A legkisebb koccanás is többe kerül, mint egy sérült abroncs cseréje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A legkisebb koccanás is többe kerül, mint egy sérült abroncs cseréje"

Átírás

1 Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: Fax: A legkisebb koccanás is többe kerül, mint egy sérült abroncs cseréje Az abroncsok sérülése gyakran vezet balesetekhez Az autóvezetők többsége nem megfelelően tájékozott Mindössze napi két percet igényel a gondos ápolás és a karbantartás A statisztikákat alapul véve manapság már ritka dolog a defekt. Egy átlagos autóvezető életében tízévente vagy 150 ezer kilométerenként csupán egyszer fordul elő. Ezek az adatok jól mutatják az abroncsipar (a termékek minősége) és az abroncskereskedelem (a szervizek által nyújtott szolgáltatások minősége) rendkívül magas műszaki színvonalát. Ha egy abroncs mégis meghibásodik, az a legtöbb esetben az autó vezetőjének számlájára írható. Ennek oka, hogy sok vezető nincs tisztában az abroncsok kiemelkedő fontosságával a biztonságos autózás tekintetében, így nagyon gyakran elhanyagolják azok ápolását és karbantartását, lehetőséget teremtve ezzel egy hiba bekövetkezésének. Ennek súlyos következményei is lehetnek, például sérülésekkel vagy anyagi kárral járó balesetek. Az abroncsok meghibásodásának egyik leggyakoribb oka a túl alacsony töltőnyomás. Bár az előírt értékek a jármű kezelési útmutatójában és a karosszérián is (pl. a tanksapka fedelén) megtalálhatóak, az abroncsgyártók és a független intézetek által végzett tesztek is azt mutatják, hogy az autóvezetők több mint fele túlságosan alacsony abroncsnyomással közlekedik. Mindössze néhány százalékuk van tisztában azzal, hogy emiatt a figyelmetlenség miatt nem csak a gazdaságos üzemeltetés nem valósul meg, de a kormányozhatóság, a vezetési stabilitás és a menetbiztonság is romlik. Minél alacsonyabb az abroncsok nyomása az előírthoz képest, annál nagyobb az abroncs meghibásodásának veszélye. A nagyobb mértékű

2 deformációk miatt megnövekszik a hőmérséklet az abroncs belsejében, ami szerkezeti károsodást okozhat, de akár az abroncs teljes roncsolódásához is vezethet. Utóbbi bekövetkezésekor az abroncs peremrésze is elválhat a keréktárcsától, így a gépjárműnek már csak három használható gumiabroncsa marad. Ezért a szakértők nyomatékosan azt javasolják, hogy rendszeresen, legfeljebb kéthetes időközönként ellenőrizzük az abroncsok töltőnyomását. Fontos, hogy a gumiabroncsok nyomását ne az üzemi hőmérséklet elérése után, hanem még hideg állapotukban ellenőrizzük, valamint a pótkereket se hagyjuk ki. A szelepsapka sem luxuscikk, feladata, hogy megvédje a szeleptűt a szennyeződésektől. Mindez természetesen a nitrogénnel töltött abroncsokra is igaz. A lassú nyomásvesztés leggyakoribb okai a külső mechanikus sérülések (vágás vagy szúrás), a hibás szelep vagy a korrózió. Az abroncs károsodásának egy másik módja az ütközéses sérülés. Ez a gumiabroncs vázának sérülésével járhat. Ilyen sérülések keletkezhetnek például, ha a sofőr túl nagy sebességgel vagy nem megfelelő szögben hajt keresztül olyan akadályokon, mint mondjuk egy járdaszegély. Ilyenkor előfordulhat, hogy a túlzott igénybevételnek köszönhetően az abroncs oldalfala jelentős károsodást szenved. Külön kiemelendő, hogy gyakran egy károsodás nem azonnal vezet az abroncs meghibásodásához. Az idő előrehaladtával az abroncs állapota folyamatosan romlik, és egyszer egy nagy igénybevétel után a lehető legrosszabb helyzetben szembesül a felhasználó a következményekkel. Ez a kellemetlen helyzet ugyanakkor könnyedén megelőzhető az abroncs rendszeres szemrevételezésével, hiszen a hibára utaló jelek könnyen felfedezhetőek. A futófelület rendellenes kopása egyes esetekben a helytelen abroncsnyomásra enged következtetni. Az erősen igénybe vett középső rész arra utal, hogy a jármű hosszabb ideig az előírtnál lényegesen magasabb nyomással közlekedett. Ennek az ellenkezője igaz, ha a futófelület két szélén jelentkezik túl erős kopás. A rendellenesen deformálódott oldalfal a szerkezet roncsolódására utalhat. A szakértők ezért azt ajánlják, hogy rendszeresen hajtsunk végre egy kétperces vizsgálatot az abroncsokon, a következő pontokat ellenőrizve: Profilmélység a szakemberek legalább 3 mm-t ajánlanak nyári, illetve 4 mm-t téli abroncsok esetében (a törvényi előírás 1,6 mm) Futófelület kopásképe Szakadások Deformációk (pl. kidudorodások)

3 Repedések Idegen tárgyak behatolása Ütközési sérülések Felületi hámlás A keréktárcsák külső állapota (sérülés, rozsda, szennyeződés) A keréktárcsák légzárása A szelepek állapota és tömítettsége Akkor is keressünk fel egy szakszervizt, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, illetve ha olyan sérülés következett be, amely egyértelműen az abroncs cseréjét teszi szükségessé. Ugyanis egy időben lecserélt abronccsal biztosan elejét tudjuk venni egy defekt okozta katasztrófának. Nem kell rögtön tragédiára gondolni. Elég, ha olyan kellemetlen helyzetek jutnak eszünkbe, mint egy alagút közepén, vagy egy kellemetlen környéken, vagy akár a nyári szabadságára induló repülőgéphez sietve szükségessé váló kerékcsere. A személyautók kapcsán felsorolt intézkedések természetesen a haszongépjárművek és a buszok vezetőinek is segíthetnek elkerülni a defektet. Mivel ezeket a járműveket szinte kizárólag üzleti célokra használják, így az abroncsok hosszú időn át tartó problémamentes használata különösen fontos a vállalkozások számára. A személy- és áruszállítás során a költséghatékonyság az egyik legfontosabb szempont, amely az egyes vállalatok versenyképességét és túlélését határozza meg. Éppen ezért a haszongépjárművek és az autóbuszok abroncsainak életciklusai eltérnek a személyautókétól. Utóbbinál például, az újrafutózás mára szinte teljesen eltűnt, de a haszongépjármű-abroncsok esetében ez egy mindennapos jelenség a mintázat utánvágása mellett. Azonban az előbb említett eljárásokat csak sértetlen abroncsszerkezet esetén lehet elvégezni. Ennek fontosságáról soha nem szabad megfeledkezni a használat során. A Continental rengeteg időt és pénzt fordít a haszongépjármű-abroncsok továbbfejlesztésére, hogy a vezetők számára szinte bármilyen útviszonyok között tudják használni járműveiket. A fejlesztések egyik célja, hogy az abroncsok minél ellenállóbbak legyenek a padkázásokkal, a szűk fordulókkal, valamint a gyorsítások és fékezések váltakozásával szemben, megőrizve ezzel az abroncsok szerkezetének épségét.

4 Mivel a hosszú ideig defektmentesen üzemelő abroncsok jelentősége folyamatosan növekszik, így az abroncsgyártók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gépjárművek futóműve által, a gumiabroncsokra gyakorolt hatására is. Például a túlzottan nagy pozitív vagy negatív kerékdőlés rendellenes abroncskopást eredményez, amely megnövelheti egy defekt bekövetkezésének valószínűségét, ugyanakkor károsítja az abroncs szerkezetét is. Ennek korai felismerését segítik a Continental által használt abroncskopás-jelzők. Ez a megoldás a futómű beállításának legkisebb rendellenességét is képes kimutatni. A személygépjármű-abroncsok mintázati mélységét mutató kopásjelzőkhöz hasonlóan ez az új abroncskopás-jelző is a futófelület kopását felhasználva nyújt információt a vezetőnek. Az indikátorok az abroncsok külső és belső vállrészén kaptak helyet, amelyek az abroncskopás előrehaladtával folyamatosan változnak. Ezáltal a hibás futómű-beállításból adódó rendellenességek szabad szemmel is könnyedén felismerhetőek, a sofőrök pedig egyetlen pillantással megállapíthatják azt, ha a futómű beállítására van szükség. Ez segít megelőzni a hibás beállítások hosszú távú használatát, és ennek költséges következményeit. Az abroncsok kiemelkedő gazdasági szerepét figyelembe véve különösen a haszongépjárműszektorban nem meglepő, hogy a vezető gyártók a termékfejlesztés és az asszisztencia mellett további népszerű szervizszolgáltatásokat kínálnak. A Continental ContiFitmentService szolgáltatása, például abroncsszerelést kínál, tökéletes alapot teremtve a problémamentes használathoz. A ContiFleetCheck szolgáltatás részeként végrehajtott rendszeres átvizsgálások segítségével növelhetőek az abroncsok futásteljesítménye. A ContiFleetReporting alapos elemzést nyújt az abroncsok állapotáról, és feltérképezi a lehetséges megtakarítási pontokat a flottakezelők számára. Végül a ContiCasingManagement a karkasz újrahasznosításával foglalkozik. Szolgáltatóként a gumiabroncs-gyártó vállalja a karkasz begyűjtését, átvizsgálását, a hibátlan karkasz megvásárlását, majd pedig az újrafutózásukat, vagy a szakszerű feldolgozásukat.

5 Continental vállalat A Continental a 2011-ben elért több mint 30,5 milliárd eurós forgalmával, egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A vállalat a gumiabroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű és hajtástechnikai elemekkel, az adatátviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasztomerekkel elősegíti a biztonságosabb közlekedést, és hatékonyan hozzájárul a környezetvédelemhez. Ugyanakkor meghatározó partnere az autóiparnak a kommunikációs rendszerek fejlesztésében is. Jelenleg megközelítőleg alkalmazottat foglalkoztat 46 országban. További információt a weboldalunkon talál. A Continental Magyarországon A Continental AG Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát és közel munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral. Gumiabroncs divízió A gumiabroncs divízió a Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs, a Haszongépjármű-gumiabroncs, valamint a Kétkerekű-gumiabroncs üzletágakból áll. Mint a világ egyik vezető abroncsgyártója, a Continental Gumiabroncs divíziója 2011-ben több mint 8,8 milliárd eurós forgalmat ért el a világ 22 helyszínén jelen lévő termelő és kereskedelmi egységei közreműködésével, közel munkatárssal. A széles termékportfolió és a folyamatos fejlesztés révén a vállalat jelentős mértékben járul hozzá a gazdaságos és környezetbarát mobilitás fenntartásához. Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzeltág A Continental Európa piacvezetője a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén. A futószalagokról legördülő új autók több mint 30%-a is Continental abroncsokon hagyja el a gyárak területét Európában. További információt a weboldalunkon talál. Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág A 2011-ben elért több mint 1,8 milliárd eurós forgalma révén a Continental haszongépjármű-gumiabroncs üzletága a világ egyik legnagyobb gyártójának számít a tehergépjármű-, a busz- és az ipari gumiabroncsok területén. További információt a weboldalunkon talál. Szponzoráció A gumiabroncs divízió hivatalos támogatója a német DFB Kupának, a 2014 FIFA World Cup -nak, melynek Brazília ad otthont, valamint a Franciaországban megrendezésre kerülő UEFA EURO 2016 rendezvénysorozatnak. További információt a weboldalunkon talál. Média adatbázis

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz - 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz A Continental megkezdte az új harmadik generációs abroncsszéria értékesítését 17,5 22,5 colos méretekben a rohamosan

Részletesebben

A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája

A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája - 1 - A világ első automatizált gumiabroncs-tesztpályája A Continental a világon egyedülálló tesztpályát épített Hannover mellett A létesítményben egész évben, az időjárási körülményektől függetlenül végezhetőek

Részletesebben

A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere

A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere - 1 - A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere A Continental elektronikai és abroncsmérnökeinek együttműködése tette lehetővé a forradalmian új technológia

Részletesebben

A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja

A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja - 1 - A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja A ContiWinterContact TS 850 ismét számos teszten diadalmaskodott Az idén bemutatott, közép- és felsőkategóriás személyautók és SUV-k számára kifejlesztett

Részletesebben

A tesztpályák kiemelt szerepet játszanak a gumiabroncsok fejlesztésében

A tesztpályák kiemelt szerepet játszanak a gumiabroncsok fejlesztésében - 1 - A tesztpályák kiemelt szerepet játszanak a gumiabroncsok fejlesztésében Nagysebességű kör-, valamint tereppályák állnak a Continental rendelkezésére a gumiabroncsok tesztelése során A mérnökök évente

Részletesebben

General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára

General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára - 1 - General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára A Continental csoporthoz tartozó amerikai General Tire széles termékportfóliót kínál az európai autósok számára Nagyteljesítményű, kényelmes és üzemanyag-takarékos

Részletesebben

A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS) milliárdok takaríthatók meg

A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS) milliárdok takaríthatók meg Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2008.09.18. A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS)

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL

MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL MŰHELYTITKOK A GUMIABRONCSOKRÓL A GUMIABRONCSOK FONTOS BIZTONSÁGI TARTOZÉKOK A gumiabroncsok jelentik az egyedüli kapcsolatot a gépjármű és az úttest között. A gumiabroncsok alig egy képeslapnyi felületen

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A GUMI- ABRONCSOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A GUMI- ABRONCSOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A GUMI- ABRONCSOKRÓL MEGFELELŐ ÁLLAPOTÚ GUMIABRONCSOK = BIZTONSÁG ÉS VEZETÉSI KÉNYELEM A gumiabroncsok jelentik az egyedüli kapcsolatot a gépjármű és az úttest

Részletesebben

Európa országainak előírásai a téli gumiabroncsok használatára vonatkozóan

Európa országainak előírásai a téli gumiabroncsok használatára vonatkozóan Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2010.12.06. Európa országainak előírásai a téli gumiabroncsok használatára

Részletesebben

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Úgy tűnik, hogy végre tényleg beköszöntött hazánkban a tavaszi időjárás! Elérkezett az idő, hogy Fontos azonban, hogy mielőtt bárhová indul, a téli gumikat cserélje

Részletesebben

Rövid összefoglaló az abroncsok oldalfalán található jelzésekről

Rövid összefoglaló az abroncsok oldalfalán található jelzésekről Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2008.09.10. Mit is jelent pontosan a 205/55 R 16 91 V jelzés? Rövid

Részletesebben

c1:,:) ..1/... Kósa Árpád )\v 2J~~ c' 4~ Ink R E G Y H Á Z A N Y NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

c1:,:) ..1/... Kósa Árpád )\v 2J~~ c' 4~ Ink R E G Y H Á Z A N Y NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE TELEFON: +36 42 524-500 Ügyiratszám: PKAB/70-1/2016 Ügyintéző: Loványi Ágnes ELŐTERJESZTÉS ContiTech Magyarország Kft ajánlatának elfogadására a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és Nyíregyháza MJV.

Részletesebben

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A MICHELIN Csoport A kezdetek 1889: Michelin cég alapítása 1891: leszerelhető kerékpár abroncs 1895: először szerel a Michelin levegővel fújt gumiabroncsot

Részletesebben

EGON VON RUVILLE GmbH Billbrookdeich Hamburg Germany Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0)

EGON VON RUVILLE GmbH Billbrookdeich Hamburg Germany Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0) EGON VON RUVILLE GmbH Billbrookdeich 112 22113 Hamburg Germany Tel.: +49 (0)40 73344-0 Fax: +49 (0)40 73344-199 info@ruville.de www.ruville.de 75/053 R338/1.0/10.2009/MA-HUN MOTOR FUTÓMŰ SZERVIZ KOMPETENCIA

Részletesebben

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS A GUMIABRONCS A gumiabroncs felépítése futófelület mintaárok mintaelem övbetétek védıbetét peremvédı légzáró réteg peremhuzal-karika A gumiabroncs szerkezete és használata GUMIABRONCS RADIÁL (R) DIAGONÁL

Részletesebben

Rendkívül biztonságos Rendkívül sokoldalú. Vanco gumiabroncsok kis haszongépjárművek és lakóautók számára

Rendkívül biztonságos Rendkívül sokoldalú. Vanco gumiabroncsok kis haszongépjárművek és lakóautók számára Rendkívül biztonságos Rendkívül sokoldalú Vanco gumiabroncsok kis haszongépjárművek és lakóautók számára 5 fontos tanács a biztonság érdekében: Kis haszongépjárművek és teherszállítók részére 1. Levegőnyomás

Részletesebben

Dr. Bencsik Attila L. PhD

Dr. Bencsik Attila L. PhD Dr. Bencsik Attila L. PhD főiskolai tanár egyetemi docens Óbudai Egyetem Mechatronikai és Autótechnikai Intézet bencsik.attila@bgk.uni-obuda.hu A használt gépjármű árjegyzés feltételei: A jármű: május

Részletesebben

Gumiabroncs sérülések és azok okai

Gumiabroncs sérülések és azok okai Gumiabroncs sérülések és azok okai 2008 2009 Impresszum E nyomtatvány tartalma semmilyen kötelezettséggel nem jár, és kizárólag információs célokat szolgál. Az információk a vonatkozó törvényi meghatározások

Részletesebben

Termékáttekintés. Μagyarorszàg 07.2009

Termékáttekintés. Μagyarorszàg 07.2009 Termékáttekintés Μagyarorszàg 07.09 Ajánlott abroncsok az optimális teljesítményhez AUTÓPÀLYA KÖZÙT BURKOLATLAN ÙT ÉS TEREP SZÉLSŐSÈGES ÚTVISZONYOKRA VÀROSI UTAKRA TÉLI 70--AS SZÉRIÁJÚ TEHERGÉ- PJÁRMŰ

Részletesebben

GUMIABRONCSOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

GUMIABRONCSOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN GUMIABRONCSOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A GUMIABRONCSOK ALAPVETŐ BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEK, MELYEK KÖNNYEBBÉ TESZIK A VEZETÉST Tulajdonképpen

Részletesebben

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ!

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! GARANTÁLT MINŐSÉGŰ GUMIABRONCS EURÓPAI ELSŐ OSZTÁLYÚ Az új európai gyártású SEBRING gumiabroncsot az egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó gyártja. A minőség a legfontosabb

Részletesebben

GUMIABRONCSOK. A gumiabroncs oldalfalán található jelölések:

GUMIABRONCSOK. A gumiabroncs oldalfalán található jelölések: GUMIABRONCSOK Az út és a gépkocsiban utazók kapcsolatát a gumik biztosítják. Ez a négytenyérnyi felület nagymértékben befolyásolja az utazási kényelmünket és biztonságunkat. Az út és a jármű között működő

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN LENGÉSCSILLAPÍTÓK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN MI A LENGÉSCSILLAPÍTÓK SZEREPE? A lengéscsillapítók biztosítják a kerekek megfelelő tapadását, bármilyen hepehupás is az út, amin haladunk.

Részletesebben

Marketing Történelmi mérföldkövek

Marketing Történelmi mérföldkövek Marketing Történelmi mérföldkövek A Semperit abroncs divizió beolvad a Continental AG-ba. A Master-Grip bevezetése. A Semperit név megalkotása a Latin "semper it szavakból. (gördülésben tart). A Semperit

Részletesebben

Miért kell télen téli gumiabroncsot, nyáron pedig nyári gumiabroncsot

Miért kell télen téli gumiabroncsot, nyáron pedig nyári gumiabroncsot Miért kell télen téli gumiabroncsot, nyáron pedig nyári gumiabroncsot használni? A gumikeverék tapadását befolyásolja a hőmérséklet. 7 C o fölött 7 C o alatt Ez a hőmérsékleti tartomány a nyári gumiabroncsok

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL JOBB KILÁTÁST BIZTOSÍTÓ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A MÉG NAGYOBB BIZTONSÁGÉRT Az ablaktörlő lapátok négy elemből tevődnek össze: illesztő csukló

Részletesebben

Mobilitás. Mikor a széleskörű autóipari tapasztalat és az innovatív abroncstechnológia egy vállalatban egyesül. Continental nyári gumiabroncsok

Mobilitás. Mikor a széleskörű autóipari tapasztalat és az innovatív abroncstechnológia egy vállalatban egyesül. Continental nyári gumiabroncsok Mikor a széleskörű autóipari tapasztalat és az innovatív abroncstechnológia egy vállalatban egyesül > > Az autóipar szakértője innovatív és komplex technológia, amely összeköti a járművet az útfelülettel

Részletesebben

Leadási tájékoztató. Különbséget kell tenni a rendeltetésszerű és a nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülések között.

Leadási tájékoztató. Különbséget kell tenni a rendeltetésszerű és a nem rendeltetésszerű használatból adódó sérülések között. Leadási tájékoztató A szerződéses futamidő végén a gépjárművet a Bérlő átadja az Autópark megbízottjának. Visszaadáskor a gépjármű állapotát felmérik, és az esetleges károk és hiányosságok alapján értékbecslés

Részletesebben

Bridgestone Magyarország Kft. Firestone Duraforce Utility (DURA-UT) abroncs teszt

Bridgestone Magyarország Kft. Firestone Duraforce Utility (DURA-UT) abroncs teszt Bridgestone Magyarország Kft. Firestone Duraforce Utility (DURA-UT) abroncs teszt A teszt körülményei A cél az ipari mintázatú abroncs élettartamának tesztje a 460/70R24 méretben, mivel ez a legpopulárisabb

Részletesebben

Kárkatalógus. 1. Előszó

Kárkatalógus. 1. Előszó Kárkatalógus 1. Előszó A sérüléskatalógus célja, hogy szabványosítsa a bérautók sérülés- és kárkezelésének menetét. A közérthetőség és átláthatóság érdekében készült, mivel ezek a feltételek a korrekt

Részletesebben

A z ú j alap Program 2017

A z ú j alap Program 2017 A z ú j alap Program 2017 CARGOPOWER - az új alap A modern CARGOPOWER radiális karkaszok stabil övszalagokkal és rendkívül széles futófelülettel rendelkeznek, ami magas stabilitást és zökkenőmentes működést

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A LENGÉS- CSILLAPÍTÓKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A LENGÉS- CSILLAPÍTÓKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A LENGÉS- CSILLAPÍTÓKRÓL A MEGFELELŐ ÁLLAPOTÚ LENGÉS- CSILLAPÍTÓK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚAK A lengéscsillapítók természetes elhasználódása

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

Használt abroncsok vásárlása online ContiWinterRoadshow 2014

Használt abroncsok vásárlása online ContiWinterRoadshow 2014 Használt abroncsok vásárlása online ContiWinterRoadshow 2014 A téli abroncsokkal szemben támasztott követelmények Kiemelkedő menetbiztonság Megfelelő profilmélység (minimum 4 mm) Az alapanyag-keverék alacsony

Részletesebben

IN 1336 Edzőpad HERO

IN 1336 Edzőpad HERO H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó IN 1336 Edzőpad HERO Köszönjük, hogy termékünk megvásárlása mellett döntött. Bármennyire is igyekszünk a legjobb minőség elérésére, 1 előfordulhatnak hiányzó, vagy hibás

Részletesebben

NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER

NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER KOMFORT A LEGMAGASABB SZINTEN A Champiro FE1 a GT Radial legújabb nagy teljesítményű gumiabroncsa, mely egyesíti a hosszú élettartam, a csendes, komfortos autózás,

Részletesebben

TELJES GARANCIA ÜZLETSZABÁLYZAT

TELJES GARANCIA ÜZLETSZABÁLYZAT Licenctulajdonos: FSG Hungaria Kft., mint a pneus expert hálózat és Teljes Garancia szolgáltatás rendszergazdája TELJES GARANCIA ÜZLETSZABÁLYZAT Érvényes: 2015. április 27-től 1 TELJES GARANCIA SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A CSEREDARABOS ALKATRÉSZEKRŐL*

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A CSEREDARABOS ALKATRÉSZEKRŐL* SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A CSEREDARABOS ALKATRÉSZEKRŐL* A PEUGEOT CSEREDARABOS ALKATRÉSZEI GAZDASÁGOS ÉS KÖRNYEZETBARÁT ALTERNATÍVÁT JELENTENEK PEUGEOT GÉPJÁRMŰVE BIZTONSÁGOS JAVÍTÁSÁHOZ

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8302 Gépjármű rendszáma: YCM-391 Gépjármű típusa: ZETOR UN 53 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és õrizze meg késõbbi áttekintésre is. Kérjük a szülõket vagy a terméket összeszerelõ

Részletesebben

Biztonsági és használati útmutató

Biztonsági és használati útmutató Biztonsági és használati útmutató 1 BEVEZETÉS Az abroncs az egyetlen érintkezési pont a gépjármű és az út között. Fordítson figyelmet a gumiabroncs minőségének és teljesítményének megőrzésére. Ehhez javasoljuk,

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! A tavaszi-nyári szezon kezdetén szeretnénk tájékoztatni a hálózattal és márkáinkkal kapcsolatos legújabb hírekről.

Tisztelt Partnerünk! A tavaszi-nyári szezon kezdetén szeretnénk tájékoztatni a hálózattal és márkáinkkal kapcsolatos legújabb hírekről. H Í R L E V É L Tisztelt Partnerünk! A tavaszi-nyári szezon kezdetén szeretnénk tájékoztatni a hálózattal és márkáinkkal kapcsolatos legújabb hírekről. Elsőként szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a nehéz

Részletesebben

9 900 FT FT FT 1 GUMISZETTCSERE CENTRÍROZÁSSAL ACÉLFELNIN + 21 PONTOS ÁTVIZSGÁLÁS

9 900 FT FT FT 1 GUMISZETTCSERE CENTRÍROZÁSSAL ACÉLFELNIN + 21 PONTOS ÁTVIZSGÁLÁS FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL 5500 FT FÉK KONTROLLCSOMAG MŰSZERES FÉKHATÁSMÉRÉSSEL 5500 FT A KÉT KONTROLLCSOMAG EGYÜTT CSAK 0 000 FT A kupon két oldalas, a 2. oldalon található

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL

MŰHELYTITKOK A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL MŰHELYTITKOK A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL A LENGÉSCSILLAPÍTÓK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL SEM ELHANYGOLHATÓK. A lengéscsillapítók természetes elhasználódása fokozatos folyamat, melynek során az Ön vezetési stílusa

Részletesebben

KMAX termékcsalád. Jusson messzebbre egész évben...

KMAX termékcsalád. Jusson messzebbre egész évben... KMAX termékcsalád. Jusson messzebbre egész évben... Akár 5%-kal jobb futásteljesítmény az elődjéhez viszonyítva. 1 1 A Goodyear luxemburgi Innovációs Központja által 2011 júliusa és 201 júniusa között

Részletesebben

9 900 FT FT FT 1 GUMISZETTCSERE CENTRÍROZÁSSAL ACÉLFELNIN + 21 PONTOS ÁTVIZSGÁLÁS

9 900 FT FT FT 1 GUMISZETTCSERE CENTRÍROZÁSSAL ACÉLFELNIN + 21 PONTOS ÁTVIZSGÁLÁS FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL 5500 FT FÉK KONTROLLCSOMAG MŰSZERES FÉKHATÁSMÉRÉSSEL 5500 FT A KÉT KONTROLLCSOMAG EGYÜTT CSAK 0 000 FT A kupon két oldalas, a 2. oldalon található

Részletesebben

Országok és telephelyek versenye a befektetésekért Continental csoport GKI Konferencia 2014. január 21.

Országok és telephelyek versenye a befektetésekért Continental csoport GKI Konferencia 2014. január 21. Bitte decken Sie die schraffierte Fläche mit einem Bild ab. Please cover the shaded area with a picture. (24,4 x 11,0 cm) Országok és telephelyek versenye a befektetésekért Continental csoport GKI Konferencia

Részletesebben

GUMIABRONCSOKRÓL. Minden, amit tudni kell a. Minden, amit tudni kell a. www.peugeot.hu PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL

GUMIABRONCSOKRÓL. Minden, amit tudni kell a. Minden, amit tudni kell a. www.peugeot.hu PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL Minden, amit tudni kell a Minden, amit tudni kell a A LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL AZ AKKUMULÁTORRÓL A KLÍMABERENDEZÉSRŐ L A KIPUFOGÓRENDSZERRŐ L A VILÁGÍTÁSRÓL A RÉSZECSKESZŰ R Ő R Ő

Részletesebben

Nokia Holder Easy Mount HH /2

Nokia Holder Easy Mount HH /2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 2006 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia és a Nokia Connecting People a Nokia Corporation bejegyzett védjegye. Bevezetõ Ez a rögzítõeszköz lehetõvé

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM. Alf Martiensen

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM. Alf Martiensen A tehergépkocsi balesetek in-depth elemzésének jelentősége Az európai áruforgalom mintegy 70 %-a a tehergépjárműveken keresztül bonyolódik. A tehergépkocsik a vasúti mennyiség mintegy 10-szeresét szállítják.

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A TÉLI GUMIKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A TÉLI GUMIKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A TÉLI GUMIKRÓL A TÉL KÖZELEDTÉNEK ELSŐ JELEIRE (hideg, zord időjárás, nedves, jeges vagy havas talaj) alkalmazkodni kell a megváltozott útviszonyokhoz, és

Részletesebben

A Partnerkártya személyautóra és városi terepjáróra (SUV, 4x4) igényelhető, rendszámra szól, ezért egy személy több kártyát is igényelhet.

A Partnerkártya személyautóra és városi terepjáróra (SUV, 4x4) igényelhető, rendszámra szól, ezért egy személy több kártyát is igényelhet. Gumi-Profi Partnerkártya Részletes szabályzat A Gumi-Profi Partnerkártyáról A Gumi-Profi Partnerkártya (továbbiakban Partnerkártya) egy előre megvásárolt szolgáltatáscsomagra (Partner, Partner Plusz, Partner

Részletesebben

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1 5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 0 C -IG 300 FT 07.0.6-tól 07..9-ig. A tájékoztatás nem teljes körű, a P Automobil Import Kft. fenntartja magának a jogot az ajánlat módosítására vagy visszavonására.

Részletesebben

Alcoa préskovácsolt alumínium keréktárcsák. Tények és számok

Alcoa préskovácsolt alumínium keréktárcsák. Tények és számok Alcoa préskovácsolt alumínium keréktárcsák Tények és számok TUDTA? Az Alcoa keréktárcsák a legerősebb keréktárcsák Valamennyi keréktárcsát egyetlen, nagy szilárdságú, korrózióálló alumíniumötvözet tömbből

Részletesebben

ABRONCSTÖMÍTŐ TECHNOLÓGIA. Menet közben javítja a sérüléseket. Földmunkagép Kft.

ABRONCSTÖMÍTŐ TECHNOLÓGIA. Menet közben javítja a sérüléseket. Földmunkagép Kft. ABRONCSTÖMÍTŐ TECHNOLÓGIA Menet közben javítja a sérüléseket MŰKÖDÉSI ELV ABRONCSTÖMÍTŐ TECHNOLÓGIA Az AirSeal egy folyékony gumiabroncs-tömítő anyag, amely gumiabroncssérülések megelőzésére szolgál. Az

Részletesebben

Biztonság terepen is. Continental 4x4 gumiabroncsok.

Biztonság terepen is. Continental 4x4 gumiabroncsok. Biztonság terepen is. Continental 4x4 gumiabroncsok. Érkezzen meg biztonságosan és kényelmesen! Az 1871-ben, Hannoverben alapított Continental ma már jóval több, mint csupán egy gumiabroncsgyártó cég.

Részletesebben

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1

5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 20 C -IG 3100 FT 1 5 L-ES PEUGEOT TÉLI ABLAKMOSÓ FOLYADÉK 0 C -IG 300 FT 07.0.6-tól visszavonásig, de legkésőbb 08. január 3-ig. A tájékoztatás nem teljes körű, a P Automobil Import Kft. fenntartja magának a jogot az ajánlat

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 8814 Gépjármű rendszáma: YAS-792 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-82 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7936 Gépjármű rendszáma: YFD-554 Gépjármű típusa: BELORUSZ MTZ-80 Megbízó: Magyar Közút Nonprofit

Részletesebben

Esélyegyenlőség a közösségi közlekedésben

Esélyegyenlőség a közösségi közlekedésben XII. REGIONÁLIS KÖZLEKEDÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Debrecen, 2017. március 22-23. Esélyegyenlőség a közösségi közlekedésben Dr. Bói Loránd ügyvezető általános helyettes Tartalom Esélyegyenlőség és közösségi

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

Téli Kínálat. Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher CHAMPIRO WINTERPRO HP

Téli Kínálat. Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher CHAMPIRO WINTERPRO HP Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher ÚJ CHAMPIRO WINTERPRO HP 1951 Létrejön a mai gyáróriás őse, a Gajah Tunggal vállalat, amely eleinte kerékpár abroncsokat és tömlőket gyártott. 1990 A vállalat

Részletesebben

LEADÁSI FELTÉTELEK DAF USED TRUCKS

LEADÁSI FELTÉTELEK DAF USED TRUCKS LEADÁSI FELTÉTELEK DAF USED TRUCKS WWW.DAFUSEDTRUCKS.COM Tisztelt Ügyfelünk! Örülünk, hogy a DAF-ot választotta. Amennyiben úgy dönt, hogy leadja járművét a PACCAR Financial és a DAF Trucks vállalatnak,

Részletesebben

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM A HATÁSVIZSGÁLAT VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓJA. amely a következő dokumentumot kíséri

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM A HATÁSVIZSGÁLAT VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓJA. amely a következő dokumentumot kíséri EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.5.17. SWD(2018) 188 final BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM A HATÁSVIZSGÁLAT VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓJA amely a következő dokumentumot kíséri Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7892 Gépjármű rendszáma: BPN-966 Gépjármű típusa: RÁBA U 26 230 DF-GP 17 Megbízó: Magyar Közút

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL. Minden, amit tudni. kell a. Minden, amit tudni. kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK

LENGÉSCSILLAPÍTÓKRÓL. Minden, amit tudni. kell a. Minden, amit tudni. kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK kell sorozat PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK AZ ABLAKTÖRLÔLAPÁTOK AZ AKKUMULÁTOR A KLÍMABERENDEZÉS A KIPUFOGÓRENDSZER A VILÁGÍTÁS A RÉSZECSKESZÛRÔ A GUMIABRONCSOK A FÉKRENDSZER A KENÕANYAGOK A SZÉLVÉDÔ

Részletesebben

5500 FT FT 1 21 PONTOS SZEZONÁLIS ÁTVIZSGÁLÁS 2900 FT 1 FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL

5500 FT FT 1 21 PONTOS SZEZONÁLIS ÁTVIZSGÁLÁS 2900 FT 1 FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL FUTÓMŰ KONTROLLCSOMAG MŰSZERES LENGÉS- CSILLAPÍTÓMÉRÉSSEL 5500 FT FÉK KONTROLLCSOMAG MŰSZERES FÉKHATÁSMÉRÉSSEL 5500 FT A KÉT KONTROLLCSOMAG EGYÜTT CSAK 0 000 FT A kupon két oldalas, a. oldalon található

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A FÉK- RENDSZERRŐL A FÉKRENDSZER GÉPJÁRMŰVE ALAPVETŐ BIZTONSÁGI ELEME A fékeknek mindig azonnal és pontosan reagálniuk kell a vezető utasításaira. A fékrendszer

Részletesebben

Biztonsági és használati útmutató

Biztonsági és használati útmutató 1 Biztonsági és használati útmutató BEVEZETÉS Az abroncs az egyetlen érintkezési pont a gépjármű és az út között. Fordítson figyelmet a gumiabroncs minőségének és teljesítményének megőrzésére. Ehhez javasoljuk,

Részletesebben

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox 330-350 V1 VARIO V2 330 Rendkívül gazdaságos, hosszú futásteljesítményű gumiabroncs kiváló tapadási,és vízelvezetési tulajdonságokkal, mely nagy biztonságot ad nedves úton is. Alacsony gördülési ellenállása

Részletesebben

HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT?

HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT? HOGYAN LEHET A LEGPONTOSABBAN MEGÁLLAPÍTANI EGY JÁRMŰ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁSÁNAK CSÖKKENÉSÉT? Ha valamilyen szerkezet, mint a Supertech is, üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását akarjuk vizsgálni, akkor

Részletesebben

Használati és karbantartási útmutató

Használati és karbantartási útmutató Használati és karbantartási útmutató Olajhűtővel szerelt MOUVEX Typhon II 20R kompresszorhoz ÉDER-SPECIAL TANK TRANSPORT 2030 ÉRD, SZAJKÓ U. 3. Gépkönyv A tulajdonos és a jármű adatai Tulajdonos neve:

Részletesebben

Karosszéria javítás csak szakszerűen. Minden jó, ha a vége jó.

Karosszéria javítás csak szakszerűen. Minden jó, ha a vége jó. Karosszéria javítás csak szakszerűen. Minden jó, ha a vége jó. Éppen elég bajt okoz egy autóval kapcsolatos kisebb sérülés is, és komoly adminisztrációval kell szembenéznie azoknak, akiknél egy baleset

Részletesebben

MINDEN, AMIT AZ ABRONCSOKRÓL TUDNI ÉRDEMES - HOGYAN VÁLASSZUNK, HASZNÁLJUNK ÉS TÁROLJUK ABRONCSOKAT. TIPPEK AZ IPARÁG LEGJOBBJAITÓL

MINDEN, AMIT AZ ABRONCSOKRÓL TUDNI ÉRDEMES - HOGYAN VÁLASSZUNK, HASZNÁLJUNK ÉS TÁROLJUK ABRONCSOKAT. TIPPEK AZ IPARÁG LEGJOBBJAITÓL MINDEN, AMIT AZ ABRONCSOKRÓL TUDNI ÉRDEMES - HOGYAN VÁLASSZUNK, HASZNÁLJUNK ÉS TÁROLJUK ABRONCSOKAT. TIPPEK AZ IPARÁG LEGJOBBJAITÓL www.tyreaware.org +32 2 218 49 40 // info@etrma.org // www.tyreaware.org

Részletesebben

Elülső agy/hátsó agy (standard típus)

Elülső agy/hátsó agy (standard típus) (Hungarian) DM-HB0001-06 Kereskedői kézikönyv ORSZÁGÚTI MTB Túra Városi túra/ Komfort kerékpár VÁROSI SPORT E-BIKE Elülső agy/hátsó agy (standard típus) ORSZÁGÚTI HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Légfékes pótkocsik tervezése, kivitelezése és ellenőrzése

Légfékes pótkocsik tervezése, kivitelezése és ellenőrzése Légfékes pótkocsik tervezése, kivitelezése és ellenőrzése A légfékes pótkocsik engedélyezési eljárásához szükséges fékvizsgálatai során számos érdekes tapasztalatra tettünk szert. A járművek tervezésekor

Részletesebben

Karbantartási Utasítás

Karbantartási Utasítás Karbantartási Utasítás Dokumentum azonosító: PP-13-19981 Budapest, 2013. december Verzió Dátum Módosítás Összeállította Verzió 0.1 2013. 04.11. vázlat Oláh Csaba Verzió 1.0 2013.09.16. Első kiadás Oláh

Részletesebben

1 Gyári klímatisztítósprayvel végzett beavatkozás. Az ajánlat személyautóra vehető igénybe, kizárólag az akcióban részt vevő,

1 Gyári klímatisztítósprayvel végzett beavatkozás. Az ajánlat személyautóra vehető igénybe, kizárólag az akcióban részt vevő, Gyári klímatisztítósprayvel végzett beavatkozás. Az ajánlat személyautóra vehető igénybe, kizárólag az akcióban részt vevő, magyarországi Citroën-márkaszervizekben (ezek listája megtalálható a www.citroen.hu

Részletesebben

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN FÉKRENDSZER A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A FÉKRENDSZER BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL AZ EGYIK LEGFONTOSABB EGYSÉG Lassítás vagy megállás esetén

Részletesebben

MŰHELYTITKOK AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL

MŰHELYTITKOK AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL MŰHELYTITKOK AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOKRÓL JOBB KILÁTÁST BIZTOSÍTÓ ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A MÉG NAGYOBB BIZTONSÁGÉRT Az ablaktörlő lapátok négy elemből tevődnek össze: illesztő csukló (adapter), tartóváz, törlőpenge,

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN GÉPJÁRMŰVÉNEK IS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGE VAN. Olajcsere nélkül nincs tökéletes működés. MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 32 525 01 Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó Tájékoztató A vizsgázó az első

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN AUTÓJÁNAK IS SZÜKSÉGE VAN MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül szükséges, hogy gépjárműve motorolaját bizonyos időközönként a CITROËN-szabványoknak

Részletesebben

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN ABLAKTÖRLŐ LAPÁTOK SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN AZ ABLAKTÖRLŐ LAPÁT ELHASZ- NÁLÓDÁSÁRA UTALÓ JELEK Foltos szélvédő Az ablaktörlő kar nem fejt ki megfelelő nyomást. Az ablaktörlő lapát túl gyorsan emelkedik.

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7441 Gépjármű rendszáma: IHK-446 Gépjármű típusa: VOLKSWAGEN TRANSPORTER T4 Megbízó: Magyar

Részletesebben

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY

Autó-Licit Kft. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Autó-Licit Kft. 1125 Budapest, Rőzse utca 16. 4/1. MŰSZAKI SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Szakértői vélemény száma: 2014/ 7326 Gépjármű rendszáma: ACB-876 Gépjármű típusa: MERCEDES UNIMOG U-84/406 Megbízó: Magyar

Részletesebben

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő 2 MAGYAR EM8690-R1 - Vezeték nélküli füst érzékelő Tartalom 1.0 Bevezetés... 2 2.0 LED indikátor... 3 3.0 Beállítások... 3 3.1 Első használat... 3 3.2 Teszt Mód...

Részletesebben

Tyre Life Pirelli cseregarancia program

Tyre Life Pirelli cseregarancia program Tyre Life Pirelli cseregarancia program Mi a Tyre Life? A Pirelli végfelhasználói cseregarancia programja, melynek keretében a végfelhasználó cseregaranciára jogosul. Ki vehet részt a programban? Minden

Részletesebben

ContiVanContact 200. ContiVanContact 100. Marketing

ContiVanContact 200. ContiVanContact 100. Marketing ContiVanContact 200 ContiVanContact 100 Marketing Marketing Marketing követelmények ContiVanContact 100 (2013) ContiVanContact 200 (2013) Új termékek (2015) Európa Mérsékelt és forró éghajlat Minden úttípus

Részletesebben

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat Sajtóinformáció Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat A járművek nem tervezett megállásainak száma elérheti a 80%-ot. Ez derül ki a Volvo Trucks

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET BEMUTATÁSA. KTE KÖZLEKEDÉSTECHNIKAI NAPOK Budapest, május 07. dr. Becske Loránd főigazgató

KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET BEMUTATÁSA. KTE KÖZLEKEDÉSTECHNIKAI NAPOK Budapest, május 07. dr. Becske Loránd főigazgató KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET BEMUTATÁSA KTE KÖZLEKEDÉSTECHNIKAI NAPOK Budapest, 2013. május 07. dr. Becske Loránd főigazgató 1 KBSZ Alapító: Gazdasági és Közlekedési Miniszter Alapítva: 2006. január

Részletesebben

Csatlakozási állapot megjelenítése

Csatlakozási állapot megjelenítése Csatlakozási állapot megjelenítése Ellenőrizheti a vevő és a jármű között a csatlakozás állapotát. Ezek a kapcsolatok felelősek az olyan információkért, mint a GPS információ és a parkolási jelzések. 1

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított vizsgakérdései a 4. Szakmai követelmények fejezetben megadott szakmai követelménymodulok témaköreit tartalmazzák. Gumiabroncs

Részletesebben

Látni és látszani 2017 egymásért TÁJÉKOZTATÓ. Országos közlekedésbiztonsági akció

Látni és látszani 2017 egymásért TÁJÉKOZTATÓ. Országos közlekedésbiztonsági akció Látni és látszani 2017 egymásért TÁJÉKOZTATÓ Országos közlekedésbiztonsági akció TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A LÁTNI ÉS LÁTSZANI ORSZÁGOS KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI KAMPÁNY 2012 ÓTA HÍVJA FEL A FIGYELMET EGY

Részletesebben