E G Y Z Ő K Ö N Y V E /2009. (IV. 21.) 12/2009. (IV. 21.) 13/2009. (IV.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E G Y Z Ő K Ö N Y V E 2009. 11/2009. (IV. 21.) 12/2009. (IV. 21.) 13/2009. (IV."

Átírás

1 OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORTBIZOTTSÁG április 21-ei ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 11/2009. (IV. 21.) bizottsági határozat arról, hogy a bizottság az Egyesített Óvodai Intézmény nevelőmunkájáról szóló beszámolót elfogadásra javasolja. 12/2009. (IV. 21.) bizottsági határozat arról, hogy az indítható első évfolyamos iskolai osztályok számáról szóló önkormányzati határozat módosítására készült előterjesztést és annak határozati javaslatát a bizottság elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek. 13/2009. (IV. 21.) bizottsági határozat arról, hogy a bizottság a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pedagógiai programjának módosítására készült előterjesztés határozati javaslatában foglaltakat támogatja.

2 J e g y z ő k ö n y v Készült: az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság április 21-ei üléséről Helyszín: Egyesített Óvodai Intézmény Nyitnikék Óvoda Jelen vannak: a bizottság tagjai a jelenléti ív szerint, Kardos István alpolgármester, Petőné Papp Margit tanácsnok, főigazgató, Kissné Bogár Ildikó igazgató, Papp Lászlóné óvodavezető, Zagyváné Varga Ilona óvodavezető-helyettes, Rácz Józsefné megbízott igazgató, Tányér József igazgató, Lengyelné Tóth Mária irodavezető, Fodorné Szabó Mária intézményfelelős Köszönti a bizottság tagjait és az ülés minden résztvevőjét. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, valamennyi bizottsági tag jelen van. Javaslatot tesz a 4. és 5. napirendi pontok cseréjére, a 4. napirendi pont zárt ülésen való tárgyalása miatt. A bizottság egyhangú 7 igen szavazattal a napirendeket elfogadja. 1. N a p i r e n d Megkérdezi óvodavezető asszonyt, kívánja-e a beszámolót kiegészíteni. PAPP LÁSZLÓNÉ óvodavezető Nem kívánja kiegészíteni. Felhívja a jelenlévők figyelmét, hogy a szünetben szeretne egy DVD-t lejátszani az érdeklődőknek, amely az óvodai munka egyik projektjét mutatja be. Kérdések feltevésére ad lehetőséget.

3 2 DR. BÁRDOS LAJOSNÉ bizottsági tag A 20. oldalon található Különfoglalkozások a tagóvodákban című táblázatban olvasottakkal kapcsolatban szeretne néhány kérdést feltenni. A hit- és vallásoktatás hogyan realizálódik? Mindkét egyház részt vesz-e az óvodai vallásoktatásban? Vízhez szoktatás foglalkozással kapcsolatban azt szeretné tudni, hogy ki vezeti, hol, és miért ilyen alacsony a résztvevő gyermekek száma? Szomorúan tapasztalja, hogy a KRESZ klub foglalkozásnál nem lát létszámot feltüntetve. Mivel magyarázható ez? Talán nem volt érdeklődés a szülők részéről? A 18. oldalon olvasta, hogy a gyermekek és a dolgozók munkájának értékeléséhez közös követelményeket alakítottak ki. Ezt kicsit furcsának találja. Jónak ítéli-e az azonos követelményt az óvodavezető? A 17. oldalon olvasott a Gordon tréningről. Nem tudja, hogy ez mit takar? A munkáltatói kölcsön egyszeri 60 eft-os összegét nevetségesen alacsonynak tartja. SZABÓNÉ BOJTOR ÉVA bizottsági tag A kiegészítő etnikai programot igénylők adatait tartalmazó táblázatban mit jelent a százalékos átlag? Pontosan miről szól ez a program? SZABÓ ATTILÁNÉ bizottsági tag Cigány kisebbség integrált oktatásához milyen módszert lehet párosítani? A szemléletváltás mit takar? KOVÁCS KRISZTINA bizottsági tag SNI-s gyermekekkel kapcsolatban szeretné kérdezni, hogy milyen jellegű problémával küzdő gyerekeket érint? Kiket érint az Ölelj át program? PAPP LÁSZLÓNÉ óvodavezető A vallásoktatással kapcsolatban elmondja, hogy az egyház szervezi a hittanoktatást, ezt az óvoda részéről törvényi kötelezettség szabályozza. A katolikus és református egyháznak is egyforma lehetőséget biztosítanak az óvodák, ennek ellenére a katolikus egyház kevésbé sikeres a hitoktatás szervezésében. (kb fő jár egy-egy csoportból ezekre a foglalkozásokra). Megítélése szerint az adott hitoktató személyétől függ leginkább, hogy hányan vesznek részt az oktatásban, akit jobban szeretnek ott nagyobb a létszám. A katolikus egyház nem tud az alacsony létszámú érdeklődés miatt szervezni az óvodákban hitoktatást, ezért csak a református egyház hitoktatói látják el ezt a feladatot, a katolikus családok gyermekei is részt vesznek ezeken a hitoktatásokon. Az úszásoktatásról el kívánja mondani, hogy szülői igény alapján indul. Mivel a Szivárvány óvodában van csak úszás oktatói-edzői végzettségű óvodapedagógus, ezért a két Honvéd utcai óvodában van erre lehetőség, és igény.

4 3 A KRESZ oktatás is személyi függő volt. Éveken át Cseh József a rendőrség részéről segítette ezt a munkát, akinek a felesége óvodapedagógus. Ennek köszönhetően kiemelkedő volt a Szent István óvodában a résztvevők száma. Mivel az óvoda megszűnt, ezért a Mezeivirág óvodában folytatja a munkát Cseh Józsefné óvodapedagógus, ahol jelenleg 6-8 fő vesz részt a KRESZ Klubban. Ez a különfoglalkozás még ebben az óvodában újnak, és ismeretlennek számít. Bízik benne, hogy a későbbiekben emelkedik ez a létszám. Az egész óvodai munkát négy fő cél kíséri végig. Ez, mind a gyermekekre, mind a pedagógusokra azonos. Rajzos eszközökkel mérik a gyerekeket, személyes játszás keretében. A közös követelmények a programmegvalósításához való viszonyítást jelenti. A Gordon tréning egy személyiségfejlesztő tréninget takar. Itt a kommunikációs készséget fejlesztik elsősorban. Sajnos valóban nagyon kevés az összeg, ami munkáltatói kölcsönre fordítható. Ennyire van lehetőség, az intézménynek nincs erre elkülönítve forrása. Az etnikai program több éve íródott, a cigánysághoz próbálták közelíteni. Az identitástudatot szeretnék úgy fejleszteni, hogy az óvodai szokásrendhez alkalmazkodjanak. Ezek a gyerekek több időt kapnak a szabályokhoz való alkalmazkodáshoz. Különböző lehet az eredmény, ez az otthoni környezettől is függ. Cigány kisebbség integrált oktatásával kapcsolatban válaszolja: Minden gyermeket önmagához képest egyénileg kell fejleszteni. A bátorító nevelés filozófiája hatékonyan alkalmazható! Hangsúlyozza a tehetségfejlesztést. A kiadott könyv egy forrásgyűjtés eredménye. Minden óvónő rendelkezik vele, és minden cigány családnak odaajándékozták, ahol óvodás gyermek van. A teraszavató ünnepségen az Újtelepi óvodában cigánygyerekek cigány ruhában, cigány táncot táncoltak. Egymáshoz viszonyítva az országban ezzel a programmal dolgozó óvodák között nincs még mérés. Intézményi szintű mérés, amit ő leírt. Ehhez képest átlag feletti vagy alatti egy-egy tagintézmény munkája. SZABÓ ATTILÁNÉ bizottsági tag Alapvető motiváció egy pedagógusnál, hogy minden gyereket el kell fogadni. Miért kellett a szemléletváltás? PAPP LÁSZLÓNÉ óvodavezető Sok óvónő a cigány gyermekek magas létszáma miatt siránkozott. El kellett jutni arra a szintre, hogy minden gyermek egyforma ehhez kellett a szemléletformálás, szemléletváltás. DR. BÁRDOS LAJOSNÉ bizottsági tag Megítélése szerint az Újtelepen sokkal nehezebb az óvónők dolga, a cigány gyermekek magas aránya miatt.

5 4 PAPP LÁSZLÓNÉ bizottsági tag Véleménye szerint semmivel sem nehezebb a dolguk, mint a többi óvónőnek, csak több cigányverset, cigányirodalmat kell ismerniük. Az Ölelj át program anyagát Forrai Kati néni programjából választották ki az óvónők. A Kodály módszert alkalmazzák, gyermeküket ölbe véve hőcögtetőket, ringatókat énekelnek nekik. Így tanítják a szülőket, arra hogyan fejleszthetik érzelmileg gyermekeiket. Nagyon sok szülő nem ismer ilyen mondókákat. A néhány hónapos gyerektől az óvodáskorúvá válásig vehetnek részt ebben a programban a gyerekek, szüleikkel együtt. Jól működött a kis létszámú csoportban az SNI-s gyermekekkel való foglalkozás, sajnos a normatívát visszavonták. 3 SNI-s gyermek jár óvodába, akiről szakvélemény van (1 autista, 1 kevésbé autista és 1 mozgáskorlátozott), 7 gyermek van jelenleg vizsgálat alatt. A következő évben ez probléma lesz, hiszen emelkedik a számuk. A nevelőszülőknél lévő gyermekek is nehezítik a csoportok munkáját. Időigényes a beszokatásuk, mivel egyéni foglalkozás szükséges a beilleszkedéshez. TŐKÉNÉ NAGY ILONA bizottsági tag Bölcsődei férőhelybővítésre lesz-e lehetőség? Ezt halljuk az új kormány programjában. Kérdések sorát lezárja. Megkérdezi, hogy elhangzottakkal kapcsolatban. van-e valakinek véleménye az DR. BÁRDOS LAJOSNÉ bizottsági tag Látszik a nagy pedagógiai felkészültsége a vezetőnek. A beszámoló szerkezete nagyon tetszik. Azzal viszont nem ért egyet, hogy mindig a cigányság, mindig a hátrányos helyzetű gyerekek szerepelnek először. Elgondolkodott azon, hogy ezt a széleskörű programot, hogyan képesek az óvodapedagógusok elvégezni. Családanyák dolgoznak az óvodában is, mikor végeznek ezzel a temérdek tennivalóval. Mikor vannak otthon? Utána járt, több óvodapedagógussal beszélgetett, ők elmondták, hogy sokszor az óvodavezető asszony küldi haza őket, jóval a munkaidejük lejárta után. Ez már a sokadik beszámolója az óvodának. Nagyon találó az idézet, valóban így működik az óvoda. Gratulál a munkához, kéri, hogy tolmácsolja az óvodai dolgozóknak is ezt a vezető asszony. Kéri a bizottság tagjait, hogy szavazzanak. A szavazás eredménye: 7 igen. A bizottság elfogadásra javasolja a beszámolót.

6 5 11/2009. (IV. 21.) oktatási, kulturális és sportbizottsági határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Oktatási, Kulturális és Sportbizottsága az Egyesített Óvodai Intézmény nevelőmunkájáról szóló beszámolót elfogadásra javasolja. Határidő: április 30. Felelős: Tóth László bizottsági elnök 2. N a p i r e n d A képviselő-testület január 29-ei ülésén 6 osztály indításáról döntött. (Petőfi 3, Kálvin 2, Petritelep 1). A jelenlegi előterjesztés 7 osztály indítását javasolja a beírt gyermeklétszám ismeretében. DR. BÁRDOS LAJOSNÉ bizottsági tag Nagyon örül, hogy a Petritelepi iskolában két osztály indítható. Aki a határozati javaslattal egyetért kéri, hogy szavazzon. A szavazás eredménye 7 igen. 12/2009. (IV. 21.) oktatási, kulturális és sportbizottsági határozat Az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság az indítható első évfolyamos iskolai osztályok számáról szóló önkormányzati határozat módosítására készült előterjesztést és annak határozati javaslatát elfogadásra javasolja a Képviselőtestültenek. Határidő: április 30. Felelős: Tóth László bizottsági elnök 3. N a p i r e n d Megkérdezi, hogy van-e igazgató asszonynak kiegészítenivalója az anyaghoz.

7 6 Néhány gondolattal szeretné kiegészíteni és pontosítani az előterjesztésben leírtakat, mivel több minden változott az előző előterjesztés elkészítése óta. Már 2008/2009-ben szerették volna beindítani a szociális gondozó, valamint a szociális gondozó és ápoló szakképzést. A testület akkor elnapolta a döntést. A KVVM-mel kapcsolatosan leírtak is az előző évre szólt, a vizsga követelmények már kidolgozásra kerültek időközben. A modulzáró vizsga szabályzatot csak felnőtt képzésben kell kiegészíteni. A nevelőtestület korábban hozott döntését nem kell megismételni, meglátása szerint ez jelenleg is hatályos. Szándéknyilatkozatot kötöttek a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központtal, a Polgármesteri Hivatal szociális irodájával, a Református Idősek Otthonával, a karcagi Kátai Gábor Kórházzal, a Napfényes Támogató Szolgálattal és A Tevékeny Szeretet Közösségével. Heti kötelező óra: 35 óra. Azt még nem tudja, hogy kell-e költségszámítást készíteni vagy nem. KOVÁCS KRISZTINA bizottsági tag Szakértői véleményben az összes óraszám egy kivételével mindenütt kevesebb, mint amennyit az intézmény ír. A központi óraszám és a tervezett óraszám között nagy a különbség, ezt mind a fenntartótól akarja kérni? Ez a különbség 200 óra a szakértő véleménye szerint, mi indokolja ezt? LENGYELNÉ TÓTH MÁRIA irodavezető Igazgató asszony észrevételeire az alábbi kiegészítést kívánja tenni: Az előterjesztésben az indoklás idézőjelben van, tehát a 2008/2009-es tanévre vonatkozik. KVVM hatásköréről írtak is, erre az időszakra vonatkoznak. Mivel ez időközben elkészült a szakmai programba beemelhető lesz. Az előző döntés még nem tartalmazta a szakmai programot. A modulzáró vizsga is a évi szakértői véleményre vonatkozik. Amennyiben csak felnőttképzésben kell alkalmazni, valóban nem kell elkészíteni. (A felnőtt képzést ő nem zárná ki.) A nevelőtestület határozata megfelel, ha nincs érdemi változás 2009/2010-re. A szándéknyilatkozatok megléte jó, a sorrendben az önkormányzati intézmény legyen az első. A költségszámításra szükség van, mivel többlet óra jelenik meg az iskola által készített tananyagegység számításnál. A szakértői vélemény készítésekor 18 gyermekről volt tudomásuk, akik a képzésre kívánnak jelentkezni, ezt a létszámot jó lenne emelni. Mivel az állam egyetlen képzést sem finanszíroz teljes mértékben, előfordulhat, hogy alacsonyabb létszám mellett indított képzés nagyobb költséget ró a fenntartóra. El lehet térni a központilag meghatározott óraszámtól, de a magasabb óraszám plusz költséget jelent.

8 7 A modulok teljesítése előírt (ezeket a kis táblázat tartalmazza) A modultérkép nem alkalmazkodik az óraszámokhoz. A modulokat tantárgyasítani kell. A 200 óra teljes 2 évre vonatkozik, ez kb. heti 2-3 óra többletet jelent. Az órarend készítése miatt kell túllépni a központilag javasolt óraszámokat. Az elméletnek-gyakorlatnak arányban kell lenni egymással. Az iskola határozza meg, hogy melyik modult tanítja, és hány osztályban. Meg kell lenni a szakmai elméleti tárgyak és a szakmai gyakorlati tárgyak arányának, ez 60-40%. 2009/2010-ben már csak modulokban lehet vizsgázni. Valóban nem kell többletköltséggel számolni? A jelenlegi ismeretek szerint nem. LENGYELNÉ TÓTH MÁRIA irodavezető A határozati javaslat 2. pontja tartalmazza a költségszámítás elkészítésére vonatkozó intézkedést, továbbá a feltételek is rögzítésre kerültek június 30-áig be kell nyújtani ezeket a dokumentumokat a fenntartóhoz. Amennyiben képes a fenntartó finanszírozni, indítható a képzés hasonló számítási elvek alapján, mint a jelenlegi szakmacsoportok. A 200 óra nem teszi lehetővé szerinte az azonos költségeket, nem kellene eltérni a kötelező óraszámtól, ragaszkodni kellene az 1700 órához. Sajátos igényű tanulók számára is alkalmas ez a képzés. Jelenleg csak a bolti eladó képzést tudják biztosítani lányok számára. Vélemények formálására van lehetőség. DR. BÁRDOS LAJOSNÉ bizottsági elnök Nem előzi meg megfelelő piackutatás a szakmák bevezetését. Komoly szakembervonzata van ennek az oktatásnak. Soknak tartja a 18 főt is. A szakma indítását nem ellenzi, de az indítható létszámot továbbra is magasnak tartja.

9 8 Június végéig lesz még idő átgondolásra. A központi programterv szerinti óraszámtól ne nagyon térjen el az iskola. Költségtakarékos megoldásban gondolkozzon a vezetés. Az időkeret számításnál a kötelező órákból kell kiindulni, ettől eltérni nem lehet. A heti 2-3 többletórának nincs nagy kiadásvonzata. A törvény általi időkeret az 1700 óra? Az ajánlott óraszám az 1700 óra. Aki a határozati javaslattal egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 7 igen. 13/2009. (IV. 21.) oktatási, kulturális és sportbizottsági határozat Az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium pedagógiai programjának módosítására készült előterjesztés határozati javaslatában foglaltakat támogatja. Határidő: április 30. Felelős: Tóth László bizottsági elnök 4. N a p i r e n d Jótékonysági bál lesz a Petritelepi Általános Iskolai Tagintézményben, melyre szívesen lát minden kedves érdeklődőt.

10 9 PETŐNÉ PAPP MARGIT tanácsnok Indult egy alapítványi kezdeményezés, melyhez Nagy Éva Karcagon tanító pedagógus is csatlakozott. Ő korábban Püspökladányban tanított Vasárnapi iskola programot indítottak be több erdélyi kistelepülésen. Felkereste a Többcélú Intézményt, hogy csatlakozzon. Az iskola ezt felvállalta, egy-egy erdélyi iskolában. (történelem, magyar, néptánc-oktatás, kézműves foglalkozás) Az étkezési, szállási költségeket, útiköltséget az alapítvány fedezi. Szeretné, ha minél több püspökladányi pedagógus bekapcsolódna egy-egy hétvégén ebbe a munkába. Az 5. napirend tárgyalása előtt bejelenti, hogy zárt ülés következik. Megköszöni az ülésen résztvevők munkáját, és szünetet rendel el. A nyílt ülést berekeszti. k.m.f. F o d o r n é S z a b ó Mária jegyzőkönyvvezető T ó t h László bizottsági elnök

OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORTBIZOTTSÁG 2010. április 21-ei ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 5/2010. (IV. 21.) bizottsági határozat arról, hogy a bizottság a Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. június 16. napján megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. június 16. napján megtartott soron kívüli üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kengyel Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. június 16. napján megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye:községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Nagy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. április 12-i soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Arnóth Sándor polgármester, Petőné Papp Margit, Tóth Lajos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 31-én 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 83/2012. (X. 31.) Nyugdíjas

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. április 8-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. április 8-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. április 8-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 33/2010. (IV. 8.) önkormányzati testületi határozat a 148/2009. (XII. 10.) határozat módosításáról. 34/2010.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 19-én megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 19-én megtartott rendkívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 19-én megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Nagy Szilárd

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2012. augusztus 13.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2012. augusztus 13-án 15.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Szociális Egészségügyi és Oktatási, valamint Pénzügyi Bizottsága Cím: 5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000, Fax: 68/440-860 E-mail: kisterseg@medgyesegyhaza.hu

Részletesebben

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Szám: 1/3/2/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 11-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 1 Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 21-én megtartott rendkívüli ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 44-46/2011. (VI. 21.) d, rendeletei: Iktatószáma:

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. A bizottság 5 igen szavazattal elfogadta a jegyzőkönyv hitelesítő és a jegyzőkönyvvezető személyét.

JEGYZŐ KÖNYV. A bizottság 5 igen szavazattal elfogadta a jegyzőkönyv hitelesítő és a jegyzőkönyvvezető személyét. 24/2014. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2014. november 17. napján 14:30 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és Közbiztonsági

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5641 Tarhos, Petőfi u. 2. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tarhos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 8-án megtartott soron következő,

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2014. január 22-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 1/2014. (I. 22.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 17-én 16.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E FEJÉR MEGYE NAGYKARÁCSONY 2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott határozatok száma: 12/2011.(XI.28.) sz. Ök. rendelet 43./2011.(XI.28.) sz. Ök.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. szeptember 19-i rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Arnóth Sándor polgármester, Petőné Papp Margit, Tóth Lajos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03.04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03.04-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/3/2015. 3. JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. 03.04-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/7/2015. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 20.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Egészségügyi és Szociális Osztály JEGYZŐKÖNYV

Egészségügyi és Szociális Osztály JEGYZŐKÖNYV Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága ESZ.161.124-14/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013. november 13. napján 13 óra 30 perckor

Részletesebben

18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve

18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének, Serényfalva Község Képviselőtestületének, Hét Község Képviselő-testületének és Sajópüspöki Község Képviselőtestületének 2011. április

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Seregélyes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Sárosd Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. május 3.-i együttesen tartott üléséről. Tartalom: Határozatok:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2. Javaslat a szükséges anyagi fedezet biztosítására a Városi Mikulás rendezvényre Előterjesztő: Kelemenné Sípos Sarolta

Jegyzőkönyv. 2. Javaslat a szükséges anyagi fedezet biztosítására a Városi Mikulás rendezvényre Előterjesztő: Kelemenné Sípos Sarolta Jegyzőkönyv Készült: 2008. november 11-én 16.00-16.30 óráig a Borsodnádasd Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Magyar János, Neuwirth László, Pallagi Ákos, Sági

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2015. május 27-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 31/2015. (V. 27.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Tájékoztató Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa munkájáról tárgyú közgyűlési előterjesztés véleményezése

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Tájékoztató Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa munkájáról tárgyú közgyűlési előterjesztés véleményezése JEGYZŐKÖNYV Készült: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának a Polgármesteri Hivatal Kossuth L. u. 17-19. szám alatti épületében, 2013. június 11-én 13.00 órakor kezdődő soros üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2006. november 03-án 13.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. február 24-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. február 24-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 225-5/2015. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. február 24-én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 115/2015.(II.24.) számú határozata

Részletesebben

Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. november 27-én 11.00 órától megtartott közmeghallgatásán.

Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2013. november 27-én 11.00 órától megtartott közmeghallgatásán. Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: I. 327-16/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére,

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft-vel megkötött vállalkozási szerződés felmondásáról.

1. napirendi pont: Döntés PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft-vel megkötött vállalkozási szerződés felmondásáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén, 2013. március 29-én 8.00 órakor, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Mezey Attila,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Csanádapáca Képviselő-testülete../2011. sz. jkv. J e g y z ő k ö n y v Készült a Csanádapáca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. szeptember hó 15. napján, 14 órakor tartott rendkívüli-testületi

Részletesebben

Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi

Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi Ülésének jegyzőkönyve (nyilvános) 11-6/2010. Fülesd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 16-án megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve,

Részletesebben

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve

Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Sárosd Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyve Rendeletek: 4/2013.(II.15.) Határozatok: 24/2013. (II. 14.) 25/2013. (II. 14.) 26/2013.

Részletesebben

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014.02.25-én 17:00 órakor Verpelét Város Önkormányzat hivatalos helyiségében

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. június 20-án megtartott üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykúti Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Terem. Kiss István alpolgármester és dr. Sztantics Péter képviselő.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykúti Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Terem. Kiss István alpolgármester és dr. Sztantics Péter képviselő. 20/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 9-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykúti Polgármesteri Hivatal Tanácskozó

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. december 18-án megtartott ülésének Szám: 230-14/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. december 18-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 25/2013.(XII.19.) önkormányzati RENDELET

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. február 1-jén 15 órakor megtartott 2. nyílt üléséről

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. február 1-jén 15 órakor megtartott 2. nyílt üléséről Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. február 1-jén 15 órakor megtartott 2. nyílt üléséről Jelen vannak: Illyés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 14-én megtartott rendkívüli ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 14-én megtartott rendkívüli ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 14-én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Mezősas Községi Önkormányzat Tanácsterme (Mezősas, Nagy S. u. 49.

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 22-i soron következő ülésének jegyzőkönyve

Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 22-i soron következő ülésének jegyzőkönyve Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2015. április 22-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 12/2015. (IV. 22.) pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat Püspökladány Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása.

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása. 140 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. augusztus 31-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló Jelen vannak: Meghívottak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott üléséről Határozat Tárgya: száma: 70/2013. (VI.19.) Beszámoló a Batthyány József Általános Iskola 2012/2013-as

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2012. április 5-én megtartott üléséről Hozott döntések: 21/2012. számú határozat napirend elfogadásáról 22/2012. számú határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 24/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Méhkerék Község Önkormányzatának képviselőtestülete. 2010. október 15-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Méhkerék Község Önkormányzatának képviselőtestülete. 2010. október 15-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Méhkerék Község Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 15-én megtartott soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Meghívott: Tát Margit polgármester Netye Bertold alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 14-én 10 00 órakor tartott rendkívüli ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 4/2011. (I. 14.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 24900/2011. (II.23.) OB sz. Határozat

Jegyzőkönyv. 24900/2011. (II.23.) OB sz. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2011. 02. 23-án tartott ülésén. Jelen vannak: Farkasné Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. június 30.-án Jászboldogháza Önkormányzat Képviselőtestületének munkatervében nem szereplő rendkívüli ülésén 15.00 órakor, a Községháza, 5144 Jászboldogháza, Rákóczi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Tartalmazza a :

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 114/2015.(IX.14.) számú

Részletesebben

Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének ülésén 2010. március 31-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme

Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének ülésén 2010. március 31-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme J e g y z ő k ö n y v Készült: ülésén 2010. március 31-én. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Kochnyák Sándor, Mészáros János, Nagy Péter, Srutek Gabriella, Szivek Péter, Tordáné

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. évi szeptember hó 15. napján tartott képviselő-testületi ülésének N A P I R E N D J E

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. évi szeptember hó 15. napján tartott képviselő-testületi ülésének N A P I R E N D J E Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. évi szeptember hó 15. napján tartott képviselő-testületi ülésének N A P I R E N D J E 1.) Polgármesteri tájékoztató Előadó: Galgóczkiné Krobák Mária

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL 2009. JÚLIUS 2.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL 2009. JÚLIUS 2. J E G Y Z Ő K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRŐL 2009. JÚLIUS 2. HATÁROZATOK SZÁMA: 13, 14, 15/2009. 2 Jegyzőkönyv Bak, Sárhida és Zalatárnok

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/4/2015. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/4/2015. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/4/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 20. napján 16.30 órakor az Inkubátorház

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Nyilvános ülés: Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 30.-án tartott együttes nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. március 22-én a Városháza emeleti kistermében 9 15 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 1/2010 Rk. TARTALOMJEGYZÉK

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 1/2010 Rk. TARTALOMJEGYZÉK BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 1/2010 Rk. TARTALOMJEGYZÉK a Képviselő-testület 2010. január 26-án (kedden) 17 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésén hozott döntésről Az ülés helye: Kós Károly

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. március 5-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. március 5-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. március 5-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 24/2015. (III. 5.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány a hagyományokra építő aktív

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V Száma:5-12/2011. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Újfehértó Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 11.-én 15 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal hivatali helyiségében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal Lévai Ede Józsefné képviselő asszonyt jegyzőkönyv hitelesítőnek megválasztotta.

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 4 igen szavazattal Lévai Ede Józsefné képviselő asszonyt jegyzőkönyv hitelesítőnek megválasztotta. JEGYZŐKÖNYV Készült a Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 4. napján 9 óra 30 perckor a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Konferencia termében megtartott nyílt

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2015. június 17-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 36/2015. (VI. 17.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kóbor Attila bizottsági elnök köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a 3 tagú bizottságból 2 fő jelen van. Az ülés határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Kóbor Attila bizottsági elnök köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a 3 tagú bizottságból 2 fő jelen van. Az ülés határozatképes. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága Szám: 1/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 2012. február 13-án (hétfőn) 15

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint.

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint. JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2011. január 19-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú.

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága. 10/2012. számú. Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi, Informatikai és Településfejlesztési Bizottsága 10/2012. számú Jegyzőkönyv Készült: Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 10. napján

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. 2011. december 6-án 11.00 órától megtartott nyílt ülésén.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. 2011. december 6-án 11.00 órától megtartott nyílt ülésén. Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:... /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szigetbecsei Közös Önkormányzati Hivatalban a 2013. április 18-án tartott Szigetbecse Község Képviselő-testülete és Makád Község Képviselő-testülete által tartott együttes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. december 17- én a Körjegyzőségi Hivatal hivatalos helyiségében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 17-én 16.00 órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Magtárház Jelen vannak: 1. 2. Cziglerné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 21 / 2009. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

Az Egészségügyi, Szociális Bizottság 2012. május 24-én tartott üléséről

Az Egészségügyi, Szociális Bizottság 2012. május 24-én tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Az Egészségügyi, Szociális Bizottság 2012. május 24-én tartott üléséről 1) 15/2012. (V. 24.) a Pharmaház Püspökladány Kft 2011. évi mérlegbeszámolójának jóváhagyásáról 2) 16/2012. (V. 24.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2016. március 29. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében.

Jegyzőkönyv. Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jegyzőkönyv Készült Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának Tanácsülésén 2012. március 27-én Szobon a Kistérség Tárgyalótermében. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Napirendi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testület 2011. május 30-án a Művelődési Ház Könyvtártermében megtartott üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d. 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete N á d a s d 28-7/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. február 10-én (csütörtökön) 18 órakor a Széchenyi

Részletesebben

Szám: 5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Szám: 5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Hollókő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 14-i együttes üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2013. október 16-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2013. október 16-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2013. október 16-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 129/2013. (X. 16.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. április 28.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. április 28-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

PÜSPÖKHATVAN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2682 PÜSPÖKHATVAN, KERTSOR U. 25.

PÜSPÖKHATVAN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2682 PÜSPÖKHATVAN, KERTSOR U. 25. PÜSPÖKHATVAN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2682 PÜSPÖKHATVAN, KERTSOR U. 25. JEGYZŐKÖNYV A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. JÚLIUS 17.-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL TARTALMA: 6/2012. /VII. 18./ sz. Ökt

Részletesebben

TÁRGYSOROZAT. 1./ Előterjesztés a járási hivatalok kialakításához szükséges megállapodás megkötésére.

TÁRGYSOROZAT. 1./ Előterjesztés a járási hivatalok kialakításához szükséges megállapodás megkötésére. Tornyospálca Község Önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Településfejlesztési Bizottsága 2012. október 11-ei nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 23-25/2012. TÁRGYSOROZAT

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Jegyzőkönyv Iktatószám: 1371-2/2015 a Városgazdálkodási Bizottság, nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, II. tárgyaló Ideje: 2015. február 3. Jelen vannak: A bizottság részéről: elnök Tóth István

Részletesebben

2. A második Kútvölgyi fesztivál megrendezéséhez nyújtandó támogatás mértékének meghatározása

2. A második Kútvölgyi fesztivál megrendezéséhez nyújtandó támogatás mértékének meghatározása 1 Ügyszám:3470-1/2014/M J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének, Mány Község Önkormányzata hivatalának (2065 Mány, Rákóczi u. 67.) Tanácstermében, 2014. június 6-án,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tóthné Csetneki Ilona jegyzőkönyvvezető, Ludmanné Papp Ilona képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Tóthné Csetneki Ilona jegyzőkönyvvezető, Ludmanné Papp Ilona képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. június 24-én du : 14,00 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2016. január 26. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hernádnémeti Önkormányzat Képviselő-testülete 3564 Hernádnémeti, Kossuth u. 38. sz. Száma: 1-15/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazatarányban az alábbi határozatot hozza:

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodás szavazatarányban az alábbi határozatot hozza: JEGYZŐKÖNYV Készült: Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Dunavarsányi Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodájában 2015. október 12-én, 16 10 órai kezdettel megtartott, rendkívüli,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11-én megtartott soros nyílt ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11-én megtartott soros nyílt ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pusztaföldvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 11-én megtartott soros nyílt ülésén. Az ülés helye: Pusztaföldvár Község Önkormányzat Pusztaföldvár,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. 19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. NOVEMBER 14-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. NOVEMBER 14-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. NOVEMBER 14-I KÖZMEGHALLGATÁSI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozat: 218/2013. (XI. 14.) BVKt határozat a közmeghallgatási tájékoztató elfogadásáról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális, Ifjúsági és Sport Bizottságának 2009. november 23-án 08 15 órakor megtartott nyílt ülésén. A bizottsági ülés

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2012. augusztus 22-i ülésének jegyzőkönyve 52/2012. (VIII.22.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

Magyarcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 26. napján délután 15.00 órakor tartott soros, nyílt ülésének

Magyarcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 26. napján délután 15.00 órakor tartott soros, nyílt ülésének Határozatok: Iktatószám: 1634/5/2015 Magyarcsanád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 26. napján délután 15.00 órakor tartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 28/2015.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének, Serényfalva Község Képviselőtestületének, Hét Község Képviselő-testületének és Sajópüspöki Község Képviselőtestületének 2011. február

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623

JEGYZŐKÖNYV. Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Szeghalmi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 384-3/2014. JEGYZŐKÖNYV Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő - testületének 2014. március

Részletesebben

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya:

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET ENCS Szám: 138-13/2011/Rk. JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület az Encs Városi Művelődési Központ és Könyvtár kistermében 2011. szeptember 14-én 7.00 órai kezdettel tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Hatvan Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. augusztus 24-én 14 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Városháza kistanácskozó terme. Jelen vannak:

Részletesebben