0202 Jelentés a Bolgár Országos Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "0202 Jelentés a Bolgár Országos Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról"

Átírás

1 0202 Jelentés a Bolgár Országos Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége, szabályozottsága 2. Az önkormányzat működésének, a gazdálkodás rendjének szabályszerűsége 3. A beszámolási kötelezettség teljesítése, a költségvetés készítése és végrehajtása 4. Az önkormányzat ellenőrzési rendszere 5. A korábbi számvevőszéki vizsgálatok javaslatainak hasznosulása Mellékletek Az Állami Számvevőszékről szóló évi XXXVIII. törvény 2. (5) bekezdése alapján ellenőriztük az országos kisebbségi önkormányzatoknál az állami költségvetésből juttatott támogatások felhasználását. A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló évi LXXVII. törvény (továbbiakban: Nek tv.) szabályozza az országos kisebbségi önkormányzatok létrehozásának rendjét, azok feladat- és hatásköreit. Az Állami Számvevőszék és évben témavizsgálat keretében ellenőrizte az országos kisebbségi önkormányzat pénzügyi, gazdasági tevékenységét. A vizsgálat az országos kisebbségi önkormányzatok és évi és első félévi gazdálkodására terjedt ki, egyes esetekben a székházjuttatási folyamat és egyszeri vagyonjuttatás hasznosulása a korábbi vizsgálat óta eltelt teljes időszakot áttekintettük.

2 Az ellenőrzés célja: annak megállapítása volt, hogy az országos kisebbségi önkormányzat működési feltételrendszere hogyan változott a vizsgált időszakban, a gazdálkodás szervezettsége, szabályszerűsége mennyiben felel meg a jogszabályi követelményeknek és az önkormányzati működés sajátosságainak, biztosított-e a gazdálkodás és a pénzeszközök felhasználásának törvényessége és szabályszerűsége, a számviteli törvény és a vonatkozó kormányrendeletek előírásainak betartása. I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége, szabályozottsága 2. Az önkormányzat működésének, a gazdálkodás rendjének szabályszerűsége 3. A beszámolási kötelezettség teljesítése, a költségvetés készítése és végrehajtása 4. Az önkormányzat ellenőrzési rendszere 5. A korábbi számvevőszéki vizsgálatok javaslatainak hasznosulása I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok A Bolgár Országos Önkormányzat működésének tárgyi feltételei az előző számvevőszéki vizsgálat óta a Lónyai utcai irodahelyiség használatbavételével és berendezésével változott, így a munka végzéséhez a kulturált környezet, az eszközellátottság biztosított. A személyi feltételek nem változtak, a könyvelési feladatokat jelenleg is könyvelő Kft végzi. Az Önkormányzat a Nek. törvényben és a saját SzMSz-ében meghatározott valamennyi feladatot ellátja, illetve az ellátás feltételeihez valamilyen módon hozzájárul. Működési és gazdálkodási szabályozottsága a jogszabályi feltételeknek megfelel, azonban belső szabályzatai a helyi sajátosságoknak megfelelő kiegészítésre, pontosításra szorulnak. Az Önkormányzat a helyi szabályozásnak megfelelően minden évben elkészítette költségvetését, zárszámadását, azok testület elé terjesztése, jóváhagyása megtörtént. A zárszámadás hibája, hogy nem különülnek el az állami támogatásból és saját bevételből fedezett kiadások a pályázati kiadásoktól.

3 A könyvvezetés a jogszabályi lehetőségeknek megfelelően egyszeres könyvvitel szerint történik, és egyszerűsített beszámolót készítenek. Az egyszerűsített beszámoló részét képező mérleg elkészült, de az eredménylevezetés nem, valamint az egyszerűsített beszámolót a testület nem tárgyalta meg. A pénzkifizetések/átutalások bizonylatain történő feljegyzések a pontos azonosítás, ellenőrzés miatt kiegészítésre szorulnak, valamint a könyvelés megtörténtének ténye nem került feljegyzésre a bizonylatokon. A feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében javasoljuk az önkormányzat elnökének, hogy 1. Dolgozzák át az Önkormányzat szabályzatait, hogy azok a számviteli törvény előírásainak és a helyi sajátosságoknak megfeleljenek. 2. A zárszámadás jóváhagyásakor az egyszerűsített beszámolót is hagyja jóvá a testület. 3. Történjen meg a számlákon a teljesítés igazolása és a feladat megjelölése. 4. A könyvelés megtörténtének ténye kerüljön a bizonylatokon feljegyzésre. II. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége, szabályozottsága 2. Az önkormányzat működésének, a gazdálkodás rendjének szabályszerűsége 3. A beszámolási kötelezettség teljesítése, a költségvetés készítése és végrehajtása 4. Az önkormányzat ellenőrzési rendszere 5. A korábbi számvevőszéki vizsgálatok javaslatainak hasznosulása 1. A feladatellátás szervezettsége, szabályozottsága 1.1. Általános ismeretek a bolgár kisebbségről, a Bolgár Országos Önkormányzat kapcsolatrendszere A Magyarországon élő, eredetileg mezőgazdasági termeléssel és kereskedelemmel foglalkozó bolgárság létszáma ma kb fő. Az ország területén 176 településen van kimutatott bolgár jelenlét. Ismeretek szerint életkörülményeik rendezettek, sok közöttük az értelmiségi és a gazdaság minden területén megtalálhatóak. A Nek. törvény 5. (1) bekezdése alapján hozták létre a bolgárok 1994-ben az országos és a három helyi kisebbségi önkormányzatot. Ez

4 utóbbiak száma az évi választások alkalmával 16-ra emelkedett. Ebből hat vidéken (Pécs, Miskolc, Debrecen, Halásztelek, Szigetszentmiklós, Szentendre), nyolc pedig a fővárosban (III., IX., XI., XIV., XV., XVII., XVIII., XXI. kerület) található. (Utóbb a szentendrei testület feloszlatta önmagát.) A Budapesti helyi önkormányzatokból megalakult a Fővárosi Bolgár Önkormányzat, az összesből pedig az Országos Önkormányzat. Ez utóbbi alapján minden önkormányzatot egy fő képvisel az országos önkormányzatban - az együttműködés folyamatos és megoldott. Az üléseken elfogadott napirenden rendszeresen szerepel a helyi önkormányzatok beszámolója az elmúlt időszakról, a tevékenységükben felmerült kérdések megvitatása, a szükséges együttműködés és intézkedések kialakítása. Ezt a munkát hivatott elősegíteni a Koordináló Bizottság. A leggyakrabban előforduló témák a kulturális, hagyományörző, oktatási tevékenységgel kapcsolatosak. Több civil bolgár szervezet van, amelyek különböző témákban (kulturális, oktatási, egyházi) képviselik az itt élő bolgárok érdekeit és ápolják hagyományait. Az Önkormányzat létrehozta a Malko Teatro színházi társulatot és a Magyarországi Bolgárok Kutatóintézetét. A különböző szervezetekkel az Önkormányzat kapcsolattartása állandó, a tevékenységek ellátása során sok a közös megnyilvánulás. Budapesten 12 osztályos bolgár iskola működik, amelyet a Bolgár és Magyar állam közösen tart fenn. Az Önkormányzat a Pro Schola Bulgarica Alapítványnak az ösztöndíjakhoz nyújtott támogatásával segíti az iskolában tanulókat A szervezeti és működési rend alakulása A Nek. törvény aiban határozták meg az országos önkormányzatok feladat és hatáskörét. A törvény előírásainak figyelembevételével alkotta meg a Bolgár Országos Önkormányzat július 6-án Szervezeti és Működési Szabályzatát. A szabályzat tartalmazza az Önkormányzat céljait, feladatait, szerveit és működését, a testületi ülésre, határozathozatalra vonatkozó előírásokat, a képviselők jogállását, a létrehozott bizottságokat, azok munkájára vonatkozó szabályokat, az intézményalapítással kapcsolatos lehetőséget, és az Önkormányzat költségvetésére, vagyonára, gazdálkodására alkotott rendet. Az önkormányzati testület 16 főből áll. A közgyűlés elnököt és két helyettest választott. Az SzMSz III. fejezetének IV. részében a testület kizárólagos hatáskörébe tartozó feladatokat sorolták fel. A felsorolás a Nek. törvény 37. -a szerinti feladatokat tartalmazza. Ennek a fejezetnek az V. részében jelenítik meg a hatáskör átadás lehetőségét, azonban feladatokat ehhez nem rendeltek, így ez a gyakorlatban nem valósult meg.

5 Az elnök és elnökhelyettesek feladatait az SzMSz XI. fejezetében írták le, ez a képviseletet és a testület működésével és határozataival kapcsolatos végrehajtási tevékenységet foglalja magába. Az Önkormányzat működése a gyakorlatban az SzMSz-ben megfogalmazottaknak megfelel. Az Önkormányzat három bizottságot hozott létre. A helyi bolgár önkormányzatok összefogására a Koordináló Bizottságot, az önkormányzati vagyon gyarapítására a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságot, az oktatási és kulturális feladatok vitelére pedig az Oktatási és Kulturális Bizottságot. A bizottságok munkaterv alapján dolgoznak, leírt feladataiknak eleget tesznek A költségvetés, zárszámadás, vagyonleltár megállapításának szabályozottsága A Szervezeti és Működési Szabályzat III. fejezetében a testület kizárólagos hatásköreként jeleníti meg a költségvetésének, zárszámadásának, vagyonleltárának, valamint törzsvagyonának megállapítását, a XIII. fejezetben pedig az Önkormányzat költségvetése, vagyona, tulajdonjog képviseletét fogalmazzák meg. Ez utóbbiban a költségvetésről nem, csak a vagyonról esik szó. A szabályozás a jogszabályoknak megfelel, de az önkormányzatra vonatkozóan pontosításra szorul. Az 1. pontban vagyoni értékű jogról rendelkeznek, kihagyva az Önkormányzat feladatát hosszú távon szolgáló eszközöket. A vagyonnal való rendelkezésnél kimaradt, hogy annak pontos meghatározását, számbavételét, értékelését milyen szabályzatokban rögzítették. Olyan elem is megjelenik itt, amely a számviteli politikához tartozik, azaz a tárgyi eszközként való besorolás feltétele. A XIV. fejezetben Az önkormányzat gazdálkodása cím alatt határozták meg pontosan a költségvetés elfogadásának rendjét, a módosítás lehetőségét, valamint a zárszámadás előterjesztését és elfogadását A működés szervezeti feltételrendszere A Bolgár Országos Önkormányzat feladatai ellátására az elnökből és négy fő alkalmazottból álló irodát működtet. Az alkalmazottak feladatait munkaköri leírásuk részletesen tartalmazza. Feladataik szorosan kapcsolódnak az iroda fenntartásához, a testületi működés feltételeinek megteremtéséhez, valamint a saját erőből és a pályázatokon elnyert bevételekből fedezett rendezvények szervezéséhez. Az önkormányzat fő céljait és feladatait az SzMSz II. fejezete részletesen összegzi. A célok, feladatok megvalósulását segíti elő az elnökségben és a bizottságokban folyó előkészítési munka, mely eredményét a közgyűlés határozatával hagyja jóvá.

6 A feladatok jelentős része az oktatási, kulturális tevékenységhez, hagyományőrzéshez kapcsolódik, de jelentős a Magyarországon élő bolgárok számára ingyenesen fenntartott, havonta két alkalommal működő jogsegélyszolgálat. Különböző, a magyarországi bolgárok eredetét, letelepedését, életét, múltját és jelenét feldolgozó kutatások megszervezése, elvégzése vagy elvégeztetése céljából hozta létre az Önkormányzat 1997-ben Magyarországi Bolgárok Kutatóintézetét. A kutatóintézetnek önálló székhelye nincs, működtetése támogatással nem megoldott, nem lett önálló intézményként bejegyezve, önálló főállású munkatársai nincsenek, csak önálló tevékenységként szerepeltetik az Önkormányzat feladatai között. Amennyiben kutatási feladatokra pályázati bevételhez jut az Önkormányzat, annak felhasználását ezen a feladaton számolják el. 2. Az önkormányzat működésének, a gazdálkodás rendjének szabályszerűsége 2.1. A működés tárgyi feltételeinek alakulása Az Állami Számvevőszék évi vizsgálata óta az Önkormányzat a Fővárosi Bolgár Önkormányzattal közösen a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól ingyenes használatba kapott Budapest IX. ker. Lónyai u. 41. sz. alatti ingatlant birtokba vette. Az ingatlan berendezése megtörtént. Kulturált irodákat, közösségi helyiségeket és tárgyalót alakítottak ki. Az elhelyezés az Önkormányzat jelenlegi létszámának megfelelő. A székházban könyvtár is kapott helyet, ennek könyvekkel való feltöltése folyamatos. A működés tárgyi feltételei adottak, megfelelőek Az egyszeri vagyonjuttatásként kapott részvények hasznosítása A Nek. törvény 63. (4) bekezdése szerint a Bolgár Országos Önkormányzat működési költségei biztosítására egyszeri, 15 millió Ftos vagyonjuttatásban részesült. A vagyonjuttatást MOL Rt. részvényben kapták meg. Az elmúlt időszakban a részvények egy része értékesítésre került, amely összeget részben felhasználtak, részben diszkont kincstárjegyet vásároltak rajta. A december 31-én 5770 ezer Ft értékű részvénycsomagot befektetési Rt kezeli. A felhasznált összegből testületi megállapodás alapján a következő feladatokat oldották meg: székházberendezés (5000 ezer Ft), a Magyarországi Bolgárok Egyesülete székházának fűtéskorszerűsítése (10000 ezer Ft), színháztermének felújítása (5500 ezer Ft), a Bolgár Ortodox Egyház parókiájának berendezéséhez hozzájárulás (3000 ezer Ft) 2.3. A gazdálkodási tevékenység személyi és tárgyi feltételei Az Önkormányzat gazdálkodásának egy részét (pénztári kifizetések és banki átutalások előkészítése) saját szervezetében, a könyvelési,

7 nyilvántartási részt pedig könyvelési Kft segítségével oldja meg. A pénzügyi tevékenységet ellátó dolgozó munkaköri leírásában szerepelnek feladatai, melyek közé tartozik a könyvelő céggel való kapcsolattartás is. Az szeptembertől folyamatosan alkalmazott Kft feladatait a vele kötött megbízási szerződésében pontosan meghatározták. Ezek a feladatok a naplófőkönyv vezetése és havi információszolgáltatás, adózással kapcsolatos teendők, munkaügyi feladatok, támogatások elszámolása, mérlegkészítés. A szerződést évente felülvizsgálják, és szükség szerint módosítják. Az Önkormányzat és a Kft kapcsolattartása állandó, a leírt feladatoknak eleget tesznek A gazdálkodási folyamatok szabályozottsága A számvitelről szóló évi XVIII. törvény 14. (5) bekezdésében és a évi C. törvény 14. (5) bekezdésében meghatározták, hogy a számviteli politika keretében el kell készíteni az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzatát, az eszközök és a források értékelési szabályzatát, valamint a pénzkezelési szabályzatot. Az Önkormányzat a meghatározott szabályzatokat elkészítette. Kifigásolható, hogy azok általánosak, a helyi sajátosságokat nem tükrözik. Szükséges a tartalom szűkítése, helyi viszonyokra való átdolgozása A gazdálkodási jogkörök szabályozottsága A gazdálkodási jogkörök szabályozása a Szervezeti Működési Szabályzat XV. fejezetében történt meg. Ebben pontosan meghatározták, hogy az elnök, az elnökhelyettes milyen értékhatárig utalványozhat önállóan, és milyen összeg felett csak testületi döntés birtokában. Egyéb szabályozás e témakörben nem történt Vállalkozási tevékenység Az Önkormányzat vállalkozási tevékenységet nem végez. 3. A beszámolási kötelezettség teljesítése, a költségvetés készítése és végrehajtása 3.1. A könyvvezetési kötelezettség Az országos önkormányzatok gazdálkodására a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek éves beszámoló készítésének és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 219/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet társadalmi szervezetekre vonatkozó része adja meg a kötelező előírásokat. Ennek alapján az Önkormányzat az egyszeres könyvvitelt választotta. A könyvelés naplófőkönyvben idősorosan történik. A feladatokra való gyűjtést külön kódszámrendszer segíti Az éves költségvetések Az Önkormányzat az éves költségvetéseket az SzMSz-ben meghatározottak szerint fogadta el. A Pénzügyi és Gazdasági

8 Bizottság a költségvetést megtárgyalta és ezután terjesztették a testület elé. A költségvetésben a kiadásokat három fő csoportba sorolták. Első helyen a bérek, személyi juttatások, azok járulékai és a költségtérítések szerepelnek. Második csoportba azokat a dologi kiadásokat sorolták, amelyek az Önkormányzat működésével kapcsolatosak. Harmadik csoport tartalmazta a kulturális programok kiadásait feladatok szerinti alábontásban. Bevételi oldalon állami támogatást, pályázati támogatást és egyéb bevételeket terveztek. A költségvetés főösszege 1999-ben ezer Ft, 2000-ben ezer Ft, 2001-ben pedig ezer Ft volt. Az évi költségvetés előterjesztését március 10-én 29/1999. számon, a évit február 16-án 6/2000. számon, a évit pedig január 24-én 4/2001. számon fogadta el a testület A költségvetés végrehajtása Az Önkormányzat bevételein belül az állami támogatás 1999-ben és 2000-ben is közel 56 %-ot jelentett. Ebből a bevételből az Önkormányzat működési kiadásait fedezik. A kiemelt feladatokhoz - Haemus folyóirat és Bolgár Hírlap, kutatóintézet által folytatott tevékenység, könyvkiadás, kalendárium kiadás, nemzeti ünnepek és egyéb ünnepségek megrendezése a fedezetet pályázatok útján megszerzett bevételből teremtik meg. A legtöbb pályázatot a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítványhoz nyújtották be. Ebből származik a pályázati támogatási bevételeknek %-a. A lapkiadás fedezetének forrása kizárólag ez a bevétel, ezen kívül minden feladat finanszírozásához kapcsolódik alapítványtól elnyert bevétel. Kiemelt helyen szerepel a évben megrendezett tudományos konferencia, amelynek a mai napig kedvező visszhangja van. Az Oktatási Minisztériumhoz elsősorban a vasárnapi iskola és a kutatóintézet által folytatott tevékenységhez nyújtottak be és nyertek el pályázatot. A Magyar Művelődési Intézet (1999.), illetve Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium (2000.) pályázati támogatásaival a Kalendárium kiadását, könyvkiadást, illetve nemzeti ünnepek megtartását segítette elő. A pályázatokon keresztül az Önkormányzat feladatai ellátásához bevételhez jut.

9 Önkormányzati szinten előzetes döntés (határozat) csak az előre ismert a kiemelt feladatokhoz kapcsolódó - pályázatokhoz történt, az eseti pályázatokról a testület tájékoztatása utólagos. Az Önkormányzatnak saját bevétele a Haemus folyóirat kiadásából van. Minimális mértékű az adományokból származó bevétel, a kamatbevétel és a részvények hozama. A pályázatokon elnyert és egyéb bevételekből a saját feladatai ellátásán kívül az Önkormányzat különböző célokra támogatásokat nyújtott. Ezek közül jelentősebbek a Magyarországi Bolgárok Egyesületének nyújtott felújítási és fűtéskorszerűsítési támogatás, a Pro Schola Bulgarica Alapítványnak nyújtott ösztöndíj támogatások, a különböző rendezvények és a helyi kisebbségi önkormányzatoknak juttatott támogatások. Az Önkormányzat pénzügyi helyzete a vizsgált időszakban kiegyensúlyozott volt. Az évi 2090 ezer Ft záró pénzkészlet 1999-re 2985 ezer Ft-ra, 2000-re 2333 ezer Ft-ra változott A gazdasági események bizonylati alátámasztottsága Az ellenőrzés során az és évi májusi és novemberi pénztár, illetve az egész időszakra vonatkozó banki bizonylatok átvizsgálása megtörtént. A pénztárbizonylatok kiállítása szabályos, azokon a megfelelő aláírások megtalálhatóak. A mellékelt számlákat az elnök aláírta, hiányzik azonban a számlákról annak feljegyzése, hogy a felhasználás mely feladat érdekében történt, valamint a bizonylatokon a könyvelés ténye nem került feljegyzésre. A banki forgalomban megjelenő számlákról hiányzik a teljesítés igazolása és a feladat pontos meghatározása. A fent jelzett hiányosságok miatt nem biztosított, hogy könyveléskor a feladat azonosítása pontosan történjen meg, illetve a könyvelés helyessége ellenőrizhetetlen A vagyongazdálkodás szabályozottsága, vagyonvédelem Az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos szabályozás az SzMSz-ben a már korábban említett hiányosságokkal jelenik meg. A vagyongazdálkodással kapcsolatos hiányosságok ellenére a vagyonvédelem biztosítva van. Az Önkormányzat helyisége riasztóval felszerelt Éves beszámolási kötelezettség Az Önkormányzat beszámolási kötelezettségére a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek éves beszámoló készítésének és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 219/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet előírásai vonatkoznak. Ennek 16. (1) pontja szerint a társadalmi szervezet által készítendő beszámoló formáját az

10 éves összes bevétel nagysága, valamint az határozza meg, hogy folytate vállalkozási tevékenységet. Ennek alapján az Önkormányzat egyszerűsített beszámoló készítésére kötelezett, amely mérlegből és eredménylevezetésből áll. A könyvelőiroda az éves mérlegeket elkészítette, melyhez a befektetett eszközök, pénzeszközök és kötelezettségek leltárát csatolták. A mérleg főösszege az évi ezer Ft-ról december 31-re ezer Ft-ra csökkent a befektetett pénzügyi eszközök (részvények) felhasználása miatt. A mérleget az Önkormányzat elnöke aláírta, de azt a testület a zárszámadás keretében nem tárgyalta. Nem készült el a jogszabály által meghatározott eredménylevezetés Az éves zárszámadások Az Önkormányzat évi zárszámadását január 19-én 2/2000. számú határozatával, a évit január 24-én 3/2001. sz. határozatával hagyta jóvá. A beszámolóban kiemelt feladatonként bemutatják a bevételek és kiadások alakulását. A kiadások alábontása túlzott részletezettsége miatt célszerűtlen, az értékelést és elemzést lehetetlenné teszi. A személyi kiadások ténylegesen elszámolt költsége nehezen megállapíthatató, mivel a pénztárból kifizetett összeg és az ahhoz kapcsolódó levonások (SZJA, egészségügyi és nyugdíjjárulék, munkavállalói járulék) külön sorokon jelennek meg. Ugyanakkor olyan elemek is megtalálhatók amelyekről nem lehet tudni, hogy milyen kiadást takar. Például: titkári feladatok, irodai feladatok stb. A fentiek miatt a vizsgálat 3. sz. melléklete az adatokat nem a kért megbontásban tartalmazza, ezért elfogadhatatlan. A működési kiadások közé sorolták be 1999-ben az egyéb pályázatokhoz kapcsolódó kifizetéseket, így nem lehet értékelni, hogy az Önkormányzat fenntartása, valós működési kiadásai hogyan alakultak, és hogy az itt elszámolt részben pályázatokból megvalósult rendezvények milyen önkormányzati támogatást tettek szükségessé. Az elszámolások évben már elkülönültek. A évi beszámolóban a működési kiadások és a pályázati bevételek nagysága eltér a ténylegestől. A zárszámadás mind felépítésében, mind tartalmában eltér a költségvetéstől. 4. Az önkormányzat ellenőrzési rendszere 4.1. Az ellenőrzés szabályozottsága

11 Az Önkormányzat ellenőrzési szabályzattal nem rendelkezik. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság éves munkaterv alapján végzi feladatát A belső ellenőrzés A gazdálkodás belső ellenőrzését az elnök aláírásával a munka folyamatába építetten gyakorolja. Szintén belső kontroll a könyvelő Kft, amely a hiányosságokra, téves összeadásra hívja fel a figyelmet. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság alkalmanként pénztárellenőrzést végez, valamint negyedévenként értékeli és tárgyalja a könyvelő iroda adatszolgáltatását. Részben az ellenőrzési tevékenységhez sorolható, hogy a pályázatokon elnyert támogatásokat a kiíró teljes körűen elszámoltatja A lefolytatott ellenőrzések tapasztalatai Az ellenőrzések közül írásos nyoma a pénztárellenőrzéseknek van. Olyan ellenőrzéssel kapcsolatos dokumentummal amelynek tapasztalatai hasznosíthatóak lennének a vizsgálat nem találkozott. 5. A korábbi számvevőszéki vizsgálatok javaslatainak hasznosulása Az Állami Számvevőszék 1997-ben végzett az önkormányzatnál ellenőrzést. A vizsgálat javaslatának megfelelően a MOL részvényeket átvették, azokat hasznosították. A szabályzatok kiegészítése megtörtént, azonban a jogszabályi követelményeknek megfelelően további kiegészítésükre van szükség. A gazdálkodási jogkörök szabályozására az SzMSz-ben térnek ki. A zárszámadás összeállítása kisebb módosításokat igényel jelenleg is. Budapest, január Dr. Kovács Árpád elnök Mellékletek Mellékletek felsorolása:

12 1. számú melléklet: Kimutatás az évek bevételeiről 2. számú melléklet: Kimutatás az évek kiadásairól

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére

Részletesebben

0204 Jelentés az Országos Horvát Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról

0204 Jelentés az Országos Horvát Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról 0204 Jelentés az Országos Horvát Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. a

Részletesebben

Tomori Pál Főiskola. Közhasznúsági jelentés 2011.

Tomori Pál Főiskola. Közhasznúsági jelentés 2011. Tomori Pál Főiskola Közhasznúsági jelentés 2011. 1. Bevezetés A Tomori Pál Főiskolát a KF-SZ Kalocsai Felsőoktatási és Szolgáltató Közhasznú Társaság 2004. június 22. napján meghozott, 2/2004 sz. határozatával

Részletesebben

377 Jelentés az Országos Örmény Önkormányzat pénzügyigazdasági tevékenységének ellenőrzéséről

377 Jelentés az Országos Örmény Önkormányzat pénzügyigazdasági tevékenységének ellenőrzéséről 377 Jelentés az Országos Örmény Önkormányzat pénzügyigazdasági tevékenységének ellenőrzéséről TARTALOMJEGYZÉK I. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége, szabályozottsága 2. Az önkormányzat

Részletesebben

Tomori Pál Főiskola. Közhasznúsági jelentés 2014.

Tomori Pál Főiskola. Közhasznúsági jelentés 2014. Tomori Pál Főiskola Közhasznúsági jelentés 2014. 1. Bevezetés A Tomori Pál Főiskolát a KF-SZ Kalocsai Felsőoktatási és Szolgáltató Közhasznú Társaság (alakuláskori nevén) 2004. június 22. napján meghozott,

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére.

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére. 16.sz. melléklet az /2015.(V.28.) önkormányzati rendelethez. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-956, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ Ikt.sz:. /2017. 1. sz. Melléklet Polgár Város Önkormányzata és a Polgári Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről

Részletesebben

2012.ÉV KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kiegészítő melléklete

2012.ÉV KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kiegészítő melléklete Alapítvány a cukorbetegekért 8200. Veszprém Ádám Iván u. 1. 2012.ÉV KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kiegészítő melléklete Veszprém, 2013. április 26. Reichardt Béláné alapítvány képviselője I.

Részletesebben

inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17.

inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17. inközponti Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZÁMVITELI POLITIKA Jóváhagyva: 2003. április 17. A Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület számviteli politikáját a számvitelről

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2015 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely, 2016.02.15. Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány bemutatása

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

0207 Jelentés a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról

0207 Jelentés a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról 0207 Jelentés a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások

Részletesebben

KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról.

KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület Felügyelő Bizottság KSI SE Felügyelő Bizottság jelentése az Egyesület 2010. évi gazdálkodásáról szóló közhasznú egyszerűsített éves beszámolójáról. Budapest 2011 május

Részletesebben

Tomori Pál Főiskola. Közhasznúsági jelentés 2018.

Tomori Pál Főiskola. Közhasznúsági jelentés 2018. Tomori Pál Főiskola Közhasznúsági jelentés 2018. 1. Bevezetés A Tomori Pál Főiskolát a KF-SZ Kalocsai Felsőoktatási és Szolgáltató Közhasznú Társaság (alakuláskori nevén) 2004. június 22. napján meghozott,

Részletesebben

A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR évi kiegészítő melléklete

A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR évi kiegészítő melléklete A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR 24. évi kiegészítő melléklete I. BEVEZETŐ RÉSZ 1. A PÉNZTÁR BEMUTATÁSA a) Elnevezése: Tiszai Közszolgálati Önkéntes Egészségpénztár Rövidített neve: Tiszai

Részletesebben

TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI

TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI Előadó: Bakos Gáborné LÉTÉSZ közgazdasági referens Budapest, 2019. április

Részletesebben

0206 Jelentés az Országos Örmény Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról

0206 Jelentés az Országos Örmény Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról 0206 Jelentés az Országos Örmény Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. a

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok VII. Fejezet Könyvviteli zárlat Az Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv., valamint a nemzetiségi jogokról

Részletesebben

K Ö ZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

K Ö ZHASZNÚSÁGI JELENTÉS K Ö ZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 CSERHÁT NATÚRPARK KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY székhely: 3176 Hollókő, Kossuth út 46. adószám: 18643563-1-12 közhasznúsági fokozat: közhasznú alapítvány közhasznúsági végzés: Pk.60.039/2007/4.

Részletesebben

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Dr. Cseke László kamarai tag könyvvizsgáló, engedély szám: 001430. 7400 Kaposvár, Kazinczy F. u. 36. tel/fax:82-427-456, 06-30-288-54-23, e-mail:kondit@t-online.hu FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS SZEKSZÁRD

Részletesebben

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9199- -01

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9199- -01 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9199- -01 EGYESÜLETI JELENTÉS a 2012. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Budapest, 2013. február 2 EGYESÜLETI

Részletesebben

Összevont Ellenőrzési munkaterve

Összevont Ellenőrzési munkaterve Dorog Város Önkormányzat Dorog Város Önkormányzat Összevont Ellenőrzési munkaterve 2018. évre Dorog, 2017. november 20. Jóváhagyta:. Kecskésné Patos Szilvia jegyző 1 Tartalomjegyzék 1. Az éves ellenőrzési

Részletesebben

Intézkedési terv az Állami Számvevőszék sz. ellenőrzési jelentésben javasolt intézkedésekkel kapcsolatban

Intézkedési terv az Állami Számvevőszék sz. ellenőrzési jelentésben javasolt intézkedésekkel kapcsolatban Intézkedési terv az Állami Számvevőszék 16182. sz. ellenőrzési jelentésben javasolt intézkedésekkel kapcsolatban I. A polgármesternek és a jegyzőnek az ÁSZ által javasolt intézkedés 1. Intézkedjen a követelésről

Részletesebben

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9499-529-01

La Leche Liga Magyarország EGYESÜLETI JELENTÉS. 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9499-529-01 1022 Budapest, Hermann Ottó u. 18. Adószáma: 18048092-1-41 Statisztikai számjel: 18048092-9499-529-01 EGYESÜLETI JELENTÉS a 2008. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Budapest, 2009.március 2 EGYESÜLETI

Részletesebben

Határozati javaslat melléklete

Határozati javaslat melléklete Határozati javaslat melléklete I. Számviteli beszámoló Általános rész A MUNKÁCSY-TRILÓGIÁÉRT KÖZALAPÍTVÁNY tevékenységét 2001-ben kezdte meg. A közalapítvány célja kulturális tevékenység, a kulturális

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés 2013 Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesülete (MMKE) 8000 Székesfehérvár Palotai út 8/b Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása

Részletesebben

NAPSUGARAK HÁZA NONPROFIT KFT ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZITŐ MELLÉKLETE

NAPSUGARAK HÁZA NONPROFIT KFT ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZITŐ MELLÉKLETE 1 NAPSUGARAK HÁZA NONPROFIT KFT. 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZITŐ MELLÉKLETE I. Általános rész A. A vállalkozás adatai Közhasznúsági fokozat: közhasznú Cégforma : Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása Iktsz.: 9. melléklet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása mely létrejött egyrészről név: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 8. képviselő: Dr. Kriza Ákos

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.. ügyvezető Monor, 2014.02.28. 1/6 2013.ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A cég neve: VIGADÓ KULTURLÁSI ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz.

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz. ELŐTERJESZTÉS Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére 5. napirendhez Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2013. évi belső ellenőrzés i terv jóváhagyása

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2010. január 1. december 31. egyszerűsített éves beszámolóhoz. I. Általános információk

Kiegészítő melléklet a 2010. január 1. december 31. egyszerűsített éves beszámolóhoz. I. Általános információk BOM egyesület Kiegészítő melléklet a 2010. január 1. december 31. egyszerűsített éves beszámolóhoz I. Általános információk A BOM Egyesület közhasznú szervezetként működik. A Fővárosi Bíróság 11.945. sorszám

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK EREDMÉNYKIMUTATÁSA

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK EREDMÉNYKIMUTATÁSA Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2013 Bírósági nyilvántartási szám: 7.PK.60669/2005/3 Adószám: 18187616-1-42 Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Léh Községi Önkormányzat, valamint Léh Cigány Nemzetiségi Önkormányzat között a nemzetiségek jogairól szóló 2011.évi CLXXIX. törvény 80. -a értelmében 1. Általános szempontok

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés TORNATEREMÉRT Kiemelten Közhasznú alapítvány Kuratóriumának 1/2014. (14.03.11.) sz. határozata:(kivonat a jegyzőkönyvből): A Kuratórium elfogadta a 2013. évi TORNATEREMÉRT alapítvány

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL I. A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve Jászivány Község Önkormányzata 2016. évi belső ellenőrzési terve Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 61. -a szerint az államháztartási kontrollok célja az államháztartás

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 1103 Budapest Kőér 2/B Adószám: 18191970-1-42 Bíróság nyilvántartási szám: 60.092 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Budapest, 2008.03.28 Általános rész A tevékenységét 2006-ben

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2013 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely, 2014.02.14. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés TORNATEREMÉRT Kiemelten Közhasznú alapítvány Kuratóriumának 1/2012. (12.02.06.) sz. határozata:(kivonat a jegyzőkönyvből): A Kuratórium elfogadta a 2011. évi TORNATEREMÉRT alapítvány

Részletesebben

JELENTÉS. az Országos Lengyel Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről. 19%. február 2%.

JELENTÉS. az Országos Lengyel Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről. 19%. február 2%. JELENTÉS az Országos Lengyel Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellenőrzéséről 19%. február 2%. A vizsgálatot irányította: Nagy.lóz.sef igazgató helyettes A vizsgálatot vezette: Bamberger

Részletesebben

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése

A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A Bolgár Országos Önkormányzat 2013. évi költségvetése A 2013. évi költségvetés összeállításánál a: 2012. évi CCIV. törvény Magyarország 2013. évi központi költségvetésérõl 2011. évi CLXXIX. törvény A

Részletesebben

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Az intézmény neve: Petőfi Művelődési Ház Székhelye, címe: 8182 Berhida Orgona u 2. Az intézmény fenntartó szerve: Berhida Város Önkormányzata Székhelye,

Részletesebben

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l KIVONAT Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2003. december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l 31. El terjesztés a Lengyel Kisebbségi Önkormányzattal kötend megállapodás jóváhagyására

Részletesebben

OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár. 2005. december 31-i éves beszámolójához

OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár. 2005. december 31-i éves beszámolójához 1 Kiegészítő melléklet OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2005. december 31-i éves beszámolójához Az OTP Quantum Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2005. évi Mérlege az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak beszámoló

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET TÁMASZ IDŐSEK OTTHONA BALATONFŰZFŐ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET TÁMASZ IDŐSEK OTTHONA BALATONFŰZFŐ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET TÁMASZ IDŐSEK OTTHONA BALATONFŰZFŐ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁHOZ Általános rész: A vállalkozás megnevezése: TÁMASZ Idősek Otthona

Részletesebben

A 1.. Bp., : ker. út... sz.

A 1.. Bp., : ker. út... sz. A honlapon fellelhető információkat a VIKTÓRIA TÁRSASHÁZ RENDSZER, mint társasház-kezelési modell dokumentációinak felhasználásával dolgoztuk fel. A rendszer dokumentáció fejlesztése folyamatos és a mindenkori

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

Ü G Y R E N D. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont

Ü G Y R E N D. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont Ü G Y R E N D A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Gazdasági Igazgatósága gazdálkodással összefüggő feladataira Martonvásár,

Részletesebben

Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány. Kiegészítő melléklet. A Számviteli törvény szerint egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolójához. 2013.

Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány. Kiegészítő melléklet. A Számviteli törvény szerint egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. Bírósági bejegyzés: PK.60.144/2003/4. Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Kiegészítő melléklet A Számviteli törvény szerint egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolójához 2013. év Kistelek, 2014.március

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

SPRINT Diáksport Egyesület

SPRINT Diáksport Egyesület M É R L E G, B E S Z Á M O L Ó 2010 SPRINT Diáksport Egyesület székhely: 5000.Szolnok, Széchenyi krt.22. adószám: 19227344-1-16 Szolnok, 2011. május 31. T a r t a l o m Számviteli beszámoló egyéb szervezetek

Részletesebben

A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése

A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése A Magyar Kórházszövetség Ellenőrző Bizottságának jelentése Általános rész A Magyar Kórházszövetség 1931-ben alakult, működési területe Magyarország. Székhelye: 1113 Budapest, Ibrahim u. 19. Elnök és képviselője:

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Magyar FPV Egyesület 2014. évi egyszerűsített mérlegbeszámolójához

Kiegészítő melléklet a Magyar FPV Egyesület 2014. évi egyszerűsített mérlegbeszámolójához 1. Általános rész Kiegészítő melléklet a Magyar FPV Egyesület 2014. évi egyszerűsített mérlegbeszámolójához A Magyar FPV Egyesület a 2011. CLXXV törvény alapján a Fővárosi Bíróság 15.554. sorszám alatt

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés 2010 Egry József Általános Iskola TOLNAI ALAPÍTVÁNY 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása

Részletesebben

Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára

Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2004. ÉVI ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ 1. Általános kiegészítések A pénztár működési formája: kiegészítő egészségpénztár. Alapítás

Részletesebben

Kiegészítő melléklet A Vitalitás Egészségpénztár évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet A Vitalitás Egészségpénztár évi beszámolójához Kiegészítő melléklet A Vitalitás Egészségpénztár 2006. évi beszámolójához 1. A Pénztár bemutatása Név: Vitalitás Egészségpénztár Székhely: 1068 Budapest, Benczúr u. 45. Adószám: 18177507-1-42 A pénztár

Részletesebben

Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról

Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról Jelentés Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójáról Elvégeztem Dávod Község Önkormányzatának 2009. évi egyszerősített éves költségvetési beszámolójának könyvvizsgálatát.

Részletesebben

Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata

Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata Budapes( Kézilabda Szövetség Gazdálkodási Szabályzata Hatályos: 2010. január 1- től I. FEJEZET A gazdálkodás általános elvei 1. A gazdálkodás célja biztosítani, hogy a Budapes( Kézilabda Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. A Képviselő-testület május 24-én 14 órától tartandó rendes ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. A Képviselő-testület május 24-én 14 órától tartandó rendes ülésére E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2011. május 24-én 14 órától tartandó rendes ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 246/2002. (XII. 23.)

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. Tartalomjegyzék Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás Kiegészítő melléklet: Általános kiegészítések Részletes értékelés (Vagyoni helyzet, Támogatások,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. A Képviselő-testület május 22-én 14 órától tartandó rendes ülésére a PROGÁDOR Kft évi mérlegbeszámolójáról

E l ő t e r j e s z t é s. A Képviselő-testület május 22-én 14 órától tartandó rendes ülésére a PROGÁDOR Kft évi mérlegbeszámolójáról E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2012. május 22-én 14 órától tartandó rendes ülésére a PROGÁDOR Kft. 2011. évi mérlegbeszámolójáról Tisztelt Képviselő-testület! Gádoros Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

17/2013. (I.16.) Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

17/2013. (I.16.) Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal 17/2013. (I.16.) Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs

Részletesebben

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (II.15.), 14/2009

Részletesebben

A Byblos Alapítvány közhasznú szervezet. 2012. évi közhasznúsági jelentése

A Byblos Alapítvány közhasznú szervezet. 2012. évi közhasznúsági jelentése A Byblos Alapítvány közhasznú szervezet székhely: 1026 Budapest, Pasaréti út 66/b a.sz.: 18132283-1-41 2012. évi közhasznúsági jelentése Hudecz András a Kuratórium elnöke 2013. május 18. A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ

SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ IV. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Tudományos Ismeretterjesztő Társulat /TIT/ Jurányi Lajos Egyesülete 2014. évi közhasznú beszámoló mérleg és eredmény-kimutatásához A 2000. évi C. a számvitelről

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között A helyi cigány kisebbség közösségi jogainak érvényesítése érdekében a Dunaföldvári

Részletesebben

Kiegészítő melléklet üzleti évről

Kiegészítő melléklet üzleti évről Kiegészítő melléklet 2012. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2012. január 1. Beszámolási időszak vége: 2012. december 31. Keltezés: 2013. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat 2017. évi belső ellenőrzési tervének elfogadására Előadó:

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása 1.

Részletesebben

383 Jelentés az Országos Szlovák Önkormányzat pénzügyigazdasági. tevékenységének ellenőrzéséről TARTALOMJEGYZÉK. I. Részletes megállapítások

383 Jelentés az Országos Szlovák Önkormányzat pénzügyigazdasági. tevékenységének ellenőrzéséről TARTALOMJEGYZÉK. I. Részletes megállapítások 383 Jelentés az Országos Szlovák Önkormányzat pénzügyigazdasági tevékenységének ellenőrzéséről TARTALOMJEGYZÉK I. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége, szabályozottsága 2. Az Önkormányzat

Részletesebben

Polgárőr egyesületek gazdálkodásának új követelményei. Baracskainé dr Boór Judit Könyvvizsgáló 2015.02.14

Polgárőr egyesületek gazdálkodásának új követelményei. Baracskainé dr Boór Judit Könyvvizsgáló 2015.02.14 Polgárőr egyesületek gazdálkodásának új követelményei Baracskainé dr Boór Judit Könyvvizsgáló 2015.02.14 OPSZ fő céljai a 2015.év gazdálkodásában Adminisztrációs terhek csökkentése a polgárőr egyesületek

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a 2011. évi tevékenységről

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a 2011. évi tevékenységről DUNAFERR Alkotói Alapítvány 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a 2011. évi tevékenységről Az alapítványt 1992-ben a DUNAFERR Rt. és leányvállalatai alapították. A bejegyzés 1993- ban

Részletesebben

KŐZHASZNUSÁGI JELENTÉS. a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület. 2009 évi gazdálkodásáról

KŐZHASZNUSÁGI JELENTÉS. a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület. 2009 évi gazdálkodásáról KŐZHASZNUSÁGI JELENTÉS a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület 2009 évi gazdálkodásáról 1. Az egyesület bemutatása 1.1 Alakulás, az egyesület célja Az egyesület többször módosított

Részletesebben

SANDAN KARATE KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET. 2220 Vecsés Hunyadi u. 13. Adószám: 18701335-1-13. Cégjegyzékszám: TE 3777. Ksh: 450135

SANDAN KARATE KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET. 2220 Vecsés Hunyadi u. 13. Adószám: 18701335-1-13. Cégjegyzékszám: TE 3777. Ksh: 450135 SANDAN KARATE KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET 2220 Vecsés Hunyadi u. 13. Adószám: 18701335-1-13 Cégjegyzékszám: TE 3777 Ksh: 450135 2011. évi Közhasznúsági jelentése Vecsés, 2012. május 23. Közhasznúsági jelentés

Részletesebben

Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács-ADÓ Kft Szolnok Csokonai út 16. I. 3. Kamarai nyilvántartási szám: adószám:

Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács-ADÓ Kft Szolnok Csokonai út 16. I. 3. Kamarai nyilvántartási szám: adószám: Szűcs és Társa Könyvvizsgáló, Gazdasági Tanács-ADÓ Kft. 5000 Szolnok Csokonai út 16. I. 3. Kamarai nyilvántartási szám: 000974 adószám: 11279770-3-16 Könyvvizsgálói értékelés Szajol Község Önkormányzata

Részletesebben

Az Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentése az alapító Ózd Város Önkormányzata részére

Az Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentése az alapító Ózd Város Önkormányzata részére Az Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentése az alapító Ózd Város Önkormányzata részére Előterjesztő: ÓZDSZOLG Nonprofit Kft ügyvezetője Ó z d, 2011.július 28. A Képviselő-testület a 12/KH/2011.

Részletesebben

A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ AJÁNDÉKOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRŐL

A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ AJÁNDÉKOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRŐL 40/2007. (III. 27.) számú hat. A SEMMELWEIS EGYETEM S Z A B Á L Y Z A T A AZ AJÁNDÉKOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRŐL BUDAPEST 2007 A Semmelweis Egyetem S z e n á t u s á n a k 40/2007. (III. 27.) számú h a t

Részletesebben

0208 Jelentés az Országos Ruszin Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról

0208 Jelentés az Országos Ruszin Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról 0208 Jelentés az Országos Ruszin Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások

Részletesebben

A zárlat folyamata, A zárlat idõszaka, fajtái

A zárlat folyamata, A zárlat idõszaka, fajtái MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék A zárlat célja Üzleti számvitel XXIII. ea. Zárlat és éves beszámoló Dr. Pál Tibor 1 u Általánosan:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007.

Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 18259089-1-43 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 12215. Közhasznúsági jelentés 2007. Fordulónap: 2007. december 31. Beszámolási időszak: 2007. január 01. - 2007. december 31.

Részletesebben

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Szöveges kiegészítő melléklete a 2014. évi beszámolóhoz Budapest, 2015.03.12 a szervezet képviselője 1 K I E G É S Z Í T Ő M E L L É K L E T 2014. I. Általános

Részletesebben

2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Magyar Kick-Box Szövetség 1131 Budapest, Keszkenő u. 20. Adószám: 19652179-2-41 2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 1. Számviteli beszámoló 2. Főbb adatok 3. Kimutatás költségvetési támogatás felhasználásáról

Részletesebben

Trampolin Sportegyesület. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év

Trampolin Sportegyesület. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év Trampolin Sportegyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Veszprém, 2012. március 27. aláírás I. Számviteli beszámoló Trampolin Sportegyesület közhasznú egyszerűsített beszámolójának mérlege adatok E Ft-ban A tétel

Részletesebben

ARANYKAPU Alapítvány 2440, Százhalombatta Szent István tér 1.

ARANYKAPU Alapítvány 2440, Százhalombatta Szent István tér 1. Adószám: 18692536-1-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Bírósági végzés száma: PK.60106/2001 Bírósági végzés kelte: 2001.02.21. ARANYKAPU Alapítvány 2440, Százhalombatta Szent István tér 1. Közhasznúsági

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. Tartalomjegyzék Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás Kiegészítő melléklet: Általános kiegészítések Részletes értékelés (Vagyoni helyzet, Támogatások,

Részletesebben

1. Az önkormányzat költségvetési létszámkerete és a költségvetés teljesítése

1. Az önkormányzat költségvetési létszámkerete és a költségvetés teljesítése Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (VI.1.) önkormányzati rendelete a 2011. évi zárszámadásról és a pénzmaradvány felosztásáról Budapest Főváros XIV. Kerület

Részletesebben

TEHETSÉGES TANULÓKÉRT

TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Közhasznúsági jelentés 2007. év TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Alapítvány Tartalomjegyzék 1. A szervezet bemutatása 2. Számviteli beszámoló 3. Költségvetési támogatás felhasználása 4. A vagyon felhasználásával

Részletesebben

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL A vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosító száma, megnevezése: 2142-06 Pénzügyi és könyvvezetési alapfeladatok A vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: A

Részletesebben

0211 Jelentés az Országos Szlovén Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról

0211 Jelentés az Országos Szlovén Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról 0211 Jelentés az Országos Szlovén Önkormányzat pénzügyi gazdasági tevékenységének vizsgálatáról TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések, javaslatok II. Részletes megállapítások 1. a

Részletesebben

A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG 2012. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE

A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG 2012. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG 2012. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE Készítette: Dr. Király Eszter Gazdasági vezető Budapest, 2013. április Tartalomjegyzék I. A Magyar Úszó Szövetség mint Kiemelten közhasznú egyéb szervezet

Részletesebben

10. sz. melléklet. A jegyzőnek címzett megállapítások a következők; /. Megállapítás:

10. sz. melléklet. A jegyzőnek címzett megállapítások a következők; /. Megállapítás: 10. sz. melléklet INTÉZKEDÉSI TERV az Állami Számvevőszék által készített a helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásának ellenőrzéséről XVI. Kerületi örmény önkormányzat" című jelentéshez A jegyzőnek

Részletesebben

A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A /2009.( ) Kgy.sz.határozat melléklete A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Soproni Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság Szervezeti és

Részletesebben

Dr. Pál Tibor. Számvitel alapjai. XI. ea. Zárlat és éves beszámoló

Dr. Pál Tibor. Számvitel alapjai. XI. ea. Zárlat és éves beszámoló MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Számvitel alapjai XI. ea. Zárlat és éves beszámoló Dr. Pál Tibor 1 A zárlat célja Általánosan:

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS Tiszaújváros Önkormányzata 2011. I-III. negyedéves költségvetési tájékoztatójának és a 2012. évre vonatkozó költségvetési koncepciójának felülvizsgálatáról 2011. november KÖNYVVIZSGÁLÓI

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés TORNATEREMÉRT Kiemelten Közhasznú alapítvány Kuratóriumának 1/2013. (13.04.24.) sz. határozata:(kivonat a jegyzőkönyvből): A Kuratórium elfogadta a 2012. évi TORNATEREMÉRT alapítvány

Részletesebben