JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének július 9-i rendes, nyílt üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. július 9-i rendes, nyílt üléséről"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének július 9-i rendes, nyílt üléséről Rendelet: Határozatok: 21/2015. (VII.10.) 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158/2015. (VII.09.)

2 2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének július 9-én, órakor tartott rendes, nyílt üléséről. Képviselő- testület tagjai: Zobokiné Kiss Anita polgármester Madari Andor alpolgármester Belicza András képviselő Bende László képviselő Dombi Sándor képviselő Szentirmay Tamás képviselő Jelenlévők: dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző Kis Nándorné pénzügyi csoportvezető Tóth Sándor Pénzügyi bizottsági tag Csujokné Dudás Ildikó Gondozási Központ Tóthné Balla Mária Laki- Konyha Kft. ügyvezetője Tornyi Gyula Tőserdő Kft. ügyvezetője Varga Zoltán Faluszépítő Egyesület elnöke Németh Nóra adminisztrációs munkatárs Rózsáné Bőszén Ilona jegyzőkönyv-vezető Tóth Richárd informatikus Dakó József lakiteleki lakos Gyapjas János lakiteleki lakos Jelics Gyöngyi lakiteleki lakos Magóné Csík Ilona lakiteleki lakos Major Péter lakiteleki lakos Molnárné Lezsák Anna lakiteleki lakos Varga Róbert lakiteleki lakos (Molnárné Lezsák Anna és Major Péter az ülésen jelen volt, nem szólaltak fel, és a jelenléti ívet nem írták alá.) Zobokiné Kiss Anita polgármester: Köszöntöm a megjelenteket. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület ülése határozatképes, mert a 7 fő képviselőből 6 fő jelen van. Az előzetesen kiküldött napirendi pontokhoz képest annyi változás történt, hogy a Humán bizottság kérésére a 10. napirendi pontot két részletben tárgyalja a Képviselő- testület: 10.a számú előterjesztés a Tanterem kialakítása a Lévai iskolában, 10.b a Családsegítő és családgondozói iroda kialakítása a Lévai iskolában. Valamint hiánypótlási felhívást kaptunk egy pályázat kapcsán, aminek a teljesítéséhez szükséges, hogy Képviselő- testület tárgyalja a pályázat önerejére vonatkozó napirendet, így a 15. napirendi pont a Közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra benyújtandó pályázat önereje. Ennek megfelelően a végén módosult a számozás is. A napirendi pontokhoz van-e valakinek hozzászólása? Belicza András képviselő: A napirendi pontok tárgyalása előtt szeretném tájékoztatni a testületet, hogy az ellenem irányult méltatlansági eljárás lezárult, és a munkaügyi bíróság úgy döntött, hogy nem ad helyt annak a beadványnak, ami akkor született.

3 3 Zobokiné Kiss Anita polgármester: köszönöm szépen. Van-e még valakinek napirend előtti, illetve napirenddel kapcsolatos hozzászólása? Amennyiben nincs, szavazásra bocsátom a napirendet. A Képviselő- testület 6 igen szavazattal, a módosított napirendet elfogadta. NAPIREND: NYÍLT ÜLÉS 1. Tájékoztató a június 6. és július 2. közötti időszak polgármesteri munkájáról Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 2. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 3. Tájékoztató azonnali önkormányzati segélyek számáról és összegéről Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 4. Tájékoztató az előző Képviselő-testületi ülés óta megkötött szerződésekről Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 5. Tájékoztatás a Laki-Konyha Kft-vel kötendő feladatellátási-szerződésről Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 6. A Gondozási Központ megbízott vezetőjének soron kívüli beszámolója Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 7. Piac továbbfejlesztésére tervező kiválasztása Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 8. Bölcsőde terasz tető építésének ügye Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 9. Robotika csapat támogatása a világversenyen Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 10. a.) Tanterem kialakítása a Lévai iskolában Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 10. b.) Családsegítő és családgondozói iroda kialakítása a Lévai iskolában Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 11. Településrendezési terv évi részleges módosítása keretében a Lakitelek Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) és Szabályozási Tervének jóváhagyásáról szóló 26/2006. (XII.19.) önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 12. Cseh vendégház felújítása Előadó: Madari Andor alpolgármester 13. A 104/2015. (V.14.) határozat módosítása Előadó: Madari Andor alpolgármester

4 4 14. Lakitelek Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014. (XI.13.) számú önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Madari Andor alpolgármester 15. Közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra benyújtandó pályázat önereje Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 16. Egyéb ügyek Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester ZÁRT ÜLÉS 17. Széchenyi krt. 72. szám alatti lakás bérbeadása Előadó: Zobokiné Kiss Anita polgármester 1. NAPIREND Tájékoztató a június 06 és július 02. közötti időszak polgármesteri munkájáról /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e hozzászólás, kérdés? Madari Andor alpolgármester: Ebben benne van, nem maradt ki semmi? Csak mert elég rövid és inkább csak hétvégi reprezentatív jellegű dolognak tűnik a számomra a beszámoló. Ténylegesen nem volt igazi szakmai munka, vagy csak említésre méltó nem volt, hogy szerepeljen a tájékoztatóban. Zobokiné Kiss Anita polgármester: A tájékoztatóban eddig is olyan események szerepeltek, ahol településünktől viszonylag távol, illetve valamilyen reprezentatív, vagy egyéb plusz megjelenések voltak. Sem a korábbi, sem a mostani tájékoztató nem tartalmazza azt a szakmai munkát, amit napi szinten történtek. Ez eddig sem szerepelt. A beszámoló azt tartalmazza, amikor valahova el kellett menni. Madari Andor alpolgármester: Itt 3 esküvő is szerepel. Ezekért Polgármester asszony vesz-e föl térítési díjat? Zobokiné Kiss Anita polgármester: Igen. A napirendi pont tájékoztató jellegű, amennyiben nincs további hozzászólás, térjünk rá a következő napirendi pontra. 2. NAPIREND Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Ehhez az előterjesztéshez van-e hozzászólás, kérdés? Hozzászólás nem volt. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Szavazásra bocsátom a határozat- tervezetet.

5 5 A Képviselő- testület a határozat- tervezetet 6 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 151/2015. (VII.09.) számú határozata Lejárt határidejű határozatok végrehajtásának elfogadása Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete Zobokiné Kiss Anita polgármester előterjesztését megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta: A Képviselő-testület a június 11-én hozott lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolót elfogadja. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester azonnal Irattár 3. NAPIREND Tájékoztató azonnali önkormányzati segélyek számáról és összegéről /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e az előterjesztéshez, kérdés, hozzászólás? Hozzászólás nem volt. 4. NAPIREND Tájékoztató az előző Képviselő-testületi ülés óta megkötött szerződésekről /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: A napirendi ponthoz van-e hozzászólás? Belicza András képviselő: A bizottsági ülésen elhangzott, hogy az elmúlt egy hónapban megkötött szerződések, egy bizonyos értékhatár fölötti szerződéseket takarnak. Ez hol van leírva? Én értékhatárról nem tudok, van-e ilyen kitétel? Zobokiné Kiss Anita polgármester: vagy a vagyonrendeltünk, vagy a beszerzési szabályzatunk tartalmazza. Megnézem, és 30 napon belül megválaszolom, hogy pontosan melyik rendeletünk tartalmazza. Madari Andor alpolgármester: Az előterjesztés c.) pontja szerint minden megkötött szerződésnek értékhatár nélkül felsorolásra kellene kerülnie. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van egy rendeletünk, ami ezt meghatározza, de utána fogunk nézni pontosan.

6 6 Madari Andor alpolgármester: A i szerződés miért most került a testület elé? Zobokiné Kiss Anita polgármester: biztosan azért, mert később került aláírásra. Madari Andor alpolgármester: ehhez nem kellett volna testületi hozzájárulás? Mert én nem emlékszem rá, hogy lett volna és több milliós tételről volt szó. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Utána fogok nézni. Az előterjesztést nem én készítettem és már nincs itt az illetékes kolléganő, de pontosan megnézem, és meg fogom válaszolni, hogy miről van szó. Ha belekerült a listába, akkor biztos, hogy alá van írva. Ez egy hosszú távú megállapodás, ami nem csak 1 évre szól, és ezt törvényi kötelezettség mondja ki. Szentirmay Tamás képviselő: az elmúlt évben vita volt erről, mert az önkormányzat nem akarta kifizetni ezt az összeget és ez nem igazán tetszett a tiszakécskei városvezetőknek, ekkor olyan megállapodás született, ezt az önkormányzat minden évben időben ki fogja fizetni. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Igen. Megnézem, de emlékeim szerint ez egy korábbi megállapodás következménye, nem egy új keletű dolog. Madari Andor alpolgármester: ez minden évben a költségvetést érintő tétel, és minden évben külön szokta ezt a testület tárgyalni ban volt erről a vita. Köszönöm. Zobokiné Kiss Anita polgármester: van-e további kérdés, hozzászólás? Bende László képviselő: én kicsit visszakanyarodnék az előző napirendi ponthoz. Az előző ciklusban többször is előfordult, hogy a polgármesternek és az alpolgármesternek egyáltalán nem volt beszámolója. Az, hogy rövid, csak egy dolog. De volt, amikor ez el is maradt. A mostani dologgal kapcsolatban csak annyit, hogy tényleg örülök neki, hogy sikerült jóváírni egy törvény által megállapított anyagot, ami elmérgesítette a kapcsolatunkat a szomszéd várossal. Erről megállapodtunk, volt róla döntés és a mostani költségvetésben is benne van, még akkor is, ha korábban volt egy olyan szándék, hogy ne legyen, és sajnos elég komoly negatív következményei voltak. A törvény így alakított a rendszert, ami szerintem egy hibás rendszer, de ez van. Alkalmazkodnunk kell. Köszönöm. Zobokiné Kiss Anita polgármester: van-e további kérdés, hozzászólás? Amennyiben nincs, térjünk rá a következő napirendi pontra. 5. NAPIREND Tájékoztató a Laki- Konyha Kft- vel kötendő feladat-ellátási szerződésről /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e a napirendhez hozzászólás, kérdés? Madari Andor alpolgármester: Továbbra is javaslom azért, hogy tisztán lássunk, az Önkormányzatnak fel kellene kérnie a szerződő feleket, hogy a régi szerződéseket szüntesse meg, és az önkormányzat Laki-Konyhával kössön egy feladat-ellátási szerződést. dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző: Mind a két esetben a Gondozási Központtal és a Társulással is - van egy élő feladat-ellátási szerződés. Nem a szerződés neve a fontos, hanem a tartalma, ami alapján mindkettő feladat-ellátási szerződés. A Gondozási

7 7 Központnak és a Társulásnak is önálló szerződéskötési joga van. Abban az esetben, ha felbontják a meglévő szerződéseket, akkor lehet megkötni az egységes feladat-ellátási szerződést. Madari Andor alpolgármester: Marika, gondot okozna e ezeket a szerződéseket megszüntetni, tisztába tenni? Legyen egy nagy szerződés, ami egységes. Tóthné Balla Mária ügyvezető: Nekem is ez a véleményem. Újabb és újabb szerződéseket olvastunk el 2008-tól, és van olyan intézmény, amivel 6 szerződés is van, egy éven belül kettő is. Az átláthatóság miatt szerencsésebb lenne egy egységes szerkezetű szerződést kötni, melynek ezek a mellékletei lehetnének. Az önkormányzatnak mindenképpen van hozzá köze, mivel a rezsi egyik felét ő fizeti. Ez nem átnyúlás az intézmény feje fölött, mert egyik része az intézményt terheli, másik része az önkormányzatot. Az átláthatóság, az egységesség miatt érzem fontosnak. Bende László képviselő: Meg lehet vizsgálni, hogy ennek milyen előnyei, és milyen hátrányai lennének számunkra. Madari Andor alpolgármester: Nem lenne átnyúlás az intézmény feje fölött, mert mindig a képviselő-testület határozza meg rendeletben az étkezés térítési díjait. Az alapellátás elvégzésére a testületnek van kötelezettsége. Módosító javaslatom lenne, hogy szeptemberben készüljön egy előterjesztés, mely ezeket a szerződéseket tartalmazza. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e további hozzászólás? Mivel ez tájékoztató, nem kell szavazni róla. Madari Andor alpolgármester: de én kérném, hogy legyen róla szavazás és szeptemberre készüljön egy testületi előterjesztés. Belicza András képviselő: Módosító javaslatom lenne, hogy inkább az októberi ülésre készüljön el a feladat-ellátási szerződés. Bende László képviselő: beszélünk itt arról, hogy nem lenne átnyúlás az intézmények feje fölött, de aki ezeket a szerződéseket aláírta, az nem az önkormányzat volt, egyiknél sem. Tehát elmondhatjuk, meg jól hangzik, de ez átnyúlás fölöttük! Tudom, hogy ez most divat lett bizonyos helyeken, de célszerű lenne, ha ezt úgy oldanánk meg, hogy szabályosan járunk el és úgy oldanánk meg, ahogy a polgári jog ezt előírja. Vannak olyan szituációk, amikor meg kell csinálni, és vannak jogi felhatalmazások erre, hogy két fél helyett egy harmadik lép be, de ha már kötjük, akkor az lenne a célszerű, hogy legyen háromoldalú. Köszönöm szépen. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Szavazásra bocsátom a határozat-tervezeti javaslatot, miszerint az októberi képviselő-testületi ülésre készüljön egy előterjesztés a Laki-Konyha Kft. és az intézmények közötti, étkezésre vonatkozó feladat-ellátási szerződést. A Képviselő- testület a határozat- tervezetet 4 igen szavazattal, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással elfogadta.

8 8 Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 152/2015. (VII.09.) számú határozata a Laki- Konyha Kft- vel kötendő feladatellátási-szerződésről Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete Zobokiné Kiss Anita polgármester tájékoztatóját megtárgyalta és az alábbi önálló határozatot hozta: A Képviselő-testület októberi rendes ülésére készüljön el az étkezésre vonatkozó feladat-ellátási szerződés-tervezet Lakitelek Önkormányzata és a Laki- Konyha Kft. között. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester azonnal - Irattár - Laki- Konyha Kft. 6. NAPIREND Gondozási Központ megbízott vezetőjének soron kívüli beszámolója /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e a napirendi ponthoz kérdés, hozzászólás? Madari Andor alpolgármester: A beszámolót én kértem, mely színvonalas, tartalmas beszámoló. Nem szorosan a tájékoztatóhoz kapcsolódik, de kérdezném, hogy a munkaviszonya az Intézményvezető asszonynak most hogy áll? Akkor, amikor ki volt írva a pályázat az intézményvezetői státuszra, illetve a beérkező pályázatokat a testület elbírálta, akkor tudtommal nem arról volt szó, amit most jelen pillanatban a megbízási szerződés keretében ellát. dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző: Amikor februárban aljegyzőként ide kerültem, akkor már egy futó, élő pályázatról volt szó. Akkor szembesültem azzal, hogy az intézményvezetői státusz nem üresedik meg március 1-jétől, ahogy a pályázati kiírás volt, hanem csak most júliustól. Önkormányzatnál lévő üres státuszra két embert nem lehet felvenni, így egyeztettünk Ildikóval, aki egy közalkalmazotti státuszra lett felvéve és egy plusz megbízás keretében látja el a Gondozási Központ vezetői feladatait helyettesítés formájában. Ha az intézményvezetői státusz felszabadul, akkor a helyére fogjuk tenni Ildikót. Madari Andor alpolgármester: Onnantól lesz neki kinevezése és onnantól kezdődik a próbaidő? dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző: Nem, mert a próbaideje most telik. Madari Andor alpolgármester: A próbaidő úgy tudom, hogy adott feladatra szól. dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző: Most is azokat a feladatokat látja el. Madari Andor alpolgármester: Én úgy gondolom, hogy az teljesen más besorolás. dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző: Nem. Csak egy kinevezés módosításra kerül sor.

9 9 Zobokiné Kiss Anita polgármester: Erre egyébként is fogunk választ adni, mivel megkereséssel éltetek a Kormányhivatal felé, ezért ezt ők majd meg fogják válaszolni és gondolom a választ mi is meg fogjuk kapni. Dombi Sándor képviselő: A Pénzügyi Bizottság ülésén Tóth Sándor bizottsági tag jelezte, hogy adjunk tájékoztatást az ott született döntésekről, támogatásokról. A Pénzügyi Bizottság a beszámolót elfogadta, köszönjük. Bende László képviselő: Az előterjesztésben januártól júniusig tartó időszak szerepel, a beszámolóban pedig május 31-ig tartó időszak. Tehát a június 30. lenne a célszerű megfogalmazás, ahogy az előterjesztésben szerepel, úgy a jó. Azt nem értettem, hogy miről volt szó a Kormányhivatallal kapcsolatban. Van valami probléma? Zobokiné Kiss Anita polgármester: az majd ez után fog kiderülni. A Kormányhivatalhoz a Képviselő urak megkeresést nyújtottak be, melyben kifogásolták Gondozási Központ intézményvezetői pályázat kiírását, és Kormányhivataltól kértek állásfoglalást, hogy ez a pályázat milyen módon lett kiírva. Nem tudom, hogy pontosan ki nyújtotta ezt be, de a tartalmára vonatkozóan a Kormányhivatal kért tőlünk információkat. Belicza András képviselő: én jelezni szeretném, hogy én nem kértem állásfoglalást a Kormányhivataltól. dr. Pethő Anada Zsuzsa jegyző: én beszélten a Törvényességi Felügyelettel, és ők úgy tájékoztattak, hogy a képviselők részéről érkezett a megkeresés. Információkat kértek, ennyi. Madari Andor alpolgármester: Az állásfoglalást én kértem a Kormányhivataltól, mert nem volt számomra egyértelmű a megbízási szerződés, a pályázati kiírás, illetve a pályázatban a feladat-ellátási munkakörre vonatkozó rész. De nincs ezzel semmi probléma, úgy gondolom. A beszámolóban az egészségügyi szolgáltatások biztosításánál mire gondolt az Intézményvezető asszony? Hasonló lenne, mint régen volt a labor? Tud ez működni és finanszírozható lesz-e? Csujokné Dudás Ildikó Gondozási Központ megbízott vezetője: Igen, én már kezdeményeztem más intézményben az egészségügyi szolgáltatást és be is vezettük. Megírtuk az engedélyt, melyhez egy E kategóriás ápolóra van szükség. Ha bővülni fog az intézmény remélhetőleg jövőre, - akkor akár egy szakképzett, akár egy diplomás ápoló ezt megteheti. Mivel a lakosság keretében nem megoldott a vérvétel, ezért ezt a tevékenységet egyértelműen meg fogjuk tudni oldani a Gondozási Központban az alap és szakellátás keretében. Ehhez a személyi és tárgyi feltételeknek is meg kell felelni, de ez elérhető. Madari Andor alpolgármester: A tanyagondnokok szállítanák be a vért Kecskemétre? Csujokné Dudás Ildikó Gondozási Központ megbízott vezetője: Az intézményi szolgáltatás keretében ezt is meg tudjuk tenni. Sőt, ha katéterezés, vagy bármi más igény merül fel, egy diplomás ápoló, illetve E kategóriás azt is elvégezheti a Gondozási Központban. Természetesen az ÁNTSZ-szel egyeztetve. Ez nem lehetetlen, más intézményekben már működik. Ha bővül az intézmény ezt meg fogjuk tudni tenni, melyre igény is van. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Amennyiben nincs több hozzászólás, szavazásra bocsátom a határozat- tervezetet. A Képviselő- testület a határozat- tervezetet 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

10 10 Lakitelek Önkormányzat Képviselő- testületének 153/2015. (VII.09.) számú határozata A Gondozási Központ megbízott vezetőjének soron kívüli beszámolója Lakitelek Önkormányzat Képviselő- testülete Zobokiné Kiss Anita polgármester előterjesztését megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta: A Képviselő- testület a Gondozási Központ megbízott vezetőjének soron kívüli beszámolóját elfogadja. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester értelemszerű Gondozási Központ Irattár 7. NAPIREND Piac továbbfejlesztésére tervező kiválasztása /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e hozzászólás? Belicza András képviselő: Zárt ülés keretében szeretném, ha tárgyalnánk a piactér egyeztetésen történt véleményekről. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Nincs akadálya. Szavazásra bocsátom a határozattervezetet. A Képviselő- testület a határozat-tervezetet 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 154/2015. (VII.09.) számú határozata Piactér továbbfejlesztésére tervező kiválasztása Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete a tárgyi előterjesztést megvitatta, és az alábbi határozatot hozza: 1. A Képviselő-testület elfogadja a 7. Dimenzió Kft. lakiteleki piactér továbbfejlesztési terveinek elkészítésére vonatkozó árajánlatát és támogatja a szerződés megkötését. 2. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza Zobokiné Kiss Anita polgármestert a szerződés megkötésére. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester értelemszerű Beruházási Csoport Pénzügyi Csoport Irattár

11 11 8. NAPIREND Bölcsődei terasz lefedése /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Ezzel kapcsolatban van-e kérdés? Madari Andor alpolgármester: Polgármester asszony a testület hozzájárulását kéri a munkálatokhoz, de összeg nem szerepel az előterjesztésben. Így, hogy lehet hozzájárulni, ha azt sem tudjuk, hogy mennyibe kerül? A költségvetés tervezésekor valamennyi összeg volt elkülönítve az óvoda soron, de ez valószínűleg ennél jóval több lesz. Megkérném Csikós Mihályt, hogy tájékoztassa ezzel kapcsolatban a képviselőket. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Nem tudtuk még beáraztatni, ezért nincs összeg feltüntetve, de kb. 2-2,5 millió forintba fog kerülni. Csikós Mihály településfejlesztési és beruházási csoportvezető: A Katasztrófavédelemmel illetve az Építéshatósággal folytatott egyeztetések miatt nem került még sor a kiviteli tervek beáraztatására. Egy oda illő, esztétikus megoldás kerül kialakításra. Furcsán néz ki a két különböző tetősíkkal, de a Katasztrófavédelem elzárkózott attól, hogy a meglévő épületszerkezetbe belekössük. Az egyeztetések miatt még nem volt idő arra, hogy kiviteli terv szintű terveket beáraztassuk. A Képviselő-testületnek egy elvi hozzájárulása kellene, hogy a bölcsődei szünetben el tudjon készülni a terasz lefedése, így szeptemberben zavartalanul tudna működni a Bölcsőde. Összegben maximum 2-2,5 millió forintról beszélünk. Ennél csak kevesebb lehet. A szerkezet szükségessé teszi új alappillérek beépítését, ehhez a teraszt részben meg kell bontani. Az Intézményvezető asszony részt vett az egyeztetéseken, sikerült az építéshatósággal is egyeztetni, hogy nem kell engedélyezési eljárást lefolytatni, csak egy tudomásulvételi eljárást. Ez azért lehetséges, mert a szerkezet statikailag független az épülettől. Madari Andor alpolgármester: Februárban a költségvetés elfogadásakor már egy összeg meg lett címkézve az óvodánál erre a munkára, mely jóval kevesebb volt ettől. Akkor az Óvodavezető asszonnyal hívtunk kivitelezőt, hogy milyen lehetőségek adódhatnak, illetve hogy milyen tervezőktől kérjünk árajánlatot tervezésre. Én le lettem állítva, mondván, hogy ezt már intézi a hivatal. Ez februárban történt, most viszont kapunk egy anyagot, hogy sietni kell, mert itt a nyár. Javaslom, hogy ezt vegyük le napirendről, mert egy ilyen anyagot felelősséggel nem szabad tárgyalni. Azt sem értem, hogy ki lesz a kivitelező. A közbeszerzési rendelet alapján a testületnek kell kiválasztani a kivitelezőt, akitől az árajánlatot kérjük. Kitől áll szándékába árajánlatot kérni a hivatalnak? Zobokiné Kiss Anita polgármester: A közbeszerzési szabályzat kimondja, hogy milyen összeghatár felett kell a testületnek dönteni, ez a kivitelezési összeg nem éri el azt az öszszeghatárt. Madari Andor alpolgármester: Szerintem el fogja érni ezt az összeget. 600 ezer Ft fölött. Zobokiné Kiss Anita polgármester: A határozat- tervezet arról szól, hogy a testület felhatalmazza a polgármestert, hogy folytassa le az eljárást és kösse meg a nyertes ajánlattevővel a szerződést. Madari Andor alpolgármester: Nem tudjuk az összeget, nem tudjuk, hogy kitől lenne árajánlat bekérve. Zobokiné Kiss Anita polgármester: erről szól az előterjesztés, hogy erre hatalmazza fel a polgármestert a Képviselő-testület.

12 12 Madari Andor alpolgármester: akkor nem kapunk információt, hogy kitől lesz árajánlat kérve? Mert arról is a testületnek kell döntenie. Zobokiné Kiss Anita polgármester: most még nincs információm róla. Madari Andor alpolgármester: akkor ha ki lesz dolgozva az anyag, akkor tárgyaljuk. Bende László képviselő: A költségvetésben 1,6 millió Ft volt betervezve, ha jól emlékszem. Ennek az összegnek a nagyon sokszorosát, mindenféle előzetes információ nélkül elköltötte korábban az Alpolgármester úr tudomásával az előző Polgármester úr, amit most fizettünk ki az iskolánál, és még előterjesztés sem volt rá, így azt sem tudtuk, hogy mi készül, most legalább tudjuk. Akkor csak a Polgármester úr tudta, meg a kivitelező, nem volt másik ajánlat kérve, meg semmi. Mennyit fejlődött azóta a logika. Fél éve gáz volt, és nem kellett vele törődni, most meg kell. Én is azt mondom, hogy ennek az építménynek el kell készülni, mert ennél sokkal jelentősebb tételeket is elköltöttünk már pénzt. Itt legalább látjuk, hogy mit készítene el a leendő kivitelező. Köszönöm szépen. Belicza András képviselő: Valamiben egyertek Lacival, valamiben nem. Én azért felelek, hogy most miről döntünk. Ez egy gyönyörű terv, a vízelvezetést nem látok, de csodálkozom, ha ez 2,5 millió Ft-ba belefér. Ha nem, akkor rendkívüli ülést kell összehívnunk. Ha bekorlátozzuk pl. 2,5 millió forintra, akkor már sokkal szerencsésebb lenne, ha egy beárazott tervet kapnánk. Mennyi az az összeg, amibe biztosan bele fog férni? Most kell erről döntenünk. Bende László képviselő: nem vagyok híve a rendkívüli ülésnek, de a múlt héten lett volna egy rendkívüli ülés, melyet az önkormányzat történetében talán először, nem sikerült megtartani, mivel a napirendet a jelen lévő képviselők nem szavazták meg. Ez bármikor elő fordulhat, mindenestre egy nagy tanulság volt számomra, hogy hogyan kell hozzáállnunk a dolgokhoz. Ha most beállítunk egy keretösszeget, mondjuk 3 millió Ft-ot, és eltérünk tőle, akkor természetes, hogy összehívunk egy rendkívüli ülést. Sokkal könnyebb lenne most a döntés, ha lenne árajánlat. De volt, hogy utólag fizettünk ki 10 millió Ft-nál nagyobb összeget. Belicza András képviselő: most vagyunk itt, erről most kell dönteni. Az elmaradt rendkívüli üléssel kapcsolatban pedig mindannyian tudjuk, hogy jogszerű lett volna annak a három napirendi pontnak a felvétele, amit az Alpolgármester úr szeretett volna. Az SZMSZ-ben semmiféle erre vonatkozó tiltás nincs. Köszönöm. Dombi Sándor képviselő: Az intézményvezető még februárban jelezte, hogy két kivitelezőtől kértek árajánlatot. Magdika kérte, hogy a költségvetésbe ezt vegyük bele emelt összeggel. A költségvetést nem módosítottuk fölfele, viszont Magdinak ígéretet tettünk, hogy a problémát orvosoljuk. Mivel ez az összeg még magasabb lesz, a költségvetésben hogyan alakulna ennek a fedezete? Zobokiné Kiss Anita polgármester: Igen, a beruházási tartalékból lehetne ezt fedezni. Valóban volt két ajánlat, amiket Magdika becsatolt. Az egyik Ft-ról szól, valamint megtaláltam azt is, amit Andor írt t, abban arról volt szó, hogy helyszínen voltak az intézmény vezetőjével és Szűcs Pál vállalkozóval. Születtek elképzelések, amiket Misi továbbítson a 7. Dimenzió Tervezői Irodának. Azonban a 7. Dimenziónak nem álltak rendelkezésére az előző tervek, ezeket be kellett volna nekik szerezniük, ami elég nagy költséggel járt volna. Az, hogy ez az előterjesztés most került a testület elé, az a legfőbb oka, hogy meg kellett keresni az előző tervezőt, közben a 7. Dimenzióval is folytak az egyeztetések. Arra törekedtünk, hogy olyan tervezőt találjunk, aki a terveket minél olcsóbban és minél jobban készíti el. Mostanra állt össze, most tudtuk a testület elé hozni. Jó ötletnek találom, amit Laci mondott, hogy határozzunk meg egy keretet. Abban az esetben, ha az összeg ebbe a keretbe belefér, akkor adja meg a Képviselő- testület a felhatalmazást a polgármesternek, hogy az eljárást lefolytassa és ez nyáron elkészülhessen, amíg a bölcsődei szünet tart. Abban az

13 13 esetben, ha ebbe a keretbe nem fér bele, vagy más olyan körülmény merül föl, amiről nem szól ez a határozat-tervezet, akkor hívjunk össze rendkívüli ülést, de a jegyző is szabadságra fog menni, és előfordulhat, hogy pont nem lesz itt, amikor felmerül a rendkívüli ülés szükségessége, emiatt nem tud a kivitelezés időben elkészülni. Javaslom, hogy ebbe az előterjesztésbe tegyünk bele egy keretet, ameddig lefolytatjuk az eljárást, kiküldjük az árajánlatokat. Várom a javaslatokat is, hogy kik azok, akiktől feltétlen kérjünk és ezt tegyük bele a határozat-tervezetbe. Ennek nincs semmi akadálya, csak azt ne akadályozzuk meg, hogy a nyáron ez meg tudjon valósulni. Madari Andor alpolgármester: 3 helyről lett bekérve árajánlat, nem csak a 7. Dimenziótól. Nem tudom elfogadni, hogy egy ilyen gyenge előterjesztést fabrikáljunk, csak azért, mert február óta nem volt idő előkészíteni. Ezt felelőtlenségnek tartom. Szentirmay Tamás képviselő: gyorsan kellene dönteni ebben a kérdésben, mert ha most nem lesz belőle semmi, akkor csak jövő nyáron valósul meg. Belicza András képviselő: Módosító javaslatom az lenne, hogy határozzunk meg 2,5 millió forint keretösszeget a beruházásra, valamint Lakitelekről legalább vállalkozót keressünk meg árajánlattal, akik foglalkoznak faszerkezet építésével. Akit lehet Lakitelekről, azt kérdezzük meg. Ebből a látványtervből beárazható, kiviteli terv az mikorra készül el? Csikós Mihály beruházási csoportvezető: Jövő hét. Tegyük fel, hogy hétfőre meglesz a terv, erre hagyni kell időt, hogy be tudják árazni. Bő két hét alatt elkészülhet a beárazott kiviteli terv. Belicza András képviselő: tehát teljes felelősséggel tudjuk most tárgyalni ezt a 2,5 milliós összeget. Csikós Mihály beruházási csoportvezető: igen. Belicza András képviselő: mert ha 2,7 millió Ft lesz, akkor össze kell hívnunk egy rendkívüli ülést. Jó. Misi és Laci javaslatait én elfogadom. 2,5 millió Ft-tal, lakiteleki vállalkozókkal indítsuk el a folyamatot, szükség lesz rá. Zobokiné Kiss Anita polgármester: A határozat-tervezet 2. pontját kiegészíteném azzal, hogy bruttó 2,5 millió Ft összeghatárig. 3 pontban pedig szerepeljen, hogy legalább 4 lakiteleki vállalkozótól kérjünk árajánlatot. Szavazásra bocsátom a határozat- tervezet módosítását. A Képviselő- testület a módosított határozat-tervezetet 5 igen szavazattal és 1tartózkodással elfogadta.

14 14 Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 155/2015. (VII.09.) számú határozata Bölcsődei terasz lefedése Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete a tárgyi előterjesztést megvitatta, és az alábbi határozatot hozza: 1. A Képviselő-testület hozzájárulását adja a bölcsődei terasztető kivitelezési munkálataira vonatkozóan. 2. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza Zobokiné Kiss Anita polgármestert a terasztető kivitelezési munkálataira vonatkozóan ajánlatkérési eljárás lefolytatásra és a nyertes ajánlattevővel a szerződés megkötésére bruttó Ft összeghatárig. 3. A kivitelezési munkálatok elvégzésére legalább 4 lakiteleki vállalkozótól szükséges ajánlatot bekérni. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester értelemszerű Beruházási Csoport Pénzügyi Csoport Irattár 9. NAPIREND Robotika csapat támogatása a világversenyen /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e hozzászólás, kérdés? Dombi Sándor képviselő: Volt alkalmam Dáviddal személyesen beszélgetni, nagyon tehetséges fiatalember. Úgy gondolom, folytatni kell azt az utat, amit a fiatal tehetségek támogatása kapcsán elindítottunk. A Pénzügyi Bizottság támogatta az előterjesztést és erre biztatnám a Képviselő-testületet is. Bende László képviselő: az ilyen tehetségeket támogatni kell, itt egy olyan fiatalemberről van szó, aki Dubaiban egy világversenyre készül. Nagyon sok pénzbe kerül egy ilyen verseny és sajnos fennáll a kockázata, hogy nem sikerül kijutni, abban az esetben a támogatás nem áll. Zobokiné Kiss Anita polgármester: ezért is készítettem úgy a határozat-tervezetet, hogy nevesítettük, hogy mihez nyújtjuk ezt a támogatást. Belicza András képviselő: egyet értek Laci hozzászólásával, de bízzunk benne, hogy el fog jutni erre a világversenyre és minél jobb eredményeket fog elérni. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Szavazásra bocsátom a határozat-tervezetet. A Képviselő- testület a határozat- tervezetet 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

15 15 Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 156/2015. (VII.09.) számú határozata Robotika csapat támogatása a világversenyen Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete Zobokiné Kiss Anita polgármester előterjesztését megvitatta és az alábbi határozatot hozta: 1. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testülete a Bányai Júlia Gimnázium Robotika csapatának a világversenyen való részvételhez ,- Ft támogatást nyújt. 2. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri Zobokiné Kiss Anita polgármestert, hogy a támogatási összeg átutalásáról gondoskodjon. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester értelemszerű Pénzügyi Csoport Irattár 10. a.) NAPIREND Tanterem kialakítása a Lévai iskolában /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e ezzel kapcsolatban hozzászólás, kérdés? Belicza András képviselő: Én kértem a Humán Bizottság ülésén, hogy az előterjesztést vegyük ketté. Az osztályterem kialakítására nagyon nagy szükség van, ezért is kértem, hogy külön tárgyaljuk a két dolgot. Köszönöm. Madari Andor alpolgármester: Itt is arról van szó, hogy sürget az idő. Olyan összegről szól az előterjesztés, mely a közbeszerzési szabályzat értelmében igényelte volna a testület előzetes döntését, hogy kitől kérjünk be ajánlatot. Itt van egy ajánlat, ami módosul azáltal, hogy az előterjesztést kettébontottuk. Nem tudom, hogy az önkormányzati karbantartók el tudják e végezni azt a feladatot, amit az előterjesztés rájuk róna? Itt is jobb lett volna több kivitelezőtől is árajánlatot kérni. Bende László képviselő: Olajos István szorgalmazta ezt a dolgot, korábban erről nem is volt szó. Belicza András képviselő: a költségvetés tárgyalásakor már volt róla szó. Bende László képviselő: A költségvetés tárgyalásakor csak az igény hangzott el, - de semmilyen alátámasztó dokumentum nem volt, - hogy majd tanterem kialakítására szükség lesz a Lévai iskolában. Mindenestre így, hogy külön lett szedve az előterjesztés, természetesen támogatom. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Amennyiben nincs több hozzászólás, szavazásra bocsátom a határozat- tervezetet. A Képviselő- testület a határozat- tervezetet 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

16 16 Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 157/2015. (VII.09.) számú határozata Tanterem kialakítása a Lévai iskolában Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete a tárgyi előterjesztést megvitatta, és az alábbi határozatot hozza: 1. A Képviselő-testület hozzájárulását adja, hogy a Lévai iskola Ny-i felében lévő 2 helyiségből tanterem kerüljön kialakításra, melyek kivitelezési munkáira - a festési munkák kivitelével a szerződés megkötésre kerüljön a Grandbau- Ker Kft- vel (6065 Lakitelek, Jókai u. 10.). 2. A Képviselő-testület a tetőjavítási munkákra Ft keretösszeget biztosít. A munkálatoknál törekedni kell a költséghatékonyságra, továbbá a főépület prioritásban előnyt élvez a melléképülettel szemben. 3. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza Zobokiné Kiss Anita polgármestert a szerződés megkötésére. Felelős: Határidő: Értesül: Zobokiné Kiss Anita polgármester értelemszerű Beruházási Csoport Pénzügyi Csoport Irattár 10. b.) NAPIREND Családsegítő és családgondozói iroda kialakítása a Lévai iskolában /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e ehhez hozzászólás, kérdés, észrevétel? Belicza András képviselő: Felmerült az ajtónyitás lehetősége és kívülről ahová az ajtó kerülne, ott egy gázkonvektor szellőző nyílása található. Ennek levétele engedélyeztetési eljárás nélkül nem fog működni. Bent van gázkonvektor? Csikós Mihály beruházási csoportvezető: A helyszíni bejáráson azt a tájékoztatást kaptam, hogy az nincs üzembe helyezve. Ha csak el kell bontani, az nem von maga után engedélyeztetési eljárást. Belicza András képviselő: Úgy tudom, bármilyen gázipari átalakítási eljárást terveztetni kell. Ezért is kérdeztem, hogy van-e bármi olyan dolog, ami miatt a kivitelezés csúszhat? Csikós Mihály településüzemeltetési és beruházási csoportvezető: Úgy gondolom, ez nem lehet akadály. Madari Andor alpolgármester: A kivitelezési összegekből számomra nem derül ki, hogy az miért Ft? A korábbi előterjesztéseknél az volt, hogy várunk még ajánlatokat, abból eddig semmit nem láttunk. A korábbi ajánlat nem tartalmazott minden elemet. Még mindig kérdéses számomra: az akadálymentesítés, és a lépcső témaköre valamint a vizesblokkok elégségesek lesznek-e? Sokkal alaposabb, körültekintőbb munkát igényel ez a dolog annál, mint hogy most kapkodva megszavazzuk, csak azért mert sürget az idő.

17 17 Szentirmay Tamás képviselő: A Humán bizottsági ülésen arról volt szó, hogy elsődleges prioritást élvez az osztályterem kialakítása, és utána, ha lesz rá idő, hely, mód, pénz, akkor a családsegítő irodát is meg lehet csinálni. Ez nem sürgős annyira. Belicza András képviselő: A tető állapota nem lett még felmérve, a járdáról nem tudunk, kérdés, hogy ha családsegítő irodáról van szó, mozgáskorlátozott bejáratot kell-e biztosítani? Ezzel az összeggel megszavazhatjuk, de most így sok értelmét nem látom értelmét. Dombi Sándor képviselő: Az előterjesztés címe családsegítő és családgondozó iroda kialakítása. Az az elképzelés, hogy Tóth Sándor át fog oda kerülni? Zobokiné Kiss Anita polgármester: A törvényi szabályozás miatt változott, a gyermekjóléti feladatoknak nagy része át fog kerülni a járáshoz, ez most van kialakulóban. A legutóbbi társulási ülésen érkezett egy jelzés, mely szerint szerencsés lenne, ha a kettő egy helyen lenne. Az Önkormányzat épületében nincs arra lehetőség, hogy Beát ide áthelyezzük. Ugyanakkor ott kivitelezhetőbb lenne, hogy mind a ketten ott dolgoznának. A törvényi szabályozás miatt van ez az elnevezés. Az pedig, hogy a feladatot hány fő fogja ellátni, az még most van kialakulóba. /Belicza András képviselő elhagyja a helyiséget kor/ Tóth Sándor pénzügyi bizottsági tag: Ez a törvény július 2- án lett elfogadva, de még sem szakmai rendelet, sem pedig szakmai iránymutatás nem született ebben a dologban. Az ügyfelek szempontjából sokkal szerencsésebb lenne a jelenlegi helyzet fenntartása, hiszen egy helyen tudnák az ügyeiket elintézni. Javasolnám, hogy most ne döntsön ebben a testület annál is inkább, mert az Önkormányzatnak október 31-ig kell áttekinteni jelen helyzetet, és csak november 30-ig kell meghozni ebben a döntéseit. /Belicza András képviselő visszaérkezik az ülésre kor/ Csikós Mihály településüzemeltetési és beruházási csoportvezető: Amennyiben nem születik döntés, javaslom a testületnek, hogy egy irány legyen meghatározva, mert ha a tanterem kialakításra kerül, akkor azzal Beának megszűnik az irodája. Másrészt egy iránymutatást szeretnénk a testülettől kapni a további komplex átalakításra vonatkozóan. Belicza András képviselő: Mivel elég sok dolog van, ami az átépítést befolyásolhatja, helyi védettség, gáz, mozgáskorlátozott feljáró, tető ezért én jelen esetben, érdemben nem tudok dönteni az ügyben. Csikós Mihály településüzemeltetési és beruházási csoportvezető: A helyi védettséget nem kell levenni az épületről, csak a testületnek az adott beruházást jóvá kell hagynia. Az akadálymentesítést nem kötelező megoldani, de nyílván ajánlott, ezt a szóbeli tájékoztatást kaptam az építéshatóságtól. Belicza András képviselő: Ha az ajtónyitás azzal kezdődik, hogy gáz átalakítás stb. kell akkor az már több millió forinttal többe fog kerülni. Járjuk körbe alaposan és utána döntsünk, valamint a költségvetés olyan legyen, ami tartható. Csikós Mihály településüzemeltetési és beruházási csoportvezető: Az igazgató úr és Bea kérése volt, hogy ott nyissunk ajtót, de természetesen, ha spórolunk, akkor eltekinthetünk az ajtó nyitásától is. Ha nem nyitunk ajtót, az nem lehetetleníti el a működést. Belicza András képviselő: Elsősorban az a lényeg, hogy ha az ajtó megnyitása egy gáz átalakítási tervvel kezdődik, és még nem tudni mivel fejeződik be, és ez több millió Ft-ba ke-

18 18 rül, akkor kérdés, hogy meg kell-e nyitni ezt az ajtót egyáltalán? A célszerűség miatt jó lenne oda ajtó, de a költségvetés szempontjából lehet, hogy nem túl szerencsés megoldás. Madari Andor alpolgármester: Szerintem sem szabad most erről döntenünk, ezt mindenképpen át kell gondolni. Felvetődött még a vizesblokk felújítása-fejlesztése. Kérném egy tervezővel megbeszélni, átgondolni az egész épületet, hogy mit lehetne ebből kihozni úgy, hogy a legoptimálisabb legyen ennek a helynek a kialakítása, a vizesblokkok száma, akadálymentesítés, stb. Ha ez megvan, akkor tudunk erről érdemben tárgyalni. Ha eddig tudott így működni, akkor még pár hónapig fog tudni. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Iránymutatás volt, be is volt árazva, aszerint, hogy milyen módon kerülne kialakításra az a terem, illetve milyen átalakítások szükségesek ahhoz, hogy az az iroda kialakuljon. Csak Nektek nem tetszett. Azzal, hogy erről most nem döntünk, arról dönt a testület, hogy a Lévai iskolában a tanterem ki lesz alakítva, a másik helyiség pedig marad úgy, ahogy van. Tehát nem lesz iroda, vagyis Bea az utcára kerül, mert nem lesz neki helye. Az iránymutatás megvolt, hogy legyen ajtó, ha ez nem tetszik, akkor lehet arról dönteni, hogy úgy kerüljön kialakításra, hogy az jó legyen. Belicza András képviselő: Itt nem arról van szó, hogy tetszik, vagy nem tetszik, hanem itt több millió Ft-ról beszélünk. Arról volt szó, ha a gázt engedélyeztetni kell, az több millió forintos kiadást von maga után, valamint nem lesz kész a tanterem szeptemberre. A tanteremben délelőtt lesz tanítás, de az előteret délután Bea ugyanúgy fogja tudni használni, mint eddig. Bende László képviselő: Nem gondolnám, hogy itt a testületi ülésen a gázcsövekről kellene beszélni, továbbá azt sem, hogy az erre elhivatottak véleményét meg kellene kérdőjelezni. Majd megkérdőjelezi a hatóság, én nem tudom eldönteni. Ez szakemberek kérdése. Van egy szituáció, amit meg kell oldani. Én azt szeretném megoldani, hogy legyen tanterem, amire felmerült az igény az iskolától, ami pár hónap alatt orvosolva lenne, ami nem szokványos, de megoldanánk. Belicza András képviselő: Nem állítom, hogy újra kell tervezni, azt sem állítom, hogy több millió Ft. De fennállhat ez a lehetőség. Itt van olyan szakember, aki tud választ adni jelen pillanatban arra, amiről szavaznunk kell? Ezért mondom, hogy erről nincs értelme szavaznunk. Madari Andor alpolgármester: Bea nem kerül utcára, mert ő továbbra is ott fog tudni dolgozni az előtérben. Ne menjük bele olyan dolgokba, ami nem tiszta. Pontosan kell tudni, hogy mik a kritériumok, mi mennyibe kerül, stb. Szentirmay Tamás képviselő: Tisztelt Képviselő társaim! Olyan dologról folyik a vita, amit a bizottsági ülésen kellett volna megtárgyalni. A testületi ülésnek az a lényege, hogy megszavazza azt, amit már bizottsági ülésen megtárgyaltak a képviselők. Már vagy 20 perce beszélünk erről, és nem jutunk sehova. Ennek semmi értelme nincs. Döntsünk! Szavazzunk, vagy ne szavazzunk! Dombi Sándor képviselő: A bizottsági ülésen nem hangozott el, hogy Tóth Sándort át akarja helyezni a Polgármester asszony. Ha Sanyi átmegy, ott külön ügyfélkör lesz, ott várakozó ügyfelek lesznek. Hol fognak ott elférni? Ha ez eredetileg is szerepel a tervek között, akkor más lenne a helyzet. De így nem tetszik. Tóth Sándor pénzügyi bizottsági tag: Tamás, azt nem mondtad el, hogy hogy döntött a Humán Bizottság? Szentirmay Tamás képviselő: de elmondtam, Bandi meg is erősítette.

19 19 Tóth Sándor pénzügyi bizottsági tag: Még annyit kívánok hozzáfűzni, hogy szeretném felajánlani a szabadidőmet, hogy ha szükség van rám, állom mindenki rendelkezésére. Belicza András képviselő: A technikai problémákra utalva kértem a bizottsági ülésen az előterjesztés kétfelé bontását. Valamint az ülés után derült ki, hogy ott van egy gázkonvektor, melynek elbontása komoly gondot jelenthet. Ez egy nagyon sok ismeretlenes történet, amit így nem tudok megszavazni. Madari Andor alpolgármester: Mivel az iskola védett, ezért a Településképi Bizottság véleményét is meg kellene kérdezni az átalakításról, a jövőbeni tervekről, illetve a helyi értéktárba is fel lett véve ez az épület. Akkor kellene csak dönteni, amikor minden információnak a birtokában vagyunk. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Szavazásra bocsátom a határozat- tervezetet. A Képviselő- testület 3 igen szavazattal, és 3 tartózkodással a határozat- tervezetet nem fogadta el. 11. NAPIREND Településrendezési terv évi részleges módosítása ke retében a Lakitelek Nagyközség Települészerkezeti Tervének jóváhagyásáról szóló 114/2006. (XII.18.) számú határozatának módosítása, valamint a Lakitelek Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) és Szabályozási Tervének jóváhagyásáról szóló 26/2006. (XII.19.) önkormányzati rendelet módosítása /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Van-e hozzászólás? Hozzászólás nem volt. Zobokiné Kiss Anita polgármester: Szavazásra bocsátom a rendelet- tervezetet. A Képviselő- testület a rendelet- tervezetet 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (VII.10.) számú önkormányzati rendelete Lakitelek Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) és Szabályozási Tervének jóváhagyásáról szóló 26/2006./XII.19./ KTR. önkormányzati rendelet módosításáról Lakitelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 62. (6) bekezdés 6. pontjában valamint a helyi önkormányzatokról szóló évi CLXXXIX. törvény 13..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi Hivatal Állami Főépítész, Alsó-Tisza- vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési

20 20 Felügyelősége, Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal, a Kecskeméti Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatala, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala, Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Tiszakécske Város Önkormányzata, Nyárlőrinc Község Önkormányzata, Szentkirály Község Önkormányzata, Tiszaug Község Önkormányzata, Tiszasas Község Önkormányzata, Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata, valamint Lakitelek Önkormányzat Képviselőtestületének 118/2013.(V.17.) számú határozata szerinti partnerek véleményének kikérésével a következőket rendeli el: 1. Lakitelek Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) és Szabályozási Tervének jóváhagyásáról szóló 26/2006./XII.19./ KTR. önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R) Sz- 1 Sz-2 számú szabályozási terv K6 és K10, B1, B8, B9 számú tervlapjai helyébe e rendelet 1. számú melléklete szerinti, megegyező rajzszámú szabályozási tervlapok lépnek. 2. A R. 12. számú melléklete Út mintakeresztszelvények: e rendelet 2. számú melléklete szerinti 12/e számú 44. számú főút körforgalmak minta keresztszelvényei melléklettel egészül ki: 3. E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépését megelőzően indult, folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 4. Ez a rendelet az elfogadását követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Lakitelek, július 9. Zobokiné Kiss Anita sk. polgármester dr. Pethő Anada Zsuzsa sk. jegyző 12. NAPIREND Cseh vendégház felújítása /Előterjesztés kiadva, a jegyzőkönyv melléklete./ Zobokiné Kiss Anita polgármester: Az előterjesztéshez van-e hozzászólás? Belicza András képviselő: Én kértem, hogy a Kapásfalusi iskola eladásából származó bevételt értéknövelő beruházásra, a Cseh vendégház felújítására fordítsuk. Ez előrefelé vihet, akár turisztikai és egyéb szempontokból is.

21 21 Bende László képviselő: Milyen érdekes, hogy 400 ezer Ft-ról szóló döntést nem fogadunk el, 5 millió Ft-ot pedig előre elköltünk olyan célra, amiről még semmit nem tudunk. Beszéltünk róla, hogy legyen kidolgozva egy koncepció, hogy milyen funkciókat szeretnénk kialakítani, hogyan tervezzük az üzemeltetését, mert nem csak létre kell hozni a projektet, hanem működtetni is kell, hiszen sok olyan épület van, mely a felújítást követően lepusztul, a ráfordított pénz veszendőbe megy. Nem tartom szerencsésnek, hogy mindenféle koncepció nélkül költsünk a Cseh vendégházra több millió forintot, csak azért, mert ezt annak idején megvásároltuk. Egyszer bejártuk, láttuk, hogy milyen problémák vannak, de egyikünk sem szakember. Ezt az előterjesztést nem fogom támogatni, azt viszont igen, hogy ha szükséges, fordítsuk rá ezt az összeget. Készítsünk elő egy anyagot az őszi ülésre, és esetleg, utána lehet majd erről dönteni. Ne előre kötelezzük el magunkat. Belicza András képviselő: Ez egy cél, mégpedig az, hogy értéknövelő beruházásra legyen ez az összeg elkülönítve. A 400 ezer Ft-ra visszatérve pedig csak annyit, hogy mindannyian tudjuk, hogy az nem annyi lesz. Ez egy fejlődő ügy lehet. Az Önkormányzat vagyonában mindenképpen vagyongyarapodást okozna. Madari Andor alpolgármester: Fontosnak tartom, hogy legyen egy döntés arról, hogy ezt az összeget erre fordítsuk, mert akkor ennek a döntésnek a tükrében, lehet a következő ülésre ajánlatokat bekérni a kivitelezőktől a javítási munkákra. A beérkező ajánlatok függvényében lehetne majd dönteni arról, hogy mi az a feladat, ami ebbe az összegbe belefér. Valamint a tél beállta előtt az állagmegóvás miatt szükségessé vált beruházás meg tudna valósulni. Lakatlanul csak romlik az épület, azért lenne fontos erről dönteni. Dombi Sándor képviselő: Az eladásnál jeleztem, hogy csak akkor tudom támogatni, ha az Önkormányzat ad el vagyont, vagy azt a vagyont nevesítjük, hogy hova kerül át és ez vagyon marad, nem csak egy beruházási tartalékba megy el, amit utána elkölthetünk. Akkor tudom támogatni, ha nem lesz vagyonveszteség ebből, hanem vagyongyarapodást viszünk véghez. Zobokiné Kiss Anita polgármester: A vagyon nem csak épület vagyont jelent. Ettől nem lesz vagyoncsökkenése az önkormányzatnak, a másik, hogy ha a testület ezt az előterjesztést elfogadja, akkor onnantól kezdve ez oda lesz rajzszögezve. Nem tudom támogatni, mert nem tudjuk, hogy ez az 5 millió Ft a felújításra elegendő lesz-e. Vagy később derül ki, hogy kell még hozzá 15 millió? És ha már 5 milliót ráköltöttünk, akkor megszavazzuk a 15-öt is, hogy ne vesszen el az 5 millió? Nem tudjuk, hogy ki fogja üzemeltetni, mit fog belőle kialakítani, semmit nem tudunk róla. Van ez a pénz, valakinek ez fontos, és erre a pénzre rá kell címkézni, hogy ezt erre kell költeni. Ez mindenképpen kidolgozatlan előterjesztés. Semmiképpen nem támogatom, valamint megütötte a fülemet, amit Sanyi mondott a bizottsági ülésen, miszerint az autót is lemossuk, mielőtt eladjuk. Ez alapján felmerült bennem, hogy arról lenne szó, hogy önkormányzati pénzből felújítjuk ezt az épületet, majd valakinek eladjuk? Belicza András képviselő: Én már hónapokkal ezelőtt hallottam a faluban, hogy a Cseh vendégház el lesz adva, anélkül, hogy a testület beszélt volna róla. Semmi olyanban nem lennék benne, hogy felújítsuk és eladjuk. Nem! Az, hogy erre elkülönítenénk az összeget, nem jelenti azt, hogy ebből csak ezt lehet megvalósítani és csak ebben a formában. Az előterjesztés annyit kér, hogy legyen elkülönítve egy összeg értéknövelő beruházásra, aminek a címe ez. Ha mondjuk Bende László, vagy bárki az óvoda, iskola, bármi kapcsán azt mondaná, hogy az összeget használjuk fel, mert szükség van rá, akkor azt mondanám, hogy gondoljuk át. Ez értéknövelő beruházásba kerüljön át, lehetőleg ingatlanba, ingatlanból jött. A lényeg, hogy ne a beruházási tartalékba kerüljön, olyan helyre, ahonnan valamire elmegy a pénz. Madari Andor alpolgármester: úgy gondolom, az előterjesztés megfelelően van

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. június 11-i rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. június 11-i rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 11-i rendes, nyílt üléséről Rendeletek: 18, 19, 20/2015. (VI.12.) Határozatok: 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. november 3-i rendkívüli üléséről. Rendeletek: Határozatok: 211, 212/2014. (XI.03.

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. november 3-i rendkívüli üléséről. Rendeletek: Határozatok: 211, 212/2014. (XI.03. JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 3-i rendkívüli üléséről Rendeletek: Határozatok: 211, 212/2014. (XI.03.) KT-2014-18 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lakitelek Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 17-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya - - Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 125/2011.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 7-i üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 7-i üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 7-i üléséről. Határozat számok: 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53/2011. (IV.7.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István

JEGYZŐKÖNYV. Ifj. Kozák János. Orbán István Szám: 02/166-4/2007. JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. május 29-én 9 00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza Képviselői Irodájában megtartott nyilvános

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 51 2513-2/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. február 6-i rendes, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. február 6-i rendes, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 6-i rendes, nyílt üléséről Rendeletek: 1, 2, 3/2014. (II.07.) Határozatok: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 624-1/2012. iktatószám 1. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 18-án

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy út 21. Ügyiratszám: 495/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-3/2012/JT. 18-29 /2012. sz. határozat 1-3/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D :

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D : 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (9737. Bük, Eötvös u. 11.) galériájában, Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 2/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 09-én tartott képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. január 24-án 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. április 23. napján 13:10 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. április 23. napján 13:10 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. április 23. napján 13:10 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: - d./ határozata: 54,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné

Részletesebben

Állandó tanácskozási joggal meghívott: Kövecses Timea alpolgármester Németh Dóra jegyző. A képviselő-testületi ülést az Öttevényi KÁBEL-TV rögzítette.

Állandó tanácskozási joggal meghívott: Kövecses Timea alpolgármester Németh Dóra jegyző. A képviselő-testületi ülést az Öttevényi KÁBEL-TV rögzítette. Öttevény Község Önkormányzat Képviselő-testülete Öttevény Fő u. 100. J e g y z ő k ö n y v Készült: Öttevény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 10. napján hétfőn 17 órakor az

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testület 2010. november 24-én a Művelődési Házban megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv 1. számú

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete Iktatószám: SZ/22/6/2010. Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 7-én (16.00-16.10) megtartott nyílt rendkívüli képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Intézményfelügyeleti, Szociális és Közbiztonsági Bizottság 2011. április 19-i nyílt üléséről.

Részletesebben

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen

Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt Pénzügyi Bizottsági ülésen ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Arnót, Petőfi S.u. 120. Tel: 46/ 500-740 Szám: 17/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Polgármesteri Hivatalban 2014. december 19-én 10 órától megtartott nyílt

Részletesebben

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV

Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Nagyszentjános Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. október 21-én Nagyszentjánoson az Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 16.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással

Részletesebben

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete 1 Levél község Önkormányzatának Képviselı-testülete 8/2009. Levél község Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 29-én tartott nyilvános ülésérıl készült J e g y z ı k ö n y v Tartalma: Tájékoztató

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. augusztus 17-én reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYV. A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK JEGYZ KÖNYVE A 2013. évi július hónap 08. napján megtartott nyílt ülésr l JEGYZ KÖNYV Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében 3044 Szirák,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről. Úri községi Önkormányzat 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.110-1/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2014. február 20-án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

2010. m á j u s 3 1 - é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i ü l é s é r ő l

2010. m á j u s 3 1 - é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Haynald Lajos termében, 2013. december 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 5 települési képviselő:

Részletesebben

Jegyz könyv. Az ülés helye: Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalója (7815 Harkány, Pet fi S. u. 2-4.)

Jegyz könyv. Az ülés helye: Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalója (7815 Harkány, Pet fi S. u. 2-4.) Jegyz könyv Készült a Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. december 23-án (szerda) 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésér l Az ülés helye: Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.sz.:I/128-28/2013/1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 19-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza nagytanácskozó

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről

Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2010. november 4-i üléséről Helyszín: Polgármesteri Hivatal Tanácsterem Kezdete: 15.o5. h. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint valamint Pénzes Andrásné osztályvezető dr.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

KT-2013-13 JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. augusztus 6-i rendkívüli, nyílt üléséről. Rendeletek:

KT-2013-13 JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. augusztus 6-i rendkívüli, nyílt üléséről. Rendeletek: JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 6-i rendkívüli, nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190/2013 (VIII.06.) KT-2013-13 2 J E G Y

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. október 25-i rendes ülésérıl, melyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. augusztus 7-i rendkívüli, nyílt üléséről. Rendelet: 22/2015. (VIII.08.

JEGYZŐKÖNYV. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. augusztus 7-i rendkívüli, nyílt üléséről. Rendelet: 22/2015. (VIII.08. JEGYZŐKÖNYV Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 7-i rendkívüli, nyílt üléséről Rendelet: 22/2015. (VIII.08.) Határozatok: 162, 163, 164, 165, 166 / 2015.(VIII.07.) 1 J E G Y Z

Részletesebben

Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl.

Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottságának 2011. április 19-én megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Varga Kálmán a Bizottság elnöke Bors Miklósné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. október 28-i üléséről Jelen vannak: l./ Bechtold Tamás polgármester 2./ Ádám Zsuzsanna alpolgármester 3./ Artai Balázs képviselő 4./

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselőtestületi üléséről. Ideje: 2015. augusztus 13-án 15:00 órakor. NAPIRENDI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Ügyszám: 23-36/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. május 26-án 15,00 órakor megtartott testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld. Jelen vannak: polgármester

Részletesebben

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. június 25.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-9/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. május 28-án 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL.

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2013. NOVEMBER 07. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉRŐL. Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete TERKA 27/2013. sz. Jegyzőkönyv Készült: 2013. november 7-én 14:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános Képviselőtestületi ülésről. Testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 2- án 14.00. órakor kezdıdı a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. február 11. napján az Önkormányzat hivatali épületében (8943

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Németbánya Önkormányzat Képviselőtestülete 8581 Németbánya Fő tér 3. Telefon/fax: 89/350-141 Szám: /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A 2011. február 28-án 9:00-kor tartott nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 2-8 /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2012. május 30-án tartott testületi ülésérıl. Az ülés helye: Faluház,

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2010. számú jegyzőkönyve

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2010. számú jegyzőkönyve 12/2010. számú jegyzőkönyve Készült: 2010. június 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: dr. Antal Ida Boriszov Zoltán polgármester Badics Csaba Cseh József Dörömbözi András dr. Mayer András

Részletesebben

K I V O N A T. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2016. február 11-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2016. február 11-i ülésének jegyzőkönyvéből Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete L a k i t e l e k K I V O N A T Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i ülésének jegyzőkönyvéből Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010. Önkormányzat Kapolcs Száma: 94-15/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete 2010. november 24-én 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. június 23-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. június 23-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. június 23-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 84/2015. (VI.23.)

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. szeptember 12. 130/2013. (IX. 12.) ÖH. Dr. Szántó Kristóf kártérítési igénye

Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. szeptember 12. 130/2013. (IX. 12.) ÖH. Dr. Szántó Kristóf kártérítési igénye Lajosmizse Város Önkormányzata Iktsz: I/394/19/2013. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. szeptember 12. 130/2013. (IX. 12.) ÖH. Dr. Szántó Kristóf

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. IV. 71-3/2014. JEGYZİKÖNYV Amely készült a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának ülésérıl. A társulási tanács ülésének helye: A társulási tanács ülésének idıpontja: 7100 Szekszárd, Béla

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 14/2014.(III.27.) önkormányzati határozat 15/2014.(III.27.)

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 14-én 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Rendelete: Határozatai: 101--102 T á r

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2011. február 22-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2011. február 22-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2011. február 22-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak:, Benkó Dániel, Lőrincz József, Nahóczki László, Dr. Zsirai Sándor Jegyzőkönyvvezető:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 138. sz. iroda, 2010. május 11-én 14 30 perc Jelen vannak: Hirka Tamás, a bizottság elnöke Dr. Ferenczi Attila, a bizottság

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Gazdag

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Barta Győző, Benkó Dániel, Fodor Istvánné, Lőrincz József, Mizsei Attila,

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete részérıl: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Távol maradt bejelentéssel: Horváth Ferencné képviselı

Jegyzıkönyv. Távol maradt bejelentéssel: Horváth Ferencné képviselı Jegyzıkönyv Készült Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 28. napján 14 00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kezdıdı nyilvános képviselı-testületi ülésérıl. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2013. január 23-án 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 1-11 / 2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Halimba Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2011. június 20-án tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető főépítész. jegyzőkönyvvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető főépítész. jegyzőkönyvvezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. június 24-én a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. április 27-én tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. április 27-én tartott rendes üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 618-12/2015 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. április 27-én tartott rendes üléséről 12.

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata 2 Tolna Város Önkormányzata 13/2007. (IV.27.) Önkormányzati rendelete Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről. 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről. Ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Nagy Szilárd

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-7/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Napirendi pontok: 1./ 2013. évi átmeneti gazdálkodás Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. április 16-án Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat képviselő-testülete nyílt ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth Miklós

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2013. augusztus 21-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 47/2013. (VIII. 21.) sz. Városfejlesztési,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének, a Városháza nagytermében tartott, 2008. március 25-i üléséről Jelen vannak: 12 települési képviselő: Antal Ferenc, Daróczi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: - SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL

JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2014. JANUÁR 15-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február hó 11. napján, a Városháza I. emeleti nagytermében megtartott 3. rendes, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak: Farkas Éva

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 2009. január 7-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Megalkotott rendeletek: 1/2009. (I. 8.) rendelet: a helyi építészeti értékek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben