EDC gyors üzembe helyezési útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EDC gyors üzembe helyezési útmutató"

Átírás

1 EDC gyors üzembe helyezési útmutató ALAPFUNKCIÓK Az útmutató az EDC szervó meghajtó alapvető funkcióival ismerteti meg a felhasználót, és segítséget nyújt az üzembe helyezés során. Az útmutató az alábbi témaköröket tartalmazza: 1. A paraméterek alapértelmezett értékekre történő visszaállítása 2. A szervó motor léptetési (Jog) üzemmódban történő működtetése 3. Belső fordulatszám-szabályozási mód 4. Pozíciószabályozási mód Az alábbi leírás a paraméterek kézivezérlő segítségével történő módosítását ismerteti. A kézivezérlő használata során állítsa az előlapon található forgó kapcsolót 0 állásba. A fenti funkciókkal kapcsolatos részletes, valamint további információkért kérjük, tekintse meg az EDC kezelési kézikönyvét. 1. A paraméterek alapértelmezett értékekre történő visszaállítása: Az első indítás után az EDC szervó meghajtó a gyári beállítások szerint működik. A felhasználó az alábbi lépések segítségével állíthatja vissza a gyári, vagyis az alapértelmezett beállításokat: Megjegyzés: A funkció segítségével az ÖSSZES paraméter alapértelmezett értékre állítható vissza. 1. A kiegészítő mód kiválasztásához nyomja meg a MODE gombot. 2. A visszaállítás funkciószámának (Fn001) kiválasztásához nyomja meg az INC vagy a DEC gombot. 3. A paraméter visszaállítási mód eléréséhez nyomja meg az ENTER gombot. 4. Az összes paraméter alapértelmezett értékre történő visszaállításához nyomja meg, és egy másodpercig tartsa lenyomva az ENTER gombot. 5. A funkciószám megjelenítéséhez engedje fel az ENTER gombot. 6. A 3. lépésben a paraméterekkel kapcsolatos művelet törölhető, illetve az ENTER gomb rövid lenyomásával léphet ki az aktuális műveletből. A fenti lépések elvégzését követően az ÖSSZES paraméter gyári, vagyis alapértelmezett értékre áll vissza. Ezen értékek listája az EDC kezelési kézikönyvben található.

2 2. Léptetési (JOG) üzemmód: A funkció segítségével a motor meghatározott fordulatszám mellett az óramutató járásával megegyező vagy azzal ellentétes irányban forgatható. Az alábbi egyszerű vizsgálattal mutatható ki a motor és a jeladó szervó meghajtóval fennálló helyes vezetékes csatlakoztatása, továbbá a motor és a meghajtó megfelelő működése. Ez a mód a szervó bekapcsolása, illetve riasztás esetén nem érhető el. 1. A kiegészítő mód kiválasztásához nyomja meg a MODE gombot. 2. A léptetési (JOG) üzemmód funkciószámának (Fn002) kiválasztásához nyomja meg az INC vagy a DEC gombot. 3. A léptetési (JOG) üzemmódhoz kapcsolja ki (OFF) a szervót, és nyomja meg az ENTER gombot (a motor ekkor ki van kapcsolva - OFF). Megjegyzés: A bal oldalon megjelenő két vonal jelzi, hogy a szervó ki van kapcsolva (OFF). 4. A szervó bekapcsolásához (ON) nyomja meg a MODE gombot. Megjegyzés: A bal oldalon megjelenő vonal jelzi a szervó bekapcsolását (ON) és a motor működését. 5. A szervó be- és kikapcsolása (ON és OFF) közötti átváltáshoz nyomja meg a MODE gombot. A motor működtetéséhez a szervót is be kell kapcsolni (ON). 6. A motor irányváltásához és a felhasználó által meghatározott, vagy alapértelmezett fordulatszámon történő működtetéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva az INC vagy a DEC gombot. A motor előre (FWD), illetve ellentétes (REV) irányban történő működtetése során a LED kijelzőn az alábbi kijelzés látható: Előre irányuló működtetés Előre irányuló működtetés Ellentétes irányú működtetés Ellentétes irányú működtetés 7. A funkciószám megjelenítéséhez nyomja meg az ENTER gombot. Ekkor a szervó motor ki van kapcsolva (OFF).

3 3. Belső fordulatszám-szabályozási mód: Az EDC szervó meghajtó néhány paraméterének módosításával a szervó motor magasabb fordulatszámon működtethető. Az alábbiakban felsorolt paraméterek jelzik, hogy mely paraméterértékeket szükséges módosítani. 1. A paraméter beállítási mód eléréséhez nyomja meg a kézivezérlőn található MODE gombot. A vezérlő ENTER gombjának megnyomásával hívhatja elő a Pn000 paramétert. A Pn000 paraméter 0-ról 1-re történő megnöveléséhez nyomja meg az INC, majd az ENTER gombot. Ezáltal a szervó belülről kapcsolható be (/S-ON). A Pn000 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. 2. A paraméter regiszter Pn000-ról Pn001-re történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn001 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb ismételt megnyomásával férhet hozzá. Az INC gomb megnyomásá-val növelheti meg a Pn001 paraméterben tárolt adatot 0-ról 1-re. Ezáltal az előre irányuló működtetés végállás kapcsolóját is letiltja. A Pn001 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. 3. A paraméter regiszter Pn001-ről Pn002-re történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn002 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb ismételt megnyomásával férhet hozzá. Az INC gomb megnyomásával növelheti meg a Pn002 paraméterben tárolt adatot 0-ról 1-re. Ezáltal az ellentétes irányú működtetés végállás kapcsolóját is letiltja. A Pn002 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. 4. A paraméter regiszter Pn002-ről Pn041-re történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn041 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb ismételt megnyomásával férhet hozzá. Az INC gomb megnyomásá-val növelheti meg a Pn041 paraméterben tárolt adatot 0-ról 2-re. Ez a paraméter a meghajtót belső fordulatszám-szabályozásra állítja. Továbbá a Pn048 paraméter regiszterben beállított fordulatszámot is ez szabályozza. A Pn041 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. 5. A paraméter regiszter Pn041-ről Pn048-ra történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn048 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb ismételt megnyomásával férhet hozzá. Az INC gomb megnyomásával növelheti meg a Pn041 paraméterben tárolt adatot az 500-as alapértelmezett (illetve egyéb, előzőleg beállított) értékről 6000-re. Ez a paraméter állítja be azt a fordulatszámot, melyen a motor működni fog. Ebben az esetben ez lesz a motor indítási, azaz alapjárati fordulatszáma. A Pn048 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. 6. A fenti paraméterekre vonatkozó módosítások életbe léptetéséhez áramtalanítsa a szervó meghajtót. Az áramellátás visszakapcsolásakor a motornak a Pn048 regiszterben meghatározott fordulatszámon kell működnie, és a kijelzőn a RUN kijelzésnek kell megjelennie. A motor-fordulatszám ellenőrzéséhez nyomja meg a MODE gombot, amíg az Un000 kijelzés meg nem jelenik. A motor aktuális fordulatszámának megjelenítéséhez nyomja meg az ENTER gombot.

4 4. Pozíciószabályozási mód: Pozíciószabályozási módban (Pn041 = 0) a szervó meghajtó a vezérlő által megadott referencia pozíciónak megfelelően működik. A külső vezérlőre vonatkozó követelményeknek megfelelően kell kiválasztani az optimális bevitelt, az alábbi módon: Impulzusbevitel - a külső vezérlő eszköz impulzussorozatok küldése útján szabályozza a szervó meghajtási rendszer forgását, fordulatszámát, és pozícióját. 1CN csatlakozás STEP 1CN-11 /STEP 1CN-12 DIR 1CN-13 /DIR 1CN-14 Leírás STEP /Léptetés/ bemenet STEP/ Léptetés/ bemenet DIR /Forgásirány bemenet DIR /Forgásrány bemenet A külső vezérlő az alábbi háromféle kimeneten keresztül bocsát ki referencia impulzust a szervó meghajtó számára: Vonali meghajtó kimenet +24 V egyenfeszültséggel működő nyitott kollektoros kimenet +12 V és + 5 V egyenfeszültséggel működő nyitott kollektoros kimenet Példa a külső vezérlő vonali meghajtó kimenetének csatlakoztatására:

5 Példa a külső vezérlő +24 V egyenfeszültséggel működő nyitott kollektoros kimenetének csatlakoztatására: Példa a külső vezérlő +12 V vagy +5 V egyenfeszültséggel működő nyitott kollektoros kimenetének csatlakoztatására: Az i = 10~15 ma feszültségkövetelmények következtében megfelelő R1 áramkorlátozó ellenállás használata szükséges: 12 V egyenfeszültséggel működő tápfeszültség esetén: R1 = 560~820 Ω 5 V egyenfeszültséggel működő tápfeszültség esetén: R1 = 82~200 Ω

6 Referencia impulzus mód: a Pn008 és Pn009 paraméterek használata Paraméter Kód Megjegyzés Egység Tartomány Alapértelmezett érték Impulzusbeviteli mód: Pn [0]: DIR + STEP [1]: CW + CCW [2]: A + B (felbontás x 4) -- 0~2 0 Pn Pn Referencia impulzus formája: [0]: NEM invertálja a STEP jelet NEM invertálja a DIR jelet [1]: NEM invertálja az STEP jelet Invertálja a DIR jelet [2]: Invertálja a STEP jelet NEM invertálja a DIR jelet [3]: Invertálja a STEP jelet Invertálja a DIR jelet Impulzusbeviteli frekvencia kiválasztása: [0]: Maximális szervó által fogadott STEP impulzusfrekvencia Hz. [1]: Maximális szervó által fogadott STEP impulzusfrekvencia Hz. [2]: Maximális szervó által fogadott STEP impulzusfrekvencia Hz. -- 0~ ~2 0 Pozíciószabályozási mód impulzusbeviteli móddal történő futtatása DIR + STEP mód esetén: A DIR + STEP mód eléréséhez elsőként a szükséges paraméter regisztert kell beállítani. Az EDC szervó meghajtó néhány paraméterének módosításával a szervó motor pozíciószabályozási módban működtethető. Az alábbiakban felsorolt paraméterek jelzik, hogy mely paraméterértékeket szükséges módosítani. Megjegyzés: Ahhoz, hogy a felsorolt regisztereket érintő paramétermódosítások életbe lépjenek, újra kell indítani a készüléket. 1. A paraméter regiszter Pn000-ról Pn041-re történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn041 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb megnyomásával férhet hozzá. Ahhoz, hogy a szervó meghajtó pozíciószabályozási módban működjön, a Pn041 paraméterben tárolt adatot 0 -ra (alapértelmezett érték) kell állítani. Ezen paraméter segítségé-vel a szervó meghajtó a külső vezérlő által kibocsátott impulzussorozatnak megfelelően működtethető. A Pn041 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. 2. A paraméter regiszter Pn041-ről Pn008-ra történő csökkentéséhez nyomja meg a DEC gombot. A Pn008 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb megnyomásával férhet hozzá. A Pn008 paraméterben tárolt adatot 0 -ra (alapértelmezett érték) kell állítani. A szervó motor pozíciójának és irányának a következő oldalon látható táblázat szerinti szabályozását ezen impulzusbeviteli móddal lehet elvégezni.

7 Pn008 Referenciastílus A szervó motor előre irányuló működtetésére vonatkozó referencia A szervó motor ellentétes irányú működtetésére vonatkozó referencia 0 STEP + DIR JELSOROZAT Megjegyzés: A Pn009 paraméter követelményeknek megfelelő beállításával a felhasználó határozhatja meg, hogy a bemeneti jel átalakított legyen, vagy sem. 3. A paraméter regiszter Pn008-ról Pn009-re történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn009 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb megnyomásával férhet hozzá. A Pn009 paraméterben tárolt adatot 0 -ra (alapértelmezett érték) kell állítani, mivel így alakítja át, vagy hagyja változatlanul a beérkező referencia impulzust, illetve jelet. 4. A paraméter regiszter Pn009-ről Pn058-ra történő növeléséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn058 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb megnyomásával férhet hozzá. A Pn058 paraméterben tárolt adatot 0 -ra (alapértelmezett érték) kell állítani, mivel ez jelzi a szervó meghajtót az STEP 1CN-11 tűn keresztül érő maximális frekvencia bevitelt. Ebben az esetben a szervó meghajtó számára küldött maximális frekvencia 500- as érték alatt marad. 5. A paraméter regiszter Pn058-ról Pn000-ra történő csökkentéséhez nyomja meg az INC gombot. A Pn000 paraméterben tárolt adatokhoz az ENTER gomb megnyomásával férhet hozzá. A Pn000 paraméter 0-ról 1-re történő megnöveléséhez nyomja meg az INC, majd az ENTER gombot. Ezáltal a szervó belülről kapcsolható be (/S-ON). A Pn000 paraméter eléréséhez nyomja meg még egyszer az ENTER gombot. Megjegyzés: A motor működésének az 1CN 15. tűjének (/S-ON) használatával történő külső szabályozásához először a motor bekapcsolását letiltó Pn000 paramétert 0-ra kell állítani. A 16. tű esetén V-os egyenfeszültséget alkalmazzon, és földelje le a 15. tűt (/S-ON). Ezáltal a felhasználó külsőleg szabályozhatja a motor működését, és a leállítását is külsőleg végezheti el. 6. Az ezen paraméterekre vonatkozó módosítások életbe léptetéséhez áramtalanítsa a szervó meghajtót. Az áramellátás visszakapcsolásakor a paramétereket el kell menteni. A motor csak a megfelelő STEP és DIR kombináció szervó meghajtó számára történő elküldése esetén fog működni. A következő oldalon látható táblázat ismerteti, hogy meghatározott bemeneti frekvencia esetén a szervó motor milyen fordulatszámon fog működni. A motor-fordulatszám aktuális értékének ellenőrzéséhez nyomja meg a MODE gombot, amíg az Un000 kijelzés meg nem jelenik. A motor aktuális fordulatszámának megjelenítéséhez nyomja meg az ENTER gombot.

8 Kérjük, hogy a szervó motor megfelelő működtetése érdekében olvassa el a referencia impulzus szintjének és időzítésének pontosan megfelelő bemeneti impulzussorozatokat. Az alábbi táblázat a bemeneti frekvencia és a motor kimeneti fordulatszáma között fennálló összefüggést is jól szemlélteti. A motor-fordulatszám és a bemeneti impulzus frekvencia között fennálló összefüggés: Bemeneti impulzus frekvencia (Hz) STEP + DIR A motor fordulatszáma (ford./perc) Egyéb :1-es elektronikus áttétel; a motor jeladójának fordulatszáma: 2500 ford./perc. Impulzusbeviteli sorozat: A referencia impulzus bevitelének a gyakoriságra és sorozatra vonatkozó alábbi feltételeknek kell megfelelnie. Impulzus formája Elektronikai jellemzők Megjegyzés DIR + STEP Maximális frekvencia: 500 impulzus/ford. (nyitott kollektor esetén: 200 impulzus/ford.). DIR H = előre irányuló L = ellentétes irányú

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas ACR-3580 Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. TIME: Idő PRESET:

Részletesebben

TC-900 Ri clock HŰTÉSTECHNIKAI SZABÁLYZÓ, VALÓS IDEJŰ ÓRÁVAL VEZÉRELT LEOLVASZTÁSSAL, RS485 SOROS VONALI KOMMUNIKÁCIÓVAL

TC-900 Ri clock HŰTÉSTECHNIKAI SZABÁLYZÓ, VALÓS IDEJŰ ÓRÁVAL VEZÉRELT LEOLVASZTÁSSAL, RS485 SOROS VONALI KOMMUNIKÁCIÓVAL TC-900 Ri clock HŰTÉSTECHNIKAI SZABÁLYZÓ, VALÓS IDEJŰ ÓRÁVAL VEZÉRELT LEOLVASZTÁSSAL, RS485 SOROS VONALI KOMMUNIKÁCIÓVAL Méréshatár: -50-75 C Méret: 71x28x71 mm Felbontás: 0,1 C Kivágás: 72x29 mm Tápfeszültség:

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C A jelen förmverfrissítés által biztosított új funkciók és vonatkozó műveleteik leírását lásd alább. Lásd a Használati útmutató és a mellékelt CD-ROM lemezen található, α kézikönyv című

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281..

Összeszerelési és kezelési útmutató. Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Összeszerelési és kezelési útmutató Standard hallgatóval típusú lakásállomás 1281.. Készülék leírás A Standard hallgatóval típusú lakásállomás a Gira ajtókummunikációs rendszeréhez tartozik és a következő

Részletesebben

Egyszeri ébresztő: Az ébresztő napi egyszeri beállításra alkalmas, hang demonstráló funkció

Egyszeri ébresztő: Az ébresztő napi egyszeri beállításra alkalmas, hang demonstráló funkció 5. oldal: Jellemzők: Idő: óra, perc és másodperc mutatók Stopper: 24 órás stopperóra, másodpercenkénti 1/5-ös beosztással, részidő mérése, amikor a stopperóra mérés eléri a 24 órás időtartamot automatikusan

Részletesebben

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.

TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech. TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu HASZNÁLATI UTASÍTÁS S3000/L típusú silómérleg vezérlőegységhez

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Lakásállomás szabadon beszélő 1280..

Összeszerelési és kezelési útmutató. Lakásállomás szabadon beszélő 1280.. Összeszerelési és kezelési útmutató Lakásállomás szabadon beszélő 1280.. Készülék leírás A lakásállomás szabadon beszélő a Gira ajtókummunikációs rendszeréhez tartozik és a következő alkotórészekből áll:

Részletesebben

ALES60. Infrasorompó DUPLASUGARAS. Telepítési kézikönyv. ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8

ALES60. Infrasorompó DUPLASUGARAS. Telepítési kézikönyv. ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8 ALES60 Infrasorompó DUPLASUGARAS Telepítési kézikönyv ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8 1. FŐBB ÖSSZETEVŐK LISTÁJA Csatlakozók TEST (Teszt) nyomógomb Csatornaválasztó kapcsoló Szabotázskapcsoló

Részletesebben

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Gyors telepítési útmutató Dokument-azonosító: Synology_QIG_2BayCL_20090901 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat,

Részletesebben

TERMO-HIGROMÉTER ÓRÁVAL (A levegő nedvességtartalmát mérő műszer) DM-302 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TERMO-HIGROMÉTER ÓRÁVAL (A levegő nedvességtartalmát mérő műszer) DM-302 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TERMO-HIGROMÉTER ÓRÁVAL (A levegő nedvességtartalmát mérő műszer) DM-302 I. A főbb jellemzők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Három soros LCD kijelző, amely kijelzi az órát (vagy a dátumot), a belső hőmérsékletet,

Részletesebben

Üzembehelyezıi leírás

Üzembehelyezıi leírás Üzembehelyezıi leírás MADE IN ITALY TECHNIKAI ADATOK Falra szerelve Lefedettség 15 m, 90 Mikrohullámú frekvencia 10.525 GHz Jelfeldolgozás DSP(Digital Signal Processing) Érzékelési távolság 3-15 m Érzékelési

Részletesebben

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT 2010 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik. Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató InterMap Kft 2010 Tartalom FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató... 0 A kezelőfelület ismertetése... 1 Navigálás a térképen... 1 Objektum kijelölése... 3 Jelmagyarázat...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3266L Lakatfogó multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Műszaki jellemzők... 3 4. Mérési jellemzők... 3 5. A mérés menete... 4 6. Karbantartás...

Részletesebben

DS409slim. Gyors telepítési útmutató

DS409slim. Gyors telepítési útmutató DS409slim Gyors telepítési útmutató Biztonsági utasítások Kérjük, hogy a termék használata előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

A beállítási segédprogram Használati útmutató

A beállítási segédprogram Használati útmutató A beállítási segédprogram Használati útmutató Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye az Amerikai Egyesült

Részletesebben

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1

SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK. E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 SJ5000+ MENÜBEÁLLÍTÁSOK E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 FIGYELMEZTETÉS! A vízálló tok gombjai nagyon erős rugóval vannak ellátva, ezért

Részletesebben

Active watch MT849. Használati útmutató

Active watch MT849. Használati útmutató Active watch MT849 Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy termékünket választotta! Az eszköz kompatibilis Android 4.1 vagy magasabb verzió számú okostelefonokkal. Annak érdekében, hogy a teljes

Részletesebben

THOR Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet toló kapukhoz

THOR Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet toló kapukhoz THOR Szerelési útmutató és részletes alkatrész katalógus Elektromechanikus mozgatószerkezet toló kapukhoz Modellek és tulajdonságaik: THOR 1551 Max. teherbírás: 1500 kg, 230 Vac önhűtő motor, mechanikus

Részletesebben

A Thermo1 hő és páramérő rendszer

A Thermo1 hő és páramérő rendszer A Thermo1 hő és páramérő rendszer A Thermo1, egy ethernet hálózatra csatlakoztatható hőmérséklet és páramérő rendszer. Az eszköz WEB alapú interfészen keresztül menedzselhető. Kiépítéstől függően kettő,

Részletesebben

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési útmutató Az érzékelők kialakításuknak köszönhetően kiküszöbölik a téves riasztásokat. Kerülendők viszont az alábbiak (1. ábra):

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

Permetező Automatika Programozási és Üzemeltetési Kézikönyv

Permetező Automatika Programozási és Üzemeltetési Kézikönyv ermetező Automatika rogramozási és Üzemeltetési Kézikönyv TeeJet 844-E rogramozási és Üzemeltetési kézikönyv ( Soft 5.E9 ) age 1 of 8 ÜZEMMÓD KIJELZÉSEK: Sűrűség = 1.00 ( víz ) Sűrűség 1.00 (folyékony

Részletesebben

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW ZE-NC2011D Beszerelési útmutató VW Csatlakoztatás előkészítése Kösse össze a fő csatlakozó kábel megfelelő csatlakozóját a CAN/Stalk interfésszel. Csatlakoztassa a fő csatlakozó kábelt, ahogy azt az ábrán

Részletesebben

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással

Részletesebben

Egységes jelátalakítók

Egységes jelátalakítók 6. Laboratóriumi gyakorlat Egységes jelátalakítók 1. A gyakorlat célja Egységes feszültség és egységes áram jelformáló áramkörök tanulmányozása, átviteli karakterisztikák felvétele, terhelésfüggőségük

Részletesebben

AZ ALPHA2 a legutolsó és a leginnovatívabb tagja a Grunfos magas minőségű keringető szivattyú családjának.

AZ ALPHA2 a legutolsó és a leginnovatívabb tagja a Grunfos magas minőségű keringető szivattyú családjának. Pozíció Darab Leírás Egyszeri ár -1 ALPHA2 32-4 18 Külön kérésre Cikkszám: 9547512 GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú szivattyúk következő generációja Megjegyzés! A berendezés fényképe különböző. AZ

Részletesebben

Tartalomjegyzék - 2 -

Tartalomjegyzék - 2 - Tartalomjegyzék 1. Lakáskészülék és Funkciók...3 2. Lakáskészülék felszerelés...3 3. Működés...4 3.1 Hívás fogadása...4 3.2 Zárnyitás...4 3.3 Kitekintés...5 3.4 Interkom funkció...5 3.5 Kép és Hang beállítások...5

Részletesebben

Hálózati beállítások gyorsútmutatója

Hálózati beállítások gyorsútmutatója Hálózati beállítások gyorsútmutatója WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-N590 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása 2 3 A tv-készülék csatlakoztatása Egyéb készülékek csatlakoztatása

Részletesebben

Telepítési és kezelési útmutató. v1.0. 1. oldal

Telepítési és kezelési útmutató. v1.0. 1. oldal Telepítési és kezelési útmutató v1.0 1. oldal Biztonsági figyelmeztetés A készülék telepítéséhez figyelmesen olvassa el a mellékelt Telepítési útmutatót, és az abban leírtak szerint járjon el. A készülék

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő generációja

GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő generációja Pozíció Darab Leírás Egyszeri ár -1 ALPHA2 25-4 N 18 Külön kérésre Cikkszám: 954752 Megjegyzés! A berendezés fényképe különböző. GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő

Részletesebben

Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz

Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz Hordozható programozó egység = LCD ÖSSZETEVOK A A GOMB = BELÉPÉS A FOMENÜBE B B GOMB = BELÉPÉS AZ ALMENÜBE C C GOMB = NYUGTÁZÁS (IGEN) / NÖVELÉS D D GOMB = TAGADÁS

Részletesebben

Üresként jelölt CRF visszaállítása

Üresként jelölt CRF visszaállítása Üresként jelölt CRF visszaállítása Ha egy CRF vagy bizonyos mező(k) ki vannak szürkítve (üresként jelölve), akkor a megjelölés üresként eszközre kell kattintania, majd törölni a kiválasztott jelölőnégyzet

Részletesebben

MultiBoot. Felhasználói útmutató

MultiBoot. Felhasználói útmutató MultiBoot Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben

RPC KÁRTYA (RPC-07-A)

RPC KÁRTYA (RPC-07-A) Megjegyzés: - 1/8 1. Használatbavétel előtti ellenőrzési pontok 1) Ellenőrizze, hogy a jellemző adatok (típusszám, tápfeszültség, vezérlő feszültség, opciók) egyeznek-e az Ön rendelésében szereplő adatokkal.

Részletesebben

KA-SOROZAT SPD-SOROZAT. Használati útmutató

KA-SOROZAT SPD-SOROZAT. Használati útmutató KA-SOROZAT SPD-SOROZAT Használati útmutató Műszaki adatok KA-SOROZAT Modell KA-06 KA-08 KA-10 KA-12 KA-26 KA-28 KA-210 Referenciaszám 178.403 178.406 178.409 178.412 178.415 178.418 178.421 MAX teljesítmény

Részletesebben

Termékismertető. Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin

Termékismertető. Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin Termékismertető Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400 2 02/2011 Szállítási terjedelem 1 x FVY 1400-0400, 1 x Termékismertető Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS KITE SERIES ASH-18AIK, ASH-24AIK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS KITE SERIES ASH-18AIK, ASH-24AIK HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU KITE SERIES ASH-09AIK, ASH-12AIK ASH-18AIK, ASH-24AIK 1 Az eredeti használati útmutató fordítása Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy a készülék használata előtt

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

Vezérlés és irányítástechnológia (Mikroprocesszoros irányítás)

Vezérlés és irányítástechnológia (Mikroprocesszoros irányítás) Vezérlés és irányítástechnológia (Mikroprocesszoros irányítás) 2.7. DC motor bekapcsolása 2.08. DC motor forgásirány változtatása (jelfogós kapcsolás) 2.09. DC motor forgásirány változtatás (integrált

Részletesebben

SAT TIMER ADÓ AE0993 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. oldal: 1, összes: 7

SAT TIMER ADÓ AE0993 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. oldal: 1, összes: 7 oldal: 1, összes: 7 AE0993 SAT TIMER ADÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS Jolly Motor International S.p.A. V.le Caproni, 13 38068 Rovereto (TN) Italy www.jollymotor.com oldal: 2, összes: 7 SAT TIMER Fejezetek 1. Programozási

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató

Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Biztonsági mentés és visszaállítás Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei

Részletesebben

Automata szintezőműszer NA24, NA32, DS24, DS32 Cikkszám: N106, N108, N116, N118. Használati utasítás

Automata szintezőműszer NA24, NA32, DS24, DS32 Cikkszám: N106, N108, N116, N118. Használati utasítás Automata szintezőműszer NA, NA, DS, DS Cikkszám: N0, N08, N, N8 Használati utasítás . Bevezetés A B C. Előkészület a méréshez Rögzítse a szintezőt egy állványon. A kompenzátor automatikusan beállítja a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

A követelés-elengedés eredményeként az Ön tartozása <tartozás csökkenésének mértéke> forinttal csökken.

A követelés-elengedés eredményeként az Ön tartozása <tartozás csökkenésének mértéke> forinttal csökken. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ MNB 14/2015. (X. 27.) AJÁNLÁSÁNAK MELLÉKLETEIHEZ 1. Az ajánlás 1. számú mellékletben szereplő táblázat adattartalma Tájékoztatjuk, hogy a szerződés módosítása esetén a fent megjelölt

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM Messenger eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM Messenger

Részletesebben

Motorola TLKR T60 magyar nyelvű használati útmutató

Motorola TLKR T60 magyar nyelvű használati útmutató Motorola TLKR T60 magyar nyelvű használati útmutató Az adóvevő használata előtt olvassa át a termék rendeltetésszerű használatáról szóló kézikönyvet, melyet a rádió dobozában talál. FIGYELEM! Mielőtt használni

Részletesebben

3. Térvezérlésű tranzisztorok

3. Térvezérlésű tranzisztorok 1 3. Térvezérlésű tranzisztorok A térvezérlésű tranzisztorok (Field Effect Transistor = FET) működési elve alapjaiban eltér a bipoláris tranzisztoroktól. Az áramvezetés mértéke statikus feszültséggel befolyásolható.

Részletesebben

Digitális technika (VIMIAA01) Laboratórium 1

Digitális technika (VIMIAA01) Laboratórium 1 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR MÉRÉSTECHNIKA ÉS INFORMÁCIÓS RENDSZEREK TANSZÉK Digitális technika (VIMIAA01) Laboratórium 1 Fehér Béla Raikovich Tamás,

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

JAZZ KAROS MOTOR. Önzáró elektromechanikus motor manuális kioldóval. Egyfázisú, 230 V AC. Technikai adatok Mértékegység JAZZ

JAZZ KAROS MOTOR. Önzáró elektromechanikus motor manuális kioldóval. Egyfázisú, 230 V AC. Technikai adatok Mértékegység JAZZ JAZZ KAROS MOTOR Önzáró elektromechanikus motor manuális kioldóval. Egyfázisú, 230 V AC. Technikai adatok Mértékegység JAZZ Feszültség V AC 230 Max. áramfelvétel A 1,9 Max. teljesítményfelvétel VA 300

Részletesebben

Tápegység AX-3003D, AX-3005D AX-1803D. Használati útmutató

Tápegység AX-3003D, AX-3005D AX-1803D. Használati útmutató Tápegység AX-3003D, AX-3005D AX-1803D Használati útmutató Tartalomjegyzék Fejezet 1. Bevezetés... 3 Kicsomagolás, és a készlet tartalmának ellenırzése... 3 A biztonságra vonatkozó szabályok... 4 A biztonsággal

Részletesebben

HENYIR felhasználói dokumentáció

HENYIR felhasználói dokumentáció HENYIR felhasználói dokumentáció A HENYIR alkalmazás segítségével az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat tartalmazó űrlap beküldését lehet elvégezni. Az alkalmazás a www.antsz.hu

Részletesebben

PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ

PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ További információ: Vigyázat Kor FIGYELEM! a forgó alkatrészek sérülést okozhatnak Ez a termék 18 éves kor alatt nem használható. Kérem olvassa el a Gyors Kezdo Útmutatót

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

www.eaton.eu/5e Eaton 5E 500/650/850/1100/1500/2000

www.eaton.eu/5e Eaton 5E 500/650/850/1100/1500/2000 www.eaton.eu/5e Eaton 5E 500/650/850/1100/1500/2000 Fontos biztonsági utasítás Olvassa el a készülék telepítése előtt! Személyi biztonság Az UPS saját áramforrással rendelkezik (akkumulátor). Következésképpen

Részletesebben

Használati útmutató RS 24 E/B. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY

Használati útmutató RS 24 E/B. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY Használati útmutató RS 24 E/B készülékhez Fali gázkazán használati melegvíztároló csatlakozással Használati útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY MAGYAR

Részletesebben

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak Elektronikus öltözőszekrényzárak Tronic Pro elektronikus szekrényzár Sportlétesítmények, uszodák, fürdők, szállodák, fitness klubok, bevásárló központok, iskolák, egyetemek, repülőterek, kollégiumok, hivatalok,

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Hatályos: 2014. február 13. napjától AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Telepítési segédlet 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu

Részletesebben

Vodafone Connect Now

Vodafone Connect Now Vodafone Connect Now Felhasználói kézikönyv BEVEZETÉS MŰSZAKI FELTÉTELEK SZOFTVERTELEPÍTÉS A Connect Now telepítése a számítógépen Korábbi verzió frissítése A Connect Now eltávolítása a számítógépről MODEMEK

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Rakat rögzítés Stretchfóliázó gépek Fedőfóliázók Kiegészítők

Rakat rögzítés Stretchfóliázó gépek Fedőfóliázók Kiegészítők Rakat rögzítés Stretchfóliázó gépek Fedőfóliázók Kiegészítők www.socosystem.hu Rakatrögzítés Tartalom Stretchfóliázó gépek PW 1100 félautomata stretchfóliázó gép Stretchfóliákhoz előnyújtó egységgel vagy

Részletesebben

Laborgyakorlat Logikai áramkörök számítógéppel segített tervezése (CAD)

Laborgyakorlat Logikai áramkörök számítógéppel segített tervezése (CAD) Laborgyakorlat Logikai áramkörök számítógéppel segített tervezése (CAD) Kombinációs LABOR feladatok Laborfeladat: egyszerű logikai kapuk vizsgálata Logikai műveletek Tervezz egy egyszerű logikai kapukat

Részletesebben

Irányítástechnika 1. 5. Elıadás. Félvezetıs logikai áramkörök. Irodalom

Irányítástechnika 1. 5. Elıadás. Félvezetıs logikai áramkörök. Irodalom Irányítástechnika 1 5. Elıadás Félvezetıs logikai áramkörök Irodalom - Kovács Csongor: Digitális elektronika, 2003 - Helmich József: Irányítástechnika I, 2005 Félvezetıs logikai elemek Logikai szintek

Részletesebben

AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Biztonság Nemzetközi biztonsági jelzések Ha egy másik jelzés vagy csatlakozó ezzel a szimbólummal van megjelölve azt jelenti, hogy olvassa el a használati útmutatót,

Részletesebben

MT-543Ri LOG. belső hangjelző érzékelő hiba vagy hőmérsékleti határ túllépés

MT-543Ri LOG. belső hangjelző érzékelő hiba vagy hőmérsékleti határ túllépés MT-543Ri LOG DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL, BEÉPÍTETT MEMÓRIÁVAL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: NTC -50 - +105 C Pt100-99 - +300

Részletesebben

LPT illesztőkártya. Beüzemelési útmutató

LPT illesztőkártya. Beüzemelési útmutató LPT illesztőkártya Beüzemelési útmutató Az LPT illesztőkártya a számítógépen futó mozgásvezérlő program ki- és bemenőjeleit illeszti a CNC gép és a PC nyomtató (LPT) csatlakozója között. Főbb jellemzők:

Részletesebben

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom*

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* Hálózatsemlegesség - egységes internet szolgáltatás-leíró táblázat Díjcsomag neve Kínált letöltési sebesség Kínált feltöltési sebesség Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* A tarifához igazodik, alapértelmezetten

Részletesebben

TR12A010 RE / 06.2012. Bővített menük Garázskapu-meghajtás

TR12A010 RE / 06.2012. Bővített menük Garázskapu-meghajtás TR12A010 RE / 06.2012 HU Bővített menük Garázskapu-meghajtás 1 Menük Megjegyzések: Azon funkcióblokkoknál, melyek több menüből állnak, blokkonként csak egy menü aktiválható. Miután a meghajtás be lett

Részletesebben

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA

ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA 54 523 04 1000 00 00-2014 MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Elődöntő ÍRÁSBELI FELADAT MEGOLDÁSA Szakképesítés: 54 523 04 1000 00 00 SZVK rendelet száma: Modulok: 6308-11

Részletesebben

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó Felszerelési és Felhasználási útmutató 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 BEVEZETŐ...3 Általános jellemzők...3 Leírás...3 Hívási folyamat...4 Műszaki jellemzők...4 Részegységek

Részletesebben

A TÁVIRÁNYÍTÓ ÉS FUNKCIÓI

A TÁVIRÁNYÍTÓ ÉS FUNKCIÓI A TÁVRÁNYÍTÓ ÉS FUNKÓ Üzemmód választó / gomb Minden megnyomásra az alábbi sorrendben léptetődik az üzemmód: AUT, HŰTÉS, SZÁRÍ- TÁS, FŰTÉS (a csak hűtősnél ez nincs), VENTLÁTR és újra AUT SPEED MDE A gomb

Részletesebben

TVR 40 Rövid áttekintés

TVR 40 Rövid áttekintés GE Security TVR 40 Rövid áttekintés Tartalom A csomag tartalma 1 Telepítési környezet 1 A TVR 40 beállítása első alkalommal 1 Eszközök csatlakoztatása 1 Külső adat és riasztási ki/bemeneti kábel csatlakoztatása

Részletesebben

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011.

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA Munkáltatói oldalról Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A webes felület célja: Egy adatbázis segítségével, magas szintű szűrési paraméterek

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL)

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) A 2006-2010. évre vonatkozó, régebbi adatszolgáltatások esetében az adatszolgáltatás menete a mostanitól eltérő, a benyújtáshoz különböző

Részletesebben

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 KIT-ASTER-Q36 új 1. oldal, összesen: 24 KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 Q36A vezérléssel Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó

Részletesebben

Használható segédeszköz: szabványok, táblázatok, gépkönyvek, számológép

Használható segédeszköz: szabványok, táblázatok, gépkönyvek, számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 522 02 Elektromos gép és készülékszerelő

Részletesebben

D I G I P L E X 32 Karakteres LCD Kezelõ DGP-641 Telepítési Útmutató P A R A D O X

D I G I P L E X 32 Karakteres LCD Kezelõ DGP-641 Telepítési Útmutató P A R A D O X D I G I P L E X 32 Karakteres LCD Kezelõ DGP-641 Telepítési Útmutató P A R A D O X TARTALOMJEGYZÉK 1.0 BEMUTATKOZÁS...3 1.1 SPECIFIKÁCIÓK...3 TELEPÍTÉS...4 2.1 BILLENTYÛZET CSATLAKOZTATÁS...4 2.2 BILLENTYÛZET

Részletesebben

1. Bevezetés 2 2. A MÉRLEG HASZNÁLATA 2 3. A MÉRLEG PROGRAMOZÁSA 4. 4. Általános paraméterek 5

1. Bevezetés 2 2. A MÉRLEG HASZNÁLATA 2 3. A MÉRLEG PROGRAMOZÁSA 4. 4. Általános paraméterek 5 1. Bevezetés 2 1.1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 2 1.2. A MÉRLEG ÜZEMBE HELYEZÉSE 2 1.3. A MÉRLEG KARBANTARTÁSA 2 1.4. A MÉRLEG BE/KI KAPCSOLÁSA 2 2. A MÉRLEG HASZNÁLATA 2 2.1. NORMÁL MÉRÉS 2 2.2. ÁR MEGADÁSA 3

Részletesebben

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére.

Az első lépések. A Start menüből válasszuk ki a Minden program parancsot. A megjelenő listában kattintsunk rá az indítandó program nevére. A számítógép elindítása A számítógépet felépítő eszközöket (hardver elemeket) a számítógépház foglalja magába. A ház különböző méretű, kialakítású lehet. A hátoldalán a beépített elemek csatlakozói, előlapján

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4300 Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Felhasználás. Készülék jellemzők. Kalibra59

Felhasználás. Készülék jellemzők. Kalibra59 RISH Multi 20 Digitális multiméter 5 ¾ digites kijelzés Felhasználás RISH Multi 20 5 ¾ digites multiméter felbontása és alacsony mérési bizonytalansága miatt kiválóan alkalmas mind oktatási, folyamatmérési,

Részletesebben

VEZÉRLŐPANEL GÖRDÜLŐKAPUKHOZ

VEZÉRLŐPANEL GÖRDÜLŐKAPUKHOZ VEZÉRLŐPNEL GÖRDÜLŐKPUKHOZ Használati útmutató Többfunkciós vezérlőpanel gördülőkapukhoz 0 Vac Programkijelző Motor munkaidejének elektronikus beállítása utomatikus programozási eljárás akadályérzékeléssel

Részletesebben

Szivattyú- és ventilátorvezérlı alkalmazás

Szivattyú- és ventilátorvezérlı alkalmazás 6-1 (par. 0. 1 = 7) TARTALOM 6.. 6-1 6.1 Általános bevezetı.. 6-2 6.2 Vezérlı I/O. 6-2 6.3 Vezérlıjel-logika.. 6-3 6.4 Alapparaméterek, 1. csoport. 6-4 6.4.1 Paramétertáblázat, 1. csoport 6-4 6.4.2 Az

Részletesebben

7T sorozat - Termosztátok és nedvesség szabályozók

7T sorozat - Termosztátok és nedvesség szabályozók 7T - Termosztátok és nedvesség szabályozók Kapcsolószekrények hőmérsékletének a felu gyelete Kis méretek (szélesség: 17,5 mm) Bimetál rugóelőfeszítéses érintkezők Széles beállítási tartomány Nagy villamos

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite 4980 Softphone

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite 4980 Softphone OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Gyors kezdési segédlet R6.0 Mi a? Az Alcatel-Lucent Windows desktop client segédprogram jóvoltából számítógépe segítségével még hatékonyabban használhatja az

Részletesebben

OMRON DIGITÁLIS IDÕRELÉK H5CX

OMRON DIGITÁLIS IDÕRELÉK H5CX OMRON DIGITÁLIS IDÕRELÉK H5CX H5CX Multifunkciós digitális idõrelé Jól látható, háttérmegvilágításos, inverz LCD-kijelzõ Programozható ellenõrzõjel szín a kimenet változásának vizuális figyelmeztetésére

Részletesebben

IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció

IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció IV/3. sz. melléklet: HR funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza azokat a minimális képességeket

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ FUNKCIÓK 1. Adónaptár A bejelentkezést követően lehetőség van az eseményekről értesítést kérni! 2. Pótlékszámítás 3. Elektronikus űrlapok

Részletesebben

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10.

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 ÁFA... 2 1.1 HALASZTOTT

Részletesebben

SAP JAM. Felhasználói segédlet

SAP JAM. Felhasználói segédlet SAP JAM Felhasználói segédlet Belépés A JAM modul az SAP SuccessFactors rendszer része. Tökéletesen biztonságos online rendszer. Felhasználónév és jelszó segítségével lehet bejelentkezni. Böngészőbe beírva

Részletesebben

Haszna lati utasí ta s. Digita lis szerviz csaptelep VDG-S1

Haszna lati utasí ta s. Digita lis szerviz csaptelep VDG-S1 Haszna lati utasí ta s Digita lis szerviz csaptelep VDG-S1 Jelen használati utasítás nem teljes. Kérjük, az ábrák értelmezéséhez használják a készülékhez mellékelt angol nyelvű használati utasítást is.

Részletesebben

PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz

PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz Ipari légkezelők hőmérsékletszabályozó egységei PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 2016.06.20. - 2 - PCM típusú vezérlés

Részletesebben