Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére"

Átírás

1 Nyomtatófesték szótár A Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére Mi mit jelent a nyomtatófestékek megnevezéseiben? A nyomtatófestékek elnevezésében sok, a témában nem járatos ember számára érthetetlen kifejezéssel találkozhatunk. A képet tovább színesíti, hogy az egyes gyártók még ezeket a kifejezéseket is különböz módon használják. Ebben az írásban arra vállalkozom, hogy ezeket az elnevezéseket csokorba szedem és értelmezem. Miért lehet ez fontos Önnek? Egy-egy nyomtatófestékért ki kell adnia több ezer vagy több tízezer forintot. Hasznos lehet tudni, hogy ténylegesen mit is vásárol, esetleg mirl is beszél az eladó a szakboltban vagy áruházban? A puszta tájékozódáson túl ennek gyakorlati haszna is lehet. Az itt megismert alapvet fogalmak és a Nyomtass Okosan! sorozat írásai alapján Ön is jobban eligazodik majd ezek között a termékek között. Lehet, hogy ez még sok bosszúságot vagy éppen súlyos ezrekben mérhet megtakarítást jelent Önnek. Lehet, hogy a mindennapokban elforduló összes variációt nem tudom sorra keríteni. Ha valamit kihagyok, köszönettel veszem, ha emlékeztet erre. A visszaérkez jelzések alapján ezt a kis szótárt folyamatosan bvítem. Ez a szótár kifejezetten felhasználóknak szól, szakszavak nélkül, közértheten ismerteti a megnevezések értelmét. Ha ezt a mini tanulmányt ismersétl kapta, szeretettel várjuk a címen, olvassa el szakmai cikkeinket, a blog írásait, iratkozzon fel ingyenes online tanfolyamunkra, és meglátja, rövidesen megtérül az erre fordított id. Mik tehát a legsrbben használt megnevezések és mit takarnak?

2 Nyomtató kellék A nyomtatóknak az a kiegészítje, ami a nyomtatáshoz szükséges festéket tartalmazza. A festék kifogyása után cserélni kell. Cseréje nem igényel szakembert, néhány mozdulattal elvégezhet. Nyomtató festék Két értelmezése is elterjedt. Az egyik értelmezésben a nyomtató kelléket értjük rajta: a komplett tonert vagy tintapatront (magyarázatukat lásd a megfelel szónál). Ez az elterjedtebb értelmezés. A másik értelmezésben a tonerban vagy tintapatronban található konkrét festékanyagot jelenti. Toner, lézertoner, tonerkazetta A lézernyomtatókhoz használatos festékkazettát értjük alatta. Így hívjuk még a fénymásolók festéktartó kazettáit vagy tartályait. Lézernyomtatóknál ez egy manyag tartály vagy egy több részbl álló egység. Mérete: általában kb cm széles, vastagsága típustól függen néhány centimétertl kb 30 centiméterig terjedhet. Belsejében nagy finomságú porfesték van. Rázogatásával, ütögetésével vigyázni kell, vannak sérülékeny részei, amelyek sérülése esetén a kazetta használhatatlanná válhat. A festékpor annyira finom szemcséj, hogy a hagyományos porszívó porzsákján is átjut. Tonerpor A lézertoner belsejében található finom, por alakú festék. Korábban ez korromból vagy finomra rölt ásványokból állt. Napjainkra ez a por egy speciális, vegyi üzemekben elállított anyag. Az anyag szemcséinek mérete, a por olvadásának hmérséklete, folyóssága mérnök- és kutató csoportok hosszú munkájának eredménye. Ezeket a festékporokat az ismert gyártókon (HP, Canon, Epson, stb.) kívül más gyárai is gyártják és felhasználják, a felújítók és utángyártók pedig felhasználják a nem gyári festékkazetták készítéséhez. Az egyes nyomtatótípusokhoz más-más por használható, azokat nem szabad keverni. Vannak festékporok, amelyek több nyomtatóhoz is használhatóak, többnyire egy-egy gyártó több modelljéhez (Pl. többféle Samsung nyomtatóhoz). A festékporok gyártói minden esetben feltüntetik a csomagoláson, hogy az adott festék mely típus(ok)hoz használható. A szaknyelvben magát a festékport is szokták tonerként emlegetni. Dobegység A lézernyomtatókban található alkatrész. A lézernyomtatók egyes típusai úgy épülnek fel, hogy a tonerkazetta csupán a festéket tartalmazó manyag tartály. Ez a tartály egy másik egységbe, a dobegységbe illeszkedik, A dobegység központi alkatrésze a fényhenger, ami a festék papírra vitelét végzi. A tonerkazetták jelents része a festéktartályt és a dobegységet egybeépítve tartalmazza. Fényhenger, OPC henger A dobegységben található fényes felület henger. Feladata Az OPC henger meghatározott kinyomtatott példányszám után elkopik, cserélni kell. Az egybeépített tonerkazettáknál a kazetta maga tartalmazza ezt az alkatrészt.

3 Tintapatron A tintasugaras nyomtatók festékét tároló manyag tartályt értjük alatta. A tintapatron lehet kizárólag egy manyag tartály, vagy a nyomtatófejjel (elektronikával, fúvókákkal) egybeépített típus. Tintasugaras nyomtatóknál ez egy kis manyag tartály, esetleg hozzá tartozó fúvókákkal. A fejjel egybeépített tintapatron arról ismerhet fel, hogy egy kis réz lemezke található rajta. Vigyázat! A patronban lév tinta nagyon ragaszkodó típus, a ruhából szinte egyáltalán nem lehet kimosni. A tintapatron cseréje során a réz alkatrészeket ne érintse meg! A tintapatronok felépítésével a Nyomtass okosan cikksorozatban külön írás foglalkozik. Nyomtatófej A tintasugaras nyomtatók alkatrésze. Tartalmazza a festékek kijuttatásához szükséges fúvókákat és a fúvókák vezérléséhez szükséges elektronikai alkatrészeket. A tintapatronok egy részében a nyomatófejet a tintapatron tartalmazza, más részükben a nyomtatófej külön alkatrészként található meg. Chip, véd chip, biztonsági chip A nyomtatófestékek egy részében található ilyen chip, tonerban és tintapatronban egyaránt találkozhatunk vele. Feladata az, hogy a behelyezett festéket a nyomtató azonosítsa. A chip tartalmazhatja a nyomtatófestékkel eddig kinyomtatott oldallak számát, így lehetséges például az, hogy a számítógép jelzi a festék fogyását. Nem hivatalosan elismert tény az is, hogy a chip egyik feladata annak megakadályozása vagy legalábbis megnehezítése, drágítása, hogy a nyomtatóban nem eredeti festéket is lehessen használni. Töltött tonerkazetta A tonerkazetta újrahasznosításával létrehozott termék. Az újrahasznosítás a gyakorlatban itt azt jelenti, hogy a kiürült kazettát szétszerelik, megtöltik festékkel és összerakás után értékesítik. A töltött kazetták minsége kizárólag a tölt cég szakértelmétl, szaktudásától és igényességétl függ. Refill tonerkazetta A töltött tonerkazetta másik megnevetése. Az angol nyovben: Re: vissza, újra. Fill: tölteni, töltés. Refill: újratöltött. Felújított tonerkazetta A felújított tonerkazetta is töltött termék. A töltöttként meghatározott kazettától annyiban különbözik, hogy a kazetta egyes részeit szükség szerint kicserélik vagy megjavítják. Az esetek többségében a felújítás alkatrészek cseréjét jelenti, de azt, hogy a lehetséges 3-4 közül ténylegesen milyen alkatrészt cseréltek ki, csak a gyártó, felújító tudja. Újraépített tonerkazetta Hasonló a felújított kazettához. Itt is alapjában véve töltött termékrl van szó, de a töltés során kötelezen a legfontosabb kopó alkatrészeket kicserélnek. A beépített alkatrészek nem gyári, de új darabok. Az újraépített kazetta minsége nagy valószínséggel jobb, mint a töltötté,

4 sokszor eléri az eredeti termék minségét is. Azt, hogy mennyivel jobb, csupán a beépített új alkatrészek minsége, a beépítés szakszersége határozza meg. Utángyártott tonerkazetta Az utángyártott tonerkazetta új alkatrészekbl készített, új termék. Mérete, alakja megegyezik az eredeti kazetta paramétereivel, helyette használható. Minsége típusonként változik, kizárólag a gyártótól függ, milyen minség eszközöket, alkatrészeket és festéket használtak fel a gyártás során? Ezért eshet meg az, hogy az utángyártott kazetták között találhat kifejezetten jó minségt és nagyon rosszat is. Utántöltött tintapatron Az utántöltött tonerhoz hasonlóan az utántöltött tintapatron is egy kiürült patron megtöltésével készül. A tonerral ellentétben a patront nem szedik szét a töltés során, hanem a megfelel tisztítás, ellenrzés után új tinta kerül bele. A legtöbb patron kétszer, háromszor vagy többször is tölthet. Természetesen minden használat során a patron egyes alkatrészei kopnak, elhasználódnak. Néhány töltés után a patron használhatatlanná válik. Az, hogy egy fantázianév mögött milyen minség töltött patron áll, szintén csak a gyártótól függ. Magam itt is sokféle minség töltött patronnal találkoztam már, a csapnivalótól a nagyon megbízható minségig. Utángyártott tintapatron Az utángyártott tonerhoz hasonlóan a termék új. Gyakorlatilag az eredeti másolata. Minsége szintén csak a gyártó igényességén múlik. Az egyes márkák között nagy a minségbeli különbség, de az egyes márkákon belül a típusok között is nagy különbségek lehetnek. Töltfesték A tintapatronok utántöltésére használható folyékony tinta. Ilyen töltfestékek sok típushoz kaphatóak, amikkel az adott tintapatront újra lehet tölteni. A házi töltésrl külön cikkben foglalkozunk a Nyomtass Okosan! cikksorozatban. Tipp: Ne próbálja bármilyen más tintával megtölteni a nyomtatópatront, mert szinte biztos, hogy azonnal vagy nagyon rövid idn belül a patron tönkremegy, esetleg a nyomtatót is károsíthatja. Töltkészlet A tintapatronok töltéséhez forgalmazott eszköz. Tartalmazza az újratöltéshez szükséges tintát és a töltéshez szükséges eszközöket. Jelenleg ez a legolcsóbb utántöltési lehetség, de igényel némi jártasságot. Tipp: Az utántöltés sikere több tényeztl függ. A Nyomtass Okosan! cikksorozat egyik cikkében a házi utántöltés buktatóival, nehézségeivel és lehetségeivel külön foglalkozunk. Ez a mini tanulmány a Nyomtass Okosan! online tanfolyam olvasói részére készült. Ha elnyerte tetszését, szeretettel és sok-sok hasznos információval várjuk egy kattintásnyira innen, a címen!

5 Ha elolvasás után hasznosnak találja és szívesen megosztaná másokkal, azt következmények nélkül megteheti: a tanulmány szabadon másolható, továbbítható. A szerz kérése csupán annyi, hogy változatlan formában adja azt tovább. Ha Ön ezt a tanulmányt ajándékba kapta és elnyerte a tetszését, szeretettel várjuk egy kattintásra innen, a címen. Díjmentesen feliratkozhat a Nyomtass Okosan online tanfolyamra, ahol sok praktikus, fontos információt kaphat nyomtatásról, nyomatókról, festékekrl.. Kereshet cikkeink, blog bejegyzéseink között, ott is talál hasznos olvasnivalót. Ha elfogy a nyomtatófestéke, online áruházunk éjjel-nappal a rendelkezésére áll. Köszönöm megtisztel figyelmét: Harman Tibor Ps: ha még nem tette, klikk: Meglátja, megéri!

INFORMATIKAI ISMERETEK

INFORMATIKAI ISMERETEK Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2./A-2008-0163 K É P Z É S E K INFORMATIKAI ISMERETEK IT alapismeretek OKTATÁSI SEGÉDANYAG Budapest 2010 Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

MUNKAANYAG. Palencsárné Kasza Marianna. Ügyvitel-technikai ismeretek. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Palencsárné Kasza Marianna. Ügyvitel-technikai ismeretek. A követelménymodul megnevezése: Palencsárné Kasza Marianna Ügyvitel-technikai ismeretek A követelménymodul megnevezése: Ügyviteli és munkaerőpiaci ismeretek, álláskeresési technikák alkalmazása A követelménymodul száma: 2655-06 A tartalomelem

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP PSC 1510 ALL-IN-ONE http://hu.yourpdfguides.com/dref/917820

Az Ön kézikönyve HP PSC 1510 ALL-IN-ONE http://hu.yourpdfguides.com/dref/917820 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HP PSC 1510 ALL-IN-ONE. Megtalálja a választ minden kérdésre az HP PSC 1510 ALL-IN-ONE a felhasználói

Részletesebben

Rendszeres hardverkarbantartási

Rendszeres hardverkarbantartási dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor Rendszeres hardverkarbantartási feladatok A követelménymodul megnevezése: Hardveres, szoftveres feladatok A követelménymodul száma: 1168-06 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HAZAI KISVÁLLALKOZÁSOK KÖRÉBEN

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HAZAI KISVÁLLALKOZÁSOK KÖRÉBEN BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK ALAP/LEVELEZŐ TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HAZAI KISVÁLLALKOZÁSOK KÖRÉBEN Készítette:

Részletesebben

PC World 2001. február Táblázatkezelési feladatok Excelben Szupertippek Készítette: Móricz Attila

PC World 2001. február Táblázatkezelési feladatok Excelben Szupertippek Készítette: Móricz Attila PC World 2001. február Táblázatkezelési feladatok Excelben Szupertippek Készítette: Móricz Attila www.moricznet.hu Táblázatkezelési feladatok Excelben 2 2002.január 18-22:26 Előszó Naponta végzünk számításokat

Részletesebben

Akkumulátor töltése GS500-as motornál (és általában)

Akkumulátor töltése GS500-as motornál (és általában) Akkumulátor töltése GS500-as motornál (és általában) 1. Vegyük le az ülést 2. A tank elején található az akkumulátor. Kövessük végig a párologtató gumitömlőt és ahol rögzítve van, azt a kis lemezt hajlítsuk

Részletesebben

ALKALMAZOTT SZÁMÍTÁSTECHNIKA

ALKALMAZOTT SZÁMÍTÁSTECHNIKA ALKALMAZOTT SZÁMÍTÁSTECHNIKA oktatási segédanyag Szerkesztette az Atalanta oktatói munkaközösség 2007 T A R T A L O M J E G Y Z É K SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ALAPISMERETEK... 6 1. Számítástechnikai alapismertek...

Részletesebben

Hardvereismeret. (segédanyag)

Hardvereismeret. (segédanyag) Hardvereismeret (segédanyag) Alapfogalmak Számítógép Számítógépnek nevezzük azokat az elektronikus és elektromechanikus gépeket, amelyek program által vezérelve adatok befogadására, tárolására, visszakeresésére,

Részletesebben

Vagyonvédelmi eszközök (pl. etikett) elhelyezése az árun

Vagyonvédelmi eszközök (pl. etikett) elhelyezése az árun Bognár Zsoltné Vagyonvédelmi eszközök (pl. etikett) elhelyezése az árun A követelménymodul megnevezése: Ruházati termékek forgalmazása A követelménymodul száma: 0008-06 A tartalomelem azonosító száma és

Részletesebben

PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep.

PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep. Euro-100TX PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep.hu 2 Euro-100TX használati útmutató ECR-Trade Kft. Ez, a

Részletesebben

Hangoskönyv megoldások és szabványok, A magyarországi helyzet elemzése. Tartalomjegyzék

Hangoskönyv megoldások és szabványok, A magyarországi helyzet elemzése. Tartalomjegyzék 1. A vak és gyengénlátó emberek számára alkalmazható hangoskönyv megoldások és szabványok áttekintése 2., potenciális megoldási javaslatok kidolgozása Készítette az Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2

Részletesebben

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui A számítógép felépítése, részei opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára?

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? írta: Csepregi Balázs, a MarketingSzoftverek társtulajdonosa és vezető tanácsadója Ha írásunk elnyerte tetszését és szeretné

Részletesebben

Számítástechnikai alapismeretek

Számítástechnikai alapismeretek Számítástechnikai alapismeretek BEVEZETÉS A számítástechnika napjainkban egyre erőteljesebben nyomul be mindennapi életünkbe. A néhány éve még csak a hozzáértő kiváltságosok "játéka", a számítógép mára

Részletesebben

Alkalmazott technika szerint: Ütő nyomtatók Nem ütő nyomtatók Működési elv szerint: Leütéses Tintasugaras Lézer

Alkalmazott technika szerint: Ütő nyomtatók Nem ütő nyomtatók Működési elv szerint: Leütéses Tintasugaras Lézer Alkalmazott technika szerint: Ütő nyomtatók Nem ütő nyomtatók Működési elv szerint: Leütéses Tintasugaras Lézer Egyszerre kinyomtatható karakterek száma szerint: Karakternyomtató Sornyomtató Lapnyomtató

Részletesebben

Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...1

Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...1 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...1 EMBER ÉS SZÁMÍTÓGÉP...4 A SZÁMÍTÓGÉP NEM ELLENSÉG!...4 A SZÁMÍTÓGÉP IS CSAK ESZKÖZ, MINT EGY KALAPÁCS VAGY EGY FOGÓ...4 KOMMUNIKÁCIÓ A SZÁMÍTÓGÉPPEL...4 A SZÁMÍTÓGÉP

Részletesebben

INFORMATIKA ÉS INTERNET

INFORMATIKA ÉS INTERNET a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 9. füzet INFORMATIKA ÉS INTERNET Informatika és internet 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb motorját a hazai tulajdonú kis-

Részletesebben

Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa

Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa A mindennapi életünk része, hogy termékeket vásárolunk, szolgáltatásokat veszünk igénybe. Az egyes

Részletesebben

Általános. ISKOLA kezdési NAPLÓ. 1-8. osztályos gyermekek szülei részére

Általános. ISKOLA kezdési NAPLÓ. 1-8. osztályos gyermekek szülei részére Általános ISKOLA kezdési NAPLÓ 1-8. osztályos gyermekek szülei részére Kedves szülőtársam! Először is engedje meg, hogy bemutatkozzam Önnek! Rónavölgyi Bence, a Sodexo Marketing csapatának tagja vagyok.

Részletesebben

OPENCART. Online Webáruház. Felhasználói Ismertető. verzió: 1.0

OPENCART. Online Webáruház. Felhasználói Ismertető. verzió: 1.0 OPENCART Online Webáruház Felhasználói Ismertető verzió: 1.0-1 - Tartalomjegyzék Bevezető...5 Az OpenCart telepítése...6 Rendszer követelmények és installálás...7 Alapvető Beállítások...12 A magyar nyelvi

Részletesebben

Modellezés OpenBVEben, azaz tereptárgyak létrehozása

Modellezés OpenBVEben, azaz tereptárgyak létrehozása Modellezés OpenBVEben, azaz tereptárgyak létrehozása Készítette: Krisz, 2006 Második, átdolgozott kiadás, 2014 ckirbi@freemail.hu A második kiadás elkészítésében közreműködött: phontanka. Bevezetés Ez

Részletesebben

Mgr. Námesztovszki Zsolt HADRVERISMERETEK. Szabadka, 2009.

Mgr. Námesztovszki Zsolt HADRVERISMERETEK. Szabadka, 2009. Mgr. Námesztovszki Zsolt HADRVERISMERETEK Szabadka, 2009. A személyi számítógép felépítése A számítógép működéséhez alapvetőn hardver és szoftver szükséges, a kettő közötti kapcsolatot a firmware hozza

Részletesebben

WiFi alapok. Hungarian Wireless Community support@huwico.hu

WiFi alapok. Hungarian Wireless Community support@huwico.hu WiFi alapok Hungarian Wireless Community support@huwico.hu 1 Cél Ez a rövid kis áttekintés azoknak szól, akiknek a WiFi újdonság, még csak ismerkednek a technologiával, de nem az informatikus szemszögéből

Részletesebben

MUNKAANYAG. Borók Rita. Fényképezőgépek tartozékai (elemek, akkumulátorok, töltők stb. ) A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Borók Rita. Fényképezőgépek tartozékai (elemek, akkumulátorok, töltők stb. ) A követelménymodul megnevezése: Borók Rita Fényképezőgépek tartozékai (elemek, akkumulátorok, töltők stb. ) A követelménymodul megnevezése: A fotótermékek főbb jellemzői A követelménymodul száma: 0009-06 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS LINUXON 1. kötet Elméleti alapok A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések

Részletesebben

ADATBÁZIS-KEZELÉS. Szabó Bálint

ADATBÁZIS-KEZELÉS. Szabó Bálint Szabó Bálint MÉDIAINFORMATIKAI KIADVÁNYOK Szabó Bálint Eger, 2011 Lektorálta: CleverBoard Interaktív Eszközöket és Megoldásokat Forgalmazó és Szolgáltató Kft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az

Részletesebben

Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek

Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek 2012 A műnek erre a változatára a Nevezd meg! Így add tovább! 3.0 licenc feltételei1 érvényesek. A következőket teheted a művel:

Részletesebben