SAJÁTOS BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SAJÁTOS BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGEK"

Átírás

1 SAJÁTOS BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGEK Felszámolási eljárás, végelszámolás és az átalakulások számviteli és könyvvizsgálati sajátosságai röviden Készítette: Ferenczi Szilvia

2 FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS A felszámolás előzményei (előjelek, hogy sérül a vállalkozás folytatásának elve): a saját tőke meg nem felelése, lejárt kötelezettségek, Amennyiben több eset is több veszteséges év, előfordul hitelekhez a pénzintézetek magánfedezeteket igényelnek, minősített könyvvizsgálói tagi kölcsön jelenléte, jelentés! követelések értékvesztésének el nem számolása. A felszámolás megindítása: Az adós fizetésképtelensége esetén megindíthatja: az adós, a hitelező, a végelszámoló, cégbíróság, vagy bíróság cégközlönyben közzéteszik a felszámolás tényét, kezdő időpontját, a felszámoló nevét és címét. Szervezet vezetője kezdő időpontot megelőző nappal köteles elkészíteni: tevékenység lezáró beszámolót, A könyvvizsgálói feladat a tevékenység záró beszámoló záró leltárt, könyvvizsgálatára terjed ki! adóbevallásokat.

3 A felszámolási időszak: A tev. záró beszámoló nem tartalmazhat ÉH/ÉT-ot, időbeli elhatárolást (kivéve halasztott bevétel). A felszámoló a tev. záró beszámoló alapján elkészíti a nyitó felszámolási mérleget felszámolásba be nem vonható vagyoni eszközök/kötelezettségek értékének elkülönített bemutatása! A hitelező által bejelentett és elfogadott kötelezettségeket állományba kell venni; immat. javakat, tárgyi eszközöket, követeléseket, készleteket minősíteni kell; A felszámolás teljes időszaka egy üzleti évnek minősül f.a. toldat használata! DE: közbenső felszámolási mérleget kell készíteni évente, amennyiben az eljárás elhúzódik! Felszámolás zárásakor: felszámolási zárómérleg, kimutatás a bevételek és költségek alakulásáról, záró adóbevallás, zárójelentés és vagyonfelosztási javaslat elkészítendő fordulónap a felszámoló által meghatározott! A felszámolási eljárás alatt nincs előírt könyvvizsgálati kötelezettség! A felszámoló megbízása alapján a közbenső mérleget, illetve a felszámolási zárómérleget ellenőrizheti könyvvizsgáló.

4 A felszámolás befejezése az adós megszűnése nélkül: Amennyiben a felszámolási eljárás alatt a hitelezőkkel egyesség köttetik az eljárás az adós megszűnése nélkül fejeződik be. Az egyezséget a bíróság hagyja jóvá és dönt a felszámolás befejezésének időpontjáról. A végzés jogerőre emelkedésének napjával elkészítendő: zárómérleg, bevétel-költség kimutatás, zárójelentés, záró adóbevallás. Ebben az esetben vagyonfelosztási javaslat nem készül! Amennyiben a könyvvizsgálói szerződés él a felszámolás alatt zárómérleg könyvvizsgálandó! A felszámolás megkezdésétől számított két év elteltével kötelező a zárómérleg elkészítése! NAV ellenőrzések (Art. szerint): Tevékenységet lezáró bevallások ellenőrzése, valamint a felszámolási időszak bevallásainak utólagos ellenőrzése mindkét ellenőrzés 60 napon belül esedékes!

5 Végelszámolás megkezdése: VÉGELSZÁMOLÁS Amennyiben a cég nem fizetésképtelen Legfőbb szerv vagy a cégbíróság határozata alapján! Kezdőnapot megelőző nappal el kell készíteni: záróleltárt (könyveket le kell zárni), tevékenységet lezáró beszámolót, minden bevallást. Könyvvizsgálati kötelezettség esetén a könyvvizsgálói jelentés is letétbe helyezendő! Tevékenységet záró beszámoló specialitásai: az eszközöket, és forrásokat a sztv. általános szabályai szerint kell értékeli, értékvesztéseket, terven felüli écs. elszámolását meg kell tenni, visszaírások elszámolását fokozottan kell mérlegelni, céltartalék képzése kapcsán a megszűnés miatt keletkező kötelezettségeket is figyelembe kell venni, a jövőbeni költségekre képzett céltartalék feloldását mérlegelni kell ( jövőben megvalósulnak-e), nem kell üzleti jelentést készíteni.

6 Végelszámolás ideje alatt: A végelszámolás kezdő napjával új üzleti év kezdődik v.a. toldat használata! A tevékenységet lezáró beszámoló alapján a végelszámoló nyitó mérleget készít. Az így elkészített beszámolóban a sztv. szabályai szerint értékelt eszközöket és vagyoni elemeket korrigálhatja (CT, AIE/PIE, ÉH képzés, értékvesztés, terven felüli écs, köv./köt. felvétele stb.) háromoszlopos kimutatás! A korrekciókat nyitást követően rendezni kell a számviteli nyilvántartásokban. Üzleti év végén a végelszámoló beszámolót készít és letétbe helyezi MF napot követő 5. hó utolsó napjáig kötelező könyvvizsgálat esetén a könyvvizsgálói jelentés is közzéteendő! Üzleti év változásának bemutatása (ha a végelszámolás 20X én kezdődik): 20X6. év 20X X7. év korrekciók! idő Tevékenységet lezáró beszámoló A végelszámolás első üzleti évéről szóló beszámoló (20X X )

7 A végelszámolás befejezése: A végelszámoló elkészíti: záró bevallásokat, végelszámolási időszakot lezáró beszámolót (60 napon belül közzétenni!) ÉH/ÉT kivezetése, elhatárolások átsorolása köv./köt. vagy egyéb ráf./bev. közé; CT megszüntetése, stb., záróleltárt, összefoglaló értékelést, vagyonfelosztási javaslatot a vagyon kiadása csak a cég törlése (végzés!) után lehetséges!!! Kötelező könyvvizsgálat esetén a könyvvizsgálói jelentéssel együtt kell közzétenni a záró beszámolót! Egyszerűsített végelszámolás lehetséges, amennyiben: a cég 150 napon belül befejezi a végelszámolást, a cégnek csak pénzeszköze, vagy 150 napon belül pénzzé tehető eszköze van. Cégközlönyben való közzététellel kezdődik, melyet 8 napon belül megtesz a végelszámoló. Csak egy beszámoló készül (korrekciós tétel lehet benne!), mely a végelszámolás befejezésére vonatkozik. A végelszámolás végét a cég a törlési kérelemmel együtt jelenti be a cégbíróságnak.

8 ÁTALAKULÁSOK KÖNYVVIZSGÁLATA Az átalakulás során (társasági formaváltás, egyesülés, szétválás) mind a tervezett vagyonmérleget, mind a végleges vagyonmérleget, és az ezeket alátámasztó vagyonleltárakat független könyvvizsgálóval kell ellenőriztetni! Nem jogosult erre a társaság könyvvizsgálója, aki az átalakulási vagyonmérleg-tervezet fordulónapját megelőző két üzleti évben a társaság számára könyvvizsgálatot vagy a nem pénzbeli hozzájárulás értékének ellenőrzését végezte. A jogutód gazdasági társaság könyvvizsgálójává a társaság cégbejegyzésétől számított három éven belül nem jelölhető ki az a könyvvizsgáló, aki az átalakulási vagyonmérleg-tervezeteket ellenőrizte. Az átalakulásról szóló első döntés alkalmával a legfőbb szervnek ki kell jelölnie a független könyvvizsgálót a vagyonmérlegek hitelesítéséhez.

9 Különbségek a fordulónapra készített mérleg és a vagyonmérleg között: Fordulónapra készített mérleg Vagyonmérleg Vállalkozás folytatásának elve érvényesül Nem érvényesül a váll. folytatásának elve Célja a realizált eredmény meghatározása Célja a vagyon aktuális értékének meghatározása Összeállításánál a realizációs elv érvényesül Összeállításánál az időérték elv érvényesül Tartalmazza az üzleti év eredményét Nem tartalmazza az üzleti év eredményét Az átalakuló társaság vagyonmérlegének fejléce: Megnevezés Átalakuló társaság vagyona könyv szerinti értéken Átértékelés hatása Átalakuló társaság vagyona piaci értéken Az átalakulással létrejött társaság vagyonmérlegének fejléce: Megnevezés Átalakuló társaság vagyona piaci értéken Különbözetek Rendezés (Saját tőke) Átalakulással létrejött társaság vagyona

10 Vagyonmérleg tervezet specialitásai Végleges vagyonmérleg specialitásai Az átalakulónál az átértékelés során piaci értékre lehet korrigálni átértékelés összegével alapesetben a tőketartalék módosul (ET, ha a csökkenésre nincs fedezet) Jogelődnél ÉH/ÉT nem szerepelhet, valamint nem tartalmazhat MSZE-t (AUE-t 2016-tól). Az átalakulással létrejövő mérlegében szerepel: jogutódok eszközei és forrásai, tőkemozgások /korrekciók (tőkeleszállítás és felemelés, tőkeátrendezés), kikonszolidálandó tételek rendezése Ezután a saját tőke nem lehet kisebb, mint a tervezett tőke, ill. a jogszabályi minimum! Jogutódnál fedezetet kell képezni a várható veszteségre a LT-ban. Jogutód saját tőkéje csak pozitív előjelű elemekből állhat. Az átalakulás napját követő 90 napon belül készül az átalakulás napjára. A végleges vagyonmérleg ugyanolyan szerkezetű és tartalmú, mint a tervezet kivéve, ha a tervezet és a végleges időpont között bekövetkezett gazd-i események megváltoztatják az eszközöket és forrásokat ST különbözet TT-ot, ET-ot vagy LT-ot módosít! Amennyiben az átalakulással létrejövő ST-je nem éri el a tervezetben szereplő jegyzett tőke összegét, akkor tőkeleszállításról kell gondoskodni!

11 Átalakulások könyvvizsgálatának specialitásai: A könyvvizsgálói szerződés a jogelőd, a jogutód vagyonmérlegének az auditálásra is kiterjed tervezetre és véglegesre is! A könyvvizsgálói jelentésben az átalakulás körülményeit is be kell mutatni miből, mi lett, döntésekre hivatkozás, stb. Teljességi nyilatkozatot a jogelőd és a jogutód társaságoktól is be kell szerezni vagyonmérlegenként egyet-egyet! Szükséges lehet a könyvvizsgálói jelentéstől függetlenül nyilatkozatot készíteni (pl.): cserearányokról, arról, hogy az átalakulás nem veszélyezteti a hitelezői követelések teljesítését, kedvezményezett átalakulás feltételeinek teljesítéséről.

12 Átalakulások könyvvizsgálatának folyamata: 1. Döntés (első döntés) az átalakulás kezdeményezéséről, majd végleges döntés (második döntés), 2. Könyvvizsgálói szerződés kötése az adott átalakulással érintett vagyonmérlegek auditálására, 3. Átalakulási szerződés, legfőbb szervi döntések, határozatok megismerése kilépő-belépő tagok, tőkeemelésről/tőkeleszállításról való döntés, továbbműködő/megszűnő vállalkozások átalakulási terv készítése kötelező!, 4. Tervezett/végleges fordulónapra készített vagyonmérleg, valamint a tervezett/végleges vagyonleltárak ellenőrzése komplett analitika szükséges a vagyonmérleg alátámasztására, azaz 1-4. számlaosztályok leltárral való alátámasztása szükséges, különös figyelemmel a következőkre: közbenső főkönyvi kivonat, értékelések/értékvesztések elszámolása, időarányos elszámolások kezelése, vagyoni értékelések ellenőrzése, saját tőke szerkezetének meghatározása, lekötött tartalék képzése (várható veszteség kezelése), 5. Jegyzett tőke nevesítésének, cserearányok meghatározásának ellenőrzése, 6. Teljességi nyilatkozatok aláírása az érintett vagyonmérlegekkel kapcsolatban.

13 ALKALMAZOTT JOGSZABÁLYOK évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet a végelszámolás számviteli feladatairól évi XLIX. törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról (Csődtörvény) 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (az új Ptk.) évi CLXXVI. törvény a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről évi C. törvény a számvitelről

14 Köszönöm a figyelmet!

Gazdasági társaságok átalakulásának könyvvizsgálata. Előadó: dr. Adorján Csaba

Gazdasági társaságok átalakulásának könyvvizsgálata. Előadó: dr. Adorján Csaba Gazdasági társaságok átalakulásának könyvvizsgálata Előadó: dr. Adorján Csaba egyetemi adjunktus A fordulónapra készített mérleg összeállítása során érvényesül a vállalkozás folytatásának elve, összeállításának

Részletesebben

Számviteli feladatok speciális esetekben

Számviteli feladatok speciális esetekben Számviteli feladatok speciális esetekben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője Mai témáink Végelszámolás Kényszertörlési eljárás számviteli feladatai Átalakulás 1 A végelszámolás

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék. Várkonyiné Dr.

MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék. Várkonyiné Dr. MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Várkonyiné Dr. Juhász Mária A csődeljárásról, és a felszámolási eljárásról szóló 1991.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet - a végelszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A végelszámolásra kerülő gazdálkodó vezető tiszts

Magyar joganyagok - 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet - a végelszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A végelszámolásra kerülő gazdálkodó vezető tiszts Magyar joganyagok - 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet - a végelszámolás számviteli fe 1. oldal 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet a végelszámolás számviteli feladatairól A Kormány a számvitelről szóló 2000.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet január 29-ei Küldöttgyűlésének 2. napirendi pontjához

ELŐTERJESZTÉS. a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet január 29-ei Küldöttgyűlésének 2. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet 2018. január 29-ei Küldöttgyűlésének 2. napirendi pontjához Az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság beszámolója a jogelőd Főnix Takarékszövetkezet,

Részletesebben

Általános, vagy speciális - kérdőjelek az "átalakulások" könyvvizsgálatában

Általános, vagy speciális - kérdőjelek az átalakulások könyvvizsgálatában Általános, vagy speciális - kérdőjelek az "átalakulások" könyvvizsgálatában Előadó: dr. Adorján Csaba egyetemi adjunktus Régi Gt. (2006. évi IV. törvény) fogalom rendszere Átalakulás Cégforma váltás Egyesülés

Részletesebben

A végelszám olás szám viteli feladatai

A végelszám olás szám viteli feladatai szám viteli feladatai E lőadó: dr. A dorján Csaba 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 72/2006. (IV. 3) Korm. rendelet a végelszámolás számviteli feladatairól

Részletesebben

Gazdasági társaságok átalakulása

Gazdasági társaságok átalakulása Gazdasági társaságok átalakulása című előadás Előadó: Botka Erika okl. könyvvizsgáló, MSZSZE főtitkár Főbb témakörök: Az átalakulás általános szabályai Átalakulási folyamat Átalakulás formaváltással Átalakulás

Részletesebben

Jogutód nélküli. (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai

Jogutód nélküli. (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai 1 1. Jogutód nélküli megszűnési formák: Fizetőképesség szerint:» Végelszámolás» Felszámolás Ki indítja az eljárást:»

Részletesebben

A felszámolási eljárás kezdete:

A felszámolási eljárás kezdete: BIHARI ÁGNES, 2010 A felszámolási eljárás célja a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése, valamint annak során a hitelezők törvényben meghatározott módon és sorrendben történő kielégítése.

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS a A Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft (beolvadó társaság) és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (befogadó társaság) átalakulási eljárás során történő vagyon összevonásának

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához A Kft. rövid bemutatása : KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. 2011 évre vonatkozó Egyszerűsített Éves beszámolójához A társaságot, mint egyszemélyes Kft.-t Érd Város

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, május 20.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, május 20. Javaslat az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos végleges döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Esettanulmány. Átalakulásra - társasági forma váltása

Esettanulmány. Átalakulásra - társasági forma váltása Esettanulmány Átalakulásra - i forma váltása A TIFFOSI Kft. átalakul részvénygá. A kft. üzletrészekből 80%-os részesedése van a FINIVEST Zrt.-nek (könyv szerinti értéke 16 000 eft), 20%-os részesedése

Részletesebben

Az átalakulások könyvvizsgálatának aktuális kérdései

Az átalakulások könyvvizsgálatának aktuális kérdései Az átalakulások könyvvizsgálatának aktuális kérdései A téma fontossága 2019. évtől kezdődően az átalakulás, egyesülés, szétválás könyvvizsgálata is tárgyát képezi a kamarai minőségellenőrzésnek! MKVK Konzultációs

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető 550-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2017. január 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft megszüntetése Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai.

Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai. Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai Jogutód nélküli megszűnési formák Végelszámolás : Jogutód nélküli megszűnés Tevékenység folytatását határozhatják

Részletesebben

A pénztárak számviteli kormányrendeleteinek változásai

A pénztárak számviteli kormányrendeleteinek változásai A pénztárak számviteli kormányrendeleteinek változásai Szűcs József főosztályvezető-helyettes dátum Az előadás rövid tartalma Minden pénztártípust érintő változás Nyugdíjpénztárakat érintő változás Önkéntes

Részletesebben

Végleges Vagyonmérleg

Végleges Vagyonmérleg 22411825845701111308 08-09-008156 Kapuvári Ipari Park KFT 9330 Kapuvár, Fő utca 1. Végleges Vagyonmérleg 2011. július 14. Átvevő Kapuvári Ipari Park KFT végleges vagyonmérlege 1/2. oldal 22411825845701111308

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 02. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 02 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/E

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Számviteli Sajátosságok. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Számviteli Sajátosságok. tanulmányokhoz III. évfolyam Számvitel szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Számviteli Sajátosságok tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév: 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Számviteli Sajátosságok Tanszék:

Részletesebben

6. számú MELLÉKLET A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI HITELESÍTŐ ZÁRADÉKOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK. PA Audit Kft / Tóth Péter bejegyzett könyvvizsgáló

6. számú MELLÉKLET A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI HITELESÍTŐ ZÁRADÉKOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK. PA Audit Kft / Tóth Péter bejegyzett könyvvizsgáló 6. számú MELLÉKLET A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI HITELESÍTŐ ZÁRADÉKOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK 1. oldal I. Előzmények - A feladat meghatározása Átalakulási vagyonmérleg-tervezetek felülvizsgálatáról az Észak-magyarországi

Részletesebben

~ m. számú előterjesztés

~ m. számú előterjesztés ~ m. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Média és Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Miklósyné Ács Klára Siklósi Ágnes Dr. Sztanó Imre KÖNYVVEZETÉSI ISMERETEK

Miklósyné Ács Klára Siklósi Ágnes Dr. Sztanó Imre KÖNYVVEZETÉSI ISMERETEK Miklósyné Ács Klára Siklósi Ágnes Dr. Sztanó Imre KÖNYVVEZETÉSI ISMERETEK Budapest, 2007 Szerzők: Miklósyné Ács Klára Siklósi Ágnes Dr. Sztanó Imre Lektorálta: Vladár Ferencné Dr. Simon Szilvia ISBN 978

Részletesebben

Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről. első közzététel. Dátum: június 28.

Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről. első közzététel. Dátum: június 28. Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről első közzététel Dátum: 2019. június 28. A Cg.01-10-044463 cégjegyzékszámú CASHFUND Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, székhelye:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz Balassagyarmat Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Kft 2660 Balassagyarmat Cégjegyzékszám: 1209006301 Óváros tér 15. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30i fordulónapra elkészített,

Részletesebben

Nemzetközi Számviteli Beszámolási Rendszerek. IAS 10 Beszámolási időszakot követő események. Füredi-Fülöp Judit

Nemzetközi Számviteli Beszámolási Rendszerek. IAS 10 Beszámolási időszakot követő események. Füredi-Fülöp Judit Nemzetközi Számviteli Beszámolási Rendszerek IAS 10 Beszámolási időszakot követő események Füredi-Fülöp Judit Beszámolási időszakot követő események: a beszámolási időszak vége (fordulónap) és a beszámoló

Részletesebben

TERVEZET EGYESÜLÉSI TERV

TERVEZET EGYESÜLÉSI TERV EGYESÜLÉSI TERV Amely létrejött egyrészről a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság (rövidített elnevezése: Miskolc Holding Zrt.) Székhely: 3530 Miskolc Petőfi u.

Részletesebben

MUNKAANYAG. Csomós Tamás. Speciális számviteli esetek és azok elszámolása II. A követelménymodul megnevezése: Vállalatgazdálkodási feladatok

MUNKAANYAG. Csomós Tamás. Speciális számviteli esetek és azok elszámolása II. A követelménymodul megnevezése: Vállalatgazdálkodási feladatok Csomós Tamás Speciális számviteli esetek és azok elszámolása II. A követelménymodul megnevezése: Vállalatgazdálkodási feladatok A követelménymodul száma: 1997-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása A megszűnés okai

2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása A megszűnés okai 2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA 2.8. A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása 2.8.1. A megszűnés okai A gazdasági társaságok az alább felsorolt okok valamelyike miatt szűnnek meg: a társasági

Részletesebben

E lőadó: dr. A dorján Csaba egyetem i adjunktus B CE Pénzügyi Szám vitel Tanszék

E lőadó: dr. A dorján Csaba egyetem i adjunktus B CE Pénzügyi Szám vitel Tanszék Jogutód nélküli megszűnések 2012. márc. 1-től E lőadó: dr. A dorján Csaba egyetem i adjunktus B CE Pénzügyi Szám vitel Tanszék A jogutód nélküli megszűnések a jogszabályokban Az 1991. évi IL. törvény a

Részletesebben

Á talakulások szám vitele és könyvvizsgálata

Á talakulások szám vitele és könyvvizsgálata Á talakulások szám vitele és könyvvizsgálata Társaságok átalakulása Az átalakulások általános szabályai Az átalakulások közös szabályai A vagyonmérleg-tervezetek Teendők a tervezetek összeállítása után

Részletesebben

ELÕTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. november 13-ai ülésére

ELÕTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. november 13-ai ülésére Szám: 02/279-19/2008. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELÕTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Magyar joganyagok - 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet - a felszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A tevékenységet lezáró beszámoló mérlege tételei

Magyar joganyagok - 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet - a felszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A tevékenységet lezáró beszámoló mérlege tételei Magyar joganyagok - 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet - a felszámolás számviteli fe 1. oldal 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1 A csődeljárásról és a felszámolási

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához A Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. (továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1

225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1 OptiJUS Opten Kft. I 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1 2017.01.01. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék A rendelet hatálya 1

Részletesebben

X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek

X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek 1 X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek 1) 2006. évi IV. törvény a gazdasági társaságokról 2) 1991. évi XLIX. törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról (Cstv)

Részletesebben

Bihari Ágnes XXI. A felszámolás számviteli feladatairól

Bihari Ágnes XXI. A felszámolás számviteli feladatairól Bihari Ágnes XXI. A felszámolás számviteli feladatairól Az adós felszámolását elrendelő végzés jogerőre elrendelését követően a bíróság elrendeli a végzés közzétételét a Cégközlönyben. A felszámolás kezdő

Részletesebben

TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI

TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI TÁRSASHÁZAK, LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉVZÁRÓ KÖZGYŰLÉSÉRE BETERJESZTENDŐ PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ TARTALMI ÉS FORMAI ELŐÍRÁSAI Előadó: Bakos Gáborné LÉTÉSZ közgazdasági referens Budapest, 2019. április

Részletesebben

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Előterjesztés a Magyar Telekom Nyrt. Rendkívüli Közgyűlése részére Tárgy: A Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság véleménye a társaság átalakulásáról Budapest, 2009. június 29. A társaság Felügyelő

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Cégjegyzékszáma: 05 09 018640 Székhelye: BROKERGOLD

Részletesebben

Képviselő-testület a 118/2010.(V.21.) KT sz. határozatában döntött a Szentes-Liget KFT jogutód nélküli, végelszámolással történő megszűnéséről.

Képviselő-testület a 118/2010.(V.21.) KT sz. határozatában döntött a Szentes-Liget KFT jogutód nélküli, végelszámolással történő megszűnéséről. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Tárgy: Szentes-Liget KFT végelszámolási záró mérlegének beterjesztése jóváhagyásra Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, október 27.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, október 27. Javaslat az ÓZDINVEST Kft. és az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. átalakításával kapcsolatban a jogelőd és a jogutód társaságok vagyonmérlegének és vagyonleltárának elfogadására Előterjesztő: Polgármester

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG ELNÖKE PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG ELNÖKE E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére Tárgy: A Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő

Részletesebben

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY A TV2 Média Csoport Korlátolt Felelősségű Társaság, és az INTERAKTÍV Televíziós Műsorkészítő Korlátolt Felelősségű Társaság az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről,

Részletesebben

5.) Ismertesse a vállalkozás vagyonát! Határozza meg a leltár és a mérleg fogalmát! Mutassa be az éves beszámoló A típusú mérlegének szerkezetét, az

5.) Ismertesse a vállalkozás vagyonát! Határozza meg a leltár és a mérleg fogalmát! Mutassa be az éves beszámoló A típusú mérlegének szerkezetét, az 5.) Ismertesse a vállalkozás vagyonát! Határozza meg a leltár és a mérleg fogalmát! Mutassa be az éves beszámoló A típusú mérlegének szerkezetét, az egyes mérlegtételek (római számok) tartalmát! A vállalkozás

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Cégbíróság: Cégjegyzék szám: 23749720-2-41 FŐVÁROSI BÍRÓSÁG CÉGBÍRÓSÁGA 01-09-976467 KÖVETKEZŐ OPCIÓ STATÉGIAI TANÁCSADÓ KFT 1028 Budapest, ÚJSOR UTCA 1 2011 Fordulónap: Beszámolási időszak: 2011.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. a évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításához

KIEGÉSZÍTÉS. a évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításához KIEGÉSZÍTÉS a 2015. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításához 1 Tisztelt Közgyűlés! A 2015. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításának elkészítése után beérkező

Részletesebben

A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése

A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése 1. Bevezetés A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése esetén a társaság jogai és kötelezettségei nem szállnak át más szervezetre. A jogutód nélküli

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. június

Részletesebben

Zárójelentés. végelszámolásáról

Zárójelentés. végelszámolásáról "'.:f0i '0.:2-/ 2o.ff. Zárójelentés Fővárosi Biztonsági Iroda Közhasznú Nonprofit Kft. v.a." végelszámolásáról 1. Előzmények, eljárás megkezdése Budapest Főváros Önkormányzata 253/2016. (III.30.) Főv.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 18269253-1-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 11.Pk.60.634/2011/2. a halmozottan sérült gyermekek gyógyulásáért 1039 Budapest, Hatvany Lajos utca 14 Közhasznúsági jelentés

Részletesebben

A nyugdíjpénztári számviteli, elszámolási szabályok változása

A nyugdíjpénztári számviteli, elszámolási szabályok változása A nyugdíjpénztári számviteli, elszámolási szabályok változása Szakmai konzultáció Szűcs József 2003. február 25. Budapest 1 Törvényi változások számviteli hatásai egyéni nyugdíjszámla, az egyéni számla

Részletesebben

A zárlat folyamata, A zárlat idõszaka, fajtái

A zárlat folyamata, A zárlat idõszaka, fajtái MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék A zárlat célja Üzleti számvitel XXIII. ea. Zárlat és éves beszámoló Dr. Pál Tibor 1 u Általánosan:

Részletesebben

Pénzügyi számvitel IX. előadás. Saját tőke, céltartalékok

Pénzügyi számvitel IX. előadás. Saját tőke, céltartalékok Pénzügyi számvitel IX. előadás Saját tőke, céltartalékok SAJÁT TŐKE Áttekintés Mérleg Saját tőke Eszközök Idegen tőke A tulajdonos juttatja A tulajdonos a vállalkozónál hagyja A saját tőke csoportosítása

Részletesebben

Az Igazgatóság beszámolója az Egyesülési terv tervezetéről.

Az Igazgatóság beszámolója az Egyesülési terv tervezetéről. ELŐTERJESZTÉS a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2015. május 18-án tartandó Küldöttgyűlésének 11. napirendi pontjához Az Igazgatóság beszámolója az Egyesülési terv tervezetéről. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához A Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban:

Részletesebben

DRV Mélyépítő és Szolgáltató Kft.

DRV Mélyépítő és Szolgáltató Kft. Átalakulási Közlemény A Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 8600 Siófok, Tanácsház u.7. ) Közgyűlése, első alkalommal a 2/2012. (XII.28.) számú határozatában, ezzel

Részletesebben

Magyar joganyagok - 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet - a kockázati tőketársaságo 2. oldal (2)1 A kockázati tőkealap a csőd- vagy felszámolási eljár

Magyar joganyagok - 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet - a kockázati tőketársaságo 2. oldal (2)1 A kockázati tőkealap a csőd- vagy felszámolási eljár Magyar joganyagok - 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet - a kockázati tőketársaságo 1. oldal 216/2000. (XII. 11.) Korm. rendelet a kockázati tőketársaságok és a kockázati tőkealapok éves beszámoló készítési

Részletesebben

Dr. Pál Tibor. Számvitel alapjai. XI. ea. Zárlat és éves beszámoló

Dr. Pál Tibor. Számvitel alapjai. XI. ea. Zárlat és éves beszámoló MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Számvitel alapjai XI. ea. Zárlat és éves beszámoló Dr. Pál Tibor 1 A zárlat célja Általánosan:

Részletesebben

A zárlat célja. A zárlat folyamata, szükségessége Dr. Pál Tibor. Számvitel alapjai. XII. ea. Zárlat és éves beszámoló.

A zárlat célja. A zárlat folyamata, szükségessége Dr. Pál Tibor. Számvitel alapjai. XII. ea. Zárlat és éves beszámoló. MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Számvitel alapjai XII. ea. Zárlat és éves beszámoló Dr. Pál Tibor 1 A zárlat célja Általánosan:

Részletesebben

SZÁMVITEL MSC 2015/2016

SZÁMVITEL MSC 2015/2016 SZÁMVITEL MSC 2015/2016 SZIGORLATI TÉTELEK 2 9. Mit nevezünk a számviteli törvény szerint sajátos számviteli helyzetnek? a) Mutassa be az átalakulás folyamatát, b) Mutassa be az átalakulás során készítendő

Részletesebben

4. A végelszámolás kezdete, időszaka, befejezése. 5. A végelszámolás különös formái. a) Az egyszerűsített végelszámolás

4. A végelszámolás kezdete, időszaka, befejezése. 5. A végelszámolás különös formái. a) Az egyszerűsített végelszámolás VÉGELSZÁMOLÁS 4. A végelszámolás kezdete, időszaka, befejezése A végelszámolás a cég legfőbb szervének a jogutód nélküli megszűnéséről hozott határozatában megállapított időpontban kezdődik el. Ez az időpont

Részletesebben

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23.

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23. 2016. Évi beszámoló Ügyfél neve: Ügyfél címe, telefonszáma: 9024. Győr, Szérűskert u.36. Statisztikai számjele: 2 3 1 7 5 7 6 9 0 3 2 2 5 7 2 0 8 Cégjegyzék száma: 0 8-0 9-0 2 1 4 0 6 A társaság adószáma:

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 1 8 0 3 2 1 0 7 6 9 1 0 1 3 1 0 2 - - Statisztikai számjel Dr Szakály Ügyvédi Iroda a vállalkozás megnevezése 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 45. a vállalkozás címe, telefonszáma Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM

SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM Magyarország Kormánya az 1061/2016. (II.25.) határozatában (a továbbiakban: Kormányhatározat) döntött a Budapest környéki elővárosi közlekedés egységessége érdekében szükséges

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok VII. Fejezet Könyvviteli zárlat Az Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő,

Részletesebben

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma Cash flow-kimutatás Az éves beszámoló kiegészítő mellékletének tartalmaznia kell legalább a számviteli törvény által előírt, a 7. számú melléklet szerinti tartalmú cash flow-kimutatást is. Az egyszerűsített

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18191705-1-42 01 Fővárosi Törvényszék PK 60540 /2006/ 01/ / Barankovics István Alapítvány 1078 Budapest, István utca 44 2012 Fordulónap:

Részletesebben

Mérlegfordulónap: Nagyságrend: ezer forint

Mérlegfordulónap: Nagyságrend: ezer forint A 2008.06.30-ai nappal beolvadással megsz n UNIQA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár Magánnyugdíjpénztári ágazatának 2008. évközi végleges vagyonmérlegér l közzétett adatok Mérlegfordulónap: 2008.06.30

Részletesebben

I. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE

I. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE I. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE 1. A végelszámolás célja A végelszámolás célja, hogy a nem fizetésképtelen cégek is csak vagyoni-gazdasági viszonyaik rendezése mellett szűnhessenek meg. Nem határozható

Részletesebben

A végelszámolási eljárás

A végelszámolási eljárás A végelszámolási eljárás A pénztár - a felszámolás esetét kivéve - csak végelszámolást követően szűnhet meg (Öpt. 45. (1) bekezdés). A pénztár végelszámolási eljárására az e törvényben meghatározott eltérésekkel

Részletesebben

Gazdasági társaságok átalakulásának, egyesülésének, szétválásának számvitele 2018.

Gazdasági társaságok átalakulásának, egyesülésének, szétválásának számvitele 2018. Gazdasági társaságok átalakulásának, egyesülésének, szétválásának számvitele 2018. Készítette: Bertalanné Danó Katalin 1 Gazdasági társaságok átalakulásának, egyesülésének, szétválásának számvitele Átalakulás,

Részletesebben

II. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE

II. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE II. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT RÉSZLETES ISMERTETÉSE 5. Számviteli és adóbevallási feladatok a végelszámolás befejezésekor Ha a cég a hitelezőket kielégítette, követeléseit behajtotta, vagyonát ha erre

Részletesebben

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz -

Részletesebben

Eredménykimutatás II.

Eredménykimutatás II. MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Tanszék Éves beszámoló összeállítása és elemzése V. előadás Eredménykimutatás II. Egyéb bevételek ráfordítások

Részletesebben

CIB Faktor Zrt.-ből beolvadásos kiválás keretében változatlan fomában továbbműködő gazdasági társaság VAGYONMÉRLEG-TERVEZET

CIB Faktor Zrt.-ből beolvadásos kiválás keretében változatlan fomában továbbműködő gazdasági társaság VAGYONMÉRLEG-TERVEZET CIB Faktor Zrt.-ből beolvadásos kiválás keretében változatlan fomában továbbműködő gazdasági társaság VAGYONMÉRLEG-TERVEZET 2015.12.31. NTC Audit Kft. 2100 Gödöllő Bástya utca 6. Cg. 13-09-127516 Független

Részletesebben

Egyesülési szerződés

Egyesülési szerződés 2.sz. Melléklet Egyesülési szerződés amely létrejött egyrészről: Pécsi Városgondozási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Cégjegyzékszáma: 02-09-072429 Székhelye: 7622 Pécs, Edison utca 30,36. képviseli:

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2014.2.25. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL - NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 13EB-02 13EB 13EB/A 13EB/M/A1

Részletesebben

A beolvadás jogi, gazdasági és szakmai indokai az alábbiak:

A beolvadás jogi, gazdasági és szakmai indokai az alábbiak: A Díjbeszedő Nyomda Zrt. (a továbbiakban: DBNY) és az EPDB Nyomtatási Központ Zrt. (a továbbiakban: EPDB) 2015. október 16. napján elhatározott beolvadással történő átalakulási közleménye 2015. október

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 13620275-4941-113-01 Statisztikai számjel 01-09-864697 Cégjegyzék száma Drayman Team Kft. 1196 Budapest, Kisfaludy utca 181. Egyszerűsített éves beszámoló 2008. december 31. A közzétett adatokat könyvvizsgáló

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2010. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz

Kiegészítő melléklet a 2010. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Kiegészítő melléklet a 2010. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS A kiegészítő melléklet az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve

A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve A beszámoló összeállítása (A nagyfeladat ) Érintett témák, a feldolgozás ütemterve 1. Egy nagyfeladat kidolgozása 2. A mérlegkészítés időszakának típus elszámolásai I. sz. feladat A Beszámol-Ő-1 Kft. 2X16.

Részletesebben

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz -

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló TÁRSADALMI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE: MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG TÁRSADALMI SZERVEZET CÍME: 1124 BUDAPEST, KOROMPAI U. 17. Statisztikai számjel: 19815857911252301 Egyszerűsített éves beszámoló 2015.12.31

Részletesebben

Pénzügyi számvitel II. előadás. Tárgyi eszközök, beruházások, immateriális javak főkönyvi elszámolása

Pénzügyi számvitel II. előadás. Tárgyi eszközök, beruházások, immateriális javak főkönyvi elszámolása Pénzügyi számvitel II. előadás Tárgyi eszközök, beruházások, immateriális javak főkönyvi elszámolása A befektetett eszközök I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök III. Befektetett pénzügyi eszközök

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Hatvan TISZK Kft Cégjegyzékszáma: 10 09 028738

Részletesebben

Kompkonzult Kft SZÁMVITEL május 6.

Kompkonzult Kft SZÁMVITEL május 6. Kompkonzult Kft SZÁMVITEL 2014 2014. május 6. 1 Beszámoló, könyvvezetés 2 lehet USD is csak az 5. üzleti évet követően változtatható devizás értékelésre az Európai Központi Bank árfolyama is választható,

Részletesebben

2012.ÉV KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kiegészítő melléklete

2012.ÉV KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kiegészítő melléklete Alapítvány a cukorbetegekért 8200. Veszprém Ádám Iván u. 1. 2012.ÉV KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ Kiegészítő melléklete Veszprém, 2013. április 26. Reichardt Béláné alapítvány képviselője I.

Részletesebben

A számviteli politika meghatározó elemei (nem teljes körűen), illetve alkalmazott fontosabb értékelési eljárások az alábbiak:

A számviteli politika meghatározó elemei (nem teljes körűen), illetve alkalmazott fontosabb értékelési eljárások az alábbiak: HORTENZIA Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány 3170. Szécsény Somogyi B. út 8. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2012. évi egyszerűsített éves beszámolóhoz I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: Az Hortenzia Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület. Éves beszámolójához. 2013 május 09. a vállalkozás vezetője (képviselője)

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület. Éves beszámolójához. 2013 május 09. a vállalkozás vezetője (képviselője) KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület 2012 Éves beszámolójához 2013 május 09 a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE SZÁMVITELI POLITIKA Érvényes: 2011. január 02. Aktualizálva: 2012. január 02. Készítette: Újhelyiné Bukta Mónika Jóváhagyta: Bukta László elnök A számviteli politika

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés a

Független könyvvizsgálói jelentés a Független könyvvizsgálói jelentés a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2007. évi beszámolójának felülvizsgálatáról Budapest, 2008. április 1 Megállapítások A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2007. XII.31-i

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Adószám: 18458776-2-06 Szentesi Vízilabda Klub 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4. Telefon: 63/400-146 Kiegészítő melléklet 2013. január 1. 2013. december 31. Dátum: Szentes, 2014. május 29. 2 I. Általános

Részletesebben

KÖZLEMÉNY SZÉTVÁLÁSRÓL

KÖZLEMÉNY SZÉTVÁLÁSRÓL KÖZLEMÉNY SZÉTVÁLÁSRÓL A Kaposvári Városgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság (7400 Kaposvár, Cseri utca 16.; cégjegyzékszám: Cg.14-10-300008; a továbbiakban: "Társaság") a gazdasági társaságokról

Részletesebben

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS 1 EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: 02-09-066283 képviseli: Hadobás Béla ügyvezető mint átvevő társaság (továbbiakban:

Részletesebben

13EB-02 VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI NONPROFIT KFT

13EB-02 VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI NONPROFIT KFT Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 13EB-02 Cégjegyzékszáma: 09-09-017283 Székhelye: VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/7831) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/7831) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/7831) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára az államháztartás egyensúlyát

Részletesebben