G A beléptetı rendszer alapvetı feladata, hogy szabályozza 1. Ki/Mi, 2. Mivel, 3. Mikor, 4. Hova léphet be, illetve ki.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "G A beléptetı rendszer alapvetı feladata, hogy szabályozza 1. Ki/Mi, 2. Mivel, 3. Mikor, 4. Hova léphet be, illetve ki."

Átírás

1 G WINACCESS KÖZPONTI INTEGRÁLT BELÉPTETİ ÉS MUNKAIDİ NYILVÁNTARTÓ RENDSZER SZOFTVER A beléptetı rendszer alapvetı feladata, hogy szabályozza 1. Ki/Mi, 2. Mivel, 3. Mikor, 4. Hova léphet be, illetve ki. A WinAccess Központi Integrált Beléptetı Rendszer Szoftver alkalmazható 10 fıs kis cégek 2 ajtós rendszerétıl kezdve akár a több tízezret foglalkoztató, több telephelyet üzemeltetı multinacionális nagyvállalatokon át a kiemelt biztonságot megkövetelı katonai bázisokig, illetve atomerımőig. Ezt a rugalmasságot többek között az on-line üzemmód, a szoftver által biztosított egyszerő törzsadat-kezelés és a hardver elemek széleskörő paraméterezési lehetıségei biztosítják. A központi számítógép egyrészt SQL adatbázis kezelı segítségével tárolja a mőködéshez szükséges összes adatot, mint például: Személyek és jármővek adatait, Hardverelemek beállításait, Kialakított zónákat, Definiált idıintervallumokat, Cégek és szervezeti egységek adatait másrészt folyamatosan felügyeli, irányítja az átjárók mőködését, engedélyezi, vagy tiltja az áthaladásokat és biztosítja a felhasználó részére az események valós idıben történı figyelemmel kísérését. A szoftver több, mint 150 különbözı eseményt naplóz, amelyek lehetıvé teszik a rendszer mőködésének pontos és átfogó követését. Néhány példa: Személy/jármő áthaladások (ki, mikor, honnan, hova, milyen kártyával), Illetéktelen személy áthaladási kísérlete, szabotázs, rendszeridegen kártya olvastatása, Kártya, engedély kiadás, bevonás, módosítás, Átjárók állapotai (ajtó engedélyezett idın túli nyitva tartása, szabad áthaladás) Ha a kapcsolat a szerver és az átjáró vezérlık között bármilyen okból megszakad, akkor a rendszer off-line módban mőködik tovább. Ebben az esetben az átjáró vezérlı a beépített memóriájában tárolt adatok alapján bírálja el a központi üzemmódhoz képest egyszerőbb logika alapján - az áthaladási jogosultságokat és naplózza az átjárón generálódott eseményeket. Mikor a kapcsolat helyreáll, a vezérlı felküldi az off-line módban történt eseményeket. Mivel a beléptetı rendszerek leglényegesebb feladata az átjárók és belépési jogosultságok minél árnyaltabb beállítási lehetısége, a következıkben ezek néhány tulajdonságát sorolnánk fel néhány más, az egész rendszerre jellemzı tulajdonság mellett: Események grafikus megjelenítése, Gyors és egyszerően kezelhetı felületek események kereséséhez különbözı szőrık segítségével, Távoli hardvervezérlés, PIN kezelés, Irányfigyelés, Grafikus riasztás felügyelet, Kulcs és fıkulcs kezelése,

2 Parkoló rendszer menedzsment, CCTV rendszerbıl importált képek megjelenítése, Személy véletlen kiválasztása, pl. csomag ellenırzésre, Wellness szolgáltatások támogatása A beléptetı rendszer nem csak az események irányítását és figyelemmel kísérését szolgálja, hanem a rögzített adatok alapján számos lekérdezési lehetıséget is biztosít: Minden törzsadat visszakereshetı, nyomtatható a megadott szőrıfeltételek szerint, Adott személyhez, gépjármőhöz, vagy ezek csoportjához kikereshetı az aktuális vagy egy múltbeli idıponthoz tartozó tartózkodási hely, A rendszer fejleszthetı számos felhasználó által definiált speciális lekérdezési lehetıséggel is, mely igény szerint integrálható a rendszerbe Fejlesztıcsapatunk több, mint 20 éve van jelen a biztonságtechnikai piacon. Az évek alatt a fı szempontunk a megbízóink igényeinek való maradéktalan megfelelés volt, amit elsısorban folyamatos fejlesztıi munkával elégítettünk ki követve a technikai fejlıdés diktálta kihívásokat is. Ennek eredményeképp mind a beléptetı, mind a munkaügyi alaprendszerünk számos modullal, funkcióval és lehetıséggel rendelkezik az esemény fényképezésétıl kezdve a kártyanyomtatáson keresztül a PDA-s beléptetésig, amiket a következıkben szeretnénk ismertetni Önökkel. SW720 WinAccess beléptetı alapszoftver, SQL alapú, egygépes és hálózatos verzióban is A beléptetı rendszer alapszoftverének segítségével a felhasználó konfigurálhatja az átjárók mőködését zónák, idıkeretek, hardverelemek és csoportok stb. definiálásával, kártyákat adhat ki személyek és jármővek részére, bevonhatja ıket, kezelheti az elveszett kártyákat. Az alapszoftverhez tartozik a portai modul vendégkártya kezelése és a lekérdezési lehetıségek is. SW730 Munkaidı nyilvántartó modul A beléptetı rendszer a személyek mozgásait követi nyomon, ami alapjául szolgál a dolgozók munkaidı nyilvántartásának valósághő, részletes és széleskörő megvalósításához. Különbözı munkarendeket lehet létrehozni (rugalmas, kötött, többmőszakos, stb.) amit a dolgozókhoz rendelve a rendszer a mozgások, és a beállított paraméterek alapján automatikusan kiszámítja a napi ledolgozott idıt, az esetleges túlórát, vagy munkaidıhiányt. A munkarendekben többek között be lehet állítani a késések, korán távozások, rövid távollétek, munkaidıhiány, ebédidı, mőszakpótlékok és túlórák kezelését. A túlórakezelés részletessége minden felmerülı lehetıséget lefed. MUNKAÜGYI NYILVÁNTARTÓ MUDULOK /M3 Kézi módosítások megjelenítések elrejtése A munkaidı nyilvántartó elsısorban a MIT munkaidı nyilvántartó terminálról és/vagy az átjárókról érkezett adatokat dolgozza fel. Lehetıség van azonban kézi módosításra is, mint események beszúrására, törlésére, módosítására. Ezek a kézzel módosított események megjelenésükben különböznek a többi eseménytıl, de egyes esetekben felmerülhet olyan igény, hogy a kézzel módosított adatokat úgy szeretnénk megjeleníteni, mint a többit, amit ez a modul lehetıvé tesz.

3 /M4 Pihenıidı korlát kezelése A törvény vagy maga a cég elıírhatja, hogy a mőszakok között mennyi pihenıidınek kell eltelni. Ha a meghatározott pihenıidı nincs meg, akkor figyelmeztet a szoftver. /M5 Korrigált idıszámítás túlórakezelés Produktív munkaidı kimutatás. A megengedett túlóra számot meghaladó túlórákat levágja és másik győjtıbe teszi. /M6 Csoportos esemény-irány javítás Elıfordulhat, fıleg mőszakváltáskor, hogy több dolgozó figyelmetlenségbıl irányhibásan blokkol. Ez a funkció lehetıvé teszi az ilyen hibák gyors, csoportos javítását. BELÉPTETİ RENDSZER MUDULOK /B3 Nyelvi modul beléptetıs és munkaidıs funkciókhoz Angol, német, horvát igény esetén francia, román, orosz A szoftver lehetıséget biztosít arra, hogy a kezelıi felülete és a naplózott események az indításkor kiválasztott nyelvő legyen. /B4 Esemény fényképes rögzítése beléptetı PC-re max.4 videojellel Ha az átjáróknál videokamerák vannak felszerelve, akkor a kártyaolvastatásokkor a rendszer az eseményekhez fényképet rögzít. Ezzel például a munkaügyi terminálon rögzített eseményeket lehet ellenırizni, hogy valóban a kártyatulajdonos blokkol-e vagy sem?

4 /B5 Kártya elıre érvénytelenítés funkció Egyes rendszereknél felmerülhet olyan igény, hogy a kártyák elızetes érvénytelenítése után még meghatározott ideig használni tudják a tulajdonosok, majd az elıre megadott idı eltelte után a kártyák automatikusan érvényüket vesztik. /B6 Hangmodulok PC A szoftver lehetıvé teszi bizonyos esetekben (eseményektıl, személyektıl, hardverektıl stb. függıen) hangjelzés generálását. A hangjelzések eseményektıl függıen különbözıek lehetnek. A hangjelzés lehet tetszılegesen választott hangfájl (mp3, wav, stb.) vagy hangszekvencia. Hangmodul típusok /B7 Általános hangmodul naplóesemény alapján A hangjelzést naplóesemények bekövetkezésekor generálja. (paraméterezhetı feltételekkel: hardver, esemény, irány, személy, szervezet, cég stb.) /B8 Vendégkártya áthaladás hangmodul A hangjelzést vendégkártya áthaladáskor generálja. (paraméterezhetı feltételekkel: hardver, irány) /B9 Hardver események hangmodul A hangjelzést hardver eseményekkor generálja. (paraméterezhetı feltételekkel: hardver, esemény, irány, tulajdonos) /B10 Portai jármő be- és kiléptetés kártya nélkül modul /B11 Portai személy be- és kiléptetés kártya nélkül modul A beléptetı rendszerek használatakor felmerülhet az igény, hogy egyes jármőveknél kártya használata nélkül szeretnék a cég vagy intézmény területére történı behajtást és kihajtást regisztrálni. Ennek leggyakoribb okai közé tartozhat, hogy a jármővek magas száma miatt nem szeretnének mindegyiküknek kártyát kiadni, vagy a belépı személynek a benntartózkodás során egyébként nem lenne szüksége a kártya használatára, vagy a vendégek magas száma miatt nem szeretnének mindegyiküknek kártyát kiadni. Természetesen ilyen esetben is - a biztonság megırzése érdekében - a belépéseket nyilván kell tartani. A beléptetı rendszer ezeket az igényeket a portán kiadható belépési engedélyek kezelésével elégíti ki. A portai felülethez tartózó jármővek belépési engedélyét kezelı modul lehetıvé teszi a kártya nélkül beléptetni kívánt jármővek belépési engedélyeinek kiadását, visszavonását, a jármővek be- és kiléptetését és az ezekhez kapcsolódó események, információk lekérdezését. /B12 Hardver nyitás-zárás kezelı modul A portai felületen elıre definiált átjárók közül lehet kiválasztani azokat, amiket a portai személyzet irányíthat (nyithat, zárhat, egy áthaladásra nyithat stb.)

5 /B13 Vezérlıkártya modul (egy kártyával több átjáró üzemmódjának állítása, vészeseti forgatókönyv futtatása) A rendszer lehetıséget biztosít arra, hogy egy-egy kártya vezérlı kártyaként mőködjön. A vezérlı kártya lényegében más funkciót tölt be, mint a többi kártya. Bármely átjárón történı olvastatásakor egy elıre specifikált folyamat fut le: a kártyához rendelt átjárók szabad áthaladást biztosítanak, vagy bezáródnak. Ezek a kártyák elsısorban vészhelyzetek gyors egyszerő megoldására alkalmazhatóak (pl. épület kiürítés). /B14 Telephelyi modul per telephely (adatszinkronalizálással) és önálló mőködéssel A telephelyi topológia kialakításával a rendszer több telephelyen mőködhet úgy, hogy mindegyik telephely önálló szerverrel rendelkezik, ami biztosítja az önálló mőködést. Az egységes adatbázist az adat szinkronizálás teszi lehetıvé. /B16 Személyi kártyás mozgás napok szám lista /B17 jármő kártyás mozgás napok szám lista Ez a lista statisztikát készít arról, hogy egy meghatározott idıszakban bizonyos személyek, illetve jármővek hány különbözı napon használták a kártyájukat. Lehetıség van a kártya érvényességi ideje, és a használatot naplózott napok száma közötti viszony megadására is. /B21 Személy_ esemény lekérdezı elıre definiálható sémák alapján A lekérdezések kezelését nagyban megkönnyítheti, ha elıre definiált sémákat létrehozva a lekérdezések egyes paramétereit elıre rögzítjük: átjárókat, személyeket, eseményeket és az eredményoszlopokat. Így a futtatáskor általában már csak az idıszakot kell megadni. Lehetıség van közvetlen *.csv exportra is. /B22 Különbözı idıpontokban egy zónában lévık listája Azon személyek listája, akik a definiált idıpontok mindegyikében az adott zónában tartózkodtak.

6 /B23 Adott idıszakban adott zónában elıfordulók listája Azon személyek a listája, akik a meghatározott idıszakban a meghatározott zónában tartózkodtak (akár csak rövid ideig is). /B24 Áthaladási esemény betöltése CSV fájlból Elıfordulhat, hogy egy-egy átjáró ideiglenesen nem mőködik, és ilyenkor kézzel rögzítik az áthaladásokat. Ezeket *.csv fájlba elmentve a rendszer importálni tudja. SW750 Portai beszélı modul A rendszer beszédgenerátor segítségével a kívánt szövegeket beszédhanggá alakítja. Ilyen szöveg lehet a portai üdvözlı üzenet, ami egy adott átjárón történı események hatására üdvözlı szöveget mond be, ami az üdvözlést és az áthaladó személy nevét tartalmazza, vagy a sorompón áthaladó gépjármő rendszámát mondja be. SW751 Portai modulban konfigurálható fénykép megjelenítés A portai felületen lehetıség van arra, hogy egyes átjárókon történı eseményekkor a rendszerben a személyhez tárolt fényképet és adatokat külön ablakokban megjelenítse. SW752 Portai riasztás felügyelet A diszpécserek számára kihelyezett számítógép modulja, aminek segítségével a diszpécser ellenırizni, illetve nyugtázni tudja a rendszerben történt riasztásokat. Ilyen riasztások lehetnek pl. megengedett idın túl nyitva tartott átjáró, vagy nem jogosult áthaladási próbálkozás.

7 SW753 Véletlenkiválasztó modul A személyek vagy jármővek ellenırzését véletlenszerő kiválasztással végezheti el a portai személyzet. Megadható az ellenırizhetı személyek köre, illetve az ellenırzések százalékos aránya. SW755 Telítettség kijelzés vezérlése Az alapszoftverben beállítható, hogy legfeljebb hányan tartózkodhatnak egy adott zónában. Ennek a plusz funkciónak a segítségével a rendszer külön fényjelzéssel figyelmeztet arra, hogy az adott zóna elérte a maximális létszámot. SW756 Kulcskezelı modul A kulcsokat el lehet látni a rendszer által kezelt azonosítókkal, így a rendszer kezelni tudja, hogy ki veheti fel az adott kulcsot, ki adhatja le. Mind a kulcsfelvétel, mind a kulcsleadás naplózódik. A kulcskezelı modulhoz tartozik az a funkció is, hogy a portai személyzetet hangjelzés figyelmeztetheti, ha valaki úgy akar távozni, hogy le nem adott kulcs van nála. SW780 MATRIX rendszám azonosító illesztése A rendszámfelismerı modul segítségével a jármőforgalmi átjárók mőködése rendszámfelismerés alapján automatikussá tehetı. Belépéskor kamerák segítségével digitális fényképet tárol el a rendszer a gépjármő rendszámáról. A szoftver képes az azonosított rendszámok többféle nyilvántartásban való keresésére és a tárolt információk megjelenítésére. Minden áthaladó jármő rendszáma a hozzátartozó dátummal és egyéb információval együtt az adatbázisban letárolásra kerül. A megfelelı jogosultságokkal ez az adatbázis a késıbbiekben bármikor megtekinthetı, és az egyes jármővek adatai és képei különbözı szempontok szerint visszakereshetıek. SW782 Mérlegelı szállítmányozó modul A szállítmányozó és mérlegelı modul feladata a gyár területére rakodási, szállítási szándékkal érkezı tehergépjármővek irányítása, illetve ellenırzése. A modul segítségével azon munkaállomásokon, amelyekkel a tehergépjármővek kapcsolatba kerülnek, naprakész információk kaphatók a kamionok aktuális állapotáról, a rakodás egyes fázisairól, a fel, vagy lerakott árú mennyiségérıl, tömegérıl stb.

8 SW783 Bérszámfejtı program illesztése Bérszámfejtı program illesztése, pl. Nexon Dos-os és Nexon Windows-os felülethez. SW790 Riasztás megjelenítı és felügyeleti modul Komplex riasztás megjelenítı és felügyeleti modul. A beérkezett riasztásokhoz intézkedési utasítások rendelhetıek. SW791 Kártyagyártó modul A LiveCard rendszer lehetıvé teszi a felhasználó számára, hogy a beléptetı, illetve munkaidı nyilvántartó rendszerhez használt kártyákat színes vállalati azonosítókkal lássa el, sıt ezeket az azonosítókat a felhasználó saját maga készítheti el a vállalat arculatának megfelelıen. SW792 Kártyaszám utólagos kódoló Mifare azonosító programozás MAD formátummal cégünk által szállított kártyákhoz, asztali olvasóval. XXX Egyéni fejlesztések Cégünk készséggel rendelkezésre áll egyéni igények megvalósítására.

JUPI-W integrált beléptetı- és munkaidı nyilvántartó szoftver

JUPI-W integrált beléptetı- és munkaidı nyilvántartó szoftver JUPI-W integrált beléptetı- és munkaidı nyilvántartó szoftver A Jupi-W beléptetı- és munkaidı nyilvántartó szoftver Win 95 / Win 98 / Win 98 II / WinME / WinXP / Win2000 / WinNT4 Windows operációs rendszerek

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. Beléptető-rendszer funkciók verzió: 1.3 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913 E-mail:

Részletesebben

Tisztaszınyeg nyilvántartó

Tisztaszınyeg nyilvántartó Tisztaszınyeg nyilvántartó A szoftver célja a szınyegtisztításhoz tartozó rendelés-nyilvántartásának biztosítása. A program lehetıvé teszi egyszerre több felhasználó egyszerre történı munkáját egyszerre.

Részletesebben

MISOFT-WORK MI-SOFT. Munkaidı nyilvántartó rendszer

MISOFT-WORK MI-SOFT. Munkaidı nyilvántartó rendszer MISOFT-WORK Munkaidı nyilvántartó rendszer MI-SOFT Kártyás beléptetés Változó munkarendek Minısített mozgási adatok Balanszidı számítás Automatikus korrekciók Manuális korrekciós lehetıség Havi jelentések

Részletesebben

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével.

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével. A FÜGGELÉK Az Energy Online szolgáltatás terjedelme A szolgáltatások telepítése és konfigurálása Meglévı intelligens (kommunikáció képes) mérık integrálása és adattovábbítása az Energy Online szerverek

Részletesebben

Rendszám felismerő rendszer általános működési leírás

Rendszám felismerő rendszer általános működési leírás Rendszám felismerő rendszer általános működési leírás Creativ Bartex Solution Kft. 2009. A rendszer funkciója A rendszer fő funkciója elsősorban parkolóházak gépkocsiforgalmának, ki és beléptetésének kényelmesebbé

Részletesebben

A polgármesteri hivatal informatikai rendszere a városirányítás szolgálatában

A polgármesteri hivatal informatikai rendszere a városirányítás szolgálatában A polgármesteri hivatal informatikai rendszere a városirányítás szolgálatában Zalán László osztályvezetı Informatikai Osztály 2013.06.10. 1/23 A hivatal informatikai hálózata 2013.06.10. 2/23 Forrás integrált

Részletesebben

ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM

ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM ASM BELÉPTETİ RENDSZEREKHEZ UNIVERZÁLIS MUNKAÜGYI-VEZETİI LEKÉRDEZİ PROGRAM Oldal 1 Alapinformációk Az alábbiakban szeretnénk bemutatni saját fejlesztéső lekérdezı programunkat, melyet az általunk forgalmazott

Részletesebben

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató GPRS Remote GPRS alapú android applikáció távvezérléshez Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános leírás... 1 Új modul beállítás... 2 Új okostelefon beállítás... 2 Modulok karbantartása... 3 Okostelefonok

Részletesebben

WorkNet rendszer. Gyártás-, termelés-felügyeleti rendszer a munkaidő, munkaszámok, és a felhasználás dolgozónkénti nyilvántartására

WorkNet rendszer. Gyártás-, termelés-felügyeleti rendszer a munkaidő, munkaszámok, és a felhasználás dolgozónkénti nyilvántartására WorkNet rendszer Gyártás-, termelés-felügyeleti rendszer a munkaidő, munkaszámok, és a felhasználás dolgozónkénti nyilvántartására A WorkNet termelés-felügyeleti rendszer a gyártási folyamat folyamatos

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

LABMASTER anyagvizsgáló program

LABMASTER anyagvizsgáló program LABMASTER anyagvizsgáló program A LABMASTER anyagvizsgáló szabványok szerinti vizsgálatok kialakítására és végzésére lett kifejlesztve. Szabványos vizsgálatok széles skálája érhetı el a mérések végrehajtásához

Részletesebben

Mőszaki Leírás. GSM átjelzı berendezés ( ) RGE-01 VERZIÓ 4

Mőszaki Leírás. GSM átjelzı berendezés ( ) RGE-01 VERZIÓ 4 VERZIÓ 4 RGE-01 GSM átjelzı berendezés (2009.10.08.) Mőszaki Leírás GEOCOOP Mőszeripari Szövetkezet 1145 Budapest, Szugló u. 54. Tel.: (1) 367 5961 Fax: (1) 430 0914 Alkalmazási terület Az RGE-01 távirányítású

Részletesebben

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó. és parkoló rendszerek

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó. és parkoló rendszerek Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek Beléptetőrendszerek Piaci elvárások - 2012: - Szerver kliens architektúra - TCP/IP és soros (RS-485) kommunikáció - távoli elérés (IP) - SQL alapú

Részletesebben

KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER

KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER Bevezető A piaci igényeket figyelembe véve a Nádor Rendszerház Kft. kifejlesztett egy olyan kamionirányító rendszert, amely zökkenőmentes és gyors telephelyi kommunikációt tesz

Részletesebben

Adószám: 11365073-2-43 Bank: RAIFFEISEN BANK 12072507-00328591-00100001 Cégjegyzékszám: 01-10-044636. Inner Range CONCEPT 4000

Adószám: 11365073-2-43 Bank: RAIFFEISEN BANK 12072507-00328591-00100001 Cégjegyzékszám: 01-10-044636. Inner Range CONCEPT 4000 Inner Range CONCEPT 4000 Épületfelügyeleti rendszer (rövid ismerteto) 1. oldal A rendszer muködése, fobb tulajdonságai Az alábbi képen a rendszer általános felépítése látható. A következo oldalakon az

Részletesebben

Beléptetô és munkaidônyilvántartó

Beléptetô és munkaidônyilvántartó Beléptetô és munkaidônyilvántartó szoftver A nexontime szoftver funkciói: a beléptető rendszer által használt kódkártyák kezelése: kártyák kiadása, visszavonása és nyilvántartása, a blokkolási események

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

A DocuBase önkormányzati programrendszer

A DocuBase önkormányzati programrendszer A DocuBase önkormányzati programrendszer RÖVID ISMERTETİ Milyen céllal készült a DocuBase? A DocuBase az önkormányzat testületének, illetve bizottságainak munkájához szükséges dokumentumokat nyilvántartó,

Részletesebben

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18 Elektronikus archiválási útmutató Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Az archiválandó e-akta összeállítása... 2 2.1 Metaadatok kitöltése... 2 2.2 Az archiválandó e-akta összeállítása...

Részletesebben

TipTime Web Access. Munkaidı-nyilvántartó szoftver felhasználói leírás. http://ellenorzottmunkaido.hu

TipTime Web Access. Munkaidı-nyilvántartó szoftver felhasználói leírás. http://ellenorzottmunkaido.hu TipTime Web Access Munkaidı-nyilvántartó szoftver felhasználói leírás http://ellenorzottmunkaido.hu 1. Bevezetı... 2 1.1 A program általános tulajdonságai... 2 1.2 Adatgyőjtı készülékek... 2 2. A program

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

E U R O P E O B J E C T S I N M O T I O N. sarea ARCFELISMERÉSEN ALAPULÓ AJTÓ, KAPU ÉS SOROMPÓ NYITÁS S A F E A R E A

E U R O P E O B J E C T S I N M O T I O N. sarea ARCFELISMERÉSEN ALAPULÓ AJTÓ, KAPU ÉS SOROMPÓ NYITÁS S A F E A R E A E U R O P E O B J E C T S I N M O T I O N S A F E A R E A ARCFELISMERÉSEN ALAPULÓ AJTÓ, KAPU ÉS SOROMPÓ NYITÁS Irodák, épületek, parkolók és eyéb létítmények biztonsátechnikai védelmére kifejlztett rendszerünk

Részletesebben

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol A TRBOnet egy kliens szerver diszpécser szoftver MOTOTRBO rádiók száméra. A TRBOnet szoftver jól alkalmazható a MOTOTRBO rádiós rendszereknél. A szoftver

Részletesebben

SSP 19 Self sevice pay terminal....az igazi megoldás értékkiadásra

SSP 19 Self sevice pay terminal....az igazi megoldás értékkiadásra e-kiosk SSP 19 Self sevice pay terminal...az igazi megoldás értékkiadásra Bárhol-bármikor: egyszerő, biztonságos csekkbefizetés Az e-kiosk gyártmánycsalád legújabb tagja egy olyan önkiszolgáló terminál

Részletesebben

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás VERZIÓ 3 RGE-01 GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás GEOCOOP Mőszeripari Szövetkezet 1037 Budapest, Törökkı u. 5-7. Tel.: (1) 367 5961 Fax: (1) 430 0914 Alkalmazási terület Az RGE-01 távirányítású

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

Workstar 80 beléptető terminál. Felhasználói leírás

Workstar 80 beléptető terminál. Felhasználói leírás Workstar 80 beléptető terminál Felhasználói leírás Létrehozás dátuma: 2006.07.25 10:54 1. oldal, összesen: 9 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A Workstar 80 felépítése... 4 Indulási folyamat... 5 Alaphelyzet...

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

MÉRNÖK-SZÓTÁR. számítógépes program rendszer. magyar-angol-német-orosz és más nyelvek. Mérnökök által összeállított szakmai szótárak, szakembereknek!

MÉRNÖK-SZÓTÁR. számítógépes program rendszer. magyar-angol-német-orosz és más nyelvek. Mérnökök által összeállított szakmai szótárak, szakembereknek! MÉRNÖK-SZÓTÁR számítógépes program rendszer - Többnyelvő szakszótárak - Építıipari szakszótár - Gépipari szakszótár - Vasúti szakszótár - Nyelvi választék: magyar-angol-német-orosz és más nyelvek - Általános

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R INTEGRÁLT RENDSZER Négy biztonsági rendszerről alkotott tapasztalatunkat és tudásunkat egyesítettük: tűzjelző, riasztórendszer, kamera- és beléptetőrendszer létrehozni egy felületet amely egy létesítmény

Részletesebben

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8

Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Rangsor készítése Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.09.25. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 8 Tartalomjegyzék 1. Rangsorolás

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

E-Számlázás az ECOD rendszeren belül. Horváth Péter, Senior Projekt Menedzser Synergon Retail Systems Kft.

E-Számlázás az ECOD rendszeren belül. Horváth Péter, Senior Projekt Menedzser Synergon Retail Systems Kft. E-Számlázás az ECOD rendszeren belül Horváth Péter, Senior Projekt Menedzser Synergon Retail Systems Kft. Tartalom ECOD EDI rendszer Magyarországon és a helyi ECOD HelpDesk E-számlák archiválása az ECOD

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Explosion Protection Documentation System EPDS

Explosion Protection Documentation System EPDS EMES Explosion Protection Documentation System EPDS Maintenance Documentation Management System MDMS Engineering Documentation Management System EDMS Safety Documentation Management System SDMS A feladat

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Társadalombiztosítási ellátások alrendszere

Társadalombiztosítási ellátások alrendszere Társadalombiztosítási ellátások alrendszere Készítette: SZÁMORG-Invest Kft. dr. Nagy György Rövid, vázlatos ismertetı dia sorozat TB demo SZÁMORG-Invest Kft. 1 Verzió információk és alkalmazás felhasználó

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Operációs rendszerek

Operációs rendszerek Operációs rendszerek Hardver, szoftver, operációs rendszer fogalma A hardver a számítógép mőködését lehetıvé tevı elektromos, elektromágneses egységek összessége. A számítástechnikában hardvernek hívják

Részletesebben

Használati utasítás a internetes portál ügyfélkapujához

Használati utasítás a  internetes portál ügyfélkapujához Használati utasítás a www.emyto.sk internetes portál ügyfélkapujához 1. BEVEZETİ Az ügyfélkapu a www.emyto.sk internetes portáljának (a továbbiakban, mint Internetes Portál ) részét képezi, amelybe az

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

Munkaidő-nyilvántartó

Munkaidő-nyilvántartó Integrált rendszer A Predor egy magyar fejlesztésű, integrált, nagyvállalati rendszer. A telepített biztonsági rendszerek eseményeit egyetlen szoftveres felületen kísérheti figyelemmel. Munkaidő-nyilvántartó

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

Belépés a rendszerbe. Gyors menü

Belépés a rendszerbe. Gyors menü Belépés a rendszerbe A menübe lépéshez szükséges alapértelmezett DVR Azonosító /Device ID/: 000000, megadott Jelszó /Password/ nélkül. A rendszer biztonságos használata érdekében az adminisztrátor felhasználónak

Részletesebben

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság. Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság. Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek IV. számú módosításának kivonata 2010. március 15. Általános szerzıdési

Részletesebben

Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére

Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére 2015. január 1-jei hatállyal bevezetésre került Magyarországon az ún. Elektronikus

Részletesebben

Raiffeisen Mobil Banking

Raiffeisen Mobil Banking Raiffeisen Mobil Banking Használati útmutató Magánszemélyeknek 2013. május 1. BEVEZETÉS Kedves Ügyfelünk! Örömmel üdvözöljük Önt a Raiffeisen Mobil Banking felhasználók között. Szolgáltatásunkat azzal

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

ELOik Tanúsított iratkezelés

ELOik Tanúsított iratkezelés 2011.10.03. 1 ELOik Tanúsított iratkezelés dr. Domokos László Ovitas Magyarország Informatikai Kft. www.ovitas.hu Budapest, 2011. Október 4. Témák ELO ELO & tanúsított iratkezelés ELOik modul ELOik funkciók

Részletesebben

Hibabehatárolási útmutató [ß]

Hibabehatárolási útmutató [ß] Hibabehatárolási útmutató [ß] Amennyiben a KábelNET szolgáltatás igénybevétele során bármilyen rendellenességet tapasztal kérjük, végezze el az alábbi ellenırzı lépéseket mielıtt a HelpDesk ügyfélszolgálatunkat

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is.

Bár a szoftverleltárt elsősorban magamnak készítettem, de ha már itt van, miért is ne használhatná más is. SZOFTVERLELTÁR FREE Amennyiben önnek vállalkozása van, akkor pontosan tudnia kell, hogy milyen programok és alkalmazások vannak telepítve cége, vállalkozása számítógépeire, és ezekhez milyen engedélyeik,

Részletesebben

I.K.I.R. Vonalkód használat az IKIR verziótól

I.K.I.R. Vonalkód használat az IKIR verziótól Vonalkód használat az IKIR 1.3.0.0 verziótól Az IKIR 1.3.0.0 verziónál lehetőség van vonalkód olvasó használatára a program több pontján. Partner adatlap (Partnerkártya felvétele, módosítása) Partnerkártya

Részletesebben

HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer

HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer A leírásban szereplı bekötési útmutatók, illetve a programozás az eszköznél érvényes a HT2110-2 (hálózati) és a HT2110B-2 (önálló) beléptetıre is. A hálózati beléptetı

Részletesebben

Verzió: 2.0 2012. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu

Verzió: 2.0 2012. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu PROCONTROL Proxer 6 RFID Proximity kártyaolvasó Verzió: 2.0 2012. Létrehozás dátuma: 2012.08.07 18:42 1. oldal, összesen: 5 A Proxer6 egy proximity kártyaolvasó, ami RFID kártyák és transzponderek (egyéb

Részletesebben

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11.

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11. Leírás Alkalmas: Jármővek mozgásának valós idejő nyomkövetését biztosító kommunikációra. A mozgás koordinátáinak eltárolására, utólagos visszaellenırzésére (pl. sebesség túllépés, vagy bejárt útvonal).

Részletesebben

BÁN JÓZSEF FERTİSZÉPLAK SZÉKESFEHÉRVÁR - BUDAPEST. VISZK Bt. Székesfehérvár. Felhasználói Kézikönyv

BÁN JÓZSEF FERTİSZÉPLAK SZÉKESFEHÉRVÁR - BUDAPEST. VISZK Bt. Székesfehérvár. Felhasználói Kézikönyv BÁN JÓZSEF FERTİSZÉPLAK SZÉKESFEHÉRVÁR - BUDAPEST TKR W.T.K.R. M.B.N. V2004. Pénztárgép Kezelı Rendszer VISZK Bt. Székesfehérvár Felhasználói Kézikönyv Bán József Kiadva : 2003. június 2006. szeptember

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

Ismertető az Electro Kontroll Bt. által készített felügyeleti szoftverről A felügyeleti szoftver az épületben található tűzjelző rendszer jelzéseinek grafikus megjelenítését végzi. A program által adott

Részletesebben

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen.

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen. A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008.

Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Adatintegritás ellenőrzés Felhasználói dokumentáció verzió 2.0 Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2008.10.30. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 11 Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

Operátori segédlet a Guest Manager szoftverhez

Operátori segédlet a Guest Manager szoftverhez Operátori segédlet a Guest Manager szoftverhez Az utalványok előállításához szükséges alkalmazás böngésző segítségével érhető el. Használatához 1.7-es Java telepítése szükséges. A böngésző címsorába a

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS A INTERNETES. PORTÁL ÜGYFÉLKAPUJÁHOZ 1 Bevezetİ. 2 Bejelentkezés

HASZNÁLATI UTASÍTÁS A  INTERNETES. PORTÁL ÜGYFÉLKAPUJÁHOZ 1 Bevezetİ. 2 Bejelentkezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS A WWW.EMYTO.SK INTERNETES PORTÁL ÜGYFÉLKAPUJÁHOZ 1 Bevezetİ Az ügyfélkapu a www.emyto.sk internetes portáljának (a továbbiakban, mint Internetes Portál ) részét képezi, amelybe az elektronikus

Részletesebben

MIKROFYN GÉPVEZÉRLÉSEK. 2D megoldások:

MIKROFYN GÉPVEZÉRLÉSEK. 2D megoldások: MIKROFYN GÉPVEZÉRLÉSEK Néhány szó a gyártóról: Az 1987-es kezdés óta a Mikrofyn A/S a világ öt legnagyobb precíziós lézer és gépvezérlés gyártója közé lépett. A profitot visszaforgatta az új termékek fejlesztésébe

Részletesebben

ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató

ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató 1. Telepítés Fontos, hogy a telepítéshez rendszergazdai jogosultságok szükségesek. A telepítésnél egyedül a telepítési könyvtárat illetve a

Részletesebben

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv v.1.5. Budapest, 2008. július 17. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK... 3 1.3 A DOKUMENTUM

Részletesebben

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1 G Data MasterAdmin TechPaper_#0202_2013_09_09 1 Tartalomjegyzék G Data MasterAdmin... 3 Milyen célja van a G Data MasterAdmin-nak?... 3 Hogyan kell telepíteni a G Data MasterAdmin-t?... 4 Hogyan kell aktiválni

Részletesebben

SEAGUARD. Integrált biztonság technikai rendszer Ismertető

SEAGUARD. Integrált biztonság technikai rendszer Ismertető Integrált biztonság technikai rendszer Mi a SeaGuard? A egy felügyeleti központ, ami a különböző beléptető rendszerekkel, behatolás- és tűzvédelmi központokkal, kamerarendszerekkel és épület-felügyeleti

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

Vectory telepítési útmutató

Vectory telepítési útmutató Vectory telepítési útmutató A vectory kliens programja egy vyw.exe valamint egy bejelentkezes.ini nevű fájlból áll. A vyw.exe-nek és a bejelentkezes.ini-nek egy közös könyvtárba kell kerülniük. Könyvtárak,

Részletesebben

Workstar 80 beléptető terminál. Felhasználói leírás

Workstar 80 beléptető terminál. Felhasználói leírás Workstar 80 beléptető terminál Felhasználói leírás Létrehozás dátuma: 2006.07.25 10:54 1. oldal, összesen: 10 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A Workstar 80 felépítése... 4 Indulási folyamat... 5 Alaphelyzet...

Részletesebben

Humánerı gazdálkodás wmugy

Humánerı gazdálkodás wmugy Humánerı gazdálkodás wmugy Készítette: Juhász Jolán SZÁMORG-Invest Kft. 1 Bevezetés A Humánerıforrás és Munkaerı gazdálkodási alrendszer a bérügyviteli rendszerhez (WBER-SZJA) kapcsolódik, de attól függetlenül

Részletesebben

e-szignó Online Szolgáltatások - e-számla rendszer

e-szignó Online Szolgáltatások - e-számla rendszer MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztı Kft. e-szignó Üzleti Megoldások e-szignó Online Szolgáltatások - e-számla rendszer Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ Microsec e-szignó Online Szolgáltatások

Részletesebben

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás AC-MFP-X7 RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Telepítés... 3 2. Alkalmazás lehetőségek és funkciók... 3 3. Csatlakozás... 4 3.1 Elektromos zár csatlakoztatása...

Részletesebben

BELÉPTETİ RENDSZEREK. Alapfogalmak, felépítés, mőködés

BELÉPTETİ RENDSZEREK. Alapfogalmak, felépítés, mőködés BELÉPTETİ RENDSZEREK Alapfogalmak, felépítés, mőködés Mi az a beléptetı rendszer? A beléptetı rendszer telepítésének célja A beléptetés fázisai A beléptetı rendszer fıbb elemei Azonosítás Vezérlı egység

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

A rendszer felépítése. Adatgyűjtő berendezések főbb jellemzői. Kártyaolvasó egységek főbb jellemzői. Beléptetô rendszer

A rendszer felépítése. Adatgyűjtő berendezések főbb jellemzői. Kártyaolvasó egységek főbb jellemzői. Beléptetô rendszer A rendszer felépítése A rendszer felépítése moduláris, ebből következően egyszerűen telepíthető és könnyen bővíthető. Készülék szinten a rendszer kártyaolvasó egységekből, adatgyűjtő berendezésekből, tápegységekből

Részletesebben

VL IT i n du s t ri al Kommunikációs vázlat

VL IT i n du s t ri al Kommunikációs vázlat VL IT i n du s t ri al Kommunikációs vázlat k i v it e l A műszaki adatok előzetes ér tesítés nélkül változhatnak. A műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak. VLIT TAG A1 WB ATEX Aktív RFID

Részletesebben

TARTALOM PRIMON APP KEZELÔFELÜLET. PRIMON App 6.0 újdonságok. PRIMON App. PRIMON 6.0 és PRIMON App kompatibilis KonicaMinolta eszközök

TARTALOM PRIMON APP KEZELÔFELÜLET. PRIMON App 6.0 újdonságok. PRIMON App. PRIMON 6.0 és PRIMON App kompatibilis KonicaMinolta eszközök TARTALOM 2 3 7 7 8 8 8 9 9 9 10 10 PRIMON APP KEZELÔFELÜLET PRIMON App 6.0 újdonságok PRIMON App PRIMON 6.0 és PRIMON App kompatibilis KonicaMinolta eszközök További újdonságok PRIMON App felület már A4-es

Részletesebben

Egységes Erdészeti Vállalati Rendszer DigiTerra EIR v5

Egységes Erdészeti Vállalati Rendszer DigiTerra EIR v5 KEZDİ LÉPÉSEK Egységes Erdészeti Vállalati Rendszer DigiTerra EIR v5 Erdőgazdálkodási szakmai és térinformatikai alrendszer Készítette: DigiTerra Informatikai Szolgáltató Kft. www.digiterra.hu Kiadás:

Részletesebben

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József BIRDIE Business Information Reporter and Datalyser Előadó: Schneidler József BIRDIE RIPORT RIPORT KÉSZÍTŐ ÉS ÉS TERJESZTŐ RENDSZER A Daten-Kontor Kft. saját fejlesztésű dobozos alkalmazása A BIRDIE célja:

Részletesebben

A SatAlarm AVA alkalmazás használata

A SatAlarm AVA alkalmazás használata A SatAlarm AVA alkalmazás használata A SatAlarm alkalmazása célja, hogy lehetővé tegye az iqalarm rendszerek központi egységeinek mobil telefonról történő távoli elérését és vezérlését. A riasztórendszer

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

Innovatív megoldás a logisztikában

Innovatív megoldás a logisztikában Innovatív megoldás a logisztikában flottamenedzsment rendszer bevezetése az érintett vállalatok hatékonyságának növelése érdekében Budapest, 2010-09-06 Karmazin György ügyvezetı igazgató BI-KA LOGISZTIKA

Részletesebben

Példa webáruház kialakítás rendszerdokumentáció

Példa webáruház kialakítás rendszerdokumentáció Példa webáruház kialakítás rendszerdokumentáció DWAM Webáruház integrációja meglévő belső ERP rendszerhez. A webáruház valamennyi termékkel és megrendeléssel összefüggő adatát a belső rendszer (..) tárolja,

Részletesebben

Kulcs Számla frissítés

Kulcs Számla frissítés Kulcs Számla frissítés Megjelenés dátuma: 2010. március 29. Elszámolási időszakos számlák Környezetvédelmi Termékdíj változás Szerződésekből bizonylat kiállítás Automatikus adatmentési lehetőség Készpénzfizetési

Részletesebben

Kezelési utasítás ORBIT MINERALHOLDING KFT. Hogyan programozzuk be készülékünket?

Kezelési utasítás ORBIT MINERALHOLDING KFT. Hogyan programozzuk be készülékünket? 1/7 Kezelési utasítás ORBIT kerti csapra csatlakoztatható 4-gombos digitális automatikához Hogyan programozzuk be készülékünket? 2/7 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETİ... 3 1.1 KIJELZİ ÉS KEZELİSZERV ISMERTETİ...

Részletesebben

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások NETinv távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés NETinv 1.4.2 Távközlési szolgáltatók és nagyvállatok

Részletesebben

Szigma Integrisk integrált kockázatmenedzsment rendszer

Szigma Integrisk integrált kockázatmenedzsment rendszer Szigma Integrisk integrált kockázatmenedzsment rendszer A rendszer kidolgozásának alapja, hogy a vonatkozó szakirodalomban nem volt található olyan eljárás, amely akkor is megbízható megoldást ad a kockázatok

Részletesebben

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft.

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft. Aritech A megoldás bármilyen biztonságtechnikai alkalmazásra mérettől és komplexitástól függetlenül az ATS Advisor Master Integrált Biztonságtechnikai rendszer. Néhány alkalmazási példa: Kisebb üzletek

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben