140 éves a Continental

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "140 éves a Continental 1871-2011"

Átírás

1 140 éves a Continental

2 A cég hivatalosan is bejegyezteti az ágaskodó paripát ábrázoló márkajelet. Hannover-Vahrenwaldban megkezdődik a mintázat nélküli pneumatikus gépjárműabroncsok gyártása Október 8-án, Hannoverben megalapítják a Continental- Caoutchouc und Gutta- Percha részvénytársaságot. A Vahrenwald utcai központi gyárépületben lágy gumiból készült termékeket, gumírozott anyagokat, vala mint kocsik és kerékpárok számára tömör abroncsokat gyártanak. A Continental az első cég Németországban, aki pneumatikus kerékpárabroncsot gyárt. Az első német léghajó, az LZ 1 gázszelepeinek tömítésére a Continental által gyártott ballonanyagot használják.

3 Megjelenik a Continental autósmotoros országúti atlasz első száma. A világon elsőként a Continental fejleszti ki a mintázattal rendelkező gépjárműabroncsot A Continental pneumatikus abroncsaival versenyző Mercedes learatja első szenzációs győzelmét a Nizza- Salon-Nizza Nagydíjon. A cég megkezdi a szegecselt csúszásgátló abroncsok gyártását, amelyek a későbbi acél - szöges abroncsok előfutárai. A túrakocsik számára a Continental kifejleszti a jelentős újításnak számító leszerelhető keréktárcsát, amely ezek után nagymértékben megkönnyíti a kerékcserét.

4 A francia Louis Blériot elsőként repüli át a La Manche csatornát. A repülőgép borítására használt feszített vásznat a Continental gyártja. A Continental üzemében a Bayer laboratóriumaiban kifejlesztett szintetikus kaucsukot sikeresen vulkanizálják, és elsőként gyártanak belőle tesztabroncsot Peter Behren építész tervei alapján megkezdődik Hannoverben a Vahrenwald utcai impozáns irodaépület építése, amely 1986-ban kerül a város tulajdonába. Az új épületben technológiai központot alakítanak ki. A Daimlernek hármas győzelmet hoznak a Continental abroncsokkal szerelt járművek a Francia Nagydíjon.

5 A korom hozzá adásával az abroncsok elnyerték jellegzetes fekete színűket, mellyel tartósabbá és időtállóbbá váltak. A németországi kaucsukipar legjelentősebb képviselőinek fúziójával megalakul a Continental Gummi-Werke AG, amely egyben a hannoverlimmeri és korbachi gyárak beolvadását is jelenti / A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Continental Németországban elsőként dobja piacra a kordszálas gumiabroncsot. Az új abroncsnál használt finomszálas szövet teljes egészében felváltja a korábban használt, kevésbé rugalmas len szövetet. Ugyanezen évben az első alkalommal gyártott nagyméretű, levegővel töltött abroncsok kiszorítják a piacról a haszongépjárművek számára korábban készült hagyományos tömör abroncsokat. Continental-Schwingmetall néven új termék jelenik meg a piacon. A gumírozott fém alkatrészek lehetővé teszik a motor rezgésének és zaj szintjének csillapítását.

6 A Continental abroncsokkal versenyző Mercedes és Auto-Union versenyautói lenyűgöző sportsikereket aratnak. A Német Nagydíjon négy egymást követő alkalommal sikerül nyerniük. Szintén négy győzelmet könyvelhetnek el az észak-afrikai Tripoliban, míg Olaszországban hármat. Az egymást érő gyorsasági rekordok nemzetközi hírnévhez segítenek olyan autó - ver seny zőket, mint Stuck, Carraciola és Rosemeyer. A hannover-stöckeni abroncsgyár alapkőletétele Megkezdődik a műkaucsuk bázisú abroncsok gyártása. A Continental szabadalmaztatja a tömlő nélkül szerelt abroncsot. Súlyos bombatámadás éri a hannover-vahrenwaldi és korbachi üzemeket. A brit katonai kormány már június 14-én engedélyezi a gyártás újraindítását a hannoveri üzemekben.

7 A Continental az első németországi vállalat, amely Megkezdődik az már az év elején acélkordból beindítja a tömlő készült szállítószalagok gyártása. gyártását. nélküli abroncsok A Continental, a hagyományos abroncsok mellett, első alkalommal kínál eladásra M+S, azaz speciális téli abroncsot. A Continental a világon elsőként fejleszt légrugókat omnibuszok és tehergépjárművek számára A Daimler-Benz és a Porsche autó gyártókkal való szoros együttműködésnek köszön he tő en a háború után is folytatódik a korábbi sikersorozat. Karl Kling, Stirling Moss és Juan Manuel Fangio Continental abroncsok kal szerelt versenyautóikkal győzelmet aratnak az 1952-es Carrera Panamericana versenyen, továbbá a Francia, Angol, Holland és Olasz Nagydíjon. Megkezdődik a radiál gumiabroncsok sorozatgyártása.

8 A korbachi gyárban megnyílik a műszaki tömlőket gyártó üzem, amely ekkor a legnagyobbnak számít Európa-szerte. A cég a hannoveri gyártási részlegét is áthelyezi ide. Franciaországban (Sarreguemines) abroncsgyár alapítása. Northeimben új üzem létesül műszaki termékek gyártására Befejeződik Dannenbergben, az Elba partján az új termelőüzem építése. Eleinte műanyag alkatrészeket gyártanak a jármű ipar számára. A Continental piacra dobja a szög nélküli ContiContact téli abroncsot. Megnyílik a Contidrom tesztpálya Lüneburger Heide közelében. 1994/95-ben a létesítmény területét több mint kétszeresére bővítik, hogy a nagyteljesítményű személygépjárművek számára egy 3,8 km hosszú vezetéstechnikai pályát alakítsanak ki ben üzembe helyeznek egy 3,7 km hosszú zajtesztpályát is.

9 Nordheimben üzembe helyezik az egyik legnagyobb európai szállítószalagot. A Continental felvásárolja a frankfurti Techno-Chemie vállalatot, az egyik piacvezető németországi hollandergyártó céget A Continental elsőként szállít extrudálással és fújással, poliuretán alapanyagból előállított csuklóharmonikát az európai tehergépjármű-ipar számára. A Continental megszerezi az amerikai Uniroyal Inc. európai abroncsgyártásának jogát. Ennek köszönhetően sikeresen bővíti a már meglévő európai bázisát. (fotó: aacheni gyár)

10 A portugál Mabor cég közreműködésével létrejövő közös vállalat megalakulásával megkezdődik Lousadoban az abroncsgyártás. A Continental 1993-ban teljes mértékben átveszi az abroncsgyártást, továbbá átvesz egy textilkordgyártó üzemet is. A Continental átveszi az osztrák Semperit vállalattól az abroncsgyártást / Az autóipar számára a Continental már nagy szériában gyártja a motor rögzítéséhez használt speciális csapágyazású rezgés- és zajcsökkentő felfüggesztéseket. ContiTech márkanév alatt egyesülnek a műszaki termé keket gyártó részlegek. ContiEcoContact néven piacra kerül a Continental által elsőként forgalomba hozott környezetbarát abroncs. A cég felvásárolja az északamerikai General Tire Inc. abroncsgyártó vállalatot, amely 2001 óta Continental Tire North America Inc. néven működik tovább.

11 A Benecke-Kaliko AG beolvad a ContiTech divízióba. A termelés fő profilja a műbőr és fóliagyártás. Az autóiparral a rend szer fejlesztésben való intenzívebb együttműködés érdekében megalakul az Automotive Systems divízió A csehországi Barum vállalatban szerzett többségi részesedés az otrokovicei személy- és haszongépjármű abroncsgyártó üzemen felül, a mintegy 50 saját kereskedelmi egységgel rendelkező hálózat tulajdonjogát is magába foglalja. A Continental ekkorra már több mint abroncskereskedésből és franchise vállalatból álló szervezettel rendelkezik Európa 13 országában, ideértve olyan kiskereskedelmi hálózatokat is, mint a Vergölst.

12 A Continental felvásárolja a világszerte ismert amerikai vállalatot, az Automotive Brake and Chassist, melynek új központja a frankfurti Alfred Teves GmbH A Continental megerősíti nemzetközi abroncsgyártó pozícióját Argentinában, Mexikóban, Dél-Afrikában és Szlovákiában. A ContiTech nemzetközi működése tovább bővül brazíliai, chilei, mexikói (fotó) és magyarországi helyszíneken A romániai Temesváron megnyílik az új személygépjárműabroncsokat gyártó üzem. A Continental a Nisshinboval közösen Continental Teves Corporation néven közös vállalatot alapít, amely a japán és koreai piacok számára gyárt fék- és futóműrendszereket. A Continental bemutatja az ISAD-ot, amellyel elnyeri a Német Gazdasági Innovációs Nagydíjat. Az ISAD egy egységbe integrálja a gépjármű önindítóját és áramgenerátorát. Ez a hibrid meghajtású rendszerek működésének kulcstechnológiája, amellyel jelentős mértékben csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás.

13 A nemzetközi hírű elektronikai specialistának számító Temic (fotó: nürnbergi üzem) megszerzésével a Continental tovább fokozza tevékenységét az egyre nagyobb piacot jelentő gépjármű-elektronika területén. A cég többségi részesedést szerez két fékműködtető alkatrészeket és tárcsafékeket gyártó japán cégben. A ContiTech megvásárolja egy kínai tömlőgyártó cég 51%-os tulajdonjogát A ContiTech felavatja az új meghajtó rendszereket gyártó romániai üzemét, valamint egy újabb törökországi gyárral bővíti a légrugórendszerek gyártását. A japán autógyártó cégekkel való intenzívebb együttműködés érdekében a Continental és a Yokohama, 50-50%-os tulajdoni hányaddal vegyesvállalatot alapít. Bemutatkozik a ContiSportContact 2 Vmax, a világ első olyan közúti abroncsa, melyet 360 km/h sebességhatárig hagytak jóvá. A ContiTech légrugógyártás céljából közös vállalatot alapít Koreában.

14 Mexikóban új üzem nyílik fékalkatrészek gyártására. A Continental magába olvasztja a Phoenix AG-t. A ContiTech és a Phoenix egyesítésével megszületik a világ legjelentősebb specialist ája a kaucsuk- és műanyagtechnológia területén. (fotó: magyarországi üzem) A Continental kibővíti romániai termelését. Nagyszebenben egy kutatási és fejlesztési részleggel is rendelkező elektronikai egységet, Temesváron pedig egy klímatechnikát gyártó üzemet avatnak. A Continental felvásárolja egy kínai gyártóüzemmel is rendelkező japán vállalat kerékszenzor-üzletágát A hibridjármű-technológia fejlesztésén és piaci értékesítésén a Continental a ZF Friedrichshafen Fogaskerékgyárral működik együtt. A malajziai Continental Sime Tyre közös vállalat megalapításával a cég megszilárdítja pozícióját az ázsiai térségben és Ausztrália piacán.

15 Az új szlovákiai gyárban, Zólyomban megkezdik a féknyergek, a braziliai Camarçiben pedig a személy- és tehergépjármű-abroncsok gyártását. A ContiTech felvásárol egy dániai, kínai, koreai és indiai üzemekkel rendelkező, dán tulajdonú hajtószíjgyártó céget. A Continental megszerzi az amerikai Motorola Inc. gépjárműelektronikai üzletét, és többek között a telematika területén is bővíti tevékenységét. (fotó: telephely a Deer Parkban, USA) A szlovákiai Continental Matador Rubber s.r.o. többségi tulajdonának megszerzésével a Continental Közép- és Kelet-Európában is kiépíti az abroncs divízió és a ContiTech számára szükséges piaci pozíciókat. A Continental megvásárolja a Siemens VDO Automotive AG-t, aminek eredményeképpen a világ élvonalát képviselő öt legjelentősebb gépjármű-beszállító egyikévé válik. Ezzel egyidejűleg piaci pozíciója jelentős mértékben erősödik Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában (fotó: regensburgi telephely).

16 A nürnbergi gyárban megkezdődik a hibridhajtású járműveknél alkalmazott lítium-ionos akkumulátorok sorozatgyártása. Piacra kerül a ContiSportContact 5 P. A nagyteljesítményű nyári abroncsot speciálisan sportautók és tuningolt gépjárművek számára fejlesztették Sanghaiban, az új Ázsia Központ mellett egy kutatóés fejlesztőközpont is létesül. A centrum a vállalat kínai és ázsiai növekedésének újabb fontos mérföldkövét jelenti. A 2008 nyarán nyilvánosságra hozott átvételi ajánlat foganatosítása után, a Schaeffler KG a Continental AG többségi tulajdonosává válik.

17 Áttekintés Az 1871-ben, Hannoverben alapított Continental rendkívül sikeres múltra tekinthet vissza. A vállalat melynek neve mára egybeforrt az egyéni mobilitás fogalmával számos műszaki fejlesztést kezdeményezett, támogatott és kísért nyomon. A Continental ma már egyike a világ öt legnagyobb autóipari beszállítóinak, Európában pedig őt illeti az előkelő második hely. A vállalat az abroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű és hajtástechnikai elemekkel, az adat átviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasz t omerekkel elősegíti a biztonságosabb közle ke dést, és haté konyan hozzájárul a környezetvédelemhez. Ugyan akkor meghatározó partnere az autóiparnak a kommunikációs rendszerek fejlesztésében is. Ezen felül a ContiTech divízió szakértő partner a fejlesz - tésben a különböző kulcsiparágak számára. A Continental hat üzletágának Chassis & Safety, Powertrain, Interior, Személy- és kistehergépjármű-abroncsok, Haszongépjármű-abroncsok és ContiTech gyártó-, kutató- és fejlesztőközpontjai megközelítőleg alkalmazottat foglalkoztatnak, közel 46 ország, 200 helyszínén.

18 2011/01 Continental AG Corporate Communications P.O. Box Hanover, Germany

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 5,7 MILLIÓ FT AZ ÚJ AUTÓK ÁTLAGÁRA HAZÁNKBAN ---------------------------------------- 1 A HYUNDAI-KIA

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 7 %-KAL NŐ IDÉN A GLOBÁLIS AUTÓPIAC ------------------------------------------------------ 1 ÚJRA

Részletesebben

Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. példánya. 2011/5. hét (január 31. február 6.)

Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. példánya. 2011/5. hét (január 31. február 6.) Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. példánya 2011/5. hét (január 31. február 6.) TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 25 %-OS HAZAI

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK -------------------------------------------- 1 SZABÁLYOZÁS, JOG ---------------------------------------------- 8

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK -------------------------------------------- 1 SZABÁLYOZÁS, JOG ---------------------------------------------- 8 TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK -------------------------------------------- 1 UNIÓS ÁTLAGÁRON KAPHATÓ HAZÁNKBAN ÚJAUTÓ ---------------------------------1 10 %-KAL CSÖKKENT A LÍZINGCÉGEK SZERZŐDÉSKÖTÉSE

Részletesebben

A Bosch jövőképe Értéket teremtünk értéket terjesztünk

A Bosch jövőképe Értéket teremtünk értéket terjesztünk A Bosch jövőképe Értéket teremtünk értéket terjesztünk Vezető technikai és szolgáltató vállalatként világszerte kihasználjuk erőteljes fejlődési lehetőségeinket. Olyan megoldásokkal kívánjuk a mindennapi

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1

TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 TARTALOMJEGYZÉK PIACI INFORMÁCIÓK --------------------------------------------------------------------- 1 53 %-KAL CSÖKKENT A MAGYAR ÚJAUTÓ-PIAC ---------------------------------------------- 1 FOLYAMATOSAN

Részletesebben

Élet minőség Bosch ma 2015

Élet minőség Bosch ma 2015 Élet minőség Bosch ma 2015 Bosch ma 2015 2 We are Bosch Közös feladatunk amit szeretnénk Közös igényünk ami mozgat bennünket Közös stratégiai súlypontjaink ami előrevisz bennünket Ügyfélközpontúság Változás

Részletesebben

VERSENYPOLITIKA ÉS VERSENYKÉPESSÉG

VERSENYPOLITIKA ÉS VERSENYKÉPESSÉG Külgazdaság, LV. évf., 2011. május június (31 63. o.) VERSENYPOLITIKA ÉS VERSENYKÉPESSÉG Válságkezelés előremeneküléssel A válság hatása a versenyre a magyarországi autóipari beszállítói piacokon ANTALÓCZY

Részletesebben

HÍRLEVÉL ---------------------------------------------------------------------------------------- I. PANNON MECHATRONIKAI KLASZTER TEVÉKENYSÉGEI

HÍRLEVÉL ---------------------------------------------------------------------------------------- I. PANNON MECHATRONIKAI KLASZTER TEVÉKENYSÉGEI HÍRLEVÉL Hírlevelünk célja, hogy tájékoztatást adjunk projektjeink állásáról, új forrásszerzési kísérleteinkről, valamint olyan műszaki és gazdasági információkról, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot.

Részletesebben

1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK

1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK 1 A KLASZTERBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK Az üzleti hálózatok a vállalatok, intézmények, egyéb gazdasági egységek olyan funkcionális, tudás és erőforrás bázisú munkamegosztáson alapuló, szinergiahatásokat

Részletesebben

PRODUCTIVITY. Tartalom. Országaink: Szlovénia. Egyedi megoldások széles tárháza. Új termékeink. oldal 7. oldal 11. oldal 4

PRODUCTIVITY. Tartalom. Országaink: Szlovénia. Egyedi megoldások széles tárháza. Új termékeink. oldal 7. oldal 11. oldal 4 PRODUCTIVITY Magazine for your effective production No. 2/2013 Egyedi megoldások széles tárháza Új termékeink Országaink: Szlovénia oldal 4 Az Atlas Copco csoporthoz termékvonal- -menedzserként léptem

Részletesebben

Horizont. DOSSZIÉ Mi történik az elhasználódott gumiabroncsokkal? Egy szakma kulisszái mögött: a gumiabroncstervező

Horizont. DOSSZIÉ Mi történik az elhasználódott gumiabroncsokkal? Egy szakma kulisszái mögött: a gumiabroncstervező AHOGYAN BELÜLRŐL LÁTJUK Egy szakma kulisszái mögött: a gumiabroncstervező 3. oldal AMIRŐL BESZÉLÜNK A Michelin a Frankfurti Autószalonon 6. oldal Horizont LEVÉL A MICHELIN RÉSZVÉNYESEIHEZ MÉG KÖZELEBB

Részletesebben

Tisztább technológia és vízrendszer-korszerûsítés

Tisztább technológia és vízrendszer-korszerûsítés 18 Tisztább technológia és vízrendszer-korszerûsítés 6728 Szeged, Budapesti út 10. Kapcsolattartó: Jóri Zoltán, munkabiztonsági osztályvezetô (62) 566-902 (62) 566-953 jori.zoltan@phoenix-rubber.hu Alapítás

Részletesebben

Shape RAGYOGÓ ENERGIAFORRÁS A PROFILOK SZÁRNYAKAT ADNAK A GIROKOPTERNEK A SAJTOLT LÁMPAOSZLOPOK ÉLETEKET MENTENEK A KISMÉRETŰ PROFILOK SPANYOL MESTERE

Shape RAGYOGÓ ENERGIAFORRÁS A PROFILOK SZÁRNYAKAT ADNAK A GIROKOPTERNEK A SAJTOLT LÁMPAOSZLOPOK ÉLETEKET MENTENEK A KISMÉRETŰ PROFILOK SPANYOL MESTERE Shape A Sapa vállalatcsoport magazinja # 2 2007 A PROFILOK SZÁRNYAKAT ADNAK A GIROKOPTERNEK A SAJTOLT LÁMPAOSZLOPOK ÉLETEKET MENTENEK A KISMÉRETŰ PROFILOK SPANYOL MESTERE RAGYOGÓ ENERGIAFORRÁS A napelemek

Részletesebben

Biztonságossá tesszük a mozgást LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK

Biztonságossá tesszük a mozgást LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK JANUÁRI HORIZONT CAMION TRUCK&BUS 2011/1 7 NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Magyar elnökségi tervek Völner Pál államtitkár a jövő félévi magyar elnökség munkaprogramját és rendezvényeit ismertette a Közlekedési

Részletesebben

Siemens Magyarország. Éves jelentés 2013. www.siemens.com

Siemens Magyarország. Éves jelentés 2013. www.siemens.com Siemens Magyarország Éves jelentés 2013 www.siemens.com TARTALOM 1. A Siemensről 1.1. 6 Küldetés, Jövőkép, Értékek 1.2. 8 A Siemens Magyarországon 1.3. 10 A Siemens Zrt., a Siemens csoport vezető vállalata

Részletesebben

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni

Szécsi Gabriellával. 8 AIPA Kft. Vezérfonalakból szőtt színes vászon. Jó alapokra lehet építkezni 2 HITELES FORRÁS Pályázati Magazin www.hitelesforras.hu HIRDETÉSFELVÉTEL Fax: +36.707.017.689 E-mail: iroda@palyazatisajtokozlemenyek.hu FELELŐS KIADÓ Bannerpark Kft., Cím: 6000 Kecskemét, Katona József

Részletesebben

NIVELCO Magazin 2012/1. Bevezető 3. Hírek. Tisztelt Partnerünk!

NIVELCO Magazin 2012/1. Bevezető 3. Hírek. Tisztelt Partnerünk! 2012/1 Tartalom Bevezető Bevezető 3 Hírek A NIVELCO elmúlt 30 éve...4 9 NIVELCO kiállítások 2012-ben...10 11 ISOIL Industria képviselet...12 13 Gazdasági mutatók 2011-ben...14 Cégcsoport NIVELCO készülékek

Részletesebben

ISMERTETŐ AZ IBM LENOVO STRATÉGIAI SZÖVETSÉGRŐL NÉHA AZ A LEGJOBB ÚT A JÁTSZMA MEGNYERÉSÉHEZ, HA KÖZÖSEN JÁTSZUNK

ISMERTETŐ AZ IBM LENOVO STRATÉGIAI SZÖVETSÉGRŐL NÉHA AZ A LEGJOBB ÚT A JÁTSZMA MEGNYERÉSÉHEZ, HA KÖZÖSEN JÁTSZUNK ISMERTETŐ AZ IBM LENOVO STRATÉGIAI SZÖVETSÉGRŐL NÉHA AZ A LEGJOBB ÚT A JÁTSZMA MEGNYERÉSÉHEZ, HA KÖZÖSEN JÁTSZUNK Tisztelt Ügyfelünk, Partnerünk, az IBM 2004 decemberében stratégiai szövetséget kötött

Részletesebben

WIN! 2. szám www.weidmueller.hu W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS. Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4

WIN! 2. szám www.weidmueller.hu W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS. Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4 2. szám www.weidmueller.hu [Countries] Austria and Switzerland WIN! W EIDMÜLLER I NFORMATION & N EWS Szélsôséges körülményekre szabott technika Vonattal a világ tetejére 4 Tengerhajózási technika: Interfész

Részletesebben

Az Elbe Group vállalati hírlevele

Az Elbe Group vállalati hírlevele Das Original Az Elbe Group vállalati hírlevele 2008.01 kiadás 2. odal Mérföldkövek 1979-1989 A számítógép-kor kezdete 4. odal Elbe dél-olaszország Eredményes specialisták 6. odal Zöld erőcsomag Elbe-technikával

Részletesebben

Gönyűn versenyeznek a jövő autófejlesztői

Gönyűn versenyeznek a jövő autófejlesztői Sajtómegjelenés 2011 fellendülést is remél. A szervezők nem keresték fel önkormányzatunkat a versennyel kapcsolatban, amiről eddig nem is igazán tudtunk, hiszen a tavalyi futam szinte észrevétlenül zajlott

Részletesebben

Knorr-Bremse Budapest Az 5 napos gyárhoz vezető út

Knorr-Bremse Budapest Az 5 napos gyárhoz vezető út Knorr-Bremse Budapest Az 5 napos gyárhoz vezető út 1 Tartalom Előszó Bevezetés 3 Előzmények Gyors fejlődés 4 Az új telephely Új üzem 6 Az 5 napos gyár A lényeg a tartalomban rejlik 8 A cél Átfutási idő

Részletesebben

Éves beszámoló 2014 Tartalomjegyzék 1. Független könyvvizsgálói jelentés 2. Üzleti jelentés 2.1 Áttekintés 2.2 Duális képzés 2.3 Társadalmi felelősségvállalás 2.4 Környezetvédelem 2.5 Pénzügyi helyzet

Részletesebben

Örömömre szolgál, hogy a mai napon bemutathatom a BAU-t, a világ vezető építészeti, anyag- és rendszerkiállítását.

Örömömre szolgál, hogy a mai napon bemutathatom a BAU-t, a világ vezető építészeti, anyag- és rendszerkiállítását. A világ vezető vására: építészet, anyagok, rendszerek 2015. január 19-24., Messe München, Németország World s Leading Trade Fair for Architecture, Materials and Systems January 19 24, 2015, Messe München,

Részletesebben

Magyarország. Éves Jelentés 2005

Magyarország. Éves Jelentés 2005 s Magyarország Éves Jelentés 2005 Tartalom Vállalati alapelvek 3 Elnöki köszöntő 4 Üzleti sikereink 7 A Siemens szervezeti felépítése 12 A Siemens Nemzeti Vállalat Cégtörténet 14 Üzleti jelentés 16 Ágazati

Részletesebben

Arany színű ragyogás

Arany színű ragyogás HÍREK A SAPA CSOPORT INNOVATÍV ALUMÍNIUMMEGOLDÁSAIRÓL 2015/1 A legtöbb LED-rendszer az alumíniumot hővezető képességéért égé alkalmazza, valamint amint azért, mert szép. Gabriel Garufo, a Ledxon LEDvilágítási

Részletesebben

a 3M világszerte Amerikai Egyesült Államok Ausztria Argentína Belgium Chile Costa Rica Brazília Dominikai Köztársaság Dánia Ecuador Dél Afrika

a 3M világszerte Amerikai Egyesült Államok Ausztria Argentína Belgium Chile Costa Rica Brazília Dominikai Köztársaság Dánia Ecuador Dél Afrika Cégbemutató Amerikai Egyesült Államok Ausztria Argentína Belgium Chile Costa Rica Brazília Dánia Dominikai Köztársaság Dél Afrika Ecuador Franciaország Guatemala Hollandia a 3M világszerte India Jamaika

Részletesebben

50. évfolyam, 2007. 8. szám 700 Ft. Induktív energiaátvitel 9. oldal

50. évfolyam, 2007. 8. szám 700 Ft. Induktív energiaátvitel 9. oldal 50. évfolyam, 2007. 8. szám 700 Ft Induktív energiaátvitel 9. oldal Kétkomponensû anyagkeverõ-adagoló rendszerek az I&J FISNAR Inc.-tõl Dispenser Technologies LTD 2310. Szigetszentmiklós, Pelikán u. 3.

Részletesebben

Hazai tüzelőanyag-cellás fejlesztés speciális alkalmazási területhez. Kiadja:

Hazai tüzelőanyag-cellás fejlesztés speciális alkalmazási területhez. Kiadja: a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület hírlevele 2014/1. - április Tartalom Egyesületi hírek és februári HTC konferenciánk... 1 Hazai tüzelőanyag-cella fejlesztés speciális alkalmazási területre...

Részletesebben