FELSŐOKTATÁS Kérdőív az Oktatási Minisztérium számára szeptember. A válaszadás önkéntes! nap... óra...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELSŐOKTATÁS 2003. Kérdőív az Oktatási Minisztérium számára. 2003. szeptember. A válaszadás önkéntes! 2003. 09... nap... óra..."

Átírás

1 intézmény sorszáma sorszám Intézmény neve:.. FELSŐOKTATÁS 2003 Kérdőív az Oktatási Minisztérium számára szeptember A válaszadás önkéntes! Kijelentem, hogy az általam kezelt és felvett adatokat bizalmasan kezelem, azokat csak a kutatásban illetékes személynek adom át. Kérdező aláírása:... KÉRDEZÉS KEZDETE: kérdezői igazolványszám nap... óra... perctől

2 2 1. A kérdezett neme: 1 férfi 2 nő X 2. Melyik évben született Ön? 19.. évben X 3. Az intézmény mely karának hallgatója? A kar neve: X 4. Milyen szakon tanul? Szak A SEGÉDLET HASZNÁLATÁVAL JELÖLD, HOGY MELYIK SZAKCSOPORTBA TARTOZNAK A SZAKTERÜLETEI! szakcsoportok: 01 agrár szakcsoport 02 bölcsész szakcsoport 03 egészségügyi szakcsoport 04 gyógypedagógiai szakcsoport 05 informatikai szakcsoport 06 jogi és szociális igazgatási szakcsoport 07 katonai szakcsoport 08 közgazdasági szakcsoport 5. Milyen képzési szinten tanul? 1 főiskola 2 egyetem X MAX. 3 SZAKCSOPORT JELÖLHETŐ! 09 műszaki szakcsoport 10 művészeti szakcsoport 11 rendvédelmi szakcsoport 12 szociális szakcsoport 13 tanító és óvodapedagógus szakcsoport 14 természettudományos szakcsoport 9 6. Hányadik évfolyamra jár? 1 másodéves 2 harmadéves 3 negyedéves 4 ötödéves vagy több X HA PÁRHUZAMOSAN TÖBB SZAKRA JÁR, AKKOR A MAGASABB ÉVFOLYAMOT ÍRD BE! 7. (Szándékai szerint) Befejezi-e ebben a tanévben (legalább egyik szakán) felsőfokú tanulmányait? 1 Várhatóan igen, 2 valószínűleg nem, vagy 3 biztosan nem?

3 3 8. Mennyi volt a tanulmányi átlaga az előző félévben?, 9. Milyen finanszírozási formában tanul? Államilag finanszírozott vagy költségtérítéses? 1 államilag finanszírozott 2 költségtérítéses 10. Mi alapján választotta ezt a szakot, ahova most jár? 01 ez a terület érdekelte TÖBB VÁLASZ LEHET! 02 szülei ajánlották 03 tanárai ajánlották 04 jó elhelyezkedési esélyeket lát ezen a területen 05 általában könnyű erre a szakra bejutni 06 nagy a presztízse ennek a szaknak 07 az Európai Unióban ez a terület felfutó ágban van, könnyebb ebben munkát vállalni külföldön 08 ez a diploma piacképes, könnyű vele elhelyezkedni 09 nem ide akart jönni, csak ide vették fel 10 egyéb És mi alapján választotta ezt az intézményt? 01 általában könnyű ide bejutni TÖBB VÁLASZ LEHET! 02 lakóhelyéhez ez esik a legközelebb 03 szülei ajánlották 04 tanárai ajánlották 05 nagy a presztízse ennek az intézménynek, könnyebb innen munkát találni 06 jó dolgokat hallott erről az intézményről 07 nem ide akart jönni, csak ide vették fela 08 csak itt lehet azon a szakon/szakirányon tanulni, amit érdekli 09 a tandíj összege miatt 10 egyéb Van-e szülei között diplomás? 1 van 2 nincs 13. Van-e a nagyszülei között diplomás? 1 van 2 nincs 14. Jellemzően miből finanszírozza Ön a tanulmányait? 1 Alapvetően a szülei támogatásából, 2 alapvetően saját maga finanszírozza beleértve az esetleges ösztöndíjakat, hiteleket, egyetemi támogatásokat is, vagy 3 alapvetően valaki más (rokon, házastárs stb.) finanszírozza? 4 részben saját maga, részben szülei támogatásából 5 részben más (rokon, házastárs stb.) támogatásából, részben saját maga finanszírozza 6 egyéb:

4 4 15. A következő állítások közül melyik illik legjobban a szülei anyagi helyzetére? 1 Anyagi gondok nélkül élnek, 2 beosztással jól kijönnek, 3 éppen hogy kijönnek a havi jövedelmükből, 4 hónapról hónapra gondjaik vannak, vagy 5 nélkülözések között élnek? 16. Összességében hogy érzi, anyagilag mennyire megterhelő Ön illetve a szülei, családja számára az, hogy Ön felsőfokú tanulmányait végzi nappali tagozaton? 1 Nagyon megterhelő, 2 megterhelő, vagy 3 nem okoz gondot? 17. Mit gondol: aki szegény családból való, az tud-e önerőből nappali tagozaton egyetemre, főiskolára járni? 1 Biztosan tud önerőből is nappali tagozaton tanulni, 2 valószínűleg igen, 3 valószínűleg nem, vagy 4 biztosan nem? 18. Felolvasok három állítást a szociális ösztöndíjakkal kapcsolatban. Melyiket tartja a leginkább igaznak az Önök intézménye esetében? 1 A szociális ösztöndíjak mértéke megfelelő. 2 A szociális ösztöndíj mértéke alacsony, de a megélhetési költségekhez és az ország gazdasági helyzetéhez képest méltányos. Vagy: 3 a szociális ösztöndíjak mértéke alacsony? 19. Mit mondana: az Ön évfolyamán kapható átlagos nagyságú tanulmányi ösztöndíj 1 elég magas összeg ahhoz, hogy jobb tanulásra ösztönözzön, 2 a tanulmányi ösztöndíj összege határeset: van, akit ösztönöz, van, akit nem, vagy 3 az ösztöndíj olyan alacsony, hogy nem ösztönöz jobb tanulásra? 20. A könyv- és jegyzettámogatás összege a tanulmányaihoz szükséges tankönyvek és jegyzetek beszerzéséhez 1 teljes mértékben elég, általában még marad is a támogatásból, 2 általában éppen elegendő a felmerülő könyv- és jegyzetköltségekre, 3 csak részben fedezi a költségeket, 4 egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben fedezi a költségeket? 5 nem kap ilyen támogatást

5 5 21. Mely támogatási formákban részesült az előző félévben? Kapott Ön kapott nem kapott NT, nem emlékszik HA KAPOTT: Mennyit kapott az előző félévben? a. tanulmányi ösztöndíjat? X Ft/hó 8 9 X b. szociális ösztöndíjat? X Ft/hó 8 9 X c. köztársasági ösztöndíjat? X Ft/hó 8 9 X d. könyv- és jegyzettámogatást? X Ft/félév 8 9 X e. lakhatási támogatást? X Ft/hó 8 9 X f. utazási támogatást? X Ft/hó 8 9 X g. egyéb egyetemi, főiskolai támogatást (pl. egyszeri ösztöndíjak)? X Ft/félév 8 9 X M NT 22. Igényelt Ön erre a tanévre vagy korábban diákhitelt? 1 igen 2 nem 24 - RE X 23. Melyik állítás illik legjobban Önre? Miért igényelt diákhitelt? 1 Alapvetően szükségem volt rá, e nélkül kétséges lenne, hogy tudnám-e (tudnánk-e) finanszírozni a tanulmányaimat. 2 E nélkül is megoldanám (megoldanánk) valahogy a tanulmányaim finanszírozását, de a diákhitel könnyebbé, problémamentésebbé teszi ezt. 3 Ennek van a legkedvezőbb hitelkamata: ha már hitelre van szükségem, ezt érdemes felvenni. VÁLASZ UTÁN: 26 - RA 24. Várhatóan fog-e a jövőben diákhitelt igényelni? 1 igen 2 nem 26 - RA 25. Alapvetően miért szándékozik diákhitelt igényelni? 1 Szükségem lesz rá, e nélkül kétséges lenne, hogy tudnám-e (tudnánk-e) finanszírozni a tanulmányaimat 2 E nélkül is megoldanám (megoldanánk) valahogy a tanulmányaim finanszírozását, de a diákhitel könnyebbé, problémamentésebbé teszi ezt 3 Ennek van a legkedvezőbb hitelkamata, ha már hitelre van szükségem, leginkább ezt érdemes felvenni.

6 6 MINDENKITŐL! 26. Kérem, mondja meg, hogy az elmúlt félévet figyelembe véve mennyit költött Ön MIUTÁN VÁLASZOLT: Tapasztalatai szerint mennyire terhelik meg ezek a költségek az Ön, illetve szülei, családja költségvetését? Nagyon megterhelő, megterhelő, vagy nem okoz gondot? nem költött Elmúlt félévet figyelembe véve NT HA KÖLTÖTT RÁ: Mennyire volt megterhelő? nagyon megterhelő megterhelő nem okoz gondot a. utazási költségre havonta? 0 Ft/hó 9 X X b. lakhatási költségekre havonta? 0 Ft/hó 9 X X c. az elmúlt félévben összesen az egyetem számára fizetendő díjakra tandíj nélkül (pl.: indexmegnyitási, tárgyfelvételi, vizsgaismétlési díj) d. az elmúlt félévben összesen nyelvvizsgára ---- Ft/félév 9 X X 0 Ft/félév 9 X X e. tankönyvre, jegyzetekre? 0 Ft/félév 9 X X NT f. a szakmai gyakorlaratra és azzal összefüggő kiadásokra? 0 Ft/ félév 9 X X g. a tanulmányaival kapcsolatos egyéb eszközökre, költségekre (pl. köpeny,laborfelszerelés) 0 Ft/félév 9 X X 27. Ha az állam átvállalná az első nyelv vizsgadíját ez Önnek 1 nagy segítség lenne, csak ilyen módon tudja elképzelni, hogy nyelvvizsgát tegyen, 2 nagy könnyebbség lenne, de egy ilyen támogatás nélkül is képes lenne fedezni a nyelvvizsga költségeit, vagy 3 ez a támogatás nem számít, nem jelentenek gondot Önnek a nyelvvizsga költségei? 4 nem érintett, már megszerezte első nyelvvizsgáját 28. Dolgozik-e Ön nappali tagozatos tanulmányai mellett? 1 Igen, rendszeresen, 2 nem rendszeresen, de gyakran dolgozik, 3 ritkán dolgozik, vagy 4 soha sem dolgozik? 31 - RE 29. Alapvetően anyagi vagy szakmai okokból dolgozik? 1 alapvetően anyagi okokból 2 alapvetően szakmai okokból 30. Milyen munkát szokott végezni? 1 csak a képzési irányának megfelelő munkát végez, 2 képzési irányának megfelelő és azon kívül eső munkát is szokott végezni, vagy 3 csak képzési irányán kívül eső munkákat szokott végezni?

7 7 31. Ön hol lakik a tanév alatt? 1 Saját lakásában, 2 szülei, rokonai lakásában, 3 kollégiumban, vagy 4 albérletben? 5 egyéb helyen 33 - RA 32. Lakott-e Ön felsőfokú tanulmányai során valamikor kollégiumban? 1 igen 2 nem 34 - RE X 33. Mennyire elégedett Ön (volt) kollégiumával összességében? Gondoljon a szobákra, a közösségi terekre, a szolgáltatásokra. Értékeljen ötfokú skálán, ahol az 5-ös jelentse azt, hogy teljes mértékben elégedett, az 1-es pedig azt, hogy teljes mértében elégedetlen a kollégiumával összességében teljes mértékben teljes mértében elégedett elégedetlen MINDENKITŐL! 34. Az Oktatási Minisztérium azt tervezi, hogy magántőke bevonásával minőségi szolgáltatást nyújtó, új kollégiumokat épít, kétágyas, fürdőszobás, Internet-eléréssel rendelkező szobái kb. havi 30 ezer forintba kerül majd. Ezt az összeget azonban nem kell teljes egészében kifizetni, mivel a lakhatási támogatás az új kollégiumokban lakók esetében havi 15 ezer forint lesz, az albérletben lakók esetében pedig havi 10 ezer forint. Ha csak az új kollégium és az albérlet közül választhatna, melyiket választaná? 1 az új kollégiumot 2 az albérletet 35. Mi a véleménye 1 minden érettségizett jelentkezőt fel kellene venni a felsőoktatási intézményekbe, vagy 2 szükség van előzetes szűrésre? 3 bizonyos szakokra mindenkit fel kell venni, bizonyos szakokon viszont külön kell előzetes szűrés 36. Ön hogy gondolja, a jelenlegi felvételi rendszer a céljával megegyezően, 1 a legtehetségesebbeket juttatja a felsőoktatásba, vagy 2 a felvételi rendszer nem segíti elő, hogy a valóban tehetségesek jussanak be? 37. Hogy érzi, az Ön intézményében az Ön szakának sikeres elvégzéséhez 1 elegendő egy átlagos középiskolában is megszerezhető tudás, vagy 2 nem elegendő? 38. Becslése szerint évfolyamtársainak hány százaléka képes valóban megfelelni az itteni tanulmányi követelményeknek?.% 000 senki 99

8 8 39. És milyennek tartja az Ön szakán végzős diákok szakmai felkészültségét? Értékelje ötfokú skálán, ahol az 5-ös jelentse azt, hogy nagyon magas a hallgatók általános szakmai felkészültsége, az egyes, pedig azt, hogy nagyon alacsony. (Természetesen a közbülső osztályzatokat is használhatja.) nagyon magas nagyon alacsony 40. Mennyire elégedett az Ön intézményében folyó oktatás általános színvonalával? Értékeljen ötfokú skálán: az 5-ös jelentse azt, hogy nagyon elégedett az oktatás színvonalával, az 1-es pedig azt, hogy nagyon elégedetlen. (Természetesen a közbülső osztályzatokat is használhatja.) teljes mértékben teljes mértében elégedett elégedetlen 41. Kérem, becsülje meg, hogy egy félévben az összóraszámon belül hány százalék óraszámon belüli arány a. az előadások aránya? % b. a szemináriumok, gyakorlati órák aránya? % c. a szakmai gyakorlatok aránya? % 99 összesen: 100% 42. És mi lenne az ideális arány az előadások, a szemináriumok és a szakmai gyakorlatok között? ideális arány az óraszámon belül a. az előadások aránya? % b. a szemináriumok, gyakorlati órák aránya? % c. a szakmai gyakorlatok aránya? % 99 összesen: 100% 43. Önöknél átlagosan hányan járnak egy szemináriumi csoportba? átlagos létszám NT a. A JELENLEGI SZEMINÁRIUMI LÉTSZÁM fő 99 X b. És mennyi lenne az ideális létszám? fő 99 X 44. Hogyan értékeli az Ön szakán oktatók felkészültségét? Most az ötfokú skálán az 5-ös azt jelentse, hogy nagyon elégedett, az 1-es pedig, hogy nagyon elégedetlen a oktatók felkészültségével nagyon nagyon elégedett elégedetlen

9 9 45. Körülbelül az oktatók hány százaléka nyújt magas szintű, egyetemi/főiskolai színvonalú tudást? %-a Most felsőoktatásban oktatókra vonatkozó állításokat sorolok fel. Kérem, mondja meg, hogy az Ön szakán oktatók többségére Teljesen igazak, inkább igazak, inkább nem igazak vagy egyáltalán nem igazak a következő állítások! a. igyekszik személyes kapcsolatot kialakítani a hallgatók többségével teljesen igaz inkább igaz inkább nem igaz egyáltalán nem igaz NT X b. lépést tart tudományterülete friss eredményeivel, képezi magát X c. diákcentrikus X d. szeret tanítani X e. csak kivételes esetben nem tartja meg az óráit X f. minden órára felkészül X g. órái érdekfeszítőek, a figyelmet folyamatosan fenntartja, jó előadó, érthetően magyaráz X h. friss, aktualizált tudásanyagot ad át X i. használható tudásanyagot ad át X j. igazságosan vizsgáztat X 47. Működik-e az Önök intézményében az oktatók hallgatói véleményezésének rendszere? 1 igen 2 nem 49 - RE 48. Van-e hatása ennek az értékelésnek, változik-e tőle valami az oktatók életében? 1 (inkább) van 2 (inkább) nincs 49. Vannak-e az Önök intézményében, vagy az ahhoz tartozó szakkollégiumokban a hallgatók által szervezett, tanrenden kívüli szakmai klubok, fórumok, önképző körök, előadások, szemináriumok? 1 van 2 nincs 51 - RE 50. Ön hogyan tapasztalta, milyen színvonalúak ezek a hallgatók által szervezett események szakmai szempontból? 1 A tanrend szerinti átlagos órák színvonalánál több tudást adnak, 2 a tanrend szerinti órák színvonalával nagyjából megegyező színvonalúak, vagy 3 a tanrend szerinti órák színvonalánál gyengébbek? 9 NT, nem tudja megítélni X 51. Ön általánosságban melyiket szereti jobban? Azt, ha kötelezően előírt tanrend szerint kell haladnia tanulmányai során, vagy ha minél szabadabban választhatja meg Ön tanulmánya menetét, óráit? 1 ha kötelezően előírt tanrend szerint kell haladnia 2 ha minél szabadabban maga választhatja meg tanulmánya menetét

10 Működik-e az Ön évfolyamán a kreditrendszer? 1 igen 2 nem 55 - RE 53. A tárgyak tologathatósága Önnek 1 inkább jó: szabadon állíthatja össze az órarendjét, így van lehetősége egy rossz vizsga után javítani, vagy 2 inkább rossz, mert a tanegységek tologatásával nagyon elhúzódhatnak a tanulmányai, illetve minden nehéz vizsga a végére maradhat? 54. Fontos-e az Ön számára a kreditrendszer azon tulajdonsága, hogy általa átjárhatóak az egyes intézmények: bizonyos keretek között Ön szabadon megváltoztathatja intézményét? Melyik állítás áll legközelebb Önhöz? 1 Örül a lehetőségnek, lehet, hogy élni is fog vele, 2 Örül a lehetőségnek, de valószínűleg nem fog élni vele, 3 közömbös: nem érdekli ez a lehetőség, vagy 4 nem tartja jónak ezt a lehetőséget? 55. Ön mennyire elégedett a magyar felsőoktatás infrastruktúrájának színvonalával általánosságban? 1 Nagyon elégedett, 2 elégedett, 3 elégedetlen, vagy 4 nagyon elégedetlen? 56. És hogyan ítéli meg egyetemének, főiskolájának felszereltségét? Értékeljen ötfokú skálán, ahol az 5-ös azt jelenti, hogy nagyon elégedett az intézmény felszereltségének következő elemeivel, az 1-es pedig azt jelenti, hogy nagyon elégedetlen azzal. Tehát mennyire elégedett.. Nagyon elégedett egyáltalán nem NT a. a hallgatók által szabadon használható számítógépek számával? X b. a hallgatói számítógéptermek nyitva tartásával? X c. a hallgatói internet-hozzáférési lehetőségekkel? X d. az épületek külső és belső állagával? X e. az épületek és a mosdőók tisztaságával? X f. a tanítás tárgyi körülményeivel: a termek méretével, akusztikájával, világításával, a székek, padok kényelmességével, célszerűségével? g. a tanulmányokhoz szükséges jegyzetek, könyvek hozzáférhetőségével? X X h. a könyvtárak felszereltségével? X i. a könyvtárak nyitva tartásának hosszával? X

11 És mit gondol, lenne-e igény a hallgatók részéről arra, ha a nagyobb könyvtárak bizonyos időszakokban (legfőképp a vizsgaidőszakban) 24 órán keresztül nyitva tartanának? 1 Valószínűleg lenne rá igény, 2 valószínűleg nem lenne rá igény, de a jelenleginél hosszabb nyitva tartásra lenne szükség, vagy 3 megfelelő a könyvtárak nyitvatartási rendje? 4 egyéb válasz 58. Hogyan ítéli meg, az Ön által használt tankönyvek szakmai tartalmát? 1 Általában lépést tartanak a tudományágak fejlődésével, vagy 2 a tankönyvei általában elavultak? 3 van ilyen is, olyan is 4 tudományterületén nincs jelentősége az aktualizálásnak 59. Mennyire elégedett a tankönyvek, jegyzetek minőségével? Értékelje ötfokú skálán, ahol az 5-ös azt jelenti, hogy nagyon elégedett, az 1-es pedig azt, hogy nagyon elégedetlen nagyon nagyon elégedett elégedetlen 60. A tankönyvekhez, nyomtatott jegyzetekhez többféle módon is hozzá lehet jutni. Jellemző-e Önre, hogy ezeket jellemző nem jellemző a. megvásárolja? 1 2 X b. könyvtárból kikölcsönzi? 1 2 X c. hallgatótársaitól kölcsönkéri? 1 2 X d. a szükséges részeket vagy akár az egészet lefénymásolja? 1 2 X e. internetről letölti, vagy egyéb elektronikus formában szerzi meg? 1 2 X 61. Jellemzően milyen oktatási anyag segítségével tanul? Kérem, rangsorolja az +1. VÁLASZLAP+-on felsorolt oktatási eszközöket azok használatának gyakorisága szerint, tehát adjon 1-est annak, amelyik típust a leggyakrabban használja, 2-est annak, amelyiket a második leggyakrabban használja stb. RANGSOR a. kötelezően előírt tankönyv, nyomtatott jegyzet b. kötelező olvasmányok c. ajánlott, nem kötelező könyv, nyomtatott jegyzet d. órai jegyzetek e. hallgatók által készített tanulási segédanyagok f. internetről letöltött anyagok g. egyéb

12 Szokott-e az internetről tanulmányaival kapcsolatban igen nem NT a. adatokat keresni, anyagot gyűjteni? X b. pályázatokat keresni? X c. programokat letölteni? X 62.d. Szokott-e hallgató-társaival interneten keresztül levelezni, vagy más internetes eszközzel kapcsolatot tartani? 1 igen 2 nem 63. Használna-e a hagyományos nyomtatott jegyzetek és könyvek helyett egy olyan internetes oldalt, amelyen az egyetemi, főiskolai jegyzetek lennének bárki számára hozzáférhetők, letölthetők? 1 Igen, csak ezt az oldalt használná a nyomtatott jegyzetek és könyvek helyett, 2 igen, használná ezt az oldalt, de továbbra is használná a nyomtatott jegyzeteket és könyveket is, vagy 3 nem használná? 4 attól függ, hogy valóban megtalál-e minden szükséges jegyezet ezen az oldalon? 64. Használják-e az Önök intézményében a NEPTUN-rendszert? 1 igen 64.a. Véleménye szerint a Neptun rendszer megfelelően működik? Osztályozzon úgy, hogy az 5-ös jelentse: megfelelően működik, az 1-es, hogy egyáltalán nem! megfelelően egyáltalán működik nem 2 nem 65. Működik-e az Önök intézményében tanácsadó iroda, szolgálat működik nem működik a. külföldi tanulmányokkal kapcsolatban? X b. munkavállalással kapcsolatban? X c. pályázatírással kapcsolatban? X NT 66. És Ön kért-e már segítséget vagy tervezi-e, hogy segítséget kér a tanácsadó irodától kért tervezi, hogy kér egyik sem a. külföldi tanulmányokkal kapcsolatban? X b. munkavállalással kapcsolatban? X c. pályázatírással kapcsolatban? X NT

13 Szokott-e külföldi tanulmányokkal, munkavállalással illetve pályázatírással kapcsolatban az egyetemi, főiskolai tanácsadó irodán kívül más csatornákon keresztül is tájékozódni? 1 igen 2 nem 3 sehol sem tájékozódik X 69 - RE 68. Milyen csatornákon keresztül szokott ilyen témákban információkat szerezni? 1 egyetemen, főiskolán kívüli tanácsadó szolgálattól TÖBB VÁLASZ LEHET! 2 egyetemen, főiskolán faliújságról, plakátról, szórólapról 3 könyvtárból 4 internetről 5 barátoktól, ismerősöktől, más egyetemi, főiskolai hallgatóktól 6 nyomtatott sajtóból (napilapok, magazinok) 7 elektronikus médiából (tévé, rádió) 8 egyéb, éspedig: Milyennek ítéli az Ön egyetemén, főiskoláján működő Hallgató Önkormányzat (HÖK) tevékenységét? 1 Nagyon hasznos, 2 hasznos, 3 haszontalan, vagy 4 nagyon haszontalan? 8 nem ismeri a Hallgatói Önkormányzat tevékenységét 70. Mint azt bizonyára tudja, a Hallgatói Önkormányzatok egyik feladata a különböző ösztöndíjak, támogatások juttatások mértékének megállapítása a tanulmányi átlageredmények figyelembe vételével. Mennyire tartja igazságosnak azt a rendszert, amely alapján a HÖK megállapítja a különböző ösztöndíjak, juttatások mértékét? Értékeljen ötfokú skálán: az 5-ös jelentse azt, hogy nagyon igazságos, az 1-es pedig azt, hogy nagyon igazságtalan nagyon nagyon igazságos igazságtalan 71. Ön hogy érzi, milyen a presztízse a HÖK-nek a hallgatók körében? Értékelje az eddig is használt ötfokú skála segítségével, ahol az 5-ös jelentse azt, hogy nagyon magas a HÖK presztízse, az 1-es pedig azt, hogy nagyon alacsony. Nagyon magas nagyon alacsony NT a. A HALLGATÓK KÖRÉBEN X b. És az oktatók, az egyetem/főiskola vezetése körében? X 72. Mi a véleménye, ha egy hallgatónak a tanulmányaival vagy az egyetemi élet valamely más területén problémája van, akkor érdemes-e a HÖK-höz fordulnia? 1 Általában érdemes hozzájuk fordulnia, 2 van, akinek érdemes, van, akinek nem 3 általában nem érdemes, mert bár akarnának segíteni, de nincs elég hatáskörük hozzá, vagy 4 nem érdemes, mert nem is akarnak segíteni? 5 esetenként változó, hogy érdemes-e

14 Mit mondana, mennyire tájékozott Ön általában azokról a lehetőségekről, amelyek mint diákot megilletik, például hogy milyen forrásokból kaphat ösztöndíjat, hova fordulhat tanácsért vagy érdekvédelem terén milyen szervezetekre számíthat? 1 Nagyon tájékozott 2 inkább tájékozott 3 inkább tájékozatlan, vagy 4 nagyon tájékozatlan ezek területén? 74. Melyik állítással ért inkább egyet? 1 Manapság egy diplomával sem lehet biztonságban az ember: folyamatosan tanulni kell, hogy a szakterületén is lépést tartson. 2 Akinek diplomája van, annak az élete során bármikor könnyű elhelyezkednie, hiszen a diploma a szaktudás és a képességek záloga. 3 A diploma semmire sem jelent garanciát, de mindenképpen előny, ha van. 75. Tervezi-e, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldre menjen tanulni? 1 inkább igen 2 inkább nem 3 attól függ 76. Szándékozik-e Ön diplomázás után külföldön hosszabb-rövidebb ideig munkát vállalni? 1 inkább igen 2 inkább nem 3 attól függ 77. És mit gondol, az Ön szakán tanulók hány százaléka szándékozik diplomaszerzés után hosszabbrövidebb ideig külföldön dolgozni? kb.. % Ön hogy érzi, (valamelyik) idegennyelv-tudása alkalmassá teszi-e Önt arra, hogy idegen nyelven tanuljon az egyetemen? 1 igen 2 nem 80 - RA 79. És arra, hogy idegen nyelven vizsgázzon? 1 igen 2 nem MINDENKITŐL! 80. Mennyire tartja jónak nyelvtudását ahhoz, hogy szakmai tudásáról bármikor számot tudjon adni? Gondoljon a legjobban beszélt nyelvre. Értékeljen ötfokú skálán, ahol az 5-ös jelenti azt, hogy kiválóan, az 1-es pedig azt, hogy egyáltalán nem lenne képes erre Kiválóan egyáltalán nem

15 Ön szerint kell-e tanítani idegen nyelvet a felsőoktatásban? 1 Igen, minden tudásszinten, 2 igen, de csak a szakmai nyelvet, az általános nyelvismeretet nem a felsőoktatásban kell elsajátítani, 3 a középiskolában már megszerzett nyelvtudást kell csak szinten tartani vagy 4 egyáltalán nem kell a felsőoktatásban nyelvet tanítani? 82. Ön szerint támogassa-e az állam az egyetemi, főiskolai hallgatók nyelvtanulását? 1 Igen, ingyenes egyetemi, főiskolai oktatás keretében, 2 igen, pénzbeni támogatással, vagy 3 nem kell támogatni? 83. Miért fontos Önnek, hogy diplomát szerezzen? 1 hogy jól / minél jobban fizető állást szerezhessen 3 VÁLASZ LEHET! 2 manapság diploma nélkül nincs esély normális életre 3 hogy azzal foglalkozhassak, amivel szeretek 4 családom, környezetem elvárása 5 szeretek tanulni, új dolgokat megismerni 6 később kell eldöntenem, milyen munkát/pályát válasszak, mit kezdjek magammal 7 teljesen természetes, hogy diplomát szerezzek, sosem gondoltam másképp 8 egyéb 84. Melyik a fontosabb Önnek felsőfokú tanulmányai során? 1 Inkább a későbbi munkája során használható, praktikus tudást vár az egyetemi, főiskolai oktatástól, 2 inkább az adott tudományterület (elméletének, történetének és gyakorlatának) minél teljesebb megismerését várja el, vagy 3 nem a tudás, hanem a felsőfokú végzettség megszerzését tekinti elsődleges célnak? 85. Melyik állítással ért egyet a leginkább? 1 A diákok felsőfokú tanulmányaikba sok időt, pénzt, és energiát fektetnek. Ezért cserébe elvárhatják, hogy magas szintű oktatást kapjanak. 2 Az önmagában nagy szó, ha valaki felsőfokú végzettséget szerezhet, ezért nem lenne helyes, ha a diákok az oktatás színvonalára vonatkozó követelményeket támasztanának. 5 egyik sem 86. Milyen tervei vannak a diploma megszerzése után szakmájában? 1 Mindenképpen a szakmájában kíván elhelyezkedni, 2 inkább a szakmájában szeretne elhelyezkedni, de ha nem sikerül, hajlandó más szakmában is elhelyezkedni 3 mindegy, hogy szakmájában vagy azon kívül talál-e munkát, vagy 4 semmiképp nem szeretne a szakmájában elhelyezkedni? 87. Ha úgy adódna, vállalna-e olyan munkát, amihez a diplománál alacsonyabb végzettség is elegendő lenne? 1 (inkább) igen 2 (inkább) nem

16 Általánosságban hogy érzi, milyen esélyekkel helyezkedik el egy friss diplomás ma Magyarországon? 1 Biztosan el tud helyezkedni, 2 valószínűleg igen, 3 valószínűleg nem, vagy 4 biztosan nem tud elhelyezkedni? 5 ez csak a szerencsétől függ 6 attól függ, milyen területen diplomázott 7 más tényezőktől függ az elhelyezkedés (pl. kapcsolatok, korábbi gyakorlatok) 9 nem tudja 89. És az Ön szakterületén milyen elhelyezkedési esélyei vannak egy végzős hallgatónak? 1 Biztosan el fog tudni helyezkedni, 2 valószínűleg igen, 3 valószínűleg nem, vagy 4 biztosan nem fog tudni elhelyezkedni? 5 ez csak a szerencsétől függ 90. És mit gondol, az itt megszerezhető tudás, alkalmassá teszi-e Önt arra, hogy szakmájában megállja a helyét? 1 Biztosan igen, 2 inkább igen, 3 inkább nem, vagy 4 biztosan nem? 91. Ön hogy gondolja, az a szaktudás, amit itt szerez versenyképes lesz-e az Európai Unióban? 1 (inkább) igen 2 (inkább) nem 91.a. A következő állítások közül melyi áll legközelebb az Ön véleményéhez? Az Európai Uniós csatlakozással 1 a világ kitágul, sokkal nagyobb lehetőségek lesznek, vagy 2 erősebb verseny lesz, ahol a jobbak előre jutnak, a gyengék elmaradnak, vagy pedig 3 a lehetőségek beszűkülnek? 92. Ön szerint száz friss diplomásból hány lesz munkanélküli?.. fő lesz munkanélküli A következő két álláspont közül melyik áll Önhöz közelebb? 1 Az egyes szakokra felvehető hallgatók számát időről időre a szerint limitálják, hogy mekkora igény van az adott szaktudásra a munkaerő-piacon, vagy 2 Ne limitálják az egyes szakokra felvehető hallgatók számát, diplomázás után mindenki úgy boldogul majd a munkaerő-piacon, ahogy tud.

17 A diplomás munkanélküliség csökkentésének másik lehetősége az, hogy több gyakornoki pozíció jön létre, így a diákok jelentős része már diplomázás előtt beléphet a munkaerőpiacra. Melyik állítással ért inkább egyet? 1 A gyakornoki rendszer elterjedésével nő a valószínűsége annak, hogy a gyakornok a diplomaszerzés után könnyebben helyezkedik el, mivel időközben szakmai tapasztalatokat és kapcsolatokat is szerzett. 2 Ha a munkaerőpiac igényeihez képest túl sok a diák, akkor a gyakornoki pozíciók számának növelése sem segít a diplomás munkanélküliség gondján. 95. Van-e a háztartásában (ahol lakik) működőképes személyi számítógép (asztali számítógép, a laptop, notebook)? (Ide értve a vállalati tulajdonú, de otthon használt számítógépet is) 1 igen 2 nem 96. Hallott-e a Sulinet Expressz Programról? 1 igen 2 nem RA 97. Hogy tudja, mi ennek a programnak a célja? 1 jó válasz: kedvezményes számítógép-vásárlást, szoftvert vagy egyéb informatikával kapcsolatos terméket említ 2 más válasz, éspedig:. 98. Vásárolt-e már Ön vagy családja számítógépet, szoftvert vagy egyéb informatikával kapcsolatos terméket a Sulinet Expressz keretében? 1 igen RA 2 nem 99. Tervezik-e, hogy a következő 12 hónapban számítógépet, szoftvert vagy egyéb informatikával kapcsolatos terméket vesznek a Sulinet Expressz keretében? 1 igen 2 nem MINDENKITŐL! 100. Milyen gyakran használja az internetet? 1 Szinte minden nap, 2 hetente többször, 3 havonta többször, 4 ritkábban, 5 előfordult már, hogy használta, vagy 6 még soha sem használta? 101. Milyen gyakran látogatja egyetemének, főiskolájának vagy saját karának internetes honlapját? 1 Szinte minden nap, 2 hetente többször, 3 havonta többször, 4 ritkábban, 5 előfordult már, hogy használta, vagy 6 még soha sem használta? RE RE

18 a. Mennyire elégedett Ön a honlapon található információk mennyiségével? 1 Nagyon elégedett, 2 inkább elégedett, 3 inkább elégedetlen, vagy 4 nagyon elégedetlen? 102. Milyen gyakran látogatja az Oktatási Minisztérium internetes honlapját? 1 Szinte minden nap, 2 hetente többször, 3 havonta többször, 4 ritkábban, 5 előfordult már, hogy használta, vagy 6 még soha sem használta? 103. Milyen gyakran látogatja a Sulinet program internetes honlapját? 1 Szinte minden nap, 2 hetente többször, 3 havonta többször, 4 ritkábban, 5 előfordult már, hogy használta, vagy 6 még soha sem használta? 104. Ismeri Ön a Szemeszter felsőoktatási folyóiratot? 1 igen 2 nem RE 105. Milyen gyakran olvassa Ön ezt a folyóiratot? 1 Havonta, 2 két-három havonta, 3 félévente legfeljebb egyszer 4 ennél ritkábban, vagy 5 soha? 106. Összeségében mennyire tartja jónak a Szemeszter c. folyóiratot? 1 Nagyon jónak tartja, 2 inkább jónak tartja, 3 inkább rossznak, vagy 4 nagyon rosznak tartja? 107. Ön szerint a Szemeszter c. folyóirat 1 nagyon informatív, 2 kellőképp informatív, 3 nem eléggé informatív, vagy 4 egyáltalán nem informatív?

19 Ha Önön múlna mit változtatna akár a lap küllemén, akár szerkezetén? RÉSZLETESEN ÍRD LE! 0 semmit 109. Milyen témákról olvasna szívesen a Szemeszterben? RÉSZLETESEN ÍRD LE!

20 20 MINDENKITŐL! 110. Összességében mi a legnagyobb probléma Ön szerint a magyar felsőoktatási rendszerrel kapcsolatban? RÉSZLETESEN ÍRD LE! 8 nincsenek a magyar felsőoktatási rendszerrel kapcsolatban jelentősebb kifogásai Köszönjük, hogy válaszaival segítette munkánkat! KÉRDEZÉS VÉGE:.... óra... perc száma információhiányt okozó hibák száma korrigálható hibák száma instruktor: utómunkás:

21 21 Segédlet a kérdőív 4. kérdéséhez Agrár szakcsoport agrárkémikus agrármérnöki agrármérnöki alkalmazott zoológus élelmiszermérnöki élelmiszer minőségbiztosító agrármérnöki erdőmérnöki gazdasági agrármérnöki kertészmérnöki környezetgazdálkodási agrármérnöki mérnöktanári mezőgazdasági gépészmérnöki mezőgazdasági gépészmérnöki, páncélos és gépjármű-technikai mérnöktiszti növényorvosi tájépítészeti, -védelmi és -fejlesztési vidékfejlesztési agrármérnöki állattenyésztő mérnöki élelmiszeripari gépészmérnöki élelmiszer-technológus mérnöki földmérő mérnöki földrendező mérnöki gazdasági mérnöki ingatlan-nyilvántartási szervező kertészmérnöki környezetgazdálkodási agrármérnöki meliorációs mérnöki mérnöktanári mezőgazdasági gépészmérnöki mezőgazdasági mérnöki mezőgazdasági szakigazgatási szervezőmérnöki növénytermesztési mérnöki repülőmérnöki tájgazdálkodási természetvédelmi mérnök vadgazda mérnöki Bölcsész szakcsoport Bölcsész-1 szakcsoport alkalmazott nyelvészet fotóriporter- és képszerkesztői egyiptológia informatikus könyvtáros elméleti nyelvészet kommunikáció esztétika magyar nyelv és irodalom filmelmélet és filmtörténet munkavállalási tanácsadó filozófia művelődésszervező finnugor nevelőtanár humán szervező pedagógia informatikus könyvtáros pszichológia kommunikáció személyügyi szervező kulturális antropológia történelem levéltár ügyviteli magyar mint idegen nyelv magyar nyelv és irodalom művelődésszervező művészettörténet néprajz összehasonlító irodalomtudomány pedagógia pszichológia régészet romológia szociológia színháztörténet történelem vallástudomány új- és legújabb kori történeti muzeológia informatikus könyvtáros szak esetén: magyar vagy történelem vagy számítástechnika kulturális antropológia szak esetén: történelem és magyar vagy földrajz pszichológia szak esetén: történelem és biológia vagy magyar régészet szak esetén: történelem és magyar vagy földrajz szociológia szak esetén: történelem és magyar vagy matematika

22 22 Bölcsész-2 szakcsoport angol nyelv és irodalom angol nyelv és irodalom amerikanisztika francia nyelv és irodalom francia nyelv és irodalom latin nyelv és irodalom latin nyelv és irodalom német nyelv és irodalom német nyelv és irodalom olasz nyelv és irodalom olasz nyelv és irodalom orosz nyelv és irodalom orosz nyelv és irodalom spanyol nyelv és irodalom spanyol nyelv és irodalom Bölcsész-3 szakcsoport altajisztika arab assziriológia bolgár nyelv és irodalom cseh nyelv és irodalom észt finn nyelv és irodalom hebraisztika horvát nyelv és irodalom indológia iranisztika japán kínai lengyel nyelv és irodalom mongol néderlandisztika német nemzetiségi nyelv és irodalom ógörög portugál nyelv és irodalom román nyelv és irodalom skandinavisztika szerb nyelv és irodalom szlovák nyelv és irodalom szlovén nyelv és irodalom tibeti török ukrán nyelv és irodalom újgörög nyelv és irodalom horvát nemzetiségi nyelv és irodalom német nemzetiségi nyelv és irodalom román nemzetiségi nyelv és irodalom szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom szlovén nemzetiségi nyelv és irodalom ukrán nyelv és irodalom Egészségügyi szakcsoport állatorvosi általános orvostudományi ápoló egészségügyi informatikus fogorvostudományi gyógyszerésztudományi dietetikus diplomás ápoló egészségbiztosítási egészségügyi szakoktató egészségügyi ügyvitelszervező gyógytornász közegészségügyi járványügyi felügyelő mentőtiszt optometrista orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus védőnő

23 23 Gyógypedagógiai szakcsoport gyógypedagógia gyógypedagógia szakos tanár értelmileg akadályozottak pedagógiája hallássérültek pedagógiája látássérültek pedagógiája logopédia pszichopedagógia szomatopedagógia tanulásban akadályozottak pedagógiája Informatikai szakcsoport fizikus informatikus műszaki informatikai gazdasági informatika programozó matematikus informatikatanári számítástechnika-tanári kémiai informatikus közgazdasági programozó matematikus műszaki informatikai programtervező matematikus rendszerinformatikai Jogi és szociális igazgatási szakcsoport biztonság- és védelempolitikai igazságügyi ügyintéző jogász igazgatásszervező politikaelmélet munkaügyi kapcsolatok politológia nemzetközi kapcsolatok védelmi igazgatási társadalombiztosítási Katonai szakcsoport határrendészeti és -védelmi vezetői határrendészeti és -védelmi vezetői katonai vezetői katonai vezetői

24 24 Közgazdasági szakcsoport gazdálkodási gazdálkodási szakos közgazdász tanári katonai logisztikai közgazdasági közgazdasági szakos közgazdász tanári műszaki menedzser nemzetközi kapcsolatok nemzetközi tanulmányok politológus-közgazdász szociálpolitikus-közgazdász szociológus-közgazdász agrármenedzser általános közgazdasági európai közszolgálati és üzleti szervező gazdálkodási gazdaságdiplomácia és nemzetközi menedzsment gazdasági informatika gazdaságismeret humán erőforrás menedzser idegenforgalmi és szálloda idegenforgalmi- szállodai közgazdász tanári kereskedelmi kereskedelmi közgazdász tanári külgazdasági műszaki menedzser nemzetközi kommunikáció nemzetközi marketing és teljes körű minőségirányítás (TQM) non-profit gazdálkodási pénzügyi sportmenedzser számviteli üzleti kommunikáció vállalkozásszervező vállalkozó-menedzser vendéglátó és szálloda vendéglátó- szállodai közgazdász tanári Műszaki szakcsoport anyagmérnöki bánya- és geotechnikai biomérnöki egészségügyi mérnöki előkészítés-technikai energetikai építészmérnöki építőmérnöki faipari mérnöki földmérő és térinformatikai gépészmérnöki haditechnikai menedzser ipari termék- és formatervezői könnyűipari mérnöki kohómérnöki környezetmérnöki közlekedésmérnöki mérnök-fizikus mérnöktanári műszaki földtudományi olaj- és gázmérnöki papíripari mérnöki vegyészmérnöki villamosmérnöki anyagmérnöki bánya- és geotechnikai biomérnöki biztonságtechnikai energetikai építészmérnöki építőmérnöki faipari mérnöki gépészmérnöki kohómérnöki könnyűipari kommunikáció technikai mérnöki környezetmérnöki közlekedésmérnöki mérnöktanári szakoktató településmérnöki tűzvédelmi vegyészmérnöki villamosmérnöki

25 25 Művészeti szakcsoport design menedzser egyházzene, tanár építész énekművész, -tanár ének-zenetanár, karvezetés festő film- és televízióoperatőr film- és televízióproducer film- és televíziórendező formatervező hangszerművész, tanár intermédia karmesterképző képgrafika koreográfus látványtervező mozgóképtudományi multimédia programszerkesztő-rendező operaénekes, magánénektanár rádiós és televíziós zenei rendező restaurátor szilikátipari tervező színész színházrendező színháztudományi szobrász televíziós műsorvezető, rendező tervezőgrafika textiltervező vizuális és környezetkultúra-tanári vizuális kommunikáció vizuális nevelőtanár zeneelmélet-tanár zenei menedzser zeneszerzés, tanár zenetudományi tanár zongorakísérő-korrepetitor adásrendező balettművész blockflőte egyházzene, tanár ének-zene, -népzenetanár ének-zenetanár ének-zenetanár, egyházzene ének-zenetanár, karvezetés fúvószenekari karnagy gyártásszervező hangmesteri hangszertanár, kamaraművész jazzének előadóművész tanár jazzhangszer előadóművész, tanár jazz-zeneszerzés és hangszerelés, jazzelmélet tanár kameraman koreográfus magánénektanár, ének-kamaraművész néptánc-színházitánc rajztanári régizenetanár, kamaraművész szolfézstanár táncelméleti szakíró táncpedagógus vágó vizuális kommunikáció tanári zeneelmélet-szolfézstanár, karvezetés zongorakísérő-korrepetitor Rendvédelmi szakcsoport büntetés-végrehajtási bűnügyi gazdaságvédelmi határrendészeti igazgatásrendészeti közlekedésrendészeti közrendvédelmi pénzügynyomozói vámigazgatási Szociális szakcsoport szociálpolitikai szociális munkás általános szociális munkás szociálpedagógus Tanító és óvodapedagógus szakcsoport tanító óvodapedagógus konduktor-tanító nemzetiségi tanító nemzetiségi óvodapedagógus

26 26 Természettudományos szakcsoport alkalmazott matematikus alkalmazott növénybiológus ábrázológeometria-tanári biofizikus biológiatanári biológus csillagász fizikatanári fizikus fizikus-mérnök földrajztanári geofizikus geográfus geológus humánkineziológia kémiatanári klinikai kémikus környezettan-tanári környezettudományi matematikatanári matematikus meteorológus molekuláris biológus technikatanári térképész vegyész alkalmazott fizikus biológiatanári biológus laboratóriumi operátor fizikatanári földrajztanári háztartásökonómia-életvitel szakos tanár kémiatanári környezetvédelem-tanári matematikatanári technikatanári vegyész-fizikus laboratóriumi operátor Testkulturális szakcsoport egészségtan-tanári gyógytestnevelő testnevelőtanár egészségtan-tanári edző testnevelés testnevelés-rekreáció testnevelés-sportszervezés

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről 289/2005 (XII 22) Korm rendelet a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről 1 számú melléklet a 289/2005 (XII 22) Korm rendelethez A ciklusokra bontott, osztott

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. Szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2017. évi. felsőoktatási felvételi eljárások során

KÖZLEMÉNY. Szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2017. évi. felsőoktatási felvételi eljárások során KÖZLEMÉNY Szakok érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2017. évi felsőoktatási felvételi eljárások során Figyelemmel a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 40. (3) bekezdének, valamint

Részletesebben

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN Az alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

OKM közlemény. igen. igen

OKM közlemény. igen. igen OKM közlemény szakokról érettségi vizsgatárgyakról a 2009-es felsőoktatási felvételi eljárás során, valamint az adható többletpontokról a 2008-as 2009-es felvételi eljárás során * A felsőoktatási felvételi

Részletesebben

2. SZ. TÁBLÁZAT SZAKOK ÉS ÉRETTSÉGI VIZSGATÁRGYAK, TÖBBLETPONTOK A 2016. ÉVI FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁSOK SORÁN AGRÁR KÉPZÉSI TERÜLET

2. SZ. TÁBLÁZAT SZAKOK ÉS ÉRETTSÉGI VIZSGATÁRGYAK, TÖBBLETPONTOK A 2016. ÉVI FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁSOK SORÁN AGRÁR KÉPZÉSI TERÜLET SZAKOK ÉS ÉRETTSÉGI VIZSGATÁRGYAK, TÖBBLETPONTOK A 2016. ÉVI FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI ELJÁRÁSOK SORÁN Figyelemmel a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 40. (3) bekezdének, valamint a felsőoktatási

Részletesebben

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről A Kormány a felsőoktatásról

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről A Kormány a felsőoktatásról 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről A Kormány a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: Ftv.)

Részletesebben

Hallgatók statisztikai létszáma 2012.10.15-én

Hallgatók statisztikai létszáma 2012.10.15-én Hallgatók statisztikai létszáma 2012.10.15-én Képzési szint Szak Létszám (fő) Felsőfokú szakképzés adóigazgatási szakügyintéző 267 agrárkereskedelmi menedzser asszisztens 75 általános rendszergazda 415

Részletesebben

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN MEGHIRDETETT MESTERKÉPZÉSEK ESETÉBEN A alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

PTE_DPR_Hallgatok_2015. Válaszadók száma = 4620. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

PTE_DPR_Hallgatok_2015. Válaszadók száma = 4620. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 60 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

WIP Internet kérdőív. A válaszadás önkéntes! 2004 szeptember. sorszám. 2004...hó... nap... óra... perctől

WIP Internet kérdőív. A válaszadás önkéntes! 2004 szeptember. sorszám. 2004...hó... nap... óra... perctől sorszám I-IV. KÉRDÉSEKET A WIP KÉRDŐÍV SEGÍTSÉGÉVEL VÁLASZOLD MEG! I. A kérdezett 2 18 évnél fiatalabb (Wip 40. kérd.) 3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? 1 van 2 nincs

Részletesebben

NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON

NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON NYELVVIZSGA KÖVETELMÉNYEK AZ EGYES SZAKOKON Ebben a dokumentumban foglaljuk össze, hogy a Zsigmond Király Főiskolán az egyes szakokon a kezdetétől függően milyen nyelvvizsgával kell rendelkezni az oklevél

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND 2015 FONTOS DÁTUMOK Felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az 2015. február E-felvételiben 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének

Részletesebben

Impresszum. Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda. Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont.

Impresszum. Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda. Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont. Felvételi Kalauz Impresszum Fõszerkesztõ: Süveges Péter BME Diákközpont. Támpont Iroda Felelõs kiadó: Veres Gábor igazgató BME Diákközpont Szerkesztették: Diákközpont Támpont Iroda Oktatási Igazgatóság,

Részletesebben

VMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

VMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2011/2012-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe

Részletesebben

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 2013 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 25% 0% 50% 0% 25% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

b. A válaszoló 18 éves vagy idősebb: 1987-ben vagy előtte született? 1 igen 0 nem

b. A válaszoló 18 éves vagy idősebb: 1987-ben vagy előtte született? 1 igen 0 nem HÁZTARTÁS sorszáma válaszoló személy sorszáma I. A HÁZTARTÁS KÉRDŐÍV SEGÍTSÉGÉVEL VÁLASZOLD MEG: a. Összesen hány fős a háztartás? fős b. A válaszoló 18 éves vagy idősebb: 1987-ben vagy előtte született?

Részletesebben

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2013

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2013 Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2013 DPR intézményi online kutatások kötelező kérdésblokkja Végzettek 2013 [INTÉZMÉNYI KÉPVISELŐNEK:] KÉRJÜK, OLVASSA EL A MELLÉKELT TÁJÉKOZTATÓT! Kedves

Részletesebben

MINTA. DPR2014 - Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul

MINTA. DPR2014 - Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul EvaSys Pécsi Tudományem 2014 2014 Válasz megjelölése: Javítás: DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül.

Részletesebben

A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2016

A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2016 A bolognai folyamat és a felsőoktatási felvételi 2016 Batthyány Kázmér Gimnázium Szigetszentmiklós Készítette: Szerticsné Pinczés Mária ÉRETTSÉGI Egyik döntés: Érettségi 2 ÉRETTSÉGI Kötelező tárgyak: magyar

Részletesebben

Tankönyv-választás. pedagógus kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... perctől

Tankönyv-választás. pedagógus kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... perctől iskola sorszáma pedagógus sorszáma Ki válaszol a kérdőívre? 1 alsó tagozatos tanár 2 felső tagozatos tanár Tankönyv-választás A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kijelentem, hogy

Részletesebben

Alapképzésben végzettek. Válaszadók száma = 151. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alapképzésben végzettek. Válaszadók száma = 151. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Alapképzésben végzettek Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

EMÖT csángó BI el készít 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

EMÖT csángó BI el készít 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balassi Intézet és a Nemzeti Er forrás Minisztérium közösen pályázatot hirdet román állampolgárságú, csángó-magyar nemzetiség személyek számára a Balassi Intézet magyarországi fels

Részletesebben

Mit tudhatunk a felsőoktatásba készülő középiskolásokról?

Mit tudhatunk a felsőoktatásba készülő középiskolásokról? Mit tudhatunk a felsőoktatásba készülő középiskolásokról? Készült a FISZ 2004-es Országos Középiskolai Kutatásának eredményei alapján 2004. szeptember 24. Sáfrány Zsuzsanna Összefoglaló 1. Kik és hova

Részletesebben

egyéni esélyegyenlőségi tanácsadás, valamint esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezése

egyéni esélyegyenlőségi tanácsadás, valamint esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezése BME HSZI HALLGATÓI SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a hallgatók szakmai és emberi támogatását a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) legtöbb munkatársat

Részletesebben

AZ EGYETEM TÖRTÉNETE. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan m{köd[, s egyben legnagyobb egyeteme.

AZ EGYETEM TÖRTÉNETE. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan m{köd[, s egyben legnagyobb egyeteme. AZ EGYETEM TÖRTÉNETE Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legrégebbi folyamatosan m{köd[, s egyben legnagyobb egyeteme. Pázmány Péter esztergomi érsek 1635-ben Nagyszombat városában alapította

Részletesebben

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 DPR intézményi online kutatások kötelező kérdésblokkja Hallgatók 2011 [INTÉZMÉNYI KÉPVISELŐNEK:] KÉRJÜK, OLVASSA EL A MELLÉKELT TÁJÉKOZTATÓT! Kedves

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat)

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat) PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Alapképzések (nappali, levelező és távoktatási tagozat) Budapest, 2012. július Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK ALAPKÉPZÉS (BA/BSC) NAPPALI TAGOZAT...

Részletesebben

A MATEMATIKAI, MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HALLGATÓK

A MATEMATIKAI, MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HALLGATÓK A MATEMATIKAI, MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS HALLGATÓK ARÁNYÁNAK A NÖVELÉSE A FELSŐOKTATÁSBAN, ERRE IRÁNYULÓ MOTIVÁCIÓS ESZKÖZÖK 2006 Tartalom I. ELŐZMÉNY... 1 1. A címbeli célkitűzésre vonatkozó EU határozat...

Részletesebben

GÖDÖLLŐ A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT

GÖDÖLLŐ A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ A SZENT ISTVÁN EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT 2015. OKTÓBER 2 Bevezetés A Szent István

Részletesebben

LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM

LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM A LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM TÁJÉKOZTATÓJA A 2005. ÉVI FELVÉTELIKRŐL Leövey Klára Gimnázium OM azonosító: 035235 Budapest, IX. Vendel u. 1. Tel: 215-9590, Fax: 215-6258 E-mail: naptitkar@leovey.hu Honlap:

Részletesebben

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről A Kormány a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: felsőoktatási

Részletesebben

HMÖT BI el készít 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

HMÖT BI el készít 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balassi Intézet és a Nemzeti Er forrás Minisztérium közösen pályázatot hirdet horvát állampolgárságú, magyar nemzetiség hallgatók számára a Balassi Intézet magyarországi fels oktatási

Részletesebben

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről

289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről A Kormány a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (a továbbiakban: Ftv.)

Részletesebben

Székesfehérvári felsőoktatási képzések

Székesfehérvári felsőoktatási képzések Székesfehérvári felsőoktatási képzések Corvinus Egyetem Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Két egyetemmel való együttműködés célja: a meglévő munkaerőhiányt csökkentsük, és a vállalatok által jelzett

Részletesebben

TÁRKI HÁZTARTÁS MONITOR 2001

TÁRKI HÁZTARTÁS MONITOR 2001 HÁZTARTÁS sorszáma válaszoló személy sorszáma TÁRKI HÁZTARTÁS MONITOR 2001 1985.12.31. előtt születettektől kell kérdezni 2001 A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kijelentem,

Részletesebben

ZA5949. International Social Survey Programme 2012 (Hungary) Country Questionnaire

ZA5949. International Social Survey Programme 2012 (Hungary) Country Questionnaire ZA5949 International Social Survey Programme 2012 (Hungary) Country Questionnaire s o r s z á m ÖSSZESEN HÁNY FİS A HÁZTARTÁS? fıs A KÉRDEZETT SZÜLETÉSI ÉVE: 1 9 A KÉRDEZETT NEME: 1 2 A KÉRDEZETT DOLGOZIK-E?

Részletesebben

KMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2011/2012-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe

Részletesebben

BÚTOR KÉRDŐÍV. Kérdező aláírása:... kérdezői igazolványszám A kérdezés kezdete: 2001.07. hó... nap...óra... perctől SZÁN RÁ?

BÚTOR KÉRDŐÍV. Kérdező aláírása:... kérdezői igazolványszám A kérdezés kezdete: 2001.07. hó... nap...óra... perctől SZÁN RÁ? áruház sorszáma kérdőív sorszáma BÚTOR KÉRDŐÍV Kérdező aláírása:... kérdezői igazolványszám A kérdezés kezdete: 2001.07. hó... nap...óra... perctől 1. Mit szeretne vásárolni, milyen bútordarabot keres?

Részletesebben

PÉLDA PÉLDA 1. AZ ELVÉGZETT KÉPZÉS. Tisztelt Végzett Hallgatónk!

PÉLDA PÉLDA 1. AZ ELVÉGZETT KÉPZÉS. Tisztelt Végzett Hallgatónk! MISKOLCI EGYETEM Minőségbiztosítási Iroda Válasz megjelölése: Javítás: Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül. Az optimális beolvasási eredmények érdekében

Részletesebben

Teleki László Intézet, Budapest MTA Kisebbségkutató Intézet, Budapest BBTE Módszertan Tanszék, Kolozsvár KÉRDŐÍV. A középfokú oktatás helyzete

Teleki László Intézet, Budapest MTA Kisebbségkutató Intézet, Budapest BBTE Módszertan Tanszék, Kolozsvár KÉRDŐÍV. A középfokú oktatás helyzete Kódszám Teleki László Intézet, Budapest MTA Kisebbségkutató Intézet, Budapest BBTE Módszertan Tanszék, Kolozsvár KÉRDŐÍV A középfokú oktatás helyzete - tanári kérdőív 2003 1 Tisztelt Tanárnő / Tanár úr!

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19.

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL 2016.01.19. 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 1. Ki tehet érettségi vizsgát, milyen feltételekkel? Érettségi vizsga abból a vizsgatárgyból

Részletesebben

HÁZTARTÁS. kérdõív. A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: 1996... hónap... nap... óra... perctõl

HÁZTARTÁS. kérdõív. A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: 1996... hónap... nap... óra... perctõl 5 Hullám lakás sorszáma a háztartás válaszoló Háztartáslapról sorszáma egyén sorszáma 96 felbomlás kód Magyar Háztartás Panel HÁZTARTÁS kérdõív 1996 A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten

Részletesebben

BBZI_Provizorg_2009. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

BBZI_Provizorg_2009. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% BBZI_Provizorg_2009 Válaszadók száma = 15 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 25% 1 0% 2 50% 3 0% 4 Hisztogram 25% 5 Jobb

Részletesebben

3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? X 1 van 2 nincs X

3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? X 1 van 2 nincs X sorszám I-IV. KÉRDÉSEKET A WIP KÉRDŐÍV SEGÍTSÉGÉVEL VÁLASZOLD MEG! I. A kérdezett 1 16 évnél fiatalabb (Wip 19. kérd.) 2 18 évnél fiatalabb 3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak?

Részletesebben

a kérdező aláírása. igazolványszáma

a kérdező aláírása. igazolványszáma sorszám intézmény sorszáma DIÁKHITEL KÉRDŐ ÍV A kérdezés kezdete: 2003. hó... nap... óra... perctől a kérdező aláírása. igazolványszáma A TÁRKI Rt. a Postabank megbízásából olyan kérdőíves vizsgálatot

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - II. RÉSZ - HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - II. RÉSZ - HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - II. RÉSZ - HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa a a nemzeti felsõoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Ftv.),

Részletesebben

DPR és Motivációs Felmérések 2012 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 2011 (a végzés követő 1 éven belül) (DPR_A_FSZ_2012) Válaszadók száma = 25

DPR és Motivációs Felmérések 2012 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 2011 (a végzés követő 1 éven belül) (DPR_A_FSZ_2012) Válaszadók száma = 25 DPR és Motivációs Felmérések 0 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 0 (a végzés követő éven belül) (DPR_A_FSZ_0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC NE. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC NE. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC NE Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 GYT B Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

MÉK_DPR 2014_aktív hallgatók. Válaszadók száma = 19. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

MÉK_DPR 2014_aktív hallgatók. Válaszadók száma = 19. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% MÉK_DPR 0_aktív hallgatók Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

KIVONAT. A Megyei Közgyűlés

KIVONAT. A Megyei Közgyűlés KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2008. szeptember 11-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

VÁLASZTHATÓ FOGLALKOZÁSOK TAGOZATOK - FAKULTÁCIÓK 2012/13 12. évfolyam Fibonacci / Hoppá / ZOÉ

VÁLASZTHATÓ FOGLALKOZÁSOK TAGOZATOK - FAKULTÁCIÓK 2012/13 12. évfolyam Fibonacci / Hoppá / ZOÉ VÁLASZTHATÓ FOGLALKOZÁSOK TAGOZATOK - FAKULTÁCIÓK 2012/13 12. évfolyam Fibonacci / Hoppá / ZOÉ Kedves Diákok! A tagozatos és fakultációs órák célja, hogy felkészítsen az emelt szintű, vagy a középszintű

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 2017. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC EGPOL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC EGPOL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC EGPOL Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n?

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n? Továbbtanulási kisokos 2012 Tartalom Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? 3 Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? 6 Mit kérdezz meg az Educatio-n? 9 Mire figyelj egy nyílt napon? 12

Részletesebben

KÉRDŐÍV Hallgatói pályaorientáció egyetemi szolgáltatások munkaerőpiaci kilátások hallgatók az EU-ról

KÉRDŐÍV Hallgatói pályaorientáció egyetemi szolgáltatások munkaerőpiaci kilátások hallgatók az EU-ról UNIVERSITAS PRESS JELTÁRS Képzési és Tudományos Információs Ügynökség Jelenkor Társadalomkutató Műhely 1146 Budapest, Ajtósi D. sor 19-21. 1146 Budapest, Ajtósi D. sor 19-21. Tel.: 321-32-46, 343-48-00/368.

Részletesebben

Kijelentem, hogy az általam kezelt és felvett személyi adatokat bizalmasan kezelem, azokat csak a kutatásban illetékes személynek adom át.

Kijelentem, hogy az általam kezelt és felvett személyi adatokat bizalmasan kezelem, azokat csak a kutatásban illetékes személynek adom át. sorszám 1 főcím 2 pótcím CSALÁD kérdőív 1996 A válaszadás önkéntes! Település neve: - Budapest - kerület: 30 - Dunakeszi 40 - Nagykovácsi 50 - Pécel 60 - Szentendre Kijelentem, hogy az általam kezelt és

Részletesebben

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra...

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... iskola sorszáma Ki válaszol a kérdőívre? 1 igazgató, aki nem tankönyvfelelős 2 igazgató, aki tankönyvfelelős is 3 tankönyvfelelős, aki pedagógus 4 tankönyvfelelős, aki nem pedagógus Tankönyv-választás

Részletesebben

Aktív hallgatói tanulmány a kutatási eredmény elemzése az Educatio által biztosított kötelező kérdőív kitöltése alapján

Aktív hallgatói tanulmány a kutatási eredmény elemzése az Educatio által biztosított kötelező kérdőív kitöltése alapján Aktív hallgatói tanulmány a kutatási eredmény elemzése az Educatio által biztosított kötelező kérdőív kitöltése alapján Nemzeti Közszolgálati Egyetem Diplomás Pályakövető Rendszer Szerzők: Séd Levente,

Részletesebben

Könyvtárpedagógiai-program

Könyvtárpedagógiai-program Könyvtárpedagógiai program Általános könyvtárpedagógiai rész. Az iskolai könyvtár rövid bemutatása, helye az iskola pedagógiai programjában Az iskolai könyvtár a Vajda János Gimnázium szerves része, az

Részletesebben

Igazgató kérdőív 2001

Igazgató kérdőív 2001 iskola sorszáma Igazgató kérdőív 2001 Település neve:. Kérdező aláírása:... kérdezői igazolványszám Kérdezés kezdete: 2001...hó...nap...óra...perctől Kistérség kutatás 2 TÁRKI Rt. 1. Milyen oktatási, képzési

Részletesebben

BDPK_DPR_2015_végzett 2010, 2012, 2014. Válaszadók száma = 93. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

BDPK_DPR_2015_végzett 2010, 2012, 2014. Válaszadók száma = 93. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. BDPK_DPR_2015_végzett 2010, 2012, 2014 Válaszadók száma = 93 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 25% 1 0% 2 50% 0% 25% 3 4

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. III/III. fejezet

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. III/III. fejezet III/III. fejezet SEMMELWEIS EGYETEM Egészségügyi Közszolgálati Kar Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 1. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat hatálya 1. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (TVSZ) hatálya a Semmelweis

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

K é r d ı í v a Könyvtárhasználók elégedettségének vizsgálatára és igényeik felmérésére

K é r d ı í v a Könyvtárhasználók elégedettségének vizsgálatára és igényeik felmérésére Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Tisztelt Könyvtárhasználó! Könyvtárunk nyilvános tudományos szakkönyvtár. Egész tevékenységével arra törekszik, hogy használóinak igényeit megismerve,

Részletesebben

Szociálpolitika II. KÉRDŐÍV az 1985. évi panelkutatáshoz

Szociálpolitika II. KÉRDŐÍV az 1985. évi panelkutatáshoz MAGYAR RÁDIÓ ÉS MAGYAR TELEVÍZIÓ Tömegkommunikációs Kutatóközpont 1054 Budapest, Akadémia utca 17. A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! SORSZÁM:. Az interjú milyen címen készült? 1 főcímen 2 pótcímen ALMINTA: 6 Szociálpolitika

Részletesebben

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Intézmény elérhetősége Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Telefonszám: (52) 512-900/62239 Fax: (52) 412-336 E-mail: kustar.katalin@arts.unideb.hu Web: http://www.btk.unideb.hu

Részletesebben

Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév

Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium 2015/16. tanév Képzéseink: A tagozatok kódszámai általános tantervű 01 matematika 02 angol 03 német 04 biológia 05 informatika 06 magyar 07 történelem 08 Arany János

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem diplomás pályakövető kutatásainak néhány eredménye munkaadók számára

A Szegedi Tudományegyetem diplomás pályakövető kutatásainak néhány eredménye munkaadók számára HALLGATÓI VÉLEMÉNYEK A MUNKAERŐPIACRÓL PÁLYAKEZDŐ DIPLOMÁSOK A MUNKAERŐPIACON A Szegedi Tudományegyetem diplomás pályakövető kutatásainak néhány eredménye munkaadók számára Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés

Részletesebben

Pontszámítás alapjai:

Pontszámítás alapjai: Pontszámítás alapjai: 1. tanulmányi pontok (maximum 200 pont), a. A tanulmányi pontokat a jelentkező 9 12. (nyelvi előkészítő esetén 9 13.) évfolyamos középiskolai érdemjegyeiből (100 pont) 1. magyar nyelv

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS TUDOMÁNYI KARON ÉRVÉNYES SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/C melléklete TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT (A HALLGATÓI TANULMÁNYI REND ÉS

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK)

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) Gyöngyös 2014. január 6. 1. FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ SZAKOK A képzési

Részletesebben

A Móricz Zsigmond Gimnázium helyi tanterve. Általános rész

A Móricz Zsigmond Gimnázium helyi tanterve. Általános rész A Móricz Zsigmond Gimnázium helyi tanterve Általános rész Tartalom 1. AZ EGYES ÉVFOLYAMOKON TANÍTOTT TANTÁRGYAK, KÖTELEZŐ ÉS VÁLASZTHATÓ TANÓRAI FOGLALKOZÁSOK, EZEK ÓRASZÁMAI... 3 2. A TANKÖNYVEK ÉS MÁS

Részletesebben

A DOLGOZÓ FIATALOK TÁRSADALMI ÉS SZAKMAI SZOCIALIZÁCIÓJA ÉS ÉRTÉKORIENTÁCIÓI

A DOLGOZÓ FIATALOK TÁRSADALMI ÉS SZAKMAI SZOCIALIZÁCIÓJA ÉS ÉRTÉKORIENTÁCIÓI MSZMP KB TÁRSADALOMTUDOMÁNYI INTÉZET MSZMP POLITIKAI FŐISKOLA SZOCIOLÓGIAI TANSZÉK A DOLGOZÓ FIATALOK TÁRSADALMI ÉS SZAKMAI SZOCIALIZÁCIÓJA ÉS ÉRTÉKORIENTÁCIÓI KÉRDŐÍV A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! A kérdezés

Részletesebben

1 Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

1 Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

CTFK_Provizorg_2009. Válaszadók száma = 35. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

CTFK_Provizorg_2009. Válaszadók száma = 35. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% CTFK_Provizorg_2009 Válaszadók száma = 35 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 25% 1 0% 2 50% 3 0% 4 Hisztogram 25% 5 Jobb

Részletesebben

Felhasználók hatása a Szolnoki Főiskola képzésfejlesztési tevékenységére

Felhasználók hatása a Szolnoki Főiskola képzésfejlesztési tevékenységére TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2016/2017-es tanév

Felvételi tájékoztató 2016/2017-es tanév Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 4400 Nyíregyháza, Krúdy Gy.u.32. Telefon: (42) 512-340 http://www.sipkay.hu E-mail:

Részletesebben

GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA. Válaszadók száma = 68. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA. Válaszadók száma = 68. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA Válaszadók száma = 68 Jelentéskészítő - ME - MBI, GEIK_es_GEK_Kimenő motivációs Hagy-BA Általános indikátorok Globális index - + átl.=3.4 EGYETEMI ADATSZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

OECD. Középfokú iskolák. nemzetközi vizsgálat. A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kérdező aláírása:...

OECD. Középfokú iskolák. nemzetközi vizsgálat. A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kérdező aláírása:... sorszám 0 főcím 1 1 pótcím 2 2 pótcím OECD Középfokú iskolák nemzetközi vizsgálat 2001 A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kijelentem, hogy az általam kezelt és felvett adatokat

Részletesebben

I. fejezet. A hallgatók jogai és kötelezettségei. A hallgatói jogviszony

I. fejezet. A hallgatók jogai és kötelezettségei. A hallgatói jogviszony I. fejezet A hallgatók jogai és kötelezettségei A hallgatói jogviszony 1. (1) Az egyetem hallgatója az alapképzésben, mesterképzésben, doktori képzésben, főiskolai és egyetemi szintű képzésben, felsőfokú

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁS NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR Intézmény elérhetősége: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.Honlap: http://www.uni-nke.hu A Kar elérhetősége: 1101

Részletesebben

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja

A Bajai. III. Béla Gimnázium. pedagógiai nevelési programja A Bajai III. Béla Gimnázium pedagógiai nevelési programja 1 TARTALOMJEGYZÉK A) NEVELÉSI TERV 1. BEVEZETŐ... 4 2. AZ ISKOLA JOGÁLLÁSA... 4 3. ALAPELVEINK, KIEMELTEN KEZELT ÉRTÉKEINK... 9 4. AZ ISKOLA CÉL-

Részletesebben

Papp Z. Attila. életre, ha a döntéshozók valamilyen módon vagy szinten figyelembe vennék ezeket.

Papp Z. Attila. életre, ha a döntéshozók valamilyen módon vagy szinten figyelembe vennék ezeket. Papp Z. Attila A határon túli magyarok oktatási kérdései a kilencvenes évek során jobbára politikai, szimbolikus problémaként jelentkeztek, az oktatás egyfajta szenvedéstörténet részeként, mint a megmaradás

Részletesebben

A MUNKAERŐPIAC ÁLTAL ELVÁRT ÉS A TURISZTIKAI SZAKKÉPZÉS SORÁN TANULT, ELSAJÁTÍTOTT KOMPETENCIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

A MUNKAERŐPIAC ÁLTAL ELVÁRT ÉS A TURISZTIKAI SZAKKÉPZÉS SORÁN TANULT, ELSAJÁTÍTOTT KOMPETENCIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA A MUNKAERŐPIAC ÁLTAL ELVÁRT ÉS A TURISZTIKAI SZAKKÉPZÉS SORÁN TANULT, ELSAJÁTÍTOTT KOMPETENCIÁK ÖSSZEHASONLÍTÁSA AZ INSIGHT PROJEKT KERETÉBEN Draft Interim report stage Insight Project 2014 1 Tartalom

Részletesebben

A Budapesti Gazdasági Főiskola felsőfokú szakképzésében résztvevők véleményei. - kutatási jelentés - 2011. november

A Budapesti Gazdasági Főiskola felsőfokú szakképzésében résztvevők véleményei. - kutatási jelentés - 2011. november A Budapesti Gazdasági Főiskola felsőfokú szakképzésében résztvevők véleményei - kutatási jelentés - 2011. november Tartalom Vezetői összefoglaló... 3 Módszertan... 5 Hallgatói státusz és demográfiai háttér...

Részletesebben

EGYÉNI KÉRDŐÍV MTA SZOCIOLÓGIAI KUTATÓ INTÉZAT BUDAPEST I. ÚRI UTCA 5. A kérdőív sorszáma: Kérdezés helye: Az interjú időtartama: óra perc

EGYÉNI KÉRDŐÍV MTA SZOCIOLÓGIAI KUTATÓ INTÉZAT BUDAPEST I. ÚRI UTCA 5. A kérdőív sorszáma: Kérdezés helye: Az interjú időtartama: óra perc MTA SZOCIOLÓGIAI KUTATÓ INTÉZAT BUDAPEST I. ÚRI UTCA 5. A kérdőív sorszáma: EGYÉNI KÉRDŐÍV Kérdezés helye: Az interjú időtartama: óra perc Kérdezés időpontja: Év hó nap Kérdező neve: BUDAPEST, 1972 1.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 3. SZÁMÚ MELLÉKLETE A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT KREDITRENDSZERŰ TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA A FŐISKOLAI ALAPKÉPZÉS, MESTERKÉPZÉS, A FELSŐFOKÚ

Részletesebben

TÁMOP 4.1.3 I. KÖZÖS KÉRDŐÍVMODUL

TÁMOP 4.1.3 I. KÖZÖS KÉRDŐÍVMODUL TÁMOP 4.1.3 I. KÖZÖS KÉRDŐÍVMODUL Intézményi fejléc (neve stb.) és arculat: az intézmény adja meg! I.1/a. Hogyan kapcsolódik ehhez az intézményhez? LÉNYEGES SZŰRŐ KÉRDÉS! Ha a válasz 1 HALLGATÓI ÉS VÉGZETT

Részletesebben

Kecskemét, 2007. április 20.

Kecskemét, 2007. április 20. BESZÁMOLÓ A KECSKEMÉTI FŐISKOLA 2006. ÉVI GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Kecskemét, 2007. április 20. 1 BEVEZETÉS Az integrált Kecskeméti Főiskola hetedik gazdasági évét zárta 2006-ban. A Felsőoktatási törvény

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató

Beiskolázási tájékoztató Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 6724 Szeged, Bálint S. u. 14. Telefon: 62-549-091 Honlapcím: www.szepi.hu Bemutatkozó oldal Beiskolázási tájékoztató 1720-ban

Részletesebben

Intézményünk eszközfelszereltségének korszerűsítésével, az oktatás tartalmának fejlesztésével minőségi gimnáziumi oktatást és szakképzést biztosít.

Intézményünk eszközfelszereltségének korszerűsítésével, az oktatás tartalmának fejlesztésével minőségi gimnáziumi oktatást és szakképzést biztosít. SZÉCHENYI ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS KÖZÉPISKOLA Intézmény neve: Széchenyi István Római Katolikus Középiskola Címe: 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Telefon/fax: 37/341-594; - E-mail cím: Iskola web lapja:

Részletesebben

SZTE EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR

SZTE EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR 1 SZTE EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR Miért minket válasszon? Mert nálunk 3,5 ill. 4 év alatt a hallgatók szakmát tanulnak, mellyel mesterképzés nélkül is el tudnak helyezkedni. Mert képzéseink

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tanulmányutak, nyári egyetemek 2015/2016. TARTALOMJEGYZÉK A L B Á N I A... 3 A R G E N T Í N A... 3 B E L G I U M I F L A M A N D K Ö ZÖSSÉG... 4 B E L G I U M I F R A N C I A K Ö ZÖSSÉG...

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatója

Pályaválasztási tájékoztatója A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási tájékoztatója a megye középfokú intézményeiről, általános iskolai tanulók részére 2016/2017. tanév Bevezető Kedves Pályaválasztó Tanulók!

Részletesebben