A barlangrajztól az internetig címmel médiatörténeti áttekintést adott egy 12 részes tévé sorozatban vendégelőadók segítségével.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A barlangrajztól az internetig címmel médiatörténeti áttekintést adott egy 12 részes tévé sorozatban vendégelőadók segítségével."

Átírás

1 TÓTH TAMÁS ANTAL szerkesztő A képzés során trénerként működik közre. Végzettsége Szent István Egyetem Jászberényi Kar andragógia szak A sajtó különböző területein szerezett tapasztalatot, nyomtatott, írott elektronikus, rádiós és televíziós területeken is.2005-ben a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg Médiaerőszak című könyve, amiben elsősorban a médiában megjelenő erőszak hatásait vizsgálta általában, de főleg a gyerekek esetében. A média hatásmechanizmusa szociológiai, pszichológiai megközelítése a főbb érdeklődési köréhez tartozik. A barlangrajztól az internetig címmel médiatörténeti áttekintést adott egy 12 részes tévé sorozatban vendégelőadók segítségével óta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerkesztő. Időközben az Európai idő című Kossuth Rádióban futó heti magazin házigazdája is lett, mert a hazai politikai viszonyokon túl fontosnak tartja, hogy az unióról is legyenek ismereteink ban az Árvízvédelmi Rádió kidolgozásával, és rövid élete alatt a rádió működtetésével bízták meg az MTVA az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az NMHH vezetőinek egyetértésével. Ezt a munkát több elismeréssel is díjazták: Katasztrófavédelmi Nívódíj, a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozata.

2 TAKÁCS BENCE ERVIN MTVA kiemelt szerkesztő-műsorvezető, Híradó A képzés során riporterként működik közre. Szakmai tapasztalat: Magyar Katolikus Rádió bemondó, szerkesztő-műsorvezető; Hegyvidék TV, főszerkesztő, szerkesztő-műsorvezető (sport, politika, közéleti és kulturális műsorok); Lánchíd Rádió, sportriporter, hírszerkesztő-hírolvasó; Echo TV, hírolvasó, szerkesztő-riporter; Napi Aktuális c. politikai műsor műsorvezető; NEON és Tárlatvezetés c. kulturális műsor szerkesztő-műsorvezető; Kommunikációs igazgató, előadóművészeti tevékenység, egyetemi-főiskolai oktató. Jelenlegi feladatom a közmédiában: az M1 és olykor a Duna híradók műsorvezetése

3 REGŐS ZOLTÁN Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtófőnök A képzés során trénerként működik közre. Szakmai végzettsége: ELTE BTK Szakterülete: Hír- és hírháttér műsorok Alkotó tevékenysége, fontosabb műsorai: 1992 óta dolgozom a Magyar Televízióban. Voltam híradós, készítettem határon túli, érdekvédelmi magazinműsorokat (Kárpát Expressz, Ablak), oktatási műsort (Repeta- Fizika) az MTV Teletext Szerkesztőségét vezettem. Dolgoztam kereskedelmi televízióban (RTL Klub), 2012-től az MTV Ma Reggel című műsorának felelős szerkesztője, emellett a Duna TV Zrt. Hír- és Hírháttér Főszerkesztőségének vezetője vagyok. A hatékony kommunikációra való felkészítés mellett fontosnak tartom megmutatni, hogyan működik a média, mi van a színfalak mögött, és mi motiválja azokat, akikkel sajtótájékoztatón, vagy egy interjú során szembe kerülhet egy közszereplő.

4 PUSZTAI BALÁZS szerkesztő, riporter A képzés során riporterként működik közre ben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának kommunikáció szakán szereztem diplomát elektronikus sajtó-médiainformatika szakirányon. Végzős egyetemistaként kezdtem dolgozni a Városi Televízió Szeged szerkesztőségében szerkesztő-riporterként és műsorvezetőként májusa óta rádiózom, mint szerkesztő-riporter és műsorvezető. A szegedi regionális stúdióban kezdtem ezt a munkát. A Kossuth Rádió reggeli hírmagazinjánál, a 180 percnél dolgozom szerkesztőként és riporterként. Emellett a Megújuló értékeink című önálló riportműsor egy-egy adását készítem alkalmanként.

5 PERJÉS KLÁRA az MTVA vezető szerkesztője, a Vasárnapi Újság, az Arcvonások és a Történet hangszerelve című műsorok felelős szerkesztője A képzés során trénerként működik közre. Éppen ötven éve, 17 évesen dolgoztam először a Magyar Rádióban. Magyar nyelv és irodalom - rajz szakos tanári diplomát szereztem, később újságírói, rádiós továbbképzéseken vettem részt. Az eltelt évtizedekben szinte minden rádiós műfajban kipróbáltam magam riporterként, műsorvezetőként és szerkesztőként, hosszabbrövidebb ideig tévéztem is, újságoknak és folyóiratoknak is írtam. Már kezdetektől, nem csak országban, hanem nemzetben gondolkodom. Korábban nem vettem részt felsővezetők képzésében, de riportkészítés közben sokszor gondoltam arra, milyen jó lenne ebből az emberből a legtöbbet kihozni a mikrofonos, vagy képes szereplésében. Legfontosabb stratégiai elképzelésem most is az, hogy felébresszem a jelentkezőkben szunnyadó képességeiket, a gyakorlatokkal, azok elemzésével rávegyem a képzésben résztvevőt, hogy mondandóját úgy adja elő, hogy az átjöjjön a mikrofonon, személyisége megfogja a tv-nézőt és a rádióhallgatót.

6 PÁSZTOR ZOLTÁN Kossuth Rádió intendánsa A képzés során trénerként és riporterként működik közre. Szakmai végzettség: egyetemi diploma. Jelenleg doktorandusz az ELTE BTK-n. Szakterülete: magyar-francia kultúrdiplomáciai kapcsolatok a Magyar Rádióban 1925-től napjainkig. Alkotó tevékenység: Számtalan műsor a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádióban, valamint a Magyar és a Duna Televízióban. (Pld: Gordiusz Magazin, Napközben, Szombat Reggel, Napi Mozaik) Szinte valamennyi területen dolgoztam már szerkesztőként és műsorvezetőként is. Legtöbbet a közélet, a nemzetközi kapcsolatok, a kultúra és a tudományos élet különböző műsoraiban. Interjút készíthettem pl. a Dalai Lámával, és a francia kulturális élet számtalan alakjával. A riportkészítés legfontosabb tézise a nyitottság, a beszélgetőtársra való figyelés. Felkészültség, pontosság és naprakész ismeretek ez kell, hogy jellemezze a riportert és a riportalanyt is.

7 PAPP DÁNIEL MTVA tartalomszolgáltatási igazgató A képzés során trénerként működik közre. Szakmai végzettség: közgazdász Budapesti Külkereskedelmi Főiskola, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem. Pályafutása során mindvégig a kommunikáció területén dolgozott. A médiában a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, az Echo Tv és a Magyar Hírlap kötelékében vállalt riporteri, szerkesztői és műsorvezetői feladatokat. A nyomtatott és az elektronikus sajtó minden fajtáját kipróbálta, még az online területet is. Sajtófőnök-helyettesként és sajtófőnökként két önkormányzatnál is megbízást teljesített, önkormányzati vezetőket készített fel választási kampányban, és azon kívül is. Szakterülete: konfliktuskezelés, így segít abban, hogy feszült, konfrontatív helyzetekben, valamint nem várt események során hogyan kommunikáljon az illető. Emellett nagy hangsúlyt helyez a verbális és non-verbális kommunikáció mikrofon előtti tökéletesítésére, valamint a sajtó előtti nyilvános megjelenésekre.

8 OLAJOS GERGŐ műsorvezető, szerkesztő A képzés során trénerként és riporterként működik közre. Szakmai végzettség: mérnök; újságíró; PR szakértő Szakterület: bűnügyek, igazságszolgáltatás Műsorok: MR Krónika; Tények; MTV Híradó; Kékfény 19 éve dolgozik különböző hírműsorokban, magazinokban. Válaszokat ígérek azokra a kérdésekre, amelyek egy TV stáb érkezésekor gyötrik az interjúalanyokat: Üljek vagy álljak? Merre nézzek? Mit mondjak? Melyik mondatomat vágják majd be egy 10 perces interjúból? Megmutatom, hogy hogyan lehet érdekes és hiteles az, aki televízióban beszél. Elmagyarázom, hogy a riportereket milyen késztetések és utasítások befolyásolják egy híradós anyag vagy egy riport elkészítésekor. Ezek ismerője kevésbé érzi magát bizonytalannak vagy kiszolgáltatottnak, amikor elindulnak a kamerák.

9 KOCSIS ÉVA rádiós újságíró, műsorvezető A képzés során riporterként működik közre. Magyar nyelv és irodalom szakos végzettsége mellett, hittanár és etika szakos diplomája is van, illetve felsőfokú újságíró képzettsége. Jelenleg a Kossuth Rádió háromórás, élő hírmagazinjának a 180 percnek a műsorvezetője. Bár televíziós tapasztalata is van, elsősorban rádiós újságíró, évekig dolgozott a Lánchíd Rádióban, ahol hír- és háttérműsorokat szerkesztett és vezetett. Tanított külpolitikai újságírást a Károli Gáspár Református Egyetemen, de vezetett kommunikációs tréninget is felnőtteknek. A politikai újságírás előtt írt az FMCG szektorral foglalkozó lapoknak, szerkesztett vallási műsort, de vezetett egyházmegyei sajtóirodát is.

10 Jegyes-Tóth Kriszta Eötvös Loránd Tudományegyetem kommunikációs igazgató A képzés során riporterként működik közre. Végzettség: jogi diploma, tanítói oklevél 17 éves kora óta a hírek világában él: rádiós hírszerkesztőként kezdte pályafutását, majd több kereskedelmi rádióban (Juventus Rádió, Star FM, Rádió Deejay) is dolgozott hírterületen, egy idő után már hírigazgatóként ben került a Magyar Televízióhoz, ahol a Regionális Híradó és a Kárpáti Krónika műsorvezetőjeként ismerhette meg a közönség. Két év után váltott: a Duna Televízióban híradózott, majd szinte az összes politikaiközéleti műsor műsorvezetője volt ban tért vissza a Magyar Televízióba, ahol a reggeli élő műsor mellett a Híradót is vezette. A könnyedebb műfajban is helytállt: két éven át a Balatoni nyár egyik arca volt. Ezzel párhuzamosan a Duna Televízió Közbeszéd és Heti Hírmondó c. műsorait vezette. Jelenleg az m1 esti hírháttér műsorának, Az Estének a műsorvezetője. Televíziós munkái mellett gyakran szerepel konferenciák, sajtótájékoztatók, egyéb rendezvények háziasszonyaként, és cégek kommunikációs tréningjein is közreműködik.

11 HALÁSZ ZSUZSA az MTVA szerkesztő-műsorvezetője. A képzés során riporterként működik közre. Végzettségem általános iskolai tanár, de több mint 20 éve belpolitikai újságírással foglalkozom. Televíziós és rádiós közéleti, továbbá politikai műsorokat vezettem, szerkesztettem (A HÉT, Vasárnapi Újság, Határok nélkül, Heti Mozaik, Jelfogó), dolgoztam az írott sajtóban is. Jelenleg a Kossuth Rádió Időt kérek, című műsorának vagyok felelős szerkesztője, az Ütköző című politikai vitaműsorának munkatársa és a Duna Televízió Világ-nézetének egyik műsorvezetője. Az elmúlt években számos önkormányzati, illetve országgyűlési képviselő, polgármester kommunikációs felkészítésében vettem részt képzésvezetőként a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány akkreditált felnőttképzésének keretében.

12 GULYÁS ISTVÁN műsorvezető A képzés során trénerként és riporterként működik közre. Végzettség: egyetem, bölcsész kar. Huszonöt éve vagyok a médiában. Voltam főszerkesztő (Ma Reggel, MTV Híradó, Szempont). Hírigazgató ( Hír TV, MTVA), valamint műsorvezető (Szempont, Híradó, Az Este, Ma Reggel). Többször vettem részt felsővezetők, kommunikátorok és politikusok képzésében. Jelenleg a Lényeg című műsort vezetem.

13 DR. GAZSÓ L. FERENC MTI Igazgatóság igazgató A képzés során trénerként működik közre. A közéletben és a szakmában írói nevemen, Gazsó L. Ferencként ismernek inkább, mivel évtizedek óta ezen a néven publikálok nyolc kötetem jelent meg, javarészt szociográfiák, riportok és dolgozom a televízióban, rádióban. Betöltöttem a 60. évemet, számomra megtisztelő, hogy a 134 éve eredményesen működő nemzeti hírügynökséget vezethetem, ahol annak idején a jogi egyetem elvégzése után gyakornoki időmet töltöttem. Az elmúlt 35 évben a média számos területén kipróbálhattam magam alkotóként és vezetőként egyaránt. A magyar közmédia mélyreható átalakításában 2010 óta veszek részt. A Kossuth Rádió intendánsaként kezdtem, majd emellett az MTVA közéleti főszerkesztője voltam. Innen léptem előre, 2011 végén kineveztek a legnagyobb magyar médiavállalat tartalomért felelős vezérigazgató-helyettesének. Az MTI vezérigazgatói posztját egy év óta töltöm be. Az utóbbi évtizedben rendszeresen végzek oktatói, helyenként tréneri tevékenységet. A közmédia vállalatcsoportja és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködése keretében megvalósuló Közszolgálati vezetői média-kommunikáció tréning című speciális, személyre szóló képzési forma egyik elindítója vagyok, egyben az intézményeink közötti együttműködés programigazgatója. Fontosnak tartom, hogy a felsővezetők kommunikációját tudásommal, több évtizedes tapasztalatommal segítsem a gyakorlatban is.

14 GARAN BEÁTA szerkesztő-riporter A képzés során riporterként működik közre. Végzettsége: tanító, kommunikáció szak Jelenleg szerkesztő és riporter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában, éveken át műsorvezetőként ténykedett Miskolcon, ill. Budapesten az Echo Tv-ben. A legtöbb szakmai tapasztalatot riporterként szerezte. Részt vett e már korábban felsővezetők képzésében? Több alkalommal vett részt felsővezetők képzésében (pl. ÁSZ) ill. krízis stratégával is foglalkozott. Jelenlegi feladata a közmédiában, műsorai, melyekben szerepel folyamatosan? A Ma reggel című műsorban folyamatosan, de részt vett a Páneurópai piknik c. tematikus napban és a Balatoni nyár c. műsorban is. Rendszeresen részt vesz élő kapcsolásokban.

15 DR. FÁBIÁN BARNA Ma Reggel műsorvezetője, ill. szerkesztője A képzés során trénerként és riporterként működik közre. Szakmai végzettség: agrármérnök és jogász 1993 óta a Magyar Televízió, majd 2011-től az MTVA munkatársa. Az MTV szegedi regionális stúdiójában kezdte meg pályafutását előbb gyakornokként majd riporterként között a Híradó dél-alföldi tudósítója. Közben a Szegedről sugárzott országos műsor, a Szieszta egyik műsorvezetőjeként szerepelt a képernyőn. Emellett az Agrárvilág című mezőgazdasági magazin szerkesztőjeként dolgozott től két és fél éven át a Szabadság téri székházból sugárzott, Ma Reggel műsorvezetője októberében visszakerült Szegedre, ahol a regionális Híradó rovatvezetőjeként felügyelte a riporterek, szerkesztők munkáját. Közben a Földközelben című agrármagazin felelős szerkesztésével bízták meg augusztusától 8 hónapon át, az Este című magazin riportere, majd 2012 áprilisától, ismét a Ma Reggel műsorvezetője, ill. szerkesztője és 2002 között országos hatáskörű szervek (APEH, Pénzügyőrség, Rendőrség) szóvivőinek tartott tréningeket. Riporterként bemutatom, milyen terjedelmű és összetételű válaszokat várnak a kérdezők. Szerkesztőként ismertetem, az elmondott riportokból, milyen stratégia szerint készülnek a tudósítások, ezért a válaszadás során mely részletekre kell ügyelni. A kérdezés és válaszadás harmóniájának bemutatása. A válaszadás rutinjának megszerzése. Élő adásban (pl. Ma Reggel) a hosszabb terjedelmű megszólalások és válaszadások gyakorlata. Vitaműsor szerkezete, gyakorlata.

16 Erdei Krisztián az MTVA munkatársa, kiemelt szerkesztő A képzés során riporterként működik közre. Végzettsége: Pécsi Tudományegyetem kommunikáció, ill. német nemzetiségi szak. Magyar és német anyanyelvű. 19 éve dolgozom a Magyar Rádió műsoraiban. Ifjúsági műsorokban kezdtem gyakornokként, 1999-ben lettem külső munkatárs a pécsi stúdióban, 2005 óta pedig állandó munkatársa vagyok a Magyar Rádió Zrt.-nek, illetve most már az MTVA-nak. Jelenleg hír- és hírháttér műsorokban, nemzetközi magazinműsorokban dolgozom szerkesztőként, műsorvezetőként és riporterként. Elsősorban a rádió területére koncentrálódnak feladataim, és dolgozom még a német nyelvű rádiós és televíziós nemzetiségi műsorokban is. Korábban németországi médiumoknak voltam magyarországi tudósítója, és dolgoztam rövidebb ideig a belgiumi német nyelvű közszolgálati médiának is. Eddig elsősorban diákoknak, illetve fiatal felnőtteknek tartottam kommunikációs és médiaképzéseket.

17 DR. ANTAL ZSOLT politológus, médiakutató, egyetemi docens A képzés során trénerként működik közre. Szegedi József Attila Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar történész szak, tanár szak , Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudomány Kar, Politikatudományi Doktori Iskola Szakterülete: Közszolgálati tájékoztatás, Közcélú kommunikáció, Állami feladatvállalás a tájékoztatásban, Médiabefolyásolási technikák elmélete és gyakorlata Alkotó tevékenysége, fontosabb műsorai: 8 könyv, több száz tanulmány, elemzés és újságcikk szerzője. Közéleti és szakmai műsorok rendszeres meghívott vendége. A Századvég Alapítvány ( ), később a Nézőpont Intézet Médiaműhelyének alapítója és vezetője ( ). Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Kommunikáció- és Média Intézetének és a Gál Ferenc Főiskolának oktatója, a Közkapcsolatok Szakirány vezetője; a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiumainak ügyvezetője. Számos közszolgálati tájékoztatással és médiapolitikával foglalkozó tanulmány és kötet szerzője. Mit várhat tőle a képzésben résztvevő állami vezető? Tudományos-szakmai elméleti ismeretek gyakorlatorientált, egyedi alkalmazása. Egyénre szabott médiakommunikációs személyiség- és készségfejlesztés terén szerzett tapasztalat magas színvonalú, kreatív alkalmazása.

SZENT PÁL AKADÉMIA MÉDIAISKOLA JELENTKEZÉSI LAP 1

SZENT PÁL AKADÉMIA MÉDIAISKOLA JELENTKEZÉSI LAP 1 SZENT PÁL AKADÉMIA MÉDIAISKOLA JELENTKEZÉSI LAP 1 2016. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 15. Postacím: 1103 Budapest, Gyömrői út 69. 1. Név:... Születési név:... Édesanyja születési neve:... Születési

Részletesebben

Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről

Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről D O K UM E N T UM Magyarország területén élő nemzetiségek helyzetéről (2013. február 2015. február) (Folytatás) 6. A NEMZETISÉGEK ANYANYELVŰ HITÉLETE A Kormány az egyházi területen is támogatja a nemzetiségek

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ MEDVE ANNA SZEMÉLYI ADATOK Név: Születési hely: Pécs Dr. Medve Anna Születési idő: 1953. március 7. Beosztás: egyetemi docens, szeminárium-vezető (Általános Nyelvészeti és Anyanyelvi

Részletesebben

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában.

A nem önkormányzati fenntartásban működő médiumok Szentes városában. Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. sz. Témafelelős: Mihály Béláné Ikt.szám: P-3892/2012. Tárgy: Az önkormányzat által adott költségvetési támogatások és a támogatott médiumok helyzetének

Részletesebben

KIVONAT. Alcsútdoboz Település Önkormányzatának Képviselő-testülete

KIVONAT. Alcsútdoboz Település Önkormányzatának Képviselő-testülete megtartott soros testületi ülésének könyvéből: Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 120/2013 (X. 30.) sz. határozata a lejárt határidejű határozatok teljesüléséről szóló beszámolóról

Részletesebben

A controlling integrálódása az oktatási szférában

A controlling integrálódása az oktatási szférában Dr. Tóth Antal - Dr. Zéman Zoltán A controlling integrálódása az oktatási szférában 1. CONTROLLING ALKALMAZÁSA A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKNÉL A controlling hasznossága mindaddig nem fog érvényre jutni

Részletesebben

Bevezető. KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin

Bevezető. KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin Az Eötvös Loránd Tudományegyetem legfontosabb szakmai eredményei a TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című projektben

Részletesebben

Médiaszövetség a gyermekekért

Médiaszövetség a gyermekekért Matild Média Iskola Budapest, XXII. Tóth József utca 45. Telefon: 06 20 542 49 41 www.matild.hu www.matildonline.hu info@matild.hu Fenntartó: Matild Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Fehérvári út 143.

Részletesebben

RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47.

RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. OM-azonosító: 030570 1 RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. Telefon: 0696 / 282340 Telefax:

Részletesebben

napi.hu Törékeny fellendülésban bíznak az exportáló cégek 2012.05.16 05:47.43 - [22767317]

napi.hu Törékeny fellendülésban bíznak az exportáló cégek 2012.05.16 05:47.43 - [22767317] napi.hu Törékeny fellendülésban bíznak az exportáló cégek 2012.05.16 05:47.43 - [22767317] Optimistábbak lettek tavaly októberhez képest a magyar vállalkozások, ami elsősorban a német ipar 2012 második

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 2017. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

FOGYASZTÓI ÉS BETEGJOGI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG ELMÚLT 10 ÉVE

FOGYASZTÓI ÉS BETEGJOGI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG ELMÚLT 10 ÉVE A FOGYASZTÓI ÉS BETEGJOGI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉG ELMÚLT 10 ÉVE Készült a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség megalakulásának 10 éves évfordulójára. Jászberény, 2016.02.12. A KEZDETEK Az egyesület

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁS-PEDAGÓGIA MODERN MEGOLDÁSAI

A FELSŐOKTATÁS-PEDAGÓGIA MODERN MEGOLDÁSAI 192 KUTATÁS KÖZBEN Az állami költségvetés teherviselésének aránya hazánkban föltehetően hosszú távon is domináns marad, erre hagyományaink és európaiságunk egyaránt köteleznek. Ám hogy hatvan, hetven vagy

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 5. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

MOBILITÁSI NAPOK VESZPRÉM, 2006. SZEPTEMBER 29-30

MOBILITÁSI NAPOK VESZPRÉM, 2006. SZEPTEMBER 29-30 MOBILITÁSI NAPOK VESZPRÉM, 2006. SZEPTEMBER 29-30 BESZÁMOLÓ Készítette: Kalmár András EURES tanácsadó Veszprém Megyei Munkaügyi Központ 2006. október 19. 1. Előzmények Az Európai Bizottság által életre

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem diplomás pályakövető kutatásainak néhány eredménye munkaadók számára

A Szegedi Tudományegyetem diplomás pályakövető kutatásainak néhány eredménye munkaadók számára HALLGATÓI VÉLEMÉNYEK A MUNKAERŐPIACRÓL PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK A MUNKAERŐPIACON A Szegedi Tudományegyetem diplomás pályakövető kutatásainak néhány eredménye munkaadók számára Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés

Részletesebben

A KÜLÖNLEGES BÁNÁSMÓD DIAGNOSZTIKAI ÉS FEJLESZTÉSI CENTRUM KUTATÓMŰHELY BEMUTATÁSA

A KÜLÖNLEGES BÁNÁSMÓD DIAGNOSZTIKAI ÉS FEJLESZTÉSI CENTRUM KUTATÓMŰHELY BEMUTATÁSA A KÜLÖNLEGES BÁNÁSMÓD DIAGNOSZTIKAI ÉS FEJLESZTÉSI CENTRUM KUTATÓMŰHELY BEMUTATÁSA Szerzők: Mező Ferenc Mező Katalin Lektorok: Szabó Edina Szilágyi Barnabás Schréder Veronika Első szerző e-mail címe: mezo.ferenc@ped.unideb.hu

Részletesebben

TUDATOS VÁSÁRLÓK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE 2003. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉS

TUDATOS VÁSÁRLÓK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE 2003. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉS TUDATOS VÁSÁRLÓK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE 2003. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉS Székhely: 1123 Budapest, Gyıri út 6/b. Iroda: 1013 Budapest, Döbrentei u. 10. Statisztikai számjel: 18245770 9133 529 01 Cégjegyzék száma:

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

KUTATÁS, FEJLESZTÉS, PÁLYÁZATOK ÉS PROGRAMOK A FELSŐOKTATÁSBAN AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS TUDOMÁNYOS ÜGYEK FŐOSZTÁLYÁNAK

KUTATÁS, FEJLESZTÉS, PÁLYÁZATOK ÉS PROGRAMOK A FELSŐOKTATÁSBAN AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS TUDOMÁNYOS ÜGYEK FŐOSZTÁLYÁNAK KUTATÁS, FEJLESZTÉS, PÁLYÁZATOK ÉS PROGRAMOK A FELSŐOKTATÁSBAN AZ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS TUDOMÁNYOS ÜGYEK FŐOSZTÁLYÁNAK 2005. ÉVI JELENTÉSE Jel2005.rtf A kiadványt összeállította

Részletesebben

BIBLIKUS CSEH NYELVŰ GYÁSZBESZÉDEK A 17. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON

BIBLIKUS CSEH NYELVŰ GYÁSZBESZÉDEK A 17. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON DOKTORI ÉRTEKEZÉS TÉZISEI BIBLIKUS CSEH NYELVŰ GYÁSZBESZÉDEK A 17. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON A nyomtatott korpusz bemutatása és irodalomtörténeti vizsgálata Papp Ingrid Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi

Részletesebben

MUNKATERV. 2011/2012. tanév. Készült: 2011. szeptember

MUNKATERV. 2011/2012. tanév. Készült: 2011. szeptember VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM 8000 Székesfehérvár Prohászka Ottokár út 71. OM azonosító: 037857 Telefon/fax: 22/312-969, 315-198 e-mail: iroda@vasvari-szfvar.sulinet.hu vasvarigimn@gmail.com honlap: www.vasvari-szfvar.sulinet.hu

Részletesebben

ÁJK_Végzett hallgatói - BA - MA - Hagy - 3 éve. Válaszadók száma = 50. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

ÁJK_Végzett hallgatói - BA - MA - Hagy - 3 éve. Válaszadók száma = 50. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. ÁJK_Végzett hallgatói - BA - MA - Hagy - éve Válaszadók száma = 50 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus

Részletesebben

A Ridikül című online női internetes portál tartalmának szolgáltatása (tájékoztató az eljárás eredményéről)

A Ridikül című online női internetes portál tartalmának szolgáltatása (tájékoztató az eljárás eredményéről) A Ridikül című online női internetes portál tartalmának szolgáltatása (tájékoztató az eljárás eredményéről) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/49 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa:

Részletesebben

A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatóinak véleménye. - kutatási jelentés - A BGF Diplomás Pályakövetési Rendszerében

A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatóinak véleménye. - kutatási jelentés - A BGF Diplomás Pályakövetési Rendszerében A Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatóinak véleménye - kutatási jelentés - A BGF Diplomás Pályakövetési Rendszerében a 2010. évi hallgatói motivációs kutatás eredményei 2010 A Diplomás Pályakövetési Rendszer

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 323/2008. (II. 13.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 323/2008. (II. 13.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 323/2008. (II. 13.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

1. A z Ö n k o r m á n y z a t J e l k é p e i

1. A z Ö n k o r m á n y z a t J e l k é p e i BUDAKALÁSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 27/2008. (VII.11.) számú rendelete BUDAKALÁSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JELKÉPEIRŐL CÍMERÉRŐL ÉS ZÁSZLAJÁRÓL Budakalász Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

Online kérd íves felmérés a Gazdálkodás olvasóinak és szerz inek körében

Online kérd íves felmérés a Gazdálkodás olvasóinak és szerz inek körében 389 V ITA Online kérd íves felmérés a Gazdálkodás olvasóinak és szerz inek körében FEHÉR ANDRÁS SZABÓ G. GÁBOR SZAKÁLY ZOLTÁN Kulcsszavak: elégedettség, vélemények, olvasók, szerz k, Gazdálkodás. ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

A TISZÁNTÚL A KÁRPÁT MEDENCE 10 17. SZÁZADI REGIONÁLIS TAGOLÓDÁSÁBAN

A TISZÁNTÚL A KÁRPÁT MEDENCE 10 17. SZÁZADI REGIONÁLIS TAGOLÓDÁSÁBAN A TISZÁNTÚL A KÁRPÁT MEDENCE 10 17. SZÁZADI REGIONÁLIS TAGOLÓDÁSÁBAN Doktori (PhD) értekezés Csüllög Gábor Debreceni Egyetem Debrecen, 2006 TARTALOM BEVEZETÉS... 4 IRODALMI ÁTTEKINTÉS... 7 I. A TERÜLETI

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE 5310 KISÚJSZÁLLÁS KÁLVIN U. 3. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet

Részletesebben

MÉDIAISMERET SZABÓ ERVIN Könyvtár

MÉDIAISMERET SZABÓ ERVIN Könyvtár MÉDIAISMERET SZABÓ ERVIN Könyvtár A szülő csoport minden helyszínen 3 különböző részből áll. 1. Négy tematikus előadást, illetve beszélgetést tervezünk, ami mindenki számára nyitott. Ezek a média és a

Részletesebben

DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY

DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY 1 A Doktoranduszok Országos Szövetsége a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 63. (2) bekezdése értelmében a felsőoktatási

Részletesebben

KUTATÁSI CÉLOK ÉS VIZSGÁLATI MÓDSZEREK

KUTATÁSI CÉLOK ÉS VIZSGÁLATI MÓDSZEREK KUTATÁSI CÉLOK ÉS VIZSGÁLATI MÓDSZEREK A VIZSGÁLAT CÉLJAI A vizsgálat fő irányvonalát adó primer felmérések a belső önértékelésre koncentráltak. A vizsgálattal azt kívántuk feltárni, hogy az egyetem milyen

Részletesebben

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2006.

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2006. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2006. TERVEZET! Tárgy: az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet módosításáról 2006. december ./2006. (... ) OKM r e n d e l e

Részletesebben

A PAD Irodalmi, Művészeti és Kulturális Egyesületnek,

A PAD Irodalmi, Művészeti és Kulturális Egyesületnek, A PAD Irodalmi, Művészeti és Kulturális Egyesületnek, mint Szekszárd Megyei Jogú Város Kiemelkedő Művészeti Egyesületének 2015. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai tájékoztatója, 2016. évre vonatkozó szakmai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV, amely a Médiatanács tárgyalótermében 2015. április 15-én (szerdán) megtartott Médiatanács ülésről készült.

JEGYZŐKÖNYV, amely a Médiatanács tárgyalótermében 2015. április 15-én (szerdán) megtartott Médiatanács ülésről készült. JEGYZŐKÖNYV, amely a Médiatanács tárgyalótermében 2015. április 15-én (szerdán) megtartott Médiatanács ülésről készült. A Médiatanács részéről jelen vannak: dr. Karas Monika a Médiatanács elnöke /1-35.

Részletesebben

A média és a gazdaság kapcsolatának elemzése a Gazdasági Rádió működésén keresztül

A média és a gazdaság kapcsolatának elemzése a Gazdasági Rádió működésén keresztül BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA, Külkereskedelmi Főiskolai Kar A média és a gazdaság kapcsolatának elemzése a Gazdasági Rádió működésén keresztül Konzulens: Dr. Kisváradi György Docens Név: Meizer Gábor Szak:

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály J E L E N T É S

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály J E L E N T É S SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály J E L E N T É S A Lakossági Tájékoztatási és Tanácsadási Osztály 2009. első negyedévében végzett munkájáról és tapasztalatairól

Részletesebben

Bíró György, a bizottság külső szakértő tagja Ambrus Tibor, a bizottság külső szakértő tagja

Bíró György, a bizottság külső szakértő tagja Ambrus Tibor, a bizottság külső szakértő tagja 21078-7 J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottsága 9. június 23-án (kedden) 9 órakor tartott üléséről Jelen voltak: Kohári Nándor, a bizottság elnöke

Részletesebben

Som Község Polgármestere 8655 Som, Ady Endre u. 35/A. 84/582-001 Fax: 84/382-559 www.som.hu

Som Község Polgármestere 8655 Som, Ady Endre u. 35/A. 84/582-001 Fax: 84/382-559 www.som.hu Som Község Polgármestere 8655 Som, Ady Endre u. 35/A. 84/582-001 Fax: 84/382-559 www.som.hu Polgármesteri beszámoló a két ülés között végzett munkáról (a képviselő-testület 2015.09.29-i ülésére) Tisztelt

Részletesebben

TÁMOP 4.1.3 I. KÖZÖS KÉRDŐÍVMODUL

TÁMOP 4.1.3 I. KÖZÖS KÉRDŐÍVMODUL TÁMOP 4.1.3 I. KÖZÖS KÉRDŐÍVMODUL Intézményi fejléc (neve stb.) és arculat: az intézmény adja meg! I.1/a. Hogyan kapcsolódik ehhez az intézményhez? LÉNYEGES SZŰRŐ KÉRDÉS! Ha a válasz 1 HALLGATÓI ÉS VÉGZETT

Részletesebben

A HAJÓ: kötelekre bízva.

A HAJÓ: kötelekre bízva. misszió A Balatonfüredi Yacht Club eredményes utánpótlás versenyzői 2006 tavaszán határozták el, hogy nem csak a kishajós utánpótlás versenyzés területen, de a nagyhajózásban is szeretnének maradandót

Részletesebben

KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ

KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ 1. Személyes adatok! Név: Pekár Ferenc! Cím: 6726, Szeged, Székely sor 9. fsz. 2.! Születési hely/idő: Mezőtúr, 1980. 05. 15.! Kedvezményezetti státusz: felsőoktatásban tanuló

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. október 14-i soros nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. október 14-i soros nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: 2011. október 14-i soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás polgármester Novák-Kovács Zsolt Ferencz Kornél alpolgármester képviselő

Részletesebben

Részidős hallgatók intézményválasztási döntései határokon innen és túl

Részidős hallgatók intézményválasztási döntései határokon innen és túl TŐZSÉR Zoltán Debreceni Egyetem Részidős hallgatók intézményválasztási döntései határokon innen és túl Bevezetés Ebben az esettanulmányban a Partium történelmi régió magyar tannyelvű felsőoktatási intézményében

Részletesebben

969-41/79. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE

969-41/79. A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE BELÜ G Y MlNIS Z T É R IUM10-27/7/1979 SZÍGORÚA N TITKOS!Ksz: 969-41/79 Minősítés megszűnt az 1995. év: t v 28. -ára figyelemmel A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG BELÜGYMINISZTER-HELYETTESÉNEK 7/ 1979. számú INTÉZKEDÉSE

Részletesebben

Megjelenésére számítunk! kapcsolattartó Debrecenben: Rénes László 06-30-670-1702

Megjelenésére számítunk! kapcsolattartó Debrecenben: Rénes László 06-30-670-1702 MAGYAR LELKI ELSŐSEGÉLY TELEFONSZOLGÁLATOK SZÖVETSÉGE 5600 Békéscsaba, Wlassits sétány 4. Tel.: 66/447-334 www.sos505.hu e-mail: iroda@sos505.hu szolgalat@sos505.hu Tisztelt Szerkesztőség! A Magyar Lelki

Részletesebben

RÖVID ÁTTEKINTÉS PROF. EM. DR. KOVACSICS JÓZSEF SZAKIRODALMI MUNKÁSSÁGÁRÓL

RÖVID ÁTTEKINTÉS PROF. EM. DR. KOVACSICS JÓZSEF SZAKIRODALMI MUNKÁSSÁGÁRÓL FIGYELŐ RÖVID ÁTTEKINTÉS PROF. EM. DR. KOVACSICS JÓZSEF SZAKIRODALMI MUNKÁSSÁGÁRÓL Alkotás a társadalomtudományok határán e címmel jelent meg 2001-ben az a tanulmánykötet, melyben Dr. Kovacsics József

Részletesebben

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00)

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00) 2016/5. szám (11. hét) 2016. március 18. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

A szegedi jogi kar csak egy karnyújtásnyira

A szegedi jogi kar csak egy karnyújtásnyira A szegedi jogi kar csak egy karnyújtásnyira Előadások középiskolásoknak 2010. december 2011. február Homoki-Nagy Mária: Jog az irodalomban A szépirodalmi művek témáját igen gyakran a jogtudomány egyes

Részletesebben

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola. Kari Doktori Szabályzat 2013. július 28.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola. Kari Doktori Szabályzat 2013. július 28. Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola Kari Doktori Szabályzat 2013. július 28. A PPKE JÁK Állam- és Jogtudományági Doktori Tanácsa figyelembe véve az alábbiakban foglalt

Részletesebben

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán 2016. április 25., hétfő A 11. Életút Nap rendezvény kapcsán ez idáig összesen 69 megjelenést regisztráltunk. A megjelenések közel ötöde elektronikus médiumokban

Részletesebben

TEHETSÉG HÍRLEVÉL. Ösztöndíjpályázat a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására

TEHETSÉG HÍRLEVÉL. Ösztöndíjpályázat a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására TEHETSÉG HÍRLEVÉL A hetedik (áprilisi) szám A hetedik számban továbbra is szerepel néhány olyan pályázati lehetőség, amely még nem járt le, így szeretnénk ezekre újra felhívni a hallgatók figyelmét. Ugyanakkor

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád OM azonosító: 030 579 Cím: 9321 Farád, Győri u. 27. Tel.: 96/279/137 Fax: 96/535-017 E-mail: altiskfarad@gmail.com

Részletesebben

LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI HÍRŰ OKTATÓKAR. Hatalmas szakmai tudásvagyon!

LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI HÍRŰ OKTATÓKAR. Hatalmas szakmai tudásvagyon! Magyar Lovassport Szövetség Egy kicsit több tudományt és ügyes, fényes végrehajtást. Gróf Széchenyi István Lovakrul, 1828 LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról

BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról BESZÁMOLÓ a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum 2014.08.31.-2015.08.31. közötti munkájáról VÁROSI KÖNYVTÁR TAGINTÉZMÉNY Az előző időszak óta a Városi Könyvtár Tagintézmény

Részletesebben

Személyes kompetenciák és szakmák (munkakörök) kritériumainak összehangolását biztosító rendszer

Személyes kompetenciák és szakmák (munkakörök) kritériumainak összehangolását biztosító rendszer Személyes kompetenciák és szakmák (munkakörök) kritériumainak összehangolását biztosító rendszer Gyakorlati kézikönyv a megváltozott munkaképességő ügyfelek számára szolgáltatást nyújtók részére Készült

Részletesebben

Látlelet az erdélyi magyarság demográfiai helyzetéről

Látlelet az erdélyi magyarság demográfiai helyzetéről TŐTŐS ÁRON* Látlelet az erdélyi magyarság demográfiai helyzetéről Veres Valér: Népességszerkezet és nemzetiség. Az erdélyi magyarok demográfiai képe a 2002. és 2011. évi romániai népszámlálások tükrében.

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2/2015. (I.12.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2/2015. (I.12.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2/2015. (I.12.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Gazdálkodói Információs Szolgálat működtetéséhez 2015-ben nyújtott támogatás

Részletesebben

Digitális Tananyag Minősítő Bizottság (DTMB) 2005. október 2006. december 31.

Digitális Tananyag Minősítő Bizottság (DTMB) 2005. október 2006. december 31. Digitális Tananyag Minősítő Bizottság (DTMB) 2005. október 2006. december 31. Előzmények, a bizottság megalakulása A tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről

Részletesebben

Kitöltési útmutató a muzeális intézményekről szóló OSAP 1444-es adatgyűjtő kérdőívhez

Kitöltési útmutató a muzeális intézményekről szóló OSAP 1444-es adatgyűjtő kérdőívhez Kitöltési útmutató a muzeális intézményekről szóló OSAP 1444-es adatgyűjtő kérdőívhez Általános tudnivalók Az adatszolgáltatás a 340/2012. (XII.5.) kormányrendelettel módosított 288/2009. (XII.15.) kormányrendelet

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Magyar Rákellenes Liga Elnökségi ülés 2014. október 09.

Jegyzőkönyv. Magyar Rákellenes Liga Elnökségi ülés 2014. október 09. Jegyzőkönyv Magyar Rákellenes Liga Elnökségi ülés 2014. október 09. Prof. dr. Simon Tamás köszönti a résztvevőket. Megállapítja, hogy az Elnökségi ülés határozatképes. 10:00 órakor a 9 fő elnökségi tagból

Részletesebben

2016 Munkaterv Támogatási kérelem

2016 Munkaterv Támogatási kérelem 2016 Munkaterv Támogatási kérelem Vezetői összefoglaló Tisztelt Wittinghoff Tamás polgármester Úr, Képviselőtestület! Budaörs rádiója nyolcadik éve informálja és szórakoztatja hallgatóit. Az elmúlt év

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Hallgatói szemmel: a HÖK. A Politológus Műhely közvélemény-kutatásának eredményei

Hallgatói szemmel: a HÖK. A Politológus Műhely közvélemény-kutatásának eredményei Hallgatói szemmel: a HÖK A Politológus Műhely közvélemény-kutatásának eredményei Tartalomjegyzék Elnöki köszöntő... 3 Bevezetés... 4 Évfolyamképviselők és megítélésük... 7 A Hallgatói Önkormányzat és a

Részletesebben

MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET 10 OSZTÁLY HELYI TANTERV

MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET 10 OSZTÁLY HELYI TANTERV MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET 10 OSZTÁLY HELYI TANTERV A szabályozás szerint a gimnázium 9( 10). évfolyamán kötelezően választható tantárgy a mozgóképkultúra és médiaismeret, míg 11 12. évfolyamon a

Részletesebben

JOGI ADATBANK CompLex.hu. Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten.

JOGI ADATBANK CompLex.hu. Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten. JOGI ADATBANK CompLex.hu Hatalmas adatbázis, hatalmas lehetőségekkel az interneten. BEVEZETŐ Tisztelt Ügyfelünk! Dr. Ződi Zsolt szerkesztőség igazgató A 21. század új kihívásokkal néz szembe. A változások

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezetı rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése (a továbbiakban:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikt. sz.: 31/215. Véleményező: Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített

Részletesebben

Or Wv. Irományzárr. - ` 7^ `r. Érkezett : Tisztelt Elnök Úr!

Or Wv. Irományzárr. - ` 7^ `r. Érkezett : Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Or Wv. Irományzárr. - ` 7^ `r Érkezett : 2015 NOV OSI Egységes javaslat Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó T A R T A L O M M U T A T Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének I- III negyedéves teljesítéséről 2. Pályázat a Szentgotthárd és Kistérsége Oktatási Intézmény magasabb

Részletesebben

STATISZTIKAI MÓDSZERTANI FÜZETEK, 45 A KULTURÁLIS STATISZTIKA MÓDSZERTANA ÉS FOGALMAI

STATISZTIKAI MÓDSZERTANI FÜZETEK, 45 A KULTURÁLIS STATISZTIKA MÓDSZERTANA ÉS FOGALMAI STATISZTIKAI MÓDSZERTANI FÜZETEK, 45 A KULTURÁLIS STATISZTIKA MÓDSZERTANA ÉS FOGALMAI BUDAPEST, 2005 KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL, 2005 ISSN 0231-0554 ISBN 963 215 918 7 Készült: a KSH Életszínvonal-

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc II-527-9/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2010. december 16. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

Zúzmara Expressz Mahócára

Zúzmara Expressz Mahócára Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság 3535 Miskolc, Erdész utca 24. +36 (46) 530-593, +36 (30) 488-7528 www.eszakerdo.hu, www.laev.hu A reggel 9:30-kor Miskolcról Mahócára induló kirándulóvonatra

Részletesebben

181. sz. Egyezmény. a magán-munkaközvetítő ügynökségekről

181. sz. Egyezmény. a magán-munkaközvetítő ügynökségekről 181. sz. Egyezmény a magán-munkaközvetítő ügynökségekről A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Általános Konferenciája, Amelyet a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató Tanácsa hívott össze Genfbe, és amely

Részletesebben

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: Ügyintéző: Tárgy: MN/53725-7/2013. személyes adat kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 1580/2013. (XI.6.) sz. HATÁROZATA A Nemzeti Média-

Részletesebben

VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍT JE

VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍT JE XVII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2006. MÁJUS 26. VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍT JE TARTALOM SZÁM TÁRGY OLDAL SZEMÉLYI RÉSZ 92/2006. (V.26.) sz. határozat A Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet Szombathely

Részletesebben

Kereskedelmi szerződések

Kereskedelmi szerződések Barta Judit Fazakas Zoltán Harsányi Gyöngyi Miskolczi Bodnár Péter Szuchy Róbert Ujváriné Antal Edit Kereskedelmi szerződések alapvető szabályai Barta Judit Fazakas Zoltán Harsányi Gyöngyi Miskolczi Bodnár

Részletesebben

Regressziószámítás alkalmazása kistérségi adatokon

Regressziószámítás alkalmazása kistérségi adatokon Lengyel I. Lukovics M. (szerk.) 2008: Kérdıjelek a régiók gazdasági fejlıdésében. JATEPress, Szeged, 264-287. o. Regressziószámítás alkalmazása kistérségi adatokon Szakálné Kanó Izabella 1 A lokális térségek

Részletesebben

Szerzõink SZERZÕINK 435

Szerzõink SZERZÕINK 435 SZERZÕINK 435 Szerzõink Balaton Petra: történész 1974, Budapest. Tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem-kommunikáció szakán végezte 1993 1998 között. Ezt követõen a PPKE BTK-án tanársegédként

Részletesebben

STATISZTIKAI JELENTÉSEK

STATISZTIKAI JELENTÉSEK XVII. évfolyam 2. szám 2016 STATISZTIKAI JELENTÉSEK MŰTRÁGYA-ÉRTÉKESÍTÉS MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐKNEK 2016. Műtrágya értékesítés Műtrágya értékesítés XVII. évfolyam 2. szám 2016 Megjelenik negyedévente 2016.

Részletesebben

Az hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ajánlattételi felhívása

Az hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ajánlattételi felhívása Az hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ajánlattételi felhívása Ajánlatkérő: Neve: Újhartyán Község Önkormányzata Címe: 2367 Újhartyán, Fő u. 21. Telefon száma: 06-29/372-133 Telefax száma: 06-29/372-025

Részletesebben

T/3288/29. Az Országgy űlés. ajánlás a

T/3288/29. Az Országgy űlés. ajánlás a LA ORSZÁGGYULES HIVATA Érkezett: 2011 JuN 14 T/3288/29. Az Országgy űlés Gazdasági és informatikai bizottságának Fenntartható fejlődés bizottságána k Honvédelmi és rendészeti bizottságának ajánlás a Az

Részletesebben

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 3 TÖRTÉNELEM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK... 22 HON- ÉS NÉPISMERET... 38 TÁNC ÉS DRÁMA... 43

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 3 TÖRTÉNELEM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK... 22 HON- ÉS NÉPISMERET... 38 TÁNC ÉS DRÁMA... 43 ERKEL FERENC PEDAGÓGIAI PROGRAM V. kötet HELYI TANTERV FELSŐ TAGOZAT 5-8. 2009. TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 3 TÖRTÉNELEM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK... 22 HON- ÉS NÉPISMERET... 38 TÁNC ÉS

Részletesebben

8003/2002. (AEÉ. 14/2002.) APEH tájékoztató az állami adóhatóság részére történő 2002. évi adatszolgáltatásról

8003/2002. (AEÉ. 14/2002.) APEH tájékoztató az állami adóhatóság részére történő 2002. évi adatszolgáltatásról 03.01.21 8003/2002. (AEÉ. 14/2002.) APEH tájékoztató az állami adóhatóság részére történő 2002. évi adatszolgáltatásról A tájékoztató a jogszabályban előírt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésével

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. november 13-án a Városháza emeleti kistermében 7 45 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

9:30 9:40 Megnyitó (Forray R. Katalin, egyetemi tanár, az Educatio "Társadalmi nemek" számának szerkesztője )

9:30 9:40 Megnyitó (Forray R. Katalin, egyetemi tanár, az Educatio Társadalmi nemek számának szerkesztője ) HA ROSSZUL LÁTJA E LEVÉL KARAKTEREIT KATTINTSON IDE: http://www.oktatas.uni.hu/gender.htm Meghivó Oktatás és iskolázottság nemi egyenlőtlenségek cimmel közös tudományos konferenciát rendez az MTA Nevelésszociológiai,

Részletesebben

C Í M K E ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS TELEPHELYI KÉRDŐÍV. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T. Untitled-9 1 2006.03.01.

C Í M K E ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS TELEPHELYI KÉRDŐÍV. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T. Untitled-9 1 2006.03.01. C Í M K E ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS TELEPHELYI KÉRDŐÍV s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T 2 0 0 6 Untitled-9 1 2006.03.01. 14:53:04 Tisztelt Tanárnő / Tanár Úr! Az Országos kompetenciamérés

Részletesebben

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány tevékenységének bemutatása. Dr. Kiss Enikő XX. Országos Pszichológiai Nagygyűlés Budapest, 2011. máj. 25-27.

Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány tevékenységének bemutatása. Dr. Kiss Enikő XX. Országos Pszichológiai Nagygyűlés Budapest, 2011. máj. 25-27. Dr. Szondi Lipót Emlékalapítvány tevékenységének bemutatása Dr. Kiss Enikő XX. Országos Pszichológiai Nagygyűlés Budapest, 2011. máj. 25-27. Az alapítványtevő, Dr. Balázs Péter (1919-1994) Dr. Balázs Péter

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2636/2006. (XI.29.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2636/2006. (XI.29.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 2636/2006. (XI.29.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban: Rttv.) 112.

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT 2012. Tartalom. Líra Bolthálózat Könyvklub Magazin Minden Nap Könyv Magazin Klubrádió Inforadio Kupon hírlevél Online médiaajánlat

MÉDIAAJÁNLAT 2012. Tartalom. Líra Bolthálózat Könyvklub Magazin Minden Nap Könyv Magazin Klubrádió Inforadio Kupon hírlevél Online médiaajánlat MÉDIAAJÁNLAT 2012 MÉDIAAJÁNLAT 2012 Tartalom Líra Bolthálózat Könyvklub Magazin Minden Nap Könyv Magazin Klubrádió Inforadio Kupon hírlevél Online médiaajánlat LÍRA BOLTHÁLÓZAT Plakátkihelyezés a bolt

Részletesebben

Bordány Község Ifjúságpolitikai Koncepciójának felülvizsgálata

Bordány Község Ifjúságpolitikai Koncepciójának felülvizsgálata Bordány Község Ifjúságpolitikai Koncepciójának felülvizsgálata Készítette: A koncepció felülvizsgálata a Mobilitás támogatásával készült. Pályázati azonosító: IFJ-BM-04-A-0028 2005. június Tartalomjegyzék

Részletesebben

Vezetői pályázat. EGYMI intézményegység-vezető beosztás ellátására. Meixner Ildikó EGYMI 7700 Mohács, Kórház u. 1-3.

Vezetői pályázat. EGYMI intézményegység-vezető beosztás ellátására. Meixner Ildikó EGYMI 7700 Mohács, Kórház u. 1-3. Meixner Ildikó EGYMI 7700 Mohács, Kórház u. 1-3. Vezetői pályázat EGYMI intézményegység-vezető beosztás ellátására Készítette: Bukovics Eszter 2015.06.18. TARTALOMJEGYZÉK I. BEMUTATKOZÁS-------------------------------------------------------------------2.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Együttműködési megállapodás a Szegedi Horvát Nemzetiségi Önkormányzattal

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Együttműködési megállapodás a Szegedi Horvát Nemzetiségi Önkormányzattal ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Előterjesztő: polgármester Tárgy: Együttműködési megállapodás a Szegedi Horvát Nemzetiségi Önkormányzattal Iktatószám: 11710-2/2012. Melléklet: 1 db határozati

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 21/2014. (X.30.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 21/2014. (X.30.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 21/2014. (X.30.) sz. önkormányzati rendelete A KÉPVISELŐ TESTÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 1 (változtatásokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Pszichológiai tanácsadás felsőfokon. A Szegedi Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ húsz éve. Szerkesztők: Szenes Márta és Pintér Judit Nóra

Pszichológiai tanácsadás felsőfokon. A Szegedi Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ húsz éve. Szerkesztők: Szenes Márta és Pintér Judit Nóra Pszichológiai tanácsadás felsőfokon A Szegedi Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ húsz éve Szerkesztők: Szenes Márta és Pintér Judit Nóra 1 Tartalomjegyzék: 1. Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1816/2006. (VIII. 23.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1816/2006. (VIII. 23.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 1816/2006. (VIII. 23.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM. 1. feladatlap. 2009. május 28., csütörtök / 60 perc

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM. 1. feladatlap. 2009. május 28., csütörtök / 60 perc A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *P091A10311* TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM 1. feladatlap Nem művészi szöveg elemzése 2009. május 28., csütörtök / 60 perc Engedélyezett

Részletesebben