EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS"

Átírás

1 1 EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: képviseli: Hadobás Béla ügyvezető mint átvevő társaság (továbbiakban: Átvevő Társaság) másrészről a PÉCS TV Kommunikációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: ; képviseli: Matoricz László ügyvezető Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. képviseli: Fodor József ügyvezető mint beolvadó társaságok (továbbiakban: Beolvadó Társaságok) (Átvevő Társaság és Beolvadó Társaságok együttesen: Felek, vagy Résztvevő Társaságok) között az alulírott napon az alábbi feltételekkel: 1.) Átalakulás Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése, mint az Átvevő Társaság és Beolvadó Társaságok alapítója. szóló 2015 napjával kelt../2015 (...) számú határozatában a Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Kft (Átvevő Társaság) és a PÉCS TV Nonprofit Kft., valamint a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. (Beolvadó társaságok) egyesüléséről döntött. Az egyesülés módja Beolvadás. Az Átvevő Társaság és a Beolvadó Társaságok jelen egyesülési szerződésben rögzítik a beolvadással kapcsolatos megállapodásaikat A beolvadással a Beolvadó Társaságok megszűnnek, az Átvevő Társaság pedig változatlan társasági formában, változatlan székhellyel folytatja tevékenységét.

2 A Résztvevő Társaságok maguk közül kijelölik a Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Kft.-t, hogy az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről, szétválásáról szóló évi CLXXVI. tv. 14. (5) bekezdés alapján az egyesülés résztvevő társaságok általi végleges elhatározását követően az utolsó döntés meghozatalától számított nyolc (8) napon belül közzétegye a beolvadással kapcsolatos hirdetményt a vonatkozó jogszabályok által megkívánt formában. 2.) Résztvevő társaságok nyilatkozatai 2.1. A Résztvevő Társaságok kijelentik, hogy nem állnak jogutód nélküli megszűnés iránti eljárás, vagy csődeljárás hatálya alatt A Résztvevő Társaságok kijelentik, hogy velük szemben jogi személy elleni büntetőjogi intézkedés iránti eljárás nincs folyamatban, jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedés hatálya alatt nem állnak A Résztvevő Társaságok kijelentik, hogy az Alapító a létesítő okiratok szerinti vagyoni hozzájárulásokat teljes mértékben teljesítette. 3.) Az Átvevő Társaság főbb adatai Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: képviseli: Hadobás Béla ügyvezető A cég neve módosul: Pécsi Marketing Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 4.) A Beolvadó Társaságok főbb adatai PÉCS TV Kommunikációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: ; képviseli: Matoricz László ügyvezető Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégjegyzékszáma: székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. képviseli: Fodor József ügyvezető

3 3 5.) A Résztvevő társaságok vagyona 5.1. A Résztvevő Társaságok vagyonát független könyvvizsgáló által ellenőrzött és jóváhagyott vagyonmérleg és vagyonleltár tartalmazza, amelyet a Résztvevő Társaságok felügyelő bizottságai és a Résztvevő Társaságok tagja megismert és határozatával jóváhagyott. 5.2 A Résztvevő Társaságok szeptember 30.- i fordulónapra elkészített átalakulási vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetei, valamint az Átvevő Társaság egyesülés utáni vagyonmérleg és vagyonleltár tervezete szerint: a Beolvadó Társaságok vagyona: -PÉCS TV Kommunikációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság: eszközök és források egyező végösszege:. e Ft., a jegyzett tőke. e Ft, a saját tőke értéke... e Ft. -Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság: eszközök és források egyező végösszege:. e Ft., a jegyzett tőke. e Ft, a saját tőke értéke... e Ft. az Átvevő Társaság vagyona: - Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság: eszközök és források egyező végösszege: e Ft, a jegyzett tőke értéke e Ft, saját tőke értéke: e Ft Az Átvevő Társaság egyesülés utáni saját tőkéje:. e Ft, amelyből a jegyzett tőke.. e Ft A Résztvevő Társaságok szeptember 30.-i fordulónapra elkészített átalakulási vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetei, valamint az Átvevő Társaság egyesülés utáni vagyonmérleg és vagyonleltár tervezete jelen egyesülési szerződés. számú mellékletét képezik. 6.) A tulajdonosi struktúra 6.1. A Beolvadást követően az Átvevő Társaság tulajdonosi struktúrája nem változik. A vagyonmérleg-tervezet adatai és a vezető tisztségviselők előterjesztése alapján a jogutód jogi személy tagjait a tervezett jegyzett tőkéből megillető hányad, figyelemmel arra, hogy a Beolvadó Társaságok egyedüli Tagja és az Átvevő Társaság egyedüli tagja Pécs MJV Önkormányzata a következő:

4 4 A társaság tervezett jegyzett tőkéje a beolvadás után:,- Ft, azaz:.. forint ebből a Tag törzsbetéte: - Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata: törzsbetét:..,-ft azaz. Forint. üzletrésze: 100% 7.) A felek megállapítják, hogy a beolvadás során a PÉCS TV Kommunikációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság megszűnik, a Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, új elnevezéssel a Pécsi Marketing Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a beolvadó társaságok általános jogutódja lesz, a beolvadó társaságok vagyona, mint egész, azaz a jogok, illetve kötelezettségek összessége száll át a jogutód befogadó gazdasági társaságra. Az átalakulás tervezett időpontja:. Az Átvevő Társaság létesítő okiratában szükséges módosítások tervezete jelen szerződés elválaszthatatlan mellékletét képezi, azokat a szerződő felek az egyesülésük elfogadását követően magukra nézve kötelezőnek ismerik el. 8.) Kedvezményezett átalakulás 8.1. Tekintettel arra, hogy az Átvevő Társaság valamennyi Beolvadó Társaság egyedüli tagja, így a beolvadás megfelel a társasági adóról és az osztalékadóról szóló évi LXXXI. tv. (TAO tv.) 4. 23/a (c) pontjában foglalt követelményeknek, azaz hogy az egyszemélyes társaság az egyedüli tagjába olvad be, ennek megfelelően a beolvadás az illetékről szóló évi XCIII. tv. 26. (1) bekezdés (g) pontja alapján mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól. A Beolvadó Társaságok a kedvezményezett átalakulásra vonatkozó választásukat az átalakulás adóévéről szóló bevallásukban bejelentik az adóhatóságnak Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény 26. (1) bekezdésének g.) pontja alapján az átalakulás mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól Tekintettel a TAO tv. 16. (10) bekezdésére, az Átvevő Társaság Alapító Okirata tartalmazza azt a kötelezettségvállalást, hogy a jogutód (azaz az Átvevő Társaság) az átalakulást követően a jogelődtől (azaz a Beolvadó Társaságoktól) átvett eszközöket és kötelezettségeket (ideértve a céltartalékot és a passzív időbeli elhatárolást is) figyelembe véve, adóalapját az adózás előtti eredmény módosítása révén úgy határozza meg, mintha az átalakulás nem történt volna meg, és a jogutód az átértékelt eszközöket és kötelezettségeket elkülönítve tartja nyilván és a nyilvántartásba feltünteti a jogelődnél (azaz a Beolvadó Társaságoknál) az átalakulás napjára kimutatott bekerülési értéket, könyvszerinti értéket, számított nyilvántartási értéket, valamint az eszköz, a kötelezettség alapján általa az átalakulást követően az adózás előtti eredmény módosításaként elszámolt összeget is.

5 5 A Beolvadó Társaságok a kedvezményezett átalakulásra vonatkozó választásukat az átalakulás adóévéről szóló bevallásukban bejelentik az adóhatóságnak. 9.) A felek kijelentik, hogy az egyesülés során a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló évi LVII. törvény rendelkezéseit figyelembe vették, a Résztvevő Társaságok ezennel nyilatkoznak arról, hogy a beolvadáshoz nincs szükség a versenyhivatal engedélyére. 10.) Az Átvevő társaság Alapító Okirata Tekintettel a fenti 7.2. pontra is az Átvevő Társaság Alapító Okirata a TAO tv. 16. (9)- (11) bekezdésében vállalt kötelezettségek tekintetében módosításra, kiegészítésre szorul: átalakulás esetén a jogutód az átalakulást követően a jogelődtől átvett eszközöket és kötelezettségeket (ideértve a céltartalékot és a passzív időbeli elhatárolást is) figyelembe véve, adóalapját az adózás előtti eredmény módosítása révén úgy határozza meg, mintha az átalakulás nem történt volna meg. A jogutód az átértékelt eszközöket és kötelezettségeket elkülönítve tartja nyilván és a nyilvántartásban feltünteti a jogelődnél (azaz a Beolvadó Társaságoknál) az átalakulás napjára kimutatott bekerülési értéket, könyvszerinti értéket, számított nyilvántartási értéket, valamint az eszköz, a kötelezettség alapján általa az átalakulást követően az adózás előtti eredmény módosításaként elszámolt összeget is Az Átvevő Társaság tevékenységi köre az alábbiakkal egészül ki: - fesztiválszervezés - marketing- és reklámügynökségi tevékenység Az Átvevő Társaság ügyvezetőjének megbízatása változatlanul fenn marad Az Átvevő Társaság Alapító Okiratában szükséges módosításokat tartalmazó, egységes szerkezetbe foglalt, egyesülés utáni Alapító Okirata jelen szerződés számú mellékletét képezi. 11.) Munkavállalók A Felek kijelentik, hogy a határidőn belül eleget tesznek a évi CLXXVI. tv. 7. -ban előírt tájékoztatási kötelezettségüknek a Résztvevő Társaságok munkavállalói felé. Az Átvevő Társaság kijelenti, hogy határidőn belül eleget tesz a évi I. tv. 46. (4) bekezdésében előírt tájékoztatási kötelezettségének. 12.) A beolvadás időpontja, a Beolvadó Társaságok jogügyletei számviteli szempontból történő minősítésének időpontja A Felek a beolvadás időpontját.. napjával határozzák meg Ugyanezzel az időponttal a Beolvadó Társaságok megszűnnek, általános jogutódjuk az Átvevő Társaság lesz.

6 A Beolvadó Társaságok jogügyletei számviteli szempontból.. napjától az Átvevő Társaság jogügyleteinek minősülnek. 13.) Egyéb rendelkezések A Felek kijelentik, hogy a beolvadáshoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét nem kell kérni, tekintettel arra, hogy az egymástól nem független vállalkozások egyesülése nem minősül összefonódásnak A Felek megállapodnak, hogy az eljáró könyvvizsgálónak, az igazgatóságnak, a vezető állású munkavállalóknak és a felügyelőbizottság tagjainak a beolvadással összefüggésben semmilyen előnyt nem nyújtanak A jelen szerződés érvényességéhez a Felek mint az egyesüléssel érintett társaságok legfőbb szervének hozzájárulása, elfogadása szükséges Jelen szerződésben nem, vagy nem kellő részletességgel szabályozott kérdésben a évi CLXXVI. tv. és a évi V. tv. rendelkezései az irányadók Jelen Egyesülési Szerződést a Résztvevő Társaságok vezetői tisztségviselői, illetve meghatalmazott képviselői írják alá az Átvevő Társaság Alapítójának sz. Alapítói Határozatában és a Beolvadó Társaságok Alapítójának sz. Alapítói Határozataiban foglalt felhatalmazások alapján a vonatkozó határozatokban elfogadott és jóváhagyott formában. Pécs, PÉCS TV Nonprofit Kft. képv.: Matoricz László Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. képv.: Fodor József.. Pécsi Kreatív Központ Nonprofit Kft. képv.: Hadobás Béla Szerkesztettem és ellenjegyzem: Pécs, Dr. Turi Attila - ügyvéd -

Egyesülési szerződés

Egyesülési szerződés 2.sz. Melléklet Egyesülési szerződés amely létrejött egyrészről: Pécsi Városgondozási Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Cégjegyzékszáma: 02-09-072429 Székhelye: 7622 Pécs, Edison utca 30,36. képviseli:

Részletesebben

E g y e s ü l é s i S z e r z ő d é s tervezet

E g y e s ü l é s i S z e r z ő d é s tervezet amely létrejött egyrészről a E g y e s ü l é s i S z e r z ő d é s tervezet KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság (székhelye: Tatabánya Csaba u. 19., statisztikai

Részletesebben

TERVEZET EGYESÜLÉSI TERV

TERVEZET EGYESÜLÉSI TERV EGYESÜLÉSI TERV Amely létrejött egyrészről a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság (rövidített elnevezése: Miskolc Holding Zrt.) Székhely: 3530 Miskolc Petőfi u.

Részletesebben

4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatója

4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatója 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatója ELŐTERJESZTÉSEK ÉS HATÁROZATI JAVASLATOK a 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2018. november 12. napján 10:00 órai kezdettel megtartandó RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRE

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS a A Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft (beolvadó társaság) és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (befogadó társaság) átalakulási eljárás során történő vagyon összevonásának

Részletesebben

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS A(z) /2011. (VI. 30.) Kgy. határozat 1. melléklete EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött a 2006. évi IV. törvény (Gt.) alapján a SOPRON HOLDING Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Cg.: 08-10-001790

Részletesebben

IV. KEDVEZMÉNYEZETT ÁTALAKULÁS ADÓZÁSI SZABÁLYAI

IV. KEDVEZMÉNYEZETT ÁTALAKULÁS ADÓZÁSI SZABÁLYAI Pénzügyi és Könyvszakértő Kft Székhely: 1026 Budapest, Bimbó út 182. Telefon+Fax: 209-9373, Fax: 466-8409 Web: http://www.correct.hu/ e-mail: correct@correct.hu IV. KEDVEZMÉNYEZETT ÁTALAKULÁS ADÓZÁSI SZABÁLYAI

Részletesebben

E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S

E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S amely létrejött egyrészről a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; formája: nyilvánosan működő részvénytársaság; nyilvántartó

Részletesebben

í é í ú á ö ú ö á ó á á á í á ő é é é á á í á í Á é é ő ü é ö é é é é é é é é í ő ő é ö é éé ü é é áá ő é ű í é é é ü é á á ő á ő ö é ö ő é ő ü é Ó í

í é í ú á ö ú ö á ó á á á í á ő é é é á á í á í Á é é ő ü é ö é é é é é é é é í ő ő é ö é éé ü é é áá ő é ű í é é é ü é á á ő á ő ö é ö ő é ő ü é Ó í Ó á Ö á á é ő ü é ő é ó ü á ü é é ő ö é ő Ó á Ö á é ő ü é á Ó í é ű ó á ö é ő ü é é ő Ó á Ö á á é ő ü ő é á é Ó í é ű í ó ö é á á á é ő ü á ő á é ő ő é é ü ő á é é á á ő ö á é ő Ó í é ű é Ó ú é é á ó á

Részletesebben

E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S

E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S amely létrejött egyrészről a CIG Pannónia Első Magyar Általános (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; formája: zártkörűen működő részvénytársaság; nyilvántartó

Részletesebben

5. Önkormányzati gazdasági társaságok összeolvadása IV június 22. ELŐTERJESZTÉS

5. Önkormányzati gazdasági társaságok összeolvadása IV június 22. ELŐTERJESZTÉS 5. Önkormányzati gazdasági társaságok összeolvadása IV. 2017. június 22. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 22-ei ülésére 5. napirend Tárgya: Előadó: Önkormányzati

Részletesebben

Hirdetmény. szétválását

Hirdetmény. szétválását Hirdetmény Mohács Város Önkormányzata - mint a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Korlátolt (székhelye: 7700 Mohács, Szabadság u. 17., cégjegyzékszáma: 02-09-061712, képviseli: Hűber Ádám

Részletesebben

E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S

E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S 1 E G Y E S Ü L É S I S Z E R Z Ő D É S amelyet kötöttek egyrészről az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégneve: NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt., székhelye: 2840

Részletesebben

A 2014. május 6-i és 2014. május 28-i közgyűlési, Alapítói Határozatok

A 2014. május 6-i és 2014. május 28-i közgyűlési, Alapítói Határozatok A SZABOLCS VOLÁN Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság ügyvezetésének 2013. év CLXXVI. tv. 24. (2) bek. (Kivonat az egyesülési tervből) A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI.

Részletesebben

TERVEZET SZÉTVÁLÁSI SZERZŐDÉS

TERVEZET SZÉTVÁLÁSI SZERZŐDÉS SZÉTVÁLÁSI SZERZŐDÉS 2015. [*] 1 SZÉTVÁLÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött az EH-SZER Energetikai és Távközlési Hálózatépitő és Szerelő Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 9027 Győr, Kandó Kálmán utca

Részletesebben

EGYESÜLÉSI (ÁTALAKULÁSI) TERV

EGYESÜLÉSI (ÁTALAKULÁSI) TERV Előterjesztés EGYESÜLÉSI (ÁTALAKULÁSI) TERV Előterjesztő: Dr Sárközi György vezérigazgató Nagyné dr Bárdos Veronika, Takácsné Ambrus Marianna TARTALOMJEGYJÉK I. Előzmények... 3 1. A 2014. május 6-i és

Részletesebben

Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről. első közzététel. Dátum: június 28.

Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről. első közzététel. Dátum: június 28. Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről első közzététel Dátum: 2019. június 28. A Cg.01-10-044463 cégjegyzékszámú CASHFUND Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, székhelye:

Részletesebben

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS A Fővárosi Törvényszéken 01-02-0001454 számon nyilvántartott Magyar Haltermelők és Halászati Vízterülethasznosítók Szövetség (1115 Budapest, Ballagi Mór utca 8. fsz./2.) mint összeolvadó egyesület I. valamint

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet január 29-ei Küldöttgyűlésének 2. napirendi pontjához

ELŐTERJESZTÉS. a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet január 29-ei Küldöttgyűlésének 2. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet 2018. január 29-ei Küldöttgyűlésének 2. napirendi pontjához Az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság beszámolója a jogelőd Főnix Takarékszövetkezet,

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, május 20.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, május 20. Javaslat az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos végleges döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Vízmű Kft. ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési

Részletesebben

DRV Mélyépítő és Szolgáltató Kft.

DRV Mélyépítő és Szolgáltató Kft. Átalakulási Közlemény A Dunántúli Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 8600 Siófok, Tanácsház u.7. ) Közgyűlése, első alkalommal a 2/2012. (XII.28.) számú határozatában, ezzel

Részletesebben

Az Igazgatóság beszámolója az Egyesülési terv tervezetéről.

Az Igazgatóság beszámolója az Egyesülési terv tervezetéről. ELŐTERJESZTÉS a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2015. május 18-án tartandó Küldöttgyűlésének 11. napirendi pontjához Az Igazgatóság beszámolója az Egyesülési terv tervezetéről. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Részletesebben

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS (TERVEZET) (Beolvadás)

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS (TERVEZET) (Beolvadás) EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS (TERVEZET) (Beolvadás) amely létrejött egyrészről a HAPPY BUSINESS SERVICES Kereskedelmi és Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság Cégjegyzékszáma: 01-10-046757 Képviseli:

Részletesebben

EGYESÜLÉSI TERV GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EGYESÜLÉSÉRE (BEOLVADÁS) VONATKOZÓ SZERZŐDÉS

EGYESÜLÉSI TERV GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EGYESÜLÉSÉRE (BEOLVADÁS) VONATKOZÓ SZERZŐDÉS EGYESÜLÉSI TERV GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EGYESÜLÉSÉRE (BEOLVADÁS) VONATKOZÓ SZERZŐDÉS Alulírottak, GLADSTONE Magyarország Ingatlanforgalmazó és -hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság (1088 Budapest, Baross

Részletesebben

ÁTALAKULÁSI TERV. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ÁTALAKULÁSI TERV. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság ÁTALAKULÁSI TERV Békéscsaba, 2014. június 23. Fekete Antal s.k. vezérigazgató DAKK ZRT. BÁCS VOLÁN ZRT. KÖRÖS VOLÁN ZRT. KUNSÁG VOLÁN

Részletesebben

1/2018.(12.13.) számú KGY. határozat

1/2018.(12.13.) számú KGY. határozat A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid cégneve: 4iG Nyrt., székhelye: 1037 Budapest, Montevideo u 8.; cégjegyzékszáma: 01-10-044993, vezetve a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál; Részvénytársaság

Részletesebben

2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása A megszűnés okai

2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása A megszűnés okai 2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA 2.8. A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása 2.8.1. A megszűnés okai A gazdasági társaságok az alább felsorolt okok valamelyike miatt szűnnek meg: a társasági

Részletesebben

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Előterjesztés a Magyar Telekom Nyrt. Rendkívüli Közgyűlése részére Tárgy: A Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság véleménye a társaság átalakulásáról Budapest, 2009. június 29. A társaság Felügyelő

Részletesebben

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS ../2007. (II.16.) Kgy. sz. határozati javaslat 1. sz. melléklete EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Szegedi Ifjúsági Ház Kulturális, Fejlesztő és Médiaközpont Közhasznú Társaság (Cg.: 06-14-000019,

Részletesebben

TERVEZET SZÉTVÁLÁSI ÉS EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS

TERVEZET SZÉTVÁLÁSI ÉS EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS 1 TERVEZET SZÉTVÁLÁSI ÉS EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az (székhely: AT-4040 Linz, Pulvermühlstrasse 23., Nyilvántartási hatóság: Landesgericht Linz, Nyilvántartási szám: FN 288187 f,

Részletesebben

Az átalakulás eredmény hatásai

Az átalakulás eredmény hatásai Az átalakulás eredmény hatásai I. ÁTALAKULÓ TÁRSASÁGOKNÁL (SZT tv.) KÖZVETLEN átalakuláskori eredményhatás nincs, nem lehet! VAGYONMÉRLEG(EK)-ben (különbözeteknél rendezendő az eltérés) KÖZVETETT átalakulást

Részletesebben

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS (tervezet)

EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) 1 EGYESÜLÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) Amely létrejött egyrészről a Takarékbank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1124 Budapest, Németvölgyi út 97., cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-140275, adószáma:

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG ELNÖKE PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG ELNÖKE E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére Tárgy: A Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, október 27.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: ÓZDINVEST Kft. PH. Településfejlesztési Osztály. Ó z d, október 27. Javaslat az ÓZDINVEST Kft. és az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. átalakításával kapcsolatban a jogelőd és a jogutód társaságok vagyonmérlegének és vagyonleltárának elfogadására Előterjesztő: Polgármester

Részletesebben

EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS AZ AVE ZÖLDFOK ZRT. 2013. JANUÁR 31-I RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS AZ AVE ZÖLDFOK ZRT. 2013. JANUÁR 31-I RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRE AVE ZÖLDFOK ZRT. S I Ó F O K BAJCSY-ZS. U. 220. MELLÉKLET AZ 1. SZ. NAPIRENDI PONTHOZ ELŐTERJESZTÉS AZ AVE ZÖLDFOK ZRT. 2013. JANUÁR 31-I RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRE TÁRGY: AZ AVE ZÖLDFOK ZRT. ÁTALAKULÁSÁNAK

Részletesebben

BEOLVADÁSOS KIVÁLÁSI OKIRAT

BEOLVADÁSOS KIVÁLÁSI OKIRAT BEOLVADÁSOS KIVÁLÁSI OKIRAT Alulírott, ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (Székhelye: 1131 Budapest, Babér utca 1-5.; Cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-045985; képviselik: Chikán Attila

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 130/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. május 21-i ülésére Tárgy: Javaslattétel a Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros

Részletesebben

Társasági szerződés módosítása

Társasági szerződés módosítása Társasági szerződés módosítása A kiemelten közhasznú Bárka Józsefvárosi Színházi- és Kulturális Nonprofit Gazdasági Társaság (1082 Budapest, Üllői út 82.), a taggyűlés.. sz. határozata értelmében, a gazdasági

Részletesebben

polgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok átszervezése

polgármester A 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok átszervezése Előterjesztő: Iktatószám: 7611-53/2014. Tárgy: A 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok átszervezése Melléklet: 3 határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési Iroda Véleményezésre

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tenkesvíz Kft. Baranya-Víz Zrt.-be történő beolvadása Iktatószám:

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 3. napirendi pont: Előterjesztés a Soproni Kommunikációs Központ Kft. létrehozásáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 3. napirendi pont: Előterjesztés a Soproni Kommunikációs Központ Kft. létrehozásáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2015. július 9-ei I. rendkívüli közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 3. napirendi pont: Előterjesztés a Soproni

Részletesebben

Általános, vagy speciális - kérdőjelek az "átalakulások" könyvvizsgálatában

Általános, vagy speciális - kérdőjelek az átalakulások könyvvizsgálatában Általános, vagy speciális - kérdőjelek az "átalakulások" könyvvizsgálatában Előadó: dr. Adorján Csaba egyetemi adjunktus Régi Gt. (2006. évi IV. törvény) fogalom rendszere Átalakulás Cégforma váltás Egyesülés

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. június 30-i ülése 9. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. közötti

Részletesebben

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY A PRO-NET 1 Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1023 Budapest, Lajos u. 28-32., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-732276, KSH szám: 13380223-6312-113-01; adószám:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/454/2013/I. Üi.: Dr. Lajtár Líviusz/Juhászné K. E. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makói Fürdőfejlesztő

Részletesebben

Á talakulások szám vitele és könyvvizsgálata

Á talakulások szám vitele és könyvvizsgálata Á talakulások szám vitele és könyvvizsgálata Társaságok átalakulása Az átalakulások általános szabályai Az átalakulások közös szabályai A vagyonmérleg-tervezetek Teendők a tervezetek összeállítása után

Részletesebben

3. Kiválási hirdetmény 2. közzététel

3. Kiválási hirdetmény 2. közzététel NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. - NHSZ Zounok Zrt. 3. Kiválási hirdetmény 2. közzététel - 214.5.12. Kiválási Hirdetmény 2. közzététel A dokumentum letölthető fokozott biztonságú digitális aláírás

Részletesebben

KÖZLEMÉNY SZÉTVÁLÁSRÓL

KÖZLEMÉNY SZÉTVÁLÁSRÓL KÖZLEMÉNY SZÉTVÁLÁSRÓL A Kaposvári Városgazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaság (7400 Kaposvár, Cseri utca 16.; cégjegyzékszám: Cg.14-10-300008; a továbbiakban: "Társaság") a gazdasági társaságokról

Részletesebben

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ~ 1 ~ ALAPÍTÓ OKIRAT A Fejér Megyei Önkormányzat alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Tisztelt Tagtársnő/Tagtárs!

TÁJÉKOZTATÓ. Tisztelt Tagtársnő/Tagtárs! TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Tagtársnő/Tagtárs! A BORSOD TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatósága az Alapszabályban foglaltaknak eleget téve - tájékoztatja Önt a 2016. június 25-i küldöttgyűlés határozatairól,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések meghozatalára

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Tárgy: Javaslat gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések meghozatalára Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére www.tuv.com ID 9105075801

Részletesebben

Az átalakulás eredmény hatásai

Az átalakulás eredmény hatásai Az átalakulás eredmény hatásai I. ÁTALAKULÓ TÁRSASÁGOKNÁL (SZT tv.) KÖZVETLEN átalakuláskori eredményhatás nincs, nem lehet! VAGYONMÉRLEG(EK)-ben (különbözeteknél rendezendő az eltérés) KÖZVETETT átalakulást

Részletesebben

Gazdasági társaságok átalakulása

Gazdasági társaságok átalakulása Gazdasági társaságok átalakulása című előadás Előadó: Botka Erika okl. könyvvizsgáló, MSZSZE főtitkár Főbb témakörök: Az átalakulás általános szabályai Átalakulási folyamat Átalakulás formaváltással Átalakulás

Részletesebben

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI (A Ptk. 3:1. -3:48., az egyes jogi személyek átalakulásáról,

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2012.VIII.14.) hatályos állapota

Részletesebben

7. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

7. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat 7. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény

Részletesebben

SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT. módosítása

SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT. módosítása SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT módosítása Preambulumába az eddigiek helyébe az alábbi kerül beiktatásra: Az 1997. évi CXLIV. tv. alapján, egyszemélyes korlátolt felelősségű

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Alapító Okiratának m ó d o s í t á s á r a

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Alapító Okiratának m ó d o s í t á s á r a J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Alapító Okiratának m ó d o s í t á s á r a Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Előterjesztés a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. éves rendes közgyűlése részére

Előterjesztés a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. éves rendes közgyűlése részére 1 Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel. (36 1) 457 3860 Fax. (36 1) 367 2800 E-mail: info@bif.hu Előterjesztés a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési

Részletesebben

Kis- és középvállalkozások. Társas vállalkozások. Gazdasági társaságok. Ügyvezetés I. és II.

Kis- és középvállalkozások. Társas vállalkozások. Gazdasági társaságok. Ügyvezetés I. és II. Kis- és középvállalkozások Ügyvezetés I. és II. Társas vállalkozások Külön jogszabályban rögzített Korlátolt és korlátlan felelősség Jogi és természetes személy alapíthatja Kettős könyvvezetés Társasági

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006.

Részletesebben

Előterjesztés. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Bicske Város Önkormányzata részére támogatásként nyújtott gépjárművekről

Előterjesztés. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. Bicske Város Önkormányzata részére támogatásként nyújtott gépjárművekről Előterjesztés A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. részére támogatásként nyújtott gépjárművekről 1. előterjesztés száma: 48/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. ÉVRE VIGADÓ KULTURÁLIS ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT KFT.. ügyvezető Monor, 2014.02.28. 1/6 2013.ÉVI KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A cég neve: VIGADÓ KULTURLÁSI ÉS CIVIL KÖZPONT NONPROFIT

Részletesebben

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Tisztelt érdeklődő! Ezt a dokumentumot tájékoztatásul tesszük közzé. Célja, hogy Ön előzetesen átlássa a társaság alapításával járó egyes adminisztratív kötelezettségeit. Magyarázó szövegeket az egyes

Részletesebben

Végleges Vagyonmérleg

Végleges Vagyonmérleg 22411825845701111308 08-09-008156 Kapuvári Ipari Park KFT 9330 Kapuvár, Fő utca 1. Végleges Vagyonmérleg 2011. július 14. Átvevő Kapuvári Ipari Park KFT végleges vagyonmérlege 1/2. oldal 22411825845701111308

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Szám: 50.362/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat a Létesítmény és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS TERVEZET. Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága november 3-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS TERVEZET. Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága november 3-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága elnöke 29-283/2010 ELŐTERJESZTÉS TERVEZET Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTEREJSZTES. a Képviselő-testület június 20-án tartandó ülésére

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTEREJSZTES. a Képviselő-testület június 20-án tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTEREJSZTES a Képviselő-testület 2019. június 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat Gödöllői Piac Kft. alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Dr. Gémesi György Tisztelt

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg /247 V É G Z É S

Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg /247 V É G Z É S Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-047955/247 V É G Z É S A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-047955 cégjegyzékszámon bejegyzett Mediaworks Hungary Zrt. (1034 Budapest, Bécsi út 122-124.;

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása

TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 44. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Az átalakulás eredmény hatásai

Az átalakulás eredmény hatásai Az átalakulás eredmény hatásai I. ÁTALAKULÓ TÁRSASÁGOKNÁL (SZT tv.) KÖZVETLEN átalakuláskori eredményhatás nincs, nem lehet! VAGYONMÉRLEG(EK)-ben (különbözeteknél rendezendő az eltérés) KÖZVETETT átalakulást

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. jogutódlással történő megszüntetésére

J a v a s l a t az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. jogutódlással történő megszüntetésére J a v a s l a t az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. jogutódlással történő megszüntetésére Ó z d, 2016. március 10. Előterjesztő: Polgármester Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetője ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője

Részletesebben

6. számú MELLÉKLET A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI HITELESÍTŐ ZÁRADÉKOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK. PA Audit Kft / Tóth Péter bejegyzett könyvvizsgáló

6. számú MELLÉKLET A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI HITELESÍTŐ ZÁRADÉKOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK. PA Audit Kft / Tóth Péter bejegyzett könyvvizsgáló 6. számú MELLÉKLET A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI HITELESÍTŐ ZÁRADÉKOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK 1. oldal I. Előzmények - A feladat meghatározása Átalakulási vagyonmérleg-tervezetek felülvizsgálatáról az Észak-magyarországi

Részletesebben

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról

a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 310/2011. (06. 23.) számú határozata a Pécsi Nemzeti Színház és a Bóbita Bábszínház nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakításáról 1. Pécs Megyei

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő döntések meghozatalára

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő döntések meghozatalára Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Frissítve: május :22 Netjogtár Hatály: 2016.VI Magyar joganyagok évi CLXXVI. törvény - egyes jogi személyek átalakulásáról 1

Frissítve: május :22 Netjogtár Hatály: 2016.VI Magyar joganyagok évi CLXXVI. törvény - egyes jogi személyek átalakulásáról 1 Magyar joganyagok - 2013. évi CLXXVI. törvény - egyes jogi személyek átalakulásáról 1. oldal 2013. évi CLXXVI. törvény egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről, szétválásáról 1 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

A szétválás módja: kiválás a Gt. 86.. (1) bek. alapján

A szétválás módja: kiválás a Gt. 86.. (1) bek. alapján A Baranya Megyei Bíróság, mint Cégbíróságon Cg. 02-10-060289 cégjegyzékszámon bejegyzett Pécs Holding Város Vagyonkezelı Zártkörően Mőködı Részvénytársaság (7626 Pécs, Búza tér 8.b.ép., adószáma: 12568011-2-02)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 1. A társaság elnvezése, székhelye

ALAPÍTÓ OKIRAT. 1. A társaság elnvezése, székhelye ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezet) Az Egységes Szerkezetben átvezetésre kerültek a korlátolt felelősségű társaságnak az alapítástól az egyszemélyes korlátolt felelősségű társasággá történő átalakulásáig

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikt. sz.: 23/2014. NYIL V ANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: ALAPÍTÓI DÖNTÉS A Békéscsaba Vagyonkezelő

Részletesebben

II. rész. Előadó: Dr. Kises Éva ügyvéd, adószakértő

II. rész. Előadó: Dr. Kises Éva ügyvéd, adószakértő II. rész Előadó: Dr. Kises Éva ügyvéd, adószakértő INGATLANÜGYLETEK TELJESÍTÉS IDŐPONTJA Áfa tv. 9. termékértékesítés: birtokba vehető dolog átengedése, amely az átvevőt tulajdonosként való rendelkezésre

Részletesebben

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY A TV2 Média Csoport Korlátolt Felelősségű Társaság, és az INTERAKTÍV Televíziós Műsorkészítő Korlátolt Felelősségű Társaság az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A MADÁCH SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT JANUÁR 1-től DECEMBER 31-ig TARTÓ ÜZLETI ÉVÉRŐL

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A MADÁCH SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT JANUÁR 1-től DECEMBER 31-ig TARTÓ ÜZLETI ÉVÉRŐL KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A MADÁCH SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. 2009. JANUÁR 1-től 2009. DECEMBER 31-ig TARTÓ ÜZLETI ÉVÉRŐL Budapest, 2010. március 22. Szirtes Tamás ügyvezető igazgató TARTALOM BEVEZETÉS A Madách

Részletesebben

2/4 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006

2/4 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006 Cégkivonat 2011.10.27. -i hatállyal 1 Általános adatok Cégjegyzékszám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyű l éshez -

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyű l éshez - NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/64/2019. Ügyintéző:

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. a évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításához

KIEGÉSZÍTÉS. a évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításához KIEGÉSZÍTÉS a 2015. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításához 1 Tisztelt Közgyűlés! A 2015. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításának elkészítése után beérkező

Részletesebben

Lakcíme: Ausztria, AT-2500, Baden, Johannesgasse 25. Stg. 1/5.

Lakcíme: Ausztria, AT-2500, Baden, Johannesgasse 25. Stg. 1/5. Tisztelt Ügyfeleink! Az SPB Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. III. em., cégjegyzékszám: 01-10-044420, képviseli: Parádi-Varga Tamás és Ladányiné

Részletesebben

ÁTALAKULÁSI TERV (Egyesülési terv)

ÁTALAKULÁSI TERV (Egyesülési terv) Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel. (36 1) 457 3860 Fax. (36 1) 367 2800 E-mail: info@bif.hu ÁTALAKULÁSI TERV (Egyesülési terv) Budapest, 2015. április

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Közgyűlése 3/2005 Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) 2005. november 7-én de. 11.00 órai kezdettel

Részletesebben

Pécsi Harmadik Színház Nonprofit Kft. 7633 Pécs, Hajnóczy J. u. 41. Adószám: 20991478-2-02 Cg.szám: 02-09-072423 2012.01.01 2012.12.

Pécsi Harmadik Színház Nonprofit Kft. 7633 Pécs, Hajnóczy J. u. 41. Adószám: 20991478-2-02 Cg.szám: 02-09-072423 2012.01.01 2012.12. Pécsi Harmadik Színház Nonprofit Kft. 7633 Pécs, Hajnóczy J. u. 41. Adószám: 20991478-2-02 Cg.szám: 02-09-072423 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2012.01.01 2012.12.31 Könyvvizsgáló által ellenőrzött beszámoló. 1

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, szerződésminta 1 alkalmazásával, a következők szerint állapítja meg az alábbi korlátolt felelősségű

Részletesebben

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG Az alábbi jogszabályok átfogó ismerete szükséges: - a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V.

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 05-5/56-3/2015. TÁRGY: AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDO- NÁBAN LÉVŐ GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ÁTALAKÍTÁSÁ- VAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MELLÉKLET: 1 DB

IKTATÓSZÁM: 05-5/56-3/2015. TÁRGY: AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDO- NÁBAN LÉVŐ GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ÁTALAKÍTÁSÁ- VAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MELLÉKLET: 1 DB IKTATÓSZÁM: 05-5/56-3/2015. TÁRGY: AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDO- NÁBAN LÉVŐ GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ÁTALAKÍTÁSÁ- VAL KAPCSOLATOS DÖNTÉSEK MELLÉKLET: 1 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Bejelentkezés, Vátozás-Bejelentés. Benyújtandó a változást követő 30 napon belül! átvétel ideje: átvevő aláírása

Bejelentkezés, Vátozás-Bejelentés. Benyújtandó a változást követő 30 napon belül! átvétel ideje: átvevő aláírása Bejelentkezés, Vátozás-Bejelentés az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján Péteri Község Önkormányzat Adóhatósága 2209. Péteri, Kossuth L.

Részletesebben

73/2011. (IV. 28.) MÖK

73/2011. (IV. 28.) MÖK 73/2011. (IV. 28.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megye Önkormányzatának Közgyűlése jóváhagyja, hogy a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. a mellékelt Alapító Okirat szerint megalapítsa

Részletesebben

SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM

SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM SZÉTVÁLÁSI TERV I. PREAMBULUM Magyarország Kormánya az 1061/2016. (II.25.) határozatában (a továbbiakban: Kormányhatározat) döntött a Budapest környéki elővárosi közlekedés egységessége érdekében szükséges

Részletesebben

KÖZGYULÉSI JEGYZOKÖNYV A TÁRSASÁG 2008. 03. 20-I RENDKÍVÜLI KÖZGYULÉSÉROL

KÖZGYULÉSI JEGYZOKÖNYV A TÁRSASÁG 2008. 03. 20-I RENDKÍVÜLI KÖZGYULÉSÉROL Cégjegyzékszáma: Fovárosi Bíróság: 0l-10-044461 KÖZGYULÉSI JEGYZOKÖNYV A TÁRSASÁG 2008. 03. 20-I RENDKÍVÜLI KÖZGYULÉSÉROL Készült: Helyszín: Idopont: A TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Nyilvánosan

Részletesebben