Útmutató az elektronikus kérvényekhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Útmutató az elektronikus kérvényekhez"

Átírás

1 Útmutató az elektronikus kérvényekhez Az elektronikus ügyintézés kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézési megoldás. A Neptun Kérvénykezelő modul a főiskola szolgáltatása, mellyel a hallgatói kérvénykezelés reményeink szerint hatékonyabbá, egyszerűbbé és áttekinthetőbbé válik. A Kérvénykezelő modul használata minden hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóra vonatkozik: csak és kizárólag ezen a felületen benyújtott kérvényeik érnek célba. A kérvények ügyintézési ideje max.30 nap (általában ennél hamarabb megszületik a döntés, de különösen terhelt időszakokban, pl. tárgyfelvétel idején, vagy hosszú döntési folyamat esetén [pl. egy kérvényen több tárgyelismerési kérelem több tanszékről] 1 héten túli döntés is előfordulhat). A Szolnoki Főiskola a Kérvénykezelő modulban a teljesség igénye nélkül a következő szolgáltatásokat nyújtja hallgatóinak: regisztrációs, tárgyfelvételi kérvények kreditátviteli kérvény költségtérítés részletfizetés, halasztás, diákhiteles befizetés jelzése kedvezményes tanrend méltányosság képzés váltás nyelvvizsga elismerések hallgatói juttatások (szociális támogatás, kollégium, stb.) Kérvénykezelő elérése, menüpontjai (alapok) - Általános kérvény a hallgatói weben a Kérvények menüpontban jelenik meg. - Hallgatói regisztráció a hallgatói weben a Beiratkozás/Bejelentkezés menüpontban használható. - Kollégiumi jelentkezés kérvény a hallgatói weben a kollégiumi jelentkezés menüpontban a kollégiumi jelentkezésnél adható be. - Pénzügyi kérvény a hallgatói weben a Pénzügyek/Befizetés menüponton található. - Záróvizsga jelentkezés kérvény a hallgatói weben a záróvizsga menüpontban, a záróvizsga jelentkezésnél használható. A szokásos módon (azonosítóval, jelszóval) lépjen be a web-en keresztül a saját Neptun felületére. A felső menüsorban Ügyintézés/Kérvények menüponton éri el a kérvénykezelést.

2 A megjelenő felületen két tabfül található: 1. Kitölthető kérvények: Itt látható az adott időpontban kitölthető kérvények listája. A kiválasztott kérvényre kattintva betöltődik a nyomtatvány, melyet értelemszerűen kitölt, majd Mentés. 2. Leadott kérvények: Itt a már beadott kérvényeinek sorsát követheti nyomon, a mentés utáni állapottól a döntésig. Egyes kérvényekhez kötelező mellékletet csatolni (pl. valamilyen igazolást), akkor automatikusan megjelenik a csatoláshoz a Dokumentumok hozzárendelése gomb, és melléklet csatolása nélkül nem tudja beadni kérvényét. Más kérvényeknél a csatolás csak lehetőség. Ekkor a kérvény leadása után, a Leadott kérvények tabfülön az adott kérvény sorában jobb oldaltl a Lehetőségek / Kérvénymelléklet megjelölésével tölt- heti fel a csatolni kívánt dokumentumot Melléklet csatolására ill. törlésére csak a kérvényhez beállított időlimiten belül van lehetőség. Emiatt kérjük, ahogy a mellékleteket készítse elő a kérvény kitöltése előtt. Mellékletként max. 500KB-os img, tif, jpg,.pdf,.doc(x),.xls(x) ill. max. 1500KB-os tömörített.zip és.rar állományok csatolhatók (ha tömörítenie kell, keressen rá a web-en pl. az online compress pdf kifejezésre) A beadott kérvényeit nyomtathatja, melyen a mentéssel egy azonosító generálódik. Bizonyos esetekben erre az azonosítóra kell hivatkoznia további ügyintézéskor. A legfontosabb tudnivalók, tanácsok 1. A beadható kérvények listája folyamatosan változik a kérvény beadási határideje, a beadásra jogosultak köre illetve a kérvény tartalmának aktualitása szerint. Így figyelemmel kell kísérni, melyik kérvény meddig adható be. A beadási határidő látható a Kitölthető kérvények felületen. Ha a kérvény beadási határideje lejárt, a kérvény eltűnik a listáról! Határidőn túl kérvényt beadni nem tud, és későbbi beadására engedélyt nem kap! 2. Ha több képzése is van/volt, akkor azon a képzésén kerül beadásra a kérvénye, amelyikbe a Neptunban belépett.győződjön meg arról, hogy a helyes képzésén áll (bal oldalt fent), és ha nem, a bal felső Képzés gombbal állítsa be a megfelelő képzését. 3. Az Általános kérvény csak abban az esetben adható be, ha kérésére nincs (és nem volt) speciális kérvény. Így más kérvény határidőn túli beadását nem válthatja ki általános kérvénnyel, KIVÉVE HA ARRA ENGEDÉLYT KAP. Engedély nélkül az általános kérvényt formai okból visszautasítják. 4. A kérvénytípusoknál a beadási alkalmak száma limitált lehet. Létezik a képzés teljes időtartama idejére, illetve a félév során limitált kérvénytípus. Ha a maximálisan beadható kérvényeit felhasználta, tovább nem töltheti le az adott kérvényt.

3 Pl. Méltányossági kérelmet csak egyszer tud letölteni, ha azt beadta, eltűnik a beadható kérvények listájáról. 5. Mentés után nincs lehetőség a kérvény visszavonására, és beadható kérvényeinek számát csökkenti! 6. Egyes kérvényeknél kötelezően kitöltendő mezők is lehetnek. Ha üresen marad a mező, a kérvény nem menthető. 7. Bizonyos kérvényekhez melléklet csatolandó, vagy csatolható. a. Ha kötelező mellékletet csatolni, a kérvény melléklet nélkül nem menthető. b. Melléklet feltöltéséhez és feltöltött mellékletek törléséhez időlimitet szabhatunk, melyről a Kérvénymelléklet feltöltése ablakban információt kap. Határidőn túl melléklet nem csatolható, és nem törölhető. A melléklet hiánya esetleg beadott kérvényének elutasításával járhat. Ezért az alábbi eljárási sorrendet javasoljuk: - Első lépésként szkennelje a mellékletet, vagy pl. fényképezze le digitális fényképezőgéppel - tömörítse max 500KB-os.pdf,.jpg,.tif,.doc(x),.xls(x) vagy max 1500KB-os.zip,.rar állománnyá (keressen rá pl. a web-en az online compress pdf vagy online compress jpg kifejezésre. Egy A4-es lapról elég 1024x768 pixeles képet küldenie) - adja be kérvényét - végül csatolja a melléklet(ek)et 9. Melléklet csatolásánál előfordulhat, hogy csak másodjára sikeres a feltöltés, ha első alkalommal nem látja a melléklet leírását a feltöltött mellékletek felületen, újra próbálkozzon. Ellenőrizze az eredményt! 10. Néhány kérvény ügyintézéséhez hozzátartozik a melléklet eredeti példányának bemutatása. Az eredeti okiratot személyesen bemutathatja az ügyintézőnél, vagy postázás útján kell eljuttatnia az eljáró személyhez. Az eljárásról az adott kérvényekben minden esetben talál instrukciót. Pl. a nyelvvizsga alapján kérheti egy kérvényben a kimeneti követelmények teljesítésének elismerését (azaz a diploma kiadásához a nyelvi követelmény teljesítését), és ugyanezen kérvényen kérheti az adott nyelvből a nyelvi tárgyak teljesítése alól a felmentést is. Mindkét eljáráshoz vizsgálni kell a nyelvvizsga-bizonyítvány eredetiségét, így azt a kérvény beadását,

4 melléklet csatolását követően rövid határidővel be kell mutatnia az Idegennyelvi Tanszéken (vagy postázza oda). Kérvénye csak ettől válik érvényessé. 11. Nyomon követheti kérvényének sorsát a Leadott kérvények tabfülön. Itt látható a kérvény státusza (lehet pl. Ügyintézés alatt, Elfogadva, Elutasítva, Javításra visszaküldve ), döntés esetén az elfogadás vagy elutasítás, és a döntés indoklása. A kérvénykezelő bevezetésével a legtöbb kérvényére a kérvénykezelőben kapja meg a hivatalos határozatot (döntés indoklása), ne várja a postai értesítést. Ezért javasoljuk, rendszeresen lépjen be a Neptunba. Automatikus értesítést kap pl. -en a leadott kérvények elfogadásáról vagy elutasításáról, amennyiben beállítja a kérvényekkel kapcsolatos automatikus üzenetküldést (Bal oldalt kattintson a boríték ikonra, amíg megjelenik az Üzenetek panel, ott kattintson a Beállítások -ra, majd az Automatikus értesítések tabfülön pipálja a Kérvényekkel kapcsolatos üzenetek szakasz megfelelő pontjait). 12. A Tanulmányok menü Képzés pontja alatt megtekintheti ügyintézője nevét, aki a tanulmányi előadója. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy bár a legtöbb kérelem az Önhöz rendelt tanulmányi előadóhoz kerül, az esetek túlnyomó részében azok továbbításra kerülnek tanszékre, vagy egy döntéshozó testülethez. Ezért a tanulmányi előadóktól a döntés meghozataláig hiába kér információt, az ügymenetet nem gyorsíthatja, a döntést nem befolyásolhatja. Ezért arra kérjük, kérvényei ügyében ne az előadóját keresse, kérvényei státuszát a Neptunon kísérje figyelemmel! 13. A kérvénykezelőben beadott kérvényeik hivatalos iratok! Az azon tett nyilatkozatok, megadott adatok egyenértékűek egy aláírt dokumentummal. Ezért gondolja meg, mielőtt Neptun azonosítóját és főleg jelszavát bárkinek kiadja! A Neptunon a belépés után az azonosítója jelenti személyét. Ezért ha valakinek kiadja jelszavát, azzal meghatalmazza, hogy az Ön ügyében hivatalosan eljárhat. Vigyázzon, ezzel visszaélést is el lehet követni! A Főiskola nem vizsgálja a jelszó kiadásából származó panaszokat, kifogásokat, és eljárásaiban feltételezi, hogy az azonosító tulajdonosa cselekedett. Reméljük, ügyintézése egyszerűbbé válik, és a kérvénykezelő használatával az adminisztrációs útvesztőkben jobban eligazodik. Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk! Tanulmányi és Oktatásszervezési Központ Tekintse meg a következő oldalon kezdődő illusztrált Részletes hallgatói leírást.

5 Részletes hallgatói leírás BELÉPÉS: A web-en a szokásos módon belépünk a Neptunba, majd Ügyintézés/Kérvények. KÉRVÉNY BEADÁS FOLYAMATA Kitölthető kérvények fül, kérvény mellett Lehetőségek majd a felbukkanó menüből Kiválaszt (vagy dupla kattintás a kiválasztott kérvény nevére. Az Érvényesség oszlopban látható, meddig adhatók le az egyes kérvények. KÉRVÉNY TÖLTÉSE A kérvény értelemszerűen tölthető. Van, ahol választani kell, van, ahol többet is jelölhetünk, és szabad szöveges kitöltés is lehetséges. Mindig figyelni kell, milyen formában írjunk a mezőbe. KÉRVÉNY LEADÁSA: (vissza nem vonhatja!)

6 Lehetnek a kérvényen kötelezően töltendő mezők. Ha nem tölti ki, a kérvény nem menthető, és az alábbi hibaüzenetet kapja: A kérvényen pirosan jelöltek a kitöltendő mezők. (Piros marad beírás után is, de menthetővé válik a kérvény.) A mentés sikerességét üzenet jelzi vissza. Ha kötelező a melléklet csatolása, ezt is tartalmazza a visszajelzés szövege.

7 Ha a kérvényhez kötelező a melléklet csatolása, akkor a kérvény mentése után rögtön megnyílik egy panel a csatoláshoz. Az útvonal meghatározása és Leírás mező töltése után a Kérvénymelléklet feltöltése gombra kell kattintani. Ellenőrizze, hogy valóban sikeresen töltötte fel a mellékletet! (Egymás után több melléklet csatolható.) Bezárás gomb.

8 Sikeres mentés után a beadott kérelmét a Leadott kérvények fülre váltva találja. Itt megtekintheti, kinyomtathatja a kérvényt (ehhez Adobe Reader-nek kell lennie a gépén). A kérvény sorában információkat talál kérvényéről. Ha a kérvényhez nem kötelező a melléklet: Ügyintézés alatt státuszú leadott kérelemhez szabadon is csatolható melléklet, a kérvény sorában a Lehetőségek-re, majd a felbukkanó menüben a Kérvénymelléklet-re kattintva. Ugyanitt megtekinthetőek a már csatolt mellékletek. Mellékletek ugyanitt törölhetők is. Vigyázat! Melléklet csatolására, és törlésére időlimit beállítás van, erről ilyenkor a melléklet csatolás paneljének felső részén kap tájékoztatást (ld. előző előtti kép)

9 Kérvénnyel kapcsolatos információ: Ha kérvényét elbírálták, a Leadott kérvények alatt az adott kérvény státusza azonnal megváltozik, ha döntés született. Ettől kezdve a döntés indokát is elolvashatja. Ha ez hosszabb szöveg, az indokra mutatva a teljes indoklást mutatja egy információs mező. Javításra visszaküldött kérvény Ha a kérvény státusza Javításra visszaküldve, akkor......a kérvény sorában jobb oldalt a Lehetőségek -re kattintva, majd a felbukkanó menüben a Javítás -t választva...

10 ...lehet a kérvényt javítani. Itt piros betűs szöveg formájában láthatók a kérvény véleményezőjének/döntőjének észrevételei. Ilyenkor korrigálni kell a kifogásolt adatokat, a kérvényt újra le kell adni, az egyenesen a javításra visszaküldő véleményezőhöz/döntőhöz fog kerülni. Üzenet a döntésről: Kérvényével kapcsolatos döntésekről azonnal automatikus rendszerüzenetet kap, ha bal oldalt az Üzenetek/Beállítások felületen az Automatikus értesítések fülön engedélyezi azt. Utolsó, de fontos tanács: Lehetőleg az ajánlott böngészőkben használja a Neptunt, hogy a teljes funkcionalitást használhassa. Ajánlott böngészőkről információt a Neptun belépő képernyőn kap.

Belépés a Neptun.Net rendszerbe és a Neptun információs oldalra

Belépés a Neptun.Net rendszerbe és a Neptun információs oldalra 1 Belépés a Neptun.Net rendszerbe és a Neptun információs oldalra A Neptun.Net csak Internet Explorer 9+ ill. Mozilla Firefox 15+ ill. Chrome/Opera/Safari böngészővel használható. A Neptun más böngészőket

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

MODULO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELSŐÉVES HALLGATÓK RÉSZÉRE ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17.

MODULO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELSŐÉVES HALLGATÓK RÉSZÉRE ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17. MODULO 2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ELSŐÉVES HALLGATÓK RÉSZÉRE ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717 SZTE HSZI 2014. július 17. Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Belépés a Modulo 2 rendszerbe 3 Általános szociális helyzetfelmérési

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére

A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A NEPTUN segédlet a hallgatók részére A Nyíregyházi Főiskolán a hallgatókkal kapcsolatos adminisztratív munkák a NEPTUN.NET számítógépes rendszerben (továbbiakban Neptun) folynak. Ezen rendszeren keresztül

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 3.4. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 3.1 2011.03.01 2.3.3 Üzenetekhez melléklet csatolható (NMS modul

Részletesebben

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május

Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére. 13.111 verzió. 2013 május Közbeszerzés Felhasználói kézikönyv az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázói részére 13.111 verzió 2013 május 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 5 KÖZBESZERZÉS MODUL... 6 1. ELÉRÉSI ÚTVONAL, BEJELENTKEZÉS,

Részletesebben

Űrlap kitöltés a MODULO-ban

Űrlap kitöltés a MODULO-ban 1. Kérelmek benyújtása A hallgató tanulmányaival kapcsolatosan számos témában nyújthat be kérelmet. A kérelmeket az adott ügyben illetékes és jogszabályban (TVSZ, HTJSZ, stb..) meghatározott hatáskörrel

Részletesebben

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Pedagógus és szakértő felhasználók

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 4.1. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzi ó Dátum Pont 3.8 2013.02.06. 9.12 3.8 2013.02.06. 1.1.2 3.8 2013.02.06. általános 3.8 2013.02.06.

Részletesebben

Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék)

Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék) Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék) A kérvénybeadás megkezdéséhez válassza az Ügyintézés menüpont Kérvények almenüjét.

Részletesebben

I. A pályázati folyamat

I. A pályázati folyamat I. A pályázati folyamat A finanszírozási formákat tekintve főszabály szerint a NEA támogatások utófinanszírozottak, de pályázói kérésre a kollégium előfinanszírozást hagyhat jóvá. A. A PÁLYÁZATI FOLYAMAT

Részletesebben

DIÁKHITEL. Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015.

DIÁKHITEL. Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015. Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2012.11.07. 3.2.1. Szerződésszám rögzítése a HWEB-en 24. 1.2. 2013.03.13. 2.3.1. Kötelező

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 Alapfogalmak... 3 A modul használatának

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-15)

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-15) EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK IGAZGATÓSÁGA ÚTMUTATÓ Az egyházi támogatások felhasználásához (A támogatás kódja: EGYH-15) TARTALOMJEGYZÉK 1. A támogatás céljai és a

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ. Technológiai berendezések beszerzése jogcím. Verziószám: 1.

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ. Technológiai berendezések beszerzése jogcím. Verziószám: 1. SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Technológiai berendezések beszerzése jogcím Verziószám: 1.0 2013. december 13. Tartalom Fontos tudnivalók... 4 Kitöltés előtt A Portál

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára

Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Felhasználói kézikönyv ügyfelek számára Verzió: ETDR_FK_ÜF_V4-07.odt 2012-12-12 SZERKESZTÉS ALATT Projektgazda: Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkár Építésügyi Főosztály

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 1.0 AZ E-PORTFÓLIÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ CÉLJA ÉS FELÉPÍTÉSE A pedagógus-szakvizsgával és tizennégy év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógusok 2014. április

Részletesebben

INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGAI RENDSZER 2014. ÉVI KIÍRÁS. (A pályázat kódja: IPR-14) Pályázati Útmutató

INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGAI RENDSZER 2014. ÉVI KIÍRÁS. (A pályázat kódja: IPR-14) Pályázati Útmutató INTEGRÁCIÓS PEDAGÓGAI RENDSZER 2014. ÉVI KIÍRÁS (A pályázat kódja: ) 2014. április 7. -A/B TARTALOMJEGYZÉK 1. Támogatott tevékenységek és kiadástípusok... 3 2. Pályázat benyújtására jogosultak... 3 3.

Részletesebben

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között!

Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Bevezető Üdvözöljük az Euler Hermes online szolgáltatása, az EOLIS felhasználói között! Az Euler Hermes lehetőséget biztosít, hogy proaktív módon naprakészen menedzselje a hitelbiztosítási szerződését.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-14)

ÚTMUTATÓ. Az egyházi támogatások felhasználásához. (A támogatás kódja: EGYH-14) EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI TÁMOGATÁSOK IGAZGATÓSÁGA ÚTMUTATÓ Az egyházi támogatások felhasználásához (A támogatás kódja: EGYH-14) TARTALOMJEGYZÉK 1. A támogatás céljai és a

Részletesebben

Közlekedési E- építési napló alkalmazás használata

Közlekedési E- építési napló alkalmazás használata Közlekedési E- építési napló alkalmazás használata Fő funkciók és alaplépések V1.1 Készítette a Lechner Nonprofit Kft. 2015. január 1 Az e-építési napló vezetésének lépései Tartalom 1. Belépés az e-építési

Részletesebben

Felhaszna ló i ke zikó nyv

Felhaszna ló i ke zikó nyv Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Felhaszna ló i ke zikó nyv A Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatához, A magyar kultúráért és oktatásért program pályázói részére Verziószám: v1.0 Kiadás dátuma:

Részletesebben

KÉSZÍTÉS 2011. Verzió:2.9

KÉSZÍTÉS 2011. Verzió:2.9 Felhasználói dokumentáció verzió 2.9. Budapest, 2011. Oldalszám: 1 / 89 Változáskezelés Verzió 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 2.9 Dátum Pont 2010.11.24.. 2.4.1 2010.11.24.. 2.4.4 2010.11.24..

Részletesebben

Integrált Egészségügyi Infrastrukturális Adatbázis

Integrált Egészségügyi Infrastrukturális Adatbázis Integrált Egészségügyi Infrastrukturális Adatbázis Felhasználói útmutató 1.1 verzió Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ... 3 2. ÁTTEKINTÉS... 4 2.1. A

Részletesebben