Baráti fogadtatás Komárnóban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Baráti fogadtatás Komárnóban"

Átírás

1 Baráti fogadtatás Komárnóban Egész életen át tartó tanulás program LEONARDO DA VINCI MOBILITÁSI PROJEKT Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-11-IVT-1056 A Tempus Közalapítvány által meghirdetett, Európai Unió által finanszírozott Egész életen át tartó tanulás Leonardo da Vinci Mobilitás alprogramjának köszönhetően 5 Trefortos tanulónk, név szerint Becsei Tamás, Kavasánszki Krisztián, Petrovszki Dávid, Szabó Mihály, Szabó Csaba vesz részt egy hónapos szakmai gyakorlaton a szlovákiai Komárno városában 2012 kora tavaszán. A hegesztő és központifűtés és csőhálózat-szerelő tanulókat a Stredná odborná škola Szakközépiskola fogadta, mely iskolát a BéKSZI Trefort Tagiskolája a Határtalanul! programban ismerte meg, s alakított ki vele szorosabb kapcsolatot. A komárnói iskola a szakmai fejlődés segítése mellett, változatos szabadidős és kulturális programokkal színesíti a kint töltött napokat a Trefortos fiúk számára. Pillantsunk bele a diákok naplójába, hogy megtudhassuk, hogyan telnek napjaik, milyen tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtak! Kavasánszki Krisztián naplója :30 órakor felkeltem összeszedtem magam, majd fél 8-kor lementem kajálni, főtt virsli volt mustárral, hoztak finom teát. Reggeli után felmentem a szobába, majd pihentem egy órát. 9 órakor lementünk az ebédlőbe beszélni a tanárokkal, megbeszélni, hogy milyen nevezetességek vannak Komáromban. 10 órakor elindultunk, egy 10 perc alatt odaértünk, megnéztünk egy pár látványosságot Európa udvar, egyetem, termálfürdő, uszoda, megnéztük az erődrendszert. Dél körül bepattantunk kávézni egyet, majd visszaindultunk a kocsihoz, ami a dunai híd lába alatt

2 lévő parkolóban volt. Visszaindultunk a koleszhez, majd feljöttünk, pihentem egy fél órát és elindultunk a Danubius éterembe ebédelni. 13:00 órakor odaértünk, megebédeltünk, rizs volt meg töltött csirkemell savanyúsággal. Megkaptuk a vacsorát is, az sonkával és sajttal töltött csirkemell volt. Elindultunk a kollégiumba, megérkeztünk, kényelmesbe átöltöztem és lepihentem. Felkeltünk, átmentünk a másik szobába beszélgetni, majd kajáltunk, mindenki megfürdött, ezután megnéztük a Drágán add a rétedet, című filmet Csabinak a notbukán, majd este 11 órakor lefeküdtünk aludni, ami nehezen ment, szokatlan volt az ágyam. De végül nagy nehezen sikerült elaludnom :00-kor felkeltem, majd fogat mostam, Csaba laptopján hallgatunk zenét. 7:30-kor lementem reggelizni, nekem elment a kolbászos reggeli. Reggeli után felvittük az ebédet meg a vacsorát. Fent a 202-es szobában szétosztottuk az ebédnek szánt tarjás szendvicset, amit elvittünk magunkkal. 8:30-kor elindultunk a két kísérő tanárért Szilviért és Misiért. 8:45-kor elindultunk Pozsonynak. 10:00 óra körül megálltunk egy Mol benzinkútnál WC-ni meg kávézni, majd tovább indultunk Pozsonyba. Megérkeztünk, nem találtunk parkolót, majd felfedeztünk egy mélygarázst és lementünk, épp hogy elfértünk, de megoldottuk. Kipattantunk a verdából, majd az Olimpic kaszinón keresztül felmentünk a térre, ahol a Nemzeti Színház fogadott minket. Elindultunk egy sétálóutcán, ami egy térre vitt minket, ahol nemzetközi nagykövetségek székházai voltak. Innen elindultunk a városháza felé. Odaértünk bementünk a múzeumba, ahol sajnos nem lehetett fényképezni, megnéztük a tükörtermet, de csak az ajtóból, mert nem lehettet bemenni sajnos. Kijöttünk a városházából elindultunk a vár felé, de útközben bepattantunk egy sajt boltba is, majd felmentünk a Mesttské Múzeumba. Útközben látunk egy autót kerékbilincsben, amit le is fényképeztem, nagyon elnyerte a tetszésemet. Elindultunk a vár felé, de meggondoltuk magunkat, ezért visszamentünk a kocsihoz és azzal mentünk el a várhoz. Leparkoltunk, majd bementünk, körbenéztünk, de felújítás alatt volt, és nem sok mindent lehetett megnézni, de viszont a város látványa szép volt. Elmentünk Pozsonyba az Eurovea Galery bevásárló központba kóvályogni, 16:00 óra körül elindultunk, már nagyon éhes voltam, így a kocsiba vacsoráztam, majd hazaértünk fél 7 fele. Átmentem a szomszédba beszélgetni egy fél órát, utána visszajöttem és letusoltam meg fogat mostam. Este még interneteztem egy keveset majd eltettem magam holnapra.

3 Reggel 7-kor felkeltünk, letusoltam, fogat mostam. Majd fél 8-kor elindultunk a Danubius éterembe. Reggelire kolbászos rántottát kaptunk teával, annyira nem volt jó. Fél 9-re a suliba értünk, ahol az igazgató titkárnője fogadott minket, majd egy kis idő múlva jött az igazgatóhelyettes asszony is, aki egyben a fizika tanár is. Röviden bemutatta az iskolát. Elmondta náluk milyen követelmények és tanulmányi lehetőségek vannak. Ezután felmértük az iskola termeit, bemutatta a tanárokat, és az osztályait, hogy milyenek is. Majd a tanárnő irodájába elmondta, hogy milyen sportolási lehetőségek elérhetőek az iskolájukba, majd megkérdezte, nincs-e kedvünk valamelyiken részt venni. Megbeszéltük, hogy holnap megyünk, egy fedett uszodába. Volt egy munkavédelmi oktatásunk az elvártakról. Majd az iskola gyakorlati oktatója bemutatta nekünk a gyakorlati helységeket, és azt a hegesztőműhelyt is, ahol mi leszünk gyakorlaton. Ezek után elindultunk az iskolából a kollégiumba, ahol pihentünk egy kicsit. 1 órakor elindultunk ebédelni, ami nekem nagyon ízlett és finom volt. És visszatérve a kollégiumba csendes pihenőt tartottunk. Vacsora előtt elmentünk a városba vásárolni, ajándékot vettem az otthoniaknak. Vásárlás után elindultunk vacsorázni, elég sokan voltak ott, azt hittem nem tudunk leülni, megenni a vacsorát. Az éterembe megbeszéltük, hogy a reggelit hozzák ki a koleszba. Utána visszamentünk a kollégiumba, ahol Csabi gépén megnéztük a Ne szórakozz Zohánnal című filmet. A film után megfürödtem, majd átmentem a többiekhez kicsit beszélgetni utána visszajöttem, fogat mostam és lefeküdtem aludni Reggel 7:00-kor keltem, gyors fürdés fogmosás, majd reggeli volt a kollégiumban. Kinéztünk az ablakon és szakadt a hó. Elindultunk a suliba, ahol a gyakorlati oktatás vezető várt minket, aki bemutatja nekünk a hajógyár területét és az alvállalat területét. Elindultunk a hajógyár felé, Komáron szűk utcáin lavíroztunk el a hajógyár leányvállalat főbejáratához, ahol alvázakat gyártanak.

4 Ott fogadott minket egy idegenvezető. Elmondta nekünk a főbb dolgokat, amire figyelnünk kellett a gyár területén. Vételeztünk fel munkavédelmi sisakot, mert a hajógyár területén előírás volt a használata. Elindultunk a gyár területén, ami két részre volt osztva, hajógyárleányvállalat. A hajógyár részét mutatták be, először ami most pont sajnos üres volt, pár hajó volt, csak ami javítás vagy átadás alatt volt. Elég vastag nagy átmérőjű anyagokkal dolgoztak. Láttunk több eljárást plazmavágóval. Megnéztük az elkészült hajókat is, amik a gyár területén voltak, és elindultunk a leányvállalat felé. Visszaadtuk a munkavédelmi sisakokat, mert a vállalatnál már nem volt kötelező a sisak. Nagyon érdekes dolgokat láttunk a leányvállalatnál, különböző eljárásokat többnyire a védőgázas hegesztést használták, láttam egy új technológiát, ahol kerámiaszalagokat ragasztottak a gyökbe, hogy ne égjen át a másik oldalra, így tökéletes varratot lehet produkálni, természetesen gépek hegesztették, amit a cső-lemez varratoknál használtak. Végigvezettek minket majd visszaindultunk a szállás felé. Pihentünk kicsit majd mentünk megebédelni, ebéd után pihent a csapat egészen estig. Este 5 kor elindultunk megvacsorázni, majd visszatérés után mindenki lefürdött, majd filmet néztünk, kártyáztunk, kicsit söröztünk, megbeszéltük, hogy holnap mi lesz a teendő, utána elmentem pihenni Reggel 7:00-kor felkeltem, majd fogat mostam, elindultam reggelizni és utána feljöttünk a szobába. Felvettük a munkaruhát és elindultunk a suliba. A suliba megkerestük a gyakorlati oktatónkat, aki bemutatkozott nekünk, mi is neki. Megmutatta a munkaterületünket, megismerkedtünk az ott lévő anyagokkal és munkagépekkel. Közben az oktatónknak el kellett mennie, mert egy felülvizsgálat volt az iskolában, vártunk egy kicsit rá, addig megismerkedtünk az ott lévő diákokkal. Visszajött a tanár úr, és elmagyarázta mi is lesz pontosan a dolgunk az elkövetkező időszakokban. Szóval megvolt a szokásos megismerkedés és beilleszkedés a társaságba, ami jól sikerült nekünk. Elindultunk ebédelni, ahol sokan voltak, kiválasztottuk az ebédet és megebédeltünk. Elindultunk a kollégiumba vissza, ahol elment a víz, ezért kisebb problémáink lettek a WC használattal. Olyan 13:30 körül lefeküdtem pihenni, amiből alvás lett. 16:30-kor felkeltem, majd elindultunk a Danubiusba vacsorázni, ahol halat kajáltam, finom volt. Elindultunk vissza a kolesz felé, eszünkbe jutott, venni kéne valami nassolni valót, vettem rágcsálni valót, üdítőt és WC-papírt. Visszaértünk a koleszba, majd leültem, megírtam a beszámolót, és átmentem Tamásék szobájába dumálni meg kártyázni. 10 óra körül átjöttem a szobába, letusoltam, fogat mostam és lefeküdtem aludni.

5 Reggel 7 órakor felkeltem, átmentem zaklatni, vagyis ébreszteni a többieket. Fél 8 kor lementem reggelizni, ami nagyon finom volt. Reggeli után visszajöttem a szobába és felvettem a munkaruhát, induláshoz készen álltam. 8 órakor elindult a csapat a gyakorlati helyre. Mikor odaértünk, vártunk egy fél órát és jött a mester, mondta, hogy mit kell csinálni. Beizzítottunk egy védőgázos gépet és felváltva hegesztettünk. Addig a mester elment, hozott anyagot és elkezdtük gyártani a kerítéseket. Délben végeztünk a suliból és elindultunk ebédelni a Danubiusba, ma volt a legfinomabb az ebéd, rizs volt sertéshússal és paradicsomlevessel. Visszafele gondolkoztunk, hogy bemegyünk a boltba, de elmaradt. Visszaértünk a szállásra és összeszedtem a szennyest és levittem a mosószobába kimosni. Amíg a ruha mosás alatt volt, addig elmentünk az edzőterembe kicsit mozogni. Kimosott a gép, kiszedtem a ruhát és kiakasztottam száradni az erkélyre. 16:40 körül elindultunk vacsorázni, ami nagyon finom volt, a mai napon voltak a legfinomabbak a kaják. Visszaindultunk a koleszba és kártyáztunk, beszélgettünk. 22:00-kor elmentem letusolni, ami nem volt annyira jó, mert nem volt meleg víz, de kibírtam. Este egy filmet még megnéztünk, éjfél fele elaludtam Reggel 7:00-kor felkeltem, letusoltam és elindultam le az ebédlőbe reggelizni. Virsli volt a reggeli mustárral. Felhoztuk a teát, ami megmaradt. Felöltöztünk munkásruhába és irány a gyakorlati hely, ahol várni kellett egy kevés időt a mesterre, majd megjött a vizsgabiztos, érdeklődött honnan jöttünk. Ott volt egy csoport, akik vizsgáztak lángvágásból. Mi a mellette lévő bokszban voltunk, ahol kerítés kereteket hegesztettünk, majd betéteket hegesztettünk. 12: 30-kor elmentünk beszélni az igazgatóhelyettessel a hétvégi programról, de nem volt bent. 12:45-kor megjött Szilvi tanárnő és beültünk az irodába, megbeszéltük mik történtek a hét folyamán, majd rátértünk a lényegre. Megbeszéltük, hogy szombaton megyünk Dunaszerdahelyre a reggeli órákba. Elindultunk a Danubiusba, ahol kivételesen nem volt senki bent csak mi. Visszajöttünk, majd csendes pihenőt fújtunk. 16:00-kor felkeltünk, majd mindenki összeszedte magát és elindultunk vacsorázni. Odaértünk, már előre ki voltak készítve a tányérok, az asztalok összetolva csak nekünk, kiválasztották nekünk mit együnk, és azt ette mindenki, nem volt választási lehetőség. Visszaértünk a szállásra, majd mindenki lefürdött, utána néztünk egy kis horror filmet és este volt. Szabó Mihály naplója Péntek reggel 8 órakor indultunk el az iskolából, az úton többször is megálltunk pihenni. Délután 13 óra körül érkeztünk az iskolához, ahol az igazgató úr és az igazgatóhelyettes asszony fogadott minket. Meghallgattuk igazgató úr beszédét, elmondta főbb házirendi

6 pontokat, és hányra kell majd bejárnunk iskolába, megmutatták, hol van a tanműhely. Utána átmentünk a szállásra az iskola igazgatójával, ahol a kollégium igazgatója fogadott minket. Bemutatkozás után ismertette a házirendet, később a szobákat is megkapunk. A szoba átvétele után az ágyneműket kaptuk meg. Utána átmentünk a közelben lévő műszaki áruházba körülnézni. Majd később elmentünk az étterembe vacsorázni, ahol finom volt a vacsora. Este a szálláshelyen Pataki tanár úrral közösen megbeszéltük a heti programokat Reggel a kollégium étkezőjében megreggeliztünk. Reggeli után találkoztunk és megismerkedtünk a két pedagógussal: Szilviával és Balázzsal, akik az egy hónap folyamán a kísérőink lesznek. Szilvia angolt és magyart tanít az iskolában, Balázs pedig németet. Tőlük kaptunk egy papírt, amin sok információ volt Komárnóval kapcsolatban: - térkép Komárnóról - busz menetrend - gyógyszertárak és címei - bankok és címei - Pozsony hírességei - A város hírességei Utána elindultunk velük közösen megnézni a város nevezetességeit: - Tiszti pavilon - Európa udvart - Erődöt - Múzeumokat - Templomokat - Zsinagógát - A víztornyot - Fürdőt A városnéző körút után elmentünk közösen ebédelni, a délután hátralévő részét a szálláson pihenéssel és beszélgetéssel töltöttük el Ma reggel reggeli után a csoporttal, Pataki tanár úrral és a két kísérő tanárral, Szilviával és Balázzsal közösen elmentünk Pozsonyba, ahol több nevezetességet, szobrokat is megnéztünk. Voltunk a városházán, ahol lehetőségünk volt sok nagy festményt és fali szőnyeget megnézni. Voltunk a főtéren, ahol láttuk Napóleon egyik katonája szobrát, sétáltunk az utcákon és ott is találkoztunk két szoborral Schöner Nácit és Cumil, azaz Kandi nevű szobrot. Út közben betértünk a Mihály-toronyba, ahol megnéztünk sok kiállítási tárgyat: fegyvereket, katonai ruházatokat, és a toronyi kilátó részből jó rálátás volt a városra. Az őrtorony után megnéztünk egy sajt boltot, ahol megkóstoltunk egy pár finom szlovák sajtot. Voltunk közösen a várat megtekinteni, ahonnan szintén jó rálátást kaptunk a városra es a Dunára és még megtekintettük a parlamentet a vár mellet. Később pedig elmentünk a plázába pihenésképpen, majd olyan 17 óra fele visszaindultunk a szállásra Ma reggel 7.30-kor elmentünk reggelizni, utána pedig az iskolába mentünk, ahol az iskola igazgatóhelyettese tartott egy rövid órás bemutatót az iskoláról és később körbevezetett

7 minket a tantermekben az iskolában. Az iskola bemutatása után az irodájában közösen megbeszéltük a szabadidős tevékenységeket. Utána munkavédelmi oktatásban vetünk részt, az oktatás után körbevezettek minket az iskola tanműhelyei között, ami a hajógyár egy kisebb részéből lett átalakítva, ahol megmutatták nekünk hogy hol fogjuk a gyakorlati időt eltölteni és még azokat a munkákat, amiket a itt tanuló diákok készítettek. Végigvezettek minket az épületben, ahol megmutatták, hogy hol lesz a saját öltözőnk, ha majd megyünk gyakorlatra. 13 órakor elmentünk ebédelni és ebéd után a kísérőtanárral közösen elmentünk a városközpontba szétnézni. 17 órakor megvacsoráztunk, a vacsora utáni időt pedig a szálláson töltöttük Ma a csoporttal a hajógyárba látogattunk el, ahol egy művezető vezetett körbe minket. Meglátogattuk a régi gyárépületet, ahol sok érdekes látnivaló volt, látni lehetett a gépeket, amivel a fémeket előkészítették, megmunkálták, alakították. Megmutatták az összeszerelő csarnokokat, ahol a hajókat állították és hegesztették össze, de ott már csak az állványok voltak láthatóak. Az összeszerelő csarnokból kimentünk a holtághoz, ami a gyár mellet volt, ott volt 2-3 hajó a vízben, ami már kész volt, és volt egy, amin még folytak a munkálatok, de az még a szárazdokkban volt. A hajógyár látogatása után a gyár területén egy nagyobb leányvállalatot néztünk meg, ahol három műszakban dolgoztak. Itt is megtalálhatóak voltak a nagyobbnál nagyobb gépek, ami az alkatrészek, munkadarabok előkészítéséhez szükségesek voltak. Itt a vállalatnál volt sokfajta hegesztő robot és láthattunk újabb technikákat is, ami mindenkinek új dolog volt. Főleg ez a cég, kotró munkagép fémszerkezeteinek összeállításával foglalkozik, különböző alvázakat, gémeket, forgórészeket hegesztenek össze különböző gyártoknak. A gyárlátogatás után megebédeltünk, és a délutánt a szálláson töltöttük pihenéssel. Vacsora után pedig a komárnói vízipólósokkal voltunk az uszodában Ma reggeli után elmentünk az első gyakorlati napra, ahol a gyakorlati oktatóval találkoztunk. A tanár úr segítségével felvettük a személyi védőeszközeinket és elmondta, hogy mit fogunk csinálni. Átbeszéltük a műhelymunka és balesetvédelmet is. A csoporttal közösen meghegesztettünk egy pár munkadarabot is. A tanár úr elmagyarázta, hogy itt hogyan folyik a hegesztő tanulóknál a szakmunkásvizsga, és hogy milyen hegesztési eljárásokból vizsgáznak a végzős tanulók. A tanulók mikor a műhelyben voltunk, épp a lángvágást gyakorolták. 13- kor a csoporttal elmentünk ebédelni, és utána a szállásra visszafele bementünk a közelben lévő bevásárló központba, ahol pótoltuk a hiányosságainkat, innivalót, élelmiszert, tisztítószereket és mosószereket vásároltunk. A délután folyamán pedig a szállásunk takarítását csináltuk. Vacsora után pedig a városban sétáltunk, ahol megnéztük a kirakatokat és üzleteket Reggel felkeltünk, elmentünk, megreggeliztünk a kollégium ebédlőjében. Reggeli után mentünk gyakorlatra, ahol gyakoroltuk a sarokvarrat készítést fogyóelektródás védőgázas ívhegesztéssel. Napközben elkezdtünk kerítést hegeszteni a mester által mutatott kerítés alapján. Amikor vége lett a gyakorlatnak, elmentünk ebédelni. Ebéd után bementünk a közeli bevásárló központba pótolni hiányosságainkat, utána mikor visszaértünk a szállásra, rendet tettünk a szobába. Ezután csendes pihenőtt tartottunk. Elmentünk vacsorázni, hazafelé

8 bementem egy ruházati boltba vásárolni. Este elmentünk a belvárosba, megnéztük a szórakozó helyeket, ezután visszamentünk a szállásra Reggel miután felkeltünk megreggeliztünk a kollégium ebédlőjében. Miután megreggeliztünk Pataki Ferenc tanár úr hazaindult Békéscsabára. Ezután elindultunk a gyakorlati helyre, ahol a tanulók délelőtt tíz órától fél tizenkettőig vizsgáztak lángvágásból. Amikor végeztek a tanulók, vizsgával folytattuk a tegnap elkezdett kerítéshegesztés. Gyakorlat közben telefonáltak a mesternek, hogy ha végeztünk a gyakorlattal, menjünk be az iskolába megbeszélni a hétvégi programot. Miután végeztünk a gyakorlattal, megkerestük Szilvit és Mihályt, akik szervezik a hétvégi programjainkat, megbeszéltük velük, hogy holnap elmegyünk Dunaszerdahelyre. Ezután elmentünk ebédelni, utána visszamentünk a szállásra. Megkerestük a mosókonyhát, ahol kimostuk a szennyes ruhákat. Délután a szálláson pihentünk. Este öt óra körül elmentünk megvacsorázni, ezután az estét a szálláson töltöttük A mai nap reggeli után taxival kimentünk a vasútállomásra, és ott találkoztunk a két kísérővel, Szilvivel és Misivel. Megvettük a vonatjegyet és vonattal átutaztunk Dunaszerdahelyre, ahol megnéztük a Csallóközi Múzeumot és ott egy idegenvezető vitt minket körbe, már a földszinten sok régészeti leletet mutattak meg a őskortól kezdve: - mamut agyar - mamut csigolya - ős bölény koponya, aminek csak a fele volt meg - stb. Mikor körbenéztünk, felmentünk az emeletre, de közben a lépcső ablakában volt egy zenegép, ami az osztrák-magyar monarchia idejéről maradt meg, még rajta is voltak a címerek és működőképes is volt. Az emeleten régi lőfegyverek, számszeríjak voltak, valamint különböző marok lőfegyverek, tőrök az első vh. idejéről. Utána a másik szobában egy régi konyha volt kialakítva, a másik szobában egy kemence és egy régi burgonyatörő volt. Meglátogattuk a dolgozószobát, ahol szépen kidolgozott fabútorok voltak, egy hatalmas nagy kristály csillár és egy nagy íróasztal. Voltak régi ruha viseletek, miken nagy ezüstgombok voltak. Majd a múzeum melletti képkiállítást néztük meg, de ott nem sok képet láttunk, mert épp felújították a kiállítótermet. A múzeum után elsétáltunk egy másikhoz, a Kortárs Magyar Galériához, ami szerencsénkre zárva volt. Visszafele a vasútállomásra beültünk egy étterembe, ahol megebédeltünk. Ebéd után mentünk a vonathoz. a vonaton pedig beszélgettünk a kísérőkkel. Majd taxival visszatértünk a szállásra és megvacsoráztunk. Petrovszki Dávid naplója órakor indultunk a Békszi udvarából, ezután Tamásnak eszébe jutott, hogy a mappáját otthon hagyta, ezért egy kis kitérőt kellett tenni, de utána ment minden, ahogy kell. 10 óra körül felvettük Kavát Szarvason, a MOL benzinkúton. Nagyon jó hangulatos volt az utazás, sok poénnal és viccel. Kecskeméten megálltunk egy benzinkúton, ittunk egy kávét meg mentünk WC-re, majd felhajtottunk az autópályára. Az M0 volt egy kis torlódás az útépítések miatt. 13:00-ra meg érkeztünk az iskolához. Az iskolába érkezve az igazgató és a két

9 titkárnője fogadott minket, nagyon barátságosak voltak és szeretettel fogadtak minket a hosszú út után. Tanár úr megbeszélte az igazgatóval a dolgokat, elmondták mire számíthatunk megbeszéltük, hogy kell menni az iskolába. Elmentünk a kollégiumhoz, ahol elszállásolnak minket, megnéztük a szobákat, majd kértünk ágyhuzatokat és megágyaztunk. Kipakoltunk, körbenéztünk merre van a konyha, felfedeztük a terepet. Elmentünk bevásárolni a Hipernovába üdítőt meg ásványvizet. Pihentünk egy kicsit, a szobában megkóstoltunk egy-két szlovák sört meg az üdítőket, de nem igazán érdemes megvenni az üdítőket, nagyon drágák a sörhöz képest. 6 órakor elmentünk a Danubius étterembe, megvacsoráztunk, majd visszaindultunk a kollégiumba. Ott még dumáltunk, iszogattunk, olyan hajnal fél 2 fele lefürödtem, utána jött az alvás, eltettük magunkat holnapra kor felkeltem, összeszedtem magam, majd fél 8-kor lementem reggelizni a többiekkel. A reggeli főtt virsli volt mustárral, hoztak finom teát is. Reggeli után felvittem egy kancsó teát, majd pihentem egy órát. 9 órakor lementünk az ebédlőbe beszélni az idegen vezetőkkel, Szilvivel és Mihállyal. Adtak egy kis infót Komárnóról, közlekedés, látnivalók. 10 órakor elindultunk. Olyan 10 perc alatt odaértünk a belvárosba, ahol parkoltunk. Megnéztünk egy pár látványosságot: Európa udvar, egyetem, termálfürdő, uszoda. Megnéztük az erődrendszert, dél körül beültünk egy kávézóba, ahol ittunk egy üdítőt. Majd visszaindultunk a kocsihoz, ami a dunai híd lába alatt lévő parkolóban volt. Visszaindultunk a kollégiumhoz, majd feljöttünk, pihentünk egy fél órát és elindultunk a Danubius éterembe ebédelni. 13:00 órakor odaértünk, megebédeltünk, rizs volt meg töltött csirkemell savanyúsággal. Megkaptuk a vacsorát is, ami sonkával és sajttal töltött csirkemell volt. Elindultunk a kollégiumba, megérkeztünk, mindenki megnézte a Facebookot, majd megnéztük a fogtündért, ezután beiktattunk egy kis sziesztát. 18:00-ig aludtunk, majd felkeltünk, ökörködtünk, kajáltunk, mindenki megfürdött, ezután megnéztük a Drágán add a rétedet, című filmet, majd este 11 órakor lefeküdtünk aludni.

10 kor felkeltem, majd letusoltam és fogat mostam, bekapcsoltam a laptopot, nyomtunk egy kis ébresztő zenét. 7:30-kor lementünk a csapattal reggelizni, nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet a mindenbele kolbász reggelire. Reggeli után felvittük az ebédet meg a vacsorát. Fent a 202-es szobában szétosztottuk az ebédnek küldött tarjás szendvicset, csomagokat, amiből én kiszedtem a tarját és odaadtam Tamásnak, átjöttem a szobánkba, majd telipakoltam szalámival. 8:30-kor elindultunk a két kísérő tanárért Szilviért és Misiért. 8:45-kor elindultunk Pozsonyba. 10:00 óra körül megálltunk egy MOL benzinkútnál WC-zni meg kávézni, továbbindultunk a cél felé. Az úton kezdett jó lenni a hangulat. Megérkeztünk Pozsonyba, ahol nem igazán találtunk parkolót. Majd felfedeztünk egy mélygarázst és lementünk, épp, hogy elfértünk, de megoldottuk. Kipattantunk a verdából, majd az Olimpic kaszinón keresztül felmentünk a térre, ahol a Nemzeti Színház fogadott minket. Elindultunk egy sétálóutcán, ami a egy térre vitt minket, ahol nemzetközi nagykövetségek székházai voltak. Innen elindultunk a városháza felé. Odaértünk, bementünk a múzeumba, ahol sajnos nem lehetett fényképezni, megnéztük a tükörtermet, de csak az ajtóból, mert nem lehettet bemenni. A templom részében pont mise folyt. Kijöttünk a városházából, elindultunk a vár felé, elkezdett esni az eső, ezért a kocsihoz mentünk. Betévedtünk egy sajtboltba is, majd felmentünk a egy hadtörténeti múzeumba, ahol kimentünk egy magas kilátóba is, ahonnan beláttuk Pozsony nagy részét. Nekivágtunk Pozsony szűk utcáinak, majd odaértünk a kocsihoz. Majd kisebb nagyobb sikerrel eltaláltunk a várhoz leparkoltunk majd bementünk és körbenéztünk, de felújítás alatt volt és nem sok mindent lehetett megnézni, de viszont a város látványa szép volt. Elmentünk Pozsonyba az Eurovea Galery bevásárló központba, ahol sokat kóvályogtunk, 16:00 óra körül elindultunk. Az úton végig esett visszafele az eső, ezért mindenki pihent az úton. Majd hazaértünk fél 7 fele. Bekajáltam a vacsorát, lefürödtem, majd lefeküdtem aludni Reggel 7 kor felkeltünk, letusoltam, fogat mostam. Majd fél 8-kor elindultunk a Danubius éterembe. Reggelire kolbászos rántottát kaptunk teával, ami nagyon ízletes volt. Fél 9-re a suliba értünk ahol az igazgató titkárnője fogadott minket, aki egyben tanár is. Röviden bemutattat az iskolát. Elmondta náluk milyen követelmények és tanulmányi lehetőségek

11 vannak. Ezután felmértük az iskola termeit, osztályait milyenek is. Majd a tanárnő irodájába elmondta, hogy milyen sportolási lehetőségek érhetőek el az iskolájukba, majd megkérdezte, nincs-e kedvünk valamelyiken részt venni. Az úszáson mindenkinek felcsillant a szeme, ezáltal holnap megyünk, egy fedett uszodába. Volt egy biztonsági oktatásunk az elvártakról. Majd az iskola gyakorlati oktatója bemutatta nekünk a gyakorlati helységeket, és azt a hegesztőműhelyt is, ahol mi leszünk gyakorlaton. Ezek után elindultunk az iskolából a kollégiumba, ahol pihentünk egy kicsit. 1 órakor elindultunk ebédelni, az étel nagyon finom volt. És visszatérve a kollégiumba csendes pihenőt tartottunk. Vacsora előtt elmentünk egy kicsit a városba kolbászolni, vásárolni. Utána elmentünk vacsorázni, elég sokan oda járnak. Megbeszéltük azt, hogy reggel a reggelit a kollégiumba hordják. Utána visszamentünk a kollégiumba, ahol filmet néztünk, lefürödtünk majd aludtunk Reggel 7.20-kor keltem, gyors szokásos fürdés, fogmosás, majd reggeli volt a kollégiumba. Elindultunk a suliba, ahol a gyakorlati oktató várt minket, aki bemutatta nekünk a hajógyár területét, és az alvállalat területét. Elindultunk a hajógyár felé, Komárno szűk utcáin lavíroztunk el a leányvállalat főbejáratához, ahol alvázakat gyártanak. Ott fogadott minket egy idegenvezető, aki a leányvállalatnál dolgozik. Elmondta nekünk a főbb dolgokat, amire figyelnünk kellet a gyár területén. Vételeztünk fel munkavédelmi sisakot, mert itt előírás volt. Elindultunk a gyár területén, ami két részre volt választva, hajógyár-leányvállalat. A hajógyár részét mutatták be először, ami most pont sajnos üres, csak pár hajó volt, ami javítás vagy átadás alatt volt. Elég vastag, nagy átmérőjű anyagokkal dolgoztak. Láttunk több eljárást plazmavágóval. Megnéztük az elkészült hajókat is, amik a gyár területén voltak, és elindultunk a leányvállalat felé. Visszaadtuk a munkavédelmi sisakokat, mert a vállalatnál már nem volt kötelező a sisak. Nagyon érdekes dolgokat láttunk a leányvállalatnál, különböző eljárásokat többnyire a védőgázas hegesztést használták, gépesített a hegesztés egyes részeknél. Végigvezettek minket, majd visszaindultunk a szállás felé. Pihentünk kicsit, majd mentünk megebédelni, ebéd után pihent a csapat egészen estig. Este 5-kor elindultunk megvacsorázni, majd visszatérés után mindenki lefürdött, majd filmet néztünk kártyáztunk és utána hajnalok hajnalán mindenki elment aludni a saját kis ágyába.

12 Reggel 7 30 kor felkeltem majd letusoltam fogat mostam, elindultam gyors reggelizni és utána feljöttünk a szobába. Felvettük a munkaruhát és elindultunk a suliba. A suliba megkerestük a gyakorlati oktatónkat, aki bemutatkozott nekünk, mi is neki. Megmutatta a munkaterületünket, megismerkedtünk az ott lévő anyagokkal és munkagépekkel. Közben az oktatónknak el kellett mennie, mert egy felülvizsgálat volt az iskolában, vártunk egy kicsit rá addig megismerkedtünk az ott lévő diákokkal. Visszajött a tanár úr és elmagyarázta mi is lesz pontosan a dolgunk az elkövetkező időszakokban. Szóval megvolt a szokásos megismerkedés és beilleszkedés a társaságba, ami jól sikerült nekünk. Elindultunk ebédelni ahol sokan voltak, kiválasztottuk az ebédet és megebédeltünk. Elindultunk a kollégiumba vissza ahol elment a víz ezért kisseb problémáink lettek a WC használattal. De szerencsésen 3 órakor visszajött a víz. Úgy döntöttünk pihenünk kicsit, csendes pihenőt tartotunk. 16 órakor felkeltem majd elindultunk a Danubiusba vacsorázni ahol halat kajáltam finom volt. Elindultunk vissza a kolesz felé, eszünkbe jutott venni kéne valami nassolni valót, vettem rágcsálni valót, üdítőt és wc papirt. Vissza értünk a koleszbe majd leültem meg írtam a beszámolót, és átmentem Tamásék szobájába dumálni meg kártyázni.11 óra körül átjöttem a szobába letusoltam fogat mostam és lefeküdtem aludni Reggel 7.20-kor felkeltem. Fél 8-kor lementem reggelizni, ami nagyon finom volt. Reggeli után visszajöttem a szobába és felvettem a munkaruhát, induláshoz készen álltam. 8 órakor elindult a csapat a gyakorlati helyre. Mikor odaértünk vártunk egy fél órát és jött a mester,

13 mondta, hogy mit kell csinálni. Beizzítottunk egy védőgázos gépet és felváltva hegesztettünk. Addig a mester elment hozott anyagot és elkezdtük gyártani a kerítéseket. Délbe végeztünk a suliban és elindultunk ebédelni a Danubiusba, ma volt a legfinomabb az ebéd, rizs volt sertéshússal és paradicsomlevessel. Visszafele gondolkoztunk, hogy bemegyünk a boltba, de elmaradt. Visszaértünk a szállásra és összeszedtem a szennyest, és Kavával levittem a mosószobába kimosni. Amíg a ruha mosás alatt volt, addig elmentünk Kavával az edzőterembe kicsit mozogni. Kimosott a gép, kiszedtem a ruhát és kiakasztottam száradni az erkélyre körül elindultunk vacsorázni, ami nagyon finom volt, a mai napon voltak a legfinomabbak a kaják. Visszaindultunk a koleszbe és kártyáztunk, beszélgettünk. 22:40-kor elmentem letusolni, és fogat mosni. Este egy filmet még megnéztünk, éjfél fele elaludtam Reggel 7:20 kor felkeltem, letusoltam és elindultam le az ebédlőbe reggelizni. Virsli volt a reggeli mustárral. Felhoztuk a teát, ami megmaradt. Felöltöztünk munkásruhába és irány a gyakorlati hely, ahol várni kellett egy kevés időt a mesterre, majd megjött a vizsgabiztos, érdeklődött honnan jöttünk. Ott volt egy csoport, akik vizsgáztak lángvágásból. Mi a mellette lévő bokszban voltunk, ahol kerítés kereteket hegesztettünk, majd betéteket hegesztettünk. 12: 30-kor elmentünk beszélni az igazgatóhelyettessel a hétvégi programról, de nem volt bent. 12:45-kor megjött Szilvi tanárnő és beültünk az irodába, megbeszéltük mik történtek a hét folyamán, majd rátértünk a lényegre. Megbeszéltük, hogy szombaton megyünk Dunaszerdahelyre a reggeli órákban. Elindultunk a Danubiusba, ahol kivételesen nem volt senki bent csak mi. Visszajöttünk, majd csendes pihenőt fújtunk. 16:00-kor felkeltünk, majd mindenki összeszedte magát és elindultunk vacsorázni. Odaértünk, már előre ki voltak készítve a tányérok, az asztalok összetolva csak nekünk, kiválasztották nekünk mit együnk és azt ette mindenki, nem volt választási lehetőség. Visszaértünk a szállásra, majd mindenki lefürdött, utána néztünk egy kis horror filmet és este volt március 05. Összeállította: Szabados Edit

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Molnár József 1. nap Utazás 2014. február 08. Február 8.-án indultunk reggel 8-kor

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

nap nap

nap nap 2017.10.03.-1.nap A repülőgép 15.30-kor indult Portugáliába. Ma repültem először, nagyon izgalmas volt. A gép Portóban szállt le, helyi idő szerint 19.00-kor. Leszállás után vártak minket, és egy kisbusszal

Részletesebben

Poroszlói kalandok

Poroszlói kalandok Poroszlói kalandok 2018.05.25-05.27 Ezúttal a bennmaradós hétvégén Poroszlóra utaztunk el. Kivételesen, most ez nem a megszokott bennmaradósok közé tartozott, hiszen sportosabb és kalandokban gazdagabb

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Pajkó Lajos 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt tervezve az gyülekező, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Drezdába

Részletesebben

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során.

Bocskor Bill Turner. Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Bocskor Bill Turner nov. 7 Péntek Utazás: Jól éreztem magam a kellemes társaságnak köszönhetően hamar elment az idő. Sok szép dolgot láttam az út során. Szállás: Komfortos,tiszta,kényelmes és nagyon bejövös

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Bakos Zoltán 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30-ra volt tervezve az indulás, de csak 5 órakor tudtunk elindulni 3 kisbusszal. Reggel

Részletesebben

Hollandia (2010. márc máj. 03.)

Hollandia (2010. márc máj. 03.) Hollandia (2010. márc.29-2010. máj. 03.) Az első napunk utazással telt. Hajnal ötkor találkoztunk és indultunk útnak. Este kilenc és tíz között érkeztünk és foglaltuk el a szállást. Cees, aki kinti dolgainkat

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Szállítmányozási ügyintéző Résztvevő neve:

Részletesebben

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7.

Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. Finnországi beszámoló 2011.10.24. - 2011.11.7. 2011.10.24. hétfő Ma reggel 9:00-kor a Kőbánya-Kispest 200E buszmegállójában találkoztuk. Felszálltunk a buszra és elindultunk a Liszt Ferenc (Ferihegy) reptér

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 2011.10.24 hétfő Épségben megérkeztünk Helsinkibe. Az iskola kis mikrobuszával jöttek értünk a repülőtérre. Útközben megálltunk hideg élelmet vásárolni, a szállásra érkezés után megvacsoráztunk.

Részletesebben

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN Élménybeszámoló az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola 7. osztályának tanulmányi kirándulásáról 1.nap A Határtalanul! pályázaton osztályunk egy

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel

Beszámoló. 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013. augusztus 11.-31. Készítette: Drenyovszki Dániel 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:15-re volt megrendelve a busz, elindultunk 3 kisbusszal. Reggel fél8-kor

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Beszámolóm 2013-11-11 Hétfő. 2013.11.11.- 2013.11.17. Hétfőn Heni is és Én is szabadok voltunk. Felkeltünk, megreggeliztünk, pihiztünk, skypoltunk, stb. Bementünk a városba, vásárlás céljából. Út közben

Részletesebben

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27.

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Beszámoló Franciaország, Marcoussis a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Október 06. szombat: 13:40-re megérkeztünk az északi repülőtérre (Roissy Charles de Gaulle). Marcoussis 25 km-re

Részletesebben

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk!

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk! 2014 Bogács- Eger Bogácson kirándultunk! Bogácson kirándultunk! A Csanádpalotai lakásotthon gyermekeivel lehetőségünk volt a múlt héten egy háromnapos kirándulásra. A kirándulás úti célja az észak magyarországi

Részletesebben

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017. Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017. Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán Hegesztés nemzetközi gyakorlatban LdV-HU-13-IVT-1017 Négy hetes szlovákiai gyakorlat 2014.02.08.-2014.03.08. Készítette: Baji Zoltán Az utazás 1.nap 2014.február.8 2014. február 8.-án reggel 8 órakor indultunk

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára

Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára 2009/SZI/23 Dél-európai üzemi gyakorlat szakképzésben résztvevő tanulók számára Iskolánk, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium sikeres Szakiskolai Mobilitási Program pályázata 11 diákunk

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg

Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg Túléltem az első hetet! Megtanultam a környéket, ahol lakom! És azt is, hogy Japán szigetország! De gond nélkül hazataláltam! A színéről ismertem meg a házat, mert utcanevek nincsenek Japánban! Megismerkedtem

Részletesebben

Erasmus+ : Lengyelország

Erasmus+ : Lengyelország Erasmus+ : Lengyelország 1.nap 2017 Reggel fél 6-ra házhoz jött az autó és miután mindenkit összeszedett, indultunk Budapestre. 2 órás autózás után a Keleti pályaudvarnál álltunk meg és már szálltunk is

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

Kubik Adrienn Beszámoló

Kubik Adrienn Beszámoló Kubik Adrienn Beszámoló A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló

Szántó Gerda Tabajdi Gábor. Beszámoló Szántó Gerda Tabajdi Gábor Beszámoló Az Erasmus oldal hosszas böngészése után végre sikerült eldönteni, hogy melyik országokat is jelöljük meg. Miután már minden kitöltendő papíron és egy angol szóbeli

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

3. nap 2014. 05. 08.

3. nap 2014. 05. 08. 3. nap 2014. 05. 08. Újra korán kellett ébredni 6.00 órakor, ami Magyarországon 5 órának felel meg az időeltolódás miatt. Ma is sok érdekes hely vár ránk. Reggeli után Fehéregyházára vezetett az út. Szép

Részletesebben

Munkanapló 2014.07.07

Munkanapló 2014.07.07 Munkanapló 2014.07.07 Felkeltünk reggel 07:00-kor, 08:00-ra elmentünk reggelizni. 09:00-kor elindultunk a kertbe dolgozni. A lányok lila, fehér és vörös hagymát szedtünk, majd kötöztük őket. A fiúk a kertben

Részletesebben

Irány Délvidék! Tanulói beszámolók

Irány Délvidék! Tanulói beszámolók Irány Délvidék! Tanulói beszámolók A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. a osztálya, a Határtalanul országos program keretén belül, 2018. szeptember 13-14-15-én Szerbiába látogatott.

Részletesebben

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin

Erasmus+ pályázat. Készítette : Hriazik Evelin Erasmus+ pályázat Készítette : Hriazik Evelin Indulás Németországba 2014.08.03 Időjárás: délelőtt nagyon meleg volt Nagykőrösön, de ahogy mentünk a Liszt Ferenc repülőtérre úgy hűlt az idő. Délelőtt indultunk

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Finnország, 2009. Készítette: Török Ferenc

Finnország, 2009. Készítette: Török Ferenc Finnország, 2009 Készítette: Török Ferenc Március 8. 2009. március 8-án reggel 7 óra 45 perckor indultunk a Trefort Ágoston Szakképző Iskola elől. A repülőnk a budapesti Ferihegy II ről indult 12 óra 30

Részletesebben

Biberach Asztalosok és magasépítők külföldi szakmai gyakorlata

Biberach Asztalosok és magasépítők külföldi szakmai gyakorlata Biberach 2015.09.06-09.25. Asztalosok és magasépítők külföldi szakmai gyakorlata Gyakorlat felépítése: A gyakorlat két hét tanműhelyi gyakorlatból és egy hét céges gyakorlatból állt. Résztvevők A Szegedi

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor

MUNKANAPLÓ. Prága, Csehország március Kiss Gábor MUNKANAPLÓ Prága, Csehország 2019. március 02 24. A tanuló neve: Szilágyi Hédi Évfolyama, tanult szakmája: 9. D Turisztikai szervező, értékesítő Projekt címe: Cool-turizmus Prágában Fogadó hotel neve:

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

Első nap. Jól éreztük magunkat, sok szép, újat tanultunk Erdély történelméről és számos szép, régi építményt láthattunk.

Első nap. Jól éreztük magunkat, sok szép, újat tanultunk Erdély történelméről és számos szép, régi építményt láthattunk. Első nap Reggel 6-kor indultunk a Cseresnyés Kollégium elől. A határ átlépése után az első megállónk Nagyszalonta volt. Megnéztük a város főterét ahol Erdély egyetlen Kossuth Lajos szobor található. Ellátogattunk

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM

NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM NÉMET-MAGYAR CSEREDIÁKPROGRAM 2014 Iskolánk évek óta lehetőséget nyújt a nyelvgyakorlásra a német-magyar cserediákprogram segítségével. A Than Károly Ökoiskola a neumarkti Willibald-Gluck- Gymnasiummal

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21.

Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Comenius II. Meeting - Málaga, Spanyolország 2014. február 17-21. Kiutazók: Kovács Györgyi pedagógus Kis Angéla 8.b osztályos tanuló Zakupszky Lili 8.b osztályos tanuló 1. nap II.17. hétfő Hajnali 3 óra

Részletesebben

Németország ( )

Németország ( ) Németország (2018.11.18-2018.11.27.) A programról röviden: A Generation Europe által szervezett program olyan projekt, ahol velünk egykorú fiatalok tanulhatnak a demokráciáról, emberi jogokról és az aktív

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámoló Beszámoló 2013.12.16. Hétfő 2013.12.16. 2013.12.22. Hétfőn 8:30-kor keltem, nem bírtam aludni, be voltam sózva a síelés miatt. :D Lementem megreggeliztem, és megbeszéltem az egyik kollégámmal, hogy megtanít

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Vörös Viktória 11.VKA Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét

Svajda Viktória Bernadett 12./b Leonardo-program, Svédország. Beszámolóm Első hét Beszámolóm 2013.09.23. 2013.09.29. Első hét 2013-09-23 Hétfő. Kiutazásunk napja Sokat nem aludtunk, reggel 4-kor már kelhettünk is. 4:50-kor már a reptéren voltunk, és 6:50-kor már repültünk is Koller

Részletesebben

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7.

Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Erdei iskola, Szolnok 2010. május 3-7. Hétfı Hétfın reggel indultunk a Keleti pályaudvarról az erdei iskolába, melyet már nagyon vártam. Sok gyerek utazott együtt, mert nemcsak az én osztályom, hanem az

Részletesebben

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon A Határtalanul pályázat keretében 2016 áprilisában a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum két osztálya járt nálunk a Garay János Gimnáziumban,

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben

Határtalanul! Négyfalu

Határtalanul! Négyfalu Határtalanul! Négyfalu 2016.03.03 2016.03.06. A 2015/2016. tanévben a Határtalanul! program keretében sikeres pályázatot nyújtottunk be, így lehetőségünk nyílt az erdélyi testvériskolánkba ellátogatni

Részletesebben

München 2009 tavaszi félév

München 2009 tavaszi félév München 2009 tavaszi félév Keszthelyi Csaba vagyok, III. éves Energetikás hallgató. 2009 tavaszi félévét Münchenben, Németországban töltöttem Erasmusos diákként a Hochschule München főiskolán. A kint töltött

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

Munkanapló. Törökországi szakmai gyakorlat 2015 október Készítette: Kiss Milán Festő, mázoló, tapétázó

Munkanapló. Törökországi szakmai gyakorlat 2015 október Készítette: Kiss Milán Festő, mázoló, tapétázó Munkanapló Törökországi szakmai gyakorlat 2015 október 4-24 Készítette: Kiss Milán Festő, mázoló, tapétázó 1. nap. október 4. Izgatottan vártam az utazást. Reggelt 8 órakor találkoztunk a repülőtéren.

Részletesebben

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26.

HITTANOS TÁBOR. 2009. jún. 22-26. HITTANOS TÁBOR 2009. jún. 22-26. 2009. június 22-én, egy borús hétfői napon a templom udvarán gyülekeztünk, de az idő senkinek nem rontotta el a kedvét. Vártuk, hogy a névjegykártyánkat megkapjuk. Amint

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Lengyelországi szakmai gyakorlatról. 2012.03.17-2012.04.07 Ticska László

Szakmai beszámoló a Lengyelországi szakmai gyakorlatról. 2012.03.17-2012.04.07 Ticska László Szakmai beszámoló a Lengyelországi szakmai gyakorlatról 2012.03.17-2012.04.07 Ticska László 1.Hét Március 18.-án hajnalban érkeztünk meg és foglaltuk el a szállásunkat. 1. Munkanap (március 19) Rzespól

Részletesebben

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban.

A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is helyt álltam Németországban. 2017 évi Erasmus program Pálfi Ilona vagyok (1997.07.31.) a Toldi Miklós Él. iskola tanulója. A programról az iskolában hallottam Túri Tibor tanár úrtól, aki szólt a lehetőségről mivel már korábban is

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. augusztus 11-31. Készítette: Czékmán Szabolcs 1. nap (Augusztus 11.) Hajnali 4:30 körül indultunk Békéscsabáról három kisbusszal Pestre, ahol felszálltunk

Részletesebben

Beszámoló március március 11.

Beszámoló március március 11. Beszámoló 2011. március 05. 2011. március 11. A Leonardo da Vinci mobilitási projekt keretein belül lehetőség nyílt arra, hogy kísérőtanárként egy hetet eltöltsek a diákjaink mellett Hämeenlinnában, Finnországban.

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma:

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Hegesztő Résztvevő neve: Kozár Ferenc Március

Részletesebben

Első nap Körülbelül délután 1-re értünk jött egy kis busz, aminek örültem nagyon mert egyrészt milyen luxus már másrészt nem kellett cipelni a pont 15 kilogramm bőröndömet. Az út két óra volt Budapestre,

Részletesebben

Görögországi beszámoló. 1. nap

Görögországi beszámoló. 1. nap 1. nap Az első napunk utazással telt. Délután 5 órakor találkoztunk a Liszt Ferenc Repülőtéren, a gépünk pedig 18:45- kor indult Thessaloniki felé. Este 22:30-kor (görög időszámítás szerint) szálltunk

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

FELVIDÉK 2018.MÁJUS

FELVIDÉK 2018.MÁJUS FELVIDÉK 2018.MÁJUS 27-30. 1.nap Reggel 8-kor indultunk Mezőkövesdről. Az út elég hosszú volt és kissé fárasztó is. Ez persze a társaságon is meglátszott, hiszen 2,5 óra buszozás után kevésbé beszélgettek.

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

3D tervezés, 3D nyomtatás a filmkészítés szolgálatában című pályázathoz készített élménybeszámoló füzet

3D tervezés, 3D nyomtatás a filmkészítés szolgálatában című pályázathoz készített élménybeszámoló füzet NTP- MTTD-18-0075 3D tervezés, 3D nyomtatás a filmkészítés szolgálatában című pályázathoz készített élménybeszámoló füzet Hoga NTP-MTTD-18-0075 Henrik A kirándulásra nyelvvizsgám szóbeli része miatt valamivel

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7.

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: Célország: 2017-1-HU01-KA102-035318 Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Résztvevő neve: villanyszerelő Haffenträger

Részletesebben

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti

Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Beszámoló Áfra Botond 2/14Pt/2 Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci alprogram Küldő intézmény: Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola Budapest Fogadó intézmény: Ecole

Részletesebben

Burgenlandban jártunk szeptember

Burgenlandban jártunk szeptember Burgenlandban jártunk 2012. szeptember Nagy izgalommal indultunk útnak Szegedről reggel 6 órakor. Körülbelül hatórányi buszozás után érkeztünk meg utunk első állomására, Bécsbe, az osztrák fővárosba. Jónyer

Részletesebben

Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László

Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László 2012. április 21. Szombat Munkanapló Tampere, Finnország, 2012. április 21 május 11. Írta: Maróti László 10:00-kor találkoztuk a többiekkel Ferihegyen, a 2B terminálon. Az utunk zökkenőmentesnek ígérkezett

Részletesebben

Csodaföldön Erdélyben 2016. 04. 18-21.

Csodaföldön Erdélyben 2016. 04. 18-21. Csodaföldön Erdélyben 2016. 04. 18-21. Utassy József Általános Iskola Az előkészületek Iskolánkban nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a,,határtalanul pályázat keretében a hetedik osztályos tanulók egy

Részletesebben

ERDÉLYBEN VOLTUNK 2017.

ERDÉLYBEN VOLTUNK 2017. ERDÉLYBEN VOLTUNK 2017. Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 7. évfolyamának beszámolója Erdély I. nap (Vingl Csenge, Szilágyi Zalán) Nagyon vártuk már az indulást, nagyon

Részletesebben

Spanyolországi szakmai gyakorlat 2015. január 31-től 2015. március 01-ig

Spanyolországi szakmai gyakorlat 2015. január 31-től 2015. március 01-ig Spanyolországi szakmai gyakorlat 2015. január 31-től 2015. március 01-ig 2015.Január.31 Szombat Korra reggel, fél 2-kor indultunk a BÉKSZI épülete elől az iskola autójával. Elég jó utunk volt felfele Pestig,

Részletesebben

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A DREZDA M u n k a n a p l ó 2011.07.24 2011.08.13 Elekes István 12.A 2011. Július 24,Vasárnap Hajnali 5:00-kor elindultunk Békéscsabáról a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola udvarából,

Részletesebben

Malaga Szakmai Gyakorlat Erasmus+ Program

Malaga Szakmai Gyakorlat Erasmus+ Program Felelős szerkesztő: Breznay Gáborné Írta és szerkesztette: Tóth Szilveszter Malaga Szakmai Gyakorlat 2016.02.28.-03.21. Erasmus+ Program A malagai projekt céljáról és a tanárokat érintő feladatairól már

Részletesebben

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt (Ivó, Románia, 2015. július 25-31.) Gyere el, kérünk, légy a vendégünk! S lesz egy szép, közös emlékünk,

Részletesebben

Silvas János. Beszámoló a svájci utazásról

Silvas János. Beszámoló a svájci utazásról Silvas János Beszámoló a svájci utazásról Az első nap, az indulás A Liszt Ferenc repülőtéren találkoztunk délután öt órakór. Megvártuk amíg mindenki megérkezik és közben kiosztották a jegyeket. Miután

Részletesebben

Útinapló. Február 20. hétfő

Útinapló. Február 20. hétfő Útinapló Február 20. hétfő Indulás a Fejér Megyei Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium udvaráról. Kettő kisbusszal indultunk Mórról az iskolától fél 6-kor. Utunk Budapesten át vezetett. Menet közben

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

Határtalanul. A program címe: "Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán." A projekt száma: HA-13-01-10

Határtalanul. A program címe: Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán. A projekt száma: HA-13-01-10 Határtalanul A program címe: "Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán." A projekt száma: HA-13-01-10 Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán Pályázatunk célja a határon túli magyarság kultúrájának, a

Részletesebben

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens Egy hónap Hollandiában Nagy Nikolett Fogászati asszisztens A kezdetek Úgy érzem, duplán is szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült kijutnom Hollandiába.Egyrészt, mert hatalmas élményt jelentett számomra

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéki bányavárosokba és a Szepességbe

Kirándulás a Felvidéki bányavárosokba és a Szepességbe Kirándulás a Felvidéki bányavárosokba és a Szepességbe Felvidéki kirándulásunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre. A kirándulást hosszas előkészítő munka előzte meg, amiben tanáraink

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA Szakmai gyakorlatomat Máltán, a Vera Sant Fournier Interior Design Studionál végeztem. Ez a csupán három főből álló cég elsősorban magánlakások

Részletesebben