J e g y z ı k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ı k ö n y v"

Átírás

1 J e g y z ı k ö n y v Készült szeptember 20 -án (csütörtökön) 17 órakor, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottságának megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak a Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság részérıl: Polgárné Czerjak Judit, a bizottság elnöke, Kerepeszki Mónika bizottsági tag, Nagy Attila bizottsági tag, Füredi Istvánné bizottsági tag, Miklós Lászlóné bizottsági tag, Kovács Károly bizottsági tag. Állandó tanácskozási joggal meghívottak: Szabó Márton polgármester, dr. Csiki Gábor jegyzı, dr. Ágh Mariann aljegyzı. Eseti tanácskozási joggal meghívottak: Bazsonyiné Bódi Csilla, az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény igazgatója, Solymosi Sebestyén, az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény zenetagozat vezetıje, Hanyecz Anita, a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola igazgató-helyettese, Malik Jánosné Óvodai Intézmény vezetıje, Puskásné Illanicz Dóra a Móricz Zsigmond Közösségi Ház vezetıje. A jegyzıkönyvet Bóna Péterné jegyzıkönyvvezetı vezette. A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: Pintér Erzsébet bizottsági tag A bizottság ülésérıl igazolatlanul távol: -- Polgárné Czerjak Judit, a Bizottság elnöke bejelenti, illetve jelzi, hogy Pintér Erzsébet bizottsági tag az ülésrıl távolmaradását jelezte. Megállapítja, a Bizottság 6 bizottsági tag jelenlétével határozatképes. Indítványozza, hogy a Bizottság a meghirdetett nyilvános és rendes ülése napirendjét az alábbi változtatásokkal fogadja el: Kéri a Bizottságot, hogy az írásban kiküldött meghívóhoz képest a Bizottság mai nyilvános és rendes ülésére 1.) napirendi pontként vegye fel a Javaslat az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény keretein belül mőködı ún. mővészetoktatási intézményegység minısítési eljárásban történı részvételre tárgyú napirendi pontot, valamint 6. napirendi pontként vegye fel a Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló /2007. ( ) sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására tárgyú napirendi pontot.

2 2 Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság a Bizottság 5 tagja jelenlétében - 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a Bizottság szeptember 20-i nyilvános és rendes ülésének módosított napirendjét elfogadta, amely az alábbi: N y i l v á n o s ü l é s n a p i r e n d j e : 1.) Napirendi pont: Javaslat az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény keretein belül mőködı ún. mővészetoktatási intézményegység minısítési eljárásban történı részvételére (sürgısségi indítvány). 2.) Napirendi pont: Javaslat az Óvodai Intézménynek, az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézménynek, a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola maximális csoport,- és osztály létszám engedélyeztetése ügyében. 3.) Napirendi pont: Intézmények tájékoztatása a 2007/2008. tanév indításáról (bizottsági elıterjesztés). Elıterjesztı: Polgárné Czerjak Judit elnök 4.) Napirendi pont: Tájékoztató a Szeptember 23-i városi ünnepség elıkészítésérıl (bizottsági elıterjesztés). Elıterjesztı: Polgárné Czerjak Judit elnök 5.) Napirendi pont: Tájékoztató az Október 23-i ünnepség elıkészítésérıl (bizottsági elıterjesztés). Elıterjesztı: Polgárné Czerjak Judit elnök 6.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló /2007. ( ) sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására. 7.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Pilis Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 5/2006.(III.09.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló /2007.(...)sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására. 8.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Képviselı-testület Hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirıl szóló /2007.(...) sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására. 9.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Ügyrendje módosítására (277/2006.(X.26.) számú önkormányzati határozattal elfogadott Ügyrendje kiegészítésére.

3 3 10.) Napirendi pont: E g y e b e k: -- Z á r t ü l é s n a p i r e n d j e 1.) Napirendi pont: E g y e b e k: -- Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 1.) napirendi 1.) Napirendi pont: Javaslat az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény keretein belül mőködı ún. mővészetoktatási intézményegység minısítési eljárásban történı részvételére (sürgısségi indítvány). Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke: Átadja a szót a dr. Ágh Mariann aljegyzınek. dr. Ágh Mariann aljegyzı: elmondja, az ülés napirendjére sürgısségi indítvánnyal került fel az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény keretein belül mőködı Mővészetoktatási intézményegység minısítési eljárásának második szakaszára való jelentkezés, mivel a fenntartónak a második fordulóban való részvételét legkésıbb október 4. napjáig kell írásban jeleznie. Tájékoztatja a Bizottságot, a képviselı-testület a január havi rendes ülésén határozatban döntött arról, hogy az alapfokú zenemővészeti iskola ún. elıminısítési eljárásának lefolytatásához szükséges okiratokat elıkészíti és március 31-ig benyújtja az engedélyezı szervhez. A minısítési eljárás két részbıl áll, ennek elsı része volt az elıminısítés, melyen az intézmény sikeresen megfelelt. Az engedélyezı szerv honlapja szerint 817 intézmény adta be az elıminısítésre a dokumentumait és 689 intézmény fenntartója számára nyílott meg a lehetıség a második forduló megindításához. A második szakasz a minısítési eljárás, amikor a Minısítı Testület munkatársai helyszíni szemlét is fognak tartani. A helyszíni ellenırzés feltétele a Minısítı Testület elıminısítési eljárásról szóló elfogadó határozata, a minısítési eljárás második szakasza lefolytatására irányuló fenntartói kérelem, valamint az Intézményi adatlap és díjfizetési kötelezettségrıl szóló fenntartói nyilatkozat szerint a második szakasz eljárási díjának határidıre történı befizetése. A második szakasz megindításához szükséges eljárási díj összetevıi: 1. Az intézmény szeptember 15-i állapotára vonatkozó normatívára jogosult tanulói létszám alapján a jelenleg érvényben lévı állami normatív támogatás összegének 1%-a, de minimum Ft. 2. A mőködtetett feladat ellátási helyek száma szerinti összeg: feladat ellátási helyenként egy mővészeti ágra vonatkozóan Ft, ezen belül a feladat ellátási helyen mőködtetett további mővészeti áganként Ft. Amennyiben a fenntartó nem kíván részt venni a második eljárásban, akkor a visszavonó kérelmet október 3-ig kell írásban eljuttatni az engedélyezı szervhez. Ha a fenntartó úgy dönt, hogy benyújtja a kérelmét a második eljárásra, annak a képviselı-testületi ülést követı 5. napon belül a Minısítı Testület munkaszervezetéhez be kell érkeznie. Az elıterjesztés határozati javaslata azt tartalmazza, hogy a fenntartó részt kíván venni a második eljárásban.

4 4 Solymosi Sebestyén Mővészetoktatási intézményegység vezetı: hozzáteszi, hogy egy mővészeti ág és egy telephely után kell számolni az eljárási költséget. Bazsonyiné Bódi Csilla, Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény vezetıje: jelzi, hogy a mai napon egyeztetett a Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási irodájának vezetıjével a normatíva igénylésrıl. Az intézmény, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársai az eljárási költséget a normatíva igénylés, valamint az egy mővészeti ág és egy telephelyen való oktatás adatai alapján pontosítják. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke: megkéri Solymosi Sebestyént, tájékoztassa a bizottságot, miért fontos a minısítési eljárás lefolytatása. Solymosi Sebestyén Mővészetoktatási intézményegység vezetı: tájékoztatja a bizottságot, hogy a jövıbeni, 100 %-os állami normatíva leigénylése és biztosítása miatt fontos az intézmény, intézményegység részérıl a minısített, vagy kiválóan minısített besorolás elérése. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke: Kérdezi a bizottság tagjait és az intézményvezetıket, hogy a tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e még valakinek kérdése, véleménye? A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 91/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı-testületnek elfogadásra javasolja a 199/2007. elıterjesztés határozati javaslatát. Jegyzıkönyv rögzíti, Solymosi Sebestyén az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény zenemővészeti intézményegységének vezetıje 17 óra 45 perckor távozik a Bizottság hivatalos ülésezésére szolgáló tárgyalóterembıl. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 1.) napirendi 2.) Napirendi pont: Javaslat az Óvodai Intézménynek, az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézménynek, a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola maximális csoport,- és osztály létszám engedélyeztetése ügyében. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke: átadja a szót dr. Ágh Mariann aljegyzınek. dr. Ágh Mariann aljegyzı: Tájékoztatja a bizottságot, hogy a közoktatásról szóló, többször módosított évi LXXIX. törvény 3. számú melléklete határozza meg az egyes oktatásinevelési intézmény keretein belül tanítható átlag, illetve maximális csoport és osztálylétszámokat.

5 5 Amennyiben a közoktatási törvényben meghatározott létszámnál magasabb a csoport, illetve osztálylétszám, az intézménynek részben a fenntartótól, részben a fenntartón keresztül az OKÉV-tıl külön engedélyt kell kérni. A jogszabály azt is pontosan, tételesen meghatározza, hogy az engedélyt mely esetben kell az OKÉV-tıl, mely esetben a fenntartó képviselıtestülettıl megkérni. A fenntartó a maximális létszám 20%-kall való túllépését az alábbi feltételek teljesülése esetén engedélyezheti: 1. nevelési/ tanítási év indításánál: - ha az óvodában legfeljebb kettı csoport mőködik, - ha az iskolában az adott évfolyamon legfeljebb két iskolai osztály indul. 2. Nevelési/ tanítási év során: - ha a nevelési, tanítási év során az új gyermek, tanuló átvétele, felvétele miatt indokolt, függetlenül az indított osztályok, csoportok létszámtól, - ha új gyermek/ tanuló átvétele miatt indokolt. Az Országos Közoktatási értékelési és Vizsgaközpont Közép- Magyarországi Regionális Igazgatósága (OKÉV) abban az esetben engedélyezheti a csoport/ osztálylétszám túllépését: - ha a fenntartó engedélyezte a létszám túllépését a fent felsorolt esetekben 20%-kal, az OKÉV ezt további 10 %-kal növelheti, - ha a fenntartó nem engedélyezhette, mivel a feltételei nem álltak fenn. Az OKÉV ebben az esetben a Kt. 3. számú mellékletben elıírt maximális létszám 20%-os átlépését engedélyezheti. Az intézmények által elıterjesztett kérelmeket megvizsgálva megállapítható, hogy az Óvodai Intézmény és az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény esetében az OKÉV, a Széchenyi István Általános Iskola ás Szakiskola esetében a fenntartónak szükséges megadni a mőködéshez szükséges engedélyt. A határozati javaslatok intézményenként készültek és tartalmazzák a tényleges létszámot, a törvény szerinti maximális létszámot, valamint az engedély megadását követı létszámokat. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Kérdezi a bizottság tagjait és az intézményvezetıket, hogy a Bizottság által tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e valakinek kérdése, véleménye? Egyenként, határozati javaslatonként teszi fel szavazásra az írásban elıterjesztett három határozati javaslatot. A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 92/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı- testületnek elfogadásra javasolja a 188/2007. elıterjesztés I. számú határozati javaslatát.

6 6 A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 93/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı- testületnek elfogadásra javasolja a 188/2007. elıterjesztés II. számú határozati javaslatát. A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 94/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı- testületnek elfogadásra javasolja a 188/2007. elıterjesztés III. számú határozati javaslatát. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 3.) napirendi 3.) Napirendi pont: Intézmények tájékoztatása a 2007/2008. tanév indításáról (bizottsági elıterjesztés). Elıterjesztı: Bizottság elnöke. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: minden bizottsági tag megkapta az intézmények írásban tett a évkezdésre vonatkozó beszámolóját. Felkéri az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény igazgatóját, hogy írásbeli anyagát szóban egészítse ki. Bazsonyiné Bódi Csilla intézményvezetı: tájékoztatja a megjelenteket és a Bizottságot arról, hogy a szeptemberi tanévkezdést megnehezítette az a tény: néhány fı pedagógus tartós betegállományba kényszerült, ezáltal a kész tantárgyfelosztást és az órarendeket kellett hirtelen módosítani. Az oktatáshoz az intézményen belül a feltételek biztosítottak. Az intézmény által írásban készített beszámolóban rögzítésre került, hogy a Zeneiskola 102 fıvel indítja a tanévet, azonban ez idıközben változott, a létszám pontosan 103 fı. Nagy feladat az iskolának a zenetagozat minısítési eljárásának elıkészítése, a megfelelı dokumentumok kiállítása. A sajátos nevelési igényő tanulók oktatása során a törvény hármas összevonást enged, sajnos az iskola ezen feladatot és törvényi elıírást nem tudja teljesíteni, idén négyes összevonásra került sor. Polgárné Czerjak Judit bizottsági elnök: tájékoztatást ad arról, hogy az ügyeleti rendszert valamennyi iskolában meg kell erısíteni, a gyermekek növekvı agresszivitása, magatartási problémái miatt. Megkérdezi a bizottság tagjait, van-e még kérdése valakinek az intézményvezetı felé. Szavazásra bocsátja az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény igazgatója által készített írásbeli tájékoztatót.

7 7 Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghallgatta és tudomásul vette az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény igazgatójának a 2007/2008. oktatási tanév indításáról szóló írásbeli és szóbeli tájékoztatását. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: felkéri a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola igazgató-helyettesét, hogy az intézmény írásban elkészített anyagát szóban egészítse ki. Hanyecz Anita, a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola igazgató-helyettese: tájékoztatja a bizottságot, hogy Fekete Tibor igazgató úr határozott idejő vezetıi megbízatása augusztus 30-án lejárt és az igazgató úr egyéb elfoglaltsága miatt nem vállalni az intézmény további vezetését. A fenntartónak az utolsó napokban sikerült az intézmény élére vezetıt megbízni, Járai Beatrix tanárnı személyében, aki vállalta is a megbízatást. Jelzi hogy a Szakiskolában az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási intézmény egy fı pedagógusa tanít át. Az intézményen belül jelenleg három fı pedagógus tartós betegállományban van, három fı pedagógus gyesen van, egy fı pedagógus pedig október 1- vel jön vissza a Gyes utáni szabadságról, de kizárólag részmunkaidıt tud biztosítani neki az intézmény, illetve a munkáltatói jogkör gyakorlója. Hornyik Erika tanítónı tegnapi napon bejelentette, hogy tartós betegállományba kényszerül, ezáltal a tantárgyfelosztást újra kell gondolni. Az általános iskolai részen a tanévkezdés mind személyi, mind tárgyi vonatkozásban megfelelıen zajlott, a szakiskolai részen adódnak továbbra is problémák. Polgárné Czerjak Judit bizottsági elnök: Megkérdezi a bizottság tagjait, van-e még kérdése valakinek Hanyecz Anita, a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola igazgatóhelyettese felé. Szavazásra bocsátja a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola által készített írásbeli tájékoztatót. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 6 igen egyhangú szavazattal meghallgatta és tudomásul vette a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola igazgatójának, írásbeli, valamint az intézmény igazgató helyettesének a 2007/2008. oktatási tanév indításáról szóló szóbeli tájékoztatását. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Szabó Márton polgármester urat arról tájékoztatja, hogy Pusztai Ferencnek, - aki a Szakiskola mőködése tekintetében, megbízási szerzıdés alapján közremőködıként segít - az a kérése, hogy a fenntartó minél elıbb vegye fel a kapcsolatot a Pest Megyei Közgyőlés Hivatala Oktatási és Mővelıdési Fıosztályának vezetıjével a évi átadás- átvétel tartalmi lebonyolítását illetıen, idıben tisztázódjon mi lesz az átadási jegyzıkönyvben.

8 8 Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Kérdezi a Bizottság tagjait és az intézményvezetıket, hogy a Bizottság által tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e valakinek kérdése, véleménye? Szabó Márton polgármester: tudomásul vette a Bizottság elnökének szóbeli bejelentését és tájékoztatását. Ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy a Polgármesteri Hivatal a feladatok átadás-átvétele ügyében a szükséges intézkedéseket megteszi. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 4.) napirendi 4.) Napirendi pont: Tájékoztató a Szeptember 23-i városi ünnepség elıkészítésérıl. Elıterjesztı: Polgárné Czerjak Judit elnök Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: felkéri Puskásné Illanicz Dóra intézményvezetı asszonyt, hogy a Szeptember 23-i Városi ünnepség elıkészületeirıl tartsa meg szóbeli tájékoztatását. Puskásné Illanicz Dóra, a Móricz Zsigmond Közösségi Ház vezetıje: a várossá avatás második évfordulója alkalmából a Városháza Dísztermében, szeptember 23-án órakor lesz a megemlékezés. A zeneiskola, zenetagozat fog mősort adni, valamint Petróczi Ilona két Baranyi Ferenc verset fog elszavalni. Dr. Illanicz György, Csikós János volt polgármesterek, valamint Szabó Márton jelenlegi polgármester beszédét, továbbá Tabányi Mihály zene játékát hallgathatják meg a jelenlévık. Szabó Márton polgármester: tájékoztatja a Bizottságot, hogy az ünnepség megszervezése, valamint az idıpont kiválasztása saját javaslata volt. Meghívottak: a képviselı-testületek tagjai, volt polgármesterek, díszpolgárok, a Nagyközségért Emlékérem kitüntetettjei, intézményvezetık, civil szervezetek vezetıi. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: a szóbeli tájékoztatást elfogadásra javasolja a Bizottságnak. Egyúttal kérdezi a bizottság tagjait és az intézményvezetıket, hogy a tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e még valakinek kérdése, véleménye? Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság meghallgatta és tudomásul vette Puskásné Illanicz Dóra, a Móricz Zsigmond Közösségi Ház vezetıjének a szeptember 23-i Városi ünnepség elıkészítésérıl szóló szóbeli tájékoztatását. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 5.) napirendi 5.) Napirendi pont: Tájékoztató az Október 23-i ünnepség elıkészítésérıl. Elıterjesztı: Polgárné Czerjak Judit elnök Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: felkéri Puskásné Illanicz Dórát az október 23-i Városi ünnepség elıkészületeirıl történı szóbeli tájékoztatás megtartására.

9 9 Puskásné Illanicz Dóra, a Móricz Zsigmond Közösségi Ház vezetıje: tájékoztatja a Bizottságot, hogy az ünnepség délelıtt órakor lesz az Evangélikus templomkertben. Idén a fáklyás felvonulás elmarad. Az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény tanulói adják a mősort, az ünnepi beszédet pedig Mala Ferenc alpolgármester fogja mondani. Az ünnepség végén koszorúzás lesz. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: tájékoztatja a Bizottságot, hogy rossz idı esetén a templomban javasolja a tervezett elıadás megtartását. Szabó Márton polgármester: véleménye szerint esıs idı beállta esetén az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény tornatermében legyen az Október 23-i városi ünnepség megtartva. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: javasolja, hogy a szervezık az Október 23-i Városi ünnepséget megelızı napokban rögzítsék a végleges helyszíneket Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: a szóbeli tájékoztatást elfogadásra javasolja a Bizottságnak. Egyúttal kérdezi a bizottság tagjait és az intézményvezetıket, hogy a tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e még valakinek kérdése, véleménye? Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság meghallgatta és tudomásul vette Puskásné Illanicz Dóra, a Móricz Zsigmond Közösségi Ház vezetıjének a Október 23-i Városi ünnepség elıkészítésérıl szóló szóbeli tájékoztatóját. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 6.) napirendi 6.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló /2007. ( ) sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: átadja a szót dr. Ágh Mariann aljegyzınek. dr. Ágh Mariann aljegyzı: tájékoztatja a bizottságot, hogy a Közép- Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Törvényességi Osztálya az elmúlt fél évben törvényességi szempontból felülvizsgálata a Pest megyei települések, valamint a fıvárosi kerületek képviselı-testületeinek szervezeti és mőködési szabályzatait. Jegyzıi értekezletet tartottak, ahol felhívták a megjelent jegyzık figyelmét a visszatérı hiányosságokra, helytelen gyakorlatokra. A jegyzı úrral telefonon közölték Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatára vonatkozó törvényességi észrevételüket, az írásban is rögzített törvényességi észrevétel a napokban fog megérkezni. Az írásbeli anyag elıkészítés alatt áll, jelenleg szóbeli elıterjesztés formájában kerül a bizottság elé a tárgyalandó napirend.

10 1 Pilis Város Önkormányzata Képviselı- testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzata az alábbi esetekben szorul módosításra: a) A Pest Megyei Közigazgatási Hivatal neve Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalra változott, melyet át kell vezetni a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatán. b) Az államigazgatási eljárás szabályairól szóló évi IV. törvényt hatályon kívül helyezték, a hatályos jogszabály a közigazgatási eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény, melynek hivatkozási pontjait a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatába be kell építeni. c) A Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet normaszövegébıl hatályon kívül kell helyezni azt a rendelkezést, hogy A települési képviselı hivatalos személy., mivel ezen rendelkezés hatályon kívül helyezésre került. A Közigazgatási Hivatal törvényességi észrevételein kívül, a jegyzı további módosítási javaslata, a képviselı-testület minısített többséggel elfogadott hatáskörének bıvítése a kötelezettségvállalások területén. Mivel a Kbt. alatti értékhatárok esetében a kötelezettségvállalás problémaköre a jelenleg hatályos SzMSz keretein belül nem szabályozott, a jegyzı Beszerzési szabályzat megalkotására, valamint a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzata módosítására tesz javaslatot. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: a bizottság részére javasolja, hogy írásbeli elıterjesztés hiányában, az aljegyzı szóbeli beszámolóját elfogadva, javasolják a napirendi pontnak a képviselı-testület nyilvános és rendes ülésén történı érdemi megtárgyalását. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Kérdezi a bizottság tagjait, hogy a Bizottság által tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e valakinek kérdése, véleménye? A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 95/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek hogy a Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006.(IV.16.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló../2007.(..) sz. önkormányzati rendelet elfogadására és megalkotására tárgyú elıterjesztést a Képviselı- testület vegye fel a szeptember 27-i nyilvános és rendes ülése napirendjére, egyúttal érdemben tárgyalja. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 7.) napirendi 7.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Pilis Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított

11 1 5/2006.(III.09.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló /2007.(...)sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: átadja a szót dr. Ágh Mariann aljegyzınek. dr. Ágh Mariann aljegyzı: tájékoztatja a Bizottságot, hogy a Polgármesteri Hivatalnak augusztus 1. napjától kezdıdıen új közterület-felügyelıje van, aki a jelenleg a felmentési idejét töltı közterület-felügyelı mellett látja el a közterület felügyelıi feladatokat. A közterület-felügyelet jogállásáról, szervezeti rendjérıl és mőködésének szabályairól szóló Szolgálati Szabályzat kidolgozása tette indokolttá Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatának, mint önkormányzati rendeletnek az átfogó felülvizsgálatát is. Fentieken túlmenıen a jegyzı, a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló jelenleg hatályos önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezésére, valamint egy új, egységes szerkezetbe foglalt önkormányzati rendelet megalkotására tesz javaslatot, az alábbi kiegészítı indokok alapján: 1./ Az Ör. tervezete 3. (3) bekezdésében leírtak szerint, változik a költségvetési szerv költségvetésének végrehajtására szolgáló számlaszámok egy részének elnevezése is. 2./ A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Törvényességi és Ellenırzési Fıosztályának törvényességi észrevétele alapján, a település polgármesterének részére központi jogszabályban biztosított egyetértési joga gyakorlásának módját, egyúttal a gyakorlás terjedelmét is írásban szabályozni szükséges. 3./ A szabályozási normaanyag áttekintése során ismét felülvizsgálatra került az informatikai területért felelıs személy meghatározása, illetve az informatikai rendszer mőködtetésével, és használatával összefüggı felelısségi rend, körök szabályozása is. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: a Bizottság részére, elfogadásra és támogatásra javasolja a képviselı-testület felé az elıterjesztett rendeletalkotási javaslatot. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Kérdezi a bizottság tagjait, hogy a Bizottság által tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e valakinek kérdése, véleménye? A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 96/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı- testületnek elfogadásra javasolja Pilis Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 5/2006.(III.09.)sz. önkormányzati rendelet felülvizsgálata eredményeként, az egységes szerkezetbe foglalt önkormányzati rendelet-tervezetét. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 8.) napirendi

12 1 8.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a Képviselı- testület Hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirıl szóló /2007.(...) sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: átadja a szót dr. Ágh Mariann aljegyzınek. dr. Ágh Mariann aljegyzı: tájékoztatja a Bizottságot, hogy az elızı napirendi pont keretein belül tárgyalt, Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 5/2006. (III.09.) sz. önkormányzati rendelete átfogó felülvizsgálatán (egységes szerkezetbe foglalását) túlmenıen szükséges - a közterületfelügyelet jogállása rendezése miatt - a Képviselı-testület által meghozott 277/2006. (X.26.) sz. önkormányzati határozattal elfogadott Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Ügyrendje módosítása is, továbbá Pilis Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala jegyzıje által korábban kiadott Munkaruha juttatási Szabályzata hatályon kívül helyezése is. Fentieken túlmenıen, a Közigazgatási Hivatal Törvényességi és Ellenırzési Fıosztálya felhívta a figyelmet arra, hogy a település polgármestere jogállása vonatkozásában is szükséges megállapítani - például a szabadság kiadása és kivétele vonatkozásában - helyi szabályokat. A polgármestert megilletı szabadság kiadásának és kivételének rendjére vonatkozó helyi szabályokon kívül, a közterület-felügyelet tagjait megilletı egészséget károsító kockázattal járó munka után járó pótlék elemet (veszélyességi pótlék) szükséges beépíteni a köztisztviselık jogállásáról és juttatásairól szóló önkormányzati rendeletébe. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: a Bizottság részére, elfogadásra és támogatásra javasolja a képviselı-testület felé az elıterjesztett rendeletalkotási javaslatot. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Kérdezi a bizottság tagjait, hogy a Bizottság által tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e valakinek kérdése, véleménye? A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 97/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı- testületnek elfogadásra javasolja Pilis Város Önkormányzata a Képviselı-testület Hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirıl szóló 12/2007.(IV.05.)sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló./2007.(...) sz. önkormányzati rendelettervezetét. Polgárné Czerjak Judit bizottság elnöke rátér a nyilvános és rendes ülés 9.) napirendi

13 1 9.) Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Ügyrendje módosítására (277/2006.(X.26.) számú önkormányzati határozattal elfogadott Ügyrendje kiegészítésére. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: átadja a szót dr. Ágh Mariann aljegyzınek. dr. Ágh Mariann aljegyzı: tájékoztatja a Bizottságot, hogy Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a Polgármesteri Hivatal Ügyrendjét, a Képviselı-testület év közötti ciklusa október 26-i, elsı nyilvános és rendes ülésén fogadta el. A Polgármesteri Hivatal Ügyrendje módosítását az indokolja, hogy Pilis Város Önkormányzatának közterület-felügyelete augusztus 01. napjától kettı fıvel mőködik. A javaslat szerint, a jelenleg két státusból álló közterület-felügyelet közvetlen munkahelyi vezetıje, felettese a Polgármesteri Hivatal aljegyzıje lenne. Mindezeken túlmenıen, a Pilisi Beruházó Víziközmő Társulat alkalmazásában volt két fı pénzügy-számviteli ügyintézı a Polgármesteri Hivatal állományi létszámába került július 1-jei hatállyal. E döntésre figyelemmel indokolt a Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Iroda létszámára, illetve szakmai összetételére vonatkozó szabályozás módosítása is (+ l fı pénzügyi igazgatási ügyintézı, valamint + 1 fı számviteli igazgatási ügyintézı status megjelenítése az Ügyrend részeként). A Képviselı-testület az Önkormányzat és az Önkormányzat fenntartásában, mőködtetésében álló intézményei évi költségvetése tervezése során meghozott másik határozatában állást foglalt arról is, hogy a Polgármesteri Hivatal Építéshatósági és Mőszaki Iroda keretein belül a betöltetlen (volt 4. mőszaki) ügyintézıi státuszt útügyi igazgatási végzettséggel, illetve szakértelemmel rendelkezı személy révén kell betölteni. Ugyanakkor a Magyar Köztársaság Kormánya által meghozott 343/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet mely az építésügyi és az építés felügyeleti hatóságok kijelölésérıl és mőködési feltételeirıl szólt által tervezett új típusú építésügyi hatósági struktúra, rendszer bevezetésére, illetve annak visszavonására: a Magyar Köztársaság Kormánya által meghozott 69/2007. (IV:18.) sz. Kormányrendeletére figyelemmel, - mégis indokolt a Polgármesteri Hivatalon belül mintegy 1,5 álláshelynyi magasépítı mérnöki, vagy ezzel egyenértékő magasépítı mőszaki ügyintézıi státusz biztosítása, mivel a közeljövıben, illetve középhosszútávon szakmai elıadások tanúsága szerint az körvonalazódik, hogy a településnek továbbra is lesz építéshatósági ügyintézéssel összefüggı feladata. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: a Bizottság részére, elfogadásra és támogatásra javasolja a képviselı-testület felé az elıterjesztett határozati javaslatot, illetve hozzá kapcsolódóan a Polgármesteri Hivatal Ügyrendje tervezett módosítását: a Közterületfelügyelet Szolgálati Szabályzata benyújtott és elıterjesztett tervezetét. Polgárné Czerjak Judit, bizottság elnöke: Kérdezi a bizottság tagjait, hogy a Bizottság által tárgyalt napirendi ponthoz kapcsolódóan van-e valakinek kérdése, véleménye?

14 1 A Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 98/2007. (IX.20.) számú határozati A Bizottság határozati javaslatával a Képviselı- testületnek elfogadásra javasolja Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal Ügyrendje módosítására irányuló írásbeli elıterjesztést és hozzá kapcsolódóan a Közterület-felügyelet Szolgálati Szabályzata tervezetét. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy Polgárné Czerjak Judit, mint a Bizottság elnöke további hivatalos, tárgyalandó napirendi pont hiányában - a Bizottság nyilvános és rendes ülését berekesztette 18 óra 35 perckor. Kmf. dr. Ágh Mariann jegyzıkönyvvezetı Polgárné Czerjak Judit a Bizottság elnöke

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

241/2011. számú elıterjesztés

241/2011. számú elıterjesztés 241/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

308/2011. számú elıterjesztés

308/2011. számú elıterjesztés 308/2011. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Száma: /2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Száma: /2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Száma: 16542-1/2010. TERKA J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 30-án hétfın du. 15,00 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl

Részletesebben

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax:

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1015-5/2012. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner Pál,

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E 7. sz. függelék a rendelet 40.. (11) és 43.. (10) bekezdéséhez PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E A Képviselı-testület egységes hivatalt hoz létre - Polgármesteri Hivatalelnevezéssel,

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság 2012. augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága 2012. augusztus

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról.

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 23-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Hatályba lépés napja:

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják.

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság valamint Pénzügyi Bizottság 2013. május 27-én, 17 óra 50 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1159-20/2011. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának december 17-i ülésére Elıterjesztés sorszáma: 18. Melléklet: 1 db ELİTERJESZTÉS Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 151/2007./XII.28./.kt.határozat: 152/2007./XII.28./kt.határozat: 153/2007./XII.28./kt.határozat: 154/2007./XII.28./kt.határozat:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2009. október 19-én 18 óra 00 perckor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának megtartott

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24.

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24. Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi és Sport Bizottsága I/1209/33/2012. Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv 2012. október 24. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 24/2012.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 11-18/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: 2009. június 18-án 17 óra 30 perckor kezdıdı rendkívüli, nyílt ülésérıl. Magyarpolány Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Polt

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 18-án 14 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai:

A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: 2. Tevékenységre, mőködésre vonatkozó adatok Közzétételi egység: Döntéshozatal, ülések A testületi szerv döntéshozatalának eljárási szabályai: A képviselı-testület döntéshozatalának eljárási szabályait

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKÉTİL E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Minısítési eljárás második szakaszának fenntartói kérelmezése

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Ügyiratszám: 641-23/2009 Ügyintézı: Basics Krisztiánné dr. Készült: Jelen voltak: B a r c s o n, Barcs Város Képviselı-testülete 2009. május 14-én Barcs Város tanácskozó termében

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2007. szeptember 27.-én 16 órai kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl Jelen vannak: - dr. Csiki Gábor jegyzı,

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-15 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. június 6-án tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, a 23/2006.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Hajdúnánási Óvoda magasabb vezetıi álláshelyének betöltésére kiírt felhívásra beérkezett pályázatok elbírálásáról

E L İ T E R J E S Z T É S a Hajdúnánási Óvoda magasabb vezetıi álláshelyének betöltésére kiírt felhívásra beérkezett pályázatok elbírálásáról HAJDÚNÁNÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 4. Száma: HAJ/11994-20/2018. Elıkészítı: Dr. Szombati Ágnes önkormányzati csoportvezetı Az elıterjesztés törvényességi ellenırzıje: Dr. Kiss

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének és Balatonıszöd Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. augusztus 17-én 18.00. órakor a balatonszemesi Latinovits

Részletesebben

HATÁROZATOK. Gajdosné Nagy Tímea, valamint Sáránné Kerepeszki Katalin bizottsági elnök: ismerteti a meghívó szerinti napirendi pontokat:

HATÁROZATOK. Gajdosné Nagy Tímea, valamint Sáránné Kerepeszki Katalin bizottsági elnök: ismerteti a meghívó szerinti napirendi pontokat: HATÁROZATOK amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság 2014. december 03.-án 17 óra 05 perctől kezdődően, a Pilisi Polgármesteri

Részletesebben

A bizottság üléséről igazoltan távol: Malik Mihályné bizottsági tag

A bizottság üléséről igazoltan távol: Malik Mihályné bizottsági tag J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság 2016. május 18-án 17 óra 00 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 120. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. október 16-án megtartott alakuló ülésérıl. Jelen vannak: Csordás Julianna képviselı Harangozó Csaba képviselı Kaponya Sándor

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2. Ügyszám: 15-147/2010. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2010. december 2. Nyirád 2010 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 26-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 15-én megtartott ülésérıl az önkormányzat Kıtelek, Szabadság út 1. szám alatti tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. 92/2009.(V.14.) számú Képviselı-testületi határozat

JEGYZİKÖNYV. 92/2009.(V.14.) számú Képviselı-testületi határozat JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. május 14-én 14.00. órakor a Latinovits Zoltán Mővelıdési Ház földszinti tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: július 01.

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: július 01. 1 PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete Az önkormányzati biztos kirendelésérıl, kirendelése feltételeirıl Hatályba lépés napja: 2009. július 01.

Részletesebben

JEGYZİKÖNY. Igazoltan távol: - Gajdosné Nagy Tímea képviselı, - Nagy János képviselı. Igazolatlanul távol: -

JEGYZİKÖNY. Igazoltan távol: - Gajdosné Nagy Tímea képviselı, - Nagy János képviselı. Igazolatlanul távol: - JEGYZİKÖNY amely készült Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 11-én, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47.) tanácstermében 17 óra 15 perces kezdettel

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr. Csiki Gábor

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. július 26-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Tündérkert

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Kisfaludy

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Egyéb: - Földesiné Töpper Ilona, a TOPIL Bt. képviseletében, - Tamás Miklós, az OTP Hungaro Projekt képviseletében.

JEGYZİKÖNYV. Egyéb: - Földesiné Töpper Ilona, a TOPIL Bt. képviseletében, - Tamás Miklós, az OTP Hungaro Projekt képviseletében. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. szeptember 03-án 17 óra 00 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

15/2011. számú elıterjesztés

15/2011. számú elıterjesztés 15/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (7)

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2009. március 16-án 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának megtartott

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. március 13-án 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

19/2014. (VI. 26.) TH.

19/2014. (VI. 26.) TH. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa I/1336/5/214. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2012. március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. július 14-én megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Lovász Tibor polgármester, Hornyák Zsolt alpolgármester, Agócs Miklós,

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS, REGIONÁLIS ÉS EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KOMMUNIKÁCIÓS, REGIONÁLIS ÉS EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 1 KOMMUNIKÁCIÓS, REGIONÁLIS ÉS EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁG 2009. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottság 1/2009. (I.19.) számú A Kommunikációs, Regionális és Európai

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 24-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-12/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. árpilis 10-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának 2010. november 22-én (hétfın) 16.00 órai kezdettel megtartott ülésérıl 1 Az ülés

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B. 1089-3/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. november 15-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Pádár Lászlóné polgármester, Baktai

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-ei ülésére Tárgy: A 2010/11-es tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2008. december 09-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottságának megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült 2009. március 19-én 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kulturális, Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottságának megtartott nyilvános

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére 14. Tárgy: A Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsıde óvodavezetıi beosztására kiírt pályázat

Részletesebben

Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság november 10-i ülésére

Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság november 10-i ülésére Ügyszám: 07-7/1059/2010. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Pályázati kiírás a Pannon Filharmonikusok-Pécs magasabb vezetıi munkakörének ellátására Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság 2010.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben