Miért költenek sokan akár évente százezrekkel többet nyomtatásra, mint kellene?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért költenek sokan akár évente százezrekkel többet nyomtatásra, mint kellene?"

Átírás

1 5 költséges hiba Miért költenek sokan akár évente százezrekkel többet nyomtatásra, mint kellene?

2 bevezet A nyomtatótulajdonosok többsége lényegesen többet költ nyomtatásra, mint az szükséges lenne. Teszi ezt azért, mert nem tudja, hogy mire kell figyelnie a nyomtató kiválasztása és fenntartása során, amivel költségeit drasztikusan növelheti vagy éppen csökkentheti. Természetesen ez nem véletlen. A nyomtatógyártók üzleti modellje úgy változott az utóbbi években, hogy annak eredményeképpen a felhasználó még csak észre sem veszi, hogy a költségek hol és miként jelentkeznek. Ha pedig észreveszi, legtöbbször nincs meg a kell információja ahhoz, hogy tudja, hogyan védekezhet ezek ellen a hatások ellen. A szakember, aki belát a színfalak mögé, csak csodálkozik és egy részük csendesen tudomásul veszi a történteket, mások igyekeznek valamit tenni ellene. Ez az írás is a valamit tevés egy formája: információt ad Önnek, amit azután tetszés szerint felhasználhat. Nézzük meg konkrétan: a nyomtatásban mik azok a legtöbbször elforduló hibák, amiket a legtöbben elkövetnek és amirl sokszor észre sem veszik hogy milyen sokba kerül nekik?

3 Els költséges hiba Egy nyomtató vásárlása nem nagy beruházás!

4 Ha nem nagyvállalati méretekben gondolkodunk, akkor egy nyomtató beszerzése ma már nem nagy tételt jelent. Egy tintasugaras nyomtató már tízezer forint alatt megvásárolható, egy kisebb lézernyomtatóért már húszezer forintnál sem kell többet adni. Természetesen egy nagyobb tudású, nagyobb teljesítmény gép ma is többe kerül ennél. Egy jobb tintasugaras nyomtató inkább a harminc- mint a húszezer forinthoz áll közelebb. Egy nagyvállalati lézernyomtató ma is többszázezer forintot kóstál. Ezek a drága eszközök természetesen sokkal nagyobb teljesítmények, több szolgáltatást nyújtanak és élettartamuk is sokszorosa a kisebb gépekének. Mivel ez a könyv elssorban otthoni felhasználókhoz, valamint kis- és középvállalkozásokhoz szól, itt a nyomtató értéke többnyire kisebb. Éppen ezért gondolják úgy sokan, hogy nem érdemel ez a téma sok figyelmet, olcsó az eszköz, nem nagy költségrl van szó. Az figyelmükbe szeretnék ajánlani egy a közelmúltban elvégzett tanulmány eredményét, ami szerint egy nyomtató élettartama során annak teljes üzemeltetési költségének mindössze legfeljebb harmincöt százalékát tesz ki az eszköz beszerzése! A többit a fenntartás, kellékanyagok, alkatrészek költségei adják. Ráadásul majd látni fogjuk, hogy minél olcsóbb az eszköz, annál többe kerül az üzemeltetése. Ha tehát úgy akar ez ellen a jelenség ellen védekezni hogy olcsó nyomtatót vásárol, ez az arány még rosszabb lehet. Tehát ha egy olcsó, húszezer forintos lézernyomtató típusáról dönt, akkor valójában egy több tízezer, vagy akár néhány százezer több forint érték döntést hozott, csak erre a vásárláskor esetleg nem gondol. Illetve: eddig nem gondolt.

5 Második költséges hiba A nyomtató típus helytelen kiválasztása

6 A vásárlók egy része bemegy jobb esetben egy szaküzletbe, rosszabb esetben egy nagyáruházba és megveszi a kiválasztott nyomtatót. Miért rosszabb eset az áruház? Ebben nincs semmi multiellenesség, egyszeren ott többször fordul el, hogy az eladók nem vagy alig értenek a forgalmazott termékhez. Végül is miért kell ehhez érteni? Egyik szinte ugyanolyan mint a másik, hasonló a tudásuk, sebességük és mindegyik hasonló minségben nyomtat. Bármelyik gépet választja, szinte biztos, hogy szép nyomatokat fog kapni. Akkor melyiket is válassza? Csupán a piacvezet HP kínálatában körülbelül húsz különféle tintasugaras nyomtató szerepel egy idben, jelenleg is. Nem is beszéltünk még a többi márkáról: Canon, Minolta, Xerox, oki, Lexmark, Samsung, Panasonic, Philips, és még közel sincs vége a sornak. Ahhoz, hogy pontosan tudja, melyik géppel jár a legjobban, tudnia kell, hogy pontosan milyen feladatra vásárolja, hogyan fogja használni, mit vár el a géptl és az nyomtatókba épített többlet szolgáltatások közül melyek azok, amelyek segítik az Ön munkáját? Ha ezt nem tudja felmérni, akkor csak a szerencsén múlik, hogy a kiválasztott gép bosszantó hiányosságok miatt fogja elrontani a kedvét vagy éppen fölösleges, soha nem használt kiegészítk miatt többet fizet érte, mint az indokolt lenne. Hihetetlennek tnik, de még az is fontos lehet, hogy Ön mennyire tud odafigyelni az apró teendkre vagy éppen mennyire feledékeny? Mi köze ennek a nyomtatóhoz?

7 Ha például vásárol egy tintasugaras multifunkciós nyomtatót, amelyik másolni is tud, az általában tizenötezer és harmincezer forint között összegbe kerül. Ha Ön nem figyel a gépre és egész nyáron el sem veszi, ráadásul a lakása kifejezetten meleg klímájú (például szigeteletlen panellakás vagy tettéri dolgozószoba), akkor nyár végére van esélye arra, hogy a nyomtató patronja végérvényesen beszárad, tönkremegy. Mennyibe kerül ez Önnek? Ez típustól függ. Ha megfelel típust választott, akkor akár négy- nyolcezer forintból megúszhatja, ez egy-két patron cseréjét jelenti. Ha egy kicsit kevesebb szerencséje van, akkor egy külön nyomtatófejet kell cseréltetnie, ára tizenöt-húszezer forint. Ha olyan típust választott, amelyben a fej nem is cserélhet: nos, elindulhat egy másik gépet vásárolni. Ha tehát egy kicsit feledékeny típus, akkor tudnia kell kiválasztani a legkevesebb veszteséggel járó típust. Ha a beszáradás elkerülésére tud figyelni, akkor másik gép az Ön jó választása, azzal gazdaságosabban dolgozhat.

8 Azt, hogy a hasonló gépek közül melyik lesz a kiválasztott, sokszor egy akció, vagy az eladó ajánlása, esetleg a gép formája, színe határozza meg. Ezek természetesen mind fontos szempontok. De: Hogy is mondta a róka a kis hercegnek? Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan. Egy kis módosítással itt is érvényes ez az igazság. A fontos dolgok egy része látható a gépen, egy kijelz, egy memóriakártya foglalat vagy éppen egy könnyen áttekinthet kezelpanel. Ami viszont nem látható kívülrl: A gép tartóssága A konstrukció kiforrottsága: vannak-e típushibái, gyenge pontjai? A gép tervezett legnagyobb terhelése: az ajánlott havi nyomtatható mennyiség A festékanyagok kapacitása és ára Egyéb paraméterek, amik az átlagostól eltér használat során fontosak lehetnek A gép kiválasztásakor tehát tisztában kellene lennie több olyan dologgal, amire most még nem is gondol. Ehhez a Nyomtass Okosan! tanfolyam anyagai között sok segítséget talál majd.

9 Harmadik költséges hiba A nyomtató helytelen kezelése

10 A nyomtató kezelésénél a problémák nagy részét többnyire három dolog okozza. 1. A lézernyomtatók esetében probléma lehet a papír típusa. Ha a legolcsóbb papírral dolgozik a cég, megvásárolja az akciósleges-leggazdaságosabbat, akkor sokszor nagyon gyenge minség papírt kénytelen használni. Ezt a nyomtató is zokon veszi és rosszallását sr hibákkal fejezi ki, többnyire begyri a papírt. Tipp: Ilyen hiba esetén érdemes más papírtípusból vásárolni egy csomagot. Ha a hiba nem múlik el, akkor viszont a szerel fogja megoldani a problémát. A tintasugaras nyomtatók beszáradása A legtöbb nyomtatóval kapcsolatos hiba a tintasugaras nyomtatók patronjának beszáradására vezethet vissza. Rendszeresen elfordul, hogy a gépet hosszabb szabadságra küldik és sok hónap után vennék újra használatba. Sajnos ezek a gépek érzékeny lelkülettel vannak megáldva, az ilyen hosszú mellzést nagyon nehezen viselik. Egészen pontosan a parányi fúvókákba beszárad a tinta és az egész nyomtatófejet cserélni kell. Ennek a veszélye nyáron sokkal nagyobb, ezzel a problémával a blog bejegyzései között külön írás is foglakozik.

11 Negyedik költséges hiba Drága festékanyag használata

12 A felhasználók többsége kizárólag gyári nyomtatófestéket használ a nyomtatóihoz. Ez sok esetben teljesen megalapozott álláspont, de nagyon sokszor csupán a korábbi saját vagy másoktól hallott rossz tapasztalatok indokolják. Ha valaki kitart a gyári nyomtatófestékek mellett, annak tapasztalataink szerint többnyire négy oka van. 1. Eddig kizárólag gyári festéket használt és nem bízik az olcsóbb alternatívákban. Azt hallotta valahol, ismerstl vagy akár szakembertl, hogy a gép eleveszítheti a garanciáját, meghibásodhat, csúnya lesz a nyomat minsége, Sok tévhit terjedt el a nem eredeti nyomtatófestékekkel kapcsolatban. Ezek egy része nem állja meg a helyét, más része elavult információ, de van olyan érv is, ami sajnos teljes mértékben helyénvaló. Ezek ismertetése lényegesen kinövi ennek az írásnak a lehetségeit. Ha szeretne errl többet tudni, a Nyomtass Okosan! online tanfolyam leckéibl sok kérdésére választ kaphat. 2. Kipróbált egy vagy több olcsó festéket és rossz tapasztalatai vannak. A nem gyári festékanyagok minsége gyártónként változik és sajnos választhat olyat is, amivel valóban rossz tapasztalatokat szerezhet. Errl egy kicsit bvebben a következ fejezetben olvashat.

13 3. Olyan feladatot végez, amihez a gyári festék jobban megfelel. Van néhány olyan tevékenység, amihez valóban indokolt a gyári festékek használata. Példaként egy hivatalos okmány nyomtatásához speciális tinta szükséges, erre kizárólag a meghatározott forrásból származó festékanyag használható. 4. A nyomtatójához nem lehet beszerezni nem gyári festéket. A ritkább típusok festéket sokszor nem szerepelnek az utángyártók választékában, ebben az esetben természetesen a gyári festéket használhatja a felhasználó.

14 Ötödik költséges hiba A legolcsóbb lehetség választása

15 Ezek szerint az olcsó festékek nem jók? Röviden azt lehet elmondani a nem gyári nyomtatófestékekrl, hogy nagyon vegyes a minségük. Van olyan márka, amelyben szinte vakon meg lehet bízni és találkoztam már olyannal, ahol a termékek nagyon nagy százaléka selejtes volt. St: van olyan cég, amely olyat ígér, aminek a tejesítése teljességgel lehetetlen, de ez csak a szakembernek nyilvánvaló, a felhasználónak természetesen nincs annyi háttér információja, hogy ezt felmérhesse. Itt is érvényes az, ami minden más területen: a legolcsóbb termékek árába nem fér bele a minség, mert az bizony a gyártónak is pénzbe kerül. Ha valaki olcsóbbá szeretné tenni a nyomtatását, arra reális lehetsége van. A saját tapasztalataink alapján átlagosan %-kal tudjuk csökkenteni a nyomtatási költségeket, megfelel minség mellet. Ha ennél is olcsóbbat szeretne, akkor már a minséget és a biztonságot kell feláldoznia. Erre természetesen szintén talál szállítókat, de a csökken árral növekv kockázatokat kell vállalnia. Ha Önnek sikerül kikötnie egy megbízható utángyártott márkánál, akkor éves szinten meglepen sok megtakarítást érhet el, minimális kockázattal, aminek nagy részét még át is háríthatja a szállítójára.

16 Tudom, hogy ezzel a néhány oldallal nem válaszolhattam meg minden kérdését. A festékanyagok témaköre annyira nagy, hogy a Nyomtass okosan! online költségcsökkent tanfolyamunkban több leckén keresztül kizárólag ezzel a témával foglalkozunk. Ha kíváncsi konkrét számokra, adatokra, nyomtatója festékkazettáját kikeresheti a Webáruházában. Ha eddig csak gyári festéket használt, itt az árakat is azonnal összevetheti az eddig festékanyagra költött összeggel.

17 Minden tudás annyit ér, amennyit hasznosítanak belle. Ön feliratkozott a NyomtassOkosan online kltségcsökkent tanfolyamra. Döntése alapján idt fordít egy új információ befogadására és én szeretném ha Ön, aki idt szán erre az online tanfolyamra, úgy érezné, hogy hasznos információt kapott. Ez a haszon nem csak az lenne, hogy valamihez a végén jobban ért, hanem forintokban mérhet, konkrét haszonra gondoltam, amit a további nyomtatófesték beszerzéseiben vagy a következ nyomtató kiválasztásának során realizálhatna. Ezért kérem, hogy az aktuális anyag megérkezésekor szánjon idt annak elolvasására, ami legfeljebb 10 perc. Ne tegye be a majd elolvasom almappába. Ön is tudja és én is tudom, hogy az így eltárolt dolgok sorsa a feledés és a késbbi törlés. Szánjon rá tíz percet és meglátja, a sorozat végén azt fogja érezni, hogy megérte ennyi figyelmet áldozni erre az információra. Ha úgy érzi, érdemes errl a témáról egy kicsit többet megtudni, mert megtérülhet a befektetett id, akkor errl egy teljes, tíz hetes ingyenes tanfolyamot talál a címen.

Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére

Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére Mi mit jelent a nyomtatófestékek megnevezéseiben? A nyomtatófestékek elnevezésében sok, a témában nem járatos ember számára érthetetlen

Részletesebben

Ha a levelező rendszere nem jeleníti meg ezt az email-t, másolja böngészőjébe a következőt: http://href.hu/x/7s9u

Ha a levelező rendszere nem jeleníti meg ezt az email-t, másolja böngészőjébe a következőt: http://href.hu/x/7s9u Ha a levelező rendszere nem jeleníti meg ezt az email-t, másolja böngészőjébe a következőt: http://href.hu/x/7s9u Ingyenes e-mail tanfolyam kisbefektetőknek Tananyagunk első leckéiben elsősorban azokat

Részletesebben

Családbarát munkahely, motivált alkalmazott -

Családbarát munkahely, motivált alkalmazott - Családbarát munkahely, motivált alkalmazott - praktikus információk mikro- és kisvállalkozások számára SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Impresszum Szerkesztk: Balassa Andrea Horváth Anna Kissné

Részletesebben

INFORMATIKA ÉS INTERNET

INFORMATIKA ÉS INTERNET a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 9. füzet INFORMATIKA ÉS INTERNET Informatika és internet 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb motorját a hazai tulajdonú kis-

Részletesebben

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ingyenes hiteligénylésre felkészítő minicsomag I. A könnyelmű hitelfelvétel csapdája

Részletesebben

Martinecz Miklós. Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK. Részletes útmutató: Hogyan hozz létre. nyereséges vállalkozást eredményező ötleteket?

Martinecz Miklós. Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK. Részletes útmutató: Hogyan hozz létre. nyereséges vállalkozást eredményező ötleteket? Martinecz Miklós Aranyat érő ÜZLETI ÖTLETEK Részletes útmutató: Hogyan hozz létre nyereséges vállalkozást Részletes útmutató: eredményező ötleteket? Hogyan hozz létre Kezdő és gyakorló vállalkozóknak nyereséges

Részletesebben

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz!

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz! Bevezetés A vállalkozók, amikor webes megjelenésre szánják el magukat, alapvetően két típusba sorolhatók. Az egyik típusnak fogalma sincs az egészről, elképzelni sem tudja, hogy minek kellene szerepelnie

Részletesebben

Vannak szerencsés iparágak és

Vannak szerencsés iparágak és Mérni, am nem lehet Amikor a vállalatok pénzszűkében vannak és nagyon úgy látszik, hogy egy darabig pénzszűkében is lesznek, nagyon megnézik, hogy mire költik a pénzüket. Ilyen esetekben az informatikának

Részletesebben

BIZALOM, MEGBÍZHATÓSÁG

BIZALOM, MEGBÍZHATÓSÁG BIZALOM, MEGBÍZHATÓSÁG BE KELL SZEREZNI MINDEN PUBLIKUS ADATOT A CÉGRŐL! Az elsődleges szempont a megbízhatóság, de hogyan lehet ezt ellenőrizni? Hogyan lehet erről adatokat kapni? És egyáltalán: milyen

Részletesebben

Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben?

Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben? 1 Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben? A világ az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott. A fiatalok egyre tovább kényszerülnek

Részletesebben

Hogyan válassz tárhely szolgáltatást?

Hogyan válassz tárhely szolgáltatást? Hogyan válassz tárhely szolgáltatást? Tartalomjegyzék és kerüld el a leggyakoribb hibákat Bevezető...2 Bármire is szeretnéd használni, annál többre is lehet!...2 Ingyenes tárhely szolgáltatások...3 7 érv

Részletesebben

Az Online Marketing Csapda

Az Online Marketing Csapda Az Online Marketing Csapda Tévedések, félreértések, hazugságok és gondolkodási minták, amelyek örökre kudarcra ítélik a hazai online vállalkozások túlnyomó részét Kiknek szól ez a könyv? Ez a könyv azoknak

Részletesebben

Tudatos mûködés, ösztönzô vezetés, növekedés

Tudatos mûködés, ösztönzô vezetés, növekedés Tudatos mûködés, ösztönzô vezetés, növekedés Foglalkoztatási ismeretek mikrovállalkozóknak és (leendô) alkalmazottaiknak SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Impresszum Szerz : Horváth Anna A tananyag

Részletesebben

Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával?

Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával? Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával? Az első három gondolat a, Tudnia kell, hogy mit vesznek a vevői Öntől. nem reklámtáblát vesznek, hanem egy olyan figyelemfelkeltő eszközt, amely magára vonja a

Részletesebben

Bevezető. Rövid kivonat

Bevezető. Rövid kivonat Bevezető Minden vállalkozás életében eljön az idő, amikor már nem elég csak papíron vezetni a bejövő és kimenő számlákat, nincs elég idő megírni a kézi bizonylatokat, követhetetlenné válnak a céghez befutó

Részletesebben

Sikeres feladatkiadás

Sikeres feladatkiadás Sikeres feladatkiadás Teremts több időt már holnaptól! www.feladatkiadas.hu Tartalomjegyzék Előszó...3 Mi az a képesség, ami önmagában több időt adhat neked, mint az összes időgazdálkodási technika?...3

Részletesebben

A helyes melltartó méret valódi titkai

A helyes melltartó méret valódi titkai Kedves Olvasó! Köszönöm szépen, hogy letöltötted ezt a melltartó méretezési útmutatót. Jó úton haladsz, hogy a nők azon kevés 20%-ba tartozz, akik megfelelő méretű melltartót hordanak! Gratulálok! 1 Mi

Részletesebben

Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget!

Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget! M A G Y A R C É G E K A L A P Í T Á S A FIGYELEM!!! Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget! Nem vagyok adótanácsadó,

Részletesebben

Mennyi jelenleg az egy hónapra lekötött betét éves kamata? Mennyi egy jelzáloghitel kamata? És egy fogyasztási hitelé?

Mennyi jelenleg az egy hónapra lekötött betét éves kamata? Mennyi egy jelzáloghitel kamata? És egy fogyasztási hitelé? A befektetés Amikor az embernek komoly céljai, tervei vannak, akkor rövid idõ alatt összegyûlhet akár több százezer forintja. Ezen célok megvalósítása általában több milliós nagyságrendû tõkét igényel.

Részletesebben

Pénzügyek egyszerűen, mindenkinek Ferenczi Gábor

Pénzügyek egyszerűen, mindenkinek Ferenczi Gábor Pénzügyek egyszerűen, mindenkinek Ferenczi Gábor Tartalomjegyzék: A közgazdasági, pénzügyi törvényekről... 3 Megtakarítás, befektetés, biztosítás, hitel... 3 Megtakarítások3 Befektetések... 4 Biztosítás...

Részletesebben

Fontos ismeretek a masszázsfotelekről, azoknak, akik a legmegfelelőbbet szeretnék, és később sem akarják becsapottnak érezni magukat

Fontos ismeretek a masszázsfotelekről, azoknak, akik a legmegfelelőbbet szeretnék, és később sem akarják becsapottnak érezni magukat Ne vásároljon, amíg nem tud eleget! Fontos ismeretek a masszázsfotelekről, azoknak, akik a legmegfelelőbbet szeretnék, és később sem akarják becsapottnak érezni magukat Kiadványom célja, hogy segítse tisztán

Részletesebben

EDITORIAL. 2. szám, 2009 tél KEDVES JELENLEGI ÉS LEENDŐ PARTNERÜNK! Yoshitaka Tamura Ügyvezető igazgató Sharp Central & Eastern Europe TARTALOM

EDITORIAL. 2. szám, 2009 tél KEDVES JELENLEGI ÉS LEENDŐ PARTNERÜNK! Yoshitaka Tamura Ügyvezető igazgató Sharp Central & Eastern Europe TARTALOM EDITORIAL 1 KEDVES JELENLEGI ÉS LEENDŐ PARTNERÜNK! Egyre több forrásból hangzik el mostanában, hogy a gazdasági világválságnak vége. A hatását ugyan még sokáig érezzük majd, de a fellendülés elkerülhetetlen.

Részletesebben

Többre vágysz, mint a tömegek? Akkor neked szól ez a könyv!

Többre vágysz, mint a tömegek? Akkor neked szól ez a könyv! Elöszó Kedves olvasó! Ha most e sorokat olvasod, akkor az már nagyon jó jel, mert a társadalom azon kis csoportjához tartozol, akik hajlandóak aktivan tenni sorsuk, jövőjük alakulásáért, és nem csak a

Részletesebben

A TITKOS FOREX FORMULA. By Profit Scenario 2010 Minden jog fenntartva

A TITKOS FOREX FORMULA. By Profit Scenario 2010 Minden jog fenntartva A TITKOS FOREX FORMULA By Profit Scenario 2010 Minden jog fenntartva Szerzői jogvédelem... 3 A TITKOS FOREX FORMULA, AMIT MINDENKI KERES... 4 NAGY A KÜLÖNBSÉG AKÖZÖTT AMIT TUDSZ ÉS AMIT KÉPES VAGY ELÉRNI

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET A VISSZAVONULÁSRA? INGYENES TANULMÁNY MUNKAVÉDELMISEKNEK Budapest, 2009.05.19 1/11. oldal 1. Miért fejezi be valaki a vállalkozását?... 3 1.1. Aktuális ok: a válság... 3 1.2.

Részletesebben

EDUTUS FŐISKOLA ONLINE VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK FIATALOK KÖRÉBEN

EDUTUS FŐISKOLA ONLINE VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK FIATALOK KÖRÉBEN EDUTUS FŐISKOLA ONLINE VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK FIATALOK KÖRÉBEN Konzulens: Dr. Bernschütz Mária Főiskolai tanár Németh Zsuzsanna Nappali Kereskedelem és Marketing 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 Internet penetráció...

Részletesebben

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja A KIADVÁNY A VÁLLAKOZÓI AKADÉMIA CÍMŰ RENDEZVÉNYSOROZAT TAPASZTALATAI ALAPJÁN KÉSZÜLT. Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja Az elvektől az eszközökig Miért szükséges a marketing? Hogyan készíthetünk

Részletesebben