Támogatási szerződés iktatószáma: Elszámolást készítő személy neve, telefonszáma:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Támogatási szerződés iktatószáma: Elszámolást készítő személy neve, telefonszáma:"

Átírás

1 Támogatási szerződés melléklete Pénzügyi és szakmai beszámoló és elszámolási útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata évi előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet neve: Elszámolás összege: Támogatási szerződés iktatószáma: Elszámolást készítő személy neve, telefonszáma: 1. SZAKMAI BESZÁMOLÓ (a benyújtott számlák tartalmi indoklása): Kelt: Szolnok,. aláírás (a szervezet képviselője)

2 2 Kérjük, a pénzügyi elszámolás elkészítése előtt figyelmesen olvassa el a következő információkat! ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁHOZ

3 3 A PÉNZÜGYI TERVEZÉS ÉS ELSZÁMOLÁS KAPCSOLATA Az elszámolás sikeressége a szabályszerű tervezéssel, az üzleti terv korrekt összeállításával, elkészítésével kezdődik. Megfelelő szakmai tervek a támogatott időszakra: A lehetőségek és igények összehangolása, a feladatok pontos meghatározása. Az üzleti terv összeállítása: A már meghatározott feladatok ismeretében, a felmerülő kiadások jellegének és nagyságrendjének nagy pontossággal való felmérése, A jóváhagyott támogatások függvényében, valamint a saját bevételek reális számbavételével a bevételek megtervezése, az üzleti terv elkészítése. A pontatlan feladatfelmérés és feladatterv hatására, hiányos lehet az üzleti terv elkészítése és az elszámolás során A támogatási igény évközi növekedéséhez (pótlólagos támogatás), illetve a támogatás el nem számolt összegének visszafizetéséhez vezethet. Az elszámolás jogi alapja: A számvitelről szóló évi C. törvény Támogatási szerződés SZMJV Önkormányzat költségvetéséről szóló rendelet A támogatott szerv a támogatási szerződésben kötelezettséget vállal arra, hogy az általa igénybe vett támogatás rendeltetésszerű, támogatási célnak megfelelő felhasználásának ellenőrzését a jogszabályok által feljogosított ellenőrző szervek részére biztosítja. Ehhez kapcsolódóan a könyvelésében elkülönítetten kell nyilvántartani a folyósított támogatást és a támogatás felhasználásaként elszámolt kiadásokat. Az elkülönített nyilvántartás módja lehet kettős könyvvitelt alkalmazó szervezeteknél, az érintett tételeket elkülönített munkaszámra/költséghelyre történő könyvelése, illetve a támogatások elszámolásánál, ha a támogatott szervezet működési kiadásai csak vetítési alap alkalmazásával számolhatók el, - melyet már az üzleti tervben is meg kell határozni - összes bevétel/támogatási összeg arányában, amelyet évvégén korrigálni kell a tényleges bevételek alakulásának függvényében. A felosztás alapja lehet pl.: Televíziónál elkészült műsorperc, egy műsorpercre jutó munkaórák száma stb.

4 4 A TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK Csak olyan költségek számolhatók el, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: A támogatási szerződésben rögzített megvalósítási időszakban merültek fel, közvetlenül kapcsolódnak a támogatott feladathoz, nélkülözhetetlenek annak elindításához és /vagy végrehajtásához, valóban felmerült és igazolt költségek, melyek a Támogatott nevére szóló számlával, illetve számviteli bizonylatokkal dokumentáltak, kiegyenlítésük (bankkivonattal, kifizetési utalvánnyal, pénztárbizonylattal), jogalapjuk (szerződéssel, megrendeléssel) igazolható, a szakmai feladatok végrehajtása során a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően járnak el. A kifizetést igazoló dokumentumok például: A kiadási pénztárbizonylat, vagy a számlára rávezetett, az átvétel tényét rögzítő nyilatkozat ( Fizetve, aláírás), A kiadási pénztárbizonylat szabályszerű kezelése: csoportosan kiállított pénztárbizonylat nem igazolja az összeg tényleges kifizetését. Részletes felsorolás (bizonylat, számlaszám, összeg) a kifizetett összeg egészére vonatkozóan). hitelintézeti értesítő, bérszámfejtő lap + közterhek levonása esetén annak befizetését is igazolni kell. kiküldetési rendelvény stb. A SZÁMLA ALAKI ÉS TARTALMI KÖVETELMÉNYEI Pontos tartalmi meghatározás. Nem elfogadható a rendezvényszervezés, étkezés, szállás, szállítás megfogalmazása, vagy ha igen, külön kell részletezni a rendezvény megjelölését, a résztvevőket, a szolgáltatás jellegét, az igénybe vevők körét. Teljesítés igazolás, utalványozás. Kontírozás, számlakijelölés, a könyvelés dátumának feljegyzése, a könyvelő aláírása. Az elszámolásba bevont eredeti számlákat megfelelő záradékkal kell ellátni, melynek példányaira a következő szöveg helyezendő el, dátummal, valamint a felelős személy aláírásával (Záradékbélyegző): E bizonylat felhasználva.. Ft összegben a.. nyilvántartási számú önkormányzati támogatás elszámoláshoz.

5 5 Így biztosítható, hogy a számla más elszámoláshoz nem lett bemutatva, annak többszöri elszámolása nem történt meg. Az eredeti elszámolás a Támogatottnál marad és a tárgyidőszakot követő legalább 8. évig meg kell őrizni. ELSZÁMOLÁSI ELVEK Működési támogatás terhére azok a költségek számolhatók el, amelyek a szervezet működését (létesítő okiratának megfelelő tevékenységét) szolgálják. Az elszámolni kívánt költségeknek, ráfordításoknak egyértelműen besorolhatónak kell lenniük az alábbi kategóriákba. A kategóriák melletti felsorolás nem teljes körű: 1. Anyagköltségek Közüzemi díjak (elektromos áram, víz, villany, szemétszállítás, gáz, akkor is, ha a közös költség része, távhődíj stb.) Energia költségek: Gáz, tűzifa, fűtőolaj, szén, és bármely alternatív energiaforrás költségei stb.) Üzemanyag költségek Ezen a soron kizárólag a szervezet tulajdonában lévő vagy általa bérelt gépjárművekhez, kisgépekhez kapcsolódó költségek számolhatók el, a szervezetnevére szóló számla alapján. (benzin, gázolaj, biodízel, gáz, hidrogén, stb.) Fenntartási és üzemeltetési anyagok (a működési célt szolgáló bármely berendezés, vagy gép működéséhez szükséges egy éven belül elhasználódó anyagok (gépolaj, zsineg, szárazelem, zsír, villanykörte, szög, várhatóan éven belül elhasználódó számítástechnikai eszközök: egér, billentyűzet, pendrive; egyéb irodai eszközök: evőeszköz, poharak, tálcák, törölköző stb. Amennyiben a számítástechnikai eszközök csomagban, számítógéppel együtt kerülnek megvásárlásra, akkor a számla egy összegben elszámolható.) Munkaruha, védőruha, védőfelszerelés költsége (kesztyű, arcmaszk, jelmez pl. táncosok ruházata- sportmez, fizikai dolgozók munka-és védőruhája stb.) Nyomtatvány, irodaszer: (nyomtatványok: pénztárbizonylat, számla; papírírószer: papír, írószer, iratrendező, boríték; egyéb ügyviteli fogyóeszközök: lyukasztó gép, tűzőgép, gémkapocs, stb.) Szakkönyvek, előfizetési díjak: (Adóújság, szótár, oktatáshoz szükséges kiadványok, CD jogtár, stb.) Egyéb anyagköltség: (Elsősegély láda, gyógyszer, hőmérő, virág, dekoráció stb.) 2. Szolgáltatások 2.1. Igénybevett szolgáltatások költségei Szállítás, rakodás, raktározás költségei (tehertaxi, taxi (személyszállítás, fuvar), segélyszállítmány átmeneti raktározása stb.)

6 6 Bérleti díjak (iroda, helység, kirakat, eszköz, gépjármű, stb.) Karbantartás költségei: (bármely irodai, vagy a működést szolgáló eszköz, gép, egyedi javítása, vagy szerződés alapján folyamatos karbantartása stb.) Posta, telefon, és kommunikációs költségek (levélfeladás, pénz feladás díja, csomagfeladás díja, mobil, vezetékes, és internet telefon, forgalmi és előfizetési díjai, Internet előfizetés, mobil feltöltő kártya, - átszámlázott szolgáltatás esetén is, stb.) Oktatás, továbbképzés költségei (Adózási változásokról szóló tanfolyam, konferencia stb.) Utazási és kiküldetési költségek: Ezen a soron el számla ellenében, illetve a szervezet alkalmazottjához, tisztségviselőjéhez, megbízottjához kapcsolódó költségek számolhatók el, amennyiben azok a szervezet érdekében merültek fel. a) Magánszemély tulajdonában lévő gépjármű a szervezet érdekében történő használatának költségei (Gépjármű kiküldetési rendelvény alapján, az APEH által közzétett üzemanyagár és amortizációs költségátalánnyal számolva.) A munkába járáshoz kapcsolódó költségek itt nem számolhatók el, azokat a személyi jellegű ráfordítások között kell szerepeltetni. b) A szervezet tulajdonában, vagy bérleményében lévő gépjárművekhez kapcsolódó költségek a szervezet nevére szóló számla és útnyilvántartás alapján (autópályadíj, parkolási díj) Autópályadíjat és a parkolás költségeit kizárólag a szervezet tulajdonában lévő vagy a bérelt járművek úthasználati- (autópálya matrica) és parkolási díja számolható gépjárművekkel kapcsolatban elszámolásukra nincs lehetőség! c) Tömegközlekedés költségei kiküldetési utasítás és menetjegyek csatolása alapján, vagy a viteldíjakról szóló számla becsatolása mellett. (vasút, autóbusz, helyi tömegközlekedés stb.) d) Kiküldetéshez kapcsolódó szállásköltség a szervezet nevére szóló szálláshely szolgáltatást tartalmazó számla alapján. Egyéb igénybevett szolgáltatások költségei (hangosítás, tagsági és partner kiadványok előállítási költsége, belépési adatlap stb. előállítása, hazai tagsági díjak, nevezési díj, pályázati díj, stb.) 2.2. Egyéb szolgáltatások Hatósági, igazgatási, szolgáltatási díjak, illetékek Bankköltségek: (forgalmi jutalék, zárlati díj, átutalások költsége stb.) Biztosítási díjak balesetbiztosítás, életbiztosítás, iroda biztosítás, gépjármű biztosítás, stb.

7 7 Hirdetési, és reklámköltségek (médiahirdetések, 1%-os hirdetés költsége, szervezet tevékenységét bemutató kiadványok: évkönyv, szóróanyag, plakát, arculattervezés, hazai kiállításokon való részvétel stb..) Könyvelési, bérszámfejtési, könyvvizsgálói, ügyvédi, munkavédelmi és egyéb szakértői díjak, üzemorvosi szolgáltatás díja Honlap fenntartás költségei szerver bérleti díj, vagy a folyamatos feltöltés stb. díja 3. Személyi jellegű költségek 3.1. Bérköltség (Bérköltségként, és azok járulékaként csak a más forrásból (pl. munkaügyi központ támogatása, EU forrás stb.) nem támogatott bér és járulékrész számolható el. Munkavállalók bruttó bére, Megbízásos jogviszonyban állók bruttó megbízási díja 3.2. Személyi jellegű egyéb kifizetések Reprezentációs költségek (pogácsa, ásványvíz, védőital, virág, dekoráció, ajándék, stb.) Költségtérítések: Ezen a soron kizárólag a szervezet alkalmazottjának munkába járással kapcsolatos költségei számolhatók el. (saját gépkocsi használatának költségtérítése, autóbusz, vonat költségtérítés, illetve dolgozó részére fizetett költségátalány, közlekedési bérlet stb.) Betegszabadság idejére eső bruttó bérköltség Béren kívüli juttatások: (étkezési hozzájárulás, munkavállalók béren kívüli juttatásai: egészségpénztári befizetés, kiegészítő nyugdíjbiztosítás stb.) Táppénz hozzájárulás összege kivetés alapján Természetbeni juttatások adója (szja) 3.3. Munkaadók által fizetendő közterhek - Bérjárulékok Nyugdíjbiztosítási járulék, Egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék, Rehabilitációs hozzájárulás, Szakképzési hozzájárulás. A fejlesztési célra nyújtott támogatásoknál: 4. Tárgyi eszközök, szellemi termékek, immateriális javak (Irodai gépek és berendezések: fénymásoló, multifunkcionális gépek, spirálozó gép, lamináló gép, iratmegsemmisítő, irodabútor, irodai hűtőgép, mikro sütő, kávéfőző, szőnyeg, függöny. Számítástechnikai eszközök: asztali és hordozható számítógép, monitor, nyomtató, szkenner, szünetmentes áramforrás, számítógépes hálózat. Kommunikációs és prezentációs eszközök: projektor, digitális fényképezőgép, vetítővászon, kamera, telefon, telefax, biztonsági eszközök: tűzoltó készülék, riasztórendszer stb.)

8 8 Immateriális javak (irodai és ügyviteli szoftverek, honlap vagy annak fejlesztése, csatlakozási díjak, bérleti és használati jog) 100 ezer Ft alatti eszközök, 100 ezer Ft feletti eszközök A támogatás felhasználása során arra kell törekedni, hogy az egyes felmerülő kiadások az elszámolás szabályait figyelembe véve megfelelően legyenek dokumentálva. (Ezért javasoljuk, hogy a megkötött támogatási szerződés rendelkezései alapján, az elszámolás dokumentációját folyamatosan, a megvalósítással párhuzamosan készítsék el. Így folyamatosan kontrollálható a teljesítés, és időben információt lehet szerezni az esetleges módosítást igénylő tételekről.) Az elszámolás számlaösszesítő formanyomtatvánnyal történik, melyet az Önkormányzat részére meg kell küldeni. Az összesítő nyomtatványt az alábbi tartalommal kérjük elkészíteni:

9 9 SZÁMLAÖSSZESÍTŐ Kedvezményezett neve:.... Sorszám Költség/ kiadásnem megjelölése Számla/ bizonylat, kifizetési bizonylat sorszáma Teljesítés dátuma Számla/ bizonylat kibocsátójának neve Tárgy Számla bruttó értéke Támogatásból elszámolt összeg Megj. Összesen:

10 Kitöltési segédlet Sorszám: A számlaösszesítőhöz csatolt bizonylat egyértelmű azonosítására szolgáló egyszerű sorszám. Költség/kiadásnem megjelölése: Költség kategóriák megjelölése Számla/Bizonylat sorszáma: Termék vásárlását, vagy szolgáltatás teljesítését igazoló számla esetén a számla sorszáma. Belső saját előállítású bizonylat esetén az egyértelmű beaozonosíthatóságot biztosító hivatkozás. Kiküldetési költség esetén a kiküldetési rendelvény száma, illetve hivatkozás az útnyilvántartásra, menetlevélre. Támogatásból elszámolt összeg (Ft): Ebben az oszlopban a bizonylat összegéből a támogatási szerződés terhére elszámolt összeget kell megjeleníteni. PÉLDÁK ZÁRADÉKOLÁSRA, HITELESÍTÉSRE

11

Az egyes költségvetési sorokon elszámolható költségek listája

Az egyes költségvetési sorokon elszámolható költségek listája Az egyes költségvetési sorokon elszámolható költségek listája 1. Személyi juttatások 1.1. Bérköltség: rendszeres személyi juttatásokat (bruttó bérköltségét), a START kártyások és egyéb megváltozott munkaképességűek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SPORTSZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SPORTSZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA 1. melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SPORTSZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottsága az Önkormányzat sporttevékenységgel

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére

BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 201. évi Működési támogatottak részére Támogatott neve: Támogatási szerződés azonosító száma: I. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS: BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNY Az Onga Város Önkormányzata által nyújtott 01. évi Működési támogatottak részére 1. Részletes költségvetés:

Részletesebben

112/2008 számú (2008. dec. 9.) határozat: A Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának 2009. évi támogatási elvei

112/2008 számú (2008. dec. 9.) határozat: A Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának 2009. évi támogatási elvei 112/2008 számú (2008. dec. 9.) határozat: A Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának 2009. évi támogatási elvei Az NCA Tanács törvényben foglalt feladata az Alapprogram működésének elvi irányítása. A támogatási

Részletesebben

SEGÉDLET a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2014. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához

SEGÉDLET a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2014. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához Közös szabályok: SEGÉDLET a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2014. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához A tárgyi eszközök, immateriális javak beszerzésére fordított

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

Segédlet a Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához

Segédlet a Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához Segédlet a Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek 2011. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához A kategória: Fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének támogatása (érdekfeltárás,

Részletesebben

ELŐADÓ: 2008. ÉVI MOLÁSAINAK

ELŐADÓ: 2008. ÉVI MOLÁSAINAK ELŐADÓ: 2008. ÉVI PÁLYÁZATOK PÉNZP NZÜGYI ELSZÁMOL MOLÁSAINAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA 2008. ÉVI NCA PÁLYÁZATOK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSAINAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA 1. JÓVÁHAGYOTT KÖLTSÉGVETÉSNEK MEGFELELŐEN A TELJES TÁMOGATÁSI

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó A szakképzési önértékelési modell II. szintje alapján végrehajtott intézményi önértékelés külső

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KKT-12-A/B-P) A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó,

Részletesebben

Az országban működő köznevelési kollégiumok tehetséggondozó műhelyeinek és programjainak támogatása. (A pályázat kódja: NTP-KKOLL-12-P) Segédlet

Az országban működő köznevelési kollégiumok tehetséggondozó műhelyeinek és programjainak támogatása. (A pályázat kódja: NTP-KKOLL-12-P) Segédlet Az országban működő köznevelési kollégiumok tehetséggondozó műhelyeinek és programjainak támogatása (A pályázat kódja: NTP-KKOLL-12-P) Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez A pályázatban csak

Részletesebben

A Komponens (Alapítási költségek)

A Komponens (Alapítási költségek) A Komponens (Alapítási költségek) I. SZEMÉLYI KIADÁSOK Bérköltség: Ezen az alsoron lehet elszámolni a munkaviszony alapján foglalkoztatottak: bérköltségét, a START kártyások és egyéb megváltozott munkaképességőek

Részletesebben

Segédlet a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2012. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához

Segédlet a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2012. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához Segédlet a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2012. évi támogatására c. pályázat költségvetésének összeállításához A kategória: Közérdekű kereset indítása és érdekfeltárás, érdekérvényesítés

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 52/2012. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 52/2012. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 52/2012. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a kerületi civil szervezetek kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről

Részletesebben

1. oldal Nyomtatás dátuma:

1. oldal Nyomtatás dátuma: 1. oldal Nyomtatás dátuma: 2016.05.25 1. ÉRDEKVÉDELEM 2. VERSENYSPORT hó TÉNY Anyagköltségek 3995 eft 6070 eft 5583 eft 3535 eft 0 eft 5602 eft 6506 eft 12282 eft Gyógyszer, vegyszer 0 eft 0 eft 0 eft

Részletesebben

A következőkben részletezettek szerint adott alsorokba a szervezet működéséhez kapcsolódóan az alábbi költségekre lehet tervezni.

A következőkben részletezettek szerint adott alsorokba a szervezet működéséhez kapcsolódóan az alábbi költségekre lehet tervezni. A következőkben részletezettek szerint adott alsorokba a szervezet működéséhez kapcsolódóan az alábbi költségekre lehet tervezni. Ssz. Kiadás megnevezése Kiadás nem tartalma Példa Megjegyzés A.1. Ingatlan,

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KTMK-MPA-12)

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KTMK-MPA-12) Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez (NTP-KTMK-MPA-12) A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó,

Részletesebben

1. oldal Nyomtatás dátuma: 2015.10.06

1. oldal Nyomtatás dátuma: 2015.10.06 1. oldal Nyomtatás dátuma: 2015.10.06 1. ÉRDEKVÉDELEM 2. VERSENYSPORT hó TÉNY 3 995 eft 6 070 eft 5 583 eft 2 727 eft 0 eft 5 602 eft 6 506 eft 3 817 eft Gyógyszer, vegyszer 0 eft 0 eft Gépjárművek fenntartási

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez

Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez Segédlet Költségterv tervezéséhez, kitöltéséhez A pályázatban csak a támogatási időszakban megvalósult, a projekt megvalósításához kapcsolódó gazdasági események költségeit alátámasztó, a támogatási összeg

Részletesebben

Elszámolási segédlet 2017

Elszámolási segédlet 2017 1 Elszámolási segédlet 2017 2 3 4 5 6 7 8 ( A táblázattól függetlenül csak a ben meghatározott céloknak megfelelő költségek számolhatók el.) Záradékolási kötelezettség: a ben meghatározott szöveggel, a

Részletesebben

Segédlet Költségterv tervezéséhez kitöltéséhez

Segédlet Költségterv tervezéséhez kitöltéséhez Segédlet Költségterv tervezéséhez kitöltéséhez A fogyatékkal élő tanulók, fiatalok tehetségsegítő szolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítására szolgáló programok támogatására című pályázati felhíváshoz

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet)

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet) ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK (tervezet) a Szakiskolai fejlesztési program II. 2009. évi feladatainak végrehajtása során a szakiskolák által megvalósítandó szakmai fejlesztési célú feladatok megvalósításához.

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Idősügyi támogatási keretből nyert támogatások elszámolásához kapcsolódó segédlet I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Idősügyi támogatási keretből (továbbiakban:

Részletesebben

Elszámolási segédlet 2019

Elszámolási segédlet 2019 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Munkaadókat terhelő járulékok Bruttó bér Elszámolható költségnemek Személyi jellegű egyéb kifizetések Munkaadót terhelő járulékok Elszámolási segédlet 2019 ( A táblázattól függetlenül

Részletesebben

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat!

Kérjük, kitöltés előtt figyelmesen olvassa el az alábbi információkat! Pénzügyi és szakmai beszámoló és útmutató Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. évi Egészségügyi célú feladatok támogatása előirányzatból nyújtott támogatás felhasználásáról Támogatott szervezet

Részletesebben

Elszámolási segédlet sportágfejlesztési támogatás egyesületi elszámolásához

Elszámolási segédlet sportágfejlesztési támogatás egyesületi elszámolásához Elszámolási segédlet sportágfejlesztési támogatás egyesületi elszámolásához Általános formai követelmények Számlák: Minden eredeti számlát záradékolni szükséges, a záradék szövege: az MVSZ számú támogatási

Részletesebben

SUZUKI Klubok Egyesülete. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített Éves Beszámolója

SUZUKI Klubok Egyesülete. A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített Éves Beszámolója 1 8 2 5 3 8 8 7-9 4 9 9-5 2 9-0 1 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített Éves Beszámolója Fordulónapra készült beszámoló 2017. január 01. - 2017. december 31. 2017 P. H. Kelt: Budapest,

Részletesebben

Termékbeszerzések és szolgáltatások esetén minden esetben a

Termékbeszerzések és szolgáltatások esetén minden esetben a A Natura 2000 fenntartási tervek készítéséhez nyújtott támogatás jogcím kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok 1. Személyi jellegű kiadások Az ügyfél köteles az egyes fenntartási tervek

Részletesebben

évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról,

évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról, ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁHOZ A támogatás felhasználása során kizárólag a támogatás időtartama alatt a támogatási szerződésben meghatározott célok megvalósítása során felmerült igazolt közvetlen

Részletesebben

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Szállítólevél B. 10-70/A/V. r.sz. G01. 2. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29.

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI KÉRELEM Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót Kifizetési igény típusa Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény Jelen adatlap elválaszthatatlan részét

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet A pályázat elszámolása két fő részből áll: 1. Tartalmi rész: Tartalmi beszámoló + mellékletek (fénykép, újságcikk, stb.) A tartalmi beszámoló szöveges összefoglaló, amelyben a támogatott

Részletesebben

ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁHOZ. Támogatási szerződés 2.sz. melléklete

ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁHOZ. Támogatási szerződés 2.sz. melléklete ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁSOK ELSZÁMOLÁSÁHOZ Támogatási szerződés 2.sz. melléklete 2 A támogatás felhasználása során kizárólag a támogatás időtartama alatt a támogatási szerződésben meghatározott célok megvalósítása

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében, szakmai fejlesztési célú feladatok megvalósításához támogatásban részesülő Támogatottak részére A támogatás felhasználása

Részletesebben

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek

ALAPADATOK* * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek ALAPADATOK* Szerződés száma: Kifizetési kérelem : * Az alapadatok kitöltésével az egyes összesítők alapadatai automatikusan kitöltődnek 1.sz. melléklet 500 Eft alatti támogatástartalmú számlák összesítője

Részletesebben

Györfi Gyula NCA Tanács alelnöke. Szekszárd, 2010. február 24. 500 eft 3 mft 500 eft + 500 eft fölötti rész 28%-a

Györfi Gyula NCA Tanács alelnöke. Szekszárd, 2010. február 24. 500 eft 3 mft 500 eft + 500 eft fölötti rész 28%-a 2010. évi elszámolható költségek Györfi Gyula NCA Tanács alelnöke Szekszárd, 2010. február 24. Ami nem változott Az igényelhetı támogatás meghatározása Maradt a korrigált ráfordítás Maradt a táblázat 0

Részletesebben

Csatolandó dokumentumok listája Egyesületek támogatása projekt

Csatolandó dokumentumok listája Egyesületek támogatása projekt Felhasználási terület Költségnem (A tervezés során ide kell tervezni. ) Költségkategóriák (Elszámolás során legördülő menüben.) Papír alapon beküldendő háttérdokumentumok az elszámoláshoz Megjegyzések

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP Pilisszentkereszt község Önkormányzatának Civil szervezetek évi önkormányzati támogatása című pályázati felhívásához

PÁLYÁZATI ADATLAP Pilisszentkereszt község Önkormányzatának Civil szervezetek évi önkormányzati támogatása című pályázati felhívásához 1. sz. nyomtatvány PÁLYÁZATI ADATLAP Pilisszentkereszt község Önkormányzatának Civil szervezetek 2015. évi önkormányzati támogatása című pályázati felhívásához A PÁLYÁZÓ SZERVEZET a) megnevezése:... b)

Részletesebben

SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS

SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS SEGÉDLET A SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉS PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A HAJLÉKTALANOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT 2012-13-HEF KÓDÚ PÁLYÁZATI PROGRAMOKH OZ A támogatási szerződésben rögzített feladatok,

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt

ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET. ProAnt ELSZÁMOLÁSI SEGÉDLET ProAnt A kevésbé tapasztalt pályázók körében gyakran nehézséget jelent, hogy a kifizetési igénylések összeállításakor egyes költségeket milyen típusú összesítőn kell elszámolni, valamint

Részletesebben

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA

TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA TÁMOP PROJEKTEK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSA 2010.02.26. POLGÁR ÉVA TÉMAKÖRÖK elszámolható költségek útmutató (ESZA/ERFA) könyvvizsgálat a projekt végén előlegből származó kamatbevétel bevételek kezelése milyen

Részletesebben

1-12 hó várható. főkönyvi szám. Megnevezés. tárgyhavi költség Gyöngyi táblájából kinem adott készlet

1-12 hó várható. főkönyvi szám. Megnevezés. tárgyhavi költség Gyöngyi táblájából kinem adott készlet Megnevezés főkönyvi szám 1-12 hó várható 2015. ÉVI TERVEZET/Kapott adatok Eft-ban Anyagköltség védőital 5111 158 155-3 irodaszer-nyomtatvány 512 8610 8500-110 személygépkocsi üzemanyag 5131 840 900 60

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A fogyasztóvédelem társadalmasítása tudatos fogyasztói magatartás kialakításával c. pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó Támogatás folyósítása Előleg kifizetése (automatikusan) Köztes kifizetés (PEJ alapján) Számlák, illetve

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2006 Üllıi Mozgáskorlátozottak Egyesülete székhely: 2225. Üllı, Pesti út 124. adószám: 18664940213 közhasznúsági fokozat: kiemelkedıen közhasznú szervezet kiemelkedıen

Részletesebben

TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 205. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Alapítványok támogatása Tartalék-, és Civil Keretből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. szeptember

Részletesebben

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező.

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező. Pályázati felhívás Nemti Község Önkormányzata tájékoztatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat, hogy Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi civil szervezetek, alapítványok, pénzügyi

Részletesebben

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció

6. sz. melléklet. a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz. Költségvetési specifikáció 6. sz. melléklet a TÁMOP 2.2.4 pályázati útmutatóhoz Költségvetési specifikáció A specifikáció az ESZA elszámolható költségek általános útmutatóban foglaltakat a TÁMOP 2.2.4 pályázati kiírás esetében az

Részletesebben

A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok

A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok 1. Személyi jellegű kiadások (a jogcímspecifikus rendelet alapján, a támogatott célterület feladatainak ellátása

Részletesebben

F) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

F) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK F) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29. r.sz. F01. 2. Utalvány Saját készítésű

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Pénzügyi és szakmai elszámolás

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Pénzügyi és szakmai elszámolás Pénzügyi és szakmai elszámolás 1 Szakmai beszámoló Célja: a pályázatban vállalt feladatok végrehajtásának szöveges bemutatása Része: a) elektronikus szakmai adatlap (EPER), b) kötelezően előírt, vagy a

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2014 év

Közhasznúsági jelentés 2014 év 18584240-9499-517-10 Statisztikai számjel Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 3240 Parád Kossuth Lajos út 128. Közhasznúsági jelentés 2014 év Keltezés: Parád, 2015.március 20. P.H. Völgyi Ferenc

Részletesebben

Főkönyvi kivonat Év: 2010; főkönyvi számla intervallum: teljes; bizonylat napló típus: normál; bizonylat napló jelleg: tény; feldolgozás dátuma: -

Főkönyvi kivonat Év: 2010; főkönyvi számla intervallum: teljes; bizonylat napló típus: normál; bizonylat napló jelleg: tény; feldolgozás dátuma: - Év: 2010; főkönyvi intervallum: teljes; bizonylat napló típus: normál; bizonylat napló jelleg: tény; feldolgozás dátuma: - 1131 Licencek 59 467,00 0,00 59 467,00 1141 Szoftverek 160 200,00 0,00 160 200,00

Részletesebben

Közhasznú tevékenység ráfordításai évben. I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Közhasznú tevékenység ráfordításai évben. I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Közhasznú tevékenység ráfordításai 2010. évben I. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 615 600 adatok eft-ban I. Anyagköltség 5 020 1. Kitűntetések,oklevelek 3 496 2. Nyomtatvány, irodaszer 788 3. Igazolványok

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Éves beszámoló összeállítása és elemzése

Éves beszámoló összeállítása és elemzése Éves beszámoló összeállítása és elemzése I.ELŐADÁS KÖLTSÉGFOGALMAK KÖLTSÉGELSZÁMOLÁSI MÓDSZEREK Alapfogalmak Vállalkozás működés Eredmény Eredmény csökkentő tételek Eredmény növelő tételek Költségek Ráfordítások

Részletesebben

A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok

A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében kötelezően benyújtandó dokumentumok 1. Személyi jellegű kiadások (a jogcímspecifikus rendelet alapján, a támogatott célterület feladatainak ellátása

Részletesebben

Aktuális pályázatok. Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2013

Aktuális pályázatok. Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2013 Aktuális pályázatok Nemzeti Együttműködési Alap Civil szervezetek működési célú támogatása 2013 NEA-13-M Pályázat célja: A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának

Részletesebben

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT BELFÖLDI KIKÜLDETÉS SZABÁLYZATA A Marcali Városi Kulturális Központ kiküldetési rendjét a 1992.évi XXXIII. törvény a közalkalmazottak jogállásáról, a személyi jövedelemadóról

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2007.évi pályázatainak pénzügyi elszámolásához

ÚTMUTATÓ. A Nemzeti Civil Alapprogram 2007.évi pályázatainak pénzügyi elszámolásához ÚTMUTATÓ A Nemzeti Civil Alapprogram 2007.évi pályázatainak pénzügyi elszámolásához Tartalomjegyzék Az útmutató célja 1 I.A pénzügyi beszámoló elkészítésének főbb szempontjai: 2 II.Szakmai beszámolóval

Részletesebben

A teljesítés meggyőző bizonyításához azonban további dokumentumokat is bekérhet az MVH.

A teljesítés meggyőző bizonyításához azonban további dokumentumokat is bekérhet az MVH. A LEADER Helyi Akció Csoportok kifizetési kérelmében benyújtandó dokumentumok (A tényállás tisztázásához bekérhető kifizetés igazoló, elszámolt kiadásokat alátámasztó dokumentumok listája.) A teljesítés

Részletesebben

Főkönyvi kivonat Magyar Curling Szövetség

Főkönyvi kivonat Magyar Curling Szövetség BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 114 Szellemi termékek 10 033,- 10 033,- 1194 Szellemi termékek terv szerinti écs 10 033,- 10 033,- 119 Immateriális javak tervszerinti écs. 10 033,- 10 033,- 11 Immateriális javak

Részletesebben

Miket számolhatok el? 2012-ben

Miket számolhatok el? 2012-ben Miket számolhatok el? 2012-ben KÖLTSÉGEK LISTA (minta) Költség: a magánszemély bevételszerző-, és a vállalkozói tevékenységéhez felhasznált összes dologi kiadás. Használhatják ezt a listát, önálló tevékenységűek,

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ

PÉNZÜGYI ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ PÉNZÜGYI ÉS SZAKMAI ÚTMUTATÓ AZ ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAM ÚT A TUDOMÁNYHOZ ALPROGRAM 2012/2013. tanév ZÁRÓ BESZÁMOLÓINAK ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A pénzügyi elszámolás és szakmai beszámoló benyújtásának határideje:

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Moravcsik Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2011 Budapest, 2012. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. A Moravcsik Alapítvány számviteli beszámolója 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Tájékoztató. a kifizető (munkáltató) által magánszemély Biztosítottra kötött BEST DOCTORS

Tájékoztató. a kifizető (munkáltató) által magánszemély Biztosítottra kötött BEST DOCTORS Tájékoztató a kifizető (munkáltató) által magánszemély Biztosítottra kötött BEST DOCTORS Csoportos Egészségbiztosításra és (Euró Alapú) Kiegészítő Egészségbiztosításra vonatkozó, 2012-ben hatályos adózási,

Részletesebben

Felhívás. Ravazd Község Önkormányzata pályázatot hirdetnek a Civil szervezetek számára kiírt támogatási keret címmel évre vonatkozóan.

Felhívás. Ravazd Község Önkormányzata pályázatot hirdetnek a Civil szervezetek számára kiírt támogatási keret címmel évre vonatkozóan. Felhívás Ravazd Község Önkormányzata pályázatot hirdetnek a Civil szervezetek számára kiírt támogatási keret címmel 2011. évre vonatkozóan. Felosztható keret: 200.000,- Ft Támogatás célja: A szervezetek

Részletesebben

II. KIMUTATÁS A költségvetési támogatás felhasználásáról. 2006 év

II. KIMUTATÁS A költségvetési támogatás felhasználásáról. 2006 év II. A költségvetési támogatás felhasználásáról Támogatást Támogatás Felhasználás Felhasználás összege Elszámolás nyújtó megnevezése Időpontja Összege (Ft) célja Előző évi Tárgyévi Tárgyévet követő időpontja

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 9/2009. (III. 30.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 9/2009. (III. 30.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2009. (III. 30.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a kerületi civil szervezetek kapcsolatrendszerének egyes kérdéseiről és az egységes

Részletesebben

HIVATAL 2016 ÉVI ELEMI KÖLTSÉGVETÉS. 2. sz. melléklet ÉVI KIADÁSOK

HIVATAL 2016 ÉVI ELEMI KÖLTSÉGVETÉS. 2. sz. melléklet ÉVI KIADÁSOK HIVATAL 2016 ÉVI ELEMI KÖLTSÉGVETÉS 2. sz. melléklet 2016. ÉVI KIADÁSOK VÉGLEGES 5311. Törvény szerinti illetmények, munkabérek 15 095 000 53111. Allapiletmény 15095000 53112. Illetménykiegészítések 53113.

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5.

Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes. 2012. január 5. Útmutató a látvány-csapatsportok társasági adóból való közvetett állami támogatásának felhasználásához és elszámolásához Lukács Zsuzsanna Nemzeti Sport Intézet főigazgató-helyettes 2012. január 5. Elszámolható

Részletesebben

Költségnemek NEA-18 pályázati/támogatási kategóriák vonatkozásában

Költségnemek NEA-18 pályázati/támogatási kategóriák vonatkozásában Költségtervezési segédlet Költségnemek NEA-18 pályázati/támogatási kategóriák vonatkozásában Az elszámolható kiadások alsorainak megnevezését a NEAr. 7. melléklete tartalmazza: A. DOLOGI KIADÁSOK A.1 Ingatlan,

Részletesebben

Költségnemek NEA-19 pályázati/támogatási kategóriák vonatkozásában

Költségnemek NEA-19 pályázati/támogatási kategóriák vonatkozásában Költségtervezési segédlet Költségnemek NEA-19 pályázati/támogatási kategóriák vonatkozásában Az elszámolható kiadások alsorainak megnevezését a NEAr. 7. melléklete tartalmazza: A. DOLOGI KIADÁSOK A.1 Ingatlan,

Részletesebben

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében

VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében VII. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-5.5.3/08/2

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

kiemelt projektre vonatkozó költségvetési specifikáció (a kiemelt projekt tervezési útmutatójának melléklete)

kiemelt projektre vonatkozó költségvetési specifikáció (a kiemelt projekt tervezési útmutatójának melléklete) TÁMOP-1.1.3-09/1 Út a munka világába című kiemelt projektre vonatkozó költségvetési specifikáció (a kiemelt projekt tervezési útmutatójának melléklete) A specifikáció ESZA elszámolható költségek általános

Részletesebben

Tartozik Követel Tartozik Követel Licencek ,00 0, ,00. Szoftverek ,00 0, ,00

Tartozik Követel Tartozik Követel Licencek ,00 0, ,00. Szoftverek ,00 0, ,00 Év: 2010; főkönyvi intervallum: teljes; bizonylat napló típus: normál; bizonylat napló jelleg: tény; feldolgozás dátuma: - 1131 Licencek 59 467,00 0,00 59 467,00 1141 Szoftverek 160 200,00 0,00 160 200,00

Részletesebben

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA

MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA MAGYAR IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI KAMARA Kamara Hivatala főbb oszlopai a Kamara szerveinek 2019. évre vonatkozó tervezése Megnevezés / %-ban 2019 évi / %-ban / %-ban kiadás kiadás kiadás kiadás kiadás kiadás

Részletesebben

1.14. EINSTEIN TÖRZS

1.14. EINSTEIN TÖRZS K1110-002301 rovat adatai K1110-002301 Egyéb költségtérítések 5421 Bankkártya költségtérítés K1110-002302 rovat adatai K1110-002302 Egyéb költségtérítések 5421 Bankkártya költségtérítés K1110-003101 rovat

Részletesebben

Főkönyvi kivonat Magyar Curling Szövetség

Főkönyvi kivonat Magyar Curling Szövetség BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 114 Szellemi termékek 10 033,- 10 033,- 1194 Szellemi termékek terv szerinti écs 10 033,- 10 033,- 119 Immateriális javak tervszerinti écs. 10 033,- 10 033,- 11 Immateriális javak

Részletesebben

Belföldi kiküldetési szabályzat

Belföldi kiküldetési szabályzat Testnevelési Egyetem Belföldi kiküldetési szabályzat A Szenátus elfogadta a 43/2015. számú határozatával. 2016. december 15-ig elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben. Módosító határozatok: 90/2016.

Részletesebben

3.1. Az alábbi szervezetek nyújthatják be papíralapú VAGY elektronikus pályázatukat:

3.1. Az alábbi szervezetek nyújthatják be papíralapú VAGY elektronikus pályázatukat: PÁLYÁZATI KIÍRÁS Az NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma pályázatot hirdet civil szervezetek működésének támogatására (Pályázat kódja: NCA-NYD-07) 1. A pályázat célja A pályázat a civil társadalom

Részletesebben

Egyéb Szervezet Egyszerűsített Éves Beszámolója

Egyéb Szervezet Egyszerűsített Éves Beszámolója 1 8 1 2 5 0 6 7-9 4 9 9-5 2 9-0 1 Egyéb Szervezet Egyszerűsített Éves Beszámolója Éves zárómérleg 2010. január 01. - 2010. december 31. 2010 Kelt Budapest, 2011. május 20. 1 8 1 2 5 0 6 7-9 4 9 9-5 2 9-0

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Regionális Hulladékkezelő Kft. Taggyűlésének július 24-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Regionális Hulladékkezelő Kft. Taggyűlésének július 24-ei ülésére ELŐTERJESZTÉS Regionális Hulladékkezelő Kft. Taggyűlésének 2014. július 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a Kft. 2014. I. féléves gazdálkodásáról Előadó: Hamza Zoltán ügyvezető igazgató Tisztelt Taggyűlés!

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. számú melléklet: Gépjármű-használati szabályzat Készítette: Nagy Gábor, elnök Jóváhagyta: Nagy Gábor, elnök 2010. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. A szabályzat

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program

VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program VI. ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Anti-diszkriminációs programok támogatása a médiában c. pályázati felhívásához B komponenséhez A diszkrimináció csökkentésének

Részletesebben

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó

Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében. Nagy Ildikó Magyar Államkincstár pénzügyi monitoring tevékenysége a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében Nagy Ildikó A Kincstár feladatai Projekt előrehaladási jelentések átvétele FH-tól Pénzügyi

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. ( IX. 27.) önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átadásáról-átvételéről

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. ( IX. 27.) önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átadásáról-átvételéről Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. ( IX. 27.) önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átadásáról-átvételéről (Egységes szerkezetben a 10/2015. (VII. 24.) önkormányzati

Részletesebben

Kettős Könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója

Kettős Könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 1 8 0 8 6 5 3 9 9 1 3 3 5 6 9 0 1 A vállalkozás megnevezése: NARCONON MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY A vállalkozás címe, telefonszáma 1073 Budapest, Erzsébet krt 33.3/15. egyszerűsített éves beszámolója 2011

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CIVIL SZERVEZETEK 2014. évi támogatására CIV-14

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CIVIL SZERVEZETEK 2014. évi támogatására CIV-14 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CIVIL SZERVEZETEK 2014. évi támogatására CIV-14 Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára elkülönített

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó (440/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet /A., 3. melléklet alapján)

T á j é k o z t a t ó (440/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet /A., 3. melléklet alapján) T á j é k o z t a t ó (440/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet 7. - 11/A., 3. melléklet alapján) Az előadó-művészeti szervezetek által 2016. január 01-december 31. között Tao. tv. szerint kapott támogatás,

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására a Humán Bizottság Civil Keretéből E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására a Humán Bizottság Civil Keretéből E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 261. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat alapítványok támogatására a Humán Bizottság Civil Keretéből E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Étkeztetés bevétele 40 479 368 Étkeztetés költségei 41 425 078 Étkeztetés ráfordításai - Étkeztetés eredménye - 945 710

Étkeztetés bevétele 40 479 368 Étkeztetés költségei 41 425 078 Étkeztetés ráfordításai - Étkeztetés eredménye - 945 710 Vízmű árbevétele 19 499 901 Vízmű költségei 13 962 149 Vízmű ráfordításai 1 866 523 Vízmű eredménye 3 671 229 Étkeztetés bevétele 40 479 368 Étkeztetés költségei 41 425 078 Étkeztetés ráfordításai - Étkeztetés

Részletesebben

G. 11. TERMÉSZETBENI JUTTATÁSOK

G. 11. TERMÉSZETBENI JUTTATÁSOK 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. G. 11. TERMÉSZETBENI JUTTATÁSOK SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2006. március 9. Érvényes: 2006. január 1-től Változat: 1. Oldalak száma: 07. Tartalomjegyzék 1. Elrendelés...

Részletesebben

József Attila Művelődési Ház és Nagyközségi Könyvtár 2019 évi költségvetése (adatok Ft)

József Attila Művelődési Ház és Nagyközségi Könyvtár 2019 évi költségvetése (adatok Ft) 2019 évi költségvetése (adatok Ft) 082042 082042 082042 082042 082042 Szolgáltatások 2018. évi Előirányzat Szolgáltatások 2018. 1-10. havi teljesítés Szolgáltatások 2019. évi terv. Szolgáltatások 2019.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Másság Alapítvány 1082 Budapest, Üllői út 68.2/15 Nyilvántartási száma: 01-01-0004477 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Képviselők: DR.MUHI ERIKA 1034 Budapest, Pacsirtamező u.36. fsz/2. Mérlegképes könyvelő: LÉDERER

Részletesebben

2014. évi Üzleti Terv

2014. évi Üzleti Terv 2014. évi Üzleti Terv Budapest, 2014.04.29. 2014. évi Üzleti Terv A tényleges adatok a 2014. Január 15-i keltezéssel készült főkönyvi kivonat adatait tartalmazzák. Az elhatárolások és egyéb zárási tételek

Részletesebben