EUROBAROMETER 69 KÖZVÉLEMÉMYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2008 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EUROBAROMETER 69 KÖZVÉLEMÉMYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2008 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG"

Átírás

1 Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 69 KÖZVÉLEMÉMYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 008 TAVASZ Standard Eurobarometer 69 / 008 Tavasz TNS Opinion & Social NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG A kutatás az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatósága kérésére és koordinálásával zajlott. Ez a jelentés az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete számára készült. A tanulmány nem az Európai Bizottság véleményét tükrözi. Kizárólag a szerzők véleményét és magyarázatait tartalmazza a jelentés.

2 Tartalom I. BEVEZETÉS... II. AZ AKTUÁLIS HELYZET ÉRTÉKELÉSE... III. AZ EU MEGÍTÉLÉSE... 6 IV. AZ EU INTÉZMÉNYEI... 6 V. AZ EU JÖVŐJE... 9 VI. AZ EU POLGÁRAINAK HANGULATA... VII. ÖSSZEFOGLALÓ... 5 VIII. MELLÉKLETEK... 6, A VIZSGÁLAT MAGYAR NYELVŰ KÉRDŐÍVE... 6, TECHNIKAI INFORMÁCIÓK... 5

3 I. Bevezetés A Standard Eurobarometer (EB) Magyarországról készített nemzeti jelentése a magyar polgárok Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről alkotott véleményét vizsgálja és hasonlítja össze az EU területén élők véleményével (a 7 tagállam átlagában). A beszámoló kiemeli a magyarországi adatok és a további vizsgált országok eredményei között mutatkozó különbségeket is. A feldolgozás során az egyes nyilatkozatokat és véleményeket Magyarország és más tagállamok adataival, valamint az EU 7 tagállamának átlagával is összehasonlítottuk, emellett vizsgáltuk a hazai demográfiai csoportok (többek között nem, kor, foglalkozás, iskolai végzettség) adatait is. Ez a tanulmány a 7 tagállamban, tagjelölt országban (Horvátország, Törökország, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság) valamint a Ciprusi Török Közösség területén 008. március 5. és május. között végzett kutatás eredményeit tartalmazza. A Standard Eurobarometer 0 országban, illetve földrajzi területen 0 70 lakost kérdezett meg személyesen. Rövidítések: Az EU-7 adatok a 7 tagú EU súlyozott eredményeit jelzik, beleértve a következő, 00-ben csatlakozott tagországokat: Ciprus (CY), Cseh Köztársaság (CZ), Észtország (EE), Lengyelország (PL), Lettország (LV), Litvánia (LT), Málta (MT), Magyarország (HU), Szlovákia (SK) és Szlovénia (SI). A felsorolt tagországok csoportjának súlyozott eredményeit az EU-0 rövidítés jelzi. A legújabb tagországok jelölése a következő: Románia (RO) és Bulgária (BG). Ezen országok, valamint a 00-ben csatlakozott 0 tagország súlyozott eredményeit az EU- rövidítés jelzi. A régi tagországokat a következőképpen jelöltük: Ausztria (AT), Belgium (BE), Dánia (DK), Egyesült Királyság (UK), Finnország (FI), Franciaország (FR), Görögország (EL), Hollandia (NL), Írország (IE), Luxemburg (LU), Németország (DE), Olaszország (IT), Portugália (PT), Spanyolország (ES) és Svédország (SE).

4 II. Az aktuális helyzet értékelése A 008 tavaszán végzett Eurobarometer felmérés szerint a magyarok hangulata továbbra is a legrosszabbak között van az EU tagjai és tagjelölt államainak sorában. A magyarok elégedettsége általában az életükkel még csökkent is a korábbi felmérés eredményéhez képest: míg 007 őszén még a megkérdezettek valamivel több mint fele nyilatkozott pozitívan, fél évvel később már 5% ponttal kevesebben (7%) fejeztek ki elégedettséget. Elégedettség az élettel általában NL DK SE LU FI CY SI IE UK BE MT ES AT DE CZ FR EU EE PL HR SK EL MK IT LV LT TR RO PT HU BG 0% 7% 5% 5% 69% 69% 65% 6% 6% 6% 60% 59% 96% 96% 95% 95% 9% 90% 89% 88% 87% 87% 85% 85% 8% 8% 8% 78% 77% 76% 75% A néhány évvel ezelőtti felmérések eredményéhez képest Bulgária és Románia csatlakozása hozott változást Magyarország helyzetében, mivel ezek az országok pesszimistábbak voltak hazánknál. 008 tavaszára azonban ez is változott, és már a románok is elégedettebbek a magyaroknál, így csak a bolgárok pesszimistábbak nálunk, bár a románokhoz hasonlóan az ő hangulatuk is javult a fél évvel korábbi szinthez képest. A lista másik végén is történtek változások: Hollandia lakói vették át a vezető helyet elégedettségben, Dániát és Svédországot is megelőzve. A kelet-európai államok közül csak Szlovénia tartozik a tíz legoptimistább ország közé. A régebbi EU tagok közül Olaszország és Görögország került a skála negatív végéhez közel, mindkét államban jóval az átlag alatt van az életükkel elégedetlenek aránya.

5 Hazánkban legnagyobb arányban a legfiatalabb megkérdezett korosztály elégedett életével (6%) és legkevésbé a középkorúak (9%). Iskolázottság tekintetében jelentős különbségek figyelhetők meg, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők kétharmada elégedett, míg a tanulmányaikat 5 évesen vagy még korábban megszakítóknál hasonló arányban kimondottan elégedetlenek az emberek. Politikai nézeteket tekintve a korábbi felmérésekhez képest jelentős fordulat következett be. 008 őszén a magukat jobboldalinak vallók tábora jóval nagyobb arányban fejezett ki elégedettséget (5%), mint a magukat baloldalinak vallók (5%). Fél évvel korábban szinte teljesen fordított helyzet volt megfigyelhető: A magukat baloldalinak vallók közül 57% fejezett ki elégedettséget, tőlük jelentősen elmaradtak a magukat jobboldalinak vallók (6%). Foglalkozás szerint a diákok a legboldogabbak, 70%-uk elégedett életével, míg érthető módon a munkanélküliek a legkevésbé elégedettek (0%). A nyugdíjasok 9%-a találja megfelelőnek jelenlegi helyzetét. A közeljövőt tekintve sem kimondottan optimisták a magyarok. Arra a kérdésre, hogy milyen várakozással tekintenek az elkövetkező hónap elé életükben, mindössze 8% válaszolta, hogy javulásra számít. Ez jelentősen elmarad az EU átlagától, ahol a megkérdezettek harmada tekint bizakodóan a jövőbe. Negatív fejleményekre is kevesebb, mint feleannyian számítanak az EU-ban (6%), mint a magyarok között (9%). A többség Magyarországon és az EU-ban is úgy gondolta 008 tavaszán, hogy nem lesz különösebb változás életminőségében egy éven belül. Az élettel kapcsolatos várakozások 9% % 8% 6% 9% % EU7 HU Jobb Rosszabb Változatlan Hazánkban ennél a kérdésnél is a legfiatalabb korosztályban mérte a legnagyobb optimizmust az Eurobarometer. A 5 és év közöttieknél a megkérdezettek %-a számít javulásra, és ötöde gondolja, hogy romlani fog helyzete. A legidősebb, 55 év fölötti korosztálynál már csak 8% gondolja, hogy jobbra fordulhat élete egy éven belül és a megkérdezettek csaknem fele számít további romlásra.

6 Egyéb kérdésben sem bizonyultak kiemelkedően optimistának a magyarok. Az egyetlen kivételt az EU gazdasági helyzetében várható fejleményekre vonatkozó kérdés jelentette, ahol a pozitív változást váró megkérdezettek aránya (%) hazánkban felülmúlta az EU átlagát (8%). Háztartásuk anyagi helyzetében a hazai megkérdezetteknek csak %-a vár pozitív fejleményt egy éven belül. Rendkívül alacsony, mindössze 8% azok aránya, akik szerint saját munkaügyi helyzetük javulni fog hónapon belül. Ugyanennyi azok száma, akik hazánk gazdasági helyzetében javulásra számítanak egy éven belül. Az EU átlaga mindkét kérdésben jóval magasabb, a megkérdezettek ötöde gondolja, hogy javulni fog munkavállalói helyzete és hogy országa gazdasága is élénkülni fog egy év alatt. Pozitív várakozások a következő egy évre Az EU gazdasági helyzete 8% % Háztartásunk anyagi helyzete % % Saját munkaügyi helyzetem 8% 0% Hazánk gazdasági helyzete 8% 6% A foglalkoztatási helyzet hazánkban 5% % EU7 HU Magyarországon még a saját munkaügyi helyzetében javulást várók arányánál is kevesebben várnak pozitív változást az általános foglalkoztatási helyzetben. Ebben a kérdésben még a nagyon jelentős arányban romlásra számító munkanélkülieknél (6%) is magasabb arányban voltak pesszimisták a vállalkozók (67%). Legnagyobb arányban a menedzserek (%) és diákok (%) számítanak javulásra. Az EU és hazánk megítélésének különbségeit jól mutatják azok a kérdés is, amelyek során a megkérdezetteknek az ország helyzetét az EU helyzetével kellett összehasonlítaniuk többféle szempontból. Minden egyes kérdésben rendkívül kevesen mondták azt, hogy hazánkban kedvezőbbek a feltételek, mint az EU átlagában.

7 Összehasonlítás az EU átlagával Magyarország Jobb a foglalkoztatás helyeze hazánkban 7% Kedvezőbbek a létfenntartás költségei 5% Magasabb az életszínvonal 5% Jobb hazánk gazdasági helyzete % A magyar megkérdezettek 7%-a szerint jobb a foglalkoztatás, mint az EU-ban. Mindössze 5% szerint egyszerűbb a megélhetés hazánkban pénzügyi szempontból és ugyanennyien találják magasabbnak az életszínvonalat hazánkban. Alig néhányan állították, hogy a gazdasági helyzet kedvezőbb Magyarországon, mint az EU-ban általában. Ennek megfelelően a megkérdezettek többsége a munkanélküliséget (%) és a gazdasági helyzetet (8%) említette, amikor az ország legfontosabb kihívásait kellett kiválasztani egy listáról (három területet jelölhettek meg a megkérdezettek). Nem sokkal maradt le az infláció, 5% tartja fontos és aktuális kihívásnak. A megkérdezettek negyede vélekedett úgy, hogy az egészségügy is a legfontosabb problémák közé tartozik. Ezen a listán jelentős átrendeződést figyelhettünk meg a fél évvel korábbi felmérés eredményeihez képest: 007 őszén szintén a munkanélküliség vezetett %-kal, de ezt alig elmaradva az egészségügy követte (7%), csak ezután következett az infláció (%) és jóval alacsonyabb megjelölési aránnyal a gazdasági helyzet (9%). Az egészségügy kevésbé hangsúlyos helye a megoldandó problémák listáján azért is érdekes, mivel az adatfelvétel közvetlenül a magyar választókat nagy arányban mozgósító és az egészségügyet is érintő népszavazás után zajlott. 5

8 III. Az EU megítélése Az Eurobarometer felméréseinek sorozata azt mutatja, hogy a magyarok pesszimizmusa az EU tagság megítélését is utolérte. A csatlakozást közvetlenül megelőzően még a megkérdezettek több mint fele gondolta, hogy az EU tagság jó dolog, és ezzel az EU átlagát meghaladó lelkesedést mutattak. 008 tavaszára ez az arány %-ra csökkent, amely 0% ponttal maradt el az EU átlagától. Az EU-tagságról alkotott vélemény változása Magyarország 56% % 0% 5% % 5% 9% % % 9% % % % 6% % 8% 9% 9% 8% 7% 0% % 9% % 0% % % 7% 7% 0% 00 ősz 00 tavasz 00 ősz 005 tavasz 005 ősz 006 tavasz 006 ősz 007 tavasz 007 ősz 008 tavasz Jó dolog Se nem jó, se nem rossz dolog Rossz dolog Az összes tagállam átlagát tekintve a megkérdezettek alig több mint fele tartja jó dolognak a tagságot. Fél évvel korábban ez az arány még valamivel magasabb, 58% volt. Magyarországon és az EU-ban is kevesen helyezkednek arra az álláspontra, hogy kimondottan rossz dolog a tagság, sokak számára egyszerűen se nem pozitív, se nem negatív (hazánkban % nyilatkozott így). 6

9 EU tagság pozitív értékelése NL LU IE BE PL ES DK RO MT LT DE EE SK SE SI CY EU BG PT FR CZ EL FI IT AT HU UK LV 75% 7% 7% 66% 65% 65% 65% 6% 60% 60% 60% 58% 57% 5% 5% 5% 5% 5% 50% 8% 8% 7% % 9% 6% % 0% 9% A tagságot jó dolognak tartók arányánál valamivel magasabb azok aránya hazánkban, akikben bevallásuk szerint pozitív kép él az EU-ról (9%). A többség ennél a kérdésnél is a semleges álláspontra helyezkedett: % nyilatkozta, hogy nem pozitív, de nem is negatív a kép, amely kialakult benne az EU-ról. Az EU-ról kialakított kép % 6% 5% % 7% % % % % % EU7 HU Pozitív Inkább pozitív Semleges Inkább negatív Negatív 7

10 Az EU összes tagországának átlagában a megkérdezettek csaknem fele (8%) mondta, hogy pozitív kép él benne az EU-ról, tehát ebben a kérdésben is a szkeptikusabb országok közé került Magyarország. A tagságot összességében jó dolognak tartók arányához hasonló azok aránya Magyarországon, akik szerint hazánk számára előnyös a tagság (6%). A magyarok több mint fele úgy gondolja, hogy hazánk számára nem hozott pozitív dolgokat a csatlakozás (5%). Rendkívül magas, % volt azok aránya, akik nem tudták vagy nem akarták megítélni ezt a kérdést. A tagságból származó előnyök megítélésénél jelentős különbségeket mutatott ki az Eurobarometer. Legnagyobb arányban a diákok gondolják, hogy hazánk jól járt az EU tagsággal (55%). Őket jelentősen lemaradva az egyéb szellemi foglalkozásúak, majd a háztartásbeliek és vállalkozók követik. Az EU tagság előnyös megítélése Magyarország Tanuló 55% Egyéb szellemi foglakozású Háztartásbeli Vállalkozó Menedzser Munkanélküli Nyudíjas Fizikai munkás % % % 9% 5% % 0% Hazánkban legkevésbé a munkanélküliek, a nyugdíjasok és a fizikai munkások gondolják, hogy Magyarország élni tudott a tagság által nyújtott lehetőségekkel. Az összes tagország átlagában a megkérdezettek több mint fele (5%) mondta, hogy hazája számára előnyösnek bizonyult az EU tagság. Írország csatlakozása és az azt követő gazdasági fellendülés igazi sikertörténetté vált, ezt jól mutatja, hogy a lakók 8%-a szerint előnyös volt a tagság az ország számára. Legkevésbé Magyarország, Ausztria és az Egyesült Királyság lakói gondolják azt, hogy jó dolgokat hozott hazájuk számára a csatlakozás (6%). Így ennél a kérdésnél is bebizonyosodott, hogy a korábbi lelkesedés hazánkban kiemelkedően erős szkepticizmusba csapott át néhány év leforgása alatt. 8

11 Érdemes megvizsgálni, hogy milyen tényezők miatt alakulhatott ki ez a vélemény hazánkban. 008 tavaszán az Eurobarometer külön kitért arra, hogy a tagságot pozitívan vagy negatívan megítélők milyen érveket tudnak felsorakoztatni állásfoglalásuk mögött. Ennek során kiderült, hogy a magyarok csalódottságának fő oka az, hogy úgy érzik, hazánknak nincs jelentős befolyása az EU-ban hozott döntésekre. Az EU tagság negatív megítélésének okai Magyarország A magyaroknak kevés befolyása van az EUban hozott döntésekbe % Az EU csökkenti a magyarok életszinvonalát 7% Az EU veszélyezteti a magyarok munkahelyét 5% Az EU tagságnak negatív hatása van hazánk gazdasági fejlődésére A magyaroknak fontos kérdések kezelésére a nemzeti szint alkalmas % 8% Az EU tagsága feszültséget okoz Magyarország és mások között % Az EU gyengíti hazánk befolyását a világban 6% Az EU tagságnak negatív hatása van a demokráciára 6% Az EU tagságnak negatív hatása van a békére és biztonságra % A tagságról negatívan nyilatkozók jelentős arányban számoltak be arról is, hogy véleményük szerint az EU miatt csökken az életszínvonal és a munkahelyek száma Magyarországon. Többen ragaszkodnak ahhoz is, hogy a magyarok számára fontos kérdések Magyarországon dőljenek el. A tagságról negatívan nyilatkozók tizede arról is beszámolt, hogy szerintük a tagság feszültséget kelt hazánk és néhány másik ország között. Az EU tagságot pozitívan értékelő megkérdezetteknek is volt alkalmuk kifejteni, hogy milyen tényezők alakították véleményüket. A legtöbben úgy gondolják, hogy az EU hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez és új munkalehetőségeket teremt. A tagságot hasznos dolognak tartók harmada azt is megemlítette, hogy az EU tagság segíti az országok együttműködését és csaknem ennyien mondták, hogy az EU hozzájárul a békéhez és biztonsághoz. 9

12 Az EU tagság előnyei Magyarország Új munkalehetőséget teremt Hozzájárul a gazdasági fejlődéshez % % Javítja az országok együttműködését % Hozzájárul a békéhez és a biztonsághoz 7% Javítja a magyarok életszínvonalát Hozzájárul a demokráciához 9% 9% Fontos kérdéseket képvisel Segít a globalizációs kihívásokkal szemben Nagyobb beleszólást ad a világ dolgaiba % % % A tagságot pozitívan értékelők közel ötöde gondolja, hogy az EU tagság javítja az életszínvonalat hazánkban, és hogy hozzájárul a demokráciához. Meglehetősen kevés megkérdezett, mindössze % említette, hogy az EU nagyobb beleszólást ad hazánknak a világ dolgaiba, mint amennyit önmagától elérhet hazánk. A tagságot előnyösnek és hátrányosnak megítélők arányát és az általuk megjelölt indokokat figyelembe véve elmondható, hogy mára már többen féltik a hazai életszínvonalat és munkanélküliséget az EU tagságtól, mint akik pozitív tényezőnek és munkalehetőségek forrásának tekintik azt. Felmerül a kérdés, hogy összességében milyen jelentést tulajdonítanak a megkérdezettek az EU-nak saját életükben. Az Eurobarometer 008 tavaszán kimutatta, hogy Magyarországon a megkérdezettek többsége számára az EU az utazás, tanulás és munkavállalás szabadságát jelenti elsősorban. Ezt a területet hazánkban a legfiatalabb korosztály (5 év) háromnegyede jelölte meg az EU tagság előnyeként annak ellenére, hogy ők emlékezhetnek a legkevésbé arra az időre, amikor még jelentős nehézségekbe ütközött a külföldi munkavállalás vagy tanulás. Szintén nagy arányban jelölték meg ezt a területet a 5 és 9 év közöttiek. Legkevesebben az 55 évesnél idősebb korosztályból emelték ki ezt a területet, valószínűleg azért, mert a külföldi tanulás vagy munkavállalás lehetőségre számukra a legkevésbé releváns. 0

13 Az EU jelentése Az utazás, tanulás és munkavállalás szabadsága 55% 9% Euró Béke Kulturális sokszínűség Demokrácia % % 6% % % % % 5% Munkanélküliség % 9% Magasabb bűnözés Gazdasági jólét Nagyobb beleszólás a világ dolgaiba 7% 5% 6% 7% 5% % Elégtelen ellenőrzés a külső határoknál Kidobott pénz Bürokrácia Szociális védelem % 8% % 9% % 8% 9% 9% A kulturális identitás elvesztése 6% % EU7 HU A magyar megkérdezettek második helyen azonos arányban (%) jelölték meg a békét és az eurót az EU jelentéseként, és ezt kevéssel lemaradva követi a kulturális sokszínűség és a demokrácia (%). Ezeket a területeket azonban már negatív asszociációk követték viszonylag nagy arányú megjelöléssel: a munkanélküliség (9%) és a magasabb bűnözés (7%) is a különböző területet felsoroló lista első felében szerepel. Hasonló rangsort állítottak fel az EU összes tagországának átlagában is a megkérdezettek. A legtöbben itt is az utazás, a tanulás és a munkavállalás szabadságát jelölték meg, amelyet a magyar eredményekhez hasonlóan az euró követ, bár nagyobb aránnyal, mint hazánkban. Ez volt a terület, ahol a legnagyobb különbség mutatkozott az EU átlag és a magyar eredmény között, vélhetően amiatt, hogy a magyarok számára jóval kevésbé fontos az euró, mint az olyan országokban, ahol már hivatalos fizetőeszközként használják azt.

14 Jelentősebb eltérés mutatkozott még abban, amilyen arányban a munkanélküliséggel hozták összefüggésbe az EU-t a megkérdezettek Magyarországon és az EU átlagában. Hazánkban az emberek csaknem ötöde számára jelenti az EU a munkanélküliséget is, míg az EU-ban ez az arány mindössze %. Jóval nagyobb arányban jut eszébe azonban a kidobott pénz fogalma az EU polgárainak általában az EU-ról (9%), mint a magyaroknak (%), bár mindkét arány jelentősnek mondható. Sokan azonosítják az EU-t a bürokráciával is: az EU polgárainak csaknem ötöde nyilatkozta, hogy ez jut eszébe az EU-ról. Annak ellenére, hogy több negatív fogalommal társították az EU-t a megkérdezettek, még mindig kiemelkedő arányban nyilatkozták, hogy megbíznak az EU-ban. A magyarok bizalmi listáján csak az ENSZ tudott az EU elé kerülni, bár nem túl jelentős különbséggel (% pont). Még így is a magyarok több mint fele nyilatkozta, hogy bízik az EU-ban, és ez jelentősen több annál, mint ahányan bármely nemzeti intézményünkben bíznak. Ezzel együtt is látni kell azonban, hogy jelentősen csökkent a bizalom aránya, mivel fél évvel korábban még 60% nyilatkozta hazánkban, hogy megbízik az EU-ban. A magyar megkérdezettek listáján az EU-t a rendőrség követi, amely iránt a megkérdezettek valamivel kevesebb, mint fele érez bizalmat (5%). Ezzel tovább folytatódott a rendőrségbe vetett bizalom csökkenése is: 007 tavaszán még a magyarok több mint fele bízott a rendőrségben (56%), 007 őszére ez 9%-ra csökkent. Jelentős bizalomvesztést könyvelhet el hazánkban a hadsereg és az igazságszolgáltatás is: az előbbiben fél évvel korábban még az emberek fele bízott, és ez az arány 7% ponttal csökkent 008 tavaszára. Az igazságszolgáltatásban 007 őszén még 6% bízott meg, de a legutóbbi felmérésre már 8%-ra csökkent ez az arány. Erőteljesen csökkent a kormányba és a parlamentbe vetett bizalom is: mindkettőben megbízott az emberek ötöde 007 őszén, de 008 tavaszán az előbbire csak %, az utóbbira 5% tudott bizalommal tekinteni. A politikai pártok támogatottsága nem változott, maradt a rendkívül alacsony, 0% alatti szint. A parlament és a kormány megítélésénél jelentős különbség mutatkozott aszerint, hogy politikailag melyik oldalhoz sorolták be magukat a megkérdezettek. A parlamentben a magukat baloldalinak vallók negyede bízik, a jobboldaliaknál %. Ennél is kisebb arányban bíznak a megkérdezettek a kormányban a magukat semlegesnek vallók között (%). A kormányban 5% bízott a baloldali érzelműek között, és csaknem azonos, 0% alatti volt a bizalom a magukat jobboldalinak (8%) és semlegesnek vallók (9%) között.

15 Intézményekbe vetett bizalom ENSZ 56% 5% EU 5% 50% Rendőrség 5% 6% Hadsereg % 70% Nemzeti igazságszolgáltatás 8% 6% Parlament 5% % Nemzeti kormány % % Politikai pártok 9% 8% EU7 HU Meglehetősen eltérő lista alakult ki az EU összes tagállamának átlagában. Az emberek jelentős része (70%) megbízik saját nemzeti hadseregében és a rendőrségbe vetett bizalom is jelentős (6%). Ezektől a nemzeti intézményektől némileg lemaradva következik az ENSZ (5%) és az EU (50%) a listán. A megkérdezettek közel fele megbízik a hazai igazságszolgáltatásban is. Az EU polgárainak közel harmada tekint bizalommal hazájában a parlamentre és a nemzeti kormányra. A lista végét az EU összességében is a politikai pártok zárják, bár kétszer akkora aránnyal (8%) mint hazánkban. A bizalom kérdéséhez kapcsolódik, hogy mennyire érzi az egyén véleményének figyelembevételét és érdekeinek képviseletét az egyes intézményekben, ennek ellenére jelentős eltérések mutatkoztak a bizalom kérdéséhez képest az egyén szerepének megítélésekor. Magyarországon az emberek mindössze 8%-a gondolja, hogy véleménye számít az EU-ban. Ez alig marad el az EU összes tagállamában mért eredménytől (%). Valamivel többen gondolják hazánkban, hogy itthon számít a véleményük (%), amely viszont már jelentősen kevesebb annál, ahányan az EU átlagában érzik, hogy hazájukban számít véleményük (%). Kevesen gondolják azt is, hogy európai kérdésben meghallgatják véleményét és nincs jelentős különbség abban, hogy hazai vagy EU intézménnyel kapcsolatban merül fel a kérdés: 5% mondta hazánkban, hogy a kormány meghallgatja véleményét európai kérdésekben, 7% szerint figyelnek rá oda az Európai Parlament

16 képviselői és 6% szerint az Európai Bizottság hallgatja meg szavát európai kérdésekben. Ezekben az eredményekben jelentős átfedés van, mivel több intézményt is megjelölhettek a megkérdezettek, tehát összességében azok aránya, akik szerint véleményük számít az EU-ban, nem feltétlenül tér el azokétól, akik szerint a háromból egy vagy több intézmény odafigyel szavukra. Hazánknak összességében nagyobb szerepet tulajdonítanak a magyar megkérdezettek az EU életében. Összesen % nyilatkozta, hogy Magyarország véleménye számít az EU-ban. Ennél valamivel kevesebben, 7% gondolja úgy, hogy az EU megfelelően figyelembe veszi hazánk érdekeit. A többség azonban úgy érzi, hogy az EU rákényszeríti nézeteit hazánkra. Hasonló irányban nyilatkoztak így a megkérdezettek az EU átlagában is. Az összességében meglehetősen negatív képet árnyalja azonban az eredmény, amely szerint a magyarok csupán 0%-a érti az EU működését saját bevallása szerint, és nem jelentősen magasabb ez az arány az EU összességében sem (%). A szlovén megkérdezettek a felmérések során tőlük megszokott önbizalommal nyilatkoztak a tudásukra vonatkozó kérdésben, 6% állította, hogy tisztában van az EU működésével. A legkisebb arányban az olasz megkérdezettek érzik, hogy tisztában vannak az EU folyamataival (6%). Az érdekek képviseletének és a működési mechanizmusok megértésének kérdéséből adódik annak vizsgálata, hogy különböző területekre vonatkoztatva a megkérdezettek mekkora szerepet szánnak saját kormányuknak és az EU-nak. Bár Magyarországon rendkívül alacsony azok aránya, akik megbíznak a kormányban ahhoz képest, ahányan bíznak az EU-ban, az emberek mégsem szánnak az EU-nak olyan szerepet, amelyben befolyásolhatná a kormány döntéseit hazai vonatkozású kérdésekben. A legkisebb szerepet a hazai egészségügyben és a nyugdíjakkal kapcsolatban meghozott döntésekben szánják a magyarok az EU-nak. A legtöbb gazdasági és szociális kérdésben az emberek jóval arányban tartanák meg a magyar kormány hatáskörében a döntések meghozatalát, mint ahányan az EU-nak beleszólást engednének ezekbe a kérdésekbe.

17 Az EU hatásköre (Magyarország) Egészségügy Nyugdíjak Az oktatási rendszer Adóügyek Közlekedés Társadalmi jólét A munkanélküliség elleni küzdelem Az infláció elleni küzdelem Mezőgazdaság és halászat Gazdaság Fogyasztóvédelem 75% 75% 70% 68% 59% 58% 56% 55% 5% 5% 5% % % 9% 0% 9% 0% % % % 6% 6% Verseny Bevándorláspolitika Energia Nehéz gazdasági helyzetben lévő régiók támogatása Bűnözés elleni küzdelem Környezetvédelem Tudományos és technológiai kutatás Kül- és biztonságpolitika Terrorizmus elleni küzdelem 7% 5% % 0% 8% 5% % % % 55% 6% 6% 67% 7% 7% 7% 75% 87% Magyar Kormány EU Összességében elmondható, hogy bár nem bíznak a nemzeti intézményekben a magyarok, mégis inkább megtartanák nemzeti hatáskörben a szociálpolitikai ügyek többségét. Azokon a területeken azonban, amelyek nemzetközi összefogást tesznek szükségessé vagy jelentős befektetéseket igényelnek, ott lemondanának a nemzeti kormány befolyásáról az EU javára. 5

18 IV. Az EU intézményei Az Eurobarometer 008 tavaszán részéletesebben vizsgálta azt, hogy mennyire bíznak meg az emberek nemzeti intézményeikben és az EU-ban. E mellett azt is vizsgálta, hogyan oszlik meg a bizalom az EU egyes intézményei között, illetve hogy mennyire tulajdonítanak fontos szerepet a megkérdezettek az egyes intézményeknek. Ezeknél a kérdéseknél sem zárta ki az egyik válasz a többit, tehát több intézményt is fontosnak vagy bizalomra méltónak minősíthettek a megkérdezettek. Az eredmények azt mutatják, hogy az EU polgárai legnagyobb arányban az Európai Parlamentben bíznak (5%). Ettől nem sokkal maradt el azok aránya sem, akik az Európai Központi Bankban (50%) és az Európai Bizottságban (7%) bíznak. A felsorolt intézmények közül a legkevesebb bizalmat az Európai Unió Tanácsa (%) vívta ki. Az EU intézményeibe vetett bizalom (EU) 5% 50% 7% % 7% % % 7% % 6% 6% 6% Az Európai Parlament Az Európai Központi Bank Az Európai Bizottság Az Európai Unió Tanácsa Bízik Nem bízik Az eredmények értékelésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni azonban, hogy jelentős volt azon válaszadók aránya, akik nem adtak választ a kérdésre, mivel nem tudták vagy nem akarták megítélni azt. Az Eurobarometer az egyes intézményekbe vetett bizalom megítélésekor az okokra is kitért. Ennek során kiderült, hogy a legtöbben azért bíznak meg az Európai Parlamentben, mert szerintük az demokratikus úton hozza meg döntéseit (6%). Azok közül, akik nem bíznak az Európai Parlamentben, a legtöbben azzal magyarázzák véleményüket, hogy az intézmény túlságosan távol van az egyszerű emberektől (%). Hasonló tényezőket figyelhetünk meg az Európai Bizottsággal kapcsolatos bizalmi szint vizsgálatakor. Az intézményben megbízók közül a legtöbben (8%) úgy látják, hogy a Bizottság demokratikus döntéseket hoz. Csaknem ugyanennyien mondták, hogy szerintük az intézmény jól megvédi az EU polgárainak érdekeit. 6

19 Emellett a legtöbben azért nem bíznak a Bizottságban, mert túlságosan távol esik a hétköznapi emberektől (%). Sokan azt is megjelölték a bizalmatlanságuk okaként, hogy nem jutnak elég információhoz az intézményről (6%). Ugyanezek a minták ismétlődtek meg az Európai Unió Tanácsának megítélésekor. Akik bíznak benne, azok a demokratikus döntéshozatalt és a megfelelő érdekképviseletet emelték ki okként. Akik nem bíznak benne, azok többsége úgy érzi, hogy a hétköznapi élettől nagyon távol esik az intézmény, illetve ennél a kérdésnél is sokan említették, hogy nem jutnak elegendő információhoz. Kissé más megfontolásokat tárt fel az Eurobarometer az EU Központi Bankjának megítélésekor. A legtöbben (%) azért bíznak benne, mert szerintük az megvédi a közös fizetőeszköz, az euró erősségét, ezáltal pozitívan befolyásolja az európai gazdaságot. Azt is sokan tartották fontosnak megemlíteni, hogy az Európai Központi Bank hatékonyan védelmezi Európát egy pénzügyi válsággal szemben. A bizalmatlanok többsége itt is úgy gondolja, hogy nincs elég információja az intézményről. Az egyes intézményekkel kapcsolatos bizalmatlanságnál minden esetben szerepet játszott egy általánosabb bizalmatlanság is: minden intézménynél 7% körüli volt azok aránya, akik azért nem bíztak meg az intézményben, mert szerintük általában jobb, ha az ember nem bízik politikusokban, politikai intézményekben, vagy az Európai Központi Bank esetében bankokban vagy bankárokban. Az EU polgárai közül jóval többen tartják fontosnak az intézményeket, mint ahányan megbíznak bennük. A megkérdezettek háromnegyede határozottan állította, hogy az Európai Parlament fontos szerepet tölt be. Hasonló arányban látják fontosnak az Európa Központi Bankot is (7%). Valamivel kevesebben tartják fontosnak az EUban az Európai Bizottságot (68%) és legkevesebben az Európai Unió Tanácsának szerepét emelték ki (60%). Az EU intézményeinek megítélése (EU) 75% 7% 68% 60% % % % % 8% 0% % 8% Az Európai Parlament Az Európai Központi Bank Az Európai Bizottság Az Európai Unió Tanácsa Fontos Nem fontos 7

20 Az egyes intézmények jelentőségének megállapításakor is nagyon magas volt azok aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak válaszolni a kérdésre: az Európai Unió Tanácsának jelentősségét például a megkérdezettek 8%-a nem akarta vagy nem tudta megállapítani. A bizalom és a fontosság kérdésével együtt felmerült az is, hogy vajon az EU polgárai mennyire tartják átláthatónak az EU intézményeit. Az eredmény nem lett túl biztató: az összes tagország átlagában a megkérdezettek körülbelül negyede gondolja, hogy transzparens az intézmények működése és hasonló arányban tartják átláthatónak saját nemzeti közigazgatásuk működését. Intézmények átláthatósága EU intézményei 0% 6% Közigazgatás % % EU7 HU Még ennél is kedvezőtlenebb képet rajzoltak Magyarország polgárai, akik ötöde szerint átlátható az EU intézményeinek működése. Rendkívül alacsony, mindössze % azok aránya, akik a magyar közigazgatást átláthatónak tartják hazánkban. Az eredmények szerint több magyar tulajdonít transzparens működést az EU intézményeinek, mint a hazai intézményeknek. Bár a nemzeti közigazgatással kapcsolatos ismereteket nem vizsgálta külön az Eurobarometer, arra 008 tavaszán is kitért, hogy mennyit tudnak a megkérdezettek az EU aktuális körülményeiről. Ennek során kiderült, hogy az EU polgárainak mindössze ötöde hallott Szlovénia soros elnökségéről és arról sem tudnak sokkal többen, hogy Franciaország következik a sorban (7%). A soros elnökség intézményének létezéséről a megkérdezettek fele rendelkezett információval. A kérdések során az is kiderült, hogy a megkérdezettek mintegy negyede szerint 5 tagállamból áll az EU, 5% cáfolta ezt az állítást és % inkább nem akart választ adni. Azt már jóval többen tudták, hogy Svájc nem EU-tag (68%), bár sokan itt is inkább tartózkodtak (8%). Leginkább az eurózóna tagjainak számára vonatkozó kérdés osztotta meg az EU polgárait, 8% szerint ez tagból áll, % inkább nem válaszolt és % ismerte fel helyesen, hogy hamis a tagra vonatkozó állítás. 8

21 A magyarok az EU átlagánál jobban szerepeltek az EU tagjainak számára vonatkozó kérdésnél (67%) és Svájc tagságának kérdésénél (70%), a többi kérdésre valamivel kisebb arányban adtak helyes választ, mint az EU polgárai általában. V. Az EU jövője Az Eurobarometer felmérés az EU jelenlegi helyzetének megítélése mellett azt is fontosnak tartotta megvizsgálni, hogyan látják az EU polgárai az EU jövőjét. Ennek során kiderült, hogy az EU átlagában a megkérdezettek több mint fele optimista (6%). A magyar megkérdezettek valamivel alacsonyabb arányban adtak pozitív választ, de többségükben még ők is optimisták (5%). A megkérdezettek azt is kifejthették, hogy milyen arányban támogatják az EU további fejlődésének irányait. A magyar megkérdezettek többségükben valamennyi felsorolt területet támogatják, legnagyobb arányban a közös védelmi-és biztonságpolitikát, legkevésbé az Európai Monetáris Uniót. Az EU stratégiai területeinek támogatottsága Közös védelmiés biztonságpolitika 79% 76% Közös külpolitika 68% 76% Az Európai Unió további bővítése, hogy a következő években más országok is tagok legyenek 7% 65% EMU EU7 6% 60% HU 9

22 Kissé más sorrend alakult ki az EU összes tagországának átlagát tekintve, bár az első helyen itt is a közös védelmi- és biztonságpolitika áll (76%). Ezt a közös külpolitika, majd az EMU megteremtése követi. Az EU polgárainak kevesebb, mint fele támogatja az EU további bővítését (7%). Nemcsak általánosságban, hanem egyenként is alkalmuk volt az EU polgárainak megmondaniuk, hogy támogatják-e az EU bővítését az adott állammal. Ennek során kiderült, hogy a megkérdezettek elsősorban azon országok felvételét támogatnák, akik eddig még nem jelezték csatlakozási szándékukat, és kevésbé lelkesek a csatlakozni kívánó országokkal szemben. EU bővtésének támogatása egyes országokkal Svájc 8% 77% Norvégia 8% 78% Horvátország 5% 80% Izland 7% 7% Montenegro % 5% Ukrajna 8% % Bosznia - Hercegovina 6% 0% Törökország % 5% Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság 5% 0% Albánia 8% % Koszovó 7% % Szerbia 7% 8% EU7 HU 0

23 A magyar megkérdezetteknél kissé árnyaltabb volt ez a kép, mivel az összes tagország közül hazánk támogatja leginkább Horvátország tagságát: hazánkban az emberek 80%-a szeretné szomszédunkat is az EU tagjai között látni, míg az EU átlagában mindössze 5% ez az arány. Jóval kevésbé voltak lelkesek a magyar megkérdezettek a többi hozzánk közel eső ország tagságának támogatásával, többséget csak Montenegro kapott (5%). A legkevesebben Szerbiát és Koszovót szeretnék az EU tagjai között köszönteni (7%). Horvátország mellett jelentősebb különbség mutatkozott Magyarország és az EU átlagában Törökország tagságának megítélésekor. A magyarok 5%-ban támogatnák a török tagságot, az EU összes megkérdezett polgára csak %-ban vélekedik így. A legerősebben Görögország (78%) és Ciprus (85%) polgárai ellenzik, hogy Törökország is helyet kapjon az EU-ban. Más arányok rajzolódnak ki akkor, ha a kérdés úgy merül fel: támogatnák-e Törökország tagságát, amennyiben az teljesíti az összes kiszabott kritériumot? Ebben az esetben már a megkérdezettek körülbelül fele támogatná Törökország felvételét Cipruson és Görögországban is. Egyes országok csatlakozásának hatásaira is kitért az Eurobarometer felmérés. A megkérdezettek arra is válaszolhattak, hogy véleményük szerint Bosznia- Hercegovina, Szerbia, Montenegró, Koszovó, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Horvátország és Albánia csatlakozása elősegítené-e a stabilitás megteremtését a nyugat-balkáni térségben. Az EU polgárainak csaknem fele (8%) szerint pozitív hatása lenne az említett országok csatlakozásának, ugyanennyien válaszoltak igennel hazánkban is. Az EU átlagában megkérdezettek 9%-a szerint nem hozna pozitív változást a felsorolt országok csatlakozása.

24 VI. Az EU polgárainak hangulata Bár az EU polgárainak többsége optimista az EU jövőjét illetően, mindössze % nyilatkozta, hogy szerinte egyértelműen jó irányba haladnak a dolgok az EU-ban. A megkérdezettek negyede úgy látja, hogy kimondottan rossz irányba haladnak a dolgok és körülbelül ötöde inkább semleges álláspontra helyezkedik a kérdésben. A dolgok alakulása az EU-ban % 7% 5% 9% 9% 9% EU7 HU Jó irányba haladnak a dolgok Rossz irányba haladnak a dolgok Egyik sem Magyarországon az emberek többsége szintén a jó irányt látja, de jóval kisebb arányban, mint az EU polgárai. Jóval negatívabban látják viszont a magyarok a dolgok alakulását hazánkban, mindössze % szerint mennek jó irányba a dolgok és az elsöprő többség szerint rossz irányba haladnak hazánk dolgai. A dolgok alakulása az országban 79% % 5% EU7 HU % 9% 5% Jó irányba haladnak a dolgok Rossz irányba haladnak a dolgok Egyik sem

25 Az EU polgárai is általában jóval kisebb arányban vannak arról meggyőződve, hogy pozitív fejlemények tapasztalhatók országukban, mint ahányan a negatív események sorozatát látják (5%), azonban Magyarország pesszimizmusát nem sikerült felülmúlni, de még csak megközelíteni sem. Kisebb különbség mutatkozik viszont abban, ahogy gyermekeik jövőjét megítélik a magyarok és az EU polgárai általában. A megkérdezettek több mint 60%-a szerint a mostani gyermekek jövője nehezebb lesz, mint amilyennek saját generációjának sorsa bizonyult. Gyermekek jövője 6% 6% 7% 6% 8% 8% Könnyebb lesz Nehezebb lesz Ugyanolyan lesz EU7 HU A megkérdezettek csaknem ötöde vélte, hogy ugyanolyan lesz a gyerekek jövője, mint amilyen a saját korosztálya előtt is állt annak idején, és ennél alig kevesebben mondták, hogy könnyebb sorsuk lesz a mostani gyerekeknek. A pesszimizmust alátámaszthatja, hogy sokan a saját életükben is negatív tendenciákat tapasztalnak. Az EU-ban a megkérdezettek körülbelül fele, Magyarországon 66%-a érzi azt, hogy az öt évvel ezelőtti helyzethez képest kevesebbet engedhet meg magának háztartása anyagilag a mindennapi életben. Vásárlóerő 66% 5% 9% 8% 5% 8% Javult Változatlan Romlott EU7 HU

26 Az EU átlagában a megkérdezettek 7%-a, Magyarországon 58% mondta, hogy a hónap végén esedékes számlák kifizetéséve már nehézségei vannak. Különbségek mutatkoztak hazánk és az EU átlagában a különböző személyes javak birtoklásában is. Kivételt a televízió képez, amely mind Magyarországon, mind az EU-ban megtalálható a háztartások 98%-ában. A teljesen kifizetett és saját tulajdonban levő ház vagy lakás egyetlen bár értéket tekintve a legnagyobb vagyontárgy a felsoroltak közül, amelyet nagyobb arányban birtokolnak a magyarok mint az EU polgárai: hazánkban 67% rendelkezik ilyennel, míg az EU-ban csupán %. A legnagyobb különbséget az autó birtoklásában mérte az Eurobarometer: az EU átlagában a megkérdezettek 7%-ában van autója, hazánkban viszont csak % büszkélkedhet ilyennel. Lemaradásunk van viszont CD és DVD lejátszó és számítógép birtoklásában, illetve Internet-előfizetésben is. Ez utóbbi jelentősen nőtt fél év alatt, 007 őszén még 7% számolt be otthoni Internet-hozzáférés meglétéről, míg 008 tavaszán már %. Ezzel párhuzamosan %-ról 7%-ra nőtt a háztartásokban található számítógépek aránya is hazánkban.

27 VII. Összefoglaló A 008 tavaszán végzett Eurobarometer felmérése szerint nem bizonyult tartósnak az a jelenség, amely szerint a magyarok kiemelkedően pesszimista beállítottságuk ellenére a tagállamok átlagát meghaladó lelkesedést mutatnak az EU tagság iránt. Hazánkban a megkérdezettek alig több mint harmada érzi azt, hogy az ország számára hasznos volt a csatlakozás. A csatlakozás idején az EU tagság még a magyar megkérdezettek több mint fele számára jó dolognak tűnt, 008 tavaszán már csak a megkérdezettek harmada gondolkodott hasonlóan. Az EU lakóinak fele még mindig kimondottan pozitív dologként értékeli hazája tagságát. A tagságot jó dolognak tartók arányánál valamivel magasabb azok aránya hazánkban, akikben bevallásuk szerint pozitív kép él az EU-ról. Még többen helyezkedtek semleges álláspontra ennél a kérdésnél. Foglalkozást tekintve a diákok csoportja volt az egyetlen, amelyen belül a megkérdezettek több mint fele szerint jó dolog hazánk számára az EU tagjának lenni. Az EU tagságot pozitívan értékelő megkérdezetteknek közül a legtöbben úgy gondolják, hogy az EU hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez és új munkalehetőségeket teremt. A tagságot hasznos dolognak tartók harmada azt is megemlítette, hogy az EU tagság segíti az országok együttműködését és csaknem ennyien mondták, hogy az EU hozzájárul a békéhez és biztonsághoz. Az Eurobarometer 008 tavaszán kimutatta, hogy Magyarországon a megkérdezettek többsége számára az EU az utazás, tanulás és munkavállalás szabadságát jelenti elsősorban. Annak ellenére, hogy több negatív fogalommal is társították az EU-t a magyar megkérdezettek, még mindig kiemelkedő arányban nyilatkozták, hogy megbíznak az EU-ban. A magyarok bizalmi listáján csak az ENSZ tudott az EU elé kerülni, bár nem túl jelentős különbséggel. A magyarok hangulata továbbra is a legrosszabbak között van az EU tagjai és tagjelölt államainak sorában és még a korábbi szinteket is alulmúlta 008 tavaszán. A felmérésben résztvevő országok közül csak a bolgárok előzik meg hazánkat borúlátásban. Nemcsak saját életüket tekintve pesszimisták a magyarok, de a hazai gazdasági élet alakulásában és a munkavállalási lehetőségekben és körülményekben sem számítanak sok jóra a közeljövőben Az EU jövőjével kapcsolatban az EU átlagában a megkérdezettek jóval több mint fele optimista. A magyar megkérdezettek valamivel több mint fele bizonyult derűlátónak. Jóval negatívabban látják viszont a magyarok a dolgok alakulását hazánkban, mindössze % szerint mennek jó irányba a dolgok és az elsöprő többség szerint rossz irányba haladnak hazánk dolgai. A magyarok többsége az EU fejlesztésének valamennyi területét támogatja, legnagyobb arányban a közös védelmi-és biztonságpolitikát, majd a közös külpolitikát, a további bővítést és végül az Európai Monetáris Uniót. 5

28 VIII. Mellékletek, A vizsgálat magyar nyelvű kérdőíve Q Kérem, mondja meg milyen ország állampolgára Ön? TÖBB VÁLASZ LEHETSÉGES Belgium Dánia Németország Görögország Spanyolország Franciaország Írország Olaszország Luxemburg Hollandia Portugália Egyesült Királyság (Nagy-Britannia, Észak-Írország) Ausztria Svédország Finnország Ciprusi (Dél) - Köztársaság Csehország Észtország Magyarország Lettország Litvánia Málta Lengyelország Szlovákia Szlovénia Bulgária Románia Más ország (8-70),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,, 6

29 QA Ha találkozik a barátaival, milyen gyakran vitatnak meg politikai témájú kérdéseket? gyakran néha soha (7) QA Ön, ha valamilyen kérdésben van egy kialakult, határozott álláspontja, milyen gyakran kapja magát azon, hogy meg akarja győzni barátait, rokonait, vagy munkatársait a saját álláspontjáról? Ez OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET! gyakran megtörténik időnként megtörténik ritkán történik meg, vagy sohasem történik meg -NE OLVASSA FEL! (7) 5 QA Összességében Ön nagyon elégedett, inkább elégedett, nem nagyon elégedett vagy egyáltalán nem elégedett az életével? OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET! Nagyon elégedett Inkább elégedett Nem nagyon elégedett Egyáltalán nem elégedett (7) 5 7

30 QAa Mit vár Ön az elkövetkező hónaptól: a következő hónap alatt jobb lesz, rosszabb lesz, vagy ugyanolyan marad OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET! JOBB ROSSZAB B UGYANOL YAN (7) (75) (76) (77) (78) 5 6 (79) az Ön élete általában a gazdasági helyzet Magyarországon háztartásának anyagi helyzete a munkavállalási lehetőségek Magyarországon az Ön munkavállalói helyzete A gazdasági helyzet az Európai Unióban QA5a Kérem, a következő területekről mondja meg, hogy Ön szerint azok állapota Magyarországon az európai országok átlagánál jobbak, vagy pedig rosszabbak! (MUTASSA A KÁRTYÁT A FOKOZATOKKAL! - SORONKÉNT EGY VÁLASZ LEHETSÉGES.) (OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET! - ROTÁLJA!) Sokkal jobb Valamenny ivel jobb Valamenny ivel rosszabb Határozott an rosszabb (86) (87) (88) (89) (90) A magyar gazdaság helyzete 5 A foglalkoztatottság helyzete 5 Magyarországon A megélhetési költség 5 Magyarországon Az energiaárak 5 Magyarországon 5 Az életszínvonal 5 Magyarországon 8

31 QA6a Mit gondol, mi az a két legfontosabb probléma, amelyekkel ma Magyarország szembenéz? MUTASSA A KÁRTYÁT - OLVASSA FEL - MAXIMUM VÁLASZ LEHETSÉGES! Bűnözés Gazdasági helyzet Áremelkedések és infláció Adózás Munkanélküliség Terrorizmus Honvédelem és külpolitika Lakásügy Bevándorlás Egészségügyi ellátórendszer Az oktatási rendszer Nyugdíjak Környezetvédelem Energiával kapcsolatos kérdések Más (Spontán) (96-),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,,, 5, 6, QA7a Általában véve, Ön szerint Magyarország Európai Uniós tagsága egy OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET! jó dolog, rossz dolog, se nem jó, se nem rossz dolog? (8) QA8a Mindent figyelembe véve, Ön szerint Magyarországnak előnyére vált Európai Uniós tagsága? előnyére vált nem vált előnyére (9) 9

32 QA9a A következők közül, melyek azok a fő okok, amelyekből azt gondolja, hogy Magyarországnak előnye van az Európai Uniós tagságból? (MUTASSA A KÁRTYÁT - ROTÁLJA - MAX. VÁLASZ LEHETSÉGES) Az Európai Unió hozzájárul a demokráciához Magyarországon Az Európai Unió hozzájárul a béke fenntartásához és a biztonság megszilárdításához Az Európai Unió hozzájárul a gazdasági fejlődéshez Magyarországon Bizonyos kérdésekkel, amelyek a magyar emberek számára fontosak, legjobban Európai Uniós szinten foglalkoznak Az Európai Uniós tagság javítja Magyarország és a többi ország együttműködését A magyar népnek jelentős befolyása van az Európai Unióban hozott döntésekre Az Európai Unió nagyobb beleszólási lehetőséget ad a magyar népnek a világ dolgaiba Az Európai Unió javítja a magyar emberek életszinvonalát Az Európai Unió segíti a magyar embereket, hogy szembesüljenek az új globalizációs kihívásokkal Az Európai Unió új munkalehetőséget teremt a magyar emberek számára Ön általában támogatja az Európai Uniót Egyéb (SPONTÁN) (-6),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,, 0

33 QA0a A következők közül melyek azok a fő okok, amelyekből azt gondolja, hogy Magyarországnak nem előnyös az Európai Uniós tagság? (MUTASSA A KÁRTYÁT - ROTÁLJA - MAX. VÁLASZ LEHETSÉGES) Az Európai Uniós tagságnak negatív hatása van a demokráciára Magyarországon Az Európai Uniós tagságnak negatív hatása van a béke fenntartására és a biztonság garantálására Az Európai Uniós tagságnak negatív hatása van Magyarország gazdasági fejlődésére Azokkal a problémákkal, amelyek a magyar nép számára fontosak, a legjobban országos szinten foglalkoznak Az Európai Unió tagsága bizonyos feszültséget okoz Magyarország és a többi ország között A magyar népnek nagyon kevés befolyása van az Európai Uniós szinten hozott döntésekbe Magyarország hangját a világon az EU-s tagság gyengíti Az Európai Unió csökkenti a magyar emberek életszinvonalát Az Európai Uniós tagság sebezhetőbbé teszi Magyarországot a globalizáció negatív hatásaival szemben Az Európai Unió veszélyezteti a magyar emberek munkahelyét Ön általában az Európai Unió ellen van (SPONTÁN) Egyéb (SPONTÁN) NT (60-7),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,, QAa Jelen pillanatban, általában véve, Ön hogyan gondolja, hogy a dolgok jó irányba vagy rossz irányba mennek? EGY VÁLASZ LEHETSÉGES SORONKÉNT OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET A dolgok jó irányba mennek A dolgok rossz irányba mennek Se nem jó, se nem rossz irányba (SPONTÁ N) (86) Magyarországon (87) Az Európai Unióban

34 QA Most azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy mennyire bízik Ön a következő intézményekben? Kérem a felsorolt intézmények mindegyikéről mondja meg, hogy inkább bízik bennük, vagy inkább nem bízik bennük. OLVASSA FEL INKÁBB BÍZIK INKÁBB /NIN NEM BÍZIK CS VÉLEMÉN YE (90) (9) (9) (9) (9) 5 (95) 6 (96) 7 (97) 8 (98) 9 0 A sajtó rádió televízió Az internet igazságszolgáltatás/magyar jogrendszer rendőrség hadsereg politikai pártok a magyar kormány a magyar parlament (99) (00) az Európai Unió (0) az ENSZ QA És általánosságban véve nagyon pozitív, inkább pozitív, semleges, inkább negatív, vagy nagyon negatív kép él Önben az Európai Unióról? nagyon pozitív inkább pozitív semleges inkább negatív nagyon negatív (0) 5 6

35 QA Mit jelent Önnek személyesen az Európai Unió? MUTASSA A KÁRTYÁT - OLVASSA FEL - TÖBB VÁLASZ LEHETSÉGES - ROTÁLJA: OLVASSA EGYSZER FENTRŐL LEFELÉ - EGYSZER PEDIG LENTRŐL FELFELÉ. Béke Gazdasági jólét Demokrácia Szociális védelem Az utazás, tanulás és munkavállalás szabadsága bárhol az Európai Unióban. Kulturális sokszínűség Nagyobb beleszólás a világ dolgaiba Euró Munkanélküliség Bürokrácia Kidobott pénz A kulturális identitás elvesztése Magasabb bűnözés Elégtelen ellenőrzés a külső határoknál Egyéb (SPONTÁN) (0-8),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,,,,, 5, 6,

36 QA5a Kérem, mondja meg minden egyes állítással kapcsolatban, inkább egyetért vele vagy inkább nem ért vele egyet? OLVASSA FEL! INKÁBB EGYETÉR T INKÁBB NEM ÉRT EGYET Úgy érzem, nagyobb biztonságban vagyok, mert (9) Magyarország az Európai Unió tagja Úgy érzem, gazdaságilag szilárdabbak vagyunk, mert Magyarország az Európai Unió tagja (0) Úgy érzem, gazdaságilag szilárdabbak vagyunk, mert Magyarország az euró-övezet tagja () A véleményem/szavazatom számít az Európai () Unióban () 5 Az én szavam számít Magyarországon 6 Európai kérdésekben, a kormányom meghallgatja a () szavamat 7 Európai kérdésekben az Európai Parlament tagjai (5) hallgatják meg a szavamat 8 Európai kérdésekben az Európai Bizottság hallgatja (6) meg a szavamat 9 Értem, hogyan működik az Európai Unió (7) 0 Magyarország véleménye számít az Európai Unióban (8) Az Európai Unió megfelelően figyelembe veszi (9) Magyarország érdekeit. (0) Az Európai Unió rákényszeríti a nézeteit Magyarországra QA6 Hallott már Ön a(z) OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET HALLOTT NEM HALLOTT (6) az Európai Parlamentről (7) az Európai Bizottságról (8) az Európai Unió Tanácsáról (9) az Európai Központi Bankról

37 QA7 Mit gondol, hogy ezek mindegyike fontos szerepet játszik vagy nem játszik fontos szerepet az Európai Unió életében? OLVASSA FEL A VÁLASZLEHETŐSÉGEKET FONTOS SZEREPE T JÁTSZIK NEM JÁTSZIK FONTOS SZEREPE T (0) Az Európai Parlament () Az Európai Bizottság () az Európai Unió Tanácsa () az Európai Központi Bank QA8 Most kérem, mondja meg e szervezetek, intézmények mindegyikéről, hogy Ön inkább bízik bennük, vagy inkább nem bízik bennük? OLVASSA FEL! INKÁBB BÍZIK INKÁBB NEM BÍZIK () az Európai Parlament (5) az Európai Bizottság (6) az Európai Unió Tanácsa (7) az Európai Központi Bank QA9a A következők közül melyek azok a fő okok, amelyek miatt az Európai Parlamentben bízhatunk? (OLVASSA FEL - ROTÁLJA - MAX. VÁLASZ LEHETSÉGES) Az Európai Parlamentben hozott döntések demokratikus úton történnek Az Európai Parlamentben hozott döntések hozzájárulnak Magyarország gazdasági fejlődéséhez Az Európai Parlament jól védi az európai állampolgárok érdekeit Ön jól tájékozott az Európai Parlament tevékenységéről Az Európai Parlament tagjai vannak a legjobb helyzetben ahhoz, hogy az Európai Unió kérdéseiről, mint egészről döntsenek Az Európai Parlament jól képviseli az Ön véleményét Európáról Ön megbízik az Európai Parlament tagjaiban Ön általában támogatja az Európai Uniót (SPONTÁN) Ön általában megbízik a politikai intézményekben/ politikusokban (SPONTÁN) Egyéb (SPONTÁN) NT (8-58),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 5

38 QA0a A következők közül melyek azok a fő okok, amelyek miatt nem bízik az Európai Parlamentben? (OLVASSA FEL - ROTÁLJA - MAX. VÁLASZ LEHETSÉGES) Az Európai Unióban hozott döntések nem demokratikus úton történnek Az Európai Parlamentben hozott döntéseknek negatív hatása van Magyarország gazdasági fejlődésére Az Európai Parlament távol van az átlag állampolgártól Nem rendelkezik elegendő információval az Európai Parlamenttel kapcsolatban Az Európai Parlament tagjai nincsenek a legjobb helyzetben ahhoz, hogy az Európai Unió kérdéseiről, mint egészről döntsenek Az Európai Parlament nem képviseli jól az Ön véleményét Európáról Ön nem bízik meg az Európai Parlament tagjaiban Ön általában az Európai Unió ellen van (SPONTÁN) Ön általában nem bízik meg a politikai intézményekben/ politikusokban (SPONTÁN) Egyéb (SPONTÁN) (70-80),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, QAa A következők közül melyek azok a fő okok, amelyek miatt megbízik az Európai Bizottságban? (OLVASSA FEL - ROTÁLJA - MAX. VÁLASZ LEHETSÉGES) Az Európai Bizottság által hozott döntések demokratikus úton történnek Az Európai Bizottság hozzájárul Magyarország gazdasági fejlődéséhez Az Európai Bizottság jól védi az Európai állampolgárok érdekeit Ön jól tájékozott az Európai Bizottság működéséről Az Európai Bizottság a legjobb helyzetben van ahhoz, hogy hasznos javaslatokat tegyen az Európai Unióra, mint egészre Ön megbízik a Bizottság tagjaiban Az Európai Bizottság megfelelően képviseli az Ön véleményét Európáról Ön általában támogatja az Európai Uniót (SPONTÁN) Ön általában megbízik a politikai intézményekben/ politikusokban (SPONTÁN) Egyéb (SPONTÁN) NT (9-0),,,, 5, 6, 7, 8, 9, 0,, 6

EURÓPAI VÁLASZTÁSOK Választások előtti közvélemény-kutatás - Első fázis Első eredmények: Az európai átlag és a főbb tendenciák országok szerint

EURÓPAI VÁLASZTÁSOK Választások előtti közvélemény-kutatás - Első fázis Első eredmények: Az európai átlag és a főbb tendenciák országok szerint Kommunikációs Főigazgatóság C. Igazgatóság - Kapcsolat a polgárokkal KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ EGYSÉG EURÓPAI VÁLASZTÁSOK 2009 2009/05/27 Választások előtti közvélemény-kutatás - Első fázis Első eredmények:

Részletesebben

EUROBAROMETER 68. Közvéleménykutatás az Európai Unióban

EUROBAROMETER 68. Közvéleménykutatás az Európai Unióban Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 68 Közvéleménykutatás az Európai Unióban 007 ŐSZ NEMZETI JELENTÉS Standard Eurobarometer 68 / 007 Ősz TNS Opinion & Social MAGYARORSZÁG A kutatás

Részletesebben

Standard Eurobarométer 88. Közvéleménykutatás az Európai Unióban

Standard Eurobarométer 88. Közvéleménykutatás az Európai Unióban Közvéleménykutatás az Európai Unióban A kutatás az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatóságának kérésére és koordinálásával zajlott. Ez a jelentés az Európai Bizottság i Képviselete számára készült.

Részletesebben

EUROBAROMETER 70 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG

EUROBAROMETER 70 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 70 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 008 ŐSZ NEMZETI JELENTÉS Standard Eurobarometer 70 / 008 Ősz TNS Opinion & Social MAGYARORSZÁG A kutatás

Részletesebben

EUROBAROMETER 66 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN NEMZETI JELENTÉS

EUROBAROMETER 66 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN NEMZETI JELENTÉS Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 66 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2006 ŐSZ NEMZETI JELENTÉS Standard Eurobarometer 66 / 2006 Ősz TNS Opinion & Social MAGYARORSZÁG A kutatás

Részletesebben

NEMZETI JELENTÉS: MAGYARORSZÁG

NEMZETI JELENTÉS: MAGYARORSZÁG Candidate Countries Eurobarometer European Commission EUROBAROMETER 2004.1 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS A TAGJELÖLT ÉS CSATLAKOZÓ ORSZÁGOKBAN Terepmunka: 2004 február-március Nyilvánosságra hozatal: 2004 július

Részletesebben

EURÓPAI VÁLASZTÁSOK, Standard Eurobarometer (EB 71): január február Első eredmények: európai átlag és fontosabb országos tendenciák

EURÓPAI VÁLASZTÁSOK, Standard Eurobarometer (EB 71): január február Első eredmények: európai átlag és fontosabb országos tendenciák Kommunikációs Főigazgatóság C Igazgatóság A Polgárokkal Való Kapcsolattartás Osztálya KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ EGYSÉG EURÓPAI VÁLASZTÁSOK, 2009 2009/03/27 Standard Eurobarometer (EB 71): 2009. január február

Részletesebben

EUROBAROMETER 65 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2006 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS

EUROBAROMETER 65 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2006 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 65 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 006 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS Standard Eurobarometer 65 / 006 Tavasz TNS Opinion & Social MAGYARORSZÁG A kutatás

Részletesebben

Pán-európai közvéleménykutatás a foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozóan Reprezentatív eredmények az Európai Unió 27 tagországában

Pán-európai közvéleménykutatás a foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozóan Reprezentatív eredmények az Európai Unió 27 tagországában Pán-európai közvéleménykutatás a foglalkoztatás biztonságára és az egészségre vonatkozóan Reprezentatív eredmények az Európai Unió 2 tagországában Eredményeket tartalmazó csomag az EU2 és Magyarország

Részletesebben

Észrevételek ( 1 ) Részletes vélemények ( 2 ) EFTA ( 3 ) TR ( 4 ) Belgium Bulgária Cseh Közt.

Észrevételek ( 1 ) Részletes vélemények ( 2 ) EFTA ( 3 ) TR ( 4 ) Belgium Bulgária Cseh Közt. 2010.6.24. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 164/3 A Bizottság által közölt tájékoztatás az Európai Parlament és a Tanács műszaki szabványok és szabályok, valamint az információs társadalom szolgáltatásaira

Részletesebben

A évi európai választások másodelemzése Távolmaradás és választói magatartásformák a évi európai választásokon

A évi európai választások másodelemzése Távolmaradás és választói magatartásformák a évi európai választásokon Kommunikációs Főigazgatóság Közvélemény-figyelő Osztály Brüsszel, 2012. november 13. A 2009. évi európai választások másodelemzése Távolmaradás és választói magatartásformák a 2009. évi európai választásokon

Részletesebben

AZ EURÓPAI HALÁSZAT SZÁMOKBAN

AZ EURÓPAI HALÁSZAT SZÁMOKBAN AZ EURÓPAI HALÁSZAT SZÁMOKBAN Az alábbi táblázatok a közös halászati politika (KHP) egyes területeinek alapvető statisztikai adatait mutatják be a következő felbontásban: a tagállamok halászflottái 2014-ben

Részletesebben

TANULMÁNY Közvélemény-kutatási sorozat Kommunikációs Főigazgatóság

TANULMÁNY Közvélemény-kutatási sorozat Kommunikációs Főigazgatóság Parlaméter 2016 Tájékoztató elemzés Az Európai Parlament tematikus Eurobarométer-felmérése TANULMÁNY Közvélemény-kutatási sorozat Kommunikációs Főigazgatóság Szerző: Jacques Nancy, Közvélemény-figyelő

Részletesebben

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában)

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók 3.1. Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3.1.1. Az EU innovációs eredménytáblája (European Innovation Scoreboard)

Részletesebben

EUROBAROMETER 64 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN NEMZETI JELENTÉS. Ez a jelentés az Európai Unió Magyarországi Képviselete számára készült.

EUROBAROMETER 64 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN NEMZETI JELENTÉS. Ez a jelentés az Európai Unió Magyarországi Képviselete számára készült. Standard Eurobarometer European Commission EUROBAROMETER 64 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2005 ŐSZ Standard Eurobarometer 64 / Autumn 2005 TNS Opinion & Social NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG A kutatás

Részletesebben

Európai Parlament Eurobarométer (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014-ES EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Parlaméter rész SZOCIO-DEMOGRÁFIAI MELLÉKLET

Európai Parlament Eurobarométer (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014-ES EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Parlaméter rész SZOCIO-DEMOGRÁFIAI MELLÉKLET Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Európai Parlament Eurobarométer (EB79.5) Brüsszel, 2013. november EGY ÉVVEL A 2014-ES EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Parlaméter rész SZOCIO-DEMOGRÁFIAI

Részletesebben

Európa Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország

Európa Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország Európa 1930 SW SU GE CS CH LI YU ES CS Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország YU Finnország Franciaország Görögország Hollandia Írország Izland Jugoszlávia

Részletesebben

Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló Kommunikációs Főigazgatóság C. Igazgatóság - A polgárokkal való kapcsolattartás KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY 2009. március 24. AZ EURÓPAIAK ÉS A GAZDASÁGI VÁLSÁG Eurobarometer-felmérés (EB 71) Népesség:

Részletesebben

A magyar gazdaság főbb számai európai összehasonlításban

A magyar gazdaság főbb számai európai összehasonlításban A magyar gazdaság főbb számai európai összehasonlításban A Policy Solutions makrogazdasági gyorselemzése 2011. szeptember Bevezetés A Policy Solutions a 27 európai uniós tagállam tavaszi konvergenciaprogramjában

Részletesebben

EUROBAROMETER 67. Közvéleménykutatás az Európai Unióban 2007 TAVASZ

EUROBAROMETER 67. Közvéleménykutatás az Európai Unióban 2007 TAVASZ Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 67 Közvéleménykutatás az Európai Unióban 2007 TAVASZ Standard Eurobarometer 67 / 2007 Tavasz TNS Opinion & Social NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG A

Részletesebben

A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA SZÁMOKBAN

A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA SZÁMOKBAN A KÖZÖS AGRÁRPOLITIKA SZÁMOKBAN Az alábbi táblázatok a közös agrárpolitika (KAP) egyes területeinek alapvető statisztikai adatait mutatják be a következő felbontásban: a mezőgazdaság és az élelmiszeripar

Részletesebben

A hozzáadott érték adó kötelezettségekből származó adminisztratív terhek

A hozzáadott érték adó kötelezettségekből származó adminisztratív terhek A hozzáadott érték adó kötelezettségekből származó adminisztratív terhek 15.02.2006-15.03.2006 A beállított feltételeknek 589 felel meg a(z) 589 válaszból. Jelölje meg tevékenységének fő ágazatát. D -

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2018/2019-ES TANÉVRE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2018/2019-ES TANÉVRE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2018/2019-ES TANÉVRE 1. A pályázati felhívás célja: A Magyar Táncművészeti Egyetem pályázni jogosult

Részletesebben

Ösztöndíjas kiutazási lehetőségek a karunkon

Ösztöndíjas kiutazási lehetőségek a karunkon Ösztöndíjas kiutazási lehetőségek a karunkon Miért érdemes pályázni? Erasmus + Hogyan pályázzak? Pályázási szempontok Ösztöndíj Nyelvismeret fejlesztése Szakmai ismeretek bővítése Új iskola-, oktatási

Részletesebben

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2)

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Brüsszel, 2013. február 14. Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) A FOGLALKOZÁSI KATEGÓRÁKRA ÖSSZPONTOSÍTVA Ez a foglalkozási kategóriák

Részletesebben

Választásoktól távolmaradók indokai:

Választásoktól távolmaradók indokai: KUTATÁSI BESZÁMOLÓ Az Identitás Kisebbségkutató Műhely 2016 januárjában közvéleménykutatást végzett a vajdasági magyarok körében. A 800 fős reprezentatív mintán végzett kérdőíves vizsgálat fő témája a

Részletesebben

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás Az Európai Unióról dióhéjban Továbbtanulás, munkavállalás Dorka Áron EUROPE DIRECT - Pest Megyei Európai Információs Pont Cím: 1117 Budapest Karinthy F. utca 3. Telefon: (1) 785 46 09 E-mail: dorkaa@pmtkft.hu

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2016/2017-ES TANÉVRE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2016/2017-ES TANÉVRE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2016/2017-ES TANÉVRE 1. A pályázati felhívás célja: A pályázni jogosult hallgatói számára Erasmus+ külföldi

Részletesebben

Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 79.5)

Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 79.5) Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 79.5) SZOCIO-DEMOGRÁFIAI FÓKUSZ Gazdasági és társadalmi rész Brüsszel, 2013. augusztus Mintavételi kör: Népesség:

Részletesebben

Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2

Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2 Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2 Változás jegyzék Módosítás dátuma Módosítás jellege Érintett oldalak 2014.10.03 Változás 4. oldal 2014.12.10 Kiegészítés 3. oldal 2. ú melléklet Leírás NYOMT_AZON

Részletesebben

Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 82.4) Parlaméter 2014 ÖSSZEGZŐ ELEMZÉS

Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 82.4) Parlaméter 2014 ÖSSZEGZŐ ELEMZÉS Directorate-General for Communication Public Opinion Monitoring Unit Brüsszel, 2015. január 30. Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 82.4) Parlaméter 2014 ÖSSZEGZŐ ELEMZÉS Alkalmazási kör: Az EU 28 tagállama

Részletesebben

Európai Parlament Eurobarométer (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014-ES EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Az intézményekre vonatkozó rész SZOCIO DOEMOGRÁFIAI MELLÉKLET

Európai Parlament Eurobarométer (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014-ES EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Az intézményekre vonatkozó rész SZOCIO DOEMOGRÁFIAI MELLÉKLET Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Brüsszel, 2013. augusztus 21. Európai Parlament Eurobarométer (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014-ES EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Az intézményekre vonatkozó rész

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.5.17. COM(2017) 242 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az egységes európai közbeszerzési dokumentum (ESPD)

Részletesebben

Átpolitizált intézményi bizalom Közép- és Kelet-Európában

Átpolitizált intézményi bizalom Közép- és Kelet-Európában Medve-Bálint Gergő és Boda Zsolt: Átpolitizált intézményi bizalom Közép- és Kelet-Európában ESS konferencia 2016. november 17. Az intézményi bizalom mintázatai K-Európában 1) Alacsonyabb szint, de nagyobb

Részletesebben

Az Európai Parlament Eurobarométer felmérése (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014. ÉVI EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Gazdasági és társadalmi kérdések

Az Európai Parlament Eurobarométer felmérése (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014. ÉVI EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Gazdasági és társadalmi kérdések Kommunikációs Főigazgatóság Közvélemény-figyelő Osztály Brüsszel, 2013. szeptember 15. Az Európai Parlament Eurobarométer felmérése (EB79.5) EGY ÉVVEL A 2014. ÉVI EURÓPAI VÁLASZTÁSOK ELŐTT Gazdasági és

Részletesebben

Belső piaci eredménytábla

Belső piaci eredménytábla Belső piaci eredménytábla A tagállamok teljesítménye Magyarország (Vizsgált időszak: 2015) A jogszabályok nemzeti jogba történő átültetése Átültetési deficit: 0,4% (az előző jelentés idején: 0,8%) Magyarországnak

Részletesebben

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája?

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája? MEMO/11/406 Brüsszel, 2011. június 16. Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai kártyája? Nyaralás: álljunk készen a váratlan helyzetekre! Utazást tervez az EU területén, Izlandra,

Részletesebben

Élelmiszervásárlási trendek

Élelmiszervásárlási trendek Élelmiszervásárlási trendek Magyarországon és a régióban Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: Élelmiszeripari Körkép 2017 Csillag-Vella Rita GfK 1 Kiskereskedelmi trendek a napi fogyasztási cikkek piacán 2 GfK

Részletesebben

Szélessávú szolgáltatások: Csökken a különbség Európa legjobban és legrosszabbul teljesítő országai között

Szélessávú szolgáltatások: Csökken a különbség Európa legjobban és legrosszabbul teljesítő országai között IP/08/1831 Kelt Brüsszelben, 2008. november 28-án. Szélessávú szolgáltatások: Csökken a különbség Európa legjobban és legrosszabbul teljesítő országai között A szélessávú szolgáltatások elterjedtsége továbbra

Részletesebben

EUROBAROMETER 63.4 2005 TAVASZ KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2005 TAVASZ

EUROBAROMETER 63.4 2005 TAVASZ KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2005 TAVASZ E Com Standard Eurobarometer European Commission EUROBAROMETER 63.4 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN EUROBAROMETER 2005 TAVASZ 63.4 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2005 TAVASZ Standard Eurobarometer

Részletesebben

MELLÉKLET. a következő javaslathoz: A Tanács határozata

MELLÉKLET. a következő javaslathoz: A Tanács határozata EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.3.18. COM(2016) 156 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következő javaslathoz: A Tanács határozata az autóbusszal végzett nemzetközi különjárati személyszállításról szóló Interbusmegállapodással

Részletesebben

EUROBAROMETER 62 EUROBAROMETER 62

EUROBAROMETER 62 EUROBAROMETER 62 Standard Eurobarometer European Commission EUROBAROMETER 62 EUROBAROMETER 62 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2004 ŐSZ 2004 ŐSZ Standard Eurobarometer 62 / Autumn

Részletesebben

L 165 I Hivatalos Lapja

L 165 I Hivatalos Lapja Az Európai Unió L 165 I Hivatalos Lapja Magyar nyelvű kiadás Jogszabályok 61. évfolyam 2018. július 2. Tartalom II Nem jogalkotási aktusok HATÁROZATOK Az Európai Tanács (EU) 2018/937 határozata (2018.

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

2006.12.26. Elgépiesedő világ, vagy humanizált technológia

2006.12.26. Elgépiesedő világ, vagy humanizált technológia Elgépiesedő világ, vagy humanizált technológia Az emberi szenvedés kalkulusai Az utóbbi 15 évben lezajlott a kettős átmenet A társadalmi intézményrendszerekbe vetett bizalom csökken Nem vagyunk elégedettek

Részletesebben

GFK VÁSÁRLÓERŐ. GfK 2018 GfK Vásárlóerő-tanulmány 2018

GFK VÁSÁRLÓERŐ. GfK 2018 GfK Vásárlóerő-tanulmány 2018 GFK VÁSÁRLÓERŐ Módszertan A vásárlóerő az adólevonások utáni, egy főre jutó, elméletileg elkölthető jövedelmet jelenti (beleértve az összes állami juttatást is). A tanulmány megadja az éves vásárlóerő

Részletesebben

ADÓAZONOSÍTÓ SZÁM Az adóazonosító számokkal kapcsolatos egyes témák: Az adóazonosító szám felépítése. 1. AT Ausztria. 2. BE Belgium. 3.

ADÓAZONOSÍTÓ SZÁM Az adóazonosító számokkal kapcsolatos egyes témák: Az adóazonosító szám felépítése. 1. AT Ausztria. 2. BE Belgium. 3. ADÓAZONOSÍTÓ SZÁM Az adóazonosító számokkal kapcsolatos egyes témák: Az adóazonosító szám felépítése 1. AT Ausztria 99-999/9999 9 számjegy A kötőjelet és a perjelet egyes esetekben (például elektronikus

Részletesebben

EUROBAROMETER PARLAMÉTER: ÉVI REGIONÁLIS ELEMZÉS AZ EURÓPAI PARLAMENT MEGÍTÉLÉSE MAGYARORSZÁGON EU28 ORSZÁGOS RÉGIÓK

EUROBAROMETER PARLAMÉTER: ÉVI REGIONÁLIS ELEMZÉS AZ EURÓPAI PARLAMENT MEGÍTÉLÉSE MAGYARORSZÁGON EU28 ORSZÁGOS RÉGIÓK PARLAMÉTER: 2015. ÉVI ORSZÁGOS RÉGIÓK 1 PARLAMÉTER: 2015. ÉVI MÓDSZERTANI MELLÉKLET: AZ EUROBAROMÉTER-EREDMÉNYEK E Az alábbi elemzés az Európai Parlament Eurobarométer-felmérésein alapul. Az Eurobarométer-felmérések

Részletesebben

2015/35 STATISZTIKAI TÜKÖR

2015/35 STATISZTIKAI TÜKÖR 2015/35 STISZTIKAI TÜKÖR 2015. június 17. Élveszületések és termékenység az Európai Unióban Tartalom Bevezetés...1 Az élveszületések száma...1 élveszületési arányszám...1 Teljes termékenységi arányszám...2

Részletesebben

1408/71 rendelet: 12.; 72. cikk 574/72 rendelet: 10a.; 85.2. és 3. cikk

1408/71 rendelet: 12.; 72. cikk 574/72 rendelet: 10a.; 85.2. és 3. cikk MIGRÁNS MUNKAVÁLLALÓK SZOCIÁLIS BIZTONSÁGÁVAL FOGLALKOZÓ IGAZGATÁSI BIZOTTSÁG Lásd az Útmutatót a 3. oldalon E 405 ( 1 ) A BIZTOSÍTÁSI, FOGLALKOZTATOTTSÁGI VAGY MUNKANÉLKÜLISÉGI IDŐSZAKOK ÖSSZESÍTÉSÉRE,

Részletesebben

I. INFORMÁCIÓKÉRÉS szolgáltatásnyújtás céljából munkavállalók transznacionális rendelkezésre bocsátásáról

I. INFORMÁCIÓKÉRÉS szolgáltatásnyújtás céljából munkavállalók transznacionális rendelkezésre bocsátásáról FORMANYOMTATVÁNY A KÉRELMEZŐ IGAZGATÓSÁG FELHASZNÁLÁSÁRA (FAKULTATÍV) I. INFORMÁCIÓKÉRÉS szolgáltatásnyújtás céljából munkavállalók transznacionális rendelkezésre bocsátásáról a munkavállalók szolgáltatások

Részletesebben

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN

HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN HOGYAN TOVÁBB IRÁNYVÁLTÁS A FOGLALKOZTATÁSPOLITIKÁBAN DR. CZOMBA SÁNDOR államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 76,3 74,1 72,9 71,4 71,0 Forrás: Eurostat TARTÓS LEMARADÁS

Részletesebben

Integrációtörténeti áttekintés. Az Európai Unió közjogi alapjai (INITB220)

Integrációtörténeti áttekintés. Az Európai Unió közjogi alapjai (INITB220) Integrációtörténeti áttekintés Az Európai Unió közjogi alapjai (INITB220) Európai Szén- és Acélközösség (ESZAK) Robert Schuman francia külügyminiszter és Jean Monnet - 1950 május 9. Schuman-terv Szén-és

Részletesebben

KORRUPCIÓVAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ATTITŰDÖK

KORRUPCIÓVAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ATTITŰDÖK GLOBÁLIS KORRUPCIÓS BAROMÉTER 2016 KORRUPCIÓVAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ATTITŰDÖK KORRUPCIÓVAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ATTITŰDÖK MAGYARORSZÁGON MAGYARORSZÁGON www.transparency.hu Készítette: Dr. Burai Petra

Részletesebben

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR)

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR) Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak - TÉRKÉPNET - térkép Hol tankoljak? - Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak,

Részletesebben

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI 1. Észak-Európa Norvégia Oslo Svédország Stockholm Finnország Helsinki Dánia Koppenhága Izland Reykjavík 2. Nyugat-Európa Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyság, United Kingdom

Részletesebben

A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ

A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ A. MELLÉKLET A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ AZ EGT-MEGÁLLAPODÁSBAN HIVATKOZOTT AZOK A JOGI AKTUSOK, AMELYEKET A 2003. ÁPRILIS 16-I CSATLAKOZÁSI OKMÁNY MÓDOSÍTOTT Az EGT-megállapodás

Részletesebben

EB ÉVI EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK. Választás utáni felmérés Bruttó eredmények: Fókuszban a férfi és női választók megoszlása

EB ÉVI EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK. Választás utáni felmérés Bruttó eredmények: Fókuszban a férfi és női választók megoszlása Kommunikációs Főigazgatóság C. Igazgatóság A Polgárokkal Való Kapcsolattartás KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY 27/10/2009 EB71.3 2009. ÉVI EURÓPAI PARLAMTI VÁLASZTÁSOK Választás utáni felmérés Bruttó eredmények:

Részletesebben

Konjunktúrajelentés 2009

Konjunktúrajelentés 2009 Konjunktúrajelentés 2009 Az üzleti helyzet és várakozások A befektıi környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer 2009. április 21. 1 Mőködı tıke befektetések az újrabefektetett tıke stabilizálja

Részletesebben

Az EU közjogi alapjai Gombos Katalin

Az EU közjogi alapjai Gombos Katalin Az EU közjogi alapjai 2017. 03. 13. Gombos Katalin 2017. 03. 13. 1 Csatlakozás Csatlakozások: Északi kibővülés Déli kibővülés Volt EFTA-államok Keleti kibővülés Horvátország Gombos Katalin 2017. 03. 13.

Részletesebben

AZ EURÓPA TANÁCS AZ EMBERI JOGOK VÉDELMEZŐJE ÖSSZEFOGLALÁS

AZ EURÓPA TANÁCS AZ EMBERI JOGOK VÉDELMEZŐJE ÖSSZEFOGLALÁS AZ EURÓPA TANÁCS AZ EMBERI JOGOK VÉDELMEZŐJE ÖSSZEFOGLALÁS Nem tagja az Európa Tanácsnak (Belarusz) TAGÁLLAMOK SZÉKHELY ÉS IRODÁK KÖLTSÉGVETÉS Albánia, Andorra, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia

Részletesebben

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2)

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Brüsszel, 2013. február 14. Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) KÖZÉPPONTBAN A NEMEK SZERINTI VÉLEMÉNYKÜLÖNBSÉGEK A férfiak és

Részletesebben

NEMZETKÖZI ADATGYŰJTÉS KIHÍVÁSAI: A BOLDOGSÁG ÉS BIZALOM KUTATÁS

NEMZETKÖZI ADATGYŰJTÉS KIHÍVÁSAI: A BOLDOGSÁG ÉS BIZALOM KUTATÁS NEMZETKÖZI ADATGYŰJTÉS KIHÍVÁSAI: A BOLDOGSÁG ÉS BIZALOM KUTATÁS Udvari Beáta Podani Krisztina Dezső Máté Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/attractive-danube

Részletesebben

Magyar joganyagok - PSZÁF tájékoztató - a Magyarország területére belépő külföldi t 2. oldal Norvégia Olaszország (Vatikán és San Marino) Portugália R

Magyar joganyagok - PSZÁF tájékoztató - a Magyarország területére belépő külföldi t 2. oldal Norvégia Olaszország (Vatikán és San Marino) Portugália R Magyar joganyagok - PSZÁF tájékoztató - a Magyarország területére belépő külföldi t 1. oldal PSZÁF tájékoztató a Magyarország területére belépő külföldi telephelyű, valamint a magyar forgalmi rendszámú

Részletesebben

Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon

Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon Prof. Dr. Holló Péter, az MTA doktora KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzor Széchenyi István Egyetem, Győr egyetemi

Részletesebben

Munkaidő-szab{lyoz{s Európ{ban A Policy Solutions közpolitikai h{ttérelemzése az Európai Unió egyes tag{llamainak munkaidő-szab{lyoz{s{ról

Munkaidő-szab{lyoz{s Európ{ban A Policy Solutions közpolitikai h{ttérelemzése az Európai Unió egyes tag{llamainak munkaidő-szab{lyoz{s{ról Munkaidő-szab{lyoz{s Európ{ban A Policy Solutions közpolitikai h{ttérelemzése az Európai Unió egyes tag{llamainak munkaidő-szab{lyoz{s{ról 2011. augusztus Vezetői összefoglaló A munkaidőre vonatkozó szabályozás

Részletesebben

Prof. Dr. Katona Tamás. A gazdaságstatisztika oktatásának néhány kritikus pontja a közgazdászképzésben

Prof. Dr. Katona Tamás. A gazdaságstatisztika oktatásának néhány kritikus pontja a közgazdászképzésben Prof. Dr. Katona Tamás A gazdaságstatisztika oktatásának néhány kritikus pontja a közgazdászképzésben A statisztikáról sugárzott kép a közgazdászképzésben A Statisztika módszertani tudományként szerepel

Részletesebben

Európai visszaélési és korrupciós felmérés. magyarországi eredmények május. Page 1

Európai visszaélési és korrupciós felmérés. magyarországi eredmények május. Page 1 i visszaélési és korrupciós felmérés magyarországi eredmények 2009 2009. május Page 1 A felmérésről és résztvevőkről 2009 január-februárban a kutatóink egy 2246 interjúból álló, telefonon vagy interneten

Részletesebben

Mit jelent számomra az Európai Unió?

Mit jelent számomra az Európai Unió? Mit jelent számomra az Európai Unió? Az Európai Unió egy 27 tagállamból álló gazdasági és politikai unió. Európa szomszédos országainak háborús kapcsolata érdekében jött létre a legsűrűbben lakott régió,

Részletesebben

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9.

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9. A harcsatenyésztés fejlesztésének lehetősége itthon Lengyel Péter, Udvari Zsolt Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja,

Részletesebben

A közúti közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon

A közúti közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon A közúti közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon Prof. Dr. Holló Péter KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzor Széchenyi István Egyetem egyetemi tanár Tartalom 1. A hazai közúti

Részletesebben

A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ

A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ 404 der Beilagen XXII. GP - Staatsvertrag - Anhänge Ungarisch (Normativer Teil) 1 von 89 A. MELLÉKLET A megállapodás 3. cikkében hivatkozott lista I. RÉSZ AZ EGT-MEGÁLLAPODÁSBAN HIVATKOZOTT AZOK A JOGI

Részletesebben

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Kiadások változása Az államháztartás kiadásainak változása (pénzforgalmi szemléletben milliárd Ft-ban) 8 500 8 700 9 500

Részletesebben

Nemzetközi vándorlás az Európai Unió országaiban

Nemzetközi vándorlás az Európai Unió országaiban 21/63 Összeállította: Központi Statisztikai hivatal www.ksh.hu IV. évfolyam 63. szám 21. május 26. Nemzetközi vándorlás az Európai Unió országaiban A tartalomból 1 Bevezetõ 1 Az Európai Unió országaiban

Részletesebben

Nyilvános konzultáció az Európai Munkaügyi Hatóságról és az európai társadalombiztosítási azonosító jelről

Nyilvános konzultáció az Európai Munkaügyi Hatóságról és az európai társadalombiztosítási azonosító jelről Nyilvános konzultáció az Európai Munkaügyi Hatóságról és az európai társadalombiztosítási azonosító jelről 1. A válaszadó adatai Kinek a nevében tölti ki a kérdőívet? Magánszemélyként Hivatalos minőségben:

Részletesebben

Lakossági véleményfeltárás. A pályakezdők elhelyezkedési esélyei

Lakossági véleményfeltárás. A pályakezdők elhelyezkedési esélyei Lakossági véleményfeltárás A pályakezdők elhelyezkedési esélyei 2014. április 14. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu A kutatás háttere és módszertana Az Enigma 2001 Kft. rendszeres társadalomtudományi

Részletesebben

Mobilitásgarancia füzet

Mobilitásgarancia füzet Mobilitásgarancia füzet Minőségi használt autók. Garanciával. Mobilitásgarancia Fontos tudnivalók Kérjük, figyelmesen olvassa el a klubkártya használatáról szóló jelen fejezetet, mielőtt szolgáltatásainkat

Részletesebben

ZA5881. Flash Eurobarometer 369 (Investing in Intangibles: Economic Assets and Innovation Drivers for Growth) Country Questionnaire Hungary

ZA5881. Flash Eurobarometer 369 (Investing in Intangibles: Economic Assets and Innovation Drivers for Growth) Country Questionnaire Hungary ZA88 Flash Eurobarometer 69 (Investing in Intangibles: Economic Assets and Innovation Drivers for Growth) Country Questionnaire Hungary A EOS témaszáma FL9A B Ország kódja FL9B C Kérdőív sorszáma FL9C

Részletesebben

Gazdaságra telepedő állam

Gazdaságra telepedő állam Gazdaságra telepedő állam A magyar államháztartás mérete jóval nagyobb a versenytársakénál Az állami kiadások jelenlegi szerkezete nem ösztönzi a gazdasági növekedést Fókusz A magyar államháztartás mérete

Részletesebben

Az idegenellenesség változó arca. A menekülthullám hatása a migrációval kapcsolatos politikai attitűdökre és preferenciákra

Az idegenellenesség változó arca. A menekülthullám hatása a migrációval kapcsolatos politikai attitűdökre és preferenciákra Az idegenellenesség változó arca A menekülthullám hatása a migrációval kapcsolatos politikai attitűdökre és preferenciákra A vizsgált migrációval kapcsolatos politikai attitűdök Problémaérzékelés szintje

Részletesebben

Standard Eurobarométer 82. KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2014 Ősz NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG

Standard Eurobarométer 82. KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2014 Ősz NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG Standard Eurobarométer 82 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN Ősz NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG A kutatás az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatóságának kérésére és koordinálásával zajlott. Ez

Részletesebben

Fogyasztói Fizetési Felmérés 2013.

Fogyasztói Fizetési Felmérés 2013. Fogyasztói Fizetési Felmérés 13. A felmérés hátteréről Külső felmérés a lakosság körében 10 000 válaszadó Adatgyűjtés: 13. május-június között, az adott ország anyanyelvén 21 országban (azokban az országokban,

Részletesebben

HATÁRON ÁTLÉPŐ GÉPJÁRMŰVEK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSÉNEK IGAZOLÁSA

HATÁRON ÁTLÉPŐ GÉPJÁRMŰVEK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSÉNEK IGAZOLÁSA HATÁRON ÁTLÉPŐ GÉPJÁRMŰVEK FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSI SZERZŐDÉSÉNEK IGAZOLÁSA A PSZÁF tájékoztatója a Magyar Köztársaság területére belépő külföldi telephelyű gépjárművek, valamint a magyar forgalmi rendszámú

Részletesebben

Az Európai Unió. Az Európai Unió zászlaja 1986-ban kezdték használni az Európai zászlót az Európai Közösségek jelképeként. Az Unió tagállamai

Az Európai Unió. Az Európai Unió zászlaja 1986-ban kezdték használni az Európai zászlót az Európai Közösségek jelképeként. Az Unió tagállamai Az Európai Unió Az Unió jelmondata: In varietate concordia (magyarul: Egység a sokféleségben) Himnusza: Örömóda Az Európai Unió zászlaja 1986-ban kezdték használni az Európai zászlót az Európai Közösségek

Részletesebben

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2017-es TANÉV

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2017-es TANÉV HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT - 2016 /2017-es TANÉV SZAKMAI GYAKORLAT A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére ERASMUS+ ösztöndíj elnyerésére európai

Részletesebben

Standard Eurobarometer EUROBAROMETER 71 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2009 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG

Standard Eurobarometer EUROBAROMETER 71 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 2009 TAVASZ NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG Standard Eurobarometer Európai Bizottság EUROBAROMETER 7 KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN 009 TAVASZ Standard Eurobarometer 7 / 009 Tavasz TNS Opinion & Social NEMZETI JELENTÉS MAGYARORSZÁG A kutatás

Részletesebben

ZA6696. Eurobarometer 85.1OVR (April 2016) Country Questionnaire Hungary

ZA6696. Eurobarometer 85.1OVR (April 2016) Country Questionnaire Hungary ZA6696 Eurobarometer 85.OVR (April 06) Country Questionnaire Hungary A Projekt témaszáma EB8. A B Ország kódja EB8. B C EOS témaszáma EB8. C D Kérdőív sorszáma EB8. D Q: A 9 ES KÓD NEM LEHET EGYEDÜLI VÁLASZ,

Részletesebben

2014 tavaszi standard Eurobarométer felmérés: az európai választások változást hoztak

2014 tavaszi standard Eurobarométer felmérés: az európai választások változást hoztak EURÓPAI BIZOTTSÁG SAJTÓKÖZLEMÉNY Brüsszel, 2014. július 25. 2014 tavaszi standard Eurobarométer felmérés: az európai választások változást hoztak Ma megjelentek a legfrissebb standard Eurobarométer felmérés

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.10.23. COM(2015) 523 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA): a 2015., 2016., 2017., 2018. és 2019. évi kötelezettségvállalásokra, kifizetésekre

Részletesebben

Bevándorlók Magyarországon: diverzitás és integrációs törésvonalak

Bevándorlók Magyarországon: diverzitás és integrációs törésvonalak Bevándorlók Magyarországon: diverzitás és integrációs törésvonalak Gödri Irén Globális migrációs folyamatok és Magyarország Budapest, 2015. november 16 17. Bevezető gondolatok (1) A magyarországi bevándorlás

Részletesebben

ZA4530. Eurobarometer 67.2. Country Specific Questionnaire Hungary

ZA4530. Eurobarometer 67.2. Country Specific Questionnaire Hungary ZA0 Eurobarometer 67. Country Specific Questionnaire Hungary A Projekt témaszáma (0-0) EB67. A B Ország kódja (06-07) EB67. B C EOS témaszáma (08-0) EB67. C D Kérdőív sorszáma (-6) E EB67. D Véletlenszerűen

Részletesebben

ZA5791. Flash Eurobarometer 356 (Public Opinion in the European Union Regions) Country Questionnaire Hungary

ZA5791. Flash Eurobarometer 356 (Public Opinion in the European Union Regions) Country Questionnaire Hungary ZA79 Flash Eurobarometer 6 (Public Opinion in the European Union Regions) Country Questionnaire Hungary EB FLASH 6 - Perceptions of Europeans about general issues at regional level - HU D Hány éves Ön?

Részletesebben

Radioaktív hulladékok

Radioaktív hulladékok Special Eurobarometer Európai Bizottság Radioaktív hulladékok A felmérés ideje: 2005. február március A publikáció ideje: 2005. szeptember Ez a jelentés az Általános Energiaügyi és Szállítási Igazgatóság

Részletesebben

Közösségi jogalkotás az élelmiszerbiztonság területén. 2007 European Parliament, Visits and Seminars Unit

Közösségi jogalkotás az élelmiszerbiztonság területén. 2007 European Parliament, Visits and Seminars Unit Közösségi jogalkotás az élelmiszerbiztonság területén Az előadás három fő témája Hatáskörmegosztás a tagállami és a közösségi szint között. Brüsszeli döntéshozatal menete = együttműködés a közösségi szervek

Részletesebben

A közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon

A közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon A közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon Prof. Dr. Holló Péter KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. kutató professzor Széchenyi István Egyetem egyetemi tanár A közlekedésbiztonság aktuális

Részletesebben

A 2018-as pályázati felhíváshoz kapcsolódó intézményi mobilitási főpályázat elkészítésével kapcsolatos információk

A 2018-as pályázati felhíváshoz kapcsolódó intézményi mobilitási főpályázat elkészítésével kapcsolatos információk A 2018-as pályázati felhíváshoz kapcsolódó intézményi mobilitási főpályázat elkészítésével kapcsolatos információk Erasmus+ felsőoktatási mobilitási pályázati információs és konzultációs nap Budapest,

Részletesebben

Bérkülönbségtől a szerepelvárásokig: mik a magyar nők és férfiak problémái?

Bérkülönbségtől a szerepelvárásokig: mik a magyar nők és férfiak problémái? Bérkülönbségtől a szerepelvárásokig: mik a magyar nők és férfiak problémái? Az Integrity Lab elemzése Összefoglaló A nemek közti bérkülönbséget tartja a legnagyobb egyenlőtlenségi problémának a magyar

Részletesebben

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2018-as TANÉV

HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT /2018-as TANÉV HALLGATÓI ERASMUS + ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT - 2017 /2018-as TANÉV TANULMÁNYOK A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére tanulmányi ERASMUS+ ösztöndíj elnyerésére európai

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.10.14. COM(2016) 652 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az Európai Fejlesztési Alap (EFA) 2016., 2017., 2018., 2019. és 2020. évi kötelezettségvállalásaira, kifizetéseire,

Részletesebben