A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot."

Átírás

1 KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ Ikt.sz.: D.464/17/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi H A T Á R O Z A T ot. A Döntıbizottság a TUS Építész Tervezı Kft. (1037 Budapest, Kékfestı u. 32., a továbbiakban: kérelmezı) jogorvoslati kérelmének, amelyet a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. (8200 Veszprém, Kórház u. 1., a továbbiakban: ajánlatkérı) Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum projekt vállalkozási szerzıdés kivitelezési tervdokumentáció kidolgozására a veszprémi munkarész esetében tárgyú közbeszerzési eljárása ellen kezdeményezett jogorvoslati eljárásban - a közbeszerzésekrıl szóló évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 146. (1) bekezdése szerinti hivatalbóli kiterjesztés alapján - megállapítja, hogy ajánlatkérı megsértette a Kbt (1) bekezdés b) pontja alapján alkalmazandó Kbt. 49. (4) bekezdését, ezért ajánlatkérı felhívását, dokumentációját és az azt követı döntéseit megsemmisíti, ezt meghaladóan a Döntıbizottság a jogorvoslati eljárást megszünteti. A Döntıbizottság kötelezi ajánlatkérıt, hogy a határozat kézbesítésétıl számított 8 napon belül fizessen meg a kérelmezı részére Ft, azaz Száznyolcvanháromezer-háromszázhuszonhat forint igazgatási szolgáltatási díjat. A Döntıbizottság felhívja a Közbeszerzési Hatóság Titkárságát, hogy a kérelmezı számlájára jelen érdemi határozat megküldésétıl számított 8 napon belül utaljon vissza Ft, azaz Négyszázharminckettıezerhatszázhatvanhat forintot. A jogorvoslati eljárás során a továbbiakban felmerült költségeiket a felek maguk viselik. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak nincs helye. A határozat jogorvoslati eljárást megszüntetı rendelkezése ellen a határozat kézbesítésétıl számított 8 napon belül külön jogorvoslati kérelem terjeszthetı elı, melyet a végzés ellen külön jogorvoslati kérelmet benyújtó belföldi székhelye (lakóhelye) szerint illetékes megyei/fıvárosi Törvényszékhez címezve, de a Döntıbizottsághoz kell benyújtani. A határozat érdemi részének bírósági felülvizsgálatát annak kézbesítésétıl

2 2 számított 15 napon belül keresettel a felperes belföldi székhelye (lakóhelye) szerint illetékes megyei/fıvárosi Törvényszéktıl lehet kérni. A keresetlevelet az illetékes bírósághoz címezve, de a Döntıbizottságnál kell benyújtani. Tárgyalás tartását a felperes a keresetlevélben kérheti. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya. I N D O K O L Á S A Döntıbizottság a közbeszerzési és jogorvoslati eljárásban keletkezett iratok, a kérelmezı kérelme és ajánlatkérı észrevétele alapján az alábbi tényállást állapította meg. Ajánlatkérı a rendelkezı részben meghatározott közbeszerzési eljárás tárgyában a Kbt. Második része szerinti nyílt közbeszerzési eljárást megindító Kbt (1) bekezdés b) pontja szerinti ajánlattételi felhívása a Közbeszerzési Értesítıben június 4-én KÉ-8049/2012. szám alatt jelent meg. A hirdetmény feladásának idıpontja május 25. napja. Ajánlatkérı a felhívás II.1.5) pontjában az alábbiak szerint határozta meg a közbeszerzés tárgyát: Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum projekt vállalkozási szerzıdés kivitelezési tervdokumentáció kidolgozására a veszprémi munkarész esetében. A felhívás szerint ajánlatkérı sem a részekre történı ajánlattételt sem az alternatív ajánlattétel lehetıségét nem tette lehetıvé. Ajánlatkérı a felhívás II.2.1) pontjában határozta meg a közbeszerzés teljes mennyiségét és értékét az alábbiak szerint: Komplex (sugárvédelmi tervfejezetet is tartalmazó) kivitelezési tervdokumentáció kidolgozása 4000 m2-es onkológiai központra 5 nyomtatott és 5 elektronikus példányban, tervezıi mővezetés (minimum 25 mérnöknap +/- 20% a kivitelezési munkák mőszaki átadás-átvételi eljárásának megkezdéséig) biztosítása a kivitelezési munkák megvalósítása során és szakértıi tanácsadás biztosítása (a kivitelezı kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárásban az ajánlattevık által megfogalmazott kérdésekre adandó válaszok biztosítása - 3 mérnöknap) Ajánlatkérı a felhívásban rögzítette a kizáró okokat és a megkövetelt igazolási módokat, a gazdasági és pénzügyi valamint a mőszaki és szakmai alkalmasság követelményrendszerét. A felhívás III.2.2) G2. alpontjában a gazdasági és pénzügyi alkalmasságának követelményrendszere körében ajánlatkérı az alkalmasság megítéléséhez az igazolási módot írta elı:

3 3 G2: az ajánlattevı elmúlt két lezárt pénzügyi évekre vonatkozó számviteli jogszabályok szerinti beszámolójának benyújtása a 310/2011. (XII.23.) Korm. rendelet 14. (1) bekezdés b) pont alapján, amennyiben az ajánlatkérı által kért beszámoló a céginformációs szolgálat honlapján megismerhetı, a beszámoló adatait az ajánlatkérı ellenırzi, a céginformációs szolgálat honlapján megtalálható beszámoló csatolása az ajánlatban nem szükséges. A felhívás III.2.2) G2. alpontjához kapcsolódóan ajánlatkérı az alkalmasság minimumkövetelményei között az alábbiakat írta elı: Az eljárásban csak olyan ajánlattevı tehet ajánlatot, mely megfelel az alábbi követelményeknek: G2: az elmúlt két lezárt pénzügyi év legalább egyikében adózás elıtti eredménye nem volt negatív - beszámoló alapján. A felhívás III.2.3) pontban ajánlatkérı elıírta a mőszaki, illetıleg szakmai alkalmasságának igazolására kért adatokat és tényeket, a szerzıdés teljesítésére alkalmassá, illetve alkalmatlanná minısítésének szempontjait és a megkövetelt igazolási módokat az alábbiak szerint: M1. az ajánlattevınek az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három év legjelentısebb tervezıi munkáinak ismertetése a 310/2011. (XII.23.) Korm. rendelet 15. (3) bekezdés a) pontjának, valamint 16. (5) bekezdésnek megfelelıen M2. az ajánlattevı a 310/2011. (XII.23.) Korm. rendelet 15. (3) bekezdésnek d) pontja szerinti szakembereinek szakmai önéletrajza, végzettséget igazoló okirat és oklevél másolata. Az alkalmasság minimumkövetelményei között az alábbiak kerültek rögzítésre: Az eljárásban csak olyan ajánlattevı tehet ajánlatot, mely megfelel az alábbi követelményeknek: M1. az eljárást megindító felhívás feladásától visszafelé számított három évben az évek összességében rendelkezik minimum 2 db referenciával, melyek közül: - minimum 1 db kórház vagy rendelıintézet építésével vagy felújításával kapcsolatos tervezıi referencia, mely tartalmaz sugárvédelmi tervfejezetet - minimum 1 db legalább 1500 m2 alapterülető új építéső egészségügyi intézményre vonatkozó tervezıi referencia. M2. a 104/2006. (IV.28.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelıen legalább 1-1 fı É., V., G., T kategóriájú jogosultsággal rendelkezı felsıfokú végzettséggel rendelkezı tervezıvel és a tervezési feladathoz szükséges EG-SZ illetve N-S kamarai kóddal bíró szakértıkkel rendelkezik. Ajánlatkérı a felhívás IV.2.1.) pontjában a legalacsonyabb összegő ellenszolgáltatást jelölte meg bírálati szempontként. A felhívás szerint az ajánlattételi határidı június 18. 9:00 órában került rögzítésre.

4 4 Ajánlatkérı a felhívás V.2) pontjában tájékoztatott, hogy a szerzıdés európai uniós alapokból finanszírozott Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP / számú programmal kapcsolatos. A felhívás V.4) Egyéb információk pontjában ajánlatkérı egyebek mellett tájékoztatott, hogy: 2) Az ajánlatnak tartalmaznia kell a Kbt. 60. (3) és (5) bekezdése és a Kbt. 58. (3) bekezdés alapján az ajánlattevı nyilatkozatát. 4) Ajánlattevınek csatolnia kell közjegyzı által hitelesített aláírási címpéldányának egyszerő másolatát. 5) Az eljárás nyertese az az ajánlattevı, aki az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételek alapján a legkedvezıbb érvényes ajánlatot tette. Az ajánlatkérı a Kbt (4) bekezdése alapján az eljárás nyertesének visszalépése esetén az ajánlatok értékelése során a következı legkedvezıbb ajánlatot tevınek minısített szervezettel kötheti meg a szerzıdést, amennyiben azt az ajánlatok elbírálásáról szóló írásbeli összegezésben megjelöli. 6) Az alkalmassági feltételek igazolása esetén a Kbt. 55. (4)-(6) bekezdések alkalmazandóak. 7) Az ajánlatkérı saját nyilatkozatként az ajánlattevı arra jogosult képviselıje vagy meghatalmazottja által aláírt nyilatkozatot fogadja el. Az aláírási jogosultságot a közjegyzı által hitelesített aláírási címpéldány vagy aláírásminta egyszerő másolatával vagy eredeti meghatalmazással kell igazolni. 10) Az ajánlatkérı a hiánypótlás lehetıségét a Kbt. 67. rendelkezéseinek megfelelıen teljes körben biztosítja. Ajánlatkérı ajánlattételi dokumentációt is készített, ami bevezetıt, általános információkat, nyilatkozat mintákat, formai elıírásokat, szerzıdés tervezetet és feladat meghatározást tartalmazott. A dokumentáció 1. kötetében 6. számú mellékletként került csatolásra a Nyilatkozat Szakértıkrıl megnevezéső dokumentum, amelyben az ajánlattevık arról nyilatkoznak, hogy nyertességük esetén az ajánlattételi felhívás III.2.3) pontját érintıen mely szakembereket kívánják bevonni a szerzıdés teljesítésébe. A dokumentumot cégszerő aláírással kellett ellátni. A dokumentáció 1. kötetében 8. számú mellékletként került csatolásra a Referenciák Ismertetése megnevezéső dokumentum az alábbiak kerültek elıírásra: Kérjük adja meg az ajánlattételi felhívás megküldésétıl visszafelé számított három évben a közbeszerzés tárgyában (mőszaki ellenırzés) végzett és lezárt munkáinak ismertetését az alábbiak szerint. Kérjük, emelje ki mindazon feladatokat, amelyek ismertetését az Ajánlattételi Felhívás III.2.3) pontjában szereplı alkalmasság igazolásaként adott meg.

5 5 A dokumentáció 3. kötetében a Feladat-meghatározás III. A kiviteli tervdokumentáció tartalmi követelményei pontban ajánlatkérı az alábbiakat rögzítette: 3. A dokumentációnak tartalmaznia kell az összes szakághoz tartozó valamennyi munkanemet és a használatbavételhez szükséges kivitelezés minden feladatát. A kivitelezéshez és ellenırzéshez kiemelten fontos, hogy minden munkanemhez tartozzon tételes költségvetési kiírás, pontos mennyiségi és minıségi meghatározás, méretkimutatás. A költségvetés kiírás tartalmazzon sorokat a következı tételekre is: organizáció és felvonulás, általános költségek, tételes elszámolású munkák tartalékkeret (3%), régészeti felügyelet. (Tételes költségvetési kiírás elektronikus úton is.) 5. Közmővek, ellátórendszerek (víz, csatorna, gáz, villamos stb.) és környezetrendezés (út, tér, park, világítás, locsolóhálózat, parkoló stb.) dokumentációk elkészítéséhez hozzá tartozik a szakhatósági egyeztetések lefolytatása és az engedélyek biztosítása. (Közmőszolgáltatók hozzájárulásainak dokumentálása). 8. A környezetrendezéshez tartozó elhelyezendı tárgyak és építmények kivitelezésére vonatkozóan a dokumentációnak intézkedéseket kell tartalmaznia. (Költségvetésben is szerepeljen) 18. Kiviteli tervezés részletes tartalmi követelményei, a 13. pontban rögzítetteknek megfelelıen: A helikopter leszállót a jelenlegi szabványok figyelembe vételével kell megtervezni. 159/2010. (V. 6.) Korm. rendelet, amely repülıtérként való engedélyezését írja elı. A liftek engedélyes tervei a kiviteli tervdokumentáció része. Ajánlatkérı az eljárás során az ajánlattevık által feltett kérdéseket június 12-én kiegészítı tájékoztatás keretében megválaszolta az alábbiak szerint: 2. kérdés: A Közbeszerzési Értesítıben megjelent pályázati felhívás III.2.3 pontjában, a Mőszaki és szakmai alkalmasság minimumkövetelményeként N-S kamarai kóddal rendelkezı szakértık bevonását határozzák meg. Kérném szíveskedjenek pontosítani, hogy mely szakértıi területre gondoltak, ugyanis a mérnök Kamrai nyilvántartásban három N-S kóddal jelzett szakterület is szerepel: NS1: Ionizáló sugárzás és sugárzás elleni védelem NS2: Sugárvédelmi tervezıi és röntgen technológiai, ionizáló sugárzás, mőszeres mérése és az eredmények értékelése sugárvédelmi szempontból NS3: Sugárvédelem 2. válasz: Az Ajánlattételi Felhívás III.2.3) M2 pontja esetében az ajánlatkérı az N-S kamarai kód esetében az NS1 vagy az NS2 kamarai kóddal rendelkezı szakértıket fogadja el az alkalmasság igazolására. A június 18-i ajánlattételi határidıre 3 ajánlattevı nyújtotta be ajánlatát, kérelmezı bruttó Ft, a Mőép Építımérnöki Kft. bruttó Ft, a Kasib Mérnöki Manager Iroda Kft. bruttó Ft ajánlati árral.

6 6 A Mőép Építımérnöki Kft. ajánlatában a jelen jogorvoslati eljárás tekintetében releváns dokumentumok kerültek csatolásra az alábbiak szerint: Az ajánlat 5. oldalán került csatolásra a Nyilatkozat Kbt. 60. (3) és (5) bekezdése szerinti nyilatkozat, amely szerint ajánlattevı az ajánlattételi felhívás és dokumentáció feltételeit korlátozás nélkül elfogadta, és a szerzıdés megkötésére és teljesítésére az ajánlattételi felhívásban és dokumentációban foglalt feltételek szerint vállalkozik. Az ajánlat 7. oldalán került csatolásra a Nyilatkozat Kbt. 40. (1) bekezdés a)- b) pontjai alapján elnevezéső dokumentum, amely szerint ajánlattevı a szerzıdés teljesítéséhez épületvillamosság, épületgépészet, sugárzásvédelmi, egészségügyi technológia tervezés tárgyában kíván alvállalkozót igénybe venni. Az ajánlat 8. oldalán került csatolásra a Nyilatkozat a Kbt. 55. (5)-(6) pontjai alapján elnevezéső dokumentum, amely szerint ajánlattevı alkalmassága igazolása körében a szerzıdés teljesítéséhez más személyek kapacitásaira támaszkodik. A nyilatkozatban megjelölésre került több más szakember mellett K.S.M., mint a felhívás III.2.3.) Mőszaki, illetve szakmai alkalmasság M1. pontjában foglaltaknak való megfelelés érdekében igénybe venni kívánt személy. Az ajánlat 10. oldalán csatolásra került a Mőép Építımérnöki Kft. képviselıjének, Z.F.-nek az aláírási címpéldánya, amely április 25-én került ellenjegyzésre dr. A.M. bírósági titkár által. A dokumentumon szerepel a Budapest Állami Közjegyzı bélyegzı lenyomata. Az ajánlat oldalain került csatolásra ajánlattevı és évi egyszerősített éves beszámolója. Az ajánlat 14. oldalán a évre vonatkozó beszámolón a , a 15. oldalon a , a 16. oldalon a , a 17. oldalon a évre vonatkozó beszámolón a , a 18. oldalon a , a 19. oldalon a statisztikai számjel került feltüntetésre. Az ajánlat 20. oldalán került csatolásra a Nyilatkozat szakértıkrıl megnevezéső dokumentum, mely az alábbiakat tartalmazza: Alulírott Z.F., a Mőép Építımérnöki Kft. (1095 Budapest, Tinódi u. 6.) ajánlattevı nevében eljáró személy a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. által meghirdetett - hirdetmény közzétételével induló nyílt közbeszerzési eljárás ( Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum projekt - kiviteli tervezés a veszprémi munkarész esetében ) kapcsán nyilatkozom, hogy jelen közbeszerzési eljárásban nyertességünk esetén az alábbi szakembereket kívánom bevonni a szerzıdés teljesítésébe, akik megfelelnek az Ajánlattételi Felhívás III.2.3) pontban megfogalmazott feltételeknek:

7 Sorszám Szakember neve Végzettsége 1. Z.F. Okl. építımérnök 7 Nyilvántartási száma E T-T Szakmai tapasztalata (év) 28 év 2. Dr. K.S.M Okl. építészmérnök E év 3. Sz.L. Okl. építımérnök T-T év 4. G.L. Okl. villamosmérnök VT-Tell év 5. L.A. Okl. gépészmérnök EN-T G-T - Tell-9045 TÉ év 6. S.T. Oki gépészmérnök EG-SZ év 7. Dr. B.L. Okl. fizikus NS1 41 év A szakemberek önéletrajzát, végzettségét illetve szakmai jogosultságát igazoló okiratokat csatoljuk. Az ajánlat 27. oldalán került csatolásra SZ.L. szakmai önéletrajza. Az ajánlat 30. oldalán került csatolásra G.L. szakmai önéletrajza, amelyben a tervezıi névjegyzékszám: V-T-Tell Az ajánlat 33. oldalán került csatolásra L.A. szakmai önéletrajza, amelyben a tervezıi névjegyzékszám: G-Tell Az ajánlat 39. oldalán került csatolásra dr. B. L. szakmai önéletrajza melyben a munkahelyek felsorolása között 1972-tıl az OSSKI került megnevezésre. Az ajánlat 73. oldalán került csatolásra dr. B. L. Kbt. 55. (5) bekezdése szerinti rendelkezésre állási nyilatkozat. Az ajánlat 69. oldalán került csatolásra Dr. K.S.M. rendelkezésre állási nyilatkozata, melyben a nevezett személy nyilatkozta, hogy az ajánlati felhívás III.2.3. pontjának M2 pontjában meghatározott mőszaki, szakmai alkalmassági követelménynek megfelel. Az ajánlat oldalain került csatolásra a Referenciák ismertetése megnevezéső, a referenciákat táblázatos formában ismertetı dokumentum, amely valamennyi oldalán Z.F. aláírása szerepel cégbélyegzı nélkül. Az ajánlat oldalain kerültek csatolásra a Mediplan Kft. által kiállított referenciaigazolások. A nyertes ajánlattevı által csatolt referenciákban a megbízás tárgyaként az alábbiak kerültek megjelölésre: Siófok Város Kórház - Rendelıintézete TIOP-2.2.4/09/1 Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvıbeteg-szakellátásban tárgyú pályázathoz komplett építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítése és benyújtása az Építésügyi Hatósághoz, valamint pályázatban elıírt egyéb

8 8 dokumentumok elkészítéséhez szakmai kompetenciájába tartozó szakmai konzultáció nyújtása. TIOP-2.2.4/09/1 pályázatra Átfogó fejlesztés Siófok Város Kórház- Rendelıintézetben a fenntartható, magas technológiai színvonalú ellátási környezet megteremtésére projekthez kiviteli tervek címmel benyújtott pályázat keretein belül megvalósítandó fejlesztés építészeti, statikai, tőzvédelmi kivitelezési terveinek elkészítése és szakágankénti költségvetése. Az ajánlat 92. oldalán került részben bemutatásra SZ.L. ügyvezetı, mőszaki igazgató szakmai életútja. A kérelmezı ajánlatában a jelen jogorvoslati eljárás tekintetében releváns dokumentumok kerültek csatolásra az alábbiak szerint: Az ajánlat 4-5. oldalán került csatolásra a Nyilatkozat Kbt. 60. (3) és (5) bekezdése szerinti nyilatkozat, amely szerint ajánlattevı az ajánlattételi felhívás és dokumentáció feltételeit korlátozás nélkül elfogadta, és a szerzıdés megkötésére és teljesítésére az ajánlattételi felhívásban és dokumentációban foglalt feltételek szerint vállalkozik. Az ajánlat 6. oldalán került csatolásra a Nyilatkozat Kbt. 40. (1) bekezdés a)- b) pontjai alapján elnevezéső dokumentum, amely szerint ajánlattevı a szerzıdés teljesítéséhez egyebek mellett repülıtér (mentıhelikopter leszálló) tervezés tárgyában kíván alvállalkozót igénybe venni. Az ajánlat oldalán került csatolásra V.Zs. szakember szakmai önéletrajza és tervezési jogosultságát igazoló dokumentumok, amely szerint V.Zs. KÉ-T jogosultságú szakember repülıtéri gurulóutak és belsı üzemi utak területen tervezési jogosultsággal rendelkezik június 21-én ajánlatkérı hiánypótlási felhívást intézett a Mőép Építımérnöki Kft. felé, melyben egyebek mellett tájékoztatta, hogy az ajánlat nem tartalmazta a közjegyzı által hitelesített aláírási címpéldány egyszerő másolatát és kérte a hiány pótolását. A Mőép Építımérnöki Kft június 25-i hiánypótlásában elıadta, hogy az ajánlatában közjegyzı által hitelesített aláírási címpéldányt csatolt, tekintettel arra, hogy azon közjegyzıi bélyegzı található, és ismételten csatolta az ajánlatban szereplı aláírási címpéldányt június 22-én ajánlatkérı kirívóan alacsony ár tekintetében indokoláskéréssel fordult a Kasib Kft. és a Mőép Kft. ajánlattevık felé. A Mőép Építımérnöki Kft június 25-én megadta indokolását a kirívóan alacsony ár vonatkozásában az alábbiak szerint:

9 9 Tisztelt Ajánlatkérı! július 21-én érkezett indoklás bekérı levelükre való hivatkozással az alábbi indoklást küldjük szíves felhasználásra: 1. Alapvetés: Az ajánlati dokumentáció mellékletét képezı módosított építési engedélyezési tervdokumentáció építész mőszaki leírásának 22. oldalán (kelt: január 10.) a kiviteli tervdokumentáció tárgyát képezı épület legfıbb paramétereit és az építmény számított értéke az alábbiak szerint kerül meghatározásra: m2 x ,- Ft = ,- Ft. 2. Fenti alapadatok alapján elvégeztük a tervezési feladat díjszámítását úgy a Magyar Építész Kamara, mint a Magyar Mérnöki Kamara díjszámítási szabályzatainak ajánlásai szerint: a. Magyar Építész Kamara Építészeti Alkotások és Szolgáltatások Ajánlott Díjszámítási Szabályzatának 4. sz. mellékletet (22 oldal), a díjalap szerinti megfelelı besorolást és arányosító interpolálást alkalmazva a tárgyi kiviteli terv díja az alábbiak szerint kalkulálható: x 0,0591 x 0,55 = ,- Ft figyelembe véve a tervezés tárgyát képezı létesítményi funkciót (egészségügyi létesítmény), fenti alapdíjra 1,15 ös díjosztályi szorzót alkalmazva, az ajánlott tervezési díj: x 1,15 = Ft + ÁFA! b. a Magyar Mérnöki Kamara Épületek Létesítésével Kapcsolatos Mérnöki Szolgáltatások Ajánlott Díjszámítása Szabályzatának 3 sz. díjkalkulációs táblázatát alkalmazva (12. oldal), a díjalap szerinti megfelelı besorolást és arányosító interpolálást alkalmazva a tárgyi kiviteli terv díja az alábbiak szerint kalkulálható: x 0,0325 = Ft figyelembe véve a tervezés tárgyát képezı létesítményi funkciót (egészségügyi létesítmény), fenti alapdíjra 1,15 ös díjosztályi szorzót alkalmazva, az ajánlott tervezési díj: x 1,15 = Ft + ÁFA! 3. Elvégeztük a tervezési feladat saját adatok szerinti átalánydíjas és mérnöknap idıráfordítás alapú részletes kalkulációját is, az alábbiak szerint: átalánydíj mérnök nap ráfordítás Helyszíni felmérések, geodézia Munkaközi konzultációk, tervegyeztetések Bontási tervfejezet Építészeti tervfejezet Akadálymentesítési tervfejezet Lift/felvonók engedélyezési tervek Tartószerkezeti tervfejezet Épületgépészeti /víz-csatorna, hőtés-főtés, szellızésklímatizálás/ tervfejezet Épületvillamos /erıs, gyengeáram, külsı villamos berendezések/tervfejezet Kert- és tereprendezés tervfejezet mérnök nap Ft/nap

10 10 Organizációs tervfejezet Munka- és egészségvédelmi tervfejezet Környezetvédelmi tervfejezet Tőzvédelmi tervfejezet Orvostechnológia tervfejezet, szakágak orvostechnológiai koordinálása Sugárvédelem tervfejezet, szakágak szakértıi konzultáció Külsı közmővek /víziközmő, hidrofor, hıellátás/ tervfejezet Belsıépítészet, felirati rendszerek, eligazító táblák Tervezıi mővezetés (elıírt 25 alkalom) Dokumentálás, dokumentációk összeállítása Kerekítés Kiviteli tervek összesen, nettó Ft: Kiviteli tervek összesen, bruttó Ft: Fenti kalkuláció: - több résztvevıs, csoportos tervezıi munkavégzéssel számol, az alábbi arányban: 40% segédtervezı* % önálló tervezı* % vezetı tervezı*80.000,-=46.000,- Ft/átlag mérnöknap! - vállalkozási díj jelleggel figyelembe veszi a feladat megvalósításával kapcsolatos összes, közvetett és közvetlen költséget és kiadást! - mérnöknap szükséglet kalkulációjának eredményei igazolják a tervezési feladat határidıre való teljesíthetıségét! 4. Társaságunk elsırendő célkitőzése a jelenlegi piaci viszonyok között a munkahelyek megtartása és a megbízók részére gazdaságos és versenyképes árszínvonalon történı szolgáltatás egyidejő megvalósítása. Fentiek figyelembe vételével nyilatkozzuk, hogy ajánlatunkat a rendelkezésünkre álló információk teljeskörő figyelembe vételével, körültekintıen állítottuk össze. Mindent megtettünk az ajánlati felhívás tárgyának, a végzendı feladat legjobb megismerése érdekében. Ajánlatunk összeállításakor figyelembe vettük a jelenlegi építıipari/tervezıi piaci viszonyokat, ajánlatunkat igyekeztünk a várható szoros versenyhelyzethez pozícionálni, ugyanakkor biztonságos és gazdaságos ársávban tartani. Nyilatkozzuk, hogy figyelembe véve a több mint húsz éves tervezıi tapasztalatainkat, a rendelkezésre álló és szabad kapacitásainkat, a munkavégzéshez saját tulajdonban rendelkezésre álló iroda és eszközfeltételeket társaságunk alkalmas az ajánlatkérés tárgyát képezı feladatokat a megajánlott árakon jó színvonalon és teljeskörően, ajánlatkérıi megelégedésükre és biztonsággal teljesíteni. Nyilatkozatunkkal felelısen kijelentjük, hogy - figyelembe véve a jelenlegi piaci viszonyokat ajánlatunk a gazdasági ésszerőséggel összeegyeztethetı, ajánlatunk nem meríti ki az aránytalanul alacsony ár fogalmát! A június 12-én elkészített és június 13-án megküldött összegezés 7.a) pontja szerint az eljárás eredményes volt. A 9.a) pont szerint érvényes ajánlatot kérelmezı valamint a Mőép Építımérnöki Kft. tett.

11 11 Ajánlatkérı a Kasib Kft. ajánlattevı ajánlatát az összegezés 10. pontjában rögzített indokok alapján érvénytelennek nyilvánította. Az összegezés 11.a) pontjában ajánlatkérı az eljárás nyerteseként az Mőép Építımérnöki Kft.-t (a továbbiakban: nyertes ajánlattevı) jelölte meg, mint a legalacsonyabb összegő ellenszolgáltatást megajánló ajánlattevıt bruttó Ft ajánlati árral. A 11.b) pontban a nyertest követı legkedvezıbb ajánlattevıként a kérelmezı került megjelölésre ajánlatkérı által bruttó Ft ajánlati árral július 4-én kérelmezı iratbetekintési kérelemmel fordult ajánlatkérı felé, melyben kérte, hogy ajánlatkérı július 9-én délután biztosítson lehetıséget az iratbetekintésre. Ajánlatkérı július 9-ére 8-11 óra között javasolta az iratbetekintés lefolytatására kérelmezı számára július 5-én a kérelmezı elızetes vitarendezést (1.) kezdeményezett az iratbetekintés július 9-ére 8-11 óra közötti engedélyezése miatt, valamint ajánlatkérı egyéb döntései miatt. Ajánlatkérı a július 6-án választ adott az 1. elızetes vitarendezési kérelem iratbetekintést érintı részére, és biztosította az iratbetekintésre a lehetıséget július 9-én délutánra. Ajánlatkérı a július 10-én választ adott az 1. elızetes vitarendezési kérelem ajánlatkérı egyéb döntéseit érintı részében. A július 9-i iratbetekintésen kérelmezı a nyertes ajánlattevı aránytalanul alacsony árra adott indokolását nem tekinthette meg július 11-én a kérelmezı elızetes vitarendezést (2.) kezdeményezett az iratbetekintés korlátozása miatt. A július 13-án kelt levelében ajánlatkérı a 2. elızetes vitarendezési kérelemnek helyt adott július 16-án kérelmezı ismételt iratbetekintési kérelemmel fordult ajánlatkérı felé. Ajánlatkérı július 17-én biztosította az iratbetekintést a kérelmezı számára. Az iratbetekintésen kérelmezı a nyertes ajánlattevı aránytalanul alacsony árra adott indokolását is megtekinthette. Kérelmezı a július 9-i iratbetekintést követıen július 12-én ismételten elızetes vitarendezést (3.) kezdeményezett. Ajánlatkérı a július 17-én megküldte kérelmezı részére a 3. elızetes vitarendezési kérelemre adott válaszát. Kérelmezı a július 17-i iratbetekintést követıen július 20-án ismételten elızetes vitarendezést (4.) kezdeményezett, melyben a nyertes ajánlattevı aránytalanul alacsony árra adott indokolásában foglaltakat kifogásolta. Ajánlatkérı a július 25-én 21 óra 40 perckor küldte meg kérelmezınek a 4. elızetes vitarendezési kérelemre adott, a kérelmet elutasító válaszát.

12 12 Kérelmezı július 30-án jogorvoslati kérelmet terjesztett elı, melyben kérte a jogsértés megállapítását, ajánlatkérı eljárást lezáró döntésének megsemmisítését. A Döntıbizottság a jogorvoslati eljárást a kérelem hiánypótlását követıen augusztus 13-án indította meg. 1./ Kérelmezı a 1. kérelmi eleme körében azt sérelmezte, hogy ajánlatkérı megsértette a Kbt. 79. (3) bekezdését, tekintettel arra, hogy ajánlatkérı a 4. elızetes vitarendezési kérelemre késın válaszolt, ugyanis bár a jogvesztı határnapon küldte meg válaszát, mégis azt jóval munkaidı lejárta után tette, 21 óra 40 perckor. Kérelmezı szerint a Döntıbizottság bírósági ítéletekre alapozottan kialakított gyakorlata értelmében is a jogvesztı határidı lejártának napján, még hivatali idıben meg kell érkeznie a kérelmeknek, s szombaton lejáró határidı esetén még pénteken hivatali munkaidıben, ezért jelen esetben ajánlatkérı késve küldte meg kérelmezı részére az elızetes vitarendezési kérelemre adott válaszát. 2./ Kérelmezı a 2. kérelmi eleme körében elıadta, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlata érvénytelen, mivel az alkalmasságát nem igazolta megfelelıen, tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevı által az ajánlata 77. és 78. oldalán csatolt két referenciaigazolás csak egy referenciaigazolásként fogadható el, mivel egy projekten belül kerültek megvalósításra, illetıleg egy épületet érintenek, ezért függetlenül attól, hogy hány szerzıdés körében valósult meg a kivitelezési engedélyezési tervezés megvalósítása, csak egy referenciaként fogadható el. Kérelmezı elıadta, hogy a felhívás III.2.3. M.1. pontjában ajánlatkérı tervezési referencia csatolását írja elı, azonban a dokumentáció 8. sz. melléklete a szöveges részében ajánlatkérı pontosította az felhívásban foglaltakat, miszerint az ajánlattevınek a táblázatban a közbeszerzés tárgyában végzett munkáinak ismertetését kell megjelölnie, így mivel a beszerzés tárgya kiviteli tervdokumentáció elkészítésére vonatkozik, így a referenciákat is kizárólag kiviteli tervdokumentáció elkészítése körében végzett munkához kapcsolódóan lehetett feltüntetni, mivel kizárólag e körben fogadható el referencia. Ilyen értelemben a nyertes ajánlattevı által építési engedélyezési tervdokumentáció körében csatolt referencia nem fogadható el. Ezáltal a nyertes ajánlattevı e körben az alkalmasságát nem igazolta, ezért ajánlatkérı megsértette a Kbt. 74. (1) bekezdés d) pontját, tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlatában becsatolt referencia táblázat és a referenciaigazolások ellentmondásban állnak egymással, így az ajánlat érvénytelen. 3./ A 3. kérelmi elemében kérelmezı azt sérelmezte, hogy ajánlatkérı megsértette a Kbt. 63. (1) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Kbt. 74. (1) bekezdés e) pontját, mivel az nyertes ajánlat nem felel meg az ajánlattételi felhívásban, a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek.

13 13 Kérelmezı elıadta, hogy hiányosnak tartja a nyertes ajánlattevı ajánlatát, figyelemmel a dokumentáció III. kötet, 3. oldal 3. pontjában foglaltakra, mely szerint teljes körő ajánlatot kell tenni az ajánlattevıknek, amely szerint a kivitelezési dokumentációnak tartalmaznia kell a kiviteli tervdokumentációt, amelynek tartalmaznia kell minden olyan dokumentációt, amely a használatbavételhez szükséges. Ezen használatbavételhez további munkálatok kapcsolódnak, egyebek mellett a dokumentáció III. kötet 5. oldal 12. pontjában rögzített helikopter leszállópálya megtervezése, engedélyeztetése, illetıleg a III. kötet 3. oldal 5. pontjában megjelölt közmővek, ellátórendszerek, környezetrendezés körében út létesítéséhez kapcsolódó engedélyeztetés lefolytatása. Kérelmezı rámutatott, hogy a nyertes ajánlattevı helikopter leszállópálya engedélyezési tervet készítı jogosultsággal rendelkezı tervezıvel az ajánlata megadásának a pillanatában nem rendelkezett sem munkavállalóként, sem alvállalkozóként bevonni kívánt ilyen jogosultságú szakemberként nem jelölt meg, azaz a szerzıdés teljesítésére a nyertes ajánlattevı a fenti szakember nélkül nem képes. Kérelmezı vitatta az egyéb érdekelt által elıadottakat az elkésettség tekintetében, álláspontja szerint jelen kérelmi elemében nem a felhívás szövegezését támadta. Kérelmezı elıadta, hogy az ajánlattételi felhívást a dokumentációval együtt kellett értelmezni, a dokumentációban pedig egyértelmően meg volt jelölve, hogy mind a helikopter leszállópálya, mind az útépítés vonatkozásában a tervezıi tevékenységet kell végezni. Kérelmezıi álláspont szerint ajánlatkérı tévesen értelmezi a Kbt. 60. (3) bekezdésben foglaltakat, mert ajánlatkérı álláspontja szerint az ajánlattevı ezen Kbt. rendelkezés alapján tett nyilatkozatával helyettesítheti az ajánlattételi dokumentációban foglaltak igazolását, az abban elıírtak teljesítését anélkül, hogy magára a szerzıdés teljesítésre képes lenne. Azt kérelmezı nem vitatta, hogy az ajánlattételi felhívás III pontja közvetlenül nem követelte meg az alkalmassági minimumkövetelmények igazolásához a fentiekben hivatkozott két szakember rendelkezésre állását, azonban minthogy a helikopter, illetıleg a belsı út építése és a szerzıdés megvalósításához tartozik, az ezen tevékenységek vonatkozásában igénybe venni kívánt szakembereket is meg kellett volna a nyertes ajánlattevınek az ajánlatában jelölnie, mivel a szerzıdés teljesítéséhez ezen a szakemberek foglalkoztatása elengedhetetlen. Kérelmezı szerint egy helikopter, illetve egy útépítési munkálat vonatkozásában nem elegendı egy ajánlattevıi nyilatkozat arra, hogy a munkálatokat az szerzıdésszerően el fogja végezni, e körben kérelmezı szerint az ajánlatkérınek meg kellett volna gyızıdnie arról, hogy a szerzıdés majdani teljesítésére a nyertes ajánlattevı képes lesz-e, avagy sem. Kérelmezı elıadta, hogy az aránytalanul alacsony ár indokolásból is megállapítható volt, hogy a nyertes ajánlattevı a helikopter leszállópályához kapcsolódó költségeket figyelmen kívül hagyta az árajánlata megadása során, tekintettel arra, hogy hiányoznak ezen tételek mind az indokolásból, mind az ajánlati árból.

14 14 4./ A 4. kérelmi elemében kérelmezı azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 67. (1) bekezdését, továbbá a Kbt. 74. (1) bekezdés d) pontját, mert a nyertes ajánlattevı ajánlata nem felel meg a szerzıdés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek. Kérelmezı szerint ellentmondást található a nyertes ajánlattevı ajánlatában K.S.M. szakember vonatkozásában, tekintettel arra, hogy az ajánlat 8. oldalán található táblázatban K.S.M. szakember, mint a felhívás III M1. pontja vonatkozásában igénybe venni kívánt szakember került megjelölésre, míg az ajánlat 69. oldalán a felhívás III M.2. pont vonatkozásában nyilatkozta azt K.S.M. szakember, hogy ezen alkalmassági minimumkövetelmény tekintetében vesz részt az alkalmassági követelmények igazolásában, illetıleg az ajánlat 81., 82. oldalán található referenciaigazolások is arról tanúskodnak, hogy a felhívás III M2 pontja vonatkozásában kíván K.S.M. szakember az eljárásban részt venni. Kérelmezı álláspontja szerint ezen ellentmondásokat ajánlatkérınek tisztáznia kellett volna. Fentiekre tekintettel egyik dokumentum/nyilatkozat sem vehetı figyelembe, mivel ellentmondanak egymásnak, amely feloldása érdekében ajánlatkérınek kötelessége lett volna felvilágosítást kérni a Kbt. 67. (1) bekezdése alapján. 5./ Az 5. kérelmi elemében kérelmezı azt sérelmezte, hogy ajánlatkérı megsértette a Kbt. 67. (1) bekezdését továbbá a Kbt. 74. (1) bekezdés e) pontját, mert a nyertes ajánlattevı ajánlatát annak ellenére érvényesnek nyilvánította, hogy az egyéb módon nem felelt meg az ajánlati felhívásban, a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlatában - majd a hiánypótlásában ugyancsak változatlanul hibás formában - benyújtott nem közjegyzı által hitelesített aláírás címpéldányt fogadott el a felhívás V.4) 4.) pontjában elıírtaknak megfelelı dokumentumként. Ajánlatkérı tévesen az április 25-én bírósági titkár által készített aláírás címpéldányt értékelt megfelelı dokumentumként arra hivatkozással, hogy a dokumentum megfelelt a kiállításakori jogszabályi követelményeknek. 6./ Kérelmezı a 6. kérelmi elemében kérelmezı azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 63. (1) bekezdését, a Kbt. 67. (1) bekezdését valamint ezek alapján a Kbt. 74. (1) bekezdés d) pontjában foglaltakat, mivel a nyertes ajánlattevı nem felel meg a szerzıdés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlata oldalain becsatolt, a évre vonatkozó beszámolókat érintıen sem hiánypótlást sem felvilágosítást nem kért annak ellenére, hogy a beszámoló egyes oldalain különbözı statisztikai számjel szerepelt. A mérleg A változatán szereplı statisztikai számjel a KSH nyilvántartása szerint a Sablon 2000 Építész Tervezı Kft-hez tartozó szám, amely Kft. cégjegyzék száma Cg A Sablon 2000 Építész Tervezı Kft. semmilyen formában nincs megnevezve a

15 15 nyertes ajánlatban, KSH számuk szerepeltetése a mérleg A változatán nem megfelelı, így a fenti beszámoló nem vehetı figyelembe az alkalmassági követelmény igazolása céljából. Fentiek alapján kérelmezı szerint a nyertes ajánlattevı nem felel meg a felhívás III.2.2) G2. pontjában meghatározott alkalmassági minimumkövetelményeknek. 7./ Kérelmezı a 7. kérelmi elemében azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 63. (1) bekezdését, a Kbt. 67. (1) bekezdését valamint ezek alapján a Kbt. 74. (1) bekezdés d) pontjában foglaltakat, mivel a nyertes ajánlattevı ajánlat nem felelt meg a szerzıdés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, tekintettel arra, hogy az Sz.L. szakember által csatolt önéletrajz nem felelt meg az eljárást megindító felhívás III.2.3) M2. pontjában meghatározottaknak, miszerint a szakmai önéletrajz csatolása az elıírt igazolási mód, azonban a fent nevezett önéletrajza nem tartalmaz szakmai gyakorlatának megítéléshez szükséges adatokat, így az nem szakmai önéletrajz. Kérelmezı nem Sz.L. szakember jogosultságainak meglétét vitatta, hanem azt, hogy a csatolt önéletrajzból Sz. L. szakmai gyakorlatát nem lehetett megállapítani. Kérelmezı szerint egy ilyen volumenő munka elvégzéséhez ajánlatkérınek vizsgálnia kellett volna az egyes szakemberek gyakorlatát is annak érdekében, hogy meg tudja ítélni, hogy a szerzıdés teljesítésére az adott ajánlattevı alkalmas-e vagy sem, azonban azt nem vitatta kérelmezı, hogy ilyen szakmai gyakorlat bemutatására az ajánlattételi felhívásban nem hívta fel az ajánlattevıket az ajánlatkérı. 8./ Kérelmezı 8. kérelmi elemében azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 63. (1) bekezdését és a Kbt. 74. (1) bekezdés e) pontjában foglaltakat, mivel a nyertes ajánlattevı ajánlata egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, tekintettel arra, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlata oldalain elhelyezett referenciák ismertetésérıl szóló táblázatok tekintetében Z.F. ügyvezetı aláírása cégszerőségi vizsgálatát ajánlatkérı nem tudta elvégezni, figyelemmel arra, hogy a korábbi kérelmi elemében kérelmezı vitatta az aláírási címpéldány megfelelısségét, tehát ezen aláírás ellenırzése körében ajánlatkérı nem tudott eljárni, ezért e körben az ajánlat, illetıleg hiánypótlásra szorult. 9./ Kérelmezı a 9. kérelmi elemében a 7. kérelmi elemhez hasonlóan azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 63. (1) bekezdését, a Kbt. 67. (1) bekezdését, valamint ezek alapján a Kbt. 74. (1) bekezdés d) pontjában foglaltakat, mivel a nyertes ajánlattevı ajánlat nem felelt meg a szerzıdés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, tekintettel arra, hogy a G.L. és L.A. szakemberek által csatolt önéletrajzok nem feleltek meg az eljárást megindító felhívás III.2.3) M2. pontjában meghatározottaknak, miszerint a szakmai önéletrajz csatolása az elıírt igazolási mód, azonban a fent

16 16 nevezettek önéletrajzai nem tartalmaztak a szakmai gyakorlatuk megítéléshez szükséges adatokat. Kérelmezı G.L. és L.A. szakemberek jogosultságainak meglétét nem vitatta, kizárólag azt, hogy a csatolt önéletrajzokból G.L. és L.A. szakemberek szakmai gyakorlatát nem lehetett megállapítani. 10./ Kérelmezı a 10. kérelmi elemében azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 74. (1) bekezdés b) és d) pontjaiban foglalt rendelkezéseket, mivel annak ellenére fogadta el a nyertes ajánlattevı ajánlatát érvényesnek, hogy a teljesítésbe alvállalkozóként bevonni kívánt B.L. szakember nem felelt meg az összeférhetetlenségi követelményeknek, ezáltal ajánlattevı nem felelt meg szerzıdés teljesítéséhez szükséges alkalmassági minimumkövetelményeknek sem. Kérelmezı elıadta, hogy B.L. szakember a Kbt. 24. (3) bekezdése alapján azért minısül összeférhetetlennek jelen eljárásban, mivel jelen közbeszerzési eljárás elızményeként indult másik közbeszerzési eljárásban, amely a módosított építési engedély megszerzésére irányult, B.L. szakember az engedélyt kiadó szakhatóság, az OSSKI részérıl eljárt, mivel a hozzájárulást a szakhatóság részérıl B.L. szakember adta meg. Jelen eljárásban a nyertes ajánlattevı B.L. szakembert kívánja alkalmassági igazolás céljából igénybe venni N.S. tervezıi jogosultsággal rendelkezı szakemberként, amely szakember a jelen eljárás során megvalósításra kerülı kiviteli tervek alapján megvalósult épület használatbavételi engedélyezési eljárása során az OSSKI, mint szakhatóság részérıl fog vélhetıen eljárni. Kérelmezı szerint a Kbt. 24. (3) bekezdése alapján azért összeférhetetlen, mivel az alkalmasság igazolása körében igénybe venni kívánt B.L. szakembert az eljárás elıkészítésével kapcsolatos tevékenységébe vonta be ajánlatkérı, azaz B.L. szakember a korábbi ügyben való hatósági szerepvállalása miatt jelen eljárásban tervezıként nem vehet részt. 11./ A 11. kérelmi elemében kérelmezı azt sérelmezte, hogy az ajánlatkérı megsértette a Kbt. 69. (3) - (6) bekezdéseiben foglaltakat továbbá a 74. (2) bekezdés a) pontjában foglaltakat, tekintettel arra, hogy az aránytalanul alacsony ajánlati árra adott nyertes ajánlattevıi indokolást a gazdasági ésszerőtlensége ellenére elfogadta és ez alapján az ajánlatot érvényesnek nyilvánította. Kérelmezı szerint az indokolás azért nem fogadható el, mivel a nyertes ajánlattevı által az ajánlati árképzés alapjául szolgáló bruttó Ft az ajánlati dokumentáció mellékleteként kiadott építési engedélyezési tervdokumentáció építész mőszaki leírásának 22. oldalán az építmény számított értéke -ként került megjelölésre, amely hivatkozott építmény számított értéke munkarészt a 245/2006. (XII. 5.) Korm. rendelet az építésügyi bírság megállapításának részletes szabályairól jogszabály alkalmazásánál írják elı, mint elméleti értéket, az esetleges építéshatósági bírságok megállapításához, és

17 17 nem egy adott létesítmény konkrét bekerülési összegét határozza meg, tehát alapvetı tévedés ezt az értéket, mint becsült építési költség alkalmazni. Kérelmezı szerint az árképzése alapjául kötelezıen alapul veendı összeg - annak ellenére is, hogy az ajánlatkérési dokumentáció nem tartalmazza - bruttó Ft, amely a TIOP / Átfogó fejlesztés a Veszprém Megyei Kórházban, konzorciális összefogással a Közép-Dunántúli Regionális Onkológiai Centrum létrehozásáért és az egységes regionális onkológiai ellátó hálózat kialakításáért címő pályázati anyagban beadott építkezés költségterve táblázatban szereplı összeg. Kérelmezı a nyertes ajánlattevıi indokolás 2.a. és 2.b. pontjában ismertetett számítások vonatkozásában elıadta, hogy a számításoknál a nyertes ajánlattevı egyrészt e fentiekben ismertetett, helytelenül meghatározott alapszámot használt, másrészt a szorzószámok tekintetében jelentısen eltért a Magyar Építész Kamara által megadott díjszámítási táblázatban meghatározott szorzószámoktól. Azt kérelmezı nem vitatta, hogy a kamarai díjszámítási táblázatban foglaltak nem kötelezıen alkalmazandóak, azonban viszonyítási pontként mégis figyelembe kell venni azokat. Kérelmezı szerint nyertes ajánlattevınek jogában áll a fenti díjtáblázattól bármilyen mértékben eltérni, akár azt figyelmen kívül is hagyni, azonban az esetben a Kbt ában foglalt kirívóan alacsony árra vonatkozó indokolásnak a Kbt. 69. (4) bekezdés c) pontjában foglalt ajánlattevı számára kivitelesen elınyös körülményeire is ki kell terjednie. Kérelmezı szerint a nyertes ajánlattevı mind az ajánlat, mind az indokolás elkészítésekor figyelmen kívül hagy az ajánlattételi dokumentáció 3. kötet III. címének 5. és 18. pont 12. alpontjában elıírtakat, így a dokumentáció 3. kötet III. címének 18. pont 12. alpontjában elıírt heliport tervezését, olyan speciális szakképzettséget igényel, amellyel igen kevés tervezı rendelkezik, továbbá olyan költségeket vet fel, ami jelentısen befolyásolja az árképzést. Annak ellenére, hogy az ajánlattételi dokumentáció 3. kötet III. címének 5. pontja csak érintılegesen érinti a kiviteli útterv szükségességét, az engedélyezési tervdokumentációból egyértelmően kiderül, hogy a megvalósítandó épület környezetében teljes tereprendezés készül, tőzoltó felvonulási útvonal és új parkolóhelyek létesülnek, amely szintén a kiviteli tervezési díj jelentıs hányada, amelyrıl az indokolásban a nyertes ajánlattevı szintén nem tett említést. Kérelmezı az indokolás 3. pontjában található felsorolásból hiányolta a helikopter és az útépítéshez kapcsolódó tervezési díjnak és a ráfordítandó mérnöknapnak a megjelölését, amely álláspontja szerint olyan jelentıs nagyságrendő tételhiány, amely adott esetben az egyes ajánlati áraknak a rangsorolását is befolyásolhatná. Elıadta, hogy ajánlatában a fenti költség tekintetében az UVATERV ZRt. nyilatkozata alapján 1,5 millió Ft + Áfa díjjal számolt a helikopter leszállópálya engedélyezési terveinek az elkészítése kapcsán. Kérelmezı az útépítés vonatkozásában is hiányolta az ahhoz kapcsolódó átalánydíjat, illetıleg mérnöknap ráfordításának a megjelölését. Kérelmezı az ajánlatkérıi indokoláskérés szövegezése nem megfelelısége körében elıterjesztett 12. kérelmi elemét visszavonta.

18 18 Ajánlatkérı kérte az alaptalan kérelem elutasítását. 1./ Ajánlatkérı az 1. kérelmi elem tekintetében elıadta, hogy álláspontja szerint a 21 óra 40 perckor megküldött elızetes vitarendezési kérelemre adott válasza határidıben érkezett meg kérelmezıhöz, mivel a Kbt. e körben nem teszi kötelezıvé a munkaidıben történı válaszadást, illetıleg ajánlatkérı szerint a válasz 21 óra 40 perckor történı megküldés érdemben nem befolyásolta az eljárás eredményét. 2./ Ajánlatkérı a 2. kérelmi elem körében elıadta, hogy az ajánlattételi felhívásban egyértelmően tervezési referenciát írt elı, amely lehetett akár kivitelezési, akár engedélyezési tevékenységhez kapcsolódó, e körben a dokumentáció 8. sz. táblázatához főzött szöveges rész nem tartalmaz a kérelmezı szerinti szőkítı elıírást, amely szerint kizárólag kivitelezéshez kapcsolódó referencia fogadható el az alkalmasság igazolására. A nyertes ajánlattevı a felhívásban megjelölt tervezéshez kapcsolódó referenciát csatolt, ezáltal az alkalmasságát megfelelıen igazolta. Ajánlatkérı a nyertes ajánlattevı ajánlata 77. és 78. oldalán csatolt referenciaigazolásokat két referenciaigazolásnak tekintette, a referenciaigazolások tartalmát érintıen további vizsgálatokat nem volt köteles végezni. 3./ A 3. kérelmi elem körében ajánlatkérı elıadta, hogy a kérelmezı által hivatkozott a helikopter leszállópálya és a belsı út megépítése, illetıleg ennek megtervezése a szerzıdés részét fogja képezni, azonban az alkalmasság körében kizárólag a felhívás III M2. pontjában a megjelölt személyeket, illetıleg ezen személyek jogosultságát kívánta vizsgálni, ezért a 6. sz. mellékletben kizárólag ezen személyeket kellett az ajánlattevıknek feltüntetni, a további személyeket, akik a munkavégzés során bevonásra kerülnek nem. Ajánlatkérı nem vitatta azt, hogy mind a helikopter leszállópálya, mind a belsı út tervezése a szerzıdés szerves részét fogja képezni, e körben ennek megvalósítása a nyertes ajánlattevı feladata lesz, aki az ajánlatában nyilatkozatot is tett a Kbt. 60. (3) és (5) bekezdése szerint, mely szerint a felhívásban foglaltaknak megfelelıen teljeskörően teljesíti a szerzıdésben foglaltakat. Ezen nyilatkozat figyelembe vételével gyızıdött meg arról ajánlatkérı, hogy a nyertes ajánlattevı mind a helikopter leszállópálya megtervezése, mind az útépítés megtervezése vonatkozásában a kivitelezést el fogja végezni. A helikopter leszállópálya megtervezése és az útépítési megtervezése vonatkozásában ajánlatkérı ellenırzési tevékenységet nem végzett, tekintettel arra, hogy alkalmassági feltételként ezen szakemberek vonatkozásában ez nem volt elıírás. 4./

19 19 Ajánlatkérı a 4. kérelmi elem körében elıadta, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlata 8. oldalon található táblázatban K.S.M. szakember vonatkozásában valóban csak a felhívás III.2.3. M1. alkalmassági követelmény körében nyilatkozik a szakember, mint erıforrást nyújtó személy, azonban ajánlatkérı ezen táblázatot kiegészítve vette figyelembe a 81., 82. oldalon található referenciaigazolást, valamint az ajánlat 69. oldalán K.S.M. szakember rendelkezésre állási nyilatkozatát, amely szerint a szakember a felhívás III.2.3. M2. szerinti alkalmassági minimumkövetelmény tekintetében is rendelkezésre áll a szerzıdés megvalósítása során. Ezen nyilatkozatok együttes értelmezése alapján az ajánlatkérı a nyertes ajánlattevı alkalmasságról meg tudott gyızıdni további hiánypótlás, illetıleg felvilágosítás kérés nélkül. 5./ Ajánlatkérı az 5. kérelmi elem tekintetében elıadta, hogy a nyertes ajánlattevı által az ajánlatába és a hiánypótlás keretében csatolt aláírási címpéldány megfelelı volt, hiszen az a kiállítás idején érvényes elıírások szerint közjegyzı által hitelesített, és azt az okiraton lévı bélyegzı is bizonyítja. 6./ Ajánlatkérı a 6. kérelmi elem tekintetében elıadta, hogy a kérelmezı által hivatkozott ellentmondások nyilvánvaló elírásnak minısülnek, azonban az ajánlatok elbírálása során, ahogyan azt a Kbt. is meghatározza számára, illetıleg ahogyan azt a felhívásban is közzétette, nem az ajánlatba becsatolt, hanem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjáról is letölthetı beszámolókat vette figyelembe. Ezek alapján az ajánlattevı az ajánlattételi felhívás hivatkozott alkalmassági minimumkövetelményeinek megfelelt. 7./ Ajánlatkérı a 7. kérelmi elem körében elıadta, hogy az ajánlatok bírálata során kizárólag az ajánlattételi felhívásban foglalt követelményeknek megfelelıen, illetıleg annak tartalma szerint vizsgálhatta az ajánlatokat, amely felhívásban nem került elıírásra szakmai gyakorlat igazolása. Sz.L. szakember tekintetében kizárólag a szakmai végzettségét, illetıleg a szakmai jogosultságait vizsgálta meg, amely körében megfelelıek voltak a hivatkozott szakember által benyújtott okiratok. 8./ Ajánlatkérı a 8. kérelmi elem körében elıadta, hogy álláspontja szerint a hiánypótlás során csatolt, illetıleg tisztázott aláírási címpéldány az ajánlatban megfelelıen elhelyezésre került és ez alapján az aláírási címpéldány alapján a hivatkozott oldalakon tett ügyvezetıi aláírást is érdemben tudta vizsgálni, amely megfelelt az aláírási címpéldányban foglaltaknak. 9./

20 20 Ajánlatkérı a 9. kérelmi elem körében a 7. kérelmi elem kapcsán tett nyilatkozatával összhangban elıadta, hogy az ajánlatok bírálata során kizárólag az ajánlattételi felhívásban foglalt követelményeknek megfelelıen, illetıleg annak tartalma szerint vizsgálhatta az ajánlatokat, amely felhívásban nem került elıírásra szakmai gyakorlat igazolása. 10./ Ajánlatkérı a 10. kérelmi elem körében elıadta, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlatában megjelölt B.L. szakember nem minısül a Kbt. 24. (3) bekezdése szerint összeférhetetlennek, mivel B.L. szakember az ajánlatok elbírálásakor nem volt megállapítható, hogy a mőködési engedélyezési eljárás ideje alatt valamely engedélyezı szakhatóság munkavállalója lesz-e. A nevezett szakember kiviteli tervben való részvétele esetén, a szakhatóságnak - egy ezt követı késıbbi idıpontban - módjában fog állni más szakembert delegálni a projekt átvételére/bírálatára. Jelen ajánlat kapcsán nem vitatta, hogy a nyertes ajánlattevı ajánlatában megnevezett szakember a hatóság (OSSKI) képviselıjeként részt vett a tárgyi projekt Engedélyezési tervének engedélyezési eljárásában, de azt nem lehet tényként rögzíteni, hogy a mőködési engedély kérelmezésének idıpontjában is a hatóság (OSSKI) jelen projektre kinevezett - munkavállalója lesz. A nevezett szakember összeférhetetlensége csak az engedélyezési terv szintjén állt volna fenn, a kiviteli tervdokumentáció szintjén nem. Ajánlatkérı elıadta, hogy a nyertes ajánlat 63. oldalán található nyilatkozatban B.L. szakember akként nyilatkozott, hogy a teljesítés során a nyertes ajánlattevı rendelkezésére áll a szerzıdés megvalósítása érdekében, abban közremőködik. Ajánlatkérı álláspontja szerint ezen nyilatkozat értelmében a szerzıdésben való közremőködésen felül B.L. szakember arra is kötelezte magát, hogy a vele szemben esetlegesen felmerülı összeférhetetlenségi helyzetet megszünteti. 11./ Ajánlatkérı a 11. kérelmi elem körében elıadta, hogy az eljárásban minden ajánlattevı számára az ajánlatkérési dokumentáció részeként kiadott jogerıs építési engedély és az abban meghatározott, ,- Ft-os építmény számított értéke összeg szolgáltatott alapot a tervezési díj számításához, a kérelmezı által hivatkozott, az NFÜ honlapon elérhetı dokumentumokból megállapítható 1,1 milliárd forintos összeget az egyes ajánlattevık nem feltétlenül kellett, hogy ismerjék, ezért ennek figyelembevételét az ajánlati áruk kalkulálásánál ajánlatkérı nem kérhette számon. Ajánlatkérı szerint a kamarai árképzések irányadó jellegőek, az ajánlatot adó tervezıknek értelemszerően irányadó támogatást nyújtanak. Az ajánlatadó tervezıknek joguk és lehetıségük van arra, hogy az árképzésük díjalapját saját maguk tapasztalata alapján is megállapítsák, esetleg a rendelkezésre álló adatokat korrekciókkal vegyenek figyelembe, az alkalmazandó díjszorzókat esetleges korrekciókkal alkalmazzák. Az indokolás 3. pontjában található tevékenységek felsorolása kapcsán ajánlatkérı elıadta, hogy ugyanúgy, mint a korábbi kérelemben foglaltak

Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. Veszprém Kórház u. 1. 8200 Fax: +36 88/556-209

Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. Veszprém Kórház u. 1. 8200 Fax: +36 88/556-209 Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. Veszprém Kórház u. 1. 8200 Fax: +36 88/556-209 HHP Contact Tanácsadó Kft. Gyır Gesztenyefa u. 4. 9027 Fax: +36 96/314-222 Tárgy: Közép- dunántúli Regionális

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.73/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt. 1081 Budapest, Alföldi u. 7. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tervezési szerződés keretében a Logisztikai

Részletesebben

J E L E N L É T I Í V

J E L E N L É T I Í V J E L E N L É T I Í V a Pilis Város Önkormányzata által kezdeményezett, PILISI GERJE-FORRÁSVIDÉK TÁJRENDEZÉS REKONSTRUKCIÓ MŐSZAKI ELLENİRZÉSE (KÉ-12153/2009) tárgyú, egyszerő közbeszerzési eljárás eredményhirdetése

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Lajosmizse Város Önkormányzata 6050 Lajosmizse, Városház tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület január 12-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület január 12-i rendkívüli ülésére Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı u. 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám:.../2012. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás 1.) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és faxszáma Ajánlatkérı neve: Tolna Város Önkormányzata Címe: 7130 Tolna, Hısök tere 1. Telefon: 06 74 540-800 Fax: 06 74 443-805 E-mail cím:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 4200 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Informatikai eszközök

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. sz. mellékelt AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS modellezı rendszer tervezése és kifejlesztése Baranya és Somogy megyében és kiemelten Pécsen címő pályázathoz könyvvizsgálói jelentés elkészítésére 1 AZ AJÁNLATTÉTELI

Részletesebben

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t.

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály Szám:3/50121-27/2010. Ügyintézı: Hardy László Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály 8360, Keszthely, Fı tér 1. Tel.: 83/505-550; Fax.: 83/505-568 vuz@keszthely.hu OTTO HUNGARIA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Eljárást lezáró döntés meghozatala a Vizesblokk kialakítása vállalkozási

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.156/ 10/2007. Tárgy: A Danubius Zrt. Pécsi Szállodák jogorvoslati

Részletesebben

Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22.

Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22. Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Magyar Állami Operaház Operamagazin, Operaház, Nemzeti Balett, Operaélet a Magyar Állami Operaház lapja különszámának szerkesztése,

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 100/2013. (06.19.) Öh.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizse Város Önkormányzata Postai cím:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata 8043 Iszkaszentgyörgy, Kossuth tér 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: I. részajánlattételi

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest,

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizséért Közalapítvány Postai cím: Városháztér

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Beruházás-szervezés projektkoordináció

Beruházás-szervezés projektkoordináció Beruházás-szervezés projektkoordináció Projektciklus: Építési kivitelezés résztvevıi: Projekt menedzsment Beruházó (építtetı): 1. szerzıdések (építési, tervezési) megkötése 2. a tervezı kiválasztása, jogszabályban

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda E L İ T E R J E S Z T É S Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás Tisztelt Képviselı-testület! A Képviselı-testület 2008.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Ajánlatkérı: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a /2009. (...) IRM rendelethez Hivatalos név: Balatonboglár Város Önkormányzata Postai cím: Erzsébet u. 11.

Részletesebben

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı:

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: Hirdetmény tulajdonságai Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2009 / 103 Ajánlatkérı: Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: RELABOR Foglalkozási

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 782 /4 /2010.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Eötvös Loránd Tudományegyetem 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. Kapcsolattartó: Szabó Balázs Tel. +36-30 322 8766 Fax

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek az Esze Tamás általános iskola

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D. 409/3/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Az érettségi vizsgához kapcsolódó feladatírás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Javaslat eljárást lezáró döntés meghozatalára a Balatonkenese,

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS DHK Hátralékkezelı és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Nagykapacitású tároló eszközök szállítása és beüzemelése tárgyú, Kbt. 121. (1) bekezdés b) pontja szerinti nemzeti közbeszerzési eljáráshoz

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Elektronikus tájékoztatók - tartalompublikációs

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT DOROG, PF.:43. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT DOROG, PF.:43. TEL.: FAX.: DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG, PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2010. augusztus 27-i rendkívüli

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S

Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S 1 / 6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:71838-2016:text:hu:html Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S 043-071838 Budapesti

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. Ikt.sz.: D.1006/14/2011. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról mobiltelefonok beszerzése tárgyban verseny újbóli megnyitásával lebonyolított közbeszerzés eljárásban 1) Az Ajánlatkérő neve, címe, elérhetősége: Nemzeti

Részletesebben

IV.1.2) Az eljárás fajtája: Nyílt eljárás

IV.1.2) Az eljárás fajtája: Nyílt eljárás Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: FKF Nonprofit Zrt. Postai cím: Alföldi u. 7. Város:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.869/18/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

A közbeszerzési eljárás elnevezése: Adásvételi szerződés keretében az FMSZGYEOK részére élelmezési anyagok beszerzése

A közbeszerzési eljárás elnevezése: Adásvételi szerződés keretében az FMSZGYEOK részére élelmezési anyagok beszerzése Tárgy: válasz előzetes vitarendezési kérelemre Tisztelt Ajánlattevők! A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.), mint ajánlatkérő a Kbt. Második Rész,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS

KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS Valamennyi Ajánlattevı részére! Székhelyén KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS Tárgy: Külterületi autóbuszmegállók gyalogosforgalmának biztonságosabbá tétele az országos közúthálózaton (Kódszám: KÖZOP-3.5.0-09-11-2011-0016)

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.301/2/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Lajosmizse

Részletesebben

20. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez. Összegezés az egyszerű közbeszerzési eljárásban az ajánlatok elbírálásáról

20. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez. Összegezés az egyszerű közbeszerzési eljárásban az ajánlatok elbírálásáról 20. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez Összegezés az egyszerű közbeszerzési eljárásban az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Veszprémi Főegyházmegye 8200 Veszprém, Vár utca

Részletesebben

Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 1/2014. (II. 14.) szabályzata a BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 1/2014. (II. 14.) szabályzata a BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása 1/2014. (II. 14.) szabályzata a BESZERZÉSEK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL E szabályzat célja: hogy rögzítse a Szekszárd és Szálka Óvodafenntartó Társulása a közbeszerzésekrıl

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt. sz.: D.107/12/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-50/2013. AJÁNLATI

Részletesebben

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S Ikt. sz.: D.118/9/2013. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

Kivonat. Heréd Község Önkormányzatának november 9-i ülésének jegyzőkönyvéből. 210/2009.(XI.9.) képviselő-testületi határozat

Kivonat. Heréd Község Önkormányzatának november 9-i ülésének jegyzőkönyvéből. 210/2009.(XI.9.) képviselő-testületi határozat Kivonat Heréd Község Önkormányzatának 2009. november 9-i ülésének jegyzőkönyvéből 210/2009.(XI.9.) képviselő-testületi határozat Heréd Község Önkormányzat Képviselő-testülete: 1. Az élelmezési nyersanyag

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u. 5. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu. V É G Z É S - t.

1026 Budapest, Riadó u. 5. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu. V É G Z É S - t. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.369/10/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 19-21.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 19-21. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Belügyminisztérium (1051 Budapest, József Attila u. 2-4.)

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Belügyminisztérium (1051 Budapest, József Attila u. 2-4.) 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. z ajánlatkérő neve és címe: Belügyminisztérium (1051 Budapest, József ttila u. 2-4.) 2. közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: Országgyűlés

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 25-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 25-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 25-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 142/2011. (08.25.) Öh. sz.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. 1181 Budapest, Üllői út 423. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: A Városgazda XVIII. kerület

Részletesebben

Előterjesztés. a Sándor-Metternich kastélyban tantermek és tornaterem tervezésére indított közbeszerzési eljárás elbírálásról

Előterjesztés. a Sándor-Metternich kastélyban tantermek és tornaterem tervezésére indított közbeszerzési eljárás elbírálásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés a Sándor-Metternich kastélyban tantermek

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:D.488/9/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Dél-Zala Murahíd Letenye Többcélú Társulás 8868 Letenye, Kossuth Lajos u. 10. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Szállítási

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AJÁNLATKÉRŐ: Zalahaláp Község Önkormányzata

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AJÁNLATKÉRŐ: Zalahaláp Község Önkormányzata KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA AJÁNLATKÉRŐ: Zalahaláp Község Önkormányzata 2014 Tisztelt Ajánlattevő! 1 Ajánlatkérő a Közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Döntés-előkészítő javaslat Polgármesteri Hivatal építése

Döntés-előkészítő javaslat Polgármesteri Hivatal építése Döntés-előkészítő javaslat Polgármesteri Hivatal építése tárgyú Kbt. 122. (7) bekezdés a) pont szerinti hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban FIRMITER BT MEGBIZHATÓSÁG A KÖZBESZERZÉSBEN!

Részletesebben

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata tulajdonában lévő, 452 hrsz. ingatlanon, 16 tantermes általános iskola kiviteli tervezési feladatainak elkészítésére közbeszerzési eljárás megindításáról Tisztelt

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás egyszerű eljárás lefolytatására a Kbt. 299 (1) bekezdés b) pontja alapján tárgyalás tartásával I. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Tel: 458-4500/4924

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot:

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot: Ikt. sz.: D.44 / 13 /2011. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. sz. Kapcsolattartó

Részletesebben

Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza:

Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza: I. kérelmi elem: Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza: Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: M.1. A

Részletesebben

Szeged külterület, (volt Öthalmi Laktanya) II. kerület, HRSZ:01392/23 ingatlanon létesítendő Inkubátorház kiviteli- és engedélyes tervei elkészítésére

Szeged külterület, (volt Öthalmi Laktanya) II. kerület, HRSZ:01392/23 ingatlanon létesítendő Inkubátorház kiviteli- és engedélyes tervei elkészítésére Szeged külterület, (volt Öthalmi Laktanya) II. kerület, HRSZ:01392/23 ingatlanon létesítendő Inkubátorház kiviteli- és engedélyes tervei elkészítésére Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/152 Tervezési szerződés

Részletesebben

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Hivatalos név: Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. Postai cím: Alföldi utca 7. Város: Budapest Postai irányítószám:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: neve: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet címe: 1096 Budapest, Haller u. 29. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Szıtt

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.408/11/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak szerint

Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak szerint Vissza Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2010 / 115 Ajánlatkérı: Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: Teljesítés helye: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak

Részletesebben

4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S

4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. Címzett: Kérelmező részére E-mail útján Másolatban: Valamennyi ajánlattevő részére E-mail útján Küldi: dr. Szterényi

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata (cím: 7400 Kaposvár, Kossuth tér 1.)

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata (cím: 7400 Kaposvár, Kossuth tér 1.) Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata (cím: 7400 Kaposvár, Kossuth tér 1.) 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Adásvételi keretszerződés

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest,

Részletesebben

II.2) A közbeszerzés mennyisége

II.2) A közbeszerzés mennyisége Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: Zalaegerszegi Törvényszék Postai cím: Várkör 2.

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem 1. oldal, összesen: 8 Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítıben történı közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérı

Részletesebben

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45/B épület 2. A közbeszerzés

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.980/10/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére

Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére Közbeszerzési kötelezettség A támogatás megítélése esetén a Projekt megvalósításába bevonandó kivitelezıt, szállítót, tanácsadót, szolgáltatót,

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Keretszerződés tréneri kiegészítő képzés,

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 251. (2) alkalmazásával

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 251. (2) alkalmazásával AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 251. (2) alkalmazásával 1) Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és elektronikus levelezési címe: Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

A teljes mennyiséggel kapcsolatos tájékoztatást a közbeszerzési dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott műszaki leírás tartalmazza..

A teljes mennyiséggel kapcsolatos tájékoztatást a közbeszerzési dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott műszaki leírás tartalmazza.. 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Részletesebben

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT ÉPÍTÉSI műszaki ellenőr beszerzésre "A Közép-Magyarországi Onkológiai Centrum fejlesztési terve" c. KMOP-4.3.1/C-2009-0001 számú pályázathoz kapcsolódó kivitelezési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.176/4/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.238/11/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (1013 Budapest, Attila út 13/A.

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (1013 Budapest, Attila út 13/A. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (1013 Budapest, Attila út 13/A.) 2. A

Részletesebben