Miért van szükség szabványokra az oldalkapacitás meghatározásában? Az oldalkapacitás egy adott festékpatronnal nyomtatható oldalak száma.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért van szükség szabványokra az oldalkapacitás meghatározásában? Az oldalkapacitás egy adott festékpatronnal nyomtatható oldalak száma."

Átírás

1 Bevezetés Miért van szükség szabványokra az oldalkapacitás meghatározásában? Az oldalkapacitás egy adott festékpatronnal nyomtatható oldalak száma. Korábban a nyomtatók és multifunkcionális termékek (MFP-k) gyártói, többek között a Ricoh is saját módszerrel rendelkezett a patronok kapacitásának meghatározására. Nyomtatásra képes eszközök esetén a teljes birtoklási költség (TCO) és oldalankénti költség (CPP) jelentős részét képezi a fogyóeszközök, például tonerek vagy festékpatronok ára. Manapság ezek a költségek egyre növekvő jelentőségűek a készülékek megvásárlásáról szóló döntésekben. A tonerek/festékpatronok összehasonlítása éppen ezért fontos döntési szempont. Azonban a tesztmódszerek eltérései miatt nehezen lehetett objektív módon összehasonlítani az egymással versengő gyártók termékeit. Így szabványosításra volt szükség, hogy lehetővé tegyük a vásárlóknak az összehasonlítást. Ebben a dokumentumban az alábbiakat mutatjuk be: miért léteznek (ISO/IEC) szabványok a festékpatronok oldalkapacitására vonatkozóan; az ISO/IEC szabványok szerint meghatározott festék/toner kazetta kapacitás adatok rendeltetése, ami a gyártók kapacitásainak összehasonlítása, nem pedig a tényleges kapacitás becslése; az ISO/IEC tesztek folyamata; a hivatalos oldalkapacitás adatokhoz képest milyen tényezők befolyásolják a toner/ festékparton tényleges kapacitását; a Ricoh által kínált átlátható, mindent magába foglaló szerződéseket, melyek a vásárlóról a gyártóra hárítják a kockázatot.

2 A szabványok: ISO és IEC Az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet, székhely: Genf, Svájc) nem állami nemzetközi szabványok kidolgozásával és megjelentetésével foglalkozik. Az IEC (Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság) az elektromos, elektronikai és kapcsolódó technológiák nemzetközi szabványainak kidolgozásával és megjelentetésével foglalkozó nemzetközi szabványügyi szervezet. Az elektrotechnikai szabványosításban az ISO minden téren együttműködik az IEC-vel. Az ISO és IEC az alábbi festékkazetták kapacitásának mérésére dolgozott ki szabványokat: monokróm (FF) tonerek színes tonerek tintasugaras patronok A Ricoh ezeket a szabványokat adaptálta.

3 ISO/IEC fogyóeszköz kapacitás szabványok (sorrend felcserélve) ISO/IEC toner/tintapatron kapacitás szabványok Az ISO/IEC (bevezetés: 2004) eredeti leírása: Monokróm (FF) elektrofotográfiás nyomtatók és nyomtató elemeket tartalmazó multifunkciós készülékek tonerkapacitásának meghatározási módszere. Az ISO/IEC (bevezetés: 2006) eredeti leírása: Színes nyomtatók és nyomtató elemeket tartalmazó multifunkciós készülékek tonerkapacitásának meghatározási módszere. Az ISO/IEC (bevezetés: 2006) eredeti leírása: Színes tintasugaras nyomtatók és nyomtató elemeket tartalmazó multifunkciós készülékek tintapatron kapacitásának meghatározási módszere.

4 Hogyan zajlanak a tesztek? Fontos tudni, hogy a teljes tesztfolyamat felügyelt és szigorúan előírt módon történik. A szigorú folyamatleírás betartásának célja, hogy a teszt megismételhető, ezáltal az eredmények pedig objektívek és összehasonlíthatók legyenek. ISO/IEC tesztparaméterek és feltételek A festéket tartalmazó oldal százalékos arányaként meghatározott tonerfedettség érték a kazetták kapacitásmérésének fontos tényezője. A kutatások szerint a FF oldalak átlagos fedettsége kis eltérésekkel 5%. A többségük 4 és 5 % közötti értéket mutat. A tesztfolyamatban FF kazetták esetén (ISO/IEC 19752) standard tesztoldalt használnak. A tonerfedettség ennél 5%. Folyamatosan nyomtatják, amíg a kazetta ki nem ürül. A lapokat félfolytonos üzemmódban nyomtatják, csak akkor tartanak szünetet, amikor utántöltik a papírt.

5 Színes tesztoldalak A színes nyomtatásra általában nagyobb tonerfedettség és nagyobb eltérések jellemzők. Ezért az ISO/ IEC és tesztekhez öt különböző szabvány oldalból álló sorozatot használnak. Az oldalak: négy felhasználói típusú dokumentumot és egy diagnosztikai oldalt tartalmaznak, melynek segítségével megállapítható a patron vagy toner kiürülése. szövegek és ábrák, fekete-fehér és színes részeket egyaránt tartalmaznak különböző fedettséggel. hozzávetőlegesen 20% fedettségűek (kb. 5% fekete és a három szín is - cián, magenta és sárga) sorozatként, folyamatosan és sorrendben kell nyomtatni őket, amíg ki nem ürül a kazetta.

6 Nyomtatók/MFP-k és festékkazetták Az ISO/IEC patron/toner kapacitási teszteket legalább három készülékkel és színenként, valamint készülékenként legalább három festékkazettával végzik. Friss fejlesztésű készülékek esetén a festékkazettákat maga a gyártó bocsátja rendelkezésre különböző gyártási tételekből. Már kapható készülékek esetén a festékkazettákat különböző forgalmazóktól szerzik be. Minden festékkazettából kilencet vizsgálva a minimális várható kapacitás becslése 90% statisztikai szignifikanciát mutat.

7 Környezeti feltételek Készülékek beállítása A nyomtatókat és MFP-ket a gyártó utasításai szerint állítják be a gyártó által alapértelmezettként megadott (készülék és illesztőprogram) beállításokat használva. Új készülékek esetén egy teljes festékkazettát kiürítenek, mielőtt elkezdenék a tesztet. Környezeti feltételek A tesztelést olyan környezetben végzik, ahol a hőmérsékletet és páratartalmat az elfogadható értékek között lehet tartani: Hőmérséklet tartomány: 23 C ± 2 C (73 F ± 4 F) Páratartalom tartomány: 50% ± 10% relatív páratartalom

8 Mikor ürül ki a festék A legtöbb nyomtató és MFP rendelkezik olyan funkcióval, ami jelzi, ha kifogyott a festék, és ilyenkor leáll a nyomtatás. Ha a gyártó ilyen esetre azt javasolja, hogy rázzák fel a festékkazettát, azt legfeljebb kétszer hajtják végre a festék kifogyásának jelzését követően. A második alkalom után kicserélik a tonert egy újra. Amennyiben halvány sávok jelennek meg a kazetta felrázása után, mielőtt újra megjelenne a festék kifogyásának jelzése, kicserélik egy újra. Ha a készülék nem áll le a festék kifogyásának jelzésekor, akkor cserélik ki a festékkazettát, ha halvány sávok jelennek meg a papíron.

9 Oldalkapacitás a gyakorlatban Az ISO/IEC oldalkapacitás teszteket egyértelműen szigorú felügyelet mellett végzik. A gyakorlatban a felhasználók nem valószínű, hogy a saját irodájukban vagy munkahelyükön azonos feltételeket tudnak teremteni. Az ISO/IEC oldalkapacitás tesztet folyamatos nyomtatással hajtják végre. A valóságban a nagyobb nyomtatási feladatokat nem lehet összehasonlítani ezzel a tesztmódszerrel. Továbbá előfordulhat, hogy a nyomtatók és MFP-k nem az alapértelmezett beállításokkal működnek, amit az ISO/IEC oldalkapacitás teszt szabvány előír. Ennek eredményeképp a tényleges oldalkapacitás jelentősen eltérhet több tényező függvényében. A következő oldalakon bemutatjuk, milyen tényezők tudják és fogják befolyásolni a tonerek és festékpatronok használatát, amelyek a szabvány szerinti oldalkapacitástól való eltéréseket okozzák.

10 Oldalfedettség A tinta/toner fogyasztására, ezáltal az oldalkapacitásra messze a legnagyobb hatást gyakorolja az oldalfedettség. Ahogyan korábban már bemutattuk, az iparági kutatások szerint a monokróm (FF) oldalak átlagos oldalfedettsége 4 és 5% közötti. A színes dokumentumok jellemzően nagyobb fedettségűek, és sokkal inkább jellemzők az eltérések ettől. A vásárlók dokumentumainak tényleges fedettsége folyamatosan változik. Azonban nem az összes tinta/toner fog papírra kerülni.

11 Feladatonkénti oldalszám A nyomtatási ciklusok indításakor (1) és leállításakor (2) a legtöbb készülék többek között néhány ellenőrzést is elvégez a képsűrűség fenntartása érdekében. Az ellenőrzések kiterjednek a tinta/toner használatára is. Így az egyetlen oldalból álló dokumentumok nyomtatása átlagosan több tonert fog elhasználni, mint a többoldalas dokumentumoké, mivel megnő az indítási és leállítási ciklusok száma. A Feladatonkénti oldalszám a tinta/toner oldalkapacitását második legnagyobb mértékben befolyásoló tényező. A tényleges használat során a feladatonkénti oldalszám állandóan változik.

12 Papírút Hasonlóképpen a papírút hossza is hatással van a tinta/toner kapacitására: minél hosszabb a papírút, annál tovább jár a nyomtatómű. Az ISO/IEC oldalkapacitás tesztek során alapértelmezett papírtálcát és alapértelmezett kimenő tálcát használnak. A tényleges használat során a nyomtatóműtől távolabb eső papírtálcát is választhatnak. Kétoldalas nyomtatás esetén, ill. ha tűzés és/vagy lyukasztás is szükséges (finiser), szintén hosszabb lesz a papírút.

13 Készülék készenléti ideje Egyes készülékek készenléti üzemmódban előre beállított időközönként üresjárati ciklust hajtanak végre, hogy megőrizzék a festékkazetta minőségét és megelőzzék a toner blokkolását. Bár az ilyen ciklusok száma minimális, kisebb tonerveszteséggel járhat. Ebből következik, hogy ha a készülékek hosszú ideig be vannak kapcsolva anélkül, hogy nyomtatnának rajtuk, akkor kevesebb toner fog rendelkezésre állni a nyomtatáshoz.

14 Környezeti feltételek és kalibráció Az eltérő környezeti feltételek (hőmérséklet és páratartalom) hatással lehet a festékkazetta oldalkapacitására. A páratartalom gyakori változása miatt megnőhet a szükséges rendszerellenőrzések (kalibráció és képsűrűség) száma, ha fenn akarják tartani a képminőséget és konzisztenciát. Ilyen ellenőrzések során fogy a toner. Az ellenőrzések gyakorisága a nyomtató/mfp modelltől függ.

15 Festékkazetták kezelése kiürülés után A toner hozzáragadhat a kazetta burkolatához. Azt javasoljuk, hogy az alacsony tonerszint jelzésnél, ill. a nyomatok elhalványulása esetén rázza meg a tonert, hogy a festék eloszlása egyenletes legyen benne és biztosítani tudja a maximális élettartam kihasználását. Ha nem hajtja végre ezt a javasolt műveletet, és egyszerűen kicseréli a festékkazettát az első alacsony tonerszint jelzés megjelenésekor, (jelentős mennyiségű) toner maradhat a kazettában, amit eldob vele. Nyilvánvalóan annak is van jelentősége, hogy mikor rázza meg a kazettát (azonnal a jelzést követően, vagy amikor már látható a papíron). Az alacsony tonerszint jelzés megjelenésekor a kazettában lévő festék mennyisége a nyomtatótól/mfp-től is függ.

16 Nyomtatási minőség beállításai A nyomtatási beállítások (a nyomtató illesztőprogramjában vagy a készülék vezérlőpanelén) szintén hatással vannak a kazetta oldalkapacitására. Számos készülék kínál Vázlat vagy Tonertakarékos üzemmódot, ami csökkenti a tonerfogyasztást, így növeli a toner oldalkapacitását. Továbbá a készülékek lehetőséget adnak a felhasználónak, hogy kiválasszák a szürke szín előállítási módját, csak fekete toner (K), illetve cián, magenta, sárga és fekete toner (CMY+K) kombinációjának felhasználásával. A legtöbb festéket a kombináció (CMY+K) fogyaszt, azonban ennél legjobb a képminőség. Az ISO/IEC oldalkapacitás teszt során a nyomtató illesztőprogramjának csak az alapértelmezett beállításait használják.

17 Tintasugaras (Geljet) nyomtatók oldalkapacitásának tényezői A festékkazettára jellemző oldalkapacitás tényezők mellett továbbiak is jelentős hatással lehetnek a tintasugaras nyomtatók oldalkapacitására. Nyilvánvaló, hogy az oldalfedettség hatással van a tintasugaras (Geljet) nyomtatók kazettájának oldalkapacitására a tonerekéhez hasonlóan. Megjegyzés: A Geljet a Ricoh szabadalmaztatott és viszonylag új technológiája, amely a hagyományos tintasugarashoz hasonlóképpen működik. A technológiának két fő előnye van a hagyományos tintasugarassal szemben: - A Ricoh által felhasznált tinta (gél) vízálló és UV-álló. Ez azt jelenti, hogy a képek nem fakulnak meg a páratartalom, ill. a közvetlen vagy közvetett napfénynek való kitettség miatt, ami lehetővé teszi, hogy sokkal hosszabb ideig használják őket, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatókban készülteket.

18 Nyomtatófej tisztítása A tintasugaras készülékekre jellemző a nyomtatófej tisztítási folyamata. Ez a folyamat megelőzi, hogy a tinta rászáradjon a nyomtatófejre (eltömődés), és hogy idő előtt kelljen kicserélni. A folyamat során a nyomtatófej fúvókáin keresztüláramlik a tinta. A gyakori nyomtatás segít biztosítani a megfelelő tintaáramlást a nyomtatófejen keresztül, így csökken a nyomtatófej tisztítási folyamatok gyakorisága. Ha kevesebb nyomtatási feladat van, az egyes feladatok között többször hajt végre a készülék nyomtatófej tisztítási folyamatot, ezzel tintát fogyaszt, ami csökkenti az oldalkapacitást. Az ellenőrzések gyakorisága a készüléktől függően változik, és manuálisan is aktiválható a folyamat.

19 Papírtípus kiválasztása Tintasugaras készülék esetén a nyomtatási minőség beállításainak jóval nagyobb hatása van az oldalkapacitásra, mint tonerrel működő készülék esetén a hasonló beállításoknak. Ha egy tintasugaras készüléken javítja a nyomtatási minőség beállításait, nőni fog a nyomtatás felbontása. Ennek elérése érdekében a nyomtatófejnek többször kell elhaladnia. Bár ettől (jelentősen ) javul a képminőség, növeli a tintafogyasztást is, ezáltal csökkenti a tinta oldalkapacitását, valamint a nyomtatás sebességét. Geljet készülékeinkben a kiválasztott nyomtatási minőség és papírtípus kombinációja szerint a nyomtatás felbontása dpi és dpi között változik.

20 Következtetések AZ ISO/IEC oldalkapacitás szabványok segítségével tájékozottabb döntést hozhat a vásárlás során, mivel objektíven és pontosan értékelni lehet a tonerek és festékpatronok oldalkapacitását. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ISO/IEC szabványok az egyes gyártók oldalkapacitásának összehasonlítását szolgálják, és nem képesek előre megjósolni a vásárló tényleges használati módját. A vásárló dokumentumainak tényleges tonerfedettsége, valamint a feladatonkénti oldalszám folyamatosan változik. Ezért nem lehet előre megjósolni, hogy a vásárlónál mennyi lesz a tényleges oldalkapacitás. Azt is fontos megjegyezni, hogy a toner/tinta oldalkapacitását befolyásoló összes említett tényező minden nyomtatóra és MFP-re vonatkozik. Egyéb gyártók szintén megosztják ezeket az at.

21 Teljes körű, kattintás alapú szerződések Ahogyan azt már említettük korábban, számos tényező befolyásolja a tényleges nyomtatási költségeket, ezért a vásárlóknak megnehezítik a dolgát, ha meg akarják jósolni a tényleges oldalankénti költséget. Ennek a bizonytalanságnak a kiküszöbölésére a Ricoh egy vonzó alternatívát kínál a legtöbb modell esetén: teljes körű, kattintás alapú szerződéseket. A teljes körű, kattintás alapú szerződések rögzített oldalankénti árat biztosítanak. A felhasználó nyomtatási szokásai nincsenek hatással ezekre a szerződésekre, így a kockázat a vásárlóról a gyártóra száll. Ez az alternatíva sok előnnyel járhat a vásárló számára. Mivel nem minden gyártó kínál teljes körű, kattintás alapú szerződést, a Ricoh ezen a téren piacvezetőnek számít. Kérdések: Ha a dokumentum elolvasását követően bármilyen kérdése van a jelenlegi készüléke toner-, tinta- vagy gélfogyasztásával kapcsolatosan, örömmel állunk rendelkezésére a Ricoh-nál. Munkatársaink szívesen beszélnek Önnek a Ricoh által szinte minden nyomtatónkhoz és MFP-nkhez alternatívaként kínált teljes körű, kattintás alapú szerződésekről. Vége

Az eredeti Brother festékkazetták megadott oldalkapacitásának meghatározására használt, ISO/IEC24711 szabvány alapú tesztelési módszer

Az eredeti Brother festékkazetták megadott oldalkapacitásának meghatározására használt, ISO/IEC24711 szabvány alapú tesztelési módszer Az eredeti Brother festékkazetták megadott oldalkapacitásának meghatározására használt, ISO/IEC24711 szabvány alapú tesztelési módszer Tartalom 1. Bevezetés 2. Az ISO/IEC szabvány háttere 3. Az ISO/IEC24711

Részletesebben

Nyomtató. A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse.

Nyomtató. A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse. Nyomtató A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse. Nyomtatók csoportosítása: Ütő (impact) nyomtatók Kalapács vagy

Részletesebben

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program.

Ha letöltött betűtípusokat használ, akkor ellenőrizze, hogy a betűtípusokat támogatja-e a nyomtató, a számítógép és a program. Oldal: 1 / 13 Nyomtatási minőség útmutató Ha az itt megadottak a problémát nem orvosolják, akkor lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal. Előfordulhat, hogy a nyomtatójának egy alkatrészét be kell állítani

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE A HP Officejet X 451dw, 476dw, 551dw, 576dw nyomtató modellekhez

Részletesebben

NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival

NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival RENDKÍVÜL ALACSONY KÖLTSÉGŰ MINDENNAPI NYOMTATÁS Akár otthon, akár az irodában dolgozik, az Epson külső tintatartályos (ITS)

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

Nagy teljesítményı, nagy formátumú nyomtatás

Nagy teljesítményı, nagy formátumú nyomtatás Nagy teljesítményı, nagy formátumú nyomtatás Ha egy gyors, professzionális színes nyomtatóra van szüksége, nem kell tovább keresnie. A speciális Epson UltraChrome TM festéktechnológiát a legújabb nyomtatási

Részletesebben

Canon PIXMA ip4600 Tintasugaras nyomtatók

Canon PIXMA ip4600 Tintasugaras nyomtatók Canon PIXMA ip4600 Tintasugaras nyomtatók A Canon termékválasztékát megkoronázó A4-es tintasugaras PIXMA nyomtatóval gyorsan és egyszerűen készíthet gyönyörű, tartós nyomatokat. A speciális hordozókezelési

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik. A termék

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK LEGKISEBB LÉZEREINK VILÁGÁBAN! Megérkeztek a Brother új mononyomtatói és multifunkciós gépei! Kisirodák és otthoni felhasználók számára

ÜDVÖZÖLJÜK LEGKISEBB LÉZEREINK VILÁGÁBAN! Megérkeztek a Brother új mononyomtatói és multifunkciós gépei! Kisirodák és otthoni felhasználók számára ÜDVÖZÖLJÜK LEGKISEBB LÉZEREINK VILÁGÁBAN! Megérkeztek a Brother új mononyomtatói és multifunkciós gépei! Kisirodák és otthoni felhasználók számára Modellek HL-1110E DCP-1510E MFC-1810E Kisiroda/Otthoni

Részletesebben

Brother eredeti színes nyomtatópatron A megadott oldalkapacitás számítási módja az ISO/IEC24711 szabvány alapján

Brother eredeti színes nyomtatópatron A megadott oldalkapacitás számítási módja az ISO/IEC24711 szabvány alapján Brother eredeti színes nyomtatópatron A megadott oldalkapacitás számítási módja az ISO/IEC24711 szabvány alapján Tartalom 1. Bevezetés 2. Az ISO/IEC szabványról általában 3. Az ISO/IEC24711 oldalkapacitás

Részletesebben

NYOMTATÓK. A nyomtatók fő tulajdonságai. sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés

NYOMTATÓK. A nyomtatók fő tulajdonságai. sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés NYOMTATÓK A nyomtatók fő tulajdonságai sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés 2 1 A nyomtatók sebessége: A nyomtatók sebessége igen széles skálán mozog. Ennek mértékét az 1 perc alatt

Részletesebben

Szárítás kemence Futura

Szárítás kemence Futura Szárítás kemence Futura Futura, a nemzetközi innovációs díjat Futura egy univerzális szárító gép, fa és egyéb biomassza-alapanyag. Egyesíti az innovatív technikai megoldások alapján, 19-26 szabadalmazott

Részletesebben

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések:

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések: Oldal: 1 / 5 Színminőség-útmutató Az útmutató segítségével a felhasználók áttekintést kapnak arról, hogyan használhatók fel a nyomtatón rendelkezésre álló műveletek a színes kimenet beállításához és testreszabásához.

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Gyors tájékoztató. A többcélú adagoló feltöltése. Tálcák feltöltése. 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez.

Gyors tájékoztató. A többcélú adagoló feltöltése. Tálcák feltöltése. 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez. Gyors tájékoztató 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez. 5 Helyezze be a tálcát. Szükség esetén, a nyomtató kezelőpanelén, a papír menüben állítsa be a betöltöttnek

Részletesebben

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába.

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Canon ip2700 Canon ip7250 Canon MP230 A megfizethető otthoni fotónyomtatót kereső felhasználók számára ideális megoldás a PIXMA ip2700 készülék, amely egyszerűen használható és 2 pikoliteres tintacseppekkel

Részletesebben

Irodai berendezések katalógusa

Irodai berendezések katalógusa Irodai berendezések katalógusa Feketefehér GELJET TM Projektor Innováció. Kiváló minőség. Árelőny. A fenti kulcsszavak jellemzik a Magyarországon már 1990 óta jelen levő Ricoh márka termékeit. A Ricoh

Részletesebben

Kis méretben hatalmas tudás

Kis méretben hatalmas tudás Kis méretben hatalmas tudás Canon ir1133 Canon ir1133a Canon ir1133if Ez a kompakt multifunkciós készülék alapfelszereltségként kétoldalas dokumentumkiadási funkcióval, és opcionális Wi-Fi kapcsolattal

Részletesebben

Epson L565 színes küls? tintatartályos multifunkciós készülék

Epson L565 színes küls? tintatartályos multifunkciós készülék Epson L565 színes küls? tintatartályos multifunkciós készülék Multifunkciós nyomtató beépített tintatartályokkal a gyors, költséghatékony és megbízható színes nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és

Részletesebben

banner, Háló, Pontozott fólia, PVC, Vinyl, stb.

banner, Háló, Pontozott fólia, PVC, Vinyl, stb. Típus SK2000-510 SK2500-510 Osztály SK series SK series Nyomtatási technológia Drop-on-demand Piezo-elektromos Drop-on-demand Piezo-elektromos Nyomtatófej 4/6/8/12(SPT510) 4/6/8(spt510) Nyomat max. szélessége

Részletesebben

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 A svéd CTEK MULTI XT 14000 teljesítménye a gyors töltést igénylő, 24V-os rendszerben működő akkumulátoroknál mutatkozik meg igazán: teherautókban, buszokban, nagyobb

Részletesebben

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 A másolás folyamata Szolgáltatások kezdőlap Munkaállapot Érintőképernyő Start Összes törlése Leállítás. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység SkyCopy 88054641 80 210 x 297 R 500 120 000 7318761031977 csomag 1 020 860 750 710 670 88022682 297 x 420 R 500 50 000 2 030 1 730 1 500 1 410 1 350 SkyLaser Kiváló minőségű, különösen magas fehérségű

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

TestLine - Informatika gyakorló Minta feladatsor

TestLine - Informatika gyakorló Minta feladatsor illentyűzet billentyű: (1) ackspace, (2) elete, (3) S, (4) PrintScr 1. Párosítsd össze a következő 2:24 Normál kifejezéseket! Hatására az éppen futó programfolyamat megáll. Hatására a képernyő tartalma

Részletesebben

Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2006. augusztus 9.

Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2006. augusztus 9. - Kézirat gyanánt! - Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2006. augusztus 9. Bevezető A QMS szoftver feladata, hogy az Agfa próbanyomatkészítő berendezésekhez alapkalibráció

Részletesebben

HP Photosmart 5520 series

HP Photosmart 5520 series HP Photosmart 5520 series Tartalom 1 HP Photosmart 5520 series súgó...3 2 Ismerkedés a HP Photosmart készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Állapotjelző fények és gombok...7 Tartalom

Részletesebben

Költséghatékony és tartós megoldások otthoni irodáknak, illetve kis- és közepes vállalatoknak egyaránt.

Költséghatékony és tartós megoldások otthoni irodáknak, illetve kis- és közepes vállalatoknak egyaránt. Költséghatékony és tartós megoldások otthoni irodáknak, illetve kis- és közepes vállalatoknak egyaránt. Canon i-sensys FAX-L150 Canon i-sensys FAX-L170 Canon i-sensys FAX-L3000 Egyszerűen használható és

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

ML-2160: kompakt kialakítás, nagy teljesítmény

ML-2160: kompakt kialakítás, nagy teljesítmény Már Magyarországon is elérhető a Samsung legújabb mono lézernyomtató sorozata, az ML-2160/2165/2165W, valamint multifunkciós lézernyomtató sorozata, az SCX-3400/3405/3405W. Az újdonságokkal a kis- és középvállalatok

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

EcoTank nyomtatók választéka. A világ elsőszámú külsőtartályos nyomtató gyártója 1. Akár 3 évre 2. elegendő tinta.

EcoTank nyomtatók választéka. A világ elsőszámú külsőtartályos nyomtató gyártója 1. Akár 3 évre 2. elegendő tinta. EcoTank nyomtatók választéka Akár 3 évre 2 elegendő tinta www.epson.hu/ecotank A világ elsőszámú külsőtartályos nyomtató gyártója 1 Miért válasszon EcoTank nyomtatót? Akár 3 évre elegendő tinta 2 Szabaduljon

Részletesebben

Tedd meg velünk a következő lépésedet!

Tedd meg velünk a következő lépésedet! Tedd meg velünk a következő lépésedet! Irodai PIXMA készülékek - termékválaszték you can Canon PIXMA nyomtatók a vállalkozások számára A Canon PIXMA nyomtatók hatékony, gyakorlati megoldást nyújtanak.

Részletesebben

A színérzetünk három összetevőre bontható:

A színérzetünk három összetevőre bontható: Színelméleti alapok Fény A fény nem más, mint egy elektromágneses sugárzás. Ennek a sugárzásnak egy meghatározott spektrumát képes a szemünk érzékelni, ezt nevezzük látható fénynek. Ez az intervallum személyenként

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5100A Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Alap műveletek... 3 6.

Részletesebben

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése a mai napig is megfelel a Neumann elvnek, vagyis rendelkezik számoló egységgel, tárolóval, perifériákkal. Tápegység 1. Tápegység:

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

1 Kitöltési Útmutató. 2 Általános adatok. 3 Technikai felszereltség 1 / 5 2011.10.24. 10:46. Tisztelt Kitöltő!

1 Kitöltési Útmutató. 2 Általános adatok. 3 Technikai felszereltség 1 / 5 2011.10.24. 10:46. Tisztelt Kitöltő! 1 / 5 2011.10.24. 10:46 Miskolci Egyetem Minőségbiztosítási Iroda Gazdaságtudományi Kar Dr. László Berényi Környezetbarát Iroda felmérés (Egyetem) 1 Kitöltési Útmutató Tisztelt Kitöltő! A TÁMOP-4.1.1.A-10/1/KONV

Részletesebben

1.1 Emisszió, reflexió, transzmisszió

1.1 Emisszió, reflexió, transzmisszió 1.1 Emisszió, reflexió, transzmisszió A hőkamera által észlelt hosszú hullámú sugárzás - amit a hőkamera a látómezejében érzékel - a felület emissziójának, reflexiójának és transzmissziójának függvénye.

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

C60 Creative Plus. Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek

C60 Creative Plus. Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek C60 Creative Plus Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek C60 Creative Plus Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljam a C60 Creative Plus-t, amellyel Ön új üzletágat létesíthet, illetve virágoztathat

Részletesebben

Professzionális színek

Professzionális színek DocuColor 240/250 Nyomtató-másoló Nagyszerû teljesítmény Professzionális színek DocuColor 240/250 Teljesítmény Rugalmasan alakítható kezelési felület! Könnyen használható, egyszerûen programozható, nagyméretû

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GK420d asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GK420d asztali nyomtatóval új követelményeket

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5060B Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Alap műveletek... 3 6.

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GC420T VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GC420T VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GC420t asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GC420t asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója

Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Nyomtatók, kiegészítők és állványok kompatibilitási útmutatója Lézernyomtatók 2012. január www.lexmark.com Megjegyzés a kiadáshoz 2012. január A következő bekezdés nem vonatkozik azokra az országokra,

Részletesebben

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő.

A másolás folyamata. vagy. Xerox WorkCentre 5945/5955 többfunkciós nyomtató. Szolgáltatások kezdőlap. Munkaállapot. Érintőképernyő. Xerox WorkCentre 9/9 többfunkciós nyomtató A másolás folyamata. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló bemeneti tálcájába. Állítsa be úgy a vezetőt, hogy. Nyomja meg a vezérlőpult

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR GÉPÉSZMÉRNÖKI TANSZÉK SPM BEARINGCHECKER KÉZI CSAPÁGYMÉRŐ HASZNÁLATA /OKTATÁSI SEGÉDLET DIAGNOSZTIKA TANTÁRGYHOZ/

DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR GÉPÉSZMÉRNÖKI TANSZÉK SPM BEARINGCHECKER KÉZI CSAPÁGYMÉRŐ HASZNÁLATA /OKTATÁSI SEGÉDLET DIAGNOSZTIKA TANTÁRGYHOZ/ DEBRECENI EGYETEM MŰSZAKI KAR GÉPÉSZMÉRNÖKI TANSZÉK SPM BEARINGCHECKER KÉZI CSAPÁGYMÉRŐ HASZNÁLATA /OKTATÁSI SEGÉDLET DIAGNOSZTIKA TANTÁRGYHOZ/ ÖSSZEÁLLÍTOTTA: DEÁK KRISZTIÁN 2013 Az SPM BearingChecker

Részletesebben

Kis méretben hatalmas tudás

Kis méretben hatalmas tudás Kis méretben hatalmas tudás Canon ir1133 Canon ir1133a Canon ir1133if Ez a kompakt multifunkciós készülék alapfelszereltségként kétoldalas dokumentumkiadási funkcióval, és opcionális Wi-Fi kapcsolattal

Részletesebben

TORKEL 820 - Telecom Akkumulátor terhelőegység

TORKEL 820 - Telecom Akkumulátor terhelőegység TORKEL 820 - Telecom Akkumulátor terhelőegység Az áramkiesés tartama alatt igen fontos a telekommunikációs és rádiókészülékek akkumulátorról történő üzemben tartása. Sajnálatos módon az ilyen akkumulátorok

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. AirPrint

Felhasználói kézikönyv. AirPrint Felhasználói kézikönyv AirPrint BEVEZETÉS Mindent megtettünk annak érdekében, hogy e dokumentumban található adatok teljes körűek, pontosak és naprakészek legyenek. A gyártó nem vállal felelősséget a hatáskörén

Részletesebben

Kezelési útmutató Nyomtatás

Kezelési útmutató Nyomtatás NORM.DOK GEOTECHNIKA Kezelési útmutató Kezelési útmutató Nyomtatás Ön a NORM.DOK GEOTECHNIKA rendszer kezelési útmutatójának azt részét olvassa, mely részletezi, Ön miként tudja az éppen megjelenített

Részletesebben

17.óra Nyomtatók típusai, nyomtatáskezelés

17.óra Nyomtatók típusai, nyomtatáskezelés 17.óra Nyomtatók típusai, nyomtatáskezelés A nyomtató (angolul printer), olyan hardver, kimeneti periféria, mely arra használható, hogy a digitális adatokat megjelenítse nem elektronikus formában, általában

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére

Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére Mi mit jelent a nyomtatófestékek megnevezéseiben? A nyomtatófestékek elnevezésében sok, a témában nem járatos ember számára érthetetlen

Részletesebben

KOMPAKT ÉS HATÉKONY WI-FI-S NYOMTATÓ OTTHONRA ÉS KISEBB IRODÁKBA

KOMPAKT ÉS HATÉKONY WI-FI-S NYOMTATÓ OTTHONRA ÉS KISEBB IRODÁKBA KOMPAKT ÉS HATÉKONY WI-FI-S NYOMTATÓ OTTHONRA ÉS KISEBB IRODÁKBA A Canon funkciókkal teli, mégis minden eddiginél kisebb, 5 tintás egyfunkciós nyomtatója 350 sima papírlapos kapacitással és akadozásmentes

Részletesebben

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába.

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Canon ip2700 Canon ip7250 Canon MP230 A megfizethető otthoni fotónyomtatót kereső felhasználók számára ideális megoldás a PIXMA ip2700 készülék, amely egyszerűen használható és 2 pikoliteres tintacseppekkel

Részletesebben

EASY RAIN kezelési útmutató

EASY RAIN kezelési útmutató EASY RAIN kezelési útmutató Az Easy Rain egy elemes időkapcsoló, amely 1 mágnesszelep vezérlésére képes. Bármelyik Rain Bird DV, PGA, PEB, és PESB szelepre fölszerelhető. Az Easy Rainnel a legnagyobb üzemi

Részletesebben

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek Az erőművekben és transzformátor alállomásokon lévő akkumulátortelepeknek hálózat kiesés esetén készenléti energiát kell szolgáltatniuk. Sajnálatos módon az

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

Műszaki adatok és jellemzők Canon PIXMA TS6150 sorozat - Canon Hungaria. Canon PIXMA TS6150 sorozat Műszaki adatok

Műszaki adatok és jellemzők Canon PIXMA TS6150 sorozat - Canon Hungaria. Canon PIXMA TS6150 sorozat Műszaki adatok Canon PIXMA TS6150 sorozat Műszaki adatok Oldalak kategóriák szerint Főbb jellemzők Vezeték nélküli használat és megosztás Canon PRINT alkalmazás Bluetooth 5, színenként cserélhető tinta https://www.canon.hu/printers/pixma-ts6150-series/specifications/

Részletesebben

Térfogat és súly alapú faátvétel problémái

Térfogat és súly alapú faátvétel problémái 49. FAGOSZ Fakonferencia 2015. október 28-29. Balatonszemes Térfogat és súly alapú faátvétel problémái Nyugat-magyarországi Egyetem Innovációs Központ Pásztory Zoltán Fakitermelés Fakitermelés 6,5-7,5

Részletesebben

HONEYWELL PC42T VONALKÓD NYOMTATÓ

HONEYWELL PC42T VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Honeywell PC42T asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a PC42T asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a

24 VAC (3 VA), 100 115 VAC (4 VA), 200 230 VAC (5 VA) Maximális névleges bemeneti érték 10 100%-a K8AB-AS Egyfázisú áramrelé Ezek az egyfázisú áramrelék a túláramok és áramesések figyelésére szolgálnak. Egyetlen relé lehetővé teszi a kézi és az automatikus nyugtázást. Az indítászárolási és a kapcsolási

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZT610R VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZT610R VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra ZT610R ipari tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a ZT610R ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel

Részletesebben

ME3011L Megjelenítő egység

ME3011L Megjelenítő egység ME3011L Megjelenítő egység Tartalomjegyzék Alkalmazás... 1 Főbb jellemzők:... 2 Biztonsági információ!... 2 Megjegyzés... 2 További információ... 2 Csatlakozópontok... 2 A készülék bekötési rajza... 3

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység SkyCopy 88054641 80 210 x 297 R 500 120 000 7318761031977 csomag 1 051 886 773 731 690 88022682 297 x 420 R 500 50 000 2 091 1 782 1 545 1 452 1 391 SkyLaser 88033939 80 210 x 297 R 500 120 000 csomag

Részletesebben

Az optimalizált irodatechnikai rendszer

Az optimalizált irodatechnikai rendszer Az optimalizált irodatechnikai rendszer Dokumentum menedzsment konferencia 2010. május 12. Hotel Marriott, Budapest Papp Attila Péter üzletfejlesztési vezető Konica Minolta Magyarország Tartalom Eszközpark

Részletesebben

ZEBRA 105SL PLUS VONALKÓD NYOMTATÓ

ZEBRA 105SL PLUS VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra 105SL Plus ipari tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a 105SL Plus ipari nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GX420D VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GX420D VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GX420d asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GX420d asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

5. tálca (opcionális) 6. tálca (elválasztó) (opcionális) Nagykapacitású finiser (opcionális) Vezérlőpanel

5. tálca (opcionális) 6. tálca (elválasztó) (opcionális) Nagykapacitású finiser (opcionális) Vezérlőpanel A berendezés áttekintése A berendezés áttekintése Funkciók A konfigurációtól függően a berendezés a következő szolgáltatásokat nyújtja: 8 Másolás E-mail Internetes fax Kiszolgáló fax Dokuadagoló. tálca

Részletesebben

Epson WorkForce Pro sorozat VÁLTOZÓBAN AZ ÜZLETI NYOMTATÁS

Epson WorkForce Pro sorozat VÁLTOZÓBAN AZ ÜZLETI NYOMTATÁS sorozat VÁLTOZÓBAN AZ ÜZLETI NYOMTATÁS LÉZERSEBESSÉG FÉLÁRON Az Epson bemutatja az A4-es üzleti tintasugaras nyomtatóinak legújabb WorkForce Pro sorozatát, professzionális eszközöket, melyekkel gyors,

Részletesebben

Színes gyakorlókönyv színtévesztőknek

Színes gyakorlókönyv színtévesztőknek Lux et Color Vespremiensis 2008 Színes gyakorlókönyv színtévesztőknek Dr. Wenzel Klára, Dr. Samu Krisztián, Langer Ingrid Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti

Részletesebben

A digitális nyomtatás jövője... RAGYOGÓ! Innovatív technológia a kreatív vállalkozások részére

A digitális nyomtatás jövője... RAGYOGÓ! Innovatív technológia a kreatív vállalkozások részére ES9431 és ES9541 A digitális nyomtatás jövője... RAGYOGÓ! Innovatív technológia a kreatív vállalkozások részére ES9431 ES9541 négyszínű (CMYK) A3 nyomtató ötszínű (CMYK+1) A3 nyomtató Szemet gyönyörködtető

Részletesebben

A mérések általános és alapvető metrológiai fogalmai és definíciói. Mérések, mérési eredmények, mérési bizonytalanság. mérés. mérési elv

A mérések általános és alapvető metrológiai fogalmai és definíciói. Mérések, mérési eredmények, mérési bizonytalanság. mérés. mérési elv Mérések, mérési eredmények, mérési bizonytalanság A mérések általános és alapvető metrológiai fogalmai és definíciói mérés Műveletek összessége, amelyek célja egy mennyiség értékének meghatározása. mérési

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő:

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő: Műszaki adatok Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:Akár 33 oldal percenként (A mérés az ISO/IEC 24734 használata alapján, a tesztdokumentumok első sorozatának kihagyásával történt. További információ:

Részletesebben

KIP 900 SZÍNES SZÉRIA

KIP 900 SZÍNES SZÉRIA Gyorsabb, Okosabb, Hatékonyabb KIP 900 SZÍNES SZÉRIA SYSTEM K SOFTWARE KIP 970 KIP 980 KIP 990 Gyorsabb, Okosabb, Hatékonyabb KIP 900 SZÍNES SZÉRIA Gyorsabb - A legfejlettebb magas követelményű széles

Részletesebben

AES 1 D GB CZ E F GR H HR I LT LV NL P PL RO RUS SK SLO S TR

AES 1 D GB CZ E F GR H HR I LT LV NL P PL RO RUS SK SLO S TR AES 1 D GB CZ E F GR H HR I LT LV NL P PL RO RUS SK SLO S TR H Használati utasítás AES1 Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy az ANSMANN Időzítős, energiatakarékos csatlakozóaljzatát választotta. Ezzel az intelligens

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HOLDPEAK 8030 DIGITÁLIS FÁZISSORREND TESZTELŐ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HOLDPEAK 8030 DIGITÁLIS FÁZISSORREND TESZTELŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HOLDPEAK 8030 DIGITÁLIS FÁZISSORREND TESZTELŐ Tartalomjegyzék Oldalszám 1. Biztonsági figyelmeztetés...2 2. Termékjellemzők...3 3. Műszaki jellemzők...3 4. A készülék felépítése...4

Részletesebben

Használati útmutató AX-5002

Használati útmutató AX-5002 Használati útmutató AX-5002 PIROMÉTER HŐELEMMEL 1. Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta a hőmérséklet mérő szondával ellátott pirométert. Szánjon néhány percet a használati útmutató elolvasására a munkakezdés

Részletesebben

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás Mark-X Használati utasítás Kérjük, hogy a készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Az Alcovisor Mark X digitális alkoholszonda elektrokémiai érzékelőt használva határozza

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

I. Lajkó József egyéni vállalkozó (székhely: 8100 Várpalota, Árpád u. 41., adószám: 61006081-2-39) által az

I. Lajkó József egyéni vállalkozó (székhely: 8100 Várpalota, Árpád u. 41., adószám: 61006081-2-39) által az Iktatószám: Tárgy: VEO/001/00397-0005/2014 Határozat H A T Á R O Z A T I. Lajkó József egyéni vállalkozó (székhely: 8100 Várpalota, Árpád u. 41., adószám: 61006081-2-39) által az - ADLER EUROPE márkanevű,

Részletesebben

HP Deskjet 1010 series

HP Deskjet 1010 series HP Deskjet 1010 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1010 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1010 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 Be gomb jelzőfénye... 5 Automatikus kikapcsolás...

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

kompakt fényképezőgép

kompakt fényképezőgép kompakt fényképezőgép A digitális fényképezőgépek legszélesebb kategóriája, minden olyan, viszonylag kis méretű gép ide sorolható, amely egymagában sokféle fotós feladatra alkalmas. Előnyük a relatíve

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben