Témafelelıs: Szántai Sz., Szilvássyné, Kanász G. Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete. S z e n t e s. Tisztelt Képviselı-testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Témafelelıs: Szántai Sz., Szilvássyné, Kanász G. Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete. S z e n t e s. Tisztelt Képviselı-testület!"

Átírás

1 Szentes Város Polgármesterétıl 6600 Szentes Kossuth tér 6. U-918/2012. Témafelelıs: Szántai Sz., Szilvássyné, Kanász G. Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete S z e n t e s Tisztelt Képviselı-testület! Tárgy: Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések január 31-ig 3 projektjavaslatot szeretne az önkormányzat bírálatra beterjeszteni a Magyarország-Románia határon átnyúló program keretében, az 5. számú pályázati kiírásra. A pályázatok bírálata 1 körös, így kidolgozott projektjavaslatokkal nyílik mód pályázat beadására. Valamennyi pályázat esetében a támogató 95% támogatási intenzitással támogat projekteket, 5% saját forrás biztosítása szükséges. I.) számú projektjavaslat: a Kurcába befolyó városban keletkezı termálvizek Tisza sodorvonalba történı bevezetése. II.) számú projektjavaslat: Strandfejlesztés III.) számú projektjavaslat: útfelújítás Az I. számú projektjavaslat a Kurcába befolyó városban keletkezı termálvizek Tisza sodorvonalba történı bevezetése rövid tartalma: A projektben 3 önkormányzat venne részt. A Vezetı Partner Sándorfalva Önkormányzata lenne, ahol a Sóstó környezetében szezonális mőködéssel épület és alapinfrastruktúrák kialakítása történne meg. Az 1. számú Projekt Partner Újszentes (Dumbravita) önkormányzata. Itt a település melletti tavat körülvevı sétány szintén szezonális mőködtetéső, faszerkezető épület létesülne, valamint 2500 db ıshonos fa ültetése. A 2. számú Projekt Partner Szentes Város Önkormányzata lenne, ahol a Kurca tehermentesítése történne meg. Illeszkedés a pályázati kiíráshoz: A prioritási tengely: 1. Az együttmőködési terület közös, fenntartható fejlıdéséhez szükséges kulcsfeltételek javítása; 1.3. Környezetvédelem; A természet és a természeti értékek védelme- infrastruktúra. A kerettevékenység: természetes élıhelyek helyreállítása vagy fejlesztése; a táj és a természeti értékek védelmét szolgáló funkciók létrehozása, fejlesztése. Kapcsolódás: A Vezetı Partner, Sándorfalva Város Önkormányzata és Újszentes, mint projekt partner által kialakítani tervezett épületek hasznosítási célja a fiatalok, elsısorban az általános és középiskolás korcsoport számára a környezeti oktatás, nevelés színhelyeinek kialakítása. Valamennyi épületben bemutatásra, ismertetésre kerülnének a beruházás helyszínének természeti értékei. Szentes esetében a vízminıség prognosztizálható javulása miatt a természeti értékek helyreállítása történne meg, illetve az ide kapcsolódó élıvilág kerülne bemutatásra a fiatal korosztály számára. A projektpartnerek között az együttmőködés és a határon átnyúló jelleg az egymás projektjeinek közös látogatásával valósul meg.

2 2 Szentes Város Önkormányzata beruházásának forrásösszetétele: A projekt teljes bekerülési költsége: Elnyerhetı támogatás: Biztosítandó önrész: (320Ft/ árfolyamon számolva eft) Önerı biztosításának forrása: Önerı biztosításának forrása: a saját erı biztosításához szükséges a Dr Bugyi István Kórház felújításához rendelt MFB hitelkeret átcsoportosítása. Az 5 éves fenntartási idıszak alatt, mivel minden berendezés új lesz, ezért nem szükséges fenntartási költséggel számolni. A pályázati folyamat: A projekt pénzneme EURO. Ezért javasolt valamennyi esetlegesen megkötendı szerzıdést EUR-ban megkötni, illetve a kifizetések pénznemének is az EUR-t választani. A pályázatok bírálata kb. 140 munkanapot vesz igénybe, 1 fordulós eljárásrendben. Ezt az idıszakot követi a támogató döntés esetén a támogatási szerzıdés megkötésének procedúrája. Ez után szükséges a közbeszerzési eljárásokat lefolytatni, melynek idıigénye jelenlegi ismereteink szerint 3 hónap. Fentiek alapján a beruházások megvalósítására 2013-ban kerülne sor. A II. számú projektjavaslat: STRANDFEJLESZTÉS rövid tartalma: A projektben 2 önkormányzat venne részt. A Vezetı Partner Újszentes (Dumbravita) Önkormányzata lenne, ahol megépülne egy sportkomplexum 2 szintes épülete, melyben teremsportok (asztalitenisz, kézilabda,) őzhetıek, s egyben egy turisztikai információs bázist is képezne. A Projekt Partner Szentes Város Önkormányzata lenne, ahol a Strandfejlesztés egyes ütemeként az alábbi beruházások valósulnának meg: 50 m medence felújítása Termál medence felújítása Öltözı épület szintcserével 33m medence burkolat felújítása 33m medence körüli burkolat felújítása tanmedence sátorfedése Geotermál rendszerkiépítése 25 és 33 m medencék gépháza Tervezett soft költségek, programok, edzıtábor, utazások, mőszaki ellenır és egyéb szolgáltatások Illeszkedés a pályázati kiíráshoz: A prioritási tengely: 2. Társadalmi és gazdasági kohézió erısítése a határmenti térségben, beavatkozási terület 2.1 Határon átnyúló gazdasági együttmőködés támogatása, tevékenységi terület: Turizmusfejlesztés. A kerettevékenység: Tematikus turisztikai csomagok kifejlesztése, közös marketingeszközök és tájékoztató rendszerek elkészítése. Kapcsolódás: A Vezetı Partner, Újszentes Önkormányzata és Szentes Város Önkormányzata, mint Projekt Partner által kialakítani tervezett épületek hasznosítási célja a fiatalok, elsısorban az általános és középiskolás korcsoport számára a sport, mint az egészséges életmód alapjának megteremetése. A projekt keretében lehetıséget biztosítunk a célcsoportból egy-egy csoport számára, hogy megismerkedhessenek a másik településen az új infrastruktúra nyújtotta sportolási lehetıségekkel. A projektpartnerek között az együttmőködés és a határon átnyúló jelleg az egymás projektjeinek közös látogatásával valósul meg.

3 3 Szentes Város Önkormányzata beruházásának forrásösszetétele: A projekt bekerülési költsége: Elnyerhetı támogatás: ( ,-Ft) Biztosítandó önrész: (320Ft/ árfolyamon számolva eFt) Önerı biztosításának forrása: MFB hitelkeret Strandfejlesztésre elkülönített kerete A fenntartási idıszakban évi 9.600eFt bevétel kiesést jelent az üzemeltetınél az ingyenes idıszakban, sportolási céllal beengedett vendégek beléptetése. Ez a pályázat nonprofit jellegébıl adódik. A pályázati folyamat: A projekt pénzneme EURO. Ezért javasolt valamennyi esetlegesen megkötendı szerzıdést EUR-ban megkötni, illetve a kifizetések pénznemének is az EUR-t választani. A pályázatok bírálata kb. 140 munkanapot vesz igénybe, 1 fordulós eljárásrendben. Ezt az idıszakot követi a támogató döntés esetén a támogatási szerzıdés megkötésének procedúrája. Ez után szükséges a közbeszerzési eljárásokat lefolytatni, melynek idıigénye jelenlegi ismereteink szerint 3 hónap. Fentiek alapján a beruházások megvalósítására 2013-ban kerülne sor. A 3. számú projektjavaslat: ÚTFEJLESZTÉS rövid tartalma: A projektben 3 önkormányzat venne részt. A Vezetı Partner Újszentes (Dumbravita) Önkormányzata lenne, belterületi útfejlesztés valósulna meg, amelyre egy elızı Román-Magyar pályázatból nyertek el forrást. Az 1. Projekt Partner Szentes Város Önkormányzata, ahol az alábbi útszakaszok kerülnének felújításra: 1.) Téglagyári út (Ipartelepi út- Vásárhelyi út között) 2.) Vásárhelyi út (Téglagyári út- Ipartelepi út között) 3.) Berki út (Gr. Teleki utca- 451 j. út között) 4.) Csongrádi út (TESCO körforgalom- 451 j. út között) A 2. számú Projekt Partner Derekegyház Község Önkormányzata lenne, ahol a szintén útfelújítások történnének. Illeszkedés a pályázati kiíráshoz: A prioritási tengely: 1. Az együttmőködési terület közös, fenntartható fejlıdéséhez szükséges kulcsfeltételek javítása; beavatkozási terület: 1.1 Határon átnyúló közlekedés fejlesztése, tevékenységi terület: útépítés/felújítás, kerettevékenység: A határon áthaladó (a határhoz vezetı és azt keresztezı), településeket összekötı utak felszínének és alépítményeinek építése, rehabilitációja Kapcsolódás: A Vezetı Partner és a Projekt Partnerek által felújítani tervezett utak hasznosítási célja, hogy a települések lakosai, minél gyorsabban, komfortosabban, a Romániába vezetı fıutat elérhessék, ezáltal elısegítve a két nemzet közti kapcsolatok erısödését, látogatásainak gyakoriságát. Szentes Város Önkormányzata beruházásának forrásösszetétele: A projekt tervezett bekerülési költsége beérkezı tervezıi költségvetések alapján: ( ,-Ft) Elnyerhetı támogatás: ( ,- Ft), Biztosítandó önrész: (320Ft/ árfolyamon számolva ,-Ft) Önerı biztosításának forrása: a saját erı biztosításához szükséges a Dr Bugyi István Kórház felújításához rendelt MFB hitelkeret átcsoportosítása A projekt fenntartási idıszakára vonatkozó, normál útkarbantartási munkálatokon kívül egyéb költség nem terheli a projektet.

4 4 A pályázati folyamat: A projekt pénzneme EURO. Ezért javasolt valamennyi esetlegesen megkötendı szerzıdést EUR-ban megkötni, illetve a kifizetések pénznemének is az EUR-t választani. A pályázatok bírálata kb. 140 munkanapot vesz igénybe, 1 fordulós eljárásrendben. Ezt az idıszakot követi a támogató döntés esetén a támogatási szerzıdés megkötésének procedúrája. Ez után szükséges a közbeszerzési eljárásokat lefolytatni, melynek idıigénye jelenlegi ismereteink szerint 3 hónap. Fentiek alapján a beruházások megvalósítására 2013-ban kerülne sor. A fenti 3 projektjavaslat esetében szükséges döntést hozni, a pályázatok beadásáról, támogatott projektek esetében azok megvalósításáról. Továbbá döntés szükséges a biztosítandó önerı rendelkezésre bocsátásáról, valamint a projektek megvalósítását követıen a létrehozott projekteredmények fenntartásáról. A fenntartási idıszak az utolsó támogatott mővelet befejezését követı záró elszámolás támogató általi elfogadásától számított 5 évig tart. Kérem a T. Képviselı-testületet, hogy az elıterjesztést megvitatás után az alábbi határozati javaslatokat elfogadni szíveskedjen. /2012.(.) Tárgy: Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések I. HATÁROZATI JAVASLAT Szentes Város Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta a Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések tárgyú elıterjesztést és az alábbiak szerint határoz: A Képviselı-testület az elıterjesztésben I számú, a Kurcába befolyó városban keletkezı termálvizek Tisza sodorvonalba történı bevezetése tárgyú projektjavaslatot támogatja a következık szerint: 1) Hozzájárul a pályázatok beadásához; 2) A pályázatok támogatottsága esetében a szükséges önerıt az Önkormányzat a 2013 évi költségvetésében biztosítja; Euro mértékben (320Ft/ árfolyamon számolva eft) 3) Támogatott projektjavaslat esetén hozzájárul a Támogatási Szerzıdés megkötéséhez és a projekt megvalósításához; 4) Támogatott projekt esetén hozzájárul a projekt kötelezı fenntartásához szükséges eszközök, források biztosításához. A Képviselı-testület felhívja a Polgármestert, hogy a határozat szerinti intézkedéseket tegye meg. Felelıs: Polgármester Határidı: A határozatról értesítést kapnak: 1./ Szentes Város Polgármestere 2./ Polgármesteri Hivatal Jegyzıje 3./ Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda vezetıje 4./ Polgármesteri Hivatal Mőszaki Osztályának vezetıje

5 5 /2012.(.) Tárgy: Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések II. HATÁROZATI JAVASLAT Szentes Város Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta a Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések tárgyú elıterjesztést és az alábbiak szerint határoz: A Képviselı-testület az elıterjesztésben szereplı II. számú, Strandfejlesztés tárgyú projektjavaslatot támogatja a következık szerint: 1.) Hozzájárul a pályázatok beadásához; 2.) A pályázatok támogatottsága esetében a szükséges önerıt az Önkormányzat a 2013 évi költségvetésében biztosítja; Euro mértékben (320Ft/ árfolyamon számolva eFt) 3.) Támogatott projektjavaslat esetén hozzájárul a Támogatási Szerzıdés megkötéséhez és a projekt megvalósításához; 4.) Támogatott projekt esetén hozzájárul a projekt kötelezı fenntartásához szükséges eszközök, források biztosításához. A Képviselı-testület felhívja a Polgármestert, hogy a határozat szerinti intézkedéseket tegye meg. Felelıs: Polgármester Határidı: A határozatról értesítést kapnak: 1./ Szentes Város Polgármestere 2./ Polgármesteri Hivatal Jegyzıje 3./ Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda vezetıje 4./ Polgármesteri Hivatal Mőszaki Osztályának vezetıje /2012.(.) Tárgy: Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések III. HATÁROZATI JAVASLAT Szentes Város Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta a Szentes Város Önkormányzata HURO 5. pályázati felhívás alapján infrastrukturális fejlesztések tárgyú elıterjesztést és az alábbiak szerint határoz: A Képviselı-testület az elıterjesztésben szereplı III. számú, Útfejlesztés tárgyú projektjavaslatot támogatja a következık szerint: 1.) Hozzájárul a pályázatok beadásához; 2.) A pályázatok támogatottsága esetében a szükséges önerıt az Önkormányzat a 2013 évi költségvetésében biztosítja; (320Ft/ árfolyamon számolva ,-Ft) 3.) Támogatott projektjavaslat esetén hozzájárul a Támogatási Szerzıdés megkötéséhez és a projekt megvalósításához;

6 6 4.) Támogatott projekt esetén hozzájárul a projekt kötelezı fenntartásához szükséges eszközök, források biztosításához. A Képviselı-testület felhívja a Polgármestert, hogy a határozat szerinti intézkedéseket tegye meg. Felelıs: Polgármester Határidı: A határozatról értesítést kapnak: 1./ Szentes Város Polgármestere 2./ Polgármesteri Hivatal Jegyzıje 3./ Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda vezetıje 4./ Polgármesteri Hivatal Mőszaki Osztályának vezetıje Szentes, január 20. Szirbik Imre polgármester

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. január 26-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. január 26-i ülésére Tárgy: Békés-Dánfok Öko- és Aktívturisztikai Központ fejlesztési pályázat benyújtása Magyarország- Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 HURO/1101 Előkészítette: Véleményező bizottság:

Részletesebben

Mell: 2 db Nyilatkozat Beruházás költségvetése

Mell: 2 db Nyilatkozat Beruházás költségvetése Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. Üi.: V- 449/ 2012. Témafelelős: Szűcs Szabolcs Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete S z e n t e s Tárgy: A Szentesi Strandfürdő élményfürdővel és wellness

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2012 január 25 - i testületi ülésére a 2. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Rendelet tervezet az önkormányzat 2012 évi költségvetésérıl

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

NYILVANOS ULES napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYILVANOS ULES napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ikt. sz.:!x. :.1.~ 12016. ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Előadó: Békéscsaba, Szent István tér 7. 11 Me.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-804 E-mail:

Részletesebben

Tárgy: A Pálmások Szövetsége és a CSMKIK Kistérségi Elnöksége véleménye a 2012. október 19-i képviselı-testületi ülés napirendi elıterjesztéseihez

Tárgy: A Pálmások Szövetsége és a CSMKIK Kistérségi Elnöksége véleménye a 2012. október 19-i képviselı-testületi ülés napirendi elıterjesztéseihez - 1 Pálmások Szövetsége és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentesi Kistérségi Elnöksége Szentes, Móricz Zsigmond u. 1/2. Szentes Város Polgármesteri Hivatala Szirbik Imre Úr polgármester

Részletesebben

Támogatási szerzıdés módosítás kérelem

Támogatási szerzıdés módosítás kérelem Támogatási szerzıdés módosítás kérelem 2007-2013 idıszakban a Közlekedési Operatív Program keretében a Közlekedési módok összekapcsolása, gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. december 16 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

A kiemelt projekt, mint a projekt-kiválasztás egyik lehetséges formája és Projektfejlesztési tapasztalatok a városrehabilitációs projekteken

A kiemelt projekt, mint a projekt-kiválasztás egyik lehetséges formája és Projektfejlesztési tapasztalatok a városrehabilitációs projekteken A kiemelt projekt, mint a projekt-kiválasztás egyik lehetséges formája és Projektfejlesztési tapasztalatok a városrehabilitációs projekteken keresztül Helye a rendszerben Programozás Értékelés Megvalósítás

Részletesebben

SZENTES VÁROS. - Városközpont Akcióterület - II. fordulós

SZENTES VÁROS. - Városközpont Akcióterület - II. fordulós SZENTES VÁROS - Városközpont Akcióterület - II. fordulós VÉGLEGES AKCIÓTERÜLETI TERVE 1. számú melléklet A közvetett támogatási rendszer pályázati dokumentumai 2011. MÁRCIUS TARTALOMJEGYZÉK I. MŰKÖDÉSI

Részletesebben

Egyeztetési anyag 1. változat

Egyeztetési anyag 1. változat AZ ÉRKERTI LAKÓTELEP NAGYVÁROSIAS LAKÓKÖRNYEZETÉNEK MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSA ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Egyeztetési anyag 1. változat 2009. március 17. MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda,

Részletesebben

77/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása

77/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat. A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása 77/2009. (VI. 18.) Kgy. határozat A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Baranyai Élménykörút projektre vonatkozó Támogatási

Részletesebben

Az ajánlatkérő megbízásából (ajánlattevő neve) -t a közbeszerzési eljárásban ajánlattételre az alábbiak szerint tisztelettel felkérem.

Az ajánlatkérő megbízásából (ajánlattevő neve) -t a közbeszerzési eljárásban ajánlattételre az alábbiak szerint tisztelettel felkérem. részére Cégnév Cím Tel./Fax/E-mail Tárgy: MTA Természettudományi Kutatóközpont által kiírt 1 db High Performance Computing számítógép rendszer beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárás felkérés ajánlattételre

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. május 20.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. május 20. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. május 20. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

amely egyrészről másrészről

amely egyrészről másrészről M U N K A M EG O S Z T Á S I M E G Á L L A P O D Á S amely egyrészről másrészről harmadrészről PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE székhely: 2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47. adószám: 15730655-2-13

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. november 5-i rendkívüli ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. november 5-i rendkívüli ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 5-i rendkívüli ülésére Tárgy: A KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0086 projekttel kapcsolatos döntések meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Készült: Szentes Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2011. augusztus- szeptemberében

Készült: Szentes Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2011. augusztus- szeptemberében Készült: Szentes Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2011. augusztus- szeptemberében Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-21812-5/2011. ELŐTERJESZTÉS Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

FELHÍVÁS. a városi barnamezős területek megújítására. A felhívás címe: Barnamezős területek rehabilitációja A felhívás kódszáma: TOP-2.1.

FELHÍVÁS. a városi barnamezős területek megújítására. A felhívás címe: Barnamezős területek rehabilitációja A felhívás kódszáma: TOP-2.1. FELHÍVÁS a városi barnamezős területek megújítására A felhívás címe: Barnamezős területek rehabilitációja A felhívás kódszáma: TOP-2.1.1-15 Magyarország Kormányának felhívása a helyi önkormányzatok részére

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18. -I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18. -I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18. -I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 36-115/2009. MELLÉKLET: 3 DB TÁRGY: A Baranyai Élménykörút projekt támogatási szerződésének elfogadása

Részletesebben

JAVASLAT. Heves Megye Integrált Területi Programja végrehajtásával kapcsolatban létrehozandó gazdasági társaság alapítására

JAVASLAT. Heves Megye Integrált Területi Programja végrehajtásával kapcsolatban létrehozandó gazdasági társaság alapítására 89-2/2015/222 Heves Megyei Közgyűlés Helyben JAVASLAT Heves Megye Integrált Területi Programja végrehajtásával kapcsolatban létrehozandó gazdasági társaság alapítására Tisztelt Közgyűlés! A 2014-2020-as

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. a NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. a NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítása, valamint a természeti értékeken alapuló aktív turisztikai programok

Részletesebben

1/2012. (I.17.) taggyűlési határozat:

1/2012. (I.17.) taggyűlési határozat: 1/2012. (I.17.) taggyűlési határozat: A Taggyűlés felhatalmazza a Társaság ügyvezetőjét a DAOP-4.1.2/B-11 jelű, a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban című pályázat dokumentációjának

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. JÚNIUS 8-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. JÚNIUS 8-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. JÚNIUS 8-I ÜLÉSÉRE 1. IKTATÓSZÁM: 33-5/2015. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Fejér Megyei Önkormányzat által megvalósítandó kerékpárút hálózat fejlesztésével

Részletesebben

Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Humánpolitikai Iroda 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel.: 95/523-160

Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Humánpolitikai Iroda 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel.: 95/523-160 Nyílt ülésen kerül tárgyalásra: A Bizottság saját hatáskörébe tartozó döntések 18./ Napirendi pont Sárvári Közös Önkormányzati Hivatal Humánpolitikai Iroda 9600 Sárvár, Várkerület 2. Tel.: 95/523-160 E

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. április 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. április 23-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 81/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. április 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/320-230, Tel.:95/ 523-100 M E G H Í V Ó Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. április 13-án (szerdán) 14:30 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. november 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. november 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/ 1-43/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. november 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2015. november19. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2015. november19. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2015. november19. napján megtartott soros nyílt ülésének könyvéből 426/2015. (XI.19.) Kt. határozat Tárgy: 2015. november19. napján megtartott soros testületi ülés napirendjének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 7-i ülésére. Tárgy:

ELŐTERJESZTÉS. Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 7-i ülésére. Tárgy: Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 7-i ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindítása a TIOP 1.1.1/07/1-2008-0155 pályázat eszközeinek beszerzésére

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 2013. MÁRCIUS TARTALOM 1. Bevezető 2. A HVS célja és szükségszerűsége 2. A HACS szerepe a döntéshozatalban

Részletesebben

FELHÍVÁS. a városi területek környezettudatos megújítására. A felhívás címe: Zöld város kialakítása. A felhívás kódszáma: TOP-2.1.

FELHÍVÁS. a városi területek környezettudatos megújítására. A felhívás címe: Zöld város kialakítása. A felhívás kódszáma: TOP-2.1. FELHÍVÁS a városi területek környezettudatos megújítására A felhívás címe: Zöld város kialakítása A felhívás kódszáma: TOP-2.1.2-15 Magyarország Kormányának felhívása a helyi önkormányzatok részére városrehabilitációs

Részletesebben

JAVASLAT Önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaság alapítására

JAVASLAT Önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaság alapítására 17/2016/231. Heves Megyei Közgyűlés valamennyi bizottsága Heves Megyei Közgyűlés Helyben JAVASLAT Önkormányzati tulajdonú nonprofit gazdasági társaság alapítására Tisztelt Bizottság! Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

KIEMELT PROJEKT ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

KIEMELT PROJEKT ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program KIEMELT PROJEKT ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program IT szakemberképzés és az informatika mint lehetőség a hátrányos helyzetű tanulók számára c. Kiemelt Projekt Felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.1.16-14

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. március 14-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. március 14-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2013. március 14-i soros ülésén Hozott határozatok: 35/2013./03.14/KT.sz.-tól 59/2013./03.14./KT.sz-ig Hozott rendelet: 7/2013./03. 18./-tól

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése c. konstrukciójához Kódszám: ÉAOP-2009-2.1.2/A/B A PROJEKTEK AZ EURÓPAI

Részletesebben

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Zöld város kialakítása című (TOP-2.1.2-15 kódszámú) felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Zöld város kialakítása című (TOP-2.1.2-15 kódszámú) felhívás Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Zöld város kialakítása című (TOP-2.1.2-15 kódszámú) felhívás Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az alábbi pontokat érintik:

Részletesebben

- A pályázó vállalkozások (távh szolgáltatók, távh termel k), jelen pályázati kiírásra csak akkor pályázhatnak, ha távh szolgáltatói m ködési

- A pályázó vállalkozások (távh szolgáltatók, távh termel k), jelen pályázati kiírásra csak akkor pályázhatnak, ha távh szolgáltatói m ködési Cím: Távh -szektor energetikai korszer sítése / KEOP-2009-5.4.0 Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Határid : Folyamatos Pályázhat: 11 Jogi személyiség gazdasági társaság 113 Korlátolt felel sség társaság

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. 63/510 384 Fax: 63/510 332

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. 63/510 384 Fax: 63/510 332 Szentes Város Önkormányzata i Hivatal Jegyzőjétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. 63/510 384 Fax: 63/510 332 Ikt. sz.:u-17564-2/2012 Tárgy: A határozatainak végrehajtásáról készült beszámoló Mell:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/239-1/2011/I. Üi.: Gila Gyöngyi Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "A fürdővárosi funkciókat kiszolgáló,

Részletesebben

Bíró György, a bizottság külső szakértő tagja Ambrus Tibor, a bizottság külső szakértő tagja

Bíró György, a bizottság külső szakértő tagja Ambrus Tibor, a bizottság külső szakértő tagja 21078-7 J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottsága 9. június 23-án (kedden) 9 órakor tartott üléséről Jelen voltak: Kohári Nándor, a bizottság elnöke

Részletesebben

Ikt.sz.: 911/2016/U1 Tárgy: Tájékoztatás a 2016. április és május hónapokban benyújtásra kerülő pályázatokról

Ikt.sz.: 911/2016/U1 Tárgy: Tájékoztatás a 2016. április és május hónapokban benyújtásra kerülő pályázatokról Ikt.sz.: 911/2016/U1 Tárgy: Tájékoztatás a 2016. április és május hónapokban benyújtásra kerülő pályázatokról Mellékletek: kivonatok pályázati felhívásokból Szatymaz Község Képviselő-testülete Szatymaz

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 21-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 119-1/2007.(VI. 11.) számú. h a t á r o z a t a. a 169/2006. (VI. 28.) számú határozat visszavonásáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 119-1/2007.(VI. 11.) számú. h a t á r o z a t a. a 169/2006. (VI. 28.) számú határozat visszavonásáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 119-1/2007.(VI. 11.) számú h a t á r o z a t a a 169/2006. (VI. 28.) számú határozat visszavonásáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta és a 169/2006.

Részletesebben

SALGÓTARJÁNI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS DIÁKOTTHON Salgótarján, József Attila út 2. EL - 1.1.1. A működési dokumentumok tárolása, frissítése és...

SALGÓTARJÁNI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS DIÁKOTTHON Salgótarján, József Attila út 2. EL - 1.1.1. A működési dokumentumok tárolása, frissítése és... SALGÓTARJÁNI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS DIÁKOTTHON Salgótarján, József Attila út 2. EL - 1.1.1. A működési dokumentumok tárolása, frissítése és...3 megismertetése...3 EL - 1.1.1. A működési dokumentumok

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok című pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-6.1.2/13/1 Dohányzás leszokás támogató

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Város Polgármesterétől 02-2632-3/2005. Témafelelős: Krajsóczki Sné Tárgy: Javaslat a 6/2005.(III.19.) KT rendelet módosítására SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE S z e n t e s Tisztelt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt KKETTKK 56P 02 jelű Büszkeségpontok pályázathoz

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. Tel.: (06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf.

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. november 20-i ülésére

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja támogatására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja támogatására Kódszám: TÁMOP-4.2.3/08/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Pásztó Város Önkormányzat Képvisel -testülete 3/2010. (II.15.) rendelete a város 2010. évi költségvetésér l

Pásztó Város Önkormányzat Képvisel -testülete 3/2010. (II.15.) rendelete a város 2010. évi költségvetésér l Pásztó Város Önkormányzat Képvisel -testülete 3/2010. (II.15.) rendelete a város 2010. évi költségvetésér l Pásztó Városi Önkormányzat Képvisel -testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.évi

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. június 17.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. június 17. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. június 17. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. január 28-án tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. január 28-án tartandó ülésére. Jelentés a lejárt határidejű határozatokról Füzesgyarmat Város Önkormányzat POLGÁRMESTERÉTŐL 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmesterihivatal@fuzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2015. június 29-i Képviselő-testületi ülésre

ELŐTERJESZTÉS. 2015. június 29-i Képviselő-testületi ülésre HALIMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8452 HALIMBA, Petőfi S. u. 16. (88) 237-003 fax (88) 237-003 Ügyiratszám: 11/704/2015. Készítette: Hornyák Attila Tárgy: A Településrendezési eszközök módosításával

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 JAVASLAT

PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 JAVASLAT PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-52 /2011. A határozat meghozatala minısített szavazattöbbséget igényel! JAVASLAT Város-rehabilitációra

Részletesebben

Sewage work Info Versioon Avaldamise kp URL Sulgemisaeg Väline hanke ID Dok. väljastamise tähtaeg Hanke liik Muutmisaeg Dokumendi liik Hankemenetlus

Sewage work Info Versioon Avaldamise kp URL Sulgemisaeg Väline hanke ID Dok. väljastamise tähtaeg Hanke liik Muutmisaeg Dokumendi liik Hankemenetlus Sewage work Info Versioon 3 URL http://com.mercell.com/permalink/41193549.aspx Väline hanke ID 156207-2014 Hanke liik Hange Dokumendi liik Lisateave Hankemenetlus Avatud menetlus Lepingu liik Ehitustööde

Részletesebben

Szatmár Leader Közhasznú Egyesület 4900 Fehérgyarmat, Kossuth tér. 40. E-mail: leader.szatmar@gmail.com Honlap: www.szatmarleader.

Szatmár Leader Közhasznú Egyesület 4900 Fehérgyarmat, Kossuth tér. 40. E-mail: leader.szatmar@gmail.com Honlap: www.szatmarleader. JEGYZŐKÖNYV A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület Elnökségének és Tervezői Munkacsoportjának együttes üléséről 2016. január 28. 10 00 TÁRGYSOROZAT: I. A beérkezett projektjavaslatok illeszkedésvizsgálata

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 1/2010. (I.08.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 1/2010. (I.08.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 1/2010. (I.08.) önkormányzati rendelete az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatásáról szóló 13/2008.(III.05.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására

az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására Kódszám: EUREKA_HU_13 1 TARTALOM A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK... 3 A.1. A pályázati kiírás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program B/1 melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatása

Részletesebben

TÁMOGATÓI OKIRAT. Jelen Támogatói Okiratban foglaltak szerint támogatási jogviszony létrejött

TÁMOGATÓI OKIRAT. Jelen Támogatói Okiratban foglaltak szerint támogatási jogviszony létrejött TÁMOGATÓI OKIRAT Értesítem, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Gazdaságfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága a GOP-2011-2.1.1/M Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázati kiírására beérkezett..

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK G a z d a s á g i p r o g r a m ja a 2015-2019. időszakra 6.0 (2015-02-11) Tartalomjegyzék Preambulum: a Gazdasági program célja 1. Aszód város gazdasági

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Papp Krisztina jkv. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozza:

JEGYZŐKÖNYV. Papp Krisztina jkv. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozza: JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. július 26-án a Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének a községháza nagytermében megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Buza Máté Gyanó Józsefné Haszon

Részletesebben

tekintettel az Európai Közösséget létrehozó szerződésre és különösen annak 161. cikkére, tekintettel a Bizottság javaslatára,

tekintettel az Európai Közösséget létrehozó szerződésre és különösen annak 161. cikkére, tekintettel a Bizottság javaslatára, 2006.7.31. L 210/25 A TANÁCS 1083/2006/EK RENDELETE (2006. július 11.) az Európai Regionális Fejlesztési Alapra, az Európai Szociális Alapra és a Kohéziós Alapra vonatkozó általános rendelkezések megállapításáról

Részletesebben

Tárgy: Szentes 4133/10 hrsz-ú ingatlan elővásárlási joga Melléklet: 1. kérelem 2. tulajdoni lap 3. térképmásolat

Tárgy: Szentes 4133/10 hrsz-ú ingatlan elővásárlási joga Melléklet: 1. kérelem 2. tulajdoni lap 3. térképmásolat Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda - Vagyongazdálkodási csoport 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ügyiratszám: U-21028/2015 Témafelelős: Tóth Ágnes Tárgy: Szentes 4133/10 hrsz-ú ingatlan

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE

FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE FELHÍVÁS FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE A felhívás címe: Fenntartható települési közlekedésfejlesztés A felhívás kódszáma: TOP-3.1.1-15 Magyarország Kormányának felhívása a települési önkormányzatok

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet)

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) 1 ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) Amely létrejött egyrészről a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás (székhely: 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1., képviseli: Holovits Huba társulási elnök),

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉRE 12. IKTATÓSZÁM: 2-15 /2012. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Fejér Megyei Közgyőlés, mint a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 06. napján az Önkormányzat Hivatal épületében (8945

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ügyiratszám: U-9933-2/2016. Témafelelős: Czirok Jánosné Tárgy: A Tiszai Strand állapotának fejlesztése Szentes

Részletesebben

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Dörgicse Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email. Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.hu M E G H Í V Ó Balatonkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. 63/510 300 Fax: 63/510 341

Szentes Város Polgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. 63/510 300 Fax: 63/510 341 Ikt. sz.: U-12607/2015 Támafelelős: Dr. Nagy György jogtanácsos Szentes Város Polgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. 63/510 300 Fax: 63/510 341 Tárgy: Mell: A Jövőnkért Alapfokú Művészeti

Részletesebben

Döntés a háziorvosi praxis helyettesítéséről

Döntés a háziorvosi praxis helyettesítéséről Az előterjesztés száma: 33/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2016. február 24. napján, 18-órakor megtartandó ülésére Döntés a

Részletesebben

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. évi pénzügyi terve

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. 2016. évi pénzügyi terve A Balatoni Integrációs Kft. célja, hogy a régió fejlesztésében 2000 óta végzett sikeres tevékenységét, szakmai tapasztalatát felhasználva

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2000. (XII.13.) ÖKT számú R E N D E L E T E

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2000. (XII.13.) ÖKT számú R E N D E L E T E NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 21/2000. (XII.13.) ÖKT számú R E N D E L E T E a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról szóló rendeletről A KÉPVISELŐ-TESTÜLET: a kulturális javak

Részletesebben

KIEMELT PROJEKT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program

KIEMELT PROJEKT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program KIEMELT PROJEKT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz c. pályázathoz Kódszám: TÁMOP- 3.1.1-11/1 Tartalom A. A TÁMOGATÁS

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA 2014. szeptember 18. SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE OPERATÍV PROGRAMJA Készült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat megbízásából A területfejlesztési

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK K Ö Z L Ö N Y E

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK K Ö Z L Ö N Y E MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK K Ö Z L Ö N Y E 1 TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI... 7 23. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI....

Részletesebben

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 fax.:63/510-388

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 fax.:63/510-388 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 fax.:63/510-388 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: E- /2013. Tárgy:

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

FELHÍVÁS. Helyi foglalkoztatási megállapodások, paktumok megvalósítására. A felhívás címe: Helyi foglalkoztatási együttműködések

FELHÍVÁS. Helyi foglalkoztatási megállapodások, paktumok megvalósítására. A felhívás címe: Helyi foglalkoztatási együttműködések FELHÍVÁS Helyi foglalkoztatási megállapodások, paktumok megvalósítására A felhívás címe: Helyi foglalkoztatási együttműködések A felhívás kódszáma: TOP-5.1.2-15 Magyarország Kormányának felhívása a helyi

Részletesebben

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának 2013. szeptember 19- i, illetve a Képviselő-testület 2013. szeptember 24. napján tartandó

Részletesebben

Kulturá lis é s Sport Esé lytérémté si Inté zkédé si Prográm

Kulturá lis é s Sport Esé lytérémté si Inté zkédé si Prográm Kulturá lis é s Sport Esé lytérémté si Inté zkédé si Prográm A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Kulturális és Sport Esélyteremtési Intézkedési Programjának célja, hogy egyéni, intézményi és társadalmi

Részletesebben

Tárgy: Dózsa-ház közösségi térré alakítása című pályázat Mell: állásfoglalások

Tárgy: Dózsa-ház közösségi térré alakítása című pályázat Mell: állásfoglalások Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz U-18577 /2009. Témafelelős: Mészáros Ágnes Tárgy: Dózsa-ház közösségi térré alakítása című pályázat Mell: állásfoglalások

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal: Dr. Szemes Gabriella E.M.J.V. Jogi és Szervezési Iroda képviseletében

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal: Dr. Szemes Gabriella E.M.J.V. Jogi és Szervezési Iroda képviseletében JEGYZŐKÖNYV Készült: Jelen vannak: Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 2012. június 19-én megtartott n y í l t testületi üléséről., Benkó Dániel,, Nahóczki László, Dr. Zsirai Sándor Tanácskozási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Iktatószám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2013. Előkészítő: Gulyás Anetta ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2013. április.-i ülésére Tárgy: Támogatási

Részletesebben

Pályázati figyelő 2012. július

Pályázati figyelő 2012. július Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok kapcsolódó 1 kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezet Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12,

Részletesebben

be/sfp-5049/2015/mkosz

be/sfp-5049/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Dombóvári KSKE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 5.801/2016. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával és Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatával együttműködési megállapodás

Részletesebben

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 16.

Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 16. Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. február 16. J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Képviselő-testületi ülésekről hangfelvétel készül. A napirendi pontok tárgyalásával kapcsolatos írásos előterjesztésen

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. június 5-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. június 5-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 5-i ülésére Tárgy: Dombóvár Város belterületi csomópontjainak forgalombiztonsági felülvizsgálata Előterjesztő:

Részletesebben

BELÜGYMINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP

BELÜGYMINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP BELÜGYMINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP 2013. éves program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a BM/6368-1/2013. sz. pályázati felhíváshoz 2 I. Külső Határok Alap I.1. Általános információk A Belügyminisztérium Európai Uniós

Részletesebben

APPONYI ALBERT PROGRAM. Mecenatúra pályázat

APPONYI ALBERT PROGRAM. Mecenatúra pályázat APPONYI ALBERT PROGRAM Mecenatúra pályázat Pályázati felhívás és útmutató Budapest, 2006. TARTALOM I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS... 3 1. A pályázat célja... 3 2. A támogatás forrása és összege... 3 3. A támogatásra

Részletesebben

Hajdúsági Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja HELYZETÉRTÉKELÉS 2005.

Hajdúsági Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja HELYZETÉRTÉKELÉS 2005. Hajdúsági Kistérség Területfejlesztési Koncepciója és Programja HELYZETÉRTÉKELÉS 2005. Tartalomjegyzék BEVEZETÉS I. A PROGRAMOZÁS MÓDSZERTANI MEGFONTOLÁSAI... 4 II. GAZDASÁG- ÉS IPARFEJLESZTÉS... 14 III.

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2009. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a kerületi civil szervezetek kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről

Részletesebben