Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31."

Átírás

1 Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, Készítette: Bakos Zoltán

2 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30-ra volt tervezve az indulás, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Reggel 7:30-kor érkeztünk meg Budapestre. Budapesten várnunk kellet kb. 1 órát, mert, a buszunk csak 8:30-kor érkezett a Népligetbe. A busz nagyon modern és szép volt. Az út közel 8 órás volt. A buszon tudtunk filmet nézni zenét hallgatni és aludni. Miután megérkeztünk Prágába, megkaptunk a csomagjainkat és gyorsan átszálltunk a már bennálló drezdai buszunkra. Drezdába induló járat félhatra volt kiírva. Este 8 óra körül érkeztünk meg Drezdába. Ahogy leszálltunk a buszról már ott várt minket Stefani aki a mi idegenvezetőnk volt, tőle megkaptuk a bérleteinket, amit minden drezdai közlekedési járműn tudtunk használni. Felültünk a villamosra és elutaztunk a szállásig, a Kangaroo-Stop Hostelbe. A szálloda nagyon jól nézett ki. Este fél tíz körül elmentünk enni. Majd elindultunk a városba körülnézni. 2. nap (Augusztus 12.) Eljött az első nap. Reggel 7:00 órakor keltünk. Reggeliztünk és elindultunk villamossal az WBS Training Centerbe felé. Kb. 25 perces volt az út. Kaptunk ajándékot, megkaptuk a programokat, az ebédjegyet és a menüt. 2 csoport volt: a németesek, és az angolosok. A tanárunk Anna-Lena lett. Ő egy nagyon aranyos és kedves tanárnő. Az első órán bemutatkoztunk egymásnak, az óra többi részében német nyelvű feladatokat készítettünk. Az óráknak 14:30-kor van vége. Iskola után egyből elmentünk egy városnéző körútra, ami Drezda régi városnegyede volt, az Altstadt. Utána 18:30-kor vacsora. A vacsora olasz tészta volt. Ezután az esti programok következtek, ismerkedtünk, beszélgettünk. 3. nap (Augusztus 13.)

3 Reggel 7:00-kor keltünk, reggeliztünk, utána mentünk a suliba. Reggel nagyon hideg volt az idő. Megérkeztünk az iskolába. Az órákon logisztikai feladatokkal foglalkoztunk, nagyon gyorsan eltelt az idő. Úgy volt, hogy elmegyünk megnézni a drezdai újvárost, de út közben elkapott minket az eső, így elmaradt. De, hogy lássunk valamit elmentünk szétnézni a városba. A vacsora után összeültünk, hogy ismerkedjünk, beszélgettünk, és városba mentünk. 4. nap (Augusztus 14.) Reggel ugyanúgy 7:00-kor keltünk. A suliban jó hangulat volt. Sok videót néztünk, feladatokat oldottunk meg, és ezzel nagyon gyorsan elteltek a tanórák. Az órák után városnézés a drezdai újvárosba, ami nagyon szép. A vacsora 18:30-kor, főtt krumpli, tojás mustár és kapribogyó mártásban volt. A nap többi részét a szálláson töltöttük, mint minden este összeültünk és indultunk a városba. 5. nap (Augusztus 15.) A reggel ugyanúgy telt el, mint a többi napon. A tanórák gyorsan elteltek, videókat néztünk a logisztikáról, feladatokat oldottunk meg, és egy prezentációt is kellett készíteni, amit pénteken be kell mutatnunk a görög tanároknak, de ez elmaradt. A prezentációt Ákossal és Petivel készítettem. A délután gyorsan eltelt, pihentünk, ettünk. Este elmentünk szétnézni Drezda egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába. 6. nap (Augusztus 16.) Reggeli, villamos. A suliban ma megnéztünk egy német nyelvű és német készítésű filmet a neve Friendship volt. Két fiatalember

4 megunta a német életet és elutaztak a megspórolt pénzükön New- York-ba. Mint kiderült az egyik srác, azért akart kimenni Amerikába, hogy felkeresse apját San Franciscoban, utazgattak, stoppoltak, majd eljutottak a nyugati partra. A vége a filmnek nagyon szomorú volt, hiszen a srác apja már rég meghalt csak a családja megkért egy embert Amerikában, hogy írjon leveleket az apja nevében. Miután vége lett a filmnek elmentünk ebédelni, majd bemutattuk a prezentációinkat egymásnak. 7. nap (Augusztus 17.) Reggel nagyon korán kellett kelni, mivel mentünk Berlinbe. Mindenki tett magának szendvicseket, nem reggeliztünk. Vonattal mentünk fel Berlinbe egy átszállással. 3 óra utazás után megérkeztünk végre a fővárosba. Megnéztünk az Alexander-Platzot, ami Berlin egyik legnagyobb tere, Ebédre ettünk egy-egy kebabot és már indultunk is tovább a Reichstag-ba, ami Berlin parlamentje. Megnéztük a berlini fal még megmaradt részét és szabadtéri múzeumát. Voltunk a Mercedes-Benz Galeryben is, és a Brandenburgi kapunál is, ahol sok érdekességet lehetett látni. Végül eltelt a nap és már vonatozhattunk is haza, hiszen várt minket a jó kis vacsora. Este a barátokkal elnéztünk a városba, és megnéztük a kirakodóvásárt. 8. nap (Augusztus 18.) Eljött a hét utolsó napja. Reggel 10-ig lehetett menni, reggelizni. Reggeli után mindenki visszafeküdt aludni. Délutántól estig beszélgettünk, vacsora, majd elmentünk megnézni a várost.

5 9. nap (Augusztus 19.) Megkezdődött a második hét. Reggel a szokásos kelés és reggeli. Az iskolában új tanárt kaptunk, Tomot. Délután hamarabb elmentünk az iskolából, mert mentünk megnézni a Közlekedési Múzeumot. Miután hazaértünk mindenki bevetette magát az ágyba és pihent. A konyhában este mindenki elkészítette a maga kis ennivalóját. Ezen a hétvégén volt Drezdában a városnap, így szombat-vasárnap mi is a városban ünnepeltük a várost. 10. nap (Augusztus 20.) Szokásos reggel, reggeliztünk, majd elmentünk suliba. Az iskolából egy nagyon érdekes központba mentünk. Ez volt a Német Posta logisztikai központja. Megnézhettük, hogyan szortírozzák és, hogy hogyan állítják sorrendbe a beérkező leveleket. Este elmentünk vacsorázni. Utána interneteztünk egy kicsit és éjfél fele alvás. 11. nap (Augusztus 21.) Reggel elmentünk a drezdai Volkswagen gyárba. Reggel villamosra szálltunk és elmentünk. A gyárba belépve mindenhol az elegancia és tisztaság kápráztatott el. Körülnéztünk az előteremben, itt lehetett csak fotózni, és indult is a körbevezetés. Megnéztük a gyártószalagot, kibeszéltük az egyes állomásokat, majd a végén kipróbálhattuk a végterméket, vagyis beleülhettünk 3 autóba (Tuareg, CC, Phaeton). Hoztunk magunkkal néhány prospektust, és már indultunk is vissza az iskolába. Megebédeltünk, elkészítettünk egy bemutatót export/import témában, majd visszatértünk az ideiglenes otthonunkba. Vacsoráztunk, majd visszamentünk a hotelbe és lefeküdtünk aludni.

6 12. nap (Augusztus 22.) Ezen a napon mentünk a drezdai kikötőbe. Szóval megreggeliztünk és elindultunk villamossal az újvárosi vasútpályaudvartól a kikötőbe. Szerintem még nem sokan láttunk élőben egyetlen kikötőt sem. A kikötőben alig volt hajó, viszont annál több rakodódaru. Bementünk egy Régi Hajómúzeumba is. A délelőtti program után visszamentünk a suliba megebédeltünk, majd megbeszéltük a kikötőben látottakat a tanárral. Délután, ahogy fáradtunk ki, egyre többet pihentünk. 13. nap (Augusztus 23.) Végre eljött a 2. hét utolsótanítási napja is, mentünk a drezdai repülőtérre. Reggel kicsit hamarabb kellett kelni, hogy tudjunk reggelizni. Tehát reggel felszálltunk a villamosra, majd egy átszállással kiérkeztünk a repülőtérre. Minden egyes dolgot kivetettek velünk a zsebünkből és átvizsgálták egy röntgengéppel, és csak úgy engedtek be a reptér területére. Már várt ránk egy busz, amivel körbevittek bennünket a reptér területén. Megnézhettük, hogyan áll be a helyére a repülő leszállás után, majd hogyan pakolják ki, illetve be a csomagokat. Később láthattuk, hogyan száll le, illetve fel a repülőgép. Rengeteg fényképet és videót készítettünk. Visszamentünk az iskolába megbeszéltük az aznap történteket, majd ebédeltünk és délután már pihenhettünk. 14. nap (Augusztus 24.) 9 óra környékén ébredtünk fel, mert kísérőtanáraink kirándulást szerveztek a drezdai libegőhöz, ahonnan beláttuk az egész várost. Rengeteg fotót készítettünk, majd 2-3 óra fele indultunk vissza a szállásra, ahol ebédeltünk, majd visszafeküdtünk pihenni.

7 15. nap (Augusztus 25.) A reggel nehezen indult, mindenki fáradt volt, és alig akartunk felkelni. De mivel csak 10-ig volt reggeli kénytelenek voltunk. Kirándulást szerveztünk a Pillnitz-i Kastélyba, ami egy gyönyörű park közepén volt, az Elba mellett. Aznap már nem mentünk sehova, lefeküdtünk, mert másnap iskola volt. 16. nap (Augusztus 26.) Eljött az utolsó hét, már egyre nehezebben megy a kelés. Mint minden szokásos reggel most is reggelivel kezdtünk és jöttünk az iskolába. Az iskolában ebéd előtt tanultunk, ebéd után pedig a záró prezentációt készítettük. 2 társam volt Ákos és Peti, és az itt töltött időről, programokról, látványosságokról kellett írni. Ma új tanárt is kaptunk, a neve Adam Dirk, aki nagyon sokat tud a logisztikáról, emellett elárulta, hogy ő szabadidejében fotóz. Összességében nem panaszkodhatunk a tanárokra, nagyon jó fejek. Délután pihenéssel telt el, a vacsora után pedig a mosodába mentünk. 17. nap (Augusztus 27.) Reggel szokásos készülődés. A képzés a végéhez közeledik, délelőtt tanulás, délután prezentációkészítés. Suli után Stefanieval elmentünk a Higiéniai Múzeumba, ahol orvosi műszereket és különféle a testel kapcsolatos dolgokat próbálhattunk ki. Utána vacsora, ami húsgombócból állt, zöldségkörettel. Este itthon maradtunk. 18. nap (Augusztus 28.)

8 Reggeli szokásos készülődés, reggeli. A suliban Németország importjáról, gazdasági központjairól és Drezda iparágairól volt szó. Ebéd után a prezentációt készítettük, majd Adam felajánlotta, hogy menjünk el a reptér mögé, ott van a suli mellett kb. 15 perc sétára. Ilyen közelről még soha nem láttam repülőgépet, és pont láthattunk egy fölszállást is. Csináltunk pár képet, majd egy kis beszélgetés után visszamentünk a suliba. Ezután vacsora, és feküdtünk le aludni. 19. nap (Augusztus 29.) A suliban délellőtt a prezentációt készítettük, majd ebédeltünk. Ezután DVB-be mentünk, a drezdai közlekedési vállalathoz. Kaptunk ajándékot, prezentációt tartottak nekünk, körbevezettek az elektronikai részlegen és a műhelyekben. Nagyon érdekes volt mindezt látni, hogy mi van a nagyvárosi közlekedés hátterében. Ezután hazajöttem, átöltöztem, és elmentem ajándékot vásárolni a családomnak. 20. nap (Augusztus 30.) Az utolsó napunk az iskolában. Bemutattuk a prezentációkat. És végül megkaptuk a bizonyítványt. A tanárainknak megköszöntük az oktatást egy kis ajándékkal. Sok fénykép készült a bizonyítvány átadásakor. A tanárainktól elbúcsúztunk és visszamentünk a hotelba. A délutánt a bepakolással töltöttük, ezzel rendesen el is telt az idő. 21. nap (Augusztus 31.) A hazautazás napja volt. Reggel felkeltünk és mindenki elkészített magának az útravalót.12:30-kor indult a buszunk Drezdából Prágába.15:00-kor megérkeztünk Prágába, és következett a nagyon hosszú, 8 órás út hazafele. A busz ugyanaz volt, mint amivel

9 kiutaztunk, filmet néztünk, zenét hallgatunk. Már mindenki nagyon várta, hogy hazaérjünk és találkozzunk a szülőkkel. Budapestre megérkeztünk este 10 fele és ott vártak minket kisbuszok. A hazafele úton volt egy kis kerülő, de időben hazaértünk. Érkezésünk szeptember 1. 2:00

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt megrendelve a busz, elindultunk 3 kisbusszal. Reggel fél8-kor

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Pajkó Lajos 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt tervezve az gyülekező, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Drezdába

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. augusztus 11-31. Készítette: Czékmán Szabolcs 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30 körül indultunk Békéscsabáról három kisbusszal Pestre, ahol felszálltunk

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Németország ( )

Németország ( ) Németország (2018.11.18-2018.11.27.) A programról röviden: A Generation Europe által szervezett program olyan projekt, ahol velünk egykorú fiatalok tanulhatnak a demokráciáról, emberi jogokról és az aktív

Részletesebben

nap nap

nap nap 2017.10.03.-1.nap A repülőgép 15.30-kor indult Portugáliába. Ma repültem először, nagyon izgalmas volt. A gép Portóban szállt le, helyi idő szerint 19.00-kor. Leszállás után vártak minket, és egy kisbusszal

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

Erasmus+ : Olaszország: november

Erasmus+ : Olaszország: november Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta: Szabó Ágnes Fotókat készítette: Szabó Ágnes Szerkesztette: Szabó Ágnes Erasmus+ : Olaszország: 2016. november 20-26. 2016 novemberében 4 diák, Pék Bernadett (11.B),

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A DREZDA M u n k a n a p l ó 2011.07.24 2011.08.13 Elekes István 12.A 2011. Július 24,Vasárnap Hajnali 5:00-kor elindultunk Békéscsabáról a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola udvarából,

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Szállítmányozási ügyintéző Résztvevő neve:

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor MUNKANAPLÓ Prága, Csehország 2019. március 02 24. A tanuló neve: Szilágyi Hédi Évfolyama, tanult szakmája: 9. D Turisztikai szervező, értékesítő Projekt címe: Cool-turizmus Prágában Fogadó hotel neve:

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

Erasmus+ : Lengyelország

Erasmus+ : Lengyelország Erasmus+ : Lengyelország 1.nap 2017 Reggel fél 6-ra házhoz jött az autó és miután mindenkit összeszedett, indultunk Budapestre. 2 órás autózás után a Keleti pályaudvarnál álltunk meg és már szálltunk is

Részletesebben

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 2011.10.24 hétfő Épségben megérkeztünk Helsinkibe. Az iskola kis mikrobuszával jöttek értünk a repülőtérre. Útközben megálltunk hideg élelmet vásárolni, a szállásra érkezés után megvacsoráztunk.

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens Egy hónap Hollandiában Nagy Nikolett Fogászati asszisztens A kezdetek Úgy érzem, duplán is szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült kijutnom Hollandiába.Egyrészt, mert hatalmas élményt jelentett számomra

Részletesebben

Első nap Körülbelül délután 1-re értünk jött egy kis busz, aminek örültem nagyon mert egyrészt milyen luxus már másrészt nem kellett cipelni a pont 15 kilogramm bőröndömet. Az út két óra volt Budapestre,

Részletesebben

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban.

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban. 2017 évi Erasmus program Pálfi Ilona vagyok (1997.07.31.) a Toldi Miklós Él. iskola tanulója. A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Molnár József 1. nap Utazás 2014. február 08. Február 8.-án indultunk reggel 8-kor

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

Útinapló Együtt Európában HAT

Útinapló Együtt Európában HAT Útinapló Együtt Európában HAT-15-07-0110 2016. május 27-én indultunk Felvidékre, Rimaszombatra, hogy a Kereskedelmi Magán Szakközépiskola diákjaival közösen megvalósítsuk projektünket. Az előkészítő foglalkozásokon

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.)

EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.) EILC beszámoló - Velence (2013. 08. 19. - 2013. 09.13.) Egy csodálatos helyen, fantasztikus környezetben, nagyszerű emberek között, négy hétig. Először is ott kezdeném, hogy Velence leírhatatlanul szép.

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM 2014 Iskolánk évek óta lehetőséget nyújt a nyelvgyakorlásra a német-magyar cserediákprogram segítségével. A Than Károly Ökoiskola a neumarkti Willibald-Gluck- Gymnasiummal

Részletesebben

Kubik Adrienn Beszámoló

Kubik Adrienn Beszámoló Kubik Adrienn Beszámoló A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló Szántó Gerda Tabajdi Gábor Beszámoló Az Erasmus oldal hosszas böngészése után végre sikerült eldönteni, hogy melyik országokat is jelöljük meg. Miután már minden kitöltendő papíron és egy angol szóbeli

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

NÉMETORSZÁG, BERLIN, NYELVTANFOLYAM

NÉMETORSZÁG, BERLIN, NYELVTANFOLYAM NÉMETORSZÁG, BERLIN, NYELVTANFOLYAM Az 1984-ben alapított szervezet híres fiataloknak szervezett nyári táborairól, melyeket főleg Berlinben szervez. Az itt tanulók minimum korosztálya 8 év, de a különböző

Részletesebben

Irány Délvidék! Tanulói beszámolók

Irány Délvidék! Tanulói beszámolók Irány Délvidék! Tanulói beszámolók A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. a osztálya, a Határtalanul országos program keretén belül, 2018. szeptember 13-14-15-én Szerbiába látogatott.

Részletesebben

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7.

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Hétfı Hétfın reggel indultunk a Keleti pályaudvarról az erdei iskolába, melyet már nagyon vártam. Sok gyerek utazott együtt, mert nemcsak az én osztályom, hanem az

Részletesebben

Erasmus beszámoló Kréta, Chania

Erasmus beszámoló Kréta, Chania Erasmus beszámoló Kréta, Chania 2016.02.14-2016.06.15. Pár évvel előttünk az egyik barátom volt itt Erasmuson az iskolából, neki nagyon tetszett a hely és ő ajánlotta nekünk, hogy menjünk ide, valamint

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló Beszámoló 2013.12.16. Hétfő 2013.12.16. 2013.12.22. Hétfőn 8:30-kor keltem, nem bírtam aludni, be voltam sózva a síelés miatt. :D Lementem megreggeliztem, és megbeszéltem az egyik kollégámmal, hogy megtanít

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Rivnyák Zoltán

Erasmus beszámoló. Rivnyák Zoltán Erasmus beszámoló Rivnyák Zoltán Már évekkel ezelőtt megfordult a fejemben, hogy jó lenne részt venni egy ilyen Erasmus programon. Új embereket megismerni, kapcsolatokat szerezni, nyelvet tanulni és plusz

Részletesebben

Erasmus Németországban

Erasmus Németországban Menyhárt Petronella Erasmus Németországban Számomra a 2015-ös év sok új dolgot hozott az életemben. Olyan helyekre jutottam el, amire még gondolni sem mertem, csak reméltem, hogy majd egyszer 2015 tavaszán

Részletesebben

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN Élménybeszámoló az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola 7. osztályának tanulmányi kirándulásáról 1.nap A Határtalanul! pályázaton osztályunk egy

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

Szakmai gyakorlat. (Erasmus) Készítette: Cseh Tímea. Szak: Gyógy-és Sportmasszőr

Szakmai gyakorlat. (Erasmus) Készítette: Cseh Tímea. Szak: Gyógy-és Sportmasszőr Szakmai gyakorlat (Erasmus) Készítette: Cseh Tímea Szak: Gyógy-és Sportmasszőr Minerva Érettségizettek Szakközépiskolájának köszönhetően a nyári szakmai gyakorlatomat otthonomtól távol egy másik országban,

Részletesebben

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger Határtalanul! Együttműködés határon túli középiskolák között HAT- 18-02-0372 pályázat: Ősi mesterségek és népi hagyományok nyomában Észak - Magyarországon és Székelyföldön Magyarországi intézmény: Egri

Részletesebben

Beszámoló a londoni utazásról 2015.október 27 - november 02.

Beszámoló a londoni utazásról 2015.október 27 - november 02. Beszámoló a londoni utazásról 2015.október 27 - november 02. A Student Lines Diákutazási Iroda szervezésében 55 diák, 2 szülő 4 tanár tölthetett el 7 felejthetetlen napot az Egyesült Királyság fővárosában.

Részletesebben

Intézményi adatok: Felkézítés a külföldi gyakorlatra/cserére: Külföldi gyakorlat/csere tartalma:

Intézményi adatok: Felkézítés a külföldi gyakorlatra/cserére: Külföldi gyakorlat/csere tartalma: Örményi Erik Intézményi adatok: Küldő intézmény neve: Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola Kontakt személy: Csernevné Fekete Ágnes Fogadó intézmény neve: Tampere College, Pyynikki

Részletesebben

Útinapló. Február 20. hétfő

Útinapló. Február 20. hétfő Útinapló Február 20. hétfő Indulás a Fejér Megyei Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium udvaráról. Kettő kisbusszal indultunk Mórról az iskolától fél 6-kor. Utunk Budapesten át vezetett. Menet közben

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

Kelemen Nóra Kun Viktória

Kelemen Nóra Kun Viktória Kelemen Nóra Kun Viktória Svédországi beszámoló 2010. április 23.- május 14. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy részt vehettünk a 3 hetes svédországi szakmai gyakorlaton. Kiutazásunkat megelőzően 3 napos

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

Poroszlói kalandok

Poroszlói kalandok Poroszlói kalandok 2018.05.25-05.27 Ezúttal a bennmaradós hétvégén Poroszlóra utaztunk el. Kivételesen, most ez nem a megszokott bennmaradósok közé tartozott, hiszen sportosabb és kalandokban gazdagabb

Részletesebben

Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid

Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid Leonardo da Vinci mobilitási program 2010. június 3. - július 17. Westerstede Váradi Dávid 2010. június 3-án indultunk az iskola mikrobuszával. A 17 órás út után megérkeztünk Westerstede-be, ahol tiszta

Részletesebben

Beszámoló. Leonardo Projekt címe: A PART 147 alkalmazása a repülőgépszerelők és repülőgép-műszerészek alapképzésében.

Beszámoló. Leonardo Projekt címe: A PART 147 alkalmazása a repülőgépszerelők és repülőgép-műszerészek alapképzésében. Beszámoló Leonardo Projekt címe: A PART 147 alkalmazása a repülőgépszerelők és repülőgép-műszerészek alapképzésében. A külföldi képzés lehetőségét az iskolában, egy pályázat útján nyertem el három társammal

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Beszámolóm 2013-11-11 Hétfő. 2013.11.11.- 2013.11.17. Hétfőn Heni is és Én is szabadok voltunk. Felkeltünk, megreggeliztünk, pihiztünk, skypoltunk, stb. Bementünk a városba, vásárlás céljából. Út közben

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. A 2014.07.31 2014.08.28 közötti. Portugália braga-i szakmai gyakorlatról. A szakképzés megnevezése:

MUNKANAPLÓ. A 2014.07.31 2014.08.28 közötti. Portugália braga-i szakmai gyakorlatról. A szakképzés megnevezése: MUNKANAPLÓ A 2014.07.31 2014.08.28 közötti Portugália braga-i szakmai gyakorlatról A tanuló neve: A szakképzés megnevezése: Szeverényi Nóra kereskedő A szakmai gyakorlat helye: Negrita so Café 1948 Címe:

Részletesebben

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg a házat, mert utcanevek nincsenek Japánban! Megismerkedtem

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

1. nap Indulás:

1. nap Indulás: 1. nap 2014.05.06. Indulás: 2014.05.06. 05.00. A korai indulás ellenére az 58 fős társaság frissen szállt buszra a sátoraljaújhelyi Latabár Színház mögötti parkolóban. A szülők és gyerekek egyaránt izgatottan

Részletesebben

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin Erasmus+ pályázat Készítette : Hriazik Evelin Indulás Németországba 2014.08.03 Időjárás: délelőtt nagyon meleg volt Nagykőrösön, de ahogy mentünk a Liszt Ferenc repülőtérre úgy hűlt az idő. Délelőtt indultunk

Részletesebben

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk!

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk! 2014 Bogács- Eger Bogácson kirándultunk! Bogácson kirándultunk! A Csanádpalotai lakásotthon gyermekeivel lehetőségünk volt a múlt héten egy háromnapos kirándulásra. A kirándulás úti célja az észak magyarországi

Részletesebben

Tata és környékének megismerése Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kirándulása

Tata és környékének megismerése Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kirándulása 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában Tata és környékének megismerése Az kirándulása Lebonyolító: Sollertia Kft. (7761 Kozármisleny,

Részletesebben

- indulás - szept. 13-án este Magyarország felé. Este fél 9-től hangverseny Korondon. Éjfél tájban elhagyjuk Korondot, határátlépés, reggeli Gyulán.

- indulás - szept. 13-án este Magyarország felé. Este fél 9-től hangverseny Korondon. Éjfél tájban elhagyjuk Korondot, határátlépés, reggeli Gyulán. - indulás - szept. 13-án este Magyarország felé. Este fél 9-től hangverseny Korondon. Éjfél tájban elhagyjuk Korondot, határátlépés, reggeli Gyulán. - szept. 14-én Strandolás a termálfürdőben, utazás Budapestre,

Részletesebben

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg Rodosz Rodosz egy kis sziget Görögországban, ahol 6-an voltunk 6 hétig szakmai gyakorlaton. Májusban, amikor jelentkeztünk még merni se gondoltam volna, hogy én oda kijutok valamikor is, túl szép volt,

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

EJOI 2018 Programozás a Volgánál

EJOI 2018 Programozás a Volgánál SIKERESEN SZEREPELTEK ISKOLÁNK TANULÓI AZ EJOI 2018 NEMZETKÖZI PROGRAMOZÓ VERSENYEN Magyarországot négyfős csapat képviselte, közöttük két fazekasos diák: Fekete Richárd és Görömbey László, mindketten

Részletesebben

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR Centre Number Vizsgaközpont száma.... Candidate No. Vizsgázó száma EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL For Examiners'

Részletesebben

A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái

A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái Üdvözlet Denver-ből. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván Norbi, Rachel, Josiah, Joshi és Anna. Röviden szeretnék beszámolni hogy mi is

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Hegesztő Résztvevő neve: Kozár Ferenc Március

Részletesebben

FINNORSZÁGI GYAKORLAT 2008. szeptember 22. október 11.

FINNORSZÁGI GYAKORLAT 2008. szeptember 22. október 11. Járai Attila FINNORSZÁGI GYAKORLAT 2008. szeptember 22. október 11. 1. nap: Reggel találkozunk a többiekkel Ferihegy 2-őn. Becsekkoltunk és 11:40-kor indult a gépünk Helsinkibe. Helsinkiben Marjo várt

Részletesebben

2. nap 2014.05.07. Szerda

2. nap 2014.05.07. Szerda 2. nap 2014.05.07. Szerda Az előző napi hosszú út után nem túl frissen ébredtünk a második nap reggelén, de a finom reggeli és a tartalmas útvonal lelkesítőleg hatott mindenkire. - Irány Parajd! hangzott

Részletesebben

Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK

Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK Kiutazás Utazásra nagyjából négy lehetőség adódik. Autóval kimenni kényelmes, sok csomagot ki lehet vinni, egyedül

Részletesebben

Fotó és művészetterápiás tábor

Fotó és művészetterápiás tábor Fotó és művészetterápiás tábor Második alkalommal rendeztük meg Fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában. A hét elején hétfőtől szerdáig a felnőtt résztvevőkkel,

Részletesebben

Úton a világ megismerése felé

Úton a világ megismerése felé Úton a világ megismerése felé Világos Nándor 12.A Korán kelés. Álmosság. Hétfő. A reggeli kapkodás mintha egy másik, egy gyorsabb időben zajlana. Hideg, rossz idő. Kocsiút, szerencsére dugó nélkül. Elválás,

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét Beszámolóm 2013.09.23. 2013.09.29. Első hét 2013-09-23 Hétfő. Kiutazásunk napja Sokat nem aludtunk, reggel 4-kor már kelhettünk is. 4:50-kor már a reptéren voltunk, és 6:50-kor már repültünk is Koller

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Határtalanul! Négyfalu

Határtalanul! Négyfalu Határtalanul! Négyfalu 2016.03.03 2016.03.06. A 2015/2016. tanévben a Határtalanul! program keretében sikeres pályázatot nyújtottunk be, így lehetőségünk nyílt az erdélyi testvériskolánkba ellátogatni

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7.

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Résztvevő neve: villanyszerelő Haffenträger

Részletesebben

Határtalanul! Program Együttműködés gimnáziumok között Arany János emlékére a magyar irodalom útján a Vajdaságban és Tolnában

Határtalanul! Program Együttműködés gimnáziumok között Arany János emlékére a magyar irodalom útján a Vajdaságban és Tolnában Osztályfőnöki beszámoló osztálykirándulásról A 11. d a Határtalanul program keretében töltött öt napot Bácskában és a Bánátban. Az utazás május kilencedikén kezdődött és tizenharmadikán ért véget. 25-én

Részletesebben

Jecsmenik Arnold beszámolója

Jecsmenik Arnold beszámolója Jecsmenik Arnold beszámolója Augusztus 3-án (pénteken) reggel repültünk Skócia felé. Én már ültem egy párszor repülőn, de mint máskor, most is nagyon élveztem. A repülőn alig vártam már, hogy megérkezzünk

Részletesebben