Fénymásoló és nyomtató használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fénymásoló és nyomtató használati útmutató"

Átírás

1 Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Fénymásoló és nyomtató használati útmutató Konica-Minolta készülékekhez A kártyás szolgáltatás árai A4 méretű fekete nyomtatás és másolás: A3 méretű fekete nyomtatás és másolás: A4 méretű színes nyomtatás és másolás: A3 méretű színes nyomtatás és másolás: 8 Ft/oldal 15 Ft/oldal 80 Ft/oldal 160 Ft/oldal Szkennelés BKF-es postafiókba: 5 Ft/oldal Informatikai igazgatóság

2 A BKF nyomtatási és fénymásolási szabályzata Minden aktív hallgató, aki befizette az Extra szolgáltatási díjat, kap egy kártyát, (az átvétel módjáról ETR üzenetben kapott tájékoztatást) amivel tud fénymásolni, nyomtatni és szkennelni a főiskola bármelyik épületében, bármelyik eszközön. A kártya elvesztése vagy megrongálódása esetén Ft-ot kell befizetni a BKF pénztárába (BKV épület, 5. emelet). A kapott számlával kérhet új kártyát a Nagy Lajos király útján található főépület 112-es irodában (Informatikai Igazgatóság). Azoknak a hallgatóknak, akik nem fizették be az Extra szolgáltatási díjat nem áll rendelkezésre a kártyás szolgáltatás. Ők a fénymásoló szalonban (Nagy Lajos király útja, főépület 110-es iroda porta mellett), illetve a pénzbedobós (Nagy Lajos király útja, körépület könyvtár; Rózsa utca, könyvtár; Egressy út, porta mellett) készülékeken tudnak készpénz ellenében fénymásolni. A rendszer használatára vonatkozó alapvető szabályok - A kártyával más részére nyomtatni, fénymásolni, illetve a kártyát másnak használatra átadni tilos! - A kártya otthon felejtése esetén nincs lehetőség a kártyás eszközök használatára! - A hallgatók a fénymásoló szalon szolgáltatásait csak készpénzzel vehetik igénybe, a kártyájukkal nem. - Az aktív hallgatói státusz megszűnése esetén a kártyát legkésőbb a munkaviszony vagy az aktív hallgatói státusz megszűnésének napjáig le kell adni az Informatikai Igazgatóságon. Nyomtatás a számítógépekről A rendszer használata A BKF összes számítógépére telepítve lett egy megosztott nyomtató, amire a saját felhasználónévvel és jelszóval történő bejelentkezés után a nyomtatásokat kell küldeni. Azért fontos a saját felhasználónév használata, mert a rendszer annak a kártyájára küldi a nyomtatást, aki be van jelentkezve a gépre a nyomtatáskor. A nyomtató neve hallgatók esetében Nyomtato_H. A nyomtatás elküldése után a dokumentum egy várólistába kerül, amelyből a főiskola bármelyik eszközéről ki lehet azt nyomtatni. A nyomtatás elküldése előtt mindenképpen vegye figyelembe a következőket! A kinyomtatott dokumentumok alapértelmezetten és kötelezően 2 oldalasak, és alapértelmezetten szürkeárnyalatosak! A nyomtatás elindítása előtt a beállítások vagy nyomtatóbeállítások vagy tulajdonságok gombra kattintva a Saját fül fülön van lehetősége módosítani 1 oldalasra a nyomtatás típusát. Ez a beállítás az adott alkalmazás (Word, Excel, stb.) újraindításáig így marad! Az 1 oldalas nyomtatást csak indokolt esetben használja!

3 Szintén a Saját fül fülön (lentebb görgetve a csúszkán) van lehetősége módosítani a Szürkeárnyalat beállítást Autom. szín -re, és így lehet színesben nyomtatni. Ez a beállítás az adott alkalmazás (Word, Excel, stb.) újraindításáig így marad!

4 Lehetősége van a kinyomtatandó dokumentumok lapjait összetűzni a bal felső illetve a jobb felső sarokban. Ehhez a Saját fül fülön (lentebb görgetve a csúszkán) jelölje be a Tűzés jelölőnégyzetet, majd válassza ki a tűzés helyét a lenyíló menüből.

5 Nyomtatás Ha a készülék Standby azaz alvó üzemmódban van (sötét a kijelző), érintse meg a kijelzőt az ujjával, vagy nyomja meg a Készenlét gombot. Érintse a nyomtató jobb oldalán található kártyaolvasó terminál oldalához a saját kártyáját. A készülékre kiküldött nyomtatás automatikusan elindul (Ha nem szeretné, hogy a nyomtatás automatikusan elinduljon, az Újranyomtatás, törlés címszó alatt olvashatja, mit tegyen). Mindenképpen várja meg, amíg az elküldött nyomtatás elkészül, semmiképpen ne lépjen ki

6 hamarabb. A kártyája egyenlegét a képernyő bal felső részén láthatja. A nyomtatás végeztével a készülék automatikusan kilépteti. Újranyomtatás, törlés Lehetősége van a számítógépről már elküldött, de még ki nem nyomtatott dokumentumokat törölni a nyomtatási várólistából, illetve a már kinyomtatott dokumentumokat újra kinyomtatni anélkül, hogy a számítógépéről el kellene küldenie újra a nyomtatást. A feladatlista eléréséhez még a kártyája lehúzása előtt a kijelzőn a Minden nyomtatás -nál nyomja meg a Nem gombot, majd ezután azonosítsa magát a kártyájával. Azonosítás után nyomja meg a Ysoft SafeQ gombot.

7 Nyomja meg a SafeQ Print gombot. Nyomja meg a nyomtatva gombot.

8 A feladatlistában az oldalak között lépkedni a Hátsó és a Tovább gombokkal tud. A kívánt feladat megérintésével kiválasztható az, majd törölni a Törlés, újra kinyomtatni a Start gombokkal lehet. A feladatlistából a Feladat vége gombbal lehet kilépni. A munka végeztével ne felejtsen el a terminálból a Belépés gombbal kilépni!

9 Fénymásolás Helyezze a másolandó dokumentumot a lapolvasóba (a készülék tetején balra) vagy az üveglapra (a készülék tetejét felnyitva) Az üveglapra 1, a lapadagolóba 100 lap helyezhető egyszerre. Azonosítsa magát a fentebb leírt módon (kártya odaérintése a kártyaolvasóhoz). A megjelenő képernyőn lehetősége van beállítani a színes opciót (alapértelmezetten fekete), a nagyítást, a duplexet (kétoldalas másolás), a saroktűzést, és egyéb kívánt opciókat. Ha végzett a beállításokkal, a másolást a Start gombbal indíthatja. A munka végeztével ne felejtsen el a terminálból a Belépés gombbal kilépni!

10 A másolás megkezdése előtt mindenképpen vegye figyelembe a következőket! A másolt dokumentumok alapértelmezetten szürkeárnyalatosak! Lehetőség van színes másolatot készíteni a nyomtató kezelőpanel kijelzőjének Bázis fül Szín menüpontjában. Az Autom. szín ikonra, majd az OK gombra kattintva. Ez a beállítás a terminálból való kilépésig így marad!

11 Szkennelés Minden eszköz tud szkennelni, és a beszkennelt dokumentumokat pdf formátumban elküldi a szkenneléskor kártyával azonosított felhasználó BKF-es címére. Helyezze a beszkennelni kívánt dokumentumot a lapolvasóba (a készülék tetején balra) vagy az üveglapra (a készülék tetejét felnyitva) Az üveglapra 1, a lapadagolóba 100 lap helyezhető egyszerre. Azonosítás után nyomja meg a Ysoft SafeQ gombot. Nyomja meg a SafeQ Scan gombot.

12 A szkennelés indításához nyomja meg a Scan To , majd a Start gombot. A szkennelés akkor van kész, amikor a képernyő alján lévő fekete sávban ismét Memória 100% látható. A munka végeztével ne felejtsen el a terminálból a Belépés gombbal kilépni! Üveglapról történő szkennelésnél alapértelmezetten minden beszkennelt oldalt külön pdf-ben küld el a rendszer. Ezen lehet változtatni (pl. összefűzött lapok, vagy könyvek szkennelésekor) az alábbi beállításokkal. A szkennelés indításához nyomja meg a Scan To , majd a megjelenő képernyőn a Külön szkenn. gombokat.

13 Minden egyes lap üveglapra helyezése után nyomja meg újra a Start gombot egészen az utolsó lapig, így minden lapot beolvas a rendszer. Ha végzett, nyomja meg a Kezelés és aztán a Start gombokat. Ekkor a rendszer elküldi a beolvasott lapokat egyetlen, többoldalas pdf-ben a BKF-es címére. A munka végeztével ne felejtsen el a terminálból a Belépés gombbal kilépni!

14 Nagyon halvány dokumentumok szkennelésekor a Szkennelés beállítása gomb megérintésével ajánlott az alábbi beállításokkal korrigálni a szkennelést.

15 Az Eredeti típusa ikon megérintése után állítsa be a típust Pontmátrix eredeti -re. Az OK gomb megérintésével léphet egyet vissza. A sötétség beállításához érintse meg a Denzitás ikont

16 Majd sötétítsen a Sötét gombbal. Az OK gomb megérintésével léphet egyet vissza. A szkennelési beállításokból az OK gomb érintésével léphet vissza a főképernyőre.

17 Előfordulhat, hogy a szkenner az üvegre helyezett dokumentum esetében nem ismeri fel automatikusan a beszkennelni kívánt dokumentum méretét (lapadagolóba helyezett dokumentum esetében ez nem lehetséges). Ilyenkor az alábbi ablakot adja a Start gombra nyomás után. Itt lehetőség van kiválasztani a kívánt méretet, majd az OK gombot megnyomva lehet szkennelni a Start megnyomásával. A beszkennelt dokumentumokat megtalálja a BKF-es fiókjában, a mellékletben csatoltan pdf formátumban. A munka végeztével ne felejtsen el a terminálból a Belépés gombbal kilépni!

18 Hibaelhárítás A papír elakadása esetén ne próbálja meg eltávolítani az elakadt papírt, jelezze az elakadást a portán! A papír, vagy egyéb kellékanyag (toner, tűzőkapocs) kifogyását jelezze a portán! Amennyiben az eszközök használata közben bármilyen rendellenességet tapasztal, ne próbálja meg a készüléket kinyitni és megjavítani, a hibát jelezze a portán! A kártyás szolgáltatás árai A4 méretű fekete nyomtatás és másolás: 8 Ft/oldal A3 méretű fekete nyomtatás és másolás: 15 Ft/oldal A4 méretű színes nyomtatás és másolás: 80 Ft/oldal A3 méretű színes nyomtatás és másolás: 160 Ft/oldal Szkennelés BKF-es postafiókba: 5 Ft/oldal Kártyás eszközök elhelyezkedése és típusa Nagy Lajos Főépület Alagsor, Hallgatói Információs Iroda Konica Bizhub C253, kétoldalas, színes, 25 lap/perc Földszint, aula Konica Bizhub C552, kétoldalas, színes, 55 lap/perc Földszint, Copy Shop 1 Konica Bizhub C253, kétoldalas, színes, 25 lap/perc Földszint, Copy Shop 2 Konica Bizhub C253, kétoldalas, színes, 25 lap/perc 1. emelet, folyosó Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc 1. emelet, Rektori Hivatal Konica Bizhub C280, kétoldalas, színes, 28 lap/perc 2. emelet, folyosó Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc Nagy Lajos Körépület 1. emelet, könyvtár Konica Bizhub C253, kétoldalas, színes, 25 lap/perc 4. emelet, előtér Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc Egressy út 1. emelet, folyosó Konica Bizhub C280, kétoldalas, színes, 28 lap/perc 2. emelet, folyosó Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc Rózsa utca

19 Földszint, A008 aula Konica Bizhub C280, kétoldalas, színes, 28 lap/perc Földszint, Hallgatói Információs Iroda Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc Földszint, könyvtár Konica Bizhub C253, kétoldalas, színes, 25 lap/perc 1. emelet, B folyosó Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc 1. emelet, A100-as pihenő Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc 3. emelet, A300-as pihenő Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc VIK 2. emelet, igazgatói iroda Konica Bizhub 223, kétoldalas, fekete, 22 lap/perc Hódmezővásárhely Földszint, Hallgatói Információs Iroda Konica Bizhub C552, kétoldalas, színes, 55 lap/perc

INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INTRASHIP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK I. BELÉPÉS ÉS ELŐZETES TEENDŐK... 2 II. KÜLDEMÉNY LÉTREHOZÁSA... 4 1. CÍMEK... 4 2. CSOMAG... 5 3. SZOLGÁLTATÁS... 8 4. DOKUMENTUMOK (KIZÁRÓLAG VÁMÁRU ESETÉN)...

Részletesebben

Használati útmutató DS-620

Használati útmutató DS-620 Használati útmutató DS-620 DS-720D DS-620 DS-720D Verzió A HUN A dokumentáció használata Köszönjük, hogy a Brother készüléket választotta! A dokumentáció elolvasása segíthet abban, hogy a legjobbat hozza

Részletesebben

Gyors tájékoztató. Gyors tájékoztató 2013. 8 A6WD-9561-00A - 1 -

Gyors tájékoztató. Gyors tájékoztató 2013. 8 A6WD-9561-00A - 1 - Gyors tájékoztató 2013. 8 A6WD-9561-00A - 1 - Tartalom 1 A nyomtató bemutatása... 5 A nyomtató kezelőpanelén... 5 A kezdőképernyő áttekintése... 6 Az érintőképernyő gombjainak használata... 7 2 A kezdőképernyő

Részletesebben

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DCP-felhasználók számára; ez a dokumentáció mind MFC, mind DCP típusokhoz készült. Ahol a használati útmutatóban MFC szerepel, az a DCP -re is vonatkozik. 0 verzió Tartalomjegyzék

Részletesebben

Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához. Szkennelés e-mailbe beállítása

Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához. Szkennelés e-mailbe beállítása Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához XE3024HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Szkennelés e-mailbe beállítása a következő oldalon: 1 A szkennelés postafiókba funkció

Részletesebben

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Nem minden modell kapható az összes országban. A DCP felhasználók számára: ez a dokumentáció az MFC és DCP modellekre is vonatkozik. Ahol ez a felhasználói útmutató MFC modellt

Részletesebben

1.0-s verzió 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Rendszerfelügyelet és számlázás

1.0-s verzió 09/10. Xerox ColorQube 9301/9302/9303 Rendszerfelügyelet és számlázás 1.0-s verzió 09/10 Xerox 2010 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A fel nem sorolt jogok az Amerikai Egyesült Államok szerzői jogokra vonatkozó jogszabályai alapján fenntartva. A Xerox Corporation

Részletesebben

2. A program indítása. 1. Telepítés, a program első indítása. 3. A főmenü. 1.3. Program frissítése

2. A program indítása. 1. Telepítés, a program első indítása. 3. A főmenü. 1.3. Program frissítése 1.3. Program frissítése Amennyiben volt már régebbi verziójú program a gépünkön, úgy a program alapesetben a CD-ről fut. Előfordulhat azonban hogy bizonyos körülmények közt hibajelzést is kaphatunk, ezért

Részletesebben

3500-4500 Series multifunkciós készülék

3500-4500 Series multifunkciós készülék 3500-4500 Series multifunkciós készülék Bevezetés March 2007 www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Szkenner kezelési útmutató

Szkenner kezelési útmutató Felhasználói kézikönyv Szkenner kezelési útmutató 1 2 3 4 5 6 Beolvasott fájl küldése e-mailben Beolvasott fájlok küldése mappába szkenneléssel Beolvasott fájlok kézbesítése A hálózati TWAIN szkenner funkció

Részletesebben

Nyomtató kezelési útmutató

Nyomtató kezelési útmutató Felhasználói kézikönyv Nyomtató kezelési útmutató 1 2 3 4 5 6 7 Kezdeti lépések A készülék elõkészítése A nyomtatóillesztõ beállítása Nyomtatóbeállítások A Dokumentum szerver használata A készülék funkciói

Részletesebben

Szkenner kezelési útmutató

Szkenner kezelési útmutató Felhasználói kézikönyv Szkenner kezelési útmutató 1 2 3 4 5 6 7 Beolvasott fájl küldése e-mailben Szkennelt fájlok küldése mappákba Fájlok tárolása a szkenner funkcióval Beolvasott fájlok kézbesítése Eredeti

Részletesebben

A lapolvasó funkcióinak használata

A lapolvasó funkcióinak használata Canon CanoScan 9000F Képernyőn megjelenő kézikönyv 1 oldal / 350 oldal A kézikönyv használata MC-4679-V1.00 A kézikönyv kinyomtatása A legfrissebb ScanGear (lapolvasó illesztőprogram) beszerzése A lapolvasó

Részletesebben

AL-2021 AL-2041 DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS TÍPUS AL-2021 AL-2041

AL-2021 AL-2041 DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS TÍPUS AL-2021 AL-2041 TÍPUS AL-0 AL-0 DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS AL-0 Oldal TARTALOM... BEVEZETŐ... PAPÍR BEHELYEZÉSE...9 SZOFTVER TELEPÍTÉSE.. FÉNYMÁSOLÓ FUNKCIÓK 5 NYOMTATÓ FUNKCIÓK...7 LAPOLVASÓ

Részletesebben

AR-5520N DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AR-5520N DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS TÍPUS: AR-556N AR-550N DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT A KÉSZÜLÉK RÉSZEI ÉS FUNKCIÓIK... KEZELŐPANEL...6 BE- ÉS KIKAPCSOLÁS... 8 BEKAPCSOLÁS...8

Részletesebben

A használati útmutató tartalma

A használati útmutató tartalma A használati útmutató tartalma Ez a kézikönyv a készülék üzembe helyezését és a hozzá való szoftver telepítését ismerteti. Ez a dokumentum tartalmazza a készülék nyomtatóként, szkennerként és másolóként

Részletesebben

bizhub C3850/C3350 GYORS ÚTMUTATÓ

bizhub C3850/C3350 GYORS ÚTMUTATÓ bizhub C3850/C3350 GYORS ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 1.1 Üdvözöljük... 1-3 1.2 Kezelési útmutatók... 1-3 Füzet útmutató... 1-3 Kézikönyvek a Kezelési útmutató CD/DVD-ROM lemezen... 1-3 1.3 Kezelési

Részletesebben

ES3451/ES3461/ES5461 MFP. Felhasználói kézikönyv

ES3451/ES3461/ES5461 MFP. Felhasználói kézikönyv ES3451/ES3461/ES5461 MFP Felhasználói kézikönyv Előszó Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a kézikönyvben található adatok teljes körűek, pontosak és naprakészek legyenek. A gyártó nem vállal felelősséget

Részletesebben

Használati útmutató NPD4756-00 HU

Használati útmutató NPD4756-00 HU NPD4756-00 HU Tartalomjegyzék Bevezetés Szerzői jogok és védjegyek... 11 Az útmutató használata... 12 Egyezmény... 12 Illegális másolatok és nyomtatványok... 13 Termékjellemzők... 13 Jellemzők... 13 Fejezet

Részletesebben

hp LaserJet 3020 all-in-one és hp LaserJet 3030 all-in-one Felhasználói kézikönyv

hp LaserJet 3020 all-in-one és hp LaserJet 3030 all-in-one Felhasználói kézikönyv hp LaserJet 3020 all-in-one és hp LaserJet 3030 all-in-one Felhasználói kézikönyv Szerzői jogi adatok 2003 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Jelen kiadvány előzetes írásbeli engedély

Részletesebben

X746x, X748x. Használati útmutató. 2014. október www.lexmark.com. Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776

X746x, X748x. Használati útmutató. 2014. október www.lexmark.com. Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776 X746x, X748x Használati útmutató 2014. október www.lexmark.com Géptípus(ok): 7526 Modell(ek): 576, 776 Tartalom 2 Tartalom Biztonsági információk...6 Információk a nyomtatóról...8 További információk a

Részletesebben

SAGEM MF 5461 / MF 5481

SAGEM MF 5461 / MF 5481 TELECOM SAGEM MF 5461 / MF 5481 Használati kézikönyv 3000267960_02 Tisztelt vásárló Használat elõtt saját biztonsága érdekében, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a fejezetet Biztonság, oldal 1. E multifunkciós

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Használati útmutató DCP-1510(E) DCP-1512(E) MFC-1810(E) MFC-1815. Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN

Használati útmutató DCP-1510(E) DCP-1512(E) MFC-1810(E) MFC-1815. Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Használati útmutató DCP-1510(E) DCP-1512(E) MFC-1810(E) MFC-1815 Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Brother számok FONTOS Műszaki és működtetési segítségért azon országbeli számot

Részletesebben

Cg: 01-09-200586 Asz: 24810645-2-42 Szabó és Szilágyi Számítástechnikai Rendszerház Sz. Sz. Sz. R. Kft. 1146 Budapest Cházár A. u.

Cg: 01-09-200586 Asz: 24810645-2-42 Szabó és Szilágyi Számítástechnikai Rendszerház Sz. Sz. Sz. R. Kft. 1146 Budapest Cházár A. u. Kft. 1146 Budapest Cházár A. u. 2/D 1/3 Attila Szilágyi Verzió: 252 Kézirat lezárva: 2015-07-13 Kft. 1146 Budapest Cházár A. u. 2/D 1/3 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...3 A programról...5 Kinek ajánljuk?...5

Részletesebben

Használati útmutató NPD5193-00 HU

Használati útmutató NPD5193-00 HU NPD5193-00 HU Copyright Copyright A jelen kiadvány semmiféle része sem reprodukálható, tárolható visszakereső-rendszerben vagy vihető át bármiféle eszközzel, elektronikusan, mechanikusan, fénymásolással,

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, hogy a használatba vétel előtt olvassa el az útmutató Biztonsági információk című

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, hogy a használatba vétel előtt olvassa el az útmutató Biztonsági információk című A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, hogy a használatba vétel előtt olvassa el az útmutató Biztonsági információk című fejezetét. A felhasználói kézikönyv bemutatása A Laser

Részletesebben

FAX 1190L Szoftver használati útmutató

FAX 1190L Szoftver használati útmutató FAX 1190L Szoftver használati útmutató Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót mielőtt a készüléket használná és tartsa kéznél, hogy bármikor tanulmányozhassa. A biztonságos és helyes használat

Részletesebben

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között!

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Bevezető Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Az Euler Hermes lehetőséget biztosít, hogy proaktív módon naprakészen menedzselje a hitelbiztosítási szerződését.

Részletesebben