140 éves a Continental

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "140 éves a Continental 1871-2011"

Átírás

1 140 éves a Continental

2 A cég hivatalosan is bejegyezteti az ágaskodó paripát ábrázoló márkajelet. Hannover-Vahrenwaldban megkezdődik a mintázat nélküli pneumatikus gépjárműabroncsok gyártása Október 8-án, Hannoverben megalapítják a Continental- Caoutchouc und Gutta- Percha részvénytársaságot. A Vahrenwald utcai központi gyárépületben lágy gumiból készült termékeket, gumírozott anyagokat, vala mint kocsik és kerékpárok számára tömör abroncsokat gyártanak. A Continental az első cég Németországban, aki pneumatikus kerékpárabroncsot gyárt. Az első német léghajó, az LZ 1 gázszelepeinek tömítésére a Continental által gyártott ballonanyagot használják.

3 Megjelenik a Continental autósmotoros országúti atlasz első száma. A világon elsőként a Continental fejleszti ki a mintázattal rendelkező gépjárműabroncsot A Continental pneumatikus abroncsaival versenyző Mercedes learatja első szenzációs győzelmét a Nizza- Salon-Nizza Nagydíjon. A cég megkezdi a szegecselt csúszásgátló abroncsok gyártását, amelyek a későbbi acél - szöges abroncsok előfutárai. A túrakocsik számára a Continental kifejleszti a jelentős újításnak számító leszerelhető keréktárcsát, amely ezek után nagymértékben megkönnyíti a kerékcserét.

4 A francia Louis Blériot elsőként repüli át a La Manche csatornát. A repülőgép borítására használt feszített vásznat a Continental gyártja. A Continental üzemében a Bayer laboratóriumaiban kifejlesztett szintetikus kaucsukot sikeresen vulkanizálják, és elsőként gyártanak belőle tesztabroncsot Peter Behren építész tervei alapján megkezdődik Hannoverben a Vahrenwald utcai impozáns irodaépület építése, amely 1986-ban kerül a város tulajdonába. Az új épületben technológiai központot alakítanak ki. A Daimlernek hármas győzelmet hoznak a Continental abroncsokkal szerelt járművek a Francia Nagydíjon.

5 A korom hozzá adásával az abroncsok elnyerték jellegzetes fekete színűket, mellyel tartósabbá és időtállóbbá váltak. A németországi kaucsukipar legjelentősebb képviselőinek fúziójával megalakul a Continental Gummi-Werke AG, amely egyben a hannoverlimmeri és korbachi gyárak beolvadását is jelenti / A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Continental Németországban elsőként dobja piacra a kordszálas gumiabroncsot. Az új abroncsnál használt finomszálas szövet teljes egészében felváltja a korábban használt, kevésbé rugalmas len szövetet. Ugyanezen évben az első alkalommal gyártott nagyméretű, levegővel töltött abroncsok kiszorítják a piacról a haszongépjárművek számára korábban készült hagyományos tömör abroncsokat. Continental-Schwingmetall néven új termék jelenik meg a piacon. A gumírozott fém alkatrészek lehetővé teszik a motor rezgésének és zaj szintjének csillapítását.

6 A Continental abroncsokkal versenyző Mercedes és Auto-Union versenyautói lenyűgöző sportsikereket aratnak. A Német Nagydíjon négy egymást követő alkalommal sikerül nyerniük. Szintén négy győzelmet könyvelhetnek el az észak-afrikai Tripoliban, míg Olaszországban hármat. Az egymást érő gyorsasági rekordok nemzetközi hírnévhez segítenek olyan autó - ver seny zőket, mint Stuck, Carraciola és Rosemeyer. A hannover-stöckeni abroncsgyár alapkőletétele Megkezdődik a műkaucsuk bázisú abroncsok gyártása. A Continental szabadalmaztatja a tömlő nélkül szerelt abroncsot. Súlyos bombatámadás éri a hannover-vahrenwaldi és korbachi üzemeket. A brit katonai kormány már június 14-én engedélyezi a gyártás újraindítását a hannoveri üzemekben.

7 A Continental az első németországi vállalat, amely Megkezdődik az már az év elején acélkordból beindítja a tömlő készült szállítószalagok gyártása. gyártását. nélküli abroncsok A Continental, a hagyományos abroncsok mellett, első alkalommal kínál eladásra M+S, azaz speciális téli abroncsot. A Continental a világon elsőként fejleszt légrugókat omnibuszok és tehergépjárművek számára A Daimler-Benz és a Porsche autó gyártókkal való szoros együttműködésnek köszön he tő en a háború után is folytatódik a korábbi sikersorozat. Karl Kling, Stirling Moss és Juan Manuel Fangio Continental abroncsok kal szerelt versenyautóikkal győzelmet aratnak az 1952-es Carrera Panamericana versenyen, továbbá a Francia, Angol, Holland és Olasz Nagydíjon. Megkezdődik a radiál gumiabroncsok sorozatgyártása.

8 A korbachi gyárban megnyílik a műszaki tömlőket gyártó üzem, amely ekkor a legnagyobbnak számít Európa-szerte. A cég a hannoveri gyártási részlegét is áthelyezi ide. Franciaországban (Sarreguemines) abroncsgyár alapítása. Northeimben új üzem létesül műszaki termékek gyártására Befejeződik Dannenbergben, az Elba partján az új termelőüzem építése. Eleinte műanyag alkatrészeket gyártanak a jármű ipar számára. A Continental piacra dobja a szög nélküli ContiContact téli abroncsot. Megnyílik a Contidrom tesztpálya Lüneburger Heide közelében. 1994/95-ben a létesítmény területét több mint kétszeresére bővítik, hogy a nagyteljesítményű személygépjárművek számára egy 3,8 km hosszú vezetéstechnikai pályát alakítsanak ki ben üzembe helyeznek egy 3,7 km hosszú zajtesztpályát is.

9 Nordheimben üzembe helyezik az egyik legnagyobb európai szállítószalagot. A Continental felvásárolja a frankfurti Techno-Chemie vállalatot, az egyik piacvezető németországi hollandergyártó céget A Continental elsőként szállít extrudálással és fújással, poliuretán alapanyagból előállított csuklóharmonikát az európai tehergépjármű-ipar számára. A Continental megszerezi az amerikai Uniroyal Inc. európai abroncsgyártásának jogát. Ennek köszönhetően sikeresen bővíti a már meglévő európai bázisát. (fotó: aacheni gyár)

10 A portugál Mabor cég közreműködésével létrejövő közös vállalat megalakulásával megkezdődik Lousadoban az abroncsgyártás. A Continental 1993-ban teljes mértékben átveszi az abroncsgyártást, továbbá átvesz egy textilkordgyártó üzemet is. A Continental átveszi az osztrák Semperit vállalattól az abroncsgyártást / Az autóipar számára a Continental már nagy szériában gyártja a motor rögzítéséhez használt speciális csapágyazású rezgés- és zajcsökkentő felfüggesztéseket. ContiTech márkanév alatt egyesülnek a műszaki termé keket gyártó részlegek. ContiEcoContact néven piacra kerül a Continental által elsőként forgalomba hozott környezetbarát abroncs. A cég felvásárolja az északamerikai General Tire Inc. abroncsgyártó vállalatot, amely 2001 óta Continental Tire North America Inc. néven működik tovább.

11 A Benecke-Kaliko AG beolvad a ContiTech divízióba. A termelés fő profilja a műbőr és fóliagyártás. Az autóiparral a rend szer fejlesztésben való intenzívebb együttműködés érdekében megalakul az Automotive Systems divízió A csehországi Barum vállalatban szerzett többségi részesedés az otrokovicei személy- és haszongépjármű abroncsgyártó üzemen felül, a mintegy 50 saját kereskedelmi egységgel rendelkező hálózat tulajdonjogát is magába foglalja. A Continental ekkorra már több mint abroncskereskedésből és franchise vállalatból álló szervezettel rendelkezik Európa 13 országában, ideértve olyan kiskereskedelmi hálózatokat is, mint a Vergölst.

12 A Continental felvásárolja a világszerte ismert amerikai vállalatot, az Automotive Brake and Chassist, melynek új központja a frankfurti Alfred Teves GmbH A Continental megerősíti nemzetközi abroncsgyártó pozícióját Argentinában, Mexikóban, Dél-Afrikában és Szlovákiában. A ContiTech nemzetközi működése tovább bővül brazíliai, chilei, mexikói (fotó) és magyarországi helyszíneken A romániai Temesváron megnyílik az új személygépjárműabroncsokat gyártó üzem. A Continental a Nisshinboval közösen Continental Teves Corporation néven közös vállalatot alapít, amely a japán és koreai piacok számára gyárt fék- és futóműrendszereket. A Continental bemutatja az ISAD-ot, amellyel elnyeri a Német Gazdasági Innovációs Nagydíjat. Az ISAD egy egységbe integrálja a gépjármű önindítóját és áramgenerátorát. Ez a hibrid meghajtású rendszerek működésének kulcstechnológiája, amellyel jelentős mértékben csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás.

13 A nemzetközi hírű elektronikai specialistának számító Temic (fotó: nürnbergi üzem) megszerzésével a Continental tovább fokozza tevékenységét az egyre nagyobb piacot jelentő gépjármű-elektronika területén. A cég többségi részesedést szerez két fékműködtető alkatrészeket és tárcsafékeket gyártó japán cégben. A ContiTech megvásárolja egy kínai tömlőgyártó cég 51%-os tulajdonjogát A ContiTech felavatja az új meghajtó rendszereket gyártó romániai üzemét, valamint egy újabb törökországi gyárral bővíti a légrugórendszerek gyártását. A japán autógyártó cégekkel való intenzívebb együttműködés érdekében a Continental és a Yokohama, 50-50%-os tulajdoni hányaddal vegyesvállalatot alapít. Bemutatkozik a ContiSportContact 2 Vmax, a világ első olyan közúti abroncsa, melyet 360 km/h sebességhatárig hagytak jóvá. A ContiTech légrugógyártás céljából közös vállalatot alapít Koreában.

14 Mexikóban új üzem nyílik fékalkatrészek gyártására. A Continental magába olvasztja a Phoenix AG-t. A ContiTech és a Phoenix egyesítésével megszületik a világ legjelentősebb specialist ája a kaucsuk- és műanyagtechnológia területén. (fotó: magyarországi üzem) A Continental kibővíti romániai termelését. Nagyszebenben egy kutatási és fejlesztési részleggel is rendelkező elektronikai egységet, Temesváron pedig egy klímatechnikát gyártó üzemet avatnak. A Continental felvásárolja egy kínai gyártóüzemmel is rendelkező japán vállalat kerékszenzor-üzletágát A hibridjármű-technológia fejlesztésén és piaci értékesítésén a Continental a ZF Friedrichshafen Fogaskerékgyárral működik együtt. A malajziai Continental Sime Tyre közös vállalat megalapításával a cég megszilárdítja pozícióját az ázsiai térségben és Ausztrália piacán.

15 Az új szlovákiai gyárban, Zólyomban megkezdik a féknyergek, a braziliai Camarçiben pedig a személy- és tehergépjármű-abroncsok gyártását. A ContiTech felvásárol egy dániai, kínai, koreai és indiai üzemekkel rendelkező, dán tulajdonú hajtószíjgyártó céget. A Continental megszerzi az amerikai Motorola Inc. gépjárműelektronikai üzletét, és többek között a telematika területén is bővíti tevékenységét. (fotó: telephely a Deer Parkban, USA) A szlovákiai Continental Matador Rubber s.r.o. többségi tulajdonának megszerzésével a Continental Közép- és Kelet-Európában is kiépíti az abroncs divízió és a ContiTech számára szükséges piaci pozíciókat. A Continental megvásárolja a Siemens VDO Automotive AG-t, aminek eredményeképpen a világ élvonalát képviselő öt legjelentősebb gépjármű-beszállító egyikévé válik. Ezzel egyidejűleg piaci pozíciója jelentős mértékben erősödik Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában (fotó: regensburgi telephely).

16 A nürnbergi gyárban megkezdődik a hibridhajtású járműveknél alkalmazott lítium-ionos akkumulátorok sorozatgyártása. Piacra kerül a ContiSportContact 5 P. A nagyteljesítményű nyári abroncsot speciálisan sportautók és tuningolt gépjárművek számára fejlesztették Sanghaiban, az új Ázsia Központ mellett egy kutatóés fejlesztőközpont is létesül. A centrum a vállalat kínai és ázsiai növekedésének újabb fontos mérföldkövét jelenti. A 2008 nyarán nyilvánosságra hozott átvételi ajánlat foganatosítása után, a Schaeffler KG a Continental AG többségi tulajdonosává válik.

17 Áttekintés Az 1871-ben, Hannoverben alapított Continental rendkívül sikeres múltra tekinthet vissza. A vállalat melynek neve mára egybeforrt az egyéni mobilitás fogalmával számos műszaki fejlesztést kezdeményezett, támogatott és kísért nyomon. A Continental ma már egyike a világ öt legnagyobb autóipari beszállítóinak, Európában pedig őt illeti az előkelő második hely. A vállalat az abroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű és hajtástechnikai elemekkel, az adat átviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasz t omerekkel elősegíti a biztonságosabb közle ke dést, és haté konyan hozzájárul a környezetvédelemhez. Ugyan akkor meghatározó partnere az autóiparnak a kommunikációs rendszerek fejlesztésében is. Ezen felül a ContiTech divízió szakértő partner a fejlesz - tésben a különböző kulcsiparágak számára. A Continental hat üzletágának Chassis & Safety, Powertrain, Interior, Személy- és kistehergépjármű-abroncsok, Haszongépjármű-abroncsok és ContiTech gyártó-, kutató- és fejlesztőközpontjai megközelítőleg alkalmazottat foglalkoztatnak, közel 46 ország, 200 helyszínén.

18 2011/01 Continental AG Corporate Communications P.O. Box Hanover, Germany

Nincs jövő múlt nélkül A Continental története 1871 óta.

Nincs jövő múlt nélkül A Continental története 1871 óta. Nincs jövő múlt nélkül A Continental története 1871 óta www.continental-corporation.com Az 1871-ben, Hannoverben alapított Continental igazi sikertörténetre tekinthet vissza. Az emberek számára világszerte

Részletesebben

Országok és telephelyek versenye a befektetésekért Continental csoport GKI Konferencia 2014. január 21.

Országok és telephelyek versenye a befektetésekért Continental csoport GKI Konferencia 2014. január 21. Bitte decken Sie die schraffierte Fläche mit einem Bild ab. Please cover the shaded area with a picture. (24,4 x 11,0 cm) Országok és telephelyek versenye a befektetésekért Continental csoport GKI Konferencia

Részletesebben

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz - 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz A Continental megkezdte az új harmadik generációs abroncsszéria értékesítését 17,5 22,5 colos méretekben a rohamosan

Részletesebben

A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja

A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja - 1 - A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja A ContiWinterContact TS 850 ismét számos teszten diadalmaskodott Az idén bemutatott, közép- és felsőkategóriás személyautók és SUV-k számára kifejlesztett

Részletesebben

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A MICHELIN Csoport A kezdetek 1889: Michelin cég alapítása 1891: leszerelhető kerékpár abroncs 1895: először szerel a Michelin levegővel fújt gumiabroncsot

Részletesebben

A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája

A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája - 1 - A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája A Continental a világon egyedülálló tesztpályát épített Hannover mellett A létesítményben egész évben, az időjárási körülményektől függetlenül végezhetőek

Részletesebben

Környezetmanagement eszközök alkalmazása a gyakorlatban Fejezetek egy termelı üzem mindennapjaiból a környezetvédı szemével

Környezetmanagement eszközök alkalmazása a gyakorlatban Fejezetek egy termelı üzem mindennapjaiból a környezetvédı szemével Környezetmanagement eszközök alkalmazása a gyakorlatban Fejezetek egy termelı üzem mindennapjaiból a környezetvédı szemével 1 KÖRINFO konferencia ContiTech Rubber Industrial Kft. ContiTech AG Magunkról

Részletesebben

A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere

A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere - 1 - A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere A Continental elektronikai és abroncsmérnökeinek együttműködése tette lehetővé a forradalmian új technológia

Részletesebben

Téli Kínálat. Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher CHAMPIRO WINTERPRO HP

Téli Kínálat. Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher CHAMPIRO WINTERPRO HP Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher ÚJ CHAMPIRO WINTERPRO HP 1951 Létrejön a mai gyáróriás őse, a Gajah Tunggal vállalat, amely eleinte kerékpár abroncsokat és tömlőket gyártott. 1990 A vállalat

Részletesebben

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE

A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A KIVÁLÓ MINŐSÉG TÖRTÉNETE A MANN+HUMMEL cégcsoportba tartozunk egy olyan konzorciumba, mely a szűrési technológiák terén világelső pozíciót tölt be. Az általunk gyártott szűrők 1982 óta vannak jelen a

Részletesebben

A tesztpályák kiemelt szerepet játszanak a gumiabroncsok fejlesztésében

A tesztpályák kiemelt szerepet játszanak a gumiabroncsok fejlesztésében - 1 - A tesztpályák kiemelt szerepet játszanak a gumiabroncsok fejlesztésében Nagysebességű kör-, valamint tereppályák állnak a Continental rendelkezésére a gumiabroncsok tesztelése során A mérnökök évente

Részletesebben

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei ZF TERMÉKEK Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás elemei, alkatrészei ZF Lenksysteme A ZF 1932-ben kezdte meg a kormányművek gyártását az amerikai Ross Gear & Tool társaság licensze alapján. 1950-ben

Részletesebben

Európa országainak előírásai a téli gumiabroncsok használatára vonatkozóan

Európa országainak előírásai a téli gumiabroncsok használatára vonatkozóan Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2010.12.06. Európa országainak előírásai a téli gumiabroncsok használatára

Részletesebben

Rövid összefoglaló az abroncsok oldalfalán található jelzésekről

Rövid összefoglaló az abroncsok oldalfalán található jelzésekről Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2008.09.10. Mit is jelent pontosan a 205/55 R 16 91 V jelzés? Rövid

Részletesebben

c1:,:) ..1/... Kósa Árpád )\v 2J~~ c' 4~ Ink R E G Y H Á Z A N Y NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

c1:,:) ..1/... Kósa Árpád )\v 2J~~ c' 4~ Ink R E G Y H Á Z A N Y NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE TELEFON: +36 42 524-500 Ügyiratszám: PKAB/70-1/2016 Ügyintéző: Loványi Ágnes ELŐTERJESZTÉS ContiTech Magyarország Kft ajánlatának elfogadására a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és Nyíregyháza MJV.

Részletesebben

The Future in Motion. Continental Mobilitás és innováció

The Future in Motion. Continental Mobilitás és innováció The Future in Motion Mobilitás és innováció 3 Tudta-e, hogy a... Magyarországon...tekintélyes, több mint 140 éves múlttal büszkélkedhet?...gyártó-, kutató- és fejlesztési központjaiban 56 országban közel

Részletesebben

ELEKTROMOBILIZÁLÓ: KÖSZÖNTÜNK, NAGARES!

ELEKTROMOBILIZÁLÓ: KÖSZÖNTÜNK, NAGARES! ELEKTROMOBILIZÁLÓ: KÖSZÖNTÜNK, NAGARES! Mostantól a portfóliójában Járműi megoldások ÚJDONSÁG WWW.MAHLE-AFTERMARKET.COM 02 Köszöntünk, Nagares! Köszöntünk, Nagares! 03 KÉT KIVÁLÓ CSAPAT: MAHLE ÉS NAGARES

Részletesebben

General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára

General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára - 1 - General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára A Continental csoporthoz tartozó amerikai General Tire széles termékportfóliót kínál az európai autósok számára Nagyteljesítményű, kényelmes és üzemanyag-takarékos

Részletesebben

Honda filozófiája. Újrahasznosításra tervezve. Különböző technológiákat fejlesztettünk erre:

Honda filozófiája. Újrahasznosításra tervezve. Különböző technológiákat fejlesztettünk erre: Honda filozófiája A Honda évek óta ott található az élvonalban azon vállalatok között, akik tudatossággal művelik a környezetvédelmet. Mint egy világméretű autógyártó cég kellő komolysággal érzi felelősségét

Részletesebben

Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher

Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher Kutatás Fejlesztés (K+F) Központok A VILÁGBAN A vállalat legfontosabb központjai: - K+F Központ Kína - K+F Központ Indonézia - K+F Központ Akron, USA - K+F

Részletesebben

SEMATIC HUNGÁRIA KFT

SEMATIC HUNGÁRIA KFT SEMATIC HUNGÁRIA KFT Kik vagyunk A Sematic Group a felvonóipar egyik vezetı gyártója és beszállítója. Tevékenysége közé tartozik a standard és egyedi felvonóajtók, köteles és hidraulikus felvonók, kabinok

Részletesebben

A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS) milliárdok takaríthatók meg

A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS) milliárdok takaríthatók meg Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2008.09.18. A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS)

Részletesebben

Észak-Rajna-Vesztfália Európa modellrégiója az elektromobilitás területén

Észak-Rajna-Vesztfália Európa modellrégiója az elektromobilitás területén Észak-Rajna-Vesztfália Európa modellrégiója az elektromobilitás területén Friedrich Wilhelm Wagner Miniszteri tanácsos Külgazdasági projektcsoport vezető Budapest, 2012 November 14. 1 Elektromobilität

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj 100/2004/24 Ikt.sz.: A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a Continental AG (Nétemország) kérelmező összefonódás engedélyezése

Részletesebben

ZENNER Vállalati Történelem óta a "Minden, ami számít"-ért vagyunk szakértők

ZENNER Vállalati Történelem óta a Minden, ami számít-ért vagyunk szakértők ZENNER Vállalati Történelem 1903 óta a "Minden, ami számít"-ért vagyunk szakértők 1903 - A ZENNER vállalat megalapítása Karl Adolf Zenner Snr. lerakta a mai napon működő cég, a ZENNER International alapkövét,

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

WEISS Műanyagfeldolgozó Illertissenből (D): Terjeszkedik az egyedi műanyag megoldások specialistája

WEISS Műanyagfeldolgozó Illertissenből (D): Terjeszkedik az egyedi műanyag megoldások specialistája Sajtószöveg WEISS cégportré MK/RG_02.11.2010 3.130 Zeichen WEISS Műanyagfeldolgozó Illertissenből (D): Terjeszkedik az egyedi műanyag megoldások specialistája Az Illertisseni (D) székhelyű WEISS Kunststoffverarbeitung

Részletesebben

A legkisebb koccanás is többe kerül, mint egy sérült abroncs cseréje

A legkisebb koccanás is többe kerül, mint egy sérült abroncs cseréje Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2012.07.20. A legkisebb koccanás is többe kerül, mint egy sérült

Részletesebben

A connector can save your life...

A connector can save your life... A connector can save your life... Delphi Connection Systems Hungary Kft. Tatabánya Innovation for the real world Delphi Automotive A Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH, www.delphi.com) elektronikai alkatrészek

Részletesebben

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Rendszerek. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország

Dr. Karl F. Glenz. Robert Bosch GmbH. Dízel az erőátviteli megoldás. Ügyvezető igazgató. Dízel Rendszerek. Dízel Nap 2006, Hungaroring Magyarország Dízel az erőátviteli megoldás Dr. Karl F. Glenz Ügyvezető igazgató Robert Bosch GmbH Dízel Rendszerek 1 Részleg 2006. 05. 10. DS/ES-G Robert Bosch GmbH Minden jog fenntartva, az ipari tulajdonjogok is.

Részletesebben

Téli közlekedésre vonatkozó szabályok Európában

Téli közlekedésre vonatkozó szabályok Európában Téli közlekedésre vonatkozó szabályok Európában Évről évre gyorsabban köszönt be a tél, és ilyenkor az ember felteszi a kérdést, hogy az európai országokban milyen előírások vonatkoznak a téli gumiabroncsra,

Részletesebben

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Manfred Schulz 2014. május 27. Kezdetben pusztán egy vízió volt 2 A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának bemutatása és mára, íme

Részletesebben

MŰANYAGOK PIACI HELYZETE

MŰANYAGOK PIACI HELYZETE MŰANYAGOK PIACI HELYZETE A világ autóiparának fejlődése A világon az eladott autók száma évi 1-2%-kal növekszik, de ezen belül a régiók között jelentős különbségek vannak. Az autóipar szerkezete változik,

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! A tavaszi-nyári szezon kezdetén szeretnénk tájékoztatni a hálózattal és márkáinkkal kapcsolatos legújabb hírekről.

Tisztelt Partnerünk! A tavaszi-nyári szezon kezdetén szeretnénk tájékoztatni a hálózattal és márkáinkkal kapcsolatos legújabb hírekről. H Í R L E V É L Tisztelt Partnerünk! A tavaszi-nyári szezon kezdetén szeretnénk tájékoztatni a hálózattal és márkáinkkal kapcsolatos legújabb hírekről. Elsőként szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a nehéz

Részletesebben

Ha valaki a városi mobilitásra gondol, akkor a smart-ra gondol. A tökéletes városi autó.

Ha valaki a városi mobilitásra gondol, akkor a smart-ra gondol. A tökéletes városi autó. >> Brief ismertetés. Országos Piackutatási Diákverseny. Mercedes-Benz Hungária Kft., Sztipichné Kozári Edina Budapest, 2015. február 13. Ha valaki a városi mobilitásra gondol, akkor a smart-ra gondol.

Részletesebben

Sajtóközlemény. 2013. július 11.

Sajtóközlemény. 2013. július 11. Sajtóközlemény 2013. július 11. A Michelin solutions létrehozásával, ezen belül az EFFIFUEL programmal a Michelin célja, hogy a fuvarozó vállalatok partnereként elősegítse az üzemanyag költségek csökkentését.

Részletesebben

ERASMUS NEMZETKÖZIESÍTÉSI MUNKACSOPORT SZC KERI

ERASMUS NEMZETKÖZIESÍTÉSI MUNKACSOPORT SZC KERI A nemzetköziesítési munkacsoport ismét meglátogatott egy külföldi kapcsolatokkal rendelkező céget, mint az ezt megelőző években is (Mont-Inox Kft., Strautmann Kft.) A Salgótarjáni Szakképzési Centrum támogatásával

Részletesebben

Elster cégbemutató. Okos Jövő Innovációs Klaszter, 2013.05.13.

Elster cégbemutató. Okos Jövő Innovációs Klaszter, 2013.05.13. Elster cégbemutató Okos Jövő Innovációs Klaszter, 2013.05.13. 1 Rólunk Az Elster egy világvezető cég a gáz, villany és víz mérésés továbbításban, több mint 130 országban. A világ egyik legnagyobb telepített

Részletesebben

KÜLPIACI SIKEREK. Dr. Kern József MAGYAR EGÉSZSÉGIPARI GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE CE2020 az orvostechnikai ipar jelene és jövője

KÜLPIACI SIKEREK. Dr. Kern József MAGYAR EGÉSZSÉGIPARI GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE CE2020 az orvostechnikai ipar jelene és jövője KÜLPIACI SIKEREK Dr. Kern József MAGYAR EGÉSZSÉGIPARI GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE CE2020 az orvostechnikai ipar jelene és jövője 2019.09.04. TAGVÁLLALATAINK A Magyar Egészségipari Gyártók Szövetsége (MEGYSZ) a

Részletesebben

Innovációs szupersztráda

Innovációs szupersztráda Innovációs szupersztráda Az ITS innováció irányai, hazai lehetőségek Dávidházy Gábor, projekt igazgató Amiről ma szó lesz Kik vagyunk Globális tendenciák és kihívások Globális ITS irányok - ITS World Congress

Részletesebben

Szerszám- és Formakészítő Kft. V2.50P

Szerszám- és Formakészítő Kft. V2.50P Szerszám- és Formakészítő Kft. V2.50P A RIGO Kft 1990-ben alakult 25 millió forintos törzstőkével. 100 %-ban magyar tulajdonú cég, családi vállalkozás. A Kft. székhelye Budapest, Orsovai út 3., két telephelyen,

Részletesebben

Világtendenciák. A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé

Világtendenciák. A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé Világtendenciák A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé 80-as évek elejétől: túltermelési válság 25 % visszaesés (34% az EU-ban) Asztali bort adó szőlőterületek

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

Klíma - Szellőzés - Légtechnika Tisztaterek építése. radel&hahn zrt. Alapítva 1951-ben

Klíma - Szellőzés - Légtechnika Tisztaterek építése. radel&hahn zrt. Alapítva 1951-ben 1 Klíma - Szellőzés - Légtechnika Tisztaterek építése radel&hahn zrt Alapítva 1951-ben radel&hahn zrt 2 Klíma- és szellőző berendezések Komplett megoldásokat kínálunk Szállított légmennyiség: 1000 m 3

Részletesebben

BERALMAR TECNOLOGIC S.A.

BERALMAR TECNOLOGIC S.A. BERALMAR TECNOLOGIC S.A. A PETROL-KOKSZ HASZNÁLTÁNAK ELTERJEDÉSE FŐ ÜZEMANYAGKÉNT KÖZÉP-EURÓPÁBAN ÉS A BALKÁN TÉRSÉGBEN Balatonvilágos, 2013. október 10. A VÁLLALAT A BERALMAR berendezéseket tervez, gyárt

Részletesebben

Dr. Bencsik Attila L. PhD

Dr. Bencsik Attila L. PhD Dr. Bencsik Attila L. PhD főiskolai tanár egyetemi docens Óbudai Egyetem Mechatronikai és Autótechnikai Intézet Gépjármű eredetiség vizsgálat Mi a feladat? Gépjármű azonosítás: Komplex tevékenység, melynek

Részletesebben

Nyersvas 2002 % Acél 2002 % 1 Kína Kína 181, Japán Japán 107, Oroszország 46,2 8 3 USA 92, USA 40,2 7 4

Nyersvas 2002 % Acél 2002 % 1 Kína Kína 181, Japán Japán 107, Oroszország 46,2 8 3 USA 92, USA 40,2 7 4 Nyersvas 2002 % Acél 2002 % 1 Kína 170 28 1 Kína 181,6 20 2 Japán 81 13 2 Japán 107,7 12 3 Oroszország 46,2 8 3 USA 92,2 10 4 USA 40,2 7 4 Oroszország 59,8 7 5 Brazília 29,6 5 5 D-Korea 45,4 5 6 Németország

Részletesebben

Fejlesztési projektjeink eredményei

Fejlesztési projektjeink eredményei Fejlesztési projektjeink eredményei 1 www.bosch.hu Fejlesztési projektjeink eredményei 2 Miskolc Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult,

Részletesebben

i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu

i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu i-sint eni i-sint: személygépjármű kenőanyagok az enitől Minden motornak szüksége van a megfelelő kenőanyagra, amely védelmet nyújt és fokozza a teljesítményét.

Részletesebben

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők:

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők: Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN Szervezők: 250 kiállító 10 különböző ország 10.000 látogató Mit kínál az AutomotiveHungary? 1 A

Részletesebben

Mobilitás. Mikor a széleskörű autóipari tapasztalat és az innovatív abroncstechnológia egy vállalatban egyesül. Continental nyári gumiabroncsok

Mobilitás. Mikor a széleskörű autóipari tapasztalat és az innovatív abroncstechnológia egy vállalatban egyesül. Continental nyári gumiabroncsok Mikor a széleskörű autóipari tapasztalat és az innovatív abroncstechnológia egy vállalatban egyesül > > Az autóipar szakértője innovatív és komplex technológia, amely összeköti a járművet az útfelülettel

Részletesebben

MAGAS SZINTÛ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS KIVÁLÓ MINÔSÉGET EGY MEGBÍZHATÓ PARTNERTÔL

MAGAS SZINTÛ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS KIVÁLÓ MINÔSÉGET EGY MEGBÍZHATÓ PARTNERTÔL Steel Metal Kft. MAGAS SZINTÛ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS KIVÁLÓ MINÔSÉGET EGY MEGBÍZHATÓ PARTNERTÔL Embléma vektoros STEEL METAL VILLÁNY PÉCS MOHÁCS HULLADÉKGAZDÁLKODÁS, KÖRNYEZETVÉDELEM, HULLADÉK ANYAGOK KIS-

Részletesebben

2018. évi energiafogyasztási riport Veritas Dunakiliti Kft.

2018. évi energiafogyasztási riport Veritas Dunakiliti Kft. 2018. évi energiafogyasztási riport Veritas Dunakiliti Kft. I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék... 2 II. Vezetői összefoglaló... 3 II.1. Az éves riport célja... 3 II.2. A szakreferens szervezet bemutatása...

Részletesebben

FUX. Minőségi iparmunkával, egyetemi együttműködéssel elért nemzetközi siker. A FUX Zrt története és kilátásai

FUX. Minőségi iparmunkával, egyetemi együttműködéssel elért nemzetközi siker. A FUX Zrt története és kilátásai FUX Minőségi iparmunkával, egyetemi együttműködéssel elért nemzetközi siker A FUX Zrt története és kilátásai Az indulás 1991 A FUX Kft. megalakulása a December 4 Drótművek egyik üzletágából 1992.02.25.

Részletesebben

Mercedes-Benz Gyár Kecskemét. Egy sikertörténet.

Mercedes-Benz Gyár Kecskemét. Egy sikertörténet. Gyár Kecskemét. Egy sikertörténet. Christian WOLFF CEO, Manufacturing Hungary Kft. Magyar Közgazdasági Társaság Vándorgyűlés, Versenyképesség Szekció Kecskemét, 2016. szeptember 16. Das Beste oder nichts.

Részletesebben

Energiamegtakarítási riport. a ROBERT BOSCH Elektronika Gyártó Kft. Hatvani telephely

Energiamegtakarítási riport. a ROBERT BOSCH Elektronika Gyártó Kft. Hatvani telephely Energiamegtakarítási riport a Hatvani telephely energiafelhasználásának mértékéről, valamint a megvalósított energiahatékonysági intézkedésekkel, fejlesztésekkel, üzemeltetési megoldásokkal kapcsolatos

Részletesebben

Hamburger/Mosburger/Dunapack Csoport. Prinzhorn Holding. Mosonpack Kft.

Hamburger/Mosburger/Dunapack Csoport. Prinzhorn Holding. Mosonpack Kft. Hamburger/Mosburger/Dunapack Csoport Prinzhorn Holding Mosonpack Kft. Prinzhorn HoldingHamburger/Mosburger/Dunapack Csoport Trade Hullámalappapír Csomagolás Címke és Flexpack W.Hamburger Trade W.Hamburger

Részletesebben

Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport

Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport Tartalom 1 A 2014-es üzleti év a Bosch csoportnál Javier González Pareja 2 A 2014-es üzleti év a magyarországi Bosch csoportnál Torma Krisztina 3 Javier 2014-es

Részletesebben

BYD Zöld Város Koncepció

BYD Zöld Város Koncepció BYD Zöld Város Koncepció Környezetkímélő Megoldások napjaink tömegközlekedésének kihívásaira BYD Europe B.V 4 fő üzletág: elektronika, új energia, autóipar, vasúti szállítás Az első és egyetlen vállalat

Részletesebben

8. sz. gyakorlati útmutató: Hogyan kell bejelenteni a jogi személyek adataiban bekövetkezett változásokat?

8. sz. gyakorlati útmutató: Hogyan kell bejelenteni a jogi személyek adataiban bekövetkezett változásokat? 8. sz. gyakorlati útmutató: Hogyan kell bejelenteni a jogi személyek adataiban bekövetkezett változásokat? JOGI KÖZLEMÉNY: Ez a dokumentum tájékoztatást nyújt a REACH-rendeletről, ismertetve a rendeletben

Részletesebben

Német részvény ajánló

Német részvény ajánló Német részvény ajánló Mario Draghi január végi bejelentésével biztossá vált, hogy nagy mennyiségű tőke (60 milliárd /hó) érkezik az európai piacokra legalább 2016 szeptemberéig. Ennek jótékony hatásai

Részletesebben

Globális ellátási lánc menedzsment a National Instruments gyakorlatában

Globális ellátási lánc menedzsment a National Instruments gyakorlatában Globális ellátási lánc menedzsment a National Instruments gyakorlatában Kertész Csaba, Horváth Gergő 2015 október 16. Agenda Az NI bemutatása Ellátási lánc, ellátási lánc menedzsment Az NI egységei, kapcsolatai

Részletesebben

2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.:

2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.: 2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2018. 08. 03. 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf. 166. Tel.: +36 1 882 85 00 kapcsolat@kt.hu www.kozbeszerzes.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a Kbt. 62. (1)

Részletesebben

A Bosch Miskolcon. A kiemelt fejlesztési központok lehetőségei - Miskolc, 2014.05.27

A Bosch Miskolcon. A kiemelt fejlesztési központok lehetőségei - Miskolc, 2014.05.27 A kiemelt fejlesztési központok lehetőségei - Miskolc, 2014.05.27 A kiemelt fejlesztési központok lehetőségei - Miskolc, 2014.05.27. 1 Hatvan: Robert Bosch Elektronika Kft. Gyártás Autó-elektronika Eger:

Részletesebben

Növekedési pólusok, exportpiaci átrendeződések a világgazdaságban Nagy Katalin Kopint-Tárki Zrt.

Növekedési pólusok, exportpiaci átrendeződések a világgazdaságban Nagy Katalin Kopint-Tárki Zrt. Növekedési pólusok, exportpiaci átrendeződések a világgazdaságban Nagy Katalin Kopint-Tárki Zrt. A világgazdasági átrendeződések és hatásuk a magyar exportpiaci lehetőségekre, a gazdasági növekedésre és

Részletesebben

rajz szerinti alkatrészek és műszaki szortimentek

rajz szerinti alkatrészek és műszaki szortimentek rajz szerinti alkatrészek és műszaki szortimentek tapasztalt partner az ön oldalán SZOLGÁLTATÁSAINK A kötőelemek és a rögzítéstechnika területén szerzett több mint 140 év tapasztalat biztos alapot kölcsönöz

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

GVOE 2010 finszter@tuvnord.hu

GVOE 2010 finszter@tuvnord.hu Gépjárművek illetéktelen átalakítása. - Elektronikus rendszerek - Kerekek-gumiabroncsok dr. Gellér Józsefné, Finszter Ferenc finszter@tuvnord.hu Illetéktelen beavatkozás Szakszerűtlen javítás - fékrendszer

Részletesebben

METRIKUS COMPFIT C. Valamennyi iparág követelményeinek megfelelő pneumatikus csatlakozók 3... 16mm méretválaszték Kisméretű Minifit M csatlakozók

METRIKUS COMPFIT C. Valamennyi iparág követelményeinek megfelelő pneumatikus csatlakozók 3... 16mm méretválaszték Kisméretű Minifit M csatlakozók METRIKUS COMPFIT C Valamennyi iparág követelményeinek megfelelő pneumatikus csatlakozók 3... 16mm méretválaszték Kisméretű Minifit M csatlakozók MINŐSÉGI GYORSCSATLAKOZÓK Norgren Compfit C Push-in csatlakozók

Részletesebben

ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény. Villanykutak Magyarországon

ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény. Villanykutak Magyarországon Magyar Energetikai Társaság ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény 2012. április 3. Villanykutak Magyarországon Máthé Attila, ABB Kft. 2011. 05 1 TARTALOM 1. AC vagy DC töltés? 2. AC, DC töltés alkalmazásai 3. Csatlakozó

Részletesebben

Szinkronizált Termelési Rendszer

Szinkronizált Termelési Rendszer Szinkronizált Termelési Rendszer Continental Automotive Romania SRL / Temesvár - 2012. nov. 12-14. SPS LEAN & KAIZEN WORKSHOP intenzív gyakorlatorientált képzés japán szakember irányításával /angol nyelvű

Részletesebben

TAPASZTALATOK AZ LCA TERÜLETÉN

TAPASZTALATOK AZ LCA TERÜLETÉN TAPASZTALATOK AZ LCA TERÜLETÉN Jelenlegi állapot és kihívások a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft. szemszögéből Előadó: Gadácsi-Borosi Aranka ECO-Design koordinátor Agenda Knorr-Bremse Vasúti Jármű

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7892 Gépjármű rendszáma: BPN-966 Gépjármű típusa: RÁBA U 26 230 DF-GP 17 Megbízó: Magyar Közút

Részletesebben

A Sapa rövid bemutatása

A Sapa rövid bemutatása A Sapa rövid bemutatása A Sapa vállalatnak kb. 13 000 alkalmazottja van, 30 országban. Mindannyiunk legfőbb törekvése az ügyfélorientáltság. Tevékenységek röviden Profilsajtolás Belgium Dánia Egyesült

Részletesebben

MAGAS SZINTÛ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS KIVÁLÓ MINÔSÉGET EGY MEGBÍZHATÓ PARTNERTÔL

MAGAS SZINTÛ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS KIVÁLÓ MINÔSÉGET EGY MEGBÍZHATÓ PARTNERTÔL Steel Metal Kft. MAGAS SZINTÛ HULLADÉKGAZDÁLKODÁS KIVÁLÓ MINÔSÉGET EGY MEGBÍZHATÓ PARTNERTÔL Embléma vektoros STEEL METAL VILLÁNY PÉCS MOHÁCS HULLADÉKGAZDÁLKODÁS, KÖRNYEZETVÉDELEM, HULLADÉK ANYAGOK KIS-

Részletesebben

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem Magyarország 2008 Egészség g és kényelem A SISTEM-AIR CSOPORT A SISTEM-AIR az európai központi porszívó gyártás és kereskedelem kiemelkedö képviselöje mind a lakossági, mind az ipari szektor területén.

Részletesebben

Logisztikai Csapatbajnokság esettanulmány leírás

Logisztikai Csapatbajnokság esettanulmány leírás Logisztikai Csapatbajnokság esettanulmány leírás Háttérinformáció: A gyártó az autóipar egyik vezető Tier 1 es beszállítója, mely globálisan végzi tevékenységét és a világ összes jelentős autógyártó cégének

Részletesebben

Visszaesés vagy új lendület? A nemzetközi válság hatása a közép-európai térség járműgyártására

Visszaesés vagy új lendület? A nemzetközi válság hatása a közép-európai térség járműgyártására Visszaesés vagy új lendület? A nemzetközi válság hatása a közép-európai térség járműgyártására Túry Gábor MTA Világgazdasági kutatóintézet Válságról válságra A gazdasági világválság területi következményei

Részletesebben

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL 40 ORSZÁGOS KUTATÁS PERILS OF PERCEPTION

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL 40 ORSZÁGOS KUTATÁS PERILS OF PERCEPTION TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL 2016 40 ORSZÁGOS KUTATÁS PERILS OF PERCEPTION 2016 1 ITT TALÁLJÁK AZ IPSOS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL? CÍMŰ KUTATÁSÁNAK RIPORTJÁT. AZ EREDMÉNYEKBŐL KIVILÁGLIK, HOGY MENNYIRE

Részletesebben

ÚJ SZEREP: LOGISZTIKAI MEDIÁTOR A VEVŐI IGÉNYEKRE ÉPÜLŐ FOLYAMATOK

ÚJ SZEREP: LOGISZTIKAI MEDIÁTOR A VEVŐI IGÉNYEKRE ÉPÜLŐ FOLYAMATOK a a aa. ÚJ SZEREP: LOGISZTIKAI MEDIÁTOR A VEVŐI IGÉNYEKRE ÉPÜLŐ FOLYAMATOK Fuvarozási vegyes vállalat Vámügynökség, LSZK, ISO 9001 Raktározás Önálló fuvarozás Romániai leányvállalat Polimer Logisztika

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7936 Gépjármű rendszáma: YFD-554 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-80 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Főoldal. Üdvözöljük a Danielisz Autóalkatrész Kereskedés weboldalán!

Főoldal. Üdvözöljük a Danielisz Autóalkatrész Kereskedés weboldalán! Főoldal Üdvözöljük a Danielisz Autóalkatrész Kereskedés weboldalán! Vállalkozásunk bontott, után gyártott, és gyári új alkatrészek forgalmazásával, gépkocsik javításával-szervízelésével, roncs és bontott

Részletesebben

Pester Attila értékesítési vezető a.pester@hfctechnics.hu

Pester Attila értékesítési vezető a.pester@hfctechnics.hu Pester Attila értékesítési vezető a.pester@hfctechnics.hu 1 Tartalom Bevezető HFC Technics mérföldkövei Szállítók és partnerek Ügyfelek belföldön és külföldön HFC Technics szolgáltatásai Jövőbeni elképzelések

Részletesebben

Hulladékká vált gépjárművek. Hulladéknyilvántartási és Termékdíj Osztály 2007

Hulladékká vált gépjárművek. Hulladéknyilvántartási és Termékdíj Osztály 2007 Hulladékká vált gépjárművek Hulladéknyilvántartási és Termékdíj Osztály 2007 Hazai szabályozás alapja A hulladékká vált gépjárművekről 267/2004. (IX.27) Korm. rendelete 286/2006 (XII.23.)Korm. rendelet

Részletesebben

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával

Társaságunk. Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával Társaságunk Betonszerkezetek vízszigetelése kristályos technológiával A Xypex Chemical Corporation egyike a világ vezető vízszigetelő anyag gyártóinak. A társaság a Xypex kristályos technológia bevezetésével

Részletesebben

Rubber Solutions Kft. Cégismertető

Rubber Solutions Kft. Cégismertető Rubber Solutions Kft Cégismertető Cégünk bemutatása Társaságunk 30 éves tapasztalattal végzi hulladékgazdálkodási tevékenységét. Telephelyünk 70 hektárnyi ipari területen helyezkedik el. 15 alkalmazottat

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8814 Gépjármű rendszáma: YAS-792 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-82 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Construction. Egy piacvezetô biztonságával a lapostetô-szigetelés területén

Construction. Egy piacvezetô biztonságával a lapostetô-szigetelés területén Construction Egy piacvezetô biztonságával a lapostetô-szigetelés területén Többletérték a tetôn Innováció A beruházók, tervezôk és szigetelési szakkivitelezôk a mûanyag - lemezes szigetelések területén

Részletesebben

A BM HEROS Zrt. által kötött közbeszerzési szerződések teljesítésére vonatkozó adatok 2016.

A BM HEROS Zrt. által kötött közbeszerzési szerződések teljesítésére vonatkozó adatok 2016. A BM HEROS Zrt. által kötött közbeszerzési szerződések teljesítésére vonatkozó adatok 2016. Hivatkozás az eljárást megindító hirdetményre Kenőanyagok beszerzése (TED 2012/S 243-399706 2012.12.14.) Pneumatikus

Részletesebben

Üdvözöljük! Ing. Franz Jöbstl & Andreas Liska

Üdvözöljük! Ing. Franz Jöbstl & Andreas Liska Mechanikai CNC preciziós és hegesztett alkatrészek gyártójaként több, mint 23 éve vagyunk megbízható szállítója igényes mechanikai alkatrészeknek, emellett elektromos kapcsolószekrények előállításával

Részletesebben

Dr. Stiebel számos új szabadalmat jelent be és nagyobb átfolyós készülékek gyártásába kezd

Dr. Stiebel számos új szabadalmat jelent be és nagyobb átfolyós készülékek gyártásába kezd Cégbemutató 2015 1 Történet 90 éve tele energiával 1924. május 05-én megalakul az ELTRON nevű cég Berlinben Megkezdődik az első kis átfolyós vízmelegítő gyártása az akkoriban forradalminak számító kétlépcsős

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8302 Gépjármű rendszáma: YCM-391 Gépjármű típusa: ZETOR UN 53 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki Amerikai Egyesült Államok Ausztrália Ausztria Belgium Brunei Ciprus Dánia Egyesült Arab Emírségek Egyesült Királyság Finnország Franciaország Görögország Hollandia Horvátország Irán Írország Izland Izrael

Részletesebben

Motherson. Proud to be part of the most exciting industries. 3. I. sz. melléklet Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás

Motherson. Proud to be part of the most exciting industries. 3. I. sz. melléklet Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás Motherson. Proud to be part of the most exciting industries 3. I. sz. melléklet Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás 1. Vevői és beszállítói kapcsolatok áttekintése 2 2. Minőségfejlesztés

Részletesebben

Bontott alkatrészek újra hasznosítására vonatkozó szabályozások

Bontott alkatrészek újra hasznosítására vonatkozó szabályozások Bontott alkatrészek újra hasznosítására vonatkozó szabályozások A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. Törvény A hulladékká vált gépjárművekről szóló 369/2014. (XII. 30.) Korm. Rendelet A közúti járművek

Részletesebben

Miért szükséges a beszállító fejlesztés? Ászity Sándor EJJT laborvezető

Miért szükséges a beszállító fejlesztés? Ászity Sándor EJJT laborvezető Miért szükséges a beszállító fejlesztés? Ászity Sándor EJJT laborvezető 1 LEANLAB Projekt BME EJJT Tudásközpont 2011-ben kezdte el az Autóipari Termelési Rendszerek Laboratórium létrehozását. Európai Uniós

Részletesebben

Sajtóközlemény július 8.

Sajtóközlemény július 8. Sajtóközlemény Nemzetközi Járműipari Sajtótájékoztató 2009 Bosch technológiával a közlekedés jövőjéért A legfőbb feladat a környezet védelme és a balesetek megelőzése 2009. július 8. A belsőégésű motorok

Részletesebben

ContiTech Rubber Industrial Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK

ContiTech Rubber Industrial Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK ContiTech Rubber Industrial Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK 2017 ContiTech Rubber Industrial Kft. A ContiTech Rubber Industrial Kft. Szegeden található. A gyár 1966-ban kezdte

Részletesebben

Elektromos kukásautó Út a jövőbe!

Elektromos kukásautó Út a jövőbe! Elektromos kukásautó Út a jövőbe! Előzmények Debreceni Egyetem Műszaki Kar 10 éves kutató munka Az Audi elől elhozott első díj Bartha István mestertanár Vitéz Attila tanár úr Egyetemi know-how, európai

Részletesebben

Reflecting Excellence

Reflecting Excellence SMG / SMR Hungary Bt. cégismertető Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) Hungary Bt. az SMG (Samvardhana Motherson Groupe) indiai telephelyű cégcsoport tagja. Az SMG világviszonylatban 140 telephellyel

Részletesebben