváz megfelelő helyeire. Egész nap 4 db alvázat készítettünk el a leírtak alapján. A szálásra visszaérve frissítő zuhanyt vettünk, majd vacsora után Hadzsival és Konyival átsétáltunk Komáromba, a dohányboltba visszafelé pedig kicsit szétnéztünk a városban is. A kollégiumba érve kimerülten befeküdtünk az ágyba és egy pillanat alatt elaludtunk.

9 Február 15. Szombat Ma reggel is korán keltünk és siettünk reggelizni, mert nem sokkal utána indultunk Dunaszerdahelyre, Eve Czifra tanárnővel a helyi szakközépiskolából. A kollégiumtól lesétáltunk a pályaudvarra és ott megvettük a jegyeket Dunaszerdahelyig. Oda érve a kísérő tanár kereszt anyukája várt minket, mert ő vezetett körbe a városban. Megnéztük többek közt a Sárga kastélyt és más nevezetességet is. A városnézés után pedig volt időnk a vonatig és

10 szétnéztünk a bevásárló központban is. Shoppingolás után indultunk vissza a vonathoz és pár perc várakozás után már úton is voltunk Komárnoba. A száláson a frissítő zuhany után megvacsoráztunk majd utána lefeküdtünk aludni. Február 16. Vasárnap Hozzászoktam az egész heti korán keléshez így ma is korán keltem pedig nem volt muszáj, úgyhogy reggeli után még lustálkodtam kicsit utána pedig a kiteregetett ruhákat elpakoltam a szekrényembe. Ebéd után lementünk a földszintre pingpongozni kicsit, közben láttuk, hogy kezdenek visszaköltözni a kollégiumba a lakók és egy-kettővel leálltunk beszélgetni és meghívtak minket a szobájukba estére, hogy meséljünk nekik, hogy hogyan kerültünk pont ide. Vacsora után megfürdött mindenki és még készülődtünk kinyitottuk a hátsó ajtót, hogy

11 frissüljön kicsit a levegő a szobában. Elég sokáig beszélgettünk a korábban megismert egyetemistákkal és én már kezdtem fáradt lenni így elsőként visszaérve a szobánkba szembesültem azzal, hogy nyitva hagytuk az ajtót és nagyon hideg volt, úgyhogy becsuktam és nyakig betakarózva aludtam el. Február 17. Hétfő Reggel nem éreztem magamat valami jól úgyhogy gyógyszerrel indítottam, aminek hála jobban lettem kicsit. Reggeli után indult a hét első munkanapja. Ma szabadságon volt az egyik munkás és helyette nekem kellett előkészíteni az alvázakat a minőség ellenőrnek, de mivel 9 óra körül megint rosszul lettem abba hagytam a munkálatokat és a mester visszaküldött a kollégiumba, hogy pihenjem ki a betegséget és másnap is csak akkor menjek, ha úgy érzem, hogy jobban vagyok. A kollégiumba jó meleg vízben megfürödtem utána vettem be gyógyszert és vacsoráig aludtam. Vacsora után ismét lefeküdtem aludni.

12 Február 18. Kedd Ma reggel nagyon jól éreztem magamat ezért mentem ma dolgozni. Az egyik dolgozóval, Ivánnal át adtunk 2 alvázat a minőség ellenőrnek és kis javítással meg is feleltek, de közben Iván kapott másik munkát, úgyhogy a második alvázat egyedül fejeztem be, de ez is megfelelt az elvárásoknak. A kollégiumban fürdés után kicsit pakolásztam a dolgaimat, mert már nagy volt a rumli. Vacsoránál mindenki olyat kért, amit már egyszer evet és tudta, hogy finom, én viszont bátorkodtam és kipróbáltam egy olyan ételt, amit még nem ettem ez pedig a sült bika here, ami nagyon finom volt. Az ételt egy kis pingpongozással le mozogtuk, de nem aggódtunk, hogy éhesek leszünk, mert Robi csinált pizzát, ami a pingpongot követő pihenés után nagyon jól esett. Nem sokkal később le is feküdtünk aludni.

13 Február 19. Szerda Reggel kicsit fáradtak voltunk, de az idő múlásával egyre fittebbek lettünk. A gyárban ismét alvázakat készítettünk elő a minőség ellenőrnek. Szerencsére egész jól ment, hiszen nem először csináltuk Közben a mester elhívott, hogy segítsek neki korongokat hozni a gyár másik végéből. Útközben láttam régi és egyben nagy eszterga- és marógépeket is. Visszaérve folytattuk a köszörülést, csiszolást. Aztán a Kollégiumban a szokásos fürdés, vacsora, majd lefeküdtünk aludni.

14 Február 20. Csütörtök Szürke hétköznap ként indult a ma reggel is, ugyanúgy csináltunk mindent ma is mint eddig, reggeli után mentünk a gyárba. Ma ott folytattuk ahol tegnap abba hagytuk. Folyamatosan adtuk át az alvázakat a minőség ellenőrnek, akivel közben beszélgettük és ebéd után mikor átvette az utolsó alvázat is elvitt minket, hogy megmutassa hova kerül tőlünk az alváz. Körbevezetett minket a festő műhelyben és megmutatta, hogy milyen gépeket, géprészeket készítenek a gyárban, köztük toronydarunak a talp részét és különböző méretű hulladék megsemmisítő darálókat. Mire megnéztünk mindent le is járt a munkaidőnk és elindultunk vissza a kollégiumban és fürdés után mutogattuk az elkészített képeket a ma megismert

15 dolgokról és elmeséltünk mindent, amit hallottunk a minőség ellenőrtől. Nem sokkal utána mentünk vacsorázni, utána pedig aludni. Február 21. Péntek Reggeli után a gyárban ma is az alvázakkal kellett foglalkoznunk, amiket már rutinosan csináltunk. Ma már segítségék nélkül adtuk át az alvázakat. Ebéd után egy érdekes dolgot is láthattunk a gyárban, amit még előtte sehol máshol nem láttunk, mégpedig a gyárban rengeteg oxigént használnak a lángvágók miatt és egy cső rendszer van kialakítva az egész telep területén, amiket egy nagy tartályból töltenek meg és ezt a tartályt töltött meg egy

16 tartálykocsi. Gyorsan készítettünk is róla képeket. Munka után megfürödtünk és vacsora után kipihentük a heti fárasztó munkát. Február 22. Szombat Ezen a hétvégén Párkányba mentünk el városnézésre. Végigmentünk a sétáló utcán egészen a Duna partjáig és ott megálltunk fényképezkedni az esztergomi bazilikával a háttérben és még sok mindent megörökítettünk a városból. Megnéztünk sok érdekességet itt is és utána benéztünk 1-2 ajándék boltba is, hogy vigyünk haza emléket a városról. A kollégiumba

17 visszaérve fürdés után lepihentünk kicsit, majd összeültünk beszélgetni a többiekkel, utána nyugovóra tértünk. Február 23. Vasárnap A mai napon sokáig aludtunk, hiszen ez a napa ezért van. Miután kikeltünk az ágyból megreggeliztünk és Jocival, Bajival és Konyival elmentünk egy közeli szórakozóhelyre biliárdozni, dartsozni, és csocsózni. Visszafele én bementem még a Kauflandba üdítőt venni, mert már nagyon kevés volt. A kollégiumba érve elpakoltam a dolgaimat és neki láttam az

18 ebédemnek kicsit megkésve. Evés után megnéztem telefonon két filmet, majd megvacsoráztam, utána még egy utolsó filmet megnéztem lefekvés előtt. Február 24. Hétfő Reggel nagyon éhesen keltem, úgyhogy én hamar elkészültem, de megvártam a többieket is nem indultam el nélkülük. A gyárban egy 6m hosszú esztergapad asztal 2 részét készítették el és hogy ne húzza el a hegesztés 1-2 helyen 4-5 cm hosszú varratokkal össze hegesztették és miután végeztek a munkálatokkal Konyinak és nekem kellett szét vágni flexel a varratokat,

19 majd a cundertől megkellett takarítani a felületet. Ezzel el is ment az egésznap a gyárban. Vacsora után mindenki hamar elaludt. Február 25. Kedd A mai napon a gyárban külön feladatott kaptam, mégpedig egy hulladékdaráló egyik elemét kellett a minőségi követelményeknek megfelelő állapotba hozni. 1-2 helyen síkba kellett köszörülni a hegesztéseket, valamint a hajlító gép által hagyott mélyedéseket is síkba kellett hozni csiszoló lapkás koronggal. Ezt a munkát nem tudtam egy nap alatt befejezni, mert sok köszörülni való volt rajta és 4x2 méteres volt az alapterülete. Már vártam, hogy munka után

20 megfürödjek, mert tiszta fémpor voltam a sok köszörüléstől. Vacsoráig lepihentem és utána is hamar elaludtam. Február 26. Szerda Reggeli után a gyárban folytattam a daráló köszörülését, amit ebédig befejtem és a minőség ellenőr át is vette. Ebéd után beálltam én is a forgózsámolyos rakodógép alvázakat összerakni. Rajz alapján kellett a vasanyagból alvázat összerakni, ami a méret tűréseken belül legyen, különben nem veszik át és lehet előröl kezdeni mindent. Nekem csak a zsámoly elkészítésénél kellett segítenem. Két alvázat elkészítettünk és miután átvették és elvitték a hegesztőkhöz

21 összesepregettünk a helyén, mert már nagy volt a fémpor a földön. Takarítás után már nem volt időnk még egy alváz elkészítésére, úgyhogy elpakoltuk a szerszámokat és elindultunk vissza a kollégiumba. Ma is elég fáradtnak éreztem magam, ezért vacsora után megint egyből lefeküdtem aludni. Február 27. Csütörtök A kiadós reggeli után a gyárban a korábban említett esztergapad asztal 2 részét összeillesztették és a kapott rajz alapján összehegesztették. Konyin, Hadzsi és én azt a feladatott kaptuk, hogy a varratokat köszörüljük síkba és a hegesztés közben rápattanó cunderekettől meg kellett tisztítani minden oldalt. Az asztalt, ami 6m hosszú és 3m széles volt

22 egyben, közel 7,5 tonnát nyomott ezért egy 20 tonnás daruval lett megfordítva, aminek a végén levő kampóra egy igen masszív és erős láncot akasztottunk, aminek a másik végét átfűztük az asztalon levő lyukakon és nagy óvatossággal szépen lassan megfordítottuk. A kollégiumba közben megérkezett Pataki Ferenc tanár úr, úgyhogy vacsora után még beszélgettünk, elmondtuk az eddig élményeket majd mentünk aludni. Február 28. Péntek A mai napon a gyárban az alvázak zsámolyát kellett körbe köszörülnöm a varrat mentén. Ebédig 2 darabot megcsináltam, utána segítettem a zsámolyt felhelyezni a helyére és hegesztettem meg 4 helyen, hogy ha mozgatják az alvázat nehogy elmozduljon. Ha ez megvolt, akkor folytattuk az oldal- és véglemezek felhegesztését, majd a zsámoly belső részét

23 is elkészítettük. Közben Pataki tanárúr megjelent a gyárban és megnézte, hogy milyen munkálatokat végeztünk/végzünk. A nap végére sikerült egy alvázat teljesen befejeznünk elejétől a végéig. Vacsora előtt zenét hallgattam, evés után viszont megnéztem két filmet és utána el is aludtam. Március 1. Szombat A reggeli után Pataki Ferenc tanárúrral útnak indultunk Pozsonyba szétnézni. A Pozsonyi várat néztük meg először kívül-belül, majd körbe jártuk a város egy részét. A sétálón megálltunk ebédelni, utána újult erővel folytattuk a nézelődést. Megnéztük a Nemzeti Színházat is és egy gyönyörű cukrászdába beültünk süteményezni. Bejártunk kisebb/nagyobb

24 utcákat egyaránt. Fel lehetett menni a vár egyik tornyába ahol tudtunk készíteni rengeteg képet a városról és környékéről. Nagyon szép volt a kilátás. Sokáig maradtunk ebben a gyönyörű városban, ezért sötétedésre értünk vissza a kollégiumba ahol letusoltunk és a fárasztó utazás miatt hamar ágyba dőltünk. Március 2. Vasárnap Ma is elhagytuk Komárnot reggeli után. A tegnapi Pozsonyi városnézés után elmentünk Bécsbe Pataki tanárúrral. Már az oda út is tetszett és szép volt. Én nagyon vártam, hogy oda érjünk és szétnézzünk a városban. Szorgosan fényképeztem is mindent, amit úgy gondoltam, hogy érdekes lehet. A Schönbrunni palotával indítottuk a napunkat Bécsben. A palota hatalmas területét körbejártuk, sajnos bent nem lehetett fényképezni, de ezt a méretes udvarán

25 bepótoltuk. A nézelődés után bementünk a belvárosba és miután sikerült az autónak parkolóhelyet találni egy földalatti parkolóházban gyalogosan is bevettük a várost. Ebéd után bejártuk a sétáló utcákat és kerestünk egy ajándék boltot is ahol voltak gyönyörű dombornyomatos díszes csokoládés dobozok és még sok más szép ajándék. Rossz volt elhagyni ezt a szép várost, de muszáj volt időben elindulnunk, mert másnap dolgozni kell. Fürdés után én le is feküdtem aludni. Március 3. Hétfő Reggeli után elkezdődött a hét első munkanapja. A mai napon két alvázat kellett összeállítani és miután visszajöttek a hegesztőktől le is kellett élelni, köszörülni és a meneteket is le kellett ellenőrizni, utána az alvázak 2 végére hegesszük fel a talpalók konzolját, de előtte orsós emelőkkel be kellett állítani a megadott magasságba minden sarkát maximum 3mm-es eltéréssel. Ezután sablon segítségével felhegesztettük a vezetékek és nyomócsövek rögzítő

26 elemeit az alváz megfelelő helyeire. Ebéd közben jött szólni az egyik munkás, hogy elkészült a gyárban egy hajó és ebéd után engedik le a Dunába. Gyorsan megebédeltünk és mentünk megnézni a hajó leengedését, de mire odaértünk már a vízen volt. Ezután visszamentünk és folytattuk, amit elkezdtünk reggel. A kollégiumban lefürödtünk, vacsoráztunk este még kicsit beszélgettünk, majd lefeküdtünk aludni. Március 4. Kedd Ma a gyárban egy hegesztőrobotnak az alkatrész, forgó tartókonzolját kellett összerakni rajz alapján. Ebből több fajta is van/volt. Nekünk is egy teljesen egyedit kellett készíteni. Összeállítottuk, majd a hegesztők körbe varrták, utána folytattuk az összeszerelést. Nem sokkal ebéd után végeztünk vele és egy másikat is elkezdtünk, amit nem tudtunk befejezni. Munka után mindenki vett egy frissítő fürdőt és vacsora után én egyből le is feküdtem aludni, mert fáradt voltam.

27 Március 5. Szerda A kiadós reggeli után a gyárban ma is 2 féle hegesztőrobotnak az alkatrész, forgó tartókonzolját kellett összerakni rajz alapján. Először úgy gondoltuk, hogy már könnyen fog menni, hiszen tegnap is ez volt a feladatunk, de mégse volt könnyebb, mert teljesen más volt a felépítése az egész szerkezetnek. Ebéd után az egyik munkással elvittük a festőkhöz a kész darabokat, utána megmutatta a hajógyártó részt is a telepen. Munka után a szokásos fürdés, majd vacsora. Később pedig lefeküdt mindenki aludni.

28 Március 6. Csütörtök A mai napon ismét forgózsámolyokat kellett köszörülni, majd amikor kész lett felhegesztettük a helyére az alváz többi elemével együtt ez ebédig eltartott. Utána a talpalók konzoljait kellett beállítani és szintén felhegeszteni a helyére. Ez a munka nagy odafigyelést igényel, mert ha valami nem stimmel, akkor a nagy pénz veszteség a cégnek, Ezért nem szabad mérés közben kapkodni és minden méretet inkább 2-szer is leellenőriztünk. Vacsora után Pataki Ferenc tanárúr adott mindenkinek egy értékelő papírt, amin a fogadó intézményt kellett értékelnünk,

29 ami nem volt nehéz, hiszen nagyon jó volt minden, senki se panaszkodott. Utána még egy kicsit fent maradtunk és beszélgettünk, majd lefeküdtünk aludni. Március 7. Péntek Reggel kicsit szomorúak voltunk, hogy ma van az utolsó munkanap a gyárban, mert nagyon megtetszett az itt lét, de ugyanakkor örültünk is, hogy holnap indulunk haza. A gyárban a tegnap összeszerelt alvázakat körbe hegesztették és ma visszahozták hozzánk, hogy a minőségi elvárásoknak megfelelően leköszörüljük és leéleljük azokat. Ezt csináltuk egész műszakban az utolsó napunkon és mikor végeztünk a cégnél értékelték az egész hónapos munkásságunkat, Utána elköszöntünk azoktól, akik foglalkoztak velünk, akikhez beosztottak

30 és megköszöntük, hogy foglalkoztak velünk. A kollégiumban a vacsora után összepakoltuk az összes ruhánkat, dolgainkat hogy reggel hamar útnak tudjunk indulni, utána lefeküdtünk, hogy kipihenjük magunkat a hazaút előtt. Március 8. Szombat Ma reggel bepakoltuk a kocsiba a táskákat, utána elmentünk utoljára megreggelizni Komárnoban. Reggeli után még volt időnk egy gyors bevásárlásra, a hosszú útra. Vettünk üdítőt, meg enni valót is, hogy ne keljen hazafele annyiszor megállni. Nagyon jó volt a haza út rengeteget beszélgettünk, itt csak még jobban összekovácsolódott a csapat és jobban megismertük egymást. Rengetek emléket szereztünk ez az egy hónap alatt, amit a kocsiban

31 nem győztünk megosztani a többiekkel. Kondoros fele jöttünk haza és ott kiraktuk Konyit és Jocit, hogy ne kelljen feleslegesen bejönni értük és mi a többiekkel a Trefortnál szálltunk ki és onnan mentünk haza. Aláírás:

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Molnár József 1. nap Utazás 2014. február 08. Február 8.-án indultunk reggel 8-kor

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017. Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017. Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán Az utazás 1.nap 2014.február.8 2014. február 8.-án reggel 8 órakor indultunk

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Pajkó Lajos 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt tervezve az gyülekező, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Drezdába

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban.

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban. 2017 évi Erasmus program Pálfi Ilona vagyok (1997.07.31.) a Toldi Miklós Él. iskola tanulója. A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

nap nap

nap nap 2017.10.03.-1.nap A repülőgép 15.30-kor indult Portugáliába. Ma repültem először, nagyon izgalmas volt. A gép Portóban szállt le, helyi idő szerint 19.00-kor. Leszállás után vártak minket, és egy kisbusszal

Részletesebben

Kubik Adrienn Beszámoló

Kubik Adrienn Beszámoló Kubik Adrienn Beszámoló A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT. a szeptember 11. és szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról. Napi munkaidő: 7 óra

TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT. a szeptember 11. és szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról. Napi munkaidő: 7 óra TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT a 2017. szeptember 11. és 2017. szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról Napi munkaidő: 7 óra Helyszín: Portugália / Barcelos 2017/ERASMUS/ Asztalos gyakorlat

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 2011.10.24 hétfő Épségben megérkeztünk Helsinkibe. Az iskola kis mikrobuszával jöttek értünk a repülőtérre. Útközben megálltunk hideg élelmet vásárolni, a szállásra érkezés után megvacsoráztunk.

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt megrendelve a busz, elindultunk 3 kisbusszal. Reggel fél8-kor

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Munkanapló. Szlovákiai szakmai gyakorlat február 24-től március 25-ig

Munkanapló. Szlovákiai szakmai gyakorlat február 24-től március 25-ig OM azonosító: 203029 Felnőttképzési nyilv.vételi szám: E-001278/2015 5600 Békéscsaba, Puskin tér 1. Tel.: +36 66/444-511 Fax: +36 66/430-793 www.bszc.hu E-mail: trefort@bszc.hu Munkanapló Szlovákiai szakmai

Részletesebben

Baráti fogadtatás Komárnóban

Baráti fogadtatás Komárnóban Baráti fogadtatás Komárnóban Egész életen át tartó tanulás program 2007-2013 LEONARDO DA VINCI MOBILITÁSI PROJEKT Hegesztés nemzetközi gyakorlatban 2011-2012 LdV-HU-11-IVT-1056 A Tempus Közalapítvány által

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Beszámolóm 2013-11-11 Hétfő. 2013.11.11.- 2013.11.17. Hétfőn Heni is és Én is szabadok voltunk. Felkeltünk, megreggeliztünk, pihiztünk, skypoltunk, stb. Bementünk a városba, vásárlás céljából. Út közben

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

Poroszlói kalandok

Poroszlói kalandok Poroszlói kalandok 2018.05.25-05.27 Ezúttal a bennmaradós hétvégén Poroszlóra utaztunk el. Kivételesen, most ez nem a megszokott bennmaradósok közé tartozott, hiszen sportosabb és kalandokban gazdagabb

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin Erasmus+ pályázat Készítette : Hriazik Evelin Indulás Németországba 2014.08.03 Időjárás: délelőtt nagyon meleg volt Nagykőrösön, de ahogy mentünk a Liszt Ferenc repülőtérre úgy hűlt az idő. Délelőtt indultunk

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Hegesztő Résztvevő neve: Kozár Ferenc Március

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Bakos Zoltán 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30-ra volt tervezve az indulás, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Reggel

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Szállítmányozási ügyintéző Résztvevő neve:

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Erasmus+ : Lengyelország

Erasmus+ : Lengyelország Erasmus+ : Lengyelország 1.nap 2017 Reggel fél 6-ra házhoz jött az autó és miután mindenkit összeszedett, indultunk Budapestre. 2 órás autózás után a Keleti pályaudvarnál álltunk meg és már szálltunk is

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

Finnország, 2009. Készítette: Török Ferenc

Finnország, 2009. Készítette: Török Ferenc Finnország, 2009 Készítette: Török Ferenc Március 8. 2009. március 8-án reggel 7 óra 45 perckor indultunk a Trefort Ágoston Szakképző Iskola elől. A repülőnk a budapesti Ferihegy II ről indult 12 óra 30

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor MUNKANAPLÓ Prága, Csehország 2019. március 02 24. A tanuló neve: Szilágyi Hédi Évfolyama, tanult szakmája: 9. D Turisztikai szervező, értékesítő Projekt címe: Cool-turizmus Prágában Fogadó hotel neve:

Részletesebben

3. nap 2014. 05. 08.

3. nap 2014. 05. 08. 3. nap 2014. 05. 08. Újra korán kellett ébredni 6.00 órakor, ami Magyarországon 5 órának felel meg az időeltolódás miatt. Ma is sok érdekes hely vár ránk. Reggeli után Fehéregyházára vezetett az út. Szép

Részletesebben

1. nap 2015. február 6. 2. nap 2015. február 7.

1. nap 2015. február 6. 2. nap 2015. február 7. Szlovákiai szakmai gyakorlat 2015. február 06-tól 2015. március 07-ig 1. nap 2015. február 6. Reggel 8-kor indultunk Békéscsabáról Révkomáromba. Az út hosszúnak tűn,t de a hangulat jó volt. Útközben megálltunk

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Dánia magyar szemmel

Dánia magyar szemmel Dánia magyar szemmel Bandula Dominika 1.hét. 2017. november 5-én (vasárnap) indult a transzferünk a pesti reptérre. A repülés gondmentesen zajlott és miután a késő esti órákban megérkeztünk a koppenhágai

Részletesebben

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk!

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk! 2014 Bogács- Eger Bogácson kirándultunk! Bogácson kirándultunk! A Csanádpalotai lakásotthon gyermekeivel lehetőségünk volt a múlt héten egy háromnapos kirándulásra. A kirándulás úti célja az észak magyarországi

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26.

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26. HITTANOS TÁBOR 2009. jún. 22-26. 2009. június 22-én, egy borús hétfői napon a templom udvarán gyülekeztünk, de az idő senkinek nem rontotta el a kedvét. Vártuk, hogy a névjegykártyánkat megkapjuk. Amint

Részletesebben

Fotó és művészetterápiás tábor

Fotó és művészetterápiás tábor Fotó és művészetterápiás tábor Második alkalommal rendeztük meg Fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában. A hét elején hétfőtől szerdáig a felnőtt résztvevőkkel,

Részletesebben

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM 2014 Iskolánk évek óta lehetőséget nyújt a nyelvgyakorlásra a német-magyar cserediákprogram segítségével. A Than Károly Ökoiskola a neumarkti Willibald-Gluck- Gymnasiummal

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Hétfő: a hetet a zártsorú beépítésben lévő épület homlokzatának

Részletesebben

Útinapló Együtt Európában HAT

Útinapló Együtt Európában HAT Útinapló Együtt Európában HAT-15-07-0110 2016. május 27-én indultunk Felvidékre, Rimaszombatra, hogy a Kereskedelmi Magán Szakközépiskola diákjaival közösen megvalósítsuk projektünket. Az előkészítő foglalkozásokon

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

Munkanapló. Törökországi szakmai gyakorlat 2015 október Készítette: Kiss Milán Festő, mázoló, tapétázó

Munkanapló. Törökországi szakmai gyakorlat 2015 október Készítette: Kiss Milán Festő, mázoló, tapétázó Munkanapló Törökországi szakmai gyakorlat 2015 október 4-24 Készítette: Kiss Milán Festő, mázoló, tapétázó 1. nap. október 4. Izgatottan vártam az utazást. Reggelt 8 órakor találkoztunk a repülőtéren.

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7.

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Hétfı Hétfın reggel indultunk a Keleti pályaudvarról az erdei iskolába, melyet már nagyon vártam. Sok gyerek utazott együtt, mert nemcsak az én osztályom, hanem az

Részletesebben

Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán

Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán Dél-európai üzemi gyakorlat a szakképzésben résztvevı tanulók számára LdV-HU-10-IVT-1021 Sikerrel indult a dél-európai szakmai gyakorlat Máltán Iskolánk négy vendéglátós tanulója 2011. május elején kezdte

Részletesebben

Biberach Asztalosok és magasépítők külföldi szakmai gyakorlata

Biberach Asztalosok és magasépítők külföldi szakmai gyakorlata Biberach 2015.09.06-09.25. Asztalosok és magasépítők külföldi szakmai gyakorlata Gyakorlat felépítése: A gyakorlat két hét tanműhelyi gyakorlatból és egy hét céges gyakorlatból állt. Résztvevők A Szegedi

Részletesebben

Szakmai gyakorlaton Finnországban 2011.03.05.-2011.04.02. Beszámoló

Szakmai gyakorlaton Finnországban 2011.03.05.-2011.04.02. Beszámoló Szakmai gyakorlaton Finnországban 2011.03.05.-2011.04.02. Beszámoló Az utazás a Tempus Közalapítvány Leonardo Mobilitás program támogatásával valósult meg Küldő iskola: Szegedi Szolgáltatási Középiskola

Részletesebben

Malaga Szakmai Gyakorlat Erasmus+ Program

Malaga Szakmai Gyakorlat Erasmus+ Program Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta és szerkesztette: Tóth Szilveszter Malaga Szakmai Gyakorlat 2016.02.28.-03.21. Erasmus+ Program A malagai projekt céljáról és a tanárokat érintő feladatairól már

Részletesebben

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon A Határtalanul pályázat keretében 2016 áprilisában a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum két osztálya járt nálunk a Garay János Gimnáziumban,

Részletesebben

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg Rodosz Rodosz egy kis sziget Görögországban, ahol 6-an voltunk 6 hétig szakmai gyakorlaton. Májusban, amikor jelentkeztünk még merni se gondoltam volna, hogy én oda kijutok valamikor is, túl szép volt,

Részletesebben

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A DREZDA M u n k a n a p l ó 2011.07.24 2011.08.13 Elekes István 12.A 2011. Július 24,Vasárnap Hajnali 5:00-kor elindultunk Békéscsabáról a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola udvarából,

Részletesebben

Németország ( )

Németország ( ) Németország (2018.11.18-2018.11.27.) A programról röviden: A Generation Europe által szervezett program olyan projekt, ahol velünk egykorú fiatalok tanulhatnak a demokráciáról, emberi jogokról és az aktív

Részletesebben

Munkanapló 2014.07.07

Munkanapló 2014.07.07 Munkanapló 2014.07.07 Felkeltünk reggel 07:00-kor, 08:00-ra elmentünk reggelizni. 09:00-kor elindultunk a kertbe dolgozni. A lányok lila, fehér és vörös hagymát szedtünk, majd kötöztük őket. A fiúk a kertben

Részletesebben

Első nap Körülbelül délután 1-re értünk jött egy kis busz, aminek örültem nagyon mert egyrészt milyen luxus már másrészt nem kellett cipelni a pont 15 kilogramm bőröndömet. Az út két óra volt Budapestre,

Részletesebben

Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László

Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László 2012. április 21. Szombat Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László 10:00-kor találkoztuk a többiekkel Ferihegyen, a 2B terminálon. Az utunk zökkenőmentesnek ígérkezett

Részletesebben

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa 2014.03.22. Indulás, a bepakolás nagyon mókás volt, mivel szinte alig fértünk be a két kocsiba. Az út hosszú volt, kimerülten érkeztünk

Részletesebben

Beszámoló. 1. Személyes adatok

Beszámoló. 1. Személyes adatok Beszámoló 1. Személyes adatok Név: Balla Richárd Kedvezményezetti státusz: tanuló Évfolyam és szakképesítés: KSZ.12. Lakcím: 5331 Kenderes Toldi út 2/A Születési hely/idő: Karcag 1997. 04. 18. 2. Intézményi

Részletesebben

OCC helyet BHC? Avagy Blue Home Copper:-)) Avagy egy YAMAHA MINT másképp, újragondolva:-))

OCC helyet BHC? Avagy Blue Home Copper:-)) Avagy egy YAMAHA MINT másképp, újragondolva:-)) OCC helyet BHC? Avagy Blue Home Copper:-)) Avagy egy YAMAHA MINT másképp, újragondolva:-)) A történet tavaly ősszel indult. Eladtam ugye a kis Yamaha MINT-emet öcsémnek, és a helyére került 2db Aprilia

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27.

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Beszámoló Franciaország, Marcoussis a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Október 06. szombat: 13:40-re megérkeztünk az északi repülőtérre (Roissy Charles de Gaulle). Marcoussis 25 km-re

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Határtalanul! Négyfalu

Határtalanul! Négyfalu Határtalanul! Négyfalu 2016.03.03 2016.03.06. A 2015/2016. tanévben a Határtalanul! program keretében sikeres pályázatot nyújtottunk be, így lehetőségünk nyílt az erdélyi testvériskolánkba ellátogatni

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7.

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Résztvevő neve: villanyszerelő Haffenträger

Részletesebben

Intézményi adatok: Felkézítés a külföldi gyakorlatra/cserére: Külföldi gyakorlat/csere tartalma:

Intézményi adatok: Felkézítés a külföldi gyakorlatra/cserére: Külföldi gyakorlat/csere tartalma: Örményi Erik Intézményi adatok: Küldő intézmény neve: Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola Kontakt személy: Csernevné Fekete Ágnes Fogadó intézmény neve: Tampere College, Pyynikki

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt (Ivó, Románia, 2015. július 25-31.) Gyere el, kérünk, légy a vendégünk! S lesz egy szép, közös emlékünk,

Részletesebben

Úton a világ megismerése felé

Úton a világ megismerése felé Úton a világ megismerése felé Világos Nándor 12.A Korán kelés. Álmosság. Hétfő. A reggeli kapkodás mintha egy másik, egy gyorsabb időben zajlana. Hideg, rossz idő. Kocsiút, szerencsére dugó nélkül. Elválás,

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét Beszámolóm 2013.09.23. 2013.09.29. Első hét 2013-09-23 Hétfő. Kiutazásunk napja Sokat nem aludtunk, reggel 4-kor már kelhettünk is. 4:50-kor már a reptéren voltunk, és 6:50-kor már repültünk is Koller

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló Beszámoló 2013.12.16. Hétfő 2013.12.16. 2013.12.22. Hétfőn 8:30-kor keltem, nem bírtam aludni, be voltam sózva a síelés miatt. :D Lementem megreggeliztem, és megbeszéltem az egyik kollégámmal, hogy megtanít

Részletesebben

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016.

Rodosz, Gennadi Írta: Horváth Vanessa 2016. Rodosz, Gennadi 2016.07.18-2016.08.29 Írta: Horváth Vanessa 2016. Erasmus+ Gennadi 2016. június 18-án indultunk a Liszt Ferenc reptérről Rodoszra, hogy eltöltsünk ott 6 hét szakmai gyakorlatot. Későn délután

Részletesebben

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló Szántó Gerda Tabajdi Gábor Beszámoló Az Erasmus oldal hosszas böngészése után végre sikerült eldönteni, hogy melyik országokat is jelöljük meg. Miután már minden kitöltendő papíron és egy angol szóbeli

Részletesebben

NÉMETORSZÁG (Freising) 2010.04.12-2010-05.15

NÉMETORSZÁG (Freising) 2010.04.12-2010-05.15 2010. április 12-én 7.10-kor indult a vonatunk a Keleti pályaudvarról. Kísérő tanáraink Bagyinszki Anett és Elekné Ludányi Zsuzsanna voltak. Az utazás igencsak hosszú volt, délután kb. 15.00-ra értünk

Részletesebben

Grazi szakmai gyakorlat

Grazi szakmai gyakorlat Grazi szakmai gyakorlat 2015. május 17-én indultunk Grazba a Keleti Pályaudvarról. Az út meglepıen jó volt, bár meglehetısen hosszú is. Odaérkezésünkkor egy nagyon kedves hölgy, Gerhilde mutatta be nekünk

Részletesebben

Erasmus+ : Olaszország: november

Erasmus+ : Olaszország: november Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Szabó Ágnes Fotókat készítette: Szabó Ágnes Szerkesztette: Szabó Ágnes Erasmus+ : Olaszország: 2016. november 20-26. 2016 novemberében 4 diák, Pék Bernadett (11.B),

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

Leonardo da Vinci mobilitási program

Leonardo da Vinci mobilitási program Leonardo da Vinci mobilitási program Nemeslaki Rita beszámolója Münster az Aa folyó partján helyezkedik el, a Vesztfáliai-alföld szórványtelepülésekkel és majorságokkal teli Münsterland elnevezésű részén.

Részletesebben

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg a házat, mert utcanevek nincsenek Japánban! Megismerkedtem

Részletesebben

BREST ERASMUS+ mobilitási 6 hetes szakmai gyakorlat naplója Brest, Franciaország,

BREST ERASMUS+ mobilitási 6 hetes szakmai gyakorlat naplója Brest, Franciaország, BREST ERASMUS+ mobilitási 6 hetes szakmai gyakorlat naplója Brest, Franciaország, 2015. 03.02-2015.04.12 2015.03.02. 1. NAP Az iskolától 2.20 perckor elindultunk a Feri hegyi repülőtérre. 4.30 körül érkeztünk

Részletesebben