Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31."

Átírás

1 Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, Készítette: Bakos Zoltán

2 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30-ra volt tervezve az indulás, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Reggel 7:30-kor érkeztünk meg Budapestre. Budapesten várnunk kellet kb. 1 órát, mert, a buszunk csak 8:30-kor érkezett a Népligetbe. A busz nagyon modern és szép volt. Az út közel 8 órás volt. A buszon tudtunk filmet nézni zenét hallgatni és aludni. Miután megérkeztünk Prágába, megkaptunk a csomagjainkat és gyorsan átszálltunk a már bennálló drezdai buszunkra. Drezdába induló járat félhatra volt kiírva. Este 8 óra körül érkeztünk meg Drezdába. Ahogy leszálltunk a buszról már ott várt minket Stefani aki a mi idegenvezetőnk volt, tőle megkaptuk a bérleteinket, amit minden drezdai közlekedési járműn tudtunk használni. Felültünk a villamosra és elutaztunk a szállásig, a Kangaroo-Stop Hostelbe. A szálloda nagyon jól nézett ki. Este fél tíz körül elmentünk enni. Majd elindultunk a városba körülnézni. 2. nap (Augusztus 12.) Eljött az első nap. Reggel 7:00 órakor keltünk. Reggeliztünk és elindultunk villamossal az WBS Training Centerbe felé. Kb. 25 perces volt az út. Kaptunk ajándékot, megkaptuk a programokat, az ebédjegyet és a menüt. 2 csoport volt: a németesek, és az angolosok. A tanárunk Anna-Lena lett. Ő egy nagyon aranyos és kedves tanárnő. Az első órán bemutatkoztunk egymásnak, az óra többi részében német nyelvű feladatokat készítettünk. Az óráknak 14:30-kor van vége. Iskola után egyből elmentünk egy városnéző körútra, ami Drezda régi városnegyede volt, az Altstadt. Utána 18:30-kor vacsora. A vacsora olasz tészta volt. Ezután az esti programok következtek, ismerkedtünk, beszélgettünk. 3. nap (Augusztus 13.)

3 Reggel 7:00-kor keltünk, reggeliztünk, utána mentünk a suliba. Reggel nagyon hideg volt az idő. Megérkeztünk az iskolába. Az órákon logisztikai feladatokkal foglalkoztunk, nagyon gyorsan eltelt az idő. Úgy volt, hogy elmegyünk megnézni a drezdai újvárost, de út közben elkapott minket az eső, így elmaradt. De, hogy lássunk valamit elmentünk szétnézni a városba. A vacsora után összeültünk, hogy ismerkedjünk, beszélgettünk, és városba mentünk. 4. nap (Augusztus 14.) Reggel ugyanúgy 7:00-kor keltünk. A suliban jó hangulat volt. Sok videót néztünk, feladatokat oldottunk meg, és ezzel nagyon gyorsan elteltek a tanórák. Az órák után városnézés a drezdai újvárosba, ami nagyon szép. A vacsora 18:30-kor, főtt krumpli, tojás mustár és kapribogyó mártásban volt. A nap többi részét a szálláson töltöttük, mint minden este összeültünk és indultunk a városba. 5. nap (Augusztus 15.) A reggel ugyanúgy telt el, mint a többi napon. A tanórák gyorsan elteltek, videókat néztünk a logisztikáról, feladatokat oldottunk meg, és egy prezentációt is kellett készíteni, amit pénteken be kell mutatnunk a görög tanároknak, de ez elmaradt. A prezentációt Ákossal és Petivel készítettem. A délután gyorsan eltelt, pihentünk, ettünk. Este elmentünk szétnézni Drezda egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába. 6. nap (Augusztus 16.) Reggeli, villamos. A suliban ma megnéztünk egy német nyelvű és német készítésű filmet a neve Friendship volt. Két fiatalember

4 megunta a német életet és elutaztak a megspórolt pénzükön New- York-ba. Mint kiderült az egyik srác, azért akart kimenni Amerikába, hogy felkeresse apját San Franciscoban, utazgattak, stoppoltak, majd eljutottak a nyugati partra. A vége a filmnek nagyon szomorú volt, hiszen a srác apja már rég meghalt csak a családja megkért egy embert Amerikában, hogy írjon leveleket az apja nevében. Miután vége lett a filmnek elmentünk ebédelni, majd bemutattuk a prezentációinkat egymásnak. 7. nap (Augusztus 17.) Reggel nagyon korán kellett kelni, mivel mentünk Berlinbe. Mindenki tett magának szendvicseket, nem reggeliztünk. Vonattal mentünk fel Berlinbe egy átszállással. 3 óra utazás után megérkeztünk végre a fővárosba. Megnéztünk az Alexander-Platzot, ami Berlin egyik legnagyobb tere, Ebédre ettünk egy-egy kebabot és már indultunk is tovább a Reichstag-ba, ami Berlin parlamentje. Megnéztük a berlini fal még megmaradt részét és szabadtéri múzeumát. Voltunk a Mercedes-Benz Galeryben is, és a Brandenburgi kapunál is, ahol sok érdekességet lehetett látni. Végül eltelt a nap és már vonatozhattunk is haza, hiszen várt minket a jó kis vacsora. Este a barátokkal elnéztünk a városba, és megnéztük a kirakodóvásárt. 8. nap (Augusztus 18.) Eljött a hét utolsó napja. Reggel 10-ig lehetett menni, reggelizni. Reggeli után mindenki visszafeküdt aludni. Délutántól estig beszélgettünk, vacsora, majd elmentünk megnézni a várost.

5 9. nap (Augusztus 19.) Megkezdődött a második hét. Reggel a szokásos kelés és reggeli. Az iskolában új tanárt kaptunk, Tomot. Délután hamarabb elmentünk az iskolából, mert mentünk megnézni a Közlekedési Múzeumot. Miután hazaértünk mindenki bevetette magát az ágyba és pihent. A konyhában este mindenki elkészítette a maga kis ennivalóját. Ezen a hétvégén volt Drezdában a városnap, így szombat-vasárnap mi is a városban ünnepeltük a várost. 10. nap (Augusztus 20.) Szokásos reggel, reggeliztünk, majd elmentünk suliba. Az iskolából egy nagyon érdekes központba mentünk. Ez volt a Német Posta logisztikai központja. Megnézhettük, hogyan szortírozzák és, hogy hogyan állítják sorrendbe a beérkező leveleket. Este elmentünk vacsorázni. Utána interneteztünk egy kicsit és éjfél fele alvás. 11. nap (Augusztus 21.) Reggel elmentünk a drezdai Volkswagen gyárba. Reggel villamosra szálltunk és elmentünk. A gyárba belépve mindenhol az elegancia és tisztaság kápráztatott el. Körülnéztünk az előteremben, itt lehetett csak fotózni, és indult is a körbevezetés. Megnéztük a gyártószalagot, kibeszéltük az egyes állomásokat, majd a végén kipróbálhattuk a végterméket, vagyis beleülhettünk 3 autóba (Tuareg, CC, Phaeton). Hoztunk magunkkal néhány prospektust, és már indultunk is vissza az iskolába. Megebédeltünk, elkészítettünk egy bemutatót export/import témában, majd visszatértünk az ideiglenes otthonunkba. Vacsoráztunk, majd visszamentünk a hotelbe és lefeküdtünk aludni.

6 12. nap (Augusztus 22.) Ezen a napon mentünk a drezdai kikötőbe. Szóval megreggeliztünk és elindultunk villamossal az újvárosi vasútpályaudvartól a kikötőbe. Szerintem még nem sokan láttunk élőben egyetlen kikötőt sem. A kikötőben alig volt hajó, viszont annál több rakodódaru. Bementünk egy Régi Hajómúzeumba is. A délelőtti program után visszamentünk a suliba megebédeltünk, majd megbeszéltük a kikötőben látottakat a tanárral. Délután, ahogy fáradtunk ki, egyre többet pihentünk. 13. nap (Augusztus 23.) Végre eljött a 2. hét utolsótanítási napja is, mentünk a drezdai repülőtérre. Reggel kicsit hamarabb kellett kelni, hogy tudjunk reggelizni. Tehát reggel felszálltunk a villamosra, majd egy átszállással kiérkeztünk a repülőtérre. Minden egyes dolgot kivetettek velünk a zsebünkből és átvizsgálták egy röntgengéppel, és csak úgy engedtek be a reptér területére. Már várt ránk egy busz, amivel körbevittek bennünket a reptér területén. Megnézhettük, hogyan áll be a helyére a repülő leszállás után, majd hogyan pakolják ki, illetve be a csomagokat. Később láthattuk, hogyan száll le, illetve fel a repülőgép. Rengeteg fényképet és videót készítettünk. Visszamentünk az iskolába megbeszéltük az aznap történteket, majd ebédeltünk és délután már pihenhettünk. 14. nap (Augusztus 24.) 9 óra környékén ébredtünk fel, mert kísérőtanáraink kirándulást szerveztek a drezdai libegőhöz, ahonnan beláttuk az egész várost. Rengeteg fotót készítettünk, majd 2-3 óra fele indultunk vissza a szállásra, ahol ebédeltünk, majd visszafeküdtünk pihenni.

7 15. nap (Augusztus 25.) A reggel nehezen indult, mindenki fáradt volt, és alig akartunk felkelni. De mivel csak 10-ig volt reggeli kénytelenek voltunk. Kirándulást szerveztünk a Pillnitz-i Kastélyba, ami egy gyönyörű park közepén volt, az Elba mellett. Aznap már nem mentünk sehova, lefeküdtünk, mert másnap iskola volt. 16. nap (Augusztus 26.) Eljött az utolsó hét, már egyre nehezebben megy a kelés. Mint minden szokásos reggel most is reggelivel kezdtünk és jöttünk az iskolába. Az iskolában ebéd előtt tanultunk, ebéd után pedig a záró prezentációt készítettük. 2 társam volt Ákos és Peti, és az itt töltött időről, programokról, látványosságokról kellett írni. Ma új tanárt is kaptunk, a neve Adam Dirk, aki nagyon sokat tud a logisztikáról, emellett elárulta, hogy ő szabadidejében fotóz. Összességében nem panaszkodhatunk a tanárokra, nagyon jó fejek. Délután pihenéssel telt el, a vacsora után pedig a mosodába mentünk. 17. nap (Augusztus 27.) Reggel szokásos készülődés. A képzés a végéhez közeledik, délelőtt tanulás, délután prezentációkészítés. Suli után Stefanieval elmentünk a Higiéniai Múzeumba, ahol orvosi műszereket és különféle a testel kapcsolatos dolgokat próbálhattunk ki. Utána vacsora, ami húsgombócból állt, zöldségkörettel. Este itthon maradtunk. 18. nap (Augusztus 28.)

8 Reggeli szokásos készülődés, reggeli. A suliban Németország importjáról, gazdasági központjairól és Drezda iparágairól volt szó. Ebéd után a prezentációt készítettük, majd Adam felajánlotta, hogy menjünk el a reptér mögé, ott van a suli mellett kb. 15 perc sétára. Ilyen közelről még soha nem láttam repülőgépet, és pont láthattunk egy fölszállást is. Csináltunk pár képet, majd egy kis beszélgetés után visszamentünk a suliba. Ezután vacsora, és feküdtünk le aludni. 19. nap (Augusztus 29.) A suliban délellőtt a prezentációt készítettük, majd ebédeltünk. Ezután DVB-be mentünk, a drezdai közlekedési vállalathoz. Kaptunk ajándékot, prezentációt tartottak nekünk, körbevezettek az elektronikai részlegen és a műhelyekben. Nagyon érdekes volt mindezt látni, hogy mi van a nagyvárosi közlekedés hátterében. Ezután hazajöttem, átöltöztem, és elmentem ajándékot vásárolni a családomnak. 20. nap (Augusztus 30.) Az utolsó napunk az iskolában. Bemutattuk a prezentációkat. És végül megkaptuk a bizonyítványt. A tanárainknak megköszöntük az oktatást egy kis ajándékkal. Sok fénykép készült a bizonyítvány átadásakor. A tanárainktól elbúcsúztunk és visszamentünk a hotelba. A délutánt a bepakolással töltöttük, ezzel rendesen el is telt az idő. 21. nap (Augusztus 31.) A hazautazás napja volt. Reggel felkeltünk és mindenki elkészített magának az útravalót.12:30-kor indult a buszunk Drezdából Prágába.15:00-kor megérkeztünk Prágába, és következett a nagyon hosszú, 8 órás út hazafele. A busz ugyanaz volt, mint amivel

9 kiutaztunk, filmet néztünk, zenét hallgatunk. Már mindenki nagyon várta, hogy hazaérjünk és találkozzunk a szülőkkel. Budapestre megérkeztünk este 10 fele és ott vártak minket kisbuszok. A hazafele úton volt egy kis kerülő, de időben hazaértünk. Érkezésünk szeptember 1. 2:00

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A DREZDA M u n k a n a p l ó 2011.07.24 2011.08.13 Elekes István 12.A 2011. Július 24,Vasárnap Hajnali 5:00-kor elindultunk Békéscsabáról a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola udvarából,

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak.

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium www.cseresnyes.hu EGYENLŐ SÉG 2008 / május Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. csoportkép Erdélyben Balról jobbra, felső sor: Csaba bácsi, Tomi, Emese, Ádám,

Részletesebben

Leonardo Da Vinci program-törökország Kolonics Kristóf

Leonardo Da Vinci program-törökország Kolonics Kristóf Leonardo Da Vinci program-törökország Kolonics Kristóf Április 13. szombat Reggel korán keltem, mivel a gép 10:50-kor indult a Liszt Ferenc repülőtér 2A termináljától. Sohasem utaztam még utasszállító

Részletesebben

Leonardo da Vinci Mobilitási Program 2012.

Leonardo da Vinci Mobilitási Program 2012. Leonardo da Vinci Mobilitási Program 2012. Készítette: Molnár Dávid Gábor Nagykáta, Damjanich János Gimnázium és Szakközépiskola Munkahelyem logója. Első nap. Reggeli ébredéskor az idő kellemes volt. Megreggeliztem,

Részletesebben

Münster beszámoló. Ezzel szemben, ahogy Németország fölé értünk borult, ködös, esős idő tárult elénk, a látótávolság majdnem 0 volt.

Münster beszámoló. Ezzel szemben, ahogy Németország fölé értünk borult, ködös, esős idő tárult elénk, a látótávolság majdnem 0 volt. Münster beszámoló 2010 A bizonyítványosztáson tudtuk meg a hírt hogy mi ketten mehetünk ősszel a Münsteri tanulmányi útra. Nagyon örültünk neki bár kicsit izgultunk, mivel még egyikünk sem utazott repülővel.

Részletesebben

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa

Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa Buszáki Kitti Olaszország 2014. április 16. Tavarnelle Val di Pesa 2014.03.22. Indulás, a bepakolás nagyon mókás volt, mivel szinte alig fértünk be a két kocsiba. Az út hosszú volt, kimerülten érkeztünk

Részletesebben

élménybeszámoló Spanyolországi SEREGHajtó A folytatás

élménybeszámoló Spanyolországi SEREGHajtó A folytatás A folytatás 12 E szívélyes, kedves és felejthetetlen találkozást mi is szeretnénk viszonozni. Hazaérkezésünk óta folyamatosan tartjuk drótpostán, - több szálon is - a kapcsolatot partnereinkkel. Újabb

Részletesebben

Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról

Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról Amikor megtudtuk, hogy mi vagyunk azok a szerencsések, akik részt vehetnek a Holland utazáson, nagyon izgatottak lettünk. Mindenki nagy izgalommal várta, hogy milyen

Részletesebben

Útinapló. Készült a Rumi Rajki István ÁMK Általános Iskolája. 7. osztálya osztálykirándulása alkalmából. Úti cél: Erdély

Útinapló. Készült a Rumi Rajki István ÁMK Általános Iskolája. 7. osztálya osztálykirándulása alkalmából. Úti cél: Erdély 1 Útinapló Készült a Rumi Rajki István ÁMK Általános Iskolája 7. osztálya osztálykirándulása alkalmából Úti cél: Erdély A kirándulás időpontja: 2012.05.25.- 05.30. 1. nap 2012.05.24.-25. Csütörtök éjfélkor

Részletesebben

Széchenyi István Szakképző Iskola Tapolca Németországi szakmai gyakorlat 2012.november 11.-2012.december 1. Záró beszámoló

Széchenyi István Szakképző Iskola Tapolca Németországi szakmai gyakorlat 2012.november 11.-2012.december 1. Záró beszámoló Széchenyi István Szakképző Iskola Tapolca Németországi szakmai gyakorlat 2012.november 11.-2012.december 1. Záró beszámoló Készítette: Kekk Melitta 12./A osztályos tanuló Szakmai gyakorlat Németországban

Részletesebben

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak.

AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium EGYENLŐ SÉG. Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. AJKP ÚJSÁG - Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium www.cseresnyes.hu EGYENLŐ SÉG Hagyaték az Osztálytól.az újaknak. Balról jobbra, felső sor: Balázs, Gyuri, Norbi, Imi, Tamás, Szandi, Kati, Lídia alsó sor: Szabolcs,

Részletesebben

XXV. évfolyam 2. szám 2009. december katalóniai különszám A Táncsics Mihály Kollégium lapja. A nagy utazás. Élménybeszámolók. Viva Catalunya!

XXV. évfolyam 2. szám 2009. december katalóniai különszám A Táncsics Mihály Kollégium lapja. A nagy utazás. Élménybeszámolók. Viva Catalunya! XXV. évfolyam 2. szám 2009. december katalóniai különszám A Táncsics Mihály Kollégium lapja A nagy utazás Élménybeszámolók Viva Catalunya! Demjén József: Lectori salutem! Különleges lapszámot tart a kezében

Részletesebben

PROJEKTNAPLÓ. ,,Velencei-tótól a Gyilkos-tóig, turisztikai kalandozás Erdélyben

PROJEKTNAPLÓ. ,,Velencei-tótól a Gyilkos-tóig, turisztikai kalandozás Erdélyben PROJEKTNAPLÓ,,Velencei-tótól a Gyilkos-tóig, turisztikai kalandozás Erdélyben Székesfehérvári Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola / 2014. / Kedves Napló! 2013 tavaszán izgalommal

Részletesebben

SZALAI MÁTÉ HADNAGY. HOOAH! avagy egy magyar katona amerikai naplójára

SZALAI MÁTÉ HADNAGY. HOOAH! avagy egy magyar katona amerikai naplójára SZALAI MÁTÉ HADNAGY HOOAH! avagy egy magyar katona amerikai naplójára 2014 HOOAH! 1 avagy egy magyar katona amerikai naplójára 2014. február 14. Utazás; Budapest Hooah! Nem, a következő sorokban nem a

Részletesebben

Vendégként érkezni, barátként távozni

Vendégként érkezni, barátként távozni PROJEKTNAPLÓ Határtalanul kirándulás hetedikeseknek Vendégként érkezni, barátként távozni Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 2014 tavaszán osztályfőnökünk, Éva néni arról tájékoztatott bennünket,

Részletesebben

Szöveges beszámoló. A szakács tanulóink helyben készítettek pizzát, kürtöskalácsot, lángost, rétest és különleges szendvicseket kínáltak.

Szöveges beszámoló. A szakács tanulóink helyben készítettek pizzát, kürtöskalácsot, lángost, rétest és különleges szendvicseket kínáltak. Szöveges beszámoló Alapítványunknak két fő bevételi forrása van. Az egyik a felajánlott személyi jövedelemadók 1 %-a, a másik pedig a szülők részére szervezett Alapítványi est hozzájárulásai. Utóbbit 2013.

Részletesebben

Versailles-i tanulmányút

Versailles-i tanulmányút Versailles-i tanulmányút Versailles egy gyönyörűszép, színes és növényben rendkívűl gazdag város.paris 5-ös körzetében található, amely az utolsó körgyűrű a 12 millió fős nagyvárosban. Franciaországba

Részletesebben

KOLESZTERIN. A Petőfi csoport kirándulása Balatonfűzfőn!!!!

KOLESZTERIN. A Petőfi csoport kirándulása Balatonfűzfőn!!!! A Petőfi csoport kirándulása Balatonfűzfőn!!!! A Petőfi csoport kirándulására 2002. 09.20-tól 22-ig került sor a megszokott balatonfűzfői üdülőben! Az első csoport Molnár tanár úr vezetésével és a mikrobusszal

Részletesebben

www. gardonyi.eger.hu/iskolaújság

www. gardonyi.eger.hu/iskolaújság VIII. évf. 1. szám 2013. szeptember www. gardonyi.eger.hu/iskolaújság Tanévnyitó gondolatok...... a Veni Sancte misén A szeptember 1-jén megtartott Veni Sancte szentmisének a prédikációjában Soós Tamás

Részletesebben

Egy hét után azt a következtetést tudtam levonni, hogy Hollandia gyönyörű, még novemberben is, bár az időjárás nem a legkedvezőbb.

Egy hét után azt a következtetést tudtam levonni, hogy Hollandia gyönyörű, még novemberben is, bár az időjárás nem a legkedvezőbb. Hollandia 2011 Négy élményekben gazdag hetet töltöttem Hollandiában szakmai gyakorlat szerzése és nyelvtanulás céljából. Úgy gondolom, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, kiutazásom nem volt hiábavaló.

Részletesebben

Leonardo da Vinci program

Leonardo da Vinci program Leonardo da Vinci program Tárnoki Anita Athéné Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakközépiskola Budapest Németország 2013. Berlin Felkészülés A külföldi gyakorlatra való felkészülésünk már

Részletesebben

ZÁHONYI REBEKA. Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló. Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS. 2012. szeptember 2013.

ZÁHONYI REBEKA. Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló. Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS. 2012. szeptember 2013. ZÁHONYI REBEKA Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS 2012. szeptember 2013. február Kiutazás előtti készületek Utazás Madridba Közvetlenül Madridba

Részletesebben

Suli-koktél 2010. október

Suli-koktél 2010. október Telefonhuzal Tegyük fel, hogy a Föld szabályos gömb alakú, és az Egyenlítő hossza pontosan 40000km. Egy telefontársaság 5 méterre a föld felett az egész egyenlítőn körös-körül húzott egy telefonvezetéket.

Részletesebben

EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.)

EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.) EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.) Egy csodálatos helyen, fantasztikus környezetben, nagyszerű emberek között, négy hétig. Először is ott kezdeném, hogy Velence leírhatatlanul szép.

Részletesebben

Erasmus 2011/12 őszi félév

Erasmus 2011/12 őszi félév Erasmus 2011/12 őszi félév 1 Körkép a városról és a környező térségről, régióról: Ludwigshafen am Rhein szerves része, az igen híres Rheiland Pfalznak. A szomszédos városval, Mannheimmel és a nagy történelmi

Részletesebben

PROJEKTNAPLÓ. Orczys kalandozások. Kelet-Felvidéken. Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola Fegyvernek

PROJEKTNAPLÓ. Orczys kalandozások. Kelet-Felvidéken. Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola Fegyvernek PROJEKTNAPLÓ Orczys kalandozások Kelet-Felvidéken Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola Fegyvernek Az élet nem az, amit az ember átélt, hanem az, amire visszaemlékszik, és ahogy visszaemlékszik rá, amikor

Részletesebben

(Folytatás az 4. oldalon)

(Folytatás az 4. oldalon) Szóval... A Pasaréti Gimnázium iskolaújsága 2010. ősz Kedves Olvasó! A nyári szünetet magunk mögött hagyva, de az élményekből merítve mindenki frissen, megújulva vetette bele magát az iskolai életbe és

Részletesebben

á n g r z i y sér G P A Váry R

á n g r z i y sér G P A Váry R ály Szentg, a l u y sér G z Gerenc gdolna, Kris Ma nce Ács Be Bernadett i Berény nce e B Boros etra P Csapai drienn A Jakab rton á Kiss M di Evelin n Körme drienn A ó gő Lászl ki Ger z c ó b Lim drienn

Részletesebben

Viccek. Kultúrmix. Recept. Kirándulásaink. Hobbi-sarok

Viccek. Kultúrmix. Recept. Kirándulásaink. Hobbi-sarok Kultúrmix Viccek Recept Hobbi-sarok Kirándulásaink Comenius project - Tychy, Lengyelország Vasárnap délután a gimi második osztályának tíz, harmadik osztályának pedig három tanulója, na meg persze Krnčan

Részletesebben