Adomány a Koraszülött Osztálynak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Adomány a Koraszülött Osztálynak"

Átírás

1 - --o--- Adomány a Koraszülött Osztálynak Intézetünk Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztály számára egy darab kékfény lámpa került átadásra december 12-én. Az 1 millió forint értékő eszköz - mely az osztályon kezelt újszülött kori sárgaság kezelésénél nélkülözhetetlen - az Országos Mosolyért Közhasznú Egyesület adományaként került intézetünkbe.

2 Demeter Ervin kormánymegbízott látogatása a Csillagpont Épületben december 11-én Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja a Csillagpont Épületébe látogatott, ahol dr. Csiba Gábor fıigazgató és dr. Valikovics Attila osztályvezetı fıorvos kalauzolta, mutatta be az épületet o - - -

3 Adventi gondolatok Böjte Csabától Böjte Csaba ferences rendi szerzetes december 2-án a Borsod -A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházba látogatott. Az Atya díszvendége volt a Fogyatékkal Élı Emberek Világnapja alkalmából szervezett ünnepségsorozatunknak is. A rendezvényen az osztályon gyógyuló sérült gyermekek mősorral köszöntötték és átadták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kis védenceinek győjtött játékokat. Az Atya az osztály adventi koszorúján meggyújtotta az elsı gyertyát, majd a kórház dolgozóinak is lelki útravalót adott az intézmény kultúrtermében.

4

5 Eredmények és kihívások az ápolási ellátás folyamatában A Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Igazgatósága és az Egészségügyi Szakdolgozók Fehér Szív Alapítványa november 20. -án rendezte meg az idén a FERENCZI ILONA SZAKMAI NAP-ot, A résztvevık ebben az évben Eredmények és kihívások az ápolási ellátás folyamatában témakörben hallhattak elıadásokat A rendezvény részletes programja: 1. Az ápolásügyi stratégia keretrendszere: HIT, HIVATÁS, HŐSÉG Elıadó: Bagosi Gabriella országos vezetı ápoló GYEMSZI 2. A Klinikai Táplálási Mobil Team munkájának, eredményeinek bemutatása Elıadó: Váradi Ferencné vezetı dietetikus helyettes, Klinikai Táplálási Mobil Team projekt team vezetı Központi Dietetikai Szolgálat 3. A decubitus objektív felismerése, prevenció kivitelezése Elıadó: Várallyayné Bárány Judit diplomás ápoló Decubitus Mobil Team tag 4. A gyógytornász szerepe a decubitus prevencióban Elıadó: Polyák Zsuzsanna gyógytornász Decubitus Mobil Team tag 5. A Burnout Mobil Team kapcsolata az elızı évek kiégés programjával Elıadó: Szemán Edit csoportvezetı pszichológus Burnout Mobil Team projekt vezetı Pszichológus Munkacsoport 6. Sclerosis multiplex centrum mőködése, a betegek ápolása, gondozása Elıadó: Kubiczki Éva diplomás ápoló Stroke, Vascularis és Általános Neurológiai és Toxicológiai Osztály.

6 - - - o Elhunyt munkatársainkra emlékeztünk Mindenszentek és halottak napja a halottakra való emlékezés ünnepe. Ilyenkor mindenki kilátogat a temetıbe, meglátogatja elhunyt hozzátartozóit. elhunyt munkatársainkra emlékeztünk október 31-én az Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolna falán felhelyezett feszületnél Gecse Attila református kórházlelkész és dr. Csiba Gábor fıigazgató fıorvos megemlékezı gondolatai után néma fıhajtással és mécses gyújtással emlékeztünk a kórház alapítás óta elhunyt munkatársainkra.

7 ---o--koszorúzási ünnepség az 1956-os forradalom 57.évfordulója alkalmából Az 1956-os forradalom 57.évfordulója alkalmából október 22.-én Intézetünkben a Tóth Ilona Orvosszálló falán elhelyezett emléktáblánál koszorúzási ünnepséget szerveztünk. A megjelenteket üdvözölte dr. Csiba Gábor fıigazgató fıorvos és dr. Nagy Kálmán országgyőlési képviselı, gyermekellátásért felelıs igazgatóhelyettes, ezt követıen dr. Bende Sándor osztályvezetı fıorvos ünnepi beszéde következett. A rendezvény koszorúzással és a szózattal zárult.

8 - - - o Szakmai könyvek a Gyermek Radiológiai Osztálynak Több mint egymillió forint értékben adományozott szakkönyveket a Megyaszó-Mag Kft. Intézetünk Gyermek Radiológiai Osztályának. A könyveket október 10-én ünnepélyes keretek között adta át Sárossy Ferenc a Megyaszó-Mag Kft. igazgatója dr. Nagy Gábor orvosigazgató, dr. Nagy Kálmán gyermekellátásért felelıs igazgatóhelyettes és dr. Deák Mária osztályvezetı fıorvosnak. Ezek a hiánypótló szakirodalmak nagy segítségünkre lesznek az eredményes megelızı-gyógyító munkánk és az azt szolgáló tudományos tevékenységünk területén o Intézetünk Szülészet - Nıgyógyászati Osztálya szeptember én szervezte a Magyar Nıgyógyász Onkológusok Társasága IX. Kongresszusát. A kétévenként megrendezett országos kongresszus méltó elismerése annak a másfél évtizedes munkának, melyet intézetünk szülészet-nıgyógyászati osztálya végzett a nıgyógyászati onkológiai betegek ellátásában. A kongresszus tudományos programját a szervezık úgy állították össze, hogy a társaság vezetıségi tagjait kérték fel a megadott témakörök átfogó és irányadó referátumainak megtartására. A Kongresszuson elhangzott elıadások tovább gazdagítják azt a tudást, amit eddig elértünk a nıgyógyászati daganatok szőrésében, diagnosztizálásában és terápiájában.

9 - - - o Globeathon - összefogással a nıgyógyászati daganatok ellen A Globeathon a világ több mint 80 országát tömörítı nemzetközi összefogás. Célja, hogy felhívja a figyelmet a nıgyógyászati daganatok elleni küzdelemre. A mozgalom 2009-ben az Amerikai Egyesült Államokban, Washingtonban kezdıdött egy 72 órás sétával, melyet 2011-ben egy újabb figyelemfelkeltı séta követett nyarán G.L. Maxwell a Virginiai Egyetem Nıgyógyászati Tanszékének professzora a világ több mint 80 országának orvosait kereste meg, hogy a nıgyógyászati rákellenes összefogást, a figyelemfelkeltı sétát nemzetközivé tegye. Orvosok, egészségügyi szakemberek, civil szervezetek, érdekképviseleti csoportok, betegek, túlélık, családtagok, laikus közönség csatlakozott a felhívásához szerte a világon. Intézetünken dr. Szota Judit fıorvos kapta meg a felkérést, hogy szervezze meg a magyarországi rendezvényt szeptember 25-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézetében került megrendezésre a magyarországi Globeathon nap. Dr. Marázi László fıorvos rövid bevezetıje után négy elıadás hangzott el a nıgyógyászati daganatok témakörébıl, felölelve a megelızés fontosságát és lehetıségeit, az egyes tumorok kezelését, a kezelés alatt álló, illetve gyógyult

10 betegek életminıségének fontosságát. A rendezvény részletes programja: - Megnyitó Dr. Marázi László fıorvos - Szőrıvizsgálatok a nıgyógyászati onkológiában Dr. Révész János fıorvos - Amit a petefészek rákról tudni kell Dr. Oross Endre osztályvezetı fıorvos - Élet az onkológiai kezelések után Fiálné Csikász Erika onkológiai szakápoló - A nıgyógyászati daganatok sugárkezelése Arnóczkiné Orbán Helga sugárterápiás szakasszisztens A résztvevık az elıadások után közös sétára indultak a kórház területén. Szeptember utolsó hetében a világ számos országában tartanak hasonló rendezvényeket, hosszabb sétát, egyéb programokat, felhívva a figyelmet a nıgyógyászati daganatok elleni küzdelem fontosságára, a nemzetközi összefogás jelentıségére. A rendezvényen a Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Intézet dolgozói, betegei, hozzátartozóik, kórházunk más osztályainak dolgozói, a Semmelweis Kórház dolgozói, a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezetének tagjai, betegei, laikus érdeklıdık vettek részt. Rendezvényünk egy nemzetközi nıgyógyászati rákellenes összefogás része volt, melybıl a fıszervezı Virginiai Egyetem hagyományt szeretne teremteni. Rendezvényünket a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete támogatta o - - -

11 Átalakul a régió rehabilitációs rendszere A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház ÉMOP-4.1.2/A azonosítószámú, A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi Régióban címő projekt sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes nyitó rendezvényét tartottuk augusztus 29-én. A megnyitó elıtt dr. Csiba Gábor fıigazgató fıorvos, projektgazda a rendezvény helyszínén sajtó tájékoztatót tartott a projekt céljairól. Elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv részeként 4,5 milliárd forint ÉMOP-os támogatásból újul meg az északmagyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátórendszere - Borsod, Heves, és Nógrád megyében. A 11 intézmény egy olyan "győrőt" akar létrehozni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházzal az élen, ami átalakítja a régió rehabilitációs rendszerét - modernizálja, 21. századi szintre hozza azt. SZÉCHENYI TERV Az Új Széchenyi Terv keretében 4,526 milliárd forintos projekt megvalósítása kezdıdött meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház által vezetett konzorcium által, amelyben az Észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újulhat meg A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban c. pályázat alapvetı célkitőzése: a különbözı rehabilitációs szakterületekhez való lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlıtlenségeinek csökkentése, valamint az elérhetı egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása az infrastruktúra és a mőszerezettség fejlesztése révén. A konzorciumi tagok a párhuzamosságok és ellátási hiányosságok elkerülése érdekében országosan is mintaértékő rehabilitációs programok megvalósítását tőzték ki célul. A projekt összköltségvetése: Ft A projekt megvalósítás ideje: A projekt támogatási intenzitása: 100% A projekt révén, konzorciumi szinten, megvalósuló építészeti tevékenységek tervezett költségkerete: Ft A projekt révén, konzorciumi szinten, beszerzésre kerülı eszközök tervezett költségkerete: Ft A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetıi feladatokat a Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el. Konzorciumi tagok megyék szerinti bontása: Borsod-Abaúj Zemplén megye 1. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház a konzorciális szerzıdésben elfogadott fejlesztés szerint 2 telephelyével pályázott 2. Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház

12 3. Sátoralj aújhelyi Erzsébet Kórház 4. Koch Róbert Kórház és Rendelıintézet, Edelény 5. DE OEC Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. 6. Almási Balogh Pál Kórház, Ózd. Heves megye 7. Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelıintézet, Eger, 8. Albert Schweitzer Kórház-Rendelıintézet, Hatvan, Nógrád megye 9. Margit Kórház Pásztó, 10. Szent Lázár Megyei Kórház, Salgótarján 11. Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelıintézet, Balassagyarmat A pályázat Támogatási Szerzıdése május 10-én került aláírásra a Közremőködı Szervezet és a Konzorciumvezetı részérıl. A Támogatási Szerzıdés aláírását megelızıen közbeszerzési eljárások kerültek lefolytatásra a projekt elıkészítéséhez kapcsolódóan, amelyek keretében konzorciumi tagjaink többségénél a nyertes ajánlattevık elkészítették az építészeti beruházásokhoz szükséges engedélyezési tervdokumentációkat, kiviteli tervdokumentációkat. Jelenleg folyamatban vannak az építészeti beruházások kivitelezıinek kiválasztásai, közbeszerzési eljárások keretében, illetve a rehabilitációs eszközök, orvosi gép-mőszerek, bútorzatok beszerzéséhez szükséges közbeszerzési eljárások elıkészítése több konzorciumi tag esetében. A projekt ütemezett elırehaladását bizonyítja, hogy konzorciumi tagjaink közül az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelıintézetben, a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelıintézetben, a pásztói Margit Kórházban a munkaterületek átadásával illetve bontási, tereprendezési munkák elvégzésével már megkezdıdtek a tényleges kivitelezési munkálatok. Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban szintén megkezdıdtek a kivitelezési munkálatok, itt a TIOP számú projekt keretében megépülı reumakórház legfelsı szintjén kerül kialakításra az ÉMOP projektben megvalósuló rehabilitációs szárny. Az egész régió szinte minden kórházáról elmondható, hogy a jelenlegi infrastrukturális és eszköz feltételeik nem alkalmasak magas szintő rehabilitációs ellátás nyújtására, nem szolgálják a betegek kényelmét és optimális ellátását. A rehabilitációs célokat szolgáló infrastruktúra elavult, nem felel meg a kor színvonalának. Az orvostechnikai és kórháztechnikai eszközök hiányosak, a rendelkezésre álló eszközök elhasználódtak, korszerőtlenek. A terápiás egységek és helyiségek többnyire nem alkalmasak a modern és hatékony rehabilitációs módszerek alkalmazására. A konzorciumi tagok egyetértenek abban, hogy a rehabilitációs tevékenység interdiszciplináris fejlesztése segíti elı leghatékonyabban a betegek rehabilitációját. A párhuzamosságok és ellátási hiányosságok elkerülése érdekében országosan is mintaértékő rehabilitációs programok megvalósítását tőzték ki célul. Az infrastrukturális fejlesztéseket szervesen egészíti ki a humánerıforrás fejlesztés. Ennek keretében új szakemberek bevonásával, valamint a meglévı szakorvosok további szakvizsgaszerzésének támogatása révén bıvül a rehabilitációs szakorvosok száma, és a rehabilitációs ellátást segítı szakasszisztencia és a gyógytornászok számát is növelik a pályázó intézmények. Kiemelt hangsúlyt kap továbbá a kórházak rehabilitációs ellátásának progresszivitása, a betegutak régión belüli összehangolása és az ellátási protokollok egységesítése. A projekt által érintett fejlesztések 7 szakterületet érintenek

13 1) Pszichiátriai és 2) addiktológiai rehabilitáció Az elmúlt évtizedekben az infrastrukturális fejlesztések elmaradása úgy országosan, mint a régióban leginkább a pszichiátriai ellátást sújtotta. Ebbıl kifolyólag a jelenlegi pályázat keretében a megye kiemelt pszichiátriai szolgáltatói (a heves megyei kórház, a MISEK, a sátoraljaújhelyi és a balassagyarmati városi kórházak) épületeik és infrastrukturális hátterük átfogó megújítását tervezik, ezáltal szakmai programjuk messzemenıkig törekszik a pályázatban foglalt rehabilitációs ellátási protokollok megvalósítására. 3) Kardiológiai rehabilitáció A regionális szintő fejlesztés fıként az aktív korai ambuláns kardiológiai rehabilitáció feltételrendszerének kialakítását, illetve megerısítését célozza. Minden szolgáltató esetében kiemelt szakmai program az akut infarktuson átesett betegek akut ellátását követı korai rehabilitáció elvégzése. Emellett fontos az egyéb betegségek és rizikótényezıvel rendelkezı betegek (szívelégtelenség, elhízás, dekondícionált állapotok) rehabilitációja és életminıségének javítása. Az ambuláns rehabilitáció célja általában véve a szív-érrendszeri betegek állóképességének javítása ezzel a rizikófaktorok, újabb akut történések, komplikációk és a halálozás csökkentése. BAZ megye egészségügyi szolgáltatói a Megyei Kórház hemodinamikai laborjában ellátott akut esetek rehabilitációját végzik el. A földrajzi elhelyezkedés és megközelíthetıség ismeretében a Hatvani Kórház a DEOEC invazív kardiológiai ellátásából a területhez tartozó betegek korai rehabilitációs kezelésében vállalhat szerepet éppúgy, mint ahogy a salgótarjáni kórház és a balassagyarmati kórház a Budapesten történı akut invazív ellátást követı korai rehabilitációban vállalhat részt. 4) Tüdıgyógyászati - és légzés-rehabilitáció Fıbb szakmai programok a kiemelt légúti betegek (COPD, asztma) és részben a középsúlyos állapotú krónikus tüdıbetegek rehabilitációja lakosságközeli megoldással, így az utazási idık csökkentésével általában is javítható a légzés-rehabilitáció hatásossága. A légzés-rehabilitációval általában cél a fizikai teljesítı-képesség fokozása, az exacerbációk elkerülése vagy a közöttük lévı idıszakok hosszabbítása, a kórházi ellátások elıfordulásának csökkentése. A szakmai program megvalósítását valamennyi kórházban kapacitás-átcsoportosítás és humánerıforrás fejlesztés is támogatja. 5) Csecsemı' és gyermekrehabilitáció Az akut betegségen átesett, krónikus betegségekben szenvedı vagy fogyatékkal élı gyermekek komplex rehabilitációjának jelenlegi kapacitása és eloszlása egyenetlen a régióban. A földrajzi tényezık miatt, valamint a felmerült igények és a teljesítményadatok ismeretében a salgótarjáni és a balassagyarmati gyermek rehabilitáció járóbeteg szakellátás fejlesztése, bıvítése indokolt. A progresszív ellátást és a fekvıbeteg ellátást a BAZ Megyei Kórház gyermek-rehabilitációs osztálya biztosítja teljes szakmai vertikummal. Heves megyében a pályázat keretében nem kerül sor a gyermek-rehabilitáció fejlesztésére, egyrészt a pályázati forrásokat a rehabilitáció más területeire fókuszálják, másrészt a BAZ Megyei Kórház jó megközelíthetısége, a kialakult szakmai kapcsolat, valamint a teljes szakmai vertikum ottani biztosítottsága miatt. 1) Mozgásszervi rehabilitáció A fejlesztés hangsúlyait a neuromuszkuloszkeletális rehabilitáció jelenlegi régiós központjaira helyezik: BAZ Megyei Kórház (Szent Ferenc Kórház telephely), a Heves illetve Nógrád megyei kórházak, hatvani, pásztói városi kórházak. A fejlesztések kiemelt szakmai céljai: a poszttraumás állapotok, ortopédiai mőtétek, stroke utáni korai rehabilitáció, és az egyéb neurológiai betegségek (pl. SM betegek),

14 degeneratív ízületi elváltozások rehabilitációja. 2) Hospice ellátás A daganatos megbetegedések túlélése - köszönhetıen a fejlıdı diagnosztikai és terápiás megoldásoknak - javuló tendenciát mutat, családi és társadalmi szinten továbbra is kiemelt problémaként jelentkezik a terminális állapotú betegek holisztikus szemlélető, méltó körülmények között történı ellátása. A régióban jelenleg mőködı kapacitások (40 ágy) közel sem elégítik ki a lakossági igényeket, ezért messzemenıkig indokoltak a további fejlesztések, melynek keretében a MISEK meglévı ágyszámának bıvítése, továbbá Kazincbarcikán új hospice részleg kialakítása történik meg. A projekt további célkitőzései A projekt egyik kiemelt célkitőzése, hogy az akut ellátást (mőtétek, terápiák) követıen a betegek protokoll szerint minél elıbb kerüljenek be a megfelelı progresszivitási szintő és felkészültségő ellátó helyre. Az ellátások gördülékeny szervezésének az egyik kulcseleme lesz az ellátási protokolloknak - a szakmánkénti országos irányelveket követı - helyi kialakítása és egységesítése. A program akkor lehet sikeres, ha a rehabilitációs ellátást biztosító egészségügyi intézmények munkatársai idıszakonként közösen szervezett tréningeken, workshopokon beszélik át a speciális ellátási esetek, szükség szerint változtatnak az ellátási protokollokon O Tudományos konferencia a rehabilitáció szakterületérıl 1995 után ismét Miskolcon Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága, a Borsod-Abaúj -Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház valamint a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar augusztus én szervezte meg az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társasága XXXII. Vándorgyőlését. A 32. vándorkonferenciára - mely 1995 után tért vissza Miskolcra - Dr. Tóth István a szikszói Mozgásszervi rehabilitációs Osztály II. osztályvezetı fıorvosának - aki egyben az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Magyarországi Társaság fıtitkára is - köszöntıjét követıen a 360 fı résztvevı hallgathatta meg a több mint 100 elıadást.

15 - - - O Megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban a régió egyetlen koraszülötteket ellátó centruma. A TIOP-2.2.2/C-10/ azonosítószámú, Észak-Magyarország kicsinyeiért címő pályázatunk sikeresen lezárult. A projekt kapcsán a Koraszülött és Újszülött Pathológiai Osztályunkon 381 MFt értékben szereztünk be informatikai és orvos technológiai eszközöket július 9-én - sajtótájékoztatóval egybekötött - projektzáró rendezvényen dr. Csiba Gábor fıigazgató fıorvos, dr. Nagy Kálmán gyermekellátásért felelıs igazgató-helyettes és dr. Bezsilláné dr. Szőcs Ildikó osztályvezetı fıorvos tájékoztatta a vendégeket és a sajtó képviselıit a projekt céljairól, eredményeirıl és a gyógyulást segítı csúcsminıségő eszközök szerepérıl. Projektzáró rendezvényünk programjában szerepelt a Koraszülött és Újszülött Pathológiai Osztály bejárása. Az érdeklıdık osztályvezetı fıorvosnı vezetésével megnézhették az Osztályt, az újonnan beszerzésre került gépeket, és mőködés közben az informatikai és orvosi eszközöket.

16 Észak-Magyarország kicsinyeiért"

17 Európai Uniós támogatás révén újult meg a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó centruma A pályázat teljes költségvetése: Ft, mely 90%-os Európai Uniós támogatással valósult meg és között. A megvalósult projekt kiemelt jelentıségő térségünkben tekintettel arra, hogy az Északmagyarországi régió, ezen belül Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Magyarország legelmaradottabb térségeihez tartozik, mind gazdaságilag, mind demográfiailag, melyek az általános rossz egészségi állapothoz vezetnek. A régió lakosságában nagy arányt képvisel a roma kisebbség, illetve a hátrányos helyzető, szegény lakosság, mely populációban magasabb a koraszülöttség aránya. A csecsemıhalálozási adatok javítása az intézmény számára kulcsfontosságú felelısség és feladat. Ezen szakmai célkitőzések eléréséhez a projekt kapcsán 381 MFt értékben szereztünk be informatikai és orvos technológiai eszközöket. Miskolc,

18 - - - O SZÁMÍTÓGÉPES KÓRLAP ÉS LÁZLAP KEZELÉS MEGVALÓSÍTÁSA a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház - Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelıtranszplantációs Osztályán ROTARYCLUB MISKOLC-TAPOLCA A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermek Egészségügyi Központja és a Rotary Club MiskolcTapolca között a klub alapításától kezdve folyamatos együttmőködés van. Az Intézmény a klub számos jótékonysági kezdeményezésének kedvezményezettje volt már. A Rotary Club Miskolc-Tapolca hagyományosan július végén, Anna nap környékén minden évben megrendezi jótékonysági bálját, a Rotary Anna-bált. A 2012-ben rendezett bálon a résztvevı közönség adományainak jóvoltából a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelıtranszplantációs Osztályán külsı szoftverfejlesztı közremőködésével olyan informatikai fejlesztés indulhat el, amelynek eredményeként megvalósulhat az osztályon a kórlapok és lázlapok számítógépes kezelése. A bálon összegyőlt pénzadományokat a nemzetközi Rotary pályázati rendszerében elérhetı forrásokkal kiegészítve összesen félmillió forint került átadásra június 13-án O Belsı Béke Megteremtése - Gyógyító énekek a testnek és a léleknek Bagdi Bella zenés délután a kórházunkban A Medical Média Manager Kft. a Magyar Kórházszövetséggel, és Bagdi Bella aranylemezes életmódfejlesztı énekesnıvel karöltve elindította a Belsı Béke Megteremtése - Gyógyító énekek a testnek és a léleknek címő programsorozatát. A programsorozathoz intézetünk is csatlakozott. Az életmódfejlesztı énekesnı a zene erejével segíti hozzá

19 a betegeket, az ápolásban, gyógyításban közremőködı kollégákat a belsı béke megteremtéséhez, hogy egy kis nyugalmat, lelki feltöltıdést kapjanak.bagdi Bella 2009 óta tart életmódfejlesztı zenés elıadásokat június 11-én telt ház elıtt (300 fı) adott koncertet kórházunk kultúrtermében. A dalaival egyre több embert segít a mindennapokban a jó közérzet megteremtésében, a gyógyulásban, az életkedv visszaszerzésében, a gondolatok helyes irányba való igazításában, a pozitív gondolkodás és az elégedett élet szintfenntartásában O Gyermeknapra új játszószobát kaptak a kis betegek Ünnepélyes keretek között adta át a Rotary Club Miskolc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelı-transzplantációs Osztályon fekvı betegei részére kialakított játszószobát május 16-án. A régen társalgóként funkcionáló helyiség került kialakításra. A játszószoba segíti otthonosabbá tenni a kórházban hosszabb ideig tartózkodó gyermekek ottlétét. A felújítás a klubtagok és adományozók felajánlásaival jött létre - mintegy 400 ezer forintból. Az átalakítás során televízióval, bútorokkal és rengeteg játékkal szerelték fel a szobát, így segítve a gyermekek beilleszkedését a kórházba. A kisbetegek nevében is köszönjük szépen! - - O Dupla annyi játék érkezett, mint tavaly! - Köszönjük szépen! Intézetük Velkey László Gyermekegészségügyi Központjába Bibliák István rallyversenyzı jótékonysági akciójának eredményeként dupla annyi gyermekjáték érkezett, mint tavaly. A közel 400 ezer forint értékő játékokat és könyveket örömmel osztotta szét a kis betegek között.

20 - - - O Sikeresen befejezıdött a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttmőködési Program projekt A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttmőködési Program projekt keretében a Teleradiológiai és Telekonzultációs Rendszer Kialakítása Miskolc és Kassa Térségében elnevezéső - összességében EUR költségvetéső - projekt megvalósítása sikeresen befejezıdött. A projekt zárását két neves eseménnyel - Miskolc város ünnepével és Kassa évi Európa Kulturális Fıváros címére tekintettel - kapcsoltuk össze, kívántuk emlékezetessé tenni május 10-én. A sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvény helyszíne a miskolci Erzsébet Fürdı Üvegkupolás elıadóterme volt. Hungary-Slovakia Cross-border Co-operation Programme Partnerséget építünk SAJTÓKÖZLEMÉNY Lezárult a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttmőködési Program keretében a Teleradiológiai és Telekonzultációs Rendszer Kialakítása Miskolc és Kassa Térségében elnevezéső

21 összességében EUR költségvetéső projekt megvalósítása. A projekthez az Európai Unió által nyújtott, Európai Regionális Fejlesztési Alap által társfinanszírozott, támogatás összege összesen ,47 EUR, a kormányzati társfinanszírozás ,53 EUR, míg a résztvevı tagok által vállalt önrész EUR. A projekt az alábbi magyar illetve szlovák intézmények szoros együtt mőködésével valósul meg: 1. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház - Vezetı Partner 2. Fakultná nemocnica L. Pasteura Kosice - Határon Túli Partner 3. Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Erzsébet Kórháza 4. Almási Balogh Pál Kórház Non-profit Kft. A projekt megvalósításának kezdı dátuma: A projekt befejezése: A projekt eredményei: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban: Beszerzésre került egy telemedicina kimenettel rendelkezı ultrahang berendezés; Megtörtént a Hitachi MR digitalizálása; Kialakításra került 6 db távleletezı állomás; Leszállításra és beüzemelése került 4 db videokonferencia rendszer; és megrendelésre került a hozzátartozó archiváló rendszer Beszerzésre került 10 db beszédfelismerı szoftver és diktafon, mely a leletezéshez nyújt segítséget Beszerelésre került 6 mőtıi digitalizáló rendszer A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. közremőködésével kidolgozásra került a teleradiológiai és telekonzultációs rendszer folyamatleírása, továbbá a protokollok, leletadatbázisok kidolgozása is megtörtént. Fakultná nemocnica L. Pasteura Kosice - Határon Túli Partner nagy teljesítményő PACS szerver és adattároló rendszer beszerzése, archiváló szoftverrel, videokonferencia rendszer beszerzése Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Erzsébet Kórháza Korábban beszerzett Tandberg videokonferencia eszköznek a projekt céljaira való rendszeres felhasználása. 3 db notebook, 1 db HD projektor, valamint 2 db teleradiológiai munkaállomás beszerzése. Egy darab nagyteljesítményő szünetmentes tápegység beszerzése a szerverszoba üzembiztonságának növelése céljából. A kassai UNLP által biztosított T3C rendszer használatba vétele. A leletezést segítı, a medikai rendszerhez illesztett diktafon funkció (bevezetése folyamatban). Almási Balogh Pál Kórház Non-profit Kft. Beszerzésre került 1 db HD videokonzultációs terminál Focus kamerával, beépített mikrofonnal, 1 LED-TV kijelzıs megjelenítéssel. Ennek segítségével tudunk kapcsolódni a BAZ. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház video szerveréhez, távkonzultáció illetve távdiagnosztika céljából. Egy új teleradiológiai szerverrel, valamint a hozzá tartozó 3 db távleletezı szoftverrel bıvítettük a radiológia rendszerünket. Ezzel a fejlesztéssel mostantól megoldható a radiológiai távleletezés. Pályázati forrásból tudtuk a régi PACS szerverünket lecserélni, egy gyorsabb és nagyobb kapacitásúra. A beszerzett eszközök használatához oktatást, képzéseket tartottunk telemedicina és teleradiológia témakörben az érintett szakdolgozók számára; A beszerzések kapcsán megvalósított rendszerrel, lehetıség van azonnali, akár mőtét közbeni, akár

22 határon átnyúló, konzultáció összehívására videokonferencia rendszeren keresztül, több orvos bevonásával, a páciens digitalizált leleteinek a rendszeren keresztüli továbbításával. Így a szakma képviselıi a leletek alapján egymással konzultálva nagyobb biztonsággal tudnak dönteni nem egyértelmő kórképek esetén. Tovább az anonimizált leleteket a kórházak oktatás során is fel tudják használni, az érdekes, ritka eseteket, kórképeket egymással meg tudják osztani, így bıvítve szakmai tudásukat, felkészültségüket. A projekt megvalósítása a külföldi partnerek szoros orvosszakmai és informatikai együttmőködésében történt. A Vezetı Partner és a Határon Túli Partner lett a kialakítandó teleradiológiai és telekonzultációs rendszer magyar, illetve szlovák központja. A két fı partner egyaránt sok szakmát ellátó intézmény, ez alkalmassá teszi ıket a telemedicinális és telekonzultációs központi szerepre, míg a többi partner telemedicinális kimenettel rendelkezı képi diagnosztikai munkaállomásokkal vesz részt a rendszerben. A projektbe bevont orvosok a projektbıl megvásárolt videokonferencirendszereken keresztül, több szereplıs konferenciákat szerveznek, ahol érdekes esetek kerülnek megvitatásra. Ezen tesztelés céljából megvalósuló vudeokonferencia megbeszélések megteremtik a lehetıségét a késıbbi célok elérésének: sürgısségi ellátás alatti, majd azt közvetlen követı ellátási szakaszban a beteg terápiáját a késıbbi, hazájában történı ellátó intézménnyel konzultálva kialakítani., az agyérbetegségek diagnosztikai hátterének egységesítése, korszerő határ menti akut stroke ellátás szakmai hátterének biztosítása, a projektben részvevı kórházak orvosaiból létrehozott orvos team-ek kialakítása, együttmőködés leghatékonyabb módjának kifejlesztése a telemedicina eszközrendszerén keresztül A teljes rendszer célja, hogy lehetıvé tegye az egyszerő adat- és információ-megosztást a földrajzi határok átlépésével. A rendszer kiterjeszti a helyi folyamatokat és olyan új lehetıséget biztosít, amellyel a képi és szöveges egészségügyi adatok megoszthatóvá válnak, valamint ezt kiegészíti a valós idejő, nagyfelbontású videó konzultáció lehetıségének megteremtésével. Egyes kimutatások szerint a felesleges betegszállítások akár 80%-a megtakarítható a teleradiológiai konzultációval és lehetıvé teszi a kezelés korai megkezdését is. A teleradiológia kisebb kórházak, speciális szakterületek optimális mőködését is elısegítheti. A teleradiológiai alrendszer célja, hogy a képalkotó modalitásokon keletkezı vizsgálati anyagot helytıl függetlenül lehessen leletezni a nap bármely szakában. Magyarországon egyre csökken a kórházakban dolgozó radiológusok száma, illetve területi eloszlásuk nagyon egyenetlen. A teleradiológia képes ezen egyenlıtlenségeket kiegyenlíteni, ezzel az ellátás színvonalát ott is javítani, ahol nincs állandó radiológusi jelenlét. A határon átnyúló teleradiológia nem egyszerően csak a helyben mőködı radiológiai szolgáltatás kiterjesztése egy másik ország területére. Jelen projekt keretében egy olyan újszerő, elıremutató rendszert sikerült megalkotni, amely több az ıt alkotó elemek összességénél. A rendszer több szinten kapcsolódik egymáshoz, lehetıvé téve a különbözı helyszíneken dolgozó szakemberek együttmőködését. Miskolc, Jelen tájékoztató tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját O A Rally versenyzık ismét jótékonykodnak A tavalyi év sikeréhez hasonlóan ismét megszervezésre került a Miskolc Rallyn induló Bibliák István és Pilótatársa jótékonysági játékgyőjtı akciója a Gyermekegészségügyi Központban gyógyuló gyermekek részére.

Adomány a Koraszülött Osztálynak

Adomány a Koraszülött Osztálynak - - - o - - - Adomány a Koraszülött Osztálynak Intézetünk Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztály számára egy darab kékfény lámpa került átadásra 2013. december 12-én. Az 1 millió forint értékű eszköz

Részletesebben

Észak-Magyarország 5 481 3 404. 04 Borsod-Abaúj-Zemplén 3 259 1 969

Észak-Magyarország 5 481 3 404. 04 Borsod-Abaúj-Zemplén 3 259 1 969 aktív Észak-Magyarország 5 481 3 404 04 Borsod-Abaúj-Zemplén 3 259 1 969 Koch Róbert Kórház, Edelény 140 94 15 Intenzív ellátás 5 0 19 Tüdőgyógyászat 135 0 40 Krónikus ellátás 0 44 41 Rehabilitáció 0 50

Részletesebben

Jobban Eszter és Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

Jobban Eszter és Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia ALAP-ÉS JÁRÓBETEG ELLÁTÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAIRÓL Jobban Eszter és Dr. Marik György 2009. Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói

Részletesebben

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben című NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 azonosítószámú projekt

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben című NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 azonosítószámú projekt Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli Régió egészségügyi intézményeiben című NYDOP-5.2.1/C-11-2012-0001 azonosítószámú projekt A projekt bemutatása - Előzmények Rehabilitációs szolgáltatások

Részletesebben

J A VA S L A T. Előterjesztő: Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. cégvezető, főigazgató főorvosa

J A VA S L A T. Előterjesztő: Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. cégvezető, főigazgató főorvosa J A VA S L A T az Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. konzorciumi tagként való részvételére az ÉMOP-4.1.2/A-11. számú Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése című pályázatban

Részletesebben

Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen. Csetneki Julianna ápolási igazgató

Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen. Csetneki Julianna ápolási igazgató Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen Csetneki Julianna ápolási igazgató A struktúra váltás következményei a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ szervezeti felépítésében

Részletesebben

A laboratórium és az ápolási egységek együttmőködése egy új betegellátási struktúrában. Dr. Záray Gyuláné Ápolási igazgató Szent Imre Kórház

A laboratórium és az ápolási egységek együttmőködése egy új betegellátási struktúrában. Dr. Záray Gyuláné Ápolási igazgató Szent Imre Kórház A laboratórium és az ápolási egységek együttmőködése egy új betegellátási struktúrában Dr. Záray Gyuláné Ápolási igazgató Szent Imre Kórház Helyzetelemzés - Az egészségügyi ágazat az elmúlt évtizedben

Részletesebben

Szakdolgozók folyamatos szakmai fejlıdésének lehetısége szervezési és ellenırzési tapasztalatok tükrében

Szakdolgozók folyamatos szakmai fejlıdésének lehetısége szervezési és ellenırzési tapasztalatok tükrében Szakdolgozók folyamatos szakmai fejlıdésének lehetısége szervezési és ellenırzési tapasztalatok tükrében Dr. Balogh Zoltán Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet Konferenciája Szakdolgozói továbbképzések

Részletesebben

A TIOP kiemelt projekt

A TIOP kiemelt projekt Az integrált munkaügyi és szociális szolgáltató rendszer kereteinek megteremtése az Állami Foglalkoztatási Szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével HÍRLEVÉL 2012. IV. évfolyam 12. szám A TIOP 3.2.1.

Részletesebben

HEFOP 4.4 Egészségügyi információtechnológiafejlesztés az elmaradott régiókban

HEFOP 4.4 Egészségügyi információtechnológiafejlesztés az elmaradott régiókban Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány HEFOP 4.4 Egészségügyi információtechnológiafejlesztés az elmaradott régiókban HEFOP 4.4 projekt jelenlegi helyzete, várható történések, IKIR bemutatása Hoffmann

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Megvalósíthatósági tanulmány készítése az ÉMOP pályázat kapcsán

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Megvalósíthatósági tanulmány készítése az ÉMOP pályázat kapcsán Tájékoztató a szerződés módosításáról - Megvalósíthatósági tanulmány készítése az ÉMOP-4.1.2. pályázat kapcsán Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/89 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás Hirdetmény típusa: tájékoztató

Részletesebben

az értékek fogságában, avagy a szép tokos ajtó átka

az értékek fogságában, avagy a szép tokos ajtó átka Tiszta őrültekháza... avagy az értékek fogságában, avagy a szép tokos ajtó átka Cseszkó Géza egészségügyi szakmenedzser Msc05 MOTTÓ ÜZENET AZT AMIRE VÁGYUNK, NEM ENGEDHETJÜK MEG MAGUNKNAK. AZ KELL AMIRE

Részletesebben

9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4.

9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4. Petz Aladár Megyei Oktató Kórház bemutatkozása 2011. április 9. Készítette: Csordás Adrienn Turbók Adrienn Az intézmény alapításának éve: 1749. Az alapító neve: Győr Város Tanácsa A korábban Szentháromság

Részletesebben

ADAMANTIN Fogászati, Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 3529 Miskolc Bottyán János utca 16

ADAMANTIN Fogászati, Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 3529 Miskolc Bottyán János utca 16 Szolgáltatók listája Régió: Észak-Magyarország Összes szakma ADAMANTIN Fogászati, Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 3529 Miskolc Bottyán János utca 16 Albert Schweitzer

Részletesebben

Szakma megnevezése. 3980 Sátoraljaújhely Mártírok u. 9. Igen Nem 18 Pszichiátria pszichiátria 1800 2010.02.05 40

Szakma megnevezése. 3980 Sátoraljaújhely Mártírok u. 9. Igen Nem 18 Pszichiátria pszichiátria 1800 2010.02.05 40 Orszáos Tiszifőorvosi Hivatal Eészséüyi Szoláltatók Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok 2011. 030. Általános rész Jelenlei helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről - Tájékoztatás nyilvánosság biztosítása

Tájékoztató az eljárás eredményéről - Tájékoztatás nyilvánosság biztosítása Tájékoztató az eljárás eredményéről - Tájékoztatás nyilvánosság biztosítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/67 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es Hirdetmény

Részletesebben

MÁTRIX Igen/Nem. Szakma megnevezése. 3600 Ózd, Béke u. 1-3. igen 01 Belgyógyászat belgyógyászat 0100 2012.07.01 80

MÁTRIX Igen/Nem. Szakma megnevezése. 3600 Ózd, Béke u. 1-3. igen 01 Belgyógyászat belgyógyászat 0100 2012.07.01 80 Országos Tiszifőorvosi Hivatal k Kapacitás Nyilvántartásából származó adatok 2012.07.01. Általános rész Jelenlegi helyzet 2010. évi CLXXIII tv. 97. (3) alapján 2011. 01. 01-től nyilvántartott A változás

Részletesebben

KEOP-5.6.0/E/ Energia-megtakarítást célzó röntgen készülékek beszerzése a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

KEOP-5.6.0/E/ Energia-megtakarítást célzó röntgen készülékek beszerzése a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Energia-megtakarítást célzó röntgen készülékek beszerzése a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban Kedvezményezett: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr A megvalósult projekt elért eredményei, fejlesztései

Részletesebben

Daganatos Gyermekek Gyógyítását Segítő Szakemberek Országos Konferenciája Kiskőrös, 2009. április 23-25.

Daganatos Gyermekek Gyógyítását Segítő Szakemberek Országos Konferenciája Kiskőrös, 2009. április 23-25. Daganatos Gyermekek Gyógyítását Segítő Szakemberek Országos Konferenciája Kiskőrös, 2009. április 23-25. Alapítványunk szervezésében került megrendezésre a daganatos gyermekek gyógyítását Segítő Szakemberek

Részletesebben

SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SALGÓTARJÁNI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a salgótarjáni kistérség társadalmi-gazdasági fejlıdésének támogatását a humánerıforrás fejlesztésével

Részletesebben

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci

hirdetési lehetıséget Városi Televízióval civil szervezet bejelentett székhelyéül iratszekrényt számítástechnikai képzés munkerı-piaci Salgótarján Megyei Jogú Város A l p o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 314-668 Szám: 14945/2009. Javaslat a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központot mőködtetı Mozgáskorlátozottak

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről - Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése

Tájékoztató az eljárás eredményéről - Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése Tájékoztató az eljárás eredményéről - Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/84 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)_ Hirdetmény

Részletesebben

TIOP 2.6. Egyeztetési változat! 2006. október 16.

TIOP 2.6. Egyeztetési változat! 2006. október 16. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM 2007-2013 TIOP 2.6. Egyeztetési változat! 2006. október 16. Fájl neve: TIOP 2.6. Partnerség 061013 Oldalszám összesen: 76 oldal

Részletesebben

Regionális onkológiai centrum fejlesztése a markusovszky kórházban

Regionális onkológiai centrum fejlesztése a markusovszky kórházban Regionális onkológiai centrum fejlesztése a markusovszky kórházban Regionális onkológiai centrum fejlesztése TIOp-2.2.6-12/1a-2013-0002 A megvalósult Fejlesztés célja: olyan komprehenzív Regionális Onkológiai

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórháza Fıigazgatója E L İ T E R J E S Z T É S

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórháza Fıigazgatója E L İ T E R J E S Z T É S Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szt. Borbála Kórháza Fıigazgatója E L İ T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-i ülésére Tárgy: Döntés a KEMÖ Szt. Borbála Kórház

Részletesebben

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra

Tárgy: Pályázatok benyújtása TÁMOP keretein belül megjelent pályázati konstrukciókra BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2012. Elıkészítı: Ján Krisztina ELİTERJESZTÉS A Képviselı-testület 2012. július 26-i ülésére Tárgy: Pályázatok

Részletesebben

KISKÖRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL. Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2.

KISKÖRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL. Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2. KISKÖRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATAL Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2./A-2008-0163 A PROJEKT LEÍRÁSA Kisköre, 2010. március 31. A projekt az Európai Unió

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58285/2010. Dr. Simon István alpolgármester

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58285/2010. Dr. Simon István alpolgármester Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 58285/2010. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A TIOP-2.2.4/09/1 KÓDSZÁMÚ, STRUKTÚRAVÁLTOZTATÁST TÁMOGATÓ INFRASTRUKTÚRAFEJLESZTÉS A FEKVŐBETEG-

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret

Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret A társadalmi befogadás és részvétel erısítése a 2007-2008-as és a 2009-2010-es Akcióterv keretében 2009. június 22. Új Magyarország Fejlesztési Terv- Nemzeti Stratégiai Referenciakeret Magyarország 2007-2013

Részletesebben

Jászszentandrás: közösségi helyiség kialakítása falusi szálláshelyen

Jászszentandrás: közösségi helyiség kialakítása falusi szálláshelyen Jászszentandrás: közösségi helyiség kialakítása falusi szálláshelyen Családias légkörre, tiszta levegıre, minıségi szolgáltatásokra, barátságos emberekre vágyik? Ha ilyen elképzelései vannak a nyugodt

Részletesebben

1325/2013. (VI. 12.) Korm. határozat. az egészségügyi infrastrukturális beruházások többlet-támogatásáról

1325/2013. (VI. 12.) Korm. határozat. az egészségügyi infrastrukturális beruházások többlet-támogatásáról A Kormány 1325/2013. (VI. 12.) Korm. határozat az egészségügyi infrastrukturális beruházások többlet-támogatásáról hatályos: 2013.06.12-1. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Társadalmi Infrastruktúra

Részletesebben

SAJTÓMAPPA A BERETTYÓÚJFALUI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS TAGINTÉZMÉNYE ÉPÜLETEINEK REKONSTRUKCIÓJA

SAJTÓMAPPA A BERETTYÓÚJFALUI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS TAGINTÉZMÉNYE ÉPÜLETEINEK REKONSTRUKCIÓJA SAJTÓMAPPA A BERETTYÓÚJFALUI II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS TAGINTÉZMÉNYE ÉPÜLETEINEK REKONSTRUKCIÓJA A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

Részletesebben

Szerződés vége Szerződés tárgya Szerződés típusa Szerződés nettó értéke. TIOP projekt keretében orvostechnikai eszközök beszerzése

Szerződés vége Szerződés tárgya Szerződés típusa Szerződés nettó értéke. TIOP projekt keretében orvostechnikai eszközök beszerzése 1. TÁMOP-6.2.4.B-12/2-2014-0019 - A járóbeteg rehabilitációs ellátás humán erőforrásának fejlesztése az Albert Schweitzer Kórház - Rendelőintézetben A megítélt támogatás összege: 21.916.047 F 2. TIOP-2.2.8-14-2015-0002

Részletesebben

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése (DAOP-4.1.2/B-11, DDOP-3.1.3/C-11, ÉAOP-4.1.2/C-11, ÉMOP-4.1.2/A-11, KDOP-5.2.1/C-11, NYDOP-5.2.

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése (DAOP-4.1.2/B-11, DDOP-3.1.3/C-11, ÉAOP-4.1.2/C-11, ÉMOP-4.1.2/A-11, KDOP-5.2.1/C-11, NYDOP-5.2. Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése (DAOP-4.1.2/B-11, DDOP-3.1.3/C-11, ÉAOP-4.1.2/C-11, ÉMOP-4.1.2/A-11, KDOP-5.2.1/C-11, NYDOP-5.2.1/C-11) A pályázat célja A különbözı rehabilitációs szakterületek

Részletesebben

A Kórház története. A mai igazgatóság épülete (1920-1930 körül)

A Kórház története. A mai igazgatóság épülete (1920-1930 körül) A Kórház története Székesfehérváron II. Géza (1141-1161) uralkodása alatt a johannita rend alapított a város első kórházát (xenodochiumot). 1865 decemberében kezdte meg működését 32 ággyal az első vármegyei

Részletesebben

Együttmőködési megállapodás

Együttmőködési megállapodás PE iktatószám: Kórház iktatószám: Együttmőködési megállapodás Melyet a Pannon Egyetem (8200 Veszprém, Egyetem u. 10.; adószáma: 15308816-2-19; OM száma: FI 80554) képviseletében: Dr. Friedler Ferenc rektor

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. JANUÁR 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 136/2010. MELLÉKLETEK: -0 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat támogató nyilatkozata Mohács Város Önkormányzata

Részletesebben

Kódszám: TIOP-2.3.4/07/1. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 1.

Kódszám: TIOP-2.3.4/07/1. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 1. KIEMELT PROJEKT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Mentésirányítási rendszer fejlesztése címő kiemelt projekthez Kódszám: TIOP-2.3.4/07/1 A projekt az

Részletesebben

Gábor Edina. lehetıségei. Budapest, 2009. szeptember 22.

Gábor Edina. lehetıségei. Budapest, 2009. szeptember 22. Gábor Edina Az egészségfejlesztés és a TÁMOP 6.1.2. lehetıségei Budapest, 2009. szeptember 22. Feladataink: Intézetünkrıl Korszerő tudásbázis kialakítása a szakterület számára Szakmai és módszertani fejlesztı

Részletesebben

Hírlevél 1. Mozgó Tüdőszűrő Program

Hírlevél 1. Mozgó Tüdőszűrő Program Hírlevél 1 Mozgó Tüdőszűrő Program 1995-ben indult, és máig egyedülálló programként működik a hajléktalan emberek TBC szűrése és az ehhez kapcsolódó gyógyítás, utógondozás, illetve a nyomon követés megszervezése.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁRÓL

BESZÁMOLÓ A PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁRÓL BESZÁMOLÓ A PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁRÓL TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0013 Létszámbővítés az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórházban Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 7400

Részletesebben

60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet. az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekrıl

60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet. az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekrıl 60/2003. (. 20.) ESzCsM rendelet Az egészségügyrıl szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 247. -a (2) bekezdésének g) pontjában, valamint az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi

Részletesebben

KORSZERŰ KARDIOLÓGIAI ELLÁTÁS ESZKÖZBESZERZÉS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ FEJLESZTÉSE A BALATONFÜREDI ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZBAN

KORSZERŰ KARDIOLÓGIAI ELLÁTÁS ESZKÖZBESZERZÉS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ FEJLESZTÉSE A BALATONFÜREDI ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZBAN 2016.06.20 ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZ BALATONFÜRED SAJTÓKÖZLEMÉNY KORSZERŰ KARDIOLÓGIAI ELLÁTÁS ESZKÖZBESZERZÉS ÚTJÁN TÖRTÉNŐ FEJLESZTÉSE A BALATONFÜREDI ÁLLAMI SZÍVKÓRHÁZBAN Az Európai Unió és a Magyar Állam által

Részletesebben

- Szervezeti felépítés, hatáskörök és felelısségek (beleértve az irányító- és a kis projekt

- Szervezeti felépítés, hatáskörök és felelısségek (beleértve az irányító- és a kis projekt 3. Melléklet: A Svájci-Magyar Együttmőködési Program keretében mőködı Pályázati Alapok, a Projekt Elıkészítési Alap, a Technikai Segítségnyújtás Alap, és az Ösztöndíj Alap Szabályzata és Eljárásrendje

Részletesebben

3. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ

3. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ 3. sz. ZÁHONY-PORT HÍRMONDÓ Kiadja: Záhony-Port Zrt. Marketing és kommunikáció Záhony, 2010. május 7. Bemutatkozott a Záhony-Port Zrt. a Transrussián Sikeres megjelenés, reménykeltı tárgyalások A Záhony-Port

Részletesebben

A megváltozott munkaképességő munkavállalókkal való együttmőködés 2007. évi tapasztalatai a Dél-dunántúli régióban

A megváltozott munkaképességő munkavállalókkal való együttmőködés 2007. évi tapasztalatai a Dél-dunántúli régióban A megváltozott munkaképességő munkavállalókkal való együttmőködés 2007. évi tapasztalatai a Dél-dunántúli régióban I. A megváltozott munkaképességő álláskeresık létszámadatai Régiónk munkaerı-piaci helyzetét

Részletesebben

Az apró munka és szakmai háttere: a MOTESZ MADOFE Program

Az apró munka és szakmai háttere: a MOTESZ MADOFE Program X. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és V. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia, 2008. szeptember 18-20., Balatonfüred Egészségpolitika I. Szekció, 2008. szeptember 19. Az apró munka és

Részletesebben

Az EFOP az alábbi 7 fő beavatkozási irány szolgálja társadalmi felzárkózási és népesedési kihívások kezelésére: Társadalmi felzárkózás

Az EFOP az alábbi 7 fő beavatkozási irány szolgálja társadalmi felzárkózási és népesedési kihívások kezelésére: Társadalmi felzárkózás AZ EFOP- 2.2.19-17-2017-00054 JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZBAN PROJEKT CÉLJA: A Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Fejér

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 146. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat együttmőködési megálllapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009. június

Részletesebben

Háziorvosi tájékoztatás 2. Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2014. Április 15. Háziorvosi értekezlet

Háziorvosi tájékoztatás 2. Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2014. Április 15. Háziorvosi értekezlet A kaposvári kistérség egészségfejlesztése TÁMOP 6.1.2/11/3-2012-0012 Háziorvosi tájékoztatás 2. Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2014. Április 15. Háziorvosi értekezlet Mirıl lesz szó? A projekt

Részletesebben

ADAMANTIN Fogászati, Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 3529 Miskolc Bottyán János utca 16

ADAMANTIN Fogászati, Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 3529 Miskolc Bottyán János utca 16 Szolgáltatók listája Régió: Észak-Magyarország Összes szakma ADAMANTIN Fogászati, Egészségügyi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Székhely: 3529 Miskolc Bottyán János utca 16 Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet

Részletesebben

STRUKTÚRAVÁLTÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉS A GRÓF ESTERHÁZY KÓRHÁZBAN

STRUKTÚRAVÁLTÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉS A GRÓF ESTERHÁZY KÓRHÁZBAN STRUKTÚRAVÁLTÁST TÁMOGATÓ FEJLESZTÉS A GRÓF ESTERHÁZY KÓRHÁZBAN TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0020 Több mint egy éves előkészítés után 2014 októberében kezdődött meg a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti

Részletesebben

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl

Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl Beszámoló a Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány (2801. Tatabánya, Fı tér 4. Pf. 1244.) 2007. évi tartalmi tevékenységérıl A Kernstok Károly Mővészeti Alapítvány és kuratóriuma elsısorban pályázati támogatások

Részletesebben

A TIOP kiemelt projekt disszeminációja

A TIOP kiemelt projekt disszeminációja Az integrált munkaügyi és szociális szolgáltató rendszer kereteinek megteremtése az Állami Foglalkoztatási Szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével HÍRLEVÉL 2012. IV. évfolyam 11. szám A TIOP 3.2.1.

Részletesebben

A területfejlesztés intézményrendszere

A területfejlesztés intézményrendszere A területfejlesztés intézményrendszere 10. elıadás Regionális politika egyetemi tanár Törvény a területfejlesztésrıl és rendezésrıl (1996. XXI: tv. (III.20.)) Alapelvek és feladatok Alapelv: felkészülni

Részletesebben

Új MR és PET/CT Pécsett

Új MR és PET/CT Pécsett Új képalkotó modalitások kerültek átadásra a Pécsi Tudományegyetemen. 2016. október 10-én ünnepélyes keretek között került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Radiológia Klinika és a Nukleáris Medicina

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatására Kódszám: KDOP-2008-5.2.2.A A projektek

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

Miskolci klinikai táplálási team működése. Készítették Majorosné Harnos Judit dietetikus Baloghné Orosz Judit OKJ ápoló

Miskolci klinikai táplálási team működése. Készítették Majorosné Harnos Judit dietetikus Baloghné Orosz Judit OKJ ápoló Miskolci klinikai táplálási team működése Készítették Majorosné Harnos Judit dietetikus Baloghné Orosz Judit OKJ ápoló MMTT 2015 Klinikai Táplálási Mobil Team TÁMOP 6.2.4. pályázat eredménye Miskolc B-A-Z

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások, gyermekjóléti alapellátások és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: DAOP-2008-4.1.3.A.B

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 8. MELLÉKLET : 3 db TÁRGY: Javaslat az Újra Dolgozni Tolnában Egyesülettel együttmőködési megállapodás megkötésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett 30. számú melléklet Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Korszerő regionális onkológiai hálózat kialakítása címő

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.... /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a

Részletesebben

TELEPHELY_MEGYE SZAKMA_MEGNEVEZES EUSZOLGNEV ELLATASIFORMACSOPORTNEV TELEPHELY_IRSZ TELEPHELY_TELEPULES TELEPHELY_CIM

TELEPHELY_MEGYE SZAKMA_MEGNEVEZES EUSZOLGNEV ELLATASIFORMACSOPORTNEV TELEPHELY_IRSZ TELEPHELY_TELEPULES TELEPHELY_CIM audiológia audiológia Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Járóbeteg szakellátás 3526 Miskolc Szentpéteri kapu 72-76. audiológia audiológia Koch Róbert Kórház - Rendelőintézet Járóbeteg szakellátás

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI FİISKOLAI KAR

MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI FİISKOLAI KAR MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI FİISKOLAI KAR A továbbtanulás dilemmája Alapszak Egészségügyi gondozás Ápolás és betegellátás Orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus Egészségügyi szervezı

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 24-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat pályázat

Részletesebben

Szakma és a menedzsment : 2-in-1

Szakma és a menedzsment : 2-in-1 Szakma és a menedzsment : 2-in-1 Dr. Péter Lívia JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet EGVE Debrecen, 2014. október 09. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet Év Kórháza

Részletesebben

Dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnöke azonnal

Dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnöke azonnal Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. február 17. napján megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 10/2011. (II. 17.) határozata

Részletesebben

2012 évi tájékoztató a Nagylétai Református Egyházközség Szociális Szolgáltató Központja munkájáról

2012 évi tájékoztató a Nagylétai Református Egyházközség Szociális Szolgáltató Központja munkájáról A beszámolót a Képviselıtestület 108/2012. (IX.25.) Öh. számú határozattal elfogadta. NAGYLÉTAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG 2012 évi tájékoztató a Nagylétai Református Egyházközség Szociális Szolgáltató Központja

Részletesebben

Búzavirág Alapítvány

Búzavirág Alapítvány Búzavirág Alapítvány 3941 Vámosújfalu, Kossuth u 42/A 2011. évi Közhasznúsági jelentés.... Egyéb szervezet vezetıje (képviselıje) Vámosújfalu, 2012. március 31 Alapadatok Név: Búzavirág Alapítvány Székhely:

Részletesebben

horkai.apig@bazmkorhaz.hu; (1268-as mellék) Prof. dr. Barkai László oktatási és tudományos igazgatóhelyettes 06/46/515-255 barkai.l@t-online.

horkai.apig@bazmkorhaz.hu; (1268-as mellék) Prof. dr. Barkai László oktatási és tudományos igazgatóhelyettes 06/46/515-255 barkai.l@t-online. FIGU-011-1 A közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok kezelésének rendje M01 Általános közzétételi lista I. Szervezeti, személyzeti adatok 3. A közfeladatot ellátó szerv vezetőinek és az egyes szervezeti

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŐLÉS FEBRUÁR 5-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŐLÉS FEBRUÁR 5-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŐLÉS 2015. FEBRUÁR 5-I ÜLÉSÉRE 12. IKTATÓSZÁM:33-1/2015. MELLÉKLET: - DB. TÁRGY: Tájékoztató a közgyőlés két ülése között történt fontosabb eseményekrıl ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

Szemem Fénye Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Hospice 2011.04.04.

Szemem Fénye Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Hospice 2011.04.04. Szemem Fénye Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Hospice Szolgálat 2011.04.04. Kezdetek A Szemem Fénye Alapítvány 2002-ben alakult Személyes indíttatásból: a leukémiás megbetegedésben elhunyt Nail emlékére

Részletesebben

Határon átnyúló együttmőködés a TÁMOP 2. prioritása keretében

Határon átnyúló együttmőködés a TÁMOP 2. prioritása keretében Határon átnyúló együttmőködés a TÁMOP 2. prioritása keretében A TÁMOP 2. prioritás tartalma A gazdaság és a munkaerıpiac változása folyamatos alkalmazkodást kíván meg, melynek legfontosabb eszköze a képzés.

Részletesebben

NEAK Szakmai Fórum. Farkas Marianna ellátási főigazgató-helyettes. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

NEAK Szakmai Fórum. Farkas Marianna ellátási főigazgató-helyettes. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő NEAK Szakmai Fórum Farkas Marianna ellátási főigazgató-helyettes Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Egészségbiztosítási Alap kiadásai 2017 A daganatos betegségek

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés Hirdetmény típusa: módosításáról/ké/ KÉ

Tájékoztató a szerződés Hirdetmény típusa: módosításáról/ké/ KÉ Tájékoztató a szerződés módosításáról - Tájékoztatás - nyilvánosság biztosítása a TIOP-2.2.5.-09/1-2010-0004 azonosító számú projekt megvalósítása során Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/121 Beszerzés

Részletesebben

a Szentistváni TITÁN Sportegyesület

a Szentistváni TITÁN Sportegyesület A KARCOS MURCI Hagyományırzı Színjátszó Egyesület és a Szentistváni TITÁN Sportegyesület eredményesen pályázott a 102/2012.(X.1.) VM. rendelet alapján falumegújításra és fejlesztésre a LEADER Helyi Akciócsoportok

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Foglalkoztatási és Szociális Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT. Foglalkoztatási és Szociális Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2004 2009 Foglalkoztatási és Szociális Bizottság IDEIGLENES 2006/2105(INI) 19.7.2006 JELENTÉSTERVEZET A fogyatékkal élık helyzete a kibıvült Európai Unióban: az Európai Akcióterv 2006-2007

Részletesebben

KÖRNYEZETI INFORMÁCIÓK III.

KÖRNYEZETI INFORMÁCIÓK III. KÖRNYEZETI INFORMÁCIÓK III. A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS ÁLTALÁNOS JELLEMZİI Magyarországon évente közel 104 millió tonna hulladék képzıdik, melybıl kb. 4 millió tonna a települési szilárd hulladék, és kb. 20

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BUDAÖRSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT

BESZÁMOLÓ A BUDAÖRSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT BESZÁMOLÓ A BUDAÖRSI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT (járóbeteg-szakellátás, ügyeleti-, védınıi szolgálat, és az egynapos sebészeti ellátás) 2011.-évi MŐKÖDÉSÉRİL Készült: Budaörs Város Önkormányzata Polgármesteri

Részletesebben

Beszámoló. II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. 2010. évi szakmai munkájáról

Beszámoló. II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. 2010. évi szakmai munkájáról Beszámoló II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár 2010. évi szakmai munkájáról Összeállította: Venyigéné Makrányi Margit igazgató TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS VEZETİI ÖSSZEFOGLALÓ...3 II. GAZDÁLKODÁS...8 II.1

Részletesebben

Új szereplı a közlekedésfejlesztésben: a Budapesti Közlekedési Központ

Új szereplı a közlekedésfejlesztésben: a Budapesti Közlekedési Központ CATCH-MR Dissemination Workshop Budapest, 2011. május 9. Új szereplı a közlekedésfejlesztésben: a Budapesti Közlekedési Központ Kerényi László Sándor fıosztályvezetı Budapesti Közlekedési Központ Tartalom

Részletesebben

I N T É Z K E D É S I T E R V ig

I N T É Z K E D É S I T E R V ig I N T É Z K E D É S I T E R V 2016-2018-ig Rövid távú intézkedési terv az 52/2017. (II. 22.) számú Képviselı-testületi Határozattal elfogadott Hajdúnánás Város Közmővelıdési Koncepciójához Irányelvek Tárgyi,

Részletesebben

KORSZERŰ EGÉSZSÉGÜGYI KÉPZÉSEK - A KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓK

KORSZERŰ EGÉSZSÉGÜGYI KÉPZÉSEK - A KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓK KORSZERŰ EGÉSZSÉGÜGYI KÉPZÉSEK - A KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓK LEHETSÉGES FELADATAI AZ IDŐSELLÁTÁSBAN Dr. Balogh Zoltán Ph.D. Egymást Értő Szakemberek Szociális Klaszter Egyesület Ünnepi Konferenciája

Részletesebben

Fiatalokkal dolgozol? Szeretnél lehetıséget teremteni a szervezetetekben / intézményetekben lévı fiataloknak arra,

Fiatalokkal dolgozol? Szeretnél lehetıséget teremteni a szervezetetekben / intézményetekben lévı fiataloknak arra, Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben 90 órás képzés fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára nemzetközi projektmenedzsment témakörben A képzés szervezıje: NCSSZI Mobilitás Országos Ifjúsági

Részletesebben

gyakorlat bemutatása A MINI Europe projekt Münnich Zsófia nemzetközi projektmenedzser Debrecen, 2009. augusztus 17.

gyakorlat bemutatása A MINI Europe projekt Münnich Zsófia nemzetközi projektmenedzser Debrecen, 2009. augusztus 17. European Union Co-financed by the ERDF Made possible by the INTERREG IVC programme Észak-alföldi ldi jój gyakorlat bemutatása A MINI Europe projekt Münnich Zsófia nemzetközi projektmenedzser Debrecen,

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA 1 JÓVÁHAGYOTT VERZIÓ! PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pilis Város Egészségügyi Szolgáltatás-tervezési Koncepcióját

Részletesebben

Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról

Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Jaksa Zsoltné főelőadó Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Tisztelt

Részletesebben

2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21.

2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21. 2010. A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása 2010.10.21. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 ÉVRE 1. A szervezet alapadatai, bemutatkozása Tejes név: Munkanélkülieket Segítı Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége Rövid név: MSKSZMSZ Székhely: 4025. Debrecen,

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Fókuszban a gyerekek: Zöld jelzés az ovisulifejlesztéseknek

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Fókuszban a gyerekek: Zöld jelzés az ovisulifejlesztéseknek SAJTÓKÖZLEMÉNY Fókuszban a gyerekek: Zöld jelzés az ovisulifejlesztéseknek Lehet 70 bölcsıdével több? Hamarosan megkezdıdhet a korszerősítése és a bıvítése annak a 14 óvodának és iskolának, amelyek elsıként

Részletesebben

MAZSIHISZ SZERETETKÓRHÁZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

MAZSIHISZ SZERETETKÓRHÁZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MAZSIHISZ SZERETETKÓRHÁZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005 Budapest, 2006. február 28. 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A Mazsihisz Szeretetkórházért Közhasznú Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány)

Részletesebben

J A VA S L A T. egészségügyi szakellátási kapacitások átadás-átvételére a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat és Ózd Város Önkormányzata között

J A VA S L A T. egészségügyi szakellátási kapacitások átadás-átvételére a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat és Ózd Város Önkormányzata között J A VA S L A T egészségügyi szakellátási kapacitások átadás-átvételére a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat és Ózd Város Önkormányzata között Előterjesztő: Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató

Részletesebben

KEDVEZMÉNYEZETTEK ALAPVETİ TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEI. Új Magyarország Fejlesztési Terv

KEDVEZMÉNYEZETTEK ALAPVETİ TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEI. Új Magyarország Fejlesztési Terv KEDVEZMÉNYEZETTEK ALAPVETİ TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGEI Új Magyarország Fejlesztési Terv A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak

Részletesebben

Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank. Az EBRD közbeszerzési politikával kapcsolatos tevékenységei. Jan Jackholt Igazgató Közbeszerzés

Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank. Az EBRD közbeszerzési politikával kapcsolatos tevékenységei. Jan Jackholt Igazgató Közbeszerzés Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank Az EBRD közbeszerzési politikával kapcsolatos tevékenységei Budapest, 2011. november Jan Jackholt Igazgató Közbeszerzés European Bank for Reconstruction and Development

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén audiológia Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Járóbeteg szakellátás 3529 Miskolc Csabai kapu 9-11.

Borsod-Abaúj-Zemplén audiológia Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Járóbeteg szakellátás 3529 Miskolc Csabai kapu 9-11. _TELEPU allergológia és klinikai immunológia allergológia és klinikai immunológia allergológia és klinikai immunológia Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet Járóbeteg szakellátás

Részletesebben

2./ Rendezvények biztosításában való részvétel: ( A teljesség igénye nélkül )

2./ Rendezvények biztosításában való részvétel: ( A teljesség igénye nélkül ) Sárospataki Polgárır Egyesület 2012. évi beszámolója Egyesületünk 2004. június 4-én alakult. Taglétszámunk 31 fı. A 31 fıbıl 15 fı alapító tag. Megalakulásunk óta nagyon sok energiát fordítottunk arra,

Részletesebben

hatályos:

hatályos: 1886/2016. (XII. 28.) Korm. határozat az Egészséges Magyarország 2014 2020 Egészségügyi Ágazati Stratégia 2017 2018 évekre vonatkozó cselekvési tervéről A Kormány hatályos: 2016.12.28 - a) elfogadja az

Részletesebben

Új j Magyarország g Fejlesztési si terv (NFT II.)

Új j Magyarország g Fejlesztési si terv (NFT II.) ÁNTSZ egészségfejlesztés 2007. május 10. Új j Magyarország g Fejlesztési si terv (NFT II.) Regionális és s kistérségi szerepek az NFT II. megvalósításában: lehetıségek a területi egészségfejlesztésre gfejlesztésresre

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR

MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR KÜLDETÉSNYILATKOZATA A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara a hazai, illetve főként az észak-magyarországi

Részletesebben