MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( oldal).

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (165 172. oldal)."

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( oldal).

2 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami hiányozna, vegye fel a kapcsolatot azzal a forgalmazóval, ahol a terméket megvásárolta. a Fényképezőgép b AA méretű alkáli elemek ( 2) c Memóriakártya (32 MB) d Interfészkábel IFC-400PCU e Audio/videokábel AVC-DC300 f Csuklószíj WS-800 g Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM h Jótállási jegy i European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadvány j Felhasználói kézikönyvek Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM Előfordulhat, hogy a mellékelt memóriakártyával nem használhatók ki teljesen a fényképezőgép képességei.

3 Kezdje az elején! 1 Kezdje az elején! Ez az útmutató a következő két nagy részből áll. Először... Kezdeti lépések 9. oldal Ebből a fejezetből ismerheti meg a fényképezőgép előkészítését, valamint a képek elkészítésének, megjelenítésének és nyomtatásának egyszerű módját. Először ismerkedjen meg a fényképezőgéppel, és sajátítsa el az alapokat. Majd... Bővebb ismeretek 39. oldal Az alapok tisztázása után a fényképezőgép számos további funkciójával még jobb képeket készíthet. Ebben a fejezetben az egyes funkciók részletes leírását találhatja meg, beleértve a fényképezőgép televízióhoz való csatlakoztatását is, ha fényképeket szeretne megjeleníteni. A PDF-formátumú útmutatók a mellékelt CD-ROM lemezen találhatók. A PDF-formátumú útmutatók megtekintéséhez Adobe Reader program szükséges.

4 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A ikonnal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele ( üzemmód) Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videó felvétele ( Normál mód) Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei 40 Jelzőfények Alapvető műveletek 44 Menük és beállítások Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük Az LCD-kijelző használata Gyakran használt felvételi beállítások 56 Az optikai zoom használata A Digitális zoom használata/digitális telekonverter A vaku használata Közeli felvétel készítése (Makró) Az önkioldó használata A rögzített képpontok számának módosítása (állókép)... 64

5 Tartalomjegyzék 3 A tömörítés módosítása (állóképek) A képstabilizáló funkció használata Az ISO érzékenység beállítása Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával 69 Módválasztó tárcsa Felvételi üzemmódok meghatározott témákhoz Programautomatika A záridő beállítása A rekesz beállítása A záridő és a rekesz kézi beállítása Videó felvétele Speciális felvételi funkciók 84 Sorozatfelvétel A vaku beállítása Az élesség és az emberek arckifejezésének ellenőrzése AF keret mód választása A főtéma kiválasztása (Arc kiválasztása és követése) Nehezen élesre állítható téma felvétele (Élesség rögzítése, Kézi élesség, Bizt. fókusz) Az expozíció-kompenzáció beállítása Váltás a fénymérési módok között A színek beállítása (Fehér-egyensúly) Felvétel készítése Saját színbeállítás üzemmódban A kijelző segédvonalainak beállítása A képek automatikus kategorizálása (Auto.kategória) Beállítás hozzárendelése a gombhoz Lejátszás és törlés 110 Nagyított képek megtekintése A kilenc képes megjelenítés (Indexlejátszás) Az élesség és a fotóalanyok arckifejezésének ellenőrzése (Fókusz helyének ellenőrzése) Ugrás képekre Képek rendszerezése kategóriák szerint (Saját kateg.).. 116

6 4 Tartalomjegyzék Videó megtekintése Képek elforgatása a kijelzőn Lejátszás áttűnési hatásokkal Automatikus lejátszás (diavetítés) A vörösszemkorrekció funkció A rögzített képpontok számának módosítása (Átméretezés) Hangjegyzet csatolása képekhez A képek védelme Az összes kép törlése Nyomtatási és átviteli beállítások 133 A DPOF nyomtatási beállítások megadása A DPOF átviteli beállítások megadása A fényképezőgép beállítása 139 Energiatakarékos funkció A memóriakártya formázása A fájlszámozás beállítása Új célmappa létrehozása (Mappa) Az automatikus forgatás funkció beállítása Az alapértelmezett értékek visszaállítása Csatlakoztatás televízióhoz 148 Felvétel/lejátszás televízió használatával Hibaelhárítás 150 Üzenetek 161 Függelék 165 Biztonsági óvintézkedések A hibás működés megelőzése A külön megvásárolható tápforráskészletek használata A külön megvásárolható objektívek használata A külső vaku használata (külön vásárolható) A dátum háttérelemének cseréje A fényképezőgép karbantartása Műszaki adatok

7 Tartalomjegyzék 5 Tárgymutató 197 Az egyes felvételi üzemmódokban elérhető funkciók 201 Az útmutatóról Az útmutatóban használt jelölések magyarázata 60 A vaku használata Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 1 Nyomja meg a gombot. 1 A bb l ál 201. oldal Módkapcsoló állása: Felvétel ( )/ Lejátszás ( ) Egyes felvételi üzemmódokban néhány funkció nem használható. Ha nem szerepel megjegyzés, akkor a funkciót minden üzemmódban használhatja. : Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. : Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető üzemeltetési eljárásokat. Az útmutató magyarázatai a fényképezőgép vásárlásakor érvényes alapbeállításokból indulnak ki. A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül változhatnak. Emiatt az útmutatóban lévő ábrák és képernyőfotók eltérhetnek a fényképezőgépen valóban megjelenőktől. Ezzel a fényképezőgéppel SD memóriakártyákat, SDHC (nagy kapacitású SD) memóriakártyákat, MultiMediaCard kártyákat, MMCplus kártyákat és HC MMCplus kártyákat használhat. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük.

8 6 Kérjük, olvassa el Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget sem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben az előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgépre vonatkozó garanciáról a mellékelt Canon European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban olvashat. A Canon ügyfélszolgálat elérhetőségéről a European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban tájékozódhat.

9 Kérjük, olvassa el 7 A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Az LCD-kijelzőről Az LCD-kijelző rendkívül nagy pontosságú gyártási csúcstechnológiával készül. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan, fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert (148. oldal). A nyelv beállítása A kijelző nyelvének beállításáról lásd: A kijelző nyelvének beállítása (14. oldal).

10 8

11 9 Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videó felvétele Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép

12 10 Előkészületek Kezdeti lépések Előkészületek Az akkumulátorok/elemek behelyezése 1. Csúsztassa el az akkumulátor-/elemfedél zárját (a), és tartsa nyitva, miközben elcsúsztatja (b) és kinyitja a fedelet (c). Csúsztassa el a fedelet (b). Akkumulátor-/elemfedél zárja b a Nyissa ki a fedelet (c). c 2. Helyezzen be két akkumulátort/elemet. Pozitív pólus (+) Negatív pólus ( ) A két mellékelt AA méretű alkáli elemet helyezze be.

13 Kezdeti lépések 3. Helyezze be a memóriakártyát, amíg a helyére nem kattan. Előkészületek 11 Elülső oldal Írásvédelmi kapcsoló (Csak SD vagy SDHC memóriakártyán.) Ellenőrizze, hogy az írásvédelmi kapcsoló nyitott állásban legyen (csak SD és SDHC memóriakártyák esetén). Ellenőrizze, hogy a memóriakártyát a helyes irányban helyezi be. 4. Csukja be a fedelet (d), és nyomja lefelé, miközben elcsúsztatja, amíg a helyére nem kattan (e). d e A behelyezés előtt ügyeljen a memóriakártya helyes irányára. Ha fordítva helyezi be a kártyát, akkor a fényképezőgép nem ismeri fel azt, ami hibás működéshez vezethet.

14 12 Előkészületek Kezdeti lépések Az akkumulátorok/elemek eltávolítása Nyissa ki a fedelet és vegye ki az akkumulátorokat/elemeket. Figyeljen rá, hogy ne ejtse le az akkumulátorokat/elemeket. A memóriakártya eltávolítása Az ujjával nyomja be kattanásig a memóriakártyát, majd vegye ki. A fényképezőgép leejtésének megelőzése érdekében javasolt a csuklószíj használata.

15 Kezdeti lépések Előkészületek 13 A dátum és az idő beállítása A Dátum/idő beállítására szolgáló menü a fényképezőgép első bekapcsolásakor automatikusan megjelenik. ON/OFF gomb gomb gombok gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Adja meg a hónapot, a napot, az évet és az időt, valamint a megjelenítésük sorrendjét. 1. A vagy a gombbal válasszon beállítást. 2. A vagy a gombbal állítsa be a kívánt értéket. 3. Nyomja meg a gombot. A korábban már beállított Dátum/idő módosítása A következőkben leírtak szerint jelenítse meg a Dátum/idő beállító képernyőjét, majd hajtsa végre a fenti 2. és 3. lépéseket. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a (Beállít) menüt. 3. A vagy a gombbal válassza a [Dátum/idő] lehetőséget. 4. Nyomja meg a gombot.

16 14 Előkészületek Kezdeti lépések A dátum és az idő beállítására szolgáló kijelző megjelenik a dátum lítium elemének lemerülésekor (184. oldal). A kijelző nyelvének beállítása Beállíthatja, hogy a menük és az üzenetek milyen nyelven jelenjenek meg az LCD-kijelzőn. Módkapcsoló gomb gombok gomb 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 2. Tartsa lenyomva a gombot, és nyomja meg a gombot. 3. A vagy a gombbal válasszon nyelvet. 4. Nyomja meg a gombot.

17 Kezdeti lépések Állóképek felvétele ( üzemmód) Állóképek felvétele 15 ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Módkapcsoló Módválasztó tárcsa Jelzőfények gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Az indító hang hallható, és az LCD-kijelzőn az indító kép jelenik meg. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomása kikapcsolja a tápellátást. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) üzemmódba. 2. Helyezze a felvétel módválasztó tárcsáját állásba. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Fényképezőgép bemozdulásának elkerülése Kezét szorítsa testéhez, miközben a fényképezőgépet erősen fogja meg az oldalainál. Állvány használata is jó megoldás. 4. Az élesség beállításához nyomja le finoman (félig) a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény világít.

18 16 Állóképek felvétele Kezdeti lépések 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Az expozíciós hang hallható, és a gép rögzíti a képet. A készített képek közvetlenül a felvétel után körülbelül két másodpercig láthatók az LCD-kijelzőn (Felvétel ellenőrzése). A zárkioldó gomb lenyomásával még akkor is készíthet felvételt, ha egy kép látható a kijelzőn. Ha a zárkioldó gombot lenyomva tartja a rögzítés után, akkor a kép továbbra is a kijelzőn marad. A jelzőfény zölden villog, és a fényképezőgép rögzíti a képfájlt a memóriakártyára. Éles képek készítése A fényképezőgép automatikusan beállítja az élességét, amikor félig lenyomja a zárkioldó gombot*. * A zárkioldó gomb kétlépcsős működésű. Az első fázist nevezzük félig lenyomásnak. Helyes Helytelen Lenyomás félútig az élesség beállításához Bip, bip Lenyomás teljesen Lenyomás azonnal teljesen A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít (narancssárgán, ha a vaku villanni fog) Rögzítés: zölden villog AF keret Az LCD-kijelzőn egy zöld AF keret jelzi az élesség helyét. Némítás Ha a DISP. gombot lenyomva tartja a fényképezőgép bekapcsolásakor, a némítás beállítása [Be] értékű lesz. A beállítás értékét a [Némítás] beállításban módosíthatja a [Beállít] menüben (52. oldal).

19 Kezdeti lépések Állóképek felvétele 17 Felvétel készítése Kényelmes üzemmódban Ez a fényképezőgép a Kényelmes felvételi üzemmódban is használható, amelyben a vakun kívül minden beállítást a gép határoz meg automatikusan. Ez ideális a fényképezőgéppel ismerkedőknek, illetve azoknak, akik nem kívánnak a beállításokkal foglakozni. A gombbal határozhatja meg, hogy villanjon-e a vaku, így ott is tud felvételeket készíteni, ahol tilos a vaku használata. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Kényelmes üzemmód) állásba. 2. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. 3. Az élesség beállításához nyomja le félútig a zárkioldó gombot. 4. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. A vakun kívül más beállítás nem módosítható Kényelmes üzemmódban. Még ha le is nyomja a MENU vagy a FUNC./SET gombot, nem jelenik meg menü a kijelzőn.

20 18 Állóképek megtekintése Kezdeti lépések Állóképek megtekintése ON/OFF gomb Módkapcsoló gombok 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 3. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. A képek gyorsabban követik egymást, ha a gombot lenyomva tartja, de ilyenkor gyengébb minőségben jelennek meg. A menüben a [Folytatás] beállítást [Már látott]* vagy [Felvett] lehetőségre állíthatja (51. oldal). (* alapértelmezett beállítás) Ha a [Már látott] lehetőséget választja, a legutóbb megtekintett kép jelenik meg (Lejátszás folytatása). Az alábbi műveleteknél a [Folytatás] beállítástól függetlenül a legutóbb megtekintett kép jelenik meg. Kép elkészítése, a memóriakártya cseréje, illetve egy kép módosítása a memóriakártyán számítógép segítségével.

21 Kezdeti lépések Törlés 19 Törlés Módkapcsoló gombok gomb gomb 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 2. A vagy a gombbal válassza ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. 3. Ellenőrizze a [Törlés] kijelölését, és nyomja meg a gombot. A törlés helyett a kilépéshez válassza a [Mégse] beállítást. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

22 20 Nyomtatás Kezdeti lépések Nyomtatás Csatlakozók fedele Módkapcsoló gomb DIGITAL csatlakozó gombok 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz. Nyissa ki a fényképezőgép csatlakozófedelét, és nyomja be teljesen a csatlakozóba az interfészkábelt. A csatlakoztatási lépéseket a nyomtató használati útmutatójában olvashatja el. Mivel a fényképezőgép szabványos protokollt (PictBridge) használ, a Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridge protokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. A részleteket lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. 2. Kapcsolja be a nyomtatót. 3. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba és nyomja meg az ON/OFF gombot. A gomb kéken világít. 4. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás.

23 Kezdeti lépések Nyomtatás 21 Nyomtatás Nyomtatási listával A képeket egyszerűen felveheti a nyomtatási listára, ha a kép elkészítése után azonnal, vagy pedig annak megtekintésekor megnyomja a gombot. A nyomtatási listán szereplő képeket könnyen kinyomtathatja, amikor a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz csatlakoztatja. Hozzáadás a Nyomtatási listához 1. Nyomja meg a gombot (csak állóképeknél). 2. Hozzáadás a Nyomtatási listához. 1. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatási példányszámot. 2. A vagy a gombbal válassza a [Felveszi] elemet. 3. Nyomja meg a gombot. Ha egy képet el kíván távolítani a nyomtatási listáról, nyomja meg újra a gombot, használja a vagy gombokat az [Leveszi] lehetőség kiválasztásához, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. Képek nyomtatása a Nyomtatási listáról Ez a leírás Canon SELPHY ES vagy SELPHY CP sorozatú nyomtatók használatával készült. 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a nyomtatóhoz. 2. Nyomtassa ki a képet. 1. A vagy a gombbal Nyomtatási példányszám válassza a [Most nyomtat] lehetőséget. A vagy gombbal ellenőrizheti a nyomtatási listára felvett képeket. 2. Nyomja meg a gombot. A nyomtatás elindul. Ha a nyomtatás megszakad és újraindul, akkor a sorban található következő képtől folytatódik.

24 22 A dátum beágyazása a képadatokba Kezdeti lépések A dátum beágyazása a képadatokba Ebből a fejezetből ismerheti meg a dátuminformáció beágyazását a képekre a rögzítéskor (Dátumbélyegző). Beágyazása után a dátumbélyegző nem törölhető a képadatokból. Ellenőrizze a fényképezőgépen a dátum és az idő megfelelő beállítását (13. oldal). A képméret ekkor rögzítetten 2M ( ), a tömörítés pedig Finom lesz (L méretű vagy képeslap méretű nyomatokhoz megfelelő). Módválasztó tárcsa Módkapcsoló gombok gomb gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) üzemmódba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. Ezt a beállítást más felvételi üzemmódban is választhatja (kivéve a Kényelmes és a videó üzemmódokat).

25 Kezdeti lépések A dátum beágyazása a képadatokba Válassza a (Dátumbélyegző) lehetőséget. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a lehetőséget. 3. A vagy a segítségével válassza a lehetőséget. A nyomtatásból kimaradó terület szürkén jelenik meg. Nyomja meg a gombot, hogy kiválaszthassa a [Dátum és idő] lehetőséget a vagy gombbal. A következő módszerekkel nyomtathat dátumot olyan képekre, amelyekbe nem ágyazta azt be. Beállítás a fényképezőgép Digital Print Order Format (DPOF) funkciójával. Állítsa a [Dátum] lehetőséget [Be] értékre a [Nyomtatási beállítás] alatt a (Nyomtatási) menüben. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz és nyomtassa a képre a dátumot is. Lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. Helyezze a memóriakártyát a nyomtatóba, és nyomtassa a képre a dátumot is. Lásd a nyomtató felhasználói kézikönyvét. Használja a mellékelt szoftvert. Lásd: Szoftver használati útmutató.

26 24 Videó felvétele Kezdeti lépések Videó felvétele ( Normál mód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Módkapcsoló Módválasztó tárcsa Jelzőfények gombok 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) üzemmódba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát (Videó) állásba. 3. A vagy a gombbal válassza a (Normál) lehetőséget. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Ne érintse meg a mikrofont felvétel közben. A zárkioldó gomb kivételével ne nyomjon meg más gombot. A gombnyomást kísérő hang rákerül a felvételre. Mikrofon

27 Kezdeti lépések Videó felvétele Az élesség beállításához nyomja le félútig a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény zölden világít. A fényképezőgép automatikusan kiválasztja az expozíció, az élesség és a fehéregyensúly beállítását. 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít Felvétel közben az eltelt felvételi idő és a [ Felv.] kijelzés látható az LCD-kijelzőn. 6. A zárkioldó gomb ismételt teljes megnyomása leállítja a felvételt. A jelzőfény zölden villog, és a fényképezőgép rögzíti afájltamemóriakártyára. A felvétel automatikusan leáll, ha letelt a maximális felvételi idő, illetve ha a beépített memória vagy a memóriakártya megtelik. Eltelt idő Rögzítés: zölden villog

28 26 Videó megtekintése Kezdeti lépések Videó megtekintése ON/OFF gomb Módkapcsoló gombok gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 3. A vagy a gombbal jelenítse meg a videót, és nyomja meg a gombot. A ikonnal jelölt képek videók. 4. A vagy a gombbal válassza a (Lejátszás) parancsot, majd nyomja meg a gombot. Elindul a videó lejátszása. Ha lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, akkor szüneteltetheti és újraindíthatja a lejátszást. A lejátszás hangerejét a és a gombbal szabályozhatja.

29 Kezdeti lépések Képek áttöltése számítógépre Képek áttöltése számítógépre 27 Ajánlott a mellékelt szoftver használata. Szükséges elemek fényképezőgép és számítógép, a fényképezőgéphez kapott Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM, a fényképezőgéphez kapott interfészkábel. Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Windows Operációs rendszer Számítógép típusa Windows Vista Windows XP Service Pack 2 Windows 2000 Service Pack 4 A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Windows Vista : Pentium 1,3 GHzes vagy gyorsabb Windows XP/Windows 2000 : Pentium 500 MHz vagy gyorsabb Memória Windows Vista : 512 MB vagy több Windows XP/Windows 2000 : 256 MB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Canon segédprogramok - ZoomBrowser EX : 200 MB vagy több - PhotoStitch : 40 MB vagy több Canon Camera TWAIN illesztőprogram : 25 MB vagy több Megjelenítés képpont/high Color (16 bites) vagy jobb Macintosh Operációs rendszer Mac OS X (v10.3 v10.4) Számítógép típusa A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor PowerPC G3/G4/G5 vagy Intel processzor Memória 256 MB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Megjelenítés Canon segédprogramok - ImageBrowser : 300 MB vagy több - PhotoStitch : 50 MB vagy több képpont/ szín vagy jobb

30 28 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések Képek áttöltésének előkészítése Windows 2000 esetén ügyeljen arra, hogy a fényképezőgép és a számítógép csatlakoztatása előtt telepítse a szoftvert. 1. A szoftver telepítése. Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM-ot a számítógép CD-egységébe. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] elemre. A telepítés folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 3. A telepítés befejezése után kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gombra. A telepítés befejezése után megjelenik a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gomb. Kattintson a megjelenő gombra. 4. A szokásos asztal megjelenése után vegye ki a CD-ROM-ot a CD-egységből. Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD-ROM ablakban. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/Telepítsd] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

31 Kezdeti lépések Képek áttöltése számítógépre A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. A kapott interfészkábellel kösse össze a számítógép USB-portját és a fényképezőgép DIGITAL csatlakozóját. Nyissa ki a fényképezőgép csatlakozófedelét, és dugja be teljesen az interfészkábelt a csatlakozóba. USB-port DIGITAL csatlakozó Interfészkábel 3. Előkészület a képek számítógépre történő áttöltésére. 1. A fényképezőgép bekapcsolásához állítsa a módkapcsolót (Lejátszás) állásba. Ha a [Digital Signature Not Found/Digitális aláírás nem található] ablak jelenik meg, kattintson a [Yes/Igen] gombra. Az USB-illesztőprogram automatikusan befejezi a telepítést, amikor csatlakoztatja a fényképezőgépet, és megnyitja a kapcsolatot.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések 4. Indítsa el a CameraWindow programot. Windows Válassza a [Canon CameraWindow] elemet, és kattintson az [OK] gombra. Ha a fent látható párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] gombra, és válassza sorban az [All programs/minden program] vagy [Programs/Programok], [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és [CameraWindow] parancsot. Megjelenik a CameraWindow ablaka. Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után megjelenik a CameraWindow ablaka. Ha a párbeszédpanel nem látható, kattintson a [CameraWindow] ikonra a dokkolóban (a képernyő alján megjelenő sávon). A képek áttöltésének előkészítése ezzel befejeződött. A további lépések leírását lásd: Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (31. oldal) (kivéve Windows 2000 esetén). A képek számítógépre való letöltésének részletes ismertetést a Szoftver használati útmutató tartalmazza. Windows 2000 esetén a számítógép segítségével tudja áttölteni a képeket.

33 Kezdeti lépések Képek áttöltése számítógépre 31 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) Ezzel a módszerrel a fényképezőgép funkcióival töltheti át a képeket (kivéve Windows 2000 esetén). Mielőtt első ízben tölt át képeket a közvetlen átvitel használatával, telepítse a szükséges szoftvert (28. oldal). gomb gombok gomb gomb 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü megjelenik a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kéken világít. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelent meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü 2. Nyomja meg a gombot. Megtörténik a korábban a számítógépre át nem töltött képek áttöltése.

34 32 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések A Közvetlen átvitel menü alábbi parancsaival is beállíthatja a képek letöltésének kívánt módját. Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépen. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépen. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán. Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 1. A vagy a gombbal válassza a, a vagy a beállítást, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. A FUNC./SET gomb megnyomásával törölheti a folyamatban lévő áttöltést. Választás, átvitel/háttérkép 1. A vagy a gomb segítségével válassza ki a vagy a lehetőséget, és nyomja meg a gombot (vagy a gombot).

35 Kezdeti lépések Képek áttöltése számítógépre A vagy a gombbal válassza ki az áttölteni kívánt képeket, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. 3. Az áttöltés befejeződése után nyomja meg a gombot. Ekkor visszalép a Közvetlen átvitel menübe. Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási kijelző jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. Kattintson az ablak jobb alsó sarkában található [ ] jelre a CameraWindow ablakának bezárásához; ezután az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser Alapértelmezés szerint az áttöltött képek a felvétel dátuma szerinti almappákba kerülnek.

36 34 Rendszertérkép Kezdeti lépések Rendszertérkép A fényképezőgéppel kapott tartozékok Interfészkábel IFC-400PCU* 1 Csuklószíj WS-800 Memóriakártya (32 MB) AA méretű alkáli elemek ( 2) Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM AVC-DC300 audio/videokábel* 1 Akkumulátor és töltő készlet CBK4-300* 4 Hálózati adapter ACK800 Akkumulátortöltő, CB-5AH/ CB-5AHE AA méretű NiMH elemek NB-3AH ( 4) NiMH elem, NB4-300 (4 db AA méretű) külön is vásárolható A fényképezőgéphez két ilyen akkumulátor szükséges. Kompakt hálózati adapter CA-PS800 Tápkábel

37 Kezdeti lépések Rendszertérkép 35 Közgyűrű LA-DC52G Nagy látószögű előtétlencse WC-DC52 Tele előtétlencse TC-DC52A Makró előtétlencse 250D (52 mm) Nagy teljesítményű vaku HF-DC1 Interfészkábel a közvetlen nyomtatáshoz* 2 Canon típusú Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók PCMCIA adapter (PC-kártya adapter) USB-kártyaolvasó Compact Photo Printers* 2 * 3 (SELPHY series) SD memóriakártya* 5 SDC-128M SDC-512MSH Tintasugaras nyomtatók* 2 USB-port Videobemeneti PC-kártyahely csatlakozó Windows/Macintosh Audio IN Hangbemeneti TV/video csatlakozó *1 Külön is megvásárolható. *2 A nyomtatóval és az interfészkábelekkel kapcsolatos további információkért lásd az adott tintasugaras nyomtató felhasználói útmutatóját. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 kártyanyomtatókhoz is csatlakoztatható. *4 A CB-2LT/CB-2LTE akkumulátortöltő is használható. *5 Egyes régiókban nem kapható.

38 36 Rendszertérkép Kezdeti lépések Külön megvásárolható tartozékok A következő fényképezőgép-tartozékok külön megvásárolhatók. Egyes tartozékok nem, vagy már nem kaphatók bizonyos régiókban. Objektívek, közgyűrűk LA-DC52G közgyűrű Ez a közgyűrű szükséges a nagy látószögű és a tele előtétlencsék fényképezőgépre szereléséhez. WC-DC52 nagy látószögű előtétlencse Az objektív gyújtótávolságát körülbelül 0,7-szeresére változtatja. Tele előtétlencse, TC-DC52A Az objektív gyújtótávolságát körülbelül 1,75-szörösére változtatja. Makró előtétlencse, 250D (52 mm) Közeli képek készíthetők az objektív végétől 4 17 cm távolságra lévő tárgyakról (a legnagyobb teleobjektív beállítással). Vaku HF-DC1 nagy teljesítményű vaku A kiegészítő vakuval olyan témákról készíthet felvételt, amelyek kívül esnek a beépített vaku megvilágítási tartományán. Tápellátás Hálózati adapter, ACK800 Ez a készlet szokásos háztartási konnektorból biztosítja a fényképezőgép tápellátását. Ez javasolt a fényképezőgép tápellátására hosszabb idejű használat esetén, illetve ha a számítógéphez van csatlakoztatva. (Nem használható a fényképezőgép akkumulátorának töltéshez.)

39 Kezdeti lépések Rendszertérkép 37 Akkumulátor és töltő készlet, CBK4-300 Ez a készlet töltőegységet és négy újratölthető, AA méretű NiMH (nikkel-fémhidrid) elemet tartalmaz. Sok felvétel készítésekor vagy megtekintésekor nyújt kényelmes megoldást. Beszerezheti 4 db AA méretű újratölthető elemet tartalmazó NB4-300 NiMH elemkészletet is. Egyéb tartozékok SD memóriakártya Az SD memóriakártyák a fényképezőgéppel felvett képek tárolására szolgálnak. Canon márkájú kártyák 128 MB és 512 MB méretben kaphatók. IFC-400PCU interfészkábel Ezzel a kábellel a fényképezőgép számítógéphez, Compact Photo Printerhez (SELPHY sorozat) vagy tintasugaras nyomtatóhoz csatlakoztatható (lásd a tintasugaras nyomtató használati útmutatóját). AVC-DC300 audio/videokábel Ezzel a kábellel kapcsolható össze a fényképezőgép a televízióval. Eredeti Canon kiegészítők használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon kiegészítőkkel. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

40 38 Rendszertérkép Kezdeti lépések Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Gyorsan és könnyen készíthet fényképminőségű nyomatokat a fényképezőgépet és a nyomtatót közvetlenül összekötve és a fényképezőgép kezelőszerveit használva. Compact Photo Printers (SELPHY series) Tintasugaras nyomtatók További információkért forduljon a legközelebbi Canon viszonteladóhoz.

41 Bővebb ismeretek 39

42 40 A fényképezőgép részei Elölnézet a Mikrofon (oldalak: 24, 129) b AF segédfény (50. oldal) c Vörös-szem hatást csökkentő lámpa (86. oldal) d Önkioldó lámpa (62. oldal) e Keresőablak (41. oldal) f Vaku (60. oldal) g Csatlakozók fedele h Gyűrű (179. oldal) i Objektív j Gyűrűkioldó gomb (179. oldal) k A/V OUT (Audio/Video kimenet) csatlakozó (148. oldal) l DIGITAL csatlakozó (29. oldal) m DC IN (tápbemeneti) csatlakozó (177. oldal)

43 A fényképezőgép részei 41 Hátulnézet a LCD-kijelző (54. oldal) b Kereső c Hangszóró d Csuklószíj rögzítési pontja (12. oldal) e Memóriakártya-/akkumulátorfedél zára (10. oldal) f Memóriakártya-/akkumulátorfedél (10. oldal) g Állvány foglalata A kereső használata A kereső használatával energia takarítható meg, ha a felvétel idejére kikapcsolja az LCD-kijelzőt (54. oldal). Az LCD-kijelzőt egy vékony műanyag lap boríthatja, amely a szállítás során védi a karcolásoktól. Ha van ilyen, a fényképezőgép használata előtt távolítsa el.

44 42 Kezelőszervek a Jelzőfények (43. oldal) b ON/OFF gomb (15. oldal) c Módválasztó tárcsa (oldalak: 15, 69) d Zoom kar (oldalak: 56, 110) Felvétel: (Nagy látószög)/ (Teleobjektív) Lejátszás: (Index)/ (Nagyítás) e Zárkioldó gomb (15. oldal) f Módkapcsoló (18. oldal) g (Expozíció)/ (Egyetlen kép törlése) gomb (oldalak: 19, 99) h (Nyomtatás/megosztás) gomb (oldalak: 20, 31, 108) i FUNC./SET (Funkció/beállítás) gomb (44. oldal) j MENU gomb (45. oldal) k DISP. (Megjelenítés) gomb (54. oldal) l gomb m (Ugrás)/ (Vaku)/ gomb (oldalak: 60, 114) n gomb o (Makró)/ (Kézi élesség)/ gomb (oldalak: 61, 96)

45 A fényképezőgép részei 43 Jelzőfények A fényképezőgép jelzőfényei a következő esetekben világítanak vagy villognak. Felső jelzőfény Zöld : felvételre kész (hangjelzés kétszer)/számítógéphez csatlakoztatva/kijelző kikapcsolva Zölden villogó : fényképezőgép indításakor/kép rögzítésekor/ olvasásakor/törlésekor/átvitelekor (számítógéphez vagy nyomtatóhoz csatlakoztatva) Narancssárga : felvételre kész (vaku bekapcsolva) Narancssárgán villogó : felvételre kész (figyelmeztetés a fényképezőgép bemozdulására/vaku töltése) Alsó jelzőfény Sárga: Makró üzemmód/kézi élesség üzemmód/af rögzítés üzemmód Sárgán villogó: élességállítási probléma (egyszeres hangjelzés) Zölden villogó jelzőfénynél ne hajtsa végre a következő műveleteket. Ezek a képadatok sérülését okozhatják: - a fényképezőgép mozgatása vagy meglökése, - kikapcsolás vagy a memóriakártya/akkumulátor fedelének kinyitása.

46 44 Alapvető műveletek Menük és beállítások A felvételi és a lejátszási üzemmódok beállításai, valamint a fényképezőgép alapbeállításai, ilyenek a nyomtatási beállítások, illetve a dátum, az idő és a hangjelzés, a FUNC., a Felvétel, a Lejátszás, a Nyomtatási és a Beállít menüben adhatók meg. FUNC. menü ( gomb) Ezzel a menüvel az általános felvételi beállítások adhatók meg Az ábrán a FUNC. menü látható üzemmódban. 1 Állítsa a módkapcsolót (felvétel) állásba, és kapcsolja be a fényképezőgépet. 2 Nyomja meg a gombot. 3 A vagy a gombbal válasszon menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást a menüelemhez. Egyes esetekben a DISP. gombbal további beállítások választhatók. Beállítás választása után a zárkioldó gomb megnyomásával azonnal elkészítheti a felvételt. A felvétel elkészítése után ismét megjelenik a menü, így egyszerűen módosíthatja a beállításokat. 5 Nyomja meg a gombot.

47 Alapvető műveletek Felvétel, Lejátszás, Nyomtatási és Beállít menü ( gomb) Ezeken a menükön a felvétel, a lejátszás és a nyomtatás beállításai adhatók meg. (Felvétel) Menü (Beállít) menü A menük között a vagy a gombbal válthat. 3 4 Az ábrán a Felvétel menü látható üzemmódban. 1 Nyomja meg a gombot. 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. Ehhez a zoom kart is használhatja. A következő menük jelennek meg: Felvétel: Felvétel/ Beállít Lejátszás: Lejátszás/ Nyomtatási/ Beállít 3 A vagy a gombbal válasszon menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást. A három pontot (...) tartalmazó menüelemek beállításakor az újabb menü megjelenítéséhez nyomja meg a FUNC./SET gombot. Nyomja meg újra a FUNC./SET gombot a beállítás jóváhagyásához, majd a MENU gombbal visszatérhet a menüképernyőre. 5 Nyomja meg a gombot.

48 46 Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük Felvétel üzemmód b c a Fényképezőgép bemozdulása ( ) (152. oldal) A rendelkezésre álló felvételi üzemmódok Záridő,Rekesznyílás értéke e d f kj 201. oldal Rögzíthető képek száma (állóképek)/hátralévő idő/eltelt idő (videók) Megjelenített adat Beállítás módja ISO érzékenység vagy Felvett a pixelek száma, stb. FUNC./SET gomb (FUNC. menü) b Kijelző segédvonalai MENU gomb (Felvétel menü) Digitális telekonverter ( 1.6x/2.0x)/ c Digitális zoom tényezője/ MENU gomb (Felvétel menü) Biztonsági zoom ( ) d Vaku ( ) gomb Vörösszem kor. ( ) MENU gomb ([Vaku beállításai] e almenü a Felvétel menüben) f Autom.forgatás ( ) MENU gomb (Felvétel menü) g Felvételi üzemmód Módválasztó tárcsa Fényképezőgép bemozdulása h ( ) MENU gomb (Felvétel menü) i Új mappa ( ) MENU gomb (Beállít menü) Makró ( ) gomb j Kézi élesség ( ) gomb k Expozíció-kompenzáció ( ) gomb g h i Szpot AE pont keret/ AF keret Expozíció jelzője (78. oldal)

49 Alapvető műveletek 47 Az akkumulátorok/elemek töltöttségének jelzője Ha lemerülőben vannak az akkumulátorok/elemek, akkor a jel pirosan kezd villogni a kijelzőn. A lehető leghamarabb cserélje ki az akkumulátorokat/elemeket, ha hosszabb ideig szeretné használni a fényképezőgépet. Lejátszás üzemmód (Részletes) l o Alacsony töltöttség Megjelenített kép száma/ Összes kép száma Mappa száma-fájl száma Hisztogram Felvétel adatai Megjelenített adat Beállítás módja Nyomtatási lista gomb, l MENU gomb (Nyomtatási menü) Vörösszemkorrekció funkció/ Átméretezett kép ( ) m MENU gomb (Lejátszás menü) Kép hangjegyzettel ( ) Védelem állapota ( ) n n m Tömörítés (állókép)/rögzített képpontok száma (állókép), Videó ( ) Felvétel dátuma/időpontja FUNC./SET gomb (FUNC. menü) Auto.kategória ( ) MENU gomb (Felvétel menü) o Saját kateg. ( ) MENU gomb (Lejátszás menü) Egyes képeknél a következő adatok is megjelenhetnek. A WAVE formátumtól eltérő formátumú csatolt hangfájl. A Kamera fájlrendszerének tervezési szabályai szabványnak nem megfelelő JPEG-kép. RAW-kép Ismeretlen adattípus

50 48 Előfordulhat, hogy a más fényképezőgéppel készített képekhez tartozó adatok nem megfelelően jelennek meg. A hisztogram A hisztogram olyan diagram, amely alapján ellenőrizhető a kép világossága. Minél nagyobb a diagram bal oldala felé irányuló eltolódás, annál sötétebb a kép. Minél nagyobb a diagram jobb oldala felé irányuló eltolódás, annál világosabb a kép Az expozíciókompenzáció funkcióval a kép világosságát még a rögzítés előtt kijavíthatja (99. oldal). Példák hisztogramra Sötét kép Kiegyenlített kép Világos kép Felvétel üzemmód Állókép Elem Beállítások Oldalszám oldalak: 15, 69 Videó oldalak: 24, 80

51 Alapvető műveletek 49 FUNC. Menü Menüelem Beállítások Oldalszám ISO érzékenység Fehéregyensúly 68. oldal 101. oldal Felv. üzemmód oldalak: 84, 62 Saját színbeállít. Vaku expozíciókompenzáció/vaku fényerő Fénymérési mód Tömörítés Rögzített képpontok száma (állókép) Rögzített képpontok (videó) ( ha nincs dátumbeágyazás) 104. oldal 86. oldal 100. oldal 65. oldal 64. oldal 83. oldal Felvétel menü * Alapértelmezett beállítás. Menüelem Beállítások Oldalszám AF keret / / / / Arcérzékelés*/AiAF/Közép / / / 92. oldal / / / Közép*/Arcérzékelés/AiAF AF-pont zoom Be/Ki* 88. oldal Digitális zoom (állókép) Normál*/Ki/1.6x/2.0x 56. oldal (videó) Normál*/Ki (csak normál videó üzemmódban)

52 50 Menüelem Beállítások Oldalszám Vaku beállításai Vakumód Automatikus*/Kézi Vaku exp. komp * Vaku fényerő Legkisebb*/Közepes/ Legnagyobb 86. oldal Vörösszem kor. Be/Ki* Vö.sz. lámpa Be*/Ki Bizt. vakuexp. Be*/Ki Kézi fók. nagy. Be*/Ki 97. oldal Bizt. fókusz Be*/Ki 98. oldal AF segédfény Be*/Ki 40. oldal Ellenőrzés Ki/2* 10 mp./megtart 16. oldal Info.ellenőrz. Ki*/Részletes/Fókusz helye 88. oldal Auto.kategória Be*/Ki 107. oldal Kij.segédvonal (állókép) Ki*/Négyzetháló/3:2 képhatár/mindkettő 106. oldal (videó) Ki*/Négyzetháló IS üzemmód (állókép) Folyamatos*/Exponáláskor/Követés/Ki 66. oldal (videó) Folyamatos*/Ki Konverter Ki*/ WC-DC52 /TC-DC52A/250D 181. oldal gomb beállítása * 108. oldal

53 Alapvető műveletek 51 Lejátszás menü Menüelem Diavetítés Saját kateg. Vörösszemkorrekció Átméretezés Hangjegyzet Védelem Elforgatás Összes törlése Rend. átküldés Folytatás Átmenet Oldalszám 121. oldal 116. oldal 122. oldal 127. oldal 129. oldal 131. oldal 119. oldal 132. oldal 137. oldal 18. oldal 120. oldal Nyomtatási menü Menüelem Leírás Oldalszám Nyomtatás Megjeleníti a nyomtatási menüt. Képválasztás/pldszám A nyomtatási beállítások megadása az egyes képekre megtekintés közben. Minden kép választás Az összes kép nyomtatási beállításainak megadása oldal Választások törlése Minden nyomtatási beállítás eltávolítása a képekről. Nyomtatási beállítás A nyomtatási stílus beállítása oldal

54 52 Beállít menü * Alapértelmezett Menüelem Beállítások Áttekintés/oldalszám Némítás Be/Ki* A [Be] választása az összes hangjelzést kikapcsolja. (Kivéve, amikor a memóriakártya-nyílás/ akkumulátor fedele kinyílik rögzítés közben.) Hangerő Ki/1/2*/3/4/5 A fényképezőgép bekapcsoláskor, valamint a kezelőszervek, az önkioldó és a zárkioldó gomb használatakor, illetve a Lejátszás módban hallható hang erősségét állítja be. A hangerősség nem módosítható, ha a [Némítás] értéke [Be]. Indítási h.erő A fényképezőgép bekapcsolását kísérő hangjelzés hangerősségének beállítása. Működési h.erő A zárkioldó gomb kivételével a gombok megnyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Önkioldó h.erő Az önkioldó kioldása előtt 2 másodperccel hallható hangjelzés erősségének beállítása. Expon. hangerő A zárkioldó gomb teljes lenyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Videók felvételekor az exponálást nem kíséri hangjelzés. Lejátszási h.erő A videók vagy hangjegyzetek lejátszásakor hallható hang erősségének beállítása. Indító kép Be*/Ki Annak beállítása, hogy a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenjen-e az indító kép. Energiatakarék Autom. kikapcs. Be*/Ki Kijelző kikap. 10 mp./20 mp./ 30 mp./1 perc*/ 2 perc/3 perc 139. oldal Dátum/idő 13. oldal

55 Alapvető műveletek 53 Menüelem Beállítások Áttekintés/oldalszám Formázás Alacsony szintű formázást is választhat (141. oldal). Fájlszámozás Folyamatos*/ Aut.nullázás 142. oldal Új mappa Új mappa létrehozása Automatikusan Bejelölve (Be)/ Nincs jelölés (Ki) Ki*/naponta/ hétfőn vasárnap/ havonta (A létrehozás időpontját is beállíthatja.) 144. oldal Autom. forgatás Be*/Ki 146. oldal Távolságegység m/cm*/ ft/in A zoomsáv és az MF kijelzőjén a távolság mértékegységét állítja be (97. oldal). Lencse behúzás 1 perc*/0 mp. A lencse behúzásának időzítése a felvétel üzemmódból lejátszás üzemmódba kapcsoláskor. Nyelv 14. oldal Videorendszer NTSC/PAL 148. oldal Nyomtatási mód Automatikus*/ Lásd alább. Mind visszaáll 147. oldal Nyomtatási mód A nyomtatóval való csatlakozási mód megváltoztatható a nyomtatáshoz. Erre általában nincs szükség, de válassza a beállítást, ha szegély nélkül nyomtat egy képet (Széles kép) üzemmódban fekvő papírra Canon compact SELPHY CP750/CP740/ CP730/CP720/CP710/CP510/CP520 fotónyomtatón. Mivel a beállítást a fényképezőgép kikapcsolása után is megőrzi, a üzemmódtól eltérő nyomtatásnál térjen vissza az [Autom.] beállításhoz (bár ez csatlakoztatott nyomtatónál nem lehetséges).

56 54 Az LCD-kijelző használata Az LCD-kijelző megjelenítési módjának váltása A DISP. gomb minden megnyomása módosítja az LCD-kijelző megjelenítési üzemmódját, A részleteket lásd: Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük (46. oldal). A következő képernyő jelennek meg üzemmódban történő rögzítéskor. Felvétel üzemmód Adatok nélkül Adatokkal Ki Lejátszás üzemmód vagy Felvétel ellenőrzése (közvetlenül a felvétel után) Adatok nélkül Normál megjelenítés* * Csal Lejátszás üzemmódban Fókusz helye* * Csak állóképnél Részletes megjelenítés

57 Alapvető műveletek 55 Az LCD-kijelző nem vált részletes vagy fókusz helye megjelenítési üzemmódba nagyított kijelzésnél (110. oldal) vagy indexképes lejátszásnál (111. oldal). Figyelmeztetés túlexponálásra A következő esetekben a kép túlexponált részei villognak: - amikor a képet közvetlenül a felvétel után ellenőrzi az LCD-kijelzőn (részletes megjelenítés), - amikor a részletes megjelenítési módot használja lejátszás üzemmódban. Éjszakai megjelenítés Ha hajnalban vagy este készít képet, és a környezet sötétsége miatt az LCD-kijelző képe nehezen látható, a fényképezőgép éjszakai megjelenítés funkciója* a képet fényesebben jeleníti meg az LCD-kijelzőn. Ekkor még sötétben is meg tudja komponálni a képet (ezt a funkciót nem kapcsolhatja ki). * Bár ekkor zaj jelenhet meg, és a tárgy mozgása szaggatottan jelenhet meg az LCD-kijelzőn, de ez nincs hatással a rögzített képre. A kijelzőn megjelenített és a ténylegesen rögzített kép világossága eltérő lesz.

58 56 Gyakran használt felvételi beállítások Az optikai zoom használata A nagyítás mm (gyújtótávolság) közötti tartományban állítható, a 35 mm-es filmnek megfelelő fogalmak szerint. A zoom sáv a zoom kar használatakor jelenik meg. 1 Tolja a zoom kart a vagy a irányába. Teleobjektív: ráközelít a témára. Nagy látószög: a téma méretének csökkentése. A Digitális zoom használata/ Digitális telekonverter Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 201. oldal A felvételnél a digitális és az optikai zoom együttesen alkalmazható. A rendelkezésre álló felvételi jellemzők és gyújtótávolságok (a 35 mmes filmes gépeknek megfelelően) a következők. Választás Gyújtótávolság Felvételi jellemzők A digitális és az optikai zoom együttes Normál mm alkalmazásával akár 16-szoros zoom mellett készíthet felvételt. Ki mm Felvétel készítése digitális zoom nélkül. A digitális zoom a választott zoom-tényezőn 1.6x mm lesz rögzítve, a gyújtótávolság pedig a maximális teleobjektív felé tolódik el. Ez rövidebb záridőt tesz lehetővé, és kisebb lesz a fényképezőgép bemozdulásának 2.0x mm hatása, mintha a felvételt ugyanolyan látószöggel, [Normál] vagy [Ki] beállításnál hajtaná végre.

59 Gyakran használt felvételi beállítások A biztonsági zoomról A rögzített képpontok számától függően az optikai zoomról a digitális zoomra való átváltással folyamatosan zoomolhat addig a pontig, ameddig a kép minősége még nem romlik (biztonsági zoom). A ikon megjelenése jelzi, hogy elérte a képminőség-romlás nélküli maximális zoom-tényezőt. Ha a zoom kart ismét a irányába tolja, még közelebbi zoom valósítható meg (nem érhető el módban). A rögzített képpontok beállított értékétől függően a biztonsági zoom zónája az alábbiak szerint változik. Biztonsági zoom tényezője Rögzített képpontok száma Optikai zoom Digitális zoom 57 A digitális zoom nem használható, ha az LCD-kijelző ki van kapcsolva. A digitális zoom nem használható (Dátumbélyegző) vagy (Széles kép) üzemmódban.

60 58 Felvétel készítése a digitális zoom használatával 1 Válassza a [Digitális zoom] beállítást. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A menüben a vagy a gombbal válassza a [Digitális zoom] elemet. 2 Adja meg a beállításokat. 1. A vagy a gombbal válassza a[normál] lehetőséget. 2. Nyomja meg a gombot. 3 Tolja a zoom kart a irányába, és készítse el a felvételt. A digitális és az optikai zoom együttes értéke megjelenik az LCD-kijelzőn. A rögzített képpontok számától függően előfordulhat, hogy a kép egyenetlen lesz (a zoom-tényező kék színben látható). A zoom csökkentéséhez tolja a zoom kart a irányába.

61 Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a Digitális telekonverter használatával A digitális telekonverter szolgáltatás a digitális zoom használatával éri el a fókusztávnyújtó előtét (tele előtétlencse) hatását. 1 Válassza a [Digitális zoom] beállítást. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A menüben a vagy a gombbal válassza a [Digitális zoom] elemet Adja meg a beállításokat. 1. A vagy a gombbal válassza az [1.6x] vagy a [2.0x] beállítást. 2. Nyomja meg a gombot. 3 Állítsa be a látószöget a zoom karral, és készítse el a felvételt. A jel és a zoom-tényező megjelenik az LCD-kijelzőn. A rögzített képpontok beállított értékétől függően a kép zajosan jelenhet meg (akkor a ikon és a zoom-tényező kék színnel jelenik meg).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: 179 188). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei Alapműveletek A leggyakrabban használt felvételi funkciók Néhány felvételi módszer Lejátszás és törlés

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C A jelen förmverfrissítés által biztosított új funkciók és vonatkozó műveleteik leírását lásd alább. Lásd a Használati útmutató és a mellékelt CD-ROM lemezen található, α kézikönyv című

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

DS409slim. Gyors telepítési útmutató

DS409slim. Gyors telepítési útmutató DS409slim Gyors telepítési útmutató Biztonsági utasítások Kérjük, hogy a termék használata előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Az SD embléma a jogtulajdonos védjegye. Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Prop-Tech. Vázmérő. Telepítési és eltávolítási útmutató

Prop-Tech. Vázmérő. Telepítési és eltávolítási útmutató Prop-Tech Telepítési és eltávolítási útmutató Magyar Hungarian 5 / 1 Prop-Tech Vázmérő Telepítési és eltávolítási útmutató Tartalomjegyzék Telepítés... 2 Előfeltételek... 2 Telepítés folyamata... 2 Biztonsággal

Részletesebben

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 FIGYELMEZTETÉS! A vízálló tok gombjai nagyon erős rugóval vannak ellátva, ezért

Részletesebben

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Gyors telepítési útmutató Dokument-azonosító: Synology_QIG_2BayCL_20090901 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas ACR-3580 Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. TIME: Idő PRESET:

Részletesebben

Biztonsági figyelmeztetések

Biztonsági figyelmeztetések One Figyelmeztetés: Memóriakártya behelyezése vagy eltávolítása előtt kérjük, hogy kapcsolja ki a készüléket. Ezzel megelőzhető a memóriakártya ill. a készülék megsérülése. Biztonsági figyelmeztetések

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S800 A készülék használatba vétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el ezt a Kézikönyvet,

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(7)

Részletesebben

A beállítási segédprogram Használati útmutató

A beállítási segédprogram Használati útmutató A beállítási segédprogram Használati útmutató Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye az Amerikai Egyesült

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Üresként jelölt CRF visszaállítása

Üresként jelölt CRF visszaállítása Üresként jelölt CRF visszaállítása Ha egy CRF vagy bizonyos mező(k) ki vannak szürkítve (üresként jelölve), akkor a megjelölés üresként eszközre kell kattintania, majd törölni a kiválasztott jelölőnégyzet

Részletesebben

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei

Részletesebben

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató InterMap Kft 2010 Tartalom FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató... 0 A kezelőfelület ismertetése... 1 Navigálás a térképen... 1 Objektum kijelölése... 3 Jelmagyarázat...

Részletesebben

Hálózati beállítások gyorsútmutatója

Hálózati beállítások gyorsútmutatója Hálózati beállítások gyorsútmutatója WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára

Részletesebben

Kezelési kézikönyv. A következő fülekre kattintva a kézikönyv megfelelő szakaszához ugorhat. ImageBrowser EX. CameraWindow

Kezelési kézikönyv. A következő fülekre kattintva a kézikönyv megfelelő szakaszához ugorhat. ImageBrowser EX. CameraWindow Kezelési kézikönyv A következő fülekre kattintva a kézikönyv megfelelő szakaszához ugorhat. ImageBrowser EX CameraWindow EOS fényképezőgép-felhasználók: Ezekhez a műveletekhez a CameraWindow program helyett

Részletesebben

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW ZE-NC2011D Beszerelési útmutató VW Csatlakoztatás előkészítése Kösse össze a fő csatlakozó kábel megfelelő csatlakozóját a CAN/Stalk interfésszel. Csatlakoztassa a fő csatlakozó kábelt, ahogy azt az ábrán

Részletesebben

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére.

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére. A számítógép elindítása A számítógépet felépítő eszközöket (hardver elemeket) a számítógépház foglalja magába. A ház különböző méretű, kialakítású lehet. A hátoldalán a beépített elemek csatlakozói, előlapján

Részletesebben

Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató

Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

hp photosmart 930 series digitális fényképez gép

hp photosmart 930 series digitális fényképez gép hp photosmart 930 series digitális fényképez gép user's manual felhasználói kézikönyv Védjegyekkel és szerz i jogvédelemmel kapcsolatos információk Minden jog fenntartva 2003., Hewlett-Packard Company

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 A HP All-in-One üzembe helyezésének befejezése Vezeték nélküli kapcsolat a WPS technológiát

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281..

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Összeszerelési és kezelési útmutató Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Készülék leírás A Standard hallgatóval típusú lakásállomás a Gira ajtókummunikációs rendszeréhez tartozik és a következő

Részletesebben

HP Deskjet 2540 All-in-One series

HP Deskjet 2540 All-in-One series HP Deskjet 2540 All-in-One series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 2540 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 2540 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 A vezérlőpanel funkciói... 5 A vezeték

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat Felhasználói útmutató Személyi számítógép VPCC sorozat n 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 További információk a VAIO számítógépről... 5 Ergonómiai szempontok... 8 Az első lépések... 10 A kezelőszervek

Részletesebben

Felhasználói útmutató Dahua gyártmányú digitális képrögzítő eszközökhöz

Felhasználói útmutató Dahua gyártmányú digitális képrögzítő eszközökhöz Felhasználói útmutató Dahua gyártmányú digitális képrögzítő eszközökhöz 1 Bejelentkezés Alapesetben, a fent látható 888888 vagy admin felhasználóval illetve az elsőnél 888888 a másodiknál admin jelszóval

Részletesebben

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési útmutató Az érzékelők kialakításuknak köszönhetően kiküszöbölik a téves riasztásokat. Kerülendők viszont az alábbiak (1. ábra):

Részletesebben

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech. TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS S3000/L típusú silómérleg vezérlőegységhez

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: 430244-211. Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. 2007. január

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: 430244-211. Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. 2007. január Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 430244-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák (csak egyes típusokon) Digitális

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden interferenciát

Részletesebben

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811 OFFICEJET PRO 8000 Felhasználói kézikönyv A811 HP Officejet Pro 8000 (A811) nyomtatósorozat Felhasználói kézikönyv Szerz i jogok 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Hewlett-Packard

Részletesebben

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással

Részletesebben

HP Deskjet 3510 e-all-in-one series

HP Deskjet 3510 e-all-in-one series HP Deskjet 3510 e-all-in-one series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP Deskjet 3510 series készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 A vezeték nélküli kapcsolat beállításai...6

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Szoftvertelepítési útmutató A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ez a kézikönyv leírja, hogyan

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL)

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) A 2006-2010. évre vonatkozó, régebbi adatszolgáltatások esetében az adatszolgáltatás menete a mostanitól eltérő, a benyújtáshoz különböző

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

Üzembehelyezıi leírás

Üzembehelyezıi leírás Üzembehelyezıi leírás MADE IN ITALY TECHNIKAI ADATOK Falra szerelve Lefedettség 15 m, 90 Mikrohullámú frekvencia 10.525 GHz Jelfeldolgozás DSP(Digital Signal Processing) Érzékelési távolság 3-15 m Érzékelési

Részletesebben

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Hatályos: 2014. február 13. napjától AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Telepítési segédlet 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON POWERSHOT A495

Az Ön kézikönyve CANON POWERSHOT A495 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Alapvetõ mûveletek Használati utasítás Digitális fényképezõgép

Alapvetõ mûveletek Használati utasítás Digitális fényképezõgép Alapvetõ mûveletek Használati utasítás Digitális fényképezõgép Típusszám:DMC-LS80 Használat elõtt kérjük, olvassa végig ezeket az utasításokat. Emellett tanulmányozza a (mellékelt) CD-ROM lemezen található

Részletesebben

hp photosmart 730 series digitális fényképez gép

hp photosmart 730 series digitális fényképez gép hp photosmart 730 series digitális fényképez gép user's manual felhasználói kézikönyv Védjegyekkel és szerz i jogvédelemmel kapcsolatos információk Copyright 2003 Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva.

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM Messenger

Részletesebben

EDC gyors üzembe helyezési útmutató

EDC gyors üzembe helyezési útmutató EDC gyors üzembe helyezési útmutató ALAPFUNKCIÓK Az útmutató az EDC szervó meghajtó alapvető funkcióival ismerteti meg a felhasználót, és segítséget nyújt az üzembe helyezés során. Az útmutató az alábbi

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

HP Deskjet 3050 All-in-One series

HP Deskjet 3050 All-in-One series HP Deskjet 3050 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A kezelőpanel jellemzői...6 Állapotjelző fények...7 Vezeték nélküli kapcsolat

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

ipod nano Felhasználói útmutató

ipod nano Felhasználói útmutató ipod nano Felhasználói útmutató Tartalom 4 Fejezet 1: Az első pillantás az ipod nanóra 4 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 5 Főképernyő 6 Állapotikonok 7 Fejezet 2: Első lépések 7 Az ipod nano beállítása

Részletesebben

HP Photosmart R830/R840 sorozatú digitális fényképezőgép. Felhasználói Kézikönyv

HP Photosmart R830/R840 sorozatú digitális fényképezőgép. Felhasználói Kézikönyv HP Photosmart R830/R840 sorozatú digitális fényképezőgép Felhasználói Kézikönyv Jogi információk és közlemények Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt közölt információk előzetes

Részletesebben

3600-4600 Series használati útmutató

3600-4600 Series használati útmutató 3600-4600 Series használati útmutató 2008. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...9 Bevezetés...10 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...10 A nyomtató üzembe helyezése...13 A biztonsági

Részletesebben

MultiBoot. Felhasználói útmutató

MultiBoot. Felhasználói útmutató MultiBoot Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben

HP Officejet Pro L7400 All-in-One sorozat

HP Officejet Pro L7400 All-in-One sorozat HP Officejet Pro L7400 All-in-One sorozat Felhasználói kézikönyv Podręcznik użytkownika HP Officejet Pro L7400 All-in-One sorozat Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok 2007 Copyright Hewlett-Packard Development

Részletesebben

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk Dell Latitude E6540 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

Magyar. WEEE figyelmeztetés FCC TANÚSÍTVÁNY

Magyar. WEEE figyelmeztetés FCC TANÚSÍTVÁNY WEEE figyelmeztetés Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő

Részletesebben

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Tartalom 1 HP Deskjet F2100 All-in-One series súgó...5 2 HP All-in-One áttekintés A HP All-in-One készülék bemutatása...7

Részletesebben

IDE64 dokumentáció. A merevlemez előkészítése az első használatra. 1. Előkészítés. 2. Csatlakoztatás. 3. Segédprogram másolás

IDE64 dokumentáció. A merevlemez előkészítése az első használatra. 1. Előkészítés. 2. Csatlakoztatás. 3. Segédprogram másolás IDE64 dokumentáció A merevlemez előkészítése az első használatra 1. Előkészítés Első lépésben a szükséges segédprogramokat kell előkészíteni hogy át tudjuk rakni az 1541-es floppylemezre. Ha nincs jól

Részletesebben

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül

Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Itt kezdje! A patronok kalibrálása számítógép nélkül Helyezze üzembe a készüléket az Üzembe helyezési útmutatóban leírt módon. A nyomtatási minőség optimalizálásához folytassa a következő lépésekkel. 1

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto.NET kártyára Windows XP, Vista és Windows 7, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található tanúsítvány és kulcsok esetében 1(12)

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük!

DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük! DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv Üdvözöljük! Szerzői jog Copyright 2007 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A cég előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Tartalomjegyzék - 2 -

Tartalomjegyzék - 2 - Tartalomjegyzék 1. Lakáskészülék és Funkciók...3 2. Lakáskészülék felszerelés...3 3. Működés...4 3.1 Hívás fogadása...4 3.2 Zárnyitás...4 3.3 Kitekintés...5 3.4 Interkom funkció...5 3.5 Kép és Hang beállítások...5

Részletesebben

Active watch MT849. Használati útmutató

Active watch MT849. Használati útmutató Active watch MT849 Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy termékünket választotta! Az eszköz kompatibilis Android 4.1 vagy magasabb verzió számú okostelefonokkal. Annak érdekében, hogy a teljes

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C 2010 Sony Corporation 4-165-177-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítás, mielőtt először használná a kamerát.

Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasítás, mielőtt először használná a kamerát. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Az M20 kamera a szükségleteket és a piaci trendeket követve lett elkészítve. Különböző funkciókat tartalmaz, beleértve a HD videó/audió felvételt, képrögzítést, mozgásérzékelőt, WiFi-t

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-N590 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása 2 3 A tv-készülék csatlakoztatása Egyéb készülékek csatlakoztatása

Részletesebben

My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató

My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató My Hipernet Home üzembehelyezési útmutató HIPERNET AKTIVÁLÁSA Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a My Hipernet Home szolgáltatásunkat választottad. Biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló min ség D-Link DWR-116

Részletesebben

Bár a digitális technológia nagyon sokat fejlődött, van még olyan dolog, amit a digitális fényképezőgépek nem tudnak: minden körülmények között

Bár a digitális technológia nagyon sokat fejlődött, van még olyan dolog, amit a digitális fényképezőgépek nem tudnak: minden körülmények között Dr. Nyári Tibor Bár a digitális technológia nagyon sokat fejlődött, van még olyan dolog, amit a digitális fényképezőgépek nem tudnak: minden körülmények között tökéletes színeket visszaadni. A digitális

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(7) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Tanúsítvány feltöltése...

Részletesebben

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és licencszerződések 2005 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Részletesebben

hp psc 1300 series all-in-one

hp psc 1300 series all-in-one hp psc 1300 series all-in-one kezelési útmutató 2003 Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A Hewlett- Packard Company el zetes írásbeli engedélye nélkül tilos jelen dokumentum másolása részben

Részletesebben

HP Officejet Pro 276dw többfunkciós nyomtató. Felhasználói útmutató

HP Officejet Pro 276dw többfunkciós nyomtató. Felhasználói útmutató HP Officejet Pro 276dw többfunkciós nyomtató Felhasználói útmutató Szerzői jogok 2013 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. 2. kiadás, 2014/1 Hewlett-Packard Company megjegyzések A jelen

Részletesebben

TRUST 770Z POWERC@M OPTICAL ZOOM

TRUST 770Z POWERC@M OPTICAL ZOOM Használati utasítás Fejezet 1. A kezdetek (4) 2. A fényképezőgép használata (5) 3. Speciális beállítások (6) 4. Csatlakozás a számítógéphez (7) 5. Alkalmazás (csak PC-hez) (8)! 1 Bevezetés Kezelési útmutató

Részletesebben

Használati utasítás WB35F/WB36F/WB37F. Kattintson egy témakörre. Tartalom. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Fényképezési beállítások.

Használati utasítás WB35F/WB36F/WB37F. Kattintson egy témakörre. Tartalom. Gyakori kérdések. Gyors áttekintés. Fényképezési beállítások. Használati utasítás WB35F/WB36F/WB37F Kattintson egy témakörre A használati utasítás a fényképezőgép használatára vonatkozó részletes utasításokat tartalmaz. Olvassa el figyelmesen. Gyakori kérdések Alapfunkciók

Részletesebben

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18.

SÜTIK TÖRLÉSE. Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016. 04. 18. SÜTIK TÖRLÉSE Ez a segédlet azért készült, hogy segítséget nyújtson az ÉTDR-ben esetlegesen bekövetkező, böngésző által eltárolt adatok miatti hibák elhárításához Készült: 2015. 08. 08. Módosítva: 2016.

Részletesebben

GA310 Vibration Steering Wheel RS-100

GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 GA310 Vibration Steering Wheel RS-100 Figyelem! Ne tegye ki a Vibration Steering Wheel RS-100 szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze azt

Részletesebben

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő figyelmeztetés kizárólag

Részletesebben

HP LaserJet M1005 MFP

HP LaserJet M1005 MFP HP LaserJet M1005 MFP Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és licenc 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, LP A dokumentum előzetes írásbeli engedély nélküli sokszorosítása, módosítása vagy

Részletesebben

A Handycam kézikönyve

A Handycam kézikönyve 3-093-317-73(1) Digitális videokamera A Handycam kézikönyve DCR-SR32E/SR33E/SR42E/ SR52E/SR62E/SR72E/ SR82E/SR190E/SR200E/ SR290E/SR300E A kamera használata 10 Az első lépések 14 Felvétel/ Lejátszás 24

Részletesebben

1. Üzemmód gomb. Funkció gombok

1. Üzemmód gomb. Funkció gombok TERMÉKINFORMÁCIÓ Elülső oldal Hátoldal Felső rész Oldalnézet. Vaku 2. Az önkioldó LED jelzőfénye 3. Kereső 4. Lencse 5. Szíjrögzítő karika. Üzemmód gomb 2. Funkció gombok 3. "LCD" gomb 4. Lejátszás/miniatúr

Részletesebben

Universal WiFi Extender Powerline Edition (XAVN2001) Telepítési útmutató

Universal WiFi Extender Powerline Edition (XAVN2001) Telepítési útmutató Universal WiFi Extender Powerline Edition (XAVN2001) Telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Magyar

Tartalomjegyzék. Magyar Tartalomjegyzék A HASZNÁLATI UTASÍTÁS JELRENDSZERE................. 4 FONTOS BIZTONSÁGI EL ÍRÁSOK......................... 4 A TERMÉK HASZNÁLATAKOR......................... 4 A SZÍJ HASZNÁLATAKOR.............................

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR TARTALOM 4 MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed Mellékelt tartozékok Különlegességek Biztonság Környezetvédelmi tudnivalók 5 Áttekintés

Részletesebben

HD minőségű, igazi tüzet adó ÖNGYUJTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HD minőségű, igazi tüzet adó ÖNGYUJTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HD minőségű, igazi tüzet adó ÖNGYUJTÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Először is KÖSZÖNJÜK, hogy Cégünk termékét használja! Kérjük, a használati útmutatónkat figyelmesen olvassa el, mielőtt ezt a terméket használná!

Részletesebben